TOIMINTA- SUUNNITELMA 2011

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTA- SUUNNITELMA 2011"

Transkriptio

1 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Puh Hyväksytty liittokokouksessa TOIMINTA- SUUNNITELMA 2011

2 Suomen Aikidoliitto ry 1 1. Yleistä TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Aikido on japanilainen kamppailulajeihin lukeutuva laji, jossa ei ole kilpailutoimintaa. Aikidon päämääränä on lopettaa konflikti väkivallattomasti hyökkääjää vahingoittamatta. Lajin perustajan Morihei Ueshiban ajatusten mukaisesti kilpailu lisää konfliktien määrää sen sijaan, että olisi tie harmoniaan. Kilpailussa on aina voittaja ja häviäjä ja häviäjä haluaa ottaa uusintataistelun eli kilpailun avulla ei kyetä saavuttamaan harmoniaa. Ai harmonia, sopusointu, rakkaus Ki universaali energia, elämänvoima Do tie, elämäntapa Nimensä mukaisesti pyrkimyksenä on lopettaa hyökkäyshalu sen sijaan että poistettaisiin hyökkäyskyky. Pyrkimys on elää sopusoinnussa ympäristön kanssa. Aikido on monipuolisesti harrastajaansa kehittävä toimiva itsepuolustuslaji, kun sitä harjoitellaan kurinalaisesti, pitkäjänteisesti ja pätevän opettajan johdolla. Lajin periaatteet asettavat haasteita harjoitteluun: pitää pystyä toimimaan lajin arvojen mukaan, ja silti harjoitellun pitäisi toimia myös käytännössä. Aikidonharrastajalla on pitkä, vuosien ja satojen harjoituskertojen tie kuljettavanaan itsepuolustuksellisen taidon kehittymiseen. Aikidon tapa harjoitella mahdollistaa kaiken ikäisten osallistumisen harjoitteluun. Lajissa käytetään hyväksi hyökkääjän omaa voimaa ja hänet ohjataan osaksi hyökkäyksen vastaanottajan liikettä sen avulla. 2. Liiton organisaatio ja hallinto Suomen Aikidoliitto - Finland Aikikai ry on aikidotoimintaa harjoittavien rekisteröityjen yhdistysten kattojärjestö, joka on perustettu vuonna Sen tarkoituksena on ohjata ja kehittää aikidotoimintaa sekä luoda mahdollisimman hyvät puitteet lajin harrastamiselle Suomessa. Tarkoituksensa toteuttamiseksi liitto tukee eri tavoin jäsenseurojensa toimintaa, järjestää sekä kansainvälisiä että kotimaisia lajin harjoitusleirejä, järjestää näytöksiä, huolehtii koulutuksesta eri tasoilla, toimittaa Aikido-lehteä sekä lajitiedotetta ja huolehtii kansainvälisestä yhteistyöstä aikidon alalla. Lisäksi liitto hyväksyy myönnetyt vyöarvot ja pitää niistä rekisteriä. Liitto avustaa jäsenseuroja mm. välittämällä jäsenistölle aikidotarvikkeita, mm. pukuja, kirjoja ja kuvastoja. Liiton toiminnassa kiinnitetään huomioita eettisten arvojen toteutumiseen. Suomen Aikidoliiton Eettiset periaatteet hyväksyttiin liittokokouksessa syksyllä Suomen Aikidoliitto ry on Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n (SLU), Nuori Suomi ry:n, Euroopan Aikidoliiton (EAF) sekä Kansainvälisen Aikidoliiton (IAF) jäsen. Suomen Aikidoliitto on ainoa Aikikai Foundationin tunnustama edustaja Suomessa Liittokokous Liiton ylimpänä päättävänä elimenä toimivat liittokokoukset, kevät- ja syyskokous, joissa jäsenseurat käyttävät äänioikeuttaan. Liittokokousten välillä liiton asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 5-9 jäsentä.

3 Suomen Aikidoliitto ry Hallitus Liiton toiminta on jaettu vastuualueisiin, joiden kunkin toiminnasta ja kehityksestä vastaa hallituksen jäsenenä oleva luottamushenkilö tai hallituksen valtuuttama henkilö. Vastuuhenkilöt valmistelevat ja esittelevät alueensa asiat hallituksen kokouksissa. Lisäksi he laativat vastuualueensa toimintasuunnitelman ja talousarvion sekä vastaavat oman osa-alueensa tiedotuksesta. Hallitukseen kuuluu ainakin seuraavien osa-alueiden vastuuhenkilöt: Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Talous Juniori/nuorisotoiminta Koulutustoiminta Leiritoiminta Viestintä ja markkinointi - liiton toiminnan johtaminen - suhteet keskusjärjestöön - suhteet muihin sidosryhmiin - kansainväliset suhteet - puheenjohtajan sijaisena toimiminen - liiton talouden suunnittelu ja seuranta - liiton juniori- ja nuorisotoiminnan suunnittelu ja seuranta - liiton koulutustoiminnan suunnittelu ja seuranta - liiton leirien suunnittelu ja seuranta - liiton viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu ja seuranta Muiden hallituksen jäsenten työnjaosta sovitaan järjestäytymiskokouksen yhteydessä. Liiton apuna toimii Juniori-, Koulutus- ja Tekninen valiokunta, jotka antavat hallitukselle tarvittaessa asiantuntija-apua koulutus- ja graduointiasioissa Toimisto Liiton toimisto palvelee ja tukee jäsenseurojensa toimintaa. Toimistossa työskentelee kokopäivätoiminen liittosihteeri, joka vastaa mm. toimiston rutiineista, jäsenistön neuvonnasta, liiton taloudenhoidosta ja seurannasta, tarvikevälityksestä, järjestöyhteyksistä sekä toimii hallituksen sihteerinä. Hän huolehtii osittain tiedotusasioista mm. kotisivujen ajankohtaisten asioiden päivittämisestä sekä Aikidoliiton Facebook sivuston päivittämisestä. 3. Valiokunnat Aikidoliitolla on kolme valiokuntaa; juniori-, tekninen- ja koulutusvaliokunta Juniorivaliokunta Aikidoliiton juniorivaliokunta aloitti toimintansa keväällä Juniorivaliokunnan tehtäviin kuuluu mm. junioritoiminnan kehittäminen, sinettiseurojen neuvonta ja auditointi sekä lajienvälisen Suuren Budoleirin kehittäminen yhteistyössä muiden leirille osallistuvien lajiliittojen kanssa. Vuonna 2011 juniorivaliokunta osallistuu Nuoren Suomen ja muiden lajiliittojen yhteiseen Sinettisääntöjen uudistustyöhön ja julkaisee uudistetut säännöt kevään 2011 aikana Tekninen valiokunta Teknisen valiokunnan toiminta koostuu pääosin dan-arvoihin liittyvien asioiden, kuten dangraduointien ja dan-arvojen myöntäminen sekä dan-arvojen 5.danista ylöspäin korotusesitysten esittäminen Doshulle, Aikikai Hombu Dojolle. Valiokunta toimii asiantuntijana liiton hallitukselle, joka tarvittaessa ja pyydettäessä antaa lausuntoja toimialueeseensa kuuluvissa asioissa.

4 Suomen Aikidoliitto ry 3 Tekninen valiokunta voi tarvittaessa kutsua erikseen graduointituomaristoon mukaan shidoin tittelin omaavia henkilöitä. Tekninen valiokunta käsittelee ja suosittelee hallitukselle japanilaiset opettaja-arvot fukushidoin, shidoin ja shihan. Tekninen valiokunta toimii paljolti sähköpostin välityksellä kuitenkin niin, että fyysisesti läsnä oltavia kokouksia järjestetään ainakin syksyllä, jolloin käsitellään esitykset suositeltavista korkeammista vyöarvoista sekä esitykset mahdollisista kunnia-daneista ja japanilaisista opettaja-arvoista. Dan-graduoinneissa paikalla on 3 tuomaria. Tuomareista vähintään yksi on teknisen valiokunnan jäsen, joka toimii puheenjohtajana. Graduointitilaisuudesta pidetään pöytäkirjaa, johon kirjataan läsnäolijat sekä graduoinnin kulku. Valiokunnan toimintasuunnitelma hyväksytään sähköpostikokouksessa ennen syysliittokokousta. Tekninen valiokunta on varautunut johtamaan vähintään viisi graduointia vuonna Lisäksi voidaan johtaa seurojen järjestämiä kokeita jos jokin seura koetta valiokunnalta anoo. Sovittuja graduointeja ovat helmikuun Endo-sensein leirillä, pääsiäisleirillä, kesäleirillä, syksyn kotimaisten opettajien leirillä sekä marraskuun Igarashi-sensein leirillä. Leirejä järjestävä seura voi anoa dan-graduointia leirilleen yllä olevien ajankohtien lisäksi. Tekninen valiokunta käsittelee asian ja pyrkii järjestämään kokeen. Järjestämiskustannuksista vastaa koetta anova seura. Lisäksi käsitellään hakemuksista sellaisten muualla vyöarvoja suorittaneiden arvot, joilla on Hombu Dojon hyväksyntä ja jotka haluavat sen kirjata myös Aikidoliiton rekisteriin. Nämä hakemukset käsitellään dan-graduointien yhteydessä ja kirjataan graduoinnin kokouspöytäkirjaan. Tekninen valiokunta tiedottaa päätöksistään koulutusvaliokunnalle ja hallitukselle sekä käy avointa vuoropuhelua näiden ja muiden liiton elimien kanssa. Kyu-graduointien uudistusta seurataan ja vaihdetaan informaatiota koulutusvaliokunnan kanssa Koulutusvaliokunta Koulutusvaliokunnan tehtävänä on Aikidoliiton koulutustoiminnan kehittäminen ja koulutusten suunnittelu sekä koulutusmateriaalin tuottaminen. Koulutusvaliokunnan tehtäviin kuuluu myös kyu-graduointituomarioikeusanomusten käsittely, ulkomailla suoritettujen kyu-arvojen käsittely ja graduointivaatimusten laatiminen yhteistyössä teknisen- ja juniorivaliokunnan kanssa. Koulutusvaliokunnan kokoukset pidetään pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä. Tämän lisäksi jäsenet ovat yhteydessä toisiinsa mm. epävirallisten tapaamisten muodossa eri yhteyksissä. 4. Jäsenseurat Liitolla oli kuusikymmentäneljä (64) jäsenseuraa. Tavoitteena vuoden 2011 lopulla on 67 jäsenseuraa. Tähän päästään avustamalla uusilla paikkakunnilla viriävää aikidotoimintaa ja viemällä aikidoa uusille paikkakunnille. Vaikeuksissa olevien seurojen toimintaa tuetaan ja avustetaan anomuksesta hallituksen harkinnan mukaan, kuten myös jäsenseurojen omaa leiritoimintaa.

5 Suomen Aikidoliitto ry 4 5. Talous Seuratukimuotona jatketaan vuonna 2009 aloitettua pienten seurojen tukemiseksi tarkoitettua ns. Isoveli-ohjelmaa. Saadakseen Aikidoliiton tukea seuran tulee tehdä anomus, jossa osoitetaan: - seuran nykytilanne (ohjaajat, harjoittelijat, salivuorot, talous jne.) - oma aktiivisuus asioiden kehittämiseksi (henkilöt, taloudelliset panostukset, toteutetut kehitysasiat seuratoiminnan edistämiseksi) - kehityssuunnitelma (tavoitteet seuraavien 2-3 vuoden kuluessa, vastuuhenkilöt ja projektisuunnitelma, markkinointisuunnitelma, budjetti karkealla tasolla) - edellytyksenä raportointi projektin kuluessa Liiton panostus Isoveli-ohjelmaan hyväksytyille: - liiton kustannuksella iskuryhmä paikalle, kun lajinäytös - liiton kustantamana vierailevia ohjaajia (lähiseudulta?) käymään piristämässä treenejä - markkinointitukea lehtimainontaan tms. markkinoinnin suunnitelman mukaiseen toteuttamiseen Aikidoliiton budjetti vuodelle 2011 on 20 euroa ylijäämäinen. Aikidoliiton budjetissa painopiste on junioritoiminnan sekä jäsen seurojen kouluttamisen lisäämisessä. Aikidotason ylläpitämiseksi liitto järjestää kotimaisten opettajien leirin. Liiton statuksen alla toimivia leirejä on kaksi: pääsiäisleiri ja kesäleiri. Kotimaisten opettajien leirin kulut ovat 2400 euroa. Lisäksi liiton statuksella toimivien (2 kpl) ulkomaalaisen opettajan leirin tukemiseen, tarvittaessa, on budjetoitu 2000 euroa. Leiritoiminta on yksi liiton tärkeimmistä perustoiminnoista ja siksi sille ei ole asetettu tuottotavoitetta. Koko leiritoiminnan alijäämä on budjetin mukaan 2000 euroa. Koulutustoiminnan taso pyritään pitämään myös taloudellisesti vakaana ts. koulutustoiminnalle ei myöskään aseteta tuottotavoitetta. Koulutustoiminnan alijäämä on budjetissa 4900 euroa. Liitto varaa jäsenseurojensa toiminnan tukemiseen yhteensä 9000 euroa. Vuonna 2010 lanseerattuun Isoveli-ohjelmaan (=tuki pienten seurojen toimintaan) varataan 5000 euroa, tappiollisten seuraleirien tukemiseen 1000 euroa ja junioritoimintaa aloitteleville seuroille tukea 1000 euroa. Junioritoiminnan budjetoitu tulos on 7930 euroa alijäämäinen. Vuonna 2011 suoritetaan sinettiseuratoimintaa harjoittavien seurojen auditointia. Sinettiseurojen toiminnan tukemiseksi varataan 3000 euroa. Muuhun junioritoiminnan kehittämiseen varataan 500 euroa ja koulutusmateriaalien tuottamiseen 500 euroa. Yhteistyössä Taekwondo- ja Taidoliiton kanssa jatketaan junioriohjaajakoulutusta. Budjetissa on varattu Nuoren Suomen Your Move tapahtumaan 2000 euroa vuodelle Viestintä- ja markkinointitoiminta on budjetin mukaan 9700 euroa alijäämäinen. Vuonna 2011 jatketaan markkinointiprojektia mm. viestintäsuunnitelman rakentamisella. Markkinointiprojektiin varataan budjetista 2500 euroa, sähköiseen markkinointiin on budjetoitu 1200 euroa ja liiton Internet-sivujen kehittämiseen on varattu 1000 euroa. Aikido-lehti ilmestyy kaksi kertaa ja lehden kuluihin varataan yhteensä 6000 euroa. Hallinnon ja toimiston kuluihin on tullut muutoksia liiton työntekijän vaihdoksen johdosta, muutoin kulut ovat entisellä tasollaan. Hallinnon ja toimiston kulut ovat yhteensä euroa. Uuden työntekijän ja hallituksen hallinnolliseen koulutuksen on varattu 1800 euroa Budjetissa on varattu Aikidoliiton jäsenistön tukemiseksi 5000 euroa aikidon harjoitteluun ulkomailla.

6 Suomen Aikidoliitto ry 5 Aikidoliiton tulorahoitus koostuu graduointimaksuista, lisenssimyynnistä, valtion toimintaavustuksesta, tarvikevälityksestä sekä seurojen jäsenmaksuista. Varainhankinnan budjetoitu tuotto on euroa ja valtion toiminta-avustusta haetaan euroa 6. Koulutus- ja graduointitoiminta Suomen Aikidoliiton koulutus koostuu lajikoulutuksesta sekä valmentaja- ja ohjaajakoulutuksesta. Tarpeen mukaan järjestetään myös seurakoulutuksia Suomen Aikidoliiton jäsenseuroille. Suomen Aikidoliiton jäsenistön haluamia koulutuksia kartoitetaan jatkuvasti ja niitä pyritään järjestämään maantieteellisesti järkevästi kokonaiskustannukset minimoiden Lajikoulutussuunnitelma Suomen Aikidoliiton lajinomainen koulutus on suunnattu kaikille aikidon harrastajille riippumatta osaamistasosta tai fyysisistä kyvyistä. Pääosa aikidon lajikoulutuksesta tapahtuu Suomen Aikidoliiton jäsenseurojen normaaleissa harjoituksissa. Erittäin merkittävä rooli on kuitenkin sekä seurojen että Suomen Aikidoliiton järjestämässä ahkerassa leiritoiminnassa. Liitto järjestää kotimaisten opettajien leirin. Liiton statuksen alla toimivia leirejä on kaksi: pääsiäisleiri ja kesäleiri. Vuonna 2011 Suomen Aikidoliiton jäsenseurat järjestävät noin 100 leiriä kestoltaan 1-7 päivää. Leirien opettajina toimivat sekä lajin kotimaiset huiput että lukuisia korkea-arvoisia ulkomaisia opettajia. Suomen Aikidoliitto tukee leiritoimintaa mahdollisuuksien mukaan mm. tukemalla anomuksesta jäsenseurojen järjestämiä tappiollisia leirejä, mikä mahdollistaa pienille seuroille omien leirien järjestämisen. Jäsenseuroilla on mahdollisuus ilmoittaa leiritoiminnastaan Aikidoliiton kotisivuilla osoitteessa Seurat voivat halutessaan myös postittaa leiri-ilmoituksiaan liiton seurapostituksen mukana Seurakoulutussuunnitelma Järjestökoulutusta järjestetään tarvittaessa ja järjestökoulutusta pyritään järjestämään myös yhteistyössä kamppailulajiliittojen kanssa. Vuonna 2011 pyritään järjestämään järjestökoulutus jäsenjärjestöille, jossa keskitytään seuran johtamiseen ja hallintoon Valmentaja- ja ohjaajakoulutussuunnitelma Suomen Aikidoliitto on järjestänyt I-tason valmentajakoulutuksia vuodesta 2003 ja II-tason valmentajakoulutusta 2007 lähtien ja vuonna 2006 hyväksyttiin myös yhdessä Taido- ja Taekwondoliiton kanssa kehitetty junioriohjaajakoulutus Aikidoliiton I-tason juniorisuuntautuneeksi valmentajakoulutukseksi Koulutusvaliokunnassa on käsitelty III-tason valmentajatutkintoa ja se uudistetaan. Asiaa käsitellään aikanaan koulutusvaliokunnassa Koulutusten järjestäminen Liitto pyrkii kaikin mahdollisin tavoin tekemään koulutustoimintaa tutuksi aikidon harjoittelijoille, jotta seurat järjestäisivät aktiivisesti koulutustilaisuuksia jäsenilleen. Tietoa koulutusmahdollisuuksista välitetään harrastajille Aikido-lehden (jakelu: kaikki Suomen Aikidoliiton lisenssin hankkineet), liiton Internet-sivujen, sosiaalisen median ja Suomen Aikidoliiton sähköpostilistan välityksellä. Vuoden 2011 tavoitteena on saada valmennustietouden perusteet eli I-tason valmentajakoulutuksen suorittaneiden määrä kasvamaan 110:een. Koulutuksia pyritään järjestämään alueellisesti siten, että koulutuksiin osallistujille kokonaiskustannus koituisi mahdollisimman pieneksi. Aikuisohjaajien I-tason koulutus järjestetään keväällä Aikuisohjaajien II-tason koulutus järjestetään syksyllä 2011.

7 Suomen Aikidoliitto ry 6 Vuonna 2011 pyritään järjestämään II-tason koulutukseen liittyvä ensiapukoulutus. II-tason nelipäiväinen seuraohjaajakoulutus pyritään järjestämään vuonna Graduoinnit Graduoinneissa noudatetaan liiton hyväksymiä vyökoevaatimuksia. Aikidoliitto järjestää vuonna 2011 graduointituomarikoulutuksen, jossa koulutetaan graduointioikeudet saaneet tuomarit sekä tuomarit, jotka eivät ole vielä koulutusta suorittaneet. Lisäksi pyritään 2011 järjestetään graduointituomari-seminaari jatkokoulutuksena graduointituomareille. Alempien vyöasteiden (6.-1.kyu) graduoinnit järjestetään jäsenseuroissa. Dangraduointitilaisuus järjestetään Kobayashi-, Igarashi- sekä Endo-sensein vierailujen yhteydessä. Näiden lisäksi järjestetään dan-graduointitilaisuus liiton kotimaisten opettajien leirin yhteydessä. Anomuksesta dan-graduointi voidaan järjestää myös muiden leirien yhteydessä. 7. Leiritoiminta Liitto järjestää kotimaisten opettajien leirin. Liiton statuksen alla toimivia leirejä on kaksi: pääsiäisleiri ja kesäleiri. Liiton leirit on tarkoitettu kaikkien jäsenseurojen jäsenille ja ne toimivat osallistujille näyteikkunoina suomalaiseen aikidoon. Aikidoliiton leireillä eri seuroista tulevat harrastajat tutustuvat toisiinsa, vaihtavat ajatuksiaan ja kokemuksiaan. Liiton jäsenseurat järjestävät myös useita korkea-arvoisten opettajien leirejä, joita liitto tukee mahdollisuuksiensa ja seurojen mahdollisten tarpeiden mukaan mm. lainaamalla liiton tatameja (207 kpl) veloituksetta leireille. Liiton leiritoiminta: Opettaja Ajankohta Paikka Kobayashi-sensei tai Igarashi-sensei avoin Kobayashi-sensei tai Igarashi-sensei heinäkuu Helsinki Kotimaiset opettajat lokakuu avoin 8. Nuoriso- ja junioritoiminta Aikidossa junioritoiminta kohdistetaan alle 15-vuotiaisiin lajin harrastajiin. Nuorisotoiminta keskittyy vuotiaisiin harrastajiin. Neljässäkymmenessä Aikidoliiton jäsenseurassa on erillistä junioritoimintaa. Tavoitteena on lisätä myös muissa jäsenseuroissa juniori- ja nuorisotoimintaa mm. tiedottamalla liiton junioritoiminnasta ja avustamalla aloittelevien junioriseurojen toimintaa. Liiton junioritoiminnan suuntaviivat antaa Aikidoliiton Junioristrategia Tällä strategialla pyritään takaamaan aikidon junioriharrastajille suunnitelmallista ja kehittyvää toimintaa. Vuonna 2011 järjestetään vuosittaiseksi tapahtumaksi muodostunut Suuri Budoleiri Varalan urheiluopistolla. Tämä valtakunnallinen kamppailulajiliittojen yhteistyönä järjestettävä Budoleiri on suunnattu 8-13-vuotiaille junioreille. Aikidon kiintiö leirille on 60 junioria. Vuonna 2010 Budoleirillä lajeina ovat aikido, taekwondo ja taido. Mahdollisuuksien mukaan leirin yhteydessä järjestetään koulutus-/tiedotusseminaari junioriohjaajille. Vuonna 2011 Nuori Suomi järjestää valtakunnallisen YOUR MOVE 2011 suurtapahtuman Olympia-stadionilla vuotiaille nuorille. Suomen Aikidoliitto osallistuu järjestämällä leirin nuorille harrastajille ja lajikokeiluja lajin ulkopuolisille. Tapahtuma toteutetaan liiton junioritoimijoiden sekä vapaaehtoisista valitun YOUR MOVE 2011 suunnittelutiimin voimin. Suurtapahtuma järjestetään

8 Suomen Aikidoliitto ry 7 Vuonna 2011 tuetaan junioritoimintaa aloittelevia seuroja ja sinettiseuroja. Junioritoimintaa aloittelevien seurojen on mahdollista hakea Aikidoliitolta seuratukea. Mahdollisuuksien mukaan tehdään yhteistyötä jäsenseurojen kanssa alueellisten juniorileirien/-tapahtumien järjestämisessä. Junioriohjaajakoulutus pyritään järjestämään edelleen yhteistyössä Taido- ja Taekwondoliittojen kanssa. Vuonna 2011 koulutus järjestetään yhdestä kahteen kertaan, riippuen koulutuksen tarpeesta. Tavoitteena on saada 10 uutta junioriohjaajakoulutuksen käynyttä, jolloin Aikidoliitolla olisi yli 90 I-tason junioriohjaajaa. Myös II-tason junioriohjaajakoulutuksen sisältöä osana II-tason valmentajakoulutuksen kokonaisuutta selvitetään. Vuonna 2011 järjestetään seurojen junioritoimijoille seminaari, jossa esitellään ajankohtaisia junioritoiminnan asioita. Mahdollisuuksien mukaan järjestetään tähän yhteyteen leiri. Tilaisuuteen pyydetään myös ulkopuolinen luennoitsija esim. Nuori Suomesta. Vuonna 2006 luotiin aikidon sinettiseurakriteerit. Tavoitteena on saada Aikidoliitolle yksi uusi sinettiseura vuoden 2011 aikana. Hallituksen juniorivastaava sekä juniorivaliokunta tekevät yhteistyötä sinettiseuraprojektissa seurojen lisäksi Nuori Suomi ry:n ja muiden lajiliittojen kanssa. Alle 13-vuotiaille junioreille on omat vyökoevaatimukset. 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat graduoivat aikuisten vaatimusten mukaan. Myös juniorigraduoinneista (täysistä vyöarvoista) pidetään liitossa rekisteriä. Liitto välittää edelleen junioritoimintaa järjestäville seuroille maksutonta materiaalia mm. juniorioppaita ja junioridiplomeita sekä edullisia harjoituspukuja. Aikidoliitto on jäsenenä Nuori Suomi -yhdistyksessä. Liiton jäsenseuroille ohjataan uusinta tietoa juniori- ja nuorisoliikunnan linjauksista. Junioritoiminnassa aktiivisia seuroja kannustetaan hakeutumaan Nuori Suomi -yhdistyksen tarjoaman toiminnallisen ja taloudellisen tuen piiriin. 9. Viestintä ja lajimarkkinointi Aikidoliiton viestinnän ja lajimarkkinoinnin kehittämistä jatketaan vuonna Yksi liiton perustehtävistä on edesauttaa lajitietoisuuden leviämistä yleisellä tasolla kansallisesti. Lajimme tarvitsee jatkuvasti uusia harrastajia ja tavoitteena olisi saada harrastajamäärä nousuun. Lajimme joutuu kilpailemaan paitsi muiden budo- ja kamppailulajien kanssa myös ihmisten muuttuneiden vapaa-ajankäyttötottumusten ja muiden vapaa-ajanviettotapojen kanssa. Näistä syistä johtuen aikido pitää tulevaisuudessa pystyä profiloimaan lajina selkeämmin ja liiton johdolla pitää pystyä tekemään myös käytännön lajimarkkinointia. Lajimarkkinoinnin välineinä käytetään vuonna 2011 etenkin sähköisiä kanavia ja sosiaalista mediaa. Googlen hakusanamarkkinointia jatketaan ja Aikidoliiton viestintäsuunnitelma päivitetään. Liiton viestinnästä vastaa vuonna 2011 yksi henkilö, jonka lisäksi Aikido-lehden toimittamisesta vastaavat eri henkilöt. Liiton Internet-sivujen hoidosta vastaa erillinen webmaster, joka aikidon harrastajana on asiantuntija sivujen ylläpidolle. Liiton Internet-sivut ja toimitusjärjestelmä ( uusittiin vuonna 2010 ja liitolle avattiin Suomen Aikidoliitto Finland Aikikai Facebook sivusto. Kaikkia edellä mainittuja viestintä- ja markkinointivälineitä kehitetään ja niiden toiminnallisuutta lisätään vuonna Kehittämisessä käytetään apuna mm. Aikidoliiton Internet-sivujen käyttäjäkyselyn tuloksia.

9 Suomen Aikidoliitto ry 8 Aikidon brändin kehittämistä jatketaan vuonna Vaikka suomalaisen aikidon julkikuva ja visuaalinen ilme on hyvin yhtenäinen, kaipaa lajin imago edelleen terävöittämistä, jotta se selkeästi herättää kiinnostusta ja houkuttelee sitä kautta harrastajia lajin piiriin. Sisäisessä viestinnässä painopiste on viime vuoden tapaan liiton koulutusmateriaalin päivittämisessä. Tämän lisäksi julkaistaan Aikido-lehteä (2 kpl), joka toimitetaan kaikille lisenssin maksaneille kotiin. Liitto välittää leiritiedotteita sekä liiton että seurojen omista leireistä ja tapahtumista jäsenseuroihin. Liitto voi tukea aikidoon liittyviä opinnäytetöitä ja tutkimuksia erikseen tarkoitukseen budjetoidulla tutkimustuella. 10. Kansainvälinen toiminta Liitto on lajin kansainvälisten järjestöjen, Euroopan Aikidoliiton (EAF) ja Kansainvälisen Aikidoliiton (IAF) jäsen. Osallistumalla järjestöjen kokouksiin luodaan ja lujitetaan henkilökohtaisia suhteita eri maiden aikidon piirissä toimiviin henkilöihin, erityisesti japanilaisiin aikido-opettajiin. Seuraava IAF:n kokous on vuonna Kirjeenvaihto Kansainvälisen Aikidoliiton, Hombu Dojon sekä Suomessa vierailevien japanilaisten opettajien kanssa on säännöllistä. Yhteistyö Ruotsin Aikidoliiton kanssa on ollut jatkuvaa ja myös vuonna 2011 jatketaan yhteistoimintaa mm. järjestämällä yhteisesti ulkomaisten opettajien leirejä. Vastaavaa toimintaa pyritään kehittämään myös muihin lähimaihin. Liiton ruotsin- ja englanninkielisiä wwwsivuja kehitetään edelleen. Vuonna 2011 osallistutaan Ruotsin Aikidoliiton järjestämään 60-vuotisjuhlaan Tukholmassa. Muutenkin aikidotoiminta on luonteeltaan hyvin kansainvälistä ja myös lajiliiton on panostettava tähän aspektiin jatkossa aiempaa voimakkaammin. Asiaa ja erilaisia osallistumismuotoja selvitellään vuoden 2011 aikana. 11. Tarvikevälitys, vuokraus- ja lisenssitoiminta Liitto palvelee jäsenistöään välittämälle heille harjoittelutarvikkeita sekä muuta aikidomateriaalia. Jäsenille välitettäviä tuotteita ovat mm. aikidopassit, harjoituspuvut, aikidokirjat sekä erilaiset harjoittelua tukevat julkaisut. Liitto lainaa omistamiaan tatameja (207 kpl) jäsenseuroilleen lainaussääntöjen mukaisesti. Tatameja vuokrataan hallituksen harkinnan mukaan myös muille lajeille. Liiton tallenteita (leireistä ja näytöksistä) vuokrataan ja liiton käsikirjaston julkaisuja lainataan jäsenistölle. Liitto myy jäsenistölle aikidolisenssejä. Lisenssin hankkiminen edellyttää voimassa olevaa lajivakuutusta. Aikidoliitto välittää Pohjolan lajivakuutusta. Liiton tilaisuuksiin osallistuttaessa tulee olla voimassaoleva lisenssi sekä vakuutus. Lisenssimaksuun sisältyy kahdesti vuodessa ilmestyvä Aikido-lehti, joka toimitetaan lisenssinhaltijalle postitse kotiin.

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2015

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2015 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu 20 00240 Helsinki Tel. 040-573 8166 aikido@aikidoliitto.fi www.aikidoliitto.fi TOIMINTA- SUUNNITELMA 2015 Suomen Aikidoliitto ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 1. Yleistä Aikido

Lisätiedot

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu 20 00240 Helsinki Tel. 040 573 8166 aikido@aikidoliitto.fi www.aikidoliitto.fi TOIMINTA- SUUNNITELMA 2016 Suomen Aikidoliitto ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1. Yleistä Aikido

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Toimintasuunnitelma 2016 Varsinainen toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sulkapallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Pohjanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi

Lisätiedot

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2017

Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2017 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu 20 00240 Helsinki Tel. 040 573 8166 aikido@aikidoliitto.fi www.aikidoliitto.fi TOIMINTA- SUUNNITELMA 2017 Suomen Aikidoliitto ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. Yleistä Aikido

Lisätiedot

Suomen Aikidoliitto ry Valimotie Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019

Suomen Aikidoliitto ry Valimotie Helsinki Tel TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019 Suomen Aikidoliitto ry Valimotie 10 00380 Helsinki Tel. 040 573 8166 aikido@aikidoliitto.fi www.aikidoliitto.fi TOIMINTA- SUUNNITELMA 2019 Suomen Aikidoliitto ry 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 1. Yleistä Aikido

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Suomen Aikidoliitto ry Valimotie Helsinki Puh TOIMINTA- kertomus 2017

Suomen Aikidoliitto ry Valimotie Helsinki Puh TOIMINTA- kertomus 2017 Suomen Aikidoliitto ry Valimotie 10 00380 Helsinki Puh. 040 573 8166 aikido@aikidoliitto.fi www.aikidoliitto.fi TOIMINTA- kertomus 2017 Suomen Aikidoliitto ry 1 TOIMINTAKERTOMUS 2017 1. Yleistä Aikido

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2018

TOIMINTAKERTOMUS 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2018 TOIMINTAKERTOMUS 2018 Sisällys 1. Yleistä... 2 2.... 2 2.1 Liittokokoukset... 2 2.2 Hallitus... 3 2.3 Toimisto... 3 2.4 Valiokunnat ja toimikunnat... 3 2.4.1 Tekninen valiokunta...

Lisätiedot

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit 2005 - 1. Seuralla on nuorisovastaava ja hänellä tukihenkilö. Seuralla tulee olla nuorisotoiminnasta vastaava henkilö ja hänellä nimetty tukihenkilö. Nuorisovastaavalla

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 TOIMINNAN YDINALUEET 3 2 TOIMINTA 3 2.1 VIIKOTTAINEN TOIMINTA 3 2.2 TAPAHTUMAT 3 2.3 TAPAHTUMAT JOHIN OSALLISTUMME

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Koulutusasiainvaliokunta

Koulutusasiainvaliokunta Mietintö 1 (6) Koulutusasiainvaliokunta Yleinen koulutuspolitiikka ja ammatillinen edunvalvonta Esitykset 6.1.1 6.1.11 Kaikella koulutustoiminnallaan liitto tähtää siihen, että edunvalvonta- ja järjestötyö

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2013

TOIMINTAKERTOMUS 2013 Suomen Aikidoliitto ry Hyväksytty liittokokouksessa 20.4.2014 Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. 040-573 8166 http://www.aikidoliitto.fi TOIMINTAKERTOMUS 2013 1. Yleistä Aikido on nykyaikainen japanilainen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015

TOIMINTAKERTOMUS 2015 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. 040-573 8166 http://www.aikidoliitto.fi TOIMINTAKERTOMUS 2015 1. Yleistä Aikido on nykyaikainen japanilainen budolaji. Lajin on perustanut Morihei

Lisätiedot

Kuvaa ei voi näyttää. Aikidoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus, tasot 1-3

Kuvaa ei voi näyttää. Aikidoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus, tasot 1-3 Kuvaa ei voi näyttää. Aikidoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus, tasot 1-3 Kustaa Ylitalo 2014 2 Aikidoliiton valmentaja- ja ohjaajakoulutus TASOT 1-3 VALMENTAJANA JA OHJAAJANA TOIMIMINEN AIKIDON HARJOITTELIJAN

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2014

TOIMINTAKERTOMUS 2014 Suomen Aikidoliitto ry Radiokatu 20 00240 Helsinki Puh. 040-573 8166 http://www.aikidoliitto.fi TOIMINTAKERTOMUS 2014 1. Yleistä Aikido on nykyaikainen japanilainen budolaji. Lajin on perustanut Morihei

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen

Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Onnistunut liikkumissuunnitelma - ohjeet liikkumissuunnitelman tekemiseen Mikä on liikkumissuunnitelma ja miksi se kannattaa tehdä? Liikkumissuunnitelma antaa konkreettisen suunnan Liikkumissuunnitelma

Lisätiedot

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto.

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto. Kunniavaltuuskunta TEHTÄVÄT Kunniavaltuuskunnan tehtävänä on auttaa ylioppilaskuntaa edistämään jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005 1(5) Aika 17.8.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Susiluoto Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, kohdasta

Lisätiedot

Sinettiseura uudistus etenee

Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseura uudistus etenee Sinettiseurojen uusien kriteerien osa-alueet Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa organisointi ja toimintaperiaatteet osaamisen kehittäminen viestintä

Lisätiedot

Sääntöjen 21, 25 ja 26

Sääntöjen 21, 25 ja 26 Mikä valtuusto Sääntöjen 15, 17, Valtuusto on Kennelliiton yllin päättävä elin yleiskokousten välillä Yleiskokouksessa suoritetaan valtuuston vaali seuraavan kalenterivuoden alussa alkavaksi kolmivuotiskaudeksi

Lisätiedot

Väli- ja loppuraportointi

Väli- ja loppuraportointi Väli- ja loppuraportointi Hyvän raportin merkitys hankkeen tulosten kuvaamisessa Sari Ahvenainen ESR-koordinaattori 25.5.2011 Uudenmaan ELY-keskus Väliraportti (1/8) Miksi väliraportti tehdään? - Tarkoituksena

Lisätiedot

KANSAINVÄLISIÄ OSAAJIA LAUREASTA

KANSAINVÄLISIÄ OSAAJIA LAUREASTA KANSAINVÄLISIÄ OSAAJIA LAUREASTA Tiesitkö, että Laurea-ammattikorkeakoulusta on mahdollista saada kansainvälisiä opiskelijoita yritystoimintasi kehittämiseen? Laurea-ammattikorkeakoulun liiketalouden englanninkielisessä

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ

SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ PROJEKTISUUNNITELMA SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ Laatija: Päiväys: Luottamuksellisuus: julkinen/salainen Versio: Hyväksynyt: C:\Documents and Settings\SaijaP\Local Settings\Temporary Internet Files\OLKE\aikataulu

Lisätiedot

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä)

Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Hallintarekisteröityjen osakkaiden äänestäminen (yht. 7 osakasta, 1 943 198 ääntä) Nro Asiakohta Puoltavat äänet 1 Hallituksen ehdotus osingon jakamisesta Vastustavat äänet Tyhjät äänet 1 943 198 0 0 OKMETIC

Lisätiedot

Uppopallon sarjakutsu 2013-2014

Uppopallon sarjakutsu 2013-2014 Uppopallon sarjakutsu 2013-2014 Sukeltajaliiton järjestämät uppopallosarjat 2013-2014 Palauta osallistumisvahvistus Liiton toimistoon ilmoittautumisaikaan mennessä. Myöhässä tulleita ilmoittautumisia ei

Lisätiedot

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA

TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA TIKKAKOSKEN ALUEEN VARHAISKASVATUSSUUNNITELMA Tikkakosken varhaiskasvatuspalvelut 41160 Tikkakoski SISÄLLYS 1. TIKKAKOSKEN VARHAISKASVATUSPALVELUT 2 2. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMIVA ARKI......3 3. HYVINVOIVA

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET

ORIMATTILAN KAUPUNKI LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET LIIKUNTAJÄRJESTÖJEN AVUSTUSMUODOT SEKÄ JAKOPERUSTEET Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 18.11.2014 146 Kaupunginhallitus 24.11.2014 404 AVUSTUSMUODOT 1. Toiminta-avustus 2. Koulutusavustus 3. Tilavuokra-avustus

Lisätiedot

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä

MUISTIO. Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä MUISTIO Tampereen kaupunkiseudun työpoliittisen kehittämisohjelman 2012 2016 seutuohjausryhmä Kokous: 19.12.2012 kello 13 15.00 Paikka: Työllisyydenhoidon palveluyksikön kokoustila Omena, os. Hammareninkatu

Lisätiedot

SEURASEMINAARI 30.11.2014

SEURASEMINAARI 30.11.2014 SEURASEMINAARI 30.11.2014 Seurakäynnit 2015 / haku OKM:n seuratuki ja työllistämistuki Liiton tuet kaudelle 2014 2015 Ringetteviikko 24.1. 1.2.2015 Tie huipulle -tapahtuma MM-kisat ja Ringette Festivaali

Lisätiedot

TOIMENKUVAKARTTA SEURAN JOHTO

TOIMENKUVAKARTTA SEURAN JOHTO TOIMENKUVAKARTTA POSITIIVISUUS LUOTETTAVUUS ONNISTUMINEN YHTEISÖLLISYYS TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / Puheenjohtaja Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen Seuran toiminnan kehittäminen Vastaa

Lisätiedot

Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet. Seurafoorumi 28.4.2015

Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet. Seurafoorumi 28.4.2015 Uudet liikuntatoiminnan avustusperusteet Seurafoorumi 28.4.2015 Avustettavuus Haetaan kerran, minkä jälkeen avustettavuutta arvioidaan vuosittain itsearvioinnin sekä muutaman vuoden välein suoritettavan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Rovaniemen Urheiluratsastajat ry. 4.1.2013 RoUr hallitus

Toimintasuunnitelma Rovaniemen Urheiluratsastajat ry. 4.1.2013 RoUr hallitus Toimintasuunnitelma Rovaniemen Urheiluratsastajat ry 4.1.2013 RoUr hallitus Toimintasuunnitelma 2013 Rovaniemen Urheiluratsastajat ry Yleistä Rovaniemen Urheiluratsastajat tukee ratsastusharrastajia Rovaniemen

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN

HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN HYVINKÄÄN KAUPUNGIN LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ 1.1.2016 ALKAEN Hyväksytty kulttuuri- ja vapaaaikalautakunnassa 13.12.2012 86 SISÄLLYSLUETTELO LIIKUNTA- JA NUORISOPALVELUJEN AVUSTUSSÄÄNTÖ

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015)

VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) VIITASAAREN KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ (voimaantulo 1.1.2015) 2 S I S Ä L L Y S L U E T T E L O Sivu 1 SOVELTAMISALA... 3 2 KOKOUSPALKKIOT... 3 3 SAMANA PÄIVÄNÄ PIDETYT KOKOUKSET... 4

Lisätiedot

Peruskoulujen tasa-arvo hanke

Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka kohdennetaan koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin Hankekokonaisuus,

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016

LIITTOKOKOUSVAALIT 2016 1(5) VAALIOHJEET LIITTOHALLITUKSEN JÄSENEHDOKKAIDEN ASETTAMISTA VARTEN 1. Yleistä Liiton sääntöjen 18 :n mukaan liittohallitukseen kuuluvat puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi 14 varsinaista jäsentä

Lisätiedot

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009 HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTA-AJATUS TARKOITUSTAAN VARTEN AMMATTIOSASTO; Hoitaa sääntöjen määräämien asioiden lisäksi jäsenasioiden, vapaaajan ja sopimustoiminnan

Lisätiedot

Syyskokousmateriaali 2010

Syyskokousmateriaali 2010 Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2010 Kokouskutsu/esityslista Hämeen hallitus 2010, erovuoroiset Toimintasuunnitelma vuodelle 2011 Talousarvio vuodelle 2011 Valtakirja

Lisätiedot

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt

Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt. Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt Turun Musiikkijuhlasäätiön säännöt 1 Säätiön nimi on Turun musiikkijuhlasäätiö, ruotsiksi käännettynä Stiftelsen för Åbo musikfestspel, ja säätiön kotipaikka on Turun kaupunki 2 Säätiön tarkoituksena on

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010

TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2010 Imatran Tennis Ry http://www.imatrantennis.net. TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Vuosi 2010 tuo tullessaan tennisharrastajille merkittävän

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.4.2013 COM(2013) 239 final 2013/0127 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS maasta toiseen ulottuvien vesistöjen ja kansainvälisten järvien suojelusta ja käytöstä tehdyn yleissopimuksen

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Tulevaisuuden Menestysseurat ohjelma 2015-2016 Esittely

Tulevaisuuden Menestysseurat ohjelma 2015-2016 Esittely Tulevaisuuden Menestysseurat ohjelma 2015-2016 Esittely Ohjelman tavoite Osa seuroista haluaa rakentaa junioritoiminnan keskeiseen osaan koko seuran toiminnassa Tulevaisuuden Menestysseurat ohjelman tarkoituksena

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Jousiammuntaseura Robin Hood ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Hyväksytty syyskokouksessa 21.11.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 2 2. TÄRKEIMMÄT TAVOITTEET 2016... 2 3. NUORISO- JA HARRASTETOIMINTA... 2

Lisätiedot

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies

Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet. Merja Kaija kyläasiamies Hallinto ja päätösvalta Hallituksen vastuut ja velvollisuudet Merja Kaija kyläasiamies YHDISTYKSEN HALLINTO Yhdistyksellä oltava hallitus, johon kuuluu vähintään kolme jäsentä. (Yhdistyslaki+säännöt) Linkki

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN

KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN KEURUUN KAUPUNGIN JOHTAMINEN Keuruun kaupunkia johdetaan seuraavien asiakirjojen pohjalta: 1. Keuruun kaupungin johtamisen periaatteet 2. Keuruun kaupungin hallintosääntö 3. Keuruun kaupungin organisaatiosääntö

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11.12. 2012 Kirkkovaltuusto 5/2012 53-65 /2012 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika 11.12.2012 klo 18.00-19.30 Paikka Rusk seurakuntakeskus Läsnä: Lähteenmäki Antero puheenjohtaja Hartman Taina varapuheenjohtaja Himala Milja Hovi Anna Hurme-Kouki Päivi Kankare

Lisätiedot

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet

LUONNOS ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS. Kumppanuuden osapuolet ELINVOIMAPOLIITTINEN KUMPPANUUSSOPIMUS Kumppanuuden osapuolet Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia (y-tunnus 2109309-0) Urheilukatu 6 95400 Tornio Palvelunumero 040 713 9305 Sähköposti ammattiopisto@lappia.fi

Lisätiedot

KUOPION UIMASEURA RY

KUOPION UIMASEURA RY Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 KUOPION UIMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.9.2007-31.8.2008 Hyväksytty vuosikokouksessa 28.11.2007 Kuopion Uimaseura ry vuosikokous 2007 2 TOIMINNAN TAVOITTEET Seuran

Lisätiedot

Järvenpään Taidoseura ry

Järvenpään Taidoseura ry Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja v. Sisällysluettelo 1. SEURAN JUNIORITOIMINTA... 3 2. SEURATOIMINNAN VISIO... 3 3. EETTISET LINJAUKSET... 4 4. TOIMINNAN TAVOITTEET... 4 5. KÄYTÄNNÖN TOIMINTATAVAT...

Lisätiedot

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016

KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 KOTKAN KAUPUNKI YLEISKIRJE 2/2016 Liikuntapalvelukeskus Puistotie 9-11 48100 KOTKA Puh. 040 831 0389 Fax. 234 5424 3.3.2016 1 URHEILUSEUROILLE AVUSTUKSET VUODELLE 2016 Liikuntalautakunnan myöntämä Järjestöyhteistyöavustus

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS Johdanto...1 1 Toimenpide-ehdotusten toteutuminen ja kv-henkilöstöpalveluiden kehittyminen...2

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Asteen verran paremmin

Asteen verran paremmin yhdessä paremmmin Asteen verran paremmin Humap361 perustuu moderniin systeemiseen johtamisajatteluun, jonka lähtökohtana on yhteistyösuhteiden ja koko työyhteisön kehittäminen. me lupaamme Vastuullinen

Lisätiedot

Tehostetaan oman erikoisalaan liittyvän asiantuntija-avun

Tehostetaan oman erikoisalaan liittyvän asiantuntija-avun Kauden 2012 2014 valtakunnallisen toiminnan päätavoitteet: 1. Urheilumuseon vaikuttavuuden lisääminen asiantuntijaroolia vahvistamalla 2. Urheilun erikoismuseoiden tallennustoiminnan työnjaosta sopiminen

Lisätiedot

Ajankohtaista maahanmuutosta - mikä on kansanopistojen rooli? Maahanmuuttajakoulutus työkenttänä, Turun Kristillinen opisto 29.1.

Ajankohtaista maahanmuutosta - mikä on kansanopistojen rooli? Maahanmuuttajakoulutus työkenttänä, Turun Kristillinen opisto 29.1. Ajankohtaista maahanmuutosta - mikä on kansanopistojen rooli? Maahanmuuttajakoulutus työkenttänä, Turun Kristillinen opisto 29.1.2013 Ulla-Jill Karlsson Neuvotteleva virkamies Pääministeri Jyrki Kataisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa NAVI 2020 STRATEGIA Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa Motto: Siinä ei ole mitään pahaa, jos tekee jotain, mutta asia muuttuu olennaisesti, jos jotain jättää tekemättä. IOF kansainvälinen

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2011-30.4.2012

Toimintasuunnitelma 1.5.2011-30.4.2012 Toimintasuunnitelma 1.5.2011-30.4.2012 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2011 30.4.2012 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoista eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2015

Toimintasuunnitelma 2015 Toimintasuunnitelma 2015 Esipuhe Iisalmen Taekwondo Ry on vuonna 2000 perustettu liikunta- ja urheiluseura, sen tarkoituksena on edistää Taekwondon keinoin kunto- ja terveysliikuntaa, kilpaurheilua sekä

Lisätiedot

BRÄNDIN MERKITYS SEURAN MARKKINOINNISSA

BRÄNDIN MERKITYS SEURAN MARKKINOINNISSA BRÄNDIN MERKITYS SEURAN MARKKINOINNISSA PUNAVALKOINEN MYPA 8.2.2014 Emma Erviö MYPA BRÄNDI Kokonaisvaltainen, selkeä ja tunnettu kuva yrityksestä tai organisaatiosta Mielikuva, jonka ihmiset ovat muodostaneet

Lisätiedot

Suomen Ringetteliitto ry

Suomen Ringetteliitto ry TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Suomen Ringetteliitto ry SISÄLLYSLUETTELO SUOMEN RINGETTELIITON PÄÄMÄÄRÄT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON STRATEGISET VALINNAT VUOTEEN 2010 3 SUOMEN RINGETTELIITON ORGANISAATIO

Lisätiedot

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut

Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Puheenjohtajana taloyhtiössä rooli ja vastuut Taloyhtiö 2016 -tapahtuma 6.4.2016 Simo Vihemäki lakimies, OTM, luvan saanut oikeudenkäyntiavustaja Kiinteistöliitto Uusimaa 2 Hallituksen puheenjohtaja (AOYL

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 klo 12.00 Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 30, Tampere (kartta) Asiat 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

KANGASALAN MELOJAT RY

KANGASALAN MELOJAT RY KANGASALAN MELOJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 TOIMINTA-AJATUS Vuonna 1946 perustettu Kangasalan Melojat ry on melonnan yleisseura. Seuran tavoitteena on edistää melonnan

Lisätiedot

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio

Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio Suomen Ratsastajainliitto ry Hämeen ratsastusjaosto Syyskokousmateriaali 2011 Kokouskutsu/esityslista Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Talousarvio vuodelle 2012 Valtakirja SRL-HÄME ratsastusjaosto Tervetuloa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2005

TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Partiolippukunta Susiveikot ry TOIMINTASUUNNITELMA 2005 Yleistä Partiolippukunta Susiveikot toimii vuonna 2005 Suomen Partiolaisten ohjelmaa toteuttaen. Vuoden päätapahtumana on lippukunnan kesäleiri,

Lisätiedot

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus Maakuntahallitus 170 19.10.2015 Maakuntahallitus 178 16.11.2015 Uudenmaan liiton talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2016 2018 hyväksyminen 325/02.00.00/2015 MHS 19.10.2015

Lisätiedot

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen

Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset. Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Matkalla naapuruuteen -seminaari Eduskunnan terveiset Kansanedustaja, TtT Merja Mäkisalo-Ropponen Vammaisten palveluista hallitusohjelmassa Jatketaan vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO) toimeenpanoa. Erityisenä

Lisätiedot

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs.

Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144. Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 9.2.2015 klo 18-20 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen puheenjohtaja

Lisätiedot

03/2010. Seuturyhmien. toimintaohje. Metallityöväen Liitto ry

03/2010. Seuturyhmien. toimintaohje. Metallityöväen Liitto ry Seuturyhmien toimintaohje Metallityöväen Liitto ry Seuturyhmien toimintaohje Metallityöväen Liitto ry:n aluejärjestön säännöt 2 : ( ) Aluejärjestön jäseninä olevat ammattiosastot muodos tavat aluejärjestön

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016

TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016 Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry:n TUL:n Kymenlaakson piiri ry TOIMINTASUUNNITELMA v. 2016 Piirikokous 13.04.2016 TOIMINTASUUNNITELMA V. 2016 Yleistä TUL:n liittokokous keväällä 2013 hyväksyi liiton

Lisätiedot

KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015

KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015 KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015 Mitkä ovat kuntanne suurimmat haasteet liikuntaan liittyvissä asioissa tulevaisuudessa? Talous - Harrastamisen kustannusten nousu - Liikuntapaikkaverkoston

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 129/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon

Lisätiedot

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa Auditointikoulutus 14.2.2019 2 Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa. 14.2.2019 3 14.2.2019 4 Tähtimerkit osa-alueittain 14.2.2019 5 14.2.2019 6 Tähtiseura-ohjelman polussa 3 vaihetta 14.2.2019 7 14.2.2019

Lisätiedot