Sähköpostin käyttö Outlook -ohjelmalla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Sähköpostin käyttö Outlook -ohjelmalla 13.11.2015"

Transkriptio

1 Sähköpostin käyttö Outlook -ohjelmalla Sähköposti... 2 Yleistä Outlookista... 2 Näkymä... 2 Näkymän muokkaaminen... 4 Viestit... 5 Lukeminen... 5 Vastaaminen... 5 Poistaminen... 6 Tulostaminen... 6 Viestien kirjoittaminen... 6 Viestien allekirjoitus... 8 Viestien hakeminen... 9 Kansiot Roskaposti Säännöt Automaattiset vastaukset Yhteystiedot Yhteystiedon lisääminen Yhteystietoryhmän lisääminen Yhteystietojen ryhmittely kansioihin Yhteystietojen jakaminen toisille käyttäjille Yhteystietojen käyttäminen... 14

2 Sähköposti Yleistä Outlookista Kaupungin sähköpostia voidaan käyttää eri ohjelmilla. Sähköpostia voidaan lukea Internet selaimella, mobiililaitteilla ja Outlook ohjelmalla. Eri ohjelmat tarjoavat erilaisen näkymän samaan postilaatikkoon. Outlook nimitystä käytetään useassa eri paikassa. Office365 www - näkymän otsikkorivillä lukee Outlook, Outlook.com on Microsoftin yksityiskäyttäjille tarkoitettu sähköpostipalvelu, älypuhelimille saa Outlook - nimisen sovelluksen ja Outlook on Office paketin mukana tuleva sähköpostiohjelma. Outlook liittyy tavalla tai toisella sähköpostiin, muuta yhteistä näillä eri palveluilla ei tunnu olevan. Tässä ohjeessa Outlookilla viitataan Office paketin mukana tulevan tietokoneohjelmaan. Kaupungin käytössä olevaa Office365 sähköpostia voidaan käyttää Office2010:n tai uudemman Office paketin mukana tulleella Outlookilla. Toisin kuin Groupwise Outlook integroituu tiiviimmin käyttäjätunnuksen kanssa eikä useimmiten käytetä erillistä salasanaa sähköpostiin. Tietokone tuleekin pitää lukittuna kun et ole sen äärellä (näppäinyhdistelmä: ja l) Näkymä Pääikkunan näkymä koostuu useasta eri osasta Valintanauha Valintanauha jakautuu useaan eri välilehteen joista yksi on aina näkyvissä. Jokainen välilehti jakautuu loogisesti jaoteltuihin ryhmiin joissa on saman aihepiirin toimintoja Lukuruutu Lukuruutu on Outlookin pääikkunan osa, joka näyttää valitun sähköpostiviestin sisällön.

3 Siirtymisruutu Siirtymisruutu on vasemmassa laidassa oleva ruutu jonka kautta voidaan siirtyä nopeasti Outlookin eri osiin. Kansiot Kansiorakenne näkyy vasemmalla sähköpostitunnuksen alla. Yläpuolella on useimmiten käytetyt suosikki kansiot.

4 Tehtävät palkki Tehtävä palkissa näkyy kooste tulevista kalenterimerkinnöistä ja tehtävistä. Näkymän muokkaaminen

5 Viestilistauksen järjestystä on helppo vaihtaa painamalla hiiren vasemmalla painikkeella sarakkeen otsikkoa. Sarakkeen oikealla puolella oleva nuoli ilmaisee minkä sarakkeen mukaan viestit järjestellään ja onko lajittelujärjestys nouseva vai laskeva. Näytettäviä sarakkeita voi muokata painamalla sarake otsikon päällä hiiren oikeaa nappia ja valitsemalla mukauta näkymää. Sarakkeet painikkeesta voidaan poistaa tai lisätä näytettäviä sarakkeita Valintanauhan Näytä välilehdellä on lukuisia asetuksia joilla ulkoasua voidaan muokata. Näytä keskusteluna -valinta niputtaa samasta aiheesta käydyn sähköpostivaihdon puurakenteen tapaiseen listaukseen. Useimmissa tapauksissa asetus on kätevä. Keskusteluasetukset kohdasta kannattaa lisäksi valita näytä muiden kansioiden viestit niin omat vastauksesikin näkyvät samassa keskustelussa. Asettelu ryhmän painikkeilla voidaan vaikuttaa siihen miten esim. lukuruudun ja tehtävät palkin sijainti on määritelty. Viestit Lukeminen Valitsemalla viestin (hiiren vasen painike) viesti avautuu lukuruutuun. Tuplaklikkaamalla viestiä se avautuu omaan ikkunaan. Vastaaminen Valintanauhan vastaa ryhmässä on seuraavat painikkeet. vastaa vastaa viestin lähettäjälle (ctrl + r) vastaa kaikille vastaa kaikille joille viesti oli lähetetty (ctrl + vaihto + r) välitä ohjaa viestin edelleen toiselle henkilölle (ctrl + f)

6 viestiä voi käyttää myös kokouskutsun pohjana kokous -painikkeella Poistaminen Valitse poistettava viesti hiiren vasemmalla painikkeella ja paina deleteä näppäimistöltä. Tai paina hiiren oikeaa nappia viestin päällä ja valitse poista. Kuten muissakin Office ohjelmissa voit valita useamman viestin pitämällä Ctrl nappia pohjassa ja painamalla valittavia viestejä hiiren oikealla painikkeella. Pitämällä vaihtonäppäintä (shift) pohjassa voit merkitä listan ensimmäisen ja listan viimeisen viestin ja kaikki siitä väliltä tulevat valituksi. Viestit menevät poistetut kansioon. Poistetut kansion voi tyhjentää painamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla tyhjennä kansio. Poistettuja viestejä ei voi palauttaa. Tulostaminen Valitse valintanauhalta tiedosto ja tulosta Viestien kirjoittaminen Paina valintanauhan uusi sähköpostiviesti painiketta (Ctrl + N)

7 Kirjoita vastaanottaja -kenttään vastaanottajan sähköpostiosoite. Voit myös kirjoittaa nimen alusta muutaman kirjaimen ja painaa tarkista nimet painiketta. Valitse nimi Outlookin ehdottamista nimistä. Erota useammat nimet välilyönnillä. Piilokopio kenttä on oletuksena piilotettu. Sen saa näkyville valintanauhan asetukset välilehden piilokopio painikkeella. Piilokopiota käytetään kun lähetetään massasähköpostia usealle eri henkilölle. Vastaanottaja ei näe piilokopiokenttään syötettyjä muita osoitteita. Jos käytössä on jaettuja postilaatikoita niin lähettäjän selkeyttää postittamista jossain tapauksissa. Sen saa näkyville asetukset välilehden lähettäjä -painikeella. Viestiä voidaan muotoilla valintanauhan perusteksti painikeryhmän painikkeilla. Oletuksena viesteihin voidaan sisällyttää monipuolista muotoilua. Älä kuitenkaan vaihda oletusfonttia tai fontin väriä.

8 Liitteet voi liittää valintanauhan viesti välilehden Liitä tiedosto painikkeella tai valintanauhan lisää välilehdeltä jossa viestiin voi myös upottaa mukaan kuvia tai esim. taulukoita. Tekstiä muotoillessa on hyvä muistaa että eri sähköpostiohjelmat näyttävät muotoilut eri tavalla. Useimmiten on hyvä pitää tekstin ulkoasu ja muotoilu mahdollisimman pelkistettynä. Viesti lähetetään lähetä painikkeella Viestien allekirjoitus Valitse valintanauhasta tiedosto välilehti. Avaa välilehdeltä asetukset -> sähköposti. Paina allekirjoitukset painiketta.

9 Luo uusi allekirjoitus uusi painikkeella. Anna allekirjoitukselle nimi. Laadi allekirjoitus muokkaa allekirjoitus kohtaan. Muotoilu on hyvä sellaisenaan. Älä vaihda fonttia, väriä tai tekstin kokoa. Allekirjoituksen saa automaattiseksi Valitse oletusallekirjoitus kohdan asetuksilla. Viestien hakeminen Viestilistauksen yläpuolella on hakukenttä joka hakee hakuehtojen mukaisia viestejä kyseisestä kansiosta. Painamalla hakukenttää hiirellä valintanauhaan ilmestyy hakutyökalut -välilehti.

10 Valintanauhan hakutyökalut -välilehden Kaikki sähköpostiviestit toiminnolla haetaan hakuehtojen mukaisia viestejä kaikien viestien kesken. Liitteitä painikkeella näytetään viestilistassa ainoastaan viestit joissa on liitteitä. Muilla toiminoilla (lähettäjä, aihe, tällä viikolla ) voidaan rajata viestien hakuehtoja yksityiskohtaisesti. Kansiot Viestitulva voidaan jakaa kansioihin. Sähköpostiosoitteesi alla on kansiosi. Lisää kansioita painamalla kansiorakennetta hiiren oikealla painikkeella ja valitse uusi kansio. Nimeä kansio ja se ilmestyy listaan. Voit vetää viestit kansioihin (vetäminen = paina hiiren vasenta nappia viestin päällä ja pidä nappi pohjassa samalla kun siirrät hiiren nuolen kansion päälle. Vapauta vasen nappi). Voit vetää kansioita toisten kansioiden alikansioiksi. Alikansioiden järjestystä ei voi vaihtaa vaan ne järjestellään aakkosjärjestyksen mukaan. Suosikit näkyvät kansiolistauksen päällä olevassa osiossa. Suosikkeihin voi määritellä kansiot, jotka ovat päivittäisessä käytössä. Näin siirtyminen yleisimmin käytetystä kansiosta toiseen on mahdollisimman helppoa. Kansion saa suosikkeihin painamalla sitä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla lisää suosikkeihin Roskaposti Roskapostien lisäksi roskapostikansioon saattaa tulla sinne kuulumattomia viestejä. Esimerkiksi laskujen kierrätyksen ja kopiokoneelta skannatut viestit menevät herkästi roskapostikansioon. Roskapostikansion viestejä tulee tarkkailla säännöllisesti. Roskapostikansiossa oleva sinne kuulumaton viesti merkitään normaaliksi viestiksi seuraavasti. Paina viestiä hiiren oikealla painikkeella, valitse roskaposti -> ei roskapostia. Valitse luota aina sähköpostiin kohteesta ja paina ok. Toisinaan roskapostia pääsee tavallisenkin postin puolelle. Outlookissa on mahdollista painaa viestiä hiiren oikealla painikkeella ja valita Roskaposti -> estä lähettäjä. Usein tehokkaampaa on vain poistaa läpitullut roskaposti.

11 Säännöt Säännöillä voidaan automatisoida viestien käsittelyä. Esim. tietyn lähettäjän viestit saadaa aina ohjattua tiettyyn kansioon. Automaattiset raportit ja uutiskirjeet on kätevä ohjata sääntöjen avulla omaan kansioonsa. Klikkaa viestiä hiiren oikealla painikkeella, valitse säännöt -> siirrä aina viestit kohteesta valitse kansio ja paina ok. Luotuja sääntöjä voi hallinnoida painamalla valintanauhan Siirrä -ryhmän säännöt painiketta. Automaattiset vastaukset Automaattisella vastauksella voidaan tiedottaa omasta poissaolosta viestin lähettäjille. Valitse valintanauhasta tiedosto välilehti. Paina Automaattiset vastaukset osiota. Automaattinen vastaus välitetään joko hanko.fi osoitteisiin, ulkopuolisiin osoitteisiin tai molempiin. Jaetut postilaatikot Jos tunnuksellesi on määritelty käyttöoikeus jaettuihin postilaatikoihin ne näkyvät kansiolistauksen alaosassa.

12 Yhteystiedot - kun kirjoitat uuttaa viestiä, viestin oletuslähettäjänä on oma sähköpostiosoitteesi. Sen voi vaihtaa kun klikkaa lähettäjäkentän näkyville. - vastatessa jaettuun postilaatikkoon tulleeseen viestiin vastauksen kirjoittaksi tulee oletuksena jaetun postilaatikon tiedot - Allekirjoitus ei tule automaattisesti jaettuun postilaatikkoon vaan se pitää valita listasta. Tee oma allekirjoitus jaettua postilaatikkoa varten. Yhteystiedot painike löytyy vasemmassa laidassa olevasta siirtymisruudusta. Paina yhteystiedot painiketta hiiren vasemmalla painikkeella (Ctrl + 3 näppäinyhdistelmä) Yhteystiedon lisääminen Lisää uusi yhteystieto valintanauhan uusi yhteystieto painikkeesta. Syötä tarvittavat tiedot Yhteystieto -ikkunaan. Puhelinnumeroa syöttäessä ruutuun saattaa avautua sijaintitiedot ikkuna. Sen voi sulkea. Sähköpostista uuden yhteystiedon luominen on helppoa. Klikkaa lähettäjän nimeä hiiren oikealla ja valitse lisää uusi outlook yhteystieto.

13 Lisätty yhteystieto ilmestyy Omiin yhteystietoihisi Yhteystietoryhmän lisääminen Yhteystietoryhmä on yhteystietojen lista. Yhteystietoryhmä on kätevä silloin kun lähettään usein samalle joukolle viestejä. Luo yhteystietoryhmä valintanauhan uusi yhteystietoryhmä -painikkeella. Anna ryhmälle nimi Lisää ryhmälle jäsenet lisää jäseniä painikkeella. Painike tarjoaa eri vaihtoehtoja osoitteiden poimintaan: Outlook -yhteystiedoista tarkoittaa että poimit jäsenet lisäämistäsi osoitteista, osoitteisto tarkoittaa järjestelmästä löytyviä hanko.fi osoitteita. Yhteystietojen ryhmittely kansioihin

14 Yhteystiedot voi ryhmitellä kansioihin jos se helpottaa niiden hallitsemista. Paina hiiren oikeaa vasemmassa reunassa olevan yhteystiedot kansion päällä ja valitse omat yhteystiedot kansion päällä ja valitse uusi kansio. Anna kansiolle nimi. Yhteystiedot voi vetää uuteen kansioon. Yhteystietojen jakaminen toisille käyttäjille Yhteystiedon voi jakaa toiselle käyttäjälle sähköpostin liitteenä. Vastaanottaja voi siirtää liitteen omiin yhteystietoihin jolloin sama yhteysryhmä on myös hänen käytettävissään. Paina hiiren oikeaa painiketta ryhmän päällä. Valitse välitä yhteystieto -> Outlook yhteystietona Vastaanottaja voi vetää yhteystietoryhmän omiin yhteystietoihin Yhteystietojen käyttäminen Yhteystiedoille voidaan suoraan kirjoittaa sähköpostia yhteystiedot -toiminnon kautta. Valitse yhteystieto. Valintanauhan viesti -ryhmän toiminnot (sähköpostiviesti, kokous) kohdistetaan nyt valitulle käyttäjälle.

Outlook 2007. Microsoft Outlook 2007 PIKAOHJE: SÄHKÖPOSTIN UUSI ILME. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 16.12.

Outlook 2007. Microsoft Outlook 2007 PIKAOHJE: SÄHKÖPOSTIN UUSI ILME. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 16.12. Outlook 2007 PIKAOHJE: SÄHKÖPOSTIN UUSI ILME Microsoft Outlook 2007 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.0 päivitetty 16.12.2008 materiaalimyynti@piuha.fi Tämän materiaalin kopioiminen ilman tekijän lupaa

Lisätiedot

Outlook 2010. Microsoft Outlook 2010 PERUSMATERIAALI. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.1b päivitetty 1.11.2011

Outlook 2010. Microsoft Outlook 2010 PERUSMATERIAALI. Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.1b päivitetty 1.11.2011 Outlook 2010 PERUSMATERIAALI Microsoft Outlook 2010 Kieliversio: suomi Materiaaliversio 1.1b päivitetty 1.11.2011 materiaalimyynti@piuha.fi Copyright Microsoft Outlook 2010 3/31 Sisällysluettelo MATERIAALIN

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA. Sisällysluettelo

OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA. Sisällysluettelo OFFICE 365:N KÄYTTÖOHJEITA Sisällysluettelo 1. OFFICE 365:N PERUSNÄKYMÄ JA ASETUKSET... 2 2. SÄHKÖPOSTIN PERUSTOIMINNOT... 5 3. ALLEKIRJOITUS... 7 4. AUTOMAATTISET VASTAUKSET... 8 5. MUITA ASETUKSIA.8

Lisätiedot

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti

Sähköpostiohjeet. Tehokas ja huoleton sähköposti Sähköpostiohjeet 1 Uuden PST tiedoston luominen sähköposteille... 3 Tärkeää!... 3 Tiedoston luominen... 3 Kansioiden luominen datatiedostoon... 5 Pikatoimintojen luominen... 8 Odottaa vastausta allekirjoitus...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Windows Live SkyDrive - esittely

Windows Live SkyDrive - esittely Windows Live SkyDrive - esittely Microsoftin SkyDrive on pilvipohjainen tiedostojen säilytys- ja jakopalvelu. SkyDrive tarjoaa 25 Gb ilmaista säilytystilaa tiedostoille ja valokuville. Voit käyttää SkyDriven

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Kuvapankki Imagebank Independent

Kuvapankki Imagebank Independent SIVU 1/(8) Kuvapankki Imagebank Independent 1. Kirjautuminen palveluun 2. Kategoriat 2.1 Kategorian muokkaus 2.2 Uuden kategorian lisäys 2.3 Kategorioiden järjestely 3. Kuvat 3.1 Uuden kuvan lisääminen

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Väliaikaisen tallennuskansion käyttö Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Kun skannaat kuvia, dioja, asiakirjoja jne. sekä digitoit LP-levyjä tai C-kasetteja, sinulla on mahdollisuus tallentaa

Lisätiedot

Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä

Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä Kuopion yliopisto / Tike / Pekka Ruippo 1 Kysymyksiä ja vastauksia Outlook 2007:stä Miten saan Outlookissa vastausviesteihin vanhan viestin tunnisteeksi > -merkin? Miten saan selville viestin lähettäjän

Lisätiedot

Webforum. Version 16.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2016-06-15

Webforum. Version 16.2 uudet ominaisuudet. Päivitetty: 2016-06-15 Webforum Version 16.2 uudet ominaisuudet Päivitetty: 2016-06-15 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Aloita-sivu / Dashboard... 5 Projektilista... 5 Dokumentit... 6 Microsoft Office Online

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.)

6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) 6. Tekstin muokkaaminen 6.1 Tekstialueiden valinta eli maalaaminen (tulee tehdä ennen jokaista muokkausta ym.) Tekstin maalaaminen onnistuu vetämällä hiirellä haluamansa tekstialueen yli (eli osoita hiiren

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.

Win7 & Office 2010. Kouluttaja: Mikko Niskanen. Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu. Win7 & Office 2010 Kouluttaja: Mikko Niskanen Materiaali: ITP / hannele.rajariemi@jyu.fi ITP / mikko.niskanen@jyu.fi ITP / timo.vorne@jyu.fi Sisältö 1(2) Win7 Perustoiminnot Asetukset Pikakomennot SCCM

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN

SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN SKYPE-RYHMÄN LUOMINEN JA RYHMÄPUHELUN SOITTAMINEN Ryhmän perustaminen on helppoa. Tarvitset internet-yhteyden sekä tietokoneen, jossa on mikrofoni ja webbikamera. Useimmissa kannettavissa tietokoneissa

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Hae Opiskelija käyttöohje

Hae Opiskelija käyttöohje Hae Opiskelija käyttöohje Yleistä Hae Opiskelija hakuikkunan toiminto on uudistettu tavoitteena saada selkeämpi ja helppokäyttöisempi rakenne. Käyttäjä valitsee ensin, kumpaa hakua haluaa käyttää, Perushaku

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc

1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Word - harjoitus 1 1. HARJOITUS harjoitus3_korjaus.doc Kopioi itsellesi harjoitus3_korjaus.doc niminen tiedosto Avaa näyttöön kopioimasi harjoitus. Harjoitus on kirjoitettu WordPerfet 5.1 (DOS) versiolla

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu...

Tärkeimmät toiminnot. Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta. Tärkeimmät toiminnot jatkuu... Tärkeimmät toiminnot Kertausta ja uusia toimintoja Wordistä sekä tiedostonhallinnasta Kun hiiren jättää kuvakkeen päälle vähäksi ajaksi Word selittää toiminnon Avaa tiedosto Tallenna Kumoa, nuolesta aiemmat

Lisätiedot

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU

OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU OSUUSPANKKI KULTALINKKI-PANKKIYHTEYSOHJELMA JA OSUUSPANKIN E-LASKUPALVELU Käyttöohje Huhtikuu 2009 OSUUSPANKKI Käyttöohje 2 (11) SISÄLLYSLUETTELO 1 E-laskutuksen aloittaminen Kultalinkillä...3 2 E-laskujen

Lisätiedot

TimeEdit henkilökunnan ohje

TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT-OHJE 1 (13) TimeEdit henkilökunnan ohje TIMEEDIT WEB... 2 TYÖJÄRJESTYKSET... 2 TYÖJÄRJESTYKSET NÄKYMÄT JA HAKUEHDOT... 4 VARAA TILA... 5 VARAA AUTO... 6 NÄYTÄ OMAT VARAUKSET... 6 TEE POISSAOLOILMOITUS...

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

Microsoft. Outlook Express 6

Microsoft. Outlook Express 6 Microsoft Outlook Express 6 Koulutuskeskus Salpaus/Tietojenkäsittely - Vesa Rinne, Taru Honkapää SISÄLLYSLUETTELO 1 KÄYNNISTÄMINEN JA NÄYTÖN ASETUKSET... 1 2 UUDEN VIESTIN LUOMINEN... 2 2.1 VASTAANOTTAJAN

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015

LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 LaCRIS-ohjeet tiedekuntien ja yksiköiden henkilöstöhallinnolle Liisa Hallikainen 1.12.2015 Osoite ja omat tiedot https://lacris.ulapland.fi/admin Järjestelmään kirjaudutaan Haka-tunnistautumisella ja lippu-nappuloista

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymä 21. marraskuuta 2011 Novell Pikaopas Kun järjestelmän vastuuhenkilö asentaa GroupWise 2012 WebAccessin, voit käyttää GroupWise 2012 WebAccessin perusliittymällä GroupWise-postilaatikkoa

Lisätiedot

Ohje PhotoPortaalin käytöstä

Ohje PhotoPortaalin käytöstä Ohje PhotoPortaalin käytöstä Yleistä sisällöstä 1. Käyttäjän sisäänkirjautuminen / rekisteröityminen Jos olet kirjautunut aikaisemmin Finland Circuit, Obsession of Light, This is Life, tai johonkin muuhun

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Kalenteri. Pikaopas. Järjestä Lync-kokous Järjestä online-tapaaminen Lync 2013:ssa: voit keskustella kasvokkain matkustamatta metriäkään.

Kalenteri. Pikaopas. Järjestä Lync-kokous Järjestä online-tapaaminen Lync 2013:ssa: voit keskustella kasvokkain matkustamatta metriäkään. Kalenteri Pikaopas Järjestä Lync-kokous Järjestä online-tapaaminen Lync 2013:ssa: voit keskustella kasvokkain matkustamatta metriäkään. Siirry näkymästä toiseen Käytä tilanteeseen sopivaa kalenterinäkymää.

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot

Exchange sähköpostitilin luominen Microsoft Outlook 2003: een

Exchange sähköpostitilin luominen Microsoft Outlook 2003: een Exchange sähköpostitilin luominen Microsoft Outlook 2003: een 2008-02 / PR Paikalliset työasemat (ei käytetä välityspalvelinta) Vaihtoehtoisesti: 1. Työasemassa ei ole Microsoft Outlookia eikä Outlook

Lisätiedot

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE

MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE JR / Sedu 19.12.2013 MOBILITY TOOL -TÄYTTÖOHJE Mobility tooliin pääset ECAS-tunnuksilla osoitteessa: https://webgate.ec.europa.eu/eac/mobility Ohjeita LdV-liikkuvuuksiin ja mobility toolin käyttöön saat

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015

SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015 SÄHKÖPOSTIPALVELUN KÄYTTÖOHJE 14.4.2015 Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevan sähköpostipalvelun webmailia varten. Palvelussa olevat sähköpostiosoitteet päättyvät @surffi.fi

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA / TEHTÄVÄILMOITUKSET JOTTA SEURA SAA AINA VÄLITTÖMÄSTI TIEDON: Uudesta rekisteröinnistä (hyväksyminen / aktivointi) Rekisteröinnin uudistamisesta

Lisätiedot

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU

,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU ,QWHUQHWVHODLPHQNl\WWlPLQHQ±,QWHUQHW([SORUHU Tässä pääsette tutustumaan Internet Explorerin (IE) käyttöön. Muitakin selainversioita löytyy, kuten esimerkiksi Netscape, Opera ja Mozilla. Näiden muiden selainten

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin OHJE 1 (7) Mikä on RSS-syöte? RSS syötteen avulla voit saada sivuston uusimman sisällön valitsemaasi ohjelmaan automaattisesti, kun uutta sisältöä julkaistaan. Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka voit saada

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, )

IT-ohjeita. (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, ) IT-ohjeita (Diakonia-ammattikorkeakoulu oy, 22.1.2015) Sisällysluettelo 1. Salasanan vaihtaminen...2 2. Puhelimiin liittyvät asiat...2 3. Verkkolevyyn yhdistäminen...3 4. Microsoft Outlook 2010 (sähköposti)...5

Lisätiedot

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla

GEOS 1. Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla GEOS 1 Ilmastodiagrammi Libre Office Calc ohjelmalla Libre Office Calc ohjelman saat ladattua ilmaiseksi osoitteesta: https://fi.libreoffice.org/ Tässä ohjeessa on käytetty Libre Office Calc 5.0 versiota

Lisätiedot

KÄYTTÖÖN. Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN. Sisällysluettelo

KÄYTTÖÖN. Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN. Sisällysluettelo Koulukirjat tietokoneelle PIKAOHJEET PAPERPORT -OHJELMAN KÄYTTÖÖN Sisällysluettelo ImageViewer ja PDF Viewer Plus -ohjelmien esittelyt 1 Käytön aloittaminen 1 Työpöydän hyödylliset työkalut 2 Image View

Lisätiedot

http://www.microsoft.com/expression/

http://www.microsoft.com/expression/ Verkkojulkaisuharjoitus1 TAVOITE Harjoituksen tarkoituksena on opiskella käyttämään verkkojulkaisueditoria (Microsoft Expression Web) ja käynnistämään verkkosivu internetissä. VERKKOSIVUEDITORIN KÄYTTÖOHJEITA

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Moodle HOPS-työskentelyn tukena

Moodle HOPS-työskentelyn tukena Moodle HOPS-työskentelyn tukena Ohjeita alueen tilaamiseen Tilatessasi Moodle-aluetta HOPS-ryhmällesi, voit tilata täysin tyhjän alueen, jonne rakennat itse kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit.

Lisätiedot

Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi

Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi Sivu 1/5 Microsoft Outlook 2003 Automaattinen arkistointi Kaikilla tietohallinnon Outlook Exhange palvelua käyttävillä on määritelty henkilökohtainen postilaatikko jossa on rajoitettu levytilan määrä.

Lisätiedot

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy; 1.1.2016

Kauden vaihtaminen. Tom Hedman Jopox oy;  1.1.2016 2016 Kauden vaihtaminen Tom Hedman Jopox oy; www.jopox.fi 1.1.2016 Kauden vaihtamiseen liittyvät toimet Jopoxiin on rakennettu palloilulajeihin ominainen piirre kausienvaihtelumekanismi. Mekanismin avulla

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka:

Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka: Tervetuloa Opas TwinSpaceen Tämä opas on tarkoitettu opettajaylläpitäjille, jotka eivät ole ennen käyttäneet TwinSpacea. Neuvomme, kuinka: - Pääset TwinSpaceen - Muokkaat profiiliasi - Luot toimintaa projektille

Lisätiedot

OP-eTraderin käyttöopas

OP-eTraderin käyttöopas OP-eTraderin käyttöopas Tämä käyttöopas on lyhennetty versio virallisesta englanninkielisestä käyttöoppaasta, joka löytyy etrader - sovelluksen Help-valikosta tai painamalla sovelluksessa F1 -näppäintä.

Lisätiedot

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Pikanäppäimet ja aikaa säästävät vinkit suosikkisähköposti- ja kalenterisovelluksiisi Koskee Outlook 2016 for Windowsia 1. Siirry nopeasti Saapuneet-kansioon Käynnistitkö

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen Message Broadcasting Message Broadcasting on EasyMP Monitor -sovelluksen laajennus. Järjestelmänvalvojat voivat lähettää tämän laajennuksen avulla viestejä ja ilmoituksia yhteen tai useampaan projektoriin

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1

Ajokorttimoduuli Moduuli 2. - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta. Harjoitus 1 Ajokorttimoduuli Moduuli 2 - Laitteenkäyttö ja tiedonhallinta Harjoitus 1 Tämän harjoituksen avulla opit alustamaan levykkeesi (voit käyttää levykkeen sijasta myös USBmuistitikkua). Harjoitus tehdään Resurssienhallinnassa.

Lisätiedot

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet

Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Optima: kirjoitusalue työkalu Opettajalle ohjeet Näin luot ja hallinnoit kirjoitusaluetta optima support@jyu.fi Kirjoitusalueen käyttötapoja Yhteisen dokumentin työstäminen wikimäisesti eri aihealueisiin

Lisätiedot

Väitöskirja -mallipohja

Väitöskirja -mallipohja JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Väitöskirja -mallipohja Word 2007/2010 IT-palvelut hannele.rajaniemi@jyu.fi https://koppa.jyu.fi/avoimet/thk/vaitoskirja sovellustuki@jyu.fi Sisältö Miten toimii väitöskirja/asiakirjamallipohja?

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili.

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili. Pikaopas Microsoft Publisher 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Pikatyökalurivi Lisää usein käyttämiäsi

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta.

Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta. Mene nettisivuilla osoitteeseen www.antalis.fi. Pääset Digimuki-sivustolle kahta eri kautta. 1. Etusivulla vasemmassa alalaidassa on kuva Digimukista. Klikkaa sen vierestä kohtaa Käy sisään. 2. Yläpalkissa

Lisätiedot

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen

Office365 laaja ohje. Versio Lisätty: Skype for Business -asetusten säätäminen Office365 laaja ohje Sisällys Käytettävissä olevat Office365 palvelut... 2 Skype for Business... 2 Käyttöönotto... 2 Kokouskutsu... 3 Outlook -ohjelman kautta... 3 Selaimella... 3 Ennen kokouksen alkua...

Lisätiedot

Merkintöjen tekeminen pohjakuvaan Libre Officella v.1.2

Merkintöjen tekeminen pohjakuvaan Libre Officella v.1.2 v.1.2 Tämän ohjeen avulla voit piirtää omia merkintöjäsi olemassa olevan pohjakuvan päälle. Ohje on tehty käyttäen LibreOfficen versiota 5.0, mutta se toimii melko hyvin myös vanhempien versioiden kanssa.

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti Outlook kalenteri Sisällys Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti... 2 Skype for Business -verkkokokous... 3 Oman kalenterin jakaminen ja oikeudet... 4 Oikeuksien muuttaminen... 5 Käyttöoikeustasot... 6 Kalenterin

Lisätiedot

TornaMarket-Metsät metsätilamarkkinointisovelluksen käyttöohje (ohje tehty PC käytölle)

TornaMarket-Metsät metsätilamarkkinointisovelluksen käyttöohje (ohje tehty PC käytölle) OHJE 4.5.2015 1 (5) TornaMarket-Metsät metsätilamarkkinointisovelluksen käyttöohje (ohje tehty PC käytölle) 1. Yleistä Järjestelmä on julkaisusovellus, jolla Tornator Oyj:n omista järjestelmistä julkaistaan

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Tyylien käyttö on keskeinen osa tehokasta tekstinkäsittelyä. Merkki- ja kappalemuotoilujen tallentaminen valmiiksi tyyleiksi nopeuttavat tekstinkäsittelyä; tekstin kirjoittamista ja

Lisätiedot

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalveluun tehtävät muutokset johtuvat siitä, että Suomessa toimivat pankkiryhmät siirtyvät Yhtenäinen euromaksualueeseen eli SEPAan. SEPAn tavoitteena

Lisätiedot

Excel 2010 -pivot. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää

Excel 2010 -pivot. Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Excel 2010 -pivot 6.10.2015 Markku Könkkölä J Y / IT-palvelut Mihin ja milloin pivot:ia voi käyttää Datan pitää olla listamuotoinen ts. otsikkorivi ja sen alla tietorivit ilman tyhjiä välejä. Jokaisella

Lisätiedot

zotero www.zotero.org

zotero www.zotero.org zotero www.zotero.org Viitteidenhallintajärjestelmä Zotero toimii Firefox-selaimessa. Muita ilmaisia viitteidenhallintajärjestelmiä ovat esimerkiksi EndNote ja Mendeley. Näissä ohjeissa on kuvataan Zoteron

Lisätiedot

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun 1. Kirjaudu IRMAan suunnistajana. 2. Valitse kilpailukalenterista se kilpailu, johon haluat ilmoittautua ja paina Ilmoittaudu. Vain niihin

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos)

OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE. Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) OPTIMAverkko-oppimisalusta KÄYTTÖOPAS OPISKELIJALLE Riitta Tammenoksa Pertti Heikkilä 10.11.2006 Versio 0.2 (luonnos) 1 (18) SISÄLTÖ 1 Optimaan kirjautuminen... 2 2 Salasanan vaihto... 2 3 Optiman sivujen

Lisätiedot

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti

Käyttöönotto-ohje. DNA Sähköposti 1 Käyttöönotto-ohje: DNA sähköposti Sisällysluettelo: 1. Tarkoitus... 1 2. Webmail (Outlook Web App)... 2 3. Webmail postilaatikon lisääminen Outlookiin (IMAP)... 3 4. Palvelimen tekniset tiedot... 6 1.

Lisätiedot