Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio."

Transkriptio

1

2 Kohti mestaruutta T iimimestarit on laatupalkitun Tiimiakatemian valmentajavalmennusohjelma. Se on käytännön ohjelma henkilö- kohtaisten tiimivalmentamisen taitojen sparraamiseksi ja oppimiseksi. Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio. Tiimimestareiden aikana koet, mitä tiimivalmentajuus on. Jaat sen aikana kokemuksia muiden samojen haasteiden parissa työskentelevien valmentajien kanssa. Rakennat Tiimimestareiden aikana myös henkilökohtaisen, muista tiimivalmentajista koostuvan verkoston. Tiimimestarit toteutetaan 1,5 vuoden ohjelmana. Se sisältää 19 valmennuspäivää, innostavan lukupaketin ja pienryhmissä toteutettavaa kehitystoimintaa. Tiimimestarit toteuttaa Tiimiakatemia Aikuiskoulutus.

3 Miksi Tiimimestarit? Opi tiimivalmentajan taitoja. Tiimimestareiden aikana kehität henkilökohtaisia valmentajan taitoja niin oppimisen, johtamisen kuin innovoinnin osa-alueilla. Opit kuinka rakentaa ja valmentaa tiimejä sekä kuinka rakentaa yrittäjyysmyönteinen, aktiivisuutta pursuava kulttuuri. Vie opit omaan organisaatioosi. Tiimimestarit on valmentajien kehitysfoorumi. Kehittäminen ei rajoitu vain omiin henkilökohtaisiin taitoihisi vaan tavoitteena on saada aikaan tuloksia myös organisaatiossasi. Päivien aikana saadut ideat ja menetelmät viedään suoraan käytäntöön. Kaikki kontaktipäivät ovat innostavia, rentoja ja osallistavia. Niiden aikana opit muilta valmentajilta, mikä toimii käytännössä ja mikä ei. Kehitä oma toimintamallisi. Tiimimestarit perustuu innovatiivisiin Tiimiakatemian menetelmiin, joita käytetään niin valmentamisessa kuin valmentavassa johtajuudessa. Niitä on käytetty yli yhdeksäntoista vuotta yrittäjyyskasvatuksessa, tiimien rakentamisessa sekä johtamisja esimiestyöskentelyssä. Ohjelmassa opit, kuinka menetelmiä voidaan käyttää omassa työympäristössäsi. Tavoitteena on, että kehität niitä eteenpäin soveltumaan omaan työhösi. Jaa innostus. Tiimimestareissa olet osa valmentajaverkostoa. Töitä ei siis tarvitse tehdä yksin, vaan voit oppia yhdessä muiden kanssa. Olet mukana verkostossa, jonka jäsenet jakavat innostuksensa ja kokemuksensa.

4 Tuula Povoljajeff Koulutuspäällikkö, Omnia Lähdin ennakkoluulottomasti Tiimimestareihin mukaan. Valmennusmatkalla opin todella paljon luottamuksen synnyttämistä voimavaroista. Miten luovaa ja innostavaa onkaan kokeilla uutta eri tiimien kanssa. Kun tieto ja osaaminen otetaan yhteiseen käyttöön, on mahdollisuuksia paljon. Työyhteisöstämme on jo neljä ihmistä mukana näissä valmennuksissa ja lisää on lähdössä. Tiimimestari sopii kaikille opetusalan ihmisille, joilla on rohkeutta katsoa tulevaisuutta erilaisten suurennuslasien lävitse.

5 T tamishaasteista Ohjelma niin opetusalan ammattilaisille... iimimestarit sopii niin opettajille, rehtoreille, kouluyksiköiden vetäjille kuin koulujen kehittäjille. Se on ohjelma, jonne tuot oman haasteesi ja jossa pyrit ratkaisemaan sen, olipa kyse sitten luokkahuoneessa toteutettavasta valmentamisesta, rehtorin kanslian johtamishaasteista tai kiperästä kehitysprojektista. Ohjelma on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen kollegasi tai kehitystiimisi kanssa. Näin pystytte valmennuspäivien aikana ratkaisemaan koulunne haasteita yhdessä. Tiimimestarit on kehitysalusta opetusalan ammattilaisille, jotka haluavat ratkaisuja ja ideoita muun muassa seuraaviin haasteisiin: 1. Sinulla on roppakaupalla hyviä ideoita opetustyön uudistamiseksi. Haluat ideoita siihen, kuinka viedä ne käytäntöön luokkahuoneessa ja saada ne osaksi päivittäistä opetustyötä. 2. Kaipaat näkemystä tiimioppimisesta ja yrittäjyyskasvatuksesta. 3. Kaipaat uudenlaista työotetta. Haluat siirtyä pois yksisuuntaisesta tiedon jakamisesta valmentavaan suuntaan. Etsit ideoita siihen, kuinka voisit osallistaa oppilaat ja toimia valmentajan roolissa. 4. Haluat kannustaa kollegojasi ja alaisiasi mukaan uudistustöiden tekemiseen koulussasi. Haet keinoja siihen, kuinka tempaiset muut mukaan tuomaan kouluusi oppimisen uusia tuulia. 5. Koet, että toimit yksin omien haasteidesi parissa. Haluat tavata muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat samassa liemessä kuin sinä. Kaipaat rohkaisua ja positiivishenkistä potkua työhösi. 6. Haluat uudenlaista täydennyskoulutusta, jossa opitaan uudella, raikkaalla tavalla. Olet nähnyt urasi aikana riittävästi kalvosulkeisia. Etsit ryhmää, jossa saat äänesi kuuluville ja vastakaikua ajatuksillesi.

6 T kaista kuin yritysten ja työyhteisöjen valmentaville johtajille. iimimestarit antaa valmentavan johtamisen valmiuksia niin PK-yritysten johtajille kuin suurempien organisaatioiden esimiehille ja tiimiliidereille. Ohjelma suunnataan kohti valitsemaasi työhaastetta. Valmennuspäivien aikana etsit valmennuksellisia keinoja ratkaista haaste, liittyy se sitten esimerkiksi myyntiin, tiimien toimintaan, projektien vetämiseen tai henkilöstöhallintoon. Ohjelma on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen kollegasi tai kehitystiimisi kanssa. Näin pystytte valmennuspäivien aikana ratkaisemaan organisaationne haasteita yhdessä. Tiimimestarit on paikkasi, jos: 1. Haluat kehittää osaamistasi tiimin rakentajana ja johtajana. Haluat olla valmentaja. 2. Etsit ideoita siihen, kuinka organisaatiosi voisi toimia tiimiorganisaationa ja kuinka osastojen ja yksiköiden välisiä turhia raja-aitoja voitaisiin madaltaa tai murentaa. 3. Sinulla on käsissäsi muhkea kehityshaaste, jonka haluat viedä läpi ja juurruttaa organisaatioosi. Olet muutosjohtaja ja etsit keinoja saada aikaan todellista, ei paperinmakuista, muutosta. Haluat olla rakentamassa sellaista organisaatiota, jossa mahdollisimman moni on mukana toteuttamassa kehitystyötä, ei vain esimiehet. 4. Kiinnostuksesi ja työsi kohteena ovat organisaation rajapinnat niin asiakkaisiin kuin alihankkijoihin päin. Haluat toimia valmentajana, joka saattaa organisaatiosi yhteen heidän kanssaan. 5. Tahdot tehdä organisaatiostasi sellaisen, että jatkuva oppiminen on siellä toimintatapa. Etsit opetusmaailmasta vaikutteita, joita haluat soveltaa oman henkilöstösi osaamisen kehittämisessä. 6. Olet vääntänyt tahkoa jo pitkään. Kaipaat uusia tuulia oman osaamisesi kehittämiseen. Tahdot osallistua koulutukseen, jossa pääset keskustelemaan ja jäsentämään omia ajatuksiasi.

7 Timo Mäyrämäki Toimitusjohtaja, Oro Oy Tiimimestarit oli paikka, jossa pääsin kokoamaan johtajan uran aikana kerryttämäni kokemukset. Kokemuspohjani avulla rakensin itselleni näkemyksen siitä, kuinka voisin ottaa työhön enemmän valmentavaa otetta. Valmennus auttoi minua johtamaan työpaikkani tiimejä. Sain Tiimimestareista käyttööni valmentamisen työkalupakin. Ohjelman aikana käytiin lävitse yritykselle tärkeitä osa-alueita ja pystyin kehittämään kutakin niistä omalta osaltani. Yksi tärkeimmistä seikoista ohjelmassa oli se, että pääsin keskustelemaan muiden johtajien kanssa ajankohtaisista haasteista rennolla tavalla. Sain uusia verkostoja, jotka ovat kantovoimaisia myös ohjelman ulkopuolella. Yrityksemme sisäinen viestintä sai ohjelman kautta uutta pontta. Strategiamme on kirkastunut. Kaikki kulkevat yhteiseen suuntaan. Tästä johtuen teimme myös merkittävää tulosparannusta Tiimimestareiden aikana.

8 Sisällöt I Orientaatio (1 pv) [ Toisiin valmentajiin tutustuminen ja verkostoitumisen aloittaminen [ Kokonaiskuvan muodostaminen [ Esimakua ohjelmasta, oppimisen menetelmistä ja käytettävistä työkaluista II Oppiminen (3 pv) [ Yksilön oppiminen valmentaminen ja oppimisen työkalut [ Tiimioppiminen [ Tiimien valmentaminen III Johtaminen (3 pv) [ Johtavien ajatusten synnyttäminen visio, missio ja arvot [ Johtaminen käytännössä johtavat ajatukset ja johtamisen työkalut [ Tiimien rakentaminen ja johtaminen V Innovointi (3 pv) [ Valmentaja luovuuden edellytysten rakentajana [ Ideasta innovaatioksi [ Tietojohtamisen foorumien rakentaminen VI Brändi ja tarjooma (3 pv) [ Oppivan organisaation periaatteet ja strategiat [ Brändin johtaminen [ Strategia käytännössä VII Valmentajan karaktäärin synnytys (3 pv) [ Yhteenveto mitä olemme oppineet? [ Oman valmentajuusfilosofian rakentaminen [ Tulevaisuuden suunnittelu mitä tästä eteenpäin? IV Asiakkuudet ja kumppanuudet (3 pv) [ Valmentaja kumppanuuksien rakentamisen tukijana [ Asiakkailta oppiminen ja raja-aitojen ylittäminen [ Oppiminen verkostoissa Tarkempaa tietoa sisällöistä löydät: sisällöt

9 Raikas tapa oppia T iimimestareissa opitaan keskustelemalla muiden tiimivalmentajien kanssa. Voit unohtaa puuduttavat luokkahuoneet, sillä valmennuspäivät järjestetään rennoissa ympäristöissä. Tyylimme on rento. Sinulla on valmennusten aikana runsaasti aikaa ajatella rauhassa ilman tiukan aikataulun sanelevaa agendalistaa. Ohjelman aikana viet ideoitasi eteenpäin omalla tahdillasi ja poimit parhaat palat valmennuksista omien tarpeidesi mukaisesti. Kuivat tenttikirjat ovat historiaa; ohjelman lukuohjelma on joustava ja innostava. Löydät sieltä ideoita niin valmentamiseen, johtamiseen, tiimien rakentamiseen kuin luovuuden kehittämiseen.

10 Miksi Tiimimestarit on ainutlaatuinen? Käytössä Tiimiakatemiasta saadut opit ja kokemukset Tiimimestareiden sisällöt perustuvat Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta ja sen aikuiskoulutusohjelmista saatuihin oppeihin ja kokemuksiin. Tiimiakatemia on vuonna 1993 perustettu tiimiyrittäjyyden erikoisyksikkö, jossa on neljä päätoimista valmentajaa ja lähes 200 tradenomin opintoja suorittavaa opiskelijaa. Tiimiakatemia on oppimislaboratorio, jossa kokeillaan ja kehitetään yhteisöllisyyttä hyödyntäviä tiimiyrittäjyyden menetelmiä. Niiden avulla on voitettu useita palkintoja kuten Tuottava idea -palkinto (1997), Innosuomi aluepalkinto (2000) ja Korkeakoulujen arviointineuvoston koulutuksen laatuyksikkö -tunnustus Tiimiakatemialle (2000) sekä The Chamber of Commerce of Central Finland s 1st Price of Export for Team Academy -palkinto (2007). Tiimiakatemian yhteisöön kuuluvat tahot voivat ottaa Tiimiakatemian menetelmiä käyttöönsä ja soveltaa niitä omaan toimintaansa. Niin liike-elämän piirissä toimivat yritykset kuin eri asteiden koulut käyttävät niitä johtamisessa, tiimitoiminnassa, oppimisessa ja henkilöstön kehittämisessä. Tiimimestarit on ohjelma, jossa opit kuinka Tiimiakatemian menetelmiä käytetään menestyksellisesti. Lisätietoja Jyväskylän Tiimiakatemiasta: Valmennuksia koko Suomessa ja yli sen rajojen Tiimimestarit toteuttaa Jyväskylästä käsin toimiva Tiimiakatemia Aikuiskoulutus, Partus Oy. Yritys vastaa Tiimiakatemian aikuiskoulutuksista niin yrittäjien kuin opettajien täydennyskoulutusten osalta. Tiimiakatemia Aikuiskoulutuksen ohjelmista on valmistunut menestyksellisesti yli 600 yrittäjää, esimiestä ja opettajaa. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon johtavan Tulisoihtuohjelman osalta yritys on yksi Suomen suurimmista kouluttajista. Tiimiakatemia Aikuiskoulutus toimii ympäri Suomea. Lisäksi toimintaa on kansainvälisillä areenoilla Team Mastery -oh- jelman ja muiden valmennuskumppanuuksien puitteissa. Ajankohtaista tietoa Tiimiakatemia Aikuiskoulutuksesta, sen ohjelmista ja referensseistä löydät: Verkostopartnereita Brasiliassa ja Argentiinassa ö

11 Aikajänne ja rytmitys Tiimimestarit on 1,5 vuoden pituinen ohjelma. Se sisältää 19 valmennuspäivää (orientaatio + 6 x 3 pv), innostavan lukuohjelman sekä pienryhmissä toteuttavaa kehitystoimintaa. Ota mukaan kollega tai kumppani! Tiimimestareiden anti on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen yhdessä kollegasi tai yhteistyökumppanisi kanssa. Voit lähteä mukaan myös kokonaisen kehitystiimin voimin. Ohjelman oppien ja ideoiden vieminen käytäntöön onnistuu parhaiten yhdessä. Tutkinto Tiimimestareiden aikana on mahdollista suorittaa joko Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET) tai Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto (TKEAT). Johtamisen erikoisammattitutkinto on hyvä vaihtoehto silloin, kun haasteesi ja työtehtäväsi sijoittuvat johtamisen kentälle. Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto on soveltuvampi vaihtoehto silloin, kun haasteesi ja työtehtäväsi kohdentuvat esimerkiksi prosessien, tuotteiden tai palvelujen kehittämiseen. Ohjelma voidaan suorittaa myös ilman tutkintoa. Hinta (syksy 2012) Ohjelman kokonaishinta on 4250 (+alv) tutkinnon kanssa ja ilman tutkintoa 3270 euroa (+ alv). Jos ohjelma toteutetaan osaltasi oppisopimus koulutuksena, jää maksettavaksesi vain tutkintomaksu 58. Hinta sisältää valmennuksen lisäksi mm. koulutusmateriaalit ja pääsyn Partus Inside -oppimisympäristöön. Matka- ja majoituskuluista vastaa osallistuja itse tai työnantaja. Koska Tiimimestarit-ohjelmaa toteutetaan usein myös eri kohderyhmille suunnattuna ja sisällöiltään muokattuna, Tiimiakatemia Aikuiskoulutus varaa oikeudet yllä olevan hinnan muutoksiin.

12 Missio Tarjoamme rohkeille ihmisille mahdollisuuden muuttaa maailmaa. Olemme edelläkävijöitä, jotka luovat kehitysalustan muutokselle. Rohkeat ihmiset tarvitsevat toistensa tukea ja innostavaa energiaa. Teemme yrittäjyyden, oppimisen ja yhteisöllisyyden vallankumouksen. Murskaamme yhteiskunnan vanhat rakenteet uuden yhteiskunnan tieltä nopeuttamalla yhteiskunnan muuttumista yrittäjävetoiseksi. Yrittäjyys tarjoaa yksilölle uusissa yhteisöissä mahdollisuuden vastata kohtalostaan ja sallii yksilöiden tehdä työtä itselleen.

Miksi johtavat ajatukset?

Miksi johtavat ajatukset? Miksi johtavat ajatukset? Johtavat ajatukset syntyvät aina sisältä päin. Ne ovat tärkeitä ennen kaikkea meille itsellemme. Tarkistamme ne joka vuosi yhdessä. Ne toimivat innostuksemme lähteenä ja niiden

Lisätiedot

JOHTAVAT AJATUKSET 2008

JOHTAVAT AJATUKSET 2008 JOHTAVAT AJATUKSET 2008 Miksi johtavat ajatukset? Innostuksemme lähteenä toimivat jatkuvasti johtavat ajatuksemme, joiden perustana ovat keskinäinen luottamus, itsekuri ja ylpeys aikaansaannoksistamme.

Lisätiedot

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus

Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Tuote- ja palvelukehityksen valmennus Koetko paloa kehittää? Elätkö uudistumisen ja kasvun keskiössä? Vai haaveiletko mahdollisuudesta päästä kehittämään? Staran tuote- ja palvelukehityksen valmennus on

Lisätiedot

Tulisielut on sinulle jos haluat...

Tulisielut on sinulle jos haluat... Tulisielut on sinulle jos haluat... Tehdä hyvistä ideoista kunnon tuotteita. Draivia, keinoja ja rohkaisua myyntityöhön. Kalenteriasi kuriin ja keskittymistä oikeisiin asioihin. Tavata samanhenkisiä aloittavia

Lisätiedot

Ajatuksia valmentavasta johtamisesta. Pasi Juvonen Aivolinko

Ajatuksia valmentavasta johtamisesta. Pasi Juvonen Aivolinko Ajatuksia valmentavasta johtamisesta Pasi Juvonen Aivolinko Kysymys osallistujille Nimeä jokin mielestäsi keskeinen johtamisen haaste? Kootaan vastaukset osallistujien tarkasteltaviksi (3 minuuttia) Oma

Lisätiedot

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011

Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella. JohtamisWirtaa 10.5.2011 Strategia käytäntöön valmentavalla johtamisella JohtamisWirtaa 10.5.2011 Työpaja 2, haasteet ja ratkaisut Riikka Laine-Tolonen (Nordea) Tapani Pöllänen (Sales Energy) Valmentava esimies Strategia ja visio

Lisätiedot

TIIMIVALMENTAJAN POLKU

TIIMIVALMENTAJAN POLKU TIIMIVALMENTAJAN POLKU Sisällys Maailmanluokan tuloksia yrittäjyyden saralla.... 3 Ota Tiimiakatemia-menetelmät ja valmennustaidot haltuun.... 4 Tiimiakatemia Tiimivalmentajasertifiointi.... 6 Tiimiakatemia

Lisätiedot

Milloin viimeksi olet keskustellut niin innostavasti, että ideat tuntuvat syntyvän kuin itsestään ja kehittyvän omaa kulkuaan keskustelun myötä?

Milloin viimeksi olet keskustellut niin innostavasti, että ideat tuntuvat syntyvän kuin itsestään ja kehittyvän omaa kulkuaan keskustelun myötä? Milloin viimeksi olet keskustellut niin innostavasti, että ideat tuntuvat syntyvän kuin itsestään ja kehittyvän omaa kulkuaan keskustelun myötä? Dialogi kuvina Tiimiakatemia Global (Partus Oy) www.tiimiakatemia.com

Lisätiedot

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä.

Opinnot antavat sinulle valmiuksia toimia erilaisissa yritysten, julkishallinnon tai kolmannen sektorin asiantuntija- ja esimiestehtävissä. OPETUSSUUNNITELMA, johtaminen ja liiketoimintaosaaminen Liiketalouden ylempi ammattikorkeakoulututkinto antaa sinulle vankan kehittämisosaamisen. Syvennät johtamisen ja liiketoiminnan eri osa-alueiden

Lisätiedot

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen

JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO Panostus oman johtamisen kehittämiseen JOHTAMISEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO, JET20 KENELLE Kokeneille, tulosvastuullisille ja/tai kehittämisvastuussa oleville päälliköille

Lisätiedot

Dialogi kuvina Tiimiakatemia Global (Partus Oy), Finland

Dialogi kuvina Tiimiakatemia Global (Partus Oy), Finland Dialogi kuvina 8.6.2017 Milloin viimeksi olet keskustellut niin innostavasti, että ideat tuntuvat syntyvän kuin itsestään ja kehittyvän omaa kulkuaan keskustelun myötä? Isaacs, William. 2001. Dialogi ja

Lisätiedot

Yrittäjyysvalmiuksien edistäminen Etelä-Karjalassa. kehitysyhtiö KEHY

Yrittäjyysvalmiuksien edistäminen Etelä-Karjalassa. kehitysyhtiö KEHY Yrittäjyysvalmiuksien edistäminen Etelä-Karjalassa Päivi Ovaska Projektipäällikkö Saimaan ammattiopisto Sampo Antti Oravuo Yritysasiantuntija Imatran seudun kehitysyhtiö KEHY Yrittäjyysvalmiuksen edistämistä

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus uutta osaamista kaupan kentälle MERCURIA Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Kirsti Jokiranta Työnjohtokoulutuskokeilun verkostopäivä 25.5.2009 Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Miksi

Lisätiedot

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli

Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa malli Esimiehen rooli muutosten aikaan saamisessa 70-20-10 malli Johdon ja henkilöstöjohtamisen kehittämispäivä AMKE 28.10.2015 Jarmo Kröger, kehittämispäällikkö Koulutuskeskus Salpaus Ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

CASE LASTEN JA NUORTEN ERITYISOHJAAJAN AMMATTITUTKINTO. Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy Paula Helakari ja Marja Keväjärvi 10.2.2015

CASE LASTEN JA NUORTEN ERITYISOHJAAJAN AMMATTITUTKINTO. Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy Paula Helakari ja Marja Keväjärvi 10.2.2015 CASE LASTEN JA NUORTEN ERITYISOHJAAJAN AMMATTITUTKINTO Oulun Aikuiskoulutuskeskus Oy Paula Helakari ja Marja Keväjärvi 10.2.2015 KOULUTTAJAN MERKITYS Tiedän omaavani taidot, joita ohjaamiseen tarvitaan

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 1 muuttuva toimintaympäristö Huomioimme toiminnassamme globalisaation, yhteiskunnalliset muutokset ja nopeasti muuttuvat lähiympäristön tarpeet. Olemme aktiivinen

Lisätiedot

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018

HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 HR-ryhmäcoaching syksyllä 2018 Voimaa ja vaikuttavuutta HR-työhön Uusi ryhmä starttaa 24.8.2018 Ilmoittaudu 15.6. mennessä Riitta Perttilä, Novetos Oy riitta.perttila@novetos.fi p. +358 50 549 2797 HR-ryhmäcoaching

Lisätiedot

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus AALTO PK-JOKO 79 Uuden sukupolven johtamisvalmennus Kenelle PK-JOKO soveltuu? Pienten ja keskisuurten yritysten toimitusjohtajille nykyisille ja tuleville avainhenkilöille tulosyksiköiden johdolle Joilla

Lisätiedot

Hyvinvointiklinikka - hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet

Hyvinvointiklinikka - hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet Hyvinvointiklinikka - hyvinvointialojen osallistava pedagogiikka ja työelämän uudet tarpeet 1.1.2015-30.6.2017 Minna Vaittinen Hyria koulutus Oy 22.11.2016 Mikä hyvinvointiklinikka-hanke on? Hyria koulutuksen

Lisätiedot

Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki. Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen

Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki. Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen Korkeakoulututkinnon jälkeinen osaamisen kehittäminen - Quo vadis? 6.9.2012 Helsinki Annika Ranta ja Terhikki Rimmanen OSALLISUUS UTELIAISUUS INNOSTUS KORKEAKOULUELÄMÄN JÄLKEINEN OSAAMINEN QUO VADIS :

Lisätiedot

Osaamisesta sosiaalista pääomaa rohkean johtamisen avulla

Osaamisesta sosiaalista pääomaa rohkean johtamisen avulla Osaamisesta sosiaalista pääomaa rohkean johtamisen avulla Kirjastonjohtajien neuvottelupäivät 1.-2. 10.2009 Joensuu Minna Isoaho, KTM Fountain Park Fellow Stratebility Oy Tausta näkemysten takana 1. Rohkea

Lisätiedot

Työelämäpedagogi. Mitä työelämäpedagogiikka on?

Työelämäpedagogi. Mitä työelämäpedagogiikka on? Työelämäpedagogi Mitä työelämäpedagogiikka on? millaisilla menetelmillä ja ratkaisuilla päästään siihen tavoitteeseen joka on asetettu ja tai olemassa toimitaan yhteistyössä koulutuksen järjestäjän ja

Lisätiedot

JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS

JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS JOUSTAVUUS JA LUOTTAMUS -MITTAUS Joustavuus ja luottamus -mittaristo selvittää, miten yrityksenne esimiestoiminta koetaan. 1 Tutkimusten mukaan organisaatiot kokevat suurimpina haasteina esimiestaitojen

Lisätiedot

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu.

Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group. Huhtikuu. Askel-hanke 09.04.2014 Business-ajattelu ja asiakkaan liiketoimintahaasteiden ymmärtäminen Ilkka Wäck, Faros Group Huhtikuu Toukokuu Miten ymmärrän asiakkaan liiketoimintahaasteen Miten ratkaisen asiakkaan

Lisätiedot

Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy

Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy Hei me verkostoidutaan Case - Dazzle Oy Virkeänä työelämässä! Työhyvinvointia työpaikoille verkostoseminaari Helsinki Congress Paasikivi 29.11.2011 Vesa Auvinen Luovuus- ja tulevaisuusjohtaja, Dazzle Oy

Lisätiedot

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa

Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Liiketoiminta kehittyy kehity sinäkin. Yhteisöllisyyden toteuttaminen verkko-opetuksessa Tieturi Oy / Arja Sipola HTC Santa Maria, Tammasaarenkatu 5, 00180 Helsinki, Finland www.tieturi.fi (09) 431 551

Lisätiedot

OKM Yrittäjyyslinjaukset 2017

OKM Yrittäjyyslinjaukset 2017 OKM Yrittäjyyslinjaukset 2017 Seija Aalto, koulutusjohtaja Yrittäjyyslinjausten tarkoituksena on suunnata, kehittää ja ohjata eri koulutusasteiden yrittäjyyden edistämisen ja yrittäjyyskasvatuksen toimenpiteitä

Lisätiedot

HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille. Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja

HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille. Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja HAAGA-HELIA:. Yrittäjyydestä Yrittäjyydellä Yrittäjille Tarja Römer-Paakkanen, MMT dos. Yrittäjyyden yliopettaja Oma yritys Wanha Satama 19.-20.3.2013 HAAGA-HELIA kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen

Lisätiedot

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen.

Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Viestinnällä lisäarvoa & tehokkuutta! Työyhteisöviestinnästä kriisi- ja muutosviestintään. Strategisesta vuoropuhelusta henkilöbrändäykseen. Tutkittua tietoa & punnittuja näkemyksiä. Osallistu, innostu

Lisätiedot

Palvelumuotoiluguru liikunta- ja hyvinvointialalle!

Palvelumuotoiluguru liikunta- ja hyvinvointialalle! Palvelumuotoiluguru liikunta- ja hyvinvointialalle! SKY ry:n ohjelmat osaamisen kehittämiseen Yhteistyökumppanina Tamora Oy Kenelle, mitä, miten? kaksi polkua Kenelle? a) Liikuntakeskusten ja salien toiminnasta

Lisätiedot

Tervetuloa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutuksen osaaja! Opetushallituksen henkilöstökoulutustiimi

Tervetuloa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutuksen osaaja! Opetushallituksen henkilöstökoulutustiimi Tervetuloa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutuksen osaaja! Opetushallituksen henkilöstökoulutustiimi Osaamisen kehittäminen muutoksen mahdollistajana 18.5.2017 Elisa Helin Opetushallitus

Lisätiedot

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT

TIIMINVETÄJÄN JA TUTOR-VALMENTAJAN TAIDOT KUTSU ESAVI/1/05.12.01/2018 Etelä-Suomi 5.1.2018 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennusseminaariin 5. 6.2.2018

Lisätiedot

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT

Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä. Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Osaamisen kehittäminen kuntaalan siirtymissä Workshop Suuret siirtymät konferenssissa 12.9.2014 Terttu Pakarinen, kehittämispäällikkö, KT Workshopin tarkoitus Työpajan tarkoituksena on käsitellä osaamista

Lisätiedot

ARENEN YRITTÄJYYSSUOSITUKSET

ARENEN YRITTÄJYYSSUOSITUKSET ARENEN YRITTÄJYYSSUOSITUKSET Yrittäjyyssuositukset Arenen verkkosivuilla Arene ry Suomen Yrittäjät Riikka Ahmaniemi (JAMK), Kari Ristimäki (SeAMK), Lauri Tuomi (HAAGA-HELIA), Mika Tuuliainen (Suomen Yrittäjät),

Lisätiedot

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUSSA TEHOKKAAT CV JA TYÖHAKEMUS Opit tunnistamaan osaamistasi ja kohdentamaan työnhakuasi Ura- ja rekryasiamiehet

Lisätiedot

päiväsi kuluvat osallisuuden, sidosryhmäyhteistyön tai palvelukehittämisen parissa ja/tai haluat vaikuttaa rahoittamisen tai kehittämisen suuntaan

päiväsi kuluvat osallisuuden, sidosryhmäyhteistyön tai palvelukehittämisen parissa ja/tai haluat vaikuttaa rahoittamisen tai kehittämisen suuntaan Jos on ratkaisemattomia ongelmia, on tulevaisuuskin vielä tekemättä. Sitra Lab on paikka jokaiselle, joka haluaa ratkaista ilkeitä ongelmia ja tulla yhteiskunnallisen muutoksen rakentajaksi. Laboratoriossa

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa

Lisätiedot

Lean Leadership -valmennusohjelma

Lean Leadership -valmennusohjelma Lean Leadership -valmennusohjelma Näkökulmia johtajuuteen Tule kehittämään ja kehittymään! Valmennuksen tavoitteet Arjen kehittäminen: yksinkertaisilla kehitystoimenpiteillä merkittäviä parannuksia Henkilöstö

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto KEAT01. Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto Kuva: Reetta Helin KEAT01 Kaupan esimiehille suunnattu liiketoiminnan erikoisammattitutkinto

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatuskonferenssi

Yrittäjyyskasvatuskonferenssi Yrittäjyyskasvatuskonferenssi 27.-28.1.2011 Ihmisiä, jotka paahtavat täysillä ja joilla on sisäinen hehku päällä, on paljon. Harmi, että he ovat valtaosin alle 7-vuotiaita. Esa Saarinen Yrittämällä eteenpäin

Lisätiedot

KASVA KANNATTAVASTI: Kasvuhakuisten pk-yritysten coaching-valmennusohjelma

KASVA KANNATTAVASTI: Kasvuhakuisten pk-yritysten coaching-valmennusohjelma KASVA KANNATTAVASTI: Kasvuhakuisten pk-yritysten coaching-ohjelma Valmennuksen tavoite Valmennuksen tavoitteena on auttaa kasvuyrityksiä rakentamaan hallittu kasvusuunnitelma, tehostamaan kasvuaan sekä

Lisätiedot

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset

HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Henkilöstöpolitiikan ja henkilöstötyön linjaukset HOLLOLA ON HALUTTU Henkilöstöstrategia 2025 Visiomme 2025 Olemme osana Lahden aluetta tulevaisuutta innovatiivisesti rakentava, vetovoimainen ja ammattilaisiaan arvostava työpaikka Strateginen päämäärämme

Lisätiedot

TYÖN OPINNOLLISTAMINEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA

TYÖN OPINNOLLISTAMINEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA TYÖN OPINNOLLISTAMINEN AMMATTIKORKEAKOULUSSA OPO-päivä 10.11.2016 Eeva-Leena Forma opetuksen kehittämispäällikkö Opiskelijalähtöinen Korkeakoululähtöinen työn opinnollistaminen Työpaikkalähtöinen OPISKELIJALÄHTÖINEN

Lisätiedot

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä

Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista. parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA. Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä Valmennamme ihmisistä ja organisaatioista parempia MUUTOKSEN AIKAAN- SAAJA Yli 1000 paremmaksi valmennettua organisaatiota vuoteen 2025 mennessä 27.1.2017 (c) Kari I. Mattila 1 STRATEGISEN HYVINVOINNIN

Lisätiedot

Oppisopimustoimisto. Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063. Piilolantie 17 44100 ÄÄNEKOSKI

Oppisopimustoimisto. Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063. Piilolantie 17 44100 ÄÄNEKOSKI Oppisopimustoimisto Äänekosken oppisopimustoimisto: Koulutustarkastaja Heli Skantz 014-5192 218, 040-766 4063 Koulutussuunnittelija Janne Autioniemi 0400-475 611, 014-5192 232 Koulutussuunnittelija Maarit

Lisätiedot

Coaching organisaation osaamisen kehittämisen kokonaisuudessa Kehittämispäällikkö Hilma Aminoff Vantaan kaupunki henkilöstökeskus

Coaching organisaation osaamisen kehittämisen kokonaisuudessa Kehittämispäällikkö Hilma Aminoff Vantaan kaupunki henkilöstökeskus Coaching organisaation osaamisen kehittämisen kokonaisuudessa 15.15.-16.15 Kehittämispäällikkö Hilma Aminoff Vantaan kaupunki henkilöstökeskus Osaamisen kehittämisen malli Vantaalla Strategiset tavoitteet

Lisätiedot

KOULUTUS 20 OP ID VALMENTAJA UUDEN AJAN MONIKERROKSISEEN VALMENTAJUUTEEN

KOULUTUS 20 OP ID VALMENTAJA UUDEN AJAN MONIKERROKSISEEN VALMENTAJUUTEEN KOULUTUS 20 OP ID VALMENTAJA UUDEN AJAN MONIKERROKSISEEN VALMENTAJUUTEEN 9.1.2019-27.9.2019 UUDISTA IHMISTÄ, UUDISTA TYÖTÄ ID Valmentaja eli työidentiteettivalmentaja perustuu identiteettityötä ja toimijuutta

Lisätiedot

Osaaminen, tarve ja toteutus kohtaavat Korkeakouludiplomikokeilu

Osaaminen, tarve ja toteutus kohtaavat Korkeakouludiplomikokeilu Osaaminen, tarve ja toteutus kohtaavat Korkeakouludiplomikokeilu Palkkahallinnossa olisi töitä.. Paljonko jäisi opiskeltavaa, kun olen Yritys kasvaa ja pitäisi johtaa Nuoret esimiehet ovat lujilla ja heille

Lisätiedot

Saarijärven elinkeinostrategia.

Saarijärven elinkeinostrategia. Saarijärven elinkeinostrategia www.ssypkehitys.fi Sisällys 1. Strategian iso kuva 2. Visio 3. Asiakkaat 4. Toiminnan tärkeimmät fokukset 5. Toimintatapa 6. Isot strategiset muutokset 7. Strategian sisällölliset

Lisätiedot

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE

MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE MYYNTI- VALMENNUKSEN OSTAJAN OPAS MIISA HELENIUS - POINTVENUE 8 ASIAA, JOTKA KANNATTAA HUOMIOIDA, KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA 8 ASIAA, JOKTA KANNATTAA HUOMIOIDA KUN OSTAA MYYNTI- VALMENNUSTA Olen kerännyt

Lisätiedot

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu

sallistavuus myötätunto voimuus dialogi arvostu myötätunto voimuus 2017-2018 v orovaikutus sallistavuus TAMPEREEN HIIPPAKUNTA dialogi arvostu Johtajana Tampereen hiippakunnassa Johtajille on Tampereen hiippakunnassa tarjolla valmiita koulutuspolkuja

Lisätiedot

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus

KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014. Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus KuntaKesusta Kehittämiskouluverkostoon 12.9.2014 Aulis Pitkälä pääjohtaja Opetushallitus Opettajuuden tulevaisuuden taitoja Sisältö- ja pedagoginen tietous: aineenhallinta, monipuoliset opetusmenetelmät

Lisätiedot

Kaupan lähiesimieskoulutus

Kaupan lähiesimieskoulutus Kaupan lähiesimieskoulutus -uutta osaamista kaupan kentälle -Tiiminvetäjä -Tuoteryhmävastaava -Lähiesimies Kauppiaitten Kauppaoppilaitos Koulutus pähkinänkuoressa Perustana opetusministeriön työnjohtokoulutuskokeilu

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen. työkirja. Opettajille, rehtoreille sekä muille yrittäjyyskasvatuksen toimijoille ja kumppaneille

Yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen. työkirja. Opettajille, rehtoreille sekä muille yrittäjyyskasvatuksen toimijoille ja kumppaneille Yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen työkirja Opettajille, rehtoreille sekä muille yrittäjyyskasvatuksen toimijoille ja kumppaneille Yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen työkirja on osa Yritteliäs ja hyvinvoiva

Lisätiedot

Opettajasta valmentajaksi -- miten koet uuden roolisi siinä? Kyselyn tulosten yhteenveto

Opettajasta valmentajaksi -- miten koet uuden roolisi siinä? Kyselyn tulosten yhteenveto Opettajasta valmentajaksi -- miten koet uuden roolisi siinä? Kyselyn tulosten yhteenveto Opettajasta ohjaajaksi Opettajasta tiimivalmentajaksi Muutos: tiimityön ja -taitojen lisääntyminen ohjaustaitojen

Lisätiedot

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu

Reflektoiva oppiminen harjoittelussa Insinööritieteiden korkeakoulu Reflektoiva oppiminen harjoittelussa 17.9.2015 Insinööritieteiden korkeakoulu Psykologi, uraohjaaja Seija Leppänen Reflektointiprosessi aloittaa oppimisen 1. Orientoituminen ja suunnittelu: millainen tehtävä

Lisätiedot

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin

Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen. erikoisammattitutkinto. Kuva: Reetta Helin Kuva: Reetta Helin Parempaa esimiestyötä, parempia tuloksia! Kaupan esimiehen erikoisammattitutkinto KAUPAN ESIMIEHEN ERIKOISAMMATTITUTKINTO/ KAET05 Kenelle Kaupan esimiehen erikoisammattitutkintoon valmistava

Lisätiedot

UUSIX. Työkaluja INWORK hankkeesta

UUSIX. Työkaluja INWORK hankkeesta UUSIX Työkaluja INWORK hankkeesta Anna-Maija Nisula Tutkijatohtori, projekti päällikkö Lappeenrannan yliopiston kauppakorkeakoulu Technology Business Research Center (TBRC) anna-maija.nisula@lut.fi INWORK

Lisätiedot

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA KUTSU ESAVI/5965/2016 Etelä-Suomi 21.6.2016 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Miten ohjaan yksilön ja ryhmän taitoja tukemaan uuden opetussuunnitelman mukaista oppimista? Tervetuloa

Lisätiedot

PUISTA BISNESTÄ 2010 Veijo Honkamäki Johtamistaidon Opisto JTO

PUISTA BISNESTÄ 2010 Veijo Honkamäki Johtamistaidon Opisto JTO Osaamisen lisäämisellä tukea kansainvälistymiseen PUISTA BISNESTÄ 2010 Veijo Honkamäki Johtamistaidon Opisto JTO Johtamistaidon Opisto JTO Elinkeinoelämän arvostetuin ja tunnetuin johtamiskouluttaja ja

Lisätiedot

Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten

Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten Kuntaratkaisut Kuntamarkkinat 14. 15.9.2011 Mika Silvennoinen Miia Vahlsten WSOYpro Oy on Suomen suurin painettujen ja sähköisten oppimateriaalien sekä työelämäpalveluiden tuottaja. Alan johtavana toimijana

Lisätiedot

Yrittäjyysvalmennukset Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö Rocket 2020 Rohkeasti Amis

Yrittäjyysvalmennukset Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö Rocket 2020 Rohkeasti Amis Yrittäjyysvalmennukset Koulutuskeskus Salpauksessa Hanna Salminen Projektipäällikkö Rocket 2020 Rohkeasti Amis Rocket 2020 Rohkeasti Amis TAVOITE 1 Yli tutkintorajojen ja koulutusmuotojen välisen joustavuuden

Lisätiedot

Työhyvinvointi- ja työsuojeluyhteistyön haasteita

Työhyvinvointi- ja työsuojeluyhteistyön haasteita Työhyvinvointi- ja työsuojeluyhteistyön haasteita Erkki Auvinen, STTK 7. 4. 2 0 1 6 Työpaikan kehittämistä ei saa unohtaa vaikeinakaan aikoina Työpaikan kehittämistä ei saa haudata mukamas tärkeämpien

Lisätiedot

Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö

Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö KUTSU ESAVI/5963/2016 Etelä-Suomi 21.6.2016 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Uusi opetussuunnitelma oppiva yhteisö Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu Joulukuu 2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Ketunpolku 3, PL 52, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa päivittämään

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

OPITAAN YHDESSÄ! OPAS MEILLE KAIKILLE OPPIMISESTA TYÖELÄMÄSSÄ. Päivitetty 2017

OPITAAN YHDESSÄ! OPAS MEILLE KAIKILLE OPPIMISESTA TYÖELÄMÄSSÄ. Päivitetty 2017 70-20-10 - OPITAAN YHDESSÄ! OPAS MEILLE KAIKILLE OPPIMISESTA TYÖELÄMÄSSÄ Päivitetty 2017 O. Ala-Nissilä, T. Kauma, J. Kröger, T. Leppänen, M. Nissén-Feldt, E. Penttilä, S. Raatikainen, I. Sankkila, L.

Lisätiedot

LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT. kevät 2017 Tarjous

LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT. kevät 2017 Tarjous LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT kevät 2017 Tarjous LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT MyTeamin LASTEN VUORO VANHEMPAINILLAT tarjoavat opetus ja varhaiskasvatuksen yhteisöille työkaluja lapsilähtöisen ja osallistavan

Lisätiedot

FUTUREX Future Experts

FUTUREX Future Experts FUTUREX Future Experts 2010-2013 Työnantajahaastattelujen satoa miksi laajoja osaamiskokonaisuuksia tarvitaan, millaista osaamista tarvitaan? Sirke Pekkilä, Sibelius-Akatemia, Taideyliopisto Miksi laajoja

Lisätiedot

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA

Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Ammattitaitoisia KONEISTAJIA SAATAVILLA Usein kuultu väite on, ettei ammattitaitoisia koneistajia ole riittävästi Osaamista on mahdollista parantaa asiantuntevalla koulutuksella. Koulutamme koneistajista

Lisätiedot

CARRY ON KÄRRYLLINEN TYÖKALUJA OHJAUKSEEN

CARRY ON KÄRRYLLINEN TYÖKALUJA OHJAUKSEEN CARRY ON KÄRRYLLINEN TYÖKALUJA OHJAUKSEEN 1.2.2016-30.6.2018 Yhtenä teemana hankkeessa UUDISTUVA OPETTAJUUS opettajasta ohjaajaksi ja valmentajaksi Koulutus tiimioppimisesta ja valmentajuudesta syksyllä

Lisätiedot

AMMATTIMAINEN YHTEISTYÖ & ASIANTUNTIJUUS Tiedon ja ideoiden jakaminen 12.8.2009. 10.8.2009 Humap Oy, www.humap.com sivu 1

AMMATTIMAINEN YHTEISTYÖ & ASIANTUNTIJUUS Tiedon ja ideoiden jakaminen 12.8.2009. 10.8.2009 Humap Oy, www.humap.com sivu 1 AMMATTIMAINEN YHTEISTYÖ & ASIANTUNTIJUUS Tiedon ja ideoiden jakaminen 12.8.2009 10.8.2009 Humap Oy, www.humap.com sivu 1 TAVOITTEET 12.8.2009 TYÖSKENTELYLLE TEEMA Ammattimainen yhteistyö moniammatillisessa

Lisätiedot

TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012

TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012 Kaikille avoin valmennus CPS 2: TERVETULOA SYVENTÄMÄÄN LUOVAN ONGELMANRATKAISUN FASILITOINTITAITOJASI 28.- 29.5.2012 Tervetuloa intensiiviselle ja käytännönläheiselle fasilitoinnin tiiviskurssille! Opit

Lisätiedot

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi

Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Konttorirotasta oman työn tuunaajaksi Osa 1: Kuinka valmiita me olemme? Tutkimuksen perustiedot Tutkimukseen on haastateltu 1000 suomalaista Kohderyhmänä olivat 18-64 -vuotiaat pois lukien eläkeläiset

Lisätiedot

Suomen Hiihtoliitto ry Vapaaehtoisten rekrytointi ja johtaminen Seuraneuvottelupäivät Tampere

Suomen Hiihtoliitto ry Vapaaehtoisten rekrytointi ja johtaminen Seuraneuvottelupäivät Tampere Suomen Hiihtoliitto ry Vapaaehtoisten rekrytointi ja johtaminen Seuraneuvottelupäivät 20.5.2017 Tampere Oma matkani 1966 syntynyt tamperelaisen työläisperheen ainoa poika 1971 1986 TPV juniorit + 2 v edustusjoukkue

Lisätiedot

Opetus- ja kasvatusalan johtamisen akatemia Tukipalveluja ammatillisen osaamisen kehittämiseen

Opetus- ja kasvatusalan johtamisen akatemia Tukipalveluja ammatillisen osaamisen kehittämiseen Opetus- ja kasvatusalan johtamisen akatemia Tukipalveluja ammatillisen osaamisen kehittämiseen Ohjausryhmän palaveri 27.1.2014 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Katsaus hankkeen toimintaan 3. Ensimmäisen

Lisätiedot

Lähihoitajan toimenkuva / LearningCafe oppimismenetelmänä. Tuula Mantere, THM, kouluttaja, työnohjaaja Jyväskylän aikuisopisto

Lähihoitajan toimenkuva / LearningCafe oppimismenetelmänä. Tuula Mantere, THM, kouluttaja, työnohjaaja Jyväskylän aikuisopisto Lähihoitajan toimenkuva / LearningCafe oppimismenetelmänä Tuula Mantere, THM, kouluttaja, työnohjaaja Jyväskylän aikuisopisto Learning Cafe (oppimiskahvila) kehittämisen perustana Työskentelymenetelmä,

Lisätiedot

MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN

MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN MAAKUNTAOHJELMA MAAKUNNAN MENESTYSOHJELMA OSAAMINEN Rauli Sorvari koulutuspäällikkö Keski-Suomen liitto Maakuntasuunnitelman linjaukset Aikuiskoulutuksella tuetaan työyhteisöjen kykyä uudistua ja kehittyä.

Lisätiedot

Zestmark! - merkityksellinen elämä nuorille!!

Zestmark! - merkityksellinen elämä nuorille!! Zestmark! - merkityksellinen elämä nuorille!! www.zestmark.fi! www.zestmark.fi ZestMark auttaa nuoria rakentamaan omaa tulevaisuuttansa kohtaamisten ja valmennusten avulla.! www.zestmark.fi Visiona: 100

Lisätiedot

Dialoginen johtaminen

Dialoginen johtaminen Dialoginen johtaminen Labquality Days 10.2.2017 Sari Tappura Tampereen teknillinen yliopisto Dialogisen johtamisen tutkimusohjelma 2012-2015 Lisätiedot: Sirpa Syvänen Tampereen yliopisto www.dinno.fi JHTAMISKRKEAKULU

Lisätiedot

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa

Taitajakilpailutoiminta. ammatillisessa koulutuksessa Taitajakilpailutoiminta ammatillisessa koulutuksessa Skills Finland ry Vuonna 1993 perustettu yleishyödyllinen yhdistys Tavoitteena suomalaisen ammattikoulutuksen ja ammattiosaamisen kehittäminen (vetovoima

Lisätiedot

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA

SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA SOTE-AKATEMIA TEKNOLOGISEN MURROKSEN JOHTAMINEN SOTE-ALALLA Tule oppimaan parhaat käytännöt teknologisen murroksen johtamiseen sekä digitalisaation ja uusimman teknologian hyödyntämiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa!

Lisätiedot

Johtamalla muutokseen Opetusalan johtamisen foorumi 5.6.2014. Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus

Johtamalla muutokseen Opetusalan johtamisen foorumi 5.6.2014. Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus Johtamalla muutokseen Opetusalan johtamisen foorumi 5.6.2014 Pääjohtaja Aulis Pitkälä Opetushallitus Johtamisen haasteita Oppimistulosten heikkeneminen Valtion talouden tasapainottaminen, julkisten menojen

Lisätiedot

Dialogi kuvina. Syyskuu 2013. Partus Oy, Finland

Dialogi kuvina. Syyskuu 2013. Partus Oy, Finland Syyskuu 2013 Partus Oy, Finland Milloin viimeksi olet keskustellut niin innostavasti, että ideat tuntuvat syntyvän kuin itsestään ja kehittyvän omaa kulkuaan keskustelun myötä? Rosenberg: Myötäelämisen

Lisätiedot

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Varsinais-Suomi

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Varsinais-Suomi Go Global Plus 2013-2014 Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille Varsinais-Suomi Go Global Plus lyhyesti Go Global Plus valmentaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälisille markkinoille Tavoitteena

Lisätiedot

Miten uraseuranta- ja työelämätietoa käytetään opetussuunnitelmatyössä ammattikorkeakouluissa? Uraseurantafoorumi Jaana Kullaslahti

Miten uraseuranta- ja työelämätietoa käytetään opetussuunnitelmatyössä ammattikorkeakouluissa? Uraseurantafoorumi Jaana Kullaslahti Miten uraseuranta- ja työelämätietoa käytetään opetussuunnitelmatyössä ammattikorkeakouluissa? Uraseurantafoorumi 11.12.2017 Jaana Kullaslahti Pedagoginen johtaminen ja koulutuksen kehittäminen mitä tietoa?

Lisätiedot

MUUTTUVA TYÖELÄMÄ. Heta-Warto-Tillander

MUUTTUVA TYÖELÄMÄ. Heta-Warto-Tillander MUUTTUVA TYÖELÄMÄ Heta-Warto-Tillander 5.4.19 1 TYÖ ON AINA MUUTTUNUT TYÖELÄMÄN TRENDIT HAASTAVAT TOIMINTAMALLEJA JOHTAMINEN Vuorovaikutus Valmentava esimies Suunnan näyttäminen Itsensä johtaminen TYÖPAIKKA

Lisätiedot

Lähiesimies muutoksen etulinjassa. Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin.

Lähiesimies muutoksen etulinjassa. Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin. Lähiesimies muutoksen etulinjassa Ryhmävalmennus lähiesimiehille YT-neuvotteluita seuraavan johtamistyön haasteisiin. Työluotsin ryhmävalmennus organisaation lähiesimiehille auttaa heitä toimimaan tehokkaasti

Lisätiedot

Löydämme tiet huomiseen

Löydämme tiet huomiseen Saimaan amk 1(5) Saimaan ammattikorkeakoulun strategia 2016-2020 Löydämme tiet huomiseen Osakeyhtiön hallitus hyväksynyt 9.2.2016 Saimaan amk 2(5) Saimaan ammattikorkeakoulun visio 2025 Vuonna 2025 Saimaan

Lisätiedot

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen

Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Verkostoista voimaa ergonomiaosaamiseen Eija Mämmelä, Oulun Ammattikorkeakoulu Fysioterapian tutkintovastaava, Potilassiirtojen ergonomiakorttikouluttaja Hyvät ergonomiset käytänteet vanhusten hoitotyön

Lisätiedot

JOKA Johtajana kasvaminen

JOKA Johtajana kasvaminen JOKA Johtajana kasvaminen Kehity johtajana JOKA - Johtajana kasvaminen antaa osallistujille uusinta tietoa ja näkemystä organisaatioiden johtamisesta muuttavissa toimintaympäristöissä. Ohjelma kehittää

Lisätiedot

YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO

YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO YRITYSJOHTAMISEN ERIKOISAMMATTI- TUTKINTO LEAN-ajattelun johtaminen #lean 18.5.2016 1 KOULUTUKSEN RUNKO YRITYKSEN JOHTAMINEN JA KEHITTÄMINEN 25.5.2016 10.8.2016 14.9.2016 19.10.2016 16.11.2016 1. STARTTI.

Lisätiedot

MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012

MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012 MYR:n koulutusjaoston piknik-seminaari 11.12.2012 Strategisten verkostojen johtaminen ja organisaatioiden uudistuminen Helena Kuusisto-Ek Metropolia Ammattikorkeakoulu 1 Teemat: - Johtamisen haasteet muuttuvat

Lisätiedot

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Satakunta ja Varsinais-Suomi

Go Global Plus Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille. Satakunta ja Varsinais-Suomi Go Global Plus 2012-2013 Kansainvälistymisen valmennusohjelma pk-yrityksille Satakunta ja Varsinais-Suomi Go Global Plus lyhyesti Go Global Plus valmentaa suomalaisia pk-yrityksiä kansainvälisille markkinoille

Lisätiedot

Osaamispääoman johtaminen

Osaamispääoman johtaminen johtaminen Leenamaija Otala, ProCompetence Oy, Inc Leenamaija Otala DIGITAL COMPETENCE AND LEARNING DCL-KONFERENSSI. 3. 4.11.2009 Hämeenlinna Esityksen sisältö Osaamisesta osaamispääomaa hallinta, kehittäminen

Lisätiedot

Tiimivalmentajan roolit ja piirteet

Tiimivalmentajan roolit ja piirteet Tiimivalmentajan roolit ja piirteet Näkökulmia tiimivalmentajuuteen Huhtikuu 2013 Partus Oy, Finland Pedler: The Learning Company Ohjaaja, valmentaja ja mentori Ohjaaja Valmentaja Mentori Tuen kohde Tehtävä

Lisätiedot

Henkilöstön kehittämisen kokonaissuunnitelma Osaamisen kehittäminen

Henkilöstön kehittämisen kokonaissuunnitelma Osaamisen kehittäminen Henkilöstön kehittämisen kokonaissuunnitelma Osaamisen kehittäminen Sihteerifoorumi 5.6.2012 Sanna-Marja Heinimo 6.6.2012 1 Työssä tarvittava osaaminen Mitä osaamista tarvitset työssäsi? -Asiaosaaminen

Lisätiedot

TutkintoInfo 19.10.2015

TutkintoInfo 19.10.2015 TutkintoInfo 19.10.2015 Näyttötutkintojärjestelmä Luotiin 1994 säädetyllä ammattitutkintolailla & täydentävällä asetuksella Nykyinen asetus ammatillisesta aikuiskoulutuksesta 1.8.2015 Tutkintorakenteet

Lisätiedot

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI

RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Karl-Magnus Spiik Ky Räätälöity ilmapiirimittari 1 RÄÄTÄLÖITY ILMAPIIRIMITTARI Ilmapiirimittarin vahvuus on kysymysten räätälöinti ko. ryhmän tilannetta ja tarpeita vastaavaksi. Mittaus voi olla yritys-,

Lisätiedot

Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö

Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa. Hanna Salminen Projektipäällikkö Yrittäjyyskasvatuksen toimintamalli Koulutuskeskus Salpauksessa Hanna Salminen Projektipäällikkö Rocket 2020 Rohkeasti Amis TAVOITE 1 Yli tutkintorajojen ja koulutusmuotojen välisen joustavuuden lisääminen

Lisätiedot