Joensuun Työterveysliikelaitoksen Omistajaohjausjaosto Joensuun Työterveysliikelaitoksen

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Joensuun Työterveysliikelaitoksen 43 10.12.2015. Omistajaohjausjaosto 9 11.02.2016 Joensuun Työterveysliikelaitoksen 5 01.03.2016"

Transkriptio

1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Omistajaohjausjaosto Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Omistajaohjausjaosto Joensuun Työterveyden asema jatkossa 7131/ /2016 JTJK Kuntalaissa todetaan, että kunnan hoitaessa (itsehallinnon nojalla itselleen ottamaansa tai sille laissa säädettyä) tehtävää kilpailutilanteessa markkinoilla sen on annettava tehtävä osakeyhtiön, osuuskunnan, yhdistyksen tai säätiön hoidettavaksi (KuntaL 2a 1 mom). Yhtiöittäminen tarkoittaa järjestelyä, jossa toiminnallinen ja taloudellinen kokonaisuus (siihen kuuluvine omaisuuserineen ja liiketoimintoineen) siirretään yhtiön hallintaan ja omistukseen. Tyypillisesti yhtiöitettävän toiminnan luonne, laajuus ja toimintaympäristö ovat sellaisia, että vastaanottavana tahona tulee kyseeseen vain osakeyhtiö. Yhtiöittämisen jälkeen luovuttava organisaatio jää joko hoitamaan sille kuuluvia muita tehtäviä tai sen olemassaolo voi lakata kokonaan. Yhtiöittämisen jälkeen toimintaan liittyvästä päätöksenteosta, oikeuksista ja velvollisuuksista vastaa vastaanottava taho ja sen toimielimet. Terveydenhuoltolain 18. pykälän mukaan kunnan on järjestettävä alueellaan sijaitsevissa työpaikoissa työskenteleville työntekijöille työterveyshuoltolain 12. pykälässä ja muualla laissa säädetyt työterveyshuoltopalvelut. Kunnan on järjestettävä alueellaan toimiville yrittäjille ja muille omaa työtään tekeville soveltuvin osin työterveyshuoltolain 12. pykälässä ja sen nojalla annetuissa säädöksissä tarkoitettua työterveyshuoltoa. KELAn ohjeen mukaan työnantajan tulee hankkia lakisääteinen ennalta ehkäisevä työterveyshuolto ja vapaaehtoinen, ei-lakisääteinen työterveyshuolto samalta palveluntuottajalta. Joensuun Työterveyden palvelut nykymuotoisena edellyttävät yhtiöittämistä, koska Joensuun Työterveys toimii kilpailutilanteessa markkinoilla tarjoten lakisääteisten palvelujen ohella vapaaehtoista, ei-lakisääteistä työterveyshuoltoa. Siten nykymuotoista toimintaa ei ole mahdollista jatkaa kunnallisen liikelaitoksen nimissä jälkeen. Pohjois-Karjalassa on selvitetty maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelun mahdollisuutta. Asiassa on olemassa Pohjois-Karjalan kuntien ja Heinäveden kuntien syksyllä 2015 tekemät päätökset maakunnallisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelukokonaisuuden synnyttämisestä. Kunnallinen työterveyshuolto on osa kunnallista sosiaali- ja terveydenhuoltoa.

2 Maakunnalliseen sosiaali- ja terveydenhuoltorakenteeseen siirryttäessä kunnalle kuuluva palveluiden järjestämisvastuu siirtyy perustettavalle uudelle kuntayhtymälle (terveydenhuoltolain 18. pykälän mukainen palvelujen järjestämisvelvollisuus). Osana Siun SoTe-hanketta kunnalliset työterveysyksiköt ovat vuoden 2015 aikana valmistelleet yhteisessä hankkeessa yhteensä 7 laatukäsikirjaa, jotka on laadittu huomioiden mahdollinen toiminnan yhdistyminen. Yhtiöittämisvelvoite koskee nykymuotoisena lähes kaikkia Pohjois-Karjalan kunnallisia työterveysyksiköitä. Yhtiöittäminen pienissä työterveysyksiköissä ei ole taloudellisesti eikä toiminnallisesti järkevää muuten kuin integroitumalla osaksi suurempaa kokonaisuutta. Joensuun kaupungin tulee tehdä päätös Joensuun Työterveyden asemasta ennen kuin maakunnallista työterveyshuoltorakennetta voidaan lähteä kehittämään. Järkevin vaihtoehto olisi, että uuteen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteyteen perustetaan kuntayhtymän toimialueen laajuinen työterveyshuolto-osakeyhtiö, ja että Joensuun Työterveys liittyisi osaksi maakunnallista yhtiötä. Tämä toteutuisi joko liiketoimintakauppana tai siirtona, muuna apporttiluovutuksena (tai muulla soveltuvalla tavalla). Osakeyhtiön perustaminen on hyvä tehdä vuoden ensimmäisten kuukausien aikana. Yhtiöittämisen yhteydessä on selvitettävä myös osapuolten tuleva asema hankintalain näkökulmasta sekä siihen liittyvät kilpailutus/kilpailuttamisvelvoitteet. Osakeyhtiön ns. in-house status sekä asema hankintayksikkönä on myös tärkeää selvittää. Maakunnallisen työterveyshuoltoyhtiön osalta on tärkeää turvata in-house-statuksen säilyminen. Tämä edellyttää, että yhtiön liikevaihdosta laskettu konsernin ulkopuolelle myytävän sairaanhoidon osuus säilyy riittävän pienenä. Eu-lainsäädännössä nykyisin määritelty ulosmyynnin taso on korkeintaan 20 prosenttia, mutta Suomessa tasoa ei ole lainsäädännössä tarkkaan määritetty (yleisesti 10 prosentin rajaa on pidetty hyväksyttävänä tasona). Hankintalaki on parhaillaan uudistettavana. Uudessa laissa on tarkoitus määritellä in-house-statuksen säilymiselle numeerinen yläraja. Muita mahdollisia Joensuun Työterveyden toimintamuotoja voisivat olla säätiö, osuuskunta, jatkaminen Joensuun kaupungin sisäisenä työterveyshuoltoyksikkönä. Jos taas omistuspohjaa laajennettaisiin kuntakonsernin ulkopuolelle, in-house status menetetään. Joensuun Työterveyden myynti ulkopuoliselle taholle ei ole sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistuksen hengen mukaista. Kunnallisen työterveyshuollon merkitys työterveyshuollon toimintakentässä on keskeinen nimenomaan ennaltaehkäisyyn painottuvien, vaikuttavien ja kustannustehokkaiden palvelujen tarjoajana. Valmistelija liikelaitoksen johtaja Liikelaitoksen johtajan päätösehdotus:

3 Johtokunta päättää esittää Joensuun kaupungille, että Joensuun Työterveys liittyy osaksi maakunnallista sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuutta sinne synnytettävään osakeyhtiörakenteeseen. Järjestelyssä huolehditaan siitä, että inhouse-periaate säilyy, ja että asema hankintayksikkönä selvitetään. OMOHJ Hyväksyttiin yksimielisesti voimaan tulleessa kuntalain muutoksessa edellytettiin, että mikäli työter vey den huol to toimii kilpailluilla markkinoilla, työterveyshuollon sairaanhoito tu lee yhtiöittää viimeistään mennessä voimaan tulleessa kunta lais sa (410/2015) on yhtiöittämistä koskeva siirtymäsäännös 150, jonka mukaan kuntien on yhtiöitettävä työterveyshuollon sairaanhoitopalvelut vii meistään vuoden 2016 loppuun mennessä. Siirtymäsäännöksen mukaan siirtymäaikana ( ) kilpailluilla mark ki noil la toimivien kunnallisten työterveyshuoltopalvelujen tuottajien tulee nou dat taa markkinaperusteista hinnoittelua. Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä on perustettu ja aloit taa toimintansa Palvelujen järjestämisvastuu siirtyy samasta ajankoh das ta uudelle kuntayhtymälle (terveydenhuoltolaki 18 ). Sosiaali- ja terveysministeriö on tiedotteessaan 5/ todennut, että hy vän työterveyshuoltokäytännön mukaisesti työterveyshuolto tulisi toteuttaa yh te nä kokonaisuutena niin, että samat työterveyshuollon ammattihenkilöt ja asian tun ti jat toteuttavat sekä ehkäisevää työterveyshuoltoa että sairaanhoitoa. Työterveyshuollon yhtiöittämiseen liittyy monia kysymyksiä. Yksi niistä on lää käri re surs sien saatavuus, jossa on ollut haasteita jo Joensuun Työterveys -lii ke laitok sen osalta. Monissa muissa maakunnan kunnissa työterveyshuolto hoi de taan kunnallisten terveyskeskusten toimesta. Mikäli uusi kuntayhtymä hoitaisi yritysten osalta pelkästään lakisääteisen työ terveys huol lon ja tuottaisi työterveyshuoltolain 14 :ssä tarkoitettuja sairaanhoitoja muita terveydenhuoltopalveluja vain kuntayhtymän ja kuntien henkilöstölle ei yh tiöit tä mi nen olisi välttämätöntä. Asiaa selostetaan tarkemmin kokouksessa ja asiantuntijaksi paikalle on pyydetty lii ke lai tok sen johtaja Jari Korhonen. Valmistelija: kaupunginsihteeri Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallituksen omistajaohjausjaosto merkitsee asian tiedokseen ja päättää mahdollisista jatkotoimenpiteistä ko koukses sa annettavan tarkemman esi tyk sen pohjalta.

4 JTJK Hyväksyttiin yksimielisesti. Asian valmistelu jatkuu. Muutama päivä sen jälkeen, kun liikelaitoksen johtokunta käsitteli asian kokouksessaan tuli tieto, että sosiaali- ja terveysministeriössä on tahtotila hakea uutta siirtymäaikaa työterveyshuollon yhtiöittämiselle siten, että yhtiöittämisvelvoite olisikin mennessä. Siirtymäajan pidentäminen liittyy tekeillä olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon kokonaisuudistukseen ja itsehallintoalueiden toiminnan aloittamiseen Liikelaitoksen johtaja on ollut asiasta yhteydessä Kuntaliiton johtavaan lakimieheen Pirkka-Petri Lebedeffiin, joka on puhelinkeskustelussa ilmoittanut, että STM:ssä olisi poliittinen tahtotila hoitaa asia edellä esitetyllä tavalla normaalissa lainsäädäntöjärjestyksessä eteenpäin. Ennen sitä asiassa on kuitenkin tulossa ministeriöiden välistä koordinaatiota (STM, VM, TEM). Lisävalaistusta asiassa saataneen maaliskuun alussa. Pohjois-Karjalassa on siis olemassa tahtotila hoitaa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen uudistamisesta siten, että Siun SoTe-kuntayhtymä toimii sosiaali- ja terveyspalvelujen maakunnallisena tuottajana alkaen, eli ajankohta on sama kuin sairaanhoitopalveluja markkinoilla tarjoavan kunnallisen työterveyshuollon yhtiöittämisvelvoitteen hoitaminen. Yhtiöittämiseen velvoittava säännös on edelleen voimassa, joten asiassa on edettävä sen suuntaisesti, jos sairaanhoitotoimintaa markkinoilla aiotaan jatkaa. Liikelaitoksen johtajan käsityksen mukaan toiminta osana suurempaa organisaatiota takaa paremmin henkilökunnan saatavuuden erityisesti lääkärityövoiman osalta, sillä kuntayhtymä hoitaa myös lääkärien erikoistumiskoulutusta Pohjois-Karjalassa. Tämä takaa tasapuolisen aseman eri terveydenhuollon palvelujen kehittämiseen, voimavarojen allokointiin ja erikoislääkärikoulutuksen toteuttamiseen. Osana toiminnan siirtämistä maakunnalliseksi kokonaisuudeksi tulee harkittavaksi, mikä osa toiminnasta tuotetaan itse ja mikä kilpailutetaan. On myöskin luonnollista, että Siun SoTen organisoitumisessa kohdennetaan kuntien terveydenhuollosta sellainen määrä henkilöstöä (lääkärit, työterveyshoitajat, työfysioterapeutit, työpsykologit) hoitamaan työterveyshuollon tehtäviä, että toimintaa pystytään tarkoituksenmukaisesti järjestämään ja tuottamaan. Mikäli maakunnallista rakennetta työterveyshuoltoon ei syntyisi, nykyisen lainsäädännön perusteella suurimmalla osalla Pohjois-Karjalan kunnista olisi myös yhtiöittämisvelvoite, mikäli ne tarjoaisivat sairaanhoitopalveluja jälkeen markkinoilla. Kunnilla säilyisi siinä tapauksessa velvoite järjestää työterveyshuollon palvelut alueellaan. Päätöksenteon aikataulun osalta voi todeta, että asiakokonaisuus on tärkeä saada etenemään kuntien päätöksenteossa siten, että kysymys työterveyshuollon järjestämisen tavasta ja yhtiöittämistä hoidetaan samassa aikataulussa kun muutakin palvelun järjestämistä ja tuottamista (ja mahdolliset

5 yhtiöittämistä koskevat asiat). Kunnille on menossa päätöksentekoon koko joukko muitakin Siun SoTen organisoitumiseen liittyviä asioita maalis-huhtikuun aikana. Liikelaitoksen johtajan käsityksen mukaan asia tulisi käsitellä koordinaatiotyöryhmässä, jotta aikataulu voitaisiin taata. Valmistelija liikelaitoksen johtaja Liikelaitoksen johtajan päätösehdotus: Johtokunta merkitsee edellisen johtokuntakäsittelyn jälkeiset asiat tiedokseen ja suosittaa edelleen, että Joensuun Työterveyden toiminta siirrettäisiin aiemman johtokunnan päätöksen mukaisesti Siun SoTe-organisaatiion lukien osaksi maakunnallista sosiaali- ja terveydenhuoltoa (riippumatta siitä, tuleeko yhtiöittämisvelvoiteen siirtymäkauden pidentämistä vai ei). Hyväksyttiin yksimielisesti OMOHJ Heikki Nevalainen poistui 5 käsittelyn aikana 18:04 ja palasi kokoukseen 18:07 5 käsittelyn aikana. Terveydenhuoltolakiin perustuva työterveyshuoltopalveluiden järjestämisvastuu siir tyy alkaen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kun ta yh tymän vastuulle. Kaupunki on velvollinen järjestämään omalle henkilökunnalleen työ ter veys huolto pal ve lut. Nykyinen Joensuun työterveys liikelaitos tuottaa palvelut paitsi Joen suun kaupungille, myös Kontiolahden kunnalle ja Pohjois-Karjalan sai raanhoi to pii ril le ja vastaa työterveyshuoltopalveluiden järjestämisvelvoitteista Ou tokum mun kaupungin osalta. Lisäksi liikelaitos tuottaa palveluja kunnan alueella toi mi vil le yrityksille. Järjestämisvastuun siirtyessä Siun Sotelle nykyinen kaupungin organisaatiossa toi mi va liikelaitos voisi tuottaa palvelut Joensuun kaupungin henkilöstölle. Toimin nan volyymin muuttuessa merkittävästi ei tämä ratkaisu ole toiminnallisesti ei kä talouden näkökulmasta perusteltu. Liikelaitoksen henkilöstö siirtyy liik keenluo vu tuk sel la Siun Soteen. Nykyinen liikelaitos puretaan. Siun Soten näkökulmasta tulee ratkaista työterveyshuoltopalveluiden jär jes tämis muo to. Tämä edellyttää linjausta tarjottavien työterveyshuoltopalveluiden laa juu des ta. Jos kuntayhtymä hoitaisi yritysten osalta pelkästään lakisääteisen työ ter veys huol lon ja tuottaisi työterveyshuoltolain 14 :ssä tarkoitettuja sai raanhoi to- ja muita terveydenhuoltopalveluja vain kuntayhtymän ja kuntien hen ki löstöl le ei yhtiöittäminen olisi välttämätöntä. Työterveyshuolto voisi toimia esi merkik si Siun Soten nettoyksikkönä tai liikelaitoksena. Jos työterveyshuoltolain 14 :ssä tarkoitettuja sairaanhoito- ja muita ter vey denhuol to pal ve lu ja tarjotaan myös muille toimijoille, on toiminta yhtiöitettävä nykyis ten säännösten mukaan mennessä. Siirtymäajan jatkumisesta ei ole varmuutta. Yhtiömuodossa toimiessa on varmistettava in-house asema, jonka määrittelyyn voi hankintalain uudistamisen myötä tulla muu-

6 tok sia. Siun Sotessa työterveyshuoltopalveluiden kustannusten kohdentumisessa tulee huo mioi da erot tuotantokustannuksissa. Kaupungin tavoitteena on hankkia henkilöstölleen laadukkaat ja kus tan nus tehok kaat työterveyshuoltopalvelut, joilla voidaan hallita kokonaisvaltaisesti työky vyt tö myys kus tan nuk sia. Valmistelija: tilaajajohtaja Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Omistajaohjausjaosto päättää todeta, että työterveyshuoltopalveluiden järjestämisvastuu siirtyy alkaen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle ja, että Joensuun Työterveys -liikelaitoksen henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella Pohjois-Kar ja lan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymälle ja todeta, että kaupunki ei enää alkaen järjestä työterveyspalveluja lii ke laitos muo dos sa henkilöstölleen, sopimuskumppaneilleen eikä muille ulkopuolisille asiak kail le. Hallintosääntöuudistuksen yhteydessä Joensuun Työ ter veys lii ke laitos ta koskevat määräykset poistetaan hallintosäännöstä lukien. Hyväksyttiin yksimielisesti. Tuotantojohtaja Pekka Kuosmanen oli kokouksessa kuultavana asian käsittelyn yhteydessä. Laura Jormanainen ei esteellisenä osallistunut asian käsittelyyn.

Joensuun Työterveysliikelaitoksen 43 10.12.2015. Omistajaohjausjaosto 9 11.02.2016 Joensuun Työterveysliikelaitoksen 5 01.03.2016.

Joensuun Työterveysliikelaitoksen 43 10.12.2015. Omistajaohjausjaosto 9 11.02.2016 Joensuun Työterveysliikelaitoksen 5 01.03.2016. Joensuun Työterveysliikelaitoksen 43 10.12.2015 johtokunta Omistajaohjausjaosto 9 11.02.2016 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta 5 01.03.2016 Joensuun Työterveyden asema jatkossa 7131/01.04.02/2016

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1. Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1. Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Aika 01.03.2016 klo 17:00-18:27 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Kunta ja työterveyshuolto. Konsernihallinnon ja Työterveys Akaasia Liikelaitoksen yhteinen valmistelutyöryhmä

Kunta ja työterveyshuolto. Konsernihallinnon ja Työterveys Akaasia Liikelaitoksen yhteinen valmistelutyöryhmä Kunta ja työterveyshuolto Konsernihallinnon ja Työterveys Akaasia Liikelaitoksen yhteinen valmistelutyöryhmä Kunnan velvollisuus - työterveyshuolto Terveydenhuoltolaki 18 http://bit.ly/1hrnpvi Kunnan on

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Omistajaohjausjaosto Aika 11.02.2016 klo 15:15-17:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Aika 27.04.2016 klo 17:11-18:39 Paikka Tikkamäentie 16, M-talo, 80210 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Työterveyshuollon uuden toimintamuodon valmistelun käynnistäminen

Työterveyshuollon uuden toimintamuodon valmistelun käynnistäminen Kunnanhallitus 324 16.12.2015 Työterveyshuollon uuden toimintamuodon valmistelun käynnistäminen KH 324 Kunnallisen työterveyshuollon markkinoilla toimivia, ei-lakisääteisiä sai raan hoi don palveluja koskee

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

TYÖKYMPPI OY OSAKASSOPIMUS Luonnos 15.9.2014

TYÖKYMPPI OY OSAKASSOPIMUS Luonnos 15.9.2014 1 Kaupparekisteri-ilmoituksen liite nro 3 Osakeyhtiön perustamissopimuksen liite nro 2 OSAKASSOPIMUS Sisällysluettelo Sisältö 1. Sopimuksen tarkoitus ja tausta 1 2. Sopimusosapuolet 2 3. Yhtiön tarkoitus

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Panu Peitsaro 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

KUNTALAIN MUUTOSESITYKSEN HE 32/2013 VAIKUTUS TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄÄN

KUNTALAIN MUUTOSESITYKSEN HE 32/2013 VAIKUTUS TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄÄN Kuninkaantien työterveyden Kuninkaantien työterveyden Kuninkaantien työterveyden 29 23.05.2013 19 10.04.2014 25 26.05.2016 KUNTALAIN MUUTOSESITYKSEN HE 32/2013 VAIKUTUS TYÖTERVEYSHUOLLON PALVELUJÄRJESTELMÄÄN

Lisätiedot

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien.

Perhehoidon palkkiot ja kulukorvaukset muuttuvat lukien. Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta Liperin sosiaali- ja terveyslautakunta 101 15.12.2015 22 22.03.2016 Perhehoidon palkkiot ja korvaukset 1.1.2016 alkaen 444/02.05.00/2015 Soteltk 15.12.2015 101 Perhehoidon

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2.

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. @Jari_Parkkonen #PHliitto Lähde: Tilastokeskus Kartta ja analyysi: Timo Aro Lähde:

Lisätiedot

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen

Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman hyväksyminen Terveydenhuoltolain mukaisen järjestämissuunnitelman 2013-2016 hyväksyminen 219/00.01/2013 SOS 19.11.2013 144 Keski-Suomen sairaanhoitopiiri pyytää jäsenkuntia tekemään 5.12.2013 mennessä päätöksen terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Periaatepäätös liikelaitosten yhtiöittämisestä ja aikataulutus

Periaatepäätös liikelaitosten yhtiöittämisestä ja aikataulutus Konserni- ja 20 17.03.2014 kaupunkikehitysjaosto Kaupunginhallitus 175 24.03.2014 Kaupunginvaltuusto 34 28.04.2014 Periaatepäätös liikelaitosten yhtiöittämisestä ja aikataulutus 639/00/01/00/2010 KONKAUKE

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 59. Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi 06.06.2016 Sivu 1 / 1 2062/2016 02.07.00 59 Liiketontin myynti Kilosta YIT Rakennus Oy:lle, korttelin 54154 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.k.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Kuntien sote-menot 2012. 20,6 miljardia

Kuntien sote-menot 2012. 20,6 miljardia 1 Palveluseteli Kuntien sote-menot 2012 Kuntien sote-hankinnat yksityisiltä 2,38 mrd. eli 11,7 % 46 % kuntien menoista 20,6 miljardia Palveluseteli 0,08 mrd. eli noin 80 miljoonaa Julkisen sektorin oma

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 211 08.06.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/doc Finland Oy 543/61/616/2011 STLTK 211 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavi rasto (Valvira) on

Lisätiedot

Yhtiöittämisvelvollisuus ja kilpailuneutraliteetin valvonta tilannekatsaus

Yhtiöittämisvelvollisuus ja kilpailuneutraliteetin valvonta tilannekatsaus Yhtiöittämisvelvollisuus ja kilpailuneutraliteetin valvonta tilannekatsaus Lakiklinikka Kuntamarkkinat 11.9.2014 Pirkka-Petri Lebedeff, johtava lakimies, Suomen Kuntaliitto Esityksen pääkohdat Yhtiöittämisvelvollisuutta

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513

Valmistelu: Sosiaali- ja terveysjohtaja Eliisa Tornberg, p. 050-3771 513 Sosiaali- ja terveyslautakunta 41 23.04.2013 Kunnanhallitus 121 06.05.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 68 27.08.2013 Kunnanhallitus 217 16.09.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta 60 26.08.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2013 1 Yhteistyötoimikunta 28.08.2013 Aika 28.08.2013 klo12:05-13:50 Paikka Yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu Käsitellyt

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Työterveyshuollon yhtiöittäminen 256/ /2014. Yhall

Yhtymähallitus Yhtymähallitus Työterveyshuollon yhtiöittäminen 256/ /2014. Yhall Yhtymähallitus 210 28.10.2014 Yhtymähallitus 89 24.05.2016 Työterveyshuollon yhtiöittäminen 256/00.01.00/2014 Yhall 28.10.2014 210 Valmistelijat: Hallintojohtaja Janne Niemeläinen, janne.niemelainen(at)ylasavonsote.fi,

Lisätiedot

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä annetun lain muuttamisesta 678/2015 Hallituksen esitys HE 161/2014 vp Työelämä-

Lisätiedot

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022

Kuntarahoitus 15661/12 2 550 000,00 2 250 000,00 2 250 000,00 2,128 kiinteä, 27.2.2012-23.1.2022 Kaupunginhallitus 221 25.08.2014 Kaupunginvaltuusto 70 01.09.2014 Kouvolan Vesi Oy:n lainojen takaukset 5700/02.04.07/2014 Kh 25.08.2014 221 Kaupunginvaltuusto päätti 9.6.2014, että Kouvolan Veden toiminnot

Lisätiedot

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen

Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen Kaupunginhallitus 306 24.11.2014 Perusturvakuntayhtymä Karviaisen perussopimuksen muuttaminen 1.1.2015 alkaen 64/00.01.01/2013 Yhtymähallitus 14.10.2014 98 Ptky Karviaisen vuoden 2015 talousarvio on valmisteltu

Lisätiedot

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016

Loimaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma vuosille 2014-2016 Perusturvalautakunta 39 18.03.2014 Perusturvalautakunta 110 21.10.2014 Kaupunginhallitus 400 17.11.2014 Vapaa-aikalautakunta 106 16.12.2014 Kaupunginhallitus 8 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 6 26.01.2015

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS 27.1.2011 HENKILÖSTÖOSASTO OHJE VM/125/00.00.00/2011

VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS 27.1.2011 HENKILÖSTÖOSASTO OHJE VM/125/00.00.00/2011 VALTIOVARAINMINISTERIÖ MÄÄRÄYS 27.1.2011 HENKILÖSTÖOSASTO OHJE VM/125/00.00.00/2011 Sisältöalue Työterveyshuolto Maksuton sairaanhoito Säännökset joihin määräysten/ohjeiden antaminen perustuu Valtioneuvoston

Lisätiedot

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116

31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila. Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 Sosiaali- ja terveyslautakunta 7/2012 31.10.2012 klo 17.30 19.00 Terveyskeskuksen ruokasali/päivätoiminnan tila Sivu 61 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 116 62 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014

Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 Sivistyslautakunta 66 25.06.2014 Sivistyslautakunta 89 21.10.2014 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta 1.8.2014 486/41.411/2014 Sivistyslautakunta 25.06.2014 66 Laki oppilas- ja opiskelijahuollosta (1287/2013)

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 380 09.11.2011 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/botnia Scan Oy 1068/61/616/2011 STLTK 380 Botnia Scan Oy on pyytänyt sosiaali- ja ter veysalan lupa- ja valvontavirastolta

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Perusturvalautakunta LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2014 105 Perusturvalautakunta 12.06.2014 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 56 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 107 57 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 108 58 HOITOVASTUUNSA

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178

Kunnanhallitus Välitilinpäätös / /2016 KHALL 178 Kunnanhallitus 178 09.08.2017 Välitilinpäätös 30.6.2017 87/030.032/2016 KHALL 178 Selostus: Kunnan hallintosäännön 20 mukaisesti tehtäväalueen sitovat toi min ta- ja tulostavoitteet määritellään valtuuston

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.

Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06. Perusturvalautakunta 11 19.01.2016 Kunnanhallitus 27 15.02.2016 Perusturvalautakunta 65 24.05.2016 Perusturvalautakunta 71 21.06.2016 71 Pihtiputaan suun terveydenhuollon kilpailutus 641/240/2015 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta

Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta Sosiaali- ja terveyslautakunta 14 27.02.2014 Kaupunginhallitus 107 10.03.2014 Kaupunginhallitus 364 12.10.2015 Lausunnon antaminen Paras-puitelain velvoitteiden jatkamisesta 720/00.01.00.00/2013 Sosiaali-

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1

NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 NURMIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Nurmijärven työterveys -liikelaitoksen johtokunta 19.01.2015 KÄSITELLYT ASIAT Sivu 1 Kuntalain 2 a muutoksen edellyttämä kunnallisten liikelaitosten yhtiöittäminen,

Lisätiedot

46/02.07.02/2015. Päätös: Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen.

46/02.07.02/2015. Päätös: Kunnanhallitus hyväksyi ehdotuksen. 412 28.09.2015 470 09.11.2015 508 07.12.2015 24 11.01.2016 64 08.02.2016 106 14.03.2016 Valtiokonttorin päätös koskien Oiva Valdemar Sarpolan perintöä / Lopputilitys / Saapuneet tarjoukset / Kauppakirja

Lisätiedot

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 11.02.2015 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 11.02.2015 keskiviikko klo 17:30-19:55 Paikka Valtuustotalo, Perussuomalaisten ryhmätila, Espoonkatu

Lisätiedot

Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa

Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa Yhtymävaltuusto 11 17.06.2015 Hallitus 142 19.08.2015 Yhtymävaltuusto 21 21.12.2015 Valtuustoaloite: Perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon valinnanvapauden toteutuminen Kainuun SOTE:ssa YV 11 Yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy Hallitus 46 16.01.2013 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/satucon Oy H 46 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto on 14.12.2012 an ta nut päätöksen 1002/05.01.11.02.01/2011Satucon

Lisätiedot

Koulupsykologipalvelujen järjestäminen Kainuun soten alueella ja aloite

Koulupsykologipalvelujen järjestäminen Kainuun soten alueella ja aloite Hallitus 330 21.08.2013 Hallitus 102 23.04.2014 Koulupsykologipalvelujen järjestäminen Kainuun soten alueella ja aloite H 330 Paltamon lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman seurantaryhmän pu heen joh

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ

HALLINTO, SUUNNITTELU JA PAIKKATIETOPALVELUJEN TU- LOS YK SIK KÖ Tekninen lautakunta 89 20.09.2016 Teknisen lautakunnan talousarvio vuodelle 2017 Tekninen lautakunta Valmistelija: tekninen johtaja Janne Laiho, puh. 050 347 5247 ja palve lu koor di naat to ri Hely Harju,

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2015

Kunnanhallitus Valtuusto Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2015 Kunnanhallitus 137 30.05.2016 Valtuusto 66 22.06.2016 Kuuma-seutu liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus 2015 KH 137 KUUMA-komissio 29.2.2016 / 3 KUUMA-johtokunta 9.3.2016 / 22 KUUMA-komissio 29.2.2016

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015

Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 Sosiaali- ja terveysltk. 71 18.06.2014 Sosiaali- ja terveysltk. 34 19.03.2015 LÄÄKKEIDEN KONEELLINEN ANNOSJAKELU KOTIHOIDOSSA JA YMPÄRIVUOROKAUTISESSA HOIDOSSA SOTEL 18.06.2014 71 Valmistelu: Vanhus- ja

Lisätiedot

Valmistelija: johtaja Jouko Grön, puh * Ote ympäristölautakunnan pöytäkirjasta / 142.

Valmistelija: johtaja Jouko Grön, puh * Ote ympäristölautakunnan pöytäkirjasta / 142. Loimaan Vesi -liikelaitoksen 13 12.03.2014 Kaupunginhallitus 111 31.03.2014 Loimaan Vesi -liikelaitoksen 39 04.11.2015 Loimaan Vesi -liikelaitoksen 51 26.10.2016 Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueiden tarkistaminen

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ortodoksisesta kirkkokunnasta annetun lain 30 ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan luovuttavaksi veroäyrin käsitteestä ortodoksisesta kirkkokunnasta annetussa

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta-alalta. Taija Hämäläinen

Ajankohtaista kunta-alalta. Taija Hämäläinen Ajankohtaista kunta-alalta Taija Hämäläinen 2010 Kuntakenttä myllerryksessä 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 1. Kuntarakennelaki 478/2013 Kuntien selvitykset 2. Valtionosuusjärjestelmän uudistaminen

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen

Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 12.02.2015 Vapaa-aikalautakunnan vuoden 2015 talousarvion käyttösuunnitelman hyväksyminen Vapaa-aikalautakunta 3 Valmistelija: Vapaa-aikapäällikkö Anne Koivisto Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot

Sisällysluettelo. Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot Kysymyksiä ja vastauksia (Q&A) - Sisäpiiriluettelot (MAR 18 artikla) MAR-asetukseen liittyvät tulkinnat ja kannanotot MAR on asetuksena suoraan sovellettavaa EU-lainsäädäntöä. Myös MARin nojalla annetut

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Vaasan sairaanhoitopiirin ky 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Göran Honga 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot Nimi Asema

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Palvelusetelin uudet. Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799

Palvelusetelin uudet. Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799 Hyrrä hankkeen palveluseteliseminaari, Joensuu 11.2.2010 Palvelusetelin uudet mahdollisuudet d Lääkäripalveluyritykset ry Ismo Partanen 040 518 5799 ismo.partanen@lpy.fi www.lpy.fi Palvelusetelilain tavoitteet

Lisätiedot

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele

Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1. Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Rautjärven kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Aika 27.01.2016 klo 16:00-18:30 Paikka Rautjärven kunnantalo, kunnanhallituksen huone, Simpele Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Vesihuoltoliikelaitoksen

Lisätiedot

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Päivärahan hakuajan lyheneminen Lausunto 90 sairauspäivärahapäivän jälkeen Elise Kivimäki 17.1.2012 Hallitusohjelmasta lainmuutokseksi Hallitusohjelman mukaan työterveyshuoltoa

Lisätiedot

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015 Perusturvalautakunta 15 21.01.2015 Perusturvalautakunta 68 27.05.2015 Perusturvalautakunta 96 23.09.2015 Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti

Lisätiedot

Sairaanhoitaja Marja-Leena Kantolan hakemus palkattomasta työlomasta ajalle

Sairaanhoitaja Marja-Leena Kantolan hakemus palkattomasta työlomasta ajalle Kuntayhtymähallitus 11 17.01.2012 Kuntayhtymähallitus 162 04.12.2012 Kuntayhtymähallitus 152 29.10.2013 Kuntayhtymähallitus 160 02.12.2014 Kuntayhtymähallitus 159 17.11.2015 Sairaanhoitaja n hakemus palkattomasta

Lisätiedot

Kunnan strateginen ohjaus palveluiden järjestämiseksi

Kunnan strateginen ohjaus palveluiden järjestämiseksi Kunnan strateginen ohjaus palveluiden järjestämiseksi Tuula Haatainen Varatoimitusjohtaja Suomen Kuntaliitto Kilpailutatko viisaasti sosiaali- ja terveyspalveluja 27.11.2012 Palvelujen järjestäminen JÄRJESTÄMISVASTUU

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Teatteriravintolan tornikabinetti, Rantakatu 20, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ Teatteriravintolan tornikabinetti, Rantakatu 20, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2015 1 Aika 10.12.2015 klo 17:00-18:30 Paikka Teatteriravintolan tornikabinetti, Rantakatu 20, 80100 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 37 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 24.09.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 159 12.12.2014. Seniorineuvolan toimintasuunnitelma 1.1.

Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 24.09.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 159 12.12.2014. Seniorineuvolan toimintasuunnitelma 1.1. Sosiaali- ja terveyslautakunta 110 24.09.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 159 12.12.2014 Seniorineuvolan toimintasuunnitelma 1.1.2015 351/00.01.02/2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 24.09.2014 110

Lisätiedot

Jyväskylän koulutuskuntatyhtymän lausuntopyyntö / lukiokoulutuksen järjestämismallin kehittäminen

Jyväskylän koulutuskuntatyhtymän lausuntopyyntö / lukiokoulutuksen järjestämismallin kehittäminen Kaupunginhallitus 309 16.11.2015 Jyväskylän koulutuskuntatyhtymän lausuntopyyntö / lukiokoulutuksen järjestämismallin kehittäminen 2529/00.04.01/2015 Khall 16.11.2015 309 Valmistelija: yhteisvalmistelu

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

Otsikko Sivu 7 PALKANLASKENNAN ULKOISTAMINEN 15 8 VUODEN 2019 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN TALOUSARVIORAAMI VUODELLE

Otsikko Sivu 7 PALKANLASKENNAN ULKOISTAMINEN 15 8 VUODEN 2019 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN TALOUSARVIORAAMI VUODELLE HEINÄVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2019 13 Yhteistyötoimikunta 27.08.2019 AIKA 27.08.2019 klo 14:00-14:43 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 PALKANLASKENNAN ULKOISTAMINEN

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ.

A-SI-A-KAS ON TOI-MIN-TAM-ME LÄH-TÖ-KOH-TA. 1 A-SI-A-KAS TIE-TÄ KÄYT-TÄÄ - TAIK-KA PA-PE-REI-TA TÄYT-TÄÄ. TIEHALLINTO OTJEH/J/ Tmi,,kjjwv Kirjasto Asiakkuusaapinen on tehty havainnoltistamaan Tiehallinnon johtokunnassa 30.9.2002 hyväksyttyä asiakkuusstrategiaa. Aapista ovat työstäneet Outi Ryyppö, Otti Haavisto,

Lisätiedot

Tilinpäätös 2014 / Tilintarkastusmuistio / Hankintaohjeiden noudattaminen ja korjaustoimenpiteet

Tilinpäätös 2014 / Tilintarkastusmuistio / Hankintaohjeiden noudattaminen ja korjaustoimenpiteet Tarkastuslautakunta 24 05.05.2015 2013-2016 Kaupunginhallitus 194 01.06.2015 Kaupunginhallitus 280 06.10.2015 Tilinpäätös 2014 / Tilintarkastusmuistio / Hankintaohjeiden noudattaminen ja korjaustoimenpiteet

Lisätiedot

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale

Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale Kaupunginhallitus 258 20.10.2014 Kaupunginhallitus 294 07.12.2015 Myymälätilojen vuokran tarkistus/ Antiikki ja Sisustus Kristallisirpale 141/522/2013 Kaupunginhallitus 20.10.2014 258 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto

Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Kunnanhallitus 155 09.06.2016 Kunnanvaltuusto 37 15.06.2016 Kunnanhallitus 49 22.02.2017 Kunnanvaltuusto 8 09.03.2017 Väliaikaisen rahoituksen myöntäminen yleishyödyllisille Leader-hankkeille 95/02.05.03/2016,

Lisätiedot

Sote-järjestäminen-tuottaminen

Sote-järjestäminen-tuottaminen Sote-järjestäminen-tuottaminen Maakuntavaltuusto Maakuntahallitus Maakunnan sote-lautakunta Sote-järjestämisjohtaja Ostetut sote-palvelut (Tuotantojohtokunta) Maakunnan yhtiöt Sote-tuotantojohtaja Omat

Lisätiedot

8 RUOKAPALVELUN, SIIVOUS- JA KIINTEISTÖNHOIDON SEKÄ LAITOSHUOLLON SELVITYS/RUOKA_ JA SIIVOUSPALVELUIDEN LIIKKEENLUOVUTUS JA ARKEA OY:N OSAKKEIDEN OSTO

8 RUOKAPALVELUN, SIIVOUS- JA KIINTEISTÖNHOIDON SEKÄ LAITOSHUOLLON SELVITYS/RUOKA_ JA SIIVOUSPALVELUIDEN LIIKKEENLUOVUTUS JA ARKEA OY:N OSAKKEIDEN OSTO Kaupunginhallitus 257 07.10.2015 Kaupunginhallitus 332 25.11.2015 Kaupunginhallitus 8 03.02.2016 8 RUOKAPALVELUN, SIIVOUS- JA KIINTEISTÖNHOIDON SEKÄ LAITOSHUOLLON SELVITYS/RUOKA_ JA SIIVOUSPALVELUIDEN

Lisätiedot

SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Liisa Katajamäki 30.12.2015

SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Liisa Katajamäki 30.12.2015 SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitusneuvos Liisa Katajamäki 30.12.2015 SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN ASETUS TYÖTERVEYSHUOLLON ERIKOISLÄÄKÄRIKOULUTUKSEN KUSTANNUKSIIN VALTION VAROISTA

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja SISÄLLYSLUETTELO KVALT, 30.11.2015 18:00, Pöytäkirja 73 LAUSUNTO ITSEHALLINTOALUEJAON PERUSTEISTA JA SOTE-UUDISTUKSESTA... 1 Pykälän liite: Liite 3: Lopen kunnan lausunto... 2 73, KVALT 30.11.2015 18:00

Lisätiedot

Pihlan paikkamäärän katkaisuhoidon ja kuntoutuksen sekä palveluasumisen toteutumista seurataan edelleen kuukausittain.

Pihlan paikkamäärän katkaisuhoidon ja kuntoutuksen sekä palveluasumisen toteutumista seurataan edelleen kuukausittain. Sosiaali- ja terveyslautakunta 84 28.08.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 155 12.12.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta 25 11.02.2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 48 01.04.2015 Lapin aluehallintoviraston

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu

LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/ Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila. Asia Otsikko Sivu LEMPÄÄLÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 AIKA klo 17:00 PAIKKA Lempäälän Aleksi 1, Lempäälän Veden kokoustila KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus Kainuun Soten avustuspäätökseen 12.3.2014 64/Kajaanin Päiväkeskus ry

Oikaisuvaatimus Kainuun Soten avustuspäätökseen 12.3.2014 64/Kajaanin Päiväkeskus ry Hallitus 64 12.03.2014 Hallitus 126 14.05.2014 Oikaisuvaatimus Kainuun Soten avustuspäätökseen 12.3.2014 64/Kajaanin Päiväkeskus ry 107/02.02 05 01/2014 H 64 (Valmistelija: terveysjohtaja Mauno Saari ja

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Nyt voimassa oleva jätteenkuljetussopimus on irtisanottu päättymään 31.12.2011 ja jätteenkuljetukset on kilpailutettu.

Nyt voimassa oleva jätteenkuljetussopimus on irtisanottu päättymään 31.12.2011 ja jätteenkuljetukset on kilpailutettu. Tekninen lautakunta 53 13.10.2011 Jätemaksutaksan hyväksyminen 1.1.2012 alkaen 428/32.321/2011 Tekn.ltk 53 Nykyisin voimassa olevan jätelain 28 :n mukaan kunnalla on oikeus kan taa jär jes tä mäs tään

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti

Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma kaupunginhallitus päätti Sosiaali- ja terveyslautakunta 109 19.09.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 118 10.10.2017 Sosiaali- ja terveyslautakunta 124 24.10.2017 Sosiaali- ja terveystoimialan vuoden 2018 talousarvio ja taloussuunnitelma

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 115. Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 Valtuusto 29.09.2014 Sivu 1 / 1 3706/10.03.01/2014 Kaupunginhallitus 247 15.9.2014 115 Matinkylä - Kivenlahti metron rakennustöiden osoittaminen Länsimetro Oy:n tai perustettavan yhtiön tehtäväksi Valmistelijat

Lisätiedot

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1

LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 LOIMAAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 1 AIKA 01.04.2015 kello 17:00-18:00 PAIKKA Loimaan Veden kokoustila, Kanta-Loimaantie 2 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 4 12

Lisätiedot

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7

Opetuslautakunta 7 26.01.2016. Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016. Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Opetuslautakunta 7 26.01.2016 Varhaiskasvatuslain muutokset 1.8.2016 117/12.06/2016 Opetuslautakunta 26.01.2016 7 Valmistelija: varhaiskasvatuspalveluiden esimies Anna Karlsson, anna.karlsson@salo.fi,

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy Sosiaali- ja terveyslautakunta 208 18.08.2010 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto/invalidiliiton Asumispalvelut Oy 604/61/616/2010 640/61/616/2010 STLTK 208 Invalidiliiton Asumispalvelut

Lisätiedot

Lapsen sijoitus. Reunaehtoja työlle. 23.11.2015 Pinja Salmi/Lapsiperheiden sosiaalityö

Lapsen sijoitus. Reunaehtoja työlle. 23.11.2015 Pinja Salmi/Lapsiperheiden sosiaalityö Lapsen sijoitus Reunaehtoja työlle Sijoitukseen vaikuttavia lakeja Perustuslaki (mm. 21 asian laillinen käsittely) Lapsen oikeuksien sopimus (mm. Lapsen etu) Kuntalaki (mm. 44 julkisen vallan käyttö virkasuhteessa)

Lisätiedot