Pöytäkirjan Sirpa-Liisa Korva Johanna Aaltonen tarkastajat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pöytäkirjan Sirpa-Liisa Korva Johanna Aaltonen tarkastajat"

Transkriptio

1 ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika klo Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Tuula Kultima pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Johanna Aaltonen vj. Karri Angeli, poistui Lauri Orava Sirpa-Liisa Korva Tytti Valkeapää Miliza Kimmel Muut saapuvilla olleet Pentti Keskitalo kunnanjohtaja Sari Keskitalo khall pj Seppo Alatörmänen khall edustaja Heikki Järvistö vapaa-aikatoimensihteeri Anneli Aro kirjasto- ja kulttuurisihteeri Eila Halmiainen varhaiskasvatusohjaaja Mauri Tammela sivutoim. kansalaisopiston rehtori, poistui , , Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja Seija Keskitalo Ruoka- ja siivouspalveluvastaava, tukipalvelut, poistui klo 9.38 Asiat Pöytäkirjan allekirjoitus puheenjohtaja Karri Angeli pöytäkirjanpitäjä Paula Alatalo Pöytäkirjan Sirpa-Liisa Korva Johanna Aaltonen tarkastajat Pöytäkirja on Enontekiöllä nähtävänä

2 Sivistyslautakunta Sivistysltk 126 SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN Ehdotus: Sivistyslautakunnan puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja jäsenmäärältään päätösvaltaiseksi. Sivistyslautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Esityslista ja mahdollinen lisälista hyväksytään kokouksen työjärjestykseksi. Sivistyslautakunnan pöytäkirja pidetään nähtävillä Sivistyslautakunnan kollektiivisella päätöksellä jäsenistä/ varajäsenistä vanhin, Johanna Aaltonen avasi kokouksen. Sivistyslautakunta valitsi yksimielisellä päätöksellä kokouksen puheenjohtajaksi Karri Angelin. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Johanna Aaltonen ja Sirpa-Liisa Korva. Lisättiin esityslistaan neljä pykälää: Täyttöluvan hakeminen kunnanhallitukselta, tukipalvelut-yksikkö, ohjausryhmän nimeäminen Oppimisympäristöjen kehittäminen hankkeeseen, ohjausryhmän ja kehittämistiimin nimeäminen KELPO-hankkeeseen ja koululaiskuljetusanomus. Samalla käsittelyjärjestystä muutettiin seuraavasti: Täyttölupa-anomus tukipalvelut yksikössä 127, ohjausryhmän nimeäminen Oppimisympäristöjen kehittäminen hankkeeseen 139, Ohjausryhmän ja kehittämistiimin nimeäminen KELPO-hankkeeseen 140 ja Koululaiskuljetusanomus 141. Edellä mainitun vuoksi muiden pykälien numerointia siirrettiin yhdellä eteenpäin.

3 Sivistyslautakunta Sivistysltk 127 TÄYTTÖLUVAN HAKEMINEN KUNNANHALLITUKSELTA, TUKIPALVELUT YKSIKKÖ Luppokodin siivouksessa on tällä hetkellä vakinaisena työntekijä, joka on 50% osa-aikaeläkkeellä. Hänen eläkejaksojen ajaksi työhön on palkattu vuoden 2009 ajaksi henkilö, jonka työaika on 50% täydestä työajasta. Työsuhde päättyy Keskuskeittiön työntekijöistä jää eläkkeelle alkaen osaaikaisella eläkkeellä oleva emäntä. Yksi vakinainen keskuskeittiön keittiöapulainen on edelleen toisissa tehtävissä toimintakeskuksessa vuoden 2010 loppuun. Näin ollen myös keskuskeittiön työntekijämäärää tulisi täydentää yhden työntekijän osalta 50% täydestä tuntimäärästä. Vuonna 2010 tarvitaan edelleen työntekijä, joka on 50% siivoustyössä Luppokodilla. Tämän henkilön tuntimäärää täydennetään 50% keittiötyöllä, näin tulee yksi kokoaikainen työntekijä tukipalvelut-yksikköön. Palkkausmenot on sisällytetty vuoden 2010 talousarvioehdotukseen. Ehdotus (ruoka- ja siivouspalv. vast.): Koska sisäisin järjestelyin kumpaakaan 50% avoinna olevaa työtä ei tällä hetkellä voida täyttää ehdotetaan, että sivistyslautakunta anoo täyttölupaa kunnanhallitukselta siten, että ko. työsopimussuhteinen toimi laitetaan avoimeksi lähtien siten, että se täytetään 50% siivouksen osalta alkaen, ja työaikaa täydennetään 50% keittiötyöllä alkaen. Työntekijän palkkaamiseen 100%:na täyttölupaa kunnanhallitukselta anotaan aikavälille Merkitään tiedoksi, että työ jatkuu mahdollisesti saakka (riippuen tulevista päätöksistä). Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Käsittely: Sivistyslautakunta keskusteli täyttölupa-anomuksesta. Seija Keskitalo pohjusti puheenjohtajan luvalla myös vuoden 2010 talousarvioehdotusta (135 ) tukipalveluiden osalta, koska poistui kokouksesta ko. pykälän käsittelyn jälkeen. Keskitalo totesi talousarviota 2010 koskevan lisäystarpeen, joka liittyy ateriakuljetusten järjestämiseen kunnassa. Terveystarkastaja on huomauttanut kunnan tavasta kuljettaa aterioita auto-peräkärry yhdistelmällä (kuomullinen peräkärry). Uuden peräkärryn hankintaan ei saada lupaa, koska em. tapa ei ole enää lain säädösten eikä terveystarkastajan antamien ohjeiden mukainen. Ruokahuollon järjestämistä on Keskitalon mukaan pohdittava kunnassa myös laajemmin.

4 Sivistyslautakunta Keskitalo ehdotti, että sivistyslautakunta varaa vuoden 2010 talousarvioehdotuksen osioon keskuskeittiö, tarkemmin kalustohankintoihin euron määrärahan. Sivistyslautakunta hakee kunnanhallitukselta täyttölupaa työntekijän palkkaamiseksi tukipalveluihin aikavälille ehdotuksessa mainitulla tavalla. Merkitään tiedoksi, että mikäli kunnanhallitus täyttölupahakemuksen hyväksyy, työ jatkuu mahdollisesti saakka. Sivistyslautakunta päätti käsitellä Keskitalon euron lisäysehdotuksen 135 yhteydessä. Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

5 Sivistyslautakunta Sivistysltk 128 TEIJA STOORIN PALKKAAMINEN VAPAA-AIKATOIMEEN KAHDEN KUUKAUDEN AJAKSI ALKAEN Teija Stoor on ollut pitkään töissä vapaa-aikatoimella ensin harjoittelijana ja sittemmin työllistettynä. Lapin nuorten tiedotusportaalin LANUTIN sivujen ylläpitäjä vaihtuu ja uusien sivujen uudelleen päivittäminen ja muokkaaminen on jokaisen kunnan itse tehtävä. Enontekiöllä on Teija Stoor parhaiten perehtynyt LANUTIN sivujen päivittämiseen. Sivistyslautakunta antaa luvan työllistää Teija Stoorin ajalle Palkkarahat ovat nuorisotyön raamissa tälle vuodelle. Käsittely: Rehtori-koulutoimenjohtaja lisäsi ehdotukseen tarpeen anoa täyttölupa kunnanhallitukselta ajalle Sivistyslautakunta päättää anoa kunnanhallitukselta täyttölupaa Teija Stoorin palkkaamiseksi ajalle Merkittiin tiedoksi, että palkkarahat ovat nuorisotyön raamissa tälle vuodelle. Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

6 Sivistyslautakunta Sivistysltk 129 PERUSOPETUKSEN JA LUKION YHTEISEN PÄÄTOIMISEN TUNTIOPETTAJAN NIMEÄMINEN LV Ulla Muraja on toiminut peruskoulun ja lukion yhteisen päätoimisen tuntiopettajan tehtävässä aikavälillä Opetettavia aineita ovat olleet tekninen työ, kuvaamataide, kemia ja fysiikka. Tarve päätoimisen tuntiopettajan nimeämiselle ko. aineyhdistelmällä on koko lukuvuodeksi Sivistyslautakunta on kesällä anonut kunnanhallitukselta täyttöluvat päätoimisiin tuntiopettajuuksiin eri aineyhdistelmillä. Ehdotetaan, että Ulla Muraja nimetään päätoimiseksi tuntiopettajaksi (tekninen työ, kuvaamataide, kemia, fysiikka) ajalle Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Ehdotuksen mukaan. Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

7 Sivistyslautakunta Sivistysltk 130 PÄÄTOIMINEN TUNTIOPETTAJUUS (ENGLANTI, RUOTSI, USKONTO, TEKSTIILITYÖ) HETAN KOULUKESKUKSESSA Päätoimisen tuntiopettajan tehtävään alkaen valittu Riitta Taipale on irtisanoutunut tehtävästään alkaen. Irtisanoutumisilmoitus on nähtävillä kokouksessa. Hetan yhtenäisen peruskoulun ja Enontekiön lukion yhteinen päätoiminen tuntiopettajuus on ollut haussa työministeriön mol-sivustolla, Enontekiön Sanomissa sekä useiden yliopistojen sekä kielten opettajainliiton (SUKOL) rekrytointisivustoilla. Hakukuulutus liitteenä (Liite 1). Hakemuksen päätoimisen tuntiopettajan tehtävään (opetettavina aineina: englanti, ruotsi, uskonto, tekstiilityö) on jättänyt Anneli Immonen- Mokko. Immonen-Mokko toimii Taipaleen sijaisena Hakemus ansioluetteloineen on nähtävillä kokouksessa. Sivistyslautakunta nimeää Anneli Mokko-Immosen päätoimisen tuntiopettajan tehtävään ajalle Tehtävässä noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa. Päätoimisen tuntiopettajuuden vastaanottaneen on toimitettava nähtäväksi voimassa oleva rikosrekisteriote sekä lääkärintodistus. Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Ehdotuksen mukaan. Päätettiin liittää hakukuulutus (Liite 1) pöytäkirjaan. Pykälä tarkastettiin kokouksessa. Sivistyslautakunta piti tauon klo

8 Sivistyslautakunta Sivistysltk 131 OPETTAJATARVE KILPISJÄRVEN KOULULLA Saamenkielisen opetuksen tunnit Kilpisjärven koululla laskevat tulevina lukuvuosina. Rehtori-koulutoimenjohtaja on pyytänyt koulunjohtaja Timo Tuomiselta kirjallisena ennusteen koskien saamea opiskelevien lukumääriä. Kirje on nähtävillä kokouksessa. On huomioitavaa, että saamen opetuksen tuntimäärät vaikuttavat tulevaisuudessa opettajatarpeeseen Kilpisjärvellä. Sivistyslautakunta keskustelee asiasta. Ehdotuksen mukaan.

9 Sivistyslautakunta Sivistysltk 132 ILTAPÄIVÄTOIMINNAN OHJAUS JA KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAN SEKÄ PÄIVÄHOIDON TEHTÄVÄT KARESUVANNOSSA Irja Keskitalo on toiminut aikavälillä iltapäivätoiminnan ohjaajana sekä koulunkäyntiavustajan ja päivähoidon tehtävissä Karesuvannossa. Toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi työsopimusta on jatkettu siten, että se on voimassa aikavälillä Päivähoidon/varhaiskasvatuksen osuus Irja Keskitalon palkkausmenoista on ollut 25%, koulutoimen 75%. Keskitalo on suorittanut koulunkäyntiavustajan tutkinnon. Iltapäivätoimintaa hyödyntäneiden oppilaiden määrä on Karesuvannossa laskenut, noin kolme oppilasta aiemmin ilmoitetun 6-7 oppilaan sijaan. Irja Keskitalo on toiminut Karesuvannon koululla myös koulunkäyntiavustajan tehtävissä. Koulun sisällä toteutetuilla oppilassiirroilla erityisesti kolmannen luokan oppimisedellytyksiä on parannettu. Sivistyslautakunta keskustelee Keskitalon toimenkuvasta, ajankohtaistilanteesta sekä tarpeesta jatkaa työntekijän palkkaamista ko. ehdoilla. Sivistyslautakunta päättää, jatkaako se iltapäivätoiminnan järjestämistä Karesuvannossa. Samalla sivistyslautakunta päättää, anooko se kunnanhallitukselta täyttölupaa työsuhteen jatkamiselle. Mikäli sivistyslautakunta päättää anoa täyttölupaa, anotaan sitä ajalle Perusteeksi em. tapauksessa esitetään toiminnan jatkuvuuden turvaaminen. Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Käsittely: Sivistyslautakunta keskusteli mm. aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmassa mainitusta oppilasmäärärajasta (3). Ajankohtaistiedon mukaan iltapäivätoimintaa hyödyntää käytännössä joka päivä vain yksi oppilas, kaksi muuta oppilasta vain joinakin päivinä viikossa. Sivistyslautakunta keskusteli myös koulunkäyntiavustajan tarpeesta Karesuvannon koululla ja totesi, että Keskitalon keskeisenä tehtävänä on ollut toimia koululla henkilökohtaisena avustajana sivistyslautakunnan kokouksesssaan antaman päätöksen mukaisesti.

10 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta päätti anoa kunnanhallitukselta täyttölupaa työntekijän palkkaamiseksi ajalle , mikäli rehtorikoulutoimenjohtaja katsoo tämän tarpeelliseksi. Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

11 Sivistyslautakunta Sivistysltk 133 HETAN YHTENÄISEN PERUSKOULUN, ENONTEKIÖN LUKION, PELTOVUOMAN KOULUN JA KARESUVANNON KOULUN VUOSISUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN LUKUVUODELLE Opetuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma, jossa määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista (Perusopetusasetus 1998/858). Lukiokoulutuksen järjestäjän tulee laatia lukuvuosittain opetussuunnitelmaan perustuva suunnitelma (työsuunnitelma). Siinä määrätään opetuksen yleisestä järjestämisestä, opetustunneista ja opetuksen yhteydessä järjestettävästä muusta toiminnasta sekä työajoista, koulun ulkopuolella annettavasta opetuksesta sekä muista tarpeellisista opetuksen järjestämiseen liittyvistä asioista (LA 629/1998). Enontekiön kunnan hallintosäännön 54 mukaan sivistyslautakunta hyväksyy koulujen työsuunnitelman ja järjestyssäännöt. Hetan yhtenäinen peruskoulu ja Enontekiön lukio sekä Peltovuoman, Karesuvannon ja Kilpisjärven koulut ovat toimittaneet työsuunnitelmansa sivistyslautakunnalle (Liitteet 2-6). Sivistyslautakunta hyväksyy sille toimitetut vuosisuunnitelmat sellaisenaan. Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Käsittely: Sivistyslautakunta keskusteli työsuunnitelmista. Sivistyslautakunta antoi erityiskiitoksen Peltovuoman koulun työsuunnitelmalle.

12 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta hyväksyi työsuunnitelmat lukuun ottamatta Karesuvannon koulun osalta kirjattavia seuraavia tarkennuspyyntöjä: Karesuvannon koulun työsuunnitelman osalta sivistyslautakunta edellyttää täydennettäväksi seuraavia asioita: 1) Tavoitteet lukuvuodelle , 2) Maininta rajat ylittävästä yhteistyöstä, 3) Retkien ja teemapäivien sisällyttäminen koulun työsuunnitelmaan, 4) Perustelut toteutetuille ryhmäjaoille. Lisäksi sivistyslautakunta edellyttää, että työsuunnitelma tulee käsitellä yhdessä opettajakunnan kanssa ja tuoda tämän jälkeen sivistyslautakunnalle uudelleen hyväksyttäväksi. Päätettiin liittää sivistyslautakunnalle toimitetut työsuunnitelmat pöytäkirjaan (Liitteet 2-6). Sivistyslautakunta piti tauon klo

13 Sivistyslautakunta Sivistysltk 134 VÄLIPALAMAKSUJEN MÄÄRITTÄMINEN LUKUVUODEKSI HETAN YHTENÄISESSÄ PERUSKOULUSSA Hetan yhtenäisessä peruskoulussa on mahdollisuus välipalaan klo Välipalan hinta on ollut 0,60 /välipala. Iltapäiväkerholaisten välipalamaksu on sisältynyt iltapäivätoimintamaksuun 2 /pv. Myös saamen kieltä valinnaisena aineena keskiviikkoisin (2h) opiskeleville alakoululaisille, joiden koulupäivä jatkuu klo saakka, välipala on ollut maksullinen. Vuodelle 2009 peruskoululaisten välipalamaksuja ei ole budjetoitu, eikä koululla ole juridisesti velvollisuutta em. tapauksessa tarjota ilmaista välipalaa (ks. OPH, kouluruokailusuositus: Liite 7). Sivistyslautakunta keskustelee asiasta ja antaa kunnanhallitukselle ehdotuksen välipalamaksujen perusteista/maksullisuudesta lv osalta. Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Käsittely: Sivistyslautakunta tutustui rehtori-ktj:n johdolla OPH:n kouluruokailusuosituksessa annettuihin ohjeisiin (Liite 7). Sivistyslautakunta keskusteli välipalan maksullisuudesta /maksuttomuudesta. Keskustelun aikana päätettiin yksimielisesti, että välipala on alaasteen oppilaille maksuton, mikäli heidän koulupäivänsä jatkuu klo saakka. Todettiin em. koskevan käytännössä vain yhtä valinnaisen saamen ryhmää. Sivistyslautakunta totesi edellä mainittujen oppilaiden maksamattomat välipalamaksut merkityiksi keskuskeittiön erilliseen listaan lukuvuoden 2009 alusta lukien mikä tarkoittaa, ettei niitä vielä ole peritty. Sivistyslautakunta päätti antaa kunnanhallitukselle ehdotuksen, jonka mukaan niille alakoulun oppilaille joiden koulupäivä jatkuu klo saakka, välipala on maksuton lukukauden 2009 alusta lukien. Muiden osalta välipala säilyy maksullisena lukuvuoden ajan hintaan 0,60snt/välipala. Päätettiin liittää kouluruokailusuositus pöytäkirjaan (Liite 7). Pykälä tarkastettiin kokouksessa. Sivistyslautakunta piti ruokatauon klo

14 Sivistyslautakunta Sivistysltk 135 ESITYS SIVISTYSTOIMEN TALOUSARVIOKSI VUODELLE 2010 Sivistystoimi on valmistellut v.2010 talousarvioehdotuksen ottaen huomioon kunnanhallituksen antamat ohjeet talousarvion ja suunnitelman laatimiseksi. Sivistystoimen alaisten tulosyksiköiden (nuoriso- ja vapaa-aikatoimi, kirjasto- ja kulttuuritoimi, kansalaisopisto, koulutoimi) vastuuviranhaltijat ovat valmisteet ja toimittaneet talousarvioehdotukset, jotka on koostettu kunnanhallitukselle ja edelleen -valtuustolle toimitettavaksi sivistystoimen kokonaisesitykseksi. Esityslistan liitteenä talousarvio v (Liite 8), tulosyksikkökohtaisesti toimitetut talousarvioehdotuksen sanalliset tavoitteet (Liitteet 9-14) ja koulutoimen oppilasennuste ajalle (Liite 15). Rehtori-ktj laatii kokoukseen tiivistelmän ulkoisten menojen ja tulojen jaosta. Sivistyslautakunta tutustuu talousarvioehdotukseen ja tulosyksikkökohtaisiin tavoitteisiin vuodelle Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle talousarvioehdotuksen v sanallisine tavoitteineen liitteiden mukaisina. Pykälä tarkastetaan kokouksessa. Käsittely: Rehtori-ktj esitteli koulutoimen hallinnon, peruskoulujen sekä lukion osalta annettavat talousarvioehdotukset. Sivistyslautakunta varmisti, että koulutoimen hankkeiden osalta summat ovat nettoraamisia. Kansalaisopiston sivutoiminen rehtori alusti käynnistyvän Revontuliopiston vaikutuksista talousarvioehdotukseen. Revontuliopiston osalta arvioitu opetustuntimäärä vuodelle 2010 on 2500 tuntia, joista 2300 valtionapuun oikeuttavia ja 200 maksupalveluosuutta vastaavia. Huomioitavaa on, että kansalaisopiston osalta talousarviossa ei näy, että Revontuliopisto ostaa 40% toimistotyöntekijän palveluita Enontekiön kunnalta. Em. näkyy vain toimistopalveluyksikön kohdalla. Huomioitavaa on, että yhteistyösopimuksen mukaan jokainen kunta on sitoutunut itse osoittamaan opistotoiminnalle tilat kertyvät eläkeperusteiset maksut jäävät jokaisen kunnan huolehdittavaksi alkaen eläkeperusteiset maksut kirjataan Kittilän kunnan talousarvioon.

15 Sivistyslautakunta OPM:lle on lähetetty toimilupahakemus, jossa ovat mukana Enontekiö, Kittilä ja Sodankylä. Kaikki työntekijät lukuun ottamatta vakinaisessa virka-/työsuhteissa olevia siirtyvät Kittilän kunnan palvelukseen alusta lukien. Enontekiön kunnan pitää kuitenkin taata 40%:n toimistotyöpanos, jonka opisto ostaa. Em. mukaan myös kaikki tuntiopettajat siirtyvät Kittilän kunnan palvelukseen. Vastaavasti kaikki tulot kirjataan isäntäkunnalle (valtionosuudet). Jokaisen jäsenkunnan kunnanhallitus valitsee Revontuliopistoon kaksi johtokunnan jäsentä. Anneli Aro pohjusti kirjasto ja kulttuuritoimen sekä nuoriso- ja vapaaaikatoimen osalta talousarvioehdotusta. Kirjasto- ja kulttuuritoimen osalta painotetaan nettoraamia, samoin liikunta- ja nuorisotoimen osalta. Edellä mainitun kahden osalta talousarvioon on huomioitu lomautukset, koulutoimen osalta ei. Kansalaisopiston osalta lomautukset eivät ulotu Kittilän kunnan palveluksessa oleviin. Sivistyslautakunta keskusteli uudelleen Seija Keskitalon 127 käsittelyn yhteydessä esille ottamasta euron lisäystarpeesta talousarvioehdotukseen. Kyse on ateriakuljetusten järjestämiseen varattavasta määrärahasta nyt, kun kuljetustapa (auto-kuomullinen peräkärry) ei enää täytä lain eikä terveystarkastajan antamien ohjeiden vaatimuksia. Sivistyslautakunta kävi talousarvioehdotuksen läpi kohta kohdalta tehden sinne seuraavat vähennykset: Karesuvannon koulu: opetusvälineet kohdasta -500, vesimaksut kohdasta -2000, kalusto-kohdasta Kilpisjärven koulu: Rakennusten ja alueiden rakennus ja kunnossapito kohdasta , lämmitys kohdasta Päätettiin esittää kunnanhallitukselle ja edelleen -valtuustolle lisättäväksi investointimenoihin euroa ruokapalvelua koskevaan kalustohankintaan. Päätettiin lisätä edellä mainittu tarve sivistystoimen v talousarvion ruokapalveluja koskeviin sanallisiin tavoitteisiin. Sanallisiin tavoitteisiin päätettiin lisätä maininta nettoraamista koskien koulutoimen hankkeita, nuoriso- ja vapaa-aikatointa sekä kirjasto- ja kulttuuritointa. Sivistyslautakunta antaa kunnanhallitukselle ja edelleen -valtuustolle vuoden 2010 talousarvioehdotuksen, joka päätettiin liittää pöytäkirjaan (Liite 8).

16 Sivistyslautakunta Pöytäkirjaan liitettiin myös tulosyksikkökohtaisesti toimitetut talousarvioehdotuksen sanalliset tavoitteet (Liitteet 9-14) ja koulutoimen oppilasennuste ajalle (Liite 15). Merkittiin tiedoksi, että Karesuvannon kouluremonttia koskien merkintä investointimenoihin on jo tehty, samoin merkintä Kilpisjärven koulua koskevasta lämmitysremontista. Pykälä tarkastettiin kokouksessa.

17 Sivistyslautakunta Sivistysltk 136 OPETTAJIEN LOMAUTUKSET Kunnanvaltuusto on / 44 hyväksynyt suunnitelman kunnan talouden tasapainottamiseksi toteutettavista toimenpiteistä. Yhtenä toimenpiteenä kunnan talouden tasapainottamiseksi on henkilöstön lomauttaminen 4 viikoksi vuosina Kunnanhallitus on hyväksynyt kunnan henkilöstön lomauttamisen tai vastaavan henkilöstömenosäästön toteuttamisen periaatteet, joissa lomautusten sijaan voidaan lomautuspäivien lukumäärää laskettaessa huomioida palkattomat virkavapaat/työvapaat, mikäli työntekijälle/viranhaltijalle ei ole palkattu sijaista eikä muutoin lisätty tästä syystä toisten työntekijöiden/viranhaltijoiden työtuntimääriä. Mikäli edellä tarkoitettua järjestelyä ei tarkoituksenmukaisella tavalla voida toteuttaa, on lomautuksen sijasta voitava suorittaa lomautusta vastaava säästö palkkausmenoista. Enontekiön kunnan hallintosäännön 39 :n mukaan irtisanomisesta, eron myöntämisestä ja lomauttamisesta päättää se, joka valitsee viranhaltijan tai ottaa työntekijän työsopimussuhteeseen. Sivistyslautakunta keskustelee opettajien lomautustarpeesta syyslukukauden 2009 osalta. Sivistyslautakunta päätti, ettei se lomauta opettajia syyslukukaudella Perusteeksi merkitään korvaavat kustannussäästöt mm. henkilöstömäärissä ja meneillään olevat valitusprosessit Rovaniemen hallinto-oikeudessa.

18 Sivistyslautakunta Sivistysltk 137 ILMOITUSASIAT - Liikuntapaikkojenhoitajaksi valittu Tomi Laakso on toimittanut lääkärinlausunnon terveydentilastaan. - Erityisopettaja Satu Labba on toimittanut lääkärinlausunnon terveydentilastaan. - Luokanopettaja Anne-Maria Kotavuopio on toimittanut lääkärinlausunnon terveydentilastaan. - Luokanopettaja Tuovi Ylitalo on toimittanut rikosrekisteriotteen nähtäväksi. - Luokanopettaja Virpi Väisänen on toimittanut lääkärinlausunnon terveydentilastaan. - Liikunnan ja terveystiedon päätoiminen tuntiopettaja Ari Jutila on toimittanut rikosrekisteriotteen ja lääkärinlausunnon terveydentilastaan. - Seurakunnan työntekijä Miliza Kimmel on aloittanut iltapäivätoiminnan ohjaajana Hetan koulukeskuksessa. - Peruskoululaisten kerhotoiminnan ohjaajina syksyllä 2008 aloittavat Hetan koulukeskuksessa Tuija Alasaukko-oja ja Mirja Angeli, Peltovuomassa Mirja Angeli ja Jaana Keskitalo, Karesuvannossa Anna- Reetta Niemelä ja Kilpisjärvellä Eija Aikio. - OAJ:n Enontekiön paikallisyhdistyksen ja Enontekiön kunnan neuvottelema ehdotus rehtori-koulutoimenjohtajan, peruskoulun apulaisjohtajien ja lukion apulaisrehtorin väliseksi työnjaoksi sekä huojennuksiksi (Liite 16). - Lapin lasten kulttuuriverkosto hanke, toimintasuunnitelma (Liite 17). - Tarkennettu hankesuunnitelma, kerhotoiminnan kehittämishanke/oph. Ehdotus (pj.): Merkitään tiedoksi. Sivistyslautakunta korjasi ilmoitusasioita seuraavasti: Peruskoululaisten kerhotoiminnan ohjaajina syksyllä 2009 aloittavat Hetan koulukeskuksessa Tuija Alasaukko-oja ja Mirja Angeli, Peltovuomassa Mirja Angeli ja Jaana Keskitalo, Karesuvannossa Anna- Reetta Niemelä ja Kilpisjärvellä Eija Aikio. Lisättiin ilmoitusasioihin Enontekiön kunnan kansalaisopiston 40- vuotisjuhla, joka järjestetään Päätettiin liittää pöytäkirjaan Liiteet 16 ja 17. Lisättiin ilmoitusasioihin ja päätettiin liittää pöytäkirjaan Enontekiön kansalaisopiston ohjelma syyslukukaudelle 2009 (Liite 18).

19 Sivistyslautakunta Sivistysltk 138 MUUT ASIAT - Kilpisjärven koulu: Tarve koulunkäyntiavustajan/päivähoidon työntekijän (50%/50%) palkkaamiselle. - Hetan yhtenäisen peruskoulun oppilaskunnan anomus lukollisten kaappien saamiseksi oppilaiden käyttöön. - Hetan yhtenäisen peruskoulun 5-luokan työrauha. Ehdotus (pj.): Sivistyslautakunta keskustelee ko. asioista. Merkitään tiedoksi. Ehdotuksen mukaan.

20 Sivistyslautakunta Sivistysltk 139 OHJAUSRYHMÄN NIMEÄMINEN OPPIMISYMPÄRISTÖJEN KEHITTÄMINEN -HANKKEESEEN Opetushallitus on myöntänyt Enontekiön kunnalle euron valtionavustuksen Oppimisympäristöjen kehittäminen hankkeelle. Ehdotetaan, että sivistyslautakunta nimeää Oppimisympäristöjen kehittämishankkeeseen seuraavan ohjausryhmän: Rehtorit: Paula Alatalo, Enontekiön lukio Liisa Holmberg, Saamelaisalueen koulutuskeskus Kehittämisjohtaja:Janne Näkkäläjärvi, Saamelaisalueen koulutuskeskus Apulaisrehtori: Marita Mäenpää, Saamelaisalueen koulutuskeskus Opinto-ohjaaja: Annukka Raivonen, Enontekiön lukio Päätös. Ehdotuksen mukaan.

21 Sivistyslautakunta Sivistysltk 140 OHJAUSRYHMÄN, KEHITTÄMISTIIMIN JA KOORDINAATTORIN NIMEÄMINEN KELPO-HANKKESEEN OPH on myöntänyt Enontekiön kunnalle euron valtionavustuksen KELPO-kehittämishankkeeseen. Sivistyslautakunta nimeää KELPO-kehittämishankkeen ohjausryhmään seuraavat jäsenet: Paula Alatalo, Mervi Muotka ja Anna-Leena Maijala. Sivistyslautakunta nimeää KELPO-kehittämistiimiin seuraavat jäsenet: Paula Alatalo, Mervi Muotka, Paula Keski-Kujala, Ritva Palo, Eila Halmiainen ja Anna-Leena Maijala. Sivistyslautakunta nimeää KELPO-hankkeen koordinaattoriksi erityisopettaja Anna-Leena Maijalan. Ehdotuksen mukaan.

22 Sivistyslautakunta Sivistysltk 141 KOULAISKULJETUSANOMUS Sivistyslautakunta on vastaanottanut Kristiina Maggan anomuksen koululaiskuljetuksen järjestämiseksi kolmelle alakoulun oppilaalle Saharannantieltä. Anomus on nähtävillä kokouksessa. Sivistyslautakunta keskustelee ja päättää anomuksen hyväksymisestä. Käsittely: Sivistyslautakunta keskusteli asiasta. Sivistyslautakunta päätti myöntää koululaiskuljetuksen anomuksen mukaisesti. Päätettiin liittää anomus pöytäkirjaan (Liite 19).

23 Sivistyslautakunta Sivistysltk 142 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Ehdotus (pj.): Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Seuraava kokous pidetään marraskuussa. Merkittiin tiedoksi. Seuraava kokous päätettiin pitää marraskuussa.

Pöytäkirjan allekirjoitus Seppo Alatörmänen Tuomo Suikkanen

Pöytäkirjan allekirjoitus Seppo Alatörmänen Tuomo Suikkanen ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta ESITYSLISTA Kokousaika 12.4.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Karri Angeli Lauri Orava Sirpa-Liisa

Lisätiedot

Pöytäkirjan Sirpa-Liisa Korva Karri Angeli tarkastajat

Pöytäkirjan Sirpa-Liisa Korva Karri Angeli tarkastajat ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 22.2.2010, klo 14.45-15.15. Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Tuula Kultima pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Karri Angeli Lauri Orava Sirpa-Liisa

Lisätiedot

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta ESITYSLISTA Kokousaika 7.4.2014 klo 14 - Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Virastotalo Satu-Marja Eira-Keskitalo pj Samuli Näkkälä vpj Hannu Kultima Sirpa-Liisa

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014

MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunta 21.11.2014 MUONION KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 6/2014 1 Sosiaalilautakunnan kokous klo 13:00 14:45 pykälät otsikko 63 Talousarvio 2015, taloussuunnitelma 2016-2017 ja sanallinen toimintasuunnitelma 64 Sosiaalitoimen

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sivistyslautakunta 3/2016 22 Kokousaika 13.4.2016 kello 18.00 18.32 Kokouspaikka Oripään koulun atk-luokka Läsnä Kulmanen Matti, puheenjohtaja Isotalo Päivi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta ESITYSLISTA Kokousaika 29.4.2013 klo 17.00 - Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Virastotalo Satu-Marja Eira-Keskitalo pj Samuli Näkkälä vpj Hannu Kultima Sirpa-Liisa

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 6/2013 Sivistyslautakunta Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 29.8.2013 klo 18.30-19.25 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Asiat 76 Kokouksen avaaminen 77 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 78 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 2016-01 1 / 5 1 / 5 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 läsnä / poissa Osanottajat Asioiden esittelijä: Ylikangas Kimmo,

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 4 11.5.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.35 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalon 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen

Lisätiedot

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta ESITYSLISTA Kokousaika 13.5.2014 klo 11.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kilpisjärven koulu Satu-Marja Eira-Keskitalo pj Samuli Näkkälä vpj Hannu Kultima Sirpa-Liisa

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 2. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 24.2.2016 klo 17.00

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 2. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 24.2.2016 klo 17.00 ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 2. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 24.2.2016 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35. (x) (x) (x) (-) (-) (-) (x) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Tekninen lautakunta Nro 4 26.03.2015 35 Kokousaika Torstai 26.03.2015 klo 19.00 19.21 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 3.2.2016 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.25 Kokouspaikka Poltinahon seurakuntatalon kerhohuone 123 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula Paavola

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 56 Kirkkoneuvosto 5/2015 27.10.2015 56 53 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkoneuvosto 27.10.2015 53 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajalle

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 10/2010

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 10/2010 KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 10/2010 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 Kirkkoneuvosto sivut 1-8 KOKOUSAIKA. 7.1.2015 klo 18.00 19.00 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2015 sivut 1-8 KOKOUSAIKA klo 18.00 19.00 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Raahen seurakunnan virastotalo, Kirkkokatu 33, RAAHE Matala Tuomo Asplund

Lisätiedot

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 1/2016 1 (5) Kunnanhallituksen henkilöstöjaosto, 28, 01.12.2015 Sivistyslautakunta, 5, 27.01.2016 5 Lausunto aluehallintovirastolle kirjaston väliaikaisista henkilöstöjärjestelyistä

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA No 4/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 27 KOKOUSAIKA 16.5.2013 klo 18- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi

Lisätiedot

No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18-18.40 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja x) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja x) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Kokousaika Maanantai.2010 klo 13.00 13.42 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Ärendet berett av Behandlat VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 26.1.2016 klo 18.00 Sivu 1 3 Vaalikelpoisuuden menettäminen ja ero luottamustoimesta yhteisessä kirkkovaltuustossa, Uusikylä, Kari Yhteinen kirkkoneuvosto 14.1.2016 8 Yhteisen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16. SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 Kirkkovaltuusto 15.05.2009 PÖYTÄKIRJA 27.05.2009 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona klo 19.00 20.45 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KIRKKOVALTUUSTO 13.1.2015 ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 /2015 1/9 KOKOUSAIKA 13.1.2015 klo 18 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila, puheenjohtaja Mononen Liisa varapuheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Lehikoinen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 28.10.2011 Kokousaika Torstai 3.11.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Tarkastuslautakunta 05.05.2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 8/2014 1 (9) Kokoustiedot Aika maanantai klo 14:00-16:55 Paikka Saunakabinetti, kaupungintalo 3. krs. Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

Pöytäkirjan allekirjoitus Seppo Alatörmänen Tuomo Suikkanen

Pöytäkirjan allekirjoitus Seppo Alatörmänen Tuomo Suikkanen ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 12.4.2011 klo 17.00 18.53 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Karri Angeli Lauri Orava Sirpa-Liisa

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2009. Sivistyslautakunta 26.08.2009 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2009. Sivistyslautakunta 26.08.2009 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2009 Sivistyslautakunta 26.08.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Keskiviikko 26.08.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli

Lisätiedot

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen

Blomster Göran varajäsen Yliluoma Satu varajäsen 8/2015 108 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.10.2015 klo 15:00-16:55 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 1/2014 1 Työsuojelutoimikunta 13.01.2014 Aika 13.01.2014 klo10:30-12:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5B, Kiviharjuntie 11,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5.

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 16.06.2014. 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014. Kaupunginhallitus 19.5. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2014 1 (1) 64 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kaupunginhallitus 19.5.2014 178: Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Kokousaika Tiistai 29.01.2013 klo 17.00 19.07 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet Juha-Pekka Mäntyvaara puheenjohtaja et Virpi Väisänen

Lisätiedot

No 4/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 37

No 4/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 37 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 4/2014 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 37 KOKOUSAIKA 11.9.2014 klo 18-19.30 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) PÖYTÄKIRJAN ALLEKIRJOITUS

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunta Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/2015 25.11.2015

Tyrnävän seurakunta Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 5/2015 25.11.2015 TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 5/2015 Kokousaika Keskiviikko 25.11.2015 klo 18.00.-20.55. Kokouspaikka Temmeksen seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57

HIRVENSALMEN KUNTA Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Sivistyslautakunta 31.8.2010 57 Aika: 31.8.2010 klo 17.00-18.50 Paikka Läsnä Kunnanhallituksen kokoushuone Pia Komppa, puheenjohtaja Varpu Järvinen Riikka Kiesilä Jaana Kuitunen Jorma Kuhmonen Petri Ollikainen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Saapuvilla Satu-Marja Eira-Keskitalo pj kaiutinpuhelin Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo

Saapuvilla Satu-Marja Eira-Keskitalo pj kaiutinpuhelin Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika pe 9.10.2015 klo 15 16.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Virastotalo Satu-Marja Eira-Keskitalo pj kaiutinpuhelin Samuli Näkkälä vpj Hannu

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016

KOKOUSKUTSU Kokous n:o 1 / 2016 Kokous n:o 1 / 2016 Pvm 28.1.2016 Kello 17.00 Sivu1/5 PUHEENJOHTAJA 1. Eero Tammentie JÄSENET 2. Timo Isotalo (vpj ) 3. Lea Lehtonen 4. Eila Saari 5. Sylvi Silander 6. Ilkka Soukka 7. Anna-Liisa Ääri LÄSNÄ

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS PÖYTÄKIRJA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS PÖYTÄKIRJA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS PÖYTÄKIRJA No 3/2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 21 KOKOUSAIKA 12.4.2013 klo 18.05-19.16 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Sivu 93 (97) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 2.5.2013 kello 20.00-21.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Maanantai 13.4.2015 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2

Maanantai 13.4.2015 klo 19.00. Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Koululautakunta Maanantai 13.4.2015 klo 19.00 Kunnanvirasto, kokoushuone 2 1 Kokouksen avaus 2 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS Helsinki Institute of Physics P.O.Box 64, (Gustaf Hällströmin katu 2) FIN-00014 University of Helsinki, Finland Phone +358 9 191 50521, fax +358 9 191 50522 FYSIIKAN TUTKIMUSLAITOKSEN JOHTOKUNNAN KOKOUS

Lisätiedot

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski

SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015. KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 1 (9) Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski SÄÄKSMÄEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o 11 / 2015 Sivu 1 (9) Kokousaika Tiistai 20.10.2015 kello 17:00 19:50 Kokouspaikka Valkeakosken seurakuntatalo, Valkeakoskenkatu 27, Valkeakoski Läsnä Antola, Markku

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 4/2016 25 Kokousaika 6.4.2016 kello 18.04 19.15 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Pekka

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 22 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4/2016 KOKOUSAIKA To 19.5.2016 klo 18.30 19.45 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 22 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4/2016 KOKOUSAIKA To 19.5.2016 klo 18.30 19.45 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 22 SIVISTYSLAUTAKUNTA Nro 4/2016 KOKOUSAIKA To 19.5.2016 klo 18.30 19.45 KOKOUSPAIKKA Koivupuhdon koulu Jäsenet: paikalla: Varajäsenet: paikalla: Saukko Piia, pj. Saukko

Lisätiedot

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39 KOKOUSAIKA 15.10.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman,

Lisätiedot

2.5 SIVISTYSLAUTAKUNTA OVR 31.8.2014

2.5 SIVISTYSLAUTAKUNTA OVR 31.8.2014 2.5 SIVISTYSLAUTAKUNTA OVR 31..214 OVR 31..214 Toimielin 5 SIVISTYSLAUTAKUNTA Tehtävä 1 HALLINTO Vastuuhenkilöt Rehtori/Stj. Toimintaajatus Sivistyslautakunnan tehtävänä on luoda edellytykset esi ja perusopetuksen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 9/2013

Nivalan kaupunki. Sivistyslautakunta. Esityslista 9/2013 -3, SIV 29.10.2013 17:00 Nivalan kaupunki Sivistyslautakunta 29.10.2013 Esityslista 9/2013 -2, SIV 29.10.2013 17:00 Kokousaika 29.10.2013 klo 17.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone VIRHE.

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014 ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2014 Aika: Torstaina 30.10.2014 kello 18.00 18.50 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala x Varapuheenjohtaja Matti Tausa

Lisätiedot

- KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ -

- KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ - KESKISEN UUDENMAAN MUSIIKKIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 17.10.2005 144 Kaupunginvaltuusto hyväksynyt muutoksen 19.12.2005 181 Sääntö tulee voimaan 1.1.2006 Kuulutettu 2.2.2006 I LUKU

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50 KOKOUSAIKA 13.12.2012 klo 17- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: VARAJÄSEN: Timo Manninen, pj Marko

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT

kunnanviraston kokoushuone 50 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 55 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 56 MUUT ESILLE TULEVAT ASIAT Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 18.10.2016 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 49 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo. Henri Hedman, vpj - Esa Vihtonen -

No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo. Henri Hedman, vpj - Esa Vihtonen - KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 5/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 39 KOKOUSAIKA 15.10.2015 klo 18-18.46 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 24 (30) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 24 (30) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 Sivu 24 (30) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Torstai 31.3.2016 kello 18.00-19.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 1/2014 PÖYTÄKIRJA 21.1.2014 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6

AURAN SEURAKUNTA 1/2014 PÖYTÄKIRJA 21.1.2014 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6 Kirkkovaltuusto Sivu 1/6 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Paikka Läsnä Tiistai 21.1.2014 klo 18.00 Auran seurakunnan virastotalo Laaksonen Marja, pj. Vilén Ari, vpj. Hafrén Leena Isotalo Timo Lindholm Minna

Lisätiedot

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 Sosiaali- ja terveyslautakunta 7/2012 31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 62 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Kangasniemen kunta Sivistystoimen johtosääntö Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.6.2008 47. Päivitetty sivistyslautakunta 19.8.

Kangasniemen kunta Sivistystoimen johtosääntö Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.6.2008 47. Päivitetty sivistyslautakunta 19.8. Kangasniemen kunta Sivistystoimen johtosääntö Hyväksytty sivistyslautakunnassa 11.6.2008 47. Päivitetty sivistyslautakunta 19.8.2015 Kangasniemen kunnan toiminta- ja hallintosääntö (Kunnanvaltuusto 13.3.2006

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 1 Lukkarin koulun johtokunta 14.11.2013 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 7 LUKKARIN KOULUN 6A LUOKAN LEIRIKOULU 3 8 LUKKARIN KOULUN COMENIUS-KERHON MATKA SAKSAAN 4 9 LUKKARIN KOULUN

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 19.4.2010 Kokous 3/2010 Sivu 1

KIRKKONUMMEN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 19.4.2010 Kokous 3/2010 Sivu 1 Kokous 3/2010 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, klo 17.30 19.15 Läsnäolevat jäsenet Posti, Timo pj Erkkilä, Pentti jäsen Haukijärvi, Eino jäsen Hirvonen, Eero jäsen Leinonen, Anja jäsen Lemberg,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2009. Sivistyslautakunta 29.09.2009 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2009. Sivistyslautakunta 29.09.2009 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7/2009 Sivistyslautakunta 29.09.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 29.09.2009 klo 18.00 18.50 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Räsänen

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.9.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA

Pöytäkirjan tarkastus ÄHTÄRIN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto 7.1.2015 1/2014 1 ÄHTÄRIN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PIDETÄÄN KESKIVIIKKONA 7.1.2015 KELLO 19.00 SEURAKUNTAKESKUKSESSA. Käsiteltävät asiat: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA 39 Tekninen lautakunta Nro 4 17.03.2016. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-)

KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA 39 Tekninen lautakunta Nro 4 17.03.2016. (x) (-) (x) (x) (x) (-) (-) KINNULAN KUNTA ESITYSLISTA/KOKOUSPÖYTÄKIRJA 39 Nro 4 17.03.2016 Kokousaika Torstai 17.03.2016 klo 18.00 19.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34

Konneveden kunta Kokouspäivämäärä Sivu Sivistyslautakunta 27.8.2015 34 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 4/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 33 KOKOUSAIKA 27.8.2015 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman, vpj Jussi Hintikka

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 24.11.2015. Kokoustiedot Aika Tiistai 15.12.2015 klo 19.00. Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 24.11.2015. Kokoustiedot Aika Tiistai 15.12.2015 klo 19.00. Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 24.11.2015 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.12.2015 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 65 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

37 ESPOONLAHDEN SEURAKUNNAN TALOUSARVION TOTEUTUMAVERTAILU AJALTA 1.1.-30.4.2012

37 ESPOONLAHDEN SEURAKUNNAN TALOUSARVION TOTEUTUMAVERTAILU AJALTA 1.1.-30.4.2012 Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA 5 / 2012 12.6.2012 37 ESPOONLAHDEN SEURAKUNNAN TALOUSARVION TOTEUTUMAVERTAILU AJALTA 1.1.-30.4.2012 38 SOUKAN KAPPELIN VUOKRAAMINEN MAJAKKA-SEURAKUNNALLE 1.8.2012-31.12.2014

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 16.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. 110 Ainali Päivi jäsen

Lisätiedot

Konneveden kunnantalo

Konneveden kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 3/2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 14.3.2019 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo JÄSEN: Antti Waris, pj Henri Hedman, vpj Pirkko Hynninen

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

SAAPUVILLA OL- Alamattila Jaakko Korkalo Markku LEET JÄSENET Alatalo Artturi Kotavuopio Kari. Eira-Keskitalo Satu-Marja Ranta Hannu

SAAPUVILLA OL- Alamattila Jaakko Korkalo Markku LEET JÄSENET Alatalo Artturi Kotavuopio Kari. Eira-Keskitalo Satu-Marja Ranta Hannu ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanvaltuusto PÖYTÄKIRJA KOKOUSAIKA 25.2.2010 klo. 15:00-15:15 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA OL- Alamattila Jaakko Korkalo Markku LEET JÄSENET Alatalo Artturi

Lisätiedot

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi

Samuli Näkkälä Hannu Kultima Sirpa-Liisa Korva Unto Kultima Taru Mäkitalo Saila Kuukasjärvi ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta ESITYSLISTA Kokousaika ke 6.4.2016 klo 14 - Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Virastotalo Satu-Marja Eira-Keskitalo pj Samuli Näkkälä vpj Hannu Kultima Sirpa-Liisa

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1. Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Sivistyslautakunta sivu 1 Kokousaika 28.1.2011, kello 14.30 17:00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä Hellsten Vesa,

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 3/2016 18 Kokousaika 17.3.2016 kello 18.00 18.50 Kokouspaikka Palvelutalo, Turuntie 8 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka Tuomisto Ville

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 22.10.2010 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Luoma

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 SIVISTYSLAUTAKUNTA 23.05.2012 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 23.05.2012 klo 17.00 18.08 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 11 17 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 To 17.9.2015 klo 18 Seurakuntakoti

Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 To 17.9.2015 klo 18 Seurakuntakoti Kälviän seurakunta Seurakuntaneuvosto V/2015 To 17.9.2015 klo 18 Seurakuntakoti 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Pöytäkirjan allekirjoittaminen 4. Pöytäkirjan

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 3.9.2019 klo 18.00 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 43 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN

TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 20 29.04.2014 Kunnanhallitus 105 12.05.2014 Kunnanhallitus 124 26.05.2014 TÄYTTÖLUPIEN HAKEMINEN KOULUTOIMEN VIRKOIHIN JA TYÖSOPIMUSSUHTEISIIN TEHTÄVIIN Koulutuslautakunta 29.04.2014

Lisätiedot

No 1/2016 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 1/2016 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUS ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA No 1/2016 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 1 KOKOUSAIKA 28.1.2016 klo 18- KOKOUSPAIKKA Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo JÄSEN: Timo Manninen, pj Henri Hedman,

Lisätiedot

Torstaina 24.11.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone

Torstaina 24.11.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone Viranomainen KOKOUSKUTSU Pyhäjoen kunta 10/2011 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Torstaina 24.11.2011 klo 18.00 Kunnanhallituksen kokoushuone 1. 2. 3. 4. liite 1 6. liite 2 7. liite 3 8.. Kokouksen

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 31.5.2016

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 31.5.2016 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 7/2016 26 Aika Maanantaina 23.5.2016 klo 17 Paikka Läsnä Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa Jukka Hautala Kirsi Herranen-Somero Marja Himanka,

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2016 Nro 6

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2016 Nro 6 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 6 OPETUSTOIMEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty lasten ja nuorten palveluiden lautakunnassa 23.2.2016, voimaan 1.3.2016) 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7.6.2016 N:o 6/2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 2.6.2016 Sivu 60

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7.6.2016 N:o 6/2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 2.6.2016 Sivu 60 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 2.6.2016 Sivu 60 Kokousaika Tiistai 7.6.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen Eeva-Liisa

Lisätiedot

kunnanviraston kokoushuone

kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta Sivistyslautakunta KOKOUSKUTSU Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika ti 16.9.2014 klo 18.30 Paikka kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 38 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 28.05.2014 AIKA 28.05.2014 klo 18:00-21:20 PAIKKA Kaitalankuja 52 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Tarkastuslautakunnalle

Lisätiedot

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs.

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot