Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä"

Transkriptio

1 Yksi keskus kaksi järjestelmää Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä

2 Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä Firelink-näytteenotto järjestelmä Konventionaaliset paloilmoitinlaitteet Aukipitomagneetit Turvavalot Yksi keskus kaksi järjestelmää ATEX (EX) -tilan laitteet Linjailmaisimet Ohjausyksiköt Ilmaisimet ja kannat Lämpöilmaisukaapeli Opastevalot Hälyttimet Analogiset paloilmoitinlaitteet Sireenit ja vilkut Palokellot Painikkeet Ainutlaatuinen integroitu evakuointijärjestelmä PRODEX FireLux tarjoaa yhdessä kokonaisuudessa sekä täydellisen paloilmoitinjärjestelmän että turvavalojärjestelmän. Laitteisto koostuu Hedengren Securityn suunnittelemista PRODEX EML -paloilmoitinkeskuksista ja NEPTOLUXopaste- ja turvavaloista sekä Hochiki Ltd:n valmistamista paloilmaisimista. Järjestelmän paloilmoitinkeskus, paloilmaisimet ja turvavalot täyttävät EN54-vaatimukset ja tämän lisäksi turvavalot täyttävät turvavaloille asetetut EN-standardit mm. standardin EN Tehokasta toimintavarmuutta PRODEX FireLux -järjestelmä mahdollistaa, että PRO- DEX EML -palokeskuksen analogiseen suursilmukkaan asennetaan sekä opaste- ja turvavaloja että paloilmaisimia. Poistumistievalot ja paloilmaisimet voidaan sijoittaa suursilmukkaan täysin vapaasti ihan sen mukaan miten kaapelointi on edullisinta toteuttaa. PRODEX FireLux -järjestelmän kaapelointikuluissa saavutetaan merkittävää säästöä kun turvavaloille ei tarvitse tehdä erillistä palonkestävää FRH-kaapelointia. Normaalitilanteessa kenttälaitteet, paloilmaisimet ja turvavalot, saavat käyttöjännitteen suursilmukasta. Verkkokatkon aikana paloilmaisimet saavat käyttöjännitteensä palokeskuksen akustosta, kun taas turvavalot toimivat omilla pitkäikäisillä Li-Po-akuillaan. Poistumistievalojen hajautettu varavoima varmistaa laitteiston toiminnan kriisitilanteissa. PRODEX FireLux -järjestelmässä paloilmoitinkeskus PRODEX EML valvoo ja testaa koko ajan suursilmukassa olevien paloilmaisimien ja turvavalojen toimintaa ja ohjaa turvavalot täyteen tehoon palohälytyksestä. Keskus seuraa savuilmaisimien likaantumisastetta sekä led-pohjaisten turvavalojen Li-Po-akkujen ja ledien kuntoa. Näin saadaan automaattisesti tehtyä turvavaloille määritetyt lakisääteiset määräaikakokeilut EN standardin mukaisesti. Kenttälaitteiden antamat paloilmaisimien palo- ja ennakkohälytystiedot ohjautuvat MUP-käyttölaitteen näyttöön sekä palokeskuksen tapahtuma- ja hälytysmuistiin. Samanaikaisesti hälytystieto välitetään viranomaisten aluehälytyskeskukseen. Opasteja turvavaloista tulevat vikatiedot ohjataan PRODEX EML -keskuksen tapahtumamuistiin ja sieltä edelleen erillisen vikalähdön kautta huoltoliikkeen vikapäivystykseen.

3 Lämpöilmaisukaapeli HDC-68 Rakennuksen ulkopuolelta tulevien tai aiheutettujen palojen valvontaan. Asennetaan esim. räystään alle. Analoginen DM/M-lämpöilmaisin ACB-E Konfiguroitavissa DM- tai M-lämpöilmaisimeksi. Lämpötila-alue on konfiguroitavissa +40 C C asti. Turvavalaisin NF-66 Turvavalo- ja palojärjestelmän integroinnin ansiosta kattovalaisimet voidaan ohjelmoida siten, että valot syttyvät joko palohälytyksestä tai häiriöstä sähköverkossa. Yhdistelmäilmaisin ACA-E Sekä optisen savuilmaisimen että lämpöilmaisimen toiminnot ovat konfiguroitavissa erikseen. Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Turvavalo/askelvalaisin NA-55 Osoitteellisia, led-pohjaisia yleisvaloja voidaan asentaa askelvalaisimina tai lattiatason yläpuolelle valaisemaan poistumisteitä. Hälytyksensiirto GSM/GPRS/IP Järjestelmän tekemät hälytykset ja vikatiedot on siirrettävissä erilaisilla siirtoteillä (GSM, GPRS ja IP) hätäkeskukseen, huoltoyhtiöön ja/tai järjestelmän haltijalle. Keskuksen tilatietoja, ilmaisimien likaantumisastetta ja turvavalojen toimintakuntoa voidaan seurata etävalvontana mainittujen yhteyksien kautta. Palokellot Sisätiloissa MBF- 6EV/24 ja ulos asennettava MBA/6+BBX (asennuskotelolla BBX-4). HedGraphics HedGraphics-hälytysgrafiikkaohjelmistolla voidaan paikantaa vioittunut/hälyttänyt laite kolmitasoisella karttapohjalla. Ohjelmisto soveltuu niin paikallis- kuin etävalvonta käyttöön ja siihen voidaan liittää myös mm. Hedsamkuluvalvonta- ja HHL-murtohälytysjärjestelmät.

4 Opastevalo NF-20 Opastevalojen kirkkaus voidaan säätää olosuhteiden mukaiseksi. Palohälytystilanteessa tai verkkokatkoksen aikana ne valaisevat voimakkaasti ja tilanteen normalisoiduttua valot palaavat ohjelmoituun tasoon. Optinen savuilmaisin ALG-EN Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä (herkkyys konfiguroitavissa) niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Vaihdettava savukammio takaa nopean, helpon ja kustannustehokkaan huollon. PRODEX MUPkäyttölaite PRODEX-paloilmoitinkeskuksen käyttölaite MUP on varustettu graafisella näytöllä, josta näkyy keskuksen tilatiedot. Yhteen keskukseen on liitettävissä kahdeksan käyttölaitetta. MUP:n koteloon mahtuu A3-kokoiset paikantamiskaaviot. Firelink-näytteenottoilmaisin Erittäin herkkä laser valvoo ja analysoi savupartikkeleita. Savupartikkelin koko vaihtelee 0, µm. Laaja herkkyysalue 0, %/m asti. Osoitteellinen palopainike HCP-E Hälyttäessä painikkeen led-merkkivalo syttyy ja muovikansi paljastaa keltaisen alueen. Muovilasi on ns. särkymätön.

5 Energiatehokkuutta ja vihreitä arvoja PRODEX FireLux -järjestelmässä käytetyt poistumistievalot pohjautuvat täysin led-ratkaisuihin, jolloin saavutetaan merkittävää säästöä laitteiston käyttöön ja ylläpitoon liittyvissä energiakuluissa ja CO 2 -päästöissä verrattuna loisteputkiin perustuviin turvavalojärjestelmiin. Valaisimet on toteutettu useiden yksittäisten ledien kokonaisuutena ja näin on varmistettu ettei yhden ledin vioittuminen aiheuta koko valaisimen pimenemistä. Usean ledin valaisimissa on saatu ledeille johdettu polttovirta vain 80% valmistajan suositusvirroista ja näin on varmistettu valaisimen käyttöikä erittäin pitkäksi. Sadan valaisimen järjestelmä Vuosittaiset CO 2 -päästöt (kg)* ja energiankulutus (kwh) 8 W loisteputki Yksilöllisiä valvontaratkaisuja PRODEX FireLux -järjestelmä soveltuu monipuolisten laiteratkaisujen ansiosta asennettavaksi niin toimistotiloihin kuin esim. kirkkoihin, teollisuushalleihin, kauppakeskuksiin, tehtaisiin, kouluihin sekä päiväkoteihin. Kohteen paloturvallisuus voidaan suojata erilaisilla savu-, lämpö- ja yhdistelmäilmaisimilla sekä lämpökaapeleilla että näytteenottojärjestelmällä. Kaikkia valvontaratkaisuja voidaan hyödyntää yhtä aikaa tai erikseen PRODEX EML -keskuksessa kohteen tarpeiden mukaan. 2733,12 kg kwh LED 230 V Neptolux 911,04 kg 113,88 kg 3504 kwh 438 kwh * 236g/kWh/VTT Oy Hedengren Ab perustettiin 1935 Hedengrenin valmistama opastevalo 1950 Hedengrenin paloilmoitinjärjestelmien toimitukset alkoivat 2003 PRODEX paloilmoitinjärjestelmä 2005 Neptolux turvavalojärjestelmä 2010 PRODEX FireLux evakuointijärjestelmä PRODEX FireLux -järjestelmän edut: Yksi keskus, yksi kaapelointi - kaksi järjestelmää Kustannustehokas koko elinkaaren ajan: asennus, käyttöönotto ja ylläpito Ohjaava järjestelmä palotilanteessa Joustava ja varma ylläpito; turvavalojen automaattitestaus Poistumistievalojen toimintavarmuus valaisinkohtaisilla varavoimilla Tarkastus-/huoltotoiminta kattaa kaksi kokonaisuutta Ympäristöystävällinen: akut, ledit ja erittäin pieni virrankulutus

6 Keskuslaitteet PRODEX-500/1A paloilmoitinkeskus, yksi HOAN-silmukkakortti (á 127 osoitetta) laajennettavissa kolmella silmukkakortilla; joko osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla MUP/FIN-käyttölaite ei sisälly hintaan neljä palokelloryhmää, yht. 1 A liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC virrankulutus 104 ma mitat 720 x 400 x 145 mm vaaleanbeige PRODEX-500/2A paloilmoitinkeskus, kaksi osoitteellista silmukkakorttia (á 127 osoitetta) laajennettavissa kahdella silmukkakortilla; joko osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/3A paloilmoitinkeskus, kolme osoitteellista HOAN-silmukkakorttia (á 127 osoitetta) laajennettavissa yhdellä osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/4A paloilmoitinkeskus, neljä osoitteellista HOAN-silmukkakorttia (á 127 osoitetta) ei laajennettavissa PRODEX-500/8K paloilmoitinkeskus yksi konventionaallinen HOCO-silmukkakortti (á 8 silmukkaa) laajennettavissa joko kolmella osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla MUP/FIN-käyttölaite ei sisälly hintaan neljä palokellolinjaa, yht. 1 A liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC virrankulutus 111 ma mitat 720 x 400 x 145 mm vaaleanbeige, RAL 9010 PRODEX-500/16K paloilmoitinkeskus kaksi konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) laajennettavissa kahdella osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/24K paloilmoitinkeskus kolme konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) laajennettavissa yhdellä osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla 6 PRODEX-500/32K paloilmoitinkeskus neljä konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) ei laajennettavissa PRODEX-100 paloilmoitinkeskus Pienestä koostaan huolimatta PRODEX-100 paloilmoitinkeskus pitää sisällään graafisella näytöllä varustetun MUP-käyttölaitteen, A3-kokoa olevat paikannuskaaviot ja varavoima-alustan. Keskus soveltuu siistin ulkonäkönsä vuoksi mainiosti yritysten pääsisäänkäyntiin, paraatiovelle. Ainutlaatuiseksi PRODEX-100 paloilmoitinkeskuksen tekee analogisten ja konventionaalisten paloilmaisimien liitäntämahdollisuus samaan keskukseen. perusversiossa 4 konventionaalista silmukkaa emokortilla; laajennettavissa yhdellä silmukkakortilla: joko konventionaalisella HOCO- tai analogisella HOAN-kortilla max. 127 osoitteellista pistettä tai 128 ryhmää HOAN-kortilla, max. 384 konventionaalista pistettä HOCO-kortilla (lisätilaustuote) liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC jännitelähdöt: 0,1 A 1 x palo, 1 x vika sisääntulot: 4 x ohjelmoitava lisärelelähtö: 1 x ohjelmoitava, jännitelähtö 0,1 A 1 x ohjelmoitava 24 V/7 Ah tai vaihtoehtoisesti 24 V/14 Ah mitat 620 x 385 x 135 mm PRODEX-100/1A paloilmoitinkeskus, käyttölaite MUP/FIN ja HOAN-silmukkakortti sisältyy hintaan ei ole laajennettavissa yksi suursilmukka, jossa 127 osoitetta MUP PRODEX-käyttölaite Selkeällä graafisella näytöllä varustettu käyttölaite, joka voidaan sijoittaa keskusten PRODEX-100 ja PRODEX-500 yhteyteen tai erilleen RS485-väylään. Käyttölaitteesta löytyy kuuden kielen valikko (suomi, ruotsi, norja, viro, englanti ja venäjä). Käyttölaitteen koteloon mahtuu A3-kokoinen paikantamiskaavio. Käyttölaite voidaan myös integroida keskukseen. Paikantamiskaaviossa on MUP-käyttölaitteen käyttöohje ja päiväkirja. Kuvassa MUP-käyttölaite on asennettu MUPKIT-koteloon. Mikäli MUP integroidaan PRODEX-500-keskukseen, jää MUPKIT pois ja keskukseen asennetaan tilalle erillinen suojalevy ja uusi lukollinen ovi; tämä yhdistelmä on nimeltään PRODEXKIT. opastava käyttölaite 8 kpl käyttölaitteita liitettävissä PRODEX-keskuksiin näyttö 64 x 216 pikseliä liitäntä: RS485 sijoitettavissa 560 m päähän keskuksesta, ilman väylävahvistusta hälytysnäytössä paikantamiskaavion sivunumero Huom! Hintaan sisältyy PRODEXMAP sekä joko MUPKIT tai PRODEXKIT. (Kuvassa MUPKIT:iin asennettuna) mitat 510 x 400 x 70 mm

7 PRODEX LL hälytyskoje PRODEX LL hälytyskoje varastoi hälytyksen ajanjakson, jonka paloviranomaiset ovat antaneet estääkseen ns. virheelliset hälytykset. käytetään Ruotsissa MINI-LLT-NO/10100 hälytyskoje on asuntoon asennettu palohälytyksen palautusyksikkö, jolla voi viivästyttää palohälytyksen antamista hätäkeskukseen. Virheelliset palohälytykset ovat palautettavissa MINI-LLT:ltä, jolloin hätäkeskukselle ei välitetä turhia palohälytyksiä. käytetään Norjassa MUPKIT MUP-kotelo tyhjä kotelo MUP-käyttölaitetta varten kaksi avainta sisältyy toimitukseen PRODEX-KLG hälytysnäyttö RS485-väylään infotaulu vain paloilmoituksia varten näyttää saman tekstin kuin MUP-käyttölaite useita hälytyksiä -selailupainike sisäisen summerin vaiennuspainike vaatii PRODEX-100-keskuksella vielä SERKIT-yksikön PRODEXKIT prodex lukollinen ovi kaksi avainta sisältyy toimitukseen MUP/WINDOW MUP:in näytön suojapleksi erillinen pleksilasi asennettavaksi kotelon ikkunan aukkoon mekaanista suojausta varten, esim. ilkivalta sopii sekä MUPKIT-, PRODEXKIT että PRODEX-100-koteloille PRODEXBOX lisäakkukotelo enintään 4 kpl 12 V/20 Ah akkua varten asennetaan välittömästi PRODEX-500- keskuksen alle mitat 400 x 426 x 145 mm BATTKIT/4 akkukaapelisarja neljälle akulle käytettäessä PRODEXBOX-koteloa PRODEX EXPANDER/2+ prodex laaj. yks/2keskusta Expander-yksikön avulla voidaan liittää jopa 12 keskusta asennetaan yleensä PRODEX-500-keskuksen akkutilaan Akut HHL-LAN verkkokortti HHL-keskuksen tai Intren liittämiseen lähiverkkoon yksi RS-232-sarjaliikenneportti 10/100base-TX-liitäntä lähiverkkoon käyttöjännite 9-30 VDC PRODEX PVE tarkkailutaulu ilmoittaa yhteisestä: palohälytyksestä, ennakkopalohälytyksestä tai vikahälytyksestä sisäinen summeri kuitattavissa kojeesta käsin, muut hälytykset palautetaan paloilmoitinkeskuksesta ennakkohälytyksessä erilainen ääni kuin palohälytyksessä käyttöjännite VDC mitat 62 x 62 x 35 mm RT1270 paikallisparisto kapasiteetti 7,0 Ah jännite 12 V mitat 151 x 65 x 101 mm RT12200 paikallisparisto kapasiteetti 20 Ah jännite 12 V mitat 181 x 77 x 167 mm Analogiset paloilmoitinlaitteet Ilmaisimet ja kannat Analogiset ilmaisimet ACA-E yhdistelmäilmaisin Flat Response -tekniikan ansiosta yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Optinen savuilmaisin voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä tietyksi ajaksi, jolloin vain lämpöilmaisin on toiminnassa. optinen savu- ja maksimilämpöilmaisin (molemmat toiminnot konfiguroitavissa erikseen) lämpötila-alue +40 C C asti maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osat 5 ja 7 huoltotilanteessa savukammio on vaihdettavissa tai puhdistettavissa paikan päällä palon ennakkohälytys käyttöjännite VDC lepovirta 450 µa /ABS-muovi 7

8 ALG-EN analoginen optinen savuilmaisin Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Lisäksi optinen savuilmaisin on yhtä herkkä niin kiinteän kuin haihtuvan materiaalin palolle. Savuilmaisimen herkkyys on säädettävissä. Savukammio on vaihdettavissa, mikä mahdollistaa nopean, helpon ja kustannustehokkaan huollon. optinen savuilmaisin maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osa 5 palon ennakkohälytys kaksi hälytyslediä käyttöjännite VDC lepovirta 390 µa tai musta ALG-E(NP) BLACK ACB-E lämpöilmaisin (DM/M) Analoginen DM/M-lämpöilmaisin, joka on konfiguroitavissa joko DM-lämpöilmaisimeksi ja M-lämpöilmaisimeksi (reagoi lämpötilan nousunopeuteen tai maksimilämpötilaan) tai pelkäksi M-lämpöilmaisimeksi (reagoi maksimilämpötilaan). kaksitoiminen DM/M-(differentiaali-maksimaali/maksimaali) lämpöilmaisin lämpötila-alue +40 C C testattu: EN54, osa 5 palon ennakkohälytys käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa /ABS-muovi ACB-EW lämpöilmaisin (DM/M) kosteisiin tiloihin Analoginen DM/M-lämpöilmaisin kosteisiin tiloihin. Toimitetaan asennuskannalla varustettuna. kaksitoiminen DM/M-(differentiaali-maksimaali/maksimaali) lämpöilmaisin kosteisiin tiloihin lämpötila-alue +44 C C käyttölämpötila -10 C C maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osa 5 suojausluokka IP67 asennuskanta (YBN-R/3) sisältyy toimitukseen asennetaan DFG/2-rasiaan (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa mitat kannalla Ø 100 x 52 mm /ABS-muovi YBN-R/3 ilmaisinkanta suojausluokka IP20 Hochikin analogisiin ilmaisimiin ja Neptoluxin turvavalaisimiin mitat Ø 100 x 10 mm tai musta: YBN-R/3NP BLACK YBO-R(SCI) asennuskanta oikosulkuerottimella Asennuskanta IP20 sisäänrakennetulla oikosulkuerottimella. Oikosulkuerottimella voidaan rajata käytöstä poisjäävä valvonta-alue kaapeli- tai ilmaisinvian sattuessa. Oikosulkuerottimella varustettua asennuskantaa tulee käyttää siirryttäessä yhdeltä paloalueelta toiselle, kuitenkin viimeistään joka 32 ilmaisimen/painikkeen tai ohjausyksikön jälkeen. Merkkilamppu loistaa kun suursilmukassa on havaittu oikosulku. Kantaan asennettu ilmaisin on silloin vielä toiminnassa. Hochikin analogisiin ilmaisimiin virrankulutus 50 µa mitat Ø 100 x 13 mm YBD-RA ilmaisinkannan korotusrengas mitat Ø 110 mm, korkeus 16 mm YBX/2 asennuskannan tiiviste analogisiin ja konventionaalisiin ilmaisinkantoihin mitat Ø 110 x 13 mm, sisä Ø 103 x 6 mm YBN-UA ilmaisimen upotussarja upotussarjalla voidaan upottaa kanta ja osa ilmaisimesta alakattoon mitat Ø 140 mm, korkeus 44 mm S-1/BC kansi CHQ-BS/YBO-R/SCI käytetään oikosulkuerotinkannalle tai YBO-BS-kantaäänisummerin kannalle, jos ilmaisinta ei asenneta YBO-BS kantaäänisummeri Sopii erinomaisesti huonekohtaiseen hälytykseen hotelli- ja majoituskiinteistöissä. Saadaan osoitekohtainen tai ryhmäkohtainen hälytys. Valittavissa erilaiset hälytysäänet palolle ja ennakkohälytykselle. Summerille on valittavissa 7 erilaista ääntä. Kantaäänisummerin käyttöjännite tulee suursilmukasta. 7 erilaista hälytysääntä äänenvoimakkuus db erilaiset hälytysäänet palolle ja ennakkohälytykselle ryhmiteltävissä vain analogisiin ilmaisimiin asennuskanta (lisävaruste) samassa silmukassa voi soida 60 kpl yhtäaikaa edellyttäen, että äänitaso on 85 db mitat Ø 100 x 30 mm 8

9 PRODEX ECOSOUNDER kantaäänisummeri ohjaus rinnakkaismerkkilamppuliittimestä yksi katkonainen hälytysääni, äänenvoimakkuus n. 85 db/1 m ja hälyttää ainoastaan palohälytyksestä ei voida ryhmitellä kuten YBO-BS sopii sekä analogiseen että konventionaaliseen järjestelmään enintään 5 kpl samaan silmukkaan ilmaisinkanta erikseen mitat Ø 115 x 32 mm YBO-BSB kantaäänisummeri vilkulla kuten YBO-BS, mutta varustettuna 360º-vilkulla PRODEX RM/2 rinnakkaismerkkilamppu Voidaan käyttää näyttämään paloilmaisimen palohälytys. Käytetään jos ilmaisimessa ei ole merkkilamppua tai jos ilmaisin joudutaan sijoittamaan siten, ettei sen oma merkkilamppu näy riittävästi. Rinnakkaismerkkilamppua voidaan käyttää myös keskuksen palohälytystiedon ilmaisuun ohjaten merkkilamppua joko suoraan valvotusta jännitelähdöstä tai kierrättäen jänniteulostulon jännitteen releen kautta. LED käyttöjännite 5-40 VDC mitat Ø 74 x 20 mm TCH-B100 ohjelmointilaite ohjelmointilaite analogisten ilmaisimien osoitteiden ohjelmointiin helposti ja nopeasti ilmaisimen osoite on muutettavissa ainoastaan ohjelmointilaitteella ohjelmointikaapeli PL-2 kantaäänisummereille YBO-BS ja YBO-BSB sekä lämpöilmaisimelle ACB-EW sisältyy hintaan ohjelmointikaapeli PL-3 palopainikkeelle HCP-E sisältyy hintaan kolmen ledin nestekidenäyttö 9 V paristo (koko PP3) riittää n käyttökertaan soveltuu: ilmaisimille ALG-EN, ACA-E ja ACB-E; HCP-E-palopainikkeelle, CHQ- WS2/CHQ-WSB-sireenille/vilkulle, YBO- BS-kantaäänisummerille sekä Neptoluxin valaisimille NA ja NAH mitat 160 x 100 x 30 mm PRODEX-T1 PRODEX osoitetarra/1 saatavissa arkit silmukkanumeroon T8 asti jokaisessa arkissa ko. silmukkanumero ja 127 osoitetta osoitteellisille ilmaisimille/painikkeille ja ohjausyksiköille suursilmukkaan Painikkeet Ohjausyksiköt HCP-E palopainike suhteellinen kosteus % testattu: EN54-11 uppoasennus LED-merkkivalo särkymätön muovilasi pinta-asennuskotelo SR2G (lisävaruste) nostettava suojakansi PS200/ (lisävaruste) käyttöjännite VDC lepovirta 215 µa mitat (uppo/pinta) 88 x 88 x syvyys 25/58 mm muovi HCP-W palopainike IP67, symbolilla suhteellinen kosteus % testattu: EN54-11 pinta-asennus suojausluokka IP67 käyttöjännite VDC lepovirta 280 µa muovi CHQ KOTELO kotelo CHQ/DIM/SZM/DSC/ DRC/MRC korvaa entiset kotelot CHQ-BOX-S ja CHQ-BOX-L mitat 157 x 127 x 35 mm CHQ-DIM(SCI) moduuli kontaktivalvontaa varten kaksi sisäänmenoa ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen korvaa entisen releyksikön CHQ-S (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-DRC(SCI) ohjausmoduuli ohjausreleyksikkö suursilmukkaan yksi valvottu sisäänmeno kaksi relettä ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen korvaa entisen releyksikön CHQ-R (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) 9

10 CHQ-DSC(SCI) ohjausmoduuli yksi valvottu sisäänmeno kaksi valvottua ja ohjelmoitavaa lähtöä lähdöt ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen vaatii ulkopuolista varmennettua jännitelähdettä korvaa entisen releyksikön CHQ-B (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-MRC(SCI) ohjausmoduuli ohjausyksikkö suursilmukkaan valvottu sisäänmeno ohjaa 250 V releulostuloa tai vaihtoehtoisesti 48 VDC/2 A jännite suursilmukasta korvaa entisen CHQ-SIO-yksikön (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-SZM(SCI) ohjausmoduuli ilmaisinkeskitin, mm. sprinklerin liitäntää varten maksimi 6 ilmaisinta maksimi 32 ilmaisinta edellyttäen, että liitetään ainoastaan DFG-60BLKJ-lämpöilmaisimia jännite suursilmukasta korvaa entisen CHQ-MZ-yksikön (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-Z osoiteyksikkö Osoitteellinen ilmaisinkeskitinyksikkö, jolla voidaan liittää enintään 2 kpl konventionaalista alasilmukkaa (yht. 32 kpl ilmaisinta) suursilmukkaan. Yksikkö tarvitsee erillisen varmennetun ulkopuolisen jännitesyötön joko PRODEX-palokeskuksesta tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisesta verkkokojeesta, esim. HEDSAM-POW5. (HUOM! Räjähdysvaaralliseen EX-tilaan tulee käyttää tyyppiä CHQ-Z (i.s.) yhdessä EX-erottimen kanssa sekä EX-tilaan tarkoitettuja ilmaisimia.) alasilmukan pääteyksikkö TE-RH-E kotelo CHQ-BOX-L, IP67 (lisävaruste) käyttöjännite: suursilmukka VDC, ulkopuolinen 24 VDC lepovirta 350 µa, ulkopuolinen 800 µa, hälytysvirta ulkopuolinen 70 ma maksimi (molemmat alasilmukat palotilanteessa) mitat kotelolla 235 x 160 x 95 mm EXTOUT-8/R relekortti 8 valvottua jännitelähtöä kuormitus maksimi 300 ma/lähtö vaatii ulkoisen jännitesyötön, esim. HEDSAM-POW5 toimintajännite VDC virrankulutus 24 V/10 ma EXTOUT-8R2A relekortti käytetään PRODEX-järjestelmässä, keskusversio 1.38 tai uudempi lähdöt 24 VDC vikavalvottuja sulakesuojattuja relelähtöjä kortti valvoo siihen kytkettyä kaapelia ja kuorman vastusarvoa vastuksen raja-arvot ovat Ω ja kortilla opetetaan vastusarvo ennen käyttöönottoa maksimikaapelimatka 500 m DC IN -virta maksimi 10 A lähdöt L1...L8 virta maksimi 2 A; lähdöt L1 + L2...+ L8 virta maksimi 10 A toimintajännite VDC, DC IN -jännite VDC mitat (l x k x s) 145 x 108 x 50 mm Konventionaaliset paloilmoitinlaitteet Ilmaisimet ja kannat Konventionaalinen kolmikantasarja SLR-E3N konventionaalinen optinen savuilmaisin käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa DCD-AE/3 konventionaalinen DMilmaisin Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. lämpötilan nousunopeuteen perustuva konventionaalinen DM-lämpöilmaisin kiinteällä hälytyslämpötila-arvolla +60 C käyttöjännite 9,5-30 VDC DCD-CE3 konventionaalinen DMilmaisin Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. konventionaalinen DM-lämpöilmaisin kiinteä hälytyslämpötila-arvo +90 C käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa 10

11 DFJ-AE/3 lämpöilmaisin Konventionaalista M-lämpöilmaisinta käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä ja jossa DMilmaisinta ei voida käyttää. lämpötilailmaisin +60 C käyttöjännite 9,5-30 VDC DFJ-CE3 lämpöilmaisin Konventionaalista M-lämpöilmaisinta käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä ja jossa DMilmaisinta ei voida käyttää. SLK-EN. optinen savuilmaisin CD-sarja (vanha) Hochikin CD-sarjan optinen savuilmaisin. Erityisen herkkä savulle, jossa on suuria partikkeleita (näkyvä savu), hitaasti kehittyvälle ja/tai kytevälle palolle. (HUOM! CD-sarjan ilmaisimet ovat yhteensopivia ainoastaan asennuskannan YBF-RL/4H5 tai YBF-RL/4H5H kanssa. CD-sarjan ilmaisimia ei saa asentaa CDX-malliston asennuskantaan YBN-R/4.) testattu: EN54, osa 7 ilmaisimen merkkiledit sijaitsevat kannassa YBF-RL/4H5 käyttölämpötila -20 C C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa lämpötilailmaisin +90 C käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa YBF-RL/4H5 ilmaisinkanta asennuskanta CD-sarjan konventionaalisille ilmaisimille ei sovi CDX-sarjan ilmaisimille YBN-R/6 ilmaisinkanta DFG-60BLKJ lämpöilmaisin ulkotiloihin Hochikin kolmikantasarja on yhteensopiva Hochikin CDX-sarjan kanssa. (Huom! CD-sarjan ilmaisimet ja kannat eivät ole yhteensopivia kolmikanta- ja CDX-sarjojen kanssa.) ilmaisinkanta konventionaalisille ilmaisimille suojausluokka IP20 mitat kannalla Ø 100 x 8 mm käyttölämpötila -30 C C hälytyslämpötila 60 C suojausluokka IP67 asennetaan DFG/2-asennusrasiaan (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC lepovirta erittäin pieni mitat kannalla Ø 98 x 45 mm CD-sarja YBO-R/6R relekanta Hochikin kolmikantasarja on yhteensopiva Hochikin CDX-sarjan kanssa. Korvaa YBO- R/12V-asennuskannan. (Huom! Käytettävä kolmikantasarjojen ilmaisimia, ei minkään muun sarjan.) sisältää releen ohjausta varten käytettävissä kolmikantasarjan ja CDXsarjan kanssa suojausluokka IP20 mitat kannalla Ø 100 x 13 mm PRODEX ECOSOUNDER kantaäänisummeri ohjaus rinnakkaismerkkilamppuliittimestä yksi katkonainen hälytysääni, äänenvoimakkuus n. 85 db/1 m ja hälyttää ainoastaan palohälytyksestä ei voida ryhmitellä kuten YBO-BS sopii sekä analogiseen että konventionaaliseen järjestelmään enintään 5 kpl samaan silmukkaan ilmaisinkanta erikseen mitat Ø 115 x 32 mm HF-24E liekki-ilmaisin (UV) toiminta perustuu liekeistä lähtevään infrapuna- ja ultraviolettisäteilyyn ei EN-hyväksyntää Painikkeet DFG/2-RASIA DFG-60BLKJ kytkentärasia ilmaisimelle DFG-60BLKJ ja erityisesti ilmaisimelle ACB-EW sopii kaikille Hochikin asennuskannoille valkoinen MCTV-3/120 C lämpöilmaisin, IP54 käyttölämpötila +120 C, 93 % RH suojausluokka IP54 asennetaan yleensä höyryhuuvaan mitat Ø 110 x 55 mm valkoinen palopainike konventionaalinen, IP67 ulko- ja/tai kosteisiin tiloihin pinta-asennuskotelolla käyttölämpötila -30 C C suhteellinen kosteus % RH testattu: EN54-11 suojausluokka IP67 hälyttäessä pleksilasiin ilmestyy keltainen alue 5 x 70 mm muovi 11

12 Linjailmaisimet CCP-E palopainike, konventionaalinen uppo konventionaalinen palopainike LED-merkkivalolla, 95 % RH suojausluokka IP42 testattu: EN54-11 pinta-asennuskotelo SR2G. (lisävaruste) nostettava suojakansi ps200/ (lisävaruste) käyttöjännite VDC mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) muovi CCP-Y laukaisupainike pintaasennus muita ohjauksia varten muuten kuin CCP-E, mutta ilman tekstiä mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) keltainen muovi SRA-ET heijastava linjailmaisin Lähetin ja vastaanotin samassa kotelossa. Käytetään kohteissa, joissa savu leviää laajalle alueelle ja/tai tilat ovat korkeita. Käytetään myös, jos pisteilmaisimen huolto on vaikea suorittaa. suojausalue 5-30 m kantama herkkyys: antaa paloilmoituksen, kun näkyvyys vaimenee enemmän kuin 30 % kompensaatio 1 % per 20 min näyttö: 3 lediä; palo-/vika-/normaalisäätö, 95 % RH kotelointi IP20 hyväksytty: EN54, osa 5 ja 12 käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa/24 VDC, hälytysvirta 50 ma/24 VDC mitat 122 x 152 x 80 mm (ilmaisin), 190 x 190 x 3 mm (heijastin) valkoinen muovikotelo SPC-ET linjailmaisinpari konventionaalinen suojausalue m kantama herkkyys: valittavissa 25 %, 50 % tai 75 % kompensaatio 0,5 % per 60 min (maksimi) näyttö: 3 lediä sekä lähettimessä että vastaanottimessa ilmoittaa vallitsevan tilanteen; palo-/vika-/ normaalisäätö, 95 % RH kotelointi IP20 hyväksytty: EN54 osa 5 käyttöjännite VDC lepovirta 240 µa/24 VDC, hälytysvirta 50 ma/24 VDC mitat 145 x 86 x 100 mm (lähetin), 145 x 86 x 100 mm (vastaanotin) valkoinen muovikotelo ATEX (EX) -tilan laitteet CCP-E-IS palopainike EX-tilaan hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C uppoasennus SR2G-pinta-asennuskotelo (lisävaruste) CHQ-Z-IS/OEM ilmaisinkeskitin ATEX/ EX-tilaan Osoitteellinen ilmaisinkeskitinyksikkö, jolla voidaan liittää enintään 2 kpl konventionaalista alasilmukkaa (yht. 32 kpl ilmaisinta) suursilmukkaan. Yksikkö tarvitsee erillisen varmennetun ulkopuolisen jännitesyötön joko PRODEX-palokeskuksesta tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisesta verkkokojeesta, esim. HEDSAM-POW5. (HUOM! Räjähdysvaaralliseen EX-tilaan tulee käyttää tyyppiä CHQ-Z (i.s.) yhdessä EXerottimen kanssa.) hyväksytty täyttämään uusien ATEX-direktiivien luokka II 1 G E Ex ja II C T5 kotelo CHQ-BOX-L alasilmukan pääteyksikkö TE-RH-E asennetaan BOX-1-koteloon (lisävaruste) käyttöjännite: suursilmukka VDC, ulkopuolinen 24 VDC lepovirta 350 µa, ulkopuolinen 800 µa, hälytysvirta 70 ma mitat kotelolla 235 x 160 x 95 mm SLR-E-IS optinen savuilmaisin EX-tilaan Optinen savuilmaisin, joka on erityisen herkkä savulle, jossa on suuria savupartikkeleita (näkyvä savu), hitaasti kehittyvälle ja/tai kytevälle palolle. Enintään 20 ilmaisinta samaan tilaan. hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa DCD-1E-IS lämpöilmaisin (DM) EXtilaan Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. Enintään 20 ilmaisinta samaan tilaan. hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C lämpötilaluokka +60 C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa 12

13 KFDO-CS-EX1.51P/PN erotin EX-tilaan (1 linja) hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C galvaaninen erotin yhdelle linjalle MTL-5061 erotin EX-tilaan (2 linjaa) hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C galvaaninen erotin kahdelle linjalle PCM100/125/EX KOTELO KFDO EX -erottimelle kotelo MTL- ja KFDO-erottimelle TE-RH-E/EX ZENER-diodi 22V/1.3W konventionaalisen silmukan pääteyksikkö EX-tilassa varaosa YBN-R/4IS ilmaisinkanta EX-tilan ilmaisimelle hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C yleinen asennuskanta mitat Ø 100 x 10 mm BANSHEE IS-28 EX-tilan sireeni Firelink-näytteenottojärjestelmä äänitaso 94 dba (matala taajuus) hyväksytty ATEX-luokkaan E Ex ia II C T5 käytetään erottimen MTL-5061 kanssa liitäntäjännite 24 VDC virrankulutus 10 ma (matala taajuus) FIRELINK-25 näytteenottoilmaisin 1-putki yhden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin reagoi savuntiheyteen alk. 0,03 %...25 % laserlukija, partikkelikoko 0.003µm...10µm adapteri 27/25 mm putkelle sisältyy toimitukseen erillinen teholähde 24 V/7 Ah (lisävaruste) liitäntäjännite 24 VDC virrankulutus 250 ma/24 VDC mitat 205 x 138 x 84 mm FIRELINK 25 EX näytteenottoilmaisin EX-tilaa varten yhden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin EX-tilaan EX (ATEX) -tiloihin tarkoitettu saatavissa kysyttäessä FIRELINK-100 näytteenottoilmaisin 2-putkea kahden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin erillinen teholähde 24 V/18 Ah (lisävaruste) virrankulutus 400 ma/24 VDC (muuten kuten FIRELINK-25) mitat 220 x 300 x 85 mm FIRELINK-400 näytteenottoilmaisin 4-putkea neljän putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin erillinen teholähde 24 V/40 Ah (lisävaruste) PUTKISTO-kiinnikkeinen kysyttäessä FIRELINK-näytteenottoilmaisimille virrankulutus 470 ma/24 VDC (muuten kuten FIRELINK-25) mitat 372 x 427 x 95 mm FIRELINK adaptor 27/25mm putkelle SUODATIN FIRELINK mallille FIRELINK 25/100 pölysuodatin SUODATIN FIRELINK400 suodatin FIRELINK 400 pölysuodatin APIC/ESP-CARD FIRELINK liitäntäkortti FIRELINK-putki, punainen 3 m pituus 3 m jatkomuhvi kulmaputki 90 astetta 90 mutka putken päätykappale putkikiinnike 13

14 Lämpöilmaisukaapeli HDC-68 lämpöilmaisukaapeli hälytyslämpötila 68 C kaapelin vastusarvo 290 Ω/km LP1X24/2R vilkku 24V/2W punainen IP67 asennusteline (lisävaruste) teho 2 W H2P HDC-kaapelin kiinnike,läpikuultava asennus noin 25 cm välein KK1 HDC-kaap.etäisyyskiinnike LT3X24/5R vilkku 24V/5W punainen 90 välähdystä minuutissa IP67 teho 5 W Hälyttimet BANSHEE MT palosireeni Palokellot Sireenit ja vilkut MBA/6+BBX palokello+ rasia ulkotilaan käyttölämpötila -30 C C suhteellinen kosteus % äänenvoimakkuus 95 db/m kotelointi teräskupu suojausluokka IP54 hyväksytty: EN 54-3 hälytysvirta 40 ma mitat Ø 150 x 100 mm (BBX-4:n kanssa) MBF-6EV/24 palosoittokello sisätilaan suhteellinen kosteus % äänenvoimakkuus 97 db/m kotelointi teräskupu IP20 hyväksytty: EN 54-3 hälytysvirta 11 ma mitat Ø 150 x 50 mm FX2 asennusteline LP/LT-vilkkuja varten suora teline esim. kattoasennukseen FX40 asennusteline LP/LT-vilkkuja varten kulmateline esim. seinäasennukseen LP1X24/2A vilkku 24V/2W keltainen Osoitteellinen sireeni äänenvoimakkuus 100 db/m suojausluokka IP45 hyväksytty: EN 54-3 käyttölämpötila -40 C C käyttöjännite 9-30 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 92 x 72 mm ABS-muovi FLASHNI-24V sireeni vilkulla äänenvoimakkuus 101 db kotelointi IP65 yhdistetty vilkku ja sireeni 1 W/60 vilkkua/min virrankulutus 68 ma mitat Ø 93 x 121 mm ROLP/R/D palosireeni äänenvoimakkuus 100 db/m useita äänivaihtoehtoja kotelointi IP65 käyttölämpötila -25 C C käyttöjännite 9-28 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 93 x 105 mm ABS-muovi ROLP/R/S palosireeni äänenvoimakkuus 100 db/m useita äänivaihtoehtoja kotelointi IP54 käyttölämpötila -25 C C käyttöjännite 9-28 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 93 x 75 mm ABS-muovi IP67 asennusteline (lisävaruste) teho 2 W keltainen CHQ-WS2 sireeni suursilmukkaan kotelointi IP21 kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC 14

15 Osoitteellinen vilkku Muut tuotteet CHQ-WSB sireeni/ vilkku kotelointi IP21 muuten kuten CHQ-WS2-sireeni, mutta varustettu vilkulla kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC WS2-WPK sääsuojakotelo/chq-ws2 sääkotelo CHQ-WS2-sireenille ja CHQ-WSB-sireenille/vilkulle kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) YBO-R/3(RED) kanta osoitteelliselle sireenille asennuskanta CHQ-WS2-sireenille ja CHQ-WSB-sireenille/vilkulle CHQ-AB vilkku vilkku suursilmukkaan kotelointi IP20 kanta YBN-R/3 (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC vilkku, norsunluunvalkoinen kotelo SOLO testi-/huoltopaketti sopii useimpiin ilmaisimiin teleskooppivarsi 4,5 m sisältää irtiottolaitteen, testi- ja puhdistuslaitteen, testauskaasupullon ja kantolaukun myydään myös erikseen PRODEX EIA irtikytkentälaite Irtikytkentäajan loppumisesta voidaan ilmoittaa esimerkiksi Flashni-24 VDC:llä. irtikytkentäaika 30 min - 12 h (10 minuutin tarkkuudella) sisäänrakennettu summeri liitetään keskukseen CHQ-DIM(SCI) -moduulilla (lisävaruste) käyttöjännite 8-40 VDC mitat 125 x 150 x 28 mm RVE lämmityslaite savuilmaisimelle käytetään tiloissa, joissa lämpötila laskee alle -10 C ja on kosteutta (sumua) termostaatti asennetaan samaan tilaan kuin ilmaisimet (lisävaruste) oma erillinen kaapelointi PVS-60/24-muuntaja, 230/24 VAC (lisävaruste) termostaatti (esim. KRT-1901) syöttää muuntajaa, joka syöttää RVE-lämmittimiä Aukipitomagneetit SDP-2 kotelo kanavailmaisimelle Käytetään pääsääntöisesti täydentävänä ilmaisimena havaitsemaan ilmanvaihtokanavassa virtaavan ilman sisältämiä palamistuotteita/kaasuja. Sopii sekä analogiselle että konventionaaliselle ilmaisimelle. Näytteenottoputki, SDP-Lpipe, viedään ilmastointikanavaan ja itse kotelo ilmaisimineen jää ulkopuolelle. Näytteenottoilma työntyy SDP-Lpipe-putkesta koteloon, jossa on ilmaisin ja poistuu putken toiselta puolelta, jolloin ilma menee ilmaisimen kautta. näytteenottoputken tyyppi SDP näytteenottoputken pituus 600 mm/ lyhennettävissä kotelon asennusteline SDP-PIDIKE hyväksytty: käytettävän savuilmaisimen mukaan mitat 280 x 150 x 100 mm SDP-PIDIKE SDP-kotelon pidike SDP-2-kotelon asennusta varten (lisävaruste) TE-RH-E ZENER-diodi 24V/1.3W konventionaalisen linjan pääteyksikkö sisältyy HOCO-silmukkakortin, ilmaisinkeskittimen ja ohjausmoduulien toimituksiin varaosa ZH-2370 kilpi PALOILMOITIN ZH-2402 kilpi BRANDLARMCENTRAL 1335 oven aukipitomagneetti painikkeella pitovoima 500 N varustettu laukaisunapilla kaapeli 2 x 0.35, 20 cm asennettavissa ±45 virrankulutus 60 ma oven aukipitomagneetti pitovoima 500 N varustettu laukaisunapilla asennettavissa ±45 virrankulutus 40 ma 15

16 Neptoluxin valaisimet HEDGRAPHICS hälytysgrafiikka-ohjelma Neptolux-turvavalojärjestelmän hälytykset ja vikatiedot voidaan liittää grafiikkaohjelman pohjakuviin hälytyspisteinä, osana koko kiinteistön turvallisuusratkaisuja. hälytysgrafiikkaohjelma toimii käyttöjärjestelmissä Win2000, XP ja NT näyttää valaisimien vikatiedot rakennuksen pohjakuvissa tietokoneen näytöllä sisältää ohjelmiston suojausmoduulin HHL-SMARTKEY NEPTO-INSTALL asennus-ja ohjelmointiohjelma keskuksen NEPTO-254 ohjelmointia ja ylläpitoa varten ohjelmoinnissa tarvitaan ohjelmointikaapeli HHL-OHJKA NF66 turvavalaisin Led-pohjainen, turvavalaisin kymmenellä valoledillä. Valaisimien asennusväli on 9 m, asennuskorkeudella 3,5 m. Valaisinkuppiin on sijoitettu osoiteyksikkö ja akku. väri: valkea materiaali: palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka: UL94 V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat (Ø x k): 99,7 x 38 mm (+ 10 mm kanta YBN-R/3) NA55 turvavalaisin Led-pohjainen, askelvalaisin, joka asennetaan yksöiskojerasiaan. materiaali: palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka: UL94V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 80 x 80 x 12 mm asennus kojerasiaan NF20 opastevalo väri: valkoinen materiaali: muovi paloluokka: UL94 V-O katseluetäisyys: 20 m mallit: 20L (vasen), 20R (oikea), 20L/R (kaksipuolinen), 20D (alas), 20D/D (kaksipuolinen) toiminta-aika: 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 204 x 133 x 32 mm (kyltti) kokonaissyvyys seinäasennuksessa 71,3 mm kokonaiskorkeus kattoasennuksessa 191,5 mm (+ 10 mm kanta YBN R/3) NF40 opastevalo väri: valkoinen materiaali: muovi paloluokka: UL94 V-O katseluetäisyys: 40 m mallit: 40L (vasen), 40R (oikea), 40L/R (kaksipuolinen), 40D (alas), 40D/D (kaksipuolinen) toiminta-aika: 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 350 x 253 x 32 mm (kyltti) kokonaissyvyys seinäasennuksessa 70,1 mm kokonaiskorkeus kattoasennuksessa 336,4 mm (+ 10 mm kanta YBN R/3) CCP-G laukaisupainike turvavalaistuksen hätäkäynnistyspainike mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) vihreä muovi GKRC-02F vaihevahti Aluevalvontaan Neptolux-keskuksille NEP- TO-I/O:n avulla. Kytketään ryhmäkeskukseen jännitekatkojen tunnistamista varten. LI-PO litiumpolymeeriakku käyttöjännite 7,4 VDC 329 mah NF-valaisimille NL-LK lippukannake 20/40 20 m ja 40 m opastevaloille NL-RK kattokannake kannakkeessa valmiit kierteet asennuspohjalle kierre M8-kierretangolle kiristys vastamutterilla aukotus kaapeleille väri: valkoinen ei sisällä kierretankoa soveltuu kaikille Neptolux-valaisimille N20/IP44 sääsuojakotelo NAH-20 IP44 N40/IP44 sääsuojakotelo NAH-40 IP44 N66/IP44 sääsuojakotelo NF66 IP44 16

17 SLR-E3N DFJ-AE/3 CCP-E SLR-E3N DCD-AE/3 EXTOUT-8/R EXTOUT-8/R NF N N NF CHQ-MRC ACB-E HCP-E NF NF CHQ-DIM NF NF66 NF ACA-E CHQ-DSC NF40 CHQ-SZM NF66 CHQ-DRC

18 Vuodesta 1935 lähtien Oy Hedengren Ab on tarjonnut aikansa merkittäviä turvallisuusratkaisuja. Turvatekniikan asiantuntemuksen, alan pitkän kokemuksen ja teknisen huippuosaamisen avulla on luotu ainutlaatuinen turvajärjestelmä: PRODEX FireLux. Kiinteistön kaksi keskeisintä turvallisuusjärjestelmää, paloilmoitin- ja turvavalojärjestelmä, on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdellä keskuksella ja yhdellä kaapeloinnilla hallitaan kahta järjestelmää! PRODEX FireLux tuplasti enemmän turvallisuutta. Oy Hedengren Security Ab Lauttasaarentie 50, Helsinki Puh. (09) , Fax (09)

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE

KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KÄYTTÖ- JA ASENNUSOHJE KOTIVAHTI 2.0 UUTUUS 2011 KOTIMAINEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ MADE IN FINLAND Kotivahti käyttö- ja asennusohje 2 Sisällysluettelo 1. Peruspakkauksen sisältö 3 2. Pikaohje 3

Lisätiedot

RadioLINK ASENNUSPOHJA

RadioLINK ASENNUSPOHJA RadioLINK ASENNUSPOHJA Monitoistimella Malli: Ei168RC Käyttöohje Sisältää ensiarvoisen tärkeää tietoa tuotteen asennuksesta ja toiminnasta. Lue huolellisesti läpi. Jos vain asennat tuotteen, muista lopuksi

Lisätiedot

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla:

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla: Käyttöohje Pikaohje Seuraavassa taulukossa on perusominaisuuksia aakkosjärjestyksessä ja näppäimet niiden käyttöön. Perässä näet myös sivunumerot halutessasi lisätietoa. HUOMAA: Joitakin ominaisuuksia

Lisätiedot

Merkinantotuotteet Esimerkkijärjestelmiä

Merkinantotuotteet Esimerkkijärjestelmiä Merkinantotuotteet Esimerkkijärjestelmiä 5 15 ; 5 7-6 6 - - I E A H E H A I A 2 EA H A I A L EI K A HE L EI K A HE K EI E = 8 = H= K L = " $ & 0 O O I H A I A 0 O O I A 0 O O I A E = L = L = = 0 O O I

Lisätiedot

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille

WT-1010. KÄYTTÖOHJE WT-1010_käyttöohje_080714.pdf. GSM-välitin hälytysjärjestelmille KÄYTTÖOHJE WT-1010 GSM-välitin hälytysjärjestelmille WT-1010 on langaton laite, jonka avulla voidaan varmistaa hälytysjärjestelmien analogisten puhelinlinjojen (PSTN) toiminta GSM-verkkoa käyttäen. Laite

Lisätiedot

ED 100, ED 250 VARIO, ESR. Asennusohje

ED 100, ED 250 VARIO, ESR. Asennusohje VARIO, ESR Asennusohje Sisällysluettelo Sivu 1. Turvallisuuteen liittyvää tietoa 3 2. Asennuksen valmistelu 4 3. Tekniset tiedot 4-5 4. Rakenne 6 5. Tarvikkeet 7 6. Asennus liukuvarrella, lyhyt akseli

Lisätiedot

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a

Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet a Ontech GSM 9030 Käyttöohjeet asuomia Onnittelumme! Kiitos, että valitsit Ontech GSM 9030 -hälyttimen/etäreleen. Toivomme, että sinulle on suurta hyötyä ja iloa tästä tuotteesta ja että tässä käsikirjassa

Lisätiedot

TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa

TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Valvoo jopa 38 rengasta reaaliajassa Käyttöohjekirja Malli n:o: CL 515T38+SE SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄOMINAISUUDET...1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET.....1

Lisätiedot

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas

TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi. Kodin sähköturvallisuusopas TUKES TURVATEKNIIKAN KESKUS PL 123, Lönnrotinkatu 37, 00181 Helsinki Puhelin (09) 61 671, Fax (09) 616 7566 www.tukes.fi Kodin sähköturvallisuusopas 2 3 KODIN SÄHKÖTURVALLISUUSOPAS Esipuhe Sähkön käyttö

Lisätiedot

EB - Therm 800. DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka. FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800

EB - Therm 800. DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka. FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800 EB - Therm 800 DIN-asennuskiskoon asennettava digitaalinen termostaatti neljä käyttötapaa ja fuzzy-tekniikka FI KÄYTTÖOHJE EB-Therm 800 EB-Therm 800 Kiitos, että valitsit Ebecon EB-Therm 800 -termostaatin,

Lisätiedot

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas

Valaistus. Suunnittelu. Rakentaminen. Energiatehokkuus. Jokakodin valaistusopas Valaistus Suunnittelu Rakentaminen Energiatehokkuus Jokakodin valaistusopas 12/2010 Sisältö Sisältö...1 1 Johdanto...3 2 Valaistussuunnittelun perusteita...4 2.1 Luonnonvalo osana kodin valaistusta...4

Lisätiedot

Ilmanvaihtolaite lämmön talteenotolla yhdistettynä ilmalämmityslaitteeseen. Suunnittelu-, asennus- ja käyttöohjeet

Ilmanvaihtolaite lämmön talteenotolla yhdistettynä ilmalämmityslaitteeseen. Suunnittelu-, asennus- ja käyttöohjeet Ilmanvaihtolaite lämmön talteenotolla yhdistettynä ilmalämmityslaitteeseen Suunnittelu-, asennus- ja käyttöohjeet Lue tämä ohje huolella ennen kun otat laitteen käyttöön ja säilytä ohje tulevia tarpeita

Lisätiedot

KÄYTTÖÖNOTTO-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS

KÄYTTÖÖNOTTO-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS KÄYTTÖÖNOTTO-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OPAS Ref : NP52USF KAASUJEN DETEKTIO Olemme iloisia ja kiitollisia, että valitsit INDUSTRIAL SCIENTIFIC laitteen. Olemme huomioineet kaikki tulevaisuuden tarpeet tyydyttävälle

Lisätiedot

110SE. Vallox. Käyttö- huolto- ja tekniset ohjeet. Matalaenergiailmanvaihtokone lämmöntalteenotolla ja tarpeenmukaisella sulatusautomatiikalla

110SE. Vallox. Käyttö- huolto- ja tekniset ohjeet. Matalaenergiailmanvaihtokone lämmöntalteenotolla ja tarpeenmukaisella sulatusautomatiikalla Vallox Tyyppi 3700- Mallit VALLOX 0 SE R VALLOX 0 SE L Matalaenergiailmanvaihtokone lämmöntalteenotolla ja tarpeenmukaisella sulatusautomatiikalla Vallox.09.4 SF.3.04 Käyttö- huolto- ja tekniset ohjeet

Lisätiedot

THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS

THERMAL MANAGEMENT SOLUTIONS DIGITRACE NGC-30 Sähkökeskukseen asennettava, usean saattolämmityspiirin elektroninen ohjausyksikkö ja valvonta- ja syöttökeskus KAAPELIKANAVA PÄÄKYTKIN 800 mm KÄYTTÖLIIT- TYMÄPÄÄTE DigiTrace NGC-30 on

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE BeQuem 20 ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 17.08.2009-1/24 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTIETOA Yleistä...2 Kuljetus, varastointi ja pakkauksen avaaminen...2 Tekniset tiedot...3 Polttimen

Lisätiedot

Comfort Digisystem käyttöohje. Sync DY-10. Suomi

Comfort Digisystem käyttöohje. Sync DY-10. Suomi Comfort Digisystem käyttöohje Sync DY-10 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Esittely, Comfort Digisystem 3 Esittely Sync DY-10 4 Toiminnot Sync DY-10 5 Ennen ensimmäistä käyttöä 6 Käytön aloitus 7

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä

KÄYTTÖOHJE. PowerMaster-10 G2. www.visonic.com. Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä KÄYTTÖOHJE PowerMaster-10 G2 Täysin valvottu langaton murtohälytinjärjestelmä www.visonic.com PowerMaster-10/30 G2 -Käyttöopas Sisällysluettelo 1. Johdanto... 3 Esipuhe... 3 Yleiskatsaus... 3 Järjestelmän

Lisätiedot

ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa

ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI. Enston tuotteet rautakaupoissa ENSTO SÄHKÖISTÄÄ MAAILMAN MUKAVAKSI Enston tuotteet rautakaupoissa Ensto on suomalainen perheyritys, joka valmistaa järjestelmiä ja laitteita kodin sähköistykseen. Enston tuotteille on ominaista laatu,

Lisätiedot

LOGO! Käsikirja versioista 0BA6 ja 0BA7. www.siemens.fi/logo. Industry Sector

LOGO! Käsikirja versioista 0BA6 ja 0BA7. www.siemens.fi/logo. Industry Sector s LOGO! Käsikirja versioista 0BA6 ja 0BA7 www.siemens.fi/logo Industry Sector Johdanto Arvoisa asiakas, Kiitämme ja onnittelemme Teitä viisaasta päätöksestänne hankkia LOGO!. LOGO! -logiikkamoduuli on

Lisätiedot

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi

Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Comfort Digisystem käyttöohje Kaiutin DS-10/DS-20 Suomi Käyttöohje Sisällysluettelo Sivu Esittely, Comfort Digisystem 3 Speaker DS-10/DS-20, esittely 3 Toiminnot Speaker DS-10/DS-20 4 Myyntipaikat Speaker

Lisätiedot

HUOM! SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta www.isocket.fi

HUOM! SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta www.isocket.fi SUOMI. Värillinen versio on ladattavissa osoitteesta Kiitos että hankit isocket tuotteen! Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Näin kykenet hyödyntämään laitteen kaikkia

Lisätiedot

hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää

hyvätratkaisuthelpottavatarkipäivää 2 Asuntoautomaatio on teknologia sinun tarpeitasi varten. smart-house on innovatiivisten ratkaisujen maailma, joka helpottaa arkipäivääsi ja tarjoaa perheellesi miellyttävän sisäympäristön. smart-housen

Lisätiedot

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology

SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT. Building Technology SÄHKÖLÄMMITYSRATKAISUT Building Technology Sähkölämmitys Tämä esite antaa käytännöllisiä vinkkejä sähkölämmitykseen, lämmityksen asennukseen ja hyötyihin, joista asunnonomistajat voivat nauttia vuosia

Lisätiedot

LÄMPÖÄSSÄ Vsi 6 14 KÄYTTÖ-, ASENNUS- JA HUOLTO-OPAS

LÄMPÖÄSSÄ Vsi 6 14 KÄYTTÖ-, ASENNUS- JA HUOLTO-OPAS LÄMPÖÄSSÄ Vsi 6 14 KÄYTTÖ-, ASENNUS- JA HUOLTO-OPAS LÄMPÖÄSSÄ 4/2015 1 100% MAALÄMPÖ SUOMESTA Esipuhe Kiitämme luottamuksesta tuotteitamme kohtaan ja onnittelemme hyvän valinnan johdosta! Olette valinneet

Lisätiedot

Lämmitysratkaisut kaikkiin kohteisiin aina pienistä tuvista suuriin teollisuuslaitoksiin.

Lämmitysratkaisut kaikkiin kohteisiin aina pienistä tuvista suuriin teollisuuslaitoksiin. Lämmitysratkaisut kaikkiin kohteisiin aina pienistä tuvista suuriin teollisuuslaitoksiin. koti rakennus ulkona teollisuus Takuu hyvästä työstä. Takuutodistuksen täyttäminen on nyt helpompaa. takuu.ebeco.fi

Lisätiedot

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan

Mover SE R / TE R. Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Käyttöohje Asennusohje Säilytä autossa! Mukavuutta matkaan Mover SE R / TE R Asennusesimerkki 1 Kauko-ohjaus 2 Käyttömoottori 3 Ajorulla 4 Elektroninen ohjaus 5 Akku 6 Turvapistorasia

Lisätiedot

SÄÄTÖRATKAISUT. Lämpötilansäätimet ja prosessinohjausjärjestelmät

SÄÄTÖRATKAISUT. Lämpötilansäätimet ja prosessinohjausjärjestelmät SÄÄTÖRATKAISUT Lämpötilansäätimet ja prosessinohjausjärjestelmät Maailman johtavaa lämpötilansäätötekniikkaa Joka 30. sekunti jossain puolella maailmaa myydään Omron-lämpötilansäädin. 24 ts/päivässä, 7

Lisätiedot