1. Lapsilta ja nuorilta on säästetty jo liikaa. On aika varmistaa heidän hyvinvointinsa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. Lapsilta ja nuorilta on säästetty jo liikaa. On aika varmistaa heidän hyvinvointinsa"

Transkriptio

1 Vaalikone 2012 Kajaani på svenska Vastausten esikatselu Teemu Niva Perussuomalaiset Tietoja minusta Nimi: Puolue: Ikä: Ammatti: Kaupunginosa/kylä: Teemu Niva Perussuomalaiset 32 Vartija Vaalilupaukseni 1. Lapsilta ja nuorilta on säästetty jo liikaa. On aika varmistaa heidän hyvinvointinsa 2. Arvokas vanhuus on turvattava 3. Kajaanin vastaanottokeskus on ajettava alas. Stop maahanmuutto hullutukselle! Ehdokkaan vastaus 1. Terveys 1. Vanhuksilla on oltava lasten päivähoitoon rinnastettava ehdoton oikeus hoitopaikkaan.

2 Jokainen elää erilaisen elämän, joten jokaisen vanhuus on erilainen. Näin ollen jokaisella on erilainen hoidon ja hoitopaikan tarve. Mielestäni heikommassa osassa olevien vanhusten hoidot tulee turvata. 2. Kunnallisten terveyspalveluiden yksityistäminen tuo palveluihin tehokkuutta ja säästää kustannuksia. Fakta: Yksityisen hoitopalvelun (=yrityksen) on tarkoitus tuottaa omistajilleen voittoa. Esimerkiksi kunnallisella puolella hoitoapulaisen palkka lähtee n eurosta ja yksityisellä puolella n euron tietämiltä. Kilpailuttamalla ja ostamalla halvin palvelu todennäköisesti saadaan kunnalle säästöjä aikaan, mutta nämä säästöt ovat siis lopulta työntekijöiden palkasta pois. Äärimmilleen vietynä nämä säästöt kohdistuvat myös vanhuksiin. Varoittavana esimerkkinä toimii tapaus Ruotsista. 3. Terveyskeskusmaksuja voidaan kunnassani korottaa. Maksujen korotukselle ei ole tarvetta. 4. Jos kotikuntasi saisi suuren rahalahjoituksen peruspalveluiden kehittämiseen, mihin seuraavista raha tulisi ensi sijassa kohdentaa. Valitse kaksi vaihtoehtoa. sosiaalitoimen palveluihin lasten päivähoitoon

3 vanhusten hoitoon kouluihin hoitohenkilökunnan palkkoihin terveyskeskuksiin erikoissairaanhoitoon Vanhusten määrä kasvaa lähitulevaisuudessa, joten rahan tarve on ilmeinen. Lapsilta ja nuorilta on säästetty jo liikaa. Nämä säästöt näkyvät ennemmin tai myöhemmin nuorison ja nuorten aikuisten pahoinvointina. Sijoitus lapsiin ja nuoriin on sijoitus tulevaisuuteen.lisäksi tällä hetkellä ollaan ajamassa osia lähikouluista alas minimalistisen säästön vuoksi (n euroa / vuosi). Ehdokkaan vastaus 2. Huolenpito 1. Oman kuntani tulee ottaa vastaan Suomesta turvapaikan saaneita pakolaisia. Tehtäväni mahdollisena kaupungin valtuutettuna on puolustaa kajaanilaisten etuja, eikä toimia koko maailman sosiaalitoimistona. 2. Jos toinen vanhemmista on kotona, perheen oikeutta saada lapsi kunnalliseen päivähoitoon tulee rajoittaa.

4 Mikäli kunnalla ei ole vapaita hoitopaikkoja ja mikäli toinen vanhemmista on puhtaasti vapaalla (ei töitä, ei opiskelua, tms), niin tällöin asiaa voisi harkita. Mutta päivähoidon puute ei saa haitata kotona olevan vanhemman työnhakua tai opiskelupaikan hakua. 3. Lasten ja nuorten syrjäytymiseen on kiinnitetty kunnassani aivan liian vähän huomiota. Lasten ja nuorten hyvinvointiin pitää panostaa. 4. Sosiaalihuollon tuensaajaksi pääsee nykyisin liian helposti. En osaa sanoa, koska en ole perehtynyt aiheeseen. Ehdokkaan vastaus 3. Kotiseutu 1. Kruununpuodinmäen silta on rakennettava tulevalla vaalikaudella.

5 Vaikka sillalle on ilmeinen tarve, niin Kajaania ei siltikään pidä uuvuttaa investointitaakan alle. Tällä hetkellä Kajaaniin rakennetaan uutta uimahallia ja Lehtikankaan koulukeskuksen suunnittelu alkaa 2013 ja mahdollinen rakentaminen Molemmat nielee ihan riittävästi verotuloja. Valitsen mieluummin maksunsa maksavan, toimivan kaupungin kuin pintakiillotetun velkakasan. 2. Kajaani osoittaa aktiivisuutensa liikuntapaikkarakentamisessa uudella vesiliikuntakeskuksella. No, tästä vesiliikuntakeskuksesta on väännetty melkein 20 vuotta. Voidaanko siis sanoa, että Kajaani on ollut aktiivinen viimeiset parikymmentä vuotta? 3. Julkisilla paikoilla olevissa roska-astioissa tulee olla kotikunnassani mahdollisuus jätteiden lajitteluun. Asiaahan voitaisiin kokeilla muutamalla paikalla. Jos lajittelu toimii ongelmitta, niin mallia voi laajentaan kokemuksien mukaan. Sekajätehän se on kallein jäte. 4. Kotikuntani on laitettava lisää rahaa teiden kunnossapitoon.

6 Kyllä, suottapa tuota päästää tieverkostoa rapistumaan. Keskustan alueella huomiota pitäisi kiinnittää enemmän kevyenliikenteen väyliin ja kannustaa ihmisiä enemmän hyötyliikuntaan. 5. Ympäristö- ja luontoarvoista voidaan kunnassani joustaa, jos siten voidaan lisätä työpaikkoja. On aika vaikea nähdä saastuneen ympäristön lisäävän työpaikkojen määrää. 6. Kiinteistöveroa on varaa korottaa kotikunnassani. Kajaanin kiinteistövero-% on 1,1. Oulussa vero on 0,7 % ja Rovaniemellä 1,35 % (lähde: veronmaksajat.fi kuntienverot2012.pdf). Joten säätövaraa kiinteistöverosta tarvittaessa löytyy. En kuitenkaan näe, että korotukselle olisi tarvetta tällä hetkellä. Ehdokkaan vastaus

7 5. Huomisen kunta 1. Kajaani ei tarvitse kumppaneita kuntauudistuksessa. Kuntauudistuksessa haetaan isompia ja vahvempia kuntia. On suotavaa, että Kajaani on ennakoiva ja aktiivinen asian tiimoilta, jotta uudistus tapahtuu kajaanilaisia hyödyttävällä tavalla. Mutta valitettava fakta on se, että uudistuksessa kajaanilaisille on tarjolla vain huonoja vaihtoehtoja. 2. Kajaanin on otettava selkeä rooli maakunnan pääkaupunkina. Kainuun väkiluku on lähellä ihmistä, josta Kajaanissa asuu n eli melkein puolet. Kajaani on aina toiminut Kainuun veturina ja näinä taloudellisesti vaikeina aikoina merkitys vain korostuu. 3. Kajaani on luovuuden, osaamisen ja vaivattoman arjen kaupunki. Mutta tästäkin huolimatta aina löytyy parannettavaa.

8 4. Kajaani on unohtanut omat vanhukset ja nuoret uusia asukkaita houkutellessaan. Nämä asiat ovat tärkeitä, kun houkutellaan paluumuuttajia Kajaaniin. 5. Kajaani tuijottaa liikaa Renforsin Rantaan tulevaisuudenuskossaan. Kajaania täytyy kehittää monipuolisesti eteenpäin. Kajaani laittoi aikoinaan kaikki munat samaan koriin UPM:n tehtaan kanssa. 6. Ikääntyvän Kajaanin työvoima ei riitä, apua on haettava ulkomailta. Pääkaupunkiseutu on jo ongelmissa maahanmuuton kanssa. Osa ihmisistä muuttaa jo ongelmia pakoon. Näin ollen apua voi hakea myös muualta kotimaan sisältä, eikä katsetta välttämättä tarvitse suunnata aina suoraan ulkomaille.

9 7. Kajaani on jättänyt matkailun vetovoimansa Vuokatin varaan. Kajaanin panostus matkailuun tarkoittaa nykyisellään lähinnä runoviikkoja. Oulujokeen ja Oulujärvelle on tulossa ajan kanssa kalaportaat. Tämä mahdollistaisi jopa lohen nousun Kajaaniin asti. Kun otetaan tämä ja linnanraunioiden potentiaali huomioon, niin Kajaanilla olisi hyvä mahdollisuus luoda kestävä pohja kalastusmatkailun luomiselle. 8. Jos kuntani olisi lähitulevaisuudessa lähdössä kuntaliitokseen, asiasta tulisi järjestää kunnassani neuvoa-antava kansanäänestys. Tämähän selvä asia. Mutta kuinka varmistetaan, että kansalaisilla on käytettävissä kaikki tarvittava tieto päätöksen tekemiseen. 9. Äänioikeusikäraja pitää laskea kuntavaaleissa 16 vuoteen.

10 10. Mitä seuraavista keinoista kunnassasi tulee ensisijaisesti käyttää kunnan menojen ja tulojen tasapainottamiseksi? Valitse kaksi tärkeintä keinoa. karsittava palveluja korotettava tai otettava käyttöön uusia palvelumaksuja korotettava veroja myytävä kunnan omaisuutta kehitettävä kunnan yritystoimintaa ja elinkeinoja otettava lisää velkaa Asiat pitää laittaa tärkeysjärjestykseen. Ei voi olla niin, että kunnan pitää tarjota kaikkia palveluita laki sääteisten palvelujen laadun kustannuksella. Mikäli tuloja koitettaisiin lisätä veroja nostamalla, niin tämä johtaa ennen pitkää yritysten ja työntekijöiden nääntymiseen verotaakan alle. On siis tärkeää turvata elinkeinojen kukoistaminen, jotta myös kaupunki menestyisi. 11. Hyvätuloisimpien maksuja kuntapalveluista pitää korottaa. 12. Kansanedustajien ei pidä asettua ehdolle kuntavaaleissa. Kansanedustajilla voi olla tiedossa myös ei-julkista tietoa, joka voi vaikuttaa kuntien tulevaisuuteen. Ja jos kuntapäättäjillä ei ole kaikkea tietoa käytettävissä, niin väärien päätösten riski kasvaa.

11 13. Yhdistyvien kuntien työntekijöille säädetty viiden vuoden irtisanomissuoja on liian pitkä. Aivan liian pitkä. Merkittävä osa kuntien yhdistämisen eduista menee viiden vuoden ajan kaksinkertaisten byrokraattien pyörittämiseen. Ja mikäli tämän viiden vuoden aikana tapahtuu uusi kuntaliitos, niin irtisanomissuoja-aika alkaa alusta. Tämä tarkoittaa pahimmillaan siis 10 vuoden suojatyöpaikkaa, vaikka järkevää tekemistä työntekijälle ei kyettäisi osoittamaan. 14. Kunnan omia työntekijöitä ei pidä valita kunnanhallituksen jäseniksi. Jokaisella on oikeus asettua vaaleissa ehdolle. Ja on vaalituloksesta kiinni, tuleeko valituksi hallitukseen asti. Ehdokkaan vastaus 6. Ihminen 1. Oletetaan, että kuntasi talous olisi kuralla. Teidän on pakko säästää. Nyt vastakkain ovat vanhukset ja lapset. Mitä teet? Leikkaan lapsilta. Leikkaan vanhuksilta. Yritän tasapuolisesti höylätä kummaltakin. On säästettävä, mutta ehdotan silti lisälainan ottamista.

12 Lainaa en ottaisi, sillä lisälaina jäisi lopulta lapsille maksettavaksi. 2. Oletetaan, että kuntasi historiallinen rakennus olisi päässyt huonoon kuntoon. Rakennusta on vaadittu purettavaksi ja tontin käyttämistä hyödyllisemmin. Toisaalta rakennusta on vaadittu historiallisen merkittävyytensä takia kunnostettavaksi. Mitä teet? Historia on hetkellistä taloudellista hyötyä arvokkaampi asia. Rakennus on kunnostettava. Taloudellinen hyöty on arvokkaampaa, kuin historia. Tontti on saatava nykyistä hyödyllisempään käyttöön. On riski, että päätöksestä tulee liian hätiköity. Ehdotan päätöksen lykkäämistä tulevaisuuteen. Kuuntelen kuntalaisten mielipiteitä ja teen päätökseni sen perusteella. Historiallista arvoa ja taloudellista hyötyä ei voi vertailla keskenään. En halua ottaa kantaa puolesta enkä vastaan. Riippuu pitkälti rakennuksesta ja sen arvokkuudesta. Mutta pääsääntöisesti menneisyyteen ei pidä jäädä roikkumaan. Ja hyvä taloudellinen tasapaino voi pelastaa muita historiallisesti arvokkaita rakennuksia. 3. Oletetaan, että kunnassasi suunniteltaisiin uutta asuinaluetta, johon halutaan sijoittaa maahanmuuttajia ja sosiaalisen tuen varassa eläviä pienituloisia rinnan hyvätuloisemman väestön kanssa. Tällä tavoin pyritään estämään kuntasi jakautuminen eriarvoistaviin alueisiin. Miten asennoidut? Näen tällaisen hankkeen suoralta kädeltä vääränä. En voi ymmärtää pyrkimystä monimuotoisesta asuinkulttuurista. Mietin voisiko hanke luoda sosiaalisesti ja inhimillisesti jotakin uutta, josta voisimme oppia. Lähden aktiivisesti hakemaan kompromissia naulaamatta omaa kantaani kiinni. Koen hankkeen yksinomaan myönteisenä. Olen lähinnä ihmeissäsi muiden suvaitsemattomuudesta. Asuntojen riittävällä tarjonnalla turvataan asuntojen hinnan kehitys siten, että mahdollisimman monella on varaa asuntoon. Näin ollen se saksalainen suunnittelija tai intialainen insinööri osaa hankkia asuntonsa vapailta markkinoilta, eikä erityisiä toimia tarvita. Jos kysymyksessa tarkoitetaan maahanmuuttajilla turvapaikan hakijoita, niin tästä kehityksestä olisi päästävä eroon.

13 4. Politiikka ja elämä edellyttävät sosiaalisia taitoja. Tämä tarkoittaa kykyä tulla toimeen erilaisissa ryhmissä ja erilaisten ihmisten kesken. Luottamustehtävässä sinulta voidaan edellyttää myös ajatuksia ja perusteltuja kannanottoja usein varsin monimutkaisista asioista. Miten toimit? Olen mielestäni sosiaalinen, viihdyn suurissa ryhmissä ja nautin keskipisteenä olemisesta. Olen aloitteellinen ja kerron myös avoimesti itsestäni ja ajatuksistani. Olen sosiaalinen, mutta tiedän olevani parhaimmillani pienemmissä kokoonpanoissa, joissa asioihin voi paneutua syvällisemmin. Rakastan nopeita päätöksiä, visioita ja suunnittelen mielelläni tulevaisuutta muiden kanssa. Minulla on syvää näkemystä, haluan visioida ja ajatella hiljaa ennen kuin tulen esiin ajatusteni kanssa. 5. Työssä tulee usein eteen tilanteita, joissa joudut ratkaisemaan monimutkaisia asioita. Miten kuvaisit yleistä asennoitumistasi päätöstilanteissa? Olen jatkuvasti varpaillani, ettei tapahdu virheitä ja vääriä päätöksiä. Tarkistan kaikki dokumentit ja pöytäkirjat erityisen huolellisesti. Luotan siihen, että muut eivät yritä johtaa minua harhaan. Ahdistun, jos en hallitse suuria ja pieniä asioita. Pyrin olemaan moitteeton. Vaadin sitä sekä itseltäni että alaisiltani. Olen sitä mieltä, ettei elämää voi hallita ja on turha uhrata energiaa kaiken maailman nipottamiseen. Mielestäni on tärkeää, että tekee parhaansa ja pyrkii toimimaan kannustavana esimerkkinä muille. Olemme kuitenkin ihmisiä ja jokainen tekee virheitä, siksi kyky toimia ryhmässä on tärkeää.

YLE Vaalikone 2012. Tietoja minusta. Vaalilupaukseni. Jarmo Nieminen, Kansallinen Kokoomus, Espoo

YLE Vaalikone 2012. Tietoja minusta. Vaalilupaukseni. Jarmo Nieminen, Kansallinen Kokoomus, Espoo YLE Vaalikone 2012 Jarmo Nieminen, Kansallinen Kokoomus, Espoo Tietoja minusta Nimi: Jarmo Nieminen Puolue:Kansallinen Kokoomus Ikä: 52 Ammatti: DI, Portfolio Manager Kaupunginosa/kylä: Laaksolahti Linkit:

Lisätiedot

Marko Ekqvist Perussuomalaiset

Marko Ekqvist Perussuomalaiset 1 / 14 27.9.2012 9:45 Yle logo Hae Uutiset Areena TV Radio Svenska Yle Helsinki Vastausten esikatselu Marko Ekqvist Perussuomalaiset Tietoja minusta Nimi: Puolue: Ikä: Ammatti: Kaupunginosa/kylä: Marko

Lisätiedot

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea

Yleinen palaute. - Toimivien ja viihtyisien päiväkotien lakkauttamista alueilta, joilla jo nyt on puute päiväkotipaikoista on vaikea Yleinen palaute - Tuntuu aivan käsittämättömältä että taas leikataan lapsista! Tulevaisuuden toivot heittopusseina! Lapset joutuvat mahdollisesti hoitoon kauemmas joten hoitopäivät pitenee eikä omalta

Lisätiedot

Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) vaalit 2008 18.9.2008. Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen.

Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) vaalit 2008 18.9.2008. Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen. Jukka Rannila VASTAUS 1 (52) Vaalit 2008 /YLE:n vaalikoneen kysymykset VASTAUKSIA YLEN VAALIKONEESEEN, versio 16.9.2008 pohdintaa 17.9.2008 pohdintaa Lukuintoa tarvitaan Vaalikoneet ovat tulleet jäädäkseen.

Lisätiedot

1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte?

1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte? 1. Minkä puolueen kunnanvaltuutettuna toimitte? Vastaajien määrä: 1028 0% 5% 10% 15% 20% 25% Keskusta 25,88% Kokoomus 19,65% Kristillisdemokraatit 1,85% Perussuomalaiset 11,67% Ruotsalainen Kansanpuolue

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI. Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet

KAJAANIN KAUPUNKI. Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet KAJAANIN KAUPUNKI Talouden tasapainottamisohjelma 2010 2016 kansalaisten mielipiteet Kajaani 21.8.2009 Sisältö 1 Yhteenveto mielipiteistä 1 2 Mistä saadaan tuloja lisää 3 Veroprosentin korotus 3 Koiraveron

Lisätiedot

w w w. s d p n a a n t a l i. n e t Yhteinen Naantali HYVÄ ELÄMÄ rakentuu oikeudenmukaisuudelle Eduskuntavaalit 17.4.2011

w w w. s d p n a a n t a l i. n e t Yhteinen Naantali HYVÄ ELÄMÄ rakentuu oikeudenmukaisuudelle Eduskuntavaalit 17.4.2011 w w w. s d p n a a n t a l i. n e t Yhteinen Naantali 1 2011 HYVÄ ELÄMÄ rakentuu oikeudenmukaisuudelle Eduskuntavaalit 17.4.2011 2 Päätoimittajalta Inhimillistä järkeä Tulotilastojen yläpään parempiosaiset

Lisätiedot

TYÖTÄ, YRITTÄMISTÄ JA VÄLITTÄMISTÄ Kokoomuksen keinot hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi

TYÖTÄ, YRITTÄMISTÄ JA VÄLITTÄMISTÄ Kokoomuksen keinot hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Jyrki Kataisen työryhmä hyvinvointiyhteiskunnan pelastamiseksi Loppuraportti 29.1.2011 TYÖTÄ, YRITTÄMISTÄ JA VÄLITTÄMISTÄ Kokoomuksen keinot hyvinvointiyhteiskunnan

Lisätiedot

TEK- paneeli: TEKin tavoitteet tasavallan seuraavan hallituksen hallitusohjelmassa

TEK- paneeli: TEKin tavoitteet tasavallan seuraavan hallituksen hallitusohjelmassa TEK- paneeli: TEKin tavoitteet tasavallan seuraavan hallituksen hallitusohjelmassa Rastita ne tulevaan hallitusohjelmaan liittyvät teemat, joihin TEKin pitäisi mielestäsi pyrkiä vaikuttamaan, sekä kerro

Lisätiedot

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20)

Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20) Kuntaliitoskyselyn tuloksia 23.2.2012 1 (20) Kesälahti & Kitee kuntaliitos 2013! Yhteenvetoraportti N=146 Julkaistu: 10.2.2012 Vertailuryhmä: Kaikki vastaajat Olen Vastaus Lukumäärä Prosentti 20% 40% 60%

Lisätiedot

PERUSTAMPERELAINEN TAMPERE

PERUSTAMPERELAINEN TAMPERE 1 PERUSTAMPERELAINEN TAMPERE Syksyn kunnallisvaaleissa päätetään, miten Tamperetta johdetaan seuraavat neljä vuotta. Aivan liian monet ovat kokeneet, että äänestämällä ei voi vaikuttaa. Asiat on jo päätetty,

Lisätiedot

HELPPOA SUOMEA Kasvatusvihkonen selkosuomeksi muokattuna. Maahanmuutto ja perhe

HELPPOA SUOMEA Kasvatusvihkonen selkosuomeksi muokattuna. Maahanmuutto ja perhe HELPPOA SUOMEA Kasvatusvihkonen selkosuomeksi muokattuna Maahanmuutto ja perhe 1 1 Maahanmuutto on iso asia perheelle 1.1 Sopeutuminen on yksilöllistä Muutto uuteen maahan vaikuttaa paljon yksilön ja perheen

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011

Hämeenlinna. - Varhaiskasvatus 2011 1 Hämeenlinna - Varhaiskasvatus 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan varhaiskasvatuksen palveluita?. 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan varhaiskasvatuspalveluita tulevaisuudessa?...

Lisätiedot

PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO

PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO 1 PALVELUKYSELYN VASTAUKSIEN YHTEENVETO kysely tehtiin 5. 30.9.2013, kyselylomake s. 58 kyselyyn vastasi 707 kajaanilaista (2 % yli 14-vuotiaista kajaanilaisista), 609 hlöä avoimen linkin kautta ja 97

Lisätiedot

PAEKKAKUNTALAENEN Kuntavaalit 2012

PAEKKAKUNTALAENEN Kuntavaalit 2012 Kuntavaalit 2012 Välittämistä ei voi ulkoistaa Keskiviikkona 17.10 klo 9.30 torilla LIHAKEITTOTARJOILU 500:lle ensimmäiselle. Ehdokkaat esittelyssä. Korva-kahvila myös avoinna. Tervetuloa! Tässä lehdessä

Lisätiedot

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011

Hämeenlinna. - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 1 Hämeenlinna - Lasten ja nuorten kasvua tukevat palvelut 2011 2 SISÄLLYS 1. Haluaisitteko antaa palautetta koskien Hämeenlinnan kasvua tukevia palveluita?... 3 2. Kuinka kehittäisitte Hämeenlinnan kasvua

Lisätiedot

Suomi-uudistus. Lokakuun kunnallisvaalit ovat tärkeimmät vuosikymmeniin. Nyt on kyse Suomen suunnasta. kunnon eläkkeen ja hyvät palvelut.

Suomi-uudistus. Lokakuun kunnallisvaalit ovat tärkeimmät vuosikymmeniin. Nyt on kyse Suomen suunnasta. kunnon eläkkeen ja hyvät palvelut. Ruoveden Kokoomus ry:n julkaisu lokakuu 2012 IK Itella Posti Oy Suomi-uudistus Lokakuun kunnallisvaalit ovat tärkeimmät vuosikymmeniin. Nyt on kyse Suomen suunnasta. Takerrummeko vanhaan, mikä johtaisi

Lisätiedot

Keskusta lähipalvelujen ja itsenäisyyden puolesta!

Keskusta lähipalvelujen ja itsenäisyyden puolesta! Keskustaviesti Keskustan Someron Kunnallisjärjestö ry:n vaalilehti 2012 www.someronkeskusta.fi Keskusta lähipalvelujen ja itsenäisyyden puolesta! Kunnallisvaaleissa päätetään kuntien tulevaisuudesta. Kuntauudistuksen

Lisätiedot

alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60 vuotta 29 34 % yli 60 vuotta 8 9 % Mies 65 76 % Nainen 20 24 %

alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60 vuotta 29 34 % yli 60 vuotta 8 9 % Mies 65 76 % Nainen 20 24 % 1 / 27 13.2.2015 16:12 joukovuolle1@gmail.com Muokkaa tätä lomaketta Näytä kaikki vastaukset Julkaise tiedot 1 Taustatiedot 1.1 Ikä alle 30 vuotta 2 2 % 31-40 vuotta 19 22 % 41--50 vuotta 27 32 % 51-60

Lisätiedot

Reilu Kurikka 1 Nyt on arvokeskustelun aika! Syksyn kunnallisvaalit lähestyvät Vaaleissa päätetään ihmisten arjen asioista - ennen kaikkea palveluista, kuten terveydenhoidosta, kouluista, vanhustenhuollosta

Lisätiedot

VALITSE KANSANEDUSTAJA, JOKA TUNTEE VANTAALAISTEN ASIAT. Kreikan tie. Työ. Kituuttaminen. www.vantaankokoomus.fi

VALITSE KANSANEDUSTAJA, JOKA TUNTEE VANTAALAISTEN ASIAT. Kreikan tie. Työ. Kituuttaminen. www.vantaankokoomus.fi Kreikan tie Kituuttaminen Työ VALITSE KANSANEDUSTAJA, JOKA TUNTEE LAISTEN ASIAT. Vantaalta on kaupungin kokoon ja väkilukuun nähden poikkeuksellisen vähän kansanedustajia. Tehdään korjausliike valitaan

Lisätiedot

Matti Tulla. Turvallista elämää! Matin virallinen vaalilehti II. www.tulla.fi. Ympäristöyrittäjä Eduskuntavaaliehdokas

Matti Tulla. Turvallista elämää! Matin virallinen vaalilehti II. www.tulla.fi. Ympäristöyrittäjä Eduskuntavaaliehdokas Ympäristöyrittäjä Eduskuntavaaliehdokas Matti Tulla Matin virallinen vaalilehti II Turvallista elämää! 78 Eduskuntavaalit 17.4.2011 Ennakkoäänestys 6.-12.4.2011 Katso Matin vaaliteemat lehden sivulta 8!

Lisätiedot

KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET. 1. Terveisenne elinympäristöä suunnitteleville rakentajille ja virkamiehille: Karkkila.

KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET. 1. Terveisenne elinympäristöä suunnitteleville rakentajille ja virkamiehille: Karkkila. MAASEUTUASUMISEN VETOIVOIMATEKIJÄT JA LAATU - kyselytutkimus viimeisen viidenvuoden aikana Länsi-Uudenmaan maaseudulle muuttaneille Koottu 25.3.2010 / MAL koordinaattori KYSELYKAAVAKKEEN LOPUN TERVEISET

Lisätiedot

PORVARILLINEN MIELIPIDELEHTI 2 /08 PAINOS 87.000 JAETAAN JOKA KOTIIN VANTAALLA UUTTA TOIVOA KUNTIIN

PORVARILLINEN MIELIPIDELEHTI 2 /08 PAINOS 87.000 JAETAAN JOKA KOTIIN VANTAALLA UUTTA TOIVOA KUNTIIN U usiv antaa PORVARILLINEN MIELIPIDELEHTI 2 /08 PAINOS 87.000 JAETAAN JOKA KOTIIN VANTAALLA UUTTA TOIVOA KUNTIIN Lokakuun kuntavaalit antavat suuntaa kuntiemme kehittämiselle. Kokoomuksella on kuntavaaleissa

Lisätiedot

ETUKANSI. 2012 Jaakko Savolainen ja Matias Savolainen

ETUKANSI. 2012 Jaakko Savolainen ja Matias Savolainen ETUKANSI 2012 Jaakko Savolainen ja Matias Savolainen Sisällysluettelo Johdanto. 2 Asuntosijoittajan 10 sudenkuoppaa..... 3 6 syytä ryhtyä asuntosijoittajaksi...4 Huomioitavaa vuokratuloa laskettaessa....10

Lisätiedot

www.tamperelainenkokoomus.fi MATKA SANOISTA TEKOIHIN ON YLLÄTTÄVÄN LYHYT!

www.tamperelainenkokoomus.fi MATKA SANOISTA TEKOIHIN ON YLLÄTTÄVÄN LYHYT! www.tamperelainenkokoomus.fi MATKA SANOISTA TEKOIHIN ON YLLÄTTÄVÄN LYHYT! Tamperelainen Kokoomus www.tamperelainenkokoomus.fi Ennakkoäänestys 17.-23.10.2012 Kunnallisvaalit 28.10.2012 Maailman paras Tampere

Lisätiedot

Äänestä avoimemman kunnan puolesta vaaleissa 28.10.

Äänestä avoimemman kunnan puolesta vaaleissa 28.10. Avoimempi Kaarina Tärkeintä on palveluiden laatu ja saatavuus Äänestä avoimemman kunnan puolesta vaaleissa 28.10. Ennakkoäänestys 17. 23.10. Kommunen är vårt gemensamma hem en hurdan kommun vill du ha?

Lisätiedot

valmiina lähtöön Toiminnan aika sivu 3 Harrastuksena paloautot sivu 4 Huhtasuolla hyvä arki sivu 7 Uusi liikuntahalli Palokkaan sivu 13

valmiina lähtöön Toiminnan aika sivu 3 Harrastuksena paloautot sivu 4 Huhtasuolla hyvä arki sivu 7 Uusi liikuntahalli Palokkaan sivu 13 Lohikosken sosialidemokraatit ry. HUHTASUON SOSIALIDEMOKRAATIT ry. 2/2008 valmiina lähtöön Toiminnan aika sivu 3 Harrastuksena paloautot sivu 4 Huhtasuolla hyvä arki sivu 7 Uusi liikuntahalli Palokkaan

Lisätiedot

SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE VUODELTA 2009. Sirkku Bilaletdin 30.3.2010

SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE VUODELTA 2009. Sirkku Bilaletdin 30.3.2010 SOSIAALIASIAMIEHEN SELVITYS KUNNANHALLITUKSILLE VUODELTA 2009 Sirkku Bilaletdin 30.3.2010 Kunnanhallituksille Sosiaaliasiamiehen kertomus on lyhyt katsaus sosiaalihuollon asiakkaiden asemaan ja oikeuksien

Lisätiedot

Täysistunnon pöytäkirja PTK 72/2012 vp

Täysistunnon pöytäkirja PTK 72/2012 vp Lähde 20.7.2012 kello 11:09 http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_72_2012_ke_p_1.shtml Täysistunnon pöytäkirja PTK 72/2012 vp < Paluu Sivun loppuun Tarkistamaton versio1.1 PTK 72/2012 vp 72.

Lisätiedot