Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä"

Transkriptio

1 Yksi keskus kaksi järjestelmää Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä

2 Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä Firelink-näytteenotto järjestelmä Konventionaaliset paloilmoitinlaitteet Aukipitomagneetit Turvavalot Yksi keskus kaksi järjestelmää ATEX (EX) -tilan laitteet Linjailmaisimet Ohjausyksiköt Ilmaisimet ja kannat Lämpöilmaisukaapeli Opastevalot Hälyttimet Analogiset paloilmoitinlaitteet Sireenit ja vilkut Palokellot Painikkeet Ainutlaatuinen integroitu evakuointijärjestelmä PRODEX FireLux tarjoaa yhdessä kokonaisuudessa sekä täydellisen paloilmoitinjärjestelmän että turvavalojärjestelmän. Laitteisto koostuu Hedengren Securityn suunnittelemista PRODEX EML -paloilmoitinkeskuksista ja NEPTOLUXopaste- ja turvavaloista sekä Hochiki Ltd:n valmistamista paloilmaisimista. Järjestelmän paloilmoitinkeskus, paloilmaisimet ja turvavalot täyttävät EN54-vaatimukset ja tämän lisäksi turvavalot täyttävät turvavaloille asetetut EN-standardit mm. standardin EN Tehokasta toimintavarmuutta PRODEX FireLux -järjestelmä mahdollistaa, että PRO- DEX EML -palokeskuksen analogiseen suursilmukkaan asennetaan sekä opaste- ja turvavaloja että paloilmaisimia. Poistumistievalot ja paloilmaisimet voidaan sijoittaa suursilmukkaan täysin vapaasti ihan sen mukaan miten kaapelointi on edullisinta toteuttaa. PRODEX FireLux -järjestelmän kaapelointikuluissa saavutetaan merkittävää säästöä kun turvavaloille ei tarvitse tehdä erillistä palonkestävää FRH-kaapelointia. Normaalitilanteessa kenttälaitteet, paloilmaisimet ja turvavalot, saavat käyttöjännitteen suursilmukasta. Verkkokatkon aikana paloilmaisimet saavat käyttöjännitteensä palokeskuksen akustosta, kun taas turvavalot toimivat omilla pitkäikäisillä Li-Po-akuillaan. Poistumistievalojen hajautettu varavoima varmistaa laitteiston toiminnan kriisitilanteissa. PRODEX FireLux -järjestelmässä paloilmoitinkeskus PRODEX EML valvoo ja testaa koko ajan suursilmukassa olevien paloilmaisimien ja turvavalojen toimintaa ja ohjaa turvavalot täyteen tehoon palohälytyksestä. Keskus seuraa savuilmaisimien likaantumisastetta sekä led-pohjaisten turvavalojen Li-Po-akkujen ja ledien kuntoa. Näin saadaan automaattisesti tehtyä turvavaloille määritetyt lakisääteiset määräaikakokeilut EN standardin mukaisesti. Kenttälaitteiden antamat paloilmaisimien palo- ja ennakkohälytystiedot ohjautuvat MUP-käyttölaitteen näyttöön sekä palokeskuksen tapahtuma- ja hälytysmuistiin. Samanaikaisesti hälytystieto välitetään viranomaisten aluehälytyskeskukseen. Opasteja turvavaloista tulevat vikatiedot ohjataan PRODEX EML -keskuksen tapahtumamuistiin ja sieltä edelleen erillisen vikalähdön kautta huoltoliikkeen vikapäivystykseen.

3 Lämpöilmaisukaapeli HDC-68 Rakennuksen ulkopuolelta tulevien tai aiheutettujen palojen valvontaan. Asennetaan esim. räystään alle. Analoginen DM/M-lämpöilmaisin ACB-E Konfiguroitavissa DM- tai M-lämpöilmaisimeksi. Lämpötila-alue on konfiguroitavissa +40 C C asti. Turvavalaisin NF-66 Turvavalo- ja palojärjestelmän integroinnin ansiosta kattovalaisimet voidaan ohjelmoida siten, että valot syttyvät joko palohälytyksestä tai häiriöstä sähköverkossa. Yhdistelmäilmaisin ACA-E Sekä optisen savuilmaisimen että lämpöilmaisimen toiminnot ovat konfiguroitavissa erikseen. Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Turvavalo/askelvalaisin NA-55 Osoitteellisia, led-pohjaisia yleisvaloja voidaan asentaa askelvalaisimina tai lattiatason yläpuolelle valaisemaan poistumisteitä. Hälytyksensiirto GSM/GPRS/IP Järjestelmän tekemät hälytykset ja vikatiedot on siirrettävissä erilaisilla siirtoteillä (GSM, GPRS ja IP) hätäkeskukseen, huoltoyhtiöön ja/tai järjestelmän haltijalle. Keskuksen tilatietoja, ilmaisimien likaantumisastetta ja turvavalojen toimintakuntoa voidaan seurata etävalvontana mainittujen yhteyksien kautta. Palokellot Sisätiloissa MBF- 6EV/24 ja ulos asennettava MBA/6+BBX (asennuskotelolla BBX-4). HedGraphics HedGraphics-hälytysgrafiikkaohjelmistolla voidaan paikantaa vioittunut/hälyttänyt laite kolmitasoisella karttapohjalla. Ohjelmisto soveltuu niin paikallis- kuin etävalvonta käyttöön ja siihen voidaan liittää myös mm. Hedsamkuluvalvonta- ja HHL-murtohälytysjärjestelmät.

4 Opastevalo NF-20 Opastevalojen kirkkaus voidaan säätää olosuhteiden mukaiseksi. Palohälytystilanteessa tai verkkokatkoksen aikana ne valaisevat voimakkaasti ja tilanteen normalisoiduttua valot palaavat ohjelmoituun tasoon. Optinen savuilmaisin ALG-EN Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä (herkkyys konfiguroitavissa) niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Vaihdettava savukammio takaa nopean, helpon ja kustannustehokkaan huollon. PRODEX MUPkäyttölaite PRODEX-paloilmoitinkeskuksen käyttölaite MUP on varustettu graafisella näytöllä, josta näkyy keskuksen tilatiedot. Yhteen keskukseen on liitettävissä kahdeksan käyttölaitetta. MUP:n koteloon mahtuu A3-kokoiset paikantamiskaaviot. Firelink-näytteenottoilmaisin Erittäin herkkä laser valvoo ja analysoi savupartikkeleita. Savupartikkelin koko vaihtelee 0, µm. Laaja herkkyysalue 0, %/m asti. Osoitteellinen palopainike HCP-E Hälyttäessä painikkeen led-merkkivalo syttyy ja muovikansi paljastaa keltaisen alueen. Muovilasi on ns. särkymätön.

5 Energiatehokkuutta ja vihreitä arvoja PRODEX FireLux -järjestelmässä käytetyt poistumistievalot pohjautuvat täysin led-ratkaisuihin, jolloin saavutetaan merkittävää säästöä laitteiston käyttöön ja ylläpitoon liittyvissä energiakuluissa ja CO 2 -päästöissä verrattuna loisteputkiin perustuviin turvavalojärjestelmiin. Valaisimet on toteutettu useiden yksittäisten ledien kokonaisuutena ja näin on varmistettu ettei yhden ledin vioittuminen aiheuta koko valaisimen pimenemistä. Usean ledin valaisimissa on saatu ledeille johdettu polttovirta vain 80% valmistajan suositusvirroista ja näin on varmistettu valaisimen käyttöikä erittäin pitkäksi. Sadan valaisimen järjestelmä Vuosittaiset CO 2 -päästöt (kg)* ja energiankulutus (kwh) 8 W loisteputki Yksilöllisiä valvontaratkaisuja PRODEX FireLux -järjestelmä soveltuu monipuolisten laiteratkaisujen ansiosta asennettavaksi niin toimistotiloihin kuin esim. kirkkoihin, teollisuushalleihin, kauppakeskuksiin, tehtaisiin, kouluihin sekä päiväkoteihin. Kohteen paloturvallisuus voidaan suojata erilaisilla savu-, lämpö- ja yhdistelmäilmaisimilla sekä lämpökaapeleilla että näytteenottojärjestelmällä. Kaikkia valvontaratkaisuja voidaan hyödyntää yhtä aikaa tai erikseen PRODEX EML -keskuksessa kohteen tarpeiden mukaan. 2733,12 kg kwh LED 230 V Neptolux 911,04 kg 113,88 kg 3504 kwh 438 kwh * 236g/kWh/VTT Oy Hedengren Ab perustettiin 1935 Hedengrenin valmistama opastevalo 1950 Hedengrenin paloilmoitinjärjestelmien toimitukset alkoivat 2003 PRODEX paloilmoitinjärjestelmä 2005 Neptolux turvavalojärjestelmä 2010 PRODEX FireLux evakuointijärjestelmä PRODEX FireLux -järjestelmän edut: Yksi keskus, yksi kaapelointi - kaksi järjestelmää Kustannustehokas koko elinkaaren ajan: asennus, käyttöönotto ja ylläpito Ohjaava järjestelmä palotilanteessa Joustava ja varma ylläpito; turvavalojen automaattitestaus Poistumistievalojen toimintavarmuus valaisinkohtaisilla varavoimilla Tarkastus-/huoltotoiminta kattaa kaksi kokonaisuutta Ympäristöystävällinen: akut, ledit ja erittäin pieni virrankulutus

6 Keskuslaitteet PRODEX-500/1A paloilmoitinkeskus, yksi HOAN-silmukkakortti (á 127 osoitetta) laajennettavissa kolmella silmukkakortilla; joko osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla MUP/FIN-käyttölaite ei sisälly hintaan neljä palokelloryhmää, yht. 1 A liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC virrankulutus 104 ma mitat 720 x 400 x 145 mm vaaleanbeige PRODEX-500/2A paloilmoitinkeskus, kaksi osoitteellista silmukkakorttia (á 127 osoitetta) laajennettavissa kahdella silmukkakortilla; joko osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/3A paloilmoitinkeskus, kolme osoitteellista HOAN-silmukkakorttia (á 127 osoitetta) laajennettavissa yhdellä osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/4A paloilmoitinkeskus, neljä osoitteellista HOAN-silmukkakorttia (á 127 osoitetta) ei laajennettavissa PRODEX-500/8K paloilmoitinkeskus yksi konventionaallinen HOCO-silmukkakortti (á 8 silmukkaa) laajennettavissa joko kolmella osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla MUP/FIN-käyttölaite ei sisälly hintaan neljä palokellolinjaa, yht. 1 A liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC virrankulutus 111 ma mitat 720 x 400 x 145 mm vaaleanbeige, RAL 9010 PRODEX-500/16K paloilmoitinkeskus kaksi konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) laajennettavissa kahdella osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla PRODEX-500/24K paloilmoitinkeskus kolme konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) laajennettavissa yhdellä osoitteellisella HOAN- tai konventionaalisella HOCO-silmukkakortilla 6 PRODEX-500/32K paloilmoitinkeskus neljä konventionaalista HOCO-silmukkakorttia (á 8 silmukkaa) ei laajennettavissa PRODEX-100 paloilmoitinkeskus Pienestä koostaan huolimatta PRODEX-100 paloilmoitinkeskus pitää sisällään graafisella näytöllä varustetun MUP-käyttölaitteen, A3-kokoa olevat paikannuskaaviot ja varavoima-alustan. Keskus soveltuu siistin ulkonäkönsä vuoksi mainiosti yritysten pääsisäänkäyntiin, paraatiovelle. Ainutlaatuiseksi PRODEX-100 paloilmoitinkeskuksen tekee analogisten ja konventionaalisten paloilmaisimien liitäntämahdollisuus samaan keskukseen. perusversiossa 4 konventionaalista silmukkaa emokortilla; laajennettavissa yhdellä silmukkakortilla: joko konventionaalisella HOCO- tai analogisella HOAN-kortilla max. 127 osoitteellista pistettä tai 128 ryhmää HOAN-kortilla, max. 384 konventionaalista pistettä HOCO-kortilla (lisätilaustuote) liitäntäjännite 230 VAC, käyttöjännite 24 VDC jännitelähdöt: 0,1 A 1 x palo, 1 x vika sisääntulot: 4 x ohjelmoitava lisärelelähtö: 1 x ohjelmoitava, jännitelähtö 0,1 A 1 x ohjelmoitava 24 V/7 Ah tai vaihtoehtoisesti 24 V/14 Ah mitat 620 x 385 x 135 mm PRODEX-100/1A paloilmoitinkeskus, käyttölaite MUP/FIN ja HOAN-silmukkakortti sisältyy hintaan ei ole laajennettavissa yksi suursilmukka, jossa 127 osoitetta MUP PRODEX-käyttölaite Selkeällä graafisella näytöllä varustettu käyttölaite, joka voidaan sijoittaa keskusten PRODEX-100 ja PRODEX-500 yhteyteen tai erilleen RS485-väylään. Käyttölaitteesta löytyy kuuden kielen valikko (suomi, ruotsi, norja, viro, englanti ja venäjä). Käyttölaitteen koteloon mahtuu A3-kokoinen paikantamiskaavio. Käyttölaite voidaan myös integroida keskukseen. Paikantamiskaaviossa on MUP-käyttölaitteen käyttöohje ja päiväkirja. Kuvassa MUP-käyttölaite on asennettu MUPKIT-koteloon. Mikäli MUP integroidaan PRODEX-500-keskukseen, jää MUPKIT pois ja keskukseen asennetaan tilalle erillinen suojalevy ja uusi lukollinen ovi; tämä yhdistelmä on nimeltään PRODEXKIT. opastava käyttölaite 8 kpl käyttölaitteita liitettävissä PRODEX-keskuksiin näyttö 64 x 216 pikseliä liitäntä: RS485 sijoitettavissa 560 m päähän keskuksesta, ilman väylävahvistusta hälytysnäytössä paikantamiskaavion sivunumero Huom! Hintaan sisältyy PRODEXMAP sekä joko MUPKIT tai PRODEXKIT. (Kuvassa MUPKIT:iin asennettuna) mitat 510 x 400 x 70 mm

7 PRODEX LL hälytyskoje PRODEX LL hälytyskoje varastoi hälytyksen ajanjakson, jonka paloviranomaiset ovat antaneet estääkseen ns. virheelliset hälytykset. käytetään Ruotsissa MINI-LLT-NO/10100 hälytyskoje on asuntoon asennettu palohälytyksen palautusyksikkö, jolla voi viivästyttää palohälytyksen antamista hätäkeskukseen. Virheelliset palohälytykset ovat palautettavissa MINI-LLT:ltä, jolloin hätäkeskukselle ei välitetä turhia palohälytyksiä. käytetään Norjassa MUPKIT MUP-kotelo tyhjä kotelo MUP-käyttölaitetta varten kaksi avainta sisältyy toimitukseen PRODEX-KLG hälytysnäyttö RS485-väylään infotaulu vain paloilmoituksia varten näyttää saman tekstin kuin MUP-käyttölaite useita hälytyksiä -selailupainike sisäisen summerin vaiennuspainike vaatii PRODEX-100-keskuksella vielä SERKIT-yksikön PRODEXKIT prodex lukollinen ovi kaksi avainta sisältyy toimitukseen MUP/WINDOW MUP:in näytön suojapleksi erillinen pleksilasi asennettavaksi kotelon ikkunan aukkoon mekaanista suojausta varten, esim. ilkivalta sopii sekä MUPKIT-, PRODEXKIT että PRODEX-100-koteloille PRODEXBOX lisäakkukotelo enintään 4 kpl 12 V/20 Ah akkua varten asennetaan välittömästi PRODEX-500- keskuksen alle mitat 400 x 426 x 145 mm BATTKIT/4 akkukaapelisarja neljälle akulle käytettäessä PRODEXBOX-koteloa PRODEX EXPANDER/2+ prodex laaj. yks/2keskusta Expander-yksikön avulla voidaan liittää jopa 12 keskusta asennetaan yleensä PRODEX-500-keskuksen akkutilaan Akut HHL-LAN verkkokortti HHL-keskuksen tai Intren liittämiseen lähiverkkoon yksi RS-232-sarjaliikenneportti 10/100base-TX-liitäntä lähiverkkoon käyttöjännite 9-30 VDC PRODEX PVE tarkkailutaulu ilmoittaa yhteisestä: palohälytyksestä, ennakkopalohälytyksestä tai vikahälytyksestä sisäinen summeri kuitattavissa kojeesta käsin, muut hälytykset palautetaan paloilmoitinkeskuksesta ennakkohälytyksessä erilainen ääni kuin palohälytyksessä käyttöjännite VDC mitat 62 x 62 x 35 mm RT1270 paikallisparisto kapasiteetti 7,0 Ah jännite 12 V mitat 151 x 65 x 101 mm RT12200 paikallisparisto kapasiteetti 20 Ah jännite 12 V mitat 181 x 77 x 167 mm Analogiset paloilmoitinlaitteet Ilmaisimet ja kannat Analogiset ilmaisimet ACA-E yhdistelmäilmaisin Flat Response -tekniikan ansiosta yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Optinen savuilmaisin voidaan tarvittaessa kytkeä pois päältä tietyksi ajaksi, jolloin vain lämpöilmaisin on toiminnassa. optinen savu- ja maksimilämpöilmaisin (molemmat toiminnot konfiguroitavissa erikseen) lämpötila-alue +40 C C asti maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osat 5 ja 7 huoltotilanteessa savukammio on vaihdettavissa tai puhdistettavissa paikan päällä palon ennakkohälytys käyttöjännite VDC lepovirta 450 µa /ABS-muovi 7

8 ALG-EN analoginen optinen savuilmaisin Flat Response -tekniikan ansiosta ilmaisin on yhtä herkkä niin näkyvälle savulle kuin hitaasti kehittyvälle ja kytevälle palolle. Lisäksi optinen savuilmaisin on yhtä herkkä niin kiinteän kuin haihtuvan materiaalin palolle. Savuilmaisimen herkkyys on säädettävissä. Savukammio on vaihdettavissa, mikä mahdollistaa nopean, helpon ja kustannustehokkaan huollon. optinen savuilmaisin maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osa 5 palon ennakkohälytys kaksi hälytyslediä käyttöjännite VDC lepovirta 390 µa tai musta ALG-E(NP) BLACK ACB-E lämpöilmaisin (DM/M) Analoginen DM/M-lämpöilmaisin, joka on konfiguroitavissa joko DM-lämpöilmaisimeksi ja M-lämpöilmaisimeksi (reagoi lämpötilan nousunopeuteen tai maksimilämpötilaan) tai pelkäksi M-lämpöilmaisimeksi (reagoi maksimilämpötilaan). kaksitoiminen DM/M-(differentiaali-maksimaali/maksimaali) lämpöilmaisin lämpötila-alue +40 C C testattu: EN54, osa 5 palon ennakkohälytys käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa /ABS-muovi ACB-EW lämpöilmaisin (DM/M) kosteisiin tiloihin Analoginen DM/M-lämpöilmaisin kosteisiin tiloihin. Toimitetaan asennuskannalla varustettuna. kaksitoiminen DM/M-(differentiaali-maksimaali/maksimaali) lämpöilmaisin kosteisiin tiloihin lämpötila-alue +44 C C käyttölämpötila -10 C C maksimikosteus 95 % testattu: EN54, osa 5 suojausluokka IP67 asennuskanta (YBN-R/3) sisältyy toimitukseen asennetaan DFG/2-rasiaan (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa mitat kannalla Ø 100 x 52 mm /ABS-muovi YBN-R/3 ilmaisinkanta suojausluokka IP20 Hochikin analogisiin ilmaisimiin ja Neptoluxin turvavalaisimiin mitat Ø 100 x 10 mm tai musta: YBN-R/3NP BLACK YBO-R(SCI) asennuskanta oikosulkuerottimella Asennuskanta IP20 sisäänrakennetulla oikosulkuerottimella. Oikosulkuerottimella voidaan rajata käytöstä poisjäävä valvonta-alue kaapeli- tai ilmaisinvian sattuessa. Oikosulkuerottimella varustettua asennuskantaa tulee käyttää siirryttäessä yhdeltä paloalueelta toiselle, kuitenkin viimeistään joka 32 ilmaisimen/painikkeen tai ohjausyksikön jälkeen. Merkkilamppu loistaa kun suursilmukassa on havaittu oikosulku. Kantaan asennettu ilmaisin on silloin vielä toiminnassa. Hochikin analogisiin ilmaisimiin virrankulutus 50 µa mitat Ø 100 x 13 mm YBD-RA ilmaisinkannan korotusrengas mitat Ø 110 mm, korkeus 16 mm YBX/2 asennuskannan tiiviste analogisiin ja konventionaalisiin ilmaisinkantoihin mitat Ø 110 x 13 mm, sisä Ø 103 x 6 mm YBN-UA ilmaisimen upotussarja upotussarjalla voidaan upottaa kanta ja osa ilmaisimesta alakattoon mitat Ø 140 mm, korkeus 44 mm S-1/BC kansi CHQ-BS/YBO-R/SCI käytetään oikosulkuerotinkannalle tai YBO-BS-kantaäänisummerin kannalle, jos ilmaisinta ei asenneta YBO-BS kantaäänisummeri Sopii erinomaisesti huonekohtaiseen hälytykseen hotelli- ja majoituskiinteistöissä. Saadaan osoitekohtainen tai ryhmäkohtainen hälytys. Valittavissa erilaiset hälytysäänet palolle ja ennakkohälytykselle. Summerille on valittavissa 7 erilaista ääntä. Kantaäänisummerin käyttöjännite tulee suursilmukasta. 7 erilaista hälytysääntä äänenvoimakkuus db erilaiset hälytysäänet palolle ja ennakkohälytykselle ryhmiteltävissä vain analogisiin ilmaisimiin asennuskanta (lisävaruste) samassa silmukassa voi soida 60 kpl yhtäaikaa edellyttäen, että äänitaso on 85 db mitat Ø 100 x 30 mm 8

9 PRODEX ECOSOUNDER kantaäänisummeri ohjaus rinnakkaismerkkilamppuliittimestä yksi katkonainen hälytysääni, äänenvoimakkuus n. 85 db/1 m ja hälyttää ainoastaan palohälytyksestä ei voida ryhmitellä kuten YBO-BS sopii sekä analogiseen että konventionaaliseen järjestelmään enintään 5 kpl samaan silmukkaan ilmaisinkanta erikseen mitat Ø 115 x 32 mm YBO-BSB kantaäänisummeri vilkulla kuten YBO-BS, mutta varustettuna 360º-vilkulla PRODEX RM/2 rinnakkaismerkkilamppu Voidaan käyttää näyttämään paloilmaisimen palohälytys. Käytetään jos ilmaisimessa ei ole merkkilamppua tai jos ilmaisin joudutaan sijoittamaan siten, ettei sen oma merkkilamppu näy riittävästi. Rinnakkaismerkkilamppua voidaan käyttää myös keskuksen palohälytystiedon ilmaisuun ohjaten merkkilamppua joko suoraan valvotusta jännitelähdöstä tai kierrättäen jänniteulostulon jännitteen releen kautta. LED käyttöjännite 5-40 VDC mitat Ø 74 x 20 mm TCH-B100 ohjelmointilaite ohjelmointilaite analogisten ilmaisimien osoitteiden ohjelmointiin helposti ja nopeasti ilmaisimen osoite on muutettavissa ainoastaan ohjelmointilaitteella ohjelmointikaapeli PL-2 kantaäänisummereille YBO-BS ja YBO-BSB sekä lämpöilmaisimelle ACB-EW sisältyy hintaan ohjelmointikaapeli PL-3 palopainikkeelle HCP-E sisältyy hintaan kolmen ledin nestekidenäyttö 9 V paristo (koko PP3) riittää n käyttökertaan soveltuu: ilmaisimille ALG-EN, ACA-E ja ACB-E; HCP-E-palopainikkeelle, CHQ- WS2/CHQ-WSB-sireenille/vilkulle, YBO- BS-kantaäänisummerille sekä Neptoluxin valaisimille NA ja NAH mitat 160 x 100 x 30 mm PRODEX-T1 PRODEX osoitetarra/1 saatavissa arkit silmukkanumeroon T8 asti jokaisessa arkissa ko. silmukkanumero ja 127 osoitetta osoitteellisille ilmaisimille/painikkeille ja ohjausyksiköille suursilmukkaan Painikkeet Ohjausyksiköt HCP-E palopainike suhteellinen kosteus % testattu: EN54-11 uppoasennus LED-merkkivalo särkymätön muovilasi pinta-asennuskotelo SR2G (lisävaruste) nostettava suojakansi PS200/ (lisävaruste) käyttöjännite VDC lepovirta 215 µa mitat (uppo/pinta) 88 x 88 x syvyys 25/58 mm muovi HCP-W palopainike IP67, symbolilla suhteellinen kosteus % testattu: EN54-11 pinta-asennus suojausluokka IP67 käyttöjännite VDC lepovirta 280 µa muovi CHQ KOTELO kotelo CHQ/DIM/SZM/DSC/ DRC/MRC korvaa entiset kotelot CHQ-BOX-S ja CHQ-BOX-L mitat 157 x 127 x 35 mm CHQ-DIM(SCI) moduuli kontaktivalvontaa varten kaksi sisäänmenoa ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen korvaa entisen releyksikön CHQ-S (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-DRC(SCI) ohjausmoduuli ohjausreleyksikkö suursilmukkaan yksi valvottu sisäänmeno kaksi relettä ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen korvaa entisen releyksikön CHQ-R (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) 9

10 CHQ-DSC(SCI) ohjausmoduuli yksi valvottu sisäänmeno kaksi valvottua ja ohjelmoitavaa lähtöä lähdöt ohjelmoitavissa NC tai NO erikseen vaatii ulkopuolista varmennettua jännitelähdettä korvaa entisen releyksikön CHQ-B (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-MRC(SCI) ohjausmoduuli ohjausyksikkö suursilmukkaan valvottu sisäänmeno ohjaa 250 V releulostuloa tai vaihtoehtoisesti 48 VDC/2 A jännite suursilmukasta korvaa entisen CHQ-SIO-yksikön (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-SZM(SCI) ohjausmoduuli ilmaisinkeskitin, mm. sprinklerin liitäntää varten maksimi 6 ilmaisinta maksimi 32 ilmaisinta edellyttäen, että liitetään ainoastaan DFG-60BLKJ-lämpöilmaisimia jännite suursilmukasta korvaa entisen CHQ-MZ-yksikön (valmistus lopetettu) sisäänrakennettu oikosulkuerotin mitat 157 x 127 x 35 mm (80 mm CHQkotelon kanssa) CHQ-Z osoiteyksikkö Osoitteellinen ilmaisinkeskitinyksikkö, jolla voidaan liittää enintään 2 kpl konventionaalista alasilmukkaa (yht. 32 kpl ilmaisinta) suursilmukkaan. Yksikkö tarvitsee erillisen varmennetun ulkopuolisen jännitesyötön joko PRODEX-palokeskuksesta tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisesta verkkokojeesta, esim. HEDSAM-POW5. (HUOM! Räjähdysvaaralliseen EX-tilaan tulee käyttää tyyppiä CHQ-Z (i.s.) yhdessä EX-erottimen kanssa sekä EX-tilaan tarkoitettuja ilmaisimia.) alasilmukan pääteyksikkö TE-RH-E kotelo CHQ-BOX-L, IP67 (lisävaruste) käyttöjännite: suursilmukka VDC, ulkopuolinen 24 VDC lepovirta 350 µa, ulkopuolinen 800 µa, hälytysvirta ulkopuolinen 70 ma maksimi (molemmat alasilmukat palotilanteessa) mitat kotelolla 235 x 160 x 95 mm EXTOUT-8/R relekortti 8 valvottua jännitelähtöä kuormitus maksimi 300 ma/lähtö vaatii ulkoisen jännitesyötön, esim. HEDSAM-POW5 toimintajännite VDC virrankulutus 24 V/10 ma EXTOUT-8R2A relekortti käytetään PRODEX-järjestelmässä, keskusversio 1.38 tai uudempi lähdöt 24 VDC vikavalvottuja sulakesuojattuja relelähtöjä kortti valvoo siihen kytkettyä kaapelia ja kuorman vastusarvoa vastuksen raja-arvot ovat Ω ja kortilla opetetaan vastusarvo ennen käyttöönottoa maksimikaapelimatka 500 m DC IN -virta maksimi 10 A lähdöt L1...L8 virta maksimi 2 A; lähdöt L1 + L2...+ L8 virta maksimi 10 A toimintajännite VDC, DC IN -jännite VDC mitat (l x k x s) 145 x 108 x 50 mm Konventionaaliset paloilmoitinlaitteet Ilmaisimet ja kannat Konventionaalinen kolmikantasarja SLR-E3N konventionaalinen optinen savuilmaisin käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa DCD-AE/3 konventionaalinen DMilmaisin Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. lämpötilan nousunopeuteen perustuva konventionaalinen DM-lämpöilmaisin kiinteällä hälytyslämpötila-arvolla +60 C käyttöjännite 9,5-30 VDC DCD-CE3 konventionaalinen DMilmaisin Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. konventionaalinen DM-lämpöilmaisin kiinteä hälytyslämpötila-arvo +90 C käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa 10

11 DFJ-AE/3 lämpöilmaisin Konventionaalista M-lämpöilmaisinta käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä ja jossa DMilmaisinta ei voida käyttää. lämpötilailmaisin +60 C käyttöjännite 9,5-30 VDC DFJ-CE3 lämpöilmaisin Konventionaalista M-lämpöilmaisinta käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä ja jossa DMilmaisinta ei voida käyttää. SLK-EN. optinen savuilmaisin CD-sarja (vanha) Hochikin CD-sarjan optinen savuilmaisin. Erityisen herkkä savulle, jossa on suuria partikkeleita (näkyvä savu), hitaasti kehittyvälle ja/tai kytevälle palolle. (HUOM! CD-sarjan ilmaisimet ovat yhteensopivia ainoastaan asennuskannan YBF-RL/4H5 tai YBF-RL/4H5H kanssa. CD-sarjan ilmaisimia ei saa asentaa CDX-malliston asennuskantaan YBN-R/4.) testattu: EN54, osa 7 ilmaisimen merkkiledit sijaitsevat kannassa YBF-RL/4H5 käyttölämpötila -20 C C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa lämpötilailmaisin +90 C käyttöjännite 9,5-30 VDC lepovirta 35 µa YBF-RL/4H5 ilmaisinkanta asennuskanta CD-sarjan konventionaalisille ilmaisimille ei sovi CDX-sarjan ilmaisimille YBN-R/6 ilmaisinkanta DFG-60BLKJ lämpöilmaisin ulkotiloihin Hochikin kolmikantasarja on yhteensopiva Hochikin CDX-sarjan kanssa. (Huom! CD-sarjan ilmaisimet ja kannat eivät ole yhteensopivia kolmikanta- ja CDX-sarjojen kanssa.) ilmaisinkanta konventionaalisille ilmaisimille suojausluokka IP20 mitat kannalla Ø 100 x 8 mm käyttölämpötila -30 C C hälytyslämpötila 60 C suojausluokka IP67 asennetaan DFG/2-asennusrasiaan (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC lepovirta erittäin pieni mitat kannalla Ø 98 x 45 mm CD-sarja YBO-R/6R relekanta Hochikin kolmikantasarja on yhteensopiva Hochikin CDX-sarjan kanssa. Korvaa YBO- R/12V-asennuskannan. (Huom! Käytettävä kolmikantasarjojen ilmaisimia, ei minkään muun sarjan.) sisältää releen ohjausta varten käytettävissä kolmikantasarjan ja CDXsarjan kanssa suojausluokka IP20 mitat kannalla Ø 100 x 13 mm PRODEX ECOSOUNDER kantaäänisummeri ohjaus rinnakkaismerkkilamppuliittimestä yksi katkonainen hälytysääni, äänenvoimakkuus n. 85 db/1 m ja hälyttää ainoastaan palohälytyksestä ei voida ryhmitellä kuten YBO-BS sopii sekä analogiseen että konventionaaliseen järjestelmään enintään 5 kpl samaan silmukkaan ilmaisinkanta erikseen mitat Ø 115 x 32 mm HF-24E liekki-ilmaisin (UV) toiminta perustuu liekeistä lähtevään infrapuna- ja ultraviolettisäteilyyn ei EN-hyväksyntää Painikkeet DFG/2-RASIA DFG-60BLKJ kytkentärasia ilmaisimelle DFG-60BLKJ ja erityisesti ilmaisimelle ACB-EW sopii kaikille Hochikin asennuskannoille valkoinen MCTV-3/120 C lämpöilmaisin, IP54 käyttölämpötila +120 C, 93 % RH suojausluokka IP54 asennetaan yleensä höyryhuuvaan mitat Ø 110 x 55 mm valkoinen palopainike konventionaalinen, IP67 ulko- ja/tai kosteisiin tiloihin pinta-asennuskotelolla käyttölämpötila -30 C C suhteellinen kosteus % RH testattu: EN54-11 suojausluokka IP67 hälyttäessä pleksilasiin ilmestyy keltainen alue 5 x 70 mm muovi 11

12 Linjailmaisimet CCP-E palopainike, konventionaalinen uppo konventionaalinen palopainike LED-merkkivalolla, 95 % RH suojausluokka IP42 testattu: EN54-11 pinta-asennuskotelo SR2G. (lisävaruste) nostettava suojakansi ps200/ (lisävaruste) käyttöjännite VDC mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) muovi CCP-Y laukaisupainike pintaasennus muita ohjauksia varten muuten kuin CCP-E, mutta ilman tekstiä mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) keltainen muovi SRA-ET heijastava linjailmaisin Lähetin ja vastaanotin samassa kotelossa. Käytetään kohteissa, joissa savu leviää laajalle alueelle ja/tai tilat ovat korkeita. Käytetään myös, jos pisteilmaisimen huolto on vaikea suorittaa. suojausalue 5-30 m kantama herkkyys: antaa paloilmoituksen, kun näkyvyys vaimenee enemmän kuin 30 % kompensaatio 1 % per 20 min näyttö: 3 lediä; palo-/vika-/normaalisäätö, 95 % RH kotelointi IP20 hyväksytty: EN54, osa 5 ja 12 käyttöjännite VDC lepovirta 350 µa/24 VDC, hälytysvirta 50 ma/24 VDC mitat 122 x 152 x 80 mm (ilmaisin), 190 x 190 x 3 mm (heijastin) valkoinen muovikotelo SPC-ET linjailmaisinpari konventionaalinen suojausalue m kantama herkkyys: valittavissa 25 %, 50 % tai 75 % kompensaatio 0,5 % per 60 min (maksimi) näyttö: 3 lediä sekä lähettimessä että vastaanottimessa ilmoittaa vallitsevan tilanteen; palo-/vika-/ normaalisäätö, 95 % RH kotelointi IP20 hyväksytty: EN54 osa 5 käyttöjännite VDC lepovirta 240 µa/24 VDC, hälytysvirta 50 ma/24 VDC mitat 145 x 86 x 100 mm (lähetin), 145 x 86 x 100 mm (vastaanotin) valkoinen muovikotelo ATEX (EX) -tilan laitteet CCP-E-IS palopainike EX-tilaan hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C uppoasennus SR2G-pinta-asennuskotelo (lisävaruste) CHQ-Z-IS/OEM ilmaisinkeskitin ATEX/ EX-tilaan Osoitteellinen ilmaisinkeskitinyksikkö, jolla voidaan liittää enintään 2 kpl konventionaalista alasilmukkaa (yht. 32 kpl ilmaisinta) suursilmukkaan. Yksikkö tarvitsee erillisen varmennetun ulkopuolisen jännitesyötön joko PRODEX-palokeskuksesta tai vaihtoehtoisesti ulkopuolisesta verkkokojeesta, esim. HEDSAM-POW5. (HUOM! Räjähdysvaaralliseen EX-tilaan tulee käyttää tyyppiä CHQ-Z (i.s.) yhdessä EXerottimen kanssa.) hyväksytty täyttämään uusien ATEX-direktiivien luokka II 1 G E Ex ja II C T5 kotelo CHQ-BOX-L alasilmukan pääteyksikkö TE-RH-E asennetaan BOX-1-koteloon (lisävaruste) käyttöjännite: suursilmukka VDC, ulkopuolinen 24 VDC lepovirta 350 µa, ulkopuolinen 800 µa, hälytysvirta 70 ma mitat kotelolla 235 x 160 x 95 mm SLR-E-IS optinen savuilmaisin EX-tilaan Optinen savuilmaisin, joka on erityisen herkkä savulle, jossa on suuria savupartikkeleita (näkyvä savu), hitaasti kehittyvälle ja/tai kytevälle palolle. Enintään 20 ilmaisinta samaan tilaan. hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa DCD-1E-IS lämpöilmaisin (DM) EXtilaan Käytetään savuilmaisimen sijasta tiloissa, joissa normaalisti esiintyy savua, höyryä, sumua tai runsaasti pölyä. Enintään 20 ilmaisinta samaan tilaan. hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C lämpötilaluokka +60 C, 95 % RH käyttöjännite VDC lepovirta 35 µa 12

13 KFDO-CS-EX1.51P/PN erotin EX-tilaan (1 linja) hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C galvaaninen erotin yhdelle linjalle MTL-5061 erotin EX-tilaan (2 linjaa) hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C galvaaninen erotin kahdelle linjalle PCM100/125/EX KOTELO KFDO EX -erottimelle kotelo MTL- ja KFDO-erottimelle TE-RH-E/EX ZENER-diodi 22V/1.3W konventionaalisen silmukan pääteyksikkö EX-tilassa varaosa YBN-R/4IS ilmaisinkanta EX-tilan ilmaisimelle hyväksytty täyttämään uusien ATEXdirektiivien luokka II 1 G E Ex ia II C T5 kun Tamb=55 C yleinen asennuskanta mitat Ø 100 x 10 mm BANSHEE IS-28 EX-tilan sireeni Firelink-näytteenottojärjestelmä äänitaso 94 dba (matala taajuus) hyväksytty ATEX-luokkaan E Ex ia II C T5 käytetään erottimen MTL-5061 kanssa liitäntäjännite 24 VDC virrankulutus 10 ma (matala taajuus) FIRELINK-25 näytteenottoilmaisin 1-putki yhden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin reagoi savuntiheyteen alk. 0,03 %...25 % laserlukija, partikkelikoko 0.003µm...10µm adapteri 27/25 mm putkelle sisältyy toimitukseen erillinen teholähde 24 V/7 Ah (lisävaruste) liitäntäjännite 24 VDC virrankulutus 250 ma/24 VDC mitat 205 x 138 x 84 mm FIRELINK 25 EX näytteenottoilmaisin EX-tilaa varten yhden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin EX-tilaan EX (ATEX) -tiloihin tarkoitettu saatavissa kysyttäessä FIRELINK-100 näytteenottoilmaisin 2-putkea kahden putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin erillinen teholähde 24 V/18 Ah (lisävaruste) virrankulutus 400 ma/24 VDC (muuten kuten FIRELINK-25) mitat 220 x 300 x 85 mm FIRELINK-400 näytteenottoilmaisin 4-putkea neljän putken (á 50 m) näytteenottoilmaisin erillinen teholähde 24 V/40 Ah (lisävaruste) PUTKISTO-kiinnikkeinen kysyttäessä FIRELINK-näytteenottoilmaisimille virrankulutus 470 ma/24 VDC (muuten kuten FIRELINK-25) mitat 372 x 427 x 95 mm FIRELINK adaptor 27/25mm putkelle SUODATIN FIRELINK mallille FIRELINK 25/100 pölysuodatin SUODATIN FIRELINK400 suodatin FIRELINK 400 pölysuodatin APIC/ESP-CARD FIRELINK liitäntäkortti FIRELINK-putki, punainen 3 m pituus 3 m jatkomuhvi kulmaputki 90 astetta 90 mutka putken päätykappale putkikiinnike 13

14 Lämpöilmaisukaapeli HDC-68 lämpöilmaisukaapeli hälytyslämpötila 68 C kaapelin vastusarvo 290 Ω/km LP1X24/2R vilkku 24V/2W punainen IP67 asennusteline (lisävaruste) teho 2 W H2P HDC-kaapelin kiinnike,läpikuultava asennus noin 25 cm välein KK1 HDC-kaap.etäisyyskiinnike LT3X24/5R vilkku 24V/5W punainen 90 välähdystä minuutissa IP67 teho 5 W Hälyttimet BANSHEE MT palosireeni Palokellot Sireenit ja vilkut MBA/6+BBX palokello+ rasia ulkotilaan käyttölämpötila -30 C C suhteellinen kosteus % äänenvoimakkuus 95 db/m kotelointi teräskupu suojausluokka IP54 hyväksytty: EN 54-3 hälytysvirta 40 ma mitat Ø 150 x 100 mm (BBX-4:n kanssa) MBF-6EV/24 palosoittokello sisätilaan suhteellinen kosteus % äänenvoimakkuus 97 db/m kotelointi teräskupu IP20 hyväksytty: EN 54-3 hälytysvirta 11 ma mitat Ø 150 x 50 mm FX2 asennusteline LP/LT-vilkkuja varten suora teline esim. kattoasennukseen FX40 asennusteline LP/LT-vilkkuja varten kulmateline esim. seinäasennukseen LP1X24/2A vilkku 24V/2W keltainen Osoitteellinen sireeni äänenvoimakkuus 100 db/m suojausluokka IP45 hyväksytty: EN 54-3 käyttölämpötila -40 C C käyttöjännite 9-30 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 92 x 72 mm ABS-muovi FLASHNI-24V sireeni vilkulla äänenvoimakkuus 101 db kotelointi IP65 yhdistetty vilkku ja sireeni 1 W/60 vilkkua/min virrankulutus 68 ma mitat Ø 93 x 121 mm ROLP/R/D palosireeni äänenvoimakkuus 100 db/m useita äänivaihtoehtoja kotelointi IP65 käyttölämpötila -25 C C käyttöjännite 9-28 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 93 x 105 mm ABS-muovi ROLP/R/S palosireeni äänenvoimakkuus 100 db/m useita äänivaihtoehtoja kotelointi IP54 käyttölämpötila -25 C C käyttöjännite 9-28 VDC hälytysvirta 18 ma/24 VDC mitat Ø 93 x 75 mm ABS-muovi IP67 asennusteline (lisävaruste) teho 2 W keltainen CHQ-WS2 sireeni suursilmukkaan kotelointi IP21 kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC 14

15 Osoitteellinen vilkku Muut tuotteet CHQ-WSB sireeni/ vilkku kotelointi IP21 muuten kuten CHQ-WS2-sireeni, mutta varustettu vilkulla kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC WS2-WPK sääsuojakotelo/chq-ws2 sääkotelo CHQ-WS2-sireenille ja CHQ-WSB-sireenille/vilkulle kanta YBO-R/3(RED) (lisätilaustuote) YBO-R/3(RED) kanta osoitteelliselle sireenille asennuskanta CHQ-WS2-sireenille ja CHQ-WSB-sireenille/vilkulle CHQ-AB vilkku vilkku suursilmukkaan kotelointi IP20 kanta YBN-R/3 (lisätilaustuote) käyttöjännite VDC vilkku, norsunluunvalkoinen kotelo SOLO testi-/huoltopaketti sopii useimpiin ilmaisimiin teleskooppivarsi 4,5 m sisältää irtiottolaitteen, testi- ja puhdistuslaitteen, testauskaasupullon ja kantolaukun myydään myös erikseen PRODEX EIA irtikytkentälaite Irtikytkentäajan loppumisesta voidaan ilmoittaa esimerkiksi Flashni-24 VDC:llä. irtikytkentäaika 30 min - 12 h (10 minuutin tarkkuudella) sisäänrakennettu summeri liitetään keskukseen CHQ-DIM(SCI) -moduulilla (lisävaruste) käyttöjännite 8-40 VDC mitat 125 x 150 x 28 mm RVE lämmityslaite savuilmaisimelle käytetään tiloissa, joissa lämpötila laskee alle -10 C ja on kosteutta (sumua) termostaatti asennetaan samaan tilaan kuin ilmaisimet (lisävaruste) oma erillinen kaapelointi PVS-60/24-muuntaja, 230/24 VAC (lisävaruste) termostaatti (esim. KRT-1901) syöttää muuntajaa, joka syöttää RVE-lämmittimiä Aukipitomagneetit SDP-2 kotelo kanavailmaisimelle Käytetään pääsääntöisesti täydentävänä ilmaisimena havaitsemaan ilmanvaihtokanavassa virtaavan ilman sisältämiä palamistuotteita/kaasuja. Sopii sekä analogiselle että konventionaaliselle ilmaisimelle. Näytteenottoputki, SDP-Lpipe, viedään ilmastointikanavaan ja itse kotelo ilmaisimineen jää ulkopuolelle. Näytteenottoilma työntyy SDP-Lpipe-putkesta koteloon, jossa on ilmaisin ja poistuu putken toiselta puolelta, jolloin ilma menee ilmaisimen kautta. näytteenottoputken tyyppi SDP näytteenottoputken pituus 600 mm/ lyhennettävissä kotelon asennusteline SDP-PIDIKE hyväksytty: käytettävän savuilmaisimen mukaan mitat 280 x 150 x 100 mm SDP-PIDIKE SDP-kotelon pidike SDP-2-kotelon asennusta varten (lisävaruste) TE-RH-E ZENER-diodi 24V/1.3W konventionaalisen linjan pääteyksikkö sisältyy HOCO-silmukkakortin, ilmaisinkeskittimen ja ohjausmoduulien toimituksiin varaosa ZH-2370 kilpi PALOILMOITIN ZH-2402 kilpi BRANDLARMCENTRAL 1335 oven aukipitomagneetti painikkeella pitovoima 500 N varustettu laukaisunapilla kaapeli 2 x 0.35, 20 cm asennettavissa ±45 virrankulutus 60 ma oven aukipitomagneetti pitovoima 500 N varustettu laukaisunapilla asennettavissa ±45 virrankulutus 40 ma 15

16 Neptoluxin valaisimet HEDGRAPHICS hälytysgrafiikka-ohjelma Neptolux-turvavalojärjestelmän hälytykset ja vikatiedot voidaan liittää grafiikkaohjelman pohjakuviin hälytyspisteinä, osana koko kiinteistön turvallisuusratkaisuja. hälytysgrafiikkaohjelma toimii käyttöjärjestelmissä Win2000, XP ja NT näyttää valaisimien vikatiedot rakennuksen pohjakuvissa tietokoneen näytöllä sisältää ohjelmiston suojausmoduulin HHL-SMARTKEY NEPTO-INSTALL asennus-ja ohjelmointiohjelma keskuksen NEPTO-254 ohjelmointia ja ylläpitoa varten ohjelmoinnissa tarvitaan ohjelmointikaapeli HHL-OHJKA NF66 turvavalaisin Led-pohjainen, turvavalaisin kymmenellä valoledillä. Valaisimien asennusväli on 9 m, asennuskorkeudella 3,5 m. Valaisinkuppiin on sijoitettu osoiteyksikkö ja akku. väri: valkea materiaali: palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka: UL94 V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat (Ø x k): 99,7 x 38 mm (+ 10 mm kanta YBN-R/3) NA55 turvavalaisin Led-pohjainen, askelvalaisin, joka asennetaan yksöiskojerasiaan. materiaali: palokäsiteltyä ABS-muovia paloluokka: UL94V-O toiminta-aika 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 80 x 80 x 12 mm asennus kojerasiaan NF20 opastevalo väri: valkoinen materiaali: muovi paloluokka: UL94 V-O katseluetäisyys: 20 m mallit: 20L (vasen), 20R (oikea), 20L/R (kaksipuolinen), 20D (alas), 20D/D (kaksipuolinen) toiminta-aika: 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 204 x 133 x 32 mm (kyltti) kokonaissyvyys seinäasennuksessa 71,3 mm kokonaiskorkeus kattoasennuksessa 191,5 mm (+ 10 mm kanta YBN R/3) NF40 opastevalo väri: valkoinen materiaali: muovi paloluokka: UL94 V-O katseluetäisyys: 40 m mallit: 40L (vasen), 40R (oikea), 40L/R (kaksipuolinen), 40D (alas), 40D/D (kaksipuolinen) toiminta-aika: 1 h/3 h kotelointiluokka: IP41 mitat: 350 x 253 x 32 mm (kyltti) kokonaissyvyys seinäasennuksessa 70,1 mm kokonaiskorkeus kattoasennuksessa 336,4 mm (+ 10 mm kanta YBN R/3) CCP-G laukaisupainike turvavalaistuksen hätäkäynnistyspainike mitat 88 x 88 x 25 mm (uppoasennus), 88 x 88 x 58 mm (pinta-asennus) vihreä muovi GKRC-02F vaihevahti Aluevalvontaan Neptolux-keskuksille NEP- TO-I/O:n avulla. Kytketään ryhmäkeskukseen jännitekatkojen tunnistamista varten. LI-PO litiumpolymeeriakku käyttöjännite 7,4 VDC 329 mah NF-valaisimille NL-LK lippukannake 20/40 20 m ja 40 m opastevaloille NL-RK kattokannake kannakkeessa valmiit kierteet asennuspohjalle kierre M8-kierretangolle kiristys vastamutterilla aukotus kaapeleille väri: valkoinen ei sisällä kierretankoa soveltuu kaikille Neptolux-valaisimille N20/IP44 sääsuojakotelo NAH-20 IP44 N40/IP44 sääsuojakotelo NAH-40 IP44 N66/IP44 sääsuojakotelo NF66 IP44 16

17 SLR-E3N DFJ-AE/3 CCP-E SLR-E3N DCD-AE/3 EXTOUT-8/R EXTOUT-8/R NF N N NF CHQ-MRC ACB-E HCP-E NF NF CHQ-DIM NF NF66 NF ACA-E CHQ-DSC NF40 CHQ-SZM NF66 CHQ-DRC

18 Vuodesta 1935 lähtien Oy Hedengren Ab on tarjonnut aikansa merkittäviä turvallisuusratkaisuja. Turvatekniikan asiantuntemuksen, alan pitkän kokemuksen ja teknisen huippuosaamisen avulla on luotu ainutlaatuinen turvajärjestelmä: PRODEX FireLux. Kiinteistön kaksi keskeisintä turvallisuusjärjestelmää, paloilmoitin- ja turvavalojärjestelmä, on integroitu yhdeksi kokonaisuudeksi. Yhdellä keskuksella ja yhdellä kaapeloinnilla hallitaan kahta järjestelmää! PRODEX FireLux tuplasti enemmän turvallisuutta. Oy Hedengren Security Ab Lauttasaarentie 50, Helsinki Puh. (09) , Fax (09)

Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä

Yksi keskus kaksi järjestelmää. Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä Yksi keskus kaksi järjestelmää Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä Uuden sukupolven evakuointijärjestelmä Firelink-näytteenotto järjestelmä Konventionaaliset paloilmoitinlaitteet Aukipitomagneetit Turvavalot

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset Kahdeksan tai 12 ryhmää yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa kattava yhteensopivuus kahdella valittavissa olevalla ilmaisinlinja-asetuksella

Lisätiedot

Paloilmoitinjärjestelmä

Paloilmoitinjärjestelmä TEKNISET SIVUT Paloilmoitinjärjestelmä PRODEX-paloilmoitinkeskus on kotimaassa suunniteltu ja valmistettu, hyväksytty EN 54-2/4 normin mukaan soveltuu käytettäväksi sekä pieniin että suuriin koh tei siin,

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

FDOOT241-A3, FDOOT241-A9 Multikriteeri-ilmaisimet paloilmoitusjärjestelmien

FDOOT241-A3, FDOOT241-A9 Multikriteeri-ilmaisimet paloilmoitusjärjestelmien FDOOT241-A3, FDOOT241-A9 Multikriteeri-ilmaisimet paloilmoitusjärjestelmien modernisointiin ASAtechnology TM Sinteso S-SARJA AlgoRex AnalogPLUS ja kollektiivisten linjojen modernisointi Sinteso FDnet ilmaisinlinjoihin

Lisätiedot

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet

Turvavalaisimet. Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Turvavalaisimet Ledvalaisimet Akkuyksikkövalaisimet Led Turvavaloja Eltek -mallisto Honeywell Life Safety on käyttänyt paljon aikaa ja resursseja uuden Eltek turvavalomalliston kehittämiseen. Uudessa mallistossamme

Lisätiedot

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE SO-3393 (Mifare ) Tyylikkäästi muotoiltu etälukija taustavalaistulla kosketusnäppäimistöllä. MIFARE tyyppisille etälukutunnistimille. Vihreä, keltainen tai punainen

Lisätiedot

LOOP 1 OUT RET Silmukka 1 Lähtö CI NC NO C2 NC NO C3 NC NO C4 NC NO. Palo

LOOP 1 OUT RET Silmukka 1 Lähtö CI NC NO C2 NC NO C3 NC NO C4 NC NO. Palo 0V 0V REM EV Vin Vin SNDR & V - hälytinulostulo 00mA 0kohm päätevastus LOOP LOOP SNDR SNDR Okärkitiedot VIKAkärkitiedot AUX AUX FAULT RS AUX SUPPLY LOOP LOOP SNDR SNDR MINI- MPX REP AUX AUX FAULT 0V 0V

Lisätiedot

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET KUNNOSSAPITO-OHJELMA KESKUKSEN NUMERO : Palo Vika HÄTÄKESKUS : Puh LISMAR OY Telinetie 3 33880 LEMPÄÄLÄ p 03 31249110 f 03 3672116 http//www.lismar.fi

Lisätiedot

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 HÄLYTYS- LAITTEET KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 SKS-automaatio Oy Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: automaatio@sks.fi, faksi 852 6820, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie 50

Lisätiedot

FDCL221-Ex. Linjasovitin (Ex) Building Technologies. Sinteso

FDCL221-Ex. Linjasovitin (Ex) Building Technologies. Sinteso FDCL221-Ex Sinteso Linjasovitin (Ex) Osoitteellinen (FDnet-Ex) Käytetään FDnet-Ex kenttälaitteiden sovittamiseksi ilmaisinlinjaan räjähdysvaarallisilla alueilla Galvaanininen eristys Ex ja ei-ex linjoille

Lisätiedot

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 23.11.2006 D18016Fs Lokaset 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja

Lisätiedot

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET VO80281/ S / H - 1 - ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET Tuotekuvaus Yleistä huomioitavaa Tekniset tiedot Valaisin on tarkoitettu jatkuvatoimiseksi turvavalaisimeksi,

Lisätiedot

FDB22x, FDB20x, FDB241, FDB299 Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet Osoitteellinen (FDnet), kollektiivinen

FDB22x, FDB20x, FDB241, FDB299 Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet Osoitteellinen (FDnet), kollektiivinen Sinteso FDB22x, FDB20x, FDB241, FDB299 Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet Osoitteellinen (FDnet), kollektiivinen Kannat valmistettu iskuja kestävästä ja naarmuuntumattomasta synteettisestä materiaalista

Lisätiedot

FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Langaton paloilmoitusjärjestelmä

FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Langaton paloilmoitusjärjestelmä FDCW221, DOW1171, SMF6120, SMF121 Langaton paloilmoitusjärjestelmä osoitteellinen (FDnet) TM Sinteso Täydellinen integrointi FS20 paloilmoitusjärjestelmään Langattomien ja kaapeloitujen paloilmaisimien

Lisätiedot

SET-61. Käyttö- ja asennusohje

SET-61. Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 Pirkkala Vaihde 029 006 260 Fax 029 006 1260 Internet: www.labkotec.fi 23.9.2009 D17016Ds SET-61 Käyttö- ja asennusohje 1. TEKNISET TIEDOT SET-61 laitteisto Käyttöjännite

Lisätiedot

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt

G Kytkentäohje. 1.1 Yleistä. 1.4 Pellin toimilaite. 1.5 Savunilmaisin/Palotermostaatti. 1.2 Tulot. 1.3 Lähdöt G5996.3 Fi Asennusohjeet Valvonta- ja liikuttelujärjestelmä 1 Kytkentäohje 1.1 Yleistä Ohjausyksikkö sisältää elektronisia komponentteja, jotka voivat vahingoittua, jos niitä käsitellään väärin. Kaikkien

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje

Aurinko-Easy asennus- ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinkopaneelien asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneelit avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25.. 45 asteen

Lisätiedot

Kulunvalvontatuotteet

Kulunvalvontatuotteet Kulunvalvontatuotteet Kulunvalvonnan tehtävänä on helpottaa kiinteistöissä tapahtuvaa kulkemista. Sen avulla ohjataan, seurataan ja rajoitetaan henkilöiden liikkumista kiinteistön tiloissa. Joskus saattaa

Lisätiedot

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN

MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN MODULIPOHJAINEN OHJAUSKOTELO HUONETILOIHIN Busch-Installationsbus EIB Ensto Busch-Jaeger Oy 2 Modernia taloautomaatiota Busch-Installationsbus EIB-väylätekniikalla EIB European Installation Bus on väyläpohjainen

Lisätiedot

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen

Thermocassette HP Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Thermocassette 300 600 W Sähkölämmitys 4 mallit Thermocassette Hillitty säteilylämmityskasetti uppo- tai pinta-asennukseen Käyttökohteet Thermocassette on tarkoitettu toimistojen, kylpyhuoneiden, koulujen

Lisätiedot

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS)

Hätäkutsujärjestelmä on kaapeloitu kutsujärjestelmä joka koostuu seuraavista laitteista: Merkkivalo (LS) Hätäkutsupakkaus Tyyppi: 5200 xx Pakkaus koostuu: erkkivalo Tyyppi: 5203 xx Vetonarupainike Tyyppi: 5202 xx Sammutuspainike Tyyppi: 5201 xx Teholähde Tyyppi: 5204 xx Täydentävät tuotteet (eivät kuulu toimitukseen):

Lisätiedot

Valomasto ModulSignal 70 mm

Valomasto ModulSignal 70 mm Turva Merkinantolaitteet Valomastot Valomasto ModulSignal 70 mm Modulaarinen - koottava Korkea kotelointiluokka IP65 Käyttölämpötila -25 C...+70 C Toiminta Valomastot ovat moduulirakenteisia. Jopa viisi

Lisätiedot

Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari

Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari Pienjännitekojeet ODIN-kWh-mittari Esite ODIN 1 FI 02_01 1SCC480001C1801 ODIN-mittari Sisältö Yleiskuvaus...3 OD4165,suoraan kytketty 3-vaihemittari(enintään 65 A)...4 OD4110,virtamuuntajaan kytketty 3-vaihemittari...5

Lisätiedot

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje

SET-100 Rajakytkinyksikkö Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Vaihde: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 7.5.2015 Internet: www.labkotec.fi 1/9 SET-100 Rajakytkinyksikkö Copyright 2015 Labkotec Oy Varaamme oikeuden muutoksiin

Lisätiedot

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN

LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN Wavin-Labko Oy Labkotie 1 36240 KANGASALA Vaihde 020 1285 200 Fax 020 1285 530 E-mail level@wavin-labko.fi 13.10.2004 LOKASET 20 LOKASÄILIÖN TÄYTTYMISHÄLYTIN WAVIN-LABKO OY S I S Ä L L Y S L U E T T E

Lisätiedot

turvavalopuomi SG-BIG Base

turvavalopuomi SG-BIG Base Turva Optiset turvalaitteet Turvavalopuomit, kehontunnistus turvavalopuomi SG-BIG Base Kehontunnistus, Tyyppi 2 / 4, PL c / e Toimintaetäisyys 0,5-60 m Valvontakorkeus 500-800-900-1200 mm www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi,

Lisätiedot

FC2040 Paloilmoituskeskus

FC2040 Paloilmoituskeskus FC2040 Paloilmoituskeskus FS20 (MP5.0) Sinteso Kompakti, esikasattu, mikroprosessorilla ohjattu paloilmoituskeskus 504 osoitteelle Paloilmoituskeskus voi olla yksittäinen tai verkotettu Yhteen verkkoon

Lisätiedot

FC2020 Paloilmoituskeskus

FC2020 Paloilmoituskeskus FC2020 Paloilmoituskeskus FS20 (MP5.0) Sinteso Kompakti, esikasattu, mikroprosessorilla ohjattu paloilmoituskeskus 252 osoitteelle Paloilmoituskeskus voi olla yksittäinen tai verkotettu Yhteen verkkoon

Lisätiedot

Telemerkki Oy. TM-EIAC Ohjauskoje. Käyttöohje. Versio 1.00 [2009-09-15

Telemerkki Oy. TM-EIAC Ohjauskoje. Käyttöohje. Versio 1.00 [2009-09-15 Telemerkki Oy TM-EIAC Ohjauskoje Versio 1.00 [ ii Copyright Notice Tavaramerkit Vastuurajoitus Yhteystiedot TM-EIAC käyttöohje Copyright 2007 Telemerkki Oy. Kaikki oikeudet pidätetään. Kopiointi ilman

Lisätiedot

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija

Versio 5 FIN 06-2015 ROHS. Sähkönumero 71 660 10. teknisen tukkukaupan asiantuntija Asennus- ja käyttöohje vuoto- ja kosteushälytin Vahinkovakuutusyhtiöiden hyväksymä 2 ROHS Vakuutusyhtiöt suosittavat sekä voivat antaa maksu- tai muita etuja. Sähkönumero 71 660 10 teknisen tukkukaupan

Lisätiedot

Quha Zono. Käyttöohje

Quha Zono. Käyttöohje Quha Zono Käyttöohje 2 Virtakytkin/ merkkivalo USB-portti Kiinnitysura Tervetuloa käyttämään Quha Zono -hiiriohjainta! Tämä käyttöohje kertoo tuotteen ominaisuuksista ja opastaa laitteen käyttöön. Lue

Lisätiedot

Asennus, optinen savutunnistin sisäänrakennetulla ohjausyksiköllä TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT

Asennus, optinen savutunnistin sisäänrakennetulla ohjausyksiköllä TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT Asennus, optinen savutunnistin sisäänrakennetulla ohjausyksiköllä TBLZ-1-72-a GOLD/COMPACT 1. Yleistä Optista savutunnistinta TBLZ-1-72-a käytetään savukaasujen mittaukseen ilmanvaihtokanavista. Se koostuu

Lisätiedot

TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ

TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ TURVALLISUUS- JÄRJESTELMÄ Jukka Routtu + -historia Osoitteellinen vuodesta 1987 edelliset keskusmallit - HHL-10,30,70,160, 320 - HHL-16,32,128,256,512 - PAK-3000, PAK-30, PAK-100 Laitteiden ja ohjelmistojen

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05

Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05 Turva Turvalaserskannerit Hokuyo turvalaserskanneri UAM-05 Suojavyöhyke 5 m Varoitusvyöhyke 20 m 4 OSSD turvaulostuloa 2 suojavyöhykettä / 1 suojavyöhyke + 2 varoitusvyöhykettä Tyyppi 3 SIL2, PL d www.oem.fi,

Lisätiedot

ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ

ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ Poistumishälytys- ja turvakuulutusjärjestelmä ÄLYKÄS ÄÄNENTOISTOJÄRJESTELMÄ EN 54-16 Joustava ja laajentuva järjestelmä - täysin digitaalinen audio Modulaariset keskusyksiköt Täysi integrointi paloilmoitinlaitteisiin

Lisätiedot

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03

KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV. Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 KESKUSAKKUJÄRJESTELMÄ FZLV Valvottu 24 V:n keskusakkujärjestelmä VER 16-03 Reitti selväksi se on fi losofi amme ja liikeideamme. Accenta AB markkinoi ja myy laajaa opasvalaisin-, turvavalaistus- ja varavalaistusvarusteiden

Lisätiedot

FDB221, FDB222, FDB221-AA, FDB201, FDB202, FDB201-AA Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet

FDB221, FDB222, FDB221-AA, FDB201, FDB202, FDB201-AA Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet FDB1, FDB, FDB1-AA, FDB01, FDB0, FDB01-AA Ilmaisinkannat ja lisätarvikkeet osoitteellinen (FDnet), kollektiivinen TM Sinteso Kannat valmistettu iskunkestävästä ja naarmuuntumattomasta synteettisestä materiaalista

Lisätiedot

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki

Huonesäädin STRA-04. Sovellusesimerkki Huonesäädin STRA-04 STRA-04 on valmiiksi ohjelmoitu kommunikoiva huonesäädin lämmityksen ja jäähdytyksen ohjaukseen jälkikäsittelyjärjestelmissä. Se soveltuu toimistoihin, kouluihin, sairaaloihin, hotelleihin,

Lisätiedot

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite

Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite Tungus-jauhesammutusmoduuli Tuote-esite 2016 Jauhesammutusmoduuli MPH - 065 Sähköjohtojen ja kaappien/keskusten, kaapelikanavien ja kuilujen, moottorien, kaksoispohjien ja varastotilojen tehokkaaseen palosuojaukseen.

Lisätiedot

Kerrostalon yleisten tilojen palovaroittimet

Kerrostalon yleisten tilojen palovaroittimet 2016 Kerrostalon yleisten tilojen palovaroittimet Päijät-Hämeen pelastuslaitos MOk 31.3.2016 Sisältö 1 Yleistä... 1 2 Määritelmiä... 1 3 Palovaroittimien sijoittaminen... 2 4 Palovaroitinjärjestelmän asentaminen...

Lisätiedot

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin

Cat-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin at-lämpöpuhallin 3 3 9 kw Sähkölämmitys 3 mallit at-lämpöpuhallin Kompakti lämpöpuhallin pienempiin tiloihin Käyttökohteet at on sarja kompakteja ja hiljaisia lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen. Se

Lisätiedot

PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4

PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4 Kocom Finland Oy WWW.kocom.fi PROXIMITY /etälukijat CZ-EMM3 CZ-EMM4 cz-emm34_en 08/08 Etätunnisteiden lukijat CZ-EMM3 ja CZ-EMM4 joita kutsutaan myös lukupäiksi - ovat suuniteltu erilaisten passiivisten

Lisätiedot

Kauko-ohjattua kytkimellä varustettua CONNECT-välipistoketta nimitetään seuraavassa välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan ulkoisia

Kauko-ohjattua kytkimellä varustettua CONNECT-välipistoketta nimitetään seuraavassa välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan ulkoisia Kauko-ohjattua kytkimellä varustettua CONNECT-välipistoketta nimitetään seuraavassa välipistokkeeksi. Välipistokkeen avulla voidaan ulkoisia sähkölaitteita (katso Tekniset tiedot) kytkeä kauko-ohjauksella

Lisätiedot

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU

Infralämmitin CIR CIR INFRALÄMMITIN. Sähkölämmitys W INFRALÄMMITIN, JOSSA 5 VUODEN RUOSTUMATTOMUUSTAKUU CIR IFRALÄMMITI Sähkölämmitys 500 2000 W Infralämmitin CIR IFRALÄMMITI, JOSSA 5 VUODE RUOSTUMATTOMUUSTAKUU 12 mallia Infralämmitintä käytetään lämmittimenä ympäri vuoden esim. kuisteilla, parvekkeilla

Lisätiedot

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat

em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö Keskus Pienoislogiikat Keskus Pienoislogiikat em4 3G, GPRS tai Ethernet Loggaus ja hälytys Analogiset tulot/lähdöt Etäkäyttö www.oem.fi, asiakaspalvelu@oem.fi, PUH, 0207 499 499, FAX 0207 499 456 1 / 6 Toiminta Crouzet logiikkaperhe

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Valvontakeskus RVK Valvontakeskus on tarkoitettu turvavalokeskusten EXI-1000, 2000 ryhmien automaattiseen valvontaan. Keskus mittaa kunkin

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin

Lämpöpuhallin Panther Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin 3 20 30 Sähkölämmitys 5 mallit Lämpöpuhallin Panther 20-30 Tehokas lämpöpuhallin suurempiin tiloihin Käyttökohteet Panther 20-30 on sarja hiljaisia ja tehokkaita lämpöpuhaltimia kiinteään asennukseen.

Lisätiedot

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT

Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT FI.TBIQ2480.130225 Asennus, IQnomic plus moduuli TBIQ-2-1-aa GOLD/COMPACT 1. Yleistä IQnomic plus -moduulia käytetään lisätoimintoihin, joiden tulot ja lähdöt eivät sisälly vakiona koneen ohjausyksikköön.

Lisätiedot

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1.

CAT. C min 300 mm. [mm] [mm] C C C [mm] Minimum distance in a permanent assembly. Fig. 1. AT 3 kw FI AT A min 300 mm B 0 A B 3 355 55 76 5 355 55 76 9 405 35 335 min 300 mm min,8 m Minimum distance in a permanent assembly Fig. AT Technical data Type E-nr (SE) EL-nr (O) Output [kw] 3 87 03 49

Lisätiedot

Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja EV07. Luetteloesite

Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja EV07. Luetteloesite Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja EV07 Luetteloesite 2 Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja EV07 Qn= 800 l/min Paineilmaliitäntä lähtö: G 1/4 Sähk. liitäntä: Pistoke,

Lisätiedot

TUOTEKORTTI LED SLIM STYLE

TUOTEKORTTI LED SLIM STYLE LED alasvalot TUOTEKORTTI LED SLIM STYLE Upea monivuotinen suosikki yleisvalaisin erittäin laadukkailla LEDeillä varustettuna. Tasainen valaistus, joka on himmennettävissä. Valaisimessa helppo kytkentä

Lisätiedot

RT-M2117 ZoneControl. Verkkodatalehti

RT-M2117 ZoneControl. Verkkodatalehti RT-M2117 ZoneControl Verkkodatalehti A B C D E F Esimerkkikuva Tilaustiedot Tyyppi Tuotenumero RT-M2117 1063197 muita laiteversioita ja varusteita www.sick.com/zonecontrol H I J K L M N O P Q R S T Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohje. AquaPro-lähetin. Käyttö- ja asennusohje. Copyright 2015 Labkotec Oy

Asennus- ja käyttöohje. AquaPro-lähetin. Käyttö- ja asennusohje. Copyright 2015 Labkotec Oy AquaPro-lähetin Käyttö- ja asennusohje Sisällys 1. Laitteiston kuvaus... 2 2. Tekniset tiedot... 2 3. Asennus... 3 4. Kytkentä... 4 5. Asetukset... 5 6. Huolto ja ongelmatilanteet... 0 1. Laitteiston kuvaus

Lisätiedot

Torkel TM 900 -sarja Akustonkuormitustesteri

Torkel TM 900 -sarja Akustonkuormitustesteri Torkel TM 900 -sarja Akustonkuormitustesteri käytössä olevien akkujen testaus dynaaminen purkaus sama teho eri jännitteillä reaaliaikainen monitorointi nopea raportin luominen yksinkertainen käyttö BWM-moduulien

Lisätiedot

VOICE ES ryhmän konventionaalinen paloilmoitinkeskus KÄYTTÖOHJE UMA R B SUOMI

VOICE ES ryhmän konventionaalinen paloilmoitinkeskus KÄYTTÖOHJE UMA R B SUOMI VOICE ES 801 8 ryhmän konventionaalinen paloilmoitinkeskus KÄYTTÖOHJE UMA 101 102 R B SUOMI UMA 101 102 R B VOICE ES 801 Käyttöohje Elotec AS 2 Tekijänoikeus 2005 Elotec AS. Kaikki oikeudet varattu. Elotec

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 85QM Kuvaus AME 85QM -toimimoottoria käytetään AB-QM DN 200- ja DN 250 -automaattiisissa virtauksenrajoitin ja säätöventtiileissä. Ominaisuudet: asennon ilmaisu automaattinen

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14

Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Lisätarvikkeet STRA-01, STRA-04 ja STRA-14 Ulkoinen lämpötila-anturi STRZ-05 Huoneanturin tekniset tiedot: 0 50 C IP30 Ulkoisen anturin tekniset tiedot: Pinta-anturin tekniset tiedot: - Aikavakio - Johdon

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110

Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Energian hallinta Energiamittari Tyyppi EM110 Yksivaihe energiamittari Luokka 1 (kwh) EN62053-21 mukaan Luokka B (kwh) EN50470-3 mukaan Sähkömekaaninen näyttö Energialukema näytössä: 6+1 numeroa Mittaukset

Lisätiedot

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25

Elektra V ... 13 ... 7... 9 GB... 11 NO ... 21 ... 15 ... 17 DE... 19 PL ... 23 ... 27 ... 25 SE... 7... 9 GB... 11 NO FR... 13 RU... 15... 17 DE... 19 PL FI... 21 NL... 23 ES... 25 IT... 27 ELV3333, ELV3344, ELV5333, ELV6344 375 300 340 min 300 mm c-c 277 24 9 16 min 300 mm min 500 mm Fig. 1 10

Lisätiedot

SNEPvalaisimet. Älykästä valovoimaa

SNEPvalaisimet. Älykästä valovoimaa SNEPvalaisimet Älykästä valovoimaa Langattomasti ohjattava valaistusjärjestelmä SNEP on tulevaisuutta edustava avaimet käteen -ratkaisu kaikenkokoisiin tiloihin, kuten teollisuushalleihin, myymälöihin,

Lisätiedot

S85 laseretäisyysanturi

S85 laseretäisyysanturi Anturi Valokennot Etäisyysanturit S85 laseretäisyysanturi Laser 2-luokan näkyvä valo helpottaa asennusta Tunnistusetäisyys 10 tai 20 m, tarkkuus 7 mm, toistotarkkuus 1 mm 4-20 ma tai 0-10 V skaalattava

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

IRMPX asettelu ja asennusohje

IRMPX asettelu ja asennusohje IRMPX asettelu ja asennusohje 3.7.3 Läkkisepäntie 2A 62 HELSINKI MPX asetteluohje Termostaatin asettelulämpötilan muuttaminen 1. Paina SEL painiketta 2. Muuta haluttu lämpötila näyttöön nuolinäppäimillä

Lisätiedot

Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V-0-paloluokiteltua PC-muovia tai alumiinia.

Runko alumiiniprofiilia, päädyt kestävää ja paloa edistämätöntä V-0-paloluokiteltua PC-muovia tai alumiinia. Tuotetiedot Mekaaniset Suojausluokka Kotelointiluokka IK-luokka Käyttöympäristön lämpötila [ C] Runkorakenne / muut tekniset tiedot Yleiskuvaus / tuotekuvaus Häikäisysuoja / optiikka Asennustapa I IP44/IP65

Lisätiedot

Elco elektroninen termostaatti ELTH

Elco elektroninen termostaatti ELTH Keskus Lämpötilasäätimet ja -anturit Elco elektroninen termostaatti ELTH Elektroninen termostaatti DIN-kiskoon On-off säätö digitaalinäytöllä NTC-anturi, säätöalue -35 C...+99 C Yksi tai kaksi relelähtöä

Lisätiedot

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO Savunpoistosta 2-3 Vianhaku 4 Kunnossapito-ohjelma 5 Huoltovihko 6 TOIMIVA SAVUNPOISTO SÄÄSTÄÄ IHMISHENKIÄ JA TURVAA OMAISUUTTA Palon

Lisätiedot

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O fi Smoke Alarm Sisällysluettelo fi 3 Sisällysluettelo 1 Graphics 4 2 Johdanto 6 3 Kiinnitys 7 4 Ylläpito 9 5 Tekniset tiedot 10 6 Asiakaspalvelu 11 Bosch Sicherheitssysteme GmbH

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset

FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset FC1008, FC1012 Paloilmoituskeskukset 8, 12 tai 24 paloryhmää Yhteensopiva kaikkien Siemensin kollektiivisten paloilmaisimien kanssa 2 valittavissa olevaa ilmaisinlinjastandardia kattavat laajan yhteensopivuuden

Lisätiedot

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa

IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa 500-2000 W Sähkölämmitys 12 mallia IR-lämmitin CIR Kohteisiin, jossa halutaan hillittyä muotoilua ja huomaamatonta toimintaa Käyttökohteet CIR tuo mukavuutta terasseille, parvekkeille ja ulkoilmaravintoloihin

Lisätiedot

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS

KAUKOLUKULAITE TC-E 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS 1 NÄYTTÖ ASENNUS- JA KÄYTTÖOPAS Saint-Gobain Pipe Systems Merstolantie 16 29200 Harjavalta Finland Tel. +358 (0) 207 424 600 Fax +358 (0) 207 424 601 www.sgps.fi Strömberginkuja 2 00380 Helsinki Finland

Lisätiedot

PIENJÄNNITETUOTTEET EAO (OLTEN) -PAINONAPPIKALUSTEET

PIENJÄNNITETUOTTEET EAO (OLTEN) -PAINONAPPIKALUSTEET PIENJÄNNITETUOTTEET EAO (OLTEN) -PAINONAPPIKALUSTEET SISÄLLYS SIVU SARJA 04 (22/30 mm:n asennusaukkoon) Merkkivalot... 2 Tavalliset painikkeet... 2 Valopainikkeet... 3 Hätäseis-painikkeet... 4 Sienipainikkeet...

Lisätiedot

GuardShield Safe 4. Tekniset tiedot. Kuvaus. Sovelluskohteita. Ominaisuudet

GuardShield Safe 4. Tekniset tiedot. Kuvaus. Sovelluskohteita. Ominaisuudet GuardShield Safe 4 Kuvaus Allen-Bradley Guardmaster GuardShield Safe 4 on edullinen turvavaloverho ON/OFF toiminnalla. Tässä perusturvatoiminnalla varustetussa turvavaloverhossa on erityisominaisuutena

Lisätiedot

Interaktiivinen ja itseään analysoiva Panasonic EBL512 G3 ja EBL128 paloilmoitinjärjestelmä

Interaktiivinen ja itseään analysoiva Panasonic EBL512 G3 ja EBL128 paloilmoitinjärjestelmä Interaktiivinen ja itseään analysoiva Panasonic EBL512 G3 ja EBL128 paloilmoitinjärjestelmä Asennusohje 1. Paloilmoittimen suunnittelu- ja asennusperusteita 1.2. Otteita Paloilmoittimen suunnittelu- ja

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 KYTKENTÄOHJE MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan MITTAUSJOHTIMET: Liitin nro 12

Lisätiedot

Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi

Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi OY ESMI AB Olarinluoma 4 PL95 0220 ESPOO puhelin 09 452 7 fax 09 452 703 www.esmi.com Terraneo Kytkentäkuvat ja ohjelmointi 6657376FI/0 44-2000 2 Sisällysluettelo Kytkentäkaavio yhdellä nousujohdolla...3

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

VESIMITTARIN ASENTAMINEN

VESIMITTARIN ASENTAMINEN VESIMITTARIN ASENTAMINEN Helppoa ja vaivatonta! Ei vaadi aiempaa kokemusta sähköliitännöistä Tarvitset vain perustyökalut VILKASE.FI ASENNUSOHJE..0 (.) VILKASEetälukulaite (.) Pulssikaapeli (.) Antenni

Lisätiedot

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje

Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje 1(11) Kamstrup 162LxG -sähköenergiamittarin asennusohje Ohje koskee mittarimallia 162LxG (686-18B-L1-G3-084) 1. Merkinnät ja ulkopuoliset osat 1. LCD-näyttö 2. Optinen liitäntä 3. Mittarin numero 4. Mittarin

Lisätiedot

Verkkodatalehti. Lector65x System Core Lector65x System SEURANTA- JA DIMENSIOINTIJÄRJESTELMÄT

Verkkodatalehti. Lector65x System Core Lector65x System SEURANTA- JA DIMENSIOINTIJÄRJESTELMÄT Verkkodatalehti Lector65x System Core Lector65x System A B C D E F H I J K L M N O P Q R S T Yksityiskohtaiset tekniset tiedot Ominaisuudet Anturi Anturin erotuskyky Koodiresoluutio Katettu radan leveys

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Rotonivo. Sarja RN 3000 RN 4000 RN Käyttöohje

Rotonivo. Sarja RN 3000 RN 4000 RN Käyttöohje Rotonivo Sarja RN 3000 RN 4000 RN 6000 Käyttöohje 010516 1 UWT GmbH Westendstraße 5 Puh..: +49 (0)831 57123-0 Internet: www.uwt.de D-87488 Betzigau Faksilla: +49 (0)831 76879 E-Mail: info@uwt.de Tämä käyttöohje

Lisätiedot

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus

Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 24 V Nimellisjännitteen taajuus. Tehontarve ajossa Tehontarve pidossa Tehontarve mitoitus ekninen tuote-esite GR4A-7 Kiertoliiketoimilaite läppäventtiileille Nimellisvääntömomentti 40 Nm Nimellisjännite AC/DC 4 V Ohjaus auki-kiinni ekniset tiedot Sähköiset tiedot Nimellisjännite AC/DC 4 V Nimellisjännitteen

Lisätiedot

Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö

Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö DIGITRACE RAYSTAT-ECo-10 Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö Yleistä Käyttöalue Normaalitilat, ulkokäyttö Ympäristön lämpötila -20 C +40 C Syöttöjännite

Lisätiedot

KORKEALAATUISET LED 360 SULJETUT CORN LAMPUT

KORKEALAATUISET LED 360 SULJETUT CORN LAMPUT KORKEALAATUISET LED 360 SULJETUT CORN LAMPUT www.sanpek.fi Sanpek-LED korkealaatuiset 360 CORN LED- lamput edustavat LEDvalaistustekniikan viimeisintä kehitysaskelta. Nämä CORN LED-lamput on kehitetty

Lisätiedot

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370

KYTKENTÄOHJEET. MicroMax370 KYTKENTÄOHJEET ROTAATIOLÄMMÖNVAIHTIMEN OHJAUSYKSIKKÖ MicroMax370 Tarkistettu 04-12-13 1.1 F21037902FI Valmistajan seloste Valmistajan vakuutus siitä, että tuote on EMC-DIREKTIIVIN 89/336/EEG ja sen lisäysten

Lisätiedot

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin

Asennus Windows 2000 ja XP -käyttöjärjestelmiin PU007V2 Sweex 1 portin rinnakkainen & 2 portin sarja PCI-kortti Johdanto Älä altista PU007V2-korttia äärilämpötiloille. Älä aseta laitetta suoraan auringonvaloon tai sulje lämmityselementtejä. Älä käytä

Lisätiedot

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS

SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS SÄHKÖKALUSTESARJA LAATUA, TYYLIÄ, KOHTUULLINEN HINTA JA HELPPO ASENNUS Etman Sähkökalustesarjan tyylikäs muotoilu antaa loppukuluttajalle käsityksen myös tuotteiden korkeasta laadusta. Tuoteperhe käsittää

Lisätiedot

LUMOTAST 75 IP40. Yleiset tiedot. Sisältö

LUMOTAST 75 IP40. Yleiset tiedot. Sisältö Yleiset tiedot LUMOTAST 75 IP40 painikemallisto Valaistut painikkeet, merkkilamput ja avainkytkimet Asennusreiän halkaisija 16,2 mm Kotelointiluokka IP40 Juotosliittimet seuraaville johdinpaksuuksille:

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät

1 Tekniset tiedot: 2 Asennus: Asennus. Liitännät Viitteet 000067 - Fi ASENNUS ohje inteo Soliris Sensor RTS Soliris Sensor RTS on aurinko- & tuulianturi aurinko- & tuuliautomatiikalla varustettuihin Somfy Altus RTS- ja Orea RTS -moottoreihin. Moottorit

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot