Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Teematyöpaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Teematyöpaja"

Transkriptio

1 Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Teematyöpaja Elina Nissinen asemakaava-arkkitehti

2 Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshankkeen esittely Mikä on kansallinen kaupunkipuisto? Millainen kansallinen kaupunkipuisto Kokkolassa voisi olla? Verkkokyselyn tulokset Muiden kkp-kaupunkien kokemuksia

3 Mikä on kansallinen kaupunkipuisto Kansallinen kaupunkipuisto perustetaan: kulttuuri- tai luonnonmaiseman kauneuden, luonnon monimuotoisuuden, historiallisten ominaispiirteiden, siihen liittyvien kaupunkikuvallisten, sosiaalisten, virkistyksellisten tai muiden erityisten arvojen säilyttämiseksi ja hoitamiseksi. Perustuu maankäyttö- ja rakennuslain 9. luvun säännöksiin (68 70 )

4 Mikä on kansallinen kaupunkipuisto On täytettävä neljä kriteeriä: 1) sisältö 2) kaupunkikeskeisyys 3) laajuus ja eheys 4) ekologisuus ja jatkuvuus Perustuu voimassa oleviin kaavoihin, keskustaalueella asema- ja yleiskaavoihin muualla voi olla myös maakuntakaava. Myös eri lakeihin perustuvat suojelupäätökset voidaan hyödyntää On yksi työkalu kestävässä ja eheyttävässä kaupunkisuunnittelussa ja -rakentamisessa

5 Millainen kansallinen kaupunkipuisto Kokkolassa voisi olla? Sitä olemme pohtimassa tässä teematyöpajassa tänään: elinkeinoelämän, asumisen ja hyvinvoinnin näkökulmista. Millaiset on lähtökohdat? Mitä tähän mennessä on tehty?

6 Tarkastelualue

7 Teemat ja erityisarvot Tankar Poroluoto Natura 2000-alue: 1) merenkäyttö, kuten merenkulku, tervakauppa, kalastus, hylkeenpyynti ja hylyt 2) luontoarvot, kuten lintu- ja kasvilajisto ja vedenalainen luonto 3) vanhat kulttuuriympäristöt, kuten majakat, pookit ja kalastajakylät 4) alueen virkistyskäyttöarvot, kuten virkistyskalastus, veneily ja saariston retkeilykohteet 5) maankohoaminen.

8 Teemat ja erityisarvot Trullevi Harrbådan (Harrinniemi) Morsiussaari Vahansataman lahti: 1) luonnonalueet, kuten Rummelö-Harrbådan luonnonsuojelualue, Trullevin pirunpelto ja luonnonmetsät sekä Morsiussaaren eteläpään saaret 2) vedenalaiset muinaisjäännökset, kuten Vanhansatamanlahden hylyt ja Vanhan Varvin telakkajäännökset 3) virkistysalueet, kuten Sannanranta-Elba- Harrinniemi ulkoilualue, Trullevin ulkoilureitit ja uimarannat ja Vanhansatamanlahden uimaranta ja puistoalue 4) kulttuuriympäristöt, kuten Harrbådan loisto, Sannanrannan vanha huvila-asutus ja Hyytiäisenmäki.

9 Teemat ja erityisarvot Suntinsuu ja Suntin varsi: 1) virkistys- ja aktiviteettialueet, kuten Suntinsuun leirintäalue ympäröivineen viheralueineen ja Suntin varren puistot ja kevyenliikenteen reitit 2) kulttuuriympäristöt, kuten Halkokarin kahakkaan ja tervakaupungin historiaan liittyvät alueet, Suntinsuun venevajat sekä Pikiruukin vanha varikkoalue, Timo ja Tuomo Suomalaisen rivitalorakennukset 1960-luvulta ja1950-luvun kerrostalot.

10 Teemat ja erityisarvot Neristan Kauppatori Mäntykangas: kulttuuriarvot, kuten Neristanin puukaupunginosa, pedagogion kortteli sekä Mäntykankaan monikerroksellinen arkkitehtuuri.

11 Avainkohteet Kaavoituksen avainkohteet o Keskusta-alueen barokkikaava o Mäntykankaan kaava o Sannanrannan huvila-asutus o Kauppatori o Halkokari o Mustakari-Morsiussaaren rantaraitti o Huvila-alueiden muutoskohteet o Kohteet tarkentuvat kun tekstiä aletaan koota. Arkkitehtuurin/rakennushistorian avainkohteet o Kruunuvoudin ja Hakalaxin talot o Roosin talo o Draken huvila o Suntin rannan rantamakasiinit o Hollihaka o Pedagogio o Villa Elba o Pikiruukin varuskunta o Kohteet tarkentuvat kun tekstiä aletaan koota.

12 Kokkolan rooli ja lisäarvo kkp-verkostossa Kansallisten kaupunkipuistojen verkostossa on kehitysvaiheiden ymmärtämisen kannalta tärkeitä ja rooliltaan erilaisia kaupunkeja. Kokkolan erityispiirteenä on merellisyys, maankohoaminen ja historialliset elementit: elinkeino- ja asutushistoria (tervakaupunki ja kauppakaupunki, laivanrakentaminen, kalastus ja hylkeenpyynti) kaupunkirakenteen kerroksellisuus ja säilyneisyys, monimuotoiset ja laajat luontoalueet sekä monipuoliset virkistyspalvelut selkeästi osoitettavia jo olemassa olevia matkailukohteita (Neristan, Tankar, Villa Elba, Meripuisto, Mustakari, Halkokarin ranta) sekä kehitettäviä matkailullisia mahdollisuuksia, joita kansallisen kaupunkipuiston status tukee (Vanhan Varvin alue, barkassi, majakat ja loistot).

13 Kaavatilanne Tarkastelualueen kaavoitustilanne on varsin hyvä! Pääosa puistoalueiksi varattavista alueista on jo asemakaavoitettu puistoksi (mm. Suntin varren puistot, Halkokarin ranta osittain, Meripuisto) rakennetusta kulttuuriympäristöstä lähes kaikki on jo suojeltu joko asemakaavassa (Neristan, Englannin puiston reunamilla olevat rakennukset) tai rakennussuojelulailla (mm. Kruunuvoudintalo) ja/tai asemakaavamuutokset ovat käynnissä (mm. 4. kaupunginosa). Lisäksi on alueita, jotka on yleiskaavassa tai yleiskaavan valmistelussa huomioitu suojelumerkinnöin (Mäntykangas, Sannanranta) Lisäksi alueella on valtakunnallisesti merkittävän kulttuuriympäristön statuksen omaavia alueita RKY (Mäntykangas, Neristan, Sannanranta) Keskeisimmät kaavoitukselliset haasteet on Pikiruukin ja Suntin rannan välisellä alueella sekä Urheilutalon ympäristössä Strategisen yleiskaavan luonnoksessa on esitetty kansallisen kaupunkipuiston merkintä. Mikäli selvitysvaiheessa nousee esiin joku alue, jota ei ole muissa kaavoissa vielä esiselvitys- ja hakuvaiheessa huomioitu, nousee strateginen merkintä tärkeäksi. Kohdekuvauksissa voidaan antaa tarkempaa tietoa.

14 Tankarin ja Trutklippanin majakka- ja luotsiyhdyskunnat / RKY* Kälviän rannikon ja saariston osayleiskaava v.2000 / SL -alueita Natura-alueita / luonnonsuojelualueita Poroluodonkarin kalastajayhdyskunta / RKY* Natura-alueita / luonnonsuojelualueita Hällskär rantaasemakaava v.1986 / VR -aluetta * RKY = Valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöt Sannanrannan huvila-alue / RKY* Sannanrannan osayleiskaava EHDOTUS 2015 Trullevi-Harrinniemi Rantaosayleiskaava EHDOTUSVAIHEESEEN 2016 Vanha Varvi / SM Soldatskär / ak-muutos => sr

15 HALKOKARINRANTA: Vanhansatamanlahden yleiskaavassa VL aluetta sekä SM alueita. Ulkoilureittiyhteys. Pieneltä osin asemakaavassa puistoa, muutoin ei asemakaavaa. Saapunut kaksi kaava-aloitetta (Suntinrannan venehuoneet ry ja Puuveneyhdistys). => Asemakaavoituksen käynnistäminen valmistelussa => KH HYYTIÄISENMÄKI: Asemakaavassa Y, arvioitu vanhentuneeksi. Yleiskaavassa VL, maisemallisesti arvokas alue ja luonnon monimuotoisuuden kannalta erityisen merkittävä alue. TULLIMÄEN SIIRTOLAPUUTARHA-ALUE: Alueella ei asemakaavaa. Yleiskaavassa RP/sr => suojellaan asemakaavalla MERIPUISTO: Asemakaavoitettu puistoalueeksi VP. Puistosuunnitelma tehty ja toteutettu. Kokkolan ruutukaava-alueen puutalokorttelit, Suntinsuun venevajat / RKY* PIKIRUUKKI: Vanhansatamanlahden yleiskaavassa MRL 111 mukaista kehittämisaluetta KE sekä SM alueita. Osittain asemakaavoitettu: sisältää sr rakennuksia ja sm merkintöjä. Asemakaava- ja asemakaavamuutos käynnissä => tavoitteena uutta rakentamista luontoarvot, kulttuuriympäristö sekä maisemarakenne huomioiden.

16 KESKUSPUISTO: Keskuspuiston yleissuunnitelma hyväksytty 2008 asemakaavoituksen pohjaksi. => Havaittu päivitystarvetta. Pohjoisosa kokonaisuudessaan asemakaavoitettu puistoksi, jossa voi olla alueen käyttöä palvelevia rakennuksia. Eteläosalla asemakaavamuutostarvetta, osin mukana Kruunuvoudintalon ympäristön asemakaavamuutoksessa. Aktiivinen selvitystyö käynnissä alueen tulevista toiminnoista ja Urheilutalon tulevaisuudesta. KKP / Kehittämisaluetta? 4.KAUPUNGINOSA JA ENGLANNINPUISTO: Asemakaavamuutos käynnissä. Sisältää kaupunkikuva- ja rakennussuojelu sekä täydennysrakentamistavoitteita. HOLLIHAAN JA KESKUSPUISTON REUNA: Luonteikkaita yksittäisiä asuintaloja, joista osa suojeltu asemakaavalla... Englannin puiston luonteikkaan olemuksen turvaaminen ja barkassin avoin tulevaisuus.

17 LEENALAN LOUNAISOSA JA MÄNTYKANKAAN KOILLISKULMA: Hienoja yksittäisiä asuinrakennuksia, jotka muodostavat kaupunkikuvallisesti kiinnostavan kokonaisuuden. Suurella osin asemakaavassa alueellinen suojelu A/s ja AP/s. MÄNTYKANKAAN KOULU JA KESKUSKOULUN PUISTO: Rakennus peruskorjattu, ei asemakaavallista suojelua. MÄNTYKANGAS: Puutarhakaupunki-ideologian pohjalta syntynyt 1900 luvun alkukymmenien asuinalue. Hyvin säilynyt laaja kokonaisuus. Asemakaava vuodelta Keskikaupungin yleiskaavassa esitetty asemakaavalla suojeltavaksi A/AS. Mäntykankaan puutaloalue / RKY* KATARIINAN KALMISTO: 1700-luvun ruttojen aikaan käyttöön otettu kalmisto. Hautakammiot 1750-luvulta. Asemakaavoitettu EH/sm ja VP/s. LÄNSIPUISTO: 1800-luvun puutarhaviljelyksistä puistoksi kehitetty laaja alue. Puistossa on sijainnut ravintolapaviljonki, joka on purettu. Alue on asemakaavoitettu puistoksi.

18 NERISTAN: Asemakaavoitettu. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset huomioitu sr-merkinnöin. Suntin ranta on puistoa. Kokkolan ruutukaava-alueen puutalokorttelit / RKY* CHYDENIUKSEN PUISTON KORTTELI: Asemakaavoitettu. Kaava osittain vuodelta Korttelin rakennukset yhtä lukuun ottamatta on esitetty keskikaupungin yleiskaavassa merkinnällä asemakaavalla suojeltava. OPPISTAN: Asemakaavoitettu. Yksittäisiä rakennuksia sekä korttelikokonaisuuksia on osoitettu sr merkinnällä tai on rakennussuojelulailla suojeltu.. TEHTAANKADUN KÄVELYKATU: Asemakaavoitettu kävelykaduksi. Ideana on ollut sijoittaa puu/puisto keskelle katua autojen sijaan ISOKATU JA RAUTATIEASEMA: Hieno pohjois-eteläsuuntainen pääkatu, jonka päätteenä Rautatieasema. Katu alkaa Englanninpuistosta, muuttuu Mannerheimin aukiolla mukulakivikaduksi ja eteläpäästään jopa puistomaiseksi tilaksi. Kokkolan rautatieasema / RKY* SUNTIN VARREN PUISTOT JA RAKENNUKSET: Asemakaavoitettu. Puistot rakennettu pääosin laadukkaasti. Rakennuksista osa suojeltu.

19 Esiselvityksen valmistelu Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan teettää Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvityksen sekä nimetä esiselvityksen ohjausryhmän. Ohjausryhmä (Ohry): KH:n nimeämä (virkamiehiä, päättäjiä ja YM:n edustaja) Kokoontunut kaksi kertaa (kolmas kokous vielä kevään aikana) Ohjausryhmän jäsenet jakavat tietoa Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston esiselvityksen etenemisestä edustamilleen tahoille sekä kertovat edustamiensa tahojen näkemykset ja toiveet hankkeeseen liittyen. Ohjausryhmän tehtävänä on ohjata suunnittelutyöryhmän työskentelyä sekä laadittavan esiselvityksen työstöä. Ohjausryhmä päättää esiselvityksen sisällöstä sekä kommentoi tehtyä materiaalia.

20 Esiselvityksen suunnittelutyöryhmä (Sury): Kokoontuu säännöllisesti n. kerran kuukaudessa Ryhmän jäsenet: museotoimenjohtaja Kristina Ahmas ympäristösuunnittelija Juhani Hannila suunnitteluhortonomi Sini Sangi asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen (koordinoi) konsulttipalvelu Viherarkki / Hanna Tajakka lisäksi kutsuttuna: tiedottaja Satu kungsbacka Suunnittelutyöryhmä osallistuu ohjausryhmän kokoontumisiin ja ohjausryhmän jäsenet voivat halutessaan osallistua suunnittelutyöryhmän työskentelyyn.

21 Tapahtumat

22 Tapahtumat

23 Verkkokysely Kaupunkilaisia pyydettiin kertomaan omista mielipaikoistaan ja - reiteistään sekä Kokkolalle arvokkaista kohteista, jotka sijaitsevat suunnitellulla kaupunkipuistoalueella. Lisäksi kaupunkilaisilta kysyttiin kehittämisideoita alueeseen liittyen. Karttapohjainen verkkokysely toteutettiin elinympäristön osallistuvaan suunnitteluun kehitetyllä Harava kyselypalvelulla (YM, Syke)

24 Kyselyyn vastanneet Vastauksia yhteensä 145 kpl Suurin osa vastaajista ilmoitti asuvansa keskustaajamassa tai keskustassa Suurin osa vastaajista vuotiaita, suurin vastaajaryhmä vuotiaat (lähes neljännes).

25 Mielipaikat Mielipaikoissa korostuivat: Merellisyys ja merimaisemat - Luontoarvot - Esteettisyys Luonto tärkeämpänä kuin rakennettu ympäristö Reilusti yli puolet mielipaikoista luonnossa Kaupunkimaisemassa mielipaikka vain vajaassa 10 % vastauksista 25

26 Mielipaikkoihin liittyvät kommentit 26

27 Mielipaikkoihin liittyvät kommentit 27

28 Mielireitit Mielireitit sijoittuvat Suntin varrelle, Meripuistoon, Halkokarin ja Mustakarin välille sekä Sannanrannan, Elban ja Harrinniemen välille. Lähes puolet vastaajista ilmoittaa liikkuvansa mielireitillä kävellen, viidesosa koiraa ulkoiluttaen ja viidesosa pyöräillen. Koiraa ulkoiluttae n 19 % Juosten 12 % Veneillen 2 % Hiihtäen 1 % Kävellen 47 % Pyöräillen 19 % 28

29 Kokkolalle arvokkaat kohteet Kokkolalle arvokkaiksi koetuissa kohteissa korostuu rakennettu ympäristö: Lähes 22 prosentissa vastauksista mainittiin rakennus tai rakennelma 18 prosentissa historiallinen kohde vajaassa 18 prosentissa liikunta-, virkistys-, tai ulkoilupaikka. Vastauksissa nostetaan esiin muun muassa keskustan vanhat rakennukset, Neristan ja Suntin venevajat. 29

30 Kokkolalle arvokkaat kohteet 30

31 Kehittämiskohteet kehittämiskohteet liittyvät muun muassa pyöräilyn ja kävelyn edistämiseen keskusta-alueella, kauppatorin parempaan hyödyntämiseen sekä puistoalueiden kehittämiseen. Monessa vastauksessa kiinnitetään huomiota myös Suntin tilaan. 31

32 Kehittämiskohteet 32

33 Yhteenvetoa kyselyn tuloksista: Nopeita johtopäätöksiä: 1. Sunti on tärkeä 2. Merialueen ja saarien matkailupotentiaali 3. Tärkeiksi koettujen alueiden ominaisuus on monipuolisuus 4. Pienillä asioilla suuret linjat kuntoon 33

34 Muiden kkp-kaupunkien kokemuksia Miten kansallisesta kaupunkipuistosta on koettu olevan hyötyä statuksen saaneissa kaupungeissa ja mihin kkp-statusta on hyödynnetty (tiedot tehdyistä selvityksistä sekä verkostotapaamisista): Hämeenlinna: - Kkp:n avulla turvattu useita matkailullisesti nykyään arvokkaita kohteita. - Toteutettu Vanajaveden ympärille kevyenliikenteen reitti joka palvelee sekä kaupunkilaisia ja matkailjoita. käyttäjämäärä noin henkilön luokkaa vuodessa. Saanut kovasti kiitosta kaupunkilaisilta. Ilman kkp:tä olisi todennäköisesti jäänyt ainakin osin toteuttamatta. - Kovimmat asuntojen hinnat ovat keskusta-alueen taloissa, jotka sijoittuu kkp:n reunalle ja asunnosta näkymät kkp:n alueelle. Kkp:n avulla turvattiin arvokkaan maiseman säilyminen ja sillä ollut vaikutusta asuntojen hinnan nousuun jonkin verran. -Tuonut positiivista valtakunnallista julkisuutta koko kaupungille. Kotka: - Saatiin tukirahoitusta kkp-alueella olevien kalaportaiden toteutukseen.

35 Muiden kkp-kaupunkien kokemuksia Porvoo: - muutamat yritykset ovat olleet kiinnostuneita sijoittumaan kkp-alueelle. Muun muassa erään alueella myynnissä olevan kiinteistön ostajaehdokas piti tärkeänä nimenomaan kansallisen kaupunkipuiston statusta ja siihen liittyvää kulttuurihistoriallista perintöä osana liiketoiminta-ajatustaan. - Kaupunki saanut myönteistä julkisuutta. - Matkailu ja opetus hyödyntävä materiaalia, jota on koottu kkp-hankkeen valmistelun yhteydessä. - Sellvitysten laatimiseen saatu rahoitusta. Heinola: - Eakr-hankkeiden perusteluissa on käytetty kkp:n valtakunnallista statusta, rahallinen hyöty on ollut merkittävä. Yleisesti koettiin, että hyötyä imagon rakentamisessa ja halintokuntien ylimenevässä yhteistyössä.

36 Mukavaa ja antoisaa työpajatyöskentelyä! Kiitos! Asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen Kokkolan kansallinen kaupunkipuistohanke / Teematyöpaja

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen kaavoitustilanne

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen kaavoitustilanne Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen kaavoitustilanne asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen Tankarin ja Trutklippanin majakka- ja luotsiyhdyskunnat / RKY* Kälviän rannikon ja saariston

Lisätiedot

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Ohjausryhmän kokous 1(3) 14.10.2015 Elina Nissinen asemakaava-arkkitehti Ohjausryhmän toiminnan tavoite Ohjata suunnittelutyöryhmän työskentelyä Ohjata

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD. Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke

KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD. Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshanke KIP Ympäristöpäivä 27.5.2016 Elina Nissinen asemakaava-arkkitehti Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvityshankkeen esittely Mikä on kansallinen

Lisätiedot

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen rajauksen tarkennustarpeet* ja keskeisimmät kaavoitustilanteet** sekä tähtikohteet *

Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen rajauksen tarkennustarpeet* ja keskeisimmät kaavoitustilanteet** sekä tähtikohteet * Kokkolan kansallisen kaupunkipuiston tarkastelualueen rajauksen tarkennustarpeet* ja keskeisimmät kaavoitustilanteet** sekä tähtikohteet * asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen ja yleiskaava-arkkitehti

Lisätiedot

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvitys

Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvitys Kaupunginhallitus 7 09.01.2017 Kokkolan kansallinen kaupunkipuisto -esiselvitys 381/10.03.01/2014 KH 7 Valmistelijat: asemakaava-arkkitehti Elina Nissinen, p. 0404892115 ja vs. tekninen johtaja Heikki

Lisätiedot

MIKÄ ON KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO?

MIKÄ ON KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO? MIKÄ ON KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO? MRL 68 Kansallinen kaupunkipuisto Kaupunkimaiseen ympäristöön kuuluvan alueen kulttuuri tai luonnonmaiseman kauneuden, luonnon monimuotoisuuden, historiallisten ominaispiirteiden

Lisätiedot

Kansallinen kaupunkipuisto-hanke/ Esiselvitys/ LUONNOS JA KUVAEHDOTUKSET

Kansallinen kaupunkipuisto-hanke/ Esiselvitys/ LUONNOS JA KUVAEHDOTUKSET LUONNOS JA KUVAEHDOTUKSET 1 (52) Kansallinen kaupunkipuisto-hanke/ Esiselvitys/ LUONNOS JA KUVAEHDOTUKSET OSA II KOKKOLAN KANSALLINEN KAUPUNKIPUISTO-HANKE Tiivistelmä Osa II KUVA II ILMAN KUVATEKSTIÄ.

Lisätiedot

Kaupungintalo kokoushuone Kaarlela, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola

Kaupungintalo kokoushuone Kaarlela, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola Muistio 3 1 (10) Kansallinen kaupunkipuisto -ohjausryhmän kokous (2/2016) Aika klo 9:00 11:30 Paikka Läsnä Kaupungintalo kokoushuone Kaarlela, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola yleiskaava-arkkitehti Päivi

Lisätiedot

Mikä on kansallinen kaupunkipuisto ja miten selvitystyötä Helsingissä tehdään. Tilannekatsaus syyskuu 2017

Mikä on kansallinen kaupunkipuisto ja miten selvitystyötä Helsingissä tehdään. Tilannekatsaus syyskuu 2017 Mikä on kansallinen kaupunkipuisto ja miten selvitystyötä Helsingissä tehdään Tilannekatsaus syyskuu 2017 Mikä on kansallinen kaupunkipuisto? MRL: Kansallinen kaupunkipuisto on maankäyttö- ja rakennuslaissa

Lisätiedot

Kaupungintalo kokoushuone Öja, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola

Kaupungintalo kokoushuone Öja, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola Muistio 1 1 (11) Kansallinen kaupunkipuisto -ohjausryhmän kokous (1/2015) Aika klo 9:00 12:00 Paikka Läsnä Kaupungintalo kokoushuone Öja, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola yleiskaava-arkkitehti Päivi Cainberg,

Lisätiedot

klo 14, Laituri, Turun kasarmi, Helsinki Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander YMPÄRISTÖMINISTERIÖ. Kuva J-P. Flander

klo 14, Laituri, Turun kasarmi, Helsinki Ympäristöneuvos Jukka-Pekka Flander YMPÄRISTÖMINISTERIÖ. Kuva J-P. Flander HELSINGIN KANSALLISEN KAUPUNKIPUISTON PERUSTAMISSELVITYS Tarinatyöpajan (nro 4) johdantopuheenvuoro: kansallisen kaupunkipuiston lainsäädännöstä, kriteereistä ja Helsingin roolista/lisäarvosta verkostossa

Lisätiedot

Kaupungintalo kokoushuone Kaarlela, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola

Kaupungintalo kokoushuone Kaarlela, 1. kerros, Kauppatori 5, Kokkola Kansallinen kaupunkipuisto -ohjausryhmän kokous Muistio 2 1 (12) 26.2.2016 Kansallinen kaupunkipuisto -ohjausryhmän kokous (1/2016) Aika 26.2.2016 klo 9:00 12:00 Paikka Läsnä Kaupungintalo kokoushuone

Lisätiedot

Oikeusvaikutukset. Statuksella itsellään ei ole oikeusvaikutuksia

Oikeusvaikutukset. Statuksella itsellään ei ole oikeusvaikutuksia Rajaus Oikeusvaikutukset Statuksella itsellään ei ole oikeusvaikutuksia MRL: oikeus- ja ohjausvaikutukset tulevat suoraan lainvoimaisista kaavoista myös muusta lainsäädännöstä: kirkkolaki, muinaismuistolaki,

Lisätiedot

Oikeusvaikutukset Määräykset Hoito- ja kehittämissuunnitelma. Muut vaikutukset, uhat ja hyödyt Verkosto, Kuopio osana sitä Joustomahdollisuudet Jatko

Oikeusvaikutukset Määräykset Hoito- ja kehittämissuunnitelma. Muut vaikutukset, uhat ja hyödyt Verkosto, Kuopio osana sitä Joustomahdollisuudet Jatko 20.3.2017 Rajaus Oikeusvaikutukset Määräykset Hoito- ja kehittämissuunnitelma Muut vaikutukset, uhat ja hyödyt Verkosto, Kuopio osana sitä Joustomahdollisuudet Jatko Oikeusvaikutukset Statuksella itsellään

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER

KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER KOKKOLAN KAUPUNKI TEKNINEN PALVELUKESKUS KAAVOITUSPALVELUT KARLEBY STAD TEKNISKA SERVICECENTRET PLANLÄGGNINGSTJÄNSTER ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TONTTI 272-2-1-10, ASUNTO

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI)

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI KESKI-SUOMEN OPISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS (SUOLAHTI) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 2.2.2015 1 SUUNNITTELUALUE Suunnittelualue sijaitsee noin 1,5 kilometrin etäisyydellä

Lisätiedot

Rakennussuojelu Jorma Korva, kaupunginarkkitehti

Rakennussuojelu Jorma Korva, kaupunginarkkitehti Rakennussuojelu 28.2.2013 Jorma Korva, kaupunginarkkitehti Laki rakennusperinnön suojelemisesta Voimaan 1.7.2010 Korvaa aiemman rakennussuojelulain (1985) Rakennusperinnön arvottamisen kriteerit lakitekstissä

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS ALUEEN ORTOKUVA 2011 1 Kohde Kaavan lähtökohdat ja tavoitteet Vireilletulo Maakuntakaavojen yhdistelmä Asemakaavan muutos Korkeavaha I B Aloite: Kupungin

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli Etunimi Sukunimi puh. 044 794 xxxx, fax. (015) 194 2613, e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0937 KIRKKOPUISTON ASEMAKAAVAN

Lisätiedot

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava

Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava Kaavatilanne Kaavatilanne kiinteistöllä 418-424-0003-0088: Ote Pirkanmaan ensimmäisestä maakuntakaava 29.3.2007 Kiinteistö on suurimmalta osin maakuntakaavassa virkistysaluetta (V) ja osaltaan taajamatoimintojen

Lisätiedot

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo,

Tervanokantie. Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, Tervanokantie Kaavaehdotuksen vuorovaikutustilaisuus Seutulantalo, 9.3.2017 9.3.2017 Ohjelma Aloitus Suunnittelutilanne lyhyesti Kaavaluonnos Kaavaehdotuksen esittely Jatkovaiheet Keskustelua Lopetus 9.3.2017

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava

LIITE LIITE 11. Kuusankoski-Koria. Kouvolan keskustaajaman. viherosayleiskaava. viherosayleiskaava LIITE LIITE 11 Kuusankosken-Korian viherosayleiskaava Kouvolan keskustaajaman viherosayleiskaava Kuusankoski-Koria viherosayleiskaava Suunnittelualueen Suunnittelualueen sijainti sijainti Yleiskaavoitus

Lisätiedot

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje

Suojeluesitys: Saimaan kanavan rantametsät. Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n kirje Kaupunginhallitus 491 09.10.2017 Lappeenrannan kaupungin lausunto Suomen Luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n Liikennevirastolle tekemästä Saimaan kanavan rantametsien luonnonsuojeluhanke-esityksestä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LINIKKALA IV ASEMAKAAVAN MUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS VIISTOKUVA ALUEELTA vuodelta 2009 Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavamuutoksen tarkoitus Maakuntakaava Asemakaavan muutos Dnro: Linikkala IV: Linikkalan

Lisätiedot

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009

SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 SATAKUNNAN MAAKUNTAKAAVA Ehdotus 27.4.2009 NAKKILAN TAAJAMAOSAYLEISKAAVAN Tarkistaminen ja laajentaminen 2010 SATAKUNNAN ALUESUUNNITTELUN YHTEISTYÖRYHMÄ 20.1.2011 * KAAVOITUSARKKITEHTI SUSANNA ROSLÖF Satakunnan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KUHALA III D ASEMAKAAVAMUUTOS FORSSAN KAUPUNKI MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA ORTOKUVA ALUEELTA 2011 KAAVA-ALUEEN RAJAUS Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tark. Maakuntakaava Asemakaava ja asemakaavan muutos: Kuhala III D: Keskustan kaupunginosan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 9 Kaavoituspalvelut 05.10.2011 ¹) Täydennetty 29.9.2015 PERUSTIEDOT ALOITE TAI ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 MERIKARVIAN KUNTA 09.09.2017 KAAVA Merikarvian Kuuskeri rantayleiskaavan muutos koskien Peipun kylän tiloja Merimaa 484-401-14-34 ja 484-401-13-56 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MRL 63 Aluearkkitehtivastaava

Lisätiedot

Rakennusten sujuva suojeleminen Marja-Leena Ikkala

Rakennusten sujuva suojeleminen Marja-Leena Ikkala Rakennusten sujuva suojeleminen Museoviraston tehtävät kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja, toimialansa kehittäjä ja viranomainen. vastaa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ympäristön,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: TORNION KAUPUNKI Tekniset palvelut Kaavoitus ja mittaus 1(6) 22.10.2015 THUREVIKIN PAPPILA: Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaavan muutos koskee Tornion kaupungin 12. Palosaaren

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1313-00/17 1 (5) ASEMAKAAVOITUS Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.7.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Laajasalossa osoitteessa Adelenpolku

Lisätiedot

Valmistelijat: kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, puh. 0400 760 284 kaavoituspäällikkö Lars Olsson, puh. 040 571 5081

Valmistelijat: kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, puh. 0400 760 284 kaavoituspäällikkö Lars Olsson, puh. 040 571 5081 Kotkan kansallinen kaupunkipuisto Kala 4.12.2012 / 117 Valmistelijat: kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen, puh. 0400 760 284 kaavoituspäällikkö Lars Olsson, puh. 040 571 5081 Mikä on kansallinen

Lisätiedot

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS

RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS RAKUUNAMÄKI OSAYLEISKAAVAN JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Asukastilaisuus 5.4.2018 Taustaa - Rakuunamäen ydinalue poistumassa Puolustusvoimien käytöstä toimintojen siirtyessä Leirikentän alueelle > Asema- ja yleiskaavan

Lisätiedot

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen /

Yleiskaava Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / Yleiskaava 2029 Andrei Panschin & Matilda Laukkanen / 9.12.2016 Esityksen sisältö Yleiskaavan 2029 tavoitteisto ja eteneminen Asukasnäkökulma suunnittelussa Turun kaupungin visio 2029 Suomen Turku on kiinnostava

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK 364 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Osallistumis ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe)

Seitap Oy 2016 Pello, Pellon asemakaava Kirkon kortteli. Pellon asemakaava Kirkon kortteli. ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe) Pellon asemakaava Kirkon kortteli ASEMAKAAVAN SELOSTUS 12.4.2016 (Luonnosvaihe) Pellon kunta Seitap Oy 2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Kaavan laatija: Seitap Oy, Ainonkatu 1, 96200 Rovaniemi Vastaava

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos

ASUKASKYSELY Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos ASUKASKYSELY 1.9.-30.9.2018 Akm 240: Pikkulahden asemakaava ja asemakaavan muutos Yhteenveto 9.4.2019 2 / 12 1 JOHDANTO Raahen kaupungissa on vireillä asemakaavan ja asemakaavan muutoksen laatiminen Pikkulahden

Lisätiedot

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus

Kailon asemakaavamuutos AK-364. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Sisällys. Suunnittelualueen rajaus Naantalin kaupunki tekniset palvelut maankäyttöosasto asemakaavoitus sivu 1/6 Kailon asemakaavamuutos AK-364 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelma eli OAS on kooste

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 29.12.2016 Dnro 511/05.01/2016 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Kirkkonummen kunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Lausuntopyyntö 11.11.2016 Lausunto Rastirannan ranta-asemakaavan luonnoksesta Kirkkonummen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA UUSIKYLÄ II L ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA-ALUEEN RAJAUS JA VOIMASSA OLEV KAAV 1 J07 UUSIKYLÄ II G E78 UUSIKYLÄ II A 2 Kohde Asemakaavan muutos: Uusikylä II L: korttelit 41 osa 42, 43, 44 ja 53 sekä katu- ja puistoalueita. Hakija/ Aloite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/1610/2015 VP 44/3.9.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TOEJOKI 52. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 16 TONTTI 1001 (KESKIKATU 26) JA PUISTON RIITAVIIKIN AUKION (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1668 Maankäyttö-

Lisätiedot

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ

SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ RANTALAN PAPPILAN ALUE SELVITYS RANTALAN PAPPILAN ALUEEN MAANKÄYTÖN EDELLYTYKSISTÄ 1 1. Kaavatilanne 1.1 Maakuntakaava Pohjois-Savon maakuntakaava 2030 on vahvistettu YM:ssä 7.12.2011. Terveyskampuksen

Lisätiedot

KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA. Veikko Syyrakki 26.11.2009

KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA. Veikko Syyrakki 26.11.2009 KOKEMUKSIA HÄMEENLINNASTA Veikko Syyrakki 26.11.2009 ALUE Linna ympäristöineen Koilliskulma Verkatehdas ja keskustan rannat Asema ja radanvarsialueet Aulanko Lähtökohdat Opastus Hoito ja käyttösuunnitelma

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Dnro KAUS/911/10.02.03/2014 VP 18 /13.5.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VIIKINÄINEN (69.) KAUPUNGINOSA, KORTTELIN 12 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1646 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy

ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT ASEMAKAAVAMUUTOKSEN OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tontti 8-7-44, Kokkolan Terästalo Oy ASEMAKAAVAMUUTOSALUEEN LIKIMÄÄRÄINEN SIJAINTI ASEMAKAAVAMUUTOS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö. Riitta Murto-Laitinen

Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö. Riitta Murto-Laitinen Suunnitelmallinen vesialueiden käyttö Riitta Murto-Laitinen 22.1.2014 Maakuntakaavoitus merialueilla MRL:n mukaista alueiden käytön suunnittelua Suomessa merialueiden suunnittelua koskevaa lainsäädäntöä

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.9.2013 1

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.9.2013 1 KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.9.2013 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA 1 päivitetty 30.10.2015 ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE Hanke käynnistetään

Lisätiedot

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki

POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHDEN KYLÄOSAYLEISKAAVA Kyläyleiskaavoituksen koulutustilaisuus Lieksa Vuonislahti 6.-7.9. 2012 Sirkka Sortti Mänttä-Vilppulan kaupunki POHJASLAHTI sijaitsee Pirkanmaalla Tarjanneveden rannalla

Lisätiedot

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19

kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista KM Suomi Luku 19 kansi Luku 19 Kaavoituksella ohjataan kaikkea rakentamista Ennakkokäsityksiä 1. Miksi on tärkeää, että rakentamista suunnitellaan tarkoin? 2. Mitä seikkoja pitää ottaa huomioon uuden koulun sijoittamisessa?

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu- ja puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 29.4.2016 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0183 Torin ympäristö, 1. (Keskusta) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita 9, 10, 16 ja 17 sekä katu-

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus

Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Kosken koulukeskus 9.3.2018 Kaavallinen tilanne, Kosken koulukeskus Maakuntakaava Alueella on voimassa Ympäristöministeriön 21.12.2011 vahvistama Etelä-Karjalan maakuntakaava. Kosken koulun alue on maakuntakaavassa

Lisätiedot

ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M.

ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M. ù (s '0 'C)(s; / 0 Q / Li L 0 0 Espoon kaupunki Täytäntöönpanokirje \l fy \ ~ Sivu 1 L( M. Kaupunkisuunnittelukeskus 11.12.2009 HELSINGIN HALLINTO-OIKEUS Ratapihantie 9 00520 HELSINKI J i :L( 'i;,'i:!,

Lisätiedot

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T :

Hämeenlinnan kaupunki Kaavarekisteri :43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : 12:43:52 1 (5) A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Kuva Selitys A S E M A K A A V A M E R K I N N Ä T J A - M Ä Ä R Ä Y K S E T : Yleisten rakennusten korttelialue, jolla

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASEMAKAAVAN MUUTOS 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 10. 22.6.2010 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 1. kaupunginosan kortteli 10. Oheiselle kartalle on osoitettu

Lisätiedot

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS KEURUUN KAUPUNKI KIPPAVUOREN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.10.2015 Kaava-alueen ohjeellinen sijainti, kaava-alue rajattu punaisella. Sisältö 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN

Lisätiedot

LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS

LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 15.11.2017 LOVIISA, TJUVÖ-ÖSTERSKOG RANTA-ASEMAKAAVAMUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue

Lisätiedot

VUOROVAIKUTUSLOMAKE LAUSUNNOT. Lausunto Museovirasto. Strategisen kaavoituksen vastine (Lausunto Museovirasto )

VUOROVAIKUTUSLOMAKE LAUSUNNOT. Lausunto Museovirasto. Strategisen kaavoituksen vastine (Lausunto Museovirasto ) VUOROVAIKUTUSLOMAKE Yleiskaavan muuttaminen Valionranta-Koskipuisto Vireilletulovaiheen kuuleminen, osallistumis- ja arviointisuunnitelma uudelleen nähtävillä 25.9.-8.10.2014 LAUSUNNOT Lausunto Museovirasto

Lisätiedot

ELY yleiskaavoituksen ohjaajana ja metsät ELYkeskuksen. Aimo Huhdanmäki Uudenmaan ELY-keskus Elinympäristöyksikön päällikkö

ELY yleiskaavoituksen ohjaajana ja metsät ELYkeskuksen. Aimo Huhdanmäki Uudenmaan ELY-keskus Elinympäristöyksikön päällikkö ELY yleiskaavoituksen ohjaajana ja metsät ELYkeskuksen näkökulmasta Aimo Huhdanmäki Uudenmaan ELY-keskus Elinympäristöyksikön päällikkö 30.8.2013 ELY:n tehtäviä (kytkös metsiin) Alueidenkäyttö, yhdyskuntarakenne

Lisätiedot

RIIHISAARI, 1. kaupunginosa 18.4.2012, päivitetty 9.5.2012 PB

RIIHISAARI, 1. kaupunginosa 18.4.2012, päivitetty 9.5.2012 PB RIIHISAARI, 1. kaupunginosa 18.4.2012, päivitetty 9.5.2012 PB Jokaisesta vireillä olevasta asemakaavasta laaditaan maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS). OAS

Lisätiedot

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS

KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIN 24 (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS LUONNOS 28.2.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO HYVÄKSYNYT:.. 2017 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS, JOKA KOSKEE 28. PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 2017 PÄIVÄTTYÄ KARTTAA 1 PERUS-

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL

Oas /17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1313-02/17 1 (5) Hankenro 5364_1 HEL 2013-016355 7.9.2017 DECKERIN HUVILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja

Lisätiedot

SIVISTYS- JA HYVINVOINTIKESKUKSEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS

SIVISTYS- JA HYVINVOINTIKESKUKSEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS OAS, AK0237 1 (9) SIVISTYS- JA HYVINVOINTIKESKUKSEN ALUEEN ASEMAKAAVAMUUTOS II KAUPUNGINOSAN KORTTELEIDEN 26 JA 29 SEKÄ KATU-, PUISTO- SEKÄ PYSÄKÖINTIALUEIDEN JA URHEILU- JA VIRKISTYSPALVELUIDEN ALUEEKSI

Lisätiedot

Kulennoisten osayleiskaava Kyläkaava kulttuuriympäristössä. Pöyry Finland Oy

Kulennoisten osayleiskaava Kyläkaava kulttuuriympäristössä. Pöyry Finland Oy Kulennoisten osayleiskaava Kyläkaava kulttuuriympäristössä Pöyry Finland Oy Matti Veijovuori 1 Kulennoinen http://.maps.google.fi Matti Veijovuori 2 Lähtötilanne Vanha kyläalue, tiivis Jukolan alue Itäosassa

Lisätiedot

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta

Asemakaavamuutos koskee kortteleita 79-81, 85 ja sekä katu-, viher- ja erityisaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 27.3.2018 1( 5) Asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma AK 0619 Lamminkadun eteläpään asemakaavamuutos 6. (Suopelto) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee kortteleita

Lisätiedot

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa,

Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, Vartiosaari Vartiosaaresta suunnitellaan omaleimainen, monipuolinen ja tiiviisti rakennettu saaristokaupunginosa, jossa on sekä asumista että kaikkia helsinkiläisiä palvelevia virkistys- ja vapaa-ajan

Lisätiedot

LAPINKULTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(8) 9.10.2014. TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaavoitus ja mittaus. Kaavoituksen kohde:

LAPINKULTA. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1(8) 9.10.2014. TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaavoitus ja mittaus. Kaavoituksen kohde: TORNION KAUPUNKI Tekninen keskus Kaavoitus ja mittaus 1(8) 9.10.2014 LAPINKULTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Asemakaava ja asemakaavan muutos koskee 7. Suensaaren kaupunginosan

Lisätiedot

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston.

Suunnittelualue käsittää Äänejärven vesialueen ja sen kaupungin puolella sijaitsevan rantapuiston. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 24.2.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNEJÄRVEN RANTAPUISTON ASEMAKAAVA SUUNNITTELUALUE Suunnittelualueen sijainti ja rajaus Suunnittelualue käsittää Äänejärven

Lisätiedot

Lähivirkistysalue. Alue on tarkoitettu virkistys- ja ulkoilukäyttöön. Aluetta kehitetään nykyisen maaston, kasvillisuuden ja poluston pohjalta.

Lähivirkistysalue. Alue on tarkoitettu virkistys- ja ulkoilukäyttöön. Aluetta kehitetään nykyisen maaston, kasvillisuuden ja poluston pohjalta. RYMÄTTYLÄ ETELÄISEN SAARISTON OSAYLEISKAAVA VÄLI- JA SISÄSAARISTO 1:10 000 OSAYLEISKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET A AM VL VR RA RA-1 RA/0 RM RM/0 Asuntoalue. Rakennuspaikalle saa rakentaa asuinrakennuksen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA *

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA * KOKKOLAN KAUPUNKI KARLEBY STAD KAAVOITUSPALVELUT OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 25.9.2013* ASEMAKAAVAN MUUTOS 4. KAUPUNGINOSA * päivitetty: 8.12.2016 ¹ ASEMAKAAVATYÖN SUUNNITTELUALUE ASEMAKAAVATYÖN

Lisätiedot

Asuntorakentamista Ojapuistoon

Asuntorakentamista Ojapuistoon Vantaa Kaupunkisuunnittelu Länsi-Vantaan asemakaavayksikkö 4.9.2014 Ilmoitamme kaavan vireille tulosta Teillä on mahdollisuus osallistua kaavoitukseen Asuntorakentamista Ojapuistoon Asemakaavamuutos nro

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) , tark , tark Suunnittelualue

LIITE 1. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) , tark , tark Suunnittelualue 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) 27.2.2014, tark.8.5.2014, tark. 26.11.2014 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI ÄÄNENIEMEN KOILLISRANNAN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Suunnittelualue Suunnittelualue

Lisätiedot

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset

Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkyselyn tulokset Salon retkeily ja luontomatkailukohteiden sidosryhmäkysely (2. 23.5.2017) toteutettiin osana Salon kaupungin retkeily ja luontomatkailukohteiden

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA (KAAVA-ALUEEN RAJAUS) JA ILMAKUVA 1 UUSIKYKÄ III A ASEMAKAAVAN MUUTOS Kohde Asemakaavamuutok-sen tarkoitus Kaavoitus tilanne Asemakaava ja asemakaavan muutos: Uusikylä III A:

Lisätiedot

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

METSÄTALOUS, KAAVOITUS, YMPÄRISTÖ

METSÄTALOUS, KAAVOITUS, YMPÄRISTÖ METSÄTALOUS, KAAVOITUS, YMPÄRISTÖ ELY-KESKUS - LAKISÄÄTEINEN ROOLI KAAVOITUKSESSA - EDISTÄÄ, OHJAA JA VALVOO KUNTIEN KAAVOITUSTA - EDUSTAA VALTION LUONNONSUOJELUVIRANOMAISTA - VALITUSOIKEUS 2 MRL: Elinkeino-,

Lisätiedot

KATARIINAN MERIPUISTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KATARIINAN MERIPUISTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KATARIINAN MERIPUISTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 5. KAUPUNGINOSA KATARIINA, KORTTELIT 6, 7, 127 JA 128, PUISTOALUE, KATUALUE, LIIKENNEALUE JA VESIALUE VALMISTELIJA: PATRICIA

Lisätiedot

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous

Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitusjärjestelmä, karttamerkinnät ja metsätalous Kaavoitus ja metsätalous -infotilaisuus Turku 13.3.2014 Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Sisältö Kaavoitusjärjestelmä Maankäyttö-

Lisätiedot

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta

Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä puistoaluetta LOIMAAN KAUPUNKI 3.8.2015 Asemakaavan ja asemakaavamuutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Nahinlahden alue, 7. (Myllykylä) kaupunginosa Asemakaavamuutos koskee osaa kortteleista 14 ja 17 sekä

Lisätiedot

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK

NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA. Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS. Strateginen maankäytönsuunnittelu 3.2.2015 TK NEULANIEMEN OSAYLEISKAAVA Rakennemallivaihtoehtojen vertailu LUONNOS Neulaniemen rakennemallien kuvaus VE1 Vuoristotie Malli pohjautuu kahteen tieyhteyteen muuhun kaupunkirakenteeseen. Savilahdesta tieyhteys

Lisätiedot

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää

YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää YLEISKAAVA METSÄTALOUDEN OHJAAJANA Kaavoituksen vaikutukset Etelä-Suomen metsätalouteen 29.8.2013 Anne Jarva, kaavoituspäällikkö, Hyvinkää HYVINKÄÄ Pohjois-Uudenmaan seutukeskus Asukkaita 46 000 60 km

Lisätiedot

Pellon asemakaava Ahjolan teollisuusalue kortteli 702 rakennuspaikat 5 ja 6 sekä korttelit ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe)

Pellon asemakaava Ahjolan teollisuusalue kortteli 702 rakennuspaikat 5 ja 6 sekä korttelit ASEMAKAAVAN SELOSTUS (Luonnosvaihe) Pellon asemakaava Ahjolan teollisuusalue kortteli 702 rakennuspaikat 5 ja 6 sekä korttelit 715-719 ASEMAKAAVAN SELOSTUS 12.4.2016 (Luonnosvaihe) Pellon kunta Seitap Oy 2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta)

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) LAUSUNTO VARELY/93/07.01/2013 7.11.2018 Porin kaupunki kaupunkisuunnittelu@pori.fi risto.reipas@pori.fi Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) Hanke ja suunnittelutilanne Kaavamuutoksen tarkoituksena

Lisätiedot

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan

vähintään 30 m. Rantaan ulottuvalle AO- alueelle voidaan rakentaa rantaan yksi kerrosalaltaan KARSTULA ITÄISTEN JA LÄNTISTEN VESISTÖJEN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSAYLEISKAAVA MK :0000 MERKINTÖJEN SELITYKSET JA KAAVAMÄÄRÄYKSET : AM AO AO-3 RA MAATILOJEN TALOUSKESKUSTEN ALUE. Alueelle saa sijoittaa

Lisätiedot

KALEVANKANKAAN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

KALEVANKANKAAN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MIKKELIN KAUPUNKI tekninen toimi / kaupunkisuunnittelu PL 278, 50101 Mikkeli e-mail: etunimi.sukunimi@mikkeli.fi 0908 KALEVANKANKAAN KOULU OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.3.2013 TEHTÄVÄ SUUNNITTELUKOHDE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OJALANMÄKI III A ASEMAKAAVA FORSSAN KAUPUNKI KAAVA-ALUEEN RAJAUS. OSAYLEISKAAVALUONNOS POHJANA. ALUEEN ORTOKUVA Kaavoitus kohde Hakija/Aloite Asemakaavan tarkoitus Maakuntakaava Osayleiskaava Dnro: Ojalanmäki III A Forssan kaupunki Laatia asemakaavattomalle

Lisätiedot

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6)

KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu (6) 1(6) KRISTIINANKAUPUNKI, ASEMAKAAVAMUUTOS KAUPUNGINOSISSA 4-5 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Laadittu 30.1.2007 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman (OAS) tarkoitus on määritelty Maankäyttö-

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot