Kiinteistö Oy Sähkökoti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiinteistö Oy Sähkökoti"

Transkriptio

1 Kiinteistö Oy Sähkökoti Vanhan Vaasankatu Asukasinfo Yhteystiedot Tietoa kiinteistöstä Järjestyssäännöt Kartta

2 2 Kiinteistö Oy Sähkökoti Vanhan Vaasankatu Vaasa Tervetuloa Vanhan Vaasankadulle asumaan! Alla on tietoa kiinteistöstä ja muutamia sääntöjä ja ohjeistuksia kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takia. Huoneistoja Omistaja Isännöitsijä 130 kpl, 4 asuinrakennusta, 2 huoltorakennusta ABB Eläkesäätiö Sari Kakkuri, puh: , Käyntiosoite: Sähkömäki 4 B Postiosoite: Pl 183, Vaasa Huoltomies Rauno Yli-Tuomaala, puh: (työaika klo 8 16) Siivooja Anne Paalanen (saunat), puh: (työaika klo 7 15) Pohjanmaan Siivous Oy (rappusiivoukset) Huollon päivystys Kello 16 jälkeen päivystysnumero on Vain kiireelliset huoltotyöt, joita ei voi siirtää seuraavaan arkipäivään. Yleisavainpäivysty samasta numerosta (klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin sekä arkipyhisin 24h). Kiinteistöyhtiön edustaja avaa oven vain henkilöllisyystodistusta vastaan. Ovi avataan ainoastaan henkilölle, joka asuu asunnossa virallisesti. Oven avauksesta peritään maksu päivystysaikana ja se maksetaan suoraan kiinteistönhoitajalle käteisellä (20 eur). Lukitus Palovaroitin Jokaiseen asuntoon kuuluu 3 (4) asunnon avainta sekä 1 ns. emännän avain. Asunnon avaimella pääsee säilytystiloihin, pyörävarastoon, kuntosalin ulkoovesta ja saunatilojen ulko-ovesta. Emännän avaimella pääsee pesutupatiloihin. Avaimet on suojattu, ja lisätilaukset tehdään vain isännöitsijän kautta. Jos kadotat avaimia, ilmoita siitä heti isännöitsijälle. Huom! Ulko-ovet ovat aina lukossa. Ovessa on koodilaite, joka rappuun on oma koodi ja se toimii kello 20 saakka. Tämän jälkeen ovi aukeaa vain avaimella. Avaimella ovi aukeaa aina. Kiinteistö on asentanut jokaiseen asuntoon yhden palovaroittimen. Asukkaan tulee huolehtia sen patterista ja tarkistaa ajoittain että varoitin toimii. Jos

3 3 varoitin ei toimi, tee vikailmoitus, huoltomies käy tarkistamassa/vaihtamassa sen. Yli 60 m2 asunnoissa tulee olla kaksi palovaroitinta. Asukas hankkii itse sen toisen ja huolehtii sen toimivuudesta. Ilmastointiventtiilit Saunat Tilaussauna Kuntosali Säilytystilat Asukkaan tulee puhdistaa keittiön ja muiden tilojen ilmastointiventtiilit tarpeen mukaan, vähintään kuitenkin kerran vuodessa. Venttiiliä ei saa poistaa eikä sen säätöjä muuttaa. Puhdistuksen laiminlyönti ja säätöjen muuttaminen vaikuttaa koko talon ilmastoinnin toimimiseen. Saunoja on kolme kappaletta, katso sijainti liitteen kartasta. Saunojen käyttö sisältyy vuokraan. Saunavuoroja saa varata yhden vuoron saunapäivää kohden/talous (ke pe la) ja vain yhdestä saunasta. Saunoihin ei saa viedä lemmikkieläimiä. Saunassa ei saa käyttää vihtaa/vastaa, eikä siellä saa lämmittää ruokaa kiukaalla. Saunan ovissa on sähkölukko ja ovet aukeavat vasta kun sauna alkaa lämmetä. Asunnon avaimilla sinne ei pääse. Jätä pukuhuone ja pesutilat siistiin kuntoon. Tilaussaunan sijainnin löydät liitteessä olevasta kartasta. Tilaussauna on maksullinen ja sen voi varata koko illaksi. Sauna varataan etukäteen (puh: ) ja samalla saat lisätietoa toiminnasta (saunanhoitaja on talon asukas). Saunatiloissa on kaksi pukuhuonetta, oleskelutila, wc, jääkaappi, mikroaaltouuni, tv/digiboksi, kahvinkeitin, astioita yms. Tilan yhteydessä on myös keittiö, jonka saa tarvittaessa käyttöön. Hinta on koko illalta 25, joka tulee maksaa saunanhoitajalle etukäteen. Niillä, jotka eivät asu kiinteistössä, on myös mahdollisuus vuokrata saunatilaa hintaan 50 /ilta. Tilaa voi vuokrata myös päiväkäyttöön ilman saunan lämmitystä, hinta on silloin 10 eur. Kuntosalin ja kerhotilan sijainnin löydät liitteessä olevasta kartasta. Kuntosalissa on kuntolaitteet, kuntopyörä, jumppamattoja, stepperi, nyrkkeilypallo ja säkki, painoja, vatsapenkki yms. Salin käyttö on maksutonta, mutta kulkuoikeuden joutuu lunastamaan, joka on 20. Maksu palautetaan, kun palautat kulkuavaimen takaisin vahingoittumattomana. Kulkuavaimen voi lunastaa isännöitsijältä. Häneltä saat myös lisätietoja tilan käytöstä. Säilytystilat (verkkohäkit) sijaitsevat B C H rapun kellarissa. Asukas valitsee yhden häkin, merkitsee sen omalla asunnon numerollaan tai jos asunnon numerointi on käytössä, sitten sen ja hankkii siihen lukon. A-B-F-G rappujen säilytystilat ovat B rapussa. H-K-L rappujen säilytystilat ovat H rapussa. C-D-E rappujen säilytystilat ovat C rapussa.

4 4 Tarkista ajoittain tavaran määrä varastossa, sillä palokuorman kasvu vaikuttaa paloturvallisuuteen. Aika-ajoin kiinteistöön tilataan siirtolava, johon voi tavaraa viedä. Lavan tuomisesta ilmoitetaan aina etukäteen. Käytävillä ei saa säilyttää mitään. Kun muutat pois, muista tyhjätä myös verkkokomerosi ja poistaa lukko. Poisheitettävää tavaraa ei saa jättää komeroon. Polkupyörät/suojat Mopot/skootterit Väestösuojat Jätteiden lajittelu Lastenvaunut ja rattaat Lemmikkieläimet Vikailmoitukset Pyöräsuojien (2 kpl) sijainnin löydät liitteessä olevasta kartasta. Laita pyörä aina telineeseen, jos niistä löytyy vapaata tilaa. Pyörä on laitettava myös siten, ettei kulku suojaan tai suojasta pois esty. Käyttämättömiä romupyöriä ei suojassa saa säilyttää. Parkkipaikalta katsottuna ensimmäisessä pyöräsuojassa saa säilyttää skoottereita ja mopoja, mutta on huolehdittava, etteivät ne sotke lattiaa (öljyä, bensaa tms.). Mopojen ja skoottereiden paikka on ainoastaan siellä merkityssä tilassa ja vain rajallinen määrä (3-4 kpl). Jos säilytät pyörääsi ulkona, säilytä sitä pyöräkatoksessa tai -telineessä. Mopot ja skootterit tulee säilyttää pihassa vain niille varatuille paikoille (mopoparkit on merkitty liikennemerkillä). Väestönsuojien (3 kpl) sijainnit löydät liitteessä olevasta kartasta (rapuissa B-C- H) Jätteet tulee lajitella ja viedä niihin kuuluviin astioihin. Kaikki muut paitsi poltettavan jätteen astiat ovat katoksessa lukkojen takana, jonne pääsee asunnon avaimella. Muista, että astioiden viereen ei saa jättää mitään. Kaikki sellaiset tavarat, jotka eivät mahdu astiaan, tulee viedä itse hävitettäviksi. HUOM! Pahvilaatikot tulee hajottaa ja laittaa pahville varattuun astiaan. Biojätteelle on oma astia ja siihen astiaan ei saa laittaa muovipusseja (ei edes biojätepusseja), jätteet on kerättävä paperipussiin tai sanomalehden sisälle. Lasten vaunuja ja rattaita saa säilyttää rapussa, mutta ne on laitettava siten, etteivät ne haittaa siivousta. Mitään muuta rapussa ei saa säilyttää (pulkkaa, pikkupyöriä, lasten pihaleikkivälineitä tms.) Lemmikkieläimet tulee pitää kytkettyinä kiinteistön alueella, eikä niitä saa päästää tarpeilleen kiinteistön läheisyyteen, varsinkaan lasten leikkipaikoille. Tämä koskee myös kissoja. Huolehdi koiran siistiminen ennen rappuun tulemista, varsinkin märkinä aikoina. Tulee huolehtia myös siitä, ettei koira hauku asunnossa pitkiä aikoja. Vikalaatikko on huoltorakennuksessa. Sijainnin löydät liitteessä olevasta kartasta. Mikäli asunnossasi on jotain korjattavaa, täytä vikakortti ja laita se vikalaatikkoon. Huoltomies käy päivittäin tarkistamassa laatikon.

5 5 Viat tullaan korjaamaan useasti jo saman päivän aikana. Muista ilmoittaa, saako asuntoon mennä yleisavaimella. Ilmoita myös, jos asunnossasi on lemmikkieläin. Vikailmoituksen voi tehdä myös netin kautta. Osoite on Käyttäjätunnus on satonummi ja salasana Ryhti123. Ilmoitus menee huoltomiehelle ja isännöitsijälle, pystyt omalta koneeltasi seuraamaan koska huolto on sen lukenut ja kuitannut tehdyksi. Kiireelliset vikailmoitukset tulee soittaa suoraan huoltomiehelle tai isännöitsijälle. Remontit Autopaikat ja pysäköinti Kaikenlainen remontointi ilman isännöitsijän lupaa on kielletty. Jos sinulla on jotain korjattavaa (maalausta, tapetointia tms.), ota yhteys isännöitsijään. Asunnon korjauksia tehdään budjetin puitteissa. Jos olet varannut autollesi lämpöpaikan, pidä autosi siinä kesät/talvet. Muu vapaa pysäköinti on tarkoitettu niille, joilla ei ole lämpöpaikkaa. Opasta vieraitasi pysäköimään autonsa vieraspaikoille. Kerro vieraillesi missä vieraspaikat sijaitsevat ja kerro myös, että pihaan ajo ja pysäköinti on kielletty. Älä pysäköi autoasi jäteastioiden eteen, niitä tyhjätään myös iltaisin. Pihaan ajo on sallittu muuttoajoneuvoille ja huoltoajolle, mutta auto tulee siirtää välittömästi pois kun asia on hoidettu. Pihassa toimii yksityinen pysäköinninvalvonta ja aiheettomasti pihassa pysäköimisestä tulee 40 eur:n sakko. Pelastustiet pitää olla aina vapaina (rappujen edustat). Peräkärryjen, asuntovaunujen ja autojen, jotka eivät ole käytössä säilyttäminen parkkipaikalla on kielletty. Lämpötolpista suurin ulosotto on 700w. Sisälämmittimien käyttö yhtä aikaa moottorilämmittimien kanssa on kielletty. Johto tulee olla irti ja luukku lukittuna aina kun auto ei ole lämmityksessä. Jos luukun lukko on rikki, ilmoita siitä huoltomiehelle. Varaa myös lukkosulaa mukaasi, koska ilmojen vaihtelevuuksien takia lukot saattavat jäätyä kiinni. Autopaikan haltija on vastuussa siitä, jos hän laiminlyö autopaikan käytöstä annettuja ohjeita. Kameravalvonta Parkkipaikalla ja pihoissa on tallentava kameravalvonta ilkivallan ja rikosten ehkäisemiseksi. Jos autollesi tai pihassa tapahtuu jotain, ota yhteys isännöitsijään. Tapahtuma saadaan tallentimelta. Tallentimista saatua videokuvaa ei pääse kukaan muu kuin isännöitsijä katsomaan sekä kuvaa luovutetaan ainoastaan poliisille. Kameroissa on myös rikosilmaisin, eli jos kameroille yritetään tehdä ilkivaltaa, lähtee siitä hälytys vartijalle. Myös piirivartija kiertää kiinteistön piha-alueilla iltaisin ja viikonloppuisin satunnaisiin aikoihin.

6 6 Pesutupa, kuivaushuone, mankeli Pesulatilat löydät liitteessä olevasta kartasta. Pesulatilojen käyttö sisältyy vuokraan. Voit varata pesuaikaa merkitsemällä varauslistaan nimesi/asunnon numerosi haluamaasi vapaaseen aikaan (max varausaika kerralla on 4 h). Noudata varaamaasi aikaa ja siisti jälkesi ennen kun lähdet. Tilaan pääsee ns. emännänavaimella (avaimessa leima E ja numero), mutta klo 23:00 06:00 välisenä aikana tilaan pääsy on estetty kokonaan. Kuivaushuoneita on 4 kpl (sijainnit löydät kartasta). Pesulan kuivaushuoneet on tarkoitettu lähinnä pesulan käyttäjille. Lautasantennit Tupakointi Lautasantennin kiinnitys kiinteistön seinään tai parvekkeeseen on kielletty. Lautasantennin voi laittaa parvekkeen lattialle omalle telineelle. Tupakointi on kielletty kaikissa yleisissä tiloissa; rappukäytävissä, saunatiloissa, pesulatiloissa, pyörävarastoissa yms. paikoissa sekä asunnoissa. Jos tupakoit huoneistossa sopimuksen vastaisesti, kaikki tupakasta aiheutuneet vahinkojen korjauskulut tulevat asukkaan maksettaviksi. Jos tupakoit parvekkeella, huolehdi siitä, että siellä on astia tumppeja varten, älä heitä niitä parvekkeelta pihaan. Jos asunnossasi ei ole parveketta, voit käyttää siivousparveketta tupakoimiseen, mutta vain keskikerrosten siivousparvekkeella. Siellä on tuhkakuppi seinässä. Huolehdi, että ovi rappuun on kiinni, ettei tupakanhaju leviä rappuun ja myös ettet aiheuta tarpeetonta meteliä kulkiessasi parvekkeella. Järjestyssäännöt Häiritsevä elämä Liitteenä on kiinteistön järjestyssäännöt. Noudata niitä ja ota huomioon naapurisi käyttäytymiselläsi. Kenenkään ei tarvitse kärsiä naapurin häiritsevästä elämästä. Jos naapurisi häiritsee elämääsi tavalla joka ei kuulu normaaliin asumiseen (esim. musiikin luja soittaminen, kovaääninen huutaminen, tappeleminen, juopottelu), ota heti yhteys isännöitsijään tai laita vikalaatikkoon lappu asiasta. Lapusta tulisi ilmetä mitä on tapahtunut, koska on tapahtunut, kuka on aiheuttaja ja ilmoittajan nimi. Nimettömiä ilmoituksia ei oteta huomioon. Ilmoittajan nimeä ei koskaan kerrota häiritsijälle.

7 7 KIINTEISTÖILLE KUULUVAT KORJAUKSET/TOIMENPITEET Kylpyhuoneen lampun ja sytyttimen hankinta ja vaihto Palovaroitin 1 kpl/asunto Kodinkoneet; liesi, jää/pakastinkaappi, liesituuletin Kaikki vesikalusteet; WC-pytty, hanat, suihkut yms. Tiskikoneen asennus, huoltomies tarkistaa liitännät Sälekaihtimien korjaus, jos ne ovat olleet vakiovarusteena ikkunaremontin yhteydessä tai kiinteistön toimesta asennettu (tällä hetkellä Pietarsaarenkatu 8-10, Karhuntie 5 ja Ristinummi 54 m2 kaksiot) sekä Schwerininkatu 6. ASUKKAAN ITSE HANKITTAVA/HOIDETTAVA KORJAUS Sälekaihtimet/rullaverhot ja niiden korjaus, jos on asennuttanut ne itse asuntoon tai edellinen asukas jättänyt ne sinne Palovaroittimen pariston hankinta ja vaihto Uunin lampun hankinta ja vaihto Jääkaapin lampun hankinta ja vaihto Ikkunoiden tiivistäminen (tiivistenauha kiinteistöltä, pyydetään huoltomiestä tuomaan) Tiskikoneen alle kaukalo Tiskikoneeseen/pyykinpesukoneeseen kuuluvat osat; letkut, tiivisteet yms. Kaikki sellainen jää asukkaan korvattavaksi mikä ei ole normaalia kulumista. Esimerkkejä Jos esim. lavuaari menee rikki tahallisesti tai tahattomasti, lavuaari ja sen vaihtamisesta aiheutuneet kulut laskutetaan asukasta. Jääkaapin kahva menee rikki (jääkaappi ei ole kovin vanha). Jääkaapin hyllyt, lokerot rikkoontuvat. jne.

8 8 ASUKKAAN HUOLEHDITTAVA Kylpyhuoneen lattiakaivo tulee puhdistaa säännöllisesti Ilmanvaihtoventtiilit keittiössä, kylpyhuoneessa, vaatehuoneessa tulee puhdistaa säännöllisesti Liesituulettimen suodatin tulee pestä säännöllisesti KIINTEISTÖ OY SÄHKÖKOTI KIINTEISTÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SOVELTAMISALA Kiinteistön alueella ja rakennuksissa on noudatettava lainsäädännön ja kunnan järjestyssääntöjen lisäksi mitä näissä järjestysmääräyksissä tai yhtiön hallituksen erillisissä päätöksissä on sanottu. YLEISET JÄRJESTYSTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Kukaan ei saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyisyyttä. Talossa asuvien on muutoinkin noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. Talon asukkaiden on huolehdittava siitä, että myös heidän vieraansa noudattavat näitä järjestysmääräyksiä. 1 YHTEISET TILAT Ulko-ovet pidetään suljettuina klo 20:00 06:00 välisenä aikana. Mikäli oven avaamiseen tarvitaan huoltomiehen apua, on hänellä oikeus periä siitä erillinen korvaus. Kun ulko-ovet ovat lukittuina, on niistä kuljettaessa huolehdittava siitä, että ne lukkiintuvat uudelleen. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluttomasti ja turha oleskelu niissä on kielletty. Yhteisten tilojen käytössä on noudatettava siisteyttä ja järjestystä. Tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa. Asuntoon sisään- tai ulosmuutot tulee tapahtua ennen klo 21:00. Saunan, pesutuvan ja mankelin käyttöjen tilaus tapahtuu ko. tiloissa olevilla varauslistoilla. Kilpien ja mainosten kiinnittäminen sekä antennien asentaminen on sallittu vain yhtiön luvalla. 2 ULKOALUEET Talousjätteet ja muut roskat on vietävä lajiteltuna niille kuuluville jäteastioihin.

9 9 Nurmikoiden ja istutusten vahingoittaminen on kielletty. Eläinten ruokkiminen kiinteistön alueella on kielletty. Pallopelien pelaaminen piha-alueella on kielletty. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niitä varten varatuille paikoille. Parkkipaikalla ei saa säilyttää käyttämättömiä autoja, eikä sinne saa tuoda peräkärryjä, asuntovaunuja tms. Pihaan ajo on sallittu vain muuttoautoille tai siihen verrattavalle huoltoajolle. 3 HUONEISTOT Huoneistossa on vältettävä naapureiden häiritsemistä. Kello 22:00 06:00 välisenä aikana on naapureille annettava yörauha. Ja muinakin aikoina on annettava asumisrauha. Poraaminen ja naulaaminen tulee tapahtua inhimilliseen aikaan (08:00 20:00) Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Suihkutilan lattiakaivo tulee siivota säännöllisesti, palovaroittimen toiminta tarkastettava ja ilmanvaihdon venttiili putsattava säännöllisesti. Ilmanvaihdon venttiilejä ei saa säätää. Vesivuodoista ja muista putkivaurioista sekä rakenteesta johtuvista vioista on viipymättä ilmoitettava yhtiön edustajalle. Vesi- ja sähkölinjojen sulkemisiin tarvitaan aina yhtiön lupa. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa tai päästää jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen. Viemäreihin ei saa myöskään päästää ongelmajätteitä, esimerkiksi kuuma rasva tukkii viemärin. Kiinteistön omistajalla tai hänen edustajallaan on oikeus suorittaa huoneistoissa sen kuntoon liittyviä tarkastuksia. Muuttoilmoituksen rekisteritoimistoon huolehtii asukas itse. Sähkösopimuksen sähkölaitoksen kanssa asukas huolehtii itse. Huoneiston parvekkeilla ei saa valmistaa ruokaa. Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumet. Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytäviin. 4 TOMUTTAMINEN Mattojen tomuttaminen ja vuodevaatteiden puisteleminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla parvekkeilla tai alueilla. Tomutusajat ovat klo 07:00 21:00 välisenä aikana.

10 10 Huoneistokohtaisilla parvekkeilla on sallittu liinavaatteiden pudistelu ja vaatteiden harjaaminen kaiteiden sisäpuolella. 5 KOTIELÄIMET Huoneistojen ulkopuolella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon muita asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä, eivätkä lemmikit saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta. 6 JÄRJESTYSMÄÄRÄYSTEN RIKKOMINEN Järjestysmääräysten rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuteen tai vuokrasopimuksen purkamiseen.

11 11 KIINTEISTÖ OY SÄHKÖKOTI BUILDING AND PROPERTY RULES AND REGULATIONS SCOPE OF APPLICATION In addition to national legislation and municipal ordinances, the tenants must, when on the grounds and in the buildings, abide by the following Building and Property Rules and Regulations or all other resolutions adopted by the company s board. GENERAL CONDUCT RULES AND REGULATIONS No person is permitted, due his or her conduct or otherwise, to unreasonably interfere with the peace and comfort of other tenants. Tenants must, at all times, conduct themselves in such a manner as not to unduly disturb the public peace. Tenants must ensure that their guests and visitors observe these rules and regulations. 1 COMMON AREAS AND FACILITIES All exterior doors must be kept closed between the hours of 8 pm and 6 am. If a maintenance person is required to open a door, the maintenance person is entitled to charge a reasonable fee for the service. When the exterior doors are locked, tenants should make sure that all doors remain locked behind them. Tenants should move about the communal areas and facilities without any undue noise. Loitering in the premises is prohibited. Tenants must maintain cleanliness and orderliness in all communal areas and facilities. Materials may only be stored in designated storage areas. Moving in or out of the premises must be done before 9 pm. Sauna, laundry room and laundry mangle reservations are made on the reservation sheets located at the respective facilities. The display of signs and notices and the installation of antennas is prohibited without the express permission of the company.

12 12 2 OUTSIDE AREAS Household waste and other types of waste must be sorted into the appropriate waste containers. Causing damage to the grass or any plants is prohibited. Feeding animals is prohibited in the building area. Parking is only permitted in the designated spaces. Long-term storage of unused vehicles and the parking of trailers, caravans, etc. is prohibited in the parking area. Access to the grounds is restricted to moving vans or service vehicles only. 3 APARTMENTS Tenants must avoid causing undue disturbance to neighbours. Tenants are required to respect the peace and quiet of their neighbours between the hours of 10 pm and 6 am. They should also respect the rights of others at all other times. Any repair work, such as drilling and hammering, must be done at reasonable times. The apartments must be carefully looked after. Any water leaks, pipe breaks or other structural problems must be reported immediately to the company representative. The disconnection of the water or electrical mains always requires the permission of the company. Do not dispose of any waste or hazardous materials by dumping them down the toilet or drain, as this can cause the drain to become clogged or damaged. For example, hot grease and fat can block drains. The property owner or his or her representative is authorized to enter the premises to ascertain its condition. Tenants must submit the necessary address changes to the post office and the local register office and also to the electricity plant. Cooking is not allowed on the balcony. Balconies must be kept clean in the summer and clear of snow in the winter.

13 13 Apartments should not be ventilated through the staircase. 4 DUSTING 5 PETS Dusting of carpets and airing of bedclothes is only allowed on balconies or areas designated for this purpose. Dusting should only be performed between the hours of 7 am and 9 pm. The airing of linen and the brushing of clothes is only allowed within the railings of the apartment balcony. All pets (including cats) must be kept on a leash when outside and they must not cause any disturbance to other tenants. Do not allow any animals into the play areas designated for children or their immediate vicinity. Animal droppings must not soil the side of the building or communal areas. 6 VIOLATION OF THESE RULES AND REGULATIONS Repeated and severe violation of these rules and regulations may lead to liability for damages and/or termination of the rental agreement.

14 14 Ryhti Helpdesk kiinteistöilmoituspalvelu 1. Vikailmoittajat kirjautuvat palveluun alla olevasta osoitteesta: 2. Klikkaa ja kirjaudu palveluun alla olevilla tunnuksilla: Kiinteistö Käyttäjätunnus Salasana Vanhan Vaasankatu satonummi Ryhti Kirjoita vian kuvaus tai muu palvelupyyntö mahdollisimman tarkasti 4. Valitse kohde ja palvelupyyntölaji alasvetovalikoista 5. Täydennä yhteystietosi niille varattuihin kenttiin 6. Tallenna ilmoitus. 7. Voit seurata kirjaamiesi ilmoitusten tilaa ilmoituslistalla. Ilmoituksen tilaa kuvaava väri kertoo ilmoituksen käsittelyn vaiheen: sininen = uusi, keltainen = käsittelyssä, vihreä = valmis. lmoituksen käsittelijän kirjaamat kommentit näkyvät kun klikkaat ilmoituksen Tarkemmat tiedot >> - painiketta. Voit antaa myös laatupalautetta valmistuneelle työlle.

15 RYHTI-käyttäjätuki

16 16

Kiinteistö Oy Sähkökoti

Kiinteistö Oy Sähkökoti Kiinteistö Oy Sähkökoti Pietarsaarenkatu 8 & 10 Asukasinfo yhteystiedot tietoa kiinteistöstä järjestyssäännöt kartta Kiinteistö Oy Sähkökoti Pietarsaarenkatu 8-10 65350 Vaasa 2 Tervetuloa Pietarsaarenkadulle

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Sähkökoti

Kiinteistö Oy Sähkökoti Kiinteistö Oy Sähkökoti Karhuntie 8 Asukasinfo yhteystiedot tietoa kiinteistöstä järjestyssäännöt 2 Kiinteistö Oy Sähkökoti Karhuntie 8 65350 Vaasa Tervetuloa asumaan Karhuntie 8:aan! Alla on tietoa kiinteistöstä

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Sähkökoti

Kiinteistö Oy Sähkökoti Kiinteistö Oy Sähkökoti Karhuntie 5 Asukasinfo yhteystiedot tietoa kiinteistöstä järjestyssäännöt Kiinteistö Oy Sähkökoti Karhuntie 5 65350 Vaasa Tervetuloa asumaan Karhuntie 5:een! Alla on tietoa kiinteistöstä

Lisätiedot

Kiinteistö Oy Sähkökoti

Kiinteistö Oy Sähkökoti Kiinteistö Oy Sähkökoti Schwerininkatu 6 Asukasinfo yhteystiedot tietoa kiinteistöstä järjestyssäännöt kartta 2 Kiinteistö Oy Sähkökoti Schwerininkatu 6 65350 Vaasa Tervetuloa Schwerininkadulle asumaan!

Lisätiedot

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS MESTARIASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! MESTARIASUKASOPAS 1 Tervehdys asukkaamme, Järvenpään Mestariasunnot on kaupunkimme suurin kodintarjoaja.

Lisätiedot

Asukasopas. Lue ja säilytä!

Asukasopas. Lue ja säilytä! Asukasopas Lue ja säilytä! 2 Sisältö Onnea uuteen kotiin! MUUTTAMINEN tervetuloa asukkaaksi... 4 Vuokrasopimus Vakuusmaksu Tulotarkastus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Saunavuoro Autopaikka

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa.

Kodin asumisopas. Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. Kodin asumisopas Tarjoamme viihtyisiä, turvallisia, laadultaan hyviä asuntoja ja asuinympäristöjä sekä ammattitaitoista kiinteistöjen hallintaa. TERVETULOA KOUVOLAN ASUNNOT OY:N ASUKKAAKSI Tämä kodin asumisopas

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS HAMINA-ASUNNOT ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 HAMINA-ASUNNOT Muistiinpanoja 2 Sisällysluettelo Tervetuloa asukkaaksi 4 Toimitustyö: Eija Nevalainen

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot

Parvikoti Pomon käsikirja

Parvikoti Pomon käsikirja Parvikoti Pomon käsikirja Tämä on Parvikoti-pomon käsikirja. Saat tästä kaiken tarvittavan tiedon, kun olet hankkimassa Parvikotia itsellesi ja porukallesi. Vastaamme tässä käsikirjassa oleellisimpiin

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö on Porvoon A-asunnot Oy, jonka toiminta keskittyy aravavuokra-asuntoihin. A-

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja www.a-yhtiot.fi YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö

Lisätiedot

ASUKASOPAS. Johdanto. Yhtiö. Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan omistaa Kuusamon kaupunki.

ASUKASOPAS. Johdanto. Yhtiö. Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan omistaa Kuusamon kaupunki. [Johdanto] [Yhtiö] [Asumiseen vaikuttavat säännökset] [Vuokrasopimuksen tekeminen] [Vuokrasopimuksen irtisanominen] [Vakuutukset] [Järjestyssäännöt] [Talotekniikka ja huoneiston hoito] [Kunnossapitovastuu]

Lisätiedot

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET 6 Yleistä 7 Ulko-ovet ja yhteiset tilat 7 Jätehuolto 7 Pysäköinti ja huoltoajo 7 Huoneistot 8 Parvekkeet ja terassipihat

Lisätiedot

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf.

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf. ASUMISOPAS OPPILASTALO OY:LLÄ on Lahdessa noin 1200 asuntopaikkaa opiskelijoille. Yhtiö on sitoutunut huolehtimaan siitä, että asunnot ovat kunnossa, laadukkaita ja viihtyisiä. Asunnot antavat terveellisen

Lisätiedot

ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI

ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI ASUKASOPAS KIINTEISTÖ OY KUMMATTI Kauppakatu 50 92100 RAAHE puh. (08) 2118 500 www.raahe.fi/kummatti 2 Kansikuva Auno Aunola Raahen PR-Palvelut Ky Rannikon Laatupaino Oy 2006 3 Sisällysluettelo 1. Tervetuloa

Lisätiedot

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16 ASUKASTIEDOTE TOIMISTOMME Meidät on helppo tavoittaa. Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä, Myyrmäessä Louhelan aseman vieressä, sekä Pihlajistossa aivan alueen keskellä. Tervetuloa!

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna 1 TALOON MUUTTO Vuokrasopimus tehdään Viialan Asuntotuotanto Oy:n toimistossa os. Keskuskatu 43, 37830 Viiala. Vakuusmaksu on maksettava ennen vuokrasopimuksen alle-kirjoitusta. Vakuusmaksu palautetaan

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

ASUMINEN WARTALO KODISSA

ASUMINEN WARTALO KODISSA Asukkaan OPAS Sisällys ASUMINEN WARTALO KODISSA 3 Vakuusmaksun maksaminen 3 Vuokrasopimus 3 Vuokranmaksu 3 Asuntoon muutto 3 Sähkösopimukset 4 Vakuutukset 4 Talonkirjaote 4 Asukastoiminta 4 Asumishäiriöt

Lisätiedot

TVA - TULE, VIIHDY JA ASU

TVA - TULE, VIIHDY JA ASU ASUMISEN AAKKOSET TVA - TULE, VIIHDY JA ASU Tampereen Vuokra-asunnot Oy (TVA) tarjoaa monipuolisia ja laadukkaita vuokra-asuntoja vahvuuksinaan luotettavuus, kohtuullinen vuokrataso ja monipuolinen asuntokanta.

Lisätiedot

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 SISÄLLYSLUETTELO TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 ASUNNON VUOKRAAMINEN 3 Vuokrasopimus Vakuus Virhelomake Vuokranmaksu Asunnon vaihtaminen, eli sisäinen muutto Irtisanominen ASUNNON KUNNON TARKKAILU

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot