Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta"

Transkriptio

1 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN JA IlYVINVOINNINl.A! 1 Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=f Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 15 Kunta Hyrynsalmi Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

2 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maantellaan Ioppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukurnaara yhteensa 72 1.b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasitelbin kiireellisind 4 2. Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntoon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan luokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan luokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) 42 2.b. Hakemusten lukurnaara, joista paatos on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 2.d. Hakemusten lukumaara, joista paatiis on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin lahetetyt lisa'selvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksibity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

3 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maardajassa 13 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseeko toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalityontekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tata pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? aina 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: hakemuksista koimen (3) kasittely on ollut kesken, yhden (1) hakemuksen paatos on viivastynyt. Tyhjenna lomake Jatka myohemmin Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

4 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN JA HYVINVOIN.1IN LAI roc Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=fi) Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 25 Kunta Kajaani Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukurnaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa 1 b tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten Jukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

5 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maantellaan loppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukumaara yhteensa b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntoon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan luokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan luokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) b. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 5 2.d. Hakemusten lukurnaara, joista Oaths on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin Iahetetyt Iisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksiloity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

6 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden Iisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maaraajassa b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 2 4. Vastaajan arvio siita, paaseeko toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalityontekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tats pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? useimmiten 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: hakemuksista 138 kasittely on ollut kesken, viiden (5) hakemuksen paatas on viivastynyt Kohta 3.b: lisaselvityspyynnoista yhden (1) lahettaminen on ylittanyt 7 arkipaivaa, toisessa tapauksessa asiakkaalla ollut useita hakemuksia samalle ajalle ja lisaselvitys ja paatos on tehty toisen hakemuksen kautta, ei viivastysta. Tyhjenna lomake 1 Jatka myohemmin Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

7 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN 1A HYVINVOINNIN LAI OS Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=fi) Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/Iomake/toimeentulotukiseuranta) Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 29 Kunta Kuhmo Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa la tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

8 Toimeentulotuen kdsittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maaritellaan loppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukurnaara yhteensa b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntbon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan Iuokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan Iuokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) 17 2.b. Hakemusten lukumaara, joista paatiis on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 1 2.d. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kfisittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin Iahetetyt lisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksilbity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

9 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maaraajassa 5 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseeko toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalityontekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tata pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? useimmiten 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: kaikkien 12 hakemuksen kasittely on ollut kesken, ei viivastymista. Tyhjenna lomake Jatka myohemmin f Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

10 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 TERVEYDEN JA \., / HYVINVOIN \JIN LAI ra ( ) Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=fi) Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 578 Kunta Paltamo Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukurnaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

11 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maaritellaan loppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukumaara yhteensa 12 1.b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina 8 2. Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntoon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty mychemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan Iuokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan Iuokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumadra, joista Oaths on tehty samana tai seuraavana arkipaivand (-1 paivaa) 47 2.b. Hakemusten lukurnaard, joista Oaths on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukumafira, joista Oaths on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 2.d. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin lahetetyt Iisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksiloity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

12 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan madraajassa 17 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseekii toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalitytintekijanisosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tats pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? aina 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: Kaikkien kandeksan (8) hakemuksen kasittely on ollut kesken, ei viivastymista. Tyhjenna lomake Jatka myohemmin La heta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

13 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN JA. HYVINVOINNIN LAI I Suomeksi (flomake/toimeentulotukiseuranta?1=fi) Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) H Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 697 Kunta Ristijarvi Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

14 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maaritellaan Ioppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukumaara yhteensa 33 1.b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina 2. Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai Iisaselvityspyyntoon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mika hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan luokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan luokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukurnaara, joista Oaths on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) 27 2.b. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa. 5 2.c. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 2.d. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin lahetetyt lisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksilaity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

15 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maaraajassa 1 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaard, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseeko toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalitytintekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tata pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? useimmiten 5. Palaute, kommentit tai Iisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: Yhden (1) hakemuksen kasittely on kesken, ei viivastymista. Tyhjenna lomake Jatka myohemmin Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

16 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN JA HYVINVOINN1N L 11S Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=fi) Pa svenska (flomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 765 Kunta Sotkamo Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukurnaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

17 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai Iisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maaritellaan loppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukumaara yhteensa 25 1.b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntbon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan luokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan luokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) b. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 2.d. Hakemusten lukumadra, joista paatos on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin Iahetetyt Iisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle lahetetty yksiloity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

18 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maaraajassa 28 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseeko toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalitytintekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsemantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tata pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? aina 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: Kaikkien seitseman (7) hakemuksen kasittely on ollut kesken, ei viivastymista. Tyhjenna lomake Jatka myohemmin Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

19 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 1/3 ( ) TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN LAIFO) Suomeksi (/lomake/toimeentulotukiseuranta?i=fi) Pa svenska (/lomake/toimeentulotukiseuranta?1=sv) Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Kiitos vastauksestanne. Olemme vastaanottaneet antamanne tiedot. Palaa ja tayta uusi lomake (/lomake/toimeentulotukiseuranta) 14Tulosta lomake Perustiedot Kuntakoodi 777 Kunta Suomussalmi Vastaajan nimi Paula Tikkanen Vastaajan virka-asema toimeentulotukipaallikko Sahkopostiosoite paula.tikkanen@kainuu.fi Puhelinnumero Toimeentulotukihakemusten lukumaara seurantajakson aikana Kysymyksessa 1a tarkastellaan kaikkien seurantajaksoa koskevien toimeentulotukihakemusten lukurnaaraa (mukaan lukien maahanmuuttajien toimeentulotukietuuksia koskevat hakemukset). Kysymyksessa lb tarkastellaan seurantajaksoa koskevien ja kiireellisesti kasiteltyjen toimeentulotukihakemusten lukumaaraa (toimeentulotukilain 14a 1 mom).

20 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 2/3 Tiedonkeruu seurantajaksoa koskevista hakemuksista paattyy hakemuksista tehtaviin toimeentulotukipaatoksiin tai lisaselvityspyyntoihin. Kasittelyaikojen seurannassa tiedonkeruu maaritellaan loppuvaksi seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivana. 1.a. Hakemusten lukumaara yhteensa b. Kaikista hakemuksista niiden lukumaara, jotka kasiteltiin kiireellisina Toimeentulotukihakemusten kasittelyajat seurantajaksona Hakemuksen kasittelyaika alkaa seuraavasta arkipaivasta, kun hakemus on kirjattu saapuneeksi. Kasittelyaika paattyy hakemuksen perusteella tehtyyn paatokseen tai lisaselvityspyyntoon. (toimeentulotukilain 14a 1-4 mom.) Ennalta jatetyt hakemukset: Jos hakemus on tullut 7 arkipaivaa tai aiemmin ennen hakemuskuukauden alkua, ja hakemus on kasitelty viimeistaan hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyajaksi laitetaan 2-7 arkipaivaa (2b). Mikali hakemus on kasitelty myohemmin kuin hakemuskuukauden ensimmaisena arkipaivana, kasittelyaika ylittyy, ja se kirjataan luokkaan 2c tai 2d ylityksesta riippuen. Seurantajaksona jatetyt hakemukset, joiden kasittely on jakson lopulla kesken: Seurantajakson jalkeisen kuukauden 15. paivan jalkeen avoimeksi jaaneet hakemukset kirjataan luokkaan 2.d. 2.a. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty samana tai seuraavana arkipaivana (-1 paivaa) 19 2.b. Hakemusten lukumaara, joista paatos on tehty 2-7 arkipaivan kuluessa c. Hakemusten lukurnaara, joista Oath's on tehty 8-9 arkipaivan kuluessa 2.d. Hakemusten lukumaara, joista Oaths on tehty 1 arkipaivan tai enemman kuluessa tai kasittely on edelleen kesken Seurantajakson aikana tulleisiin hakemuksiin lahetetyt lisaselvityspyynnot (toimeentulotukilain 14a 4 mom). Lisaselvityspyynto on tuen hakijalle Iahetetty yksibity kehotus hakemuksen taydentamiseksi maaraajassa.

21 Toimeentulotuen kasittelyaikojen seuranta Sivu 3/3 3.a. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, jotka on lahetetty lain mukaisessa seitseman arkipaivan maaraajassa 15 3.b. Niiden lisaselvityspyyntojen lukumaara, joiden lahettaminen on ylittanyt seitseman arkipaivan lakisaateisen maaraajan 4. Vastaajan arvio siita, paaseekii toimeentulotukiasiakas keskustelemaan henkilokohtaisesti (puhelimitse tai jarjestetyn tapaamisen avulla) sosiaalityontekijan/sosiaaliohjaajan kanssa viimeistaan seitsernantena arkipaivana sen jalkeen, kun asiakas on tats pyytanyt (vrt. toimeentulotukilain 14a 5 mom.)? aina 5. Palaute, kommentit tai lisaselvitykset kysyttyihin kysymyksiin. Kohta 2.d: Hakemuksista kolmen (3) kasittely on ollut kesken, yhden (1) hakemuksen kasittelyaika on 15 paivaa hakemuspaivamaaran kirjausvirheen vuoksi, ei viivastymista. Tyhjenna lomake Jatka mytihemmin Laheta THL Terveyden ja hyvinvoinnin laitos I PL 3, 271 Helsinki

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2014

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2014 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2014 TILASTOJULKISTUS Ari Virtanen +358 29 524 7378 Sirkka Kiuru +358 29 524 7099 etunimi.sukunimi@thl.fi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos PL 30 (Mannerheimintie

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2015

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2015 12/2015 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2015 21.12.2015 Päälöydökset Lokakuussa 2015 kunnat saivat käsiteltäväkseen noin 147 300 toimeentulotukihakemusta. Toimeentulotuen käsittelyaikojen

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2015

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2015 6/2015 Toimeentulotuki käsittelyajat huhtikuussa 2015 25.6.2015 Päälöydökset Huhtikuussa 2015 kunnat saivat käsiteltäväkseen noin 143 000 toimeentulotukihakemusta. Toimeentulotuen käsittelyaikojen noudattaminen

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2016

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2016 7/2016 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2016 27.6.2016 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat vakiintuneet Päälöydökset Huhtikuussa 2016 saivat käsiteltäväkseen noin 145 500 toimeentulotukihakemusta.

Lisätiedot

ao_s2015 Tornion kaupunki sosiaali- ja terveyslautakunta

ao_s2015 Tornion kaupunki sosiaali- ja terveyslautakunta LAA ao_s2015 Tornion kaupunki sosiaali- ja terveyslautakunta Viite Valtakunnallinen kysely toimeentulotuen käsittelyaikojen toteutumisesta 2014 {THL, Valvira, lokakuu 2D14) TOIMEENTULOTUEN MØRØIKOJEN VALTAKUNNALLINEN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/ (6) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 9/2013 1 (6) Käsiteltävä tässä kokouksessa 203 Sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto valtuustoaloitteesta toimeentulotuen käsittelyaikojen ilmoittamisesta kaupungin verkkosivuilla

Lisätiedot

HE 316/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia.

HE 316/2010 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia. HE 316/2010 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 11 luvun muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia. Lakiin ehdotetaan

Lisätiedot

ASIA KANTELU SELVITYS

ASIA KANTELU SELVITYS ANONYMISOITU PÄÄTÖS 20.10.2015 Dnro OKV/2127/1/2014 1/7 ASIA Menettely toimeentulotukiasioiden käsittelyssä KANTELU Kantelija arvostelee oikeuskanslerille 12.12.2014 osoittamassaan kantelussa toimeentulotukiasioidensa

Lisätiedot

Aluehallintovirasto MÄÄØYS SAATTAA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUSTEN KASITTELYAJAT LAIN MUKAISIKSI SAKON UHALLA

Aluehallintovirasto MÄÄØYS SAATTAA TOIMEENTULOTUKIHAKEMUSTEN KASITTELYAJAT LAIN MUKAISIKSI SAKON UHALLA f! Aluehallintovirasto Lappi Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat P ØTÖS 25.4.2016 Julkinen LAAVI/90/05.06.04/2015 LAAVI/t 88105.06.0412016 Tornion kaupunki/ Kirjaamo Kaupunginhallitus Suensaarenkatu 4

Lisätiedot

Toimeentulotuen määräajat ja ehkäisevä toimeentulotuki

Toimeentulotuen määräajat ja ehkäisevä toimeentulotuki Toimeentulotuen määräajat ja ehkäisevä toimeentulotuki 1 Toimeentulotuki turvaa välttämättömän toimeentulon Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Jokaisella Suomen

Lisätiedot

Toimeentulotuen Kelasiirron Hankepäällikkö Heli Kauhanen

Toimeentulotuen Kelasiirron Hankepäällikkö Heli Kauhanen Toimeentulotuen Kelasiirron tilannekatsaus 29.11.2016 Hankepäällikkö Heli Kauhanen 1 Laki muuttuu 1.1.2017 Kela vastaa perustoimeentulotukeen liittyvistä toimeenpanoon, neuvontaan ja harkintavaltaan liittyvistä

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2017

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2017 24 2017 29.6.2017 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2017 Päälöydökset Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten määrä oli noin 211 900 huhtikuussa 2017. Hakemuksista 33,2 prosentissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016

Espoon kaupunki Kokouskutsu Asia Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 31.05.2017 Sivu 1 / 1 307/2016 00.01.01 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2016 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2019

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2019 29 2019 19.6.2019 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2019 Päälöydökset Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten määrä oli huhtikuussa 2019 noin 222 200. Kelaan osoitetuista hakemuksista

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKI- JA SAIRAUSPÄIVÄRAHAHAKEMUSTEN KÄSITTELY

TOIMEENTULOTUKI- JA SAIRAUSPÄIVÄRAHAHAKEMUSTEN KÄSITTELY 6.3.2018 EOAK/3754/2017 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Pasi Pölönen Esittelijä: Notaari Eeva-Maria Tuominen TOIMEENTULOTUKI- JA SAIRAUSPÄIVÄRAHAHAKEMUSTEN KÄSITTELY 1 KANTELU Kantelija arvosteli kirjoituksessaan

Lisätiedot

Sosiaaliasiamiehen havaintoja 2010

Sosiaaliasiamiehen havaintoja 2010 Sosiaaliasiamiehen havaintoja 2010 Sosiaaliasiamieheen otettiin yhteyttä vuoden 2010 aikana kaikkiaan 357 kertaa (edellisenä vuonna 265) ja asiakkaita oli 221 (190). 4,00 3,50 3,00 2,50 2,00 1,50 1,00

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2018

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2018 26 2018 21.6.2018 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat huhtikuussa 2018 Päälöydökset Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten määrä oli huhtikuussa 2018 noin 212 000. Kelaan osoitetuista hakemuksista

Lisätiedot

Päätös 1 (5) Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen

Päätös 1 (5) Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen Päätös 1 (5) Saaristonkatu 22 90100 Oulu ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen HAKIJA/PALVELUJEN TUOTTAJA Saaristonkatu 22 90100 Oulu Y-tunnus: 1824918-9 HAKEMUS

Lisätiedot

Lastensuojelun käsittelyajat 1.4. 30.9.2014

Lastensuojelun käsittelyajat 1.4. 30.9.2014 Lastensuojelun käsittelyajat 1.4. 30.9.2014 TILASTOJULKISTUS Tuula Kuoppala +358 29 524 7234 Salla Säkkinen +358 29 524 7064 etunimi.sukunimi@thl.fi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos PL 30 (Mannerheimintie

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2018

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2018 43 2018 21.12.2018 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2018 Päälöydökset Lokakuussa 2018 Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten määrä oli noin 220 000. Kuntiin osoitettujen täydentävän

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2017.

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2017. 49 2017 22.12.2017 Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2017 Päälöydökset Kelaan osoitettujen perustoimeentulotukihakemusten määrä oli noin 221 900 lokakuussa 2017. Hakemuksista 1,1 prosentissa

Lisätiedot

ASIA. Toimeentulotukihakemuksen käsittelyn viivytyksettömyys ja huolellisuus tietojen antamisessa laillisuusvalvojalle KANTELU

ASIA. Toimeentulotukihakemuksen käsittelyn viivytyksettömyys ja huolellisuus tietojen antamisessa laillisuusvalvojalle KANTELU ANONYMISOITU PÄÄTÖS 08.06.2016 Dnro OKV/1744/1/2015 1/5 ASIA Toimeentulotukihakemuksen käsittelyn viivytyksettömyys ja huolellisuus tietojen antamisessa laillisuusvalvojalle KANTELU Kantelija on oikeuskanslerille

Lisätiedot

Lastensuojelun käsittelyajat

Lastensuojelun käsittelyajat 13/2016 25.11.2016 Lastensuojelun käsittelyajat 1.4. 30.9.2016 Päälöydökset Lastensuojeluasiana vireillä olleiden asioiden palvelutarpeen arviointien käsittely alkoi 98 prosenttisesti lakisääteisen seitsemän

Lisätiedot

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys

Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys SELAINVAATIMUS JA LIITTEIDEN TYYPPI- JA KOKOMÄÄRITYS Liitteiden tyyppi- ja kokomääritys Liitteen enimmäiskoko 2,0 Mt Liitteet PDF- JPE- tai JPEG -muotoisena Kirjautumisen jälkeen, valitse UUSI HAKEMUS,

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamalli joulukuulle 2016

Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamalli joulukuulle 2016 9.12.2016 Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamalli joulukuulle 2016 Suomen Kuntaliitto ja Kansaneläkelaitos ovat yhteistyössä laatineet tässä asiakirjassa yksityiskohtaisesti

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston ilmoitukset ja päätökset: Hakija/palvelujen tuottaja: Palveluja tuottava toimipaikka:

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston ilmoitukset ja päätökset: Hakija/palvelujen tuottaja: Palveluja tuottava toimipaikka: Hallitus 127 17.06.2015 Ilmoitusasiat H 127 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston ilmoitukset ja päätökset: 1) Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston, Valviran päätös 29.5.2015

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 15/2007 vp. Hallituksen esitys laiksi toimeentulotuesta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO.

SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 15/2007 vp. Hallituksen esitys laiksi toimeentulotuesta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO. SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNNAN MIETINTÖ 15/2007 vp Hallituksen esitys laiksi toimeentulotuesta annetun lain muuttamisesta JOHDANTO Vireilletulo Eduskunta on 16 päivänä lokakuuta 2007 lähettänyt sosiaali-

Lisätiedot

Lastensuojelun käsittelyajat

Lastensuojelun käsittelyajat 44 2017 23.11.2017 Lastensuojelun käsittelyajat 1.4. 30.9.2017 Päälöydökset Lastensuojeluasiana vireillä olleiden asioiden palvelutarpeen arviointien käsittely alkoi 98 prosenttisesti lakisääteisen seitsemän

Lisätiedot

Toimeentulotuen Kela-siirto uuden sukupolven hyvinvointimallin muovaajana

Toimeentulotuen Kela-siirto uuden sukupolven hyvinvointimallin muovaajana Toimeentulotuen Kela-siirto uuden sukupolven hyvinvointimallin muovaajana Pasi Moisio Sosiaalipolitiikan tutkimusyksikkö Järjestelmät -osasto Terveyden ja hyvinvoinnin laitos XII Bruno Sarlin seminaari

Lisätiedot

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen

Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen Päätös 1 (5) Kaupintie 10 00440 Helsinki ASIA Yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskeva luvan muuttaminen HAKIJA/PALVELUJEN TUOTTAJA Kaupintie 10 00440 Helsinki Y-tunnus: 1906667-5 HAKEMUS

Lisätiedot

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2016

Toimeentulotukihakemusten käsittelyajat lokakuussa 2016 17/2016 19.12.2016 Toimeentulotuki käsittelyajat lokakuussa 2016 Toimeentulotuki käsittelyajat vakiintuneet Päälöydökset Kunnat saivat käsiteltäväkseen noin 143 600 toimeentulotukihakemusta lokakuussa

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi - Käyttöohje 1 Huomioitavaa palvelun käytöstä Tämä käyttöohje koskee ainoastaan Espoon sosiaalipalveluista haetun toimeentulotuen sähköistä asiointia. Kelasta haetun

Lisätiedot

Kati Vehniäinen kotihoitopalveluiden esimies Teija Turpeinen

Kati Vehniäinen kotihoitopalveluiden esimies Teija Turpeinen 1 KOKOUSAIKA 6.3.2019 klo 17.00-19.44 KOKOUSPAIKKA Tervon kunnantoimisto, kunnanhallituksen ja lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS ASIAT

Lisätiedot

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS

PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava. 5.6.2015 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS PERHEKESKUKSET KAINUUSSA 4.6.2015 Helena Saari perhekeskusvastaava PERHEKESKUKSET KAINUUSSA Ristijärven perheasema Suomussalmen perhekeskus Paltamon perheasema Puolanka Suomussalmi Hyrynsalmen perheasema

Lisätiedot

Toimeentulotuki Rovaniemellä 2017

Toimeentulotuki Rovaniemellä 2017 Toimeentulotuki Rovaniemellä 2017 - Toimintatapoja aikuissosiaalityössä uudistettu siirrytty kahteen tehtäväalueeseen: 1. Aikuisten palveluohjaus ja kiireellinen sosiaalityö ( uudet ja satunnaiset toimeentulotuen

Lisätiedot

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa. Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen johtaminen ja toimeenpano Kainuussa Annikki Aitoaho Kainuun maakunta-kuntayhtymä 2 Ivalo 625 km Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain 2009 Kainuu 82 634 henkilöä

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT

KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT KAINUUN PERHEKESKUKSET JA PERHEASEMAT 27.2.2017 Helena Saari Perhekeskusvastaava 27.2.2017 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / HS Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain Ivalo 625 km Kainuu

Lisätiedot

Kuinka teen perheetuutta. maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016

Kuinka teen perheetuutta. maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016 Kuinka teen perheetuutta koskevan maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016 Hakemus vai maksuvaatimus? Tässä esityksessä kerromme, miten ja missä tilanteissa kunta tekee maksuvaatimuksen tai hakemuksen

Lisätiedot

TUKIASUNTO HAKEMUSLOMAKE

TUKIASUNTO HAKEMUSLOMAKE TUKIASUNTO HAKEMUSLOMAKE Hakija: Hakemus nro: / Saapunut: Hakeutumisohje: Tällä hakemuksella haetaan Keski-Pohjanmaan sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry Puron tukiasuntoihin Vetelissä. Hakemuksessa on sekä

Lisätiedot

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli

Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Sotiemme veteraanien/leskien palveluseteli Kajaani 26.11.2013 22.11.13 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä /Reijo Inget Kainuun rintamalisän saajat 2007-2013 2500 2000 1500 1000 500 2007

Lisätiedot

Omasote kenen oma? Sähköinen hyvinvointi- ja asiointipalvelu asiakkaan tukena Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät Kajaanissa

Omasote kenen oma? Sähköinen hyvinvointi- ja asiointipalvelu asiakkaan tukena Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät Kajaanissa Omasote kenen oma? Sähköinen hyvinvointi- ja asiointipalvelu asiakkaan tukena 11.5.2017 Pohjois-Suomen hoitotiedepäivät Kajaanissa Kristiina Taskinen erikoissuunnittelija, FM Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Hakemus saapunut pvm. Käsittelijä Päätös pvm.

Hakemus saapunut pvm. Käsittelijä Päätös pvm. Kainuun maakunta kuntayhtymä Omaishoidontukihakemus Sosiaali- ja terveystoimiala O Kehitysvammaisen hoitoon Perhepalvelut O Vaikeavammaisen hoitoon Vanhuspalvelut O Vanhuksen hoitoon yli 65 v. Organisaatio

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 18.2.215] KUUKAUSIRAPORTTI JOULUKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/25 Joulukuu 214 JOULUKUU PÄHKINÄNKUORESSA Karviaisen palvelut ovat vuonna 214 toteutuneet pääsääntöisesti talousarviotavoitteiden

Lisätiedot

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus

Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus Tampereen kaupungin sähköiset palvelut Sosiaali- ja terveydenhuollossa Mukanettiläisten koulutus 1 Sähköisten palveluiden käytön aloittaminen 1. Mene www.tampere.fi -sivulle 2. Klikkaa Sosiaali- ja terveyspalvelut

Lisätiedot

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Aila Linnakangas

Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Aila Linnakangas 25.8.2005 3498/2/04 Ratkaisija: Oikeusasiamies Riitta-Leena Paunio Esittelijä: Vanhempi oikeusasiamiehensihteeri Aila Linnakangas LISÄSELVITYSPYYNTÖ Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnalle 22.12.2004

Lisätiedot

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali

Laturi. Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Laturi Pohjantähden sähköinen vakuutushakemus Koulutus- ja esittelymateriaali Kirjautuminen järjestelmään netso.fi sivujen kautta Netsoon kirjautumisen jälkeen valitaan Netson etusivulta Pohjantähden logo.

Lisätiedot

Opetushallitus - rahoitus- ja kustannustietopalvelut

Opetushallitus - rahoitus- ja kustannustietopalvelut mhtml:file://f:\opetushallitus20-20rahoitus-20ja20kustannustietopalvelut20h-salm... @ 001056 Kainuun maakunta-kuntayhtymä / Hyrynsalmi 07.11.2008 sivu 63 Lukion opiskelijamäärä: 38 Yli 18 v. aloitt. opiskelijoiden

Lisätiedot

Keskustelua perustoimeentulotuesta

Keskustelua perustoimeentulotuesta 1 Keskustelua perustoimeentulotuesta Kela Keskinen vakuutuspiiri ja asiakaspalveluyksikkö Lapuan ja Tampereen Hiippakunnat Sarita Alarotu ja Asko Riihioja 8.6.2016 2 Kelan organisaatio Keskinen alue 3

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere

Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere 24.1.2017 Sarita Alarotu Etuuskäsittelypäällikkö, toimeentulotuki Kela Keskinen vakuutuspiiri Perustoimeentulotuen siirto Kelaan

Lisätiedot

Toimeentulotuen perusprosessit uusiutuvat. Heli Kauhanen hankepäällikkö Tomeentulotuki 2017, Kela 25.5.2016

Toimeentulotuen perusprosessit uusiutuvat. Heli Kauhanen hankepäällikkö Tomeentulotuki 2017, Kela 25.5.2016 1 Toimeentulotuen perusprosessit uusiutuvat Heli Kauhanen hankepäällikkö Tomeentulotuki 2017, Kela 25.5.2016 Kelan tavoitteet toimeenpanossa Perustoimeentulotukea tarvitsevien asiakkaiden yhdenvertainen

Lisätiedot

Infotilaisuus maahanmuuttajille. Toimeentulotuki Sampola

Infotilaisuus maahanmuuttajille. Toimeentulotuki Sampola Infotilaisuus maahanmuuttajille Toimeentulotuki 22.2.2017 Sampola Mistä toimeentulotukea voi hakea? KELA KUNTA Perustoimeentulotuki 1.1.2017 alkaen Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki Toimeentulotuki

Lisätiedot

Kainuun sote. Perhekeskus

Kainuun sote. Perhekeskus Kainuun sote Perhekeskus Perheiden hyvinvointi on meille tärkeintä. Neuvolatoiminta Neuvolapalvelut ovat kuntalaisille maksuttomia. Neuvolan laajat terveystarkastukset tarjoavat perheille tilaisuuden keskustella

Lisätiedot

257/00.00 04 00/2015, 221/00.00 04 00/2015, 674/00.00 04 00/2013, 791/00.00 04 00/2013, 13/00.00 04 00/2014

257/00.00 04 00/2015, 221/00.00 04 00/2015, 674/00.00 04 00/2013, 791/00.00 04 00/2013, 13/00.00 04 00/2014 Hallitus 75 22.04.2015 Ilmoitusasiat 257/00.00 04 00/2015, 221/00.00 04 00/2015, 674/00.00 04 00/2013, 791/00.00 04 00/2013, 13/00.00 04 00/2014 H 75 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston

Lisätiedot

Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere

Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere Perustoimeentulotuki ja asuminen Asumissosiaalisen työn teemapäivä, Tampere 16.3.2017 Sarita Alarotu Etuuskäsittelypäällikkö, toimeentulotuki Kela Keskinen vakuutuspiiri Perustoimeentulotuen siirto Kelaan

Lisätiedot

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo ja lounas klo Asia Otsikko Sivu

KAINUUN LIITTO PÖYTÄKIRJA 3/2018. HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo ja lounas klo Asia Otsikko Sivu AIKA Tiistai 25.9.2018, klo 11.42-14.17 HUOM! Aamukahvit klo 9.30 alkaen, keilaus klo 10.00-11.00 ja lounas klo 11.00. PAIKKA PUISTO Bowling, Lönnrotinkatu 1. http://www.puistobowling.fi/ KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus

PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus PÄÄTÖS Nro 31/05/1 Dnro ISY-2005-Y-57 Annettu julkipanon jälkeen 11.4.2005 HAKIJAT Keski-Suomen TE-keskus ja Keski-Suomen ympäristökeskus ASIA Lehtolankosken - Muittarinkosken kalataloudellista kunnostamista

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 29.4.214] KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/24 Maaliskuu 214 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Palvelulinjoittain talousarvio on toteutunut siten, että molempien jäsenkuntien

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU Hakemus opintosuoritusten korvaavuudesta

JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU Hakemus opintosuoritusten korvaavuudesta JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KAUPPAKORKEAKOULU Hakemus intosuoritusten korvaavuudesta Tekstaathan selkeällä käsialalla, kiitos! Sukunimi Etunimet Syntymäaika Kirjoihintulon ajankohta kk vuosi Sähköpostiosoite

Lisätiedot

Mikä muuttuu vuonna 2017?

Mikä muuttuu vuonna 2017? Mikä muuttuu vuonna 2017? Toimeentulotuen Kela siirto Maria Porko Miten tähän tultiin? Kela-siirron vaiheet Toimeentulotuen siirron historia» Selvitysmiehet, työryhmät, kokeilut Päätös rakennepoliittisen

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (10) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2017 TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot

Asiakasläht. htöisyyden. sektorilla Eija Tolonen vanhuspalvelujohtaja, YTM Kainuun maakunta kuntayhtymä

Asiakasläht. htöisyyden. sektorilla Eija Tolonen vanhuspalvelujohtaja, YTM Kainuun maakunta kuntayhtymä Asiakasläht htöisyyden näkökulmia kulmia julkisella sektorilla 7.6.2012 Eija Tolonen vanhuspalvelujohtaja, YTM Kainuun maakunta kuntayhtymä Ivalo 625 km Kainuun sijainti ja väkiluku kunnittain 2011 Kainuu

Lisätiedot

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI

Yhtymähallitus Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI Yhtymähallitus 22.5.2012 63 Liite 4 KUUKAUSIRAPORTTI MAALISKUU 2012 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/35 MAALISKUU PÄHKINÄNKUORESSA Maaliskuun yhteenveto löytyy maaliskuun osavuosikatsauksesta. KUUKAUSIRAPORTTI

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA PÄÄTÖS Nro 5/10/2 Dnro PSAVI/131/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 1 ASIA LUVAN HAKIJA Kosteikon ja laskeutusaltaan rakentamista Oivanginjärven valuma-alueelle koskevassa lupapäätöksessä nro

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 27.6.214] KUUKAUSIRAPORTTI TOUKOKUU 214 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/25 Toukokuu 214 TOUKOKUU PÄHKINÄNKUORESSA Toukokuun toiminta- ja taloustietojen perusteella Vihdin kunnan talouden toteutuman

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi

Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi PÄÄTÖS Nro 86/09/1 Dnro ISY-2009-Y-25 Annettu julkipanon jälkeen 11.9.2009 ASIA Konnonsuon turvetuotantoalueen ympäristölupa, Karstula ja Kyyjärvi LUVAN HAKIJA Turvetuote Peat Bog Oy Soinintie 2008 40500

Lisätiedot

Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle

Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle Kelan elatustukilain mukaiset tehtävät elatustuki lapselle Johanna Aholainen 9.10.2014 Kelan tehtävät elatustukiasioissa Elatustuen myöntäminen ja maksaminen asiakkaan hakemuksesta Elatusavun periminen

Lisätiedot

Pro Consona vammaispalveluiden asiakasrekisterin rekisteriseloste

Pro Consona vammaispalveluiden asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste Pro Consona vammaispalveluiden asiakasrekisterin rekisteriseloste Kainuun sosiaali- ja Rekisteriseloste SISÄLTÖ 1. REKISTERIN NIMI 2. REKISTERINPITÄJÄ 3. REKISTERIN

Lisätiedot

Opetushallitus - http://vos.uta.fi/cgi-bin/tiedot2.cgi?saaja=1056;tnimi=vos/v10/v06yt7s10.lis @ 001056 Kainuun maakunta-kuntayhtymä / Hyrynsalmi 04.11.2009 sivu 63 Lukion opiskelijamäärä: 45 Yli 18 v.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/ (8) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (8) 66 Selitys Etelä-Suomen aluehallintovirastolle toimenpiteistä yksilöhuollon oikaisuvaatimusten käsittelyaikojen lyhentämiseksi HEL 2016-009750 T 05 00 01 ESAVI/7439/05.06.02/2016

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 99/06/1 Dnro ISY-2006-Y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.9.2006 ASIA Myllykoski Paper Oy:lle Itä-suomen ympäristölupaviraston päätöksellä nro 122/05/1, 25.11.2005 myönnetyn ympäristöluvan täytäntöönpanokelpoisuutta

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella

Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Koulupsykologipalvelut Kainuun soten alueella Kainuun lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman toteutuminen -seminaari 4.6.2015 / Markku Herrala / perheneuvolan päällikkö Lainsäädäntötaustaa Koulupsykologipalvelujen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 2/2017

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Yhtymäkokous nro 2/2017 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 29.9.2017 kello 13.00 13.40 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA

OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA 1 Henkilöstöpalvelut 2015 (12.8.2015) OHJE TYÖPAIKKAHAKEMUKSEN JÄTTÄMISEEN EREKRY-JÄRJESTELMÄN KAUTTA Hakemus Turun yliopistossa avoinna olevaan tehtävään tehdään täyttämällä hakemus ja liittämällä tarvittavat

Lisätiedot

Omapalvelu /Omat tiedot/yhteydenottokanava

Omapalvelu /Omat tiedot/yhteydenottokanava Omapalvelu Omapalvelussa voit tehdä vammaispalveluhakemuksella hakemuksia vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisesta tuesta, kehitysvammalain mukaisia asumispalveluita, työ- ja päivätoimintaa

Lisätiedot

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa

Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Lapsiperheiden ja nuorten päihdepalvelujen kehittäminen Kainuussa Hyvinvointi hakusessa riippuvuus riskinä Lappi/ Kainuu (Kaste-ohjelma) 2013-2015 Kainuun kehittämisosio Saara Pikkarainen, projektipäällikkö

Lisätiedot

Hankekäsittelyn tietojen julkisuus Case Elävä Kainuu LEADER

Hankekäsittelyn tietojen julkisuus Case Elävä Kainuu LEADER Pirjo Heikkinen Hankekäsittelyn tietojen julkisuus Case Elävä Kainuu LEADER (Leader-ajankohtaispäivät, Helsinki 23.11.2016) Leader-ajankohtaispäivät, Espoo 21.11.2017 Tietojen julkisuus ja tiedon löytäminen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie 2 87700 KAJAANI Hallituksen kokous 16.7.2010 nro 4/2010 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 16.7.2010 kello 13.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017

Espoon kaupunki Pöytäkirja Sosiaali- ja terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 18.01.2017 Sivu 1 / 1 115/2017 00.02.02 15 terveyslautakunnalle tiedoksi saapuneet asiat, päätökset, kirjelmät ja selvitykset 2017 Valmistelijat / lisätiedot: Elina Yli-Koski, puh. 046 877 1962 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: Trinitas Lääkäripalvelut Oy Tassukuja 3 21250 Masku

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: Trinitas Lääkäripalvelut Oy Tassukuja 3 21250 Masku Hallitus 20 11.02.2015 Ilmoitusasiat 872/00.00 04 00/2014 H 20 Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) ilmoitukset ja päätökset: 1) Päätös 26.1.2015: Yksityisen terveydenhuollon palvelujen

Lisätiedot

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm

TAMPERE 1 (5) Avo- ja asumispalvelut, Asiakasohjausyksikkö Vammaispalvelutoimisto Pvm TAMPERE 1 (5) Tampereen ja Oriveden kaupunkien yhteistoiminta-alueen vammaispalveluiden sähköisen asioinnin ohjeita Omapalvelun käyttöön Hakemukselle kirjautuminen ja tietoturvaan liittyvät asiat Vammaispalveluiden

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä Liite 1 Sosiaali- ja terveystoimi Potilasasiamiespalvelut 26.1.2011

Kainuun maakunta -kuntayhtymä Liite 1 Sosiaali- ja terveystoimi Potilasasiamiespalvelut 26.1.2011 Kainuun maakunta -kuntayhtymä Liite Potilasasiamiespalvelut 26..2 (8) POTILASASIAMIESTOIMINTA 2 Kuvio : Yhteydenottojen lukumäärä (yhteydenottoja yhteensä 76, v. 29 yhteydenottoja 5) 255 29 2 5 77 2 Terveyden-

Lisätiedot

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html

Maksatus Hyrrässä. Tuen hakijan näkökulmasta. Pirjo Tuomikoski. https://hyrra.mavi.fi/login.html Maksatus Hyrrässä Tuen hakijan näkökulmasta https://hyrra.mavi.fi/login.html Pirjo Tuomikoski Sivu 1 2.2.2017 Maksuhakemuksen täyttäminen Hyrrässä vaatii Katso-oikeudet Lisätietoja saat sivuilta https//yritys.tunnistus.fi

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Mikä muuttuu, kun perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan?

Mikä muuttuu, kun perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan? Mikä muuttuu, kun perustoimeentulotuki siirtyy Kelaan? Kelan ja Kuntaliiton Kela-siirron alueinfot hankepäällikkö Heli Kauhanen, Kela lakimies Maria Porko, Kuntaliitto Mikä muuttuu ja millainen on uusi

Lisätiedot

1 Hakemusten hallinta

1 Hakemusten hallinta 1 Hakemusten hallinta Tilavarauksia varten hakemukset lähetetään Asioinnissa täytettävän lomakkeen kautta. Lomakkeen tiedot saapuvat Enkoraan, josta ne voidaan käsitellä. 1.1 Varaushakemuksen tiedot Asioinnissa

Lisätiedot

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI

[julkaisu ja jakelu ] KUUKAUSIRAPORTTI [julkaisu ja jakelu 1.9.216] KUUKAUSIRAPORTTI HEINÄKUU 216 KUUKAUSIRAPORTTI sivu 2/19 Heinäkuu 216 HEINÄKUU PÄHKINÄNKUORESSA Heinäkuun 216 toimintaa ja taloutta koskevan raportin perusteella voidaan todeta

Lisätiedot

SOINTU AIKUISEN PALVELUTARPEEN ARVIOINNIN PROSESSI

SOINTU AIKUISEN PALVELUTARPEEN ARVIOINNIN PROSESSI SOINTU AIKUISEN PALVELUTARPEEN ARVIOINNIN PROSESSI Salon kaupunki / Sosiaalityön palvelut Versio 1.1 Tehdaskatu 2 Päivämäärä: 14.8.2018 24100 SALO Laatija: Paula Markula puh. 02 7781/ Keskus Hyväksyjä:

Lisätiedot

/ Perusturva / Mari Levonen

/ Perusturva / Mari Levonen 02.02.2017 / Perusturva / Mari Levonen Porin perusturvan sähköiset palvelut, omahoito Tekstiviestimuistutus, ajanvarauskirjalla olevasta ajasta voidaan lähettää asiakkaalle muistutus ajasta. Kansalaisen

Lisätiedot

Siun soten lapsilähtöinen sijoitusprosessi

Siun soten lapsilähtöinen sijoitusprosessi Siun soten lapsilähtöinen sijoitusprosessi Lastensuojelun palvelupäällikkö Esko Oikarinen 3.5.2018 Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Hankinnan taustaa Asukkaita siun soten alueella

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamallin toinen osa tammi-maaliskuulle 2017

Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamallin toinen osa tammi-maaliskuulle 2017 21.12.2016 Perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen yhteistoimintamallin toinen osa tammi-maaliskuulle 2017 Tässä asiakirjassa kuvataan perustoimeentulotuen Kela-siirron siirtymävaiheen kuntien

Lisätiedot

Kirjaudu sivulla Syötä käyttäjätunnus ja salasana.

Kirjaudu sivulla   Syötä käyttäjätunnus ja salasana. KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari). Suosittelemme käyttämään tarpeeksi uutta selainversiota, enintään pari vuotta

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 55/07/2 Dnro Psy-2006-y-164 Annettu julkipanon jälkeen 25.4.2007 ASIA LUVAN HAKIJA Kahden pienvoimalaitoksen rakentaminen Kalajanjoen sivu-uomaan, Haapajärvi Merja ja Pasi Tytärniemi Reisjärventie

Lisätiedot

EOAK/2879/2017. Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Esittelijä: Riikka Jackson. Viite: vireille tullut kantelu

EOAK/2879/2017. Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja. Esittelijä: Riikka Jackson. Viite: vireille tullut kantelu 19.6.2017 EOAK/2879/2017 Ratkaisija: Apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuoja Esittelijä: Riikka Jackson Viite: 26.4.2017 vireille tullut kantelu KELAN PUHELINPALVELUT RUUHKAUTUIVAT PAHASTI 1 KANTELU Kantelija

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE

KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE KAUPPA-ALUSTUKIEN SÄHKÖISEN ASIOINNIN OHJE (Hakemuksen täyttöohje http://www.liikennevirasto.fi/ammattimerenkulku/kauppamerenkulun-tuet) Palvelu toimii yleisimmillä selaimilla (Internet Explorer, Firefox,

Lisätiedot

PROJEKTIN SEURANTARAPORTTI ESR tavoite 3-ohjelmat ( )

PROJEKTIN SEURANTARAPORTTI ESR tavoite 3-ohjelmat ( ) Lomakkeen tila: Palautettu PROJEKTIN SEURANTARAPORTTI ESR tavoite 3-ohjelmat (2000-2006) 1. PROJEKTIN PERUSTIEDOT 1.1 n nimi PEDAGOGIK OCH LÄRENDE PÅ INTERNET 1.2 koodi S81818 1.4 Toimenpidekokonaisuus

Lisätiedot

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN HELSINGIN KAUPUNKI 1 (21) OHJE SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNNAN VUODEN 2019 YLEISAVUSTUKSEN SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN Täydentää Helsingin kaupungin sähköisen asioinnin ohjetta, joka löytyy täältä:

Lisätiedot