100% kuulonsuojain. Taydellinen sarja CE-hyvaksyttyja kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "100% kuulonsuojain. Taydellinen sarja CE-hyvaksyttyja kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun."

Transkriptio

1 100% kuulonsuojain. Taydellinen sarja CE-hyvaksyttyja kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun.

2 Tuhoisat aallot Aaniaallot ovat kuullosi perusta niin hyvassa kuin pahassa. Aallot ovat aanen siirtymisen edellytys, elleivat ne ole korvan norrnaalilla kuuloalueella, niilla on tuhoava vaikutus. Sisakorvassa ovat aaltojen tunnistajat: aistin karvat jotka liikkuvat korvan vastaanottamien aaniaaltojen mukaan. Mita korkeampi aanitaso, sita enernman aistinkarvat huojuvat. Liike muunnetaan aivoihin meneviksi herrnoimpulsseiksi, jos aistinkarvat kuitenkin toistuvasti saavat liian korkeita meluannoksia, ne katkeavat. Jaljelle jaaneet aistinkarvat eivat pysty enaa siirtarnaan kuin murto-osan korvaan tulevasta informaatiosta. Kuulovarnma on Pida Peltorit aina korvillasi!

3 Sinulla on vain kaksi Kuulo on yksi viidesta aististarnrne. Kaksi korvaa koko eliniaksi. Vaurioitunutta korvaa ei voi parantaa. Tyopaikan rnelu on tavallisin kuulovamrnojen syy. Melu on kuin radioaktiivisuus: Kestarnrne sita vain rajallisen annoksen paivassa. Melun haitallisuus riippuu ajan ja aanitason yhdistelrnasta. Viiden rninuutin valinpitamattornyys kahdeksan tuntisen tyopaivan aikana voi aiheutta kuulovaurion loppuelarnaksi. 100 prosentin kayttoaika on ainoa varrna tapa suojata kuulo. Useimrnat ovat tasta tietoisia, rnutta kaikki eivat valita, koska pitavat kuulonsuojairnia raskaina tai epamukavina tai eivat kuule rnita tyokaverit sanovat. Miten siis saada ihrniset kayttarnaan kuulonsuojairnia koko ajan? Valmistarnalla kuulonsuojaimia, joita on helppo kayttaa!

4 Kaytannon tietoa. Taattua turvallisuutta. Suojairnien valrnistuksessa tarkeinta on vieda kehitysta eteenpain. Peltorin erikoisalana on jo yli 50 vuoden ajan ollut kuulonsuojainten kehitys ja valrnistus - tana paivana olernrne alarnrne johtava yritys rnaailrnassa. Menestyksernrne salaisuus on tavassarnrne Iahestya ongelrnaa: aloitarnrne ihrnisesta. Opettelernrne kaiken tyopai- koista ja tyoolosuhteista, kuuntelernme nuoria ja vanhoja, tutkirnrne tarpeet rnutta selvitarnrne rnyos, rniten tyopai- vaan saataisiin vahan kevennysta. Taydennarnrne varrnuutta, turvallisuutta, rnukavuutta viestintaratkaisuilla ja radiolla. Tuotekehitys on jatkuvaa ja kaytarnrne tyossarnrne alan viirneisinta tekniikkaa. Peltorilla on orna tuotekehitysja tutkirnusosasto, jossa seurataan koko ketjua tuotekehityksesta tuotantoon. Kai kki tuotteernrne on testattu EN norrnien rnukaan ja varustettu eurooppalaisella CE-rnerkinnalla. Tuloksena on taydellinen kuulonhuolto- ja viestin- taohjelrna, joka tarjoaa vaihtoehtoja kaikkiin rneluolosuhteisiin. Valinta on sinun. Yksi minuutti ajastasi, kaksi kertaa vuodessa Peltor Optirne -kuulonsuojain kestaa pitkaan. Se suojaa sinua hairitsevilta aanilta ja istuu hyvin. Vastapalvelukseksi se vaatii vain hiernan huolenpitoa. Jotta suojasi varrnasti antaisi taysitehoisen suojan ja tuntuisi rnahdollisirnrnan mu kavalta pitaa, pyydarnrne si nua antarnaan kuulonsuojairnellesi rninuuti n ajastasi kaksi kertaa vuodessa. Peltor Optirne -huoltosarja sisaltaa uudet tiivisteren kaat ja vairnennustyynyt. Vai hdat ne katevasti kadenkaanteessa - ja kupu on taas kuin uusi. Clean HY 1 00A hygieniasuoja Jos tyoskentelet erittain likaisissa yrnparistoissa tai suojainta kayttavat rnyos rnuut, suosittelernrne, etta varustat tiivisterenkaat hygieenisella kertakayttosuojalla. Saatavana sadan parin pakkauksessa.

5 A Saatavana kyparakiinnitteisena, niskasangalla, paalakisangalla ja kokoontaittuvalla sangalla. Portaattornalla korkeussaadolld suojain on kateva saataa sopivaksi. ' i I erimin lujaa ja se pufiitaa tasaisesti nirn kylrnii& in Iampirnasdkin. fl / tys jakaa puristuksen tasaisesti. Peltor Optime. Uusi standardi Kuten sanottu, 100 prosentin kayttoaika on ainoa varrna turvasi. Valitsernalla Peltorin uuden kuulonsuojainsukupolven sinun on helppo olla johdonrnukainen. Peltor Optirne kasittaa kolrne rnallia, joiden kayttoalue on luokiteltu sel keasti - yhdesta kolrneen, vaativasta aarirnrnaisen vaativaan. Kuulonsuojairnet ovat aiernpaa pienernpia, rnutta suojaavat kuitenkin yhta hyvin - tai parernmin! Ne ovat rniellyttavia pitaa, rnutta eivat siita huolirnatta erista kayttajaansa rnuusta rnaailrnasta. Kun valitset oikean kuulonsuojairnen tyoyrnparistoosi ja orniin tarpeisiisi, pystyt tyoskentelernaan koko paivan huornaarnatta sita.

6 LPAH ~FBSO~IO~H.ueey!e-eede~ e! u!!s!alseljeq!el uaasnnyy!al -uoqonl edeyy!eh uoo~fleyoyln soaw eunw 'u!q!olelou!ed el u!y!owee[~oy!glad 'u!!s!e$slaa ua$ny - egseyew!on u!~oy alo!a nlaw ess!o[ 'u!~!o$s!j~~was~~s!i~o~$!$sas!ewou!la nnllahos as.uele ua[olon~oa$ ua!y$!d!fa uap!aqal eyas eeul(ey yon elo! 'uaw!elonss!ala $as$!nel uny 'elu!lea uau!llouuonl uo I aw!gdo 'eel!$ uo ell!nloy el u!!s!a$snm u!q -!nu eels!pqa!oa uaw!elons u!en :eel!$!$snl!al uo ell~s!s ualndny eunw 'eleleu uo!1!!40jd uau!e[ong 'uau!llopqew seled 'el$ew!lonq elsaphahay 'uo u!ejons 'dahay e$s!ewosnuunl uo a[lo[ 'u!e[ons uau!(ond!uou u!au!la uo I aw!gdo.e!oy!e u!ye!y$!d ee~gy ehey nu - ey ues nfalsnuqad 'e$sg~a$!sno! ejuoleunlsonu VO LPH ewjes!yelppd

7 Paalakisanka H520A Portaaton korkeussaato. Suojain helppo saataa plan mukaan. Optime II on kehitetty vaativiin rneluymparistoihin ja se vaimentaa rnaksimaalisesti rnatalillakin taajuuksilla. Neste- /vaahtomuovit~ytteisten tiivisterenkaiden ansiosta optirnaalinen tiiviys ja alhainen puristuspaine, minka johdosta suojaimia on rniellyttavivs pitaa pitkiikin aikoja yhteen rnenoon. Tiivisterenkaissa on ilrnanvai htokanavat ja ne on paallystetty pehmealla kuvioidulla hygieniakalvolla. Optime II on sopiva valinta teollisuusyrnparistijihin, joissa melu on voimakasta, kuten rnaansiirtokoneisin, lentokentille ja maataloustoihin. Niskasanka H520B Kokoontaittuvava paalaki- Kyparakiinnike H520P3 Soveltuu kaytettavaksi erikseen tai sanka H520F Lovikiinnike pikakiinnitykseen ilman yhdessa kyparan tai muun paahineen Ohut ja joustava paalakisanka suojai- tyokaluja. Tyb-, tuuletus- ja lepoasento. kanssa. men kayttarniseksi paahineen kanssa. Kiinnike kasvosuojalle. Huoltosarja HY52 Helppo ja nopea avataltaittaa kokoon.

8 Paalakisanka - H540A Levea, pehrnea paalac/ sanka saa suojairnen tunturnaan rnukavalta tyovuorojen Optirne Ill on supervaimennin, joka on tarkoitettu aarimmaisen rneluisiin ymparistoihin. Suojain perustuu kaksikuoriteknologiaan, joka rninimoi kuvun kuoren resonanssit. Korkeat taajuudet vairnentuvat erittain hyvin, samalla kuitenkin puhe ja aanimerkit kuuluvat esteettomasti. Akustisesti yhteenliitetyt sisaosa ja kuori takaavat myos rnatalien taajuuksien maksimaalisen vairnennuksen. livisterenkaat ovat leveat ja taytetty pehmealla vaahtornuovilla, minka ansiosta suojaimet istuvat erittain hyvin ja puristavat vain lievasti. Optirne III:lle ovat ominta tehokas suojaus ja rnainio kayttornukavuus. b- - Niskasanka H540B Optirnaalisesti rnuotoiltu sanka ilman ulostyontyvia osia. Ohut paalakinauha saat6a varten. Kyparakiinnike H540P3 Lovikiinnike kypariin. Suojairnet voidaan asettaa tyi3-, tuuletus- ja lepoasentoon. Huoltosarja HY54

9 Helppo valita oikein Vaarin valitut suojaimet ovat tavallinen syy olla kayttamatta kuulonsuojaimia. Ylimitoitettu kuulonsuojain voidaan kokea hankalaksi ja se voi tehda puheen ja rnuiden signaalien yrnrnartamisesta vaikeaa. Mutta mista sitten tietaa, rnika on oikein? Perussaanto on, etta sinun on aina (100 %!I kaytettava kuulonsuojairnia, jos oleskelet ymparistossa, jonka A-painotettu aanitaso on 85 db. Se, kuinka haitallinen aaniymparisto on korvallesi, riippuu aanitason ja ajan yhdistelmasta. Esimerkiksi kahdeksan tuntia 85 db A-painotetussa aanitasossa on yhta haitallista kuin 15 rninuuttia 100 db A-painotetussa aanitasossa. Korkeat aanet, kova melutaso... Optirne I. Hyva vaimennus, etenkin korkeilla taajuuksilla. Suojaimen vaimennus tarjoaa erittain hyvat viestinta- mahdollisuudet. + matalammat aanet ja kova melutaso... Optirne II. Tehokkaampi vaimennus, etenkin keskitaajuuksilla. Hyva vaimennus, joka kattaa myos korkeat taajuu- det ja antaa sopivan suojan useimmissa melutilanteissa. + matalat aanet ja erittain koville melutasoille. Optime Ill. Erittain tehokkaasti vaimentava seka matalilla etta korkeilla taajuuksilla. Tarkoitettu erittain korkeille melutasoiile. Suojain tayttaa tiukimmatkin vaimennusvaatimukset.

10 Ehkaise ennalta pitamalla korvasi auki Voidaksesi valita oikeat kuulonsuojairnet, on tarkeaa, etta tunnet tyopaikkasi aaniolot. Melun voirnakkuuden ja taajuuden lisaksi sinun on mietittava, millaisen vaimennuksen ja rnillaiset kuunteluedellytykset haluat. Ehkapa haluat varustaa suojaimesi radiolla tai yhdistaa sen muihin varusteisiin? Esimerkiksi HML-mittauksen avulla sina itse tai yrityksesi voi hankkia tietoa rnelutilanteesta ja valita vaatimukset tayttavan kuulonsuojairnen. On tarkeaa, etta valitset oikeat kuulonsuojaimet kulloiseenkin rnelutilanteeseen. Tavallinen virhe on valita liian voirnakas vairnennus, toisin sanoen kuulonsuojain, jonka vairnennusteho on tarvetta suurernpi. Talloin on vaara, etta suojain riisutaan pois, kun tulee puhuttavaa tyokavereille - jolloin seurauksena on kuulovaurio. Monet kuulovauriot olisi voitu valttaa tiedottamalla ja ennalta ehkaisevilla toimenpiteilla. Tehokas tapa parantaa kuulonsuojausta ja lisata tietarnysta on antaa kayttajille jatkuvaa koulutusta. Peltor tarjoaa itseopiskelurnateriaalia sisaltavan taydell isen koulutusohjelman ennaltaehkaisevaan kuulonhuoltoon. Meilta voit ti lata myos opastustauluja ja tarkastustaulukkoja.

11 Parhaasta emme luopuneet! Olemme jo kertoneet, etta uusi Peltor Optime on pienempi ja etta sen vaimennusarvot ovat paremmat. Ja etta olem- me tehneet siihen muitakin parannuksia. Mutta yhden tarkean yksityiskohdan paatimme sailyttaa: ainutlaatuisen ruostumattoman Peltor-terassangan. Sen puristus pysyy vakiona ja se kestaa rankkoja tyopaivia kuumassa ja kylmassa. Peltorin kuulonsuojaimet on testattu yhdessa muiden valmistajien kuulonsuojainten kanssa - sangan puristuskokeen tulokset naet oheisesta kaaviosta. Jo tunti normaalissa huonelampotilassa on vasyttanyt kaikki muut kuin Peltorin terasssangan, jonka puristus on pysynyt entisellaan. Sangan tasainen puristusvoima on turvallisuuskysymys. Tiedat, etta saat saman suojan koko ajan. Lisaksi se tun- tuu mukavalta: Muotonsa sailyttavaa terassankaa ei tarvitse koskaan kompensoida tarpeettoman voimakkaalla puristuksella. Paras kuulonsuojain on se, jota ei huomaa. Tamti kaavio osoittaa Peltorin sangan puristuksen tasaisuuden verrattuna kilpailijoiden muovisangallisiin tuotteisiin.

12 Suojainten kehitystyossa tarkeinta on kayttomukavuus. Peltorin erikoisalana on jo yli 50 vuoden ajan ollut kuulonsuojainten kehittaminen ja valmistaminen. Tana paivana olemme alan johtava yritys maailmassa. Teemme jatkuvaa tutkimus- ja kehitystyota - tavoiteemme on: Ylittaa itsemme. Sen tuloksena meilla on taydellinen kuulonsuojaus ja viestintaohjelma, joka tarjoaa vaihtoehtoja kai kkiin meluolosu hteisiin. Kuulosi ei sieda kompromisseja.

100% kuulonsuojain. Täydellinen sarja CE-hyväksyttyjä kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun.

100% kuulonsuojain. Täydellinen sarja CE-hyväksyttyjä kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun. 100% kuulonsuojain. Täydellinen sarja CE-hyväksyttyjä kuulonsuojaimia. Oikea vaihtoehto kaikenlaiseen meluun. Ääni on Riittää kun sulkee silmänsä kuullakseen rantavalliin lyövät aallot. Ne ovat ikiääniä,

Lisätiedot

Peltor Alert. Kuuntelee ympäristöä

Peltor Alert. Kuuntelee ympäristöä Peltor Alert Kuuntelee ympäristöä Tee välttämättömyydestä ilo Hyvä kuulonsuojain ei eristä käyttäjää ympäristöstä. Päinvastoin, se tuo ympäristön lähelle. Käyttäjän ehdoilla. Peltor Alert on tehokas kuulonsuojain,

Lisätiedot

Valitse oikea kuulonsuojain

Valitse oikea kuulonsuojain Valitse oikea kuulonsuojain 3M Science. Applied to life. Oikean kuulonsuojaimen valinta On tärkeää, että kuulon suojain ei vaimenna liikaa, vaan on optimaalinen juuri sinun tarpeeseesi. 1. Selvitä, mikä

Lisätiedot

ENEMMÄN ÄÄNTÄ VÄHEMMÄN MELUA

ENEMMÄN ÄÄNTÄ VÄHEMMÄN MELUA ENEMMÄN ÄÄNTÄ VÄHEMMÄN MELUA Kuulonsuojaimiimme pääsee enemmän ääntä kuin useimpiin muihin ja olemme ylpeitä siitä. Uusi Peltor SportTac kehitetty erityisesti metsästäjille ja urheiluampujille. Entistä

Lisätiedot

Headset-ratkaisut luotettavaan kommunikointiin

Headset-ratkaisut luotettavaan kommunikointiin Headset-ratkaisut luotettavaan kommunikointiin Voimakkaasti vaimentavat headset-mallit Huolellisesti suunniteltu mikrofoni-/kuulokejärjestelmä ja erinomaiset vaimennusarvot tekevät tästä mallistosta akustisilta

Lisätiedot

Malliratkaisu Kuulonsuojaimet

Malliratkaisu Kuulonsuojaimet Malliratkaisu Kuulonsuojaimet KUULONSUOJAINTEN VALINNASSA HUOMIOITAVAA Jos kuulonsuojaimet vaimentavat liian vähän, kuulo vaurioituu. Jos ne vaimentavat liikaa, varoitusäänien kuuleminen on vaikeaa (mikä

Lisätiedot

Vaikuttavuutta kuulonsuojainvalinnalla

Vaikuttavuutta kuulonsuojainvalinnalla Vaikuttavuutta kuulonsuojainvalinnalla Suomen Työhygienian Seuran XXXVIII koulutuspäivät 4.-5.2.2014, Oulu Ville Hyvärinen, työhygieenikko, FT Aapistie 1 90220 Oulu puh: +358 43 8241274 5.2.2014 ville.hyvarinen@ttl.fi

Lisätiedot

Lisäturvallisuutta lentokentille

Lisäturvallisuutta lentokentille isäturvallisuutta lentokentille elppo valita oikein! istä tiedät, mitkä ovat parhaat juuri sinulle? Yleinen syy siihen, ettei kuulonsuojaimia käytetä, on väärä mallivalinta. Jos suojaimet ovat liian tehokkaat,

Lisätiedot

3M Työ- ja ympäristönsuojelutuotteet. Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti. Kuulonsuojaus

3M Työ- ja ympäristönsuojelutuotteet. Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti. Kuulonsuojaus 3M Työ ja ympäristönsuojelutuotteet Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti Kuulonsuojaus Johdanto Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti 3M, maailman johtava suoja ja turvavarusteiden valmistaja, on ylpeä

Lisätiedot

left/right Elektroniset kuulonsuojaimet Suojaus, Äänentoisto, Viestintä

left/right Elektroniset kuulonsuojaimet Suojaus, Äänentoisto, Viestintä left/right Elektroniset kuulonsuojaimet Suojaus, Äänentoisto, Viestintä left/right koska Täysin uusi, muotoiltu päälakisanka takaa paremman istuvuuden Ohuemmat ja joustavammat vaimennustyynyt me kaikki

Lisätiedot

Kuulonsuojainten valinta ja käyttö

Kuulonsuojainten valinta ja käyttö Kuulonsuojainten valinta ja käyttö Heli Koskinen Twitter @desibeliheli Riskinarviointi Työnantajan tehtävä (yhteistyössä) Arvioitava tai mitattava altistustasot Tulosten oikeellisuus (irti niistä kännyköistä!)

Lisätiedot

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi.

Iveco Daily. Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Iveco Daily Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori, ja sinun tulee miettiä

Lisätiedot

Vain ammattilaisille!

Vain ammattilaisille! Vain ammattilaisille! Täysin vaimentava suojain ei ole aina oikea valinta. Tehokkain suojaus matalataajuisessa melussa voi eristää käyttäjän niin että hän ottaa pois suojaimet kuullakseen huudot ja varoitusäänet,

Lisätiedot

3M Työ- ja ympäristönsuojelutuotteet. Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti. Viestintäratkaisut

3M Työ- ja ympäristönsuojelutuotteet. Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti. Viestintäratkaisut 3M Työ- ja ympäristönsuojelutuotteet Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti Viestintäratkaisut Johdanto Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti 3M, maailman johtava suoja- ja turvavarusteiden valmistaja,

Lisätiedot

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä

Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä Työvaatepalvelut Hyvää tyyliä Hyvää fiilistä Parasta työtä TYÖVAATE- PALVELUMME pitää huolta Ihmisistä Turvallisuus on taitolaji. Työstä Paras suoja työllesi. Tyylistä Tyylipuhtaasti töihin. 2 Monta hyvää

Lisätiedot

GENIE. Kaasupulloperhe.

GENIE. Kaasupulloperhe. GENIE Kaasupulloperhe. Älykäs Kätevä Kannettava. Helpottaa elämää. Innovatiivinen. GENIE kaasupulloperhe on sarja kevyitä, helposti liikuteltavia ja älykkäitä kaasupulloja vaativankin käyttäjän tarpeisiin.

Lisätiedot

Korvan rakenne. Kauko Saaren mittauksia ulkoilmakonserteista. 18.2.2013 LUT CS20A0650 Meluntorjunta juhani.kuronen@lut.fi 1

Korvan rakenne. Kauko Saaren mittauksia ulkoilmakonserteista. 18.2.2013 LUT CS20A0650 Meluntorjunta juhani.kuronen@lut.fi 1 Kuulo ja kuulonsuojaimet 18.2.2013 LUT CS20A0650 Meluntorjunta juhani.kuronen@lut.fi 1 Kauko Saaren mittauksia ulkoilmakonserteista Kesto Etäisyys Orkesteri L Aeq MaxL MaxP LE Minim 39 min 25 m CRAZY WORLD

Lisätiedot

Siirrettävät ilmastointilaitteet

Siirrettävät ilmastointilaitteet Siirrettävät ilmastointilaitteet luovat kotiin ja työpaikoille helposti ja nopeasti miellyttävän ja raikkaan sisäilman. Jäähdyttäessään sisäilmaa ne poistavat samalla ilmasta liiallisen kosteuden sekä

Lisätiedot

Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla

Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla Melun terveysvaikutukset alle 80dB:n äänitasoilla Irja Korhonen Ylilääkäri, Työterveys Aalto Lähteet: Suomen Lääkärilehti 36/2012 v sk 67 sivut 2445 2450b; Carter & Beh 1989; Miedema 2007; 3T Työturvallisuus

Lisätiedot

KUULONSUOJAIMET KUULONSUOJAIMET

KUULONSUOJAIMET KUULONSUOJAIMET 147 147 TEKNISET TIEDOT MELUDIREKTIIVI Meludirektiivi 2003/10/EG on yksi monista direktiiveistä, jotka on kehitetty suojaamaan työntekijöitä fyysisiltä riskeiltä. Kuulovauriot ovat teollisuustyöntekijöiden

Lisätiedot

Elektroniset kuulonsuojaimet

Elektroniset kuulonsuojaimet BasicLine ProLine Wireless World Connected by Cable Elektroniset kuulonsuojaimet [ Toimiva kommunikointi, ei eristyneisyyden tunnetta, entistä turvallisempaa työskentelyä] Ammattikäyttöön ja vapaa-aikaan

Lisätiedot

Tekniset tiedot. Kupusuojaimet. db(a) db(a)

Tekniset tiedot. Kupusuojaimet. db(a) db(a) 119 Tekniset tiedot Meludirektiivi Meludirektiivi 2003/10/EG on yksi monista direktiiveistä, jotka on kehitetty suojaamaan työntekijöitä fyysisiltä riskeiltä. Kuulovauriot ovat teollisuustyöntekijöiden

Lisätiedot

Henkilönsuojainasetus (EU) 2016/425

Henkilönsuojainasetus (EU) 2016/425 Henkilönsuojainasetus (EU) 2016/425 Pirje Lankinen 1 Tämän osuuden asiat Soveltamisala Henkilönsuojaimen määritelmä Riskiluokat Olennaiset terveys- ja turvallisuusvaatimukset Standardit 2 Henkilönsuojainasetuksen

Lisätiedot

Kuuloaisti. Korva ja ääni. Melu

Kuuloaisti. Korva ja ääni. Melu Kuuloaisti Ääni aaltoliikkeenä Tasapainoaisti Korva ja ääni Äänen kulku Korvan sairaudet Melu Kuuloaisti Ääni syntyy värähtelyistä. Taajuus mitataan värähtelyt/sekunti ja ilmaistaan hertseinä (Hz) Ihmisen

Lisätiedot

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL

Honeywell Adaptec TM. Honeywell. Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Adaptec TM Honeywell Yksi tyyli. Kolme kokoa. Räätälöity istuvuus ja ominaisuudet. SPERIAN ON NYT HONEYWELL Honeywell Kapea Tavallinen Leveä Silmät linssien keskelle nenäsillan avulla; väsymys

Lisätiedot

Luonnonkuidut akustisissa tuotteissa, Kalevi Kulonpää YesEco Oy

Luonnonkuidut akustisissa tuotteissa, Kalevi Kulonpää YesEco Oy Luonnonkuidut akustisissa tuotteissa, Kalevi Kulonpää YesEco Oy Yritys Perustettu 2009 Työntekijöitä 6 Yeseco Oy on ekologisiin akustiikkatuotteisiin erikoistunut innovatiivinen suomalainen yritys. Tuotteemme

Lisätiedot

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

YKSILÖLLISET KUULOSUOJAIMET JA KOMMUNIKAATIO

YKSILÖLLISET KUULOSUOJAIMET JA KOMMUNIKAATIO KUULOSUOJAIMET Elacin Compact FlexComfort (sisältää narun ja klipsin) Melutulppa. Tämä malli tarjoaa hyvän suojan kovassakin melutasossa. SNR-arvot 28-23dB 941101 Compact FlexComfort perusmalli (kirkas)

Lisätiedot

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet

lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet lindab we simplify construction Akustiset ratkaisut Äänenvaimentimet Akustiset ratkaisut Pitääkö hiljaisuuden olla ylellisyyttä? Nykyisessä ympäristössä on melua ja häiriötekijöitä enemmän kuin koskaan

Lisätiedot

Kuumassa ja kiireessä ei ole sijaa kompromisseille

Kuumassa ja kiireessä ei ole sijaa kompromisseille Kuumassa ja kiireessä ei ole sijaa kompromisseille Yhteensopivat tuotteet pään-, silmien-, kasvojen- ja kuulonsuojaukseen Äärimmäiset lämpötilat, metallikipinät ja -roiskeet siinä haasteet. Vaativassa

Lisätiedot

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät

Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin. Lukitusjärjestelmät Oikea konsepti kaikkiin tarpeisiin Lukitusjärjestelmät dormakaba Lukitusjärjestelmät Ensimmäinen askel kohti turvallisempaa ympäristöä dormakaban lukitusjärjestelmiä on saatavana eri konsepteina, jotka

Lisätiedot

YKSILÖLLISEN KUULONSUOJAINTEN VALINTAPROSESSIN

YKSILÖLLISEN KUULONSUOJAINTEN VALINTAPROSESSIN YKSILÖLLISEN KUULONSUOJAINTEN VALINTAPROSESSIN KEHITTÄMINEN TEHDASTYÖPAIKALLE Heli Koskinen 1, Ville Hyvärinen 1, Esko Toppila 1, Armi Terho 2, Sakari Junttila 2 1 TTL Topeliuksenkatu 41 a A 00250 HELSINKI

Lisätiedot

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi

TriflexAIR. Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Pyörätuoli- ja paaritkuljetusten uusi standardi TriflexAIR Floor Täysin integroitu lattiajärjestelmä TriflexAIR Floor on täydellinen, helppokäyttöinen kiinnikejärjestelmä, joka takaa turvallisen,

Lisätiedot

RAKENTAMISEN TEKNIIKAT AKUSTIIKKA AKUSTIIKKA

RAKENTAMISEN TEKNIIKAT AKUSTIIKKA AKUSTIIKKA RAKENTAMISEN TEKNIIKAT ÄÄNEN ETENEMINEN ULKONA Pistelähde vaimenee vapaassa ympäristössä käänteisen neliölain mukaan eli 6 db etäisyyden kaksinkertaistuessa Viivalähde (liikennemelu) puolestaan 3 db Ääniaallot

Lisätiedot

TEKNISET TIEDOT. ISO 6432 minisylinterit Ø 8-40 mm

TEKNISET TIEDOT. ISO 6432 minisylinterit Ø 8-40 mm ISO 6432 minisylinterit Ø 8-40 mm Univerin minisylinterien kehitystyöhön on hyödynnetty vuosien tutkimustyö ja tuotekehityksen saavutukset. Tuloksena on luotettava tuote, joka soveltuu kaikkein vaativimmankin

Lisätiedot

TYÖNANTAJAN VELVOLLISUUDET MELUASIOISSA

TYÖNANTAJAN VELVOLLISUUDET MELUASIOISSA TYÖNANTAJAN VELVOLLISUUDET MELUASIOISSA Jukka Honkanen työsuojelupäällikkö HUS/Palvelukeskus 05.04.2006/J Honkanen 1 TYÖNANTAJAN VELVOLLISUUDET MELUASIOISSA Jukka Honkanen työsuojelupäällikkö HUS/Palvelukeskus

Lisätiedot

SORDO. Äänenvaimennin pyöreään kanavaan SORDO-B SORDO-A

SORDO. Äänenvaimennin pyöreään kanavaan SORDO-B SORDO-A Äänenvaimennin pyöreään kanavaan -B -A Lyhyesti Erikoispolyesterikankaalla peitetty kivivilla Tiiveysluokka D Hyvä äänenvaimennuskyky Sisältyy MagiCAD-tietokantaan Yleistä Pyöreä äänenvaimennin pyöreällä

Lisätiedot

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ?

MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? 1 Kpl 3 MISSÄ OLET TÖISSÄ? MINKÄLAINEN ON SINUN TAVALLINEN TYÖPÄIVÄ? Rinaldo: Minun ammatti on kokki. Olen työssä ravintolassa... sen nimi on Omena. Minulla on vuorotyö. Omenassa teen usein iltavuoroa.

Lisätiedot

3M SLO Suojain koulutusmoduuli. 1 3M 2014 Kaikki oikeudet pidätetään.

3M SLO Suojain koulutusmoduuli. 1 3M 2014 Kaikki oikeudet pidätetään. 3M SLO Suojain koulutusmoduuli 1 3M 2014 Kaikki oikeudet pidätetään. Features & Benefits G3000/G3001 EN 50365 Sähkärinpaketti valokaaritestattu kokonaisuus Luokka 2 hyväksytty (4 ka) SÄHKÖNUMERO 6387516

Lisätiedot

Yksilöllisesti valmistetut Advanced Communication Solutions (ACS) korvamonitorikuulokkeet ja melusuojaimet

Yksilöllisesti valmistetut Advanced Communication Solutions (ACS) korvamonitorikuulokkeet ja melusuojaimet Yksilöllisesti valmistetut Advanced Communication Solutions (ACS) korvamonitorikuulokkeet ja melusuojaimet Yksilöllisesti valmistetut Advanced Communication Solutions T1 korvamonitorikuulokkeet. Englantilainen

Lisätiedot

Tuotevalintaopas Kommunikaatiotuotteet

Tuotevalintaopas Kommunikaatiotuotteet 3M PELTOR Kommunikaatiotuotteet Tuotevalintaopas Kommunikaatiotuotteet Johdanto Ota vastuu omasta turvallisuudestasi 3M, maailman johtava turvallisuus- ja suojavarusteiden toimittaja, on ylpeä 3M-merkkituotteistaan.

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter Crafter

Volkswagen Caddy Transporter Crafter Volkswagen Caddy Transporter Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa. Pakettiauto on kuitenkin vain kuori,

Lisätiedot

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ

PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Oikeat pyyhetarvikkeet mahdollistavat työn sujuvuuden ja kustannussäästöt PUHDISTUS JA PYYHINTÄ Tarkastele käyttettyjä konepyyhkeitänne. Huomaatko että niistä valtaosa on vain osittain likaisia? Koska

Lisätiedot

3M Peltor Kommunikaatiotuotteet. The Sound Solution. Tuotevalintaopas. Kommunikaatiotuotteet

3M Peltor Kommunikaatiotuotteet. The Sound Solution. Tuotevalintaopas. Kommunikaatiotuotteet 3M Peltor Kommunikaatiotuotteet The Sound Solution Tuotevalintaopas Kommunikaatiotuotteet Ota turvallisuutesi henkilökohtaisesti 3M on maailman johtava henkilösuojainten valmistaja. Peltorin -viestintälaitteet,

Lisätiedot

OHUT TYÖKÄSINE. - Käsineen ominaisuudet

OHUT TYÖKÄSINE. - Käsineen ominaisuudet OHUT TYÖKÄSINE Synteettistä nahkaa Ohut työkäsine synteettisestä materiaalista. Vuoriton työkäsine, jossa kämmen Amaramateriaalia, joka antaa hyvän otepidon kuivassa ja kosteassa. Päällinen valmistettu

Lisätiedot

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin

Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin Etäkokouksen onnistumisen välttämätön edellytys on kuulla ja tulla kuulluksi. Ympäristö saattaa olla avotoimisto, auto, mikä tahansa muu kuin ideaalinen olosuhde neuvottelulle. Hyvällä taustamelua vaimentavalla

Lisätiedot

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia!

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Sinun työsi on haaveilla, unelmoida ja visioida. Juuri sinä haaveinesi olet oman rakennusprojektisi ammattilainen. Asiantuntija, joka tietää parhaiten,

Lisätiedot

VASARAT 2008 www.magnum-tools.com

VASARAT 2008 www.magnum-tools.com VSRT 2008 www.manum-tools.com VSRT 2008 VSROIDEN VRSIEN TEKNIIKK Vasarat kuuluvat vanhimpiin ihmisten käyttämiin työkaluihin ja vasaroiden varret ovat perinteisesti olleet puuta vuosituhansien ajan. Erilaiset

Lisätiedot

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin.

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. 2 LC4-laajakulmakattokaiutin Pieni koko, laatu ja ainutlaatuinen peittoalue ff Alan laajin avauskulma vähentää tarvittavien kaiuttimien

Lisätiedot

BEAUTIFUL INNOVATIONS FOR YOUR KITCHEN. Maailman hiljaisimmat liesituulettimet

BEAUTIFUL INNOVATIONS FOR YOUR KITCHEN. Maailman hiljaisimmat liesituulettimet BEAUTIFUL INNOVATIONS FOR YOUR KITCHEN Maailman hiljaisimmat liesituulettimet Hiljaisuus on käsin kosketeltavaa. Innovatiivisen NRS -tekniikan avulla Falmec on kehittänyt tuotteen, jossa kärynkeräyskyky,

Lisätiedot

Työhön www.scan-cast.fi Työhön Toimistoon Työpaikalle Vuosien aikana on Scan-Cast Oy valmistanut ja kehittänyt tuoleja työhön ja työpaikkaympäristöön. Monipuolinen valikoima istumisen eri alueille, löytyy

Lisätiedot

Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55

Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55 Tarkka, kapea rakenne, nyt myös ilman sähköjohtoa Kaikkien aikojen paras akku-upotussahamme Akku-upotussaha TSC 55 Uuden aikakauden upotussaha: uusi kaksoisakkukonseptilla varustettu TSC 55 Uusi akku-upotussaha

Lisätiedot

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO

TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 2015 TUOTELUETTELO TERVEYDENHUOLTO 05 [ 089 ] ISKUNKESTÄ VÄ [ 01 ] ISKUNKESTÄVÄ [ 01 ] Iskunkestävä kaksiseinäinen rakenne suojaa mittarin ainutlaatuisesti. Vankka kaksiseinäinen

Lisätiedot

Pystymalliset HDS 5/11 UX

Pystymalliset HDS 5/11 UX Pystymalliset HDS 5/11 UX Helppokäyttöinen, vaivattomasti liikuteltava kuumavesipesuri perustason pesutehtäviin. Pystymallisena se vie vain vähän lattiatilaa ja on helppo siirrellä ja säilyttää. Valovirtakäyttöinen

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama tutkimushanke Kirjastopäivät, Jyväskylä

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama tutkimushanke Kirjastopäivät, Jyväskylä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama tutkimushanke 2016-2017 Kirjastopäivät, Jyväskylä 8.6.2017 - Kirjastot on rakennettu perinteistä kirjaston käyttöä ajatellen mutta toimivat nykyään kohtaamis-

Lisätiedot

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista

Umpikoriautot. Yleistä tietoa umpikorikuorma-autoista Umpikoria pidetään yleensä vääntöjäykkänä. Avattavilla sivuseinillä varustettua umpikoria on kuitenkin pidettävä vääntöherkkänä päällirakenteena. 317 025 Scania voi valmistella ajoneuvon päällirakennetta

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus työntekijöiden suojelemisesta melusta aiheutuvilta vaaroilta

Valtioneuvoston asetus työntekijöiden suojelemisesta melusta aiheutuvilta vaaroilta Valtioneuvoston asetus työntekijöiden suojelemisesta melusta aiheutuvilta vaaroilta 26.1.2006/85 Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä, säädetään

Lisätiedot

Äänen eteneminen ja heijastuminen

Äänen eteneminen ja heijastuminen Äänen ominaisuuksia Ääni on ilmamolekyylien tihentymiä ja harventumia. Aaltoliikettä ja värähtelyä. Värähtelevä kappale synnyttää ääntä. Pistemäinen äänilähde säteilee pallomaisesti ilman esteitä. Käytännössä

Lisätiedot

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus

24/7. Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua. smartheating.danfoss.fi. Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Danfoss Link -lämmityksen ohjaus Tulevaisuuden lämmitys kotiisi yksinkertaista, tehokasta ja etäohjattua Ajoissa kotiin. Olohuoneen lämpötila: 21 C. Uuden Danfoss Link -sovelluksen avulla voit ohjata kotisi

Lisätiedot

metsästyspuhelinopas

metsästyspuhelinopas 2015 metsästyspuhelinopas VALITSE OIKEA RADIOPUHELIN JA VARUSTEET! Meillä on markkinoiden laajin metsästyspuhelinvalikoima ja markkinajohtajana meillä on tarjota metsästyspuhelimia kaikille metsästäjille.

Lisätiedot

SDR-Ohjelmistoradio. Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW

SDR-Ohjelmistoradio. Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW SDR-Ohjelmistoradio Esitelmä ohjelmistoradiosta (SDR-Tikku) Esitetty 3.5.2015 OH7AA kerhoillassa Tehnyt OH7NW SDR-vastaanotin Ohjelmistoradiolla tarkoitetaan yleensä ohjelmistolla määritettyä radiota,

Lisätiedot

Toimivaa rakentamista Träullitilta

Toimivaa rakentamista Träullitilta Toimivaa rakentamista Träullitilta Rakenna luonnonlakien mukaan Luonnon rakennuspalikat Lastuvilla, vesi ja sementti. Toimivan, kestävän ja ympäristöystävällisen rakennusmateriaalin luomiseen ei tarvita

Lisätiedot

Kompaktisarja HD 5/15 C

Kompaktisarja HD 5/15 C Kompaktisarja HD 5/15 C Ammattilaisen tarpeisiin mitoitettu kevyesti liikkuva painepesuri sopii ominaisuuksiltaan säännölliseen, vaativaan käyttöön. Vakiovarusteet: Pesukahva Softgrip-pinnalla Korkeapaineletku

Lisätiedot

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät

ihmiset etusijalle! SANO asettaa Akkutoimiset porraskiipijät Akkutoimiset porraskiipijät ihmiset SANO asettaa etusijalle! LIFTKAR PT PORRASKIIPIJÄT LIFTKAR PT ON TURVALLINEN PORTAISSA JA HELPPOKÄYTTÖINEN. ELÄMÄNLAATU ON ELÄMÄSTÄ NAUTTIMISTA TÄYSILLÄ JA YHDESSÄ

Lisätiedot

Luento 15: Ääniaallot, osa 2

Luento 15: Ääniaallot, osa 2 Luento 15: Ääniaallot, osa 2 Aaltojen interferenssi Doppler Laskettuja esimerkkejä Luennon sisältö Aaltojen interferenssi Doppler Laskettuja esimerkkejä Aaltojen interferenssi Samassa pisteessä vaikuttaa

Lisätiedot

Kompaktisarja HD 5/11 C

Kompaktisarja HD 5/11 C Kompaktisarja HD 5/11 C Kätevän kokoinen, varmatoiminen, messinkipäätyisellä pumpulla varustettu ammattipesuri peruskäyttöön. Vakiovarusteet: 10 m Suihkuputki 400 mm Kolmitoimisuutin (0 /25 /40 ). Kiertyvät

Lisätiedot

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat

lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX väliseinärangat lindab väliseinärangat Lindab RdBX jopa puolet asennusajasta säästyy muihin töihin Lindab on yksinkertaistanut seinärakenteet. Tuloksena ovat uudet,

Lisätiedot

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN

Modul-Express JAKELUAUTOIHIN Modul-Express JAKELUAUTOIHIN TAITTUVAT HYLLYT TAITTUVAT HYLLYT Järjestelmä on valmistettu erittäin lujasta teräksestä ja on sekä kevyt että kestävä. Järjestelmä sopii yrityksille, jotka tarvitsevat hyvää

Lisätiedot

Mitä tulisi huomioida ääntä vaimentavia kalusteita valittaessa?

Mitä tulisi huomioida ääntä vaimentavia kalusteita valittaessa? Mitä tulisi huomioida ääntä vaimentavia kalusteita valittaessa? Kun seinät katoavat ja toimistotila avautuu, syntyy sellaisten työpisteiden tarve, joita voi kutsua tilaksi tilassa. Siirrettävillä väliseinillä

Lisätiedot

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 2. Työmelu ja -tärinä. SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Työsuojeluosasto

Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 2. Työmelu ja -tärinä. SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Työsuojeluosasto Työsuojeluoppaita ja -ohjeita 2 Työmelu ja -tärinä SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ Työsuojeluosasto Tampere 2003 4 ISBN 952-00-1297-4 ISSN 1456 257X 2. uudistettu painos Pk-Paino Oy, Tampere 2003 Työpaikkamelu

Lisätiedot

ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN

ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN ERITTÄIN JOUSTAVAA MUKAVUUTTA AKUSTOINTIIN Suunniteltu erityisesti vähentämään hulevesi- ja viemäriputkien melua Loistava suorituskyky jo ohuella akustisella kerroksella Helppo levittää ja ylläpitää 107

Lisätiedot

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter

Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Autokalusteet ammattilaisille Volkswagen Caddy Transporter T6 Crafter Tee hyvästä pakettiautosta entistäkin parempi. Olet ostanut pakettiauton, joka voi olla liiketoimintasi tärkein osa pitkänkin aikaa.

Lisätiedot

Tehokas kuulonsuojelu ei onnistu ilman osaavaa työterveyshuoltoa

Tehokas kuulonsuojelu ei onnistu ilman osaavaa työterveyshuoltoa Tehokas kuulonsuojelu ei onnistu ilman osaavaa työterveyshuoltoa Esko Toppila Yhteenveto useasta eri työpaikasta Kaikissa samat ongelmat Ei riipu altisteesta Mukana projekteissa Erja Mäkelä Beatrice Bäck

Lisätiedot

2.1 Ääni aaltoliikkeenä

2.1 Ääni aaltoliikkeenä 2. Ääni Äänen tutkimusta kutsutaan akustiikaksi. Akustiikassa tutkitaan äänen tuottamista, äänen ominaisuuksia, soittimia, musiikkia, puhetta, äänen etenemistä ja kuulemisen fysiologiaa. Ääni kuljettaa

Lisätiedot

Akustiikka ja toiminta

Akustiikka ja toiminta Akustiikka ja toiminta Äänitiede on kutsumanimeltään akustiikka. Sana tulee Kreikan kielestä akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Tutkiessamme värähtelyjä ja säteilyä, voimme todeta että värähtely

Lisätiedot

INGENIEURE planmäßig elastisch lagern

INGENIEURE planmäßig elastisch lagern CISILENT helppoa melunsuojausta Joustavia ratkaisuja kaikenlaiseen melunsuojaukseen. INGENIEURE planmäßig elastisch lagern Pääedustaja Suomessa Islandsplan 1, 802 80 Gävle, Routsi. Puhelin +46 26-10 91

Lisätiedot

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia

Kangasvekkikaihtimet. Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Kangasvekkikaihtimet Kaunista ja yksinkertaista, monia mahdollisuuksia Uudista ja muuta kauniilla vekeillä Kangasvekkikaihdin yhdistää hienolla tavalla ryhdikkäät, suorat linjat ja pehmeän kauniit kankaat.

Lisätiedot

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille

Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Verkkoestejärjestelmä joustava reunasuojausratkaisu rakennustyömaille Säädökset ja standardit Verkkoestejärjestelmää on testattu huolellisesti, jotta on voitu varmistua sen toimivuudesta, käyttörajoituksista

Lisätiedot

Täydelliseen puhdistukseen

Täydelliseen puhdistukseen T 12/1 eco!efficiency Täydelliseen puhdistukseen Tehokas, taloudellinen, hiljainen 40% energiansäästö hiljainen vain 56 db(a) Ei mikä tahansa imuri Uusi T 12/1 eco!efficiency on erilainen pölynimuri. Se

Lisätiedot

Opas kuulon suojaukseen ja henkilökohtaisten kuulonsuojainten valintaan

Opas kuulon suojaukseen ja henkilökohtaisten kuulonsuojainten valintaan Opas kuulon suojaukseen ja henkilökohtaisten kuulonsuojainten valintaan Työturvallisuuden ja - terveyden johtaminen Teknillinen korkeakoulu 4.12.2009 Katja Utti- Lankinen Sisältö 1. Johdanto...3 2. Melu...4

Lisätiedot

muutamassa minuutissa Pystytät

muutamassa minuutissa Pystytät X-Gloo Mercedes-Benzin tuulitunnelissa testattu Maailman parhaimmat puhallettavat tulevat Saksasta. Sään kuin sään kestävät, tosi näyttävät X-Gloo teltat voit pystyttää missä vain ja ne ovat taatut katseenvangitsijat!

Lisätiedot

Pyöreä hajotin avoimeen asennukseen

Pyöreä hajotin avoimeen asennukseen LÖV-R Pyöreä hajotin avoimeen asennukseen Mallisuojattu LÖV-rei'itys Soveltuu erinomaisesti jäähdytetylle ilmalle Säädettävä aukon korkeus Laatikko tiivistetty Ecoson-vaimennusmateriaalilla Saatavana korkean

Lisätiedot

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi

Meidän visiomme......sinun tulevaisuutesi Meidän visiomme... Asiakkaittemme akunvaihdon helpottaminen...sinun tulevaisuutesi Uusia asiakkaita, lisää kannattavuutta ja kehitystä markkinoiden tahdissa Synergy Battery Replacement Programme The Battery

Lisätiedot

Rengastöiden riskit hallintaan muista myös melu

Rengastöiden riskit hallintaan muista myös melu Rengastöiden riskit hallintaan muista myös melu 1. Johdanto Raskaan kaluston rengastyössä vaarallisin työvaihe on renkaan paineistus, jolloin kumin alla piilossa olevat rakenteelliset viat voivat johtaa

Lisätiedot

Insteam Consulting Oy

Insteam Consulting Oy 2014 Mikko Ketala Salomaankatu 5 29200 Harjavalta +358 44 066 6802 Verkatehtaankatu 4 20100 Turku +358 40 1679 557 Taru Imeläinen Verkatehtaankatu 4 20100 Turku +358 40 171 5466 Pankki: FI88 5037 0763

Lisätiedot

0kk+ vastasyntyneille 3kk+ hidas 6kk+ keskinopea vellitutti 6kk+ 9kk+ nopea monivirtaus (kolme erilaista virtaustyyppiä tutin asennosta riippuen).

0kk+ vastasyntyneille 3kk+ hidas 6kk+ keskinopea vellitutti 6kk+ 9kk+ nopea monivirtaus (kolme erilaista virtaustyyppiä tutin asennosta riippuen). Lovi dynaaminen pullotutti on maailman ensimmäinen useista eri silikonityypeistä samaan muottiin rakennettu pullotutti (heterogeenisten silikonikerrosten tekniikka). Dynaaminen tutti joustaa kuten rinnanpää

Lisätiedot

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön

Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Kopadi Oy - Timanttilaikat ammattikäyttöön Toisen sukupolven KX-SARJAN timanttisegmenttien valmistuksessa on käytetty uusinta KX-teknologiaa, jossa timanttihiukkaset ovat tasaisena rivistönä sideaineessa.

Lisätiedot

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET

YLITEIPPAUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET AUTOTEIPPAUKSET IKKUNATUMMENNUKSET Erottautuminen, yksilöllisyys, estetiikka ja käytännöllisyys. Nämä ovat sanoja, jotka meidän mielestämme liittyvät parhaiten työmme tarkoituksiin. Esimerkiksi autoteippaukset

Lisätiedot

Laatua tuulilasin liimaukseen

Laatua tuulilasin liimaukseen Laatua tuulilasin liimaukseen Nopea, tehokas ja turvallinen 8289.indd 2 05.06.12 14:15 Kattava Teroson-tuulilasiliimavalikoima Tuulilasi on erittäin tärkeä osa auton runkoa. Se vastaanottaa osan kolarin

Lisätiedot

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017 Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä Arto Rauta - toimistotilojen konseptikehittäjä Kyselyn sisältö akustiikan osalta: Ecophon (Arto Rauta, Jyrki Kilpikari ja

Lisätiedot

Merkinanto- ja hälytyslaitteet

Merkinanto- ja hälytyslaitteet Merkinanto- ja hälytyslaitteet uudet tuotteet KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 2 9 Uudet tuotteet 645/844 Äänielementti valotorneille KombiSIGN 70 ja 71 Toistaa valinnaisia MP3-muotoisia äänitteitä (puhe/musiikki/ääni)

Lisätiedot

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan

FORSSAN METALLITYÖT OY. Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan FORSSAN METALLITYÖT OY O V I T E H D A S Edistyksellistä ovitekniikkaa 50 vuoden ajan 02 OVIA ON MONENLAISIA. MEIDÄN OVEMME OVAT JÄMÄKÖITÄ JA KESTÄVIÄ. Avaa sinäkin FM-ovi! Forssan Metallityöt Oy on Suomen

Lisätiedot

Helppokäyttöinen ja tehokas märkä/kuivaimuri

Helppokäyttöinen ja tehokas märkä/kuivaimuri 75 75 märkä/kuivaimuri edustaa useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät päivittäisestä käytöstä ja ylläpidosta helppoa, ergonomista ja tuottavampaa. Erikoissuunniteltu saranoitu moottorin kansi

Lisätiedot

Toimivat, esteettömät työtilat Esken verkostoseminaari IIRIS

Toimivat, esteettömät työtilat Esken verkostoseminaari IIRIS 150318 Toimivat, esteettömät työtilat Esken verkostoseminaari IIRIS NÄKÖKULMIA TYÖPAIKKOJEN ESTEETTÖMYYTEEN Koppikonttori avokonttori monitilatoimisto Kommenttipuheenvuoro Kuuloliitto ry muokattu viimeksi

Lisätiedot

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa

HydroHeater. HW HydroHeater. UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi. Tuotantokyky: 0-100 0 C. Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HydroHeater HW HydroHeater UUTUUS! Pyörillä kulkeva lämmin vesi Tuotantokyky: 103 kw 0-100 0 C Jopa 6000 litraa lämmintä vettä tunnissa HW HydroHeater Liikkuva yksikkö lämpimän veden nopeaan toimitukseen

Lisätiedot

Akustiikasta. www.silentgliss.fi. Käsityksemme huoneista liittyy paljon huoneen akustiikkaan.

Akustiikasta. www.silentgliss.fi. Käsityksemme huoneista liittyy paljon huoneen akustiikkaan. Fokus akustiikkaan Akustiikasta Käsityksemme huoneista liittyy paljon huoneen akustiikkaan. Huoneet, joissa huono akustiikka ovat epämiellyttäviä ja tuntuvat kylmiltä. Kun näissä tiloissa on paljon väkeä,

Lisätiedot

3 Ääni ja kuulo. Ihmiskorva aistii paineen vaihteluita, joten yleensä äänestä puhuttaessa määritellään ääniaalto paineen vaihteluiden kautta.

3 Ääni ja kuulo. Ihmiskorva aistii paineen vaihteluita, joten yleensä äänestä puhuttaessa määritellään ääniaalto paineen vaihteluiden kautta. 3 Ääni ja kuulo 1 Mekaanisista aalloista ääni on ihmisen kannalta tärkein. Ääni on pitkittäistä aaltoliikettä, eli ilman (tai muun väliaineen) hiukkaset värähtelevät suuntaan joka on sama kuin aallon etenemissuunta.

Lisätiedot

MITÄ JOKAISEN AKUSTIKON TULEE TIETÄÄ KUULONSUOJAIMISTA. Tiivistelmä

MITÄ JOKAISEN AKUSTIKON TULEE TIETÄÄ KUULONSUOJAIMISTA. Tiivistelmä MITÄ JOKAISEN AKUSTIKON TULEE TIETÄÄ KUULONSUOJAIMISTA 1 1 Työterveyslaitos Topeliuksenkatu 41 B 00250 Helsinki heli.koskinen@ttl.fi Tiivistelmä Akustikon työssä ei yleensä voi välttyä äänialtistukselta.

Lisätiedot

THE NEW BREED NOW SHOWING!

THE NEW BREED NOW SHOWING! NOW SHOWING! THE NEW BREED Stalex syntyi vuonna 1952......ylpeälle vanhemmalleen, Arbeskolle (siis meille) viidennessä sukupolvessa toimivalle Ruotsalaiselle perheyhtiölle, joka kehittää ja valmistaa omia

Lisätiedot

Tervetuloa EW-Liner-ruiskutusmenetelmän

Tervetuloa EW-Liner-ruiskutusmenetelmän Tervetuloa EW-Liner-ruiskutusmenetelmän esittelyyn Esittelemme tässä esitteessä menetelmän, jolla viemäriputkistot saneerataan ruiskuttamalla uusi putki vanhan putken sisään. Kyseessä on ehdottomasti yksinkertaisin,

Lisätiedot