Kiinteistö Oy Sähkökoti

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kiinteistö Oy Sähkökoti"

Transkriptio

1 Kiinteistö Oy Sähkökoti Schwerininkatu 6 Asukasinfo yhteystiedot tietoa kiinteistöstä järjestyssäännöt kartta

2 2 Kiinteistö Oy Sähkökoti Schwerininkatu Vaasa Tervetuloa Schwerininkadulle asumaan! Alla on tietoa kiinteistöstä ja muutamia sääntöjä ja ohjeistuksia kaikkien turvallisuuden ja viihtyvyyden takia. Huoneistoja Yhteensä 32 kpl, tolpallisia autopaikkoja 32. Omistaja Isännöitsijä ABB Eläkesäätiö Sari Kakkuri, puh: , Kiinteistön kotisivut ja sähköpostiosoite / Huoltomies Rauno Yli-Tuomaala puh: , työaika klo Vika - ja avainpäivystys kello jälkeen tai Asukkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä ennen kuin huoltomies avaa oven. Siivooja Anne Paalanen, puh: , työaika kello 7 15 Lukitus Saunat Kiinteistöissä on suojatut avaimet, lisäavaimia saa vain isännöitsijän kautta. Asunnon avaimella pääsee säilytystiloihin, pyörävarastoon, saunatiloihin (silloin kun on lämmityspäivä) ja pesutupaan. Jos kadotat avaimia, ilmoita siitä heti isännöitsijälle. Sauna on D rapun kellarikerroksessa (kartassa talo C). Saunojen käyttö sisältyy vuokraan. Saunavuoroja saa varata yhden vuoron/saunapäivää kohden/talous (ti pe - la). Saunoihin ei saa viedä lemmikkieläimiä. Saunan varausohjeet ovat saunan eteisessä. Pesutupa, kuivaushuone, mankeli Kiinteistön pesulatilat ovat D rapun kellarissa ja sinne pääsee myös asunnon avaimella. Tilassa on kaksi pesukonetta, kuivausrumpu, mankeli ja kuivaushuone. Tilaa varauslistasta aika ja noudata sitä. Max. Varausaika kerralla on neljä tuntia. Pesukoneissa ei saa pestä mattoja. Lattialla pesu on sallittu ainoastaan kesäaikana ts. silloin kun matot voidaan kuivattaa ulkona. Pesulassa pestään ainoastaan talon asukkaiden pyykkiä. Pidä tilat siistinä. Huolehdi kuiva pyykki pois kuivaushuoneesta. Jos kuiva pyykki on jäänyt kuivaushuoneeseen pidemmäksi aikaa, seuraava on oikeutettu ottamaan ne pois.

3 Mattoja ei saa kuivata kuivaushuoneessa eikä pesutupatiloissa. 3 Pesulan ja kuivaushuoneiden käyttö sisältyy vuokraan. Säilytystilat Pyörävarasto Erillistä säilytystilaa ei ole muualla kuin huoneistoissa olevat varastotilat (yksiöissä ei ole sitäkään). D rapun kellarissa on varasto, johon voi viedä auton renkaat ja kausiluonteisia tavaroita (suksia, kelkkoja tms.). Muuta siellä ei saa varastoida. Asukastoimikunnan puheenjohtajalla on avain ko. tilaan, sinne ei pääse asunnon avaimella. Puheenjohtajan tiedot löytyvät kiinteistön ilmoitustaululta. Huolehdi aika-ajoin tavaran tarpeellisuuden tarkistamisesta. Pyöräsuoja on D rapun (C talo kartassa) kellaritilassa. Suojassa ei saa säilyttää käyttämättömiä tai rikkinäisiä pyöriä. Pyörät tulee olla telineissä ja niitä ei saa jättää oven eteen. Lastenvaunut/- rattaat, pihalelut Lastenvaunuille/rattaille on tehty tila entisestä kylmiöstä. Se sijaitsee saunaan menevän oven vasemmalla puolella. Samaan tilaan on laitettu lasten polkupyörien säilytys sekä pihalelujen säilytys (pulkat, sukset, kelkat yms.). Hyllyillä on muovilaatikot johon tavarat voi laittaa. Vanhemmat huolehtivat siitä, että tavarat pysyvät siellä järjestyksessä. Vikailmoitukset Vikalaatikko on jokaisen rakennuksen rapussa. Mikäli asunnossasi on jotain korjattavaa, täytä vikakortti ja laita se vikalaatikkoon. Viat tullaan korjaamaan useasti jopa saman päivän aikana. Muista ilmoittaa saako asuntoon mennä sisälle yleisavaimella. MUISTA ILMOITTAA MYÖS JOS SINULLA ON LEMMIKKIELÄIN KOTONA. Kiireelliset vikailmoitukset tulee soittaa suoraan huoltomiehelle tai isännöitsijälle. Myös netin kautta voit tehdä vikailmoituksia, osoitteessa: käyttäjätunnus suvisato, salasana Ryhti 123. Autopaikat ja pysäköinti Jos olet varannut autollesi lämpöpaikan, pidä autosi siinä kesät/talvet. Muu vapaa pysäköinti on tarkoitettu ainoastaan niille, joilla ei ole lämpöpaikkaa tai talossa vieraileville. Opasta vieraitasi pysäköimään autonsa oikeaan paikkaan. Lämpötolpista suurin ulosotto on 700w. Sisälämmittimen käyttö on kielletty yhtäaikaa moottorilämmittimen kanssa. Johto tulee olla irti aina kun auto ei ole lämmityksessä ja luukku lukittuna. Jos luukun lukko on rikki, ilmoita siitä huoltomiehelle. Kannattaa pitää lukkosulaa saatavilla, koska ilmojen vaihtelevuuksien takia lukko saattaa jäätyä kiinni.

4 PIHAAN PYSÄKÖINTI ON AINA KIELLETTY, SINNE AJO ON SALLITTU VAIN MUUTTOAUTOILLE JA HUOLTOAJOLLE. Hälytysajoneuvoille pitää olla aina esteetön pääsy rappujen eteen! 4 Kärryjen, asuntovaunujen ja käytöstä poistettujen autojen säilyttäminen paikoitusalueilla on kielletty. Piha-alue Remontit Lasten pallopelit/jääkiekkopelit on kielletty kiinteistön pihassa. Vanhempien tulee myös valvoa, etteivät lapset hypi roskisten päällä, roiku pyykkinaruissa tms. On myös katsottava, ettei kiinteistön seiniä töhritä. Katuliiduilla piirtäminen kiinteistön alueella on kielletty. Hiekkalaatikon vieressä on laatikko pihaleluja varten, jos niitä ei halua viedä varastoon tai asuntoon. Vanhemmat huolehtivat siitä, että kaikki lelut on kerätty pihasta ja että pihassa noudatetaan yleistä siisteyttä; roskat roskikseen, istutukset saavat olla rauhassa yms. Kaikenlainen remontointi ilman isännöitsijän lupaa on kielletty. Jos sinulla on jotain korjattavaa, maalattavaa, tapetoitavaa tms. ota yhteys isännöitsijään. Asunnon korjauksia tehdään budjetin puitteissa. Huomio! Poismuuttaessa taulujen, hyllyjen yms. kiinnitysreikiä ei saa itse paikata. Jätteiden lajittelu Jätteet tulee lajitella ja viedä niihin kuuluviin astioihin. Astioiden viereen ei saa jättää mitään tavaraa, pahvilaatikot pitää rikkoa ennen kuin ne laitetaan astiaan, HUOM! pahvi kuuluu poltettavaan jäteastiaan. Jos sinulla on poisheitettävää tavaraa enemmän kuin astiaan mahtuu, joudut hävittämään tavarat itse. Pyöreässä astiassa on lukko, se avautuu asunnon avaimella. Muista lukita astia. Biojäteastiaan tulee laittaa vain sinne kuuluvaa tavaraa, ei muovipusseja eikä biojätepusseja. Lajitteluohjeita löytyy netistä ja astioihin liimatuista tarroista. Siirtolava kiinteistöön tilataan tarpeen mukaan, sinne voi viedä poisheitettävää tavaraa. Lavan tuomisesta ilmoitetaan aina erikseen. Nettiyhteys Tupakointi Kiinteistössä ei ole kiinteää nettiyhteyttä, asukas itse tilaa valitsemansa yhteyden ja maksaa kaikki siitä koituvat kustannukset. Tupakointi on kielletty kaikissa yleisissä tiloissa; rappukäytävissä, saunatiloissa, pesulatiloissa, pyörävarastoissa, yms. paikoissa, sekä myös asunnoissa. Jos asukas tupakoi asunnossa vuokrasopimuksen vastaisesti, kaikki tupakoinnista johtuvat kulut tulevat asukkaan maksettavaksi ja vuokrasopimus puretaan päättyväksi heti. Jos tupakoit parvekkeella, huolehdi että sinulla on siellä astia tumpeille ja laita ne myös siihen. Älä myöskään karista tuhkaa parvekkeelta alas. Älä jätä tupakantumppeja rappujen edustoihin eikä muuallekaan pihaalueelle. Lemmikkieläimet Lemmikkieläimet tulee pitää kytkettynä kiinteistön alueella, eikä niitä saa päästää tarpeilleen kiinteistön läheisyyteen. Tämä koskee myös kissoja (kaupungin järjestyssääntö). Huolehdithan koiran siisteydestä ennen kuin se tuodaan rappuun, siisti kuraisena aikana sen tassuja ja turkkia. Koiraa

5 ei saa harjata rapussa. Tulee myös huolehtia siitä, ettei koira haukkumisellaan häiritse muita asukkaita. 5 Asukasedustus Kiinteistön hallituksessa on yksi jäsen, joka on asukkaiden edustaja ja hänen nimensä on kiinteistön ilmoitustaululla. Hänenkin kanssaan voi keskustella mahdollisista puutteista, korjauksista tai kehitettävistä asioista. Järjestyssäännöt Liitteenä on kiinteistön järjestyssäännöt. Noudata niitä ja ota huomioon naapurisi käyttäytymiselläsi. Kenenkään ei tarvitse kärsiä naapurin häiritsevästä elämästä, ota aina heti yhteys isännöitsijään jos sellaista ilmenee. Häiritsevä elämä Lautasantennit Mopot/skootterit Polkupyörät Jos naapurisi häiritsee elämääsi tavalla, joka ei kuulu normaaliin elämään, ilmoita siitä heti isännöitsijälle. Jos aikailet ilmoituksessasi, naapuri katsoo että se on täysin hyväksyttävää tässä kiinteistössä. Nimettömiä ilmoituksia ei käsitellä. Jos haluat jättää ilmoituksen vikalaatikkoon, paperista tulee ilmetä mitä on tapahtunut, koska ja kuka on häiriköinnin aiheuttaja sekä ilmoittajan nimi. Ilmoittajan nimeä ei koskaan kerrota häiritsijälle. Pitää kuitenkin myös muistaa suvaitsevaisuus, kerrostalossa saa kuulua normaalia asumisen ääniä, mutta yörauha tulee olla kaikilla. Lautasantennin kiinnitys poraamalla tai muulla tavalla kiinteistön parvekkeeseen tai seinään on kielletty. Lautasantennin saa laittaa parvekkeelle omalle telineelle. Mopojen ja skoottereiden säilytys pyörävarastossa on kielletty (paloturvallisuusasia). Niiden säilytys on sallittu vain pihan katoksessa liikennemerkin osoittamassa paikassa. Jos polkupyörää ei vie sisätiloihin, sen säilytys on sallittu vain pyöräkatoksessa tai telineissä. Koskee myös lasten pikkupyöriä. A-B rappujen pyörätelineet poistetaan talven ajaksi, puhtaanapidon helpottamiseksi. Mahdollisimman moni polkupyörä tulee laittaa talveksi varastoon, näin puhtaanapito on helpompaa ja lopputulos parempi. Astianpesukone ja pyykinpesukone Asukkaan omistaman astianpesukoneen asentaa huoltomiehemme. Asukas hankkii kaikki tarvittavat tarvikkeet, muuntokappaleen hanaan, klemmarit, kaukalon koneen alle. Nämä kaikki pitää olla hankittuna ennen kuin sovit asennuspäivän huoltomiehen kanssa. Voit pyytää huoltomieheltä apua, jos et tiedä mitä sinun tulee hankkia. Tällä tavalla pyrimme välttämään vesivahingot. Astianpesukone on aina asukkaan vastuulla ja sen toimintaa tulee seurata säännöllisesti. Kaikki vahingot mitkä johtuvat astianpesukoneen toiminnasta, niistä vastaa asukas. Pyykinpesukoneen hanaan muuntokappaleen hanaan ostaa asukas. Muista myös pyykinpesukoneen käytön tarkkailu ajoittain.

6 6 KINTEISTÖILLE KUULUVAT KORJAUKSET/TOIMENPITEET Kylpyhuoneen lampun ja sytyttimen hankinta ja vaihto Palovaroitin 1 kpl/asunto Kodinkoneet; liesi, jää/pakastinkaappi, liesituuletin Kaikki vesikalusteet; WC-pytty, hanat, suihkut yms. Tiskikoneen asennus, huoltomies tarkistaa liitännät Sälekaihtimien korjaus, jos ne ovat olleet vakiovarusteena ikkunaremontin yhteydessä tai kiinteistön toimesta asennettu (tällä hetkellä vain Karhuntie 5, Pietarsaarenkatu 8-10, Schwerininkatu 6 ja Ristinummi 54 m2 kaksiot) ASUKKAAN ITSE HANKITTAVA/HOIDETTAVA KORJAUS Sälekaihtimet/rullaverhot ja niiden korjaus, jos on asennuttanut ne itse asuntoon tai edellinen asukas jättänyt ne sinne Palovaroittimen pariston hankinta ja vaihto Uunin lampun hankinta ja vaihto Jääkaapin lampun hankinta ja vaihto Ikkunoiden tiivistäminen (tiivistenauha kiinteistöltä, pyydetään huoltomiestä tuomaan) Tiskikoneen alle kaukalo Tiskikoneeseen/pesukoneeseen kuuluvat osat; letkut, tiivisteet yms. Liesituulettimen lampun hankinta ja vaihto. Kaikki sellainen jää asukkaan korvattavaksi mikä ei ole normaalia kulumista. Lamput tulee olla ehjät kun muutat pois asunnosta (uuni, liesituuletin, jääkaappi) Esimerkkejä Jos esim. lavuaari menee rikki tahallisesti tai tahattomasti, lavuaari ja sen vaihtamisesta aiheutuneet kulut laskutetaan asukasta. Jääkaapin kahva menee rikki (jääkaappi ei ole kovin vanha). Jääkaapin hyllyt, lokerot rikkoontuvat. jne. ASUKKAAN HUOLEHDITTAVA Kylpyhuoneen lattiakaivo tulee puhdistaa säännöllisesti Ilmanvaihtoventtiilit keittiössä, kylpyhuoneessa, vaatehuoneessa tulee puhdistaa säännöllisesti Liesituulettimen suodatin tulee pestä säännöllisesti

7 7 KIINTEISTÖ OY SÄHKÖKOTI KIINTEISTÖN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT SOVELTAMISALA Kiinteistön alueella ja rakennuksissa on noudatettava lainsäädännön ja kunnan järjestyssääntöjen lisäksi mitä näissä järjestysmääräyksissä tai yhtiön hallituksen erillisissä päätöksissä on sanottu. YLEISET JÄRJESTYSTÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Kukaan ei saa käyttäytymisellään tai muulla tavoin tarpeettomasti häiritä toisten asumisviihtyisyyttä. Talossa asuvien on muutoinkin noudatettava normaalin kotirauhan edellyttämiä käytöstapoja. Talon asukkaiden on huolehdittava siitä, että myös heidän vieraansa noudattavat näitä järjestysmääräyksiä. 1 YHTEISET TILAT Ulko-ovet pidetään suljettuina klo 20:00 06:00 välisenä aikana. Mikäli oven avaamiseen tarvitaan huoltomiehen apua, on hänellä oikeus periä siitä erillinen korvaus. Kun ulko-ovet ovat lukittuina, on niistä kuljettaessa huolehdittava siitä, että ne lukkiintuvat uudelleen. Yhteisissä tiloissa on liikuttava meluttomasti ja turha oleskelu niissä on kielletty. Yhteisten tilojen käytössä on noudatettava siisteyttä ja järjestystä. Tavaroita saa säilyttää vain niitä varten varatuissa tiloissa. Asuntoon sisään- tai ulosmuutot tulee tapahtua ennen klo 21:00. Saunan, pesutuvan ja mankelin käyttöjen tilaus tapahtuu ko. tiloissa olevilla varauslistoilla. Kilpien ja mainosten kiinnittäminen sekä antennien asentaminen on sallittu vain yhtiön luvalla. 2 ULKOALUEET Talousjätteet ja muut roskat on vietävä lajiteltuna niille kuuluville jäteastioihin. Nurmikoiden ja istutusten vahingoittaminen on kielletty. Eläinten ruokkiminen kiinteistön alueella on kielletty. Pallopelien pelaaminen piha-alueella on kielletty. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain niitä varten varatuille paikoille. Parkkipaikalla ei saa säilyttää käyttämättömiä autoja, eikä sinne saa tuoda peräkärryjä, asuntovaunuja tms. Pihaan ajo on sallittu vain muuttoautoille tai siihen verrattavalle huoltoajolle. 3 HUONEISTOT Huoneistossa on vältettävä naapureiden häiritsemistä. Kello 22:00 06:00 välisenä aikana on naapureille annettava yörauha. Ja muinakin aikoina on annettava asumisrauha. Poraaminen ja naulaaminen tulee tapahtua inhimilliseen aikaan (08:00 20:00) Huoneistoja on hoidettava huolellisesti. Suihkutilan lattiakaivo tulee siivota säännöllisesti, palovaroittimen toiminta tarkastettava ja ilmanvaihdon venttiili putsattava säännöllisesti. Ilmanvaihdon venttiilejä ei saa säätää.

8 Vesivuodoista ja muista putkivaurioista sekä rakenteesta johtuvista vioista on viipymättä ilmoitettava yhtiön edustajalle. Vesi- ja sähkölinjojen sulkemisiin tarvitaan aina yhtiön lupa. WC- ja muihin viemäreihin ei saa kaataa tai päästää jätteitä, jotka saattavat aiheuttaa niiden tukkeutumisen tai vaurioitumisen. Viemäreihin ei saa myöskään päästää ongelmajätteitä, esimerkiksi kuuma rasva tukkii viemärin. Kiinteistön omistajalla tai hänen edustajallaan on oikeus suorittaa huoneistoissa sen kuntoon liittyviä tarkastuksia. Muuttoilmoituksen rekisteritoimistoon huolehtii asukas itse. Sähkösopimuksen sähkölaitoksen kanssa asukas huolehtii itse. Huoneiston parvekkeilla ei saa valmistaa ruokaa. Parvekkeet on pidettävä siisteinä ja talvisin niiltä on luotava lumet. Huoneistoja ei saa tuulettaa porraskäytäviin. 4 TOMUTTAMINEN Mattojen tomuttaminen ja vuodevaatteiden puisteleminen on sallittu vain tähän tarkoitukseen varatuilla parvekkeilla tai alueilla. Tomutusajat ovat klo 07:00 21:00 välisenä aikana. Huoneistokohtaisilla parvekkeilla on sallittu liinavaatteiden pudistelu ja vaatteiden harjaaminen kaiteiden sisäpuolella. 5 KOTIELÄIMET Huoneistojen ulkopuolella kotieläimet on pidettävä kytkettyinä, eivätkä ne saa häiritä talon muita asukkaita. Kotieläinten ulkoiluttaminen on kielletty lasten leikkeihin varatuilla paikoilla ja niiden välittömässä läheisyydessä, eivätkä lemmikit saa liata yhtiön rakennusta tai kiinteistön aluetta. 6 JÄRJESTYSMÄÄRÄYSTEN RIKKOMINEN Järjestysmääräysten rikkominen saattaa aiheuttaa vahingonkorvausvelvollisuuteen tai vuokrasopimuksen purkamiseen. 8

9 KIINTEISTÖ OY SÄHKÖKOTI 9 BUILDING AND PROPERTY RULES AND REGULATIONS SCOPE OF APPLICATION In addition to national legislation and municipal ordinances, the tenants must, when on the grounds and in the buildings, abide by the following Building and Property Rules and Regulations or all other resolutions adopted by the company s board. GENERAL CONDUCT RULES AND REGULATIONS No person is permitted, due his or her conduct or otherwise, to unreasonably interfere with the peace and comfort of other tenants. Tenants must, at all times, conduct themselves in such a manner as not to unduly disturb the public peace. Tenants must ensure that their guests and visitors observe these rules and regulations. 1 COMMON AREAS AND FACILITIES All exterior doors must be kept closed between the hours of 8 pm and 6 am. If a maintenance person is required to open a door, the maintenance person is entitled to charge a reasonable fee for the service. When the exterior doors are locked, tenants should make sure that all doors remain locked behind them. Tenants should move about the communal areas and facilities without any undue noise. Loitering in the premises is prohibited. Tenants must maintain cleanliness and orderliness in all communal areas and facilities. Materials may only be stored in designated storage areas. Moving in or out of the premises must be done before 9 pm. Sauna, laundry room and laundry mangle reservations are made on the reservation sheets located at the respective facilities. The display of signs and notices and the installation of antennas is prohibited without the express permission of the company. 2 OUTSIDE AREAS Household waste and other types of waste must be sorted into the appropriate waste containers. Causing damage to the grass or any plants is prohibited. Feeding animals is prohibited in the building area. Parking is only permitted in the designated spaces. Long-term storage of unused vehicles and the parking of trailers, caravans, etc. is prohibited in the parking area. Access to the grounds is restricted to moving vans or service vehicles only. 3 APARTMENTS Tenants must avoid causing undue disturbance to neighbours. Tenants are required to respect the peace and quiet of their neighbours between the hours of 10 pm and 6 am. They should also respect the rights of others at all other times. Any repair work, such as drilling and hammering, must be done at reasonable times.

10 4 DUSTING 5 PETS The apartments must be carefully looked after. Any water leaks, pipe breaks or other structural problems must be reported immediately to the company representative. The disconnection of the water or electrical mains always requires the permission of the company. Do not dispose of any waste or hazardous materials by dumping them down the toilet or drain, as this can cause the drain to become clogged or damaged. For example, hot grease and fat can block drains. The property owner or his or her representative is authorized to enter the premises to ascertain its condition. Tenants must submit the necessary address changes to the post office and the local register office and also to the electricity plant. Cooking is not allowed on the balcony. Balconies must be kept clean in the summer and clear of snow in the winter. Apartments should not be ventilated through the staircase. Dusting of carpets and airing of bedclothes is only allowed on balconies or areas designated for this purpose. Dusting should only be performed between the hours of 7 am and 9 pm. The airing of linen and the brushing of clothes is only allowed within the railings of the apartment balcony. All pets (including cats) must be kept on a leash when outside and they must not cause any disturbance to other tenants. Do not allow any animals into the play areas designated for children or their immediate vicinity. Animal droppings must not soil the side of the building or communal areas. 6 VIOLATION OF THESE RULES AND REGULATIONS Repeated and severe violation of these rules and regulations may lead to liability for damages and/or termination of the rental agreement. 10

11 11

12 Ryhti Helpdesk kiinteistöilmoituspalvelu Vikailmoittajat kirjautuvat palveluun alla olevasta osoitteesta: 2. Klikkaa ja kirjaudu palveluun alla olevilla tunnuksilla: Kiinteistö Käyttäjätunnus Salasana Schwerininakatu 6 suvisato Ryhti Kirjoita vian kuvaus tai muu palvelupyyntö mahdollisimman tarkasti 4. Valitse kohde ja palvelupyyntölaji alasvetovalikoista 5. Täydennä yhteystietosi niille varattuihin kenttiin 6. Tallenna ilmoitus. 7. Voit seurata kirjaamiesi ilmoitusten tilaa ilmoituslistalla. Ilmoituksen tilaa kuvaava väri kertoo ilmoituksen käsittelyn vaiheen: sininen = uusi, keltainen = käsittelyssä, vihreä = valmis. lmoituksen käsittelijän kirjaamat kommentit näkyvät kun klikkaat ilmoituksen Tarkemmat tiedot >> - painiketta. Voit antaa myös laatupalautetta valmistuneelle työlle. RYHTI-käyttäjätuki

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS

ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 MESTARIASUKASOPAS MESTARIASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! MESTARIASUKASOPAS 1 Tervehdys asukkaamme, Järvenpään Mestariasunnot on kaupunkimme suurin kodintarjoaja.

Lisätiedot

Asukasopas. Lue ja säilytä!

Asukasopas. Lue ja säilytä! Asukasopas Lue ja säilytä! 2 Sisältö Onnea uuteen kotiin! MUUTTAMINEN tervetuloa asukkaaksi... 4 Vuokrasopimus Vakuusmaksu Tulotarkastus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Saunavuoro Autopaikka

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS

HAMINA-ASUNNOT ASUKASOPAS ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! ASUKASOPAS HAMINA-ASUNNOT ASIATIETOA ASUMISESTA HUOLTOTOIMISTA JA PALJON MUUSTA SÄILYTÄ TÄMÄ OPAS HUONEISTOSSASI! 1 HAMINA-ASUNNOT Muistiinpanoja 2 Sisällysluettelo Tervetuloa asukkaaksi 4 Toimitustyö: Eija Nevalainen

Lisätiedot

Parvikoti Pomon käsikirja

Parvikoti Pomon käsikirja Parvikoti Pomon käsikirja Tämä on Parvikoti-pomon käsikirja. Saat tästä kaiken tarvittavan tiedon, kun olet hankkimassa Parvikotia itsellesi ja porukallesi. Vastaamme tässä käsikirjassa oleellisimpiin

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot

ASUKASOPAS. Johdanto. Yhtiö. Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan omistaa Kuusamon kaupunki.

ASUKASOPAS. Johdanto. Yhtiö. Kiinteistö Oy Kuusamon Vuokratalot on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan omistaa Kuusamon kaupunki. [Johdanto] [Yhtiö] [Asumiseen vaikuttavat säännökset] [Vuokrasopimuksen tekeminen] [Vuokrasopimuksen irtisanominen] [Vakuutukset] [Järjestyssäännöt] [Talotekniikka ja huoneiston hoito] [Kunnossapitovastuu]

Lisätiedot

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY

SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY SILTAMÄKIOPAS SILTAMÄEN HUOLTO OY 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 JÄRJESTYSMÄÄRÄYKSET 6 Yleistä 7 Ulko-ovet ja yhteiset tilat 7 Jätehuolto 7 Pysäköinti ja huoltoajo 7 Huoneistot 8 Parvekkeet ja terassipihat

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö on Porvoon A-asunnot Oy, jonka toiminta keskittyy aravavuokra-asuntoihin. A-

Lisätiedot

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16

ASUKASTIEDOTE. Myyrmäki, Patotie 2, 01600 Vantaa asiakaspalvelu on avoinna kävijöille maanantaisin klo 8 17, ti - pe klo 8 16 ASUKASTIEDOTE TOIMISTOMME Meidät on helppo tavoittaa. Toimitilamme sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä, Myyrmäessä Louhelan aseman vieressä, sekä Pihlajistossa aivan alueen keskellä. Tervetuloa!

Lisätiedot

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja

ASUKASOPAS. A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT. www.a-yhtiot.fi. Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja ASUKASOPAS A-yhtiöiden vuokralaisille A-YHTIÖT Asumispalveluja vauvasta vaariin - asumisen vahva osaaja www.a-yhtiot.fi YHTIÖT Tervetuloa A-kotiin Tervetuloa A-yhtiöiden vuokralaiseksi. A-konsernin emoyhtiö

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna

TALOON MUUTTO. Vuokrasopimus. Vuokrasopimus tehdään yleensä toistaiseksi ja irtisanomisaika. puolelta yksi kuukausi laskettuna 1 TALOON MUUTTO Vuokrasopimus tehdään Viialan Asuntotuotanto Oy:n toimistossa os. Keskuskatu 43, 37830 Viiala. Vakuusmaksu on maksettava ennen vuokrasopimuksen alle-kirjoitusta. Vakuusmaksu palautetaan

Lisätiedot

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo

Koti kuten haluat. Sisällysluettelo Viihdytään kotona Koti kuten haluat SATOn perustehtävänä on olla hyvän asumisen toteuttaja. Palvelulupauksemme, Koti kuten haluat, toteutuu SATOn, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden hyvällä yhteistyöllä.

Lisätiedot

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf.

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf. ASUMISOPAS OPPILASTALO OY:LLÄ on Lahdessa noin 1200 asuntopaikkaa opiskelijoille. Yhtiö on sitoutunut huolehtimaan siitä, että asunnot ovat kunnossa, laadukkaita ja viihtyisiä. Asunnot antavat terveellisen

Lisätiedot

ASUMINEN WARTALO KODISSA

ASUMINEN WARTALO KODISSA Asukkaan OPAS Sisällys ASUMINEN WARTALO KODISSA 3 Vakuusmaksun maksaminen 3 Vuokrasopimus 3 Vuokranmaksu 3 Asuntoon muutto 3 Sähkösopimukset 4 Vakuutukset 4 Talonkirjaote 4 Asukastoiminta 4 Asumishäiriöt

Lisätiedot

A S U M I S O P A S vapaarahoitteiset vuokra-asunnot

A S U M I S O P A S vapaarahoitteiset vuokra-asunnot A S U M I S O P A S vapaarahoitteiset vuokra-asunnot 0 1 TERVETULOA ASUKKAAKSI Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön vuokra-asuntoon. Teemme parhaamme, jotta asumisesi olisi mukavaa ja vaivatonta.

Lisätiedot

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä;

Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Asumisinfo 1 (15) TERVETULOA ASUKKAAKSI Tätä ohjeistusta sovelletaan seuraavissa OsNan taloyhtiöissä; Kotivakuutus Koy Oulun Metsätähti/Peltokurki Kurkelantie 10 B, 90230 Oulu Koy Hiirosen Jänönkulma Repolaisentie

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

Hyvä Espoon Asuntojen asukas

Hyvä Espoon Asuntojen asukas Asukasopas Hyvä Espoon Asuntojen asukas Tervetuloa asumaan uuteen kotiisi. Toivomme sinun ja läheistesi viihtyvän asunnossasi. Helpottaaksemme arkeasi olemme koonneet tähän oppaaseen ajankohtaista tietoa

Lisätiedot

Turvallisen asumisen opas

Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Turvallisen asumisen opas Sisällys: Ennen muuttoa Asunnon hakeminen ja vastaanotto Vakuusraha Vuokrasopimuksen allekirjoitus Avaimet Muuttajan muistilista muuta huomioitavaa muutettaessa

Lisätiedot

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2

TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 SISÄLLYSLUETTELO TERVETULOA ASUKKAAKSI 1 YHTEYSTIEDOT 2 ASUNNON VUOKRAAMINEN 3 Vuokrasopimus Vakuus Virhelomake Vuokranmaksu Asunnon vaihtaminen, eli sisäinen muutto Irtisanominen ASUNNON KUNNON TARKKAILU

Lisätiedot

Oulaisten Amiraali Oy

Oulaisten Amiraali Oy Oulaisten Amiraali Oy c/o Oulaisten Tilitoimisto Oy Kaarikatu 1 86300 Oulainen puh. 0207550043, 0207550045 Oulaisten Amiraali Oy Asukasopas Yhtiö Oulaisten Amiraali Oy on osakeyhtiö, jonka koko osakekannan

Lisätiedot

Opas asukkaalle Y-Asunnot

Opas asukkaalle Y-Asunnot Opas asukkaalle Y-Asunnot 16.03.2015 1 Tervetuloa Y-Asuntojen asukkaaksi Tämän asukasoppaan tarkoitus on helpottaa asettumistasi uuteen kotiin, ja antaa neuvoja asumiseen liittyviin yleisiin käytännön

Lisätiedot

Asukasopas. Espoonkruunun

Asukasopas. Espoonkruunun Asukasopas Espoonkruunun Hyvä Espoonkruunun asukas! Tämä asukasopas antaa ajantasaista tietoa asumisesta, muuttamisesta sekä vuokratalojen hallinnosta. Opas annetaan vuokrasopimuksen allekirjoituksen yhteydessä

Lisätiedot

Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi!

Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi! 1 Asukasopas Ohjeita asukkaille Tässä Sinulle ohjeita, muistilistaa ja vinkkejä liittyen asumiseesi Suomen Vuokrakotien asunnossa. Toivotamme Sinulle viihtyisiä hetkiä kodissasi! Ennen muuttoa laadimme

Lisätiedot

Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin.

Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin. A S U M I S O P A S 1 2 TERVETULOA ASUKKAAKSI Olemme iloisia päätöksestäsi muuttaa Asuntosäätiön asumisoikeuskotiin. Teemme parhaamme, jotta asumisesi olisi mukavaa ja vaivatonta. Tätä varten on tämäkin

Lisätiedot