Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi."

Transkriptio

1 Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi.

2 Pese ympäristölle ystävällisemmin! Noudattamalla muutamaa yksinkertaista neuvoa toimit ympäristön puolesta ja säästät samalla rahaa. Raikastaminen Joskus pesemme lähes puhtaita vaatteita vain sen vuoksi, että ne tuntuisivat raikkailta. Kokeile tämän sijaan vaatteiden tuulettamista raikkaassa ulkoilmassa tai ripustamista kosteaan kylpyhuoneeseen. Käytä alhaisinta suositeltua lämpötilaa Useimmat pesuaineet pesevät puhtaaksi jo 30 ja 40 asteessa. Korkeamman lämpötilan käyttö on useimmiten tarpeetonta ja energian tuhlausta. Täytä pyykinpesukone oikein Pesemällä aina täysiä koneellisia säästät vettä, energiaa ja pesuainetta. Jos sinun täytyy pestä yksittäisiä vaatteita, jotka eivät ole kovin likaisia, niin on parempi valita käsin pesu ja nestemäinen pesuaine. Näin kuormitat ympäristöä vähemmän. Ota huomioon pyykin likaisuus ja veden kovuusaste. Tarvittava pesuaine annostellaan näiden mukaan. Onneksi useimmissa pohjoismaisissa kodeissa vesi on pehmeää, minkä vuoksi voidaan käyttää pienempiä pesuaineannoksia. Lue pesuainepakkauksesta tarkat annosteluohjeet. Käytä ympäristömerkittyjä pesuaineita Käytössä on useita virallisia ympäristömerkkejä, kuten Joutsenmerkki. Valitse mieluiten täyttöpakkaus, koska näin syntyy vähemmän jätettä. Tiivistepesuaineet tuottavat myös vähemmän jätettä kuin standardijauheet ja niiden käyttö johtaa välillisesti pienempiin päästöihin jakelukuljetuksissa.

3 Veden lämmittämiseen yhden pesukerran aikana kuluu lähes neljä kertaa enemmän energiaa kuin mitä tarvitaan pesuaineen valmistukseen ja kuljetukseen. Lajittele fiksusti ennen pesua Lajittele ensin likapyykki värin mukaan valkoisiin, vaaleisiin ja tummiin. Jaa tämän jälkeen eri pinot pesulämpötilan mukaan. Jos koneellisia tulee mielestäsi liikaa, voit järkeistää jaottelua. Jätä pois värinmukainen jako jossain kohdin ja käytä sen sijaan pesulämpötilan mukaista lajittelua. Kun yhdistät useita pinoja, niin valitse huolellisesti pesuohjelma arimman materiaalin mukaan. Enintään 2-kymmentä Rationaalisuudellakin on tietysti rajansa. Tekstiilejä, jotka edellyttävät pesua 90 asteessa, ei voi laittaa 30 asteen ohjelmaan. Sitä paitsi pesuohjelmat ottavat huomioon materiaalin lämmönsietokyvyn lisäksi kuitujen eri ominaisuudet. Yksinkertaisen peukalosäännön mukaan samaan koneelliseen voi yhdistää vaatteita, joiden pesulämpötilan ero on enintään 20 astetta, esim. 60 C ja 40 C. Täyteen mutta ei liian täyteen Ympäristön kannalta on suurta eroa sillä, pestäänkö vajaita vai vain täysiä koneellisia. Mutta liian suuri määrä pyykkiä koneessa voi huonontaa pesutulosta, vahingoittaa vaatteitasi tai jopa pesukonettasi. Useimpia materiaaleja (paitsi villatuotteita*) voi laittaa koneeseen niin paljon, että rumpuun mahtuu pesupallo pyykin päälle. *Konepestäviä villatuotteita voi pestä yhdellä kertaa kaksi tai kolme.

4 Annostele oikein Veden kovuus vaikuttaa tarvitsemasi pesuaineen määrään (tutustu annostelutaulukkoon pesuainepakkauksessasi). Jos pyykki on vain vähän likaista, voidaan annostelua vähentää jonkin verran (10 20 ml). Jos pyykki on todella likaista, annostelua pitää lisätä ml. Ole tarkka oikean annostelun kanssa. Jos laitat pesuainetta liian vähän, pyykistäsi ei tule riittävän puhdasta. Lisäksi jäljelle jäänyt lika ja kalkki voivat vahingoittaa pesukonettasi. Jos käytät liian paljon pesuainetta, vaahtoa muodostuu liikaa ja pesukoneen on vaikea huuhdella pyykkiä kunnolla.

5 Kuinka pesuaine toimii? Tärkeimmät pesevät aineet pyykinpesuaineissa ovat ns. pintaaktiiviset aineet eli tensidit. Ne vähentävät veden pintajännitystä, jolloin vesi tunkeutuu helpommin tekstiilikuituihin. Saippua on esimerkiksi yksi pinta-aktiivinen aine. Yhdessä muiden aineiden kanssa pinta-aktiiviset aineet poistavat rasvaisia tahroja, irrottavat likaa ja estävät uudelleenlikaantumista. Vedenpehmentäjät estävät veden kovuustekijöitä, kuten tiettyjä mineraaleja, häiritsemästä pesutapahtumaa. Fosfaatit ja zeoliitit ovat tavallisimmin käytetyt vedenpehmentäjät. Muita pesuaineiden usein sisältämiä aineita ovat hajuste, valkaisuaine, vaahdonsäätelijät, väriensuoja-aine ja nestemäisissä pesuaineissa myös säilöntäaine. Monet pesuaineet sisältävät myös entsyymejä, jotka ovat kaikissa elävissä organismeissa esiintyviä proteiineja ja jotka hajottavat tietyntyyppistä likaa ja tietyntyyppisiä tahroja.

6 Kuinka huuhteluaine toimii? Huuhteluaine on kuin balsamia kankaan kuiduille. Kuidut tulevat kestävämmiksi ja kulumisen riski vaatteen tietyissä kohdissa, kuten kyynärpäissä, polvissa ja kauluksissa, vähenee. Myös vaatteen värit säilyvät pitempään. Onko sinulla tapana saada pieniä sähköiskuja ottaessasi vaatteita pois kuivausrummusta? Liimautuvatko vaatteet toisiinsa tai ihoosi? Käyttämällä huuhteluainetta vältyt staattisen sähkön aiheuttamilta ongelmilta. Vaatteet vetävät puoleensa myös vähemmän likaa ja niiden silittäminen on helpompaa. Huuhteluaine auttaa myös vähentämään energiankulutusta noin 10 % rumpukuivauksen aikana, sillä se nopeuttaa vaatteiden kuivumista. Huuhteluaine auttaa vaatteita myös hengittämään. Kesällä kehon lämmön muodostama kosteus haihtuu helpommin vaatteista. Talvella taas kehon lämpö säilyy ilmataskuissa, joita on vaatteiden kuitujen välissä. Herkkä iho Hajusteettomat ja väriaineettomat pyykinpesu- ja huuhteluaineet, joita myös Allergia- ja Astmaliitto suosittelee, voivat olla sopivampi vaihtoehto pienille lapsille ja herkkäihoisille ihmisille.

7

8 Tahrojen käsittely Onko vaatteissasi pulmallisia tahroja? Kokeile joitakin vanhoja hyviksi koettuja kikkoja. Veri Laita tahrallinen vaate mahdollisimman nopeasti likoamaan kylmään veteen, käytä nestemäistä pesuainetta (ei villa- ja silkkivaatteita). Jos vaatteissa on paljon verta, vaihda vesi pari kertaa. Pese tämän jälkeen vaate normaalisti pesuaineella, jossa ei ole valkaisuainetta (esim. kirjopesuaineella). Suklaa Rapsuta irtoava suklaa pois. Pese sen jälkeen valkaisuainetta ja entsyymejä sisältävällä pesuaineella (esim. tiivistepesujauhe). Ruoho Pese ensin normaaliin tapaan. Jos tahra ei ole lähtenyt pois, kostuta tahraa etanolilla, hiero siihen saippuaa ja huuhtele. Toista käsittely niin moneen kertaan kuin on tarpeen. Kahvi/Tee Pese valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella, pesulämpötila mieluiten 60 C. Huulipuna Esikäsittele tahroja hieman nestemäisellä pesuaineella. Pese tämän jälkeen normaalisti valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella. Jos tahrat eivät lähde pois, käsittele mineraalitärpätillä. Meikki Esikäsittele tahroja nestemäisellä pesuaineella. Pese tämän jälkeen tavalliseen tapaan. Hiki Hiero hikitahroja saippualla ja vedellä. Huuhtele saippua pois. Pese. Jos tahrat eivät häviä, sekoita tasasuhteessa sitruunahappoa (jauheena) ja astianpesuainetta, jota käytetään käsin tiskauksessa.

9 Levitä seos tahran päälle ja anna hautua yön yli. Hiero ja huuhtele huolellisesti. Pese. (Huom! Ole varovainen voimakkaiden värien kanssa.) Käsittely ei sovi aroille materiaaleille, kuten villalle ja silkille. Kastike Jos tahra on värillinen, kokeile ensin pesua valkaisuainetta ja entsyymejä sisältävällä pesuaineella. Täysin valkoisten vaatteiden kanssa voi käyttää myös valkaisuainetta erikseen. Jos tahra on rasvainen, yritä poistaa sitä jollain rasvaa irrottavalla aineella, esim. mineraalitärpätillä, ja pese tämän jälkeen tavalliseen tapaan. Purukumi Laita vaate pussissa pakastimeen tunnin ajaksi. Purukumin pitäisi olla kovaa ottaessasi vaatteen pakastimesta. Tämän jälkeen purukumi voidaan irrottaa. Käytä mineraalitärpättiä mahdollisten rippeiden poistamisessa. Pese tämän jälkeen tavalliseen tapaan. Viini Estääksesi tahraa jäämästä pysyvästi vaatteeseen laita tahran päälle suolaa tai kivennäisvettä niin nopeasti kuin mahdollista. Pese tämän jälkeen valkaisuainetta sisältävällä pesuaineella tavalliseen tapaan. Pesun jälkeen Kun koneen pesuohjelma on päättynyt, on aika ryhtyä pitämään huolta vaatteistasi. Sinun pitää ensimmäiseksi valita, millä tavoin kuivaat vaatteesi. Myös tässä tilanteessa kannattaa noudattaa vaatteiden pesuohjeita. On hyvä muistaa, että rumpukuivaus kuluttaa eniten energiaa. Pyykkinarulla tai telineessä kuivaaminen ei kuluta energiaa lainkaan. Silitys Noudata myös silityksessä vaatteen pesumerkintöjä. Lajittele pyykkisi ennen silityksen aloittamista esim. puuvillaisiin ja synteettisiin, niin vältyt silitysraudan lämpötilan muuttamiselta vähän väliä. Vältä silittämästä vetoketjujen, nappien tai muiden vaatteessa olevien esineiden päällä. Varmista, että silitysraudan lämpötila on aina oikea. Muista myös puhdistaa silitysrautasi säännöllisesti.

10 Vaatteiden säilytys Monet pikkukeinot auttavat pitämään vaatteesi uudennäköisinä pidempään. Tapasi säilyttää vaatteita vaatekaapissa on yksi niistä. Paidat Jos mahdollista, niin säilytä paitojasi aina henkariin ripustettuna. Mikäli viikkaat paitasi, niin toimi näin: napita paita ja aseta se tasaiselle pinnalle etuosa alaspäin. Taita sivut sisään ja tämän jälkeen hihat selkälinjan mukaisesti. Taita noin kymmenen senttiä helmasta ylöspäin ja sen jälkeen viikkaa paita keskeltä siten, että kaulus sekä puolet nappirivistä jäävät kauniisti päällepäin. Neuleet Neuleita ei ripusteta henkariin, koska ne voivat venyä ja henkari voi jättää hassut kohoumat olkapäihin. Viikkaa neuleet samaan tapaan kuin paidat. Housut Housuja säilytetään mieluiten ripustettuna. Jos housuissa on prässit, laita lahkeet yhteen prässien mukaisesti ja viikkaa housut keskeltä henkarin välipuulle. Hameet Myös hameet säilytetään mielellään ripustettuina. Hameen vyötäröön on usein ommeltu pienet lenkit ripustusta varten. Mekot Vuorilliset mekot ripustetaan mielellään sisäpuoli ulospäin. Vuori, joka on usein synteettinen, suojaa hyvin pölyltä, lialta ja rypistymiseltä.

11

12 Pesumerkinnät Vesipesu e g b a Normaali pesuohjelma tai käsinpesu annetussa lämpötilassa. Kuivaus o o o n k l m Puolitäysi kone, varovainen ohjelma ja lyhyt linkous. Vain käsinpesu max. 40 asteessa. Lyhyt linkous. Vesipesu kielletty. Rumpukuivaus sallittu. Varovainen rumpukuivaus, alhainen lämpötila. Normaali rumpukuivaus. Rumpukuivaus kielletty. Kuivataan ripustettuna. Kuivataan märkänä. Kuivataan vaakatasossa Kemiallinen pesu u v w y t Valkaisu ä å Silitys q r s p Kemiallinen pesu sallittu. Kemiallinen pesu hiilivedyllä. Kemiallinen pesu tetrakloorieteenillä. Kemiallinen pesu, jossa esim. veden määrään ja kuivauslämpötilaan liittyy rajoituksia. Pesumerkinnän alla on viiva. Kemiallinen pesu kielletty. Valkaisu sallittu. Valkaisu kielletty. Alhainen lämpötila. Keskilämpötila. Korkea lämpötila. Silitys tai mankelointi kielletty.

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 5821 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 493 860 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 1713 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 654 400 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 506 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 06 086 420 Pidä huolta

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA!

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA! LG:n pyykinpesukoneiden ja kuivausrumpujen valikoima 2012 INSPIRAATIO / YMPÄRISTÖ / KESTÄVYYS / INNOVAATIOT / ELÄMÄNTAPA 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! F1480QDS - Testivoittaja!! Maailman innovatiivisin

Lisätiedot

Käyttöohjeet PESUKONE. Yhteenveto SIXL 125 S. Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot

Käyttöohjeet PESUKONE. Yhteenveto SIXL 125 S. Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot Käyttöohjeet PESUKONE Suomi, 1 SIXL 125 S Yhteenveto Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot Pesukoneen kuvaus, 4-5 Itsepuhdistuva pesuainelokerikko Ohjauspaneeli

Lisätiedot

FI < Sisältö Puhdistustuotteet

FI < Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet FI Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet...2 Super 10...4 LDC...7 Disinfectant...9 G1...10 Soft...11 Käyttöalueet...12 1 PUHDISTUSTUOTTEET Puhdistustuotteet Puhtaus on hyvän terveyden

Lisätiedot

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2

1) Turvallisuusohjeet...1. 2) Pakkausmateriaalien ja käytöstä poistetun laitteen hävittäminen...2 ADPF 1100 1) Turvallisuusohjeet...1 Arvoisa Asiakas, Lue nämä käyttöohjeet huolellisesti ja laita ne talteen myöhempää käyttöä varten. Luovuta käyttöohje mahdolliselle seuraavalle omistajalle. Tämän käyttöohjeen

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE IWC123 Sisältö Asennus Pakkauksen purkaminen ja sijoittaminen 2 Vesi ja sähköliitannät 2 Ensimmäinen pesujakso 3 Tekniset tiedot 3 Pyykinpesukoneen kuvaus ja ohjelman käynnistys

Lisätiedot

Etulehti. Kirkkaasti kohti kevättä! 1/2012. www. diversey. com. Sumuta raikkaaksi! Katso käyttöohjeet netistä!

Etulehti. Kirkkaasti kohti kevättä! 1/2012. www. diversey. com. Sumuta raikkaaksi! Katso käyttöohjeet netistä! Katso käyttöohjeet netistä! www. diversey. com Etulehden tuotteet ovat ammattilaistuotteita. Lue siis tarkemmat tuotetiedot ja annosteluohjeet tuotelehdestä nettisivultamme osoitteesta www.diversey.com

Lisätiedot

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa.

Ruokasoodan ihmeet. Monta tapaa käyttää ruokasoodaa kodin askareissa. Sisältö Ruokasoodan ihmeet... 3 Onko olemassa mitään, mihin vanha kunnon ruokasooda ei tepsisi?... 3 Mitä ruokasooda on?... 3 Mistä ruokasooda on peräisin?... 4 Ruokasooda keittiössä... 5 Ruuanvalmistus...

Lisätiedot

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia)

(katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia) Viiteopas Kuvaus LUE TÄMÄ PIKAVIITEOPAS JA ASENNUSOHJEET HUOLELLISESTI ENNEN KONEEN ENSIMMÄISTÄ KÄYTTÖÄ! (katso oikealla olevia lisätoimintojen kuvauksia) TÄMÄN ASTIANPESUKONEEN KÄYTTÖPANEELI AKTIVOITUU

Lisätiedot

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi

Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kodin kemikaalit S i s ä l t ö Kodin kemikaalit ja hyvinvointi Kemikaalit voidaan jaotella luonnon kemikaaleihin (esimerkiksi vesi, suola) ja ihmisen valmistamiin eli synteettisiin kemikaaleihin. Molemmissa

Lisätiedot

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa

Kapeammalla palstalla on sanasto, jossa Puhdistuspalvelu Sisältö MATERIAALIN KÄYTTÄJÄLLE... 4 1 MITÄ SIIVOUS ON?... 5 2 YLLÄPITOSIIVOUS... 7 2.1 PUHDISTUSMENETELMÄT... 7 2.2 SIIVOUSVÄLINEET... 9 2.3 PESUAINEEN KÄYTTÖOHJE... 13 2.4 SIIVOUSKONEET...

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BOSCH SHU43A52SK http://fi.yourpdfguides.com/dref/3565652

Käyttöoppaasi. BOSCH SHU43A52SK http://fi.yourpdfguides.com/dref/3565652 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT

HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT 2014-10 FI HOITO-OPAS ASUIN- JA JULKISET TILAT Kährs Group Karelia-Upofloor Oy Sinimäentie 8A 02630 Espoo Puhelin: 020 740 9780 Email: tilaukset@kahrs.com www.kahrs.com KÄHRS-PUULATTIOIDEN HOITO 2 SISÄLLYS

Lisätiedot

Innostu kestovaipoista!

Innostu kestovaipoista! Innostu kestovaipoista! 1 Tämän oppaan on tuottanut Jätelaitosyhdistys ry. Takakannessa luetellut jätelaitokset ovat toimineet oppaan rahoittajina. Lisäksi opas on saanut rahoitusta YTV:n jätteen synnyn

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO

KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO KÄYTTÖOHJEET KÄYTTÖTARKOITUS PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LAPSILUKKO PESU- JA LISÄAINEET JÄÄNNÖSVEDEN TYHJENTÄMINEN NUKKASIHDIN IRROTTAMINEN

Lisätiedot

Myös seuraavat vaatimukset tulee täyttyä, jotta ZEOVit toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja tulokset olisivat hyviä:

Myös seuraavat vaatimukset tulee täyttyä, jotta ZEOVit toimisi mahdollisimman tehokkaasti ja tulokset olisivat hyviä: Yleinen ohjeistus ZEOVit systeemin käyttöön Tämän oppaan tarkoitus on auttaa sinua ZEOVit systeemin käytössä ja käyttöönotossa sekä auttaa ymmärtämään yleisellä tasolla kuinka ZEOVit systeemi toimii. ZEOVit

Lisätiedot

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous 2 AUSTRIA'S LEADING COMPANIES 2010 TRIO OF THE YEAR 2008 Sisältö ENJO:sta...sivu 2-3 ENJO-kuitu...sivu 4-5 Tuote-etuja...sivu 6-11 ENJO Lattianpesumenetelmä...sivu

Lisätiedot

Tietoa murrosiästä ja muuta mukavaa

Tietoa murrosiästä ja muuta mukavaa Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää, mutta et ole kehdannut kysyä! Ota selvää kaikesta, mitä olet aina halunnut tietää oli sitten kyseessä sinä itse, kaverit, murrosikä tai kuukautiset! Tietoa murrosiästä

Lisätiedot

ENNEN ASTIANPESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA/LIITÄNNÄT

ENNEN ASTIANPESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA/LIITÄNNÄT KÄYTTÖOHJEET ENNEN ASTIANPESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTOA/LIITÄNNÄT VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA SUOLAN ANNOSTELU HUUHTELUKIRKASTEEN ANNOSTELU PESUAINEEN ANNOSTELU PUHDISTUS JA HUOLTO 92 ENNEN ASTIANPESUKONEEN

Lisätiedot

Luonnollista puhtautta höyryllä

Luonnollista puhtautta höyryllä Luonnollista puhtautta höyryllä Höyry Tehokas yhdistelmä energiaa ja vettä Ennen kuin ihminen oli kiinnostunut puhtaudesta ja hygieniasta, höyryä purkautui ulos tulivuorista ja kuumista lähteistä. Kun

Lisätiedot

2012 Julkaisija: Ekokumppanit Oy Teksti: Sanna Ovaska Kuvitus ja taitto: Kiira Käkönen, Nasta Design osk Paino: Kirjapaino Hermes Oy

2012 Julkaisija: Ekokumppanit Oy Teksti: Sanna Ovaska Kuvitus ja taitto: Kiira Käkönen, Nasta Design osk Paino: Kirjapaino Hermes Oy Lukijalle Jokainen meistä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa ympäristön tilaan. Velvollisuutemme on huolehtia siitä, että maapallo säilyy elinkelpoisena myös tuleville sukupolville. Perheen kasvaessa tehdään

Lisätiedot

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas 1 Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas Kun alkuperäisestä mallista valmistetaan joustava muotti, antaa se mahdollisuuden tehdä yhden tai useamman jäljennöksen alkuperäisestä mallista nopeasti. Jotkut

Lisätiedot

Siivouksen ABC! Ota talteen!

Siivouksen ABC! Ota talteen! Siivouksen ABC! Ota talteen! Sisältö 4 Keittiössä kiiltää! 6 Ihanan puhtaat ikkunat 7 Saniteettitilat säihkyvän puhtaiksi 10 Lattianpesu kuin leikkiä 13 Pölyt pois! 14 Puhdasta pienellä vaivalla Iloista

Lisätiedot

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET

HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET 1 HUONEKALUJEN HOITO-OHJEET Puusepänteollisuuden Liitto ry Huonekalujaosto Sisältöä käytettäessä muuhun kuin omaan tarkoitukseen on lähde mainittava 2 KALUSTEIDEN LAATUVAATIMUKSET JA TESTAUS Huonekalulle

Lisätiedot

VAATIMUKSIA VAATTEILLE. Jokanaisen ja -miehen PUKEUTUMIS- OPAS HYVÄN VANHENEMISEN TUKISÄÄTIÖ

VAATIMUKSIA VAATTEILLE. Jokanaisen ja -miehen PUKEUTUMIS- OPAS HYVÄN VANHENEMISEN TUKISÄÄTIÖ 60+ VAATIMUKSIA VAATTEILLE Jokanaisen ja -miehen PUKEUTUMIS- OPAS HYVÄN VANHENEMISEN TUKISÄÄTIÖ LUKIJALLE Koska vaatimukset vaatteille kasvavat Iän myötä vaatetukselle asetettavat vaatimukset kasvavat

Lisätiedot

Kootut kikat ja niksit:

Kootut kikat ja niksit: Aterimet: Pesujauhe puhdistus tai kloriitti puhdistus. Kootut kikat ja niksit: Vedestä riippuen aterimet harmaantuvat ja raidoittuvat Tarvikkeet: ruostumattomia ruokailuvälineitä, pyykkinpesujauhetta tai

Lisätiedot