Nämä sopimusehdot yhdessä vakuutuskirjan kanssa määrittävät vahinkovakuutuksen ja vahinko- ja varkausvakuutuksen vakuutusturvan sisällön.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nämä sopimusehdot yhdessä vakuutuskirjan kanssa määrittävät vahinkovakuutuksen ja vahinko- ja varkausvakuutuksen vakuutusturvan sisällön."

Transkriptio

1 Vahinkovakuutus ( Accidental Damage Protection) tai Vahinko- ja varkausvakuutus (Accidental Damage with Theft Protection) Vakuutusehdot Nämä sopimusehdot yhdessä vakuutuskirjan kanssa määrittävät vahinkovakuutuksen ja vahinko- ja varkausvakuutuksen vakuutusturvan sisällön. Tämä asiakirja on vakuutussopimus sinun eli vakuutustodistuksessa nimetyn tuotteen hankkijan eli vakuutuksenottajan, ja London General Insurance Company Limitedin ("vakuutuksenantaja/me/ meidän") välillä. Dell Products (Dell) on nimetty edustajaksi myymään ja hallinnoimaan vakuutusta vakuutuksenantajan puolesta. Tämä asiakirja sisältää tietoa kahdesta eri vakuutusturvasta - Vahinkovakuutuksesta (Accidental Damage Protection) ja Vahinko- ja varkausvakuutuksesta (Accidental Damage with Theft Protection). Vakuutuskirjasta ja Dellin laskusta näkyy, oletko hankkinut 1. pelkän Vahinkovakuutuksen (Accidental Damage Protection ) vai 2. Vahinko- ja varkausvakuutuksen (Accidental Damage with Theft Protection ) Arvioidessasi tämän vakuutuksen sopivuutta sinun tulisi ottaa huomioon muut sinulla olevat vastaavan vakuutusturvan tarjoavat vakuutussopimukset. Huomaathan, että vakuutusturva ei tarkoita, että sinun ei tulisi pitää huolta vakuutetusta tuotteesta. Asiakkaat, joilla on lisävaatimuksia Voimme pyynnöstä tarjota tiettyjä palveluja asiakkaille, joilla on erityisiä tarpeita. Ilmoita, jos olet kiinnostunut näistä palveluista, niin voimme kertoa niistä tarkemmin. 1. VAKUUTUSTURVAN LAAJUUS Sinulle voidaan myydä ja myöntää tämä vakuutus, jos - vakuutettu tuote on Dell-merkkinen tuote ja - olet hankintahetkellä vähintään 18-vuotias ja - vakuutettu tuote on laite tai mobiilituote, kuten tabletti. Mikäli hankit vakuutetun tuotteen ennen vakuutuksen ottamista, sitoutumalla näihin sopimusehtoihin vahvistat, että parhaan tietämyksesi mukaan vakuutettu tuote ei ollut vioittunut millään tavoin vakuutuksen hankintahetkellä. Huomautus: Pidätämme oikeuden vakuutetun tuotteen tarkistamiseen paikan päällä normaalin toimintakunnon varmistamiseksi. Kaikki palvelut, jotka vaaditaan vakuutetun tuotteen palauttamiseen normaaliin kuntoon vakuutuksen voimassaoloajan alussa, jotta tuotteelle voidaan hankkia tämä suoja, ovat sinun vastuullasi. Jos teknikkomme huomaavat tarkistuksessa vakuutetun tuotteen olleen vaurioitunut ennen vakuutuksen hankkimista, tämä voi vaikuttaa vakuutuksen voimassaoloon. Vakuutetusta tuotteesta voidaan esittää vaatimus vasta 30 päivää tämän vakuutuksen hankintapäivän jälkeen; hankintapäivä on merkitty laskuun tai muuhun tilausvahvistukseen. Tämä 30 päivän poikkeus ei ole voimassa, jos hankit tämän vakuutuksen samanaikaisesti vakuutetun tuotteen kanssa tai jos sopimuksella jatketaan olemassa olevaa vahinkovakuutussopimusta.

2 2. VAKUUTUKSEN VOIMASSAOLOAIKA Vakuutus astuu voimaan vakuutuksen hankintapäivänä tai päivänä, kun saat vakuutetun tuotteen riippuen siitä, kumpi tapahtuu myöhemmin. Vakuutus päättyy seuraavista ajankohdista aikaisimpana: - päivä, jona vakuutus peruutetaan, tai - vakuutuskirjaan merkitty vakuutuksen päättymispäivä. Jos olet hankkinut Vahinko- ja varkausvakuutuksen (Accidental Damage with Theft Protection), varkausvakuutus päättyy saatuamme hyväksytyn varkausvakuutukseen perustuvan vaatimuksen ja toimitettuamme korvaavan tuotteen varastetun tilalle. Vahinkovakuutus pysyy voimassa vakuutuksen voimassaolon päättymispäivään saakka. 3. MITÄ VAKUUTUS KORVAA 3a. Vahingot Riski Vakuutettu tuote on vakuutettu seuraavien varalta: Vahingot Vahingolla tarkoitetaan vauriota, joka johtuu ennalta arvaamattomasta, äkillisestä ja tahattomasta tapahtumasta. Vahinkovakuutuksen vakuutusturva kattaa vain laitteita koskevat vaatimukset. Pyrimme ensisijaisesti korjaamaan tuotteen, kun se on mahdollista ja taloudellisesti kannattavaa. Jos emme pysty siihen, korvaamme tuotteen teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaisella tai vastaavalla tuotteella. Korjauksista Saatamme korvata alkuperäiset osat alkuperäisen tai muun valmistajan uusilla tai käytetyillä osilla. Varaosat toimivat vastaavasti kuin alkuperäiset osat. Saatamme nimetä kumppaniyrityksen tai ulkopuolisen tahon suorittamaan vakuutetun tuotteen korjaukset. Tuotteen vaihdosta Vaihtotuotteen tekniset ominaisuudet ovat samat tai vastaavat kuin vakuutetun tuotteen. Dell valitsee vaihtotuotteen. Vaihtotuote saattaa sisältää alkuperäisen tai muun valmistajan alkuperäisiä tai kunnostettuja osia. Kun lähetät vahinkovakuutukseen perustuvan vaatimuksen, sinun on sallittava Dellin tarkistaa tuote LGI:n puolesta. Dellin teknisen tuen edustaja kertoo, miten tuote lähetetään Dellille arvioitavaksi ja korjattavaksi. Edellyttäen, että noudatat Dellin ohjeita, Dell maksaa LGI:n puolesta kaikki lähetyskulut, jotka koituvat tuotteen palauttamisesta Dellin huoltoon. Joissain tapauksissa Dell saattaa tarjota sinulle muita arvioita ja korjauskeinoja osana vakuutusturvaa. Alueelliset rajoitukset Tämän vakuutussopimuksen mukainen korjattu tai vaihtotuote toimitetaan laskussasi ilmoitettuun paikkaan tai paikkoihin. Vastetasot, teknisen tuen ajat ja paikan päällä tapahtuvan palvelun vasteajat vaihtelevat alueittain, ja jotkin vaihtoehdot eivät välttämättä

3 ole saatavilla alueellasi. Vaatimuksien esittäminen sen maan ulkopuolella, mistä hankit turvan, ei ole välttämättä mahdollista kaikille asiakkaille. Velvollisuus korvata tai vaihtaa uudelleensijoitettu tuote vaihtelee palvelujen paikallisen saatavuuden mukaan. Palveluista saatetaan periä lisämaksu ja uudelleensijoitettujen vakuutettujen tuotteiden tarkastamisesta ja uudelleensertifioinnista saatetaan periä tunti- ja materiaaliveloitus senhetkisen hinnaston mukaisesti. Hankintamaan ulkopuolinen tuki ei myöskään vastaa kokonaisten yksikköjen vaihdosta. Lisätietoja saa Delliltä, joka toimii LGI:n edustajana ja jonka yhteystiedot on merkitty laskuun tai paikalliselle Dellin verkkosivustolle. Jos teet tukipyynnön puhelimitse, ota yhteyttä Dellin tukikeskukseen puhuaksesi Dellin teknisen tuen analyytikon kanssa. Alueelliset puhelinnumerot ovat saatavilla osoitteesta Contacts. 3b. Varkaus (soveltuu vain kun olet hankkinut Vahinkoturva- ja varkausvakuutuksen (Accidental Damage and Theft) Riski Vakuutettu tuote on vakuutettu seuraavien varalta: Varkaus Jos vakuutettu tuote varastetaan, korvaamme tuotteen teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaisella tai vastaavalla tuotteella. Jos teknisiltä ominaisuuksiltaan vastaavaa vaihtotuotetta ei ole enää saatavilla, suoritamme takaisinmaksun, jonka määrä on enintään vakuutetun tuotteen hankintahinta. Tuotteen vaihdosta Dell valitsee vaihtotuotteen LGI:n puolesta. Vaihtotuote saattaa sisältää alkuperäisen tai muun valmistajan alkuperäisiä tai kunnostettuja osia. Maailmanlaajuinen vakuutusturva Tähän vakuutukseen sisältyy varkausturva, joka ei riipu siitä, missä päin maailmaa tuote on varastettu. Lähetämme kuitenkin vaihtotuotteen ainoastaan laskuusi merkittyyn osoitteeseen.

4 4. KORVAAMISEN RAJOITUKSET 4a Vahingot Rajoitukset Yksi pätevä vahinkovakuutukseen perustuva vaatimus 12 kuukauden aikana, alkaen palvelun alkupäivästä. Tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden noudattamatta jättäminen Kulutustuotteet ja oheislaitteet sekä vakuutetun tuotteen mukana myydyt tai toimitetut tuotteet Tietokoneohjelmistot Kaikkien tämän sopimuksen kattamien tuotteiden vahinkoturva on rajoitettu yhteen pätevään vahinkovakuutukseen perustuvaan vaatimukseen tuotetta kohden 12 kuukauden aikana, alkaen vakuutuksen voimaantulopäivästä. Tämän jälkeen kaikista ylimääräisten vaatimusten korjauskuluista veloitetaan maksu Dellin sen hetkisten tunti- ja materiaalikonsultointihintojen mukaisesti. Vakuutuksesta ei korvata vahinkoa, joka johtuu tuotteen mukana toimitettujen ohjeiden noudattamatta jättämisestä tai laitteen käytöstä vääränlaisessa ympäristössä. Vakuutuksesta ei korvata oheislaitteita eikä tuotteita, jotka luokitellaan lisävarusteiksi tai kulutustuotteiksi ja joita ei ole koottu osaksi perusyksikköä. Esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat telakointiasemat, akut joiden takuu on päättynyt, ulkoiset modeemit, ulkoiset matkatietokoneiden näppäimistöt, näytöt, ulkoiset matkatietokoneiden hiiret, laukut, muistilaitteet, ulkoiset kaiuttimet ja muut osat/komponentit, jotka vaativat käyttäjältä säännöllistä huoltoa, sekä kaikki muut tietokonekomponentit, jotka eivät ole osa vakuutettua tuotetta. Vakuutuksesta ei korvata mitään ennalta asennettuja tai hankittuja tietokoneohjelmistoja, tallennettuja tietoja tai viruksentorjunta/tunnistusohjelmia tai ulkoisia lisävarusteita tai rajoituksetta mukautettuja tehtaalla integroituja tuotteita. Tämä kattaa mm. tilanteen, jossa et ole varmuuskopioinut tietoja tai et ole liittänyt mukaan levyjä käyttöjärjestelmän uudelleenasennukselle. Tämä vakuutus ei sisällä mitään tietojenpalautuspalveluita, mutta jos kiintolevy vaihdetaan osana vahinkovakuutukseen perustuvan vaatimuksen täyttämistä, asennetaan sinulle siitä veloituksetta uusin (vaatimuksen hetkellä) versio niistä pääsovelluksista ja siitä käyttöjärjestelmästä, jotka alun perin hankit Delliltä. Emme ole kuitenkaan velvoitettuja takaamaan, että kaikki asennetut mukautetut tehtaalla integroidut sovellukset ovat yhteensopivia vaihtotuotteen kanssa. Ulkonäkövahingot Kun tuotteen on korjannut muu kuin valtuuttamamme henkilö Vakuutuksesta ei korvata vahinkoja, jotka eivät vaikuta vakuutetun tuotteen toimintaan tai suorituskykyyn. Vakuutuksesta ei esimerkiksi korvata kohtuullista kulumista, naarmuja tai lommoja tms., jos tuote yhä toimii odotetulla tavalla. Vakuutuksesta ei korvata korjauksia, jos tuotteen on korjannut muu kuin nimeämämme sopiva urakoitsija.

5 Häviäminen tai varkaus (Jos et ole hankkinut varkausvakuutusta, joka on merkitty vakuutussopimukseen - katso Varkausvakuutus Theft Protection Cover). Tulipalo Vakuutetun tuotteen huolenpidon laiminlyönti Vakuutuksesta ei korvata vakuutetun tuotteen katoamista tai varastamista. Jotta voimme tarjota korjauspalvelua tai vaihtaa tuotteen, sinun on palautettava vahingoittunut vakuutettu tuote kokonaisuudessaan. Tulipalon tuotteelle aiheuttamat vauriot. Vakuutuksesta ei korvata tuotteen vaurioitumista, joka on aiheutunut tahallisesta teosta, tuotteen väärinkäytöstä tai virheellisestä käsittelystä. Sinun on huolehdittava vakuutetusta tuotteesta; muutoin emme pysty hyväksymään vakuutukseen perustuvaa vaatimusta. Voit varmistaa vakuutetun tuotteen huolenpidon muutamalla yksinkertaisella asialla. Otamme aina huomioon tilanteen, missä vahinko tapahtui, kun arvioimme vaatimusta. Alla on esimerkkejä tilanteista, joissa vaatimus hylättäisiin: 1. Annat vakuutetun tuotteen jollekulle muulle kuin sellaiselle henkilölle, jonka tunnet hyvin ja johon luotat. 2. Sinä tai joku muu vaurioittaa vakuutettua tuotetta tahallisesti. 3. Jätät vakuutetun tuotteen sopimattomaan ympäristöön, kuten parvekkeen kaiteelle. Nämä esimerkit auttavat ymmärtämään tilanteita, joita vakuutus ei korvaa; nämä eivät ole ainoat tilanteet, joissa vaatimus hylättäisiin. Muut kulut ja menetykset Vakuutuksesta ei korvata muita menetyksiä tai kuluja kuin vakuutetun tuotteen korjaus- tai vaihtokulut. Tämä sisältää vakuutettuun tuotteeseen tallennettujen tietojen palautuksen ja siirron.

6 4b Varkaus Rajoitukset Useampi kuin yksi pätevä vaatimus Vakuutetun tuotteen huolenpidon laiminlyönti Varkautta koskeva vakuutusturva on rajoitettu yhteen pätevään varkausvakuutukseen perustuvaan vaatimukseen vakuutuksen voimassaoloaikana. Sinun on huolehdittava vakuutetusta tuotteesta; muutoin emme pysty hyväksymään vakuutukseen perustuvaa vaatimusta. Voit varmistaa vakuutetun tuotteen huolenpidon muutamalla yksinkertaisella asialla, kuten lukitsemalla tai kätkemällä sen turvalliseen paikkaan. Otamme aina huomioon tilanteen, jossa varkaus tapahtui, kun arvioimme vaatimusta. Alla on esimerkkejä tilanteista, joissa emme korvaa varkautta: Jätät vakuutetun tuotteen valvomatta näkyville autoon tai ravintolaan. Annat vakuutetun tuotteen jonkun toisen huolehdittavaksi tai käytettäväksi. Ohjelmiston korvaaminen Kulutustuotteiden ja lisävarusteiden varkaus Katoaminen Muut kulut ja menetykset Tästä vakuutuksesta ei korvata ohjelmiston korvaamisesta koituvia kuluja. Kuitenkin, tämän varkausvakuutuksen puitteissa korvaavaan tuotteeseen asennetaan tai sen mukana toimitetaan sinulle veloituksetta uusin (vaatimuksen hetkellä) versio niistä pääsovelluksista ja siitä käyttöjärjestelmästä, jotka alun perin hankit Delliltä. Vakuutuksesta korvataan vakuutetun tuotteen varkaus, eikä siitä korvata vakuutetun tuotteen mukana varastettujen lisävarusteiden ja kulutustuotteiden vaihtoa. Vakuutuksesta ei korvata tilanteita, joissa vakuutettu tuote on kadonnut tai hävinnyt. Vakuutuksesta ei korvata muita menetyksiä tai kuluja kuin vakuutetun tuotteen vaihtokulut.

7 5. VAHINKOVAKUUTUKSEEN PERUSTUVAN VAATIMUKSEN TEKEMINEN Jos sinun on lähetettävä vaatimus, noudata näitä yksinkertaisia vaiheita: - Säilytä vakuutettu tuote, sillä Dellin korjausmiehen on pystyttävä tarkistamaan se, ennen kuin voimme hyväksyä vaatimuksen. - Pane merkille vakuutetun tuotteen palvelutunnisteen numero. Se löytyy vakuutetun tuotteen takaosasta tai pohjasta, Dellin laskusta ja vakuutuskirjan etusivulta. Vaihe Ensimmäinen vaihe Soita Accidental Damage Protection Claims -osastolle numeroon Jos tämä puhelinnumero ei toimi, osoitteessa luetellaan useimmat senhetkiset puhelinnumerot; tai voit lähettää sähköpostin asiakaspalveluun osoitteeseen EMEA_AccidentalDamage@Dell.com Tuen aukioloajat eivät sisällä yleisesti huoltomaassa noudatettuja yleisiä pyhäpäiviä. Toinen vaihe Sinulta kysytään vakuutetun tuotteen palvelutunnisteen numeroa. Kun vakuutuksesi on tarkistettu, sinulta kysytään joukko kysymyksiä, jotta vakuutetun tuotteen vahingon syy ja laajuus voidaan arvioida. Nämä vianmääritysvaiheet voivat edellyttää useampaa kuin yhtä soittoa tai pidempää istuntoa, ja sinua saatetaan pyytää käsittelemään vakuutetun tuotteen sisäosia, jos se on turvallista. Kolmas vaihe Hyväksyessään vaatimuksesi Dell (LGI:n puolesta) joko järjestää, että varaosa lähetetään sinulle asennettavaksi vakuutettuun tuotteeseen, tai neuvoo, miten tuote voidaan palauttaa huoltoon. Sinun on palautettava vakuutettu tuote kokonaisuudessaan tai vakuutetun tuotteen osat Dellin ohjeiden mukaisesti. 6. VARKAUSVAKUUTUKSEEN PERUSTUVAN VAATIMUKSEN TEKEMINEN - Ennen kuin otat meihin yhteyttä, sinun on ilmoitettava tapahtunut poliisille tai asianmukaisille paikallisviranomaisille mahdollisimman pian tapahtuneen jälkeen ja saatava rikosilmoituksen viitenumero. - Kun ilmoitat varkauden poliisille tai paikallisviranomaiselle, sinun on annettava - vakuutetun tuotteen tiedot, mukaan lukien sen merkki, malli ja palvelutunnisteen numero, joka löytyy vakuutetun tuotteen takaosasta tai pohjasta, Dellin laskusta ja vakuutuskirjan etusivulta. - Varkauden olosuhteet yksityiskohtaisesti - Jos et löydä viitenumeroa, ilmoita meille asiasta.

8 Vaihe Ensimmäinen vaihe Lähetä vaatimus meille mahdollisimman pian, mutta viimeistään 28 päivän kuluessa. Jos et lähetä vaatimusta näiden aikarajojen puitteissa, tutkimme silti vaatimuksen, mutta sen tutkiminen, korjaaminen ja ratkaiseminen voi olla vaikeampaa. Online-vaatimuspalvelumme sijaitsee osoitteessa Vaatimuksen tekeminen Internetin kautta takaa, että vaatimus käsitellään mahdollisimman nopeasti. Sinun on ilmoitettava vakuutetun tuotteen palvelutunnisteen/vakuutussopimuksen numero vakuutuskirjan mukaisesti sekä täytettävä ja lähetettävä online-vaatimuslomake. Vaatimuksen tekemisestä on yksityiskohtaiset ohjeet Internetissä. Voit myös soittaa Theft Protection Claims -osastolle numeroon +358 (0) Kaikki varkausvakuutukseen perustuvaa vaatimusta koskevat yhteystiedot löytyvät osoitteesta Toinen vaihe Jos soitat, vaatimuksen käsittelijä kysyy tiettyjä tietoja varmistaakseen, että olet hankkinut Varkausvakuutuksen (Theft Protection Insurance). Saat myös ohjeet, miten vaatimus lähetetään ja/tai vaatimuslomake lähetetään täytettäväksi. Jotta vaatimuksesi käsiteltäisiin mahdollisimman nopeasti, suosittelemme, että palautat kaikki asiakirjat, kuten skannatun poliisiraportin, sähköpostitse. Kolmas vaihe Jos vaatimuksesi hyväksytään, lähetämme sinulle tiedot, miten otat yhteyttä Dellin LGI:n puolesta järjestääksesi vaihtotuotteen lähetyksen sinulle. 7. YLEISET VAKUUTUSEHDOT - Voit rekisteröidä osoitteenmuutoksen tai pyytää tämän vakuutuksen siirtoa ottamalla yhteyttä Delliin. - Jos sinun on lähetettävä vakuutukseen perustuva vaatimus, kaikki meille antamasi tiedot saatetaan tallentaa vaatimusrekisteriin, jonka avulla vakuutuksenantajat jakavat tietoja estääkseen vilpilliset vaatimukset. Meiltä on saatavilla luettelo asianosaisista ja operaattorin nimi ja osoite. - Saatamme muuttaa vakuutusehtoja lähettämällä sinulle siitä kirjallisen ilmoituksen 30 päivää etukäteen viimeksi tuntemaamme osoitteeseesi. Muutamme vakuutuksesi ehtoja vain, jos niihin vaaditaan säädösten tai lain edellyttämä muutos tai noudattaessamme alan ohjeita ja säädöksiä. Jos ehtoja muutetaan, voit peruuttaa vakuutuksen ja saada pro rata -takaisinmaksun perustuen siihen, montako kuukautta vakuutuksen vakuutusturvasta on jäljellä. - Jos vaatimus hylätään etkä ole tyytyväinen päätökseen, noudata kappaleen 10 valitusprosessia. - Tämä vakuutus ei ole takuu. Delliltä hankkimallasi tuotteella on myös Dellin tai muiden sellaisten valmistajien myöntämä rajoitettu takuu, joiden tuotteiden jakelija Dell on. Lue lisää rajoitettuihin takuisiin perustuvista oikeuksista ja oikeussuojakeinoista Dellin rajoitettuja takuita koskevista takuuehdoista.

9 8. PERUUTUS- JA TAKAISINMAKSUKÄYTÄNTÖ Oikeutesi peruuttaa sopimus Jos olet kuluttaja: Jos et jostain syystä ole tyytyväinen vakuutukseen tai huomaat, että se ei täytä vaatimuksiasi, voit peruuttaa sen ilmoittamalla asiasta Dellille 14 päivän sisällä siitä päivästä, kun saat tämän vakuutuksen. Tällöin saat täyden takaisinmaksun. Jos olet tehnyt vaatimuksen ensimmäisen 14 päivän aikana, olet oikeutettu takaisinmaksuun, jonka arvo on maksamasi vakuutusmaksu miinus toimitettujen palveluiden kulut. Voit peruuttaa vakuutuksen milloin vain kyseisen 14 päivän jakson jälkeen (edellyttäen, että et ole tehnyt vakuutukseen perustuvaa vaatimusta vakuutusaikana), jolloin saat pro rata -takaisinmaksun maksamastasi vakuutusmaksusta perustuen siihen, montako täyttä kuukautta vakuutusturvasta on jäljellä. Jos olet hankkinut tämän vakuutuksen kaupalliselle yritykselle tai sellaisen puolesta, voit peruuttaa tämän vakuutuksen milloin tahansa, mutta tällöin emme maksa vakuutusmaksua takaisin. Voit peruuttaa tämän vakuutuksen mukaisen vakuutusturvan ottamalla yhteyden Delliin: Puhelimitse: Sähköpostitse: Oikeutemme peruuttaa sopimus Voimme peruuttaa vakuutuksen milloin tahansa, jos meillä ei enää ole valtuuksia myöntää tätä vakuutusta. Ilmoitamme peruutuksesta kirjallisesti 30 päivää etukäteen; tällöin olet oikeutettu saamaan pro rata -takaisinmaksun maksamastasi vakuutusmaksusta perustuen siihen, montako täyttä kuukautta vakuutusturvasta on jäljellä. Voimme peruuttaa vakuutuksen, jos on rikottu kappaletta 11 Väärät tiedot, jolloin vakuutusmaksua ei makseta takaisin. 9. LAKI Ellei ennen vakuutuksen voimaanastumista nimenomaisesti muuta sovita, tähän vakuutukseen sovelletaan Suomen lakia. Tämän vakuutuksen tarkoituksissa ETA-valtio on Yhdistynyt Kuningaskunta. 10. KYSELYT JA VALITUKSET Pyrimme tarjoamaan aina ensiluokkaista palvelua, mutta on mahdollista, että mielestäsi tämä tavoite ei aina toteudu. Jos haluat tehdä valituksen tai sinulla on kysyttävää koskien tätä vakuutusta, sen hallintaa tai sen vahinkovakuutukseen perustuvien vaatimusten käsittelyä, ota yhteys Delliin, jonka yhteystiedot löytyvät laskustasi tai paikalliselta Dellin verkkosivustolta. Jos haluat tehdä valituksen tai sinulla on kysyttävää koskien varkausvakuutukseen perustuvien vaatimusten käsittelyä tämän vakuutuksen puitteissa tai koskien tämän vakuutuksen ehtoja, ota yhteyttä TWG Services Limitediin sähköpostitse osoitteeseen tai kirjoittamalla osoitteeseen the Claims Manager of TWG Services Limited, The Aspen Building, Floor 2, Vantage Point Business Village, Mitcheldean, Gloucestershire, GL17 0AF, United Kingdom. TWG Services Limited käsittelee kysymykset ja valitukset London General Insurance Company Limitedin puolesta.

10 Jos valitusta ei ratkaista sinua tyydyttävällä tavalla, voit kuuden (6) kuukauden sisällä lopullisesta päätöksestä ottaa yhteyden seuraavaan tahoon: Financial Ombudsman Service, Exchange Tower, Harbour Exchange Square, London, E14 9GE, United Kingdom, tai soittaa numeroon tai ja kuvailla selkeästi valituksen luonteen ja osapuolen, jolle alun perin esitit valituksen. Mikään yllä mainittu ei vaikuta mahdolliseen oikeuteesi käyttää puhevaltaa. 11. VÄÄRÄT TIEDOT Vakuutusta haettaessa ja vaatimusta lähetettäessä sinun tai kenen tahansa puolestasi toimivan on kohtuullisen huolellisesti vastattava kaikkiin kysymyksiin rehellisesti ja parhaan tietosi mukaisesti. Tämän laiminlyöminen saattaa vaikuttaa vakuutuksen voimassaoloon tai vaatimuksesta aiheutuvaan maksuun. 12. KORVAUS London General Insurance Company Limited toimii Financial Services Compensation Scheme (FSCS) -korvausjärjestelmän piirissä. Sinulla voi olla oikeus saada järjestelmästä korvaus, jos emme täytä velvollisuuksiamme. Järjestelmä kattaa 90 % yleisten vakuutussopimusten vaatimussummasta ilman ylärajaa. Lisätietoja korvausjärjestelmän järjestelyistä saa ottamalla yhteyden FSCS:hen soittamalla numeroon tai tai kirjoittamalla osoitteeseen Financial Services Compensation Scheme, 10 th Floor, Beaufort House, 15 Botolph Street, London, EC3A 7QU, United Kingdom. 13. STATUSTIEDOT Tämän vakuutussopimuksen on allekirjoittanut London General Insurance Company Limited, yksityinen osakehytiö, joka on perustettu Englannissa ja jonka rekisteröity päätoimisto sijaitsee osoitteessa Integra House, Floor 2, Vicarage Road, Egham, Surrey TW20 9JZ, United Kingdom. Rekisteröintunumero: London General Insurance Company Limited on Prudential Regulation Authorityn valtuuttama, ja sitä säätelee Financial Conduct Authority ja Prudential Regulation Authority, FRN Nämä tiedot ovat saatavilla FCA:n sivustolta osoitteessa TIETOSUOJA Vakuutuksenantaja, Dell ja muut Dell-yhtymän yritykset yhdessä vastaavien edustajiensa ja aliurakoitsijoidensa kanssa saattavat kerätä, käyttää, säilyttää, siirtää ja muutoin käsitellä sinuun liittyviä henkilökohtaisia tietoja liittyen vakuutusturvan hallintaan ja allekirjoittamiseen, vaatimusten käsittelyyn, petoksen paljastamiseen ja estämiseen, lakivaatimusten noudattamiseen ja markkinointiin. Henkilökohtaisia tietojasi saatetaan siirtää näitä tarkoituksia varten EU:n ulkopuolisiin maihin. Huomaathan, että puheluita saatetaan nauhoittaa koulutus- ja valvontatarkoituksissa. Kohtuullisiin ja asianmukaisiin toimenpiteisiin ryhdytään sen varmistamiseksi, että henkilökohtaiset tietosi pidetään turvassa ja että niitä käytetään tämän lausekkeen mukaisesti. Sinulla on oikeus pyytää kopio säilyttämistämme sinua koskevista henkilökohtaisista tiedoista ja korjata kaikki mahdolliset epätäsmällisyydet tiedoissasi. Voit esittää tällaisen pyynnön lähettämällä Dellille sähköpostin osoitteeseen privacy@dell.com. Jos haluat pyytää vakuutuksenantajan säilyttämiä sinua koskevia henkilökohtaisia tietoja, ota yhteys suoraan vakuutuksenantajaan customer.relations@thewarrantygroup.com.

MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS

MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS MICROSOFT COMPLETE FOR BUSINESS VAKUUTUSSOPIMUS TÄMÄ ASIAKIRJA ON TODISTUS SIITÄ, ETTÄ Vakuutuksenantajalla on velvollisuus suorittaa Sinulle tässä Vakuutussopimuksessa mainitut korvaukset jäljempänä esitettyjen

Lisätiedot

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat

Bosch-lämpöpumput. Takuu antaa lisäturvaa. Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-lämpöpumput Takuu antaa lisäturvaa Uudella Bosch-lämpöpumpullasi on tehdastakuu, joka kattaa kaikki lämmityslaitteeseen kuuluvat Bosch-osat. Laatua kautta linjan Meille Boschilla laatu on pääosassa

Lisätiedot

Vakuutusoikeus. Vakuutusoikeuden keskeiset lähtökohdat. Vakuutustoiminta

Vakuutusoikeus. Vakuutusoikeuden keskeiset lähtökohdat. Vakuutustoiminta Vakuutusoikeus Vakuutusoikeuden keskeiset lähtökohdat Käsittää sekä yksityisoikeuteen, että julkisoikeuteen kuuluvia säännöksiä. Vakuutussopimuslaki (543/1994) ja erityislait esim. laki oikeusturvavakuutusten

Lisätiedot

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS

IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA LUONNOS 20.4.2015 IT2015 EKT ERITYISEHTOJA OHJELMISTOJEN TOIMITUKSISTA KETTERIEN MENETELMIEN PROJEKTEILLA 1 1.1 SOVELTAMINEN Näitä erityisehtoja sovelletaan ohjelmistojen tai niiden osien toimituksiin ketterien

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Tässä olevat tiedot voivat

Lisätiedot

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas

Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Varmuuskopiointi ja palauttaminen Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ja Windows Vista ovat Microsoft Corporationin tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä

Lisätiedot

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS

Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS 1 (6) v 2.1 Lilli Huolenpito PALVELUKUVAUS Sisällysluettelo 1 Palvelun yleiskuvaus ja palveluvaihtoehdot... 3 2 Palvelun sisältö... 3 2.1 Lilli Huolenpito Mini... 4 2.2 Lilli Huolenpito Perus... 4 2.3

Lisätiedot

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400

Ryhma 001 RESERVILAISTEN&RESERVIUPSEERIEN AMPUMATILAISU. Vakuutettuja 400 VAKUUTUSKIRJA Sivu Ryhmatapatu rmavakuutus 1 Vakuutustunnus 25.11.2010 70090201950 Asiakastunnus 20532702 RESERVILAISLIITTO RY DOBELNINKATU 2 00260 HELSINKI Vakuutuksenottaja Vakuutuskausi Maksu e RESERVILAISLIITTO

Lisätiedot

Henkilökohtaisen tietokoneen vakuutussopimus - Ehdot. CompleteCare

Henkilökohtaisen tietokoneen vakuutussopimus - Ehdot. CompleteCare Henkilökohtaisen tietokoneen vakuutussopimus - Ehdot CompleteCare 1. Johdanto Edut, joihin olette oikeutettu, riippuvat valitsemanne vakuutusturvan kattavuudesta, sellaisena kuin se ilmenee vakuutuskirjastanne.

Lisätiedot

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen

Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen Vapaaehtoisen MATA-työtapaturmavakuutuksen vakuutusehdot Vakuuttavaa hyvinvointia Mela Nämä vakuutusehdot koskevat maatalousyrittäjien tapaturmavakuutuslain 21 :n 1 momentin mukaista vapaaehtoista työtapaturmavakuutusta.

Lisätiedot

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON. NAANTALIN KAUPUNKI Vesihuoltolaitos Käsityöläiskatu 2 21100 NAANTALI TEOLLISUUSJÄTEVESISOPIMUS xx.xx.xxxx SOPIMUS TEOLLISUUSJÄTEVESIEN JOHTAMISESTA NAANTALIN KAU- PUNGIN VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKOSTOON.

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

F-Secure Mobile Security. Android

F-Secure Mobile Security. Android F-Secure Mobile Security Android F-Secure Mobile Security Sisällysluettelo 3 Sisällys Luku 1:Asennus...5 Asentaminen...6 Aktivointi...7 Luku 2:Luottamuksellisten tietojen suojaaminen...9 Anti-Theftin

Lisätiedot

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Lainamäärät erityisesti asuntoluottojen määrät ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja laina-ajat pidentyneet. Moni lainanottaja mitoittaa luottonsa melko tarkkaan

Lisätiedot

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen.

Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 1. Yleistä Näissä ehdoissa määritellään ne ehdot, joilla Risicum Oyj (myöhemmin luotonantaja) myöntää lainan (50 1000 ) asiakkailleen. 2. Lainan myöntämisen yleiset edellytykset Luotonantaja voi myöntää

Lisätiedot

Compaqin takuu Presario-tuotteille

Compaqin takuu Presario-tuotteille 1 Compaqin takuu Presario-tuotteille Compaq antaa tälle laitteistolle materiaali- tai valmistusviat kattavan takuun, joka sisältää seuraavat takuupalvelut 12 kuukauden korjaamotakuu (ilmaiset osat ja korjaustyö)

Lisätiedot

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA

2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan turvat Vastuuturva Oikeusturva 2.2 Vakuutettu toiminta 3 ERITYISESTI HUOMIOITAVAA 1 Asiakastunnus 109024153 Woltman Group Oy Paciuksenkaari 16 B 64 00270 HELSINKI VAKUUTUSSOPIMUS 16-522-521-2 Vakuutuskirja muodostuu seuraavista osista: 1 YLEISTÄ 1 YLEISTÄ 2 YRITYSVAKUUTUS 2.1 Toiminnan

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA LUKONVAIHTO LÅFI2011:2

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA LUKONVAIHTO LÅFI2011:2 MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA LUKONVAIHTO LÅFI2011:2 1 Vakuutuksen kattavuus Vakuutus korvaa vakuutuksenottajan asunnon lukkojen vaihtamisesta aiheutuvat kulut, jos avaimet on varastettu. Vakuutus on luonteeltaan

Lisätiedot

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. VaraAvain vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.9.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 15.10.2012 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194708) vakuutuksenantaja

Lisätiedot

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin.

Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. VaraAvain vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.6.2015 alkaen ja niitä sovelletaan 1.6.2015 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001196191) vakuutuksenantaja

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Sopimusrajoja koskevat ohjeet

Sopimusrajoja koskevat ohjeet EIOPABoS14/165 FI Sopimusrajoja koskevat ohjeet EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1 60327 Frankfurt Germany Tel. + 49 6995111920; Fax. + 49 6995111919; email: info@eiopa.europa.eu site: https://eiopa.europa.eu/

Lisätiedot

Palvelun kuvaus Kannettavan tietokoneen jäljitys- ja palautuspalvelu sekä Etätiedonpoistopalvelu

Palvelun kuvaus Kannettavan tietokoneen jäljitys- ja palautuspalvelu sekä Etätiedonpoistopalvelu Palvelun kuvaus Kannettavan tietokoneen jäljitys- ja palautuspalvelu sekä Etätiedonpoistopalvelu Palvelun yleiskuvaus Delliltä on saatavana kannettavan tietokoneen jäljitys- ja palautuspalvelu sekä etätiedonpoistopalvelu

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Kuinka ostaa verkkokaupasta

Kuinka ostaa verkkokaupasta Kuinka ostaa verkkokaupasta Verkkokaupan käyttäjäksi rekisteröityminen Pääset verkkokauppaan käyttäjänimen ja salasanan avulla. Voit rekisteröityä käyttäjäksi kassassa napsauttamalla painiketta Luo tili?.

Lisätiedot

PALVELUIDEN TOIMITTAMINEN EDELLYTTÄÄ SOPIMUKSEN TAI OSTOTODISTUKSEN REKISTERÖINTIÄ.

PALVELUIDEN TOIMITTAMINEN EDELLYTTÄÄ SOPIMUKSEN TAI OSTOTODISTUKSEN REKISTERÖINTIÄ. PrimeSupport tukisopimus PS.UPA-PC700.123.1 / PS.UPA-PC700.12X.1 Version 1.0 10/2008 Tässä asiakirjassa on tietoja Sonyn kanssa solmimastasi PrimeSupporttukisopimuksesta. Lue asiakirja huolellisesti. Tukipalveluiden

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä?

TIETOSUOJASELOSTE. Yleistä. Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? Mitä henkilötietoja minusta kerätään ja mistä lähteistä? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

NOKIAN VALMISTAJAN RAJOITETTU TAKUU NOKIA WINDOWS PHONELLE

NOKIAN VALMISTAJAN RAJOITETTU TAKUU NOKIA WINDOWS PHONELLE NOKIAN VALMISTAJAN RAJOITETTU TAKUU NOKIA WINDOWS PHONELLE HUOM! Tämä valmistajan rajoitettu takuu ( Takuu ) koskee vain aitoja Nokia-tuotteita, joissa on Windows Phone -käyttöjärjestelmä, jonka on myynyt

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Happy CARE - TUOTEVAKUUTUS KODIN PIENLAITTEILLE

Happy CARE - TUOTEVAKUUTUS KODIN PIENLAITTEILLE Happy CARE - TUOTEVAKUUTUS KODIN PIENLAITTEILLE 2 gigantti.fi ME AUTAMME SINUA TOIMITUS & ASENNUS Voimme toimittaa ja asentaa uudet tuotteesi sekä toimittaa vanhat laitteesi asianmukaiseen kierrätykseen.

Lisätiedot

KodinOmavastuu vakuutus

KodinOmavastuu vakuutus KodinOmavastuu vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.3.2013 alkaen ja niitä sovelletaan 4.3.2013 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194935)

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-,

Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, GODMORGON Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGON-kylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, NORRVIKEN- ja BREDVIKEN-pesualtaat sekä GODMORGON-lokerikot

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18

GODMORGON. GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 GODMORGON GODMORGON_GUARANT_FY13_FI.indd 1 7.8.2012 17.18 Päivittäinen käyttö vaatii kylpyhuonekalusteilta paljon. GODMORGONkylpyhuonekalusteet ja GODMORGON-jalat, VITVIKEN-, ODENSVIK-, BRÅVIKEN-, EDEBOVIKEN-

Lisätiedot

Sisältö 2 Easywalker june jalkatuki 2 Jalkatuki 3 Kunnossapito 3 Takuuehdot

Sisältö 2 Easywalker june jalkatuki 2 Jalkatuki 3 Kunnossapito 3 Takuuehdot 1 2 3 4 5 6 Sisältö 2 Easywalker june jalkatuki 2 Jalkatuki 3 Kunnossapito 3 Takuuehdot FI - 1 Easywalker june jalkatuki Onnittelut easywalker june jalkatuen hankinnasta. Easywalker june jalkatuen suunnittelussa

Lisätiedot

Autolla ulkomaille. Voimassa 1.6.2015 alkaen

Autolla ulkomaille. Voimassa 1.6.2015 alkaen Autolla ulkomaille Voimassa 1.6.2015 alkaen Liikenteessä vahinko voi yllättää huolellisenkin matkalaisen Tästä oppaasta on apua, jos joudut ulkomailla liikenneonnettomuuteen. Opas sisältää toimintaohjeita

Lisätiedot

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1 (5) SATASERVICEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ 1. Yleistä Me Sataservice-konsernissa kunnioitamme tietosuojaasi. Tätä tietosuojakäytäntöä sovelletaan työnhakijoihin, työntekijöihin, käyttäjiin; jotka käyttävät

Lisätiedot

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA

SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1 (5) SOPIMUS KLAUKKALAN VANHUSTENTALON LIIKUNTASALIN KUNTOSALILAITTEIDEN HANKINNASTA 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Tilaajan yhteyshenkilö Toimittaja: Y-tunnus: Toimittajan yhteyshenkilö 2. Sovellettavat

Lisätiedot

Tapahtumat.infon käyttöehdot

Tapahtumat.infon käyttöehdot Tapahtumat.infon käyttöehdot Näitä verkkopalveluiden käyttöehtoja sovelletaan Tapahtumat.info:n (jäljempänä palveluntarjoaja) tuottamiin ja ylläpitämiin verkkopalveluihin. Verkkopalvelut tarkoittavat näissä

Lisätiedot

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu?

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? 1 Mistä asuntopalvelumme koostuu? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme

Lisätiedot

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro:

Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VASTAANOTTOTILOJA KOSKEVA VUOKRASOPIMUS VUOKRANANTAJA Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y- tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRALAINEN Nimi: Osoite: Puhelin/sp: Y-tunnus/kaupparekisteri nro: VUOKRAUKSEN KOHDE VUOKRASOPIMUKSEN

Lisätiedot

PIKAOPAS MODEM SETUP

PIKAOPAS MODEM SETUP PIKAOPAS MODEM SETUP Copyright Nokia Oyj 2003. Kaikki oikeudet pidätetään. Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...1 2. MODEM SETUP FOR NOKIA 6310i -OHJELMAN ASENTAMINEN...1 3. PUHELIMEN VALITSEMINEN MODEEMIKSI...2

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat

IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut IKEA 365+ -ruoanlaittoastiat on tarkoin testattu, jotta voisimme olla varmoja,

Lisätiedot

KENTEK OY TIETOSUOJASELOSTE TIIVISTELMÄ

KENTEK OY TIETOSUOJASELOSTE TIIVISTELMÄ KENTEK OY TIETOSUOJASELOSTE TIIVISTELMÄ Vieraillessasi verkkosivuillamme, emme kerää sinusta mitään henkilökohtaista informaatiota. Tämä verkkosivu kerää ainoastaan henkilötietoja, joita itse syötät, kuten

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN Yleiset säännökset Puolan tasavallassa Euroopan unionin kansalaisen oleskelua koskeva asia on hoidettava välittömästi, kun taas sellaisen

Lisätiedot

Henkivakuutussopimusten ehtojen muuttaminen vahinkokehityksen tai korkotason muutoksen johdosta

Henkivakuutussopimusten ehtojen muuttaminen vahinkokehityksen tai korkotason muutoksen johdosta Kannanotto 1/2013 1 (5) Henkivakuutussopimusten ehtojen muuttaminen vahinkokehityksen tai korkotason muutoksen johdosta 1 Yleistä 2 Säädöstausta Henkivakuutusyhtiöt solmivat asiakkaidensa kanssa pääsääntöisesti

Lisätiedot

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen.

Romlab.com myy tuotteita myös alle 18-vuotiaille asiakkaille sillä ehdolla, että holhooja antaa suostumuksen ostosten tekemiseen. Seuraavia ehtoja sovelletaan Romlab.com ja sen asiakkaiden välisessä suhteessa Internetin välityksellä tapahtuvassa kaupassa. Romlab.com myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille sekä yrityksille

Lisätiedot

YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)...

YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)... Sisällysluettelo YLEISTÄ... 2 I MÄÄRÄYKSET ASIAMIEHILLE (KUMOTTU)... 2 1 Asiamiesten rekisteröinti (kumottu)... 2 2 Sijoittautumisvapauden ja palvelujen tarjoamisen vapauden käyttämisestä ilmoittaminen

Lisätiedot

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA POLKUPYÖRÄ CYFI2011:2

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA POLKUPYÖRÄ CYFI2011:2 MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA POLKUPYÖRÄ CYFI2011:2 1 Vakuutuksen kattavuus Vakuutus korvaa sen määrän (omavastuun), jolla vakuutuksenottajan kotivakuutusyhtiö on vähentänyt polkupyörävarkaudesta saatavaa vahingonkorvausta.

Lisätiedot

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE

TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE TIETOTURVAOHJE ANDROID-LAITTEILLE 7.3.2015 ATK Seniorit Mukanetti ry / Android-kerho 2 1. Mitä teet, jos laite katoaa tai varastetaan Turvatoimet etukäteen: Kirjoita yhteystietosi laitteen takakanteen:

Lisätiedot

Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11. Voimassa 1.7.2011 alkaen

Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11. Voimassa 1.7.2011 alkaen Liite verkkopalveluehtoihin koskien sähköntuotannon verkkopalvelua Tvpe 11 Voimassa 1.7.2011 alkaen Energiateollisuus ry:n suosittelema LIITE VERKKOPALVELUEHTOIHIN KOSKIEN SÄHKÖNTUOTANNON VERKKOPALVELUA

Lisätiedot

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13

FAVORIT. FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 FAVORIT FAVORIT_GUARANT_FY13_FI.indd 1 8.8.2012 9:13:13 Päivittäinen käyttö vaatii ruoanlaittoastioilta paljon. FAVORIT on korkealaatuinen ruoanlaittoastiasarja. Sarjan tuotteet testataan huolellisesti,

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA Päivämäärä / Datum /Date Nro / Nr / No. 8.9.2004 824/520/2004 Jakelussa mainitut JULKINEN VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA ASIANOSAINEN Finnet Com

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta

Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta Apu ja hyvitys Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta Tämä ilmoitus on pakollinen Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

Liite 3. Puitesopimusmalli

Liite 3. Puitesopimusmalli PUITESOPIMUS 1. PUITESOPIMUSTOIMITTAJA Pankkiyhteys: Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: 2. TILAAJA Oy Helsingin Asuntohankinta Ab Yhteyshenkilö: Yhteystiedot: Tukholmankatu 2, 3. kerros, 00250 Helsinki 3. SOPIMUKSEN

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se, että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ

TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ 1 (5) TARJOUSPYYNTÖ TELAKKAKADUN KOULUN OHUTPÄÄTTEISTÄ Äänekosken kaupunki pyytää tarjoustanne. Tuoteryhmä Tietokonepäätteet Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi Joulukuu 2012. Ohutpäätteiden

Lisätiedot

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas

Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas Nokia autoluuri Asennusohje Käyttöopas HSU-4 CUW-3 9232831 2. painos 2004-2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain

Lisätiedot

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa

Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa Skanskan vakiosopimusehdot materiaalihankinnassa 1.9.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. SOPIMUSASIAKIRJAT... 2 1.1 Ehtojen tulkinta... 2 1.2 Tarjous... 2 1.3 Sopimusasiakirjojen pätevyysjärjestys... 2 2. MYYJÄN

Lisätiedot

SIIRTOJÄRJESTELYN YHTEENVETO

SIIRTOJÄRJESTELYN YHTEENVETO HENKIVAKUUTUS- JA JÄLLEENVAKUUTUSLIIKETOIMINNAN SIIRTO FINANCIAL ASSURANCE COMPANY LIMITED:LTÄ JA PITKÄAIKAISVAKUUTUSTEN JÄLLEENVAKUUTUSLIIKETOIMINNAN SIIRTO FINANCIAL INSURANCE COMPANY LIMITED:LTÄ AXA

Lisätiedot

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota.

Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Jos kieliversioiden välillä esiintyy ristiriitaisuuksia, sovelletaan suomenkielistä versiota. Avainturva-vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.12.2012 alkaen ja niitä sovelletaan 1.12.2012 tai sen jälkeen

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496

Käyttöoppaasi. F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859496 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID. Löydät kysymyksiisi vastaukset F-SECURE MOBILE SECURITY 6 FOR ANDROID

Lisätiedot

Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas. 9238687 1. painos

Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas. 9238687 1. painos Nokia Muunnin (CA-55) Asennusopas 9238687 1. painos Copyright 2005 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän asiakirjan sisällön jäljentäminen, jakeleminen tai tallentaminen kokonaan tai osittain on kielletty

Lisätiedot

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät

Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät EKTORP Päivittäinen käyttö vaatii sohvilta ja lepotuoleilta paljon. EKTORP-tuotteet testataan huolellisesti, jotta voimme olla varmoja, että ne täyttävät tiukimmat kotikäytölle asetetut laatu- ja kestävyysvaatimukset

Lisätiedot

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013

Pertti Pennanen License 1 (7) EDUPOLI ICTPro1 23.10.2013 License Pertti Pennanen License 1 (7) SISÄLLYSLUETTELO Lisenssien hallinta... 2 Lisenssisopimus... 2 Yleisimmät lisensiointimallit... 2 OEM lisenssi... 3 Kelluva lisenssi... 3 Työasemakohtainen lisenssi...

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS

ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS ASUNTO-OSAKEHUONEISTOSSA TEHTÄVÄSTÄ KUNNOSSAPITO- JA MUUTOSTYÖSTÄ ILMOITUS Sivu 1/2 TALOYHTIÖ Asunto-osakeyhtiön nimi ja osoite Huoneiston numero OSAKAS Huoneiston osakkeenomistajan nimi ja puhelinnumero

Lisätiedot

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa TOIMEKSIANTOSOPIMUS A. Toimeksisaaja Toimeksiannon toimeksisaaja on. Toimeksiannon vastuulakimies on Jussi Kari. Turre Legal voi käyttää myös muita lakimiehiä palvelun toteuttamiseen. B. Palvelut suorittaa

Lisätiedot

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010

YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 Yl 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 001 1.1.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. Eräiden vakuutussopimuksessa käytettyjen termien merkitys 2. Sopimuksen tekeminen ja voimassa pitäminen 3. Vakuutussopimuksen lakkaaminen 4. Vakuutusmaksun

Lisätiedot

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen

PIKAOPAS. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen PIKAOPAS Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen Sisällysluettelo 1. Johdanto...1 2. Mitä tarvitaan...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers -ohjainten asentaminen...2 3.1 Ennen asennusta...2

Lisätiedot

Siilinjärven kunta. Leasingsopimus (limiitti) LC

Siilinjärven kunta. Leasingsopimus (limiitti) LC Siilinjärven kunta Leasingsopimus (limiitti) 072821-LC01-000-000 3 Step IT Oy (jäljempänä Vuokralleantaja ), Y-tunnus 2161942-7, Mechelininkatu 1a, 00180 Helsinki, vuokraa Vuokralleottajalle tämän sopimuksen

Lisätiedot

Ilmankäsittelykone Huoltokirja

Ilmankäsittelykone Huoltokirja -SV 10-05-10V.A001 Sisällys 1 Takuuehdot... 1 1.1 Takuuaika... 1 1.2 Takuun sisältö... 1 1.3 Yleiset takuun rajoitukset... 1 1.4 Takuun rajoitukset... 1 1.5 Huoltoehdot takuuaikana... 1 1.6 Toimenpiteet

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA HENKILÖTODISTUS IDFI2011:2

MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA HENKILÖTODISTUS IDFI2011:2 MÄÄRÄYKSET KATTAVUUDESTA HENKILÖTODISTUS IDFI2011:2 1 Vakuutuksen kattavuus 1. Kulut henkilötodistuksen uudesta hankinnasta Vakuutus korvaa kulut, jotka aiheutuvat varastetun henkilötodistuksen, ajokortin,

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Fortum OmavastuuPlus vakuutus

Fortum OmavastuuPlus vakuutus Fortum OmavastuuPlus vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 18.3.2014 alkaen ja niitä sovelletaan 18.3.2014 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001195543)

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011

OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 Om 1 OMAISUUSVAKUUTUKSEN YLEISET EHDOT 100 1.1.2011 101 OMAISUUSVAKUUTUKSESSA KÄYTETTÄVIÄ KÄSITTEITÄ Jälleenhankinta-arvo Käypä arvo Nykyarvo Vakuutusmäärä Ensivastuu Jäännösarvo Jälleenhankinta-arvolla

Lisätiedot

Vuokra-Auton Omavastuu / Vakuusmaksun Takaisinmaksuturva

Vuokra-Auton Omavastuu / Vakuusmaksun Takaisinmaksuturva Vuokra-Auton Omavastuu / Vakuusmaksun Takaisinmaksuturva Sisältö Sivu Tärkeät puhelinnumerot 1 Yhteenveto kattavuudesta 1 Tärkeitä tietoja 2 Määritelmät 3 Yleiset rajoitukset 3 Ehdot 4 Korvauksen hakeminen

Lisätiedot

1. YLEISTÄ SC4000 1 SC4000 K Ä Y T T Ö O H J E K I R J A

1. YLEISTÄ SC4000 1 SC4000 K Ä Y T T Ö O H J E K I R J A 1. YLEISTÄ 1. YLEISTÄ... 3 1.1. NOSTOLAVAN KUVAUS... 3 1.2. PERUSLAITEKOKONAISUUS PYÖRÄ- ALUSTAISENA 12.5 M PITKÄLLÄ TYÖLAVALLA... 8 1.3. TAKUUEHDOT... 11 1 2 1. YLEISTÄ 1.1. NOSTOLAVAN KUVAUS Scaninterin

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy

Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen. Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekuntien ja isännöitsijöiden vastuut ja vakuuttaminen Tieisännöitsijöiden neuvottelupäivä 8.10.2015 Erkki Nieminen If Vahinkovakuutusyhtiö Oy Tiekunnat Yksityiset tiet ovat yksityisten kiinteistönomistajien

Lisätiedot

Huoltotiedote. Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat. Koskee malleja. Kaatumisosoitin

Huoltotiedote. Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat. Koskee malleja. Kaatumisosoitin Huoltotiedote Moottorien kuljetusvauriot ja puuttuvat osat N:o 98-17c Koskee malleja Kaatumisosoitin HUOMAUTUS Tämä tiedote päivittää Mercury/Mariner huoltotiedotetta 97-19 ja Force huoltotiedotetta 97-15.

Lisätiedot

Vakuutusehdot ja muut vakuutusta koskevat asiakirjat ovat saatavissa suomeksi, ja sopimussuhteen hoidossa käytettävä kieli on suomi.

Vakuutusehdot ja muut vakuutusta koskevat asiakirjat ovat saatavissa suomeksi, ja sopimussuhteen hoidossa käytettävä kieli on suomi. DELL Tuotevakuutus vahinkojen varalta: Avainasiat Suomi Tässä tuoteselosteessa kerrotaan lyhyesti, mitä Dellin tuotevakuutus kattaa. Tämä asiakirja ei sisällä kaikkia vakuutusehtoihin sisältyviä korvausehtoja.

Lisätiedot

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista.

Tilauksen kohteena olevan tuotteen ja/tai palvelun toimitus. Asiakkaan antamien tietojen nojalla laadittu ehdotus hankinnan ehdoista. Yleiset sopimusehdot 1 Määritelmät Nämä ovat DC Net Works Oy:n (jäljempänä Toimittaja) tuottamissa hankintapalveluissa käytetyt yleiset sopimusehdot. Sopimus syntyy Tilaajan ja Toimittajan välillä Tilaajan

Lisätiedot

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1

MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT. Yleisiä määräyksiä 1 MATA-EHDOT vapaa-aika 1 (5) MAATALOUSYRITTÄJIEN TAPATURMAVAKUUTUSLAIN 21 :N 5 MOMENTIN MUKAISEN VAPAA- AJAN TAPATURMAVAKUUTUKSEN VAKUUTUSEHDOT Yleisiä määräyksiä 1 Vakuutuksenottaja on maatalousyrittäjien

Lisätiedot

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY

A V E R ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA AVER ASIANAJOTOIMISTO OY A V E R 1 (5) ETÄMYYNNIN ENNAKKOTIEDOT / KOSKEE HELPMEANS-VERKKOKAUPAN ASIAKKAIDEN TOIMEKSIANTOSOPIMUKSIA 1 Osapuolet 1.1 (jäljempänä asiakas ) 1.2 Aver Asianajotoimisto Oy Fredrikinkatu 25 A 24 00120

Lisätiedot

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään?

Mihin tarkoitukseen henkilötietojani kerätään ja käsitellään? TIETOSUOJASELOSTE Yleistä Jotta voimme palvella sinua parhaamme mukaan, edellyttää se että keräämme ja käsittelemme joitakin sinua koskevia tietoja. Arvostamme kuitenkin yksityisyyttäsi ja olemme sitoutuneet

Lisätiedot