TIESUUNNITELMASELOSTUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TIESUUNNITELMASELOSTUS"

Transkriptio

1 1 (29) 1.2T TIESUUNNITELMASELOSTUS

2 2 (29) Valtatien 9 parantaminen rakentamalla ohituskaistat välille Suinula Käpykangas, Kangasala TIESUUNNITELMASELOSTUS SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Suunnittelukohteen sijainti Tien nykytila ja ongelmat Aikaisemmat suunnitelmat Kaavatilanne ja maankäyttö Maisema Muinaisjäännökset Luontoarvot sekä pinta- ja pohjavedet Maaperäkuvaus ja pohjatutkimukset Hankkeelle asetetut tavoitteet 14 2 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS 14 3 TIESUUNNITELMAN ESITTELY Tie- ja liittymäjärjestelyt Valaistus Kuivatuksen periaatteet Pohjanvahvistukset Tieympäristön käsittelyn periaatteet ja laatutaso Haittojen torjumis- ja lieventämistoimenpiteet Erikoiskuljetukset Hankkeen massatilanne Työnaikaiset liikennejärjestelyt 19 4 YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN (YVA) JA YLEISSUUNNITELMAN HUOMIOON OTTAMINEN TIESUUNNITELMASSA VAIKUTUKSET 19 5 SUUNNITELMAN VAIKUTUKSET Vaikutukset liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Meluvaikutukset Vaikutukset ilmanlaatuun Vaikutukset luontoon, kasvillisuuteen ja eläimistöön Vaikutukset pinta- ja pohjavesiin Vaikutukset luonnonvaroihin Vaikutukset maisemaan ja taajamakuvaan Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja viihtyvyyteen Tärinävaikutukset Kiinteistövaikutukset Taloudelliset vaikutukset Rakentamisen aikaiset vaikutukset 22 6 HANKKEEN YHTEYDESSÄ RAKENNETTAVAT KADUT, LASKUOJAT JA -JOHDOT SEKÄ JOHTOJEN JA LAITTEIDEN SIIRROT 22 7 HANKKEEN TOTEUTTAMISEN VAATIMAT LUVAT JA SOPIMUKSET 22

3 3 (29) 8 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI JA JATKOTOIMENPITEIKSI Hyväksymisesitys Maantiet Teiden hallinnolliset järjestelyt Yksityistieliittymät maanteille Liittymäkielto Muut yksityistiejärjestelyt Liitännäisalueet Laskuoja- ja laskujohtoalueet Rakentamisen aikaiset oikeudet Sillat ja tukimuurit Hankkeen toteuttaminen Tiedottaminen 27 9 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT 28

4 4 (29) 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTE- LUT 1.1 Suunnittelukohteen sijainti Suunnittelukohde sijaitsee Kangasalan kunnassa, keskustan lounaispuolella. Suunnitteluosuuden tierekisteriosoite on vt 9 to 207/5000 to 208/3400 eli maantien 3403 Suinula-Korvenperä liittymän ja Käpykankaan yksityistien liittymän välinen osuus (valtatien 9 yleissuunnitelman vuodelta 2010 paaluvälillä noin 10 km - 14 km). Kohteen sijainti tieverkolla on esitetty kuvassa 1. Kuva 1. Suunnittelualueen sijainti tieverkolla on esitetty mustalla ympyrällä.

5 5 (29) Kuva 2. Suunnittelukohteen sijainti opaskartalla. Lähde: Kangasalan kunnan karttapalvelu. 1.2 Tien nykytila ja ongelmat Tien leveys ja nopeusrajoitukset Valtatie 9 on suunnittelualueella kaksikaistainen sekaliikennetie ja sen poikkileikkaus on 7,5/10,5 metriä. Nopeusrajoitus on pääosin 80 km/h. Tiellä on sää- ja liikenneolosuhteiden mukaan muuttuvat nopeusrajoitukset. Tie on koko suunnitteluosuudelta valaistu ja varustettu riista-aidoin. Valtatiellä on suunnitteluosuudella 17 liittymää, joista yksi on maantien 3403 liittymä suunnitteluosuuden alkupäässä ja muut liittymät ovat yksityistie- tai maa- ja metsätalousliittymiä. Suunnittelualue päättyy Käpykankaan yksityistien liittymään.

6 6 (29) TIESUUNNITELMASELOSTUS 1.2T Kuva 3. Valtatie on suunnitteluosuudella valaistu ja varustettu riista-aidoin. Maantien 3403 liittymä oriveden suunnasta katsoen näkyy kuvan takaosassa. Kuva: Pirkanmaan ELY-keskus. Liikennemäärä Valtatien 9 liikennemäärä (KVL 2012) suunnitteluosuudella on noin ajon/vrk. ja raskaan liikenteen osuus 10 %. Kuva 4. Vuoden keskimääräinen ajoneuvoliikenne (ajon./vrk) suunnittelualueella (musta ympyrä). Lähde: Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen liikennemääräkartta 2010.

7 7 (29) Joukkoliikenteen ja kevyen liikenteen järjestelyt Suunnittelualueella on neljä linja-autoliikenteen pysäkkiparia. Tampereen ja Oriveden välinen valtatieosuus on tärkeä pitkämatkaisen pikavuoroliikenteen reitti. Sen sijaan Suinulan ja Oriveden välisellä alueella joukkoliikenteellä ei ole suurta merkitystä alueen harvasta asutuksesta johtuen. Valtatien varressa ei suunnittelualueella ole kevyen liikenteen väyliä. Kevyen liikenteen yhteydet tien poikittaissuunnassa ovat tällä hetkellä puutteelliset. Sillat Suunnitteluosuudella on nykyinen Havisevan silta, jota jatketaan työn yhteydessä pohjoispuolelle. Uusina siltoina rakennetaan Havialantien risteyssilta ja Havisevan yksityistiesilta. Tievalaistus Valtatie 9 on valaistu kokosuunnitteluosuudelta, myös Korvenperäntie (M2) ja (Y4) ovat valaistut. Onnettomuudet Tiejakso kuuluu onnettomuustiheyden osalta päätieverkon vaarallisimpaan viidennekseen. Vuosina Ruutanan ja Suinulan välillä on tapahtunut 22 onnettomuutta, joista 4 loukkaantumiseen johtanutta sekä Suinulan ja Käpykankaan välillä 14 onnettomuutta, joista 2 loukkaantumiseen ja yksi kuolemaan johtanutta. Suurin osa henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista on kohtaamis- ja yksittäisonnettomuuksia. Kuva 5. Liikenneonnettomuudet vuosina Tieosan ongelmat Valtatien 9 liikenneturvallisuus on huono. Se johtuu lukuisista yksityistieliittymistä sekä siitä, että ohitusmahdollisuudet ovat suurten liikennemäärien vuoksi huonot. Tien sujuvuudessa on myös puutteita. Tie jonoutuu päivittäin työmatkaliikenteen vaikutuksesta. Tien nopeustaso ei suunnitteluosuudella vastaa tärkeälle päätielle asetettuja tavoitteita. Valtatien läheisyydessä ei

8 8 (29) ole rinnakkaistieyhteyttä. Varareittinä toimii etäällä sijaitseva, geometrialtaan vaatimaton ja suurelta osin 60 km/h nopeusrajoituksella varustettu kantatie 58. Tien nykyinen palvelutaso ei tue yhdyskuntien kehittämismahdollisuuksia ja on elinkeinoelämän kuljetusten kannalta heikko. Valtatien liikenteestä aiheutuu lähialueen asukkaille merkittävää meluhaittaa. Tiellä on myös huomattava estevaikutus. 1.3 Aikaisemmat suunnitelmat Tieosuutta koskevia aikaisempia suunnitelmia ovat: Valtatien parantaminen välillä Tampere Orivesi, Yleissuunnitelma, 2010 Valtatien parantaminen välillä Tampere Orivesi, Ympäristövaikutusten arviointiselostus, 2008 Vt 9 Käpykankaan liittymän parantaminen, Tie- ja rakennussuunnitelma, 2008 Valaistussuunnitelma Suinula Käpykangas, 2008 Vt 9 Tampere-Jyväskylä, yhteysvälin kehittämisselvitys, 2003 Vt 9 Suinulan ohituskaistatojen rakentaminen, Tiesuunnitelma 1999 Vt 9 rakentaminen moottoritieksi välillä Alasjärvi Suinula, yleissuunnitelma 1994 Vt 9, Selvitys riista-aitojen aukkojen sulkemisesta porteilla Kevytliikenteen alikulun rakentaminen Suinulan kohdalle 1.4 Kaavatilanne ja maankäyttö Maakuntakaava Pirkanmaan maakuntakaava on ympäristöministeriön vahvistama Maakuntakaavassa vt 9 on merkitty Suinulan ja Oriveden välillä pääosin nykyisellä paikallaan merkittävästi parannettavana valtatienä. Kaavassa on lisäksi osoitettu Suinulaan Kangasalle uusi eritasoliittymä. Pirkanmaan liitossa on laadittu myös kokonaismaakuntakaavaa täydentävä 2. vaihemaakuntakaava koskien liikennettä ja logistiikkaa. Kaava on hyväksytty Pirkanmaan maakuntavaltuustossa ja saatettu edelleen ympäristöministeriön vahvistettavaksi. Vaihemaakuntakaavassa suunnittelualuetta koskevat merkinnät ovat samat kuin Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa.

9 9 (29) Kuva 6. Ote Pirkanmaan 1. maakuntakaavasta. Lähde: Pirkanmaan liitto. Yleiskaavat Suunnittelualueella on lainvoimainen Rantaosayleiskaava sekä valtuuston hyväksymä ( ) Suinulan-Havisevan osayleiskaava. Alueen rantojen rakentaminen ja maankäyttö on ratkaistu Rantaosayleiskaavassa. Osayleiskaavassa valtatie on otettu huomioon suojaviher- sekä maa- ja metsätalousalueina. Onkijärven kohdalla maantieliittymien ympäristö on osoitettu tarkemman suunnittelun alueeksi (SU). Suinulan taajamassa valtatien eteläpuolella sijaitsevat asuinkorttelit on osoitettu me-merkinnällä. Merkintä osoittaa alueet, joilla osayleiskaavan pohjaksi laaditussa meluselvityksessä ilmenee valtioneuvoston päätöksen 993/1992 mukaisten meluohjearvojen ylitys.

10 10 (29) TIESUUNNITELMASELOSTUS 1.2T Kuva 7. Ote Suinulan-Havisevan osayleiskaavasta. Lähde: Kangasalan kunta. Kuva 8. Ote Rantaosayleiskaavasta. Lähde: Kangasalan kunta.

11 11 (29) Asemakaavat Suunnittelualueella on vain yksi asemakaavoitettu alue. Yli-Nikkilän asemakaava-alue sijaitsee valtatien eteläpuolella. Se ei ulotu valatielle saakka. Suunnittelualueella on lisäksi vireillä Kivihuhdin asemakaava, josta on vasta alustava luonnos. Kuva 9. Ote Yli-Nikkilän asemakaavasta. Lähde: Kangasalan kunta. Kuva 10. Kivihuhdin asemakaavaluonnos. Lähde: Kangasalan kunta.

12 12 (29) TIESUUNNITELMASELOSTUS 1.2T Asutus ja muu rakennuskanta Suunnitteluosuudella ei ole välittömästi valtatiehen rajautuvaa asutusta tai muuta rakennuskantaa. Hankkeen vaikutusalueella on kuitenkin taajamatyyppistä asutusta valtatien eteläpuolella Suinulassa ja Havisevassa sekä valtatien pohjoispuolella Onkijärven pohjoisrannalla ja Havisevanjärven etelä- ja länsirannalla. 1.5 Maisema Valtatie kulkee koko suunnitteluosuudella pitkin tuoretta kangasmaastoa ja on metsäalueiden rajaama ja näkymiltään sulkeutunut. Tietä reunustava puusto on mäntyvaltaista sekametsää, myös koivun osuus on suuri. Tien varressa ei ole rakentamista ja myös eteläpuolella olevat asuinalueet piiloutuvat lähes kokonaan välissä olevan puustokaistan taakse. Suunnittelualueen järvet eivät näy tiellä liikkujille. Kuva 10. Tyypillistä tiemaisemaa suunnitteluosuudella. Kuva:???? Tie on hyvin rauhallisesti kaarteleva ja korkeusiltaan lähes tasainen. Korvenperäntien itäpuolella tien ylittää voimalinja ja paikoin tietä rajaavat matalat, 1-3 m korkeat kallioleikkaukset, joiden merkitys tienäkymässä on kuitenkin hillitty. Tie rytmittyy lähinnä risteyksien mukaan. 1.6 Muinaisjäännökset Suunnittelualueella ei ole tiedossa valtatien läheisyydessä sijaitsevia kiinteitä muinaisjäännöksiä.

13 13 (29) 1.7 Luontoarvot sekä pinta- ja pohjavedet Valtatien 9 läheisyydessä suunnitteluosuudella ei ole suojelualueita. Suinula-Havisevan osayleiskaavaan sen sijaan on merkitty kaksi aluetta, joilla on luonnonsuojelullista arvoa (sl). Näistä toinen on Havisevanjärvestä Vesijärveen laskevan Myllyojan varsi valtatien eteläpuolella ja toinen Onkijärvestä Mellijärveen laskevan ojan/puron varsi noin 200 metrin päässä valtatiestä, sen pohjoispuolella. Hankkeen vaikutusalueella on joitakin pieniä järviä. Näistä Mustijärvi ja Onkijärvi laskevat lopulta Näsijärveen. Havisevanjärvi ja Kaitajärvi laskevat Vesijärveen. Pohjois- eteläsuuntainen vedenjakaja sijaitsee noin suunnitteluosuuden puolivälissä. Onkijärven rannalla on uimaranta. Suunnittelualue ei sijaitse vedenhankinnan kannalta tärkeällä pohjaesialueella. Hankkeen vaikutusalueen taajamatyyppinen asutus on osin vesi- ja viemäriverkon ja osin kiinteistökohtaisen vesihuollon piirissä. Maaperä- ja pohjatutkimuksien perusteella arvioitiin Onkijärvestä mahdollisesti väylien M2 ja E5R2 leikkauksiin suotautuvien vesien määriä. Näissä väylissä tieleikkauksien alapinta ulottuu järven pinnan alapuolelle ja pohjavedet johdetaan Havialantien risteyssillan pumppaamoon. Koska järven ja väylien välialueelle jäävä maaperä on hiekkamoreenia, kalliota tai hienorakeisia turve ja savimaita, joiden vedenläpäisevyydet ovat pieniä, suotautuvien vesien määrät tieleikkaukseen ovat vähäisiä. 1.8 Maaperäkuvaus ja pohjatutkimukset Suunnittelukohteessa on tehty puristinheijari- ja porakonekairauksia sekä otettu häiriintyneitä maanäytteitä, joista on määritetty maakerrosten maalaji ja vesipitoisuus. Näiden lisäksi käytössä on ollut valtatien 9 aiempien rakennusvaiheiden pohjatutkimustiedot. Suunnittelukohde sijaitsee Onkijärven ja Havisevanjärven eteläpuolisessa, pintamuodoiltaan hyvin mäkisessä metsämaastossa. Mäillä on monin paikoin avokallioesiintymiä ja maapeitteisilläkin alueilla kallion päällä oleva moreeni on korkeintaan muutaman metrin paksuinen. Mäkien välisissä painanteissa esiintyy hienorakeisia maakerroksia. Tampereen suunnasta katsottuna ensimmäinen savikkoesiintymä on Suinulan liittymän kohdalla, missä 1 1,5 metrin paksuisen turvekerroksen alla on 1 1,5 metrin paksuinen savikerros. Seuraava esiintymä on valtatien 9 pohjoispuolella paalun kohdalla olevassa painanteessa, missä noin 1 metriä paksun turvekerroksen alla on 2 4 metriä paksu, lujuudeltaan pehmeästä sitkeään vaihteleva saven ja savisen siltin kerros. Havisevan sillan kohdalla valtatien 9 pohjoispuolella olevassa maastopainanteessa on 1 2,5 metriä paksu, lujuudeltaan sitkeästä kovaan vaihteleva savisen siltin kerros. Edellisestä noin 400 metriä Jyväskylän suuntaan alkaa valtatien 9 pohjoispuolella noin 200 metrin pituinen peltojakso, missä on 2 4,5 metriä paksu, lujuudeltaan pehmeästä sitkeään vaihteleva savisen siltin kerros.

14 14 (29) Pohjatutkimuksilla selvitettiin myös E5 eritasoliittymään liittyvien väylien M2 ja E5R2 rampin leikkauksiin Onkijärvestä mahdollisten suotautuvien vesien määriä. 1.9 Hankkeelle asetetut tavoitteet Hankkeen yleisluonteinen tavoite on tieosuuden laatutason, turvallisuuden ja palvelutason turvaaminen osana valtakunnallista päätieyhteyttä. Tästä johdetut yksityiskohtaisemmat tavoitteet ovat: Kehitetään tieverkkoa ja valtatien liittymäratkaisuja siten, että ne parantavat elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä, palvelujen saavutettavuutta ja pitkämatkaisen liikenteen liikenneturvallisuutta. Parannetaan kevyenliikenteen ja paikallisen maankäytön liikennejärjestelyjä sekä liikenneturvallisuutta. Minimoidaan valtatien aiheuttamat ympäristöhaitat (melu, tärinä, päästöt ja estevaikutus) sekä haitat maankäytölle. Parannetaan joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä ja toteutetaan turvalliset yhteydet pysäkeille. 2 SUUNNITTELUPROSESSIN KUVAUS Tiesuunnitelman laatiminen perustuu aiemmin laadittuun yleissuunnitelmaan Valtatien 9 parantaminen välillä Tampere Orivesi, Tampere, Kangasala, Orivesi, Pirkanmaan ELY-keskus, Tampere Tiesuunnitelman laadinta aloitettiin yleissuunnitelmassa esitetyn ensimmäisen toteutusvaiheen suunnitelmana, ilman eritasoliittymää. Tiesuunnitelman liikenneturvallisuustarkastuksessa tuli esille yleissuunnitelmassa esitettyä yksinkertaisempi eritasoliittymävaihtoehto. Käytyjen neuvottelujen perusteella päätettiin ottaa eritasoliittymä mukaan tiesuunnitelmaan jo ensimmäisessä vaiheessa. Tiesuunnitelman laadintaan ovat osallistuneet Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Kangasalan kunnan ja konsultin edustajat. Alueella sijaitsevien johtojen ja laitteiden omistajilta on pyydetty tiedot johtojen ja kaapeleiden sijainnista, tarvittavista siirroista ja suojauksista sekä toimenpiteiden alustavat kustannusarviot. Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristövastuualueen edustajat ovat osallistuneet hankeryhmän työskentelyyn. Tiesuunnitelmaluonnoksia on esitelty alueen asukkaille yleisötilaisuuksissa , ja Havisevan koululla.

15 15 (29) 3 TIESUUNNITELMAN ESITTELY 3.1 Tie- ja liittymäjärjestelyt Valtatie 9 Valtatietä 9 parannetaan noin 3,7 km matkalla Suinulan ja Käpykankaan liittymien välillä. Tielle rakennetaan ohituskaistat molempiin suuntiin levittämällä nykyistä ajorataa pohjoispuolelle. Vt9 poikkileikkaus on keskikaiteella varustettu 2+2, leveys 19 m. Maantien 3403 (Korvenperäntie) nykyinen tasoliittymä (Suinulan liittymä) muutetaan eritasoliittymäksi. Muut maantiet ja yksityistiet Kaikki nykyiset tasoliittymät valtatielle 9, Korvenperäntien (M2) ja Käpykankaan tien (Y7) liittymien väliltä, katkaistaan ja korvataan uusilla tiejärjestelyillä. Havialantie yhdistetään eritasoliittymään Valtatien 9 eteläpuolisten yksityisteiden (Ratatie ja Kivihuhdantie) liittymien kautta kulkenut liikenne ohjataan Mustijärventien (Y4) kautta Korvenperäntielle (M2). Lisäksi suunnittelualueen loppuosalle, valtatien eteläpuolelle, rakennetaan noin 800 metriä uutta yksityistietä korvaamaan poistuvat maa- ja metsätalousliittymät. Valtatien 9 pohjoispuolelta katkaistavien yksityisteiden (Käppeentie, Jokipolventie, Haukkavuorentie ja Kylyrannantie) sekä maa- ja metsätalousliittymien liikenne ohjataan uuden vt9 suuntaisen yksityistien (Y1) kautta joko Havialantielle (Y2) tai Käpykankaantielle (Y7). Havisevan alueelle rakennetaan Ratatieltä kevyen liikenteen yhteys Havialantien risteyssillan kautta. Uimarannanpolku linjataan uudelle paikalle Sillat S14 Havialantien risteyssilta on yksiaukkoinen jännitetty betoninen ulokepalkkisilta. Sillan jännemitat ovat (2,5) (2,5) m ja hyödyllinen leveys Hl = lopputilanteen mukaisena 23, ,85 m. Ensimmäisessä vaiheessa hyödyllinen leveys Hl = 19,90 21,05 m. Havialantien risteyssilta rakennetaan suoraan valmiiksi II vaiheen mukaiselle ratkaisulle, jossa on varauduttu lisäramppien rakentamiseen sillan molemmille reunoille. Sillan molemmille reunoille rakennetaan korkealla suojaverkolla varustettu H2-kaide sekä lisäksi teräslevykiinnitteiset kaiteet ensimmäisen vaiheen mukaiselle kaidelinjalle. Samassa yhteydessä sillan tulopenkereet rakennetaan valmiiksi siinä laajuudessa, että putoamisvaara sillan päistä poistetaan. Toisessa vaiheessa täydennetään siltojen kaiteet vastaamaan voimassa olevia määräyksiä kaiteen siirtymärakenteesta ja päättämisestä. Samassa yhteydessä poistetaan sillan kannelle asetettavat teräslevyperustaiset kaiteet S16 Havisevan silta on teräsbetoninen holvisilta, jota jatketaan poikkileikkaukseltaan nykyistä ja käyttöön jäävää siltaa vastaavalla betonisella holvilla. Levitystyön yhteydessä varmistetaan uoman syvyyden ja leveyden riittävyys levitettävällä osuudella ja tehdään mahdollisesti tarvittavat louhinta- ja kai-

16 16 (29) vutyöt. Sillan jatkettava osa perustetaan nykyistä rakennetta vastaavasti kallioon ankkuroituna ja se liitetään kiinteästi nykyisen holvisillan betonirakenteisiin. Sillan kohdalla rakennetaan meluaita tasolle tsv + 2,5 m, joka muuttuu sillan jälkeen meluvalliksi. Siltapaikka varustetaan molemmilta reunoiltaan korotetulla tiekaiteella. S 161 on tyypiltään teräsputkisilta. Sillan lopulliset mitat valitaan rakennussuunnittelu- tai toteutusvaiheessa toimittajan mitoituksen ja malliston mukaan, vaatimuksina on viereistä Havisevan siltaa vastaava vapaa-aukko, bmin = 3800 mm ja Amin = 10 m². Silta perustetaan louhitun kallion päälle rakennettavan vähintään 300 mm:n vahvuisen murskearinan varaan. Siltapaikka varustetaan molemmilta reunoiltaan korotetulla tiekaiteella. Joukkoliikenne Suunnitteluosuudella on nykyisin neljä pysäkkiparia, jotka poistuvat. Poistuvat pysäkit korvataan rakentamalla uudet pysäkkiparit risteyssillan sekä Käpykankaantien liittymän läheisyyteen. 3.2 Valaistus Vt9 valaistaan kokonaan valaistusluokkana AL4a suunnittelualueen osalta. Paaluvälillä valaistus toteutetaan vastakkaisena reunasijoituksena. Paaluvälillä valaistaan vasemmanpuoleisena yksirivisenä puupylväsasennuksena ja käytetään nykyisen valaistuksen 250 W:n metallirunkoisia Manta-valaisimia. M2 nykyinen valaistus puretaan ja rakennetaan uusi n. 650 m matkalle valaistusluokkana AL4b. Y4 valaistaan noin 50 metrin matkalta valaistusluokkana on AL5. Vt 9 ja M2 valaistukset toteutetaan HE - luokan törmäysturvallisin puupylväin. Puupylväitä ei saa upottaa maahan. Y4 valaistuksissa käytetään jäykkää puupylvästä ja ne voidaan asentaa maaperustaisina. Valaisinvarsien pituudessa tulee huomioida metallikuoristen valaisimien paino, jotta puupylväät eivät ajanoloon vääntävästä kuormasta johtuen taivu. Valaistuksissa kaapelointina ovat ilmakaapelit. Uusi valaistus tulee mitoittaa energiatehokkaaksi ja elinkaarikustannukseltaan edulliseksi. Vt9:n tievalaistukset liitetään nykyiseen tievalaistuksen ohjaukseen. 150 W ja suurempitehoiset valaisimet tulee varustaa kaksitehokuristimella ja tehonpudotusreleellä. Valaisimien sähkö- ja valaistustehoa pudotetaan liikennemäärien ja sääolosuhteiden salliessa. Nykyinen keskus uusitaan ja siihen asennetaan tehon pudotuksen mahdollistava rele. Jakeluverkon haltija suunnittelualueella on Elenia Verkko Oy Y4 valaistukset liitetään Kangasalan kunnan katuvaloverkkoon ja sen ohjaukseen.

17 17 (29) 3.3 Kuivatuksen periaatteet Pintakuivatus hoidetaan avo-ojin. Väylien päällysrakenteiden kuivatus hoidetaan pääosin salaojin. Havialantien risteyssillan kuivatusvesien poisjohtaminen hoidetaan sadevesipumppaamolla. Pumppaamon vedet puretaan vt:n 9 sivuojaan, josta ne johdetaan Onkiärveen laskevaan nykyiseen ojaan. 3.4 Pohjanvahvistukset Seuraavilla pehmeikköalueilla tehdään massanvaihto kaivamalla tarkoituksena varmistaa tiepenkereen vakavuus ja/tai hallita kokoonpuristuvien maakerrosten aiheuttamia painumia ja painumaeroja. Nykyisen valtatien 9 oikealla reunalla paaluvälillä poistetaan 1 1,5 metriä paksu turvekerros. Valtatien 9 vasemman luiskan vieressä paaluvälillä ja yksityistien Y1 pohjalla paaluvälillä poistetaan 0,5-1 metriä paksu turvekerros. Valtatien 9 vasemman luiskan juuressa ja viereisen meluvallin kohdalla paaluvälillä sekä yksityistien Y1 pohjalla paaluvälillä poistetaan 1 4,5 metriä paksu savisen siltin kerros. Kahdella viimemainitulla valtatien 9 paaluvälillä rakennetaan tiepenger massanvaihdon jälkeen vähintään jakavan kerroksen yläpintaan saakka ja penkereen painumisella varataan aikaa noin 3 kuukautta ennen päällysrakenteen lopputöitä. Matalaa turve- ja liejumaiden massanvaihtoa tehdään rampissa E5R2 paaluvälillä Tieympäristön käsittelyn periaatteet ja laatutaso Tien leventämisen vaikutus tiemaisemaan ei ole kovinkaan suuri. Metsäinen yleisilme säilyy mittakaavamuutoksesta huolimatta. Meluvallit ja läjitysalue on esitetty metsitettäviksi alueelle tyypillisillä puulajeilla männyllä ja koivulla. Valtatien ja uusien rinnakkaisteiden välissä voidaan nykyinen puusta ja metsän aluskasvillisuus pääosin säilyttää, mikä osaltaan on säilyttämässä tieympäristön nykyistä luonnetta. Suurimmat ympäristömuutokset aiheuttaa luonnollisesti Havialantien eritasoliittymän ja siihen liittyvien tiejärjestelyjen rakentaminen. Alitus kulkee pääosin kallioleikkauksessa, jolloin uuden väylän ilme on hyvin suljettu ja luo paikallisen erityiskohdan. Toisaalta leikkauksen ansioista tarve maaston laaja-alaiseen muokkaukseen vähenee. Kevyen liikenteen välikaista on esitetty nurmipintaisena. Siltaluiskat maisemoidaan kiveyksin. Tieluiskiin on esitetty luonnonmukaista maisemointia eli maisemanurmi 2:ta. Meluaidat toteutetaan puuverhoiltuina ja niiden värityksenä on harmaan eri sävyt.

18 18 (29) 3.6 Haittojen torjumis- ja lieventämistoimenpiteet Meluntorjuntatoimenpiteet on mitoitettu ennustetilanteen mukaan siten, että kaikkien asuin- ja loma-asuinpihojen päiväajan keskiäänitaso (LAeq) jäisi alle 55 desibelin. Meluntorjuntarakenteita tehdään asutuksen ja lomaasutuksen kohdalla koko suunnitteluosuudella. Meluntorjunta toteutetaan meluaidan ja -vallien avulla. Meluntorjuntatoimenpiteet on esitetty seuraavassa taulukossa. Melueste Korkeus Pituus (m) Sijainti Vt9 (paaluväli ja puoli) Suojattavat kohteet Meluvalli tsv + 3,0 m (E5R2 plv.0 60) vas. tsv + 3,5 m oik. tsv + 2,5 m oik. Meluaita tsv + 2,5 m oik. Meluvalli tsv + 2,5 m oik. Yhteensä Suunnittelualueen alkupäässä meluntorjuntatoimenpiteeksi on esitetty meluvalli valtatien ja siihen liittyvän rampin E5R2 pohjoispuolelle. Meluvallin laki on teiden tasausviivaa 3,0 metriä korkeammalla. Kivihuhdantien ja suunnittelualueen puolivälissä olevan Solatien läheisten pientaloalueiden suojaaminen melulta edellyttää yhtenäistä meluvallin ja -aidan yhdistelmän rakentamista valtatien varteen. Valtatien eteläpuolelle rakennettava melueste alkaa tasausviivasta 3,5 metriä korkeana vallina muuttuen Kivihuhdantien vasemmalla puolen 2,5 metriä korkeaksi. Sen loppupäässä on Myllyojan kohdalla rakennettava sillan kautta kulkeva meluaita, jonka laki on samassa tasossa sitä yhdistävien vallien kanssa. Suunnittelualueen loppupäässä, valtatien pohjoispuolella Havisevanjärven läheisillä loma-asutusalueiden kohdille rakennetaan kaksi 2,5 metriä korkeaa meluvallia. Melulaskennan perusteella Kivihuhdantien vasemmalla puolen (vt9 plv , ja ) ja Havisevanjärven kohdalla (vt9 plv ja ) olisi riittänyt melunsuojaustoimenpiteiden korkeutena 2,0 m. Yleisötilaisuuden kommenttien perusteella päätettiin toteuttaa kaikki melulaskennassa 2,0 metrillä esitetyt melunsuojaustoimenpiteet vähintään 2,5 metriä korkeana. Erillinen meluselvitys tarkempine lähtötietoineen on osassa 16T. 3.7 Erikoiskuljetukset Onkijärven läheiset rakennukset. Kivihuhdantien ja Solatien läheiset pientaloalueet. tsv + 2,5 m vas. Havisevanjärven tsv + 2,5 m vas. lomarakennukset m Valtatien 9 suunnittelujakso Alasjärven ja Oriveden välillä ei kuulu erikoiskuljetusten runkoverkkoon. Erikoiskuljetusten reitti kulkee kantatien 58 kaut-

19 19 (29) ta, koska risteyssillat valtatien 9 Tampereen puoleisella osuudella estävät kuljetusten ohjaamisen valtatien 9 kautta. 3.8 Hankkeen massatilanne Alueelta tulevia leikkausmassoja käytetään meluntorjuntarakenteeseen ja luiskatäyttöihin. Suunnitelmassa on varattu läjitysalue meluvallien välille valtatien 9 noin paaluvälille Alueella käsiteltäviä massamääriä: maaleikkauksia noin m 3 ktr kallioleikkauksia noin m 3 ktr maapenkereitä noin m 3 rtr luiskatäytöt ja meluvallit noin m 3 ktr Hankkeen ulkopuolelle ei tarvitse viedä massoja. 3.9 Työnaikaiset liikennejärjestelyt Havialantien risteyssillan kohdalle rakennetaan kiertotie valtatien pohjoispuolelle sillan rakentamista varten. 4 YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN ARVIOINTIMENETTELYN (YVA) JA YLEISSUUNNITELMAN HUOMIOON OTTA- MINEN TIESUUNNITELMASSA VAIKUTUKSET Hankkeeseen Valtatien 9 parantaminen välillä Tampere Orivesi, Yleissuunnitelma liittyen on toteutettu lain mukainen ympäristövaikutusten arviointimenettely (YVA), joka päättyi Tässä suunnitteluhankkeessa on noudatettu yleissuunnitelman periaatteita. 5 SUUNNITELMAN VAIKUTUKSET 5.1 Vaikutukset liikenteeseen ja liikenneturvallisuuteen Liikenteen sujuvuus ja liikenneturvallisuus paranevat valtatiellä tasoliittymien poistumisen, ohituskaistojen ja keskikaiteen ansioista. Kohtaamisonnettomuuksien tiheys on suurin vilkasliikenteisillä pääteillä. Keskikaiteet kuitenkin vähentävät huomattavasti vakavia onnettomuuksia ja kohtaamisonnettomuudet vähenevät 95 % kohtaamisonnettomuuksista kaiteen kohdalla. Suinulan eritasoliittymä ja rinnakkaistiejärjestelyt parantavat myös poikittaisen liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta ja mahdollistavat maankäytön kehittämisen. 5.2 Vaikutukset maankäyttöön ja kaavoitukseen Hankkeen vuoksi ei tarvitse tehdä kaavamuutoksia. Tien parantamistoimenpiteillä luodaan edellytyksiä alueen maankäytön kehittämiselle.

20 20 (29) 5.3 Meluvaikutukset Valtioneuvosto on antanut melutason yleiset ohjearvot (VNp 993/92). Ohjearvoja sovelletaan meluhaittojen ehkäisemiseksi ja ympäristön viihtyvyyden turvaamiseksi maankäytön, liikenteen ja rakentamisen suunnittelussa sekä rakentamisen lupamenettelyissä. Ohjearvoja sovelletaan eri liikennemuotojen melukysymyksiin ja melutasoja verrataan ohjearvoihin melulähderyhmittäin. Seuraavassa taulukossa on esitetty valtioneuvoston antamat melun ohjearvot ulkona ja sisällä. Taulukko 1. Melutason yleiset ohjearvot ulkona ja sisällä. MELUTASON YLEISET OHJEARVOT (Vn, päätös 993/92) Ulkona Asumiseen käytettävät alueet, virkistysalueet taajamissa ja niiden välittömässä läheisyydessä sekä hoito- tai oppilaitoksia palvelevat alueet Melun A-painotettu keskiäänitaso (ekvivalenttitaso), LAeq, enintään Päivällä Yöllä klo 7-22 klo db db 1) Loma-asumiseen käytettävät alueet, leirintäalueet ja virkistysalueet taajamien ulkopuolella ja luonnonsuojelualueet 45 db 40 db 3) Sisällä Asuin-, potilas- ja majoitushuoneet 35 db 30 db Opetus- ja kokoontumistilat 35 db - Liike- ja toimistohuoneet 45 db - 1) Uusilla alueilla melutason yöohjearvo on 45 db. 2) Oppilaitoksia palvelevilla alueilla ei sovelleta yöohjearvoa. 3) Yöohjearvoa ei sovelleta sellaisilla luonnonsuojelualueilla, joita ei yleisesti käytetä oleskeluun tai luonnon havainnointiin yöllä. Suunnittelualueella on nykytilanteessa yhteensä 31 rakennusta, joiden pihoilla ylittyy päiväaikaan ohjearvot. Kymmenen asuinrakennuksen pihalla on yli 55 desibelin ja 21 lomarakennuksen pihalla yli 45 desibelin keskiäänitaso. Melualueelle jäävät kaikki asuinrakennukset sijaitsevat valtatien eteläpuolella Kivihuhdantien ja Solatien läheisillä pientaloalueilla. Lomarakennukset sijaitsevat valtatien läheisten järvien rannoilla, suurin osa Onkijärven pohjoispuolella sekä Havisevanjärven itä- ja eteläpuolella. Ennustetilanteessa, ilman meluntorjuntatoimenpiteitä, melualueella on 34 rakennusta, joista asuinrakennuksia 13 ja lomarakennuksia 21. Haastavimmat suojattavat rakennukset ovat valtatien pohjoispuolen lomarakennukset, joista yksi sijaitsee maantien 3403 Korvenperäntien liittymästä itään lähellä Onkijärveä ja loput hiukan kauempana valtatiestä. Koska asuinrakennus sijaitsee lähellä valtatietä ja sen ympäröimä maasto on hyvinkin tasainen, yltää erittäin korkeat melutasot tontin piha-alueelle, pahim-

21 21 (29) millaan ennustetilanteessa yli 65 desibelin keskiäänitaso. Lomaasuinalueille asetettu ohjeellinen 45 desibelin arvo on myös vaikea saavuttaa, sillä meluesteistä huolimatta alle 45 desibelin meluvyöhykettä ei saada yltämään tarvittaville alueille ja lomarakennuksia jää suojaamatta edelleen sama määrä kuin nykyisin tai ennustetilanteessa ilman torjuntaa. Koska ohjearvon saavuttaminen loma-asuinalueilla edellyttäisi erittäin kalliita tai muita kohtuuttomia meluntorjuntaratkaisuja, on alueilla hyväksytty tämän keskiäänitason ylitys ja käytetty asuinalueiden ohjearvoa 55 db. Esitetyillä meluntorjuntatoimenpiteillä saavutetaan kaikilla suunnittelualueen asuin- ja loma-asuinpihoilla ennustevuoden 2030 tilanteessa päiväaikaan alle 55 db:n keskiäänitaso. 5.4 Vaikutukset ilmanlaatuun Hankkeella ei ole mainittavia vaikutuksia ilmanlaatuun. Pakokaasujen haittaaineiden sekä pölyn pitoisuudet ovat valtatien varrella alle raja- ja ohjearvopitoisuuksien. 5.5 Vaikutukset luontoon, kasvillisuuteen ja eläimistöön Tiesuunnitelmassa esitetyt toimenpiteet (meluvalli, Havisevan sillan S16 jatkaminen) vaikuttavat jonkin verran kaavaan suojelualueeksi merkityn Myllyojan varren kasvillisuuteen valtatien läheisyydessä ja tilapäisesti myös sen ojan veden laatuun. Uusien rakenteiden (rinnakkaistiet, meluvallit) alle jää nykytilanteessa talousmetsäkäytössä olevaa maata. Toimenpiteillä ei ole muita mainittavia luontoon, kasvillisuuteen tai eläimistöön kohdistuvia vaikutuksia. 5.6 Vaikutukset pinta- ja pohjavesiin Suunnittelualueella ei ole vedenhankinnan kannalta tärkeitä pohjavesialueita. Uudet tiejärjestelyt lisäävät jonkin verran kuivatusvesien määrää. Kuivatusvedet johdetaan nykyisiin laskuojiin. 5.7 Vaikutukset luonnonvaroihin Tiesuunnitelmassa esitettyjen toimenpiteiden toteuttaminen kuluttaa jonkin verran kiviaineksia ja muita luonnonvaroja. 5.8 Vaikutukset maisemaan ja taajamakuvaan Meluntorjuntarakenteet näkyvät valtatien molemmin puolin valleina ja aitoina. Keskikaide muuttaa jonkin verran tieympäristöä. Toimenpiteiden vaikutukset maisemaan ja taajamakuvaan on vähäiset. 5.9 Vaikutukset ihmisten elinoloihin ja viihtyvyyteen Esitetyillä meluntorjuntatoimenpiteillä kaikilla suunnittelualueen vaikutuspiirissä olevilla asuinpihoilla saavutetaan ohjearvojen mukainen alle 55 desibelin keskiäänitaso päiväaikaan. Yksityistieliittymien poistuminen aiheuttaa jonkin verran kiertohaittoja, mutta lisää toisaalta liikenteen turvallisuutta.

22 22 (29) 5.10 Tärinävaikutukset Tärinä lisääntyy rakentamisen aikana. Muutoin hankkeen toteuttaminen ei aiheuta tärinän lisääntymistä asutukselle Kiinteistövaikutukset Tiesuunnitelman johdosta ei jouduta purkamaan rakennuksia. Uudet tiet ja meluntorjuntarakenteet sijoittuvat osittain Kangasalan kunnan ja osittain yksityisten omistamille maille Taloudelliset vaikutukset Hankkeen toteuttamiskustannukset ovat n. 9,27 milj. (alv. 0%) ja maku-ind (huhtikuu 2013). Rakennuskustannuksista vastaa Pirkanmaan EL Y-keskus. Lunastuskustannuksiksi Näistä kustannuksista vastaa Pirkanmaanmaan ELY-keskus Rakentamisen aikaiset vaikutukset Rakentaminen tulee aiheuttamaan haittaa valtatien liikenteelle. Kallion louhinta aiheuttaa jonkin verran melu- ja tärinähaittoja läheisille kiinteistöille. 6 HANKKEEN YHTEYDESSÄ RAKENNETTAVAT KA- DUT, LASKUOJAT JA -JOHDOT SEKÄ JOHTOJEN JA LAITTEIDEN SIIRROT Suunnittelualueella ei ole katuja. Suunnittelualueella on Elisan, Soneran, Elenia Verkon ja Kangasalan Veden johtoja ja laitteita joita joudutaan siirtämään ja suojaamaan työn aikana. Valtatien pohjoispuolella noin paaluvälillä oleva nykyinen laskuoja siirretään. Siirto on esitetty tiesuunnitelmakartalla 3T-2. 7 HANKKEEN TOTEUTTAMISEN VAATIMAT LUVAT JA SOPIMUKSET Suunnittelun aikana ei ole hankittu rakennustyön edellyttämiä lupia. Hankkeen toimenpidealueella ei ole tiedossa olevia luonto-, rakennus- tai muinaismuistokohteita, jotka edellyttäisivät ao. viranomaisen lupaa. Havisevan sillan (S16) ja Havisevan y-sillan (S161) vesistösiltojen rakentamiselle on pyydetty Pirkanmaan ELY-keskukselta lausunto vesilain mukaisen luvan tarpeellisuudesta. Lausunto on tiesuunnitelman liitteenä.

23 23 (29) 8 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI JA JATKOTOIMENPITEIKSI 8.1 Hyväksymisesitys Saatuaan maantielainmukaiset lausunnot tiesuunnitelmasta Pirkanmaanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus esittää päivätyssä Valtatien 9 parantaminen rakentamalla ohituskaistat välille Suinula- Käpykangas, Kangasala, tiesuunnitelmassa esitetyt tiet ja liittymät hyväksyttäviksi suunnitelman pääpiirustusten (osa B) mukaisesti seuraavasti: Maantiet Tie ja paaluväli Pituus [km] Liikennetekniset mitat Päällyste Huom. Valtatie ,270 Kokonaisleveys 10,5 m Ajorata 7,5 m Ajokaistoja ,600 Kokonaisleveys m Ajorata ,5 m Ajokaistoja ,600 Kokonaisleveys m Ajorata 2x keskikaide Ajokaistoja ,195 Kokonaisleveys 10,5 m Ajorata 7,5 m E5 Suinulan eritasoliittymä Ajokaistoja rampit E5R1 ja E5R2 Kokonaisleveys 10,0 m Ajorata 7,0 m Ajokaistoja 2 Kestopäällyste Piirustus 3T-1 Kestopäällyste Piirustus 3T-1 Kestopäällyste Piirustus 3T-1 ja 2 Kestopäällyste Piirustus 3T-2 Kestopäällyste Piirustus 3T-1 Maantie 3403 M2, ,600 Kokonaisleveys 8.0 m Ajorata 7,0 m Ajokaistoja 1+1 Kestopäällyste Piirustus 3T-1 Valtatien 9 kääntymiskaistat sekä linja-autopysäkit piirustusten 3T-1 ja 3T-2 mukaisesti. Maantien liittymät suunnitelmakartan 3T-1 mukaisesti.

24 24 (29) Valtatien liikennetekninen poikkileikkaus piirustuksen 4T-1 mukaisesti. Maantien M2 nykyiseen leveyteen ei tehdä muutoksia. Valtatien korkeusasema on esitetty graafisella tarkkuudella pituusleikkauksissa 5T-1 ja 5T-2. Maantien M2 nykyiseen korkeusasemaan ei tule muutoksia. Valtatien molemmin puolin rakennetaan riista-aidat. Riista-aidan sijainti on esitetty suunnitelmakartoilla 3T Maantiellä sallittu liikenne ja liikenteen pysyvä rajoittaminen Ei rajoitteita. Tiealue Tien rakentamista varten hyväksytään ja otetaan haltuun suunnitelmakarttoihin graafisella tarkkuudella merkitty alue. Näkemä- ja suoja-alueet Maanteiden näkemä- ja suoja-alueet asemakaavoittamattomalla alueella on esitetty suunnitelmakartoilla. Valtatien 9 suoja-alue ulottuu 30 metrin ja muiden maanteiden 20 metrin etäisyydelle ajoradan keskilinjasta. Näkemäja suoja-alueet jäävät maanomistajan omistukseen. Vireillä olevan asemakaava-alueen kohdalla valtatien suoja-alue ulotetaan liikennealueen rajalle. Meluntorjuntatoimenpiteet Tiesuunnitelmassa esitetään hyväksyttäviksi seuraavat meluesteet: Tie ja toimenpide Esteen tunnus Valtatie 9 Meluvalli ME 1 ME 2 ME 3 ME 5 ME 6 ME7 Esteen sijainti Tien paaluväli ja puoli plv , vas plv , oik plv , oik plv , oik plv , vas plv , vas. Esteen korkeus (m) tsv m tsv m tsv m tsv m tsv m tsv m Huom. Meluaita ME 4 plv , oik. tsv m Ramppi E5R2 Meluvalli ME 1 plv. 0 60, vas (Vt9 plv , vas.) tsv m

25 25 (29) Meluaitojen arkkitehtuuri piirustuksen 7.2T-1 mukaisesti Teiden hallinnolliset järjestelyt Tiesuunnitelmassa ei esitetä maanteille hallinnollisia järjestelyjä Yksityistieliittymät maanteille Maanteille sallitaan seuraavat yksityistie- ja maatalousliittymät. Liittymän sijainti Liittymän ja yksityisen tien leveys tie paalu o / v tunnus pituus [m] [m] päällyste Piirustus / Huom. Vt vasen Y7 Nykyinen Sora 3T oikea Y ,0 Sora 3T-2 M2 100 vasen Y6 20 (nyk.) 6,0 Sora 3T oikea Y4 35 (nyk.) 6,0 Sora 3T oikea Y ,0 Sora 3T-1 ja 3T-2 Suunnittelualueella katkaistaan seuraavat liittymät: Liittymän sijainti tie paalu o / v Korvaava yhteys Piirustus / Huom. Vt oikea Y4 3T vasen Y2 kautta M2:lle 3T vasen Y1 3T oikea Y4 kautta M2:lle 3T oikea Y4, Puolukkapolun kautta 3T vasen Y1 3T oikea Y4, Solatien kautta 3T vasen Y1 3T oikea Y4, Solatien kautta 3T vasen Y1 3T oikea Y5 3T vasen Y1 3T oikea Y5 3T vasen Y1 3T oikea Y5 3T Liittymäkielto Valtatielle 9 esitetään asetettavaksi liittymäkielto suunnittelualueelle, joka koskee sekä yksityisten teiden liittymien että maatalousliittymien rakentamista.

26 26 (29) Muut yksityistiejärjestelyt Tiesuunnitelma sisältää seuraavat yksityistiejärjestelyt. Yksityistien nro ja paaluväli Pituus (m) Poikkileikkaus/päällyste Huom. Y2 plv Sr Piir 3T-1 Y3 plv Sr Piir 3T-1 Y8J plv plv 0 120, , 3,5 Sr plv , 3,5/3,0 Ab Piir 3T-1 Y Sr, liittymän rakentaminen Piir 3T-1 Y Sr Piir 3T-1 Y Sr Piir 3T-2 Y Sr Piir 3T-2 Y Sr Piir 3T-2 Y14J 114 2,5 / 2,0 Ab, yhteys la-pysäkille Piir 3T-1 Y15J 104 2,5 / 2,0 Ab, yhteys la-pysäkille Piir 3T Liitännäisalueet Valtatien paaluvälille esitetään sijoitettavaksi läjitysalue meluvallien 6 ja 7 välille Laskuoja- ja laskujohtoalueet Tiesuunnitelma esitetään valtatien 9 noin paaluvälille tehtäväksi laskuoja (Kartta 3T-2). Suunnitteluosuuden eteläosassa(vt9 pl 10730) oleva nykyinen oja toimii laskuojana (Kartta 3T-1) Rakentamisen aikaiset oikeudet Suunnitelmassa esitetään oikeutta työnaikaisen kiertotien rakentamista sillan S14 rakentamisen ajaksi suunnitelmakartan 3T-1 mukaisesti. Kiertotien poikkileikkaus on 8,0 m, josta päällystettyä on 7,5 m.

27 27 (29) Sillat ja tukimuurit Tiesuunnitelma sisältää seuraavat sillat: Sillan tunnus ja nimi Sijainti Tyyppi Hyötyleveys Hl S14 Havia-lantien RS S16 Havisevan silta, nykyisen jatkaminen S161 Havisevan y- silta Vt 9 pl vt 9 pl y1-tie pl jännitetty betoninen ulokelaattasilta teräsbetoninen holvisilta teräksinen monilevyrakenteinen putkisilta Hankkeen toteuttaminen Hankkeen rahoituksesta ei ole päätöksiä Tiedottaminen 23,0 24,85 m Alikulkukorkeus (Ha) 5,0 m / 3.2 m (jk+ppp-tie) Piirustus S/S14 t 19,5 m S/S16 t 8,0 m S/S161 t Tiesuunnitelman laadinnan aloittamisesta kuulutettiin Aamulehdessä ja Kangasalan sanomissa. Tiesuunnitelmaluonnos esiteltiin yleisötilaisuuksissa Havisevan koululla , sekä

28 28 (29) 9 SUUNNITELMAN LAATIJAT JA YHTEYSHENKILÖT Tiesuunnitelma on laadittu Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen toimeksiannosta. Työtä ovat ohjanneet Heikki Koski ja Markku Uusitalo. Kangasalan kunnan puolesta työtä on ohjannut Markku Lahtinen. Tiesuunnitelman ovat laatineet: A-Insinöörit Suunnittelu Oy Jukka Levä projektipäällikkö Jarmo Stenvik pääsuunnittelija Merja Tyynismaa vaikutukset Kari Niemi siltasuunnittelija Jari Nousiainen geosuuunnittelija Ulrika Nummelin meluselvitys Tapani Vuorinen tieympäristö Antti Tiensuu valaistussuunnittelija Maastomallimittaukset on tehnyt Sito Oy ja pohjatutkimuksia ovat tehneet Taratest Oy sekä A-Insinöörit Geotesti Oy Lisätietoja suunnitelmasta antaa: Markku Uusitalo Pirkanmaan ELY keskus Yliopistonkatu 38, Tampere puh markku-juhani.uusitalo(at)ely-keskus.fi Tampereella A-Insinöörit Suunnittelu Oy Jukka Levä Pirkanmaaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Markku Uusitalo

29

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 25.5.2018 2 (9) Valtatie 4 parantaminen Vehniän kohdalla, eritasoliittymän rakentaminen,

Lisätiedot

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1 (6) Valtatien 6 parantaminen välillä Tykkimäki-Kuivala, Kouvola Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti: 1. MAANTIET:

Lisätiedot

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja

Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Valtatien 25 pohjaveden suojaus Lohjanharjun pohjavesialueella, Lohja Tie- ja rakennussuunnitelma Uudenmaan ELY-keskus Kesäkuu 2012 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 Työn tausta ja lähtökohdat... 3 2 Melun ohjearvot...

Lisätiedot

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen

Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen Päätösehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 1 Valtatien 13 parantaminen Myttiömäen kohdalla, Savitaipale, tiesuunnitelman laatiminen PÄÄTÖSEHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI Maantiet: Tie ja paaluväli

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ TIESUUNNITELMAN MUUTOS KIRRISSÄ PLV 0-2500 EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 30.9.2016 2 (5) Valtatie

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Kaakkois-Suomi Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi 5.8.2013 Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti Metso, Kouvola Tiesuunnitelman hyväksyminen Päätösehdotus 1.3T Tie ja

Lisätiedot

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS

1.3T MAANTIEN (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 1.3T MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE-RITOPOHJANTIE. JYVÄSKYLÄ. HYVÄKSYMISEHDOTUS 06.10.2017 1 MAANTIEN 16685 (PALOKANORREN) PARATAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE- RITOPOHJANTIE.

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma

Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma 1 (13) Valtatien 6 parantaminen välillä Taavetti Lappeenranta, Luumäki, Lappeenranta Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa esitetyt maantiet ja niihin liittyvät järjestelyt esitetään hyväksyttäväksi seuraavasti:

Lisätiedot

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku

Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku 1 (5) Maantie 185 Pernon ja Ihalan eritasoliittymien parantaminen, Turku Yleissuunnitelma Hankkeesta ei ole tehty yleissuunnitelmaa, koska hankkeen vaikutukset ovat vähäiset. Päätösehdotus Maantiet 3T-1

Lisätiedot

Parantamissuunnitelmaselostus

Parantamissuunnitelmaselostus Parikkala Parantamissuunnitelmaselostus Kaakkois-Suomen elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskus Kouvola 2013 Parantamissuunnitelmaselostus 2(7) PARANTAMISSUUNNITELMASELOSTUS SISÄLTÖ 1 HANKKEEN LÄHTÖTIEDOT

Lisätiedot

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille

Nellimintielle on myönnetty 10,4 miljoonan euron rahoitus perusväylänpidon lisärahoituskohteena. Hankkeen toteutus ajoittuu vuosille Liikennevirasto Tieosasto Opastinsilta 12A 00521 HELSINKI TIESUUNNITELMAN 3.2.2017 Maantien 969 Nellimintien parantaminen, Inari Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere Toukokuu 2010 Joulukuu 2010 täydennetty Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013

TIESUUNNITELMASELOSTUS 18.11.2013 1.2T SUNNANÅN SILTA MAANTIELLÄ 12055, KEMIÖNSAARI 18.11.2013 Varsinais-Suomen ELY-keskus Sisältö 1 HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT... 3 1.1 Hankkeen liittyminen muuhun suunnitteluun; kaavoitukseen

Lisätiedot

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA

Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA Yhdystien 6304 kevyen liikenteen järjestelyt Lanneveden kohdalla, Saarijärvi ALUEVARAUSSUUNNITELMA ESIPUHE Työn tavoitteena oli laatia aluevaraussuunnitelma kevyen liikenteen väylän ja siihen liittyvien

Lisätiedot

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki

Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki MELUSELVITYS 20.8.2009. Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle, Seinäjoki 20.8.2009 Seinäjoen kaupunki Eritasoliittymän suunnittelu kantatielle 67 Joupin alueelle 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT...

Lisätiedot

Valtatie 9:n parantaminen Jännevirran kohdalla, Kuopio ja Siilinjärvi

Valtatie 9:n parantaminen Jännevirran kohdalla, Kuopio ja Siilinjärvi Hyväksymisesitys 1 (7) 19.12. 2015 589/2014/POS Valtatie 9:n parantaminen Jännevirran kohdalla, Kuopio ja Siilinjärvi Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun

Lisätiedot

13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS. WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 HELSINKI Puh. +358 207 864 11 www.wspgroup.

13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS. WSP Finland Oy Heikkiläntie 7 00210 HELSINKI Puh. +358 207 864 11 www.wspgroup. 13.10.2008 SIPOON STORÖRENIN KAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS WSP Finland Oy WSP Finland Oy 13.10.2008 Mikko Alanko SISÄLLYSLUETTELO 1 Toimeksianto... 4 2 Lähtötiedot ja menetelmät... 5 2.1 Kaava-alue... 5 2.2

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Tiesuunnitelman tarkistaminen Yleisötilaisuus 5.11.2014 Kymen Paviljonki 5.11.2014 1 Hankkeen taustaa Valtatien 12 tieosuudelle on laadittu

Lisätiedot

E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma

E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma Ehdotus tiesuunnitelman 1.3T 1 (14) E18 Turun Kehätien parantaminen välillä Kausela-Kirismäki, tiesuunnitelma Yleissuunnitelma Päätösehdotus Maantiet Kantatie 40 250-8210 7,960 Kokonaisleveys 2x 9,25 Ajoradat

Lisätiedot

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta

Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Rambøll Finland Oy Tiehallinto/ Kaakkois-Suomen tiepiiri Vt 6 parantaminen Kärjen kylän kohdalla ja rinnakkaistiejärjestelyt, Lappeenranta Tiesuunnitelma Ympäristömeluselvitys 10.7.2009 Vt 6 parantaminen

Lisätiedot

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki

St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Loviisa MELUSELVITYS. Lokakuu 2009. Loviisan kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, Lokakuu 2009 n kaupunki St 178 Valkontie välillä Petaksentie - Solvikintie, 2 (6) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa

Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa Vt 10 ja st 284, Ojalanmäen ja Parkkiaron meluselvitys, Forssa MELUSELVITYS Forssan kaupunki Helmikuu 2013 2 (6) Alkusanat Tämä liikennemeluselvitys on tehty palvelemaan vireillä olevia Ojalanmäen ja Parkkiaron

Lisätiedot

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa

VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa VT 4 JYVÄSKYLÄ-OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI-TIKKAKOSKI, Jyväskylä ja Laukaa TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO, OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman

Lisätiedot

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu

Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Hyväksymisesitys 1 (7) 25.8.2017 Maantien 8155 Poikkimaantien parantaminen välillä Oulun Satama Vt22, Oulu Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus lähettää asiakohdassa mainitun 31.5.2017

Lisätiedot

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA

VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA VT 4 PARANTAMINEN VEHNIÄN KOHDALLA, ERITASOLIITTYMÄN RAKENTAMINEN, LAUKAA TIESUUNNITELMAN SISÄLLYSLUETTELO KANSIO 1/2 OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Kansilehti Sisällysluettelo Tiesuunnitelman yleisesite

Lisätiedot

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta

Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala MELUSELVITYS. Kangasalan kunta Vatialantien jatkeen meluselvitys, Kangasala 2010 Kangasalan kunta 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT...3 3 MELULASKENTA... 4 3.1 MENETELMÄ... 4 3.2 LÄHTÖTIEDOT...

Lisätiedot

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia

Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Meluselvitys 1 (2) Valtatien 3 parantaminen Laihian kohdalla, tiesuunnitelma, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola

Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola Tiesuunnitelman tarkistaminen Yleisötilaisuus 5.11.2014 Kymen Paviljonki 5.11.2014 1 Hankkeen taustaa Valtatien 12 tieosuudelle on laadittu

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS

PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS Kaavaselostus, liite 2: Epaala-Pälkänevedentie, meluselvitys Vastaanottaja Pälkäneen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 5.8.2011 PÄLKÄNEEN KUNTA EPAALA - PÄLKÄNEVEDENTIE, MELUSELVITYS PÄLKÄNEEN

Lisätiedot

16T-2 Meluselvitys

16T-2 Meluselvitys 16T-2 Meluselvitys 11.11.2014 Meluselvitys 1 (3) Valtateiden 3 ja 18 parantaminen, Laihia 16T-2 Meluselvitys Melulaskennat on laadittu Liikenneviraston maanteiden meluselvityksen maastomallin pohjalta.

Lisätiedot

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä MELUSELVITYS. Tampere. Tammikuu Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä Tampere Tammikuu 2007 Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pyynikin sosiaali- ja terveysaseman tontin asemakaavoitustyöhön liittyvä 2

Lisätiedot

Kaavan 8159 meluselvitys

Kaavan 8159 meluselvitys Tampereen kaupunki Suunnittelupalvelut Mittaus- ja Geotekniikkayksikkö Kaavan 8159 meluselvitys Hanke: 4010025 Pvm: 29.5.2008 Laatinut: Petri Jokinen SUUNNITTELUPALVELUT MITTAUS- JA GEOTEKNIIKKAYKSIKKÖ

Lisätiedot

YLEISÖTILAISUUS

YLEISÖTILAISUUS MAANTIEN 16685 PALOKANORREN PARANTAMINEN VÄLILLÄ SAARIJÄRVENTIE - RITOPOHJANTIE, JYVÄSKYLÄ. TIESUUNNITELMA. SUUNNITTELUKOHTEEN SIJAINTI SUUNNITTELU KOHDE SIJAITSEE NOIN 7KM PÄÄSSÄ JYVÄSKYLÄN KESKUSTASTA

Lisätiedot

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys

Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SEINÄJOEN KAUPUNKI Nurmon keskustan OYK:n tarkistuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.9.2015 P25797P001 Raportti i P25797P001 Matti Manninen

Lisätiedot

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS

Vastaanottaja Lapuan kaupunki. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Vastaanottaja Lapuan kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 3.4.2013 LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS LAPUAN KAUPUNKI POUTUNLEHDON ASEMAKAAVAN MELUSELVITYS Päivämäärä 03/04/2013

Lisätiedot

YVA-menettely hankkeissa

YVA-menettely hankkeissa YVA-menettely hankkeissa E 18 Turun kehätie välillä Naantali - Raisio Ympäristövaikutusten arviointiohjelma Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Vesa Virtanen

Lisätiedot

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto

Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto 1.3-T 1 (8) Hailuodon kiinteä yhteys Mt 816 välillä Huikku Riutunkari, Oulu ja Hailuoto Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelma käsittää maantielle 816 noin 8,4 kilometrin pituisen uuden silta- ja pengeryhteyden

Lisätiedot

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.

VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1. VALTATIE 4 JYVÄSKYLÄ OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 14.3.2014 2 (24) Valtatie 4 Jyväskylä Oulu rakentaminen

Lisätiedot

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS

OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS Liite 5 Vastaanottaja Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 14.12.2012 Viite 1510000008 OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMA KAAVOITUKSEN VALMISTELU, YLIVIESKA MELUSELVITYS RAMB LL OLMALAN 1. VAIHEEN ASEMAKAAVOITUKSEN

Lisätiedot

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS

LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS FCG Finnish Consulting Group Oy Kontiolahden kunta LEHMON OSAYLEISKAAVA-ALUEEN MELUSELVITYS Raportti 433-P11702 10.1.2011 FCG Finnish Consulting Group Oy Raportti I 10.1.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1 Taustaa...

Lisätiedot

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VÄLILLÄ KELLO RÄINÄNPERÄ, OULU JA II EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T

VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VÄLILLÄ KELLO RÄINÄNPERÄ, OULU JA II EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T VALTATIEN 4 PARANTAMINEN VÄLILLÄ KELLO RÄINÄNPERÄ, OULU JA II EHDOTUS TIESUUNNITELMAN HYVÄKSYMISEKSI 1.3T 15.2.2017 2 (10) Valtatie 4 parantaminen välillä Kello Räinänperä, Tiesuunnitelma Tiesuunnitelmassa

Lisätiedot

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys

Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A SIPOON KUNTA, KEHITYS- JA KAAVOITUSKESKUS, KAAVOITUSYKSIKKÖ Immersbyn osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P16134 Raportti 1 (5) Manninen

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO

RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO Vastaanottaja Rauman kaupunki Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 15.1.2016 Viite 1510024178 RAUMAN KAUPUNKI SUOMEN TÄRPÄTTI OY, TISLAAMOHANKE, RAUMA MELUARVIO RAUMAN KAUPUNKI MELUARVIO Päivämäärä 15.1.2016

Lisätiedot

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys

16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola Tiesuunnitelman meluselvitys Siru Parviainen 16T-4 Valtatien 6 parantaminen välillä Hevossuo Nappa, Kouvola 2 (3) 1 Taustatiedot ja nykytilanne

Lisätiedot

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ

LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS 24.2.2014 24.2.2014 YLEISÖTILAISUUS, LUOSTARINKYLÄ LUOSTARINKYLÄN ERITASOLIITTYMÄ, RAUMA. TIESUUNNITELMA. YLEISÖTILAISUUS TIESUUNNITELMAN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET Tiesuunnitelma liittyy osana Lakarin teollisuus- ja logistiikkaalueen kehittämiseen. Uusi

Lisätiedot

Tiesuunnitelmaselostus

Tiesuunnitelmaselostus 1/14 1.2T Valtatien 8 liittymäjärjestelyt Pyhäjoen keskustan kohdalla 31.12.2012 Tiesuunnitelmaselostus 2/14 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN

Lisätiedot

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi

Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Meluselvitys, Ylikylä - Vennivaara, Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 7.2.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO

SISÄLLYSLUETTELO OSA A TIESUUNNITELMAN SELOSTUSOSA Tiesuunnitelman sisällysluettelo 29.5.2015 Tiesuunnitelmien yleisesite Hankekortit 29.5.2015 1.2T Tiesuunnitelmaselostus 29.5.2015 1.3T Ehdotus tiesuunnitelman hyväksymiseksi

Lisätiedot

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi

Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Ramboll Finland Oy Rovaniemen kaupunki Vt 4 välillä Alakorkalo-Rovaniemi Meluselvitys Lokakuu 006 Vt 4 välillä Alakorkalo- Rovaniemi Lokakuu 006 Viite Versio Pvm 7.11.006 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut

Lisätiedot

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI-

PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN ERI- Vastaanottaja Pirkanmaan ELY-keskus Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 8.3.2017 PIRKANMAAN ELY-KESKUS VT 3 TAMPERE-VAASA YHTEYSVÄLIN PARAN- TAMINEN VÄLILLÄ KOSTULA KYRÖSKOSKI RAKENTAMALLA KYRÖSKOSKEN

Lisätiedot

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola

Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola 25.8.2011 1 (7) Valtatien 6 parantaminen rakentamalla pohjavesisuojaus välille Utti - Metso, Kouvola Tiesuunnitelman ja rakennussuunnitelman laatiminen Poikkileikkausvaihtoehtojen vertailu VE A ja VE D,

Lisätiedot

VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN SUUNNITTELU 11.4.2012 2 (7)

VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN SUUNNITTELU 11.4.2012 2 (7) VALTATIEN 2 MELUNTORJUNNAN Porin Laanin ja Ruutukuoppa eritasoliittymien välinen tieosuus Sito-Yhtiöt Anne Määttä, Juha Korhonen 11.4.2012 11.4.2012 2 (7) SISÄLTÖ 1 LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUTASOJEN OHJEARVOT...

Lisätiedot

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua

Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Ramboll Finland Oy Lapuan kaupunki Ritavuoren ak:n melusuojaus vaihe 2, Lapua Meluselvitys 21.12.2015 Ritavuoren ak:n melusuojaus, Lapua Lapuan kaupunki Meluselvitys 21.12.2015 Viite 1510020582 Versio

Lisätiedot

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007

KAUKLAHDENVÄYLÄN KEHITTÄMISSELVITYS, 2007 Kauklahden alueella on käynnissä useita maankäytön kehittämiseen tähtääviä suunnitelmia. Kauklahdenväylän kehittämisselvitys Länsiväylän ja Kehä III:n välillä on laadittu, jotta maankäytön suunnittelussa

Lisätiedot

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi

Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Meluselvitys, Pöykkölä,Rovaniemi Tammikuu 2008 Viite Versio 1 Pvm 31.1.2008 Hyväksynyt Tarkistanut Kirjoittanut DI Marja Pussinen Ramboll Kiviharjuntie 11 90220 Oulu Finland Puhelin: 020 755 7070 www.ramboll.fi

Lisätiedot

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo

Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo Melumallinnus Kauramäki / Etelä-Keljo JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2012 (9.3.2012) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Ysitien(Vt 9) tieliikenteen aiheuttamaa melutasoa Etelä-Keljon

Lisätiedot

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys

Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys 16T-1 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa-Toivakka, Joutsa Meluselvitys Tiina Kumpula 21.6.2017 Tarkistanut: Martti Kokoi 29.6.2017 2 (6) 21.6.2017 Valtatien 4 parantaminen välillä Joutsa- Toivakka,

Lisätiedot

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi

Suunnitelman esittely Suunnitelmassa esitetään toimenpiteiksi: maantien (M1) parantaminen, jää edelleen sorapintaiseksi 1.3T Liikennevirasto Tieosasto PL 33 00521 Helsinki 1 (6) Maantien 14780 (Mätöntie) parantaminen välillä Ylijärvi - kunnan raja, Lappeenranta Tiesuunnitelma Kaakkois-Suomen ELY- keskuksen liikenteen ja

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 04/2013 MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA MELUSELVITYS Päivämäärä 23/04/2013 Laatija Timo Korkee Tarkastaja Jussi Kurikka-Oja

Lisätiedot

VT 4 JYVÄSKYLÄ - OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA. 16T-1 Meluselvitys

VT 4 JYVÄSKYLÄ - OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - TIKKAKOSKI, JYVÄSKYLÄ JA LAUKAA. 16T-1 Meluselvitys VT 4 JYVÄSKYLÄ - OULU RAKENTAMINEN MOOTTORITIEKSI VÄLILLÄ KIRRI - 19.4.2014 ALKUSANAT Suunnittelukohteena on valtatie 4 välillä Kirri - Tikkakoski. Suunnittelualue alkaa Jyväskylän keskustan pohjoispuolelta

Lisätiedot

Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008

Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008 Siuntion aseman pohjoispuolen meluselvitys 17.3.2008 S. Jokinen 17.3.2008 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 Esipuhe...3 2 Menetelmät ja lähtötiedot...3 3 Ohjearvot...3 4 Raideliikennemelun leviäminen...4 5 Johtopäätökset...4

Lisätiedot

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski

Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Maantien 19514 Tulppio Ainijärvi lakkauttaminen Savukoski Tiesuunnitelma Genimap Oy, Lupa L4356 Maantien 19514 Tulppio - Ainijärvi lakkauttaminen, Savukoski Tiesuunnitelman sisällysluettelo Osa A Yleiset

Lisätiedot

Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys

Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PARIKKALAN KUNTA / TEKNINEN TOIMI Keskustaajaman asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (7) Matti Manninen Sisällysluettelo 1

Lisätiedot

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16

Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit. Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 Sörnäistenrannan-Hermanninrannan osayleiskaavaehdotus, vaikutusten arvioinnit Selvitys liikennemelusta osayleiskaava-alueella 16 KSV/L HHä 21.8.2007 SÖRNÄISTENRANTA-HERMANNINRANTA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS

Lisätiedot

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu

Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu V8 Valtatie Pyhäjoen keskustan pääliittymän kohdalla (vt8 Virastotie Annalantie), Pyhäjoki Melutarkastelu 19.11.2012 Projektinumero: 304316 2 (6) Sisällysluettelo 1 Johdanto... 3 2 Lähtötiedot ja menetelmät...

Lisätiedot

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus

Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Pyhäjoki ja Raahe Tiesuunnitelmaselostus 1.2T Valtatie 8 välillä Parhalahti Hurnasperä (Hanhikiven kohta) Tiesuunnitelmaselostus 31.12.2012 2/13 SISÄLTÖ 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖTIEDOT JA PERUSTELUT... 3 1.1. HANKKEEN LIITTYMINEN MUUHUN SUUNNITTELUUN,

Lisätiedot

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013

KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS. Työ: E26478. Tampere, 4.12.2013 KOSKI Tl KESKUSTAN JA KOIVUKYLÄN OSA- YLEISKAAVOJEN MELUSELVITYS Työ: E26478 Tampere, 4.12.2013 PL 453 33101 TAMPERE Puhelin 010 241 4000 Telefax 010 241 4001 Y-tunnus 0564810-5 Toimistot: Turku, Tampere,

Lisätiedot

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys

Kotkan Rasinkylän asemakaavan meluselvitys Kotkan kaupunki Siru Parviainen Jarno Kokkonen Projekti YMP31215 19.12.2014 1 Taustatiedot Tässä meluselvityksessä on tarkasteltu Kotkan Rasinkylän asemakaava-alueelle suunnitellun asuinalueen melutasoja.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 127. Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 Tekninen lautakunta 19.09.2012 Sivu 1 / 1 2658/10.03.01/2012 127 Lausunnon antaminen kaupunginhallitukselle tiesuunnitelmasta Vihdintien (mt 120) parantaminen Mariannantien ja Juvanmalmintien kohdalla

Lisätiedot

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto

Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto Tekninen lautakunta 20 07.03.2017 Kunnanhallitus 54 20.03.2017 Valtatien 12 parantaminen välillä Uusikylä - Mankala -yleissuunnitelma, Iitin kunnan lausunto 797/10.03.01.01/2016 Tekninen lautakunta 07.03.2017

Lisätiedot

Melumallinnus Pellonreuna

Melumallinnus Pellonreuna Melumallinnus Pellonreuna JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI KAAVOITUS 2017 (28.4.2017) 1 TYÖN TARKOITUS Tässä melumallinnuksessa on tarkasteltu Kuokkalan Tikanväylän ja Pohjanlahdentien liikenteen aiheuttaman melun

Lisätiedot

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO

RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 1/9 1.2T RINNAKKAISTIE VÄLILLÄ MAKSNIEMENTIE - PALO- HOVINTIE, SIMO 20.8.2015 Tiesuunnitelma 2/9 1. HANKKEEN TAUSTA, LÄHTÖKOHDAT JA PERUSTELUT Hanke perustuu yleissuunnitelmaan 2008 Valtatien 4 keskikaiteellinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN MELUSELVITYS 15.4.2011 Laura Gröhn MUISTIO 15.4.2011 Sivu 2 / 8 Sisällysluettelo 1. Työn tarkoitus... 3 2. Menetelmät ja lähtötiedot... 3 2.1 Maastomalli... 3 2.2 Liikennemäärät...

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS

MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS Vastaanottaja Mäntsälän kunta, Maankäyttöpalvelut Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 23.3.2015 MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT MÄNNIKÖN JATKE, ASEMAKAAVAN YMPÄRISTÖMELUSELVITYS MÄNTSÄLÄN KUNTA, MAANKÄYTTÖPALVELUT

Lisätiedot

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS

Vastaanottaja Trafix Oy. Asiakirjatyyppi Meluselvitys. Päivämäärä YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA MELUSELVITYS Vastaanottaja Trafix Oy Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivämäärä 18.11.013 YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄ- SUUNNITELMA YLÖJÄRVEN LIIKENNEJÄRJESTELMÄSUUNNITELMA Päivämäärä 18.11.013 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Valtatie 12 Huutijärvi-Laitikkala Tiesuunnitelman melutarkastelut

Valtatie 12 Huutijärvi-Laitikkala Tiesuunnitelman melutarkastelut Rambøll Finland Oy Hämeen tiepiiri Valtatie 12 Huutijärvi-Laitikkala Tiesuunnitelman melutarkastelut Ympäristömeluselvitys 14.10.2009 Valtatie 12 Huutijärvi-Laitikkala Tiesuunnitelman melutarkastelut Hämeen

Lisätiedot

Tytyri-Hiidensalmi OYK

Tytyri-Hiidensalmi OYK Lohjan kaupunki Tytyri-Hiidensalmi OYK Meluselvitys 12.10.2004 Viite 82108188 Versio Pvm 12.10.2004 Hyväksynyt Tarkistanut HWe Kirjoittanut TKl Ramboll PL 718, Aleksanterinkatu 21 A 33101 Tampere Finland

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASKOLA/MONNINKYLÄ Monninkylän kauppapaikka Päiväys7.9.2011 ASEMAKAAVAN MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN MÄNTSÄLÄNTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Asemakaavan muuttamista

Lisätiedot

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072

Raportti. Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys. Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 ! Raportti Kiinteistö Oy Kalevan Airut 8479 asemakaavatyön meluselvitys 27.5.2016 Projektinumero: 307797 Donna ID 1 612 072 Sisältö 1. Johdanto... 1 2. Laskentamalli... 1 2.1. Lähtötiedot... 1 2.1.1. Suunnittelualue...

Lisätiedot

Suomelankulman asemakaavan meluselvitys

Suomelankulman asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA KÄRSÄMÄEN KUNTA Suomelankulman asemakaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 21.12.2015 P28734P001 Raportti i P28734P001 Matti Manninen 21.12.2015 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys

Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie, Sastamala Tie- ja rakennussuunnitelman meluselvitys Kannen kuva: Maanmittauslaitos 2018 / Destia Oy 2018 Maantien 259 parantaminen välillä Kaukalotie-Uotsolantie,

Lisätiedot

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu

Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu Kittilä Tiina Kumpula 21.3.2016 Taalojärven rinteen asemakaavan melutarkastelu 21.3.2016 2 (4) 1 Taustatiedot Kittilän kunnassa Taalojärven alueella on käynnissä

Lisätiedot

Meijeritien asemakaavan meluselvitys

Meijeritien asemakaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA PAIMION KAUPUNKI Meijeritien asemakaavan meluselvitys Raportti LUONNOS FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 18.6.2015 Raportti 1 (5) Matti Manninen 18.6.2015 Sisällysluettelo 1 Taustaa...

Lisätiedot

IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS

IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS Vastaanottaja Iisalmen kaupunki Tekninen keskus/kaupunkisuunnittelu Jukka Virtanen PL 10 74101 Iisalmi Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 20.5.2015 Viite 1510017219_B IISALMEN KAUPUNKI VIRRANPUISTO LIIKENNEMELUSELVITYS

Lisätiedot

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe

Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe Kehä I välillä Keilaniemessä, 1. rakennusvaihe 19.1.2016 1 Tilaisuuden ohjelma Tilaisuuden avaus Espoon kaupunkitekniikan johtaja Harri Tanska Hankekokonaisuuden esittely Espoon kaupunkitekniikka rakennuspäällikkö

Lisätiedot

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys

Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys ROVANIEMEN KAUPUNKI Niskaperän osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 31.5.2016 P26781P002 Raportti 1 (5) Manninen Matti 31.5.2016 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

1-1. Vastaanottaja Muhoksen kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä MELUSELVITYS MUHOS. Virhe. Viitteen lähdettä ei löytynyt.

1-1. Vastaanottaja Muhoksen kunta. Asiakirjatyyppi Raportti. Päivämäärä MELUSELVITYS MUHOS. Virhe. Viitteen lähdettä ei löytynyt. 1-1 Vastaanottaja Muhoksen kunta Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 14.7.2015 MELUSELVITYS MUHOS Virhe. Viitteen lähdettä ei löytynyt. 1-2 1. JOHDANTO Tämä tarkastelu tehtiin Muhoksen kirkonkylän osayleiskaavan

Lisätiedot

Rambøll Finland Oy. Nokian kaupunki. Lehtimäen asemakaava. Ympäristömeluselvitys

Rambøll Finland Oy. Nokian kaupunki. Lehtimäen asemakaava. Ympäristömeluselvitys Rambøll Finland Oy Nokian kaupunki Lehtimäen asemakaava Ympäristömeluselvitys 13.9.2005 Rambøll PL 718 33101 Tampere Finland Puhelin+45 020 755 6800 www.ramboll.fi Nokian kaupunki Lehtimäen asemakaava

Lisätiedot

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys

Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 30 MYNÄMÄEN KUNTA Keskusta-asemanseudun osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.6.2013 Raportti 1 (5) Matti Manninen 10.6.2013

Lisätiedot

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY

Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä IKAALISTEN MYLLY OY Meluselvitys asemakaavamuutosta varten kiinteistöllä 143-413-7-2 IKAALISTEN MYLLY OY Destia Oy Infrasuunnittelu Vantaa 20.2.2018 SISÄLLYS 1 SUUNNITTELUKOHDE 1 2 MENETELMÄT JA LÄHTÖTIEDOT 2 2.1 Melutasojen

Lisätiedot

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys

Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys KONTIOLAHDEN KUNTA Lehmonsuon AK:n laajennuksen meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6.10.2014 P25141 Raportti Puustinen Tomi 6.10.2014 Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun

Lisätiedot

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula

Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Ramboll Finland Oy Tuusulan kunta Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Meluselvitys 27.3.2014 Lahelanpelto II asemakaava ja asemakaavan muutos, Tuusula Tuusulan kunta Meluselvitys

Lisätiedot

SIILINJÄRVEN KUNTA PYÖREÄLAHDEN ASEMAKAAVA, MELUSELVITYS

SIILINJÄRVEN KUNTA PYÖREÄLAHDEN ASEMAKAAVA, MELUSELVITYS Vastaanottaja Siilinjärven kunta Asiakirjatyyppi Meluselvitys Päivääärä 13.10.2014 SIILINJÄRV KUNTA PYÖREÄLAHD ASEMAKAAVA, RISUHARJUN ASEMAKAAVA SIILINJÄRV KUNTA Päivääärä 13.10.2014 Laatija Jari Hosiokangas

Lisätiedot

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys

Keskustan osayleiskaavan meluselvitys SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA EURAN KUNTA Keskustan osayleiskaavan meluselvitys Raportti FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Raportti 1 (10) Matti Manninen Sisällysluettelo 1 Taustaa... 1 2 Ympäristömelun ohjearvot...

Lisätiedot

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014

Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 Janakkalan kunta Turenki 25.4.2014 1 Taimistotie Asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma ALUEEN SIJAINTI Alue sijaitsee Turengin keskustassa, Turengintien pohjoispuolella, rautatien molemmin

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 88 03.11.2015

Tekninen lautakunta 88 03.11.2015 Tekninen lautakunta 88 03.11.2015 Valtatien 12 parantaminen välillä Tillola - Keltti, Iitti ja Kouvola, tiesuunnitelman tarkistus, maantielain mukainen käsittely, teknisen lautakunnan lausunto 608/08.00.00/2015

Lisätiedot

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta

Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta 13.10.2011 (Timo Vuoriainen, Tapio Koikkalainen) 27.11.2013 päivitetty Jyväskylän seudulla olevien suurten tie- ja liikennehankkeiden priorisointi kaupungin näkökulmasta Jyväskylän seudulla on useita tärkeitä

Lisätiedot

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma

l1 3. U2. 201Z Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) 10.2.2012 722/2010/KAS/2 Tiesuunnitelma Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus LAPPEENRANNAN KAUPUNKI kaupunginhallitus l1 3. U2. 201Z Lappeenrannan kaupunki LÄHETEKIRJE 1 (5) Tiesuunnitelma Valtatien 6 parantaminen nelikaistaisena tienä Kärjen

Lisätiedot

Vt 12 Teiskontie MELUSELVITYS. Tampere. Helmikuu Tiehallinto. Tampereen kaupunki

Vt 12 Teiskontie MELUSELVITYS. Tampere. Helmikuu Tiehallinto. Tampereen kaupunki Vt 12 Teiskontie MELUSELVITYS Tampere Helmikuu 2008 Tiehallinto Tampereen kaupunki Vt 12 Teiskontie, Tampere 2 (7) MELUSELVITYS SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa

Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa Valtatie 4 Jyväskylä - Oulu rakentaminen moottoritieksi välillä Kirri - Tikkakoski, Jyväskylä ja Laukaa 1.5T_liite Tiesuunnitelman kustannusten ja kustannusjakoesityksen erittely 14.3.2014 Maku-indeksi

Lisätiedot