Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje"

Transkriptio

1 Anvia Varmuuskopiointi 2.3 Ohjelman käyttöohje varmuuskopiointi.anvianet.fi

2 Sisältö Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate... 3 Varmuuskopioi... 3 Näytä tiedostoluettelo... 3 Palauta... 4 Varmuuskopioitujen tiedostojen palauttaminen:... 4 Varmuuskopion palauttaminen toiseen tietokoneeseen... 5 Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen useaan tietokoneeseen... 5 Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen vain yhteen tietokoneeseen... 5 Tilastot... 5 Keskeytä... 6 Avaa Web-liittymä... 6 Asetukset... 7 Asetukset-osio (kuva 11)... 7 Rajoita kaistanleveyden käyttöä kb/s... 7 Rajoittamaton nopeus... 7 Tallenna Office asiakirjojen versiot... 7 Säilytä poistetut tiedostot... 8 Varmuuskopioi piilotetut tiedostot ja järjestelmätiedostot... 8 Tilaus-osio (kuva 11)... 8 Oman tilin tiedot... 8 Oma tilaus... 8 Sähköpostiraportti... 8 Osta nyt... 9 Muut asiat... 9 Varmuuskopioinnin tilan tarkistaminen... 9 Varmuuskopiointi kestää liian kauan... 9 Tukitilanteet (10)

3 Anvia Varmuuskopiointi palvelun kuvaus ja periaate Anvia Varmuuskopiointi palvelu sisältää ohjelmistosovelluksen, jonka avulla voit varmuuskopioida kuvat, videot, musiikkitiedostot, sähköpostiviestit ja muut asiakirjat. Sovellus toimii Internetissä, mikä tarkoittaa sitä, että tiedoille on käytettävissä lähes rajattomasti tilaa. Kun tiedot tallennetaan muualle, ne ovat monin tavoin paremmin turvassa kuin tietokoneen kiintolevyllä. Ohjelma sisältää myös selaussuojauksen. Voit määrittää, että Anvia Varmuuskopiointi -palvelu valitsee ja varmuuskopioi tärkeät tiedostot automaattisesti, tai voit tehdä tämän manuaalisesti. Tiedostot varmuuskopioidaan turvalliseen palvelimeen Internetissä. Automaattinen varmuuskopiointi on jatkuva prosessi, joka tapahtuu taustalla. Ohjelma tarkkailee, mitä tiedostoja tietokoneessa muutetaan, ja lisää muutetut tiedostot automaattisesti varmuuskopioon. Myöhemmin voit palauttaa haluamasi tiedoston varmuuskopiosta tietokoneeseen. Voit palauttaa kaikki tiedostot automaattisesti tai valita palautettavat tiedostot manuaalisesti. Varmuuskopioi Kuva 1 ja Kuva 2 Varmuuskopiointi on aloitettu asennuksen jälkeen. Huomautus: Ensimmäinen varmuuskopiointi voi kestää useita päiviä tai jopa muutaman viikon. Tämä riippuu tietokoneen nopeudesta, kaistanleveydestä ja valittujen tietojen määrästä. Suosittelemme jättämään tietokoneen päälle yön ajaksi, kunnes ensimmäinen varmuuskopiointi on päättynyt. Näytä tiedostoluettelo Voit tarkastella varmuuskopioituja tiedostoja Varmuuskopioi näkymässä Näytä tiedostoluettelo linkistä avautuvasta luettelosta tai Anvia Varmuuskopioinin web-liittymän kautta osoitteessa Varmuuskopioitujen tiedostojen tarkasteleminen web-liittymän kautta: 1. Valitse ohjelman pääsivulta Avaa Web-liittymä. 2. Kirjaudu asennusvaiheessa antamalla sähköpostiosoitteella (käyttäjänimi) ja salasanalla palveluun. 3(10)

4 Asennuksen aikana valitsit em. tunnisteiden lisäksi myös varmuuskopiolle nimen, sisällön ja säilytysajan poistetuille tiedostoille. 1. Varmuuskopion nimeä tarvitaan silloin, jos varmuuskopio siirretään toiseen tietokoneeseen esim. ihan uudelle tietokoneelle. Kuva 2 2. Varmuuskopion sisältö Voit valita mitä tiedostoja varmuuskopioon lisätään. Ohjelma seuraa tiedostojen muutoksia tietokoneessa ja varmuuskopioi tällaiset tiedostot automaattisesti. Vaihtoehdot ovat: Kuvat, videot, musiikki, Office-asiakirjat, sähköpostiviestit, web-selaimen kirjanmerkit. Vaihtoehtoisesti voit valita vain tietyt tiedostot varmuuskopioitavaksi. Tehdyt valinnat voi tarkistaa kuvasta 2.. Kuva 3 3. Säilytä poistetut tiedostot Jos poistat varmuuskopioidun tiedoston tietokoneesta tai jätät sen varmuuskopiosta pois, tiedostoa säilytetään tässä kohdassa valitun ajan eli 15 päivää, 30 päivää tai 45 päivää. HUOM! Varmuuskopiot poistuvat palvelimelta silloinkin, jos siirrät tiedoston tietokoneeltasi pysyvästi esim. ulkoiselle kovalevylle tai muistitikulle. Kuva 4 Palauta Kuva 5 Palauta valitaan, kun esim. on ostettu uusi tietokone ja halutaan siirtää varmuuskopiopalvelimelta vanhan koneen varmuuskopioidut tiedostot uudelle tietokoneelle Varmuuskopioitujen tiedostojen palauttaminen: 1. Avaa ohjelma 2. Valitse pääsivulta Palauta 3. Voit valita joko Palauta tiedosto- ja kansiokohtaisesti tai Palauta kaikki 4. Kun haluat palauttaa kaikki tiedostot automaattisesti, niin valitse Palauta kaikki tai 4(10)

5 5. Kun haluat itse valita mitä tiedostoja palautetaan, niin valitse Palauta tiedosto- ja kansiokohtaisesti. Valitse rastittamalla ne tiedostot ja/tai kansiot, jotka haluat palauttaa 6. Molemmissa vaihtoehdoissa voit valita myös palautuskansion, mikäli haluat sitä muuttaa. 7. Valintojen jälkeen valitse Palauta, niin tiedostojen palautus alkaa. Varmuuskopion palauttaminen toiseen tietokoneeseen Joskus voi olla tarpeellista palauttaa varmuuskopio johonkin muuhun tietokoneeseen kuin siihen, missä varmuuskopio on tehty. Kun palautat tiedostoja, pidä mielessäsi seuraavat seikat. Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen useaan tietokoneeseen 1. Asenna Anvia Varmuuskopiointi -palvelu toiseen tietokoneeseen. 2. Käytä asennuksen aikana samaa tilauskoodia, sähköpostiosoitetta ja salasanaa kuin alkuperäisessä asennuksessa. 3. Ohjelma kysyy, haluatko palauttaa tiedostot vai lisätä uuden varmuuskopion. a. Jos valitset alkuperäisestä tietokoneesta varmuuskopioitujen tiedostojen palauttamisen, voit palauttaa joko kaikki tiedostot tai vain valitut tiedostot. Huomaa, että tiedostot, joita et valitse, poistetaan varmuuskopiosta. b. Jos aloitat uuden varmuuskopioinnin, alkuperäisen tietokoneen tiedostoja ei palauteta. Käyttöoikeus, joka sallii asentamisen vain yhteen tietokoneeseen Kun olet asentanut Anvia Varmuuskopiointi -palvelun toiseen tietokoneeseen käyttäen samaa tilauskoodia, alkuperäisen tietokoneen tiedostoja ei enää varmuuskopioida. Tilastot Kuva 6 Tilastot Kuva 7 Tilastot näkymä Tilastot näkymään päästään, kun ohjelman pääsivulta valitaan Tilastot (Kuva 6). Tilastot näkymässä (Kuva 7) on tiedot varmuuskopion nimestä ja sähköpostiosoitteesta, jotka asennuksen kuluessa on annettu. Web-liittymään pääsee suoraan Web-käyttö kohdassa olevasta linkistä. 5(10)

6 Tilastot näkymän kautta on mahdollista poistaa varmuuskopiopalvelimelta kaikki varmuuskopioidut tiedostot pysyvästi. Poisto tapahtuu välittömästi. Poisto tulee vahvistaa sähköpostiosoitteella ja salasanalla. Keskeytä Halutessasi voit keskeyttää varmuuskopioinnin esim. verkosta ladattavan elokuvan katselemisen ajaksi pääsivulta painamalla Keskeytä painiketta. Painike muuttuu saman tien Jatka nimiseksi ja pääsivun yläosaan tulee teksti Tiedostojen kopiointi on keskeytetty Voit jatkaa valitsemalla Jatka Kuva 8 Keskeytä Avaa Web-liittymä Avaa Web-liittymä kohdasta (kuva 6) pääsee suoraan varmuuskopiointipalvelimelle tarkastelemaan mitä tiedostoja on jo varmuuskopioitunut. Webliittymässä voit avata, katsella, tallentaa, kuunnella ja jakaa tiedostoja ystävillesi, vaikka et istuisi oman tietokoneesi ääressä. Avaa Web-liittymä kohdasta (kuva 6) pääsee suoraan varmuuskopiointipalvelimelle tarkastelemaan mitä tiedostoja on jo varmuuskopioitunut. Web-liittymässä voit avata, katsella, tallentaa, kuunnella ja jakaa tiedostoja ystävillesi, vaikka et istuisi oman tietokoneesi ääressä. Kuva 9 Avaa Web-liittymä Varmuuskopiointiohjelma voi siis toimia myös etäpalvelimena kotikoneella oleville tiedostoille. Voit ystäviesi tietokoneella avata matkakuvat tai kuunnella yhdessä mielimusiikkiasi, tallentaa hänen koneelleen oman tiedostosi. Tästä versiosta lukien (2.3.5) voit web-liittymästä jakaa tiedostojasi suoraan eri yhteisöihin mm. Facebook, Twitter, Blogit, Linkedin, MySpace. Webliittymä sijaitsee osoitteessa 6(10)

7 Asetukset Seuraavassa on tietoja yleisten asetusten muuttamisesta. Asetukset näkymään pääset ohjelman pääsivun Asetukset kohdasta. Asetukset koostuu kahdesta osiosta; Asetukset ja Tilaus. Kuva 10 Kuva 11 Asetukset-osio (kuva 11) Rajoita kaistanleveyden käyttöä kb/s Käytä jotakin em. nopeutta. Mitä pienemmän nopeuden valitset, sitä vähemmän Anvia Varmuuskopiointi -palvelu käyttää tietokoneen resursseista ja siten vaikuttaa mahdollisimman vähän tietokoneen suorituskykyyn. Rajoittamaton nopeus Jos valitset Rajoittamattoman (nopeat tietokoneet ja laajakaistayhteydet) - asetuksen, Anvia Varmuuskopiointi -palvelu käyttää varmuuskopioimiseen kaikki tarvitsemansa resurssit. Nopeissa tietokoneissa se saattaa nopeuttaa varmuuskopiointia huomattavasti. Jos tietokoneen suorituskyky on rajallinen, täyden nopeuden käyttäminen saattaa hidastaa Internet-yhteyden tai koko tietokoneen toimintaa. Jos tietokoneesi on uudehko, voit kokeilla tätä vaihtoehtoa. Jos huomaat, että se hidastaa tietokoneesi toimintaa, voit valita pienemmän nopeuden. Tallenna Office asiakirjojen versiot Valitse säilytettävien versioiden määrä Tallennettavien versioiden määrä -liukurista Jos esimerkiksi valitset asetukseksi 3, varmuuskopioon tallennetaan uusin versio ja sen kaksi edellistä versiota. Huomautus: Jos muutat monia tiedostoja usein, on suositeltavaa, ettet valitse tätä asetusta. Muuten varmuuskopioin koko voi suurentua ja varmuuskopiointiin kuluva aika pidentyä. 7(10)

8 Säilytä poistetut tiedostot Ohitetut tai poistetut tiedostot poistuvat varmuuskopiopalvelimelta oletusarvoisesti 30 päivän kuluttua. Se tarkoittaa, että tietokoneesta poistamasi tiedostot säilyvät varmuuskopiossa 30 päivän ajan. Sinulla on siis sen verran aikaa palauttaa poistettuja tiedostoja. Voit muuttaa tiedostojen säilytysaikaa oletusarvoa lyhyemmäksi (15 päivää) tai pidemmäksi (45 päivää) Varmuuskopioi piilotetut tiedostot ja järjestelmätiedostot Oletuksena on valittuna Ei kumpaakaan. Muut valinnat ovat Piilotetut tiedostot tai Molemmat. Järjestelmätiedostot on tallennettu tietokoneen Windows-kansioon ja Documents and Settings kansioon. Varoitus: Jos vaihdat valinnaksi Molemmat, joka sisältää Järjestelmätiedostot ja palautat varmuuskopioidut tiedostot johonkin toiseen tietokoneeseen, tietokone saattaa lakata toimimasta. Näin voi tapahtua, jos tietokoneen omat järjestelmätiedostot korvataan toisilla. Niin tapahtuu silloin, jos palautat tiedostot alkuperäisiin kansioihinsa. Jos haluat palauttaa järjestelmätiedostot johonkin toiseen tietokoneeseen, muista valita tiedostojen palautuskansioksi jokin muu kuin Windows tai Documents and Settings. Tilaus-osio (kuva 11) Oman tilin tiedot Oman tilin tiedot kohtaan tallentuu asennuksen aikana annettu sähköpostiosoite ja salasana. Niitä tarvitaan mm. kirjautuessa web-liittymään, (ohjautuu samalle www-sivulle kuin ohjelmassa Tilastot näkymässä näkyvä osoite https://anvia.ob.fsecure.com/) Samoja tunnistetietoja tarvitaan myös tukipyynnön yhteydessä. Oma tilaus Oma tilaus kohdasta näet käytössäsi olevan tilaustyypin, vanhentumispäivämäärän ja tilauskoodin. Tilaustyyppi on Anvia Varmuuskopiointi palvelussa r a j o i t t a m a t o n. Kilpailijoilla saattaa olla rajoitettuja palveluita myynnissä, jolloin varmuuskopion palvelintilaa on rajoitettu esim. 2 gigaan asti. Kun palvelintila täyttyy, joutuu lisätilasta maksamaan erikseen. Vanhentumispäivämäärästä näkee sen, millioin nykyinen tilaus on päättymässä (koskee 30 päivän kokeiluversioasennuksia). Tilauskoodi kohdassa näkyy käytössä oleva tilauskoodi, myös 30 päivän kokeiluversion asennuksen yhteydessä ohjelma luo automaattisesti tilauskoodin, mutta se on voimassa vain 30 päivää. Sähköpostiraportti Sähköpostiraportti -kohdassa voit valita, haluatko saada sähköpostitse viikoittain varmuuskopiointiraportin vai ei koskaan. Suosittelemme viikkoraporttia, koska tukitilanteissa raportista voidaan tarkistaa mm. tilauskoodi, varmuuskopion nimi ja varmuuskopioitujen tiedostojen määrä edellisen viikon ajalta. Viikkoraportti toimitetaan siihen sähköpostiosoitteeseen, jota asennuksen aikana käytetään kirjautumistiedoissa. 8(10)

9 Osta nyt Kuva 12 Osta nyt Kuva 13 Osta Anna koodi Silloin kun olet asentanut Anvia Varmuuskopioinnin 30 päivän kokeiluversiona, voit helposti tilata jatkoa pääsivun Osta nyt > Osta painikkeen kautta. Mikäli sinulla on jo uusi tilauskoodi, niin voit sen aktivoida kohdasta Osta nyt > Anna koodi. Muut asiat Varmuuskopioinnin tilan tarkistaminen Anvia Varmuuskopiointi -palvelu antaa palautetta varmuuskopioinnin edistymisestä. ja tilasta Ohjelman pääikkunassa näkyvä värillinen pallo vasemmassa reunassa kertoo ohjelman tilasta: Vihreä pallo kertoo siitä, että ohjelma toimii normaalisti Punainen pallo viestittää virhetilanteesta esim. palomuuri on otettu pois päältä Keltainen pallo esiintyy vain silloin, kun käyttäjä on asentanut ohjelman 30 päivän kokeiluversiona. Varmuuskopiointi kestää liian kauan Tiedostojen ensimmäinen varmuuskopiointikerta saattaa kestää useita päiviä tai jopa muutamia viikkoja. Ensimmäisen varmuuskopioinnin jälkeen voit tietokoneesi asetuksista riippuen nopeuttaa ja optimoida varmuuskopiointiprosessia muutamilla yksinkertaisilla tavoilla: Valikoitu ( kb/s) nopeus vastaan rajoittamaton nopeus Jos tietokoneesi on uudehko, kokeile varmuuskopiointia rajoittamattomalla nopeudella. Jos tietokoneen toiminta hidastuu liikaa, palaa takaisin valikoituun nopeuteen. Katso lisätietoja tämän artikkelin kohdan Rajoita kaistanleveyden käyttöä. Toinen varmuuskopiointivalinta Jos olet määrittänyt varmuuskopioitavaksi monia tiedostoluokkia (Office-asiakirjat, Kuvat ja videot tai Musiikki) sekä monia kansioita ja tiedostoja Sähköpostiviestit- ja Kirjanmerkit -luokista, varmuuskopiointi saattaa hidastua. Nopeuteen ei vaikuta tiedostojen koko, vaan niiden määrä. Tietokoneen suorituskyvyn ja Internet-yhteyden nopeuden mukaan kymmenien tai satojen tuhansien tiedostojen valitseminen varmuuskopioitaviksi saattaa aiheuttaa sen, että varmuuskopiointi hidastaa tietokoneen toimintaa. Poista joitakin tiedostoluokkia tai tiedostoja ja kansioita varmuuskopioitavien kohteiden valinnoista. 9(10)

10 Tukitilanteet Palveluihin liittyvissä tuki- ja ongelmatilanteissa palvelee Anvia Helpdesk-palvelu, numerossa (06) (0,90 e/min+pvm/mpm, jonotusaika on maksuton), joka palvelee arkisin klo ja lauantaisin klo välisenä aikana. HUOM! Kesälauantait suljettu! Ennen yhteydenottoa ota esille asiakasnumerosi (löytyy laskun yläkulmasta), tilauskoodisi (kuva 11) ja viimeisin sähköpostiisi tullut viikkoraportti. 10(10)

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -ohje... 3 Johdanto... 3 Mikä on F-Secure Online Backup Service for Consumers?... 3 Ohjelman toimintaperiaate...

Lisätiedot

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?...

Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... F-Secure SecureIT FAQ Ennen asennusta... 5 Toimiiko SecureIT yhdessä muiden tietokoneeseeni asennettujen virustentorjunta- ja palomuuriohjelmien kanssa?... 5 Onko kaksi virustentorjuntaohjelmaa parempi

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ)

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) TIETOTURVAPALVELU Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Tietoturvapalvelu Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP

Lisätiedot

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö

AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö AB-ajokortti 2 Yhteiskäyttö SISÄLLYS Sisällys... 2 Kurssiaineiston sisältö... 4 Käyttöjärjestelmän mukauttaminen... 4 Tiedostohallinnan asetukset ja pikakuvakkeet... 4 Ikkunoiden hallinta... 4 Tiedoston

Lisätiedot

Internet Security 2015

Internet Security 2015 Internet Security 2015 2 Sisällys Internet Security 2015 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...6 1.3 Sovellusten asentaminen ja

Lisätiedot

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva

Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Usein kysytyt kysymykset Anvia Tietoturva Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän 32-bittinen

Lisätiedot

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10

Luku 1: Asennus...5. Luku 2: Aloittaminen...10 F-Secure Internet Security 2014 F-Secure Internet Security 2014 Sisällysluettelo 2 Sisällys Luku 1: Asennus...5 1.1 Ennen ensimmäistä asennusta...6 1.2 Tuotteen asentaminen ensimmäisen kerran...7 1.3 Sovellusten

Lisätiedot

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI

TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI TEKNISET OHJEET JA VARMUUSKOPIOINTI Sisällys YHDEN KONEEN VERSION ASENNUS... 4 PERUSVAIHEET... 4 OHJELMAN REKISTERÖINTI YRITYKSELLE... 4 VERKKOVERSION ASENTAMINEN... 6 YLEISTÄ... 6 PALVELIMEN NIMEN ASETTAMINEN...

Lisätiedot

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12

Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Usein esitetyt kysymykset (FAQ) Safe Anywhere PC 12 Sisältö Miten voin tarkistaa, mikä Windows-käyttöjärjestelmän versio minulla on?... 4 Näin selvität, onko tietokoneessasi Windows XP -käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014

Opas versiolle 8.1. Hannu Matikainen. Päivitetty 11.6.2014 Opas versiolle 8.1 Päivitetty 11.6.2014 Sisältö JOHDANTO... 1 YLEISTÄ... 1 WINDOWS-VERSIOT... 2 MODERN-KÄYTTÖLIITTYMÄ... 3 Aloitusnäyttö... 3 Kaikkien sovellusten näyttäminen... 4 Navigointi käyttöliittymässä...

Lisätiedot

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1

Taseri 6.0 Käyttöohje. Taseri 6.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 1 Taseri 6.0 Käyttöohje Taseri 6.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M

Lisätiedot

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1

Taseri 5.0 Käyttöohje. Taseri 5.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 1 Taseri 5.0 Käyttöohje Taseri 5.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 T A S E R I Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie 27f

Lisätiedot

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax.

PRIMUS W4. Käyttöönotto-opas 4.6.2014. StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. PRIMUS W4 Käyttöönotto-opas StarSoft Oy www.starsoft.fi sähköposti: tuki@starsoft.fi puh. (06) 320 2500 fax. (06) 320 2599 PRIMUS W4 Sivu 1/36 Primuksen kä yttö ö nöttö-öpäs SISÄLLYS 1 Käyttöönotto ja

Lisätiedot

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri

SELKOTIETO OY. Netti-Jäseri Käyttöohje. Netti-Jäseri 1 SELKOTIETO OY Netti-Jäseri Käyttöohje Netti-Jäseri N E T T I - J Ä S E R I Y H D I S T Y K S E N J Ä S E N R E K I S T E R I O H J E L M A Käyttöohje Selkotieto Oy PL 24 00351 HELSINKI Puh. 050 517 5386

Lisätiedot

FirstOffice Johdanto ja asennus

FirstOffice Johdanto ja asennus Johdanto ja asennus Kappale 1: Johdanto ja asennus FirstOffice on integroitu taloushallinto-ohjelma pienyrityksille Windows, Macintosh ja Linux käyttöympäristöihin. Se sisältää laskutuksen, osto- ja myyntireskontran,

Lisätiedot

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4

Infovox ivox Käyttöopas. versio 4 Infovox ivox Käyttöopas versio 4 Julkaistu 11.3.2015 Copyright 2006-2015 Acapela Group. Kaikki oikeudet pidätetään http://www.acapela-group.com Sisällysluettelo JOHDANTO... 1. MIKÄ ON INFOVOX IVOX?...

Lisätiedot

Windows tyo aseman vianselvitys

Windows tyo aseman vianselvitys Windows tyo aseman vianselvitys Yleistä Työasemissa esiintyvät viat ja käyttöhäiriöt voivat johtua monista eri syistä. Vika voi olla vähäinen tai pahimmillaan estää työaseman käytön kokonaan. Kiireellisissä

Lisätiedot

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008

Käyttöopas. (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Käyttöopas (tarkoitettu tuoteversiolle 4.2 tai sitä uudemmille versioille) Microsoft Windows 7 / Vista / XP / 2000 / 2003 / 2008 Sisältö 1. ESET Smart Security 4...4 1.1 Uudet ominaisuudet... 4 1.2 Järjestelmävaatimukset...

Lisätiedot

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010

WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje. WM-Laskutus. Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 1 WM-Laskutus 4.0 Käyttöohje WM-Laskutus Web-Media 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 WM- L A S K U T U S Y R I T Y K S E N L A S K U T U S O H J E L M A Käyttöohje Web-Media Ulvilantie

Lisätiedot

MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut

MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS. Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut MOODLE 2 - OPISKELIJAN OPAS Saimaan ammattikorkeakoulun Viestintä- ja mediapalvelut Päivitetty 1.8.2013 Sisältö 1 Yleistä Moodlen käytöstä... 3 1.1 Oma kotisivu... 5 1.2 Profiilin muokkaaminen... 7 1.3

Lisätiedot

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä

My Book Live Käyttöopas. Ulkoinen työpöytä My Book Live Käyttöopas Ulkoinen työpöytä WD :n toimittama palvelu ja tuki Jos tuotteen kanssa on vaikeuksia, anna meille tilaisuus käsitellä tilanne ennen tuotteen palauttamista. Sivun http://support.wdc.com

Lisätiedot

tervetuloa internetiin:

tervetuloa internetiin: Tässä osassa opit rakentamaan omat kotisivut lisäämään tekstiä ja kuvia valitsemaan teeman liittämään taustan kotisivuille Toinen osa antaa apua kotisivujen rakentamisessa yhdistyksen tai kerhon käyttöön.

Lisätiedot

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45

Sisältö. McAfee Wireless Protection 5. McAfee SecurityCenter 7. McAfee QuickClean 39. McAfee Shredder 45 Käyttöopas i Sisältö McAfee Wireless Protection 5 McAfee SecurityCenter 7 Ominaisuudet... 8 SecurityCenterin käyttäminen... 9 Otsikko... 9 Vasen sarake... 9 Pääikkuna... 10 SecurityCenterin kuvakkeiden

Lisätiedot

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008

Taseri PRO 2.0 Käyttöohje. Taseri PRO 2.0. Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 1 Taseri PRO 2.0 Käyttöohje Taseri PRO 2.0 Web-Media 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 T A S E R I P R O Y H D I S T Y K S E N K I R J A N P I TO- O H J E L M A Käyttöohje Web-Media

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5

Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5 Ultrapoint DoGPS for Android v.1.0.5 Omistajan käsikirja DoGPS for Android -ohjelmisto on suunniteltu Android-käyttöjärjestelmän puhelimiin. Kaikki muutokset käyttöohjeessa lueteltuihin ominaisuuksiin

Lisätiedot

Onko tietokoneesi turvallinen?

Onko tietokoneesi turvallinen? Kotiope.com atk-apu kotonasi p. 045 349 05 99 Aarno Hyvönen 1/11 Onko tietokoneesi turvallinen? Jos haluat varmistaa tietokoneesi luotettavan toiminnan, huolehdi seuraavista asioita: 1. Ohjelmien päivitykset.

Lisätiedot

Microsoft Outlook. Käyttöönotto

Microsoft Outlook. Käyttöönotto YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Microsoft Outlook Käyttöönotto Tämä on käyttöopas Microsoft Outlook sähköpostiohjelman käyttöönottoon ja tehokkaaseen hallintaan.

Lisätiedot

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Tentti Tentti -työkalun avulla opettaja voi laatia tentin, jonka tulokset tallentuvat Moodleen. Tentissä on mahdollista käyttää erilaisia kysymystyyppejä: monivalintakysymyksiä, tosi/epätosi -väittämiä,

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot