Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa."

Transkriptio

1 Ekspertti pyykinpesussa ja -kuivauksessa. Näin hyödynnät pesukoneen ja kuivausrummun ominaisuuksia. BSH Kodinkoneet Oy Itälahdenkatu 18 A (PL 123, Helsinki) Helsinki Puhelin: Bosch Kodinkoneet, BSH Kodinkoneet Oy FI

2 Pyykinpesemisen on oltava helppoa. Saksalaisten insinöörien filosofia Asiat ovat kehittyneet. Kodeissa lämmitysjärjestelmät eivät ole ainoita älykkäitä laitteita. Myös kodinhoitohuoneista on tullut älykkäitä kunhan niissä käytettävät kodinkoneet tulevat ajattelevilta valmistajilta. Sellaisilta, jotka tietävät miltä ihmisten pesutodellisuus näyttää. Nykyään pyykinpesemiseen liittyy paljon muutakin kuin päätös siitä, pestäänkö valko- vai kirjopesulla. Todellisuus on erilainen. Tekstiilien materiaaleja on monia, farkut eivät ole vain sinisiä, liikuntaharrastukset ovat lisääntyneet, allergioita on enemmän, harvemmat silittävät vaatteitaan, eikä monilla ole isoäidin tietotaitoa tahroista. Tähän voidaan vielä lisätä vaatimukset energiatehokkuudesta, joka on ratkaisevaa maapallon selviytymiselle. Tämän yhtälön ratkaiseminen on haaste, joka Bosch-kodinkoneiden saksalaisille insinööreille voidaan antaa. Ratkaisuna ovat erinomaiset pesuohjelmat, jotka on kehitetty arkipäivän pesuongelmien pohjalta. Se saattaa kuulostaa tieteeltä. Se myös on sitä. Kun koneessa lukee Bosch, se merkitsee helppokäyttöistä tiedettä, joka ratkaisee kodinhoitohuoneen haasteet kokonaisvaltaisesti. Siksi sanommekin: Bosch invented for life.

3 Kohtelet paitoja turhan kovakouraisesti. Paitoja ja puseroita lingotaan usein tarpeettoman kovalla teholla, jonka seurauksena ne rypistyvät ja niihin tulee teräviä vekkejä. Suurinta linkousnopeutta tarvitaan esimerkiksi froteepyyhkeisiin, jotka ovat paksuja ja imevät paljon vettä. Paita, pusero tai mekko sen sijaan voidaan pestä järkevämminkin. Linkouksessa voidaan käyttää pienempää kierrosnopeutta ja sopeutettua rummun pyörimisnopeutta, joka pöyhii vaatteen aina linkouksen päätteeksi. Hieman kosteampi paita tai pusero oikenee helpommin ja on myös helpompi silittää. Bosch-insinöörit ovat kehittäneet useita paidoille ja puseroille sopivia pesu- ja kuivausohjelmia. Paitaohjelma Ohjelma, joka on esiasetettu 40 asteeseen, mutta joka voi pestä myös alemmalla lämpötilalla. Suuremmalla vesimäärällä se voi pestä myös puuvillaa ja synteettisiä kuituja. Mukautetusta linkouksesta tulee vähemmän ryppyjä. Superpika15 15 minuutin pikaohjelma muun muassa vähäisesti likaantuneille paidoille ja puseroille. Tämä on pesun, huuhtelun ja linkouksen sisältävä raikastusohjelma. Tahra-automatiikka Puseron ja paidan tahrat käsitellään mukautetulla lämpötilalla, pyörimisnopeudella ja vesimäärällä. Valittavissa jopa 16 eri tahraohjelmaa. ActiveSteam Kuivausrummun höyryohjelma, joka varmistaa että pyykki kuivuu ilman rypistymistä. Höyry oikaisee ja tuulettaa sekä kuivat että kosteat vaatteet.

4 Mistä farkut saavat vaaleat raitansa? Tummat vaatteet edellyttävät erityisiä pesu- ja kuivausohjelmia. Tämä koskee sekä nykyaikaisista materiaaleista valmistettuja ulkovaatteita että tummia puuvillafarkkuja. Joskus huomaa, että pesuaine on jättänyt vaatteeseen vaaleita raitoja. Näin käy helposti jos valitaan tavallinen kirjopesuohjelma, pesuainetta annostellaan liikaa, tai jos pesukone ei huuhtele kunnolla. Tummapesuohjelma (tunnetaan myös farkkuohjelmana) lisää koneeseen vettä sekä pesun että huuhtelun aikana. Lisäksi se linkoaa selvästi pehmeämmin. Suunnilleen sama periaate pätee myös villaan, vaikkakin selvästi hellävaraisempana. Pesukoneiden ja kuivausrumpujen urheiluohjelma ottaa huomioon erityisesti synteettiset materiaalit ja mikrokuidut. Bosch-pyykinpesukoneissa ja kuivausrummuissa on toisin sanoen useita ohjelmia, jotka sopivat sekä tummille vaatteille että farkuille, tai muille päällysvaatteille. Tummapesu Tummille kankaille ja farkuille tarkoitettu ohjelma, joka käyttää hieman enemmän vettä ja linkoaa kevyesti koko pesun ajan. Sport Nopea ohjelma, joka on tarkoitettu erityisesti nykyaikaisista kuitumateriaaleista valmistetuille urheiluvaatteille. Esiasetettu 30 asteeseen ja käyttää hieman enemmän vettä. Villapesu Ohjelma, jossa on villakankaille mukautettu lämpötila ja linkous. Käsittelee vaatteita hellävaraisesti ja estää niitä vanuttumasta. Kuivausrummun Sportohjelma Lyhyellä kuivausajalla varustettu ohjelma, joka on mukautettu erityisesti nykyaikaisista kuitumateriaaleista valmistettujen urheiluvaatteiden kuivaamiseen.

5 Älä syytä kulumisesta kuivausrumpujamme. Vaatteet eivät kulu eniten kuivausrummussa. Tosiasiassa jopa % kulumisesta tapahtuu vaatteita käytettäessä. Alle 10 % kulumisesta johtuu kuivausrummusta. Sitä ei kuitenkaan uskoisi, kun puhdistaa nukkasuodattimen. Pyykkinarulla kuivatessa kuidut sen sijaan jäävät kankaaseen ja putoavat pois vähitellen. Siksi kuivausrummussa kuivatut kankaat pölyttävät vähemmän. Bosch-kuivausrummuissa on erityisiä kuivausohjelmia, villakori ja hellävarainen rumpu, joka mahdollistaa herkkien kankaiden ja villan kuivaamisen. Villavaate kuivuu Bosch-kuivausrummussa alle kahdessa tunnissa, verrattuna yli vuorokauteen pyykkinarulla. Seuraavassa joitakin syitä valita eri ohjelmavaihtoehtoja: Sensitive Dry -järjestelmä Suuri rumpu, jonka ainutlaatuinen muotoilu on erittäin hellävarainen vaatteille ja tekstiileille. Se vähentää myös rypistymistä. Pisararakenne tarjoaa optimaalisen ilman jakautumisen, joka myötävaikuttaa vaatteiden tasaiseen kuivumiseen. DuoTronic Rummun sisällä olevat sensorit tunnistavat sen kosteuden ja sammuttavat kuivausrummun, kun valittu kuivuusaste on saavutettu. Tämä estää vaatteiden ylikuivaamisen. Hellävarainen kuivaus Alentaa lämpötilan herkkiä vaatteita kuivatessa. Villa- ja kenkäkori Rummun sisällä on kulumista vähentävä kori herkille tekstiileille, kuten villalle. Kori ei pyöri ja vähentää siten kulumista. Sitä voidaan myös käyttää pestyjen kenkien kuivaamiseen.

6 Tahrat voidaan hoitaa napinpainalluksella. Älä anna tahrojen pilata vaatteitasi. Bosch-pyykinpesukoneilla ne voidaan käsitellä helposti sen mukaan, millainen tahra vaatteessa on. Kyseessä voi olla punaviini-, kura- tai ruohotahra. Tahrat voivat olla joko pinttyneitä, tai täysin uusia. Useissa Bosch-pyykinpesukoneissa on tahranpoisto-ohjelmat 16 tavalliselle tahralle. Ohjelmat tietävät tarkalleen millaista käsittelyä kukin tahra vaatii, ja mukauttaa vesimäärän, linkousnopeuden ja lämpötilan sen mukaan. Bosch-pyykinpesukoneissa on vakiona myös tehopesuohjelmia erittäin likaantuneille vaatteille. Tahra-automatiikka 16 eri tahralle Erikoisohjelmat 16 eri tahratyypille. Pesukone mukauttaa erikseen pesulämpötilan, rummun liikkeen ja liotusajan jokaiselle tahralle. i-dos Bosch i-dos on ainutlaatuinen toiminto, joka annostelee automaattisesti pesuainetta pyykin painon, tyypin ja likaisuuden mukaan. Kaikissa Bosch-pyykinpesukoneissa oleva vaahdontunnistus huomaa ylimääräisen huuhtelun tarpeen. Sekapesu Lyhyt, mutta kattava ohjelma lievästi likaantuneelle pyykille. Käytettävän vesimäärän optimoinnin ansiosta eri tekstiilejä, kuten synteettisiä materiaaleja ja villaa, voidaan pestä yhdessä. Lisähuuhtelu Lisähuuhteluita voidaan lisätä sen varmistamiseksi, ettei vaatteisiin jää pesuainejäämiä. Tämä on hyvä allergikoille ja herkkäihoisille.

7 Voiko kone olla käsinpesua hellävaraisempi? Nykyään vaatteen pesumerkissä oleva käsinpesusymboli ei enää välttämättä tarkoita, että se on pestävä käsin. Pyykinpesukoneiden pesutekniikka on nykyään tosiasiassa parempaa ja lisäksi hellävaraisempaa, kuin vaatteiden hankaaminen käsin. Bosch-pesukone varmistaa, että saat aina oikean vesimäärän, lämpötilan ja hellävaraiset kierrosluvut. Vältyt lisäksi kuivuneilta käsiltä ja pesuainetahroilta vaatteillasi. Käsin pestessä kuluu jopa enemmän vettä kuin pesukoneen ohjelmalla. Se, jos jokin puoltaa pyykinpesukoneen käyttöä. Tässä on vielä lisää Bosch-pyykinpesukoneiden etuja: i-dos-annostelu Toiminto, joka annostelee automaattisesti pesuainetta pyykin painon, tyypin ja likaisuuden mukaan. Hellävarainen sekä vaatteille, ympäristölle että lompakolle. Hienopesu/villapesu/ käsinpesu Pesuohjelma hienoille ja käsinpesumerkityille materiaaleille, sekä villavaatteille. Hellävarainen lämpötila ja linkous. VarioSoft-rumpu Itse kehitetty pesukonerumpu, joka on hellävarainen, mutta silti tehokas ainutlaatuisen pisararakenteensa ansiosta. SensitiveDry-järjestelmä kuivausrummuille Itse kehitetty kuivausrumpu, jonka muotoilu on erittäin hellävarainen vaatteille ja kankaille.

8 Green Technology inside ja oikea annostelu on hyväksi ympäristölle. Green Technology inside on Bosch-kodinkoneiden tiekartta kestävään luonnonvarojen käyttöön esimerkiksi kodinhoitohuoneessa. Olemme kehittäneet energiatehokkaita kodinkoneita ja ympäristöystävällisiä pesuohjelmia. Ne saattavat viedä hieman enemmän aikaa, mutta säästävät energiaa. i-dos on ratkaisu pesuaineen yliannostelua vastaan. Bosch i-dos-pyykinpesukone punnitsee rummussa olevan pyykin ja mukauttaa automaattisesti pesuaineen, veden ja huuhtelun määrän pyykin painon ja tyypin mukaan sen sijaan että pesuaine ja raha valuisivat hukkaan. Tässä lisää Boschpesukoneiden ja kuivausrumpujen energiatehokkaita ja innovatiivisia ominaisuuksia: EcoSilence Drive Itse kehitetty, hiljainen ja voimakas moottori ilman hiiliharjoja. Tämä johtaa puolestaan alhaisempaan sähkönkulutukseen, vähäisempään meluun ja pitkäikäisempään pesukoneeseen. EcoPerfect Lisävalinta, joka tekee ohjelmasta hieman pidemmän, mutta joka säästää vastineeksi energiaa. Pesee yleisimmin käytetyt ohjelmat energiatehokkaasti. ActiveWater Älysensorit mukauttavat veden kulutuksen pyykin määrään. Se tarjoaa parhaan pesutuloksen jokaista käytettyä vesipisaraa kohden. i-dos Toiminto, joka annostelee pesuaineen automaattisesti pyykin painon, tyypin ja lika i- suusasteen mukaan. i-dos säästää jopa 7000 l vettä ja 11 li t- raa nestemäistä pesuainetta vuodessa. EcoSilence kompressori Tehokkaampi ja hiljaisempi kompressori.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella.

Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. Vihreää tekniikkaa sisä- ja ulkopuolella. 2 Kestävä kehitys Vihreää tekniikkaa kodinkoneiden sisäpuolella... ja vihreää tekniikkaa ulkopuolella. Korkeiden energiahintojen ja tärkeiden ilmastotavoitteiden

Lisätiedot

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA!

UUTUUS! 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! UNELMAPARI ON TÄÄLLÄ! KÄYTÄ AIKASI PAREMMIN TAHRANPOISTO ON HELPPOA! LG:n pyykinpesukoneiden ja kuivausrumpujen valikoima 2012 INSPIRAATIO / YMPÄRISTÖ / KESTÄVYYS / INNOVAATIOT / ELÄMÄNTAPA 10 VUODEN TAKUU ON VASTA ALKUA VALITSE LG! F1480QDS - Testivoittaja!! Maailman innovatiivisin

Lisätiedot

Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi.

Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi. Pese oikein! Pikkuvinkkejä ympäristön, vaatteiden ja lompakon parhaaksi. Pese ympäristölle ystävällisemmin! Noudattamalla muutamaa yksinkertaista neuvoa toimit ympäristön puolesta ja säästät samalla rahaa.

Lisätiedot

Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen.

Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. Käyttöohje Pesukone Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 844 140 Sisältö Pidä

Lisätiedot

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje Pesukone W 506. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 506 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 06 086 420 Pidä huolta

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 5821. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 5821 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 493 860 Pidä huolta

Lisätiedot

käyttöohje bruksanvisning

käyttöohje bruksanvisning käyttöohje bruksanvisning Pesukone Tvättmaskin Steam System EWF 147580 W EWF 167580 W 2 electrolux SISÄLLYS Turvallisuusohjeet 2 Laitteen kuvaus 4 Käyttöpaneeli 5 Ensimmäinen käyttökerta 7 Omat asetukset

Lisätiedot

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007

WHIRLPOOL VAPAASTI SIJOITETTAVAT 2006/2007 WHIRLPOOL VPSTI SIJOITETTVT 00/007 Älykkäät kodinkoneet - lisäarvoa ja enemmän itsellesi aikaa Whirlpoolin menestys perustuu jatkuviin kyselyihin ja innovaatioihin sekä siihen, että jatkuvasti tuotamme

Lisätiedot

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä

Käyttöohje. Pesukone W 1713. fi-fi. Lue ehdottomasti tämä Käyttöohje Pesukone W 1713 Lue ehdottomasti tämä fi-fi käyttöohje ennen pesukoneen asennusta ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja laitteesi rikkoontumisen. M.-Nr. 09 654 400 Pidä huolta

Lisätiedot

Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut

Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut Mielen pikkujättiläiset vaativaan käyttöön Astianpesukoneet Pyykinpesukoneet Kuivausrummut Maailman nopein integroitava astianpesukone! Uudet ProfiLine-astianpesukoneet on tehty vaativaan käyttöön Nopea,

Lisätiedot

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu.

PESUMERKINTÖJEN ABC. Vaatteen hoito- ohjeiden lisäksi on muistettava pesuaineen annosteluohjeet sekä pyykin lajittelu. PESUMERKINTÖJEN ABC Jokaisesta vaatteesta löytyvä pesumerkintä kertoo, miten voi parhaiten välttää vaatteen kutistumisen, venymisen, nyppyyntymisen ja värien lähdön. Ennen pyykinpesua kannattaa siis uhrata

Lisätiedot

Käyttöohjeet PESUKONE

Käyttöohjeet PESUKONE Käyttöohjeet PESUKONE Sisällysluettelo Asennus, 2-3 Pakkauksesta purkaminen ja tasapainotus Sähkö- ja vesiliitännät Ensimmäinen pesukerta Tekniset tiedot Pesukoneen kuvaus, 4-5 Ohjauspaneeli Näyttö Rummun

Lisätiedot

PYYKINKÄSITTELY PESUKONEET KUIVAUSRUMMUT KUIVAUSKAAPIT MANKELI K E S T Ä Ä 6/2011

PYYKINKÄSITTELY PESUKONEET KUIVAUSRUMMUT KUIVAUSKAAPIT MANKELI K E S T Ä Ä 6/2011 PYYKINKÄSITTELY PESUKONEET 6 / 2011 KUIVUSRUMMUT KUIVUSKPIT MNKELI K E S T Ä Ä UPO PYYKINKÄSITTELY Millainen perhe, sellainen pesukone. UPO-pesukoneet ovat täynnä elämää helpottavia ominaisuuksia: monipuoliset

Lisätiedot

Käyttöohjeet PESUKONE. Yhteenveto SIXL 125 S. Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot

Käyttöohjeet PESUKONE. Yhteenveto SIXL 125 S. Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot Käyttöohjeet PESUKONE Suomi, 1 SIXL 125 S Yhteenveto Asennus, 2-3 Pakkauksen purkaminen ja vaaitus Vesi- ja sähköliitännät Tekniset tiedot Pesukoneen kuvaus, 4-5 Itsepuhdistuva pesuainelokerikko Ohjauspaneeli

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ZANUSSI FLS1486 http://fi.yourpdfguides.com/dref/661656

Käyttöoppaasi. ZANUSSI FLS1486 http://fi.yourpdfguides.com/dref/661656 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu

Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Käyttöohje Lämpöpumppukuivausrumpu Lue ehdottomasti tämä käyttöohje ennen koneen asennusta, liittämistä ja käyttöönottoa. Näin vältät mahdolliset vahingot ja koneesi rikkoutumisen. fi-fi M.-Nr. 09 722

Lisätiedot

FI < Sisältö Puhdistustuotteet

FI < Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet FI Sisältö Puhdistustuotteet Puhdistustuotteet...2 Super 10...4 LDC...7 Disinfectant...9 G1...10 Soft...11 Käyttöalueet...12 1 PUHDISTUSTUOTTEET Puhdistustuotteet Puhtaus on hyvän terveyden

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018

Käyttöoppaasi. HOTPOINT AQC9 4F5 T/Z1 http://fi.yourpdfguides.com/dref/5587018 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

3fi00028.fm5 Page 47 Wednesday, April 4, 2001 6:58 PM ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA ROSKALOUKUN PUHDISTAMINEN

3fi00028.fm5 Page 47 Wednesday, April 4, 2001 6:58 PM ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA ROSKALOUKUN PUHDISTAMINEN 3fi00028.fm5 Page 47 Wednesday, April 4, 2001 6:58 PM SISÄLLYSLUETTELO ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ ENSIMMÄINEN PESUKERTA VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS PYYKIN VALMISTELU PESUAINEET JA

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ZANUSSI FLS1084 http://fi.yourpdfguides.com/dref/661581

Käyttöoppaasi. ZANUSSI FLS1084 http://fi.yourpdfguides.com/dref/661581 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ

IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ IFU-TL HR FIN.fm Page 1 Friday, November 7, 2008 2:31 PM SISÄLTÖ KÄYTTÖTARKOITUS ENNEN PESUKONEEN KÄYTTÖÄ VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUJAKSOA PYYKIN VALMISTELU

Lisätiedot

30105970FIN.fm Page 1 Monday, September 11, 2006 4:20 PM SISÄLLYSLUETTELO

30105970FIN.fm Page 1 Monday, September 11, 2006 4:20 PM SISÄLLYSLUETTELO 30105970FIN.fm Page 1 Monday, September 11, 2006 4:20 PM SISÄLLYSLUETTELO PESUKONEEN KÄYTTÖÖNOTTO VAROTOIMIA JA YLEISIÄ SUOSITUKSIA PESUKONEEN KUVAUS LUUKKU LASTEN TURVALLISUUS ENNEN ENSIMMÄISTÄ PESUKERTAA

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. ELEKTRO HELIOS TF1228 http://fi.yourpdfguides.com/dref/830756

Käyttöoppaasi. ELEKTRO HELIOS TF1228 http://fi.yourpdfguides.com/dref/830756 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE

Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE Käyttöohjeet PYYKINPESUKONE IWC123 Sisältö Asennus Pakkauksen purkaminen ja sijoittaminen 2 Vesi ja sähköliitannät 2 Ensimmäinen pesujakso 3 Tekniset tiedot 3 Pyykinpesukoneen kuvaus ja ohjelman käynnistys

Lisätiedot

KOTIEN ENERGIANKULUTUS

KOTIEN ENERGIANKULUTUS Käyttöveden lämmitys 14 % Asuntojen lämmitys 68 % KOTIEN ENERGIANKULUTUS Tilastokeskus, Energiatilasto Saunojen lämmitys 4 % Valaistus 5 % Ruoanvalmistus 1 % Kotien laitteet 9 % TÄHÄN TULEE SÄHKÖNKÄYTTÖTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Sähkön hintakehitys vakaata s. 13. Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20

Sähkön hintakehitys vakaata s. 13. Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20 # 3 07 Sähkön hintakehitys vakaata s. 13 Hyvää ja energiatehokasta valaistusta s. 20 # 3 07 4 Arjen valinnat vaikuttavat Sisältö Hallituksen ilmastopoliittinen 6 Lämpöä luonnosta asiantuntija, vihreiden

Lisätiedot

Kestovaippojen käyttö ei varsinaisesti ole uutta, vaan tuotekehittelyn avulla on muokattu perinteinen ja vanha tapa nykyaikaan helpommin soveltuvaksi.

Kestovaippojen käyttö ei varsinaisesti ole uutta, vaan tuotekehittelyn avulla on muokattu perinteinen ja vanha tapa nykyaikaan helpommin soveltuvaksi. Kestovaippaopas 1 Kestovaippojen käyttö ei varsinaisesti ole uutta, vaan tuotekehittelyn avulla on muokattu perinteinen ja vanha tapa nykyaikaan helpommin soveltuvaksi. Jan-Erik Enestam, ympäristöministeri

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. BOSCH WOR20151SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3654590

Käyttöoppaasi. BOSCH WOR20151SN http://fi.yourpdfguides.com/dref/3654590 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle BOSCH WOR20151SN. Löydät kysymyksiisi vastaukset BOSCH WOR20151SN käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet,

Lisätiedot

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous

Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous Puhdasta pelkällä kuidulla ja vedellä. Luo kemikaaliton talous 2 AUSTRIA'S LEADING COMPANIES 2010 TRIO OF THE YEAR 2008 Sisältö ENJO:sta...sivu 2-3 ENJO-kuitu...sivu 4-5 Tuote-etuja...sivu 6-11 ENJO Lattianpesumenetelmä...sivu

Lisätiedot

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta.

Koneen käyttö. Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Koneen käyttö Lisätietoja (sekä vianmääritykseen ja huoltoon liittyvät ohjeet) löytyy kuivausrummun käyttöohjeesta. Lajittele pyykki hoito-ohjeen mukaan: Ei rumpukuivausta Sopii rumpukuivaukseen - alhaisella

Lisätiedot