ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN"

Transkriptio

1 SIMPLY CLEVER ŠkodaOctavia LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN Teknisiä muutoksia 11/2010

2 Johdanto 1 Johdanto Istuinlämmitys* Tämä lisäys täydentää OCTAVIAn omistajan käsikirjaa, versio 05.10, jota jäljempänä kutsutaan vain omistajan käsikirjaksi. Lisäyksen tiedot kumoavat käsikirjan vastaavat aiemmat tiedot. Erikoisvarusteet merkitään symbolilla *. Hyvää matkaa! Škoda Auto a.s. Turvalukitus Ohje Kun SAFE-turvalukitus kytkeytyy toimintaan auton ovien sulkemisen jälkeen, siitä ilmoitetaan mittariston näytölle tulevalla tekstillä CHECK SAFELOCK (TARKISTA SAFELOCK-TURVALUKITUS). MAXIDOT-informaationäytöllä* varustetuissa autoissa näytölle tulee teksti Check deadlock! Owner's manual! (Huomioi SAFEturvalukitus! Ohjekirja!). Lasinpyyhkimet Kuva 1 Kojelauta: Istuinlämmityksen säädin edessä/takana Kytke toimintaan ja säädä takaistuimen vasemman ja oikean puolen lämmitystä säätimestä kuva 1 - oikealla. Kun asetat takaistuimen tehokkaimmalle lämmitykselle - porras 3, lämmitys kytkeytyy 10 minuutin kuluttua automaattisesti portaalle 2 (säätimessä palaa kaksi merkkivaloa). START-STOP * Tuulilasinpesimen pesusuuttimia lämmitetään* moottorin käydessä, kun ulkolämpötila on alle +10 C. Kuva 2 Kojelauta: START-STOP-automatiikan painike START-STOP -automatiikan käyttö säästää polttoainetta, vähentää haitallisia päästöjä ja alentaa hiilidioksidipäästöjä CO 2. Toiminto aktivoituu automaattisesti, kun sytytysvirta kytketään päälle.

3 2 START-STOP * Start-Stop-käytöllä moottori sammuu automaattisesti auton pysähtyessä esim. liikennevaloihin. Mittaristossa näkyy START-STOP -automatiikan senhetkinen tila. Automaattinen moottorin sammuttaminen (pysäytysvaihe) Pysäytä auto (tarvittaessa vedä käsijarru päälle). Siirrä vaihde vapaalle. Vapauta kytkinpoljin. Automaattinen moottorin uudelleenkäynnistyminen (käynnistysvaihe) Paina kytkinpoljinta. START-STOP -automatiikan kytkeminen toimintaan ja pois toiminnasta Voit kytkeä START-STOP -automatiikan toimintaan ja pois toiminnasta painikkeella sivu 1, kuva 2. Kun Start-Stopp-automatiikka ei ole toiminnassa, painikkeen merkkivalo palaa. Jos auto on Stop-tilassa, kun automatiikka kytketään manuaalisesti pois toiminnasta, moottori käynnistyy heti. START-STOP -automatiikka on erittäin monimutkainen. Joitakin toimenpiteitä on vaikea tarkastaa muualla kuin asiantuntevassa huoltoliikkeessä. Seuraavassa yhteenvedossa esitetään START-STOP -automatiikan moitteettoman toiminnan edellytykset. Automaattisen moottorin sammuttamisen edellytykset (Stop-tila) Vaihdetanko on vapaalla. Kytkinpoljin ei ole painettuna! Kuljettaja on kiinnittänyt turvavyönsä. Kuljettajan ovi on suljettuna. Konepelti on suljettuna. Auto on pysähtyneenä. Tehdasasenteisen vetokoukun sähkökaapeli ei ole kytkettynä perävaunuun. Moottori on saavuttanut käyntilämpötilan. Akun varaustila on riittävä. Auto ei ole jyrkässä ylä- tai alamäessä. Moottorin käyntinopeus on pienempi kuin /min. Akun lämpötila ei ole liian matala eikä liian korkea. Jarrujärjestelmän paine on riittävä. Ulkolämpötilan ja auton säädetyn sisälämpötilan ero ei ole liian suuri. Auton nopeus moottorin edellisen sammumisen aikana oli suurempi kuin 3 km/h. Hiukkassuodattimen* puhdistus ei ole käynnissä, katso käsikirja. Etupyörät eivät ole liian paljon käännettyinä (ohjauspyörää on käännetty vähemmän kuin kolmeneljäsosaa täydestä kierroksesta). Automaattisen uudelleenkäynnistyksen edellytykset (Start-tila) Kytkinpoljin on painettuna. Lämpötilan maksimi-/minimiarvo on säädetty. Tuulilasin huurteenpoisto on toiminnassa. Puhaltimen suuri nopeus on valittuna. START-STOP -painiketta painetaan. Automaattisen uudelleenkäynnistyksen edellytykset ilman kuljettajan toimenpiteitä Auto liikkuu yli 3 km/h nopeudella. Ulkolämpötilan ja auton säädetyn sisälämpötilan ero on liian suuri. Auton akun varaustila ei ole riittävä. Jarrujärjestelmän paine ei ole riittävä.

4 Auton akun lataaminen 3 Mittariston ilmoitukset (autot, joissa ei ole MAXIDOT-informaationäyttöä*) ERROR START STOP (START-STOP-HÄIRIÖ) START STOP NOT POSSIBLE (START-STOP EI MAHDOLLINEN) START STOP ACTIVE (START-STOP AKTIIVINEN) SWITCH OFF IGNITION (KATKAISE VIRTA) START ENGINE MANUALLY (KÄYNNISTÄ MOOTTORI MANUAALISESTI) START-STOP-automatiikan häiriö Moottorin sammuttaminen automatiikalla ei ole nyt mahdollista Automaattinen moottorin sammuttaminen (pysäytysvaihe) Katkaise virta Käynnistä moottori manuaalisesti Auton akun lataaminen Varoitus! START-STOP -automatiikalla varustetuissa autoissa laturin miinuskaapelia ei saa koskaan kytkeä suoraan akun miinusnapaan, vaan ainoastaan moottorin maadoitukseen kuva 3. Käynnistysapu ja START-STOP -automatiikalla varustetut autot HUOMIO! Jos moottori on sammutettuna, jarrutehostin ja ohjaustehostin eivät ole toiminnassa. Auton ei saa antaa rullata vapaalla moottori sammutettuna. Varoitus! Jos START-STOP -automatiikkaa käytetään erittäin pitkän käyttämättömän jakson jälkeen ulkolämpötilan ollessa erittäin kuuma, saattaa akku vahingoittua. Ohje Ulkolämpötilan muutokset voivat vaikuttaa auton akun lämpötilaan useampien tuntien viiveellä. Esimerkiksi, jos autoa pidetään pitkään ulkona pakkasella tai siihen paistaa suoraan aurinko, voi kestää useita tunteja, kunnes auton akun lämpötila saavuttaa START-STOP -automatiikan moitteettoman toiminnan edellyttämän tason. Joissakin tapauksissa on tarpeen käynnistää moottori virta-avaimella (esim. jos kuljettajan turvavyö ei ole kiinnitettynä tai jos kuljettajan ovi on ollut auki kauemmin kuin 30 sekuntia). Katso vastaavaa tekstiä mittariston näytöllä. Kun Climatronic* toimii automaattitilassa, tiettyjen edellytysten mukaan moottori ei voi sammua automaattisesti. START-STOP -automatiikalla varustetuissa autoissa laturin miinuskaapelia ei saa koskaan kytkeä suoraan akun miinusnapaan, vaan ainoastaan moottorin maadoitukseen kuva 3. Climatic* Käyttö Säädetty lämpötila ei pysy automaattisesti. Kuva 3 Käynnistysapu ja START-STOPautomatiikalla varustetut autot

5 4 Climatic* Climatic-järjestelmän säätö Kuva 4 Climatic: käyttönäppäimet Climatic-käyttönäppäinten suositellut asetukset: Asetus Tuulilasin ja sivuikkunoiden huurteenpoistotoiminto Tuulilasin ja sivuikkunoiden huurteenpoistotoiminto Mahdollisimman nopea lämmitys Kytkimen asennot Näppäin A AB AC A2 A3 ääriasentoon oikealle kytketty pois toiminnasta 3 älä kytke toimintaan haluttu lämpötila 2 kytketty toimintaan älä kytke toimintaan ääriasentoon oikealle kytketty pois toiminnasta 3 kytketty pois toiminnasta vähän aikaa 4, sitten 2 tai 3 kytketty toimintaan Hyvältä tuntuva lämpötila haluttu lämpötila 2 tai 3 Mahdollisimman nopea jäähdytys ääriasentoon vasemmalle lyhyt kytkentä toimintaan älä kytke toimintaan lyhyt kytkentä toimintaan Ihanteellinen jäähdytys haluttu lämpötila 1, 2 tai 3 kytketty toimintaan älä kytke toimintaan Raitisilmakäyttö - tuuletus ääriasentoon vasemmalle haluttu asento: kytketty pois toiminnasta älä kytke toimintaan Tuuletussuuttimet 3 Avaa ja säädä ilmavirta sivuikkunoihin Avaa ja säädä ilmavirta sivuikkunoihin Avaaminen Avaaminen Avaaminen Avaa ja säädä ilmavirta auton kattoon Avaaminen

6 Renkaankorjaussarja* 5 Bensiinilaadut Suositeltava polttoaine - lyijytön 98/95-oktaaninen (ROZ) bensiini Käytä lyijytöntä bensiiniä, jonka oktaaniluku (ROZ) on 98. Voit käyttää myös 95-oktaanista lyijytöntä bensiiniä, mutta se alentaa hieman moottorin tehoa. Jos 98-oktaanista tai 95-oktaanista lyijytöntä bensiiniä ei ole saatavilla, hätätilanteessa voit tankata myös 91-oktaanista lyijytöntä bensiiniä. Silloin ajamista saa jatkaa vain kohtuullisilla käyntinopeuksilla ja mahdollisimman pienellä moottorin kuormituksella. Ajaminen suurilla käyntinopeuksilla ja moottorin suurella kuormituksella voi aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja! Täytä sen jälkeen polttoainesäiliö määritellyn oktaaniluvun mukaisella bensiinillä heti kun se on mahdollista. Polttoainetta, jonka oktaaniluku on pienempi kuin 91, ei saa käyttää edes hätätilanteessa, koska se voi aiheuttaa vakavia moottorivahinkoja! Renkaankorjaussarja* Yleisiä ohjeita Renkaankorjaussarja on laatikossa tavaratilan maton alla. Renkaankorjaussarjan avulla voit korjata luotettavasti vieraan esineen tai piikin aiheuttamia rengasvaurioita, joiden läpimitta on pienempi kuin 4 mm. Vieraita esineitä, kuten ruuveja tai nauloja ei saa irrottaa renkaasta! Voit tehdä korjauksen heti auton luona. Korjaus renkaankorjaussarjan avulla ei missään tapauksessa korvaa perusteellista renkaan kunnostusta; se auttaa vain pääsemään lähimpään korjaamoon. HUOMIO! Jos olet vilkkaan liikenteen alueella, kytke hätävilkut ja vie varoituskolmio suosituksen mukaisen matkan päähän autosta. Ota huomioon kansalliset lain vaatimukset. Näin suojaat itsesi lisäksi myös muita tienkäyttäjiä. Kun autoon tulee rengasrikko, aja se mahdollisimman kauas liikenteestä. Pysähdyspaikan tulee olla mahdollisimman tasainen ja kestävä. Tiivistysaineella täytetyllä renkaalla on samat ajo-ominaisuudet kuin tavanomaisella renkaalla. Älä jatka ajamista nopeammin kuin 80 km/h tai 50 mph. Vältä täyskaasukiihdytyksiä, voimakkaita jarrutuksia ja kovia kaarrenopeuksia. Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen! Tiivistysaine on terveydelle haitallista ja siksi poistettava heti, jos sitä pääsee iholle. Ympäristöohje Käytetty tai valunut voiteluaine on hävitettävä ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Ohje Huomioi renkaankorjaussarjan valmistajan antamat käyttöohjeet. Voit ostaa uuden tiivistysainepullon Škoda-tarvikkeiden valikoimasta. Vaihda vahingoittunut rengas heti renkaankorjaussarjan avulla tai selvitä huollossa, miten renkaan voi korjata. Renkaankorjaussarjaa ei saa käyttää, jos: vanne on vahingoittunut, ulkolämpötila on alle -20 C (-4 F), viilto tai reikä on suurempi kuin 4 mm, renkaan sivupinta on vahingoittunut, ajetaan huomattavan alhaisella rengaspaineella tai tyhjällä renkaalla, viimeinen käyttöpäivä (katso täyttöpullosta) on umpeutunut.

7 6 Renkaankorjaussarja* Renkaankorjaussarjaan kuuluvat osat Kuva 5 Renkaankorjaussarjaan kuuluvat osat Renkaankorjaussarja sisältää seuraavat osat: A1 Venttiililuistin väännin A2 Nopeusrajoitustarra enintään 80 km/h tai enintään 50 mph A3 Täyttöletku sulkutulpalla A4 Kompressori A5 Renkaantäyttöletku A6 Rengaspainemittari A7 Ilmantyhjennysruuvi A8 PÄÄLLE/POIS-kytkin A9 12 voltin liitäntä - savukkeensytytin A10 Renkaantäyttöpullo tiivistysaineella A11 Varaventtiililuisti Venttiililuistin vääntimen A1 alapäässä on rako, johon venttiililuisti sopii. Venttiililuisti voidaan kiertää ulos renkaan venttiilistä ja takaisin sisään vain sen avulla. Sama pätee myös varaventtiililuistille A11. Valmistelut renkaankorjaussarjan käyttöä varten Ennen renkaankorjaussarjan käyttöä on tehtävä seuraavat valmistelut: Kun autoon tulee rengasrikko, aja se mahdollisimman kauas liikenteestä. Pysähdyspaikan tulee olla mahdollisimman tasainen ja kestävä. Kaikkien matkustajien on noustava autosta. Pyöränvaihdon aikana matkustajien pitää olla poissa maantieltä (esim. kaiteen takana). Sammuta moottori ja kytke 1. vaihde tai automaattivaihteistolla varustetussa autossa laita vaihteenvalitsin asentoon P. Tiukkaa seisontajarru kunnolla. Tarkasta, voidaanko korjaus tehdä renkaankorjaussarjan avulla sivu 5, Yleisiä ohjeita. Jos autoon on kytketty perävaunu, irrota se. Ota renkaankorjaussarja pois tavaratilasta. Liimaa tarra A2 kuva 5 kojelautaan kuljettajalle näkyvissä olevaan kohtaan. Älä poista renkaasta vierasta esinettä, kuten ruuvia tai naulaa. Kierrä venttiilihattu pois. Kierrä venttiililuisti pois ruuvivääntimen A1 avulla ja sijoita se puhtaalle alustalle. Renkaan tiivistys ja täyttö pumppaamalla Renkaan tiivistys Ravistele renkaantäyttöpulloa A10 kuva 5 muutaman kerran edestakaisin. Kierrä täyttöletku A3 tiukasti myötäpäivään renkaantäyttöpulloon A10. Sulkukalvo läpäistään automaattisesti. Irrota täyttöletkun A3 sulkutulppa ja paina avoin pää kokonaan rengasventtiilin päälle. Pidä pulloa A10 pohja ylöspäin ja täytä rengas kokonaan tyhjentämällä tiivistysaine renkaantäyttöpullosta. Vedä tyhjä renkaantäyttöpullo pois venttiilistä. Kierrä venttiililuisti takaisin renkaan venttiiliin venttiililuistin vääntimen A1 avulla.

8 Hinaaminen ja hinattavana oleminen 7 Renkaan täyttö pumppaamalla Kierrä paineilmakompressorin renkaantäyttöletku A5 sivu 6, kuva 5 kiinni renkaan venttiiliin. Tarkasta, että ilmantyhjennysruuvi A7 on kierretty kiinni. Käynnistä auton moottori ja anna käydä. Liitä kaapeliliitin A9 auton 12 voltin pistorasiaan, katso omistajan käsikirja. Kytke kompressori toimintaan PÄÄLLE/POIS-kytkimen A8 avulla. Anna kompressorin käydä niin pitkään, kunnes saavutetaan 2,0 2,5 baarin paine, kuitenkin enintään 8 minuuttia! Sammuta kompressori. Jos 2,0 2,5 baarin ilmanpainetta ei saavuteta, kierrä renkaantäyttöletku A5 irti renkaan venttiilistä. Aja autolla noin 10 metriä eteenpäin tai taaksepäin, jotta tiivistysaine pääsee tasaantumaan renkaan sisällä. Kiinnitä kompressorin renkaantäyttöletku A5 uudelleen renkaan venttiiliin ja toista pumppausvaihe. Jos tarvittavaa rengaspainetta ei vieläkään saavuteta, rengas on vahingoittunut liian pahasti. Rengasta ei voi tiivistää paikkaussarjalla. Sammuta kompressori. Kierrä renkaantäyttöletku A5 irti renkaan venttiilistä. Jos 2,0 2,5 baarin rengaspaine saatiin aikaan, autolla ajamista voidaan jatkaa enimmäisnopeudella 80 km/h tai 50 mph. Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen sivu 7, Tarkastus 10 minuutin ajon jälkeen. HUOMIO! Renkaantäyttöletku ja kompressori voivat kuumentua pumppaamisen aikana - loukkaantumisvaara! Älä aseta kuumaa renkaantäyttöletkua ja kuumaa kompressoria paloherkkien materiaalien päälle - tulipalovaara! HUOMIO! Jatkuu Jos rengasta ei pystytä pumppaamaan vähintään 2,0 baarin paineeseen, rengasvaurio on liian suuri. Tiivistysaine ei ole kulkeutunut oikeaan kohtaan renkaan paikkaamiseksi. Älä jatka toimenpiteitä. Käänny ammattitaitoisen korjaamon puoleen. Varoitus! Sammuta kompressori viimeistään 8 minuutin käyntiajan jälkeen - ylikuumenemisen vaara! Annan kompressorin jäähtyä minuutin ajan ennen uudelleenkäynnistämistä. Tarkastus 10 minuutin ajon jälkeen Tarkasta renkaan täyttöpaine 10 minuutin ajamisen jälkeen! Jos rengaspaine on 1,3 baaria tai pienempi: Älä jatka ajamista! Rengasta ei voi tiivistää riittävän hyvin paikkaussarjalla. Pyydä ammattiapua. Jos rengaspaine on 1,3 baaria tai suurempi: Korjaa rengaspaine uudelleen ohjearvoon (katso polttoainesäiliön kannen sisäpuoli). Jatka sen jälkeen ajamista varovasti enimmäisnopeudella 80 km/h tai 50 mph. Hinaaminen ja hinattavana oleminen Yleistä Varoitus! Älä hinaa tai työnnä moottoria käyntiin - se vahingoittaa moottoria! Katalysaattorilla varustetuissa autoissa palamaton polttoaine voi päästä katalysaattoriin ja syttyä siellä palamaan. Se saa aikaan ylikuumenemista ja katalysattorin häiriöitä. Käynnistysapuna voidaan käyttää toisen auton akkua, katso omistajan käsikirja.

9 8 Sähköjärjestelmän sulakkeet Sähköjärjestelmän sulakkeet Varokkeet moottoritilassa Nume ro F6 F9 Virrankuluttaja Ei käytössä Ei käytössä Ampeeria Sulakkeet kojelaudassa Nume ro Virrankuluttaja Ampeeria 4 Lämmitys, ilmastointilaite, peruutusvalo, sisäpeilin tummennin, puhelinvalmius, START-STOP-painike 5 6 Mittaristo, automaattivaihteiston ohjausyksikkö, sähkömekaanisen ohjaustehostimen ohjausyksikkö, pysäköintiavustin, Haldex-kytkin, START-STOP -rele, DC/DCjännitteenvakain 5 28 Radio Mittaristo, pyyhkimien katkaisin ja suuntavalokatkaisin 5 48 Puhelin 5

10 Tekniset tiedot 9 Tekniset tiedot Massat Annettu omamassa on suuntaa antava. Se vastaa vakiovarustelua ilman lisävarusteita ja tarvikkeita. Varoitus! Auton sallittua kokonaispainoa ei saa ylittää - se voi aiheuttaa tapaturman ja vahingoittaa autoa. Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli Bensiinimoottorit OCTAVIA COMBI 1,2/77 kw TSI - EU5 (M6) 1,2/77 kw TSI - EU5 (DQ7) 1,4 l/59 kw - EU4 910/990 1,4 l/90 kw TSI - EU5 (M6) 1,4 l/90 kw TSI - EU5 (DQ7) 1,6 l/75 kw - EU4, EU2 () 920/ /1010 (900/1100) a) (900/1120) a) 950/ /1000 (930/1100) a) (930/1110) a) 910/1010 (880/1120) a) 970/ /1000 (950/1100) a) (950/1120) a) 990/ /1000 (970/1100) a) (970/1110) a) 940/ /1010 (910/1110) a) (910/1120) a) Bensiinimoottorit OCTAVIA COMBI 1,6 l/75 kw - EU4, EU2 (AG6) 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (M6) (1,8 l/112 kw TSI - EU5) 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (DQ7) (1,8 l/112 kw TSI - EU5) a) Autot ryhmä N1. 970/ /1010 (940/1110) a) (940/1130) a) 1010/ /1010 (990/1100) a) (980/1120) a) 1030/ /1000 (1010/1100) a) (1010/1110) a) Dieselmoottorit OCTAVIA COMBI 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 () 1010/ /1000 (990/1100) a) (990/1110) a) 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 (DQ7) 1040/ /1010 (1020/1100) a) (1020/1110) a) 1,9 l/77 kw TDI PD - EU4, EU3 () 1,9 l/77 kw TDI PD DPF - EU4 (DQ6) 2,0 l/81 kw TDI CR - EU4 () 2,0 l/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (M6) 2,0 l/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (DQ6) 1000/ /1020 (980/1100) a) (980/1130) a) 1040/ /1010 (1010/1090) a) (1010/1120) a) 1010/ /1020 (990/1100) a) (990/1140) a) 1050/ /1010 (1020/1110) a) (1020/1130) a) 1070/ /1010 (1050/1090) a) (1050/1120) a) a) Autot ryhmä N1.

11 10 Tekniset tiedot 2,0 I/147 kw TSI EU5 (M6) 2,0 I/147 kw TSI EU5 (DQ6) 2,0 I/125 kw TDI CR EU5 (M6) 2,0 I/125 kw TDI CR EU5 (DQ6) OCTAVIA RS 1010/930 (980/1060) a) COMBI RS 1010/950 (970/1080) a) 1010/ /940 (1000/1060) a) (1000/1070) a) 1030/ /960 (1000/1070) a) (1000/1090) a) 1060/ /950 (1030/1070) a) (1020/1080) a) a) Autot ryhmä N1. 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (1,8 l/112 kw TSI - EU5) 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 1,9 l/77 kw TDI PD DPF - EU4 2,0 I/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (M6) 2,0 I/103 kw TDI CR DPF - EU4, EU5 (DQ6) COMBI 4x4 1040/1070 (1000/1180) a) 1050/1060 (1010/1180) a) 1040/1080 (1000/1190) a) 1060/1080 (1020/1190) a) 1080/1070 (1040/1190) a) a) Autot ryhmä N1. 1,8 l/118 kw TSI - EU5, EU2 DDK (1,8 l/112 kw TSI - EU5) SCOUT 1030/1120 (970/1230) a) a) Autot ryhmä N1.

12 Tekniset tiedot 11 1,4 l/59 kw - EU5 Moottori Teho kw 1/min 59/5000 Suurin vääntömomentti Nm 1/min 132/3800 Sylinteriluku/iskutilavuus (cm 3 ) 4/1390 Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 14,3 14,4 OCTAVIA Kaupunkiajo 8,5 8,5 Maantieajo 5,1 5,1 Yhdistetty 6,4 6,4 CO 2 -päästöt - yhdistetty COMBI COMBI

13 12 Tekniset tiedot Massat (kg) OCTAVIA Sallittu kokonaismassa Omamassa ajokunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etuakselilla Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - takaakselilla Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla a) enintään 12 % mäet b) enintään 8 % mäet 900 a) 1100 b) COMBI 900 a) 1100 b)

14 Tekniset tiedot 13 1,6 l/77 kw TDI CR - EU5 Suorituskyky OCTAVIA Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology OCTAVIA DQ7 COMBI COMBI CO 2 Technology Huippunopeus km/h COMBI DQ7 Kiihtyvyys km/h s 11,3 11,4 11,3 11,4 11,4 11,4 11,5 OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology COMBI CO 2 Technology Kaupunkiajo 4,7 5,1 5,1 Maantieajo 3,4 3,6 3,6 Yhdistetty 3,8 4,2 4,2 CO 2 -päästöt, yhdistetty

15 14 Tekniset tiedot Massat (kg) OCTAVIA GreenLine OCTAVIA CO 2 Technology COMBI CO 2 Technology Sallittu kokonaismassa Omamassa käyttökunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli 1003/988 Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu a) Autot ryhmä N1. b) enintään 12 % mäet. c) enintään 8% mäet b)a) 1600 c) 1030/990 (1000/1100) a) 1400 b)a) 1020/1000 (990/1120) a) 1400 b) a) 1600 c) 1600 c) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla

16 Tekniset tiedot 15 2,0 l/81 kw TDI CR - EU4 Moottori Teho kw 1/min 81/4200 Suurin vääntömomentti Nm 1/min 250/ Sylinteriluku/iskutilavuus (cm 3 ) 4/1968 Moottoriöljyluokat Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) OCTAVIA Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 11,0 11,1 OCTAVIA Kaupunkiajo 6,5 6,5 Maantieajo 4,3 4,3 Yhdistetty 5,0 5,0 CO 2 -päästöt - yhdistetty COMBI COMBI

17 16 Tekniset tiedot Tilavuudet (l) Moottoriöljy a) Jäähdytysjärjestelmän tilavuus b) 4,3 8,4 a) Öljyn täyttömäärä öljynsuodattimen vaihto mukaanlukien. Tarkasta öljytaso täytön yhteydessä, älä laita liikaa öljyä. Öljytason pitää olla merkkien välissä. b) Erillisellä lisälämmittimellä ja ilmastoinnilla varustettujen autojen jäähdytysnesteen määrä on noin 1l suurempi. Massat (kg) OCTAVIA Sallittu kokonaismassa 1971/1951 a) COMBI 1986 Omamassa ajokunnossa 1371/1395 a) 1386 Hyötykuorma 675/655 a) 675 Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä 600/580 a) 600 Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etuakselilla 1010/990 a) 1010/990 a) Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - takaakselilla 1010/1100 a) 1020/1140 a) Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu a) Autot ryhmä N1. b) enintään 12 % mäet c) enintään 8 % mäet 1400 b)a) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla c) 1400 b)a) 1600 c)

18 Tekniset tiedot 17 2,0 l/103 kw TDI CR - EU4, EU5 Suorituskyky Polttoaineen kulutus (l/100 km) ja CO 2 -päästö (g/km) COMBI 4x4 DQ6 Huippunopeus km/h Kiihtyvyys km/h s 9,9 10,2 COMBI M6 COMBI 4x4 DQ6 Kaupunkiajo 6,2 7,3 7,4 Maantieajo 4,1 5,2 5,5 Yhdistetty 4,9 5,9 6,2 CO 2 -päästöt, yhdistetty SCOUT DQ6 SCOUT DQ6

19 18 Tekniset tiedot Massat (kg) COMBI 4x4 M6 COMBI 4x4 DQ6 Sallittu kokonaismassa Omamassa käyttökunnossa Hyötykuorma Hyötykuorma perävaunun ollessa kytkettynä Suurin sallittu kokonaismassa akselia kohti (kg) - etu-/taka-akseli Sallittu perävaunun paino, jarrullinen perävaunu 1060/1080 (1020/1190) a) 1600 b)a) 1700 c) SCOUT DQ6 1080/ /1100 (1040/1190) a) (1030/1210) a) 1600b) a) 1600 b) a) 1700 c) 1700 c) Suurin sallittu perävaununpaino jarruttomalla perävaunulla a) b) c) Autot ryhmä N1. enintään 12 % mäet. enintään 8% mäet.

20

21 Škoda Auto kehittää jatkuvasti kaikkia malleja. Siksi muutokset auton koriin, varustukseen ja tekniikkaan ovat mahdollisia. Auton varustetasoa, ulkonäköä, tehoa, mittoja, painoa, polttoaineen kulutusta, standardeja ja toimintoja koskevat tiedot ovat julkaisuhetkellä ajan tasalla. Jotkut varusteet tulevat markkinoille mahdollisesti vasta myöhemmin (tästä saat tiedot paikallisesta Škoda-liikkeestä) tai niitä tarjotaan vain tietyillä markkina-alueilla. Tämän käsikirjan tiedot, kuvitus ja tekstit eivät ole sen vuoksi sitovia. Jälkipainos, kopiointi, kääntäminen ja muu osittainenkin hyödyntäminen on kielletty ilman Škoda Auton kirjallista lupaa. Škoda Auto pidättää itselleen kaikki tekijäoikeuslain mukaiset oikeudet. Oikeudet tämän julkaisun muutoksiin pidätetään. Julkaisija: ŠKODA AUTO a.s. ŠKODA AUTO a.s. 2010

22 Dodatek Návodu k obsluze Octavia nsky S Z DG

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN

ŠkodaFabia ŠkodaRoomster LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN ŠkodaFabia ŠkodaRoomster LISÄYS KÄYTTÖOHJEKIRJAAN Teknisiä muutoksia 11/2010 SIMPLY CLEVER Johdanto 1 Johdanto Tämä lisäys täydentää FABIAn omistajan käsikirjaa, versio 05.10, ja ROOMSTERin omistajan käsikirjaa,

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Transporter Tekniset tiedot Mallivuosi 2014 Transporter Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA

KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA KÄSIKIRJAN TÄYDENNYSOSA Seuraavat tiedot on luettava Range Roverin omistajan käsikirjan (LRL 33 02 61 131) yhteydessä. Näissä ohjeissa viitataan lisätietoihin, jotka eivät olleet saatavana Range Roverin

Lisätiedot

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy

Tekniset tiedot Mallivuosi 2014. Caddy Tekniset tiedot Mallivuosi 14 Caddy Näissä teknisissä tiedoissa kerrotaan polttoaineenkulutuksesta ja CO 2 -päästöistä. Erilaiset moottori-, vaihteisto- ja korivaihtoehdot ovat mahdollisia. Lisätietoja

Lisätiedot

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri.

Machine Silver (9S) metalliväri. Sand Track (D5U) metalliväri. Dark Gun Metal (E5B) metalliväri. Space Blue (J3U) metalliväri. Kia cee d 5-ovinen 1,4 ISG 1,6 ISG 1,6 DCTautomaatti 1,4 CRDi ISG 1,6 CRDi ISG 1,6 CRDi EcoDynamics 100 hv EcoDynamics 135 hv 135 hv EcoDynamics 90 hv EcoDynamics 128 hv automaatti 128 hv Varustetasot

Lisätiedot

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan

VOLVO S60 & V60 DRIV. Lisäys käyttöohjekirjaan VOLVO S60 & V60 DRIV Lisäys käyttöohjekirjaan Tästä lisäyksestä Tämä painotuote Tämä käyttöohje on auton käyttöohjekirjaa täydentävä lisäys. Volvo Personvagnar AB Lisäys käsittelee tämän automallin varsinaisen

Lisätiedot

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110

Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 Lyhyt käyttöohje Cafitesse 110 B-2170 Merkkivalojen selitys Keltainen merkkivalo (1) Alilämpötilan näyttö Punainen merkkivalo (2) Tyhjän säiliön näyttö STOP MAHDOLLISET VIAT Jos laite ei toimi moitteettomasti,

Lisätiedot

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja

SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja SEFFI - kuivaimen käyttöohjekirja (SEFFI 2000, SEFFI 1500, SEFFI 1000) Käsiin ja jalkoihin tuleville varusteille 1 SEFFI - kuivain Käyttöohjekirja malleille: SEFFI 2000 (24 paikkaa), SEFFI 1500 (18 paikkaa),

Lisätiedot

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1

Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Dirica.fi Autonostajan tietopalvelu AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Vetotapa: Etuveto

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500

KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 KÄYTTÖOHJE AURINKOVARJON JALKAAN KIINNITETTÄVÄ LÄMMITIN P1500 Lue käyttöohje ennen lämmittimen käyttöönottoa Käytä lämmitintä ainoastaan käyttöohjeiden mukaisesti. Muu käyttö voi aiheuttaa tulipalon, sähköiskun

Lisätiedot

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje

Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Takaje vakuumilaitteen käyttö- ja huolto-ohje Vakuumilaiteen saa asentaa ja sitä käyttää kerrallaan vain yksi henkilö. Sitä ei ole suunniteltu monelle yhtäaikaiselle käyttäjälle. Laitteen osat 1. Virtajohto

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Vaihtojarrusarja Twister - tai Workman -työajoneuvo Mallinro: 136-1199 Form No. 3407-726 Rev A Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja, jotka Kalifornian

Lisätiedot

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak

ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak 5040XXXXXX ASENNUSOHJE TVM110 MetaTrak SARJA SISÄLTÄÄ FI TVM110 KESKUSYKSIKKÖ JOHTOSARJA IRROTA AJONEUVON AKKU GPS ANTENNI GSM ANTENNI KIIHTYVYYSANTURI TARVIKEPUSSI TEKNISET TIEDOT Mitat...104 x 75 x 27

Lisätiedot

y Polttonestetoiminen lämmitin 87

y Polttonestetoiminen lämmitin 87 Klimat 5 1 y Polttonestetoiminen lämmitin 87 912-B, 912-D Op. no. 87516 01- Bensiini 30618 095-1 Diesel 3730 340-1 20000 paitsi AT Bensiini 30618 095-1 912-B edustaa lämmittimien uuttaa sukupolvea. Tämä

Lisätiedot

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit

Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Sivu 1/7 Kaasupurkausvalojen säätö - muiden maiden mallit Tarkastus- ja säätöedellytykset Rengaspaineet ohjeenmukaiset Ajovalojen lasit puhtaat ja kuivat. Ajovalojen lasit eivät saa olla vioittuneet. Ajovalojen

Lisätiedot

Tarkastus- ja huoltomääräykset. Kytkimien lisävarusteet 2017

Tarkastus- ja huoltomääräykset. Kytkimien lisävarusteet 2017 Tarkastus- ja huoltomääräykset Kytkimien lisävarusteet 2017 Yleistä Yleistä Osat, joita käytetään auton ja perävaunun yhteen liittämiseen, ovat normaalikäytössäkin alttiina erittäin suurelle rasitukselle.

Lisätiedot

QASHQAI. 16" & 17" 5,7 / 18" & 19" 5,9 l/100 km

QASHQAI. 16 & 17 5,7 / 18 & 19 5,9 l/100 km QASHQAI Malli: Moottori: VARUSTETASO: 4x4 dci 130 BUSINESS 360 KORIMALLI Korimalli Viistoperä 5-ovinen MOOTTORI Sylinterien määrä, moottorityyppi 4 rivissä Venttiileitä sylinteriä kohden 4 Puristussuhde

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä.

KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI. Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. KÄYTTÖOHJE VEITO BLADE BLADE S BLADE MINI NÄMÄ OHJEET TULEE LUKEA HUOLELLA JA SÄILYTTÄÄ MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN Me emme ole vastuussa laitteen käytöstä, joka johtuu näiden ohjeiden laiminlyönnistä. TÄRKEÄT

Lisätiedot

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja

SIMPLY CLEVER. ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja SIMPLY CLEVER ŠKODA Octavia Käyttöohjekirja Tämän käyttöohjekirjan rakenne (selitykset) Tämä käyttöohjekirja on laadittu siten, että tarvittavien informaatioiden löytyminen ja hyödyntäminen olisi helppoa.

Lisätiedot

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750

L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3300 3750 3750. L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli (mm) 3750 3750 TEKNISET TIEDOT Täysin uusi Ford Transit alustavat tekniset tiedot Mallisto Täysin uusi Transit Van -pakettiauto L1 L2 L3 L4 L5 Akseliväli 3300 3750 3750 Kokonaispituus 5531 5981 6704 Kokonaispaino 3100

Lisätiedot

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio

Parametrit voimansiirtolinja. Johdanto. SDP3:n päällirakentajien versio Johdanto Tässä asiakirjassa kuvataan voimansiirtolinjaan liittyvät parametrit. Parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Johdanto

Lisätiedot

Matkustamon pistorasia 230 V

Matkustamon pistorasia 230 V Installation instructions, accessories Ohje nro 8688353 Versio 1.0 Osa nro Matkustamon pistorasia 230 V Volvo Car Corporation Matkustamon pistorasia 230 V- 8688353 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000161

Lisätiedot

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min.

FI 10 KÄYTTÖ. 650 mm min. OHJEET JA SUOSITUKSET Nämä käyttöohjeet koskevat useita tuuletintyyppejä. On mahdollista, että tekstissä on yksityiskohtia, jotka eivät koske valitsemaasi tuuletinta. ASENNUS Valmistaja ei vastaa virheellisestä

Lisätiedot

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1

KOSPEL S.A. 75-136 KOSZALIN UL. OLCHOWA 1 Lue käyttö- ja asennusohjeet huolellisesti. Niitä noudattamalla varmistat laitteellesi pitkän käyttöiän ja luotettavantoiminnan. Kospel Oy pidättää oikeuden tehdä pieniä muutoksia laitteen rakenteeseen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE EASYSTART SELECT EBERSPÄCHER SEISONTALÄMMITTIMIEN HALLINTALAITE A WORLD OF COMFORT

KÄYTTÖOHJE EASYSTART SELECT EBERSPÄCHER SEISONTALÄMMITTIMIEN HALLINTALAITE A WORLD OF COMFORT AJONEUVOJEN LÄMMITTIMET TEKNINEN DOKUMENTAATIO KÄYTTÖOHJE EASYSTART SELECT FI KÄYTTÖOHJE ASENNUSOHJE EBERSPÄCHER SEISONTALÄMMITTIMIEN HALLINTALAITE A WORLD OF COMFORT 2 AJONEUVOJEN LÄMMITTIMET TEKNINEN

Lisätiedot

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden.

Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton ikään nähden. Dirica.fi Hae auton tiedot AUDI A6, 2008 DIR-1 Ajoneuvovero erääntynyt Seuraava katsastus 14 päivän kuluessa. Auto on yksittäin maahantuotu. Tuontimaa: Iso-Britannia. Matkamittarilukema on suuri auton

Lisätiedot

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus

CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus Ohje nro Versio Osa nro 30889512 1.0 CD-vaihtaja, 10:lle CD-levylle, vaakasuora asennus H3902978 Sivu 1 / 9 Varuste A0000162 A0000175 H8802684 Sivu 2 / 9 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista.

Lisätiedot

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike

Osat. Flare R. Mikro-USB-johto. Quick Connect -kiinnike Tervetuloa. Osat Flare R Mikro-USB-johto Quick Connect -kiinnike Bikeurope BV / Trek Benelux Ceintuurbaan 2-20C 3847 LG Harderwijk Alankomaat Puhelin: +31 (0) 33 4500600 (BLX) Osoite (Yhdysvallat): 801

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet

Asennus- ja käyttöohjeet SÄHKÖPAISTINPANNU OBRE 40 Asennus- ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO ASENNUSOHJEET... 1 ASENNUS... 1 KÄYNNISTYS... 1 VIANETSINTÄ... 1 VIALLISTEN OSIEN VAIHTO... 1 KÄYTTÖ JA HOITO... 2 KÄYTTÖ... 2 PUHDISTUS

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

Sekoitinsarja Käyttöohje

Sekoitinsarja Käyttöohje Sekoitinsarja Käyttöohje Lue ohjekirja huolellisesti ennen laitteen käyttöönottoa. Käytä laitetta vain käyttöohjeen mukaisesti. Säilytä ohjekirja lukemiseksi tulevaisuudessa. TURVALLISUUS Laite ei ole

Lisätiedot

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti

Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti Käyttöohje Luettava huolellisesti ennen käyttöä Vers.1 8/13 Diesel-käyttöinen suurteho imurikontti. Sisällys Laitteen esittely ja tekniset tiedot Laite tutuksi Käyttö:

Lisätiedot

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet

Asennus. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava VAARA. Irralliset osat. Asennusohjeet Form No. Johdinsarja Workman HDX-D -työajoneuvo, nelipyöräveto ja lava Mallinro: 132-6774 3405-657 Rev B Asennusohjeet VAARA KALIFORNIA Lakiesityksen 65 mukainen varoitus Tämä tuote sisältää kemikaaleja,

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22

Installation instructions, accessories. Yhdennetty puhelin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Sivu 1 / 22 Installation instructions, accessories Ohje nro 30664283 Versio 1.0 Osa nro Yhdennetty puhelin Volvo Car Corporation Yhdennetty puhelin- 30664283 - V1.0 Sivu 1 / 22 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 A0801178

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi)

Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) q LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI LÄPI! Se sisältää tärkeää tietoa turvallisuudesta. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) KÄÄNNÖS ALKUPERÄISESTÄ OHJEESTA TUOTTEEN KUVAUS 1 1. Näyttöyksikkö (LED-tyyppi) SÄHKÖPOLKUPYÖRÄT

Lisätiedot

Matkapuhelimen kattoantenni

Matkapuhelimen kattoantenni Ohje nro Versio Osa nro 30623028 1.0 Matkapuhelimen kattoantenni H3901401 Sivu 1 / 10 Varuste A0000162 A0000163 A0000161 H0000178 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset

Lisätiedot

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA

Toledo North Assembly Plant, Ohio, USA TECHNICAL SPECIFICATIONS Dodge Nitro Alla esitetyt tiedot pohjautuvat julkaisuajankohdan (20.06.2007) tietoihin ja ne voivat muuttua ilman erillistä ilmoitusta. Tiedot ovat Euroopan markkina-alueelle tarkoitettuja

Lisätiedot

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited

Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited TEKNISET TIEDOT Jeep Wrangler ja Jeep Wrangler Unlimited Perustiedot Korimallit Kokoonpanotehdas 3-ovinen monikäyttöauto tai avoauto 5-ovinen monikäyttöauto Toledo South Assembly Plant, Ohio, USA Moottorit

Lisätiedot

Käyttöönotto-opas RT Controller

Käyttöönotto-opas RT Controller Käyttöönotto-opas RT Controller Pikaopas RT-järjestelmän käyttöönottoa varten Aloitusopas RT Controller Versio 1.3 (090831) (Käytä tämän pikaoppaan kanssa opasta User Manual RT Controller, versio 2.1 tai

Lisätiedot

Sight Fighter Digital -peliohjain

Sight Fighter Digital -peliohjain Sight Fighter Digital -peliohjain Käyttäjän opas Versio 1.0 Tekijänoikeustiedot Tämän julkaisun osia ei saa ilman valmistajan kirjallista lupaa kopioida tai siirtää sähköisesti tai mekaanisesti, valokopioimalla,

Lisätiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot

T RC/ PC - Tekniset tiedot T7.185-200 RC/ PC - Tekniset tiedot TRAKTORIMALLI T7.185 T7.200 T7.185 T7.200 RC RC PCE PCE Sylinteriluku/hengitys 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc 6 T Interc Iskutilavuus litraa 6,728 6,728 6,728 6,728

Lisätiedot

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI

CCO kit. Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI kit Compact Change Over - 6-tievaihtoventtiili toimilaitteineen LYHYESTI Mahdollistaa lämmityksen ja jäähdytyksen tuotteille, joissa on vain yksi patteripiiri Tarkka virtaussäätö Jäähdytys/lämmitys 4-putkijärjestelmiin

Lisätiedot

STIGA ST 1200 8219-3204-08

STIGA ST 1200 8219-3204-08 STIGA ST 1200 8219-3204-08 B A D C 1. 2 E F 2. 3. H I 4. G M J 5. 6. 3 K 7. 8. L 9. 10. 11. 12. 4 SUOMALAINEN FI SYMBOLIT TURVAMÄÄRÄYKSET Koneessa on seuraavat symbolit, jotka muistuttavat käytössä vaadittavasta

Lisätiedot

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi

Doro Secure 580IUP. Käyttöopas. Suomi Doro Secure 580IUP Käyttöopas Suomi 3 2 1 4 5 6 7 8 9 14 13 12 11 10 15 16 Huomaa! Kaikki kuvat ovat vain viitteellisiä, eivätkä ne välttämättä täysin vastaa todellista tuotetta. Suomi 1. Virta päälle/pois

Lisätiedot

Side decor -sarja, Running board

Side decor -sarja, Running board Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399042 1.10 Osa nro 39836514, 39836505, 39836478, 39836469, 39836460, 39836451, 31439050, 39836541, 39836532, 39836523, 39836487, 39836442, 39836686

Lisätiedot

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti

Työskentely päällirakenteen sähkökeskuksen kanssa, P9. Sijainti Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta Päällirakenteen sähkökeskusta on käytettävä päällirakennetoimintojen yhdistämiseksi ajoneuvon sähköjärjestelmään. Yleisiä tietoja päällirakenteen sähkökeskuksesta

Lisätiedot

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15

Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700. Käyttö ja Kunnossapito ILG250FI1, 97-08-15 Eteen- ja taaksekulkeva tasotärytin LG 250/300/450/450L/500/550/700 Käyttö ja Kunnossapito, 97-08-15 Bensiinimoottori: Honda GX200 Dieselmoottori: Yanmar L60AE, L100AE Hatz 1D31S, 1D60S, 1D60Z, 1D81S Ohje

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280..

Asennus- ja käyttöohjeet. Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Asennus- ja käyttöohjeet Huonekoje handsfree-toiminnolla 1280.. Laitekuvaus Huonekoje handsfree-toiminnolla kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja koostuu seuraavista osista: 3 4 5 2 1 6 1 Ovipuhelinjärjestelmän

Lisätiedot

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA

F75E ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA ALKUPERÄINEN OHJEKIRJA 2 KÄYTTÖ SWEPAC F75E Koneella tiivistetään soraa ja hiekkaa pienissä rakennustöissä, kuten valmistaessa alustaa betonikiville tai puutarhojen kivilaatoille. Koneen kompakti muotoilu

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava

Vetokoukku, irrotettava Installation instructions, accessories Ohje nro 31338957 Versio 1.6 Osa nro 31359616 Vetokoukku, irrotettava Volvo Car Corporation Vetokoukku, irrotettava- 31338957 - V1.6 Sivu 1 / 50 Erikoistyökalut 999

Lisätiedot

X-TRE Power Box. 1. Asennus

X-TRE Power Box. 1. Asennus X-TRE Power Box Asennus ja käyttöohje Malli XT-S01 Tuote käy seuraaviin SUZUKIN moottoripyöriin: GSX-R600 (2006-2010), GSX-R750 (2006-2010), GSX-R1000 (2005-2010), GSX1300R Hayabusa (2008-2010), B-King

Lisätiedot

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri

Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Hegetest Wire Detector Pulssitesteri Toiminta- ja käyttöohje: Hegetest Wire Detector on uusi laite johtimien tutkimiseen. Tällä laitteella voit yhdellä kytkennällä todeta kaapelista kuusi sen eri tilaa:

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden

Installation instructions, accessories. Vakionopeudensäädin. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden Ohje nro Versio Osa nro 30758297 1.1 31334456, 31334497, 30756431, 30758230 Vakionopeudensäädin IMG-290723 Sivu 1 / 8 Varuste IMG-242205 A0000162 IMG-331411 Sivu 2 / 8 IMG-284902 Sivu 3 / 8 JOHDANTO Lue

Lisätiedot

PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN

PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN 1 Rostek-Tekniikka Oy 7.9.2007 GENIE-HENKILÖNOSTIMET PIKAOPAS HÄIRIÖTILANTEITA VARTEN Tämän pikaoppaan tarkoitus on auttaa nostimen käyttäjää tai vuokraamon henkilöstöä selvittämään nostimen käyttöhäiriötilanne

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31414772 Versio 1.3 Osa nro 31454698, 31373543, 31435945 Vetokoukku, kiinteä IMG-381926 Volvo Car Corporation Vetokoukku, kiinteä- 31414772 - V1.3 Sivu 1

Lisätiedot

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90

Käyttöohje. Johdanto. Thermo Pro 90 Käyttöohje Thermo Pro 90 Johdanto Hyvä Webasto-asiakas, Kiitos, että valitsit Webaston Thermo Pro 90 vesilämmittimen. Toivomme, että siitä ja sen luotettavasta mukavuudesta on sinulle iloa useiden vuosien

Lisätiedot

EF70-200mm f/4l USM FIN. Käyttöohjeet

EF70-200mm f/4l USM FIN. Käyttöohjeet EF70-200mm f/4l USM FIN Käyttöohjeet Kiitämme Canon-tuotteen hankinnasta. Canon EF70-200mm f/4l USM -objektiivi on Canon EOS -kameroille kehitetty pienikokoinen, tehokas telezoom-objektiivi. USM on lyhennys

Lisätiedot

Käyttöohje. Tasapainolauta

Käyttöohje. Tasapainolauta Käyttöohje Tasapainolauta Kiitos kun ostit tasapainolaudan.! VAROITUS! Opettele ajamaan laitteella turvallisesti, huomioi muu liikenne ja säännöt. Käytä lisäksi säädösten mukaisia turvavarusteita. Älä

Lisätiedot

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi

Käyttöohje XKM RS232. fi-fi Käyttöohje XKM RS232 fi-fi Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen laitteen asennusta ja käyttöönottoa. Perehtymällä käyttöohjeeseen vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 07 700

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Käyttöohje Nesteen esilämmittimet BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel

Käyttöohje Nesteen esilämmittimet BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel FI Käyttöohje Nesteen esilämmittimet BINAR-5S BINAR-5S diesel BINAR-5S.24 diesel Arvoisa asiakas! Kiitämme tekemäsi valinnan johdosta! Olemme tehneet kaikkemme, jotta tämä tuote olisi vaatimustesi mukainen

Lisätiedot

Ohjauspyörä nahka lämmitettävä

Ohjauspyörä nahka lämmitettävä Installation instructions, accessories Ohje nro 31399385 Versio 1.3 Osa nro 31373745 Ohjauspyörä nahka lämmitettävä Volvo Car Corporation Ohjauspyörä nahka lämmitettävä- 31399385 - V1.3 Sivu 1 / 37 Varuste

Lisätiedot

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET

VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET VAIJERIVINTTURI AJONEUVOIHIN 12V 1588 kg KÄYTTÖOHJEET Lue käyttöohjeet huolella ennen käyttöä! Alla on listattuna vintturin komponenttejä ja niiden käyttö. Vintturi on tarkoitettu ainoastaan ajoneuvoihin

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO

DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO DYNAPAC BG21 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE JA VARAOSALUETTELO TURVALLISUUSOHJEET KONEET : Voimanlähteet: sähkö-, paineilma-, bensiini- tai dieselöljymoottori. MERKIT : Turvallisuusohjeissa esiintyvillä sanoilla

Lisätiedot

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE

MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE 900 Moottorinlämmitin Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400 110 375 9:87-12 Jan 00 47

Lisätiedot

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja

KAASUKESKUS Sa-20. Käsikirja KAASUKESKUS Sa-20 Käsikirja Sa-Va/Sairaalavaruste Oy Karvaamokuja 4 00380 HELSINKI Puh. 09-5617 120 Fax. 09-70017183 info@sa-vasairaalavaruste.fi www.sa-vasairaalavaruste.fi KOMPONENTTILUETTELO 5 11 8

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet

STIHL AK 10, 20, 30. Turvallisuusohjeet { STIHL AK 10, 20, 30 Turvallisuusohjeet suomi Sisällysluettelo Alkuperäisen käyttöohjeen käännös Painettu kloorittomalle paperille. Painovärit sisältävät kasviöljyjä, paperi on kierrätyskelpoista. 1

Lisätiedot

Cosmetal ProStream käyttöohjeet

Cosmetal ProStream käyttöohjeet 19.1.2017 Cosmetal ProStream käyttöohjeet 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Perustiedot 1.1 Turvallisuusohjeet s. 3 1.2 Tekniset tiedot s. 3 2. Laitteen käyttö s. 4 2.1 Käyttöpaneeli s. 4 2.2 Virtakytkin ja energiansäästötila

Lisätiedot

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80

BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 BETONIHIERRIN KÄYTTÖOHJE S120/100/80 VAROITUKSET Tarkasta öljymäärät seuraavasti: 1. moottorin öljymäärä, varmista että moottorin öljymäärä on riittävä. Moottori rikkoutuu jos öljyä on liian vähän. 2.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz

KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz KÄYTTÖOHJE - INVERTTERI 12V tai 24V -> 230V 55Hz G-12-015, G-12-030, G-12-060 G-24-015, G-24-030, G-24-060 1. Laitteen kuvaus Virta päällä merkkivalo Virhe-merkkivalo (ylikuormitus, alhainen/korkea akun

Lisätiedot

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia)

Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) Ohje nro Versio Osa nro 8682402 1.0 Handsfree, asennussarja (Ericsson & Nokia) A3602095 Sivu 1 / 16 Varuste A0000162 A3901819 Sivu 2 / 16 A3903163 Sivu 3 / 16 M3602626 Sivu 4 / 16 M3903606 Sivu 5 / 16

Lisätiedot

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä

Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä MEDIIATIIEDOTE Helsinki 17.5 Julkaisuvapaa Tilavat Canterit esittäytyvät kuljetusnäyttelyssä Seitsemännen sukupolven Mitsubishi Fuso Canter -kevytkuorma-autoille on ominaista käytännöllisyys, muunneltavuus

Lisätiedot

Side decor -sarja, kynnyslista

Side decor -sarja, kynnyslista Installation instructions, accessories Ohje nro Versio 31399038 1.6 Osa nro 39836725, 39836730, 39836755, 39836775, 39836780, 39836785, 31439073, 39836735, 39836740, 39836745, 39836750, 39836765, 39836770

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme

ASENNUSOHJE. Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Hierova luksusamme ASENNUSOHJE Varmistaaksesi turvallisuuden lue ohjeet ennen asennusta ja käyttöä. Ohje koskee seuraavia malleja: 1. Täytettävät vaatimukset (koskien vesijärjestelmää ja sähköosia).

Lisätiedot

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet

Tekninen tuote-esite. Tekniset tiedot. Turvallisuusohjeet ekninen tuote-esite NRQ4A oimilaite ja 3 tie säätöpalloventtiileille Vääntömomentti: 8 Nm Nimellisjännite AC/DC: 4 V Ohjaus: auki-kiinni oiminta-aika 9 s ekniset tiedot urvallisuusohjeet Sähköiset tiedot

Lisätiedot

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje

Vexve Controls - Vexve AM CTS. vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje Vexve Controls - Vexve AM CTS vakiolämpötilasäädin käyttö- ja asennusohje VEXVE AM CTS Vexve AM CTS on kompakti elektroninen vakiolämpötilasäätäjä joka säätää sekoitusventtiiliä niin, että menoveden lämpötila

Lisätiedot

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa

Osien kuvaus G H. Sisäänrakennettu turvalukitus. Ennen ensimmäistä käyttökertaa Turvallisuusohjeet Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Säilytä nämä ohjeet, takuutodistus, ostokuitti ja, mikäli mahdollista, pakkauslaatikko sisäosineen. Tämä laite on tarkoitettu

Lisätiedot

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan.

Hoito ja puhdistus. 1. Vedä kondenssivesisäiliö ulos. 2. Vedä suodatin pois lukituksestaan. Ympäristöystävällinen hävittäminen Hoito ja puhdistus Hoito ja puhdistus Huoltopalvelu Hävitä pakkaus ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Tämän laitteen merkintä perustuu käytettyjä sähkö- ja elektroniikkalaitteita

Lisätiedot

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250

Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 Käyttöohje TL-radiaalipuhaltimet AB-TL525 AB-TL2040 AB-TL4250 HUOM! Lue tämän käyttö- ja turvallisuusohjeen sisältö huolellisesti ennen TL-radiaalipuhaltimen käyttöä turvallisen käytön varmistamiseksi.

Lisätiedot

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje

Aurinko-R10 asennus ja käyttöohje EI NÄIN ESIM NÄIN Aurinko-R10 Aurinkopaneelin asennus ja kytkentä Asenna aurinkopaneeli avoimelle paikalle kohti etelää (välillä itä länsi) ja kallista kohti keskipäivän aurinkoa. Tuoton kannalta 25..

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

Käyttöohje. 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta. Käyttölaite Multi Control MC04

Käyttöohje. 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta. Käyttölaite Multi Control MC04 FI Käyttöohje Käyttölaite Multi Control MC04 1 Yleiskatsaus käyttölaitteesta 1 Symboli Pikalämmitystoiminto 2 Symboli Tuuletus 3 Kiertonuppi (lämmitys/puhallin) 4 Käyttötilan näyttö / vikakoodin näyttö

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044

Käyttöoppaasi. HP COMPAQ PRESARIO F760EM http://fi.yourpdfguides.com/dref/4171044 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle HP COMPAQ PRESARIO F760EM. Löydät kysymyksiisi vastaukset HP COMPAQ PRESARIO F760EM käyttöoppaasta ( tiedot,

Lisätiedot

Signaali Tila Tyypillinen arvo. Kiinnitetty piikki - ei testitietoja saatavilla tai satunnainen digitaalinen signaali

Signaali Tila Tyypillinen arvo. Kiinnitetty piikki - ei testitietoja saatavilla tai satunnainen digitaalinen signaali Napojen puoli Johdin puoli Komponentin/virtapiirin kuvaus ECM piikki Signaali Tila Tyypillinen arvo Oskilloskoopin asetukset (Ehdotetut asetukset - Jännite/aika per jakso) Aaltomuoto Ajotietokone - E36

Lisätiedot

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi

Näkyvyys- ja valaistustoimintojen kaukoaktivointi Toiminta Toiminta Seuraavat näkyvyys- ja valaistustoiminnot voidaan kaukoaktivoida: Lisätietoja valaistuksesta on annettu asiakirjoissa Ajovalojen passivointi ja Vaihteleva kaukovalovilkku. Varoitusvilkut

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1

KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE. www.apuajoneuvo.fi 1 KÄYTTÖOHJE SHOPRIDER UL8WFE www.apuajoneuvo.fi 1 JOHDANTO Onnittelut hyvästä valinnasta. Shoprider- kompakti sähköpyörätuoli on täydellinen yhdistelmä tyyliä ja mukavuutta.sen ominaisuudet ovat,erittäin

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun valtioneuvoston asetuksen (1257/1992)

Lisätiedot

Asennus. Ohjaimen vaihtosarja Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: Asennusohjeet

Asennus. Ohjaimen vaihtosarja Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: Asennusohjeet Ohjaimen vaihtosarja 2010 2011 Pro Force -lehtipuhallin Mallinro: 121-2812 Form No. 3372-984 Rev A Asennusohjeet Asennus 1. Irrota ensin akun miinuskaapeli ja sitten pluskaapeli. 2. Irrota johdinsarjan

Lisätiedot

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE

BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE BOMANN HÖYRYPUHDISTIN DR921 KÄYTTÖOHJE LAITTEEN OSAT 1 letku 2 lämpötilan merkkivalo (oranssi) 3 päällekytkennän merkkivalo (punainen) 4 päälle/pois kytkin 5 kantosanka 6 turvalukitus /täyttöreikä 7 keitin

Lisätiedot

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited

TANSUN QUARTZHEAT. Käyttöohje. Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU. Valmistaja: Tansun Limited TANSUN QUARTZHEAT Käyttöohje Algarve UK:N & EUROOPAN MALLIT: ALG 513UK & ALG 513EU Valmistaja: Tansun Limited Asiakaspalvelukysymyksissä, ota yhteyttä maahantuojaan: Proviter Oy Tullikatu 12 A 4 21100

Lisätiedot

Nokia minikaiuttimet MD /1

Nokia minikaiuttimet MD /1 Nokia minikaiuttimet MD-6 3 5 4 2 9205724/1 2007 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä. Johdanto Onnittelut ostoksesi johdosta.

Lisätiedot