SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA"

Transkriptio

1 4/ Kaupunginvaltuusto TID - AIKA kl./klo 17:00-21:20 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 48 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen Yleinen informaatio Paraisten kaupungin vuoden 2015 tilinpäätös, vastuuvapaus vuodelta Arviointikertomus vuodelta Talousarviomuutos, vuoden 2016 investointitalousarvio Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa tehtävän maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen hyväksyminen 55 Houtskarin yleiskaavan muutos osille tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa ja osalle tilasta Benstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa 56 Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muutos osille tiloista Solliden I 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nylunds 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa 57 Nauvon rantayleiskaavan muutos osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä Ranta-asemakaava tilalle 1:24 Västerudden Kopparholmissa Nauvossa Asemakaavan muutos koskien Etelä-Keskustan (24) kaupunginosan korttelin 1 tonttia 5 sekä vähäistä osaa Kauppiaskadun katualueesta Nauvon vierassataman yhteysaluslaiturin käyttöoikeussopimus Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Luottamustoimista vapauttaminen, Jarmo Takatupa Uuden jäsenen valitseminen tarkastuslautakuntaan Uuden jäsenen valitseminen kaupunginvaltuuston vaalilautakuntaan Sanna Aution ym. aloite uusiutuvan sähkön käytön edistämisestä ja huomioimisesta Paraisten kaupungin sähkönhankinnassa Helena Särkijärven ym. aloite lähiruoan käyttöä edistävän hankkeen käynnistämiseksi Paraisten kaupungissa Ted Bergmanin aloite koulu- ja päiväkotiruoan lämpö- ja kylmäketjun seurannasta RKP:n valtuustoryhmän aloite pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kotouttamisesta myös ruotsiksi Christer Friisin ym. aloite raskaan pelastushelikopterin yöaikaisesta toiminnasta Kurt Kronehagin ym. aloite merivartioston operatiivisen yksikön läsnäolosta Pärnäisissä Ilmoitusasiat 195 Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä alkuperäisenä kaupungintalolla Paraisilla ja jäljennöksenä Nauvon, Korppoon, Houtskarin ja Iniön aluekonttoreissa. Puheenjohtaja: Andreas von Bergmann Tämä kokouskutsu on ollut julkipantuna kaupungintalolla Paraisilla sekä Nauvon, Korppoon, Houts karin ja Ini ön alue konttoreissa ajalla: Intygar/Todistaa:

2 4/ Kaupunginvaltuusto TID - AIKA klo 17:00-21:20 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta NÄRVARANDE LEDAMÖTER - LÄSNÄ OLLEET JÄSENET von Bergmann Andreas puheenjohtaja Abrahamsson Petri Agge Matti Autio Sanna Berglund Leif Björk Maj Colliander Cornelius Ekström Kurt Engström Eskil Engström Sverker Eriksson Jan Friis Christer Granqvist Conny Henriksson Carita Hilke Kaija Holmberg Mikael Jansén Tomas Johansson Andreas Järvinen Hanna Karlsson Kaj-Johan Karlsson Merja Koskinen Regina Kronehag Kurt Kurvinen Kyösti Lindell-Luukkonen Maria Lindholm Tom Lindstedt Kim Lundqvist Kurt Lundsten Aya Luoma Mikaela Nyberg Widar Nymalm Tommy Nyman Nina Orell Markku Rinne Tarja Salonen Markku Stolzmann Marianna Särkijärvi Helena Söderlund Nina (poistui klo 17:57 51) Wikman Calle

3 4/ ÖVRIGA NÄRVARANDE - MUUT LÄSNÄ OLLEET Elenius Maija talouspäällikkö (poistui klo 20:55) Lundgren Ulrika opetuspäällikkö (poistui klo 21:15) Pihl Seppo kiinteistöpäällikkö Sundqvist Paula sosiaali- ja terveysjohtaja Saaristo-Levin Heidi kaavoituspäällikkö (läsnä klo 17:50-20:50) Nygrén Patrik kaupunginjohtaja Avellan Monica kaupunginlakimies FRÅNVARANDE - POISSA OLLEET Ahonen Janne Bergman Ted Bredenberg Felicia Fredriksson Merja Karlgren Fabian Karlsson Sverker Niemi Tapani Nurro Kai Takatupa Jarmo Visa Petri (varajäsen Agge Matti läsnä) (varajäsen Jansén Tomas läsnä) (varajäsen Lundsten Aya läsnä) (varajäsen Granqvist Conny läsnä) (varajäsen Nyman Nina läsnä) (varajäsen Karlsson Merja läsnä) (varajäsen Järvinen Hanna läsnä) UNDERSKRIFTER ALLEKIRJOITUKSET Andreas von Bergmann Ordförande/Puheenjohtaja Monica Avellan Protokollförare/Pöytäkirjanpitäjä BEHANDLADE ÄRENDEN KÄSITELLYT ASIAT PROTOKOLLET JUSTERAT PÖYTÄKIRJA TARKASTETTU Petri Abrahamsson Conny Granqvist on tarkastanut pöytäkirjan on tarkastanut pöytäkirjan sähköisesti sähköisesti PROTOKOLLET HAR VARIT FRAMLAGT Pargas stad / Paraisten kaupunki PÖYTÄKIRJA ON OLLUT NÄHTÄVÄNÄ Intygar/Todistaa: Carola Isaksson Ledningens sekr./ Johdon siht.

4 4/ Kaupunginvaltuusto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kaupunginvaltuusto Puheenjohtaja totesi, että kokouksesta oli kuulutettu laillisessa järjestyksessä ja että läsnä oli 40 valtuutettua, eli kokous oli myös päätösvaltainen.

5 4/ Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjantarkastajien valitseminen Kaupunginvaltuusto Pöytäkirjanpitäjiksi valittiin Petri Abrahamsson ja Conny Granqvist.

6 4/ Kaupunginvaltuusto Yleinen informaatio Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtaja informoi maakunta- ja sote-uudistuksen nykytilanteesta.

7 4/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin vuoden 2015 tilinpäätös, vastuuvapaus vuodelta / /2016 Kaupunginhallitus Valmistelija Talouspäällikkö Maija Elenius, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupunginhallituksen tulee vastata kaupungin hallinnosta ja taloudenhoidosta sekä kaupungin toiminnan omistajaohjauksesta ja huolehtia kaupungin sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä. Kaupungin ja kaupunkikonsernin tilinpäätöksestä ilmenee kaupungin toiminnan ja talouden toteutuminen sekä valtuuston hyväksymien tavoitteiden seuranta. Kaupunginhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta seuraavan vuoden maaliskuun loppuun mennessä ja annettava se tilintarkastajien tarkastettavaksi. Kaupunginhallituksen on saatettava tilinpäätös tilintarkastuksen jälkeen valtuuston käsiteltäväksi. Valtuuston on käsiteltävä tilinpäätös kesäkuun loppuun mennessä. Tilinpäätökseen kuuluvat tase, tuloslaskelma, rahoituslaskelma ja niiden liitteenä olevat tiedot sekä talousarvion toteutumisvertailu ja toimintakertomus. Tilinpäätöksen tulee antaa oikeat ja riittävät tiedot kaupungin tuloksesta, taloudellisesta asemasta, rahoituksesta sekä toiminnasta. Tätä varten tarpeelliset lisätiedot on ilmoitettava liitetiedoissa. Tilinpäätöksen allekirjoittavat kaupunginhallituksen jäsenet sekä kaupunginjohtaja. Kaupungin tulee laatia konsernitilinpäätös konserniyhteisöjen taseiden ja tuloslaskelmien sekä niiden liitetietojen yhdistelmänä. Konsernitilinpäätökseen sisällytetään lisäksi konsernin rahoituslaskelma. Toimintakertomuksessa on esitettävä selvitykset valtuuston asettamien toiminnan ja talouden tavoitteiden toteutumisesta kaupungissa ja kaupunkikonsernissa. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista kaupungin ja kaupunkikonsernin talouteen liittyvistä olennaisista asioista, jotka eivät käy ilmi kaupungin tai kaupunkikonsernin taseesta, tuloslaskelmasta tai rahoituslaskelmasta. Tällaisia asioita ovat ainakin arvio todennäköisestä tulevasta kehityksestä sekä tiedot sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. Koska Paraisten kaupungin tase osoittaa ylijäämää, kaupungin talouden tasapainottamisesta ei tarvitse esittää selvitystä. Vuoden 2015 toimintakertomuksen sisältävä tilinpäätös on valmistunut, liite. Toimintakertomukseen sisältyvät kaupungin ja konsernin tulos, tase ja rahoitus sekä talousarvion toteutuminen antavat yhteenvedon talouden toteumasta vuonna Vuoden 2015 vuosikatteeksi muodostui euroa (2014: euroa), kun budjetoitu vuosikate oli euroa.

8 4/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Oheismateriaali Tilinpäätös 2015 Vahvistusilmoituskirje 2015 Tilikauden tulos on ,71 euroa, kun tappioksi oli budjetoitu euroa, ja ylijäämä on ,30 euroa, kun alijäämäksi oli budjetoitu euroa. Vuoden 2014 tilikauden lopussa kertynyttä ylijäämää oli euroa ja vuoden 2015 ylijäämän jälkeen kertynyttä ylijäämää arvioidaan olevan euroa. Kaupungin lainanotto väheni vuoden aikana eurolla, kun rahoitustalousarvion lähtökohtana oli euron lisäys. Ehdotus Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että poistoeroa vähennetään ,59 euroa ja että tilikauden ,30 euron ylijäämä siirretään edellisten tilikausien ylijäämään. Kaupunginhallitus allekirjoittaa vuoden 2015 tilinpäätöksen ja luovuttaa tilinpäätöksen tilintarkastajille tarkastettavaksi ja tarkastuslautakunnan valmistelun jälkeen jättää tilinpäätöksen edelleen kaupunginvaltuuston käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus valtuuttaa kaupunginhallituksen puheenjohtajan ja kaupunginjohtajan toimittamaan tilintarkastajille ja tarkastuslautakunnalle erikseen liitteen mukaisen vahvistusilmoituskirjeen. Vahvistusilmoituskirje on osa tilintarkastuksen dokumentointia ja vahvistaa tilinpäätöksen. Kaupunginhallitus päättää lisäksi, että tilinpäätöksen mahdolliset puutteet tai virheellisyydet voidaan korjata viran puolesta ennen kuin tarkastuslautakunta ottaa kantaa tilinpäätökseen. Keskustelun kuluessa kaupunginhallitus teki tilinpäätöstekstiin muutamia pieniä teknisiä muutoksia. Lisäksi Markku Orell ehdotti vastuualueen Sosiaalipalvelut talouden toteumaa kuvaavaan tekstiin seuraavaa lisäystä päätöskappaleeksi otsikon "Menot" alle: Kaupunginhallitus on tilannut sisäisen tarkastuksen sosiaalitoimen maksatuksista BDO Audiator -tilintarkastusyhteisöltä. Lisäksi Markku Orell ehdotti vielä vastuualueen Perhepalvelut talouden toteumaa kuvaavaan tekstiin seuraavaa lisäystä toiseksi viimeiseksi kappaleeksi otsikon "Talouden toteuma" alle: Sisäinen tarkastus on tilattu BDO Audiator -tilintarkastusyhteisöltä koskien sosiaalitoimen maksatuksia. Kaupunginhallitus yhtyi yksimielisesti Markku Orellin ehdotukseen. Esittelijän ehdotus hyväksyttiin muilta osin.

9 4/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta Kuntalain 125 :n mukaan tilintarkastaja antaa valtuustolle tilintarkastuskertomuksen, jossa esitetään tarkastuksen tulokset. Kertomuksessa todetaan, voidaanko tilinpäätös hyväksyä ja voidaanko tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus. Tilintarkastuskertomuksessa tehdyistä muistutuksista tarkastuslautakunta pyytää selvityksen tilivelvollisilta ja hallitukselta. Valtuusto päättää niistä toimenpiteistä, joihin muistutus antaa aihetta. Ehdotus Tarkastuslautakunta saattaa tilintarkastuskertomuksen tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja ottaa kantaa siihen, voidaanko a) vuoden 2015 tilinpäätös hyväksyä ja b) vastuuvapaus myöntää kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille luottamuselinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Tarkastuslautakunta saattaa tarkastuskertomuksen tiedoksi kaupunginvaltuustolle ja ehdottaa, että Kaupunginvaltuusto a) vuoden 2015 tilinpäätös vahvistetaan b) kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille myönnetään vastuuvapaus tilikaudelta Liite 1 Tilinpäätös Tilintarkastuskertomus Vahvistusilmoituskirje Kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden 2015 tilinpäätöksen. Kaupunginvaltuusto myönsi vastuuvapauden kaupungin hallintoa ja taloutta hoitaneille toimielinten jäsenille ja tehtäväalueiden johtaville viranhaltijoille tilikaudelta Kaupunginvaltuusto päätti, että poistoeroa vähennetään ,59 euroa ja että tilikauden ,30 euron ylijäämä siirretään edellisten tilikausien ylijäämään.

10 4/ Kaupunginvaltuusto Arviointikertomus vuodelta / /2016 Tarkastuslautakunta Kuntalain 121 :n mukaan tarkastuslautakunnan on arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet toteutuneet. Tarkastuslautakunta laatii tarkoitusta varten lakisääteisen arviointikertomuksen. Arviointikertomus laadittiin ja allekirjoitettiin. Kaupunginvaltuusto Tarkastuslautakunta ehdottaa, että valtuusto pyytää kuntalain mukaisesti kaupunginhallituksen lausuntoa toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta, siten että lausunto on valtuuston saatavilla viimeistään Liite 4 Arviointikertomus vuodelta 2015 Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä tarkastuslautakunnan ehdotuksen, että kaupunginvaltuusto pyytää kaupunginhallituksen lausuntoa toimenpiteistä, joihin arviointikertomus antaa aihetta, siten että lausunto on valtuuston saatavilla viimeistään

11 4/ Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Talousarviomuutos, vuoden 2016 investointitalousarvio 2391/ /2015 Kaupunginhallitus Valmistelija Talouspäällikkö Maija Elenius, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Kaupungin yhteensä ,28 euron lainasaatava Bostads Ab Houtskärs Strandbrinkiltä myydään Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:lle ja muutetaan yhtiön omaksi pääomaksi. Kaupungin investointitalousarviota korotetaan tarkoitusta varten ,28 euron määrärahalla. Lainasaatava ja korkosaatava sisältyvät kaupungin taseen lyhytaikaisiin saataviin. Vaikutusten arviointi Muutoksen jälkeen kaupungin investointitalousarvio on euroa. Ehdotus Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupungin vuoden 2016 investointitalousarviota muutetaan lisämäärärahalla seuraavasti: Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n oman pääoman korotus ,28 eurolla. Markku Orell ilmoitti esteellisyydestä; Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n hallituksen jäsen. Ehdotus hyväksyttiin. Tiedoksianto Kaupunginvaltuuston päätöksen jälkeen talouspalvelut ja Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto päätti, että kaupungin vuoden 2016 investointitalousarviota muutetaan lisämäärärahalla seuraavasti: Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy:n oman pääoman korotus ,28 eurolla. Tiedoksianto Talouspalvelut ja Länsi-Turunmaan Vuokratalot Oy

12 4/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa tehtävän maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen hyväksyminen 3060/ /2016 Ympäristölautakunta Valmistelija Mittausinsinööri Peter Lindgren, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh Ehdotus Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontin 5 asemakaavamuutokseksi on ollut nähtävillä Ehdotuksen mukaan alue osoitetaan kuten aikaisemmassakin asemakaavassa asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi. Muutoksen tarkoituksena on mahdollistaa huomattavasti tehokkaampi asuin- ja liikerakentaminen tontilla. Muutosta on perusteltu alueen keskeisellä sijainnilla ja kaupungin omalla visiolla asuntojen määrän lisäämisestä keskustassa. Muutoksen sisältyy osa kaupungin omistamaa yleistä aluetta. Samalla kiinteistöt yhdistetään, mikä on edellytyksenä suunnitellulle rakennusoikeudelle. Muutostyö on käynnistetty tontin nro 5 (kiinteistöt ja ) omistajan Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n aloitteesta. Valmistelussa ja osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa on mainittu, että maanomistajan kanssa on tehtävä kaavoitussopimus. Siinä sovitaan myös arvonnousukorvauksesta ja kaupungin vastuulla olevasta kunnallistekniikasta. Maankäyttösopimus voidaan tehdä vasta asianomaisen asemakaavan (tai muutoksen) oltua nähtävillä. Oheismateriaali Ehdotus Maankäyttösopimus Kiinteistönluovutuksen esisopimus Ympäristölautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kaupunginvaltuusto päättää tehdä seuraavat liitteiden mukaiset sopimukset Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa: 1. Maankäyttösopimus koskien Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontin 5 asemakaavan muutosehdotuksen toteuttamista 1. Esisopimus, jonka mukaan Paraisten kaupunki myy edellä mainitun asemakaavamuutoksen tultua lainvoimaiseksi yhtiölle 8 m 2 :n suuruisen alueen yleisestä alueesta Kauppahinta on euroa.

13 4/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Jäsen Helena Särkijärvi ehdotti, että kaupunki päättää olla solmimatta sopimusta Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa. Ehdotusta ei kannatettu ja se raukesi. Esittelijän ehdotus hyväksyttiin. Jäsen Helena Särkijärvi ilmoitti eriävän mielipiteensä päätöksestä sillä perusteella, ettei suunniteltu rakennus sovi kaupunkikuvaan. Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Edellytyksenä Etelä-Keskustan (24) kaupunginosan korttelin 1 tonttia 5 sekä vähäistä osaa Kauppiaskadun katualueesta koskevan asemakaavamuutoksen hyväksymiselle on, että molemmat sopijapuolet ovat hyväksyneet maankäyttösopimuksen. Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7 on omalta osaltaan hyväksynyt sopimuksen Oheismateriaali Ehdotus Maankäyttösopimus Kiinteistönluovutuksen esisopimus Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä seuraavat Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa tehtävät sopimukset: Maankäyttösopimus koskien Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontin 5 asemakaavan muutosehdotuksen toteuttamista Esisopimus, jonka mukaan Paraisten kaupunki myy edellä mainitun asemakaavamuutoksen tultua lainvoimaiseksi yhtiölle 8 m 2 :n suuruisen alueen yleisestä alueesta Kauppahinta on euroa. Keskustelun kuluessa Cornelius Colliander ehdotti Carita Henrikssonin kannattamana, että asia palautetaan vaihtoehtojen selvittämistä varten. Puheenjohtaja totesi, että Cornelius Colliander oli tehnyt kannatetun ehdotuksen ja että kaupunginhallituksen on sen vuoksi äänestettävä esittelijän ehdotuksesta ja Cornelius Collianderin ehdotuksesta. Esittelijän ehdotusta kannattava äänestää Jaa ja Cornelius Collianderin ehdotusta kannattava äänestää Ei. Äänestys suoritetaan nimenhuudolla. Kaupunginhallitus hyväksyi puheenjohtajan ehdottaman äänestysmenettelyn.

14 4/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Äänestyksessä annettiin Jaa-ääniä 8 Ei-ääniä 2 Poissa 1 Liite 3 Äänestyspöytäkirja Kaupunginvaltuusto Puheenjohtaja totesi, että kaupunginhallitus oli päättänyt esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Liite 5 Maankäyttösopimus 6 Kiinteistönluovutuksen esisopimus Ehdotus Kaupunginvaltuusto päättää hyväksyä seuraavat Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa tehtävät sopimukset: Maankäyttösopimus koskien Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontin 5 asemakaavan muutosehdotuksen toteuttamista Esisopimus, jonka mukaan Paraisten kaupunki myy edellä mainitun asemakaavamuutoksen tultua lainvoimaiseksi yhtiölle 8 m 2 :n suuruisen alueen yleisestä alueesta Kauppahinta on euroa. Keskustelun kuluessa Helena Särkijärvi ehdotti Cornelius Collianderin kannattamana asian palauttamista uudelleensuunnittelua varten. Puheenjohtaja totesi, että Helena Särkijärvi oli tehnyt kannatetun palautusehdotuksen. Kaupunginvaltuuston on sen vuoksi äänestettävä asian käsittelyn jatkamisesta ja asian palauttamisesta siten, että käsittelyn jatkamista kannattava äänestää Jaa ja asian palauttamista kannattava äänestää Ei. Äänestys suoritetaan äänestyslaitteella. Äänestyksessä annettiin Jaa-ääniä 34 Ei-ääniä 5 Poissa 4 Liite 7 Äänestyspöytäkirja Puheenjohtaja totesi, että kaupunginvaltuusto oli päättänyt jatkaa asian käsittelyä.

15 4/ Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto päätti hyväksyä seuraavat Oy Kiinteistö Paraisten Kauppiaskatu 7:n kanssa tehtävät sopimukset: Maankäyttösopimus koskien Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontin 5 asemakaavan muutosehdotuksen toteuttamista Esisopimus, jonka mukaan Paraisten kaupunki myy edellä mainitun asemakaavamuutoksen tultua lainvoimaiseksi yhtiölle 8 m 2 :n suuruisen alueen yleisestä alueesta Kauppahinta on euroa.

16 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Houtskarin yleiskaavan muutos osille tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa ja osalle tilasta Benstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa 1937/ /2015 Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh Ympäristölautakunta päätti että maanomistajan hakemuksen mukaiseen yleiskaavan muuttamiseen yhden rantarakennusoikeuden siirtämiseksi ja sen käyttötarkoituksen muuttamiseksi loma-asumisesta ympärivuotista asumista varten voidaan ryhtyä. Kaavamuutosalueet sijaitsevat Houtskarin Kivimon saaressa kylän itä- ja länsiosissa ja käsittävät osia tiloista Bjenstrand 2:18, Dahlslid 2:19 ja Benstrand 2:30. Alueella on voimassa hyväksytty Houtskarin yleiskaava. Kaavamuutosta anottaessa tarkoituksena oli siirtää yksi loma-asuntojen alue ja muuttaa se ympärivuotista asumista varten asuntoalueeksi. Tämän lisäksi maanomistaja on jälkeenpäin esittänyt toiveen saada samalla siirtää toinenkin voimassa olevan yleiskaavan mukainen käyttämätön loma-asuntojen alue kylän itäpuolelta kylän länsipuolelle. Vielä lisäksi mm. viranomaiskeskustelussa nousi esiin tarve huomioida kaavan rantavyöhykkeellä olemassa oleva maatilakeskus omalla erillisellä kaavamerkinnällä. Nämä lisämuutostarpeet voidaan katsoa olevan tarkoituksenmukaisia; alueelle, josta nyt siirretään pois kaksi käyttämätöntä rantarakennusoikeutta, muodostuu pidempi yhtenäinen rakentamisesta vapaa alue. Alueet, jonne rakennuspaikat siirretään, ovat puolestaan jo entuudestaan naapurikiinteistöjen osalta osittain rakennettuja ja siirrettävät rakennuspaikat osaltaan täydentävät ja tiivistävät näitä alueita. Kaavamuutoksen laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta kesällä Yleiskaavan muutoksen johdosta on pidetty viranomaisneuvottelu kaavan laatijan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen edustajien sekä kaupungin edustajan kanssa. Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat olleet nähtävillä alkaen. Kaavaluonnoksesta ei ole sen vireilläoloaikana jätetty mielipiteitä. Kaavaehdotus on nyt valmistunut. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä. Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Liite 12. Kaavaehdotus

17 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaavaselostus 14. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 15. Viranomaisneuvottelun muistio Ehdotus Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen Houtskarin yleiskaavan muuttamiseksi osille tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa sekä osalle tilasta Benstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada lausuntoja tai muistutuksia, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä. Ehdotus hyväksyttiin. _ Tiedoksianto kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Kaavaehdotus oli virallisesti nähtävillä Kaavaehdotuksesta pyydettiin viranomaislausunnot nähtävillä oloajan yhteydessä. Varsinais-Suomen ELY-keskus toteaa lausunnossaan että asuntoalueen(a1) ja maatilan talouskeskusalueen(am) rakennusoikeus olisi määriteltävä kaavamerkinnöissä kerrosalana ja että AM kaavamerkinnän sanamuotoja tarkennetaan. Varsinais-Suomen liitto totesi maankäyttöjaoston kokouksessaan että heillä ei ole aihetta lausunnon antamiseen. Kaavaehdotuksen nähtävillä olon aikana jätettiin yksi muistutus. Rajanaapuri kiinnittää huomiota ehdotetun siirrettävän loma-asuntojen alueen(ra) olevan rantarakentamiselle huono; suurin osa ehdotetusta uudesta RA-ruudusta on viljeltyä peltoa eikä sovellu rantarakentamiselle. Huomio on aiheellinen; rannassa ei ole juurikaan suojaavaa kasvillisuutta ja ainoat teknisesti mielekkäät ja mahdolliset rakentamisalueet RA-ruudulla olisivat joko sen länsireunan hyvin pienessä kolmionmuotoisessa kaistaleessa tai sitten kaukana rantaviivasta metsäisessä RA-ruudun takaosassa. Maanomistaja haki alun perin kaavamuutosta vain yhden käyttämättömän rantarakennusoikeuden siirtämiseksi ja sen käyttötarkoituksen muuttamiseksi omakotitalon rakentamista varten tilalle Benstrand 2:30. Myöhemmin

18 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto kaavamuutosprosessiin mukaan otetulle toiselle käyttämättömälle rantarakennusoikeuden siirrolle on osoittautunut vaikea löytää riittävän hyvää paikkaa. Tästä syystä kaupunki katsoo, että on syytä palata maanomistajan kaavamuutoshakemuksen mukaiseen alkuperäiseen ajatukseen ja siirtää vain toinen rantarakennusoikeus toisen jäädessä ennalleen. Yleiskaavamerkintöihin ja -määräyksiin on lisätty asuinalueen ja maatilan talouskeskusalueen rakennusoikeus kerrosaloina. Ympärivuotisen asumisen rakennusoikeus on tässä Houtskarin yleiskaavan muutoksessa maanomistajien tasapuolisen kohtelun vuoksi sama kuin muualla Houtskarin yleiskaava-alueella kaavamääräyksen mukaisesti rakennusjärjestyksen mukainen pysyvän asumisen rakennusoikeus: asuntoalueella(a) sallitaan korkeintaan 300 k-m2 asuinrakennuksia ja korkeintaan 200 k-m2 talousrakennuksia varten. Maatilan talouskeskusalueella (AM) sallitaan korkeintaan 300 k-m2 asuinrakennuksia varten ja korkeintaan 10% rakennuspaikan pinta-alasta talousrakennuksia varten. Lausunnon ja muistutuksen mukaiset pienet muutokset on tehty ja ne ovat luonteeltaan sellaisia teknisiä korjauksia, jonka vuoksi kaavaehdotusta ei tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Liite Ehdotus 19. Muutettu kaava 20. Muutettu kaavaselostus 21. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaupunginvaltuusto antaa yllä olevan virallisena vastineena muistutukseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyy Houtskarin yleiskaavan muutoksen osilla tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa ja osalle tilasta Bjenstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa. Ehdotus hyväksyttiin. _ Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Liite 4 Muutettu kaava 5 Muutettu kaavaselostus 6 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ehdotus Kaupunginvaltuusto antaa yllä olevan virallisena vastineena muistutukseen.

19 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto hyväksyy Houtskarin yleiskaavan muutoksen osille tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa ja osalle tilasta Bjenstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Liite 8 Muutettu kaava 9 Muutettu kaavaselostus 10 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tiedoksianto Kaupunginvaltuusto antoi yllä olevan virallisena vastineena muistutukseen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Houtskarin yleiskaavan muutoksen osille tiloista Bjenstrand 2:18 ja Dahlslid 2:19 Kivimossa ja osalle tilasta Bjenstrand 2:30 Roslaxissa Houtskarissa. Kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta

20 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muutos osille tiloista Solliden I 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nylunds 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa 2305/ /2010 Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Ympäristönsuojelupäällikkö Carl-Sture Österman, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Ympäristölautakunta päätti , että maanomistajien hakemuksen mukaiseen yleiskaavan muuttamiseen alueella sijaitsevan yhden rantarakennusoikeuden siirtämiseen voidaan ryhtyä. Kaavamuutosalue käsittää osia tiloista Solliden 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nylunds 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa Hässlön saaren itäosassa. Alueella voimassa olevan hyväksytyn Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muuttamisen tarkoituksena on siirtää yksi loma-asuntojen alue (RA1), joka sijaitsee osittain tilalla Hässlö-Lillstu 1:53 ja osittain tilalla Hässlö-Nylunds 1:125 kaavamuutosalueen koillisosassa, osalle tilasta Solliden 1:124, joka sijaitsee kaavamuutosalueen eteläkärjessä. Lisäksi yksi kaavamuutosalueen olemassa olevan loma-asuntojen alueen (RA1) aluerajausta suurennetaan tilalla Hässlö-Nylunds 1:125 jotta aluella jo olemassa olevat samaan rantarakennuskokonaisuuteen kuuluvat rakennukset sijoittuvat kaavanmukaiselle loma-asuntojen alueelle (RA1). Kaavamuutoksen tarkoituksena on lisäksi vielä muodostaa venesatama-alue (LV/s), jossa olemassa oleva laituri ja venevaja ja rantavajat voidaan säilyttää. Alue, jolta yksi loma-asuntojen rakennusoikeus tällä kaavamuutoksella siirrteään, tulee muuttaa ja palauttaa maa-ja metsätalousalueeksi, jolla on luontoarvoja (MY). Kaikki tähän alueeseen kuuluvat olemassa olevat rakennukset ja rakennelmat venevajaa, rantavajoja ja laituria lukuunottamatta tulee purkaa ja alue tulee palauttaa luonnontilaan ennen kuin kaavaehdotus hyväksytään kaupunginvaltuustossa. Yleiskaavan muuttamisen laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta ja toimesta alkuvuodesta Aloituskokous pidettiin kaavan laatijan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ja Paraisten kaupungin edustajan kanssa Luonnosvaiheen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä alkaen. Kaavaluonnoksesta ei ole sen vireilläoloaikana jätetty mielipiteitä. Kaavaehdotus on nyt valmistunut. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä.

21 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Liite Ehdotus 18. Kaava 19. Kaavaselostus liitteineen 20. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 21. Viranomaisneuvottelumuistio Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muuttamiseksi osille tiloista Solliden 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nylunds 1:125 Kalgarholmassa Korppoossa. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada sellaisia lausuntoja tai muistutuksia, jotka edellyttäisivät sen muuttamista merkittävästi, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä sillä ehdolla, että maanomistaja on purkanut ne rakennukset, jotka jäävät kaavamuutoksen mukaiselle maa- ja metsätalousalueelle jolla on ympäristöarvoja (MY). Ehdotus hyväksyttiin. _ Tiedoksianto kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Kaavaehdotus oli virallisesti nähtävillä Kaavaehdotuksesta pyydettiin viranomaislausunnot nähtävillä oloajan yhteydessä. Varsinais-Suomen ELY-keskus toteaa lausunnossaan että venesataman kaavamerkintään(lv/s) on syytä lisätä kulttuurihistoriallisesti merkittävän venevajan säilyttämisvaatimus ja myös muun saman alueen kulttuurihistorialisesti arvokkaan olemassa olevan talousrakentamisen määrä. Varsinais-Suomen ELY-keskus toteaa lisäksi että loma-asuntojen alueen kaavamerkintään(ra) on lisättävä mukaan lause, jossa edellytetään asuin- ja talousrakennusten purku alueella, joka kaavamuutoksen myötä muuttuu maa- ja metsätalousalueeksi, jolla on ympäristöarvoja(my) ennen uuden rakennuspaikan toteuttamista. Varsinais-Suomen liitto totesi maankäyttöjaoston kokouksessaan että heillä ei ole aihetta lausunnon antamiseen.

22 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaavaehdotuksen nähtävillä oloaikana ei jätetty muistutuksia. Lausunnon mukaiset pienet muutokset on tehty ja ne ovat luonteeltaan sellaisia teknisiä korjauksia, jonka vuoksi kaavaehdotusta ei tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Liite Ehdotus 16. Muutettu kaava 17. Muutettu kaavaselostus liitteineen 18. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaupunginvaltuusto hyväksyy Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muutoksen osille tiloista Solliden I 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nystuga 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa. Ehdotus hyväksyttiin. _ Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Liite 7 Muutettu kaava 8 Muutettu kaavaselostus liitteineen 9 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ehdotus Kaupunginvaltuusto hyväksyy Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan muutoksen osille tiloista Solliden I 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nystuga 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Liite 11 Muutettu kaava 12 Muutettu kaavaselostus liitteineen 13 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaupunginvaltuusto hyväksyi Korppoon eteläisen saariston osayleiskaavan

23 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto muutoksen osille tiloista Solliden I 1:124, Hässlö-Lillstu 1:53 ja Hässlö-Nystuga 1:125 Kalgarholmissa Korppoossa. Tiedoksianto Kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta

24 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Nauvon rantayleiskaavan muutos osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä 1273/ /2014 Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh Ympäristölautakunta päätti että maanomistajan hakemuksen mukaiseen yleiskaavan muuttamiseen yhden rantarakennusoikeuden siirtämiseksi ja sen käyttötarkoituksen muuttamiseksi loma-asumisesta ympärivuotista asumista varten voidaan ryhtyä. Kaavamuutosalueet sijaitsevat Storlandetin puolella Nauvon pääsaaressa Finbyssä sekä toisaalta Urksorissa ja käsittävät osia tiloista Nygård 2:1, Näckrännan 2:3 ja Holmen 1:45. Urksorissa rantavyöhykkeellä tilalla Holmen 1:45 on voimassa hyväksytty Nauvon rantayleiskaava jonka mukaan tilalla on yksi rantarakennusoikeus(ra1). Nauvon pääsaaressa Finbyn kylän rantavyöhykkeellä on puolestaan voimassa hyväksytty Nauvon rantayleiskaava, jonka mukaan tiloilla Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 on yhteinen kaavamerkintä AT ja kaksi rantarakennusoikeutta(2). Kaavamuutoksen tarkoituksena on siirtää yksi loma-asuntojen alue(ra1) ja muuttaa se ympärivuotista asumista varten asuntoalueeksi(at). Alue, jonne rakennuspaikka siirretään, on puolestaan jo entuudestaan naapurikiinteistöjen osalta osittain rakennettu ja siirrettävä rakennuspaikka osaltaan täydentää ja tiivistää tätä alueita. Kaavamuutoksen laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta kesällä Yleiskaavan muutoksen johdosta on pidetty viranomaisneuvottelu kaavan laatijan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen edustajien sekä kaupungin edustajan kanssa. Kaavaluonnos sekä osallistumis- ja arviointisuunnitelma ovat olleet nähtävillä alkaen. Kaavaluonnoksesta ei ole sen vireilläoloaikana jätetty mielipiteitä. Kaavaehdotus on nyt valmistunut. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä. Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Liite 3. Kaavaehdotus 4. Kaavaselostus 5. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

25 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Viranomaisneuvottelumuistio Ehdotus Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen Nauvon rantayleiskaavan muuttamiseksi osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada lausuntoja tai muistutuksia, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä. Ehdotus hyväksyttiin. _ Tiedoksianto kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Kaavaehdotus oli virallisesti nähtävillä Kaavaehdotuksesta pyydettiin viranomaislausunnot nähtävillä oloajan yhteydessä. Varsinais-Suomen liitto päätti maankäyttöjaoston kokouksessaan että heillä ei ole aihetta lausunnon antamiseen. Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedotti että se ei anna lausuntoa. Kaavaehdotuksesta ei jätetty muistutuksia sen nähtävillä oloaikana. Liite Ehdotus 5. Kaava 6. Kaavaselostus liitteineen 7. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaupunginvaltuusto hyväksyy Nauvon rantayleiskaavan muutoksen osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginhallitus _ Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh

26 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh Liite 10 Kaava 11 Kaavaselostus liitteineen 12 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ehdotus Kaupunginvaltuusto hyväksyy Nauvon rantayleiskaavan muutoksen osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Liite 14 Kaava 15 Kaavaselostus liitteineen 16 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Tiedoksianto Kaupunginvaltuusto hyväksyi Nauvon rantayleiskaavan muutoksen osille tiloista Nygård 2:1 ja Näckrännan 2:3 Nauvon Prästgårdenissa sekä osalle tilasta Holmen 1:45 Nauvon Finnbyssä. Kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta

27 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Ranta-asemakaava tilalle 1:24 Västerudden Kopparholmissa Nauvossa 1940/ /2015 Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikön sijainen Turkka Michelsson, puh Maanomistajien aloitteesta alueella on käynnistetty ranta-asemakaavan laatiminen alueella sijaitsevien kahden voimassa olevan yleiskaavan mukaisten rantarakennusoikeuksien siirtämiseksi. Kaavoitettava alue käsittää kokonaisuudessaan tilan Västerudden 1:24 Kopparholmissa Nauvossa Storlandetin saaren luoteisosassa. Ranta-asemakaavan tarkoituksena on osoittaa alueelle kaksi erillistä loma-asuntojen korttelialuetta (RA-2) siten että molemmilla korttelialueilla on kaksi erillistä rantarakennusoikeutta. Alueella on voimassa hyväksytty Eteläisen Nauvon osayleiskaava, jonka mukaan tilalla on yksi yhtenäinen neljän erillisen rantarakennuspaikan korttelialue RA-4. Ranta-asemakaava perustuu yleiskaavan rakennusoikeusmitoitukseen. Maanomistaja on teettänyt alueella luontoinventoinnin. Rakennusvalvonta on suorittanut alueella paikkakatselmuksen. Kaavaratkaisu, jossa eriytetään yhtenäinen loma-asuntojen korttelialue on perusteltu saaren luoteiskulman luontoarvojen, maisemakuvan sekä huonon rakennettavuuden kannalta. Yhtenäisen mahdollisimman pitkän rakentamisesta vapaan rannan osuus(mu) toki pienenee mutta rakentamattoman rannan osuus säilyy kuitenkin muuttumattomana kun Storlandetin maisemallisesti näyttävä avokallioinen alue saaren luoteiskulmassa osoitetaan ranta-asemakaavassa maa- ja metsätalousalueeksi, jolla on ympäristöarvoja(my). Tämä ranta-asemakaava on huomioitava Paraisten kaupungissa tekeillä olevassa Eteläisen Nauvon osayleiskaavan muutoksessa. Ranta-asemakaavan laatiminen aloitettiin maanomistajan aloitteesta ja toimesta alkuvuodesta Aloituskokous pidettiin kaavan laatijan, Varsinais-Suomen ELY-keskuksen, Varsinais-Suomen Liiton ja Paraisten kaupungin kanssa Luonnosvaiheen osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat olleet nähtävillä alkaen. Kaavaehdotus on nyt valmistunut. Kaavaluonnoksesta ei ole sen vireilläoloaikana jätetty mielipiteitä. Kaavaehdotuksesta pyydetään tarvittavat viranomaislausunnot kaavaehdotuksen nähtävilläoloajan yhteydessä. Vuorovaikutus toteutetaan laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti.

28 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Liite Ehdotus 14. Kaava 15. Kaavaselostus liitteineen Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen ranta-asemakaavaksi tilalle Västerudden 1:24 Kopparholmassa Nauvossa. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada sellaisia lausuntoja tai muistutuksia, jotka edellyttäisivät sen muuttamista merkittävästi, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä. Ehdotus hyväksyttiin. _ Jakelu kaupunginhallitus, kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Pasi Hyvärilä, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Kaavaehdotus oli virallisesti nähtävillä Kaavaehdotuksesta pyydettiin viranomaislausunnot nähtävillä oloajan yhteydessä. Varsinais-Suomen ELY-keskus totesi lausunnossaan että loma-asuntojen rakentamisalueiden siirto tulisi ratkaista yleiskaavassa jotta voidaan tätä kaava-aluetta laajemmin varmistaa riittävän yhtenäisen vapaan rannan säilyminen. Lisäksi ELY-keskus totesi että kaavan luontotyyppi(luo)-merkintää tulee tarkentaa. Varsinais-Suomen liitto totesi lausunnossaan että on hyvä jos haitallisia maisemavaikutuksia kansallispuistokokonaisuuteen voidaan vähentää ohjaamalla rakentamista rakennettavuudeltaan parhaisiin paikkoihin. Lisäksi Varsinais-Suomen liitto kiinnittää huomion nähtävillä olleeseen kaavaselostuksen kohtaan, jossa todetaan että osayleiskaavassa osoitettu rantarakentamisen määrä ylittäisi maakuntakaavan mitoitusjärjestelmän mukaisen määrän. Kaavaehdotuksen nähtävillä oloaikana ei jätetty muistutuksia. Viranomaislausunnoissa esitettyjen huomautusten johdosta pidettiin työneuvottelu ELY-keskuksessa , johon osallistuivat kaavan laatija, maanomistajat, ELY-keskuksen, Varsinais-Suomen liiton sekä Paraisten kaupungin edustajat.

29 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Neuvottelussa oli esillä muutettu kaavaehdotus, jossa loma-asuntojen korttelialueita on pienenetty. Neuvottelussa kaavan laatija ja maanomistajat esittivät lisäperusteluja neljän voimassa oleva yleiskaavan mukaisen loma-asuntojen rakennusalueen(ra-4) jakamiselle kahteen kortteliin(ra-2 + RA-2), jolloin alueen länsikärjen luontoarvoiltaan arvokas ja toisaalta rakennuskelvoton alue jää ranta-asemakaavassa loma-asuntokortteleiden väliin. ELY-keskuksen edustaja huomautti aiheellisesti että Paraisten kaupungin on huomioitava tämä ranta-asemakaava myöhemmin Eteläisen Nauvon osayleiskaavan muutostyössä ja varmistettava silloin, että Storlandetin rakentamattoman rannan osuus säilyy. Jo voimassa olevassa osayleiskaavassa tarkastelualue on ollut toki paljon laajempi ja rakentamisesta vapaata yhtenäistä pidempää rantaa on tosiasiassa jo pelkästään kyseisellä Storlandetin saarella ollut riittävästi eikä tästä ranta-asemakaava-alueen muutoksesta voi vetää sellaista johtopäätöstä että maakuntakaavan mukainen mitoitus ylittyisi. Aikaisemmin nähtävillä olleessa kaavaselostuksessa oli siis virheellisesti tulkittu että osayleiskaavassa osoitettu rantarakentamisen määrä ylittäisi maakuntakaavan mitoitusjärjestelmän mukaisen määrän ja tämä on nyt korjattu selostukseen. Työneuvottelun lopputuloksena voitiin todeta, että muutetun kaavaehdotuksen eteenpäin viemiselle on riittävän hyvin perustellut edellytykset olemassa. Viranomaistyöneuvottelussa esillä olleen muutetun kaavaehdotuksen mukaiset muutokset on tehty ja kaavaselostuksen maisemallisia perusteluja on täydennetty ja nämä tehdyt muutokset ovat luonteeltaan sellaisia teknisiä korjauksia, joiden vuoksi kaavaehdotusta ei tarvitse asettaa uudelleen nähtäville. Liite 8. Muutettu kaava 9. Muutettu kaavaselostus liitteineen 10. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ehdotus Kaupunginvaltuusto hyväksyy ranta-asemakaavan tilalle Västerudden 1:24 Kopparholmissa Nauvossa. Ehdotus hyväksyttiin. _ Kaupunginhallitus Valmistelija Kaupunginlakimies Monica Avellan, puh Esittelijä Kaupunginjohtaja Patrik Nygrén, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Liite 13 Muutettu kaava

30 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Muutettu kaavaselostus liitteineen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma Ehdotus Kaupunginvaltuusto hyväksyy ranta-asemakaavan tilalle Västerudden 1:24 Kopparholmissa Nauvossa. Ehdotus hyväksyttiin. Kaupunginvaltuusto Liite 17 Muutettu kaava 18 Muutettu kaavaselostus liitteineen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaupunginvaltuusto hyväksyy ranta-asemakaavan tilalle Västerudden 1:24 Kopparholmissa Nauvossa. Jakelu Kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta

31 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Asemakaavan muutos koskien Etelä-Keskustan (24) kaupunginosan korttelin 1 tonttia 5 sekä vähäistä osaa Kauppiaskadun katualueesta 1895/ /2015 Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Turkka Michelsson, puh Esittelijä Kaavoituspäällikkö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Ympäristölautakunta on päättänyt, että asemakaavan muutokseen koskien Etelä-Keskustan (24) kaupunginosan korttelia 1 voidaan ryhtyä. Aloite kaavamuutokseen oli tullut Kiinteistö Oy Kauppiaskatu 7:n omistajilta kaavamuutosanomuksena. Kaupunki uusiksi -työpajassa, joka järjestettiin alkukesällä 2014, oli yhtenä suunnittelukohteena kyseinen kortteli. Silloin laadittu idea osoittautui kehityskelpoiseksi, ja kaavoitusyksikön toiveena oli, että useampi kiinteistönomistaja korttelialueella olisi lähtenyt mukaan korttelin kehittämiseen. Halukkuutta ja tarvetta kartoitettiin ja lopulta päädyttiin vain yhtä kiinteistöä koskevaan kaavamuutokseen. Kiinteistön omistajilla on tavoitteena rakennuttaa tontille korkeatasoinen asuinja liikerakennus. Rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen on suunniteltu liiketiloja ja toiseen kerrokseen ja ullakkokerrokseen asuintiloja. Tontin käytöstä on laadittu viitesuunnitelma ja asemakaava on laadittu tätä viitesuunnitelmaa silmällä pitäen. Tarpeelliset pysäköintitilat on suunniteltu toteutettavaksi maanalaiseen pysäköintitilaan. Tontille ja pysäköintitiloihin ajo on suunniteltu naapuritontin kautta, olemassa olevan rasitteen mukaisesti. Kaavamuutoksen vireilletulosta on ilmoitettu kaupungin kaavoituskatsauksessa 2015 sekä kuulutettu lehti-ilmoituksella ja kirjeitse osallisille Vuorovaikutus on toteutettu laaditun osallistumis- ja arviointisuunnitelman mukaisesti. Asemakaavan muutoksen myötä tontin rakennusoikeus lisääntyy huomattavasti, mikä edellyttää maankäyttösopimusta maanomistajan ja kaupungin välillä. Liite Ehdotus 1. Kaavakartta, asemakaavamääräykset ja merkkien selitykset 2. Asemakaavaselostus Ympäristölautakunta päättää asettaa julkisesti nähtäville ehdotuksen asemakaavan muutokseksi Etelä-Keskustan kaupunginosan korttelin 1 tontille 5 ja osalle Kauppiaskadun katualuetta. Ellei kaavaehdotuksesta sen nähtävilläoloaikana saada lausuntoja tai muistutuksia, esittää ympäristölautakunta kaavan hyväksymistä.

32 4/ Ympäristölautakunta Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Ehdotus hyväksyttiin. _ Tiedoksianto Kaupunginhallitus, kaavoitusyksikkö, rakennusvalvonta Ympäristölautakunta Valmistelija Kaavoitusarkkitehti Turkka Michelsson, puh Esittelijä Kaavoituspäällikköö Heidi Saaristo-Levin, puh etunimi.sukunimi@parainen.fi Ehdotus asemakaavanmuutokseksi oli nähtävillä välisen ajan. Nähtävilläoloaikana ehdotuksesta ei jätetty yhtään muistutusta. Samanaikaisesti pyydettiin ehdotuksesta lausunto Varsinais-Suomen ELY-keskuksen Ympäristö-, luonnonvara-ja alueidenkäyttöyksiköltä, Varsinais-Suomen liitolta ja Varsinais-Suomen Maakuntamuseolta. ELY-keskus näkee tarkoituksenmukaisena rakentamistiheyden ja tehokkuuden kehittämisen juuri kaupungin ydinkeskustassa, maakuntakaavan ja yleiskaavan mukaisesti ja toteaa ettei kaava ole ristiriidassa keskusta-alueen osayleiskaavan kanssa (1995). ELY-keskus uskoo että lopputulos olisi parempi, jos koko kortteli suunniteltaisiin yhtäaikaisesti. Lausunnossa kiinnitetään huomiota muutoksen myötä mahdollistuvaan rakentamistehokkuuteen e=1,94 ja sen johdosta todennäköisesti toteutuvaan massiiviseen lopputulokseen. ELY-keskus näkee, että vielä pitäisi harkita muita ratkaisuja, pienemmällä tehokkuudella, joita on esitetty kaavaselostuksessa. ELY-keskus näkee myös, että lopputulos olisi parempi jos näkymä Storgårdinkadulta kirkolle voitaisiin säilyttää. Varsinais-Suomen Museokeskus toteaa lausunnossaan, ettei sillä ole huomautettavaa itse kaavaehdotukseen, mutta näkee ettei liitteenä oleva viitesuunnitelma toteuta kaavamääräyksen vaatimusta: Rakennus tulee muodoltaan, korkeudeltaan, aukotukseltaan, materiaaleiltaan sovittaa kaupunkikuvaan. Varsinais-Suomen liitto ilmoitti, ettei sillä ole tarvetta antaa lausuntoa ehdotuksesta. Nähtävilläolon jälkeen järjestetyssä viranomaisneuvottelussa oli läsnä jokaisen viranomaisen edustaja, jolta lausunto oli pyydetty. Neuvottelussa viitesuunnitelman laatija esitteli hanketta, käytiin läpi kaavanmuutosehdotusta ja keskusteltiin seikoista, joihin lausunnoissa oli kiinnitetty huomiota.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 253

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252. 115 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 253 7/2016 249 Kaupunginhallitus TID - AIKA 06.06.2016 kl./klo 15:00-19:16 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo 114 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 252 115 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Brännskärin ranta-asemakaava osalle tilasta 1:0 Brännskär Brännskärin kylässä Nauvossa

Brännskärin ranta-asemakaava osalle tilasta 1:0 Brännskär Brännskärin kylässä Nauvossa Ympäristölautakunta 19 30.01.2013 Ympäristölautakunta 38 11.03.2015 Ympäristölautakunta 116 17.08.2016 Kaupunginhallitus 181 05.09.2016 Kaupunginvaltuusto 76 20.09.2016 Brännskärin ranta-asemakaava osalle

Lisätiedot

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta

Kuntayhtymän hallitus Tarkastuslautakunta Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 1 1 (1) Kuntayhtymän hallitus 31 25.3.2019 Tarkastuslautakunta 41 23.4.2019 4 1360/02.06.01.06/2018 Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin tilinpäätös ja toimintakertomus

Lisätiedot

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta

Liite 3 H&M Henricsonin selvitys perusopetuksen kouluverkosta Kaupunginhallitus 36 09.02.2015 Kaupunginhallitus 120 20.04.2015 Kaupunginvaltuusto 39 05.05.2015 Selvitys Paraisten kaupungin perusopetuksen kouluverkosta 1501/12.00.00.01/2014 Kaupunginhallitus 09.02.2015

Lisätiedot

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007

TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 Kaupunginhallitus 87 08.04.2008 Kaupunginhallitus 123 06.05.2008 Kaupunginvaltuusto 43 04.06.2008 TILINPÄÄTÖKSEN HYVÄKSYMINEN JA VASTUUVAPAUDEN MYÖNTÄMINEN VUODELTA 2007 918/02/021/2008 KHALL 87 Liite

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 Kunnanhallitus 44 21.03.2016 Tarkastuslautakunta 36 02.06.2016 Valtuusto 15 20.06.2016 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2015 38/02.06.01/2016 Kunnanhallitus 21.03.2016 44 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 4.11.2015 PARAINEN HOUTSKARI, KIVIMO BENSTRAND HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Kunnanvaltuusto 55 20.06.2016 Vuoden 2015 tilinpäätöksen hyväksyminen 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kaupunginhallitus 156 03.04.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 37 02.05.2017 Tarkastuslautakunta 2013-2017 44 15.05.2017 Kaupunginvaltuusto 32 22.05.2017 Tilinpäätös ja toimintakertomus 2016 149/02.06.01.03/2017

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2018 21 Tarkastuslautakunta 09.05.2018 Aika 09.05.2018 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015. Ympäristölautakunta 18.5.2016 Ehdotus

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 67 27.03.2017 Tarkastuslautakunta 31 12.05.2017 Valtuusto 14 22.05.2017 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 67 40/02.02.02/2017 Valmistelija: kunnansihteeri Tilinpäätös

Lisätiedot

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta PARGAS STAD PARAISTEN KAUPUNKI UTDRAG UR PROTOKOLL OTE PÖYTÄKIRJASTA Kaupunginhallitus 29 27.02.2017 Lausunto Turun hallinto-oikeudelle vesihuoltolaitoksen taksan tarkistamista koskevasta valituksesta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/ (11) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2018 1 (11) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-14:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan:

Sekä kohdan 13.2 Vapaa-ajan asuminen kokonaisuudessaan: Byggnämnden/Rakennuslautakunta 70 26.08.2015 Kaupunginhallitus 250 26.10.2015 Ehdotus Paraisten kaupungin rakennusjärjestyksen uudistamiseksi Byggnämnden/Rakennuslautakunta 26.08.2015 70 Valmistelija V.t

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Tarkastuslautakunta. Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 11/2015 1 (14) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:45 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, kaupungintalon 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna

Lisätiedot

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014

Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Maakuntahallitus 17 10.03.2014 Maakuntahallitus 46 05.05.2014 Maakuntavaltuusto 10 10.06.2014 Uudenmaan liiton tilinpäätös 2013; tilinpäätöksen hyväksyminen 69/00.00.03.00/2014 MHS 10.03.2014 17 Kuntalain

Lisätiedot

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 82 29.3.2016 Asianro 404/02.02.01/2016 46 Vuoden 2015 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2015

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen

Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta 22 14.05.2012 Kunnanvaltuusto 23 04.06.2012 Sonkajärven kunnan tilinpäätös 2011 ja vastuuvapauden myöntäminen Tarkastuslautakunta Kunnanhallitus 2.4.2012 68 Kunnan tilinpäätöksen tulee

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 26.4.2017 1 Kokousaika Pe 28.4.2017 klo 16.00 19.10 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015

KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2015 KOKOUSAIKA 30.06.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 19 20 21 1,2 22 3 23 4 24

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina

Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina Sosiaali- ja terveyslautakunta 15 30.01.2017 Kaupunginhallitus 61 27.03.2017 Kiintiöpakolaisten ja oleskeluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanottaminen vuosina 2017-2018 47/05.02.24/2017 Sosiaali-

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 5/2018 1 Kunnanhallitus Aika 19.03.2018 17:00-19:40 Paikka Osuuspankin kokoustila Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, pöytäkirjan

Lisätiedot

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61

Liitteet: - Kaavaluonnos, liite 1/ 61 - Asemakaavamerkinnät, liite 2/ 61 - Asemakaavaselostus, liite 3/ 61 Valtuusto 6 09.09.2013 6 S 19 C Joensuun venesataman asemakaavan hyväksyminen 152/10.02.03/2012 KAAVJAOS 61 Kaavoitusjaosto 12.6.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 21.3.2013 NAANTALI, KETTUMAA RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen

Ympäristölautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen Ympäristölautakunta 179 16.11.2016 Kaupunginhallitus 258 28.11.2016 Kaupunginvaltuusto 130 13.12.2016 Vesihuoltolaitoksen taksan tarkistaminen 3476/02.05.00.00/2016 Ympäristölautakunta 16.11.2016 179 Valmistelija

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo

PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo klo 1 PARAISTEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/17 Tarkastuslautakunta 2017 2020 Aika ja paikka: Kaupungintalo, Ohjaamo 29.5.2018 klo 17.30 21.40 Läsnä: Carita Henriksson, puheenjohtaja 1 5 klo 17.30 19.45 Birger Ehrnström,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus

Sosiaali- ja terveyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Paraisten kaupungin hyvinvointikertomus Sosiaali- ja terveyslautakunta 30 09.03.2017 Kaupunginhallitus 93 24.04.2017 Kaupunginvaltuusto 35 09.05.2017 75/00.04.00/2017, 200/05.07/2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 09.03.2017 30 Valmistelija

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Valtuusto 17.6.2014 27 Valtuusto 17.6.2014 27 1. VUODEN 2013 ARVIOINTIKERTOMUS Tark.ltk. 13.5.2014 16 Liite 1 Laadittiin vuoden 2013 arviointikertomus. Puheenjohtajan ehdotus: Tarkastuslautakunta jättää arviointikertomuksen

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

Vatajankosken Sähkön kuntayhtymä ESITYSLISTA 1/2017

Vatajankosken Sähkön kuntayhtymä ESITYSLISTA 1/2017 1 (6) KOKOUSKUTSU KUNTAYHTYMÄN VALTUUSTON KOKOUS 30.5.2017 Aika: 30.5.2017 klo 19.00 - Paikka: Vatajankosken Sähkö Oy:n toimitalo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 2

Lisätiedot

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden

Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginhallitus 130 25.3.2013 Asianro 313/02.02.01/2013 93 Vuoden 2012 tilintarkastuskertomus, tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Päätöshistoria

Lisätiedot

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman

PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS. Maanmittari Oy Öhman PARAINEN HOUTSKARIN YLEISKAAVAN MUUTOS BENSTRAND, KIVIMO KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015. Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja

Långström Ulla sihteeri Partanen Henri viranhaltija Lindström-Koli Tove tilintarkastaja PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 04.05.2017 AIKA 04.05.2017 klo 12:00-17:10 PAIKKA Messi OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Jaskari Minna jäsen Långström

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 5

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4. 2 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 5 1/2016 1 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 26.01.2016 kl./klo 17:00-19:09 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 4/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45

keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 6/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2009-2012 KOKOUSAIKA keskiviikkona 29.05.2013 klo 15.00 15.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Kirkkovaltuusto PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 1 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.58 Paikka: Seurakuntatalo Läsnä: Valtuutetut: läsnä poissa Auvinen Marketta Huhtinen Kaija Immonen Paavo Keijonen

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 252

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 252 6/2016 248 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 18.10.2016 kl./klo 17:00-19:15 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Komentosilta 91 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 251 92 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 Tarkastuslautakunta 2009 2012 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 24.5.2013 klo 10.00 12.15 Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23, 2. kerros OSALLISTUJAT Kalevi

Lisätiedot

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA

SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 12.10.2013 SALO, RAMSÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella.

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella. MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko puh. 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 25.1.2015 PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS STRÖMAS NYTORP OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm

Maija Räsänen. Puheenjohtaja. Jorma Voutilainen. Tarkastusaika. Tuusniemi klo 14:00 alkaen. Allekirjoitus. Paikka ja pvm Kokouskutsu / Esityslista Nro 6/2018 1 (6) KOKOUSAIKA 9.4.2018 Klo 15:00- KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Tuusniemen kunta, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta

Asemakaavan muutos, Raivaajankatu, hyväksyminen 964/ /2015. Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunkisuunnittelulautakunta 191 13.10.2015 Kaupunkisuunnittelulautakunta 60 22.03.2016 Kaupunginhallitus 119 04.04.2016 Kaupunginhallitus 219 20.06.2016 Kaupunginvaltuusto 53 27.06.2016 Asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281

Lisäksi päätettiin tehdä katselmus kaava-alueelle. Lisätietoja antaa kaavoitusinsinööri Juha Suominen, p.02.4745281 Ympäristölautakunta 36 23.04.2013 Ympäristölautakunta 89 24.09.2013 Kaupunginhallitus 370 02.10.2013 Ympäristölautakunta 79 23.09.2014 Kaupunginhallitus 308 01.10.2014 HANHIJOEN ASEMAKAAVAN MUUTOS, HYVÄKSYMINEN

Lisätiedot

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen

Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Åbo stad Sammanträdets datum Ärende nr 1 5045-2014 (045) Turun kaupungin tilintarkastajan tilintarkastuskertomus, vuoden 2013 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen Sammandrag: Turun

Lisätiedot

Kaava-alue sijaitsee Träskissä Houtskarin Näsbyn eteläpuolella (punainen rengas).

Kaava-alue sijaitsee Träskissä Houtskarin Näsbyn eteläpuolella (punainen rengas). MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 14.10.2015 PARAINEN HOUTSKARI TRÄSK, BRÄNDHOLM RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä. Palvelut Oy, :t 16 Rönnholm Riku kunnanjohtaja, 16 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Aika Torstai 21.04.2016 klo 18:00-20:03 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka Savelainen

Lisätiedot

Sorvari Vuokko jäsen 9:53-13:05. Mäntyharju Kari sihteeri

Sorvari Vuokko jäsen 9:53-13:05. Mäntyharju Kari sihteeri PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 30.04.2015 AIKA 30.04.2015 klo 09:42-13:05 PAIKKA Halstarin kabinett OSALLISTUJAT LÄSNÄ Packalen Paul pj Parnetti Alfonso jäsen Peippo Jukka varapj Sorvari Vuokko

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta. Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 11.5.2016 klo 9.00 - Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi

Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja. Ritva-Liisa Ahoniemi, Paula Muotka, Rainer Määttä, Pentti Reponiemi Muonion kunta Esityslista/ 4/2013 1 (6) Tarkastuslautakunnan kokous Aika ke 19.6.2013 klo 16-16.30 Paikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Anne-Mari Keimiöniemi puheenjohtaja Matti Varis Katja Muotka Jari

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223

KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 KEMIJÄRVEN KAUPUNKI ASEMAKAAVAN MUUTOS 8. KAUPUNGINOSA KORTTELEISSA 8216 JA 8223 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2016 Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Suomun matkailukeskuksessa

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ARKKITEHTITOIMISTO KEIJO TOLPPA L I I T E 1 Savonniemenkatu 3B1 57100 Savonlinna Puh. 0400 139 077 arkkitehtitoimisto.tolppa@spynet.fi 21.1.2018 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VALKSAAREN RANTA-ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS

PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS PRÄSTGÅRDEN, NYGÅRD KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 12.11.2015 Ympäristölautakunta xxxx. Ehdotus

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta

Mäntyharju Pöytäkirja 4/ ( 14) Tarkastuslautakunta Kuntatarkastajan tarkastushavainnot kuntatarkastuksesta Mäntyharju Pöytäkirja 4/2018 1 ( 14) Aika 10.04.2018, klo 13:30-16:05 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Lahna Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 17 Pöytäkirjan tarkastus 18 Asiakkuuspäällikkö

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84. 32 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 85 3/2016 80 Kaupunginvaltuusto TID - AIKA 03.05.2016 kl./klo 17:00-19:30 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupunginvaltuusto, Komentosilta 31 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 84 32 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA

Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo Västra Nylands folkhögskola, Pumppulahti 3, KARJAA KÄÄNNÖS PÖYTÄKIRJA Yhtymäkokous 24.4.2019 Aika Keskiviikko 24 huhtikuuta 2019 klo 17.02 17.21 Paikka, Pumppulahti 3, 10300 KARJAA Jäsenkunta Osuudet Päätöksentekijät Espoo 1 X Mia Westerlund Kauniainen

Lisätiedot

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOKOUSPÖYTÄKIRJA. 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 58 4/2015 55 TID - AIKA 13.08.2015 kl./klo 15:00-17:25 PLATS - PAIKKA Paraisten kaupungintalo, Ohjaamo 29 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 57 30 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ (13) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:32-19:23. Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3.

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/ (13) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:32-19:23. Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3. Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 (13) Aika 03.05.2018, klo 16:32-19:23 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino, 3. krs Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros

Tarkastuslautakunta Sivu 1 / 12. Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1. kerros Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 21.04.2016 Sivu 1 / 12 Kokoustiedot Aika 21.04.2016 torstai klo 16:15-20:30 Tauko 18.41-18.47 Paikka Kiinteistölautakunnan kokoushuone, virastopiha 2 B, 1.

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanhallitus Nro Kokousaika klo KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 7 27.3.2017 180 + Kokousaika 27.3.2017 klo 17.00 19.17+ Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet: jäsenet (merkintä, kuka

Lisätiedot

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa.

Kertyneen ylijäämän arvioidaan suunnitelmavuoden 2019 jälkeen olevan 11,2 miljoonaa euroa. Kaupunginhallitus 250 28.11.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018-2019 taloussuunnitelma 3250/02.02.00/2016 Kaupunginhallitus 28.11.2016 250 Valmistelija Talouspäällikkö Maija Elenius, puh. 040

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Tarkastuslautakunta 2 28.05.2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2013 1 (11) Kokoustiedot Aika tiistai klo 12:00-13:25 Paikka Saunakabinetti, Kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Tapio Lankia, puheenjohtaja Raimo

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 3/2016 Kokousaika: 17.5.2016 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018

PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Tarkastuslautakunta 10/2018 PIETARSAAREN KAUPUNKI Pöytäkirja Sivu 1 Maanantaina 28.5.2018 klo 15.00 18.40 Paikka Jäsenet Selecta, Kaupungintalo Varsinaiset jäsenet Bjarne Kull, puheenjohtaja Kaj Nyman, klo 16.30 18.40, puheenjohtajana

Lisätiedot