Ohje vahvan tunnistautumisen käyttöönottoa varten kiinteistörekisterinpidossa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohje vahvan tunnistautumisen käyttöönottoa varten kiinteistörekisterinpidossa"

Transkriptio

1 Ohje 1 (21) Ohje vahvan tunnistautumisen käyttöönottoa varten kiinteistörekisterinpidossa

2 Ohje 2 (21) Sisällys 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen Tunnistautumisvaihtoehdot Edellytykset 4 ( Tunnus-tunnistautumisen edellytykset, käytössä saakka) Toimikortti-tunnistautumisen edellytykset VETUMA-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset 4 2. Tunnuksilla tunnistautuminen saakka Tunnistautuminen Internet Explorer -selaimella Tunnistautuminen Mozilla Firefox -selaimella 6 3. Toimikortilla tunnistautuminen Internet Explorer-selaimella Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella VETUMA-tunnuksilla tunnistautuminen Tunnistautuminen Internet Explorer-selaimella Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella KATSO-tunnuksella tunnistautuminen Tunnistautuminen Internet Explorer-selaimella Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella Ongelmia tunnistautumisessa Tunnuksella ei ole oikeuksia tai sertifikaatti puuttuu Työasemasta puuttuu Citrix receiver 4.2 tai uudempi launch.ica-tiedosto Selaimen asetuksiin tarvitaan muutoksia Mobiilivarmenne ei toimi Uloskirjautuminen Unohtuneen salasanan uusiminen Tunnus Toimikortti VETUMA (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) KATSO Citrix Receiver asennus rekisterinpidon työasemaan. 19

3 Ohje 3 (21) 1. Sähköinen tunnistautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen Kirjautuminen KTJ-rekisterinpitosovellukseen käynnistyy Maanmittauslaitoksen sivulta, samasta paikasta kuten ennenkin. Vanhan Tunnus -kirjautumisen rinnalle on otettu käyttöön uusia tunnistautumisvaihtoehtoja Tunnistautumisvaihtoehdot Toimikortti: Väestörekisterikeskuksen myöntämä toimikortti VETUMA: tunnistaminen pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella KATSO-tunnistus: Verohallinnon tarjoama tunnistus

4 Ohje 4 (21) 1.2. Edellytykset Tunnistautuminen edellyttää käyttäjäkohtaista, vahvan tunnistautumisen rekisteröintiä. Jokainen käyttäjä rekisteröityy henkilökohtaisesti, jonka jälkeen tunnistautumismenetelmä kytketään Maanmittauslaitoksen palveluun ja tunnukselle annetaan oikeudet KTJkii-rekisterinpitosovellukseen. Ohje tunnistautumisen rekisteröinnistä on lähetetty kuntiin ( Tunnus-tunnistautumisen edellytykset, käytössä saakka) Työasemaan on asennettu Citrix receiver 4.2 tai uudempi. Voimassa oleva käyttäjätunnus ja salasana. (käytössä saakka) Oikeudet kirjautua KTJkii-rekisterinpitosovellukseen (Kiinteistötietopalvelun sopimusasiakkaat - sovellustuki, Toimikortti-tunnistautumisen edellytykset Työasemaan on asennettu Citrix receiver 4.2 tai uudempi. Voimassa oleva toimikortti ja organisaatiovarmenne. Oikeudet kirjautua toimikortilla KTJkii-rekisterinpitosovellukseen. Firefox-selaimeen on määritetty Root- ja CA-varmenteet ks. ohje. Jos toimikortit on otettu käyttöön jälkeen, on korttien käyttäjät ilmoitettava MML:lle VETUMA-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset Työasemaan on asennettu Citrix receiver 4.2 tai uudempi. Voimassa oleva henkilökohtainen pankkitunnus ja avainlukulista. Puhelimessa on operaattorin aktivoima mobiilitunniste. Oikeudet kirjautua pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella KTJkii-rekisterinpitosovellukseen KATSO-tunnuksella tunnistautumisen edellytykset Työasemaan on asennettuna Citrix receiver 4.2 tai uudempi. KATSO-alitunniste on luotu (edellyttää, että kunta tilaa tunnuksen vero.fi) KATSO-tunnus on vahvennettu KATSO-tunnisteeksi (vahvennuksessa tarvitaan omia pankkitunnuksia). Ohjeet löytyvät Vero.fi-sivulta. KATSO-tunnukseen on kytketty oikeus kirjautua KTJ-rekisterinpitosovellukseen.

5 Ohje 5 (21) 2. Tunnuksilla tunnistautuminen saakka 2.1 Tunnistautuminen Internet Explorer -selaimella Kirjaudutaan KTJ-rekisterinpitoon, jolloin siirrytään osoitteeseen https://rekisterinpito.ktj.fi. Linkki avaa näkymän Sähköinen tunnistautuminen. Valitaan vaihtoehdoista: TUNNUS, jolloin voidaan käyttää tunnistautumiseen tunnus/salasana yhdistelmää ja sertifikaattia. Käyttäjätunnuksen ja salasanan jälkeen on käyttäjän valittava sertifikaatti, jonka myöntäjä on NLS. Sertifikaatin hyväksymisen jälkeen annetaan käyttäjätunnus ja salasana, kuten ennenkin. Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu näkymä, josta voi käynnistää Kuntasovellukset.

6 Ohje 6 (21) 2.2 Tunnistautuminen Mozilla Firefox -selaimella Valitaan vaihtoehdoista: TUNNUS, jolloin voidaan käyttää tunnistautumiseen (vanhaa) tunnus/salasana yhdistelmää ja sertifikaattia. Käyttäjätunnuksen ja salasanan jälkeen on käyttäjän hyväksyttävä sertifikaatti, jonka myöntäjä on NLS. Sertifikaatin hyväksymisen jälkeen annetaan käyttäjätunnus ja salasana, kuten ennenkin.

7 Ohje 7 (21) Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu näkymä, josta voi käynnistää Kuntasovellukset.

8 Ohje 8 (21) 3. Toimikortilla tunnistautuminen 3.1 Internet Explorer-selaimella Varmenteeksi valitaan Myöntäjä: VRK CA. Jos kirjautuminen ei onnistu, varmista omasta helpdeskistä, onko tunnuksellasi oikeudet palveluun. Katso myös ohjeesta kohta 6.1. Ongelmia tunnistautumisessa. Kun sertifikaatti on valittu ja hyväksytty, annetaan seuraavaksi toimikortin PIN-koodi. Mikäli tulee virheilmoitus Tätä sivua ei voi näyttää, ota yhteyttä kuntanne helpdeskiin. Lisätietoja ohjeessa, 6.1.Ongelmia tunnistautumisessa. Jos sovellus kysyy launch.ica tiedoston avaamista, katso ohjeen kohta 6.3. launch.ica tiedosto.

9 Ohje 9 (21) Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu F5 Dynamic Webtop -ikkuna ja voit käynnistää Kuntasovellukset. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tulee ilmoitus Internet Explorer-suojausasetuksista. Mikäli vastaat kysymyksiin Salli ja ruksit kohdan Älä varoita tästä ohjelmasta jatkossa, ei suojausvaroitusta anneta seuraavalla kirjautumiskerralla.

10 Ohje 10 (21) Tämän jälkeen Sovelluskäynnistäjä -ikkunasta voi käynnistää valitsemansa sovelluksen. Jotta Kuntajärjestelmätietojen siirto -välineellä voi ladata omalta työasemalta tiedostoja KTJrekisterinpitosovellukseen, kannattaa ensimmäisellä kirjautumiskerralla valita Security Warning - ikkunasta Permit all access ja ruksit Do not ask me again for this site.

11 Ohje 11 (21)

12 Ohje 12 (21) 3.2 Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella Hyväksy varmenne ja valitse kohta Tee samoin tulevaisuudessa. Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu F5 Dynamic Webtop -ikkuna, josta voi käynnistää Kuntasovellukset. 4. VETUMA-tunnuksilla tunnistautuminen Tunnustautumistavaksi valitaan joko Pankkitunnistus tai Mobiilivarmenne. Pankkitunnistukseen tarvitaan pankkitunnukset ja avainlukulista. Mobiilivarmenne hankitaan operaattorilta. 4.1 Tunnistautuminen Internet Explorer-selaimella

13 Ohje 13 (21) Pankkitunnistuksessa kysytään valitun pankin käyttäjätunnus, salasana ja annetaan avainlukulistalta salasana. Jos tunnistautumisessa käytetään mobiilivarmennetta, annetaan puhelinnumero ja mahdollinen häirinnän estokoodi.

14 Ohje 14 (21) Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu F5 Dynamic Webtop -ikkuna, josta voi käynnistää Kuntasovellukset. 4.2 Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella Ks. edellä, sama kuin Internet Explorerilla tunnistautuminen.

15 Ohje 15 (21) 5. KATSO-tunnuksella tunnistautuminen 5.1 Tunnistautuminen Internet Explorer-selaimella Anna Katso -tunnuksesi ja kiinteä salasana. Tämän jälkeen anna Tunnistautuminen - ikkunaan Kertakäyttösalasanalistalta salasanan järjestysnumerolla oleva salasana. Onnistuneen tunnistautumisen jälkeen avautuu F5 Dynamic Webtop -ikkuna, josta voi käynnistää Kuntasovellukset. 5.2 Tunnistautuminen Mozilla Firefox-selaimella Ks. edellä. Sama kuin Internet Explorerilla tunnistautuminen.

16 Ohje 16 (21) 6. Ongelmia tunnistautumisessa 6.1 Tunnuksella ei ole oikeuksia tai sertifikaatti puuttuu Jos tunnusta ei ole rekisteröity tunnistuspalveluun tai oikeudet puuttuvat, ota yhteyttä kuntanne yhdyshenkilöön tai kunnan helpdeskiin. Mozilla Firefox Selain ei tunnista toimikortin sertifikaattia (ks. alla olevat virheilmoitukset). Pyydä kuntasi helpdeskiltä varmenteiden asennus työasemallesi. Asennusohjeet löytyvät osoitteesta: Firefox-selaimen asetukset toimikorttikäytössä 6.2 Työasemasta puuttuu Citrix receiver 4.2 tai uudempi Jos työasemaasi ei ole asennettu Citrix receiver 4.2 tai uudempaa sovellusta, tee asennus. Tarvittaessa pyydä apua oman kuntasi helpdeskiltä.

17 Ohje 17 (21) 6.3 launch.ica-tiedosto Sovellus kysyy tiedoston launch.ica avaamista. Valitse: Avaa ohjelmalla: Citrix Connection Manager.. ja lisää ruksi kohtaan Tee näin oletuksena tämän tyyppisille tiedostoille.

18 Ohje 18 (21) 6.4 Selaimen asetuksiin tarvitaan muutoksia Internet Explorer Jos toimikortin PIN-koodikyselyn yhteydessä tulee ilmoitus: Tätä sivua ei voi näyttää, ota yhteyttä oman kuntasi helpdeskiin. 6.5 Mobiilivarmenne ei toimi Pyydä kuntanne helpdeskiä tai käyttäjätunnusvastaavaa tarkistamaan, että liittymälle on sallittu mobiilitunnistus. 7. Uloskirjautuminen 1. Sulje avoinna oleva tapahtumasi ja lopeta KTJkii-rekisterinpitosovellus normaalisti. 2. Sulje MML-Sovelluskäynnistäjä -ikkuna. 3. Katkaise lopuksi yhteys selaimesi Logout -painikkeesta. Yhteys on suljettu onnistuneesti. Uuden yhteyden saa näpäyttämällä hiirellä click here -linkkiä. 8. Unohtuneen salasanan uusiminen 8.1. Tunnus Unohtuneen salasanan voi uusia osoitteessa https://tunnistus.nls.fi/password/reset, kuten ennenkin. Jos tunnuksen ja salasanan kirjoittaa 3 kertaa väärin, kirjautumissovellus tarjoaa mahdollisuuden palata kyseiseen osoitteeseen. Huom. tunnuksella kirjautuminen on käytössä saakka Toimikortti

19 Ohje 19 (21) Unohtuneen salasanan voi uusia ottamalla yhteyttä kuntanne toimikorttivastaavaan tai toimikorttien toimittajaan VETUMA (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) Unohtuneen salasanan voi uusia ottamalla yhteyttä omaan pankkiin tai puhelinoperaattoriin KATSO Unohtuneen salasanan voi uusia verohallinnon sivulla olevien ohjeiden mukaan. Uusimiseen tarvitaan kertakäyttösalasanalista. Lisätietoja KATSO-palvelun osoitteessa https://yritys.tunnistus.fi. 9. Citrix Receiver asennus rekisterinpidon työasemaan. Ennen uutta Citrix Client-version (Citrix Receiver ) asentamista poista vanhat versiot (Citrix Web Client, Citrix on line Plugin, tms.). ohjauspaneelin Ohjelmat ja toiminnot kautta. Poistaminen ja asennus vaativat järjestelmän hallintaoikeudet. Kopioi CitrixReceiver exe työaseman levylle (esim. C:\temp-kansioon). https://fi.citrix.com/downloads/citrix-receiver/windows/receiver-for-windows-42.html Käynnistä CitrixReceiver exe järjestelmänvalvojana (valitse hiiren oikealla Suorita järjestelmänvalvojana ).

20 Ohje 20 (21) Kun rekisterinpitoa käytetään ensimmäistä kertaa, saattaa tulla seuraava kysymys. Valitse siitä alimmaisin vaihtoehto.

21 Ohje 21 (21)

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella

Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Toimi näin, jos et pääse verkkopankkiin Mozilla Firefox-selaimella Jos käytät verkkopankkia kotikoneeltasi, toimi tämän ohjeen mukaan. Jos käytät verkkopankkia työpaikkasi tietokoneelta, anna tämä ohje

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Omat sivut / kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen kautta kun käytetään

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015

Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje. www.tulli.fi. Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö. versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 3.0, 30.4.2015 Nettiliitu-palvelu Asiakkaan ohjeen sisältö Nettiliitu-palvelu... 2 Tarvittavat laitteet ja ohjelmistot... 2 Rajaukset Nettiliitu-palvelun

Lisätiedot

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4)

Mathcad 15 asennus. 29.10.12 (rev.4) 29.10.12 (rev.4) Mathcad 15 asennus Tässä ohjeessa neuvotaan lähinnä version 15.010 asennus, mutta myös muiden versioiden valintoja selostetaan. Kaikkia Mathcad-versiot asennetaan samalta medialta, ainoastaan

Lisätiedot

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 ALOITTAMINEN Rekisteröityminen Rekisteröityminen Petra s Planet for Schools -ohjelmistoon on helppoa. Voit joko rekisteröityä maksuttomaan kokeilujaksoon nettisivujemme kautta

Lisätiedot

Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa. Maaseutuvirasto

Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa. Maaseutuvirasto Katso-palvelun käyttö sähköisessä Hyrräasioinnissa Maaseutuvirasto Yleistä Katso-palvelusta Yleisesti käytössä oleva palvelu, jota käytetään organisaatioiden sähköisessä asioinnissa Katso-tunnus yhdistää

Lisätiedot

Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas. Eviran ohje

Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas. Eviran ohje Lampaiden ja vuohien teurastus- ja välitysilmoituksen pikaopas Eviran ohje Eviran ohje Käyttöönotto 10/2009 TIHY Hyväksyjä Esittelijä Lisätietoja Matti Huttunen Pia Vilen Tietohallintoyksikkö SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6

TYÖMAAREKISTERI. Käyttöohje versio1.6 TYÖMAAREKISTERI Käyttöohje versio1.6 Työmaarekisteri 1 MUUTOSHISTORIA Versio PVM Aihe Tekijä 1.2 20.8.2014 KATSOtunnistautuminen Raportointi JK 1.3 22.8.2014 Työmaan hallinnoija Urakkatiedot Raportointi

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

Käyttäjän ohje 1.10.2008

Käyttäjän ohje 1.10.2008 KALENTERI JA SÄHKÖ KALENTERI JA SÄHKÖ- 1(12) 1.10.2008 Tässä ohjeessa neuvotaan, miten Metropolian henkilökunnan sähköpostin käyttäjä voi itse asentaa älypuhelimeensa sähköpostin ja kalenterin synkronointitoiminnot.

Lisätiedot

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation

Company confidential. Oma Palvelu. Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013. 2013 Tieto Corporation Oma Palvelu Omat sivut - ohje Päivityspaketti 3/ 2013 Omat sivut / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(10) Pikaperehdytys Omakoira-palveluun Sisältö: Sähköisestä Omakoira-palvelusta nopeutta

Lisätiedot

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE Polar WebSync -ohjelmalla (2.2 tai uudempi) ja Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteella voit siirtää tietoja Polar Active -aktiivisuusmittarien ja polargofit.com-palvelun

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

Avautuvasta ponnahdusvalikosta valitse kohta Always allow Pop-ups from This Site / Salli aina tämän sivun ponnahdusikkunat

Avautuvasta ponnahdusvalikosta valitse kohta Always allow Pop-ups from This Site / Salli aina tämän sivun ponnahdusikkunat 1. JOS SISÄÄNKIRJATUMINEN EI ONNISTU Verkkometsäsuunnitelman jokaisella käyttäjällä on henkilökohtainen tunnus. Jotta tunnus pystytään lukemaan täytyy selaimen sallia tiedon lähettäminen internetissä.

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0

TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 TD käyttöohje Kisakone versio 2.0 SFL Suomen frisbeeliitto Kisakone 1.0 TD Käyttöohje 2009-2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 4 1.1 KÄYTTÖTARKOITUS... 4 1.2 KÄYTTÄJÄT... 4 1.3 YHTEENSOPIVUUS... 5 1.4

Lisätiedot

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen

Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Lync-videopuhelun soittaminen ja hallitseminen sekä siihen vastaaminen Jos yrityksesi on ottanut käyttöön videopuhelut ja -neuvottelut, voit soittaa videopuheluita yhteyshenkilöidesi kanssa ja jutella

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen TIETOTURVA

Sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen TIETOTURVA Sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen TIETOTURVA SISÄLTÖ 1 Virtuaalisen sosiaali- ja terveyspalvelukeskuksen tietoturva... 3 1.1 Miten voit tarkistaa, että yhteys on suojattu?... 3 1.2 Mitä tarkoittaa SSL

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Ovaport Käyttöohje ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Sisällysluettelo Esittely...3 Käyttöönotto...3 Kirjautuminen...4 Käyttöliittymä...6 Kokonaiskuva-sivu... 11 Hälytykset-sivu... 24 Raportointi-sivu...

Lisätiedot