Valtuuston varsinainen kevätkokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtuuston varsinainen kevätkokous"

Transkriptio

1 lista 1/2014 (11/10-14) kevätkokous Aika Paikka (to-pe) Sokos Hotel Pasila, Maistraatinportti 3, Helsinki 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen avaa kokouksen. 1.2 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä puhe- ja läsnäolooikeudet Liiton sääntöjen 3 :n 2. kohdan mukaan valtuuston kevätkokouksesta on annettava alustava tieto kirjeitse valtuutetuille, jäsenyhdistyksille ja osastoille viimeistään kahta kalenterikuukautta ennen kokousta. Kevätkokous on pidettävä Hallitus on lähettänyt päivätyn ennakkokutsun, jolla on annettu alustava tieto kokouksesta. Kirje on lähetetty valtuutetuille, jäsenyhdistyksille, osastoille ja tilintarkastajille. Liiton sääntöjen 36 :n mukaan kutsu valtuuston varsinaiseen kokoukseen on toimitettava kirjallisesti viimeistään seitsemän (7) päivää ennen kokousta. Kokouskutsu on toimitettava valtuutetuille, jäsenyhdistyksille ja tilintarkastajille. Kokouskutsussa on mainittava käsiteltävät asiat. Kokouskutsu on lähetetty liiton toimistosta Kokouskutsu on toimitettu valtuutetuille, jäsenyhdistyksille ja tilintarkastajille. Kokouksen esityslista on lähetetty kokouskutsun liitteenä. Liiton sääntöjen 38 :n mukaan valtuusto on päätösvaltainen, kun sen puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja ja vähintään puolet valtuuston jäsenistä on läsnä. Suoritetaan nimenhuuto. Merkitään läsnä olleeksi ilmoittautuneet xx valtuutettua ja xx varaedustajaa. Tämän pöytäkirjan liitteenä on luettelo ilmoittautuneista valtuutetuista, varavaltuutetuista, opiskelijaedustajista sekä hallituksen ja liiton toimiston edustajista. Koska läsnä on yli puolet valtuuston jäsenistä, kokous todetaan yksimielisesti laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi Suomen Journalistiliiton valtuuston sääntömääräiseksi kevätkokoukseksi.

2 lista 1/2014 (11/10-14) 2(13) 1.3 listan ja työjärjestyksen hyväksyminen 1.4 Kahden sihteerin valitseminen 1.5 Kahden pöytäkirjantarkastajan valitseminen 1.6 Kahden ääntenlaskijan valitseminen 1.7 Valiokuntien asettaminen Puhe- ja läsnäolo-oikeus myönnetään Pirjo Munckille ja Kaija Plitille. Hyväksytään kokoukselle esityslista ja työjärjestys. Valitaan kokouksen sihteereiksi hallituksen esityksestä Marja Palmunen ja Valtteri Aaltonen. Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi.. ja. Valitaan ääntenlaskijoiksi. ja. 1.8 Pysyvät esteet Päätetään asettaa valiokuntia tarpeen mukaan kokouksen kuluessa. Olli Pellikka (RTTL) on jäänyt eläkkeelle, joten myönnetään Pellikalle ero valtuustosta. Pellikan tilalle valtuustoon nimetään Tiina Harpf (RTTL). Jukka Väyrynen (SFJ) on jäänyt eläkkeelle, joten myönnetään Väyryselle ero valtuustosta. Nimetään Väyrysen tilalle valtuustoon Anne Hyvönen. 1.9 Liiton nimenkirjoitus Myönnetään koulutusasiamies Nina Porralle liiton nimenkirjoitusoikeus työsuhteen keston ajaksi. Myönnetään esityksen mukaisesti. 2 Valtuuston kyselytunti 2.1 Valtuuston kyselytunti Puheenjohtajisto esittää kokouksessa ajankohdan valtuuston kyselytunnille.

3 lista 1/2014 (11/10-14) 3(13) 3 Järjestöasiat 3.1 Jäsenmaksun määrääminen liiton eläkeläisjäsenille ja Satakunnan journalistien asiaan liittyvä aloite Hallitus esittää valtuustolle, että kaikki Suomen Journalistiliiton jäsenet tulevat jäsenmaksun piiriin vuoden 2016 alusta. Tämän toteuttamiseksi hallitus esittää, että se valmistelee vuoden 2014 syysvaltuustolle tarvittavan sääntömuutosesityksen. Jäsenmaksun ulottaminen kaikkiin jäseniin tarkoittaa käytännössä sitä, että tällä hetkellä ainoa jäsenmaksusta vapaa ryhmä, eläkeläiset, tulevat myös jäsenmaksun piiriin. Jäsenmaksu eläkeläisille edellyttää sääntömuutosta. Hallitus esittää, että uudistus koskee kaikkia eläkeläisiä. Hallituksessa oli esillä myös vaihtoehto, jonka mukaan muutos koskisi vain tulevia eläkeläisiä eli ja sen jälkeen eläkkeelle jääviä. Enemmistö hallituksen jäsenistä kannatti äänin 8-4 uudistuksen ulottamista kaikkiin jäseniin. Hallitus esittää myös, että vapaajäsenyys astuu voimaan kaikkien jäsenten kohdalla, kun jäsen täyttää 75 vuotta. Hallituksen perustelut: Eläkeläisiä on liiton jäsenistä jo noin 3500, siis noin 23 prosenttia. Hallitus katsoo, että tulevaisuuden liitossa kaikkien jäsenten tulee maksaa jonkin suuruinen jäsenmaksu. Jäsenmaksuvapautus on jo aiemmin poistettu liiton vähävaraisilta jäseniltä eli työttömiltä, opiskelijoilta ja äitiys- tai hoitovapaalla olevilta jäseniltä. Eläkeläisten jäsenmaksun tulee olla matala, joten hallitus esittää eläkeläisten maksavan puolet kulloinkin käytössä olevasta alimmasta jäsenmaksusta. Tällä hetkellä alin jäsenmaksu on 12 euroa kuukaudessa, eläkeläiselle siis 6 euroa kuukaudessa, 72 euroa vuodessa. Hallitus tiedostaa, että kaikkien jäsenten saattamisella jäsenmaksun piiriin ei akuutisti paranneta eikä pelasteta liiton taloutta, mutta muutos tulee kuitenkin toteuttaa tulevaisuutta silmällä pitäen, koska eläkeläisten määrä kasvaa koko ajan. Jäsenmaksumuutoksen taloudellista tuottoa ei voida etukäteen arvioida tarkasti, koska ei tiedetä, kuinka moni eläkeläinen jäisi liiton jäseneksi. Siksi onkin olennaista, että ei juututa tarkastelemaan tätä muutosta akuuttien hyötyjen tai haittojen näkökulmasta. Liiton jäsenrakenne ei saa kehittyä siihen suuntaan, että yhä kasvava ryhmä liiton jäsenistä ei maksa lainkaan jäsenmaksua. Kyse on liiton tulevaisuuden rakentamisesta. Pidemmällä ajanjaksolla jäsenmaksun periminen kaikilta on tietenkin tuottavaa.

4 lista 1/2014 (11/10-14) 4(13) Hallitus toivoo, että asenneilmasto muuttuu niin, että jäsen on valmis eläkkeelläkin tukemaan liittoa ja tulevia sukupolvia pienellä jäsenmaksullaan, joka on suhteessa huomattavasti vähäisempi kuin työelämässä olevilla. Jäsenmaksua vastaan saa edelleenkin palveluja: jäsenkortin, lehden, tarvittaessa tes-neuvontaa ja mahdollisuuden osallistua liiton, yhdistysten ja toimitusosastojen tilaisuuksiin. Jäsenmaksun ulottamista kaikkiin jäseniin puoltaa toki myös se taloudellinen tosiasia, että liitossamme on käytännössä jouduttu ensi kertaa tilanteeseen, jossa jäsenmaksutuotto on kääntynyt laskuun. Jäsenmaksutuotolla ei pystytä enää rahoittamaan liiton toimintaa, vaan toimintaan on käytettävä sijoitustuottoja - siis syötävä säästöjä. Käytännön taustaselvityksiä: Hallitus asetti työryhmän selvittämään tämän sääntömuutoksen hyötyjä ja haittoja. Molempia on tarjolla juuri sillä hetkellä, kun muutos toteutuu. Työryhmä huomauttaa mahdollisesta imagotappiosta, jos kovin moni eläkeläinen jättää jäsenmaksunsa maksamatta. Liitto lähettää nykyisin joka toinen vuosi 3500 eläkeläiselle jäsenkortin tietämättä, kuinka moni sen oikeasti haluaa. Jos 6 euroa kuukaudessa liiton jäsenyydestä on liikaa, voidaan myös kysyä, onko näin edullisesta palvelusta luopuminen imagotappio. Niin ikään työryhmä muistuttaa, että jäsenmaksujen mahdollinen karhuaminen isolta eläkeläisryhmältä tuottaa ensimmäisenä vuonna kenties enemmän taloudellista tappiota kuin voittoa. Selvityksessä todetaan, että arviot nopeista hyödyistä tai haitoista ovat epävarmoja. Kaikkien eläkeläisten tullessa jäsenmaksun piiriin jäsenmaksulappu on ainakin ensimmäisellä kerralla lähetettävä kaikille 3500 eläkeläisjäsenelle. Ensimmäisenä vuonna perintäkustannukset voivat ylittää maksun tuoton, jos kovin moni eläkeläisistä päättää jättää jäsenmaksun maksamatta, mutta pitkän päälle jäsenmaksun tuotto on parempi, kun maksajia on suurempi joukko alusta alkaen. Jäsenmaksukertymä per vuosi, jos maksu ulotetaan kaikkiin eläkeläisiin, työryhmän selvitys: (Suluissa kertymä yhdistyspalautuksen jälkeen) Maksu 144 /vuosi Maksu 72 /vuosi Jos kaikki jatkavat jäseninä ( ) ( ) Jos puolet jatkaa jäsenenä ( ) ( ) Jos 20 % jatkaa jäsenenä ( ) ( )

5 lista 1/2014 (11/10-14) 5(13) Hallituksen esitys on Maksu 72 /vuosi. Vertailun vuoksi - kun Journalisti-lehti muutettiin eläkeläisille maksulliseksi (45 /vuosikerta), eläkeläistilaajien määrä on nyt noin 700 eli noin 20 prosenttia eläkeläisistä. Työryhmän vaihtoehtoinen selvitys, jäsenmaksukertymä ensimmäisenä vuonna, jos maksun piiriin tulevat vain uudet eläkeläiset: Eläkkeelle siirtyy noin 210 henkilöä/vuosi. Kertymä kasvaa vuosittain, koska suurin osa jäsenmaksun maksajista maksaa sitä seuraavinakin vuosina. (Suluissa kertymä yhdistyspalautuksen jälkeen) Maksu 144 /vuosi Maksu 72 /vuosi Jos kaikki jatkavat jäseninä ( ) ( ) Jos puolet jatkaa jäsenenä ( ) (6000 ) Jos 20 % jatkaa jäsenenä (5 200 ) (2 600 ) Yhdistyspalautus: Yhdistyksille palautetaan osastopalautuksena 9 euroa/vuosi kaikista jäsenistä, myös eläkeläisistä (3500 x 9 = ). Yhdistykset voivat käyttää nämä rahat esim. eläkeläistoimintaan. Jos eläkeläisillä olisi jäsenmaksu, yhdistykset saisivat myös osansa siitä (nykyisin 20 %). Jäsenedut: Jäsenmaksu takaisi eläkeläisille normaalit perusedut: jäsenkortin sekä lehden, tes-palveluja tarpeen mukaan sekä mahdollisuuden osallistua liiton ja yhdistysten tilaisuuksiin. Tes-palveluja eläkeläiset tarvitsevat vähän, mutta kuitenkin jonkin verran. Osa eläkeläisistä tekee yhä journalistista työtä ja on yhteydessä liiton tespäivystykseen. Yhdistykset eivät ole sinänsä velvollisia järjestämään toimintaa erityisesti eläkeläisille, koska SJL on ammattiliitto, jonka tehtävä on palvella työelämässä olevia jäseniään. Menettely: Kaikkien jäsenten saattaminen jäsenmaksun piiriin edellyttää sääntömuutosta ja sääntömuutos ¾ (kolmeneljäsosan) enemmistöä valtuustossa. Sääntömuutos on saatettavissa 2014 syysvaltuuston päätettäväksi. Tämän jälkeen sääntömuutos menee vielä yhdistysrekisterin tarkastettavaksi, joten tällaisella aikataululla järkevin ajankohta jäsenmaksupohjan laajentamisen voimaansaattamiselle on Valtuustolle jaetaan myös hallituksen asettaman työryhmän muistio. Muistiossa esille tuoduista akuuteista haitoista huolimatta hallitus katsoo, että jäsenmaksun ulottamisesta koskemaan kaikkia jäseniä ei tule luopua. Jäsenmaksupohjan laajentaminen on tärkein asia. Muutokset aiheuttavat useimmiten ärtymystä ryhmissä, joihin muutos kohdistuu. Jos pelätään kritiikkiä ja vastustusta, ei voida tehdä mitään tulevia sukupolvia tukevia muutoksia.

6 lista 1/2014 (11/10-14) 6(13) Lisäksi Satakunnan Journalistit ry on tehnyt kevätvaltuustolle seuraavan aloitteen: Satakunnan Journalistit ry:n 1. maaliskuuta Kankaanpäässä pidetty vuosikokous hyväksyi yksimielisesti Asta Matikaisen valtuustoaloitteen, jossa vastustetaan jyrkästi Journalistiliiton hallituksen kaavailuja esittää jäsenmaksuja myös liiton eläkeläisjäsenille. Tämä aloite on siis myös yhdistyksen kanta. Hallitus esittää valtuustolle, että 1. että Satakunnan Journalistien aloite hylätään. 2. että kaikki Suomen Journalistiliiton jäsenet tulevat jäsenmaksun piiriin vuoden 2016 alusta. Tämän toteuttamiseksi hallitus esittää, että se valmistelee vuoden 2014 syysvaltuustolle tarvittavan sääntömuutosesityksen. 3.2 Kevätvaltuuston varsinainen kokous/valtuuston ohjesääntö Valtuuston ohjesääntö on vahvistettu valtuuston kevätkokouksessa viimeksi vuonna 2010 ja sitä on noudatettu seuraavan valtuustokauden alusta eli vaihtokokouksesta 2010 alkaen. Sen jälkeen liiton sääntöjä on muutettu, mikä on vaikuttanut mm. pykälöintiin. Lisäksi ohjesäännössä mainitun valtuuston kertomuksen tilalle on tullut hallituksen kertomus liiton toiminnasta. Lisäksi ohjesääntöön on lisätty valtuuston aloitteen pohjalta hyväksymä muutos, jonka mukaan valtuutettua voi vaihtaa, jos kokous keskeytetään niin, että kokouksen ja jatkokokouksen välissä on vähintään yksi päivä." Nämä muutokset on tehty uuteen valtuuston ohjesääntöön, joka tulee voimaan vaihtokokouksen 2014 alusta. Hyväksytään. 3.3 Ohjesääntö opiskelijaedustuksesta valtuustossa Vuoden 2008 ylimääräinen liittokokous hyväksyi ohjesäännön opiskelijajäsenten edustuksesta valtuustossa. Sen jälkeen liitossa on luovuttu erityisestä opiskelijajäsenyydestä. Opiskelevat jäsenet ovat vaalikelpoisia yhdistysten valitsemiksi valtuutetuiksi siinä kuin muutkin jäsenet (eläkeläisiä lukuun ottamatta).

7 lista 1/2014 (11/10-14) 7(13) Järjestövaliokunnan käsityksen mukaan em. muutoksesta huolimatta on tarpeen varmistaa, että valtuustossa nuorten jäsenten ääni kuuluu riittävällä painoarvolla. Siksi järjestelmä halutaan säilyttää soveltuvin osin ennallaan. Erikseen opiskelijaedustajiksi valittavilla on siis valtuuston kokouksissa puhe-, esitys- ja aloiteoikeus, mutta ei äänestysoikeutta. Hyväksytään. 3.4 EPSYn aloite valtuuston koon rajoittamisesta Etelä-Pohjanmaan Sanomalehtimiehet on tehnyt valtuustolle seuraavan aloitteen: Journalistiliiton valtuuston koko vuonna 2014 alkavalle nelivuotiskaudelle kasvaa 72 jäsenestä 79 jäseneen. Lisäys johtuu liiton säännöistä, jossa määritellään tarkasti, kuinka monta valtuutettua kukin yhdistys saa jäsenmääränsä perusteella. Säännöissä on mainittu myös, että laskutoimituksissa käytetään kolmea desimaalia ja yleisiä pyöristyssääntöjä. Valtuutettujen määrän noususta hyötyvät ainoastaan suuret yhdistykset, joilla jo nyt on paljon valtuutettuja. Yksikään yhdistys, jolla on 1 tai 2 valtuutettua, ei saa yhtään valtuutettua enempää. Näin ollen päätösvalta valuu yhä enemmän suurille yhdistyksille. Valtuutettujen määrän kasvaessa kasvavat myös valtuuston kulut samaan aikaan, kun liiton jäsenmäärä ja etenkin maksavien jäsenten määrä koko ajan pienenee. Etelä-Pohjanmaan sanomalehtimiesyhdistyksen EPSY:n hallitus on huolestunut valtuuston koon kasvamisesta ja erityisesti suurten yhdistysten päätäntävallan kasvamisesta. EPSY:n hallitus esittää, että Journalistiliiton valtuuston kokoa rajoitetaan siten, että valtuustoon valitaan vuonna 2018 alkavaksi kaudeksi enintään 70 henkilöä, kuitenkin siten, että jokaisella yhdistyksellä on vähintään yksi valtuutettu. Tämä saattaa vaatia liiton nykyisissä säännöissä olevan ja valtuuston koon määräytymiseen vaikuttavan laskentatavan, kertoimen tai muun yksityiskohdan muuttamista. Jos näin on, EPSY:n hallitus esittää, että tarvittavaan sääntömuutokseen ryhdytään viivyttelemättä. EPSY:n hallituksen puolesta Pia Hunnakko, puheenjohtaja Anne Laurila, sihteeri

8 lista 1/2014 (11/10-14) 8(13) Hallituksen vastaus: Liiton valtuuston kokoonpano on määritelty liiton säännöissä. Valtuuston koko riippuu sekä ns. tavoiteluvusta että pyöristyksistä. Määrittelyssä käytetään uuden valtuuston aloitusvuotta edeltävän vuoden viimeisen päivän jäsenmääriä. Syksyllä valittavan uuden valtuuston koko kasvaa 72 valtuutetusta 79 valtuutettuun siksi, että pyöristykset osuvat tällä kertaa ylöspäin. Matematiikan sattumanvaraisuudesta kertoo sekin, että jos valtuuston koko olisi laskettu seuraavan päivän eli kuluvan vuoden ensimmäisen päivän luvuilla, se olisi pysynyt entisellään. Sääntöjä ei voida muuttaa enää tässä vaiheessa niin, että se vaikuttaisi jo syksyllä aloittavan valtuuston kokoonpanoon. Valtuuston koon pienentämisen tavoitteesta on keskustelu alustavasti hallituksessa ja mm. ensi kauden toimintaohjelmaa valmistelevassa työryhmässä. Jos keskustelut johtavat sääntömuutoksiin, ne vaikuttaisivat vasta seuraavan eli vuonna 2018 valittavan valtuuston kokoonpanoon. EPSY:n aloite on hallituksen mielestä tervetullut, koska keskusteluissa on pidetty nykyistäkin valtuustoa liian suurena. Kun liiton hallintoa uudistettiin vuonna 2006 mm. lopettamalla liittokokoukset, alun perin tavoitteena oli, että valtuuston tavoiteluku olisi ollut 50. Yhdistysten välisissä neuvotteluissa päädyttiin kuitenkin siihen, että tavoiteluvuksi tuli 70. Suurempaa valtuustoa on perusteltu sillä, että yhdistysten kokoerot näkyvät sen kokoonpanossa paremmin eli suhteellisuus paranee. Joka tapauksessahan jokaiselle jäsenyhdistykselle on taattu ainakin yksi paikka eli pienet yhdistykset ovat suhteellisesti yliedustettuja. Pienempää valtuustoa perustelisi mm. se, että isommilla yhdistyksillä on ollut paikoitellen jopa ongelmia saada ryhmänsä täysimääräisenä kokoon. Suuressa kokouksessa yksittäisen edustajan on ollut vaikea saada ääntään kuuluviin ja keskustelu on pitkälti jäänyt yhdistysten keskeisten edustajien varaan. Ongelmana on myös nähty, että keskustelun tapaan myös päätöksenteko on tosiasiallisesti siirtynyt ryhmäkokouksiin, vaikka tavoite oli nimenomaan nostaa valtuuston painoarvoa sekä keskustelussa että päätöksenteossa. On selvää, että pienemmästä valtuustosta aiheutuisi myös vähemmän kustannuksia. Valtuuston koon muuttamista on syytä harkita tarkoin eri näkökulmista. Uudella hallituksella ja valtuustolla on täysi vapaus määritellä valtuuston koko ja muut asiaan liittyvät tekijät.

9 lista 1/2014 (11/10-14) 9(13) Hallitus esittää valtuustolle, että aloite hyväksytään sikäli, että tavoite valtuuston koon pienentämisestä sisällytetään ensi valtuustokauden toimintaohjelmaan. 3.5 Uusi jäsenasiaohje Liiton jäsenedellytyksiä pohtinut työryhmä on laatinut uuden jäsenasiamuistion, jossa esitetään liiton jäsenrajojen väljentämistä (liitteenä). Muistiossa esitetään, että Journalistiliiton jäseneksi voidaan ottaa henkilö, jonka työ sisältää olennaisena osana journalistisia elementtejä, ja jonka työ on ammattimaista ja tuottaa siis taloudellista tulosta. Jäsenedellytysten tarkastamisesta luovutaan ja luotetaan hakijan omaan näkemykseen jäsenkelpoisuudestaan. Muistio on lähetetty tiedoksi yhdistyksille. Hyväksytään. 3.6 Sosiaaliohjesäännön lakkauttaminen SJL:n jäsenvaliokunta esitti, että liitto luopuisi sairauskuluavustuksesta ja hautausavustuksesta vuoden 2015 alusta. Suomen Journalistiliitto on maksanut vaikeuksiin joutuneille jäsenilleen sairauskuluavustuksia ja hautausavustuksia. Ne määritellään liiton valtuuston vuonna 2007 vahvistamassa sosiaaliohjesäännössä (LIITE). Avustusten enimmäismäärän on määritellyt vuosittain valtuusto talousarviokäsittelyn yhteydessä. Kuluvana vuonna talousarviossa on hautausavustuksiin varattu 3000 euroa ja sairauskuluavustuksiin 5000 euroa. Viime vuonna sairauskuluavustuksia maksettiin kolmelle jäsenelle yhteensä 2500 euroa ja hautausavustuksia kymmenelle jäsenelle yhteensä 4200 euroa. Hautausavustukseen ovat oikeutettuja ennen vuotta 1968 liittoon liittyneiden jäsenten kuolinpesät. Avustuskriteerit täyttyvät 361 henkilöllä (maaliskuussa 2014). Avustusta ei ole erityisemmin markkinoitu, joten sitä ei osata hakea. Valtuuston vuosittain vahvistamaa avustussummaa (420 euroa) ei ole muutettu moneen vuoteen. Sairauskuluavustus on nykyisin korkeintaan 1700 euroa henkilöä kohti enintään kolmena vuonna. Sillä ei korvata Kelan jo kertaalleen korvaamia menoja. Hakemuksiin liittyy erittäin henkilökohtaisia tietoja anojan terveydentilasta ja taloudesta. Tietosuojan takia niitä ei voi käsitellä esim. jäsenvaliokunnassa, vaan päätökset tekee pääsääntöisesti

10 lista 1/2014 (11/10-14)10(13) liiton jäsenrekisterin henkilöstö. Samasta syystä hakemuksista ei ole enää pyydetty lausuntoa jäsenyhdistykseltä. tä varten hakijan on toimitettava liittoon kuitteja, lääkärintodistuksia, Kelan päätöksiä ja alkuperäisiä reseptejä, mikä on entisestään vaikeutunut sähköisten reseptien myötä. Hakemukset ovat harvoin sellaisia, että niiden perusteella ei tarvitsisi pyytää lisätietoja. Tähän vaikuttaa myös se, että hakijoiden kyky hakemuksen laatimiseen on sairauden takia usein heikentynyt. Hakemuksia käsitellessään liiton jäsenrekisterin henkilökunta joutuu ottamaan kantaa asioihin, jotka kuuluisivat enemmänkin sosiaaliviranomaisille. Hakemuksissa on aina kysymys henkilökohtaisista katastrofeista. Vaikka avustus myönnettäisiin, se on enimmilläänkin vain vähäinen suhteessa hakijan kokonaistilanteeseen. Avustuksista ei ole toimitettu ennakonpidätyksiä. On odotettavissa, että verottajan mielestä suoraan jäsenelle maksettava avustus on verotettavaa tuloa. Mikäli avustuksista vähennetään verot, niiden taloudellinen merkitys vähenee entisestään Päätetään esittää valtuustolle sosiaaliohjesäännön lakkauttamista. 3.7 Free-ansiomenetyskorvaus Vuoden 2013 syysvaltuustossa esitettiin freeansionmenetyskorvauksen maksuperusteiden uudistamista. Freeneuvottelukunta on selvittänyt nykyisen ansionmenetyskorvauksen muutostarpeita. Free-neuvottelukunnan tekemää valmistelutyötä käsiteltiin liiton hallituksen kokouksessa Neuvottelukunnassa käsitellyllä mallilla on muun muassa merkittäviä taloudellisia vaikutuksia, joita on vielä selvitettävä. Asian jatkovalmistelu on syytä keskittää järjestövaliokuntaan, joka järjestötoiminnan korvausohjesäännön uudistamisen yhteydessä ottaa huomioon myös free-neuvottelukunnan taustatyön. Uusi korvausohjesääntö esitellään vuoden 2014 syysvaltuustossa. Merkitään tiedoksi. 4. Edunvalvonta ja tekijänoikeus 4.1 Valtuutus työehtosopimusten hyväksymiseen Valtuusto valtuuttaa hallituksen hyväksymään ennen valtuuston seuraavaa sääntömääräistä kokousta mahdollisesti solmittavat uudet työehtosopimukset tai olevien sopimusten tarkistukset.

11 lista 1/2014 (11/10-14)11(13) 4.2 Työmarkkinaraportti Kokouksessa jaetaan työmarkkinaraportti. Raportin yhteydessä kerrotaan lehdistön työehtoneuvotteluihin valmistautumisesta. Arto Nieminen esittelee. Merkitään raportti tiedoksi. 5. Koulutus ja työelämä 5.1 PJY:n ja Pirkanmaan Pientoimitusosaston aloite TAKOkoulutuksesta Hallituksen vastaus: PJY ja PiPi ovat tehneet valtuustolle seuraavan aloitteen: Onko TAKO jäämässä kuolleeksi kirjaimeksi työehtosopimuksessa? Työntekijällä on oikeus keskimäärin kahden päivän koulutusaikaan vuodessa työsuhteen alusta lukien. Näin lukee SJL:n ja VKL:n välisen työehtosopimuksen sivulla 58. Herää kysymys, kuinka monessa toimituksessa koulutusta suunnitellaan aktiivisesti ja koulutukseen myös pääsee. Vai onko yritysten taloudellinen ahdinko muuttamassa tämän työehtosopimukseen aikanaan saadun tärkeän kohdan kuolleeksi kirjaimeksi, koska koulutukseen ei uskalleta/jakseta/välitetä hakeutua työtahdin yhä kiristyessä ja yt-neuvottelujen painaessa päälle? Kuitenkin journalisti tarvitsee työkalujensa teroitusta säännöllisesti, ja tähän tulisi päinvastoin kannustaa. Esitämme, että liitto selvittää, miten jäsenet ovat käyttäneet TAKOoikeuttaan kolmen viime vuoden aikana. Niin ikään esitämme, että koulutusoikeus ja selvitystyön tulokset otetaan avoimesti puheenaiheeksi liiton eri tasoilla, koulutusoikeutta markkinoidaan näkyvästi ja lisäksi esitellään toimivia malleja omaehtoiseen koulutukseen, jotteivät koulutuspäivät kulu vain talojen omaan välinekoulutukseen. Välinekoulutuskin on tarpeellista, mutta antoisampaa saattaisi olla lähtö ihan muualle. Eri lehtitaloissa ja yksittäisissä toimituksissa tulkitaan TAKOkouluttautumisoikeutta eri tavoilla. Liiton tiedossa on, että osassa lehtiä oikeus toteutuu hyvin, kun toisissa koulutuspäiviä voi käyttää vain sattumanvaraisesti. Täsmällistä numeroilla esitettävää kuvaa asiasta ei ole, mutta arviona voi esittää, etteivät läheskään kaikki

12 lista 1/2014 (11/10-14)12(13) jäsenet ole pystyneet käyttämään koulutusoikeuttaan täysimääräisesti. Journalistien ammatillisen osaamisen säännöllinen päivittäminen on erityisen merkittävää nykyisen mediamurroksen aikana. PJY ja PiPi ovatkin kiinnittäneet huomiota olennaiseen asiaan. Liiton on syytä selvittää lehdistön TAKO-tilanne ja kustannustoimittajien KAKOtilanne ja levittää jäsenten keskuuteen tietoa oikeudesta koulutuspäiviin. Hallitus esittää valtuustolle, että hyväksytään aloite ja selvitetään, missä määrin jäsenet ovat käyttäneet TAKO-ja KAKO-oikeuttaan. Viimeksi asiaa on selvitetty kattavasti vuonna Selvityksen lisäksi ryhdytään toimiin koulutuksen saattamiseksi tasolle, joka on kirjattu työehtosopimukseen. 6 Edellisen vuoden toiminta ja talous 6.1 Kertomus liiton toiminnasta ja taloudesta vuodelta 2013 listan liitteenä jaetaan hallituksen esitys liiton toiminta- ja vuosikertomukseksi vuodelta Hyväksytään toiminta- ja vuosikertomus Tuloslaskelma ja tase listan liitteenä jaetaan tuloslaskelma ja tase Hyväksytään tuloslaskelma ja tase. 6.3 Tilintarkastajien lausunto Tilintarkastuskertomus sisältyy toiminta- ja vuosikertomukseen. Hyväksytään tilintarkastajien lausunto. 6.4 Tilinpäätöksen vahvistaminen Vahvistetaan tilinpäätös. 6.5 Vastuuvapauden myöntäminen

13 lista 1/2014 (11/10-14)13(13) 6.6 Vuoden 2015 talousarvion evästyskeskustelu Valtuusto käy keskustelun vuoden 2015 toiminnasta ja taloudesta seuraavan talousarvion suunnittelussa huomioon otettavaksi. Merkitään tiedoksi. 7. Viestintäpolitiikka ja journalismi 7.1 Vaikuttaminen eduskuntavaaleihin ja EU-vaaleihin Syysvaltuusto 2013 päätti, että kevätvaltuustossa käsitellään Journalistiliiton eduskuntavaalitavoitteita. Lisäksi päätettiin, että jokaisessa valtuuston kokouksessa käsitellään viestintäpoliittinen raportti. Pöytäjakeluun tulee liiton puolueille lähettämä eduskuntavaalimateriaali. Liitteenä on EU-vaaliehdokkaille lähetetty materiaali, jossa on yhdistetty kansallisia tavoitteita Euroopan Journalistiliiton tavoitteisiin. Tämän lisäksi valtuustolle kerrotaan liiton tekemästä vaikuttamistyöstä kuluvan kevään aikana, ja kuullaan selvitys maan hallituksen kehysriihessä päättämästä kaupallisen median innovaatiotuesta. Merkitään tiedoksi. 8. Tiedonannot ja kokouksen päättäminen 8.1 Muut asiat 8.2 Kokouksen päättäminen

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 11.6.2016 Paikka Porin Yliopistokeskus, Pohjoisranta 11, 28101 Pori Lounas klo 12.00-13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt

MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY. Yhdistyksen säännöt MAANMITTAUSLAITOKSEN TEKNISET MATE RY Yhdistyksen säännöt Säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Maanmittauslaitoksen tekniset MATE ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Sen kotipaikka on Helsingin

Lisätiedot

Valtuuston järjestäytymiskokous

Valtuuston järjestäytymiskokous 1 Aika Paikka (ke pe) Helsinki Congress Paasitorni, Paasivuorenkatu 5 A, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Liiton puheenjohtaja Arto Nieminen avaa kokouksen. 1.2 Kokouksen

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 6.-7.6.2015 Paikka Valkea Talo, Ilkantie 4, 00400 Helsinki Lauantai 6.6. Lounas klo 11.30-12.30 Kahvi klo 15.00-15.30 8.30 9.30 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 ProUnioni SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on ProUnioni. Näissä säännöissä käytetään yhdistyksestä nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. TARKOITUS JA TOIMINNAN MUODOT

Lisätiedot

Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt

Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt Vesaisten Keskusliitto ry:n säännöt Yhdistyksen nimi on Vesaisten Keskusliitto ry., josta näissä säännöissä käytetään nimitystä liitto. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. I TARKOITUS Liiton tarkoituksena

Lisätiedot

Valtuuston varsinainen kevätkokous

Valtuuston varsinainen kevätkokous lista 2/2013 (8/10-14) kevätkokous Aika Paikka 23. 24.5.2013 (to-pe) Scandic Järvenpää, Asema-aukio, 04400 Järvenpää 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen

Lisätiedot

Valtuuston varsinainen kevätkokous

Valtuuston varsinainen kevätkokous lista 1/2018 1 Valtuuston varsinainen kevätkokous Aika 17. 18.5.2018 Paikka Clarion Hotel Airport, Vantaa 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Valtuuston puheenjohtaja Tapio Räihä avaa kokouksen.

Lisätiedot

Valtuuston varsinainen kevätkokous

Valtuuston varsinainen kevätkokous lista 1/2017 1 Valtuuston varsinainen kevätkokous Aika 18. 19.5.2017 Paikka Holiday Inn Messukeskus, Helsinki 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Valtuuston puheenjohtaja Tapio Räihä avaa

Lisätiedot

SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF

SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF 1 SÄÄNNÖT SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY, BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF 1. Nimi ja tarkoitus Yhdistyksen nimi on Suomen hautaustoiminnan keskusliitto, Begravningsverksamhetens

Lisätiedot

Varsinainen liittokokous alkaa

Varsinainen liittokokous alkaa KUUROJEN LIITTO RY ESITYSLISTA 1 (5) Varsinainen liittokokous Aika 17.6.2017 Paikka Valkea talo, Ilkantie 4 00400 Helsinki Lounas klo 12.00 13.00 Kahvi klo 15.30 16.00 9.00 10.00 Edustajavaltakirjojen

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654))

(Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on 135.654)) Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Tukiyhdistyksen mallisäännöt 1 - yksi (1) sääntömääräinen kokous vuodessa (Säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa 6.6.2012, rekisterinumero on

Lisätiedot

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT

SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT SUOMEN SOTAVETERAANILIITTO RY:N - FINLANDS KRIGSVETERANFÖRBUND RF:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Sotaveteraaniliitto ry, ruotsiksi Finlands Krigsveteranförbund rf. Näissä säännöissä

Lisätiedot

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta.

Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. SÄÄNTÖMUUTOSMUISTIO 23.09.2009 Tämän muistion tarkoituksena on selventää jäsenistölle Liiton sääntömuutosta. Muistiossa on kirjattuna ensin nykyinen sääntökohta ja sen perään esitetty muutos perusteluineen.

Lisätiedot

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO

A. YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA, KIELET, TARKOITUS JA TOIMINTAMUOTO POHJOLA-NORDENIN NUORISOLIITTO RY:N SÄÄNNÖT hyväksytty 1.4.1995 kevätkokouksessa Lappeenrannassa muutettu 31.10.1998 syyskokouksessa Helsingissä muutettu 3.4.2009 kevätkokouksessa Helsingissä muutettu

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN.

1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä käytetään lyhennettä YTN. YLEMMÄT TOIMIHENKILÖT YTN RY SÄÄNNÖT 1 Rek.n:ro 138.504 (27.5.2014) Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry, De Högre Tjänstemännen YTN rf, josta myöhemmin näissä säännöissä

Lisätiedot

Jäsenmaksuohjesääntö 2014

Jäsenmaksuohjesääntö 2014 Jäsenmaksuohjesääntö 2014 1. Jäsenmaksu Suomen Journalistiliiton jäsenen tulee liiton sääntöjen mukaan maksaa jäsenmaksua, ellei hän ole oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen. Jäsenmaksun suuruudesta päättää

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Suomen Motoristit ry. Toimialueena on Suomi ja kotipaikkana Forssan kaupunki. Suomen Motoristit ry Kuusimäenkatu 21 33560 TAMPERE 1 (6) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Nimi: Suomen Motoristit ry Kotipaikka: Forssa Osoite: Kuusimäenkatu 21 33560 Tampere Rekisterinumero: 151.543 Merkitty rekisteriin:

Lisätiedot

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007.

Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. SUOMEN PARALYMPIAKOMITEA RY SÄÄNNÖT Hyväksytty vuosikokouksessa 23.4.2007. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksen päätöksellä 2.7.2007. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2018 Selkeä esityslista Esityslista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Valtuuston varsinainen kevätkokous

Valtuuston varsinainen kevätkokous Pöytäkirja 1/2014 (11/10-14) 1(31) kevätkokous Aika Paikka 15. 16.5.2014 (to-pe) Sokos Hotel Pasila, Maistraatinportti 3, 00240 Helsinki pasila.helsinki@sokoshotels.fi 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1

Lisätiedot

Kristillinen Eläkeliitto ry

Kristillinen Eläkeliitto ry Kristillinen Eläkeliitto ry Piirin mallisäännöt Mallisäännöt Hyväksytty PRH 1 Sisällys I PERUSSÄÄNNÖKSET... 2 Nimi, kotipaikka... 2 Tarkoitus... 2 Toiminta... 2 II JÄSENYYS... 3 Jäsenet... 3 Jäsenen velvollisuudet...

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103)

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 25.3.2014. Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Esityslista 25.3.2014 Blanko ry:n sääntömääräinen vuosikokous 25.3.2014 kello 17.00 Anttilansalissa (FY1103) Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena

Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry:n säännöt 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Kiinteistöliitto Varsinais-Suomi ry. Sen kotipaikka on Turun kaupunki ja toimintaalueena Varsinais-Suomi. Yhdistys

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. KIEKKO-LASER JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kiekko-Laser Juniorit ry. Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää myös epävirallista lyhennettä K-Laser. Yhdistys

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015.

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry:n säännöt Hyväksytty piirin kokouksessa 19.10.2015. PRH hyväksynyt 8.12.2015. 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Sen kotipaikka

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: 21.4.2015 klo 11.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talon kongressisiipi, Mannerheimintie 13 e, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta

Lisätiedot

Suomen Kettuterrierit ry 1.10.1984 1(5)

Suomen Kettuterrierit ry 1.10.1984 1(5) 1(5) SUOMEN KETTUTERRIERIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen Kettuterrierit ry ja sen kotipaikka on Kouvola. Yhdistys on Suomen Kennelliitto Finska Kennelklubben ry:n jäsen ja

Lisätiedot

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016

Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 KOKOUSKUTSU Helsinki 19.5.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous 5.8.2016 Suomen Kotiseutuliiton vuosikokous pidetään perjantaina 5.8.2016 klo 14.00 Kajaanissa. Kokouspaikka on Kaukametsän kongressi-

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.

TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry. SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6. TAMPEREEN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖSTÖYHDISTYS (TTYHY) ry SÄÄNNÖT 2015 (Hyväksytty Patentti- ja rekisterihallituksessa 18.6.2015) Yhdistyksen nimi on Tampereen teknillisen yliopiston henkilöstöyhdistys

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015

ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 ETELÄ-SUOMEN LIIKUNTA JA URHEILU RY ESLU TOIMINTASÄÄNNÖT Esitys toimintasääntöjen muuttamiseksi syyskokouksessa 11.11.2015 Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Etelä-Suomen Liikunta

Lisätiedot

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016

KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 KUNTARAHOITUS OYJ PÖYTÄKIRJA 1 / 2016 22.3.2016 KUNTARAHOITUS OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 22.3.2016 klo 15 Paikka: Kuntarahoitus Oyj:n toimitilat, Jaakonkatu 3 A, 00100 Helsinki Läsnä: Kokouksessa

Lisätiedot

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS

SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS SUOMEN PUNAISEN RISTIN VALTUUSTON KEVÄTKOKOUS Aika Perjantaina 20.5.2016, kello 13.05-16.23 Paikka Hotelli Haaga, Nuijamiestentie 10, Helsinki 1 KOKOUKSEN AVAUS Valtuuston puheenjohtaja Eero Rämö avasi

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS

SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS PÖYTÄKIRJA 1 (5) SUOMEN KIINTEISTÖLIITTO RY:N VARSINAINEN LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 24.4.2010 klo 9.30-11.35 Paikka Sokos Hotel Lappee, kokoustila Saimaa, Brahenkatu 1, Lappeenranta Läsnä Liitteen mukaan

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous

Varsinainen yhtiökokous 1 (5) Varsinainen yhtiökokous Aika: Torstai 8.3.2012 klo 14.00 Paikka: Amer Sports Oyj:n pääkonttori, Mäkelänkatu 91, Helsinki Läsnä: Asianmukaisesti ilmoittautuneita osakkeenomistajia oli yhtiökokouksen

Lisätiedot

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry

Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Hallituksen esitys kevätkokoukselle 14.4.2016 Naisjärjestöjen Keskusliitto - Kvinnoorganisationernas Centralförbund ry Säännöt 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Naisjärjestöjen Keskusliitto Kvinnoorganisationernas

Lisätiedot

puhelin 029 509 5959 faksi 029 509 5328 BIC:OKOYFIHH IBAN:FI53 5000 0121 5011 82

puhelin 029 509 5959 faksi 029 509 5328 BIC:OKOYFIHH IBAN:FI53 5000 0121 5011 82 KORJAUSKEHOTUS Liite Säännöt pyydetään korjaamaan merkintöjen mukaisesti. Yhdistys voi hyväksyä korjausehdotukset sellaisenaan rastittamalla ao. ruudut. Kaikki asiakirjat on toimitettava Patentti- ja rekisterihallituksen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010)

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) GrIFK Salibandy ry SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisajankohta ja kieli Yhdistyksen nimi on GrIFK Salibandy ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauniaisten kaupunki Uudenmaan

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen.

Hallituksen puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Aika 15.3.2016 klo 18:00 1/5 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, Kauttua LÄSNÄ: HALLITUS Vainio Kai puheenjohtaja Tervakangas Matti Tenhunen Pertti Friberg Harri Henttinen Kari Lammensalo Pasi Lehtonen

Lisätiedot

Valtuuston varsinainen syyskokous 2013

Valtuuston varsinainen syyskokous 2013 Pöytäkirja 4/2013 (10/10-14) 2013 Aika Paikka (to-pe) Best Western Hotel Haaga, Nuijamiestentie 10, 00320 Helsinki 1 Kokouksen järjestäytyminen 1.1 Kokouksen avaus Valtuuston puheenjohtaja Asko Lehtonen

Lisätiedot

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b)

4 18 Talousarvion toteutuma vuodesta 2015 ja 1.1. 6.4.2016 (liite a ja b) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 1 AIKA PAIKKA Sivu / 20.4.2016 klo 18.00 alkavan iltakoulun päätyttyä. Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 14 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y.

SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS. 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. SÄÄNNÖT YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi Yhdistyksen nimi on SUOMEN SÄVELTÄJÄT r.y. 2 Yhdistyksen kotipaikka Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. 3 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY

Pohjois-Satakunnan JÄTTEIDENKÄSITTELY OY Pohjois-Satakunnan jätteiden käsittely Oy:n varsinainen yhtiökokous Aika 29.6.2017 alkaen klo 12.00 Paikka Kankaanpään kaupungintalo, kaupunginjohtajan huone, Kuninkaanlähteenkatu 12. Kutsutut / Läsnä

Lisätiedot

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue.

JÄSENYHDISTYSTEN MALLISÄÄNNÖT. Yhdistyksen kotipaikka on HELSINGIN kaupunki ja toimialueena Suomen valtakunnan valtiollinen alue. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisterin ennakkotarkastus suoritettu 16.4.2007 hyväksyntä 5.6.2009 Yhdistysrekisterin ennakkotarkastuksessa tehdyt 2 pientä muutosta on lihavoitu. JÄSENYHDISTYSTEN

Lisätiedot

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle)

9.11. Edustajiston juhlakokous ja TYYn vuosijuhlat (juhlallisuudet alkavat klo 11.00 kulkueella H. G. Porthanin patsaalle) Sivu 1/6 EDUSTAJISTON LOKAKUUN KOKOUS Aika: Keskiviikko 30.10.2013 klo 18.15 Paikka: Turku-sali, Rehtorinpellonkatu 4 A, Ylioppilastalo A Esityslista 242 Kokouksen avaus 243 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

3 Keskusjärjestön kielinä ovat suomi ja ruotsi. Rekisteröimis- ja pöytäkirjakielenä on suomi.

3 Keskusjärjestön kielinä ovat suomi ja ruotsi. Rekisteröimis- ja pöytäkirjakielenä on suomi. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n säännöt Hyväksytty STTK:n liittokokouksessa 5.-6.11.2009 Nimi, kotipaikka ja kieli 1 1 Yhdistyksen nimi on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry ruotsiksi Tjänstemannacentralorganisationen

Lisätiedot

TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY

TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY TUL:N SEUROJEN MALLISÄÄNNÖT TURUN JYRY Hyväksytty TUL:n 25. liittokokouksessa 24. 25.5.2003 Tampereella Hyväksytty Turun Jyryn Vuosikokouksessa 10.2.2004 2 SUOMEN TYÖVÄEN URHEILULIITTO TUL RY:N J ÄSENSEURAN

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996

Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996 POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTA (PoPLi) RY Perustettu 29.11.1995 Rekisteröity 15.03.1996 SÄÄNNÖT Hyväksytty 11.06.2001 Muutettu 08.03.2007 2 POHJOIS-POHJANMAAN LIIKUNTA RY SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015

Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 SUOMEN MOPSIKERHO RY:N SÄÄNNÖT Säännöt hyväksytty Kennelliitossa ja Patentti- ja Rekisterihallituksessa. Muutos voimaan 30.1.2015 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Mopsikerho ry ja sen tarkoituksena on kaikin

Lisätiedot

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010

Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 Liikuntatieteellinen Seura ry:n säännöt Yhdistysrekisterin hyväksymät 17.5.2010 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Liikuntatieteellinen Seura ry. Yhdistyksen nimestä käytetään lyhennettä LTS. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Benedict Wrede avasi kokouksen. Turvatiimi Oyj Pöytäkirja 1/2014 1(6) TURVATIIMI OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS Aika: 20.3.2014, klo 9.00 9.30 Paikka: Läsnä: Rake-sali, Erottajankatu 4 C, 00120 Helsinki. Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina

Lisätiedot

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista

Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous Selkeä esityslista Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Sääntömääräinen liittokokous 2017 Selkeä esityslista lista on kokouksen ohjelma. Siinä kerrotaan kokouksessa päätettävät asiat. esityslista 1. Kokouksen avaus Liittokokous

Lisätiedot

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä.

Kauppakamari voi lisäksi hoitaa muita sille määrättyjä julkisia tehtäviä. OULUN KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka Oulun kauppakamari toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä toiminta-alueella kotipaikkanaan

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka

Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt. 1 Nimi ja kotipaikka Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viiniseura Jyväskylän:n Munskänkarna ry, ruotsiksi Vinföreningen Munskänkarna i Jyväskylä rf, ja sen kotipaikka

Lisätiedot

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka

KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka KUOPION KAUPPAKAMARIN SÄÄNNÖT 1 Kauppakamarin nimi ja kotipaikka 1 (5) Kuopion kauppakamari Kuopio handelskammare toimii kauppakamarilaissa tarkoitettuna kauppakamarina Keskuskauppakamarin sille määräämällä

Lisätiedot

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.

Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036. Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Suomen Highland Cattle Club / Highland Cattle Club Finland ry Rno: 175.036 Merkitty rekisteriin 14.10.1998 Jäljennös annettu 30.10.2014 Säännöt 1. Nimi, kotipaikka, toimialue Yhdistyksen

Lisätiedot

Suomen Bridgeliitto Finlands Bridgeförbund r.y.

Suomen Bridgeliitto Finlands Bridgeförbund r.y. 1 Liiton nimi on Suomen Bridgeliitto Finlands Bridgeförbund r.y. ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Englanninkielisissä yhteyksissä käytetään nimeä 'Bridge League of Finland'. Viralliset lyhenteet

Lisätiedot

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444.

Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. Patentti- ja rekisterihallitus on hyväksynyt Rovaniemen Osakesäästäjät ry:n yhdistysrekisteriin 12.10.1999 rekisterinumerolla 177444. 30.3.2009 muutettujen sääntöjen pykälät on hyväksytty yhdistysrekisterissä

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014.

SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014. SUOMEN LUONNONSUOJELULIITTO RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty liittokokouksessa 1.9.2013. Rekisteröity Patentti- ja rekisterihallituksessa 12.2.2014. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luonnonsuojeluliitto

Lisätiedot

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous

Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Valtuusto 13.5.2016 Sivu 1 / 5 Valtuuston sääntömääräinen kevätkokous Aika: perjantai 13.5.2015 klo 16.00 Paikka: Jyväskylän yliopiston Ruusupuisto, Helena-sali, Alvar Aallon katu 9, Jyväskylä Osanottajat

Lisätiedot

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen.

- toimii jäsenyhdistystensä ja liiton yhdyssiteenä. - toimii liiton hyväksymiä arvoja noudattaen. Senioripiiri Säännöt 1 (5) 1 Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 2 Tarkoitus 3 Toiminta 4 Jäsenet Yhdistyksen nimi on kansallinen senioripiiri ry. Yhdistys kuuluu piirijärjestönä Kansallinen senioriliitto

Lisätiedot

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä

OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU. Yhdistyksen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistyksen tarkoituksena on jäsenistönsä OULUN INSINÖÖRIOPISKELIJAT OIO ry Kotkantie 1 90250 OULU SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen 4 Toiminnan tukeminen Yhdistyksen nimi on Oulun Insinööriopiskelijat

Lisätiedot

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt

Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Eläkkeensaajat ry josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys ja jonka kotipaikka on

Lisätiedot

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin.

Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. Yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Vantaan Reserviläiset ry ja kotipaikka Vantaa. Yhdistys kuuluu jäsenenä valtakunnalliseen reserviläisliittoon sekä pääkaupunkiseudun reserviläispiiriin. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2

Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Kangasalan seurakunta Esityslista 1/2015 1/2 Aika 07.01.2015 klo 19:00 Paikka Suoraman seurakuntakeskus Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvallan toteaminen

Lisätiedot

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2014/ hallituksen esitys edustajakokoukselle 1. YLEISTÄ Radio- ja televisiotoimittajien liiton (RTTL) tehtävänä on ajaa jäsenyhdistystensä

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokouksen esityslistaksi Hallituksen esitys liittokokouksen järjestyssäännöksi... 7

Hallituksen esitys liittokokouksen esityslistaksi Hallituksen esitys liittokokouksen järjestyssäännöksi... 7 Sisällysluettelo Hallituksen esitys liittokokouksen esityslistaksi... 5 Hallituksen esitys liittokokouksen järjestyssäännöksi... 7 Hallituksen esitys liiton toiminta- ja talouskatsaukseksi liittokokouskaudelta

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: klo 13.00 Paikka: Läsnä: Finlandia-talon kongressisiipi, Mannerheimintie 13 e, Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta

Lisätiedot

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014

Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä 26.6.2014 -2, YHTVALT 12.6.2014 19:00 Paikka Sanssinkartano, Ullantie 7, Kauhajoki Aika 12.6.2014 klo 19.00 Saapuvilla olleet jäsenet Isojoki Karijoki Kauhajoki Kurikka Jouko Jaakola Marja Savioja Erkki Syväoja

Lisätiedot

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30

EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS. Aika Lauantai kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 EPILEPSIALIITTO EPILEPSIFÖRBUNDET RY:N LIITTOKOKOUS Aika Lauantai 14.4.2018 kello 10.30, miniseminaari kello 9.30 Paikka Hotelli Katajanokka (entisessä Katajanokan vankilassa), Merikasarminkatu 1 A, 00160

Lisätiedot

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Saimaan Viitoset ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta. Yhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä kerho,

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20.

ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. MALLISÄÄNNÖT PARTIOPIIREJÄ VARTEN (Prh:n 21.3.2007 ennakkotarkastamat, 3 tarkennus 18.4.07) ry:n säännöt. Hyväksytty ry:n kokouksessa.. 20. Merkitty yhdistysrekisteriin.. 20. 1 NIMI, KOTIPAIKKA JA KIELI

Lisätiedot

RAUTE OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2015. Liitteenä 1 olevassa ääniluettelossa mainitut osakkeenomistajat ja näiden edustajat

RAUTE OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2015. Liitteenä 1 olevassa ääniluettelossa mainitut osakkeenomistajat ja näiden edustajat RAUTE OYJ PÖYTÄKIRJA 1/2015 VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS AIKA: PAIKKA: LÄSNÄ: 24.3.2015 klo 18.00 alkaen Sibeliustalo, Ankkurikatu 7, Lahti Liitteenä 1 olevassa ääniluettelossa mainitut osakkeenomistajat ja

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa)

YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 KIRKKONEUVOSTO 27.11.2015. Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 13/2015 67 Aika Perjantaina 27.11.2015 klo 15-19.25 (alkaen puurolla Mariassa) Paikka Läsnä Kirkko ja Maria Timo Määttä, puheenjohtaja Juhani Alaranta, poissa tilalla

Lisätiedot

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5)

LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LTYHY ry SÄÄNNÖT s. 1 (5) LAPPEENRANNAN TEKNILLISEN YLIOPISTON HENKILÖKUNTAYHDISTYS RY SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimenä on Lappeenrannan teknillisen yliopiston henkilökuntayhdistys ry. Yhdistyksen

Lisätiedot

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009

VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 pöytäkirja 1/09 Suomen Eläinlääkäriliitto ry Finlands Veterinärförbund rf VALTUUSKUNNAN KEVÄTKOKOUS 2009 Aika: 26.4.2009 klo 9.12 10.20 Paikka: Radisson SAS Marina Palace Hotel, Linnankatu 32, Turku Läsnä:

Lisätiedot

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen

Sääntömääräinen vuosikokous Esityslista 19.3.2013. 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen Esityslista 19.3.2013 Kokouksen asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja läsnäolijoiden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1

PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1 PORIN VENEILIJÄT R.Y. 1 1. Nimi ja kotipaikka S Ä Ä N N Ö T Yhdistyksen, jota jäljempänä kutsutaan seuraksi, nimi on Porin Veneilijät ry. Seuran kotipaikka on Porin kaupunki. 2. Seuran tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. KAAKKOIS-SUOMEN VEROVIRKAILIJAT R.Y:N SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 23.11.2011 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. Tarkoitus 2.

Lisätiedot

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta.

Ulkomaalaisten jäsenten luku voi olla korkeintaan 1/5 yhdistyksen koko jäsenluvusta. 1 (7) V9.12.2008 PRH:n hyväksymät FINPRO RY:N SÄÄNNÖT Sääntöjen muutos rekisteröity 18.9.2009. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Finpro ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Lisätiedot

Esityslista 1.12.2015

Esityslista 1.12.2015 Sivu 1 / 6 Esityslista 1.12.2015 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 3. Nimenhuudon suorittaminen 4. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset)

SÄÄNNÖT. Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) SÄÄNNÖT Hyväksytty syyskokouksessa 23.11.1994 (sisältää muutokset) 1 1 Nimi ja kotipaikka 2 Tarkoitus 3 Toimintamuodot Yhdistyksen nimi on Lahden Seudun Insinöörit ry. Yhdistys on Insinööriliitto IL ry:n

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 1 HYVINVOINTIALAN LIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja paikka Yhdistyksen nimi on Hyvinvointialan liitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. Liitto on Elinkeinoelämän

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa.

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. Suomen työnohjaajat ry SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. 2. Toiminnan tarkoitus ja toiminnan laatu Suomen

Lisätiedot

3 Osakunnan kanta-alueita ovat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat.

3 Osakunnan kanta-alueita ovat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat. OULUN ETELÄ- JA KESKIPOHJALAINEN OSAKUNTA RY:n SÄÄNNÖT I LUKU YHDISTYKSEN KOTIPAIKKA, TARKOITUS JA ALUE 1 Yhdistyksen, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä osakunta, nimi on Oulun Etelä- ja Keskipohjalainen

Lisätiedot

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo

HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT. ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008. Sisällysluettelo HTM-TILINTARKASTAJAT RY:N SÄÄNNÖT ylimääräinen yhdistyskokous 1.2.2008, rekisteröity 21.5.2008 Sisällysluettelo Nimi, kotipaikka ja toiminta-alue 1 Tarkoitus ja sen toteuttaminen 2 Jäsenyyttä koskevat

Lisätiedot

1/5. TAMPEREEN KIRKKOMUSIIKKIPIIRI ry: n SÄÄNNÖT

1/5. TAMPEREEN KIRKKOMUSIIKKIPIIRI ry: n SÄÄNNÖT 1/5 TAMPEREEN KIRKKOMUSIIKKIPIIRI ry: n SÄÄNNÖT l Yhdistyksen nimi on TAMPEREEN KIRKKOMUSIIKKIPIIRI ry ja se kuuluu alueyhdistyksenä SUOMEN KIRKKOMUSIIKKILIITTO ry:een, josta näissä säännöissä käytetään

Lisätiedot