Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje"

Transkriptio

1 Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje varmuuskopiointi.anvianet.fi

2 Sisältö Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate... 3 Varmuuskopioi... 3 Näytä tiedostoluettelo... 3 Palauta... 4 Varmuuskopioitujen tiedostojen palauttaminen:... 4 Varmuuskopion palauttaminen toiseen tietokoneeseen... 5 Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen useaan tietokoneeseen... 5 Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen vain yhteen tietokoneeseen... 5 Tilastot... 5 Keskeytä... 6 Avaa Web-liittymä... 6 Asetukset... 7 Asetukset-osio (kuva 11)... 7 Rajoita kaistanleveyden käyttöä kb/s... 7 Rajoittamaton nopeus... 7 Tallenna Office asiakirjojen versiot... 7 Säilytä poistetut tiedostot... 8 Varmuuskopioi piilotetut tiedostot ja järjestelmätiedostot... 8 Tilaus-osio (kuva 11)... 8 Oman tilin tiedot... 8 Oma tilaus... 8 Sähköpostiraportti... 8 Osta nyt... 9 Muut asiat... 9 Varmuuskopioinnin tilan tarkistaminen... 9 Varmuuskopiointi kestää liian kauan... 9 Tukitilanteet (10)

3 Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate Anvia Varmuuskopiointi palvelu sisältää ohjelmistosovelluksen, jonka avulla voit varmuuskopioida kuvat, videot, musiikkitiedostot, sähköpostiviestit ja muut asiakirjat. Sovellus toimii Internetissä, mikä tarkoittaa sitä, että tiedoille on käytettävissä lähes rajattomasti tilaa. Kun tiedot tallennetaan muualle, ne ovat monin tavoin paremmin turvassa kuin tietokoneen kiintolevyllä. Ohjelma sisältää myös selaussuojauksen. Voit määrittää, että Anvia Varmuuskopiointi -palvelu valitsee ja varmuuskopioi tärkeät tiedostot automaattisesti, tai voit tehdä tämän manuaalisesti. Tiedostot varmuuskopioidaan turvalliseen palvelimeen Internetissä. Automaattinen varmuuskopiointi on jatkuva prosessi, joka tapahtuu taustalla. Ohjelma tarkkailee, mitä tiedostoja tietokoneessa muutetaan, ja lisää muutetut tiedostot automaattisesti varmuuskopioon. Myöhemmin voit palauttaa haluamasi tiedoston varmuuskopiosta tietokoneeseen. Voit palauttaa kaikki tiedostot automaattisesti tai valita palautettavat tiedostot manuaalisesti. Varmuuskopioi Kuva 1 ja Kuva 2 Varmuuskopiointi on aloitettu asennuksen jälkeen. Huomautus: Ensimmäinen varmuuskopiointi voi kestää useita päiviä tai jopa muutaman viikon. Tämä riippuu tietokoneen nopeudesta, kaistanleveydestä ja valittujen tietojen määrästä. Suosittelemme jättämään tietokoneen päälle yön ajaksi, kunnes ensimmäinen varmuuskopiointi on päättynyt. Näytä tiedostoluettelo Voit tarkastella varmuuskopioituja tiedostoja Varmuuskopioi näkymässä Näytä tiedostoluettelo linkistä avautuvasta luettelosta tai Anvia Varmuuskopioinin web-liittymän kautta osoitteessa Varmuuskopioitujen tiedostojen tarkasteleminen web-liittymän kautta: 1. Valitse ohjelman pääsivulta Avaa Web-liittymä. 2. Kirjaudu asennusvaiheessa antamalla sähköpostiosoitteella (käyttäjänimi) ja salasanalla palveluun. 3(10)

4 Asennuksen aikana valitsit em. tunnisteiden lisäksi myös varmuuskopiolle nimen, sisällön ja säilytysajan poistetuille tiedostoille. 1. Varmuuskopion nimeä tarvitaan silloin, jos varmuuskopio siirretään toiseen tietokoneeseen esim. ihan uudelle tietokoneelle. Kuva 2 2. Varmuuskopion sisältö Voit valita mitä tiedostoja varmuuskopioon lisätään. Ohjelma seuraa tiedostojen muutoksia tietokoneessa ja varmuuskopioi tällaiset tiedostot automaattisesti. Vaihtoehdot ovat: Kuvat, videot, musiikki, Office-asiakirjat, sähköpostiviestit, web-selaimen kirjanmerkit. Vaihtoehtoisesti voit valita vain tietyt tiedostot varmuuskopioitavaksi. Tehdyt valinnat voi tarkistaa kuvasta 2.. Kuva 3 3. Säilytä poistetut tiedostot Jos poistat varmuuskopioidun tiedoston tietokoneesta tai jätät sen varmuuskopiosta pois, tiedostoa säilytetään tässä kohdassa valitun ajan eli 15 päivää, 30 päivää tai 45 päivää. HUOM! Varmuuskopiot poistuvat palvelimelta silloinkin, jos siirrät tiedoston tietokoneeltasi pysyvästi esim. ulkoiselle kovalevylle tai muistitikulle. Kuva 4 Palauta Kuva 5 Palauta valitaan, kun esim. on ostettu uusi tietokone ja halutaan siirtää varmuuskopiopalvelimelta vanhan koneen varmuuskopioidut tiedostot uudelle tietokoneelle Varmuuskopioitujen tiedostojen palauttaminen: 1. Avaa ohjelma 2. Valitse pääsivulta Palauta 3. Voit valita joko Palauta tiedosto- ja kansiokohtaisesti tai Palauta kaikki 4. Kun haluat palauttaa kaikki tiedostot automaattisesti, niin valitse Palauta kaikki tai 4(10)

5 5. Kun haluat itse valita mitä tiedostoja palautetaan, niin valitse Palauta tiedosto- ja kansiokohtaisesti. Valitse rastittamalla ne tiedostot ja/tai kansiot, jotka haluat palauttaa 6. Molemmissa vaihtoehdoissa voit valita myös palautuskansion, mikäli haluat sitä muuttaa. 7. Valintojen jälkeen valitse Palauta, niin tiedostojen palautus alkaa. Varmuuskopion palauttaminen toiseen tietokoneeseen Joskus voi olla tarpeellista palauttaa varmuuskopio johonkin muuhun tietokoneeseen kuin siihen, missä varmuuskopio on tehty. Kun palautat tiedostoja, pidä mielessäsi seuraavat seikat. Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen useaan tietokoneeseen 1. Asenna Anvia Varmuuskopiointi -palvelu toiseen tietokoneeseen. 2. Käytä asennuksen aikana samaa tilauskoodia, sähköpostiosoitetta ja salasanaa kuin alkuperäisessä asennuksessa. 3. Ohjelma kysyy, haluatko palauttaa tiedostot vai lisätä uuden varmuuskopion. a. Jos valitset alkuperäisestä tietokoneesta varmuuskopioitujen tiedostojen palauttamisen, voit palauttaa joko kaikki tiedostot tai vain valitut tiedostot. Huomaa, että tiedostot, joita et valitse, poistetaan varmuuskopiosta. b. Jos aloitat uuden varmuuskopioinnin, alkuperäisen tietokoneen tiedostoja ei palauteta. Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen vain yhteen tietokoneeseen Kun olet asentanut Anvia Varmuuskopiointi -palvelun toiseen tietokoneeseen käyttäen samaa tilauskoodia, alkuperäisen tietokoneen tiedostoja ei enää varmuuskopioida. Tilastot Kuva 6 Tilastot Kuva 7 Tilastot näkymä Tilastot näkymään päästään, kun ohjelman pääsivulta valitaan Tilastot (Kuva 6). Tilastot näkymässä (Kuva 7) on tiedot varmuuskopion nimestä ja sähköpostiosoitteesta, jotka asennuksen kuluessa on annettu. Web-liittymään pääsee suoraan Web-käyttö kohdassa olevasta linkistä. 5(10)

6 Tilastot näkymän kautta on mahdollista poistaa varmuuskopiopalvelimelta kaikki varmuuskopioidut tiedostot pysyvästi. Poisto tapahtuu välittömästi. Poisto tulee vahvistaa sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Keskeytä Halutessasi voit keskeyttää varmuuskopioinnin esim. verkosta ladattavan elokuvan katselemisen ajaksi pääsivulta painamalla Keskeytä painiketta. Painike muuttuu saman tien Jatka nimiseksi ja pääsivun yläosaan tulee teksti Tiedostojen kopiointi on keskeytetty Voit jatkaa valitsemalla Jatka Kuva 8 Keskeytä Avaa Web-liittymä Avaa Web-liittymä kohdasta (kuva 6) pääsee suoraan varmuuskopiointipalvelimelle tarkastelemaan mitä tiedostoja on jo varmuuskopioitunut. Webliittymässä voit avata, katsella, tallentaa, kuunnella ja jakaa tiedostoja ystävillesi, vaikka et istuisi oman tietokoneesi ääressä. Avaa Web-liittymä kohdasta (kuva 6) pääsee suoraan varmuuskopiointipalvelimelle tarkastelemaan mitä tiedostoja on jo varmuuskopioitunut. Web-liittymässä voit avata, katsella, tallentaa, kuunnella ja jakaa tiedostoja ystävillesi, vaikka et istuisi oman tietokoneesi ääressä. Kuva 9 Avaa Web-liittymä Varmuuskopiointiohjelma voi siis toimia myös etäpalvelimena kotikoneella oleville tiedostoille. Voit ystäviesi tietokoneella avata matkakuvat tai kuunnella yhdessä mielimusiikkiasi, tallentaa hänen koneelleen oman tiedostosi. Tästä versiosta lukien (2.3.5) voit web-liittymästä jakaa tiedostojasi suoraan eri yhteisöihin mm. Facebook, Twitter, Blogit, Linkedin, MySpace. Webliittymä sijaitsee osoitteessa 6(10)

7 Asetukset Seuraavassa on tietoja yleisten asetusten muuttamisesta. Asetukset näkymään pääset ohjelman pääsivun Asetukset kohdasta. Asetukset koostuu kahdesta osiosta; Asetukset ja Tilaus. Kuva 10 Kuva 11 Asetukset-osio (kuva 11) Rajoita kaistanleveyden käyttöä kb/s Käytä jotakin em. nopeutta. Mitä pienemmän nopeuden valitset, sitä vähemmän Anvia Varmuuskopiointi -palvelu käyttää tietokoneen resursseista ja siten vaikuttaa mahdollisimman vähän tietokoneen suorituskykyyn. Rajoittamaton nopeus Jos valitset Rajoittamattoman (nopeat tietokoneet ja laajakaistayhteydet) - asetuksen, Anvia Varmuuskopiointi -palvelu käyttää varmuuskopioimiseen kaikki tarvitsemansa resurssit. Nopeissa tietokoneissa se saattaa nopeuttaa varmuuskopiointia huomattavasti. Jos tietokoneen suorituskyky on rajallinen, täyden nopeuden käyttäminen saattaa hidastaa Internet-yhteyden tai koko tietokoneen toimintaa. Jos tietokoneesi on uudehko, voit kokeilla tätä vaihtoehtoa. Jos huomaat, että se hidastaa tietokoneesi toimintaa, voit valita pienemmän nopeuden. Tallenna Office asiakirjojen versiot Valitse säilytettävien versioiden määrä Tallennettavien versioiden määrä -liukurista Jos esimerkiksi valitset asetukseksi 3, varmuuskopioon tallennetaan uusin versio ja sen kaksi edellistä versiota. Huomautus: Jos muutat monia tiedostoja usein, on suositeltavaa, ettet valitse tätä asetusta. Muuten varmuuskopioin koko voi suurentua ja varmuuskopiointiin kuluva aika pidentyä. 7(10)

8 Säilytä poistetut tiedostot Ohitetut tai poistetut tiedostot poistuvat varmuuskopiopalvelimelta oletusarvoisesti 30 päivän kuluttua. Se tarkoittaa, että tietokoneesta poistamasi tiedostot säilyvät varmuuskopiossa 30 päivän ajan. Sinulla on siis sen verran aikaa palauttaa poistettuja tiedostoja. Voit muuttaa tiedostojen säilytysaikaa oletusarvoa lyhyemmäksi (15 päivää) tai pidemmäksi (45 päivää) Varmuuskopioi piilotetut tiedostot ja järjestelmätiedostot Oletuksena on valittuna Ei kumpaakaan. Muut valinnat ovat Piilotetut tiedostot tai Molemmat. Järjestelmätiedostot on tallennettu tietokoneen Windows-kansioon ja Documents and Settings kansioon. Varoitus: Jos vaihdat valinnaksi Molemmat, joka sisältää Järjestelmätiedostot ja palautat varmuuskopioidut tiedostot johonkin toiseen tietokoneeseen, tietokone saattaa lakata toimimasta. Näin voi tapahtua, jos tietokoneen omat järjestelmätiedostot korvataan toisilla. Niin tapahtuu silloin, jos palautat tiedostot alkuperäisiin kansioihinsa. Jos haluat palauttaa järjestelmätiedostot johonkin toiseen tietokoneeseen, muista valita tiedostojen palautuskansioksi jokin muu kuin Windows tai Documents and Settings. Tilaus-osio (kuva 11) Oman tilin tiedot Oman tilin tiedot kohtaan tallentuu asennuksen aikana annettu sähköpostiosoite ja salasana. Niitä tarvitaan mm. kirjautuessa web-liittymään, (ohjautuu samalle www-sivulle kuin ohjelmassa Tilastot näkymässä näkyvä osoite Samoja tunnistetietoja tarvitaan myös tukipyynnön yhteydessä. Oma tilaus Oma tilaus kohdasta näet käytössäsi olevan tilaustyypin, vanhentumispäivämäärän ja tilauskoodin. Tilaustyyppi on Anvia Varmuuskopiointi palvelussa r a j o i t t a m a t o n. Kilpailijoilla saattaa olla rajoitettuja palveluita myynnissä, jolloin varmuuskopion palvelintilaa on rajoitettu esim. 2 gigaan asti. Kun palvelintila täyttyy, joutuu lisätilasta maksamaan erikseen. Vanhentumispäivämäärästä näkee sen, millioin nykyinen tilaus on päättymässä (koskee 30 päivän kokeiluversioasennuksia). Tilauskoodi kohdassa näkyy käytössä oleva tilauskoodi, myös 30 päivän kokeiluversion asennuksen yhteydessä ohjelma luo automaattisesti tilauskoodin, mutta se on voimassa vain 30 päivää. Sähköpostiraportti Sähköpostiraportti -kohdassa voit valita, haluatko saada sähköpostitse viikoittain varmuuskopiointiraportin vai ei koskaan. Suosittelemme viikkoraporttia, koska tukitilanteissa raportista voidaan tarkistaa mm. tilauskoodi, varmuuskopion nimi ja varmuuskopioitujen tiedostojen määrä edellisen viikon ajalta. Viikkoraportti toimitetaan siihen sähköpostiosoitteeseen, jota asennuksen aikana käytetään kirjautumistiedoissa. 8(10)

9 Osta nyt Kuva 12 Osta nyt Kuva 13 Osta Anna koodi Silloin kun olet asentanut Anvia Varmuuskopioinnin 30 päivän kokeiluversiona, voit helposti tilata jatkoa pääsivun Osta nyt > Osta painikkeen kautta. Mikäli sinulla on jo uusi tilauskoodi, niin voit sen aktivoida kohdasta Osta nyt > Anna koodi. Muut asiat Varmuuskopioinnin tilan tarkistaminen Anvia Varmuuskopiointi -palvelu antaa palautetta varmuuskopioinnin edistymisestä. ja tilasta Ohjelman pääikkunassa näkyvä värillinen pallo vasemmassa reunassa kertoo ohjelman tilasta: Vihreä pallo kertoo siitä, että ohjelma toimii normaalisti Punainen pallo viestittää virhetilanteesta esim. palomuuri on otettu pois päältä Keltainen pallo esiintyy vain silloin, kun käyttäjä on asentanut ohjelman 30 päivän kokeiluversiona. Varmuuskopiointi kestää liian kauan Tiedostojen ensimmäinen varmuuskopiointikerta saattaa kestää useita päiviä tai jopa muutamia viikkoja. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen voit tietokoneesi asetuksista riippuen nopeuttaa ja optimoida varmuuskopiointiprosessia muutamilla yksinkertaisilla tavoilla: Valikoitu ( kb/s) nopeus vastaan rajoittamaton nopeus Jos tietokoneesi on uudehko, kokeile varmuuskopiointia rajoittamattomalla nopeudella. Jos tietokoneen toiminta hidastuu liikaa, palaa takaisin valikoituun nopeuteen. Katso lisätietoja tämän artikkelin kohdan Rajoita kaistanleveyden käyttöä. Toinen varmuuskopiointivalinta Jos olet määrittänyt varmuuskopioitavaksi monia tiedostoluokkia (Office-asiakirjat, Kuvat ja videot tai Musiikki) sekä monia kansioita ja tiedostoja Sähköpostiviestit- ja Kirjanmerkit -luokista, varmuuskopiointi saattaa hidastua. Nopeuteen ei vaikuta tiedostojen koko, vaan niiden määrä. Tietokoneen suorituskyvyn ja Internet-yhteyden nopeuden mukaan kymmenien tai satojen tuhansien tiedostojen valitseminen varmuuskopioitaviksi saattaa aiheuttaa sen, että varmuuskopiointi hidastaa tietokoneen toimintaa. Poista joitakin tiedostoluokkia tai tiedostoja ja kansioita varmuuskopioitavien kohteiden valinnoista. 9(10)

10 Tukitilanteet Palveluihin liittyvissä tuki- ja ongelmatilanteissa palvelee Anvia Helpdesk-palvelu, numerossa (06) (0,90 e/min+pvm/mpm, jonotusaika on maksuton), joka palvelee arkisin klo ja lauantaisin klo välisenä aikana. HUOM! Kesälauantait suljettu! Ennen yhteydenottoa ota esille asiakasnumerosi (löytyy laskun yläkulmasta), tilauskoodisi (kuva 11) ja viimeisin sähköpostiisi tullut viikkoraportti. 10(10)

Online Backup palvelun ohje

Online Backup palvelun ohje Online Backup palvelun ohje Sisältö Johdanto... 3 Anvia Online Backup palvelun kuvaus... 3 Palvelun toimintaperiaate... 3 Palvelun ensimmäinen käyttökerta... 4 Palvelun aktivoiminen... 4 Ensimmäisen varmuuskopioinnin

Lisätiedot

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0

ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP ASENNUSOPAS 1.0 1(7) ANVIA ONLINE BACKUP Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi ja kenelle

Lisätiedot

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3

ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 1(6) ANVIA VARMUUSKOPIOINTI 2.3 Asioita, jotka tulee huomioida ennen asennusta! Koska palvelu sisältää myös sharing-ominaisuuden, on asiakas itse vastuussa millaisia tiedostoja palvelimelle varmuuskopioi

Lisätiedot

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen

Memeo Instant Backup Pikaopas. Vaihe 1: Luo oma, ilmainen Memeo-tili. Vaihe 2: Liitä tallennusväline tietokoneeseen Johdanto Memeo Instant Backup on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Memeo Instant Backup suojaa arvokkaat tietosi varmuuskopioimalla C-aseman tiedot automaattisesti

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi

Anvia Varmuuskopiointi 2.3. Usein kysytyt kysymykset. www.anvia.fi/varmuuskopiointi varmuuskopiointi.anvianet.fi Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta... 4 Toimiiko Anvia Varmuuskopiointi, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE ONLINE BACKUP http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859648

Käyttöoppaasi. F-SECURE ONLINE BACKUP http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859648 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän

Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän Anvia Varmuuskopiointi 2.3.5 Web-liittymän käyttöohje http://varmuuskopiointi.anvianet.fi Johdanto... 3 Mitä web-liittymällä tarkoitetaan?... 3 Web-liittymään siirtyminen... 3 Web-liittymään kirjautuminen...

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Windows Vistan varmuuskopiointi

Windows Vistan varmuuskopiointi Vaihtoehtoja varmuuskopiointiin 1 Windows Vistan varmuuskopiointi Sisällysluettelo mikko.kaariainen@opisto.hel.fi Windows Vistan varmuuskopiointi... 2 Ensimmäinen varmuuskopiointi ja asetukset... 2 Seuraava

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset

Innotele Online Backup. usein kysytyt kysymykset Innotele Online Backup usein kysytyt kysymykset Ennen asennusta Toimiiko Innotele Online Backup -ohjelmisto muiden tietokoneeseen asennettujen verkkovarmuuskopiointiohjelmien kanssa? Kyllä. Ohjelma ei

Lisätiedot

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo

Googlen palvelut synkronoinnin apuna. Kampin palvelukeskus Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Googlen palvelut synkronoinnin apuna Kampin palvelukeskus 31.01.2018 Jukka Hanhinen, Urho Karjalainen, Rene Tigerstedt, Pirjo Salo Google-tili Jos käytät Gmail-sähköpostia niin sinulla on Google-tili (nn.nn@gmail.com)

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto

Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto ? Usein kysytyt kysymykset Sonera Nettiarkisto Ennen asennusta...3 Toimiiko Sonera Nettiarkisto, jos tietokoneeseen on asennettu muita varmuuskopiointiohjelmia?...4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows

-versiot) Mozilla Firefox Safari Chrome. selaimista. Windows. Windows. Vista. Windows F-Secure Online Backup - Tekniikkaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia MITÄ KÄYTTÖJÄRJESTELMIÄ F-SECURE ONLINE BACKUP TUKEE? Tuetut käyttöjärjestelmät: Microsoft XP, 32-bittinen: Home- ja Professional-versiot

Lisätiedot

Ennen asennusta... 4 Toimiiko Backup It, jos tietokoneeseen on asennettu muita verkkovarmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi

Ennen asennusta... 4 Toimiiko Backup It, jos tietokoneeseen on asennettu muita verkkovarmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi Backup It FAQ Ennen asennusta... 4 Toimiiko Backup It, jos tietokoneeseen on asennettu muita verkkovarmuuskopiointiohjelmia?... 4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa parempi kuin yksi?... 4 Mitä

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Backup Premium Pikakäyttöopas

Backup Premium Pikakäyttöopas Tietoja Memeo Backup Premium on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Automaattisesti varmuuskopioimalla Memeo Backup Premium pystyy palauttamaan arvokkaat ja

Lisätiedot

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö

Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle. 3.2.2015 Esa Väistö Office 2013 ohjelman asennus omalle työasemalle/laitteelle 3.2.2015 Esa Väistö Sisällysluettelo 2 (8) Office2013 ProPlus asennus opiskelijoille ja opettajille... 3 Asennus Windows työasemaan... 3 Asennus

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2006 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen StorageIT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa.

Windows Phone. Sähköpostin määritys. Tässä oppaassa kuvataan uuden sähköpostitilin käyttöönotto Windows Phone 8 -puhelimessa. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Windows Phone Sähköpostin määritys Määrittämällä sähköpostitilisi Windows-puhelimeesi,

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Sonera Varmuuskopiousein kysytyt kysymykset

Sonera Varmuuskopiousein kysytyt kysymykset Sonera Varmuuskopiousein kysytyt kysymykset Ennen asennusta...4 Toimiiko Sonera Varmuuskopio, jos tietokoneeseen on asennettu muita verkkovarmuuskopiointiohjelmia?...4 Onko kaksi verkkovarmuuskopiointiohjelmaa

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

Järjestelmänvalvontaopas

Järjestelmänvalvontaopas Järjestelmänvalvontaopas Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800 646 4633 (800-MiniMed) 818 576 5555 www.minimed.com Edustaja EU:n alueella Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Alankomaat

Lisätiedot

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon.

TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. TERVETULOA WAHTI-PALVELUN KÄYTTÄJÄKSI. Ohjeet kameran asennukseen ja käyttöönottoon. 1 SISÄLLYSLUETTELO Pakkauksen sisältö Sisäkameran asennusohjeet Palvelun kuvakkeiden merkitys ja toiminnot Paluu etusivulle

Lisätiedot

Site Data Manager Käyttöohje

Site Data Manager Käyttöohje Site Data Manager Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Mikä on SDM 2 SDM asennus 2 Ohjelman käyttö 3 Päävalikko 4 Varmuuskopion tekeminen 5 Täydellisen palautuksen tekeminen 6 Osittaisen palautuksen tekeminen

Lisätiedot

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö

Moodle opiskelijan opas. Verkko oppimisympäristön käyttö Moodle opiskelijan opas Verkko oppimisympäristön käyttö Marko Jarva 21.1.2009 Sisällysluettelo 1 Aloitusnäkymä... 3 1.1 Kirjautuminen... 3 2 Kurssin sivu... 4 2.1 Aiheet ja näkymä... 4 3 Omat tiedot...

Lisätiedot

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas

Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n vaiheittainen päivitysopas Windows 8.1:n asennus ja päivitys Päivitä BIOS, sovellukset ja ohjaimet ja suorita Windows Update Valitse asennustyyppi Asenna Windows 8.1 Käy Samsungin päivitystukisivust

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Haluatko testata sovelluksen käyttöä? Napsauta kohtaa Testaa kokeiluversiolta. Huomaa, että kaikkia sovelluksen ominaisuuksia ei ole saataville kokeiluversiossa. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta

Lisätiedot

1 Esittely... 3. 1.1 Yleisesti... 3. 1.2 Laitteistovaatimukset... 4. 2 Käyttöönotto... 4. 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä...

1 Esittely... 3. 1.1 Yleisesti... 3. 1.2 Laitteistovaatimukset... 4. 2 Käyttöönotto... 4. 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä... SISÄLLYSLUETTELO 1 Esittely... 3 1.1 Yleisesti... 3 1.2 Laitteistovaatimukset... 4 2 Käyttöönotto... 4 3 Varmuuskopiointiohjelman käyttöliittymä... 5 4 Varmuuskopiointi... 6 4.1 Tiedostojen valitseminen

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan

Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Ohje Hammasvälineen verkkokauppaan Hammasvälineen uusi verkkokauppa löytyy osoitteesta kauppa.hammasvaline.fi Sisäänkirjautuminen Paina yläpalkin Kirjaudu sisään -painiketta. Sisäänkirjautumisikkuna avautuu.

Lisätiedot

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje

Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Office 2013 - ohjelmiston asennusohje Tämän ohjeen kuvakaappaukset on otettu asentaessa ohjelmistoa Windows 7 käyttöjärjestelmää käyttävään koneeseen. Näkymät voivat hieman poiketa, jos sinulla on Windows

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013

Pauliina Munter / Suvi Junes Tampereen yliopisto/tietohallinto 2013 Tehtävä 2.2. Tehtävä-työkalun avulla opiskelijat voivat palauttaa tehtäviä Moodleen opettajan arvioitaviksi. Palautettu tehtävä näkyy ainoastaan opettajalle, ei toisille opiskelijoille. Tehtävä-työkalun

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas

Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Järjestelmän varmuuskopioiminen ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007-2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä

Lisätiedot

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat:

Ennen varmenteen asennusta varmista seuraavat asiat: NAPPULA-VARMENTEEN ASENNUSOHJE 1/17 Suosittelemme käyttämään Nappulaa uusimmalla versiolla Firefox- tai Chrome- tai Applen laitteissa Safariselaimesta. Tästä dokumentista löydät varmenteen asennusohjeet

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun.

Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun. StorageIT 2007 varmuuskopiointiohjelman asennusohje. Hyvä asiakkaamme! Olet tehnyt hyvän valinnan hankkiessasi kotimaisen Storage IT varmuuskopiointipalvelun. Ennen asennuksen aloittamista Varmista, että

Lisätiedot

3.2 Kurssin varmuuskopioiminen

3.2 Kurssin varmuuskopioiminen 3.2 Kurssin varmuuskopioiminen Yleisiä asioita kurssien varmuuskopioimisesta Ensisijaisesti opettajien tulee huolehtia omien kurssiensa varmuuskopioinneista itse. Hätätilanteessa voit pyytää apua myös

Lisätiedot

4.5 Kurssin varmuuskopioiminen

4.5 Kurssin varmuuskopioiminen 4.5 Kurssin varmuuskopioiminen Yleisiä asioita kurssien varmuuskopioimisesta Koska olemme sopineet luopuvamme testi-moodle -termistä, puhun tässä luvussa testi-moodlesta vanhana Moodlena ja uudesta tuotanto-moodlesta

Lisätiedot

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy

Käyttöohje. Ticket Inspector. Versio 1.0. Sportum Oy Käyttöohje Ticket Inspector Versio 1.0 Sportum Oy 10.5.2017 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen ensimmäisellä kerralla / PIN-koodin unohtuessa... 3 3. Tunnistautuminen... 4 4. Päänäkymä...

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje

Sonera Yritysvartija. Käyttöohje Sonera Yritysvartija Käyttöohje 1/15 Sonera Yritysvartija Käyttöohje 05/2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Päänäkymä... 4 2. Arkisto... 5 3. Asetukset... 6 3.1. Kamera-asetukset... 7 3.1.1. Yleistä... 7 3.1.2. Tallennus...

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

FOTONETTI BOOK CREATOR

FOTONETTI BOOK CREATOR F O T O N E T T I O Y FOTONETTI BOOK CREATOR 6 2012 Kemintie 6 95420 Tornio puhelin: 050-555 6500 pro/kirja: 050-555 6580 www.fotonetti.fi Ohjelman asentaminen 1 Hae ohjelma koneellesi osoitteesta http://www.fotonetti.fi/kuvakirjatilaa

Lisätiedot

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Softphone. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Softphone Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP Softphonen asentamiseksi tietokoneellesi. lla olevat yksinkertaiset

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21)

Oppilaan opas. Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy. Versio 0.2 (2008-01-21) Oppilaan opas Visuaaliviestinnän Instituutti VVI Oy Versio 0.2 (2008-01-21) Versio Päivämäärä Kuvaus 0.1 2005-01-16 Ensimmäinen versio. 0.2 2008-01-21 Korjattu kuvatiedostojen maksimiresoluutio ja muutamia

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN 1.6.2017 vj Oikeus: Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko jäsen itse

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Rajattomasti tilaa kuville verkossa

Rajattomasti tilaa kuville verkossa TERVETULOA GOOGLE-KOULUN. OSAAN TÄSSÄ NUMEROSSA: Tee varmuuskopio koneen ja kännykän kuvista Hanki rajattomasti tallennustilaa omille kuville Katsele kuvia televisiosta Paranna heikkoja kuvia Jaa omat

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla...

Sisällysluettelo. USB-laitteen jakaminen verkossa... 3. USB-tulostimen jakaminen... 5. Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... Lisätoiminnot Sisällysluettelo USB-laitteen jakaminen verkossa... 3 USB-tulostimen jakaminen... 5 Macin varmuuskopiointi Time Machine -ohjelmalla... 6 NETGEAR genie -sovellus... 8 2 USB-laitteen jakaminen

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN

NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN NÄIN OTAT F-SECURE SAFEN KÄYTTÖÖN 2 REKISTERÖINTI Avaa saamasi SAFE -linkki tai mene ostamastasi tuotepakkauksesta löytyvään osoitteeseen. 2 Täytä lomake ja valitse vahva salasana. Klikkaa Luo käyttäjätili.

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä

ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas. Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET CYBER SECURITY Mac Pikaopas Lataa tämän asiakirjan uusin versio napsauttamalla tätä ESET Cyber Security tarjoaa huippuluokan suojauksen tietokoneellesi haittaohjelmia vastaan. Alun perin palkitussa

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Mikä on facebook? Rekisteröityminen

Mikä on facebook? Rekisteröityminen Mikä on facebook? Facebook on Internetissä toimiva sosiaalinen palvelu, jonka tarkoituksena on yhdistää ystäviä, työ ja opiskelu kavereita ja tuttuja. Ihmiset käyttävät facebookkia ollakseen yhteydessä

Lisätiedot

Tamico Yrityssähköposti

Tamico Yrityssähköposti ------- Tamico Yrityssähköposti Pikakäyttöopas ver. 106165-6, 18.8.2014 Sisältö 1 Johdanto... 1 1.1 Yleistä palvelusta... 1 2 Web-sähköpostin käyttäminen Tamico Yrityssähköposti -palvelussa.... 2 2.1 Yrityssähköpostipalveluun

Lisätiedot

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma

Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Poista tietokoneessasi olevat Javat ja asenna uusin Java-ohjelma Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje työpaikan

Lisätiedot

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6

JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 käyttöohjeet JAKELUPISTE KÄYTTÖOHJE 2/6 1. Esittely JakeluPiste on helppo ja yksinkertainen ratkaisu tiedostojen lähettämiseen ja vastaanottamiseen. Olipa kyseessä tärkeä word dokumentti tai kokonainen

Lisätiedot

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit.

Tehtävä. Asetukset. Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Tehtävä Moodlen versiossa 2.3. käyttöön tuli uusi tehtävätyyppi, jonka on tarkoitus tulevaisuudessa korvata aiemmat tehtävätyypit. Uusi tehtävä näkyy Lisää aineisto tai aktiviteetti - valikossa muiden

Lisätiedot

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN

JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Versio Vastuu: 31.8.2015 vj Partiolainen tai huoltaja JÄSENTIETOJEN PÄIVITTÄMINEN Yhteystietojen päivittäminen ja jäsenkortin tulostaminen tehdään suoraan partiorekisteri Kuksassa. Tämän voi tehdä joko

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi?

Internetin hyödyt ja vaarat. Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Internetin hyödyt ja vaarat Miten nettiä käytetään tehokkaasti hyväksi? Linkit Chrome https://www.google.com/intl/fi/chrome/browser/ Firefox http://www.mozilla.org/fi/ Opera http://www.opera.com/fi Vertailu

Lisätiedot

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon

Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Opas Logitech Harmony 525 asennusohjelmistoon Tervetuloa! Ohjattu asennus asentaa Logitech Harmony kaukoohjaimen ohjelmiston koneellesi jatkaaksesi paina NEXT. Valitse kieli ja paina ok. Ohessa on Logitech

Lisätiedot

Visma Avendon asennusohje

Visma Avendon asennusohje Visma Avendon asennusohje 1 Versio 5.21 On tärkeää, että käytössäsi on aina uusin toimittamamme versio ohjelmistosta. Asentamalla viimeisimmän version saat käyttöösi ohjelman tuoreimmat ominaisuudet ja

Lisätiedot

PÄIVITÄ TIETOKONEESI

PÄIVITÄ TIETOKONEESI PÄIVITÄ TIETOKONEESI SAMPOLAN KIRJASTO TIETOTORI Sammonkatu 2 33540 Tampere 040 800 7816 tietotori.sampola@tampere.fi PÄIVITÄ TIETOKONEESI 2(16) Sisällys 1. Mihin päivityksiä tarvitaan?... 3 1.1. Windowsin

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Sovellussivusto

Käyttöohjeet. Sovellussivusto Käyttöohjeet Sovellussivusto SISÄLLYSLUETTELO Tietoja oppaasta...2 Oppaassa käytetyt symbolit...2 Vastuuvapauslauseke...3 Huomautuksia...3 Mitä sovellussivustolla voi tehdä... 4 Ennen sovellussivuston

Lisätiedot

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje

SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje SALITE.fi -Verkon pääkäyttäjän ohje Sisältö 1 Verkon pääkäyttäjä (Network Admin)...3 2 Verkonhallinta...3 2.1 Navigointi verkonhallintaan...3 2.2 Sivustot...3 2.1 Sivustojen toiminnot...4 2.3 Sivuston

Lisätiedot

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon.

Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon. Provet Pet ohjelmisto ja tulostus PDF-tiedostoon www.provet.fi Finnish Net Solutions Oy www.fns.fi 1/6 Finnish Net Solutions Oy, 2/2012 Yleistä Tulostaminen PDF-tiedostoon Provet Petistä onnistuu ilmaisen

Lisätiedot

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje

Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Henkilö- ja koulutusrekisterin asennusohje Ohjelmaversio 1.0 Dokumenttiversio 1.0 2 Ohjelman lataaminen Voit ladata henkilöstö- ja koulutusrekisteriohjelman asennuspaketin EduSetup.exe sivustolta valitsemalla

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin

Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Sirpa Leinonen Kansionäkymä listasta suuriin kuvakkeisiin Riippuen koneen Windows versiosta hieman eroja miten näkymä valitaan 1. Tiedosto 2. Näytä välilehdellä valinta kansio näkymlle Suurimmat tai suuret

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot