LEMIN KUNTA 3/2010. Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LEMIN KUNTA 3/2010. Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA 51. 22.2.2010 klo 17.30-19.45. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti"

Transkriptio

1 3/2010 Kunnanhallitus PÖYTÄKIRJA klo Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsen jäsen jäsen jäsen jäsen Okko Antti kunnanvaltuuston puheenjohtaja Huuhilo Marjo " I varapuheenjohtaja Pietiläinen Risto " II varapuheenjohtaja Luukkanen Simo esittelijä, kunnanjohtaja Peutere Markku pöytäkirjanpitäjä Pitkänen Pentti kunnankamreeri Todettiin. :t Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mervi Rings ja Juha Koivisto. Eija Sinkko Markku Peutere Lemillä Mervi Rings Juha Koivisto Lemillä Hallintojohtaja

2 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Merkkipäiviä 2010 Kunnanhallitus 20 Kunnanhallitukselle jaetaan perinteiseen tapaan merkkipäivälista. Merkitään tiedoksi ja päätetään muistamisista. Käsiteltiin listaa helmikuun loppuun saakka. Muistaminen tapahtuu totuttuun tapaan. Kunnanhallitus 38 Kunnanhallitus jatkaa asian käsittelyä. Liite jaettu aiemmin. Käsiteltiin lista vuoden loppuun. Muistamiset tapahtuvat kunnanhallituksen toimintasäännön muut pysyväisohjeet 3.3 mukaisesti.

3 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kuukanniemen asemakaavan muutokset Kunnanhallitus 218 (kj) Maankäyttö- ja rakennuslain 51 :n perusteella kunnan tehtävänä on laatia asemakaavaa ja pitää sitä ajan tasalla sitä mukaa kuin kunnan kehitys, erityisesti asuntotuotannon tarve, taikka maankäytön ohjaustarve sitä edellyttää. Aluearkkitehti on tutkinut Kuukanniemen voimassa olevaa asemakaavaa ja on todennut, että tietyiltä osin asemakaava on vanhentunut. Aluearkkitehti on tällä perusteella laatinut luonnokset Kuukanniemen asemakaavan muutoksesta ja laajennuksesta. Asemakaavoituksen yleistavoitteena tiivistää nykyistä yhdyskuntarakennetta. Voimassa olevassa asemakaavassa on alueita, jotka eivät ole toteutuneet suunnitellulla tavalla. Kaavamuutoksilla tutkitaan vaihtoehtoista maankäyttöä ja rakentamista, jotta alueiden toteuttaminen etenisi. Voimassa olevan asemakaavan vastainen rakentaminen pyritään huomioimaan kaavamuutoksilla (mm. poikkeamisluvalla rakennettu rivitalotontti ja energialaitoksen alue rivitalotontilla). Liitteenä on päivätty osallistumis- ja arviointisuunnitelma, kaavamuutoskartat, voimassa olevat kaavakarttaotteet ja kaavamerkinnät. (valm. Antti Hirvikallio/Markku Peutere). Kunnanhallitus päättää 1. käynnistää Kuukanniemen asemakaavan muutokset ja laajennukset 2. hyväksyä kaavanlaatijaksi aluearkkitehti RI Antti Hirvikallion 3. hyväksyä päivätyn Kuukanniemen asemakaavan muutos- ja laajennusluonnoksen ja sitä vastaavan päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman liitteen mukaisena ja asettaa ne MRA:n 30 :n mukaisesti yleisesti nähtäville 21 päivän ajaksi 4. tiedottaa kaavaluonnoksesta sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta viranomaisille ja yhteisöille sekä pyytää heiltä lausunnot ja kuulla muita osallisia hyväksyttiin. Merkittiin, että kokouksessa oli asiantuntijana kuultavana aluearkkitehti Antti Hirvikallio.

4 Kunnanhallitus Kunnanhallitus 39 Kaavamuutos oli nähtävänä välisenä aikana. Lausuntoja pyydettiin ja saatiin seuraavasti Kaakkois-Suomen ELY-keskus Lappeenrannan seudun ympäristötoimi Kaakkois-Suomen tiepiiri Lemin kunnan tekninen lautakunta Museovirasto Maakuntamuseo Lappeenrannan Energia Oy Huomautuksia saapui 4 kpl. Aluearkkitehti on valmistellut vastineet huomautuksiin ja viranomaislausuntoihin. Näiden perusteella on laadittu päivätty kaavaehdotuskartta selostuksineen. Liikerakennusten korttelialueen kaavaa on hieman tarkennettu osa-alueiden ja kaavamerkintöjen osalta. Korttelista 25 on poistettu 1 AO-tontti. Puuttuva kadunnimi on osoitettu (Tallisentie). Kunnanhallitus päättää: 1. Hyväksyä kaavanlaatijan valmistelevat vastineet huomautuksiin ja viranomaislausuntoihin. Liite 2. Laittaa päivätyn kaavaehdotuksen MRA 27 :n mukaisesti julkisesti nähtäville 30 päivän ajaksi 3. Tiedottaa kaavaehdotuksesta viranomaisia ja yhteisöjä sekä pyytää heiltä lausunnot sekä kuulla muita osallisia maankäyttöja rakennuslain edellyttämällä tavalla Aineisto julkaistaan kunnan kotisivuilla Ajankohtaista. hyväksyttiin. Kuusitien ja Mikkelintien väliseltä alueella päätettiin teettää melumittauksia.

5 Kunnanhallitus Kaavoitustyöryhmän perustaminen Kunnanhallitus 40 Kunnassa on vireillä useita kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyviä hankkeita. Muodolliset kaavoitusprosessit ovat melko monimutkaisia ja aikaa vieviä. Hyvän lopputuloksen kannalta olisi eduksi, jos kaavoittajalla olisi erityisesti tärkeässä ideointi- ja suunnitteluvaiheessa tukenaan työryhmä, joka kokoontuisi tarvittaessa. (valm. mp). Kunnanhallitus 1. asettaa kaavoitustyöryhmän, jonka tehtävänä on osallistua kaavoituksen valmisteluun muun muassa erilaisia vuorovaikutukseen liittyviä kuulemistilaisuuksia ja neuvotteluja järjestämällä. 2. nimeää työryhmän jäsenet ja puheenjohtajan 3. päättää, että työryhmän sihteerinä ja kokoonkutsujana toimii kaavoitusarkkitehti Asiasta keskusteltuaan kunnanhallitus päätti perustaa työryhmän. Työryhmään valittiin Mervi Ringsin esityksestä kunnanhallituksen pj Eija Sinkko, valtuuston 2 vpj Risto Pietiläinen sekä Kyösti Väisäsen esityksestä kunnanhallituksen jäsen Jarmo Tölski. Lisäksi esittelijän ehdotuksesta työryhmään nimettiin rakennustarkastaja Tapio Rapi ja kaavoitusarkkitehti Antti Hirvikallio, joka toimii sihteerinä ja kokoonkutsujana.

6 Kunnanhallitus Kunnan edustajat vuoden 2010 juhlatilaisuuksissa Kunnanhallitus 41 Kunnan ja eri yhteisöjen yhteisessä suunnittelupalaverissa on valmisteltu eräitä kuluvan vuoden juhlatapahtumien järjestelyjä. Kunnanhallitus nimeää edustajansa seuraaviin tilaisuuksiin: 1. Talvisodan päättymisen muistotilaisuus Seppeleenlasku klo Kansallinen veteraanipäivä Edustaja seppeleenlaskuun. Työryhmä esittää, että seppeleenlaskussa kunnan edustajana voisi olla koulun oppilas. 3. Kaatuneitten muistopäivä Edustaja seppeleenlaskuun. 4. Itsenäisyyspäivä Kunnanhallitus nimeää edustajansa seppeleenlaskuun, tervehdyspuheenpitäjäksi sekä juhlavieraiden vastaanottoon. 5. Kunnanhallitukselle esitetään esillä olleita vaihtoehtoja juhlapuheen pitäjiksi, jonka pohjalta päätetään asiasta. Todettiin, että kohtiin 1 ja 3 valmistelutyöryhmä on jo järjestänyt seppeleenlaskijat ja kunnanhallituksen edustajaa ei tarvitse nimetä. Päätettiin, että veteraanipäivän seppeleenlaskussa kuntaa edustaa koulun valitsema oppilas. Itsenäisyyspäivän juhlapuhujaksi tiedustellaan ensisijaisesti kapteeni evp Seppo Kangasmäkeä ja seuraavaksi toimittaja, yht.maist. Kaija Lankiaa. 42. Kuntakuvakyselyn tulokset Kunnanhallitus 42 Liitteenä raportti kuntakuvakyselyn tuloksista. Niitä voidaan käyttää soveltuvin osin mm. strategiaseminaarien tausta-aineistona. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

7 Kunnanhallitus Poikkeamislupahakemuksia Kunnanhallitus 43 Kuntaan on jätetty ja saapuneet poikkeamislupahakemukset. Ensin mainittu koskee vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muutosta loma-asunnosta vakituiseksi asunnoksi Kivijärven rantaosayleiskaavan alueella Kuhasensaaressa osoitteessa Kuhasensaarentie 387 A ja jälkimmäinen omakotitalon talousrakennuksen sijoittamista osaksi kirkonkylän asemakaavaalueella, osoitteessa Teollisuustie 19, kaavan mukaisen rakentamiselle varatun alueen ulkopuolelle. Kunnanhallitus antaa hakemuksista liitteiden mukaiset päätökset. Näistä loma-asunnon käyttötarkoituksen muutosta koskeva päätös on myönteinen ja talousrakennuksen sijoittamista sallitun alueen ulkopuolelle koskeva päätös on kielteinen. hyväksyttiin.

8 Kunnanhallitus Maa-aineslupahakemus, lausunnon antaminen Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnalle Kunnanhallitus 44 Lappeenrannan seudullinen ympäristölautakunta pyytää kunnan lausuntoa Aaro Huttusen maa-ainesluvan jatkohakemuksesta soran ja hiekan ottamiseksi Lemin kunnan Vainikkalan kylän tilalta Välitaipale RN:o 3:50. Ottamisalueen pinta-ala on m 2 ja haettu lisäottamismäärä ktrm 3. Lupaa haetaan saakka. Kunnaninsinöörin puoltava lausunto liitteenä. (valm mp). Kunnanhallitus yhtyy omana lausuntonaan kunnaninsinöörin hakemusta puoltavaan lausuntoon. hyväksyttiin.

9 Kunnanhallitus Etelä-Karjalan maakuntayhdistyksen kirje Kunnanhallitus 45 Etelä-Karjalan maakuntayhdistys viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaa. Se kysyy samalla Suomen Kotiseutuliiton paikallisilta järjestöiltä halukkuudesta liittyä maakuntayhdistyksen jäseneksi. Kysymys on kirjeen mukaan maakuntayhdistyksen tulevaisuudesta. Ryhtyykö se toimimaan yhteistyössä Kotiseutuliiton jäsenjärjestöjen kanssa vai jatkaako se kymmenvuotista uraansa museaalisen maakuntatyön neuvoa-antavana elimenä. Maakuntayhdistys voisi olla esimerkiksi toteuttamassa maakunnallisesti Kotiseutuliiton järjestämiä projekteja (esim rakennussuojelupäivä, Joy-jokaisen - oma ympäristö jne) Yhdistys syntyi aikanaan olosuhteissa, jossa siitä kaavailtiin kuntien kotiseututyön katto-organisaatiota, mutta kunnat eikä myöskään Etelä- Karjalan liitto ollut kiinnostunut tällaisen yhdistyksen luomisesta. Lemin kunta on pitkään ollut Kotiseutuliiton jäsen samoin kuin paikallinen Kotiseutuyhdistyskin. Liite Kokouksen mennessä pyritään saamaan Lemin Kotiseutuyhdistyksen näkemys asiaan. (valm. mp). Esitetään kokouksessa. Kunnanhallitus päätti esittelijän ehdotuksesta merkitä kirje tiedoksi ja ilmoittaa, että kunta ei tässä vaiheessa liity yhdistyksen jäseneksi. Kotiseutuyhdistyksen epävirallisen kannan kuultiin olevan samansisältöinen.

10 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Lääkäritilanne Lemillä Kunnanhallitus 36 Lemin kunta on esittänyt kirjallisen reklamaation Etelä- Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymälle Lemin lääkäritilanteesta. Avohoidon ylilääkäri Ritva Simpanen on vastannut reklamaatioon kirjallisesti Kunnanhallituksen vaatimuksesta käytävät neuvottelut asiasta on sovittu pidettäväksi kello Kunnanhallitus merkitsee reklamaation ja saadun vastineen tiedoksi. hyväksyttiin. Kunnanhallitus evästi neuvottelijoita. _ Kunnanhallitus 46 Kokouksessa selostetaan neuvottelun kulkua ja lopputulos. Lisäksi kerrotaan tämän hetken lääkäritilanne. Liitteenä neuvottelun tuloksena syntynyt tiedote. Merkitään tiedoksi. Todetaan, että palvelusopimusta ei vielä olla allekirjoitettu. Esittelijän ehdotuksesta merkittiin tiedoksi perusturvajohtajan raportti ajankohtaisesta, odotuksiin nähden yhä epätyydyttävästä lääkäritilanteesta, sopimustilanne eksotepiirin ja kuntien kesken sekä päätettiin, että sopimuksen allekirjoitusta ei kiirehditä vaan seurataan lääkäritilanteen kehittymistä. Ylilääkäri Ritva Simpanen pyydetään seuraavaan tätä aihetta käsittelevään kokoukseen kuultavaksi.

11 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Lemin nuorten kuulemisjärjestelmäesitys kunnanhallitukselle Sivistyslautakunta 50 Nuoret osaksi kunnallista päätöksentekoa Nuorisolain 8. sanoo nuorten osallistumisesta ja kuulemisesta: Nuorille tulee järjestää mahdollisuus osallistua paikallista ja alueellista nuorisotyötä ja - politiikkaa koskevien asioiden käsittelyyn. Lisäksi nuoria on kuultava heitä koskevissa asioissa. Lasten ja nuorten kuuleminen perustuu myös YK:n lapsen oikeuksien yleissopimukseen. Yleissopimuksen kolme keskisintä teemaa ovat lapsen oikeus erityiseen suojaan, riittävään osuuteen yhteiskunnan voimavaroista sekä osallistua ikänsä ja kehitystasonsa mukaisesti itseään koskevaan päätöksentekoon. Vanhasen II hallituksen lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmaan on kirjattu että, vuoden 2010 loppuun mennessä on kaikissa kunnissa oltava aktiivinen vuotiaiden vaikuttamis- ja kuulemisjärjestelmä. Käytäntö tulisi virallistaa ja kirjata esimerkiksi kunnan hallintosääntöön. Lasten ja nuorten kuulemisen eri ryhmät Lemillä: päivähoito ja esiopetus koulujen oppilaskunnat (myös alakouluilla) nuorisotilojen "talotoimikunnat" järjestöparlamentti nuorisoparlamentti, joissa edustajat (nuoria) nuorisotilojen, seurakunnan ja nuorten kanssa työtä tekevistä järjestöistä Lemin kuulemisjärjestelmä: Koulutusta aloitteiden tekemiseen Opastetaan ja rohkaistaan nuoria tekemään aloitteita, joihin vastausaikaa aloitteen etenemisestä annetaan yksi kuukausi. Koulutusta aloitteiden tekemiseen annetaan tietoiskujen kautta eri kuulemisryhmien edustajille. Koulutusvastuu vapaa-aikatoimella. Nuorisofoorumi Kerran vuodessa tai tarpeen mukaan useamminkin järjestetään vuoro vaikuttamispäivä keväällä maalis-huhtikuussa, jossa edellä mainitut ryhmät esittävät heille sillä hetkellä ajankohtaisia kysymyksiä ja toiveita kunnan eri hallinnonalojen työntekijöille ja poliittisille päättäjille. Hallintokunnat vastaavat esitettyihin kysymyksiin ja laittavat tarpeen mukaan selvittelytyön alle otettavaksi huomioon mm. talousarvioiden valmisteluvaiheessa.

12 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Esittelijän ehdotus Kuulemisen ja osallisuuden lisäämiseksi asiat budjettiin hyväksyttyjen hankkeiden osalta palautettaisiin takaisin lasten ja nuorten käsittelyyn. Samassa vuorovaikutuspäivässä eri hallintokuntien tulee tuoda tiedoksi sen hetken ajankohtaisia asioita, joissa lasten ja nuorten mielipiteitä olisi hyvä kuulla. Järjestämisvastuu vapaa-aikatoimella. Kysely/vuoropuhelut Tarpeen mukaan pidetään suorat kysely/vuoropuhelut kunkin ryhmän sisällä omasta toiminnasta, tiloista, osallisuudesta. Järjestöjen pitää huomioida sama nuorten kuuleminen oman toiminnan sisällä. Verkkoyhteydet Kehitetään kunnan omien nettisivujen ajankohtaista -osiota. Hyödynnetään seudullisesti Lappeenrannan nuorisotoimen neuvonta- ja tiedotuspiste verkon sivuja. Varsinaista kunnan omaa aloitekanava.fi ei perusteta ainakaan tässä vaiheessa. Tulevaisuuden suuntaus on yhä enenevässä määrin mennä alueellisiin palveluihin, joissa yksityisyyden suoja on parempi ja resurssit voidaan paremmin keskittää. Paneelipäivät Vaalivuosina erilliset paneelipäivät + "varjovaalit" kouluilla opetusmielessä. (valm. SL) Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle Lemillä otettavaksi käyttöön kokeiltavaksi ja kehitettäväksi seuraavan lasten ja nuorten kuulemisjärjestelmän: Lemin kuulemisjärjestelmä: Koulutusta aloitteiden tekemiseen Opastetaan ja rohkaistaan nuoria tekemään aloitteita, joihin vastausaikaa aloitteen etenemisestä annetaan yksi kuukausi. Koulutusta aloitteiden tekemiseen annetaan tietoiskujen kautta eri kuulemisryhmien edustajille. Koulutusvastuu vapaa-aikatoimella. Nuorisofoorumi Kerran vuodessa tai tarpeen mukaan useamminkin järjestetään vuorovaikuttamispäivä keväällä maalis-huhtikuussa, jossa edellä mainitut ryhmät esittävät heille sillä hetkellä ajankohtaisia kysymyksiä ja toiveita kunnan eri hallinnonalojen työntekijöille ja poliittisille päättäjille. Hallintokunnat vastaavat esitettyihin kysymyksiin ja laittavat tarpeen mukaan selvittelytyön alle otettavaksi huomioon mm. talousarvioiden valmisteluvaiheessa.

13 Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Kuulemisen ja osallisuuden lisäämiseksi asiat budjettiin hyväksyttyjen hankkeiden osalta palautettaisiin takaisin lasten ja nuorten käsittelyyn. Samassa vuorovaikutuspäivässä eri hallintokuntien tulee tuoda tiedoksi sen hetken ajankohtaisia asioita, joissa lasten ja nuorten mielipiteitä olisi hyvä kuulla. Järjestämisvastuu vapaa-aikatoimella. Kysely/vuoropuhelut Tarpeen mukaan pidetään suorat kysely/vuoropuhelut kunkin ryhmän sisällä omasta toiminnasta, tiloista, osallisuudesta. Järjestöjen pitää huomioida sama nuorten kuuleminen oman toiminnan sisällä. Verkkoyhteydet Kehitetään kunnan omien nettisivujen ajankohtaista -osiota. Hyödynnetään seudullisesti Lappeenrannan nuorisotoimen neuvonta ja tiedotuspiste verkon sivuja. Varsinaista kunnan omaa aloitekanava.fi ei perusteta ainakaan tässä vaiheessa. Tulevaisuuden suuntaus on yhä enenevässä määrin mennä alueellisiin palveluihin, joissa yksityisyyden suoja on parempi ja resurssit voidaan paremmin keskittää. Paneelipäivät Vaalivuosina erilliset paneelipäivät + "varjovaalit" kouluilla opetusmielessä. hyväksyttiin. Kunnanhallitus 47 Merkitään hyväksyen tiedoksi. Päätetään antaa valtuustolle vastauksena Juha Koiviston valtuustoaloitteeseen , joka koski samaa aihepiiriä. Esittelijän kokouksessa korjaamasta ehdotuksesta kunnanhallitus päätti ottaa käyttöön kokeiltavaksi ja kehitettäväksi lasten ja nuorten kuulemisjärjestelmän sivistyslautakunnan esityksen mukaisesti. Tämä päätös annetaan valtuustolle vastauksena Juha Koiviston valtuustoaloitteeseen , joka koski samaa aihepiiriä. Pöytäkirjaan merkittiin Juha Koiviston keskustelun aikana tekemä esitys, että Lemin nuorten kuulemisjärjestelmään lisätään aloitekanava.fi -palvelu, jotta myös ne nuoret, jotka eivät muuten olisi aktiivisia vaikuttamaan, saisivat äänensä kuuluviin. Ehdotettu kuulemisjärjestelmä ei vastaa nuorisopoliittisen ohjelman tavoitteisiin. Esitystä ei kannatettu. Liite.

14 Kunnanhallitus Saapuneet kirjeet Kunnanhallitus 48 Merkitään tiedoksi liitteessä 1 mainitut saapuneet kirjeet. (valm ph). Merkittiin tiedoksi. 49. Asuntotontin kauppakirja kunta/ Lasski, Vladimir (=*Suomen kansalainen), Kleminpelto Kunnanhallitus 49 Vladimir Lasskin, Lappeenranta, on halukas ostamaan omakotitontin kirkonkylän asemakaava-alueelta osoitteesta Niemelänpolku 6. Kyseinen omakotitontti on Juvolan kylän tila nimeltä K21T1, RN:o 4:142. Pinta-ala 0,1043 ha. Kauppahinta euroa. Lisäksi kaupan yhteydessä peritään normaalit vesi- ja viemäriliittymismaksut yhteensä 1.846,70 euroa (sia alv 22 %) Kunnanhallitus hyväksyy kauppakirjan allekirjoitettavaksi valtuuston antaman valtuutuksen nojalla vakituiseen asuntotarkoitukseen. hyväksyttiin.

15 Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnan edunvalvontaa liittyen eräiden asfalttialan yritysten väitettyyn kilpailunrajoituslain vastaiseen menettelyyn Kunnanhallitus 77 Kilpailuvirasto on selvittänyt eräiden asfalttialan yritysten mahdollista kartellia vuosilta Lemin kunnassa tehtiin vuosittain päällystystöitä kyseisenä ajanjaksona. Asiaa on käsitelty sittemmin markkinatuomioistuimessa ja parhaillaan se on käsiteltävänä korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Kunnan etua on valvottu mahdollisen korvaussaannon vanhentumisen katkaisuilmoituksilla kahteen eri kertaan ja nyt viimeksi haastehakemuksella. Tähän saakka kyse on ollut ainoastaan puhevallan säilyttämisestä siihen saakka, kunnes kartelliepäily ja sen laajuus on lainvoimaisesti ratkaistu. KHO:n ratkaisusta riippuu, raukeaako asia vai jatkuvatko toimenpiteet. Asiaan liittyvät mm Kuntaliiton yleiskirjeet 17/80/2004, 18/80/2006 ja 18/80/2008. Yksityiskohdat selviävät haastehakemuksesta, joka on nähtävänä kokouksessa. (valm Hj Markku Peutere). (Kj) Merkitään toimenpiteet hyväksyen tiedoksi. Kunnanhallitus 50 hyväksyttiin. Edellä selostettua edunvalvontaa on hoidettu yhteistyössä Jyväskyläläisen asianajotoimisto Tero Artimo & Co:n kanssa, jolla on valvottavana usean muun kunnan vastaavat edunvalvontatoimet. Asian edetessä ja mutkistuessa on keskusteluissa tultu siihen tulokseen, että Lemin kunnan valvottavana oleva etu (n e + korot) on liian pieni lopputulokseen liittyvään riskiin ja valvontakustannuksiin verrattuna, joten kanteesta luopumista on järkevää harkita yhtenä vaihtoehtona. Asiaan odotetaan kunnan kantaa (valm mp) Kunnanhallitus päättää luopua kanteesta tavoiteltavaan hyötyyn nähden liian suureksi arvioidun riskin ja kustannusten vuoksi. hyväksyttiin.

16 Kunnanhallitus Muut asiat Kunnanhallitus 51 Pykälät 49 ja 50 otettiin käsiteltäväksi ylimääräisinä. Ja seuraava kokous päätettiin pitää torstaina klo

17 Kunnanhallitus Asialista 38. Merkkipäiviä Kuukanniemen asemakaavan muutokset Kaavoitustyöryhmän perustaminen Kunnan edustajat vuoden 2010 juhlatilaisuuksissa Kuntakuvakyselyn tulokset Poikkeamislupahakemuksia Maa-aineslupahakemus, lausunnon antaminen Lappeenrannan seudun ympäristölautakunnalle Etelä-Karjalan maakuntayhdistyksen kirje Lääkäritilanne Lemillä Lemin nuorten kuulemisjärjestelmäesitys kunnanhallitukselle Saapuneet kirjeet Asuntotontin kauppakirja kunta/ Lasski, Vladimir Kleminpelto Kunnan edunvalvontaa liittyen eräiden asfalttialan yritysten väitettyyn kilpailunrajoituslain vastaiseen menettelyyn Muut asiat...65

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 7/2010. Kunnanhallitus 85. 19.4.2010 klo 17.30 19.44. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 7/2010 Kunnanhallitus 85 19.4.2010 klo 17.30 19.44 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 4/2010. Kunnanhallitus 52. To 4.3.2010 klo 17.30-20.02. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 4/2010 Kunnanhallitus 52 To 4.3.2010 klo 17.30-20.02 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010. Kunnanhallitus 63. 22.3.2010 klo 17.30-18.25. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti PÖYTÄKIRJA 5/2010 Kunnanhallitus 63 22.3.2010 klo 17.30-18.25 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Tuomi

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a.

LEMIN KUNTA 7/2010 74 Tekninen lautakunta. Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50. Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a. 7/2010 74 Tekninen lautakunta Torstai 02.09.2010 klo 18.00 19.50 Kotalahden leirikeskus, Kotalahdentie 136a Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 82 Tekninen lautakunta Nro 8/2012 KOKOUSAIKA Torstaina 1.11.2012 klo 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 1/2011 1 Tekninen lautakunta. Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 1/2011 1 Tekninen lautakunta Torstai 10.02.2011 klo 18.00-19.30 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari.

LEMIN KUNTA 5/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari. 5/2011 54 Tekninen lautakunta Torstai 14.7.2011 klo 18.00-18.50 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Buuri

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos

SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos SIUNTIO 14.10.2014 Pickalan Golfkartanon asemakaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan osana kaavatyön

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 2/2010 13 Tekninen lautakunta. Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 2/2010 13 Tekninen lautakunta Torstai 18.02.2010 klo 18.00-20.10 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05.

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 241/12.05. Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen (kv) 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa kuntia huolehtimaan

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä 1.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on liitteenä 1. RANTA-ASEMAKAAVA JA MUUTOS / JOKILAN ALUE Kunnanhallitus 17.12.2007 ( 380): Vantaan kaupunki on toimittanut Lopen kunnalle 9.11.2007 päivätyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman koskien Jokilan ranta-asemakaavaa

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari

LEMIN KUNTA 3/2011 34 Tekninen lautakunta. torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40. Kunnantalo, neuvotteluhuone. Rummukainen Kari 3/2011 34 Tekninen lautakunta torstaina 14.04.2011 klo 18.00-19.40 Kunnantalo, neuvotteluhuone Punkka Olavi Lohtander Mika Laitinen Sonja Rummukainen Kari Rämä Maija Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Hakala

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 8/2010 82 Tekninen lautakunta. Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20. Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 8/2010 82 Tekninen lautakunta Tiistai 26.10.2010 klo 18.00 19.20 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 84 Tekninen lautakunta Nro 8/ 2011 KOKOUSAIKA Torstai 27.10.2011 klo 18.00-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden 61, 65, 67, 68 ja 255 asemakaavan muutos.

Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden 61, 65, 67, 68 ja 255 asemakaavan muutos. Tekninen lautakunta 20 03.04.2014 Tekninen lautakunta 33 27.05.2014 Tekninen lautakunta 47 11.09.2014 Tekninen lautakunta 7 29.01.2015 Tekninen lautakunta 26 16.06.2015 Lapinlahden kirkonseudun kortteleiden

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali

LEMIN KUNTA 2/2010 9 Sivistyslautakunta. 15.2.2010 klo 18.00 19.22. Kunnanvirasto 1, valtuustosali 2/2010 9 Sivistyslautakunta 15.2.2010 klo 18.00 19.22 Kunnanvirasto 1, valtuustosali Risto Pietiläinen Mervi Rings Jari Heikka Hannu Hakonen Tarja Kohonen Ari Alaoutinen Raija Liisa Tikka puheenjohtaja

Lisätiedot

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Jouko ja Minna Poukkanen SAPPEEN RANTA-ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN Osallistumis- ja arviointisuunnitelma FCG Finnish Consulting Group Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015

Kemiön kunnantoimisto 10. huhtikuuta 2015 3/2015 KUTSU LISÄLISTA Käännös/översättning 1 Kokousaika Tiistai 31. maaliskuuta 2015 klo 16.00 Kokouspaikka Kemiön kunnantoimisto Päättäjät Muut Asiat Allekirjoitus Martti Murto Brita Drugge Hanna Backman

Lisätiedot

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 7/2014 103 Kaavoitustoimikunta 08.12.2014 Aika 08.12.2014 klo 18:00-18.50 Paikka Iitin Kunnantalo, valtuustosali, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen Juha Kare Terhi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus 33. 01.02.2010 klo 18.30-20.10. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 2/2010. Kunnanhallitus 33. 01.02.2010 klo 18.30-20.10. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 2/2010 Kunnanhallitus 33 01.02.2010 klo 18.30-20.10 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti Junnonen Juha puheenjohtaja

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

tark Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2007 tark. 11.1.2010 Leivonmäen kunta Niinniemen alueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.1.2010 1 TEHTÄVÄN KUVAUS ESIPUHE Niinniemen alueen asemakaavoitus käynnistyi virallisesti

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän

Merikarvia Sata aurinkoista päivää enemmän Sata aurinkoista päivää enemmän OSALLISUTMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Kirkonkylän asemakaavan muutos Oloneuvoksentie MERIKARVIAN KUNTA 29.5.2017 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI Päiväys 9.1.2014 KIVIJÄRVEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SEKÄ LUUMÄEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Nuorisolautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Nuorisolautakunta 3 5.03.07 Kunnanhallitus 5 7.03.07 Kunnanhallitus 55 0.05.07 Kunnanvaltuusto 56 9.05.07 Nuorisovaltuuston perustaminen 4/.05.00/07 Nuorisolautakunta 5.03.07 3 Kuntalaki (40/05) velvoittaa

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS, LUONNOS TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-2-3 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 12.6.2015

Lisätiedot

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS

KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 26.1.2016 1(7) KROMITIE, ASEMAKAAVAMUUTOS 26.1.2016 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/ Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, Ruoveden kunta Pöytäkirja 8/2018 1 Ympäristölautakunta Aika 19.12.2018 16:00-17:37 Paikka Sivistystoimen pommisuoja Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 3

Lisätiedot

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa.

Rakennustarkastaja antaa asiaan tarkemman esityksen kokouksessa. Teknisen lautakunnan lupajaosto 58 10.09.2009 Teknisen lautakunnan lupajaosto 78 09.12.2010 Teknisen lautakunnan lupajaosto 23 07.04.2011 Teknisen lautakunnan lupajaosto 28 05.05.2011 Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103

77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102. 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 PÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4.4.2011 Käsiteltävät asiat 77. Kunnanhallituksen toimintasääntö...102 78. Maaseutuhallinnon yhteistoiminta-alueen perustaminen...103 79. Maanmyyntitarjous, Viljo Lensun perikunta...105

Lisätiedot

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA

SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA SUOLAHDEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELEISSA 9, 14 JA KUKKULANPUISTOSSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 28.7.2006 Suunnittelualue ja nykyinen maankäyttö Voimassa olevan kaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 HÄMEENKYRÖN KUNTA OSA KORTTELIA 64, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.8.2014, tark. 10.10.2014 1 Sisältö 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka. Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Tilan Joensuu RN:o 20:25 asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 7.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2015 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Osallistuva lapsi ja nuori parempi kunta

Osallistuva lapsi ja nuori parempi kunta Osallistuva lapsi ja nuori parempi kunta O P A S K A U N I A I S T E N V I R A N H A L T I J O I L L E J A L U O T T A M U S H E N K I L Ö I L L E L A S T E N J A N U O R T E N K U U L E M I S E E N 1

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 32. LPA, VL ja VP-alueiden asemakaavan muutos, Karhulammen hotelli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta ja suunnittelualueen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LUUMÄKI RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTTAMINEN Keskinen/ Tilat Järvikannas 1:34 ja Ellivuori 1:57 Kelkjärvi/Tilat Järvelä 1:68 ja Soramäki 1:129 Päiväys 23.1.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis-

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELISSA 8216 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2019 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa itä-suomun

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS

SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS SALLAN KUNTA RAKENNUSJÄRJESTYKSEN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Luonnos 13.12.2016 EY 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan rakennusjärjestystä

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos

Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO Puh 0400 356 500, Fax 016-642259 4.2.2009 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän asemakaava-alueen kortteleiden 413, 416 ja 417 asemakaavamuutos Osallistumis-

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista.

Tekninen lautakunta päätää esittää kunnanhallitukselle kortteleiden 29 ja 31 alueen kaavoituksen uudelleen tarkastelun aloittamista. Tekninen lautakunta 31 31.08.2017 Kunnanhallitus 161 11.09.2017 Kunnanhallitus 116 25.06.2018 Kunnanhallitus 140 10.09.2018 Kunnanhallitus 195 12.11.2018 Kunnanhallitus 205 26.11.2018 Kunnanvaltuusto 59

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARJALOHJA RANTA-ASEMAKAAVA Tila: Lehtoniemi 1:204 Kylä: 427 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Päiväys 19.9.2012 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS)

Lisätiedot

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS

RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 5.10.2018 1(6) RAATIHUONEEN KORTTELI, ASEMAKAAVAMUUTOS 5.10.2018 Kuva 1: Kaavamuutosalueen sijainti ilmakuvassa 2 Suunnittelualue Maankäyttö- ja

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS

SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS 1 SAVONLINNAN KAUPUNKI TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ehdotus TURTIANNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN OSALLE TILASTA 740-577-22-46 Arkkitehtitoimisto Keijo Tolppa 30.5.2018

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 345 /2015 35 KERCA V (2301) ASEMAKAAVAN MUUTOS 20.5.2015/35 Kkj. 35 Asemakaavan muutosalue sijaitsee 9. Alikeravan kaupunginosassa, noin 3 km:n etäisyydellä kaupungin keskustasta etelään, Kercan

Lisätiedot

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus

Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan ja Teilimäen alueiden osittainen kumoaminen (läntinen alue), kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 40 24.09.2015 Kaavoitustoimikunta 55 09.11.2015 Kaavoitustoimikunta 3 13.01.2016 Kunnanhallitus 19 01.02.2016 Kunnanhallitus 58 21.03.2016 Kausalan asemakaavan Aholanpellon, Holstilan

Lisätiedot

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80

INARIN KUNTA. Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus. Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 INARIN KUNTA Inarin kunta Tekninen osasto Kaavoitus Inarin kirkonkylän asemakaavan muutos; KORTTELIT 79 JA 80 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS 15.2.2017 Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.

Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04. Tekninen lautakunta 19.06.2012/ 56 91 Tekninen lautakunta 06.11.2012/ 98 195 Kaupunginhallitus 02.04.2013/111 241 Valtuusto 15.04.2013/ 50 104 415-265-2012 YRTTISUON ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Tekla

Lisätiedot

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET HN-Consult Oy on yhdessä maanomistajan Strand Skogs Ab allekirjoittanut konsulttisopimuksen 17.9. 2012 missä HN-Consultille annetaan oikeus kaavoittaa alue. Maanomista on Vöyrin

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN KUNTA Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 21.03.2014 Päivitetty 14.02.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi14022015.doc Osallistumis-

Lisätiedot

Suunnittelualue on Sulkavan seurakunnan, Sulkavan kunnan ja Sulkavan vanhustentukiyhdistys ry:n omistuksessa.

Suunnittelualue on Sulkavan seurakunnan, Sulkavan kunnan ja Sulkavan vanhustentukiyhdistys ry:n omistuksessa. SULKAVAN KUNTA SULKAVAN KYLÄ OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. MIKÄ ON OSALLITUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 edellyttää, että kaavatyön yhteydessä riittävän varhaisessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LAVIAN KUNTA ASEMAKAAVAN MUUTOS 29.10.2012 2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET... 2 3. LAADITUT SELVITYKSET JA AIEMMAT SUUNNITELMAT... 2 3.1. VALTAKUNNALLISET

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kokouspäivämäärä. SIUNTION KUNTA Viranomainen. Tekninen lautakunta TEKNLTK:249 /2010 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Sivu 10 TEKNLTK:249 /2010 TEKNLTK 52 Teknltk 14.9.2010 62 LÅNGVIKIN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite 1 Liitteenä on kokonaissuunnitelma (alustava) jonka mukaan alueelle tulee - asuntoja - tuotantorakennuksia

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki 1 (7)

Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 1 (7) Kemijärven kaupunki 2 (7) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma asemakaavamuutoksesta Savukosken kunnan asemakaava-alueella koskien mm. vanhusten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 (5) MAANKÄYTTÖ- JA RAKENNUSLAIN 63 :n MUKAINEN ARVIOINTISUNNITELMA ASEMKAAVAN MUUTOS KOSKEE 205. KAUPUNGINOSAN KORTTELEITA JA OSIA KORTTELEISTA 1, 2, 3, 7, 8, 9, 11 JA 12 SEKÄ NIIHIN

Lisätiedot

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue

YLÖJÄRVI OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Suunnittelualue YLÖJÄRVI 1 (5) YMPLTK.10.6.2014 Dnro 270/51.512/2014 Asemakaavan muutos Kirkonseudun Kuruntien liikennealueiden sekä korttelin 8 tontin 6 ja korttelin 282 tontin 2 muutos välillä Soppeenmäki - Viljakkalantie

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658

ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 ASEMAKAAVAN MUUTOS, NEITSYTMÄKI, KORTTELI 658 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 15.8.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Kauttua 406 KORTTELI 658 TONTTI 3 KIINTEISTÖT 2:574 (osa) 2:261 Kaavan laatija

Lisätiedot

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy

Kaustisen kunta. Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy 710 Kaustisen kunta Kanttorilan asemakaavan muutos korttelissa 153 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS HKM Infra Oy Nikolaintie 6 A 62200 KAUHAVA (06) 434 2300 www.hkminfra.fi Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella

Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella Rovaniemen kaupunki Norvajärven yleiskaavan muutos Tilan Rantakuja 45:18 alueella OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelupalvelut 2010 SUUNNITTELUALUE: SIJAINTIKARTTA Rovaniemen kaupunki, Norvajärven

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS; ETELÄRINNE II: KORTTELIT 214 JA 215 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto Pekka Junttila kaavoitusinsinööri 24.9.2014, 17.5.2017 Osallistumis-

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti

LEMIN KUNTA 6/2010. Kunnanhallitus 70. 29.3.2010 klo 17.30 20.22. Kunnanvirastotalo I, valtuustosali. Väisänen Kyösti 6/2010 Kunnanhallitus 70 29.3.2010 klo 17.30 20.22 Kunnanvirastotalo I, valtuustosali Sinkko Eija Rummukainen Kari Koivisto Juha Laitinen Sonja Rings Mervi Tölski Jarmo Väisänen Kyösti puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma SAVITAIPALEEN KUNTA Kirkonkylän pienet asemakaavan muutokset 2018 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 8.8.2018 Savitaipaleen kunta Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 65. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 407 TONTIN 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS, Vaajakosken aluepaloasema, Asmalammentie 26 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (Maankäyttö- ja rakennuslain 63 1 momentin mukaan kaavaa laadittaessa

Lisätiedot

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty

Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma päivitetty SIPOON KUNTA SIBBO KOMMUN Sipoon kunta, Nikkilä PORNAISTENTIEN KIERTOLIITTYMÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 6.11.2008 päivitetty 10.12.2008, 20.02.2009 SIPOON KUNTA KEHITYS-

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A

OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A TENGBOM ERIKSSON ARKKITEHDIT OY OSALLISTUMI S - JA ARVIOI NTI SUUNNI TE LM A SÄKYLÄN KUNTA SÄKYLÄN LIIKEALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄIVÄYS: 16.12.2013, TARK. 9.4.2014, 30.11.2015 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS

HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite _ HAKUMÄEN KAUPUNGINOSA (6), KORTTELI 15 MOISIONRINTEEN ALUE, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 29.8.2017 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2017 1. SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYRSKYLÄ Päiväys 15.6.2015 SEPÄNMÄKI-PALOSTENMÄKI ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) laaditaan

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot