Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva"

Transkriptio

1 Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

2 Lainamäärät erityisesti asuntoluottojen määrät ovat vuosi vuodelta kasvaneet ja laina-ajat pidentyneet. Moni lainanottaja mitoittaa luottonsa melko tarkkaan säännöllisten tulojensa mukaan olettaen, että niissä ei tapahdu muutoksia. Pitkän laina-ajan kuluessa ehtii kuitenkin tapahtua monenlaista. Siksi on viisasta varautua jo ennakolta luoton takaisinmaksuturvalla lainanottajan merkittävimpiin riskeihin, jotka toteutuessaan voivat horjuttaa perheen taloutta suurestikin. Takaisinmaksuturva auttaa selviämään lainan takaisinmaksusta ja pitämään perheen talouden tasapainossa seuraavissa tilanteissa: Vakava sairaus (vain yrittäjät) korvataan jäljellä oleva, vakuutettu luoton määrä, kuitenkin enintään euroa. Sairausloma sairauden tai tapaturman aiheuttama työkyvyttömyys maksetaan luoton vakuutetun kuukausierän suuruisia kuukausikorvauksia, enintään euroa/kk. Tapaturmainen pysyvä haitta korvataan jäljellä oleva, vakuutettu luoton määrä, kuitenkin enintään euroa. Työttömyys (vain palkansaajat) maksetaan luoton vakuutetun kuukausierän suuruisia kuukausikorvauksia, enintään euroa/kk. Kuolema korvataan jäljellä oleva, vakuutettu luoton määrä, kuitenkin enintään euroa. Tämä esite ei ole täydellinen kuvaus luoton takaisinmaksuturvasta. Tietoa eri turvavaihtoehdoista, niiden sisällöstä ja niihin liittyvistä korvausrajoituksista on tuoteselosteessa, jonka saa osuuspankeista sekä OP-verkkopalvelusta osoitteesta op.fi. Vakuutusehdoissa on vakuutuskorvausten tarkat ja yksityiskohtaiset perusteet. Yleisistä korvausrajoituksista on säädetty vakuutussopimuslaissa. Luoton takaisinmaksuturvan myöntävät AXA ja OP-Henkivakuutus Oy yhdessä. Turvan työkyvyttömyyden-, työttömyyden ja vakavan sairauden varalta myöntää vakuutusyhtiö Financial Insurance Company Limited (osa AXAa), Suomen sivuliike. Osakeyhtiömuotoiset yhtiöt on rekisteröity Englannissa, niiden kotipaikka on Lontoo ja osoite on Building 6, Chiswick Park, 566 Chiswick High Road, London W4 5HR, England. Suomen sivuliikkeen osoite on AXA, Hämeentie 19, Helsinki. Henki- ja tapaturmaisen pysyvän haitan vakuutukset myöntää OP-Henkivakuutus Oy, joka on OP Ryhmän kokonaan omistama henkivakuutusyhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee osoitteessa Gebhardinaukio 1, Helsinki..

3 Miksi takaisinmaksuturva? Tiesitkö, mitä kaikkea meille suomalaisille tilastojen mukaan sattuu ja tapahtuu vuosittain tai jopa päivittäin? Noin vammaan johtavaa tapaturmaa vuosittain, joista vajaat tapahtuu vapaa-ajalla. Kaikista tapaturmista , ja vapaa-ajan tapaturmista noin , johtaa sairaalahoitoon. Joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään. Päivittäin 9 työikäistä saa aivohalvauksen. Noin työikäistä ihmistä kuolee vuosittain. Näistä tapaturmissa noin Tulisitko toimeen ansiosidonnaisella työttömyys- tai sairauspäivärahallasi? Hyväkään koulutus tai ammattitaito ei nykyisin takaa työpaikan pysyvyyttä kuten aiemmin. Myös nuoret, hyväkuntoiset ihmiset voivat menettää työkykynsä tilapäisesti tai pysyvästi tai joutua työttömäksi. Tiesitkö, millaista turvaa saat yhteiskunnalta, jos joudut sairauslomalle tai jäät työttömäksi? Selviäisitkö sinä ja perheesi säännöllisistä menoistanne tällaisten korvausten varassa? Suomalaisten henkivakuutusturva Suomalaiset ovat huolehtineet hyvin autojen ja kotien vakuutusturvasta, mutta henkivakuutus on vain noin 37 %:lla. Noin 60 %:lla henkivakuutuksen ottaneista korvausmäärä on alle euroa. Kolmanneksella jopa alle euroa. Summat ovat erittäin pienet verrattuna perheiden tarpeisiin. Onko sinun perheesi vakuutusturva oikealla tasolla? Laske oman vakuutusturvasi tarve alla olevan laskelman avulla Tarkista, onko nykyinen henkivakuutusturvasi riittävä Perheen lainat + Perheen huoltajien vuoden bruttotulot + Huollettavien lasten lukumäärä x /lapsi + Henkivakuutusturvan kokonaistarve = Voimassaoleva henkivakuutusturva - Nykyiset varat (säästöt ja sijoitukset) - Henkivakuutusturvan lisätarve = Muista, että perheenjäsenet tarvitsevat myös muuta henkilövakuutusturvaa kuten vakuutuksen vakavan sairauden, hoitokulujen ja tapaturman varalta. Onko perheesi vakuutusturva tältä osin riittävän kattava ja ajan tasalla? Ansiosidonnainen työttömyys- ja sairauspäiväraha vuonna 2016 Lähde: Kela.fi ja ytk.fi

4 Miten perheesi selviäisi taloudellisesti, jos... Arvioi lopuksi lainanhoidon riskit omalta osaltasi vastaamalla alla olevan riskikartoituksen kysymyksiin ja pohdi lopputuloksen pohjalta vakuutusturvasi sekä taloudellisten puskureittesi, säästöjen ja sijoitusten, riittävyyttä. 1 Palkkatulot pienenisivät tilapäisesti tai pysyvästi keskimäärin noin 60 %:iin normaalista sairastumisen tai onnettomuuden vuoksi Palkkatulojen pienentyminen aiheuttaisi Totesitko, että jokin tai jopa useampikin luetelluista riskeistä voisi toteutua myös sinun kohdallasi ja että et selviäisi ilman lisäjärjestelyjä lainanhoitokuluista, jos joutuisit elämään sairauspäivärahalla tai jäisit pelkän työttömyyskorvauksen varaan perheesi ei selviäisi lainanhoidosta, jos sinä tai lainakumppanisi menehtyisi vakuutusturvasi on puutteellinen sinulla ei ole riittäviä säästöjä tai sijoituksia tällaisten tilanteiden varalta. vähäisiä taloudellisia ongelmia merkittäviä taloudellisia ongelmia erittäin merkittäviä taloudellisia ongelmia. 2 Työttömyyden seurauksena tulot pienenisivät tilapäisesti noin puoleen normaalista uuden työpaikan löytäminen kestäisi odotettua pidempään joutuisit kouluttautumaan uudelleen. Työttömyys aiheuttaisi vähäisiä taloudellisia ongelmia merkittäviä taloudellisia ongelmia erittäin merkittäviä taloudellisia ongelmia. Suosittelemme silloin luoton takaisinmaksuturvan ottamista lainojen takaisinmaksun turvaksi. Se tuo näissä ongelmatilanteissa sinulle ja perheellesi lisätuloa, joka auttaa selviämään lainan maksamisesta ja pitämään perheen talouden tasapainossa. 3 Sinä tai toinen lainanottajista menehtyisi Perhe joutuisi myymään asunnon tai muuta omaisuutta ottamaan lisälainaa laittamaan takaajat tai vierasvelkapantinantajat vastuuseen.

5 Luoton takaisinmaksuturva pähkinänkuoressa Mikä? Luoton takaisinmaksuturva on lainanottajien tarpeiden mukaan mitoitettavissa oleva vakuutus, joka koostuu kahdesta turvavaihtoehdosta. Turvan voi ottaa yksin tai yhdessä lainakumppanin kanssa. Sekä vakuutettu että kanssavakuutettu voivat valita jommankumman tai molemmat seuraavista vaihtoehdoista: VAKUUTETTU Turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden (palkansaajat) tai vakavan sairauden (yrittäjät) varalta. Turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta. KANSSAVAKUUTETTU Turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden (palkansaajat) tai vakavan sairauden (yrittäjät) varalta. Turva tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta. Takaisinmaksuturvalla voi turvata uuden tai vanhan luoton. Vakuutettavan luoton enimmäismäärät ovat: vakuutettava määrä enintään euroa laskennallinen kuukausiannuiteetti (=kuukausikorvaus) enintään euroa vakuutusaika enintään 30 vuotta. Luotosta voi vakuuttaa myös esimerkiksi 125 %, jos halutaan normaalia suurempi vakuutuskorvaus edellyttäen, että vakuutettavat enimmäismäärät eivät ylity. Jos taas vakuutettavalla on jo ennestään erittäin kattava muu vakuutusturva, voi vakuuttaa vain osan luotosta. Tällöin tulee ottaa huomioon, että korvaustilanteessa vakuuttamaton osa luotosta jää lainanottajan omalle vastuulle. OPn laina-asiakkaille sekä palkansaajille että yrittäjille, niin perheellisille kuin sinkuillekin. Kenelle Molempien turvavaihtoehtojen saaminen edellyttää, että vakuutettu on vuotias ja terve. Turva työkyvyttömyyden ja työttömyyden tai vakavan sairauden varalta edellyttää lisäksi työssäoloa tai yritystoiminnan harjoittamista. Miksi? Takaisinmaksuturva Kattaa lainanottajan merkittävimmät, vakuutettavat riskit. Auttaa selviämään luoton kuukausierien tai koko luoton maksamisesta taloudellisesti haastavassa elämäntilanteessa, jossa tulot ovat pienentyneet huomattavasti normaalista. Auttaa suojaamaan lainalla hankittua omaisuutta. Auttaa suojaamaan säästöjä ja sijoituksia. Luoton turvaaminen on tärkeää varsinkin silloin, jos ei ole varautunut riittävillä vakuutuksilla, säästöillä ja sijoituksilla takaisinmaksuturvan kattamien ja korvaamien tilanteiden varalta. Vastaavaa luoton kuukausierät korvaavaa turvaa työttömyyden ja työkyvyttömyyden varalta ei ole muunlaisissa vakuutuksissa. Tee hyvä päätös, ja turvaa oma sekä perheesi talous luoton takaisinmaksuturvalla jo tänään! Turvavaihtoehdot ja korvaukset TURVA KORVAUS sairausloman eli sairauden tai tapaturman aiheuttaman työkyvyttömyyden varalta kuukausikorvaus enintään työttömyyden varalta (vain palkansaajat) kuukausikorvaus enintään vakavan sairauden varalta (vain yrittäjät) kertakorvaus enintään tapaturmaisen pysyvän haitan varalta kertakorvaus enintään kuoleman varalta kertakorvaus enintään

6 /16 LISÄTIETOJA SAAT OP-verkkopalvelusta osoitteessa op.fi OP puhelinpalvelusta (ma pe 8 18, pvm/mpm) omasta konttoristasi. Yhdessä hyvä tulee.

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Ajattele turvallista huomista jo tänään ja varaudu lainanottajan merkittävimpiin riskeihin, jotka toteutuessaan voivat horjuttaa perheen elämää suurestikin.

Lisätiedot

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Ajattele turvallista huomista jo tänään ja varaudu lainanottajan merkittävimpiin riskeihin, jotka toteutuessaan voivat horjuttaa perheen elämää suurestikin.

Lisätiedot

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva

Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Luoton takaisinmaksuturva lainanottajan perusturva Ajattele turvallista huomista jo tänään ja varaudu lainanottajan merkittävimpiin riskeihin, jotka toteutuessaan voivat horjuttaa perheen elämää suurestikin.

Lisätiedot

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva OP Tuoteselostetta sovelletaan 21.11.2012 alkaen otettuihin vakuutuksiin. SISÄLLYSLUETTELO Turvaa lainasi takaisinmaksu... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa

Lisätiedot

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu?

Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? Millainen on Osuuspankin asuntopalvelu? 1 Mistä asuntopalvelumme koostuu? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva OP SISÄLLYSLUETTELO Turvaa lainasi takaisinmaksu... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa luoton maksamisessa?... 4 Mikä kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva on?...

Lisätiedot

Henkilöriskivakuutukset

Henkilöriskivakuutukset Henkilöriskivakuutukset Hyvää tuuria voi toivoa, mutta ei tilata. Turvaa tulevaisuutesi tänään ja nauti elämästä nyt Elämässä parasta on sen yllätyksellisyys. Kun olet varautunut huonoihin päiviin, voit

Lisätiedot

TERVETULOA NEUVOTTELUUN. Etelä-Karjalan OP

TERVETULOA NEUVOTTELUUN. Etelä-Karjalan OP TERVETULOA NEUVOTTELUUN Etelä-Karjalan OP Tapaamisen sisältö 2 1 PÄIVITTÄISET PALVELUT Yrityksen maksuliikenne Henkilökohtainen maksuliikenne Digitaaliset palvelut 2 INVESTOINNIT Yrityksen tulevat investoinnit

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva SISÄLLYSLUETTELO Turvaa lainasi takaisinmaksu... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa luoton maksamisessa?... 4 Mikä kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva on?...

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva Tuoteselostetta sovelletaan 21.9.2016 alkaen otettuihin vakuutuksiin. SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa

Lisätiedot

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva Tuoteselostetta sovelletaan 21.9.2016 alkaen otettuihin vakuutuksiin. SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3 Miten takaisinmaksuturva

Lisätiedot

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa luoton maksamisessa?... 4 Kattavaa ja joustavaa vakuutusturvaa...

Lisätiedot

HELSINGIN OP PANKKI OYJ

HELSINGIN OP PANKKI OYJ HELSINGIN OP PANKKI OYJ 12.9.2012 NUUTINEN JUHA RISTO SAMULI POHJOISKAARI 12 A 6 00200 HELSINKI ALHO MARJUT KRISTIINA Kiitos 7.5.2012 tekemästäsi lainatarjouspyynnöstä Olemme mielellämme mukana toteuttamassa

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3 Miten takaisinmaksuturva auttaa luoton maksamisessa?... 4 Kattavaa ja joustavaa vakuutusturvaa...

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT SISÄLLYSLUETTELO Säästöpankki Balanssi pitää talouden tasapainossa... 3 Valitse vakuutusturvan laajuus... 4 Vakuutettava laina ja prosenttiosuus...

Lisätiedot

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut

Jyty. Vakuuttavat jäsenedut Jyty Vakuuttavat jäsenedut Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE. Henkilöasiakkaan turvapaketit

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE. Henkilöasiakkaan turvapaketit SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE Henkilöasiakkaan turvapaketit SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI PITÄÄ TALOUDEN TASAPAINOSSA Mikä sinulle on tärkeintä? Terveys, työ, koti, perhe? Kun arki rullaa suunnitelmien mukaan,

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE. Henkilöasiakkaan turvapaketit

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE. Henkilöasiakkaan turvapaketit TUOTESELOSTE Henkilöasiakkaan turvapaketit TUOTESELOSTE PITÄÄ TALOUDEN TASAPAINOSSA Mikä sinulle on tärkeintä? Terveys, työ, koti, perhe? Kun arki rullaa suunnitelmien mukaan, tärkeiden asioiden menettäminen

Lisätiedot

TUOTESELOSTE: HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT POP LAINATURVA VOIMASSA ALKAEN

TUOTESELOSTE: HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT POP LAINATURVA VOIMASSA ALKAEN TUOTESELOSTE: HENKILÖASIAKKAAN TURVAPAKETIT N U K U Y Ö S I H Y V I N POP VOIMASSA 1.1.2019 ALKAEN POP PITÄÄ TALOUDEN TASAPAINOSSA Mikä sinulle on tärkeintä? Terveys, työ, koti, perhe? Kun arki rullaa

Lisätiedot

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus

Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus Jyty ry 2017 Vakuutusedut jäsenistölle - liittovakuutus VAKUUTETUT Vakuutettuina ovat liiton kaikki alle 68-vuotiaat työvoimajäsenet ja toimihenkilöt, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli

Lisätiedot

Säästöpankki Balanssi. Henkilöasiakkaan turvapaketit

Säästöpankki Balanssi. Henkilöasiakkaan turvapaketit Säästöpankki Balanssi Henkilöasiakkaan turvapaketit Säästöpankki Balanssi Säästöpankki Balanssi tuoteseloste... 4 Valitse vakuutusturvan laajuus...4 Vakuutettava laina ja prosenttiosuus...4 Säästöpankki

Lisätiedot

vuotta yrittäjän tapaturmavakuutus Tuoteseloste voimassa 1.1.2016 alkaen

vuotta yrittäjän tapaturmavakuutus Tuoteseloste voimassa 1.1.2016 alkaen 120 vuotta yrittäjän tapaturmavakuutus Tuoteseloste voimassa 1.1.2016 alkaen SISÄLLYSLUETTELO Tämä tuoteseloste on tarkoitettu avuksesi tutustuessasi työtapaturma- ja ammattitautilain mukaiseen vapaaehtoiseen

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle. if.fi Vakuutussuositus lääkäripalveluyritykselle if.fi Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi lääkäripalveluyrityksen riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa

Lisätiedot

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen

Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille. Voimassa 1.1.2016 alkaen Fennian edut Suomen Yrittäjien jäsenille Voimassa 1.1.2016 alkaen 2016 Fennialla on tyytyväisimmät yritysasiakkaat liity sinäkin joukkoon! Fennia-konserni on vakuutusten ja niihin liittyvien palveluiden

Lisätiedot

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT

Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Kuukausimaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Voimassa 21.11.2012 alkaen AXA Vakuutuksen myöntävät OP-Henkivakuutus Oy Hämeentie 19 Gebhardinaukio 1 00500 Helsinki 00510 Helsinki Vakuutus-

Lisätiedot

Vakuuta elämäsi tärkein asia. Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta

Vakuuta elämäsi tärkein asia. Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta Vakuuta elämäsi tärkein asia Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta 1 Tuoteselostetta sovelletaan 21.11.2012 alkaen otettuihin vakuutuksiin. Miksi Kultaturva? Vakavia onnettomuuksia sattuu vuosittain

Lisätiedot

Henkivakuutus osana perintösuunnittelua Mihin henkivakuutusta tarvitaan? VERO 2016. Paula Salonen toimitusjohtaja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva

Henkivakuutus osana perintösuunnittelua Mihin henkivakuutusta tarvitaan? VERO 2016. Paula Salonen toimitusjohtaja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva Henkivakuutus osana perintösuunnittelua Mihin henkivakuutusta tarvitaan? VERO 2016 Paula Salonen toimitusjohtaja Keskinäinen Vakuutusyhtiö Kaleva Henkivakuutus pahan päivän varalle kattamaan äkillisen

Lisätiedot

NORDAX BANK LAINATURVA. Vakuutusehdot voimassa alkaen 17.6.2015. AXA PL 67, 00501 Helsinki Puh 010 802 844, Faksi 010 287 3022

NORDAX BANK LAINATURVA. Vakuutusehdot voimassa alkaen 17.6.2015. AXA PL 67, 00501 Helsinki Puh 010 802 844, Faksi 010 287 3022 NORDAX BANK LAINATURVA Vakuutusehdot voimassa alkaen 17.6.2015 AXA PL 67, 00501 Helsinki Puh 010 802 844, Faksi 010 287 3022 SISÄLLYSLUETTELO 1. VAKUUTETUT JA VAKUUTUKSENOTTAJA... 3 2. KELPOISUUSEHDOT

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE YRITYSASIAKKAAN TURVAPAKETIT

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE YRITYSASIAKKAAN TURVAPAKETIT SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI TUOTESELOSTE YRITYSASIAKKAAN TURVAPAKETIT SISÄLLYSLUETTELO Säästöpankki Balanssin Firmaturva pitää yrityksen talouden tasapainossa... 4 Säästöpankki Balanssin Firmaturvan myöntäminen...

Lisätiedot

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE

VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE 1/5 VAKUUTUSSUOSITUS APTEEKEILLE Alla olevissa taulukoissa on esitetty asiat, jotka on otettava huomioon käytäessä läpi apteekkien riskejä ja mietittäessä oikeaa vakuutusturvaa yritykselle. Suositus käsittää

Lisätiedot

Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille. Turvallisuutta läpi elämän

Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille. Turvallisuutta läpi elämän Agria Kissa Vakuutus kissanomistajille Turvallisuutta läpi elämän Astuu voimaan 1.6.2016 1 Agrian kissavakuutus antaa turvaa koko elämän ajan Agrian kissavakuutukset ovat kaikille kissoille; olivatpa ne

Lisätiedot

Nordea Lainaturva Plus 1 (7) Tuoteseloste. Nordea Lainaturva Plus. Voimassa 21.12.2012 alkaen

Nordea Lainaturva Plus 1 (7) Tuoteseloste. Nordea Lainaturva Plus. Voimassa 21.12.2012 alkaen Nordea Lainaturva Plus 1 (7) Nordea Lainaturva Plus 1 Vakuutustietoa Nordea Lainaturva Plussasta Nordea Lainaturva Plus on Nordea Pankki Suomi Oyj:n (Nordea Pankki) myöntämään lainaan liitettävä vakuutus.

Lisätiedot

VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS

VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS VAKUUTUSTUTKINNON TENTTIKYSYMYKSIÄ: VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS VAKUUTUSTUTKINTO 171. SUORITUSTILAISUUS VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS 16.9.2015 Kirjoita nimesi vain erilliselle kansilehdelle, EI vastaussivuille.

Lisätiedot

Säästöpankki Balanssi. Firmaturvan tuoteseloste

Säästöpankki Balanssi. Firmaturvan tuoteseloste Säästöpankki Balanssi Firmaturvan tuoteseloste Säästöpankki Balanssin Firmaturva Säästöpankki Balanssi Firmaturvan tuoteseloste... 4 Säästöpankki Balanssin Firmaturvan myöntäminen...4 Säästöpankki Balanssin

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Voimassa 21.11.2012 alkaen Vakuutuksen myöntävät Genworth Financial OP-Henkivakuutus Oy Hämeentie 19 Lapinmäentie 1 00500 Helsinki 00350 Helsinki

Lisätiedot

Perus- ja vertailutietoa lainaturvavakuutuksista

Perus- ja vertailutietoa lainaturvavakuutuksista Perus- ja vertailutietoa lainaturvavakuutuksista Tulvavahinkojen korvaaminen kotivakuutuksista - Vertailu kolmen eri vakuutusyhtiön korvauksista Leena Snellman 2013 Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINE 1

Lisätiedot

Yrityksen riskivakuutukset

Yrityksen riskivakuutukset Yrityksen riskivakuutukset Tuoteseloste Voimassa 1.1.2013 alkaen Yritysoptimi ja Ryhmä-Optimi ovat henkilövakuutuksia, joilla sairaudesta, työkyvyttömyydestä tai kuolemasta johtuvat taloudelliset riskit

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI. Firmaturvan tuoteseloste

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI. Firmaturvan tuoteseloste SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI Firmaturvan tuoteseloste SÄÄSTÖPANKKI BALANSSIN FIRMATURVA PITÄÄ YRITYKSEN TALOUDEN TASAPAINOSSA Elämä hymyilee, kun arki rullaa ja firma pyörii suunnitelmien mukaan. Mutta kaikki

Lisätiedot

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI. Firmaturvan tuoteseloste

SÄÄSTÖPANKKI BALANSSI. Firmaturvan tuoteseloste Firmaturvan tuoteseloste N FIRMATURVA PITÄÄ YRITYKSEN TALOUDEN TASAPAINOSSA Elämä hymyilee, kun arki rullaa ja firma pyörii suunnitelmien mukaan. Mutta kaikki ei aina suju kuin Strömsössä. Oletko tullut

Lisätiedot

Lainaturvat myöntää AXA, joka on erikoistunut luottoihin liittyviin vakuutuksiin. Lisätietoa yhtiöstä löydät kohdasta Vakuutuksen myöntäjä.

Lainaturvat myöntää AXA, joka on erikoistunut luottoihin liittyviin vakuutuksiin. Lisätietoa yhtiöstä löydät kohdasta Vakuutuksen myöntäjä. HYPO Lainaturva Lainaturva antaa taloudellista turvaa sinulle ja lähimmäisillesi odottamattomien tilanteiden varalta. Lainaturva auttaa lainan hoitamisessa, jos tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturman,

Lisätiedot

Maatilayrittäjän Omaturva. MTK-Pirkanmaan Riskienhallintapäivä 5.11.

Maatilayrittäjän Omaturva. MTK-Pirkanmaan Riskienhallintapäivä 5.11. Maatilayrittäjän Omaturva MTK-Pirkanmaan Riskienhallintapäivä 5.11. 1 Maatila on vaarallinen työpaikka Tiloilla tapahtuu vuosittain 7-10 kuolemaan johtanutta tapaturmaa Ammattitauteja ilmenee 400-500 vuosittain

Lisätiedot

Lainaturvan tuoteseloste. Suppea ja laaja lainaturva

Lainaturvan tuoteseloste. Suppea ja laaja lainaturva Lainaturvan tuoteseloste Suppea ja laaja lainaturva Sisällys Turvaa lainasi takaisinmaksu... 3 Laaja Lainaturva... 4 Laajan Lainaturvan sisältö...4 Laajan Lainaturvan saamisen edellytykset...4 Työkyvyttömyysturva

Lisätiedot

MEDIASEMINAARI. Vapaaehtoinen henkilövakuuttaminen Vakuutuspäällikkö Riitta-Liisa Salonen

MEDIASEMINAARI. Vapaaehtoinen henkilövakuuttaminen Vakuutuspäällikkö Riitta-Liisa Salonen MEDIASEMINAARI Vapaaehtoinen henkilövakuuttaminen Vakuutuspäällikkö Riitta-Liisa Salonen 1 Mihin tarvitaan vapaaehtoista henkilöturvaa? Sosiaaliturvahan kattaa. Tapaturma 2 Joka päivä sattuu jopa 2000

Lisätiedot

Yritysluoton takaisinmaksuturva

Yritysluoton takaisinmaksuturva Yritysluoton takaisinmaksuturva Tuoteselostetta sovelletaan 21.9.2016 alkaen otettuihin vakuutuksiin Turvaa oma ja yrityksesi tulevaisuus Yrittäjänä tiedät, että oma työpanoksesi on yrityksesi menestyksen

Lisätiedot

Yrittäjän onnistumisopas Näin turvaat selustasi ja vältyt turhilta yllätyksiltä

Yrittäjän onnistumisopas Näin turvaat selustasi ja vältyt turhilta yllätyksiltä Yrittäjän onnistumisopas Näin turvaat selustasi ja vältyt turhilta yllätyksiltä Se voit olla sinä. Yrittäjän tie on palkitseva, mutta täynnä riskejä. Juuri sinun yrityksesi saattaa nousta Suomen nopeimmin

Lisätiedot

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus

Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 18.1.2013 Helsingin Kaupungin Asunnot Oy:n vapaaehtoinen henkilövakuutus 1.1.2013 alkaen 1 Talkootyöntekijöiden tapaturmavakuutus 353-4177916-7 Vakuutettuina ovat Suomessa vakinaisesti asuvat, Suomen asumisperusteisen

Lisätiedot

Yritysluoton takaisinmaksuturva

Yritysluoton takaisinmaksuturva Yritysluoton takaisinmaksuturva Turvaa oma ja yrityksesi tulevaisuus Yrittäjänä tiedät, että oma työpanoksesi on yrityksesi menestyksen kannalta merkittävä asia. Elämäntilanteesi yllättävä muutos, kuten

Lisätiedot

VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS pp.1.2016

VAPAAEHTOINEN HENKILÖVAKUUTUS pp.1.2016 APAAEHTINEN HENKILÖAKUUTUS pp.1.2016 1. Työkyvyttömyysvakuutukset. ertaa keskenään ohimenevän työkyvyttömyyden ja pysyvän työkyvyttömyyden varalta otettavia vakuutuksia. Kerro vertailussa erot vakuutusten

Lisätiedot

LAINATURVAN TUOTESELOSTE Suppea ja laaja lainaturva

LAINATURVAN TUOTESELOSTE Suppea ja laaja lainaturva LAINATURVAN TUOTESELOSTE Suppea ja laaja lainaturva LAAJA LAINATURVA Voimassa 1.1.2016 alkaen. 1 LAINATURVAN TUOTESELOSTE Suppea ja laaja lainaturva TURVAA LAINASI TAKAISINMAKSU...4 LAAJA LAINATURVA...4

Lisätiedot

TÄTÄ TÄTÄ ON ON LÄHITAPIOLA LÄHIT APIOLA

TÄTÄ TÄTÄ ON ON LÄHITAPIOLA LÄHIT APIOLA TÄTÄ ON LÄHITAPIOLA Tuotteita ja palveluja vakuutuksista varainhoitoon henkilö- ja yritysasiakkaille. Vahinkovakuuttamisen maksutulo 1,1 mrd. Henkivakuuttamisen maksutulo 389,1 milj. Varainhoidon hallinoimat

Lisätiedot

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00

Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset. if.fi 010 19 15 00 Ohjelmistoyrittäjien vakuutukset if.fi 010 19 15 00 vakuutussuositus ohjelmistoyrittäjät ry:n jäsenille Oheista taulukkoa voidaan käyttää apuna vakuutusratkaisua suunniteltaessa. Siinä olevat turvalaajuudet

Lisätiedot

Etuja OP-eläkevakuutuksessa SISÄLLYS. Lisäeläkkeen säästäminen kannattaa 3. Lakisääteinen työeläke 3

Etuja OP-eläkevakuutuksessa SISÄLLYS. Lisäeläkkeen säästäminen kannattaa 3. Lakisääteinen työeläke 3 OP-eläkevakuutus OP-ELÄKEVAKUUTUKSEN TUOTESELOSTE SISÄLLYS Lisäeläkkeen säästäminen kannattaa 3 Lakisääteinen työeläke 3 Sinulle suunniteltu OP-eläkevakuutus 4 Pistä rahat tuottamaan 6 OP-eläkevakuutuksen

Lisätiedot

HYPO Lainaturva suppea sisältää turvat tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta.

HYPO Lainaturva suppea sisältää turvat tapaturmaisen pysyvän haitan ja kuoleman varalta. HYPO Lainaturva Lainaturva antaa taloudellista turvaa sinulle ja lähimmäisillesi odottamattomien tilanteiden varalta. Lainaturva auttaa lainan hoitamisessa, jos tulosi pienenevät esimerkiksi tapaturman,

Lisätiedot

TESON JÄSENYRITYKSEN. vakuut st rp e. if.fi/teso. Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1

TESON JÄSENYRITYKSEN. vakuut st rp e. if.fi/teso. Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1 TESON JÄSENYRITYKSEN vakuut st rp e if.fi/teso Teson jäsenyrityksen vakuutustarpeet sivu 1 Alla olevat taulukot toimivat tarkistuslistana yrityksen omaisuus- ja henkilöriskejä sekä vakuutustarpeita kartoitettaessa.

Lisätiedot

Nordea Henkilöturva 1 (5) Tuoteseloste. Nordea Henkilöturva Henkilöasiakkaille. Voimassa 1.2.2016 alkaen

Nordea Henkilöturva 1 (5) Tuoteseloste. Nordea Henkilöturva Henkilöasiakkaille. Voimassa 1.2.2016 alkaen Nordea Henkilöturva 1 (5) Nordea Henkilöturva Henkilöasiakkaille 1 Vakuutustietoa Nordea Henkilöturvasta Nordea Henkilöturva on joustava ja yksilöllinen henkilövakuutus. Se soveltuu henkilöasiakkaiden

Lisätiedot

Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat?

Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat? Hei, Kirkon alat ry:n jäsen! Tiedätkö, mitä etuja sinä saat? 2014 Näin etenemme tänään 1. Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva 2. Ammattiliittojen kumppani vakuutusasioissa 3. Jäsenvakuutuksesi 4. Jäsenedut

Lisätiedot

TURVAA JA TASAPAINOA TAKAISINMAKSUUN

TURVAA JA TASAPAINOA TAKAISINMAKSUUN POP Kertamaksuinen lainavakuutus TURVAA JA TASAPAINOA TAKAISINMAKSUUN POP Pankin luotto on turvallinen. Ihmisläheisenä pankkina ymmärrämme elämän muuttuvia tilanteita ja niiden mukanaan tuomia tarpeita.

Lisätiedot

Lakisääteinen tapaturmavakuutus 20.1.2016

Lakisääteinen tapaturmavakuutus 20.1.2016 VAKUUTUSTUTKINTO 172. SUORITUSTILAISUUS Lakisääteinen tapaturmavakuutus 20.1.2016 1. a) 35-vuotias henkilö pohtii oman yrityksen perustamista, hän on päätynyt yhtiömuodossa joko avoimeen yhtiöön tai kommandiittiyhtiöön.

Lisätiedot

Yrityksen riskivakuutukset

Yrityksen riskivakuutukset Yrityksen riskivakuutukset Tuoteseloste Voimassa 1.1.2015 alkaen Yritysoptimi ja Ryhmä-Optimi ovat henkilövakuutuksia, joilla sairaudesta, työkyvyttömyydestä tai kuolemasta johtuvat taloudelliset riskit

Lisätiedot

Alkutesti. Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette?

Alkutesti. Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? Vakuutukset Alkutesti Kysymys 1: Lähdette kaveriporukalla laivalle juhlimaan peruskoulun päättymistä. Mitä vakuutuksia tarvitsette? a) Ette mitään, koska ette aio poistua laivasta. b) Kaikille oman matkustajavakuutuksen,

Lisätiedot

Aloittavan yrityksen vakuutukset

Aloittavan yrityksen vakuutukset Aloittavan yrityksen vakuutukset Fennia Matti-Pekka Lehtinen 20.08.2014 Sisältö Millaisiin riskeihin yritystoiminnassa on varauduttava Mitä ovat aloittavan yrittäjän vakuutukset Lakisääteiset eli pakolliset

Lisätiedot

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen

Parasta TURVAA HEVOSELLESI. Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen Parasta TURVAA HEVOSELLESI Vakuutusopas If Hevosvakuutus, voimassa 1.1.2015 alkaen IF HEVOSVAKUUTUS Sisällys Perusasioita, jotka on hyvä tietää... 3 Vakuutuksen sisältö............................................

Lisätiedot

Vakuutuksilla turvaa pahan päivän varalle Henkilövakuutukset antavat tärkeää turvaa elämän eri tilanteissa. Vakuutusyhtiö Turvan henkilövakuutusten avulla voit varautua esimerkiksi sairauden tai tapaturman

Lisätiedot

SUPPEA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT. Voimassa alkaen.

SUPPEA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT. Voimassa alkaen. SUPPEA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.1.2016 alkaen. 1 SUPPEA LAINATURVA Vakuutusehdot YLEISTÄ... 3 1. VAKUUTETUT JA VAKUUTUKSENOTTAJA... 3 2. KELPOISUUSEHDOT JA VAKUUTUSTURVA... 3 2.1 Vakuutettu...

Lisätiedot

Yrityksen vapaaehtoiset henki- ja työkyvyttömyys- vakuutukset

Yrityksen vapaaehtoiset henki- ja työkyvyttömyys- vakuutukset Yrityksen vapaaehtoiset henki- ja työkyvyttömyys- vakuutukset Henki- ja työkyvyttömyysvakuutukset välineitä henkilöstöpolitiikkaan Henki- ja työkyvyttömyysvakuutukset ovat osa nykyaikaista henkilöstöpolitiikkaa,

Lisätiedot

LAAJA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT. Voimassa alkaen.

LAAJA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT. Voimassa alkaen. LAAJA LAINATURVA VAKUUTUSEHDOT Voimassa 1.1.2016 alkaen. 1 Henki- ja tapaturmaisen pysyvän haitan vakuutuksen myöntää vakuutusyhtiö Financial Assurance Company Limited, Suomen sivuliike (Y-tunnus 1915572-3,

Lisätiedot

KORVAUSHAKEMUS Luoton takaisinmaksuturva Työttömyys

KORVAUSHAKEMUS Luoton takaisinmaksuturva Työttömyys Financial Insurance Company Limited, Y-tunnus 1067708-2 HENKILÖTIEDOT Korvauksenhakija täyttää Vakuutetun suku- ja etunimet Vakuutusyhtiö täyttää 1 (5) Alkaa Päättyy Laji Vahinkonumero Lähiosoite Postinumero

Lisätiedot

Helsingin OP Pankki Oyj. Vesa Väätänen

Helsingin OP Pankki Oyj. Vesa Väätänen Helsingin OP Pankki Oyj Vesa Väätänen OP-bonuksia keskittämisestä Palkitsemme asiakkaitamme keskittämisestä markkinoiden parhailla keskittämiseduilla. Viime vuonna asiakkaillemme kertyi OP-bonuksia 195

Lisätiedot

Laaja lainaturva. Vakuutusehdot

Laaja lainaturva. Vakuutusehdot Laaja lainaturva Vakuutusehdot Sisällys Laaja lainaturva vakuutusehdot...3 Yleistä...3 1. Vakuutetut ja vakuutuksenottaja...3 2. Kelpoisuusehdot ja vakuutusturva...3 2.1 Vakuutettu...3 2.2 Kelpoisuusehdot...3

Lisätiedot

SIIRTOJÄRJESTELYN YHTEENVETO

SIIRTOJÄRJESTELYN YHTEENVETO HENKIVAKUUTUS- JA JÄLLEENVAKUUTUSLIIKETOIMINNAN SIIRTO FINANCIAL ASSURANCE COMPANY LIMITED:LTÄ JA PITKÄAIKAISVAKUUTUSTEN JÄLLEENVAKUUTUSLIIKETOIMINNAN SIIRTO FINANCIAL INSURANCE COMPANY LIMITED:LTÄ AXA

Lisätiedot

Suppea lainaturva. Vakuutusehdot

Suppea lainaturva. Vakuutusehdot Suppea lainaturva Vakuutusehdot Sisällys Suppea lainaturva vakuutusehdot...3 Yleistä...3 1. Vakuutetut ja vakuutuksenottaja...3 2. Kelpoisuusehdot ja vakuutusturva...3 2.1 Vakuutettu...3 2.2 Kelpoisuusehdot...3

Lisätiedot

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk

Mitä vakuutetaan? Miten vakuutetaan? Kunnossa. muuttuvat kulut. - vastuuaika 6 kk 1/6 SÄHKÖSUUNNITTELUTOIMISTOJEN VAKUUTUSRATKAISU Alla olevat taulukot toimivat tarkistuslistana yrityksen omaisuus- ja henkilöriskejä sekä vakuutustarpeita kartoitettaessa. YRITYKSEN OMAISUUTEEN JA TOIMINTAAN

Lisätiedot

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta

Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Matkavakuutus 77FIN102 yhteenveto vakuutuksesta Vakuutetut henkilöt Vakuutettuina ovat SAS EuroBonus World MasterCard- yksityiskortin (alla SEB kortti) 18-79 -vuotiaat kortinhaltijat, joilla on varsinainen

Lisätiedot

Mitä syöpäpotilaan pitää tietää henkilövakuutuksista?

Mitä syöpäpotilaan pitää tietää henkilövakuutuksista? Mitä syöpäpotilaan pitää tietää henkilövakuutuksista? Teksti Marika Javanainen Kuva Bosse Österberg Tiivistelmä esityksestä, jonka Suomen Syöpä yhdistyksen neuvontahoitaja Sirpa Lehtinen piti potilasverkostojen

Lisätiedot

Yrityksen henkilövakuuttaminen. Loppi 14.12.2011 Olli Halonen

Yrityksen henkilövakuuttaminen. Loppi 14.12.2011 Olli Halonen 1 Yrityksen henkilövakuuttaminen Loppi 14.12.2011 Olli Halonen Yrityksen henkilöriskit Eniten huolestuttavat henkilöriskit Henkilöriskit Sairaudesta / tapaturmasta aiheutuvat kulut Ohimenevä työkyvyttömyys

Lisätiedot

et ole lääkärin seurannassa minkään terveydentilaan liittyvän löydöksen vuoksi ja

et ole lääkärin seurannassa minkään terveydentilaan liittyvän löydöksen vuoksi ja HYPO Vakavan sairauden turva Vakavan sairauden sattuessa on tärkeää saada parasta mahdollista hoitoa nopeasti. Vakava sairaus ja sen hoito voi myös tuoda mukanaan huomattavia kustannuksia. Sairauspäiväraha

Lisätiedot

Parasta TURVAA LAPSELLESI. Ifin vakuutukset lapsille, voimassa 21.5.2016 alkaen

Parasta TURVAA LAPSELLESI. Ifin vakuutukset lapsille, voimassa 21.5.2016 alkaen Parasta TURVAA LAPSELLESI Ifin vakuutukset lapsille, voimassa 21.5.2016 alkaen PIENEN IHMISEN parhaaksi Lapsesi hyvinvointi on sinulle tärkeintä maailmassa. Lasten vakuutuksilla voit varmistaa lapsesi

Lisätiedot

PRIMUS. -henk - ja tapaturmavakuutus. Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen

PRIMUS. -henk - ja tapaturmavakuutus. Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen PRIMUS -henk - ja tapaturmavakuutus Vakuutusopas Voimassa 1.1.2016 alkaen PRIMUS-VAKUUTUS turvaa sinut ja perheesi Primus on Ifin ja Kalevan yhteistyöjärjestöjen jäsenille ja heidän perheilleen tarkoitettu

Lisätiedot

Uusi Sporttiturva. [Alatunniste]

Uusi Sporttiturva. [Alatunniste] 2 Uusi Sporttiturva Tuotetta on yksinkertaistettu niin, että vakuutusturva vastaa paremmin asiakkaan ymmärrystä siitä, minkälaisen turvan hän saa ostaessaan vakuutusta urheilussa sattuvien äkillisten vammojen

Lisätiedot

Turvaa itsesi ja taloutesi. Ota Vakavan sairauden turva

Turvaa itsesi ja taloutesi. Ota Vakavan sairauden turva Turvaa itsesi ja taloutesi Ota Vakavan sairauden turva 1 SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3 Sairauspäiväraha kattaa vain perustoimeentulon... 3 Kattavaa ja helppoa vakuutusturvaa...

Lisätiedot

Asumisen palvelumme sinulle

Asumisen palvelumme sinulle Asumisen palvelumme sinulle 1 Mistä asumisen palvelumme koostuvat? Olitpa sitten hankkimassa ensimmäistä omaa kotia tai vaihtamassa nykyistä, saat meiltä juuri sinulle sopivan asuntolainan. Hoidamme myös

Lisätiedot

Järjestön Perushenkivakuutus

Järjestön Perushenkivakuutus Järjestön Perushenkivakuutus Järjestön Perushenkivakuutus Tuoteseloste on voimassa 1.5.2010 alkaen. SISÄLLYSLUETTELO Turvaa perheelle 3 Järjestön Perushenkivakuutuksen avaintiedot 4 Järjestön Perushenkivakuutuksen

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Voimassa 21.9.2016 alkaen AXA Vakuutuksen myöntävät OP-Henkivakuutus Oy Hämeentie 15 Gebhardinaukio 1 00500 Helsinki 00510 Helsinki Vakuutus- ja korvauspalvelun

Lisätiedot

LAINATURVA, MIKÄ SE ON JA KUINKA PALJON SE MAKSAA?

LAINATURVA, MIKÄ SE ON JA KUINKA PALJON SE MAKSAA? SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU LIIKETALOUS, KUOPIO LAINATURVA, MIKÄ SE ON JA KUINKA PALJON SE MAKSAA? Katja Takala Tradenomin opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma Joulukuu 2010 SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULU

Lisätiedot

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi

Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle. if.fi Vakuutussuositus lääkäri - yrittäjälle ja lääkäriyhtiölle if.fi TOIMINTAAN JA OMAISUUTEEN LIITTYVÄT VAKUUTUKSET Vastuuvakuutukset Potilasvahinkolain mukainen terveyden- tai sairaanhoidon vastuu hoidon

Lisätiedot

Lapsen vakavan sairauden turva Vakuutus sairauksien ja tapaturmien varalle

Lapsen vakavan sairauden turva Vakuutus sairauksien ja tapaturmien varalle Vakuutusehdot Voimassa 1.1.2017 alkaen Vakuutus sairauksien ja tapaturmien varalle Sisällysluettelo Yleiset sopimusehdot... 2 1 Vakuutussopimus... 2 2 Vakuutussopimuksen voimassaolo... 2 3 Vakuutusmaksun

Lisätiedot

TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013

TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013 TAJA:n jäsenedut OP-Pohjolassa 18.10.2013 Pohjolan edut TAJA:n jäsenille Jäsenmaksuun sisältyvät vakuutukset Ammatillinen vastuu- ja oikeusturvavakuutus (nro 16-259-429-6) Vapaa-ajan tapaturmavakuutus

Lisätiedot

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00

Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu. if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko Oy:n franchising-yrittäjien vakuutusratkaisu if.fi 010 19 15 00 Suomen Talousverkko suosittaa franchising-yrittäjilleen alla olevan mukaista vakuutusturvaa. Harmaalla merkityt kohdat

Lisätiedot

Fennia-Henkiturva. turvaa itsesi, läheisesi ja yrityksesi. Voimassa alkaen 1.4.2016

Fennia-Henkiturva. turvaa itsesi, läheisesi ja yrityksesi. Voimassa alkaen 1.4.2016 Fennia-Henkiturva turvaa itsesi, läheisesi ja yrityksesi Voimassa alkaen 1.4.2016 1 Fennia-Henkiturva turvaa itsesi, läheisesi ja yrityksesi Sisältö Fennia-Henkiturva lyhyesti 3 Fennia-Henkiturvan sisältö

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy

Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry Vakuutusturva VPK:ille OP Vakuutus Oy 29.10.2016 OP Vakuutus Liiton kautta sovitut ryhmäsopimukset: Ryhmätapaturmavakuutus Hälytysosastot Nuoriso-osastot Muut osastot

Lisätiedot

Yritysluoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT

Yritysluoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Yritysluoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Voimassa 21.9.2016 alkaen AXA Hämeentie 19, PL 67, 00501 Helsinki Vakuutuspalvelut, puh. 010 802 842 Korvauspalvelut, puh. 010 802 841 Faksi 010 287 3022 VAKUUTUKSEN

Lisätiedot

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT

Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Kertamaksuinen luoton takaisinmaksuturva VAKUUTUSEHDOT Voimassa 21.9.2016 alkaen AXA Vakuutuksen myöntävät OP-Henkivakuutus Oy Hämeentie 19 Gebhardinaukio 1 00500 Helsinki 00510 Helsinki Vakuutus- ja korvauspalvelun

Lisätiedot

Ensimmäiseen omaan kotiin

Ensimmäiseen omaan kotiin Ensimmäiseen omaan kotiin Tarja Lehtonen 18.11.2014 Ensimmäiseen omaan kotiin Aihealueet Huomioitavaa ennen asunnon ostoa ASP lyhyesti Asuntolaina Korkovaihtoehdot Vakuudet OmaTakaus Vakuutukset Verotus

Lisätiedot

NewLifen keskimääräiset hinnat vuositasolla

NewLifen keskimääräiset hinnat vuositasolla NewLife -vakuutus Turvaa lapselle Henkivakuutuksella varmistat rakkaimpiesi elintason ja esimerkiksi lainojen takaisinmaksun yllättävästä kuolemantapauksesta huolimatta. Henkivakuutus on erityisen tarpeellinen,

Lisätiedot

Ryhmäsampo Primus. if.fi 010 19 19 19. vakuutusopas voimassa 1.1.2014 alkaen. Suomen edullisin henkivakuutus*

Ryhmäsampo Primus. if.fi 010 19 19 19. vakuutusopas voimassa 1.1.2014 alkaen. Suomen edullisin henkivakuutus* Ryhmäsampo Primus vakuutusopas voimassa 1.1.2014 alkaen Edullista henkilöturvaa yhteistyöjärjestöjemme jäsenille. if.fi 010 19 19 19 Suomen edullisin henkivakuutus* * Vakuutus- ja rahoitusneuvonta FINEn

Lisätiedot

Santander Lainaturva. Santander Lainaturva ja Santander Lainaturva Plus -vakuutukset. Tuoteseloste 5/2019

Santander Lainaturva. Santander Lainaturva ja Santander Lainaturva Plus -vakuutukset. Tuoteseloste 5/2019 Santander Lainaturva Santander Lainaturva ja Santander Lainaturva Plus -vakuutukset Tuoteseloste 5/2019 Santander Lainaturva ja Lainaturva Plus -vakuutukset Tuoteseloste 5/2019 sivu 1 (6) Vakuutukset myöntää

Lisätiedot

Turvaa itsesi ja taloutesi. Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta

Turvaa itsesi ja taloutesi. Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta Turvaa itsesi ja taloutesi Ota Kultaturva vakavan sairauden varalta 1 Tuoteselostetta sovelletaan 21.9.2016 alkaen otettuihin vakuutuksiin. SISÄLLYSLUETTELO Ajattele turvallista huomista jo tänään... 3

Lisätiedot

KodinOmavastuu vakuutus

KodinOmavastuu vakuutus KodinOmavastuu vakuutus Vakuutusehdot ovat voimassa 1.3.2013 alkaen ja niitä sovelletaan 4.3.2013 tai sen jälkeen sattuneisiin vahinkotapahtumiin. 1. YLEISTÄ Ryhmävakuutuksen (vakuutusnumero 2001194935)

Lisätiedot

Sopimus sotilaallisen kriisinhallintahenkilöstön ryhmätapaturmavakuutusta vastaavasta edusta

Sopimus sotilaallisen kriisinhallintahenkilöstön ryhmätapaturmavakuutusta vastaavasta edusta Valtiokonttori 1 (8) Sopimus sotilaallisen kriisinhallintahenkilöstön ryhmätapaturmavakuutusta vastaavasta edusta 1. Yleistä Tällä sopimuksella määritetään sotilaallisissa kriisinhallintatehtävissä toimivalle

Lisätiedot

Sporttirekisteriristeily 8-9.10.2014

Sporttirekisteriristeily 8-9.10.2014 1 Sporttirekisteriristeily 8-9.10.2014 Helsinki-Turku-Tukholma-Turku-Helsinki Ari Koski 2 Pohjolan kuulumiset Pohjolan väen esittely Ilona Erkkilä Tommi Siren Erja Luoto Ari Koski Ajankohtaista Pohjolasta

Lisätiedot