ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN Teknisiä muutoksia 11/2010

2 Johdanto 1 Johdanto Istuinlämmitys* Tämä lisäys täydentää OCTAVIAn omistajan käsikirjaa, versio 05.10, jota jäljempänä kutsutaan vain omistajan käsikirjaksi. Lisäyksen tiedot kumoavat käsikirjan vastaavat aiemmat tiedot. Erikoisvarusteet merkitään symbolilla *. Hyvää matkaa! Škoda Auto a.s. Turvalukitus Ohje Kun SAFE-turvalukitus kytkeytyy toimintaan auton ovien sulkemisen jälkeen, siitä ilmoitetaan mittariston näytölle tulevalla tekstillä CHECK SAFELOCK (TARKISTA SAFELOCK-TURVALUKITUS). MAXIDOT-informaationäytöllä* varustetuissa autoissa näytölle tulee teksti Check deadlock! Owner's manual! (Huomioi SAFEturvalukitus! Ohjekirja!). Lasinpyyhkimet Kuva 1 Kojelauta: Istuinlämmityksen säädin edessä/takana Kytke toimintaan ja säädä takaistuimen vasemman ja oikean puolen lämmitystä säätimestä kuva 1 - oikealla. Kun asetat takaistuimen tehokkaimmalle lämmitykselle - porras 3, lämmitys kytkeytyy 10 minuutin kuluttua automaattisesti portaalle 2 (säätimessä palaa kaksi merkkivaloa). START-STOP * Tuulilasinpesimen pesusuuttimia lämmitetään* moottorin käydessä, kun ulkolämpötila on alle +10 C. Kuva 2 Kojelauta: START-STOP-automatiikan painike START-STOP -automatiikan käyttö säästää polttoainetta, vähentää haitallisia päästöjä ja alentaa hiilidioksidipäästöjä CO 2. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun sytytysvirta kytketään päälle.

3 2 START-STOP * Start-Stop-käytöllä moottori sammuu automaattisesti auton pysähtyessä esim. liikennevaloihin. Mittaristossa näkyy START-STOP -automatiikan senhetkinen tila. Automaattinen moottorin sammuttaminen (pysäytysvaihe) Pysäytä auto (tarvittaessa vedä käsijarru päälle). Siirrä vaihde vapaalle. Vapauta kytkinpoljin. Automaattinen moottorin uudelleenkäynnistyminen (käynnistysvaihe) Paina kytkinpoljinta. START-STOP -automatiikan kytkeminen toimintaan ja pois toiminnasta Voit kytkeä START-STOP -automatiikan toimintaan ja pois toiminnasta painikkeella sivu 1, kuva 2. Kun Start-Stopp-automatiikka ei ole toiminnassa, painikkeen merkkivalo palaa. Jos auto on Stop-tilassa, kun automatiikka kytketään manuaalisesti pois toiminnasta, moottori käynnistyy heti. START-STOP -automatiikka on erittäin monimutkainen. Joitakin toimenpiteitä on vaikea tarkastaa muualla kuin asiantuntevassa huoltoliikkeessä. Seuraavassa yhteenvedossa esitetään START-STOP -automatiikan moitteettoman toiminnan edellytykset. Automaattisen moottorin sammuttamisen edellytykset (Stop-tila) Vaihdetanko on vapaalla. Kytkinpoljin ei ole painettuna! Kuljettaja on kiinnittänyt turvavyönsä. Kuljettajan ovi on suljettuna. Konepelti on suljettuna. Auto on pysähtyneenä. Tehdasasenteisen vetokoukun sähkökaapeli ei ole kytkettynä perävaunuun. Moottori on saavuttanut käyntilämpötilan. Akun varaustila on riittävä. Auto ei ole jyrkässä ylä- tai alamäessä. Moottorin käyntinopeus on pienempi kuin /min. Akun lämpötila ei ole liian matala eikä liian korkea. Jarrujärjestelmän paine on riittävä. Ulkolämpötilan ja auton säädetyn sisälämpötilan ero ei ole liian suuri. Auton nopeus moottorin edellisen sammumisen aikana oli suurempi kuin 3 km/h. Hiukkassuodattimen* puhdistus ei ole käynnissä, katso käsikirja. Etupyörät eivät ole liian paljon käännettyinä (ohjauspyörää on käännetty vähemmän kuin kolmeneljäsosaa täydestä kierroksesta). Automaattisen uudelleenkäynnistyksen edellytykset (Start-tila) Kytkinpoljin on painettuna. Lämpötilan maksimi-/minimiarvo on säädetty. Tuulilasin huurteenpoisto on toiminnassa. Puhaltimen suuri nopeus on valittuna. START-STOP -painiketta painetaan. Automaattisen uudelleenkäynnistyksen edellytykset ilman kuljettajan toimenpiteitä Auto liikkuu yli 3 km/h nopeudella. Ulkolämpötilan ja auton säädetyn sisälämpötilan ero on liian suuri. Auton akun varaustila ei ole riittävä. Jarrujärjestelmän paine ei ole riittävä.

4 Auton akun lataaminen 3 Mittariston ilmoitukset (autot, joissa ei ole MAXIDOT-informaationäyttöä*) ERROR START STOP (START-STOP-HÄIRIÖ) START STOP NOT POSSIBLE (START-STOP EI MAHDOLLINEN) START STOP ACTIVE (START-STOP AKTIIVINEN) SWITCH OFF IGNITION (KATKAISE VIRTA) START ENGINE MANUALLY (KÄYNNISTÄ MOOTTORI MANUAALISESTI) START-STOP-automatiikan häiriö Moottorin sammuttaminen automatiikalla ei ole nyt mahdollista Automaattinen moottorin sammuttaminen (pysäytysvaihe) Katkaise virta Käynnistä moottori manuaalisesti Auton akun lataaminen Varoitus! START-STOP -automatiikalla varustetuissa autoissa laturin miinuskaapelia ei saa koskaan kytkeä suoraan akun miinusnapaan, vaan ainoastaan moottorin maadoitukseen kuva 3. Käynnistysapu ja START-STOP -automatiikalla varustetut autot HUOMIO! Jos moottori on sammutettuna, jarrutehostin ja ohjaustehostin eivät ole toiminnassa. Auton ei saa antaa rullata vapaalla moottori sammutettuna. Varoitus! Jos START-STOP -automatiikkaa käytetään erittäin pitkän käyttämättömän jakson jälkeen ulkolämpötilan ollessa erittäin kuuma, saattaa akku vahingoittua. Ohje Ulkolämpötilan muutokset voivat vaikuttaa auton akun lämpötilaan useampien tuntien viiveellä. Esimerkiksi, jos autoa pidetään pitkään ulkona pakkasella tai siihen paistaa suoraan aurinko, voi kestää useita tunteja, kunnes auton akun lämpötila saavuttaa START-STOP -automatiikan moitteettoman toiminnan edellyttämän tason. Joissakin tapauksissa on tarpeen käynnistää moottori virta-avaimella (esim. jos kuljettajan turvavyö ei ole kiinnitettynä tai jos kuljettajan ovi on ollut auki kauemmin kuin 30 sekuntia). Katso vastaavaa tekstiä mittariston näytöllä. Kun Climatronic* toimii automaattitilassa, tiettyjen edellytysten mukaan moottori ei voi sammua automaattisesti. START-STOP -automatiikalla varustetuissa autoissa laturin miinuskaapelia ei saa koskaan kytkeä suoraan akun miinusnapaan, vaan ainoastaan moottorin maadoitukseen kuva 3. Climatic* Käyttö Säädetty lämpötila ei pysy automaattisesti. Kuva 3 Käynnistysapu ja START-STOPautomatiikalla varustetut autot

5 4 Climatic* Climatic-järjestelmän säätö Kuva 4 Climatic: käyttönäppäimet Climatic-käyttönäppäinten suositellut asetukset: Asetus Tuulilasin ja sivuikkunoiden huurteenpoistotoiminto Tuulilasin ja sivuikkunoiden huurteenpoistotoiminto Mahdollisimman nopea lämmitys Kytkimen asennot Näppäin A AB AC A2 A3 ääriasentoon oikealle kytketty pois toiminnasta 3 älä kytke toimintaan haluttu lämpötila 2 kytketty toimintaan älä kytke toimintaan ääriasentoon oikealle kytketty pois toiminnasta 3 kytketty pois toiminnasta vähän aikaa 4, sitten 2 tai 3 kytketty toimintaan Hyvältä tuntuva lämpötila haluttu lämpötila 2 tai 3 Mahdollisimman nopea jäähdytys ääriasentoon vasemmalle lyhyt kytkentä toimintaan älä kytke toimintaan lyhyt kytkentä toimintaan Ihanteellinen jäähdytys haluttu lämpötila 1, 2 tai 3 kytketty toimintaan älä kytke toimintaan Raitisilmakäyttö - tuuletus ääriasentoon vasemmalle haluttu asento: kytketty pois toiminnasta älä kytke toimintaan Tuuletussuuttimet 3 Avaa ja säädä ilmavirta sivuikkunoihin Avaa ja säädä ilmavirta sivuikkunoihin Avaaminen Avaaminen Avaaminen Avaa ja säädä ilmavirta auton kattoon Avaaminen

6 Renkaankorjaussarja* 5 Bensiinilaadut Suositeltava polttoaine - lyijytön 98/95-oktaaninen (ROZ) bensiini Käytä lyijytöntä bensiiniä, jonka oktaaniluku (ROZ) on 98. Voit käyttää myös 95-oktaanista lyijytöntä bensiiniä, mutta se alentaa hieman moottorin tehoa. Jos 98-oktaanista tai 95-oktaanista lyijytöntä bensiiniä ei ole saatavilla, hätätilanteessa voit tankata myös 91-oktaanista lyijytöntä bensiiniä. Silloin ajamista saa jatkaa vain kohtuullisilla käyntinopeuksilla ja mahdollisimman pienellä moottorin kuormituksella. Ajaminen suurilla käyntinopeuksilla ja moottorin suurella kuormituksella voi aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja! Täytä sen jälkeen polttoainesäiliö määritellyn oktaaniluvun mukaisella bensiinillä heti kun se on mahdollista. Polttoainetta, jonka oktaaniluku on pienempi kuin 91, ei saa käyttää edes hätätilanteessa, koska se voi aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja! Renkaankorjaussarja* Yleisiä ohjeita Renkaankorjaussarja on laatikossa tavaratilan maton alla. Renkaankorjaussarjan avulla voit korjata luotettavasti vieraan esineen tai piikin aiheuttamia rengasvaurioita, joiden läpimitta on pienempi kuin 4 mm. Vieraita esineitä, kuten ruuveja tai nauloja ei saa irrottaa renkaasta! Voit tehdä korjauksen heti auton luona. Korjaus renkaankorjaussarjan avulla ei missään tapauksessa korvaa perusteellista renkaan kunnostusta; se auttaa vain pääsemään lähimpään korjaamoon. HUOMIO! Jos olet vilkkaan liikenteen alueella, kytke hätävilkut ja vie varoituskolmio suosituksen mukaisen matkan päähän autosta. Ota huomioon kansalliset lain vaatimukset. Näin suojaat itsesi lisäksi myös muita tienkäyttäjiä. Kun autoon tulee rengasrikko, aja se mahdollisimman kauas liikenteestä. Pysähdyspaikan tulee olla mahdollisimman tasainen ja kestävä. Tiivistysaineella täytetyllä renkaalla on samat ajo-ominaisuudet kuin tavanomaisella renkaalla. Älä jatka ajamista nopeammin kuin 80 km/h tai 50 mph. Vältä täyskaasukiihdytyksiä, voimakkaita jarrutuksia ja kovia kaarrenopeuksia. Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen! Tiivistysaine on terveydelle haitallista ja siksi poistettava heti, jos sitä pääsee iholle. Ympäristöohje Käytetty tai valunut voiteluaine on hävitettävä ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Ohje Huomioi renkaankorjaussarjan valmistajan antamat käyttöohjeet. Voit ostaa uuden tiivistysainepullon Škoda-tarvikkeiden valikoimasta. Vaihda vahingoittunut rengas heti renkaankorjaussarjan avulla tai selvitä huollossa, miten renkaan voi korjata. Renkaankorjaussarjaa ei saa käyttää, jos: vanne on vahingoittunut, ulkolämpötila on alle -20 C (-4 F), viilto tai reikä on suurempi kuin 4 mm, renkaan sivupinta on vahingoittunut, ajetaan huomattavan alhaisella rengaspaineella tai tyhjällä renkaalla, viimeinen käyttöpäivä (katso täyttöpullosta) on umpeutunut.

7 6 Renkaankorjaussarja* Renkaankorjaussarjaan kuuluvat osat Kuva 5 Renkaankorjaussarjaan kuuluvat osat Renkaankorjaussarja sisältää seuraavat osat: A1 Venttiililuistin väännin A2 Nopeusrajoitustarra enintään 80 km/h tai enintään 50 mph A3 Täyttöletku sulkutulpalla A4 Kompressori A5 Renkaantäyttöletku A6 Rengaspainemittari A7 Ilmantyhjennysruuvi A8 PÄÄLLE/POIS-kytkin A9 12 voltin liitäntä - savukkeensytytin A10 Renkaantäyttöpullo tiivistysaineella A11 Varaventtiililuisti Venttiililuistin vääntimen A1 alapäässä on rako, johon venttiililuisti sopii. Venttiililuisti voidaan kiertää ulos renkaan venttiilistä ja takaisin sisään vain sen avulla. Sama pätee myös varaventtiililuistille A11. Valmistelut renkaankorjaussarjan käyttöä varten Ennen renkaankorjaussarjan käyttöä on tehtävä seuraavat valmistelut: Kun autoon tulee rengasrikko, aja se mahdollisimman kauas liikenteestä. Pysähdyspaikan tulee olla mahdollisimman tasainen ja kestävä. Kaikkien matkustajien on noustava autosta. Pyöränvaihdon aikana matkustajien pitää olla poissa maantieltä (esim. kaiteen takana). Sammuta moottori ja kytke 1. vaihde tai automaattivaihteistolla varustetussa autossa laita vaihteenvalitsin asentoon P. Tiukkaa seisontajarru kunnolla. Tarkasta, voidaanko korjaus tehdä renkaankorjaussarjan avulla sivu 5, Yleisiä ohjeita. Jos autoon on kytketty perävaunu, irrota se. Ota renkaankorjaussarja pois tavaratilasta. Liimaa tarra A2 kuva 5 kojelautaan kuljettajalle näkyvissä olevaan kohtaan. Älä poista renkaasta vierasta esinettä, kuten ruuvia tai naulaa. Kierrä venttiilihattu pois. Kierrä venttiililuisti pois ruuvivääntimen A1 avulla ja sijoita se puhtaalle alustalle. Renkaan tiivistys ja täyttö pumppaamalla Renkaan tiivistys Ravistele renkaantäyttöpulloa A10 kuva 5 muutaman kerran edestakaisin. Kierrä täyttöletku A3 tiukasti myötäpäivään renkaantäyttöpulloon A10. Sulkukalvo läpäistään automaattisesti. Irrota täyttöletkun A3 sulkutulppa ja paina avoin pää kokonaan rengasventtiilin päälle. Pidä pulloa A10 pohja ylöspäin ja täytä rengas kokonaan tyhjentämällä tiivistysaine renkaantäyttöpullosta. Vedä tyhjä renkaantäyttöpullo pois venttiilistä. Kierrä venttiililuisti takaisin renkaan venttiiliin venttiililuistin vääntimen A1 avulla.

8 Hinaaminen ja hinattavana oleminen 7 Renkaan täyttö pumppaamalla Kierrä paineilmakompressorin renkaantäyttöletku A5 sivu 6, kuva 5 kiinni renkaan venttiiliin. Tarkasta, että ilmantyhjennysruuvi A7 on kierretty kiinni. Käynnistä auton moottori ja anna käydä. Liitä kaapeliliitin A9 auton 12 voltin pistorasiaan, katso omistajan käsikirja. Kytke kompressori toimintaan PÄÄLLE/POIS-kytkimen A8 avulla. Anna kompressorin käydä niin pitkään, kunnes saavutetaan 2,0 2,5 baarin paine, kuitenkin enintään 8 minuuttia! Sammuta kompressori. Jos 2,0 2,5 baarin ilmanpainetta ei saavuteta, kierrä renkaantäyttöletku A5 irti renkaan venttiilistä. Aja autolla noin 10 metriä eteenpäin tai taaksepäin, jotta tiivistysaine pääsee tasaantumaan renkaan sisällä. Kiinnitä kompressorin renkaantäyttöletku A5 uudelleen renkaan venttiiliin ja toista pumppausvaihe. Jos tarvittavaa rengaspainetta ei vieläkään saavuteta, rengas on vahingoittunut liian pahasti. Rengasta ei voi tiivistää paikkaussarjalla. Sammuta kompressori. Kierrä renkaantäyttöletku A5 irti renkaan venttiilistä. Jos 2,0 2,5 baarin rengaspaine saatiin aikaan, autolla ajamista voidaan jatkaa enimmäisnopeudella 80 km/h tai 50 mph. Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen sivu 7, Tarkastus 10 minuutin ajon jälkeen. HUOMIO! Renkaantäyttöletku ja kompressori voivat kuumentua pumppaamisen aikana - loukkaantumisvaara! Älä aseta kuumaa renkaantäyttöletkua ja kuumaa kompressoria paloherkkien materiaalien päälle - tulipalovaara! HUOMIO! Jatkuu Jos rengasta ei pystytä pumppaamaan vähintään 2,0 baarin paineeseen, rengasvaurio on liian suuri. Tiivistysaine ei ole kulkeutunut oikeaan kohtaan renkaan paikkaamiseksi. Älä jatka toimenpiteitä. Käänny ammattitaitoisen korjaamon puoleen. Varoitus! Sammuta kompressori viimeistään 8 minuutin käyntiajan jälkeen - ylikuumenemisen vaara! Annan kompressorin jäähtyä minuutin ajan ennen uudelleenkäynnistämistä. Tarkastus 10 minuutin ajon jälkeen Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen! Jos rengaspaine on 1,3 baaria tai pienempi: Älä jatka ajamista! Rengasta ei voi tiivistää riittävän hyvin paikkaussarjalla. Pyydä ammattiapua. Jos rengaspaine on 1,3 baaria tai suurempi: Korjaa rengaspaine uudelleen ohjearvoon (katso polttoainesäiliön kannen sisäpuoli). Jatka sen jälkeen ajamista varovasti enimmäisnopeudella 80 km/h tai 50 mph. Hinaaminen ja hinattavana oleminen Yleistä Varoitus! Älä hinaa tai työnnä moottoria käyntiin - se vahingoittaa moottoria! Katalysaattorilla varustetuissa autoissa palamaton polttoaine voi päästä katalysaattoriin ja syttyä siellä palamaan. Se saa aikaan ylikuumenemista ja katalysattorin häiriöitä. Käynnistysapuna voidaan käyttää toisen auton akkua, katso omistajan käsikirja.

9 8 Sähköjärjestelmän sulakkeet Sähköjärjestelmän sulakkeet Varokkeet moottoritilassa Nume ro F6 F9 Virrankuluttaja Ei käytössä Ei käytössä Ampeeria Sulakkeet kojelaudassa Nume ro Virrankuluttaja Ampeeria 4 Lämmitys, ilmastointilaite, peruutusvalo, sisäpeilin tummennin, puhelinvalmius, START-STOP-painike 5 6 Mittaristo, automaattivaihteiston ohjausyksikkö, sähkömekaanisen ohjaustehostimen ohjausyksikkö, pysäköintiavustin, Haldex-kytkin, START-STOP -rele, DC/DCjännitteenvakain 5 28 Radio Mittaristo, pyyhkimien katkaisin ja suuntavalokatkaisin 5 48 Puhelin 5

10 Tekniset tiedot 9 Tekniset tiedot Massat Annettu omamassa on suuntaa antava. Se vastaa vakiovarustelua ilman lisävarusteita ja tarvikkeita. Varoitus! Auton sallittua kokonaispainoa ei saa ylittää - se voi aiheuttaa tapaturman ja vahingoittaa autoa. Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli Bensiinimoottorit OCTAVIA COMBI 1,2/77 kw TSI - EU5 (M6) 1,2/77 kw TSI - EU5 (DQ7) 1,4 l/59 kw - EU4 910/990 1,4 l/90 kw TSI - EU5 (M6) 1,4 l/90 kw TSI - EU5 (DQ7) 1,6 l/75 kw - EU4, EU2 () 920/ /1010 (900/1100) a) (900/1120) a) 950/ /1000 (930/1100) a) (930/1110) a) 910/1010 (880/1120) a) 970/ /1000 (950/1100) a) (950/1120) a) 990/ /1000 (970/1100) a) (970/1110) a) 940/ /1010 (910/1110) a) (910/1120) a) Bensiinimoottorit OCTAVIA COMBI 1,6 l/75 kw - EU4, EU2 (AG6) 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (M6) (1,8 l/112 kw TSI - EU5) 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (DQ7) (1,8 l/112 kw TSI - EU5) a) Autot ryhmä N1. 970/ /1010 (940/1110) a) (940/1130) a) 1010/ /1010 (990/1100) a) (980/1120) a) 1030/ /1000 (1010/1100) a) (1010/1110) a) Dieselmoottorit OCTAVIA COMBI 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 () 1010/ /1000 (990/1100) a) (990/1110) a) 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 (DQ7) 1040/ /1010 (1020/1100) a) (1020/1110) a) 1,9 l/77 kw TDI PD - EU4, EU3 () 1,9 l/77 kw TDI PD DPF - EU4 (DQ6) 2,0 l/81 kw TDI CR - EU4 () 2,0 l/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (M6) 2,0 l/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (DQ6) 1000/ /1020 (980/1100) a) (980/1130) a) 1040/ /1010 (1010/1090) a) (1010/1120) a) 1010/ /1020 (990/1100) a) (990/1140) a) 1050/ /1010 (1020/1110) a) (1020/1130) a) 1070/ /1010 (1050/1090) a) (1050/1120) a) a) Autot ryhmä N1.

11 10 Tekniset tiedot 2,0 I/147 kw TSI EU5 (M6) 2,0 I/147 kw TSI EU5 (DQ6) 2,0 I/125 kw TDI CR EU5 (M6) 2,0 I/125 kw TDI CR EU5 (DQ6) OCTAVIA RS 1010/930 (980/1060) a) COMBI RS 1010/950 (970/1080) a) 1010/ /940 (1000/1060) a) (1000/1070) a) 1030/ /960 (1000/1070) a) (1000/1090) a) 1060/ /950 (1030/1070) a) (1020/1080) a) a) Autot ryhmä N1. 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (1,8 l/112 kw TSI - EU5) 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 1,9 l/77 kw TDI PD DPF - EU4 2,0 I/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (M6) 2,0 I/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (DQ6) COMBI 4x4 1040/1070 (1000/1180) a) 1050/1060 (1010/1180) a) 1040/1080 (1000/1190) a) 1060/1080 (1020/1190) a) 1080/1070 (1040/1190) a) a) Autot ryhmä N1. 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (1,8 l/112 kw TSI - EU5) SCOUT 1030/1120 (970/1230) a) a) Autot ryhmä N1.

12 Tekniset tiedot 11 1,4 l/59 kw - EU5 Moottori Teho kw 1/min 59/5000 Suurin vääntömomentti Nm 1/min 132/3800 Sylinteriluku/iskutilavuus (cm 3 ) 4/1390 Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 14,3 14,4 OCTAVIA Kaupunkiajo 8,5 8,5 Maantieajo 5,1 5,1 Yhdistetty 6,4 6,4 CO 2 -päästöt - yhdistetty COMBI COMBI

13 12 Tekniset tiedot Massat (kg) OCTAVIA Sallittu kokonaismassa Omamassa ajokunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etuakselilla Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - takaakselilla Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla a) enintään 12 % mäet b) enintään 8 % mäet 900 a) 1100 b) COMBI 900 a) 1100 b)

14 Tekniset tiedot 13 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 Suorituskyky OCTAVIA Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology OCTAVIA DQ7 COMBI COMBI CO 2 Technology Huippunopeus km/h COMBI DQ7 Kiihtyvyys km/h s 11,3 11,4 11,3 11,4 11,4 11,4 11,5 OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology COMBI CO 2 Technology Kaupunkiajo 4,7 5,1 5,1 Maantieajo 3,4 3,6 3,6 Yhdistetty 3,8 4,2 4,2 CO 2 -päästöt, yhdistetty

15 14 Tekniset tiedot Massat (kg) OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology COMBI CO 2 Technology Sallittu kokonaismassa Omamassa käyttökunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli 1003/988 Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu a) Autot ryhmä N1. b) enintään 12 % mäet. c) enintään 8% mäet b)a) 1600 c) 1030/990 (1000/1100) a) 1400 b)a) 1020/1000 (990/1120) a) 1400 b) a) 1600 c) 1600 c) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla

16 Tekniset tiedot 15 2,0 l/81 kw TDI CR - EU4 Moottori Teho kw 1/min 81/4200 Suurin vääntömomentti Nm 1/min 250/ Sylinteriluku/iskutilavuus (cm 3 ) 4/1968 Moottoriöljyluokat Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 11,0 11,1 OCTAVIA Kaupunkiajo 6,5 6,5 Maantieajo 4,3 4,3 Yhdistetty 5,0 5,0 CO 2 -päästöt - yhdistetty COMBI COMBI

17 16 Tekniset tiedot Tilavuudet (l) Moottoriöljy a) Jäähdytysjärjestelmän tilavuus b) 4,3 8,4 a) Öljyn täyttömäärä öljynsuodattimen vaihto mukaanlukien. Tarkasta öljytaso täytön yhteydessä, älä laita liikaa öljyä. Öljytason pitää olla merkkien välissä. b) Erillisellä lisälämmittimellä ja ilmastoinnilla varustettujen autojen jäähdytysnesteen määrä on noin 1l suurempi. Massat (kg) OCTAVIA Sallittu kokonaismassa 1971/1951 a) COMBI 1986 Omamassa ajokunnossa 1371/1395 a) 1386 Hyötykuorma 675/655 a) 675 Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä 600/580 a) 600 Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etuakselilla 1010/990 a) 1010/990 a) Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - takaakselilla 1010/1100 a) 1020/1140 a) Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu a) Autot ryhmä N1. b) enintään 12 % mäet c) enintään 8 % mäet 1400 b)a) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla c) 1400 b)a) 1600 c)

18 Tekniset tiedot 17 2,0 l/103 kw TDI CR - EU4, EU5 Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) COMBI 4x4 DQ6 Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 9,9 10,2 COMBI M6 COMBI 4x4 DQ6 Kaupunkiajo 6,2 7,3 7,4 Maantieajo 4,1 5,2 5,5 Yhdistetty 4,9 5,9 6,2 CO 2 -päästöt, yhdistetty SCOUT DQ6 SCOUT DQ6

19 18 Tekniset tiedot Massat (kg) COMBI 4x4 M6 COMBI 4x4 DQ6 Sallittu kokonaismassa Omamassa käyttökunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu 1060/1080 (1020/1190) a) 1600 b)a) 1700 c) SCOUT DQ6 1080/ /1100 (1040/1190) a) (1030/1210) a) 1600b) a) 1600 b) a) 1700 c) 1700 c) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla a) b) c) Autot ryhmä N1. enintään 12 % mäet. enintään 8% mäet.

20

21 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia malleja. Siksi muutokset auton koriin, varustukseen ja tekniikkaan ovat mahdollisia. Auton varustetasoa, ulkonäköä, tehoa, mittoja, painoa, polttoaineen kulutusta, standardeja ja toimintoja koskevat tiedot ovat julkaisuhetkellä ajan tasalla. Jotkut varusteet tulevat markkinoille mahdollisesti vasta myöhemmin (tästä saat tiedot paikallisesta Škoda-liikkeestä) tai niitä tarjotaan vain tietyillä markkina-alueilla. Tämän käsikirjan tiedot, kuvitus ja tekstit eivät ole sen vuoksi sitovia. Jälkipainos, kopiointi, kääntäminen ja muu osittainenkin hyödyntäminen on kielletty ilman Škoda Auton kirjallista lupaa. Škoda Auto pidättää itselleen kaikki tekijäoikeuslain mukaiset oikeudet. Oikeudet tämän julkaisun muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2010

22 Dodatek Návodu k obsluze Octavia nsky S Z DG

ŠkodaOctavia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER

ŠkodaOctavia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia KÄYTTÖOHJEET SIMPLY CLEVER Johdanto Olet valinnut Škodan - kiitos luottamuksesta! Uudessa Škodassasi on uusinta tekniikkaa ja runsaasti varusteita, joista on hyötyä jokapäiväisessä käytössä.

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien informaatioiden löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa.

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Kyttöohjekirja Johdanto Olet valinnut ŠKODAN sydmelliset kiitokset luottamuksesta. Uusi ŠKODA on auto, jossa on uusinta tekniikkaa ja runsaasti varusteita. Suosittelemme tmn

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Fabia Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER ŠKODA Fabia Kyttöohjekirja Johdanto Olet valinnut ŠKODAN sydmelliset kiitokset luottamuksesta. Uusi ŠKODA on auto, jossa on uusinta tekniikkaa ja runsaasti varusteita. Suosittelemme tmn kyttöohjekirjan

Lisätiedot

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO S40 käyttöohjekirja WEB EDITION Hyvä Volvon omistaja KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän

Lisätiedot

Ylikierrosten merkkivalo. Kojetaulun merkkivalon syttyminen osoittaa, että on vaihdettava vaihdetta.

Ylikierrosten merkkivalo. Kojetaulun merkkivalon syttyminen osoittaa, että on vaihdettava vaihdetta. Rengaspaineet......................................................................... 2 Lasten turvallisuus...................................................................... 4 Ajovalojen säätö........................................................................

Lisätiedot

Käsikirja K 1300 R. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine

Käsikirja K 1300 R. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine Käsikirja K 1300 R BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Moottoripyörän/jälleenmyyjän tiedot Moottoripyörän tiedot Jälleenmyyjän tiedot Malli Huollon yhteyshenkilö Valmistenumero Nimi Värikoodi Puhelinnumero

Lisätiedot

Matkailuvaunun. käyttöohie. Weltweit Nummer 1

Matkailuvaunun. käyttöohie. Weltweit Nummer 1 Matkailuvaunun käyttöohie Weltweit Nummer 1 Hyvä matkailuautoilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohie tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 82 Valaistus... 122 Ilmastointi...

Lisätiedot

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA.

HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivomme, että Teillä ja Volvollanne on monia nautinnollisia ajovuosia edessänne. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot

DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN

DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN DE LUXE EASY DE LUXE EXCELLENT PRESTIGE PREMIUM LANDHAUS MATKAILUVAUNUN FIN Version 02/2014 Hyvä karavaanari, onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Asiakkaidemme luottamus innostaa meitä ja

Lisätiedot

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION

VOLVO XC90. Käyttöohjekirja WEB EDITION VOLVO XC90 Käyttöohjekirja WEB EDITION HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne

Lisätiedot

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt

OWNER'S MANUAL. Operation Maintenance. Specifications OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Käyttö A030A01FC-GAT Huolto. Erittelyt OWNER'S MANUAL OMISTAJAN KÄSIKIRJA Käyttö A030A01FC-GAT Huolto Operation Maintenance Erittelyt Specifications HFC2072 Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajantasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää

Lisätiedot

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie

Vespa Primavera 50 4T. Vespa Primavera 125ie 150ie Vespa haluaa kiittää sinua tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman kattavasti. Lue se huolellisesti ennen kuin ajat ajoneuvolla

Lisätiedot

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT

OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT OMISTAJAN KÄSIKIRJA KÄYTTÖ HUOLTO TEKNISET TIEDOT Kaikki tämän kirjan tiedot olivat ajan tasalla painatuksen ajankohtana. Hyundai pidättää itselleen kuitenkin oikeuden tehdä muutoksia ilman ennakkoilmoitusta,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B

KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B KÄYTTÖOHJE TROPHY 20 9006437B Suomi 2011 Handicare Kaikki oikeudet pidätetään. Tässä esitettyjä tietoja ei saa jäljentää eikä julkaista missään muodossa, painettuna, valokopiona, mikrofi lminä tai millään

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Ohjekirja

OPEL MERIVA. Ohjekirja OPEL MERIVA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003

03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001. Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA. Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:23 3FKRH600_001 Honda XR125L OMISTAJAN KÄSIKIRJA Honda Motor Co., Ltd. 2003 03/05/08 21:19:28 3FKRH600_002 TÄRKEÄÄ TIETOA KULJETTAJA JA MATKUSTAJA Tämä moottoripyörä on suunniteltu kuljettajan

Lisätiedot

Matkailuvaunun käyttöohie

Matkailuvaunun käyttöohie Matkailuvaunun käyttöohie Version 07/2011 FIN Hyvä karavaanari, onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Asiakkaidemme luottamus innostaa meitä ja velvoittaa meidät tekemään matkailuvaunuistamme

Lisätiedot

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy

Piaggio Fly 50 4t 4v. Käyttöohjekirja. SGN Group / SGN Motors Oy Piaggio Fly 50 4t 4v Käyttöohjekirja SGN Group / SGN Motors Oy PIAGGIO HALUAA KIITTÄÄ SINUA tuotteensa valitsemisesta. Olemme laatinet tämän käyttöoppaan, jotta saisit hyödynnettyä ajoneuvoasi mahdollisimman

Lisätiedot

KIA YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista!

KIA YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista! KÄYTTÖOHJE OPTIMA KIA YHTYMÄ Kiitämme sinua Kia-ajoneuvon hankinnasta. Kia Motors on maailmanlaajuinen autovalmistaja, joka on keskittynyt valmistamaan tuotteita, jotka ovat korkealaatuisia ja tarjoavat

Lisätiedot

SISÄLLYS. Saadaksesi lisätietoa muista ominaisuuksista tutustu mukana toimitettuun käyttöohjekirjaan.

SISÄLLYS. Saadaksesi lisätietoa muista ominaisuuksista tutustu mukana toimitettuun käyttöohjekirjaan. Tässä lisäliitteessä opastetaan elektronisesti ohjatun Fiat Dualogic -käsivaihteiston käyttöä. Käyttääksesi vaihteistoa oikealla tavalla sinun tulee lukea tämä lisäliite huolellisesti läpi. Tällöin ymmärrät

Lisätiedot

Käsikirja K 1600 GTL. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine

Käsikirja K 1600 GTL. BMW Motorrad. The Ultimate Riding Machine Käsikirja K 1600 GTL BMW Motorrad The Ultimate Riding Machine Moottoripyörän/jälleenmyyjän tiedot Moottoripyörän tiedot Jälleenmyyjän tiedot Malli Huollon yhteyshenkilö Valmistenumero Nimi Värikoodi Puhelinnumero

Lisätiedot

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa.

onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Hyvä matkailuvaunuilija, onnittelemme Sinua ostopäätöksestä ja toivomme, että uusi HOBBY-käyttöohje tarjoaa Sinulle aina hyvää matkaseuraa. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi, vaikka olisitkin

Lisätiedot

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä.

Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Hyvä matkailuvaunuilija, Onnittelut uuden HOBBY-asuntovaunun hankinnasta! Toivomme sen olevan sinulle hyvä matkakumppani vuoden parhaimpina päivinä. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolellisesti läpi,

Lisätiedot

KIA-YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista!

KIA-YHTYMÄ Family-like Care Nauti ajoneuvostasi ja Family-like Care -kokemuksista! KÄYTTÖOHJE RIO KIA-YHTYMÄ Kiitämme sinua Kia-ajoneuvon hankinnasta. Kia Motors on maailmanlaajuinen autovalmistaja, joka on keskittynyt valmistamaan tuotteita, jotka ovat korkealaatuisia ja tarjoavat erin

Lisätiedot

Käyttöohjekirja. DRAC AllRoad Enduro RS Supermoto RS Supermoto Pro

Käyttöohjekirja. DRAC AllRoad Enduro RS Supermoto RS Supermoto Pro Käyttöohjekirja DRAC AllRoad Enduro RS Supermoto RS Supermoto Pro Haluamme kiittää yhtiötämme kohtaan osoittamastasi luottamuksesta ja onnitella ajoneuvon valinnasta. DRAC Enduro RS, Supermoto RS Supermoto

Lisätiedot

Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä.

Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä. Tämä kirja on osa ATV:ta ja sen tulisi seurata sitä jälleenmyynnin yhteydessä. Tämän julkaisun tiedot perustuvat viimeisimpiin saatavilla oleviin tietoihin painohetkellä. Honda Motor Co., Ltd. pidättää

Lisätiedot

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING

2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING 2008-2010 SPORTSMAN 500-800 HO / EFI / X2 / TOURING OMISTAJAN KÄSIKIRJA 1 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO 1-2 TAKUUEHDOT 3 TURVALLISUUSOHJEET 4-5 VAROITUSTARRAT 6-15 TAKUUKORTIN TÄYTTÖ 16 AJONEUVON VALMISTE-/MALLINUMEROT

Lisätiedot

WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS

WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS WEB EDITION K ÄYTTÖOPAS HYVÄ VOLVON OMISTAJA KIITÄMME TEITÄ VOLVON VALITSEMISESTA. Toivoimme, että saatte useiden vuosien ilon Volvolla ajamisesta. Auto on suunniteltu Teidän ja matkustajienne turvallisuutta

Lisätiedot