Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio."

Transkriptio

1

2 Kohti mestaruutta T iimimestarit on laatupalkitun Tiimiakatemian valmentajavalmennusohjelma. Se on käytännön ohjelma henkilö- kohtaisten tiimivalmentamisen taitojen sparraamiseksi ja oppimiseksi. Ohjelman aikana kehität omien taitojesi lisäksi myös omaa organisaatiotasi, olipa se sitten koulu, yritys tai mikä tahansa muu organisaatio. Tiimimestareiden aikana koet, mitä tiimivalmentajuus on. Jaat sen aikana kokemuksia muiden samojen haasteiden parissa työskentelevien valmentajien kanssa. Rakennat Tiimimestareiden aikana myös henkilökohtaisen, muista tiimivalmentajista koostuvan verkoston. Tiimimestarit toteutetaan 1,5 vuoden ohjelmana. Se sisältää 19 valmennuspäivää, innostavan lukupaketin ja pienryhmissä toteutettavaa kehitystoimintaa. Tiimimestarit toteuttaa Tiimiakatemia Aikuiskoulutus.

3 Miksi Tiimimestarit? Opi tiimivalmentajan taitoja. Tiimimestareiden aikana kehität henkilökohtaisia valmentajan taitoja niin oppimisen, johtamisen kuin innovoinnin osa-alueilla. Opit kuinka rakentaa ja valmentaa tiimejä sekä kuinka rakentaa yrittäjyysmyönteinen, aktiivisuutta pursuava kulttuuri. Vie opit omaan organisaatioosi. Tiimimestarit on valmentajien kehitysfoorumi. Kehittäminen ei rajoitu vain omiin henkilökohtaisiin taitoihisi vaan tavoitteena on saada aikaan tuloksia myös organisaatiossasi. Päivien aikana saadut ideat ja menetelmät viedään suoraan käytäntöön. Kaikki kontaktipäivät ovat innostavia, rentoja ja osallistavia. Niiden aikana opit muilta valmentajilta, mikä toimii käytännössä ja mikä ei. Kehitä oma toimintamallisi. Tiimimestarit perustuu innovatiivisiin Tiimiakatemian menetelmiin, joita käytetään niin valmentamisessa kuin valmentavassa johtajuudessa. Niitä on käytetty yli yhdeksäntoista vuotta yrittäjyyskasvatuksessa, tiimien rakentamisessa sekä johtamisja esimiestyöskentelyssä. Ohjelmassa opit, kuinka menetelmiä voidaan käyttää omassa työympäristössäsi. Tavoitteena on, että kehität niitä eteenpäin soveltumaan omaan työhösi. Jaa innostus. Tiimimestareissa olet osa valmentajaverkostoa. Töitä ei siis tarvitse tehdä yksin, vaan voit oppia yhdessä muiden kanssa. Olet mukana verkostossa, jonka jäsenet jakavat innostuksensa ja kokemuksensa.

4 Tuula Povoljajeff Koulutuspäällikkö, Omnia Lähdin ennakkoluulottomasti Tiimimestareihin mukaan. Valmennusmatkalla opin todella paljon luottamuksen synnyttämistä voimavaroista. Miten luovaa ja innostavaa onkaan kokeilla uutta eri tiimien kanssa. Kun tieto ja osaaminen otetaan yhteiseen käyttöön, on mahdollisuuksia paljon. Työyhteisöstämme on jo neljä ihmistä mukana näissä valmennuksissa ja lisää on lähdössä. Tiimimestari sopii kaikille opetusalan ihmisille, joilla on rohkeutta katsoa tulevaisuutta erilaisten suurennuslasien lävitse.

5 T tamishaasteista Ohjelma niin opetusalan ammattilaisille... iimimestarit sopii niin opettajille, rehtoreille, kouluyksiköiden vetäjille kuin koulujen kehittäjille. Se on ohjelma, jonne tuot oman haasteesi ja jossa pyrit ratkaisemaan sen, olipa kyse sitten luokkahuoneessa toteutettavasta valmentamisesta, rehtorin kanslian johtamishaasteista tai kiperästä kehitysprojektista. Ohjelma on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen kollegasi tai kehitystiimisi kanssa. Näin pystytte valmennuspäivien aikana ratkaisemaan koulunne haasteita yhdessä. Tiimimestarit on kehitysalusta opetusalan ammattilaisille, jotka haluavat ratkaisuja ja ideoita muun muassa seuraaviin haasteisiin: 1. Sinulla on roppakaupalla hyviä ideoita opetustyön uudistamiseksi. Haluat ideoita siihen, kuinka viedä ne käytäntöön luokkahuoneessa ja saada ne osaksi päivittäistä opetustyötä. 2. Kaipaat näkemystä tiimioppimisesta ja yrittäjyyskasvatuksesta. 3. Kaipaat uudenlaista työotetta. Haluat siirtyä pois yksisuuntaisesta tiedon jakamisesta valmentavaan suuntaan. Etsit ideoita siihen, kuinka voisit osallistaa oppilaat ja toimia valmentajan roolissa. 4. Haluat kannustaa kollegojasi ja alaisiasi mukaan uudistustöiden tekemiseen koulussasi. Haet keinoja siihen, kuinka tempaiset muut mukaan tuomaan kouluusi oppimisen uusia tuulia. 5. Koet, että toimit yksin omien haasteidesi parissa. Haluat tavata muita samanhenkisiä ihmisiä, jotka ovat samassa liemessä kuin sinä. Kaipaat rohkaisua ja positiivishenkistä potkua työhösi. 6. Haluat uudenlaista täydennyskoulutusta, jossa opitaan uudella, raikkaalla tavalla. Olet nähnyt urasi aikana riittävästi kalvosulkeisia. Etsit ryhmää, jossa saat äänesi kuuluville ja vastakaikua ajatuksillesi.

6 T kaista kuin yritysten ja työyhteisöjen valmentaville johtajille. iimimestarit antaa valmentavan johtamisen valmiuksia niin PK-yritysten johtajille kuin suurempien organisaatioiden esimiehille ja tiimiliidereille. Ohjelma suunnataan kohti valitsemaasi työhaastetta. Valmennuspäivien aikana etsit valmennuksellisia keinoja ratkaista haaste, liittyy se sitten esimerkiksi myyntiin, tiimien toimintaan, projektien vetämiseen tai henkilöstöhallintoon. Ohjelma on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen kollegasi tai kehitystiimisi kanssa. Näin pystytte valmennuspäivien aikana ratkaisemaan organisaationne haasteita yhdessä. Tiimimestarit on paikkasi, jos: 1. Haluat kehittää osaamistasi tiimin rakentajana ja johtajana. Haluat olla valmentaja. 2. Etsit ideoita siihen, kuinka organisaatiosi voisi toimia tiimiorganisaationa ja kuinka osastojen ja yksiköiden välisiä turhia raja-aitoja voitaisiin madaltaa tai murentaa. 3. Sinulla on käsissäsi muhkea kehityshaaste, jonka haluat viedä läpi ja juurruttaa organisaatioosi. Olet muutosjohtaja ja etsit keinoja saada aikaan todellista, ei paperinmakuista, muutosta. Haluat olla rakentamassa sellaista organisaatiota, jossa mahdollisimman moni on mukana toteuttamassa kehitystyötä, ei vain esimiehet. 4. Kiinnostuksesi ja työsi kohteena ovat organisaation rajapinnat niin asiakkaisiin kuin alihankkijoihin päin. Haluat toimia valmentajana, joka saattaa organisaatiosi yhteen heidän kanssaan. 5. Tahdot tehdä organisaatiostasi sellaisen, että jatkuva oppiminen on siellä toimintatapa. Etsit opetusmaailmasta vaikutteita, joita haluat soveltaa oman henkilöstösi osaamisen kehittämisessä. 6. Olet vääntänyt tahkoa jo pitkään. Kaipaat uusia tuulia oman osaamisesi kehittämiseen. Tahdot osallistua koulutukseen, jossa pääset keskustelemaan ja jäsentämään omia ajatuksiasi.

7 Timo Mäyrämäki Toimitusjohtaja, Oro Oy Tiimimestarit oli paikka, jossa pääsin kokoamaan johtajan uran aikana kerryttämäni kokemukset. Kokemuspohjani avulla rakensin itselleni näkemyksen siitä, kuinka voisin ottaa työhön enemmän valmentavaa otetta. Valmennus auttoi minua johtamaan työpaikkani tiimejä. Sain Tiimimestareista käyttööni valmentamisen työkalupakin. Ohjelman aikana käytiin lävitse yritykselle tärkeitä osa-alueita ja pystyin kehittämään kutakin niistä omalta osaltani. Yksi tärkeimmistä seikoista ohjelmassa oli se, että pääsin keskustelemaan muiden johtajien kanssa ajankohtaisista haasteista rennolla tavalla. Sain uusia verkostoja, jotka ovat kantovoimaisia myös ohjelman ulkopuolella. Yrityksemme sisäinen viestintä sai ohjelman kautta uutta pontta. Strategiamme on kirkastunut. Kaikki kulkevat yhteiseen suuntaan. Tästä johtuen teimme myös merkittävää tulosparannusta Tiimimestareiden aikana.

8 Sisällöt I Orientaatio (1 pv) [ Toisiin valmentajiin tutustuminen ja verkostoitumisen aloittaminen [ Kokonaiskuvan muodostaminen [ Esimakua ohjelmasta, oppimisen menetelmistä ja käytettävistä työkaluista II Oppiminen (3 pv) [ Yksilön oppiminen valmentaminen ja oppimisen työkalut [ Tiimioppiminen [ Tiimien valmentaminen III Johtaminen (3 pv) [ Johtavien ajatusten synnyttäminen visio, missio ja arvot [ Johtaminen käytännössä johtavat ajatukset ja johtamisen työkalut [ Tiimien rakentaminen ja johtaminen V Innovointi (3 pv) [ Valmentaja luovuuden edellytysten rakentajana [ Ideasta innovaatioksi [ Tietojohtamisen foorumien rakentaminen VI Brändi ja tarjooma (3 pv) [ Oppivan organisaation periaatteet ja strategiat [ Brändin johtaminen [ Strategia käytännössä VII Valmentajan karaktäärin synnytys (3 pv) [ Yhteenveto mitä olemme oppineet? [ Oman valmentajuusfilosofian rakentaminen [ Tulevaisuuden suunnittelu mitä tästä eteenpäin? IV Asiakkuudet ja kumppanuudet (3 pv) [ Valmentaja kumppanuuksien rakentamisen tukijana [ Asiakkailta oppiminen ja raja-aitojen ylittäminen [ Oppiminen verkostoissa Tarkempaa tietoa sisällöistä löydät: sisällöt

9 Raikas tapa oppia T iimimestareissa opitaan keskustelemalla muiden tiimivalmentajien kanssa. Voit unohtaa puuduttavat luokkahuoneet, sillä valmennuspäivät järjestetään rennoissa ympäristöissä. Tyylimme on rento. Sinulla on valmennusten aikana runsaasti aikaa ajatella rauhassa ilman tiukan aikataulun sanelevaa agendalistaa. Ohjelman aikana viet ideoitasi eteenpäin omalla tahdillasi ja poimit parhaat palat valmennuksista omien tarpeidesi mukaisesti. Kuivat tenttikirjat ovat historiaa; ohjelman lukuohjelma on joustava ja innostava. Löydät sieltä ideoita niin valmentamiseen, johtamiseen, tiimien rakentamiseen kuin luovuuden kehittämiseen.

10 Miksi Tiimimestarit on ainutlaatuinen? Käytössä Tiimiakatemiasta saadut opit ja kokemukset Tiimimestareiden sisällöt perustuvat Jyväskylän ammattikorkeakoulun Tiimiakatemiasta ja sen aikuiskoulutusohjelmista saatuihin oppeihin ja kokemuksiin. Tiimiakatemia on vuonna 1993 perustettu tiimiyrittäjyyden erikoisyksikkö, jossa on neljä päätoimista valmentajaa ja lähes 200 tradenomin opintoja suorittavaa opiskelijaa. Tiimiakatemia on oppimislaboratorio, jossa kokeillaan ja kehitetään yhteisöllisyyttä hyödyntäviä tiimiyrittäjyyden menetelmiä. Niiden avulla on voitettu useita palkintoja kuten Tuottava idea -palkinto (1997), Innosuomi aluepalkinto (2000) ja Korkeakoulujen arviointineuvoston koulutuksen laatuyksikkö -tunnustus Tiimiakatemialle (2000) sekä The Chamber of Commerce of Central Finland s 1st Price of Export for Team Academy -palkinto (2007). Tiimiakatemian yhteisöön kuuluvat tahot voivat ottaa Tiimiakatemian menetelmiä käyttöönsä ja soveltaa niitä omaan toimintaansa. Niin liike-elämän piirissä toimivat yritykset kuin eri asteiden koulut käyttävät niitä johtamisessa, tiimitoiminnassa, oppimisessa ja henkilöstön kehittämisessä. Tiimimestarit on ohjelma, jossa opit kuinka Tiimiakatemian menetelmiä käytetään menestyksellisesti. Lisätietoja Jyväskylän Tiimiakatemiasta: Valmennuksia koko Suomessa ja yli sen rajojen Tiimimestarit toteuttaa Jyväskylästä käsin toimiva Tiimiakatemia Aikuiskoulutus, Partus Oy. Yritys vastaa Tiimiakatemian aikuiskoulutuksista niin yrittäjien kuin opettajien täydennyskoulutusten osalta. Tiimiakatemia Aikuiskoulutuksen ohjelmista on valmistunut menestyksellisesti yli 600 yrittäjää, esimiestä ja opettajaa. Yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoon johtavan Tulisoihtuohjelman osalta yritys on yksi Suomen suurimmista kouluttajista. Tiimiakatemia Aikuiskoulutus toimii ympäri Suomea. Lisäksi toimintaa on kansainvälisillä areenoilla Team Mastery -oh- jelman ja muiden valmennuskumppanuuksien puitteissa. Ajankohtaista tietoa Tiimiakatemia Aikuiskoulutuksesta, sen ohjelmista ja referensseistä löydät: Verkostopartnereita Brasiliassa ja Argentiinassa ö

11 Aikajänne ja rytmitys Tiimimestarit on 1,5 vuoden pituinen ohjelma. Se sisältää 19 valmennuspäivää (orientaatio + 6 x 3 pv), innostavan lukuohjelman sekä pienryhmissä toteuttavaa kehitystoimintaa. Ota mukaan kollega tai kumppani! Tiimimestareiden anti on parhaimmillaan silloin, kun osallistut siihen yhdessä kollegasi tai yhteistyökumppanisi kanssa. Voit lähteä mukaan myös kokonaisen kehitystiimin voimin. Ohjelman oppien ja ideoiden vieminen käytäntöön onnistuu parhaiten yhdessä. Tutkinto Tiimimestareiden aikana on mahdollista suorittaa joko Johtamisen erikoisammattitutkinto (JET) tai Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto (TKEAT). Johtamisen erikoisammattitutkinto on hyvä vaihtoehto silloin, kun haasteesi ja työtehtäväsi sijoittuvat johtamisen kentälle. Tuotekehittäjän erikoisammattitutkinto on soveltuvampi vaihtoehto silloin, kun haasteesi ja työtehtäväsi kohdentuvat esimerkiksi prosessien, tuotteiden tai palvelujen kehittämiseen. Ohjelma voidaan suorittaa myös ilman tutkintoa. Hinta (syksy 2012) Ohjelman kokonaishinta on 4250 (+alv) tutkinnon kanssa ja ilman tutkintoa 3270 euroa (+ alv). Jos ohjelma toteutetaan osaltasi oppisopimus koulutuksena, jää maksettavaksesi vain tutkintomaksu 58. Hinta sisältää valmennuksen lisäksi mm. koulutusmateriaalit ja pääsyn Partus Inside -oppimisympäristöön. Matka- ja majoituskuluista vastaa osallistuja itse tai työnantaja. Koska Tiimimestarit-ohjelmaa toteutetaan usein myös eri kohderyhmille suunnattuna ja sisällöiltään muokattuna, Tiimiakatemia Aikuiskoulutus varaa oikeudet yllä olevan hinnan muutoksiin.

12 Missio Tarjoamme rohkeille ihmisille mahdollisuuden muuttaa maailmaa. Olemme edelläkävijöitä, jotka luovat kehitysalustan muutokselle. Rohkeat ihmiset tarvitsevat toistensa tukea ja innostavaa energiaa. Teemme yrittäjyyden, oppimisen ja yhteisöllisyyden vallankumouksen. Murskaamme yhteiskunnan vanhat rakenteet uuden yhteiskunnan tieltä nopeuttamalla yhteiskunnan muuttumista yrittäjävetoiseksi. Yrittäjyys tarjoaa yksilölle uusissa yhteisöissä mahdollisuuden vastata kohtalostaan ja sallii yksilöiden tehdä työtä itselleen.

Miksi johtavat ajatukset?

Miksi johtavat ajatukset? Miksi johtavat ajatukset? Johtavat ajatukset syntyvät aina sisältä päin. Ne ovat tärkeitä ennen kaikkea meille itsellemme. Tarkistamme ne joka vuosi yhdessä. Ne toimivat innostuksemme lähteenä ja niiden

Lisätiedot

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s.

amicase Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Noste auttaa jaksamaan s.14 Tehokas Spar Akatemia s. amicase Ami-säätiön sidosryhmälehti 1 2005 Esimies ei ole koskaan täysinoppinut Tehokas Spar Akatemia s.10 Noste auttaa jaksamaan s.14 Johtaminen vaatii oppimista s.16 amicase 1 2005 Sisältö 4 Jet vahvistaa

Lisätiedot

Myynti on tahto- ja taitolaji

Myynti on tahto- ja taitolaji myynti ja asiakkuudet Myynti on tahto- ja taitolaji Valmennuksella parempia tuloksia Myynnin ja asiakkuuksien kehitysohjelmat Omistautunut sinulle VAIKUTTAVAA myynnin kehittämistä sinun ja yrityksesi tarpeisiin

Lisätiedot

Yrittäjyyden valmennuskeskus Voimala Konseptikäsikirja - Feel It, Try It

Yrittäjyyden valmennuskeskus Voimala Konseptikäsikirja - Feel It, Try It Yrittäjyyden valmennuskeskus Voimala Konseptikäsikirja - Feel It, Try It Yrittäjyyden valmennuskeskus Voimala Konseptikäsikirja - Feel It, Try It Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja. Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

Työssäoppiminen Yrittäjänä. IKATAN TOY -malli. Terhi Leppä Jukka Hassinen

Työssäoppiminen Yrittäjänä. IKATAN TOY -malli. Terhi Leppä Jukka Hassinen Työssäoppiminen Yrittäjänä IKATAN TOY -malli Terhi Leppä Jukka Hassinen TOY:n taustavaikuttimet IKATA:n tapauksessa IKATA:n strategiana on yrittäjyysopiskelun kehittäminen. HOPE hanke tarjoaa mahdollisuuksia

Lisätiedot

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI

TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE TÄMÄ JULKAISU ON MEDIAPLANETIN TUOTTAMA TEEMALEHTI ILMOITUSLIITE Elokuu 2007 TALENT MANAGEMENT Filosofi - valmentaja Esa Saarinen: Syväinhimillisyys on uusiutuvuuden ja supertuottavuuden

Lisätiedot

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta

YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Riitta Makkonen & Pilvi Purmonen (toim.) YHTEYKSIÄ POHJOIS-KARJALASTA Näkökulmia yhteys- ja palvelukeskusalasta Osaamisen kehittäminen sähköisessä liiketoiminnassa -hanke Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

Monkey Business liiketoimintasuunnitelma

Monkey Business liiketoimintasuunnitelma Monkey Business liiketoimintasuunnitelma Hugo Miskala Tatu Tuohimetsä Opinnäytetyö Huhtikuu 2009 1 SISÄLTÖ 1 VASTAISKU RIISTOKAPITALISMILLE...5 2 OPINNÄYTETYÖN LUOTETTAVUUS...6 2.1 Validiteetti...6 2.2

Lisätiedot

YRITTÄJYYDEN JÄLJILLÄ, TYÖELÄMÄN POLUILLA

YRITTÄJYYDEN JÄLJILLÄ, TYÖELÄMÄN POLUILLA OPPIMATERIAALEJA PUHEENVUOROJA RAPORTTEJA 139 TUTKIMUKSIA Harri Lappalainen, Anttoni Lehto & Taru Penttilä (toim.) YRITTÄJYYDEN JÄLJILLÄ, TYÖELÄMÄN POLUILLA Innovaatiopedagogiikka ja yrittäjyys Turun ammattikorkeakoulussa

Lisätiedot

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 2 2010

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 2 2010 Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 2 2010 2 2007 Sisällysluettelo Mutta mitä sinä oikein teet, isä? 2 l 2010 14 Rautakirjassa kehitetään varhaisen välittämisen toimintatapaa Prosessikonsultin työnkuva

Lisätiedot

INNONews. Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä

INNONews. Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä INNONews Innotiimin lehti asiakkaille ja kumppaneille 2009 Innovatiivisuutta tarvitaan juuri nyt! Hyödynnä lama, näe uudet mahdollisuudet! Wärtsilä: Ideoinnissa eroon liian ankarasta itsekritiikistä Nokia:

Lisätiedot

Digitalisaation kynnyksellä: Kohti tulevaisuuden lukiota

Digitalisaation kynnyksellä: Kohti tulevaisuuden lukiota Digitalisaation kynnyksellä: Kohti tulevaisuuden lukiota ISBN 978-952-272-778-7 Nimike Digitalisaation kynnyksellä: Kohti tulevaisuuden lukiota - selvitys Julkaisijat Helsingin kaupungin opetusvirasto

Lisätiedot

JA MUITA TARINOITA KANNATTAVAMPAAN KEHITTÄMISTYÖHÖN

JA MUITA TARINOITA KANNATTAVAMPAAN KEHITTÄMISTYÖHÖN JA MUITA TARINOITA KANNATTAVAMPAAN KEHITTÄMISTYÖHÖN Copyright Business Arena Oy ja Serus Media Oy/ Personal Book Käsikirjoitus: Mikko Markkanen, Toni Pienonen ja muut businessarenalaiset. Tilaaja: Business

Lisätiedot

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara

Mihin suuntaan ohjaat? Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara astories1/15 Rastorin osaamisverkosto on merkittävä strateginen voimavara Myymäläkaupan johtaja Auvo Kinnunen, Agrimarket Oy: Pärjätäkseen pitää sopeutua kilpailuympäristön muutoksiin Johtamissimulaatiota

Lisätiedot

KOULUTUSVIENTI PALVELULIIKETOIMINTANA

KOULUTUSVIENTI PALVELULIIKETOIMINTANA KOULUTUSVIENTI PALVELULIIKETOIMINTANA RATKAISUVAIHTOEHTOJA AMMATILLISEN KOULUTUSVIENNIN EDISTÄMISEKSI Ammatillisen koulutuksen viennin edistämisen hanke Maria Korpi, SKYO Markus Oedewald, Helmi Päivi Puutio,

Lisätiedot

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus. viestinnän. työkaluna

AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus. viestinnän. työkaluna AC-SANAFORIN VIESTINTÄOPAS: Ajatusjohtajuus viestinnän työkaluna MAALISKUU 2014 Johdanto... 3 Tämän oppaan kirjoittajat... 5 Mitä ajatusjohtajuudella tarkoitetaan?... 6 Ajatusjohtajuuden punainen lanka...

Lisätiedot

Osuustoiminnan vuosikymmen alkamassa

Osuustoiminnan vuosikymmen alkamassa UUSIEN MAHDOLLISUUKSIEN OSUUSKUNTA ProAkatemia Tampereen ammattikorkeakoulussa innostaa nuoria yrittäjyyteen yhteistoiminnallisen yrittäjyyden avulla. Osuustoiminnan vuosikymmen alkamassa Yhdistyneiden

Lisätiedot

NUKSUN STRATEGIA 2014-2018

NUKSUN STRATEGIA 2014-2018 NUKSUN STRATEGIA 2014-2018 Sisällys 1. Rallattelusta rullaamaan 3 2. Visio kohti unelmaa 4 3. Toiminta-ajatus 4 4. Arvot 5 5. Tavoitteet ja innostaminen 6 6. Strategiset valinnat 6 6.1 Toiminta-alue 6

Lisätiedot

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2011

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2011 Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2011 2 2007 Sisällysluettelo 1 l 2011 16 DialogueTeam Virtual: Etäpalavereiden laatua mitattiin ja kehitettiin Fenniassa Toisin tekemällä tulosta... 3 Relational

Lisätiedot

TRAINERS HOUSE l VUOSIKERTOMUS 2012 VIENTIVOIMAA HOUSE

TRAINERS HOUSE l VUOSIKERTOMUS 2012 VIENTIVOIMAA HOUSE TRAINERS HOUSE l VUOSIKERTOMUS 2012 VIENTIVOIMAA HOUSE TRAINERS HOUSE l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l l I VUOSIKERTOMUS 2012 SISÄLTÖ 5 Läpivientivoimaa 6 Toimitusjohtajan katsaus: Välttämättömästä

Lisätiedot

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2008

Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2008 Yhdessä paremmin. Humapin asiakaslehti 1 2008 2 2007 1 l 2008 12 Tommi Auvinen tutkii tarinoita Yhteistyö kansainvälisen verkoston kanssa jatkuu Innotiimissä Humap Tool otettiin valmennusten tueksi 7 16

Lisätiedot

on kasvun kaupunki Kari Nenonen

on kasvun kaupunki Kari Nenonen Laurea tutkii ja kehittää 2/2015 on kasvun kaupunki Kari Nenonen / s. 4 Opiskelijayrittäjyys / s. 6 YAMK-opiskelu / s. 10 CIDe Cluster / s. 14 Sisällysluettelo Kehittämiskumppanisi kansainvälistyvällä

Lisätiedot

YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON

YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON YES-Katalogi YRITTÄJYYTTÄ ETELÄ-SAVOON koulutukset YRITTÄJYYSKASVATUKSEN PALVELUJA OLE HYVÄ! Hyvä opettaja, Kädessäsi on YES Etelä-Savon katalogi, johon olemme koonneet joitakin alueen koulujen parhaita

Lisätiedot

Yrittäjyysasenteet ja näkemykset yrittäjyyskoulutuksesta. Pirkanmaalaisten toisen asteen opiskelijoiden keskuudessa. Simopekka Katajala (toim.

Yrittäjyysasenteet ja näkemykset yrittäjyyskoulutuksesta. Pirkanmaalaisten toisen asteen opiskelijoiden keskuudessa. Simopekka Katajala (toim. Yrittäjyysasenteet ja näkemykset yrittäjyyskoulutuksesta Pirkanmaalaisten toisen asteen opiskelijoiden keskuudessa Simopekka Katajala (toim.) Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

Elina Pekkarinen. Innovaatiojohtaminen. Metropolia Ammattikorkeakoulu. Liiketalouden koulutusohjelma. Tradenomi. Opinnäytetyö

Elina Pekkarinen. Innovaatiojohtaminen. Metropolia Ammattikorkeakoulu. Liiketalouden koulutusohjelma. Tradenomi. Opinnäytetyö Elina Pekkarinen Innovaatiojohtaminen Metropolia Ammattikorkeakoulu Liiketalouden koulutusohjelma Tradenomi Opinnäytetyö Maaliskuu 2015 Tiivistelmä Tekijä Otsikko Sivumäärä Aika Elina Pekkarinen Innovaatiojohtaminen

Lisätiedot

Y-kampuksen konseptikäsikirja. Mikael Juntunen ja Lauha Peltonen

Y-kampuksen konseptikäsikirja. Mikael Juntunen ja Lauha Peltonen Y-kampuksen konseptikäsikirja Mikael Juntunen ja Lauha Peltonen Y-kampuksen konseptikäsikirja Tekijät Mikael Juntunen ja Lauha Peltonen 3 Sisältö Tampereen ammattikorkeakoulun julkaisuja. Sarja B. Raportteja

Lisätiedot

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Valmennuksen ydin on

tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti Valmennuksen ydin on ILMOITUSLIITE tämä julkaisu on mediaplanetin tuottama teemalehti ILMOITUSLIITE Huhtikuu 2008 TALENT MANAGEMENT Miksi kaikki ei voi sujua kuin tanssi? - Tommy Tabermann SIVU 11 Rekrytointi osana talent

Lisätiedot

Kärsivällinen intohimo. www.hrviesti.fi. IBM Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Haukkovaaran johtamisteesi:

Kärsivällinen intohimo. www.hrviesti.fi. IBM Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Haukkovaaran johtamisteesi: 2/2015 Asiantuntijapaneeli Johtamisen tila Suomessa Johtaminen Hyvän johtajan tunnusmerkit Työ ja hyvinvointi Hyvän toimiston ominaisuudet IBM Finlandin toimitusjohtaja Tuomo Haukkovaaran johtamisteesi:

Lisätiedot

A S I A K A S L E H T I

A S I A K A S L E H T I ASIAKASLEHTI SISÄLLYSLUETTELO 2 / 2014 4 UNELMIEN TYÖKULTTUURI LUODAAN SE YHDESSÄ 8 KONSULTOIVA TYÖOTE ASENNETTA JA ROHKEUTTA ASIANTUNTIJATYÖHÖN 11 JOHTORYHMÄ KOKO ORGANISAATION PEILI Miten työ maistuu?

Lisätiedot