AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014"

Transkriptio

1 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE ARENEN TEHTÄVÄ, VISIO, STRATEGIA (Hallitus ) JA TOIMINTA-AJATUS Arene /11 Arene ry Toimintasuunnitelma 2014

2 1. ARENEN TEHTÄVÄ, TOIMINTA-AJATUS JA VISIO VUOTEEN 2014 Arenen tavoitteena on toimia korkeakoulupolitiikan kotimaisena ja eurooppalaisena vaikuttajana ja edunvalvojana. Yhdistys toimii ammattikorkeakoulukentän sisäisenä yhdistäjänä ja tiedonkulun edistäjänä. Yhdistys palvelee ammattikorkeakouluja luomalla edunvalvonnalla edellytyksiä korkeatasoiselle työelämälähtöiselle korkeakoulutus- sekä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnalle. Arene edistää toimillaan seuraavan vision toteutumista: Suomessa on kansainvälisesti kilpailukykyinen ja tunnustettu ammattikorkeakoulutus, joka mahdollistaa alueiden sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin kehittymisen. Ammattikorkeakouluilla on vahva rooli työelämälähtöisen uuden tiedon tuottajana ja soveltajana sekä kaupallistamisen ja yrittäjyyden edistäjänä. Ammattikorkeakoulu on arvostettu opiskelu- ja työpaikka. 2. STRATEGIAN LINJAUKSET JA TOIMINNAT VUONNA 2014 Suomessa on kansainvälisesti kilpailukykyinen ja tunnustettu ammattikorkeakoulutus, joka mahdollistaa alueiden sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin 2.1 Ammattikorkeakoulu-uudistus 1) Uudistuksen tavoitteena tulee olla ammattikorkeakoulu, joka on kansainvälisesti arvostettu, autonominen ja vastuullinen: - osaajien kouluttaja - alueellisen kilpailukyvyn rakentaja - työelämän uudistaja - innovaatioiden kehittäjä 2) Arene vaikuttaa yhteistyössä sidosryhmiensä kanssa päättäjiin korkeakoulujen rakenteelliseen kehittämiseen niin, että tasavertaiset ja -laatuiset korkeakoulutuksen palvelut varmistetaan koko maassa. 3) Ammattikorkeakoulu-uudistuksen linjauksiin ja ammattikorkeakoululain valmisteluun vaikutetaan valmistelijoille ja päättäjille tehtävin esityksin sekä osallistumalla valmistelutyöryhmien työskentelyyn. Keskeisimmät tekijät ovat 100%:n valtion perusrahoituksen sekä itsenäisen oikeushenkilöratkaisun toteutuminen. 4) Ammattikorkeakoulu-uudistuksen toisen vaiheen valmisteluun vaikutetaan niin, että toisen vaiheen lainsäädäntö valmistuu Eduskunnan kevätistuntokauden 2014 aikana. 5) Arene edellyttää ammattikorkeakoulujen ALV-kohtelun ratkaisemista pysyvällä menettelyllä kuten muissakin korkeakouluissa on tehty. 2.2 Koko maan kattava ammattikorkeakoulutus Koko korkeakoulukentän yhteistyötä laajennetaan ja kehitetään yhteistyössä Suomen yliopistot UNIFI ry:n kanssa (osaaminen opetussuunnitelmissa -hankkeen jatkaminen, visioseminaarit, puheenjohtajien ja hallitusten yhteistapaamiset, korkeakoulupoliittiset linjaukset, yliopistokeskusten yhteistyön kehittäminen, koulutusvastuu- ja tutkintorakenteen kehittäminen).

3 2.3 Kansainvälisesti kilpailukykyinen ammattikorkeakoulutus 1) Arene on vahva toimija ammattikorkeakoulujen eurooppalaisessa UASNET-verkossa ja sen kehittämisessä. Toimintavuonna keskeisiä toimintoja ovat; ohjausryhmän varapuheenjohtajuus, vaikutus komissioon, verkoston eri maiden korkeakoulujen keskinäisen yhteistyön lisääminen, pääsihteerien ja toiminnanjohtajien yhteistyö sekä ammattikorkeakoulujen rahoitusmahdollisuuksien parantamiseen Horizon 2020 ohjelmassa. 2) Arene pyrkii vaikuttamaan siihen, että kaikki ammattikorkeakoulujen kv-toimintaa haittaavat esteet pystytään poistamaan. 3) Arene pyrkii lisäämään korkeakoulujen tutkintorakenteen ja todistusten kv-vertailtavuutta. 4) Toimintavuoden aikana tiivistetään yhteistyötä Nordiska Universitet Samarbetet in (NUS) kanssa. 5) Vaikutetaan koulutusviennin kehittämiseen ja sitä koskevien säädösten helpottamiseen :n työryhmän esittämien linjausten pohjalta. 6) Vaikutetaan Brasilian Science without borders vaihto-ohjelman toimivuuteen ja laajentamiseen ammattikorkeakoulujen osalta. 7) Ammattikorkeakoulujen tuloksellisuusindikaattoreiden kehittämiseen osallistutaan valtakunnallisten indikaattorityöryhmien jäsenyyksien avulla sekä ammattikorkeakoulujen TKIverkoston työhön osallistumalla. 2.4 Ammattikorkeakoululla on selkeä rooli yhteiskunnassa 1) Arenen ja ammattikorkeakoulujen yhteistä viestintäohjelmaa toteutetaan viestintäsuunnitelman mukaisesti. 2) Maisterinimikkeen käyttöönottoon ja englanninkielisen UAS-nimen käytön vakiinnuttamiseen vaikutetaan ammattikorkeakoulu-uudistuksen valmistelun yhteydessä. 2.5 Alueiden sosiaalisen, taloudellisen ja kulttuurisen hyvinvoinnin kehittäminen 1) Ammattikorkeakouluja tuetaan niiden toimissa alueellisen yhteistyön vetureina. 2) Arene pyrkii vaikuttamaan hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toteutuslinjauksiin ja tukemaan ammattikorkeakouluja rakennepoliittisen ohjelman toteuttajina. 2.6 Rahoitusjärjestelmän uudistaminen 1) Ammattikorkeakouluille hallitusohjelmassa esitettyjen leikkausten toteuttamiseen vaikutetaan niin, etteivät leikkaukset vaaranna järjestelmän toimintakykyä. Leikkausten korvaamiseksi vaikutetaan aktiivisesti uusien rahoitusmahdollisuuksien saamiseen ammattikorkeakoulujen toimintaan. 2) Ammattikorkeakoulujen rahoitusuudistuksen toteuttamiseen vaikutetaan niin, että rahoitusmalli palvelee koko ammattikorkeakoulujärjestelmää ja sille asetettujen tavoitteiden toteutumista. Keskeisenä tavoitteena on hallitusohjelmassa sovitun 100%:n valtion perusrahoitukseen siirtymisestä päättäminen uudistuksen toisen vaiheen valmistelussa kevään 2014 aikana.

4 Ammattikorkeakouluilla on vahva rooli työelämälähtöisen uuden tiedon tuottajana ja soveltajana sekä kaupallistamisen ja yrittäjyyden edistäjänä 2.7 Sidosryhmäyhteistyö 1) Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan tunnettuutta lisätään Arenen TKI-työryhmän ja tutkimusjohtajien verkoston yhteistyötä vahvistamalla. 2) Työelämäjärjestöjen yhteistyötä jatketaan toimintavuonna Akavan ja STTKn kanssa AMKpäivien 2014 järjestelyissä sekä yhteisin seminaarein. Akava ja STTK toimivat AMK-päivät 2014 järjestelyjen pääyhteistyökumppanina Arenen ja Lahden ammattikorkeakoulun kanssa. EK:n kanssa jatketaan vakiintunutta tapaamiskäytäntöä. 3) Arene tukee yhteistyössä OAJ:n ja muiden henkilöstöjärjestöjen kanssa ammattikorkeakouluja leikkausten aiheuttamien uudelleenjärjestelyjen toteuttamista ja uuden opettajuuden vahvistamista. Ammattikorkeakoulujen välijohdon yt-valmiuksien kehittämiseen tähtäävä koulutus käynnistetään yhteistyössä OAJ:n, PT:n ja Sivistystyönantajien kanssa keväällä ) Arene osallistuu seuraavien seminaarien järjestämiseen: AMK-päivät 2014 ja AMK-päivien 2015 valmistelu sekä ammattikorkeakoulujen ylläpitäjien ja johdon seminaari Ammattikorkeakoulujen rooli TKI-toiminnassa 1) Arene pyrkii kokoamaan selkeän kuvauksen ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan kokonaisuudesta ja innovaatiotoiminnan alueellisesta vaikuttavuudesta (vrt. IOTIn selvitys Irlannissa). Tähän pyritään hankkimaan yhteinen resurssi käyttäen alkurahoituksena :n S- stipendirahoituksesta siirrettävää osuutta sekä :ltä anottavaa hankerahoitusta. 2) Arene vaikuttaa Tutkimus- ja innovaationeuvoston ammattikorkeakouluja koskeviin TKItoiminnan linjauksiin edustajansa kautta. 3) TKI-toiminnan perusrahoituksen kehittymistä edistetään osana ammattikorkeakoulujen rahoitusmallia. 4) Vuoden 2013 kolmannessa lisätalousarviossa saadun 10M :n avulla käynnistettyjen TKIhankkeiden ja TKI-osaajakoulutuksen toteutumista Arene seuraa aktiivisesti. 5) Euroopan rakennerahastojen linjauksiin ja rahoituksen suuntaamiseen (erit. Horizon 2020) vaikutetaan UASNET-verkoston kautta. 6) Ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan kansainvälisen arvioinnin tulosten toteutumiseen vaikutetaan yhteistyössä toiminnan rahoittajien ja päättäjien kanssa. 7) TKI-toiminnan muiden ministeriöiden (erit. TEM) ja muiden julkisten rahoittajien (erit. Tekes ja Akatemia) kautta saatavan rahoituksen parantamiseen pyritään vaikuttamaan toimintavuoden aikana. 2.9 Kaupallistamisen ja yrittäjyyden edistäjä 1) Arene tukee ammattikorkeakoulujen toimintaa innovaatioiden kaupallistamisen edistämiseksi. 2) Arene jatkaa ammattikorkeakoulujen yrittäjyyden kehittymisen ja suositusten toteutumisen seurantaa yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa.

5 Ammattikorkeakoulu on arvostettu opiskelu- ja työpaikka 2.10 Opiskelijat 1) Arene pyrkii vaikuttamaan opiskelijakuntien aseman vahvistamiseen ammattikorkeakoululainsäädäntöä uudistettaessa ammattikorkeakoulu-uudistuksen toisessa vaiheessa. 2) Arenen opiskelijavalintaprojekti jatkaa toimintavuonna opiskelijavalinnan edelleen kehittämistä ja osallistuu korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän (KSHJ) kehittämiseen. 3) Arene osallistuu aktiivisesti keskusteluun aliedustettujen ryhmien koulutuksesta ja koulutuksen esteettömyydestä. 4) Arene tukee pilottikokeilun vakiinnuttamista opiskelijaterveydenhuollon pysyvänä järjestämismuotona. 5) Aktiivista yhteistyötä opiskelijajärjestöjen, erityisesti SAMOK in kanssa jatketaan. 6) Uuden opiskelijapalautejärjestelmän (AVOP) käyttöönottoa edistetään yhteistyössä SAMOK in kanssa. AVOP- hankkeen loppuraportti julkistetaan helmikuussa ) Arene jatkaa stipendiyhteistyötä työelämän kehittämisstipendissä Erityisalojen toimihenkilöjärjestö ERTO ry.:n kanssa. 3. AMMATTIKORKEAKOULUJEN KESKINÄISEN YHTEISTYÖN EDISTÄMINEN Hallituksen tukena Arenessa toimii ammattikorkeakoulujen keskeisimpien yhteisten asioiden edistämiseksi hallituksen valiokuntia. Toimintavuonna 2014 toimivat seuraavat hallituksen valiokunnat: 1) Talous- ja rahoitusvaliokunta Talous- ja rahoitusvaliokunnan tehtäviin kuuluvat erityisesti toimintasuunnitelman kohtiin 2.1, 2.6 ja 2.8 liittyvien toimintojen edistäminen ja valmistelu 2) Lakivaliokunta Lakivaliokunnan tehtäviin kuuluvat erityisesti toimintasuunnitelman kohtiin 2.1, 2.4 ja 2.10 liittyvien toimintojen edistäminen ja valmistelu 3) Viestintävaliokunta. Viestintävaliokunnan tehtäviin kuuluvat erityisesti toimintasuunnitelman kohtiin 2.2, 2.4 ja 2.8 liittyvien toimintojen edistäminen ja valmistelu. 4) Koulutusvaliokunta: Koulutusvaliokunnan tehtävänä on ammattikorkeakoulujen koulutusvastuiden ja hakukohteiden selkeyttäminen kevään 2014 aikana sekä uusien koulutusvastuiden toiminnan arviointi ja kehittäminen toimintavuoden aikana. Valiokunnat asettaa Arenen hallitus. Valiokunnat on esitetty liitteessä 1. Lisäksi Arenessa toimivat ammattikorkeakoulujen yhteisten toimintojen edistämiseksi seuraavat työryhmät: 1) TKI-työryhmä 2) Elinikäisen oppimisen työryhmä 3) Turvallisuusverkosto 4) Koulutusalakohtaiset kehittämisryhmät.

6 Työryhmien puheenjohtajat asettaa vuosikokous hallituksen esityksestä. Arenen hallitus nimeää työryhmien jäsenet lukuun ottamatta koulutusalakohtaisten kehittämisryhmien jäseniä. Koulutusalakohtaisiin kehittämisryhmiin kuuluvat jäseninä niiden ammattikorkeakoulujen nimeämät asiantuntijat, joilla on kyseisen koulutusalan koulutusta. Työryhmät ja niiden puheenjohtajat on esitetty liitteessä 1. Hallitus voi asettaa myös muita valiokuntia tai työryhmiä ajankohtaisten asioiden käsittelemiseksi. Määräaikaisten yhteistyöhankkeiden valmistelemiseksi ja toteuttamiseksi Arenessa toimivat toimintavuoden aikana seuraavat projektit: 1) Opiskelijavalintaprojekti 2) AMK-päivät ) AMK-päivät 2015 Liitteessä 2 on esitelty Arenen projektien kokoonpanot vuodelle Projekteissa voi toimia asiantuntijoita Arenen hallituksen hyväksymän projektisuunnitelman mukaan. Hallitus voi täydentää projektiryhmiä tarvittaessa. 4. ARENEN YHDISTYSTOIMINNOT VUONNA 2014 Arenen sääntöjen mukaisesti toimintavuoden toiminnat ja toimijat (puheenjohtaja ja hallitus) sekä talousarvio hyväksytään yhdistyksen syyskokouksessa. Edellisen vuoden toimintakertomus, tilinpäätös ja vastuuvapauden myöntäminen hyväksytään yhdistyksen kevätkokouksessa. Arenen vuosittaista toimintaa toteuttavia elimiä ovat rehtorikokous, hallitus, Arenen toimisto, hallituksen valiokunnat, työryhmät ja projektit. Arene tuottaa palveluina seminaareja ja koulutustilaisuuksia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Arenen viestintä keskittyy erityisesti ammattikorkeakoulu-uudistukseen ja sen etenemiseen vaikuttamiseen, rakenteellisen kehittämisen ja TKI-toiminnan tunnettuuden lisäämiseen sekä riittävän monipuolisen kuvan antamiseen ammattikorkeakoulujen toiminnasta. Lisäksi Arene järjestää opintomatkoja sekä tuottaa materiaalia ammattikorkeakoulujen ja sidosryhmien käyttöön. 4.1 Hallitus Hallitus vastaa yhdistyslain mukaisesti kaikista Arenen päätöksistä lukuun ottamatta vuosikokousten sääntömääräisiä asioita. Hallitus keskittyy päätöksentekoon ottaen kantaa pääasiassa strategisen tason kysymyksiin sekä ammattikorkeakoulujen edunvalvontaan. Toiminnanjohtaja valmistelee ja toteuttaa hallituksen päätökset tukenaan toimiston resurssit. Hallituksen valiokuntien ja työryhmien tehtävänä on selvittää alakohtaisia tai muuta asiantuntemusta vaativia Arenen toiminnan painopistealoihin kuuluvia strategisia kysymyksiä päätöksenteon tueksi. Hallitus seuraa projektiryhmien toimintaa informaatio-ohjauksen hengessä. Projekti- ja työryhmien operatiivinen, korkeakoulujen välistä normaalia yhteistyötä edustava toiminta on itseohjautuvaa. Hallitus esittää valtakunnallisiin, opetusministeriön ja muiden vastaavien tahojen nimittämiin työryhmiin edustajia. Avainryhmiin pyritään nimeämään Arenea sääntöjen mukaan edustavia henkilöi-

7 tä. Kannattajajäsenille suunnattua tiedotustoimintaa tehostetaan, ja yhteydenpitoa ylläpitäjiin tiivistetään. 4.2 Rehtorikokous Yhdistyksen toimintaa toteutetaan keskeisesti rehtorikokouksissa, johon kuuluvat kaikki yhdistyksen rehtorijäsenet. Rehtorikokouksissa käsitellään ammattikorkeakouluja ja korkeakoulujärjestelmää ja politiikkaa sekä muita keskeisiä yhdistyksen tarkoitukseen ja toiminnan laatuun liittyviä laajakantoisia asioita. Rehtorikokouksissa rehtorit sopivat ammattikorkeakoulujen toimintaa ohjaavista yhteisistä suosituksista ja sopimuksista. 4.3 Yhdistyksen kokoukset Yhdistyksen kevätkokous ja siihen liittyvä seminaari pidetään Arcadassa Helsingissä. Kevätkokouksessa käsitellään tilinpäätös ja toimintakertomus ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä. Syyskokouksessa ylläpitäjäseminaarin yhteydessä marraskuussa 2013 vahvistetaan toimintasuunnitelma, talousarvio, jäsenmaksut sekä valitaan puheenjohtaja ja hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle ja valitaan tilintarkastajat (varsinainen ja varatilintarkastaja). 4.4 Arenen toimisto Toimisto hoitaa toiminnanjohtajan johdolla Arenen kevät- ja syyskokousten, rehtorikokousten ja hallituksen kokousten valmistelun, toteutuksen ja dokumentoinnin sekä yhdistyksen talous- ja henkilöstöhallintoon liittyvät tehtävät. Lisäksi toimisto huolehtii tarpeellisesta, etenkin jäsenille tarkoitetusta tiedotustoiminnasta. Vuonna 2014 kehitetään edelleen viestintää viestintäsuunnitelman pohjalta siten, että voidaan tarjota entistä selkeämmässä muodossa yhdistyksen toimintaan ja kannanottoihin liittyvää, ajantasaista tietoa. Keskeisimpien viestinnän alueiden (järjestelmän tunnettuus, rakenteellinen kehittäminen, TKI-toiminnan tunnettuus) kehittämiseen panostetaan toimintavuonna viestintävaliokunnan työssä. 4.5 Muut toiminnot Toimintavuoden aikana järjestetään mm. seuraavat tapahtumat, joiden koordinoinnista vastaa Arenen toimisto: Arenen ja STTK:n seminaari, Levi AMK -päivät YH -dagarna 2014 UAS- Conference 2014 (Lahti ). Rehtorien sihteerien opintomatka , Tampere Rehtorien kesäkokous Seinäjoki, Rehtorien opintomatka, syksy 2014 Ylläpitäjien ja johdon seminaari ja Arenen syyskokous 11/2014.

8 4.6 Talous Arenen talous on perustunut jäsenmaksutuottoihin sekä ammattikorkeakoulupäivien ja seminaarien tuottoihin. Mikäli syyskokous hyväksyy hallituksen esityksen jäsenmaksukäytännön uudistamisesta, jatkossa Arenen varsinainen toiminta rahoitetaan jäsenmaksuin; muut seminaarit ylläpitäjäseminaaria lukuun ottamatta yhdistetään ammattikorkeakoulupäiviin, jotka tästä eteenpäin järjestetään omakustannushintaan. Lisäksi vuosittain toteutetaan koko ammattikorkeakoulukentän yhteisiä kehittämisprojekteja, joiden hallinnointi ja toteutus ovat Arenen toimiston vastuulla. 4.7 Arenen edustajat valtakunnallisissa työryhmissä ja hankkeissa Edustajat on esitetty liitteessä 3.

9 LIITE 1 ARENEN VALIOKUNNAT JA TYÖRYHMÄT VUONNA 2014 Valiokunnat: 1. Talous ja rahoitusvaliokunta: Valiokunnan tehtävänä on valmistella hallitukselle ammattikorkeakoulujen talouden ja rahoituksen kehittämistä koskevat esitykset. Valiokunnan puheenjohtaja rehtori Markku Lahtinen Valiokunnan jäsenet: Jorma Alkula (HAAGA-HELIA), Tapio Huttula (Humak), Mirja Pöhö (HAMK), Mika Soininen (SeAMK), Jorma Uusitalo (Metropolia), Timo Luopajärvi/Riitta Rissanen 2. Lakivaliokunta: Valiokunnan tehtävänä on valmistella hallitukselle ammattikorkeakoululainsäädännön uudistamista koskevat esitykset. Valiokunnan puheenjohtaja rehtori Turo Kilpeläinen Valiokunnan jäsenet: Riitta Konkola (Metropolia), Ritva Laakso-Manninen (HAAGA-HELIA), Jorma Niemelä (DIAK), Heikki Saastamoinen (MAMK), Tapio Varmola (SeAMK), Timo Luopajärvi/Riitta Rissanen 3. Viestintävaliokunta: Valiokunnan tehtävänä on valmistella hallitukselle Arenen viestintäsuunnitelma sekä muut Arenen ja ammattikorkeakoulujen viestinnän kehittämistä koskevat asiat. Valiokunnan puheenjohtaja rehtori Anneli Pirttilä Valiokunnan jäsenet: Petteri Alanko (Savonia), Päivi Korhonen (Laurea), Gunilla Sjöberg (Arcada), Leena Stenman (TAMK), Timo Luopajärvi/Riitta Rissanen, Arenen viestintäharjoittelija 4. Koulutusvaliokunta: Valiokunnan tehtävänä on koulutusvastuiden ja hakukohteiden selkeyttäminen sekä uusien koulutusvastuiden toteutumisen arviointi ja kehittäminen toimintavuoden aikana. Valiokunnan puheenjohtaja rehtori Mervi Vidgrén (Savonia) Valiokunnan jäsenet: Koulutusalakohtaisten työryhmien puheenjohtajat ja toiminnanjohtaja Työryhmät: 1. TKI-työryhmä Työryhmän tehtävänä on seurata ja arvioida TKI-toiminnan kehittymistä ammattikorkeakouluissa, seurata muiden TKI-toimijoiden toimintaa sekä tehdä hallitukselle TKI-toiminnan kehittymistä koskevia esityksiä.

10 Työryhmän puheenjohtaja rehtori Tapio Varmola (SeAMK) Työryhmän jäsenet: Outi Kallioinen (LAMK), Juha Kämäri (SAMK), Eero Pekkarinen (Lapinamk), Mirja Toikka (Kyamk), toiminnanjohtaja, sihteeri Seliina Päällysaho (SeAMK) 2. Elinikäisen oppimisen työryhmä: Työryhmän tehtävänä on seurata elinikäisen oppimisen kehittymistä korkeakouluissa ja tehdä elinikäistä oppimista koskevia kehittämisesityksiä hallitukselle. Työryhmän puheenjohtaja rehtori Tapio Huttula (HUMAK) Työryhmän jäsenet: Pirjo Hakala (Diak), Tuula Honkanen (KAMK), Harri Mikkonen (Karelia), Esa Rahiala (SAMK), Vesa Taatila (Metropolia) 3. Ammattikorkeakoulujen turvallisuusverkosto: Verkoston tehtävänä on kehittää ammattikorkeakoulujen turvallisuutta, toimia yhteistyössä yliopistojen vastaavan verkoston kanssa sekä :n oppilaitosturvallisuustyöryhmän kanssa sekä tehdä hallitukselle esityksiä ammattikorkeakoulujen turvallisuuden kehittämiseksi. Verkoston puheenjohtaja vararehtori Reijo Tolppi (LapinAMK) Jäsenet: Edustajat kaikista ammattikorkeakouluista 4. Koulutusalakohtaiset kehittämisryhmät: Koulutusalakohtaisten kehittämisryhmien tehtävänä on seurata oman koulutusalansa työelämän ja koulutuksen kehittymistä sekä osallistua aktiivisesti oman alansa koulutusohjelma- /tutkintorakenteen kehittämiseen sekä tehdä hallitukselle esityksiä alansa koulutuksen sekä koulutusrakenteen kehittämisestä. Kehittämisryhmien puheenjohtajat ovat: 1. Luonnonvara- ja ympäristöala: rehtori Jussi Halttunen (JAMK) 2. Tekniikan ja liikenteen ala: rehtori Tauno Kekäle (VAMK) 3. Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala: rehtori Ritva Laakso-Manninen (HAAGA-HELIA) 4. Matkailu-, ravitsemis- ja talousala: vararehtori Maarit Fränti (Laurea) 5. Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala: vararehtori Päivi Karttunen (TAMK) - Terveysalan jaosto: toimialajohtaja Eeva-Liisa Moisio (SAMK) - Sosiaalialan jaosto: koulutuspäällikkö Jari Helminen (DIAK) - Liikunta-alan jaosto: koulutusjohtaja Matti Kauppinen (HAAGA-HELIA) 6. Kulttuuriala: rehtori Petri Raivo (Karelia) 7. Humanistinen ja kasvatusala: rehtori Tapio Huttula (Humak) 8. Ylemmät amk-tutkinnot rehtori Pertti Puusaari (HAMK) Koulutusalakohtaisiin kehittämisryhmiin kuuluu jäseninä ammattikorkeakoulujen asiantuntijoita ao. ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti. Hallitus voi nimetä lisäjäseniä alakohtaisen kattavuuden takaamiseksi. Hallitus voi asettaa myös muita työryhmiä ajankohtaisten asioiden käsittelemiseksi.

11 LIITE 2 PROJEKTIT VUONNA 2014 Projektit toimivat hyväksytyn projektisuunnitelman mukaisesti ja raportoivat hallituksella. 1. Opiskelijavalintaprojekti: Pj.Petteri Ikonen, Timo Luopajärvi/Riitta Rissanen, OPH:n edustajat, alakohtaiset koordinaattorit, sihteeri Eija Lantta (LAMK) 2. AMK-päivät 2014: Outi Kallioinen, Pertti Puusaari, Maarit Fränti, Ritva Laakso-Manninen, Riitta Konkola, Markku Lahtinen, Timo Luopajärvi/Riitta Rissanen, Eija Antila 3. AMK-päivät 2015: Markku Lahtinen, Kimmo Himberg (Polamk), Tapio Varmola (SeAMK), Jussi Halttunen (JAMK), Riitta Rissanen, Eija Antila Projekteissa voi toimia asiantuntijoita Arenen hallituksen hyväksymän projektisuunnitelman mukaisesti. Hallitus voi myös täydentää ryhmiä.

12 LIITE 3. ARENEN EDUSTAJAT (REHTORIT) VALTAKUNNALLISISSA HANKKEISSA JA TYÖRYHMISSÄ Työryhmän nimi ja toimi Organisaatio /kesto Osallistuja AHOT korkeakouluissa ESR- hankkeen ohjausryhmän pj Amkien uudistuksen valmistelun työryhmän ja hankkeen ohjausryhmä CIMO:n korkeakouluyhteistyön asiantuntijaryhmän jäsen (uusi toimikausi Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus Kansainvälisen henkilövaihdon keskus CIMO Timo Luopajärvi, Arene Riitta Konkola, Metropolia Henrik Wolff, Arcada Anneli Pirttilä, Saimia Eeva-Liisa Antikainen, Humak CSC:n hallituksen jäsen CSC- tieteellinen laskenta Jouko Paaso, OAMK Elinikäisen oppimisen neuvoston jäsen Opetusministeriö Eeva-Liisa Antikainen, Humak European Network for Universities of Applied UASnet Henrik Wolff, Arcada Sciences FINCEAL-hankkeen ohjausryhmä UniPID Tapio Varmola, SEAMK FINELIB-KONSORTIOn ohjausryhmän jäsen Kansalliskirjasto Petri Raivo, Karelia Innokylä, kyläneuvoston jäsen STM, THL, STKL ym. Jorma Niemelä, DIAK KATe2-hankkeen johtoryhmä Aapa-verkosto/DIAK Turo Kilpeläinen, KAMK Korkeakoulujen arviointineuvosto Pentti Rauhala, varapj. (eläkkeellä, hoitaa jäsenyyden) Korkeakoulujen sähköinen hakujärjestelmä Petteri Ikonen, Kyamk Koulutustoimikuntajärjestelmän ohjausryhmän jäsen Timo Luopajärvi, Arene Koulutustutkimusfoorumi (kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa) Lukukausimaksukokeilun seurantaryhmän jäsen Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän jäsen OECD-Imhe-edustaja -ICT-hankeryhmä Opiskelijavalintaprojektin ohjausryhmän pj Osaamisperustaisuus korkeakouluissa hanke (ESR) OPH Maa- ja metsätalousministeriö varajäsen yliopistoedustajalle (Esa Hämäläinen/HY) Arene Turun yliopisto ja HAMK, UNIFI ja Arene Pertti Puusaari, HAMK Timo Luopajärvi, Arene Markku Lahtinen, TAMK Jussi Halttunen, JAMK Ritva Laakso-Manninen, HAAGA-HELIA Turo Kilpeläinen, KAMK Markku Lahtinen, TAMK Petteri Ikonen (Kyamk) Timo Luopajärvi, Arene, jäsen RAKETTI hankkeen ohjausryhmän jäsen Jouko Paaso, OAMK RAKETTI-TUTKI- osahankkeen ohjaus - CSC Petteri Ikonen, Kyamk ryhmän jäsen Rådgivningsgruppen för nordiskt samarbete Pohjoismaiden neuvosto Henrik Wolff, Arcada inom högre utbildning (HÖGUT), medlem Sosiaali- ja terveyspoliittinen vaikuttaminen Sosiaali- ja terveysturvan Jorma Niemelä, DIAK työryhmä keskusliitto Sosiaali- ja terveydenhuollon kansallisen kehittämisohjelman STM Jorma Niemelä, DIAK johtoryhmä Svensk-Finskt samarbete inom högre Hanaholmen ruotsalais- Henrik Wolff, Arcada

13 utbildning och forskning suomalainen kulttuurikeskus Tekesin valtuuskunnan jäsen Työ- ja elinkeinoministeriö Tauno Kekäle, VAMK Tiede- ja teknologianeuvosto Tutkimus- ja Anneli Pirttilä, Saimia innovaationeuvoston jäsen Tieteellisen laskennan yhteistyöfoorumi Turo Kilpeläinen, KAMK Työnjohtokoulutuskokeilun ohjausryhmän jäsen Riitta Konkola, Metropolia Tutkimusinfrastruktuurien asiantuntijaryhmä Suomen Akatemia Tapio Varmola, SEAMK VirtuaaliAMK johtoryhmän pj. /TAMK Jouko Paaso, OAMK Ylioppilastutkintolautakunnan korkeakoulu- ja työelämäyhteistyöryhmä YTL Riitta Konkola, Metropolia Petteri Ikonen, Kyamk

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 (Hallitus 7. - 8. 10.2014)

Lisätiedot

ARENEN Toimintasuunnitelma

ARENEN Toimintasuunnitelma ARENEN Toimintasuunnitelma 2016 Hallitus 13. 14.10.2015, 4.11.2015 Arene 19.11.2015 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 1. Arenen toiminnan tarkoitus Toiminta-ajatus Arene tukee ja palvelee

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 (Hallitus 18. 19.10.2016,

Lisätiedot

AIKUISKOULUTUKSEN AJANKOHTAISET ASIAT JA TIMO LUOPAJÄRVI 01.06.2010

AIKUISKOULUTUKSEN AJANKOHTAISET ASIAT JA TIMO LUOPAJÄRVI 01.06.2010 AMMATTIKORKEAKOULUJEN AIKUISKOULUTUKSEN AJANKOHTAISET ASIAT JA KEHITYSNÄKÖKULMAT AIPA-PÄIVÄT PÄIVÄT 2010, KAJAANI TIMO LUOPAJÄRVI 01.06.2010 SISÄLLÖT 1. Ammattikorkeakoulutuksen visio 2. Rakenteellinen

Lisätiedot

ARENEN Toimintasuunnitelma

ARENEN Toimintasuunnitelma ARENEN Toimintasuunnitelma 2019 Hallitus 23.10.2018 Arene 14.11.2018 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 1. Arenen strategia 2016-2020 Visio Ammatillinen korkeakoulutus on keskeinen osa maailman

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulutuksen ja Arenen ajankohtaiset kuulumiset; ammattikorkeakoulu uudistus. Riitta Rissanen Toiminnanjohtaja 9/2014

Ammattikorkeakoulutuksen ja Arenen ajankohtaiset kuulumiset; ammattikorkeakoulu uudistus. Riitta Rissanen Toiminnanjohtaja 9/2014 Ammattikorkeakoulutuksen ja Arenen ajankohtaiset kuulumiset; ammattikorkeakoulu uudistus Riitta Rissanen Toiminnanjohtaja 9/2014 Arene ry:n kannanotto (5.3.2014) Yhteiskunnan ja talouselämän muutosten

Lisätiedot

Miten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyö tulisi lainsäädännössä ja rahoituksessa mahdollistaa?

Miten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyö tulisi lainsäädännössä ja rahoituksessa mahdollistaa? Miten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen yhteistyö tulisi lainsäädännössä ja rahoituksessa mahdollistaa? Ammattikorkeakoulujen rakenne ja rahoitus -seminaari Helsinki 15.09.2010 Timo Luopajärvi Korkeakoulujen

Lisätiedot

ARENEN Toimintasuunnitelma

ARENEN Toimintasuunnitelma ARENEN Toimintasuunnitelma 2018 Hallitus 21. 22.10.2017 Arene 22.11.2017 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 1. Arenen toiminnan tarkoitus Toiminta-ajatus Arene palvelee ammattikorkeakouluja

Lisätiedot

JA SUOSITUKSET. Jussi Ansala Korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän sihteeri 30.5.2011, YTHS-koulutus, Helsinki

JA SUOSITUKSET. Jussi Ansala Korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän sihteeri 30.5.2011, YTHS-koulutus, Helsinki KORKEAKOULULIIKUNNAN VISIO 2020 JA SUOSITUKSET Jussi Ansala Korkeakoululiikunnan asiantuntijatyöryhmän sihteeri 30.5.2011, YTHS-koulutus, Helsinki 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ Vähän suositusten taustaa Suositusten

Lisätiedot

Kohti maailman parasta korkeakoululaitosta ammatillinen korkeakoulutus keskeinen osa

Kohti maailman parasta korkeakoululaitosta ammatillinen korkeakoulutus keskeinen osa Kohti maailman parasta korkeakoululaitosta ammatillinen korkeakoulutus keskeinen osa Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ry:n strategia vuosille 2016 2020 Hyväksytty Arenen kevätvuosikokouksessa 17.3.2016

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI . AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI 2012 Hallitus 19.02.2013 Arene 06.03.2013 Toimintakertomus 2012 Hallitus 19.02.2013 KERTOMUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE RY:N TOIMINNASTA

Lisätiedot

ARENEn strategia 2010 2014. 15.9.2009 - Helsinki ARENEn hallitus

ARENEn strategia 2010 2014. 15.9.2009 - Helsinki ARENEn hallitus ARENEn strategia 2010 2014 15.9.2009 - Helsinki ARENEn hallitus ARENEn visio, toiminta-ajatus ja strategia VISIO SUOMALAISESTA AMMATTIKORKEAKOULUTUKSESTA Suomessa on kansainvälisesti kilpailukykyinen ja

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet för yrkeshögskolornas rektorer Arene rf AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON TOIMINTAVUOSI 2014 Hallitus 3.3.2015 Arene 26.3.2015 KERTOMUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN

Lisätiedot

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi

Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke 2017-2019 Valintakokeiden kehittäminen ja digitalisointi OKM valintaseminaari 7.11.2017 Ammattikorkeakoulujen opiskelijavalintojen kehittämishanke

Lisätiedot

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012

Oivaltamisen iloa. Suomi vuonna 2025. Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012. Markku Lahtinen. www.tamk.fi. Tammikuu 2012 Oivaltamisen iloa Suomi vuonna 2025 Tekniikan Alojen Foorumi 27.1.2012 Markku Lahtinen Tammikuu 2012 TAMK Yksi suurimmista Suomen suurimpia ammattikorkeakouluja yli 11 000 opiskelijaa 2500 aloittavaa tutkinto-opiskelijaa

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku 2014/Gemensam ansökan till yrkeshögskolor våren 2014 12.11.2013 Sosiaali- ja terveys- ja liikunta-ala Sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen koulutus Centria ammattikorkeakoulu 15 Karelia ammattikorkeakoulu 30 Lahden ammattikorkeakoulu 22 Metropolia ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON Toimintavuosi 2015 Hallitus 10.2.2016, 2.3.2016 Arene 17.3.2016 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry KERTOMUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE

Lisätiedot

Strategiakysely 2013 Tulosten yhteenveto. VirtuaaliAMK verkoston kehittämisyksikkö, 17.6.2013

Strategiakysely 2013 Tulosten yhteenveto. VirtuaaliAMK verkoston kehittämisyksikkö, 17.6.2013 Strategiakysely 2013 Tulosten yhteenveto VirtuaaliAMK verkoston kehittämisyksikkö, 17.6.2013 Taustaa Toukokuussa 2013 VirtuaaliAMK:n strategiatyöryhmä toteutti kyselyn, jossa kartoitettiin, miten ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki

Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki Kansainvälistymistavoitteissa kaikki hyvin? Opetusneuvos Tarja Riihimäki Missä asetetaan/kuka asettaa ammatillisen koulutuksen kehittämisen/kansainvälistymisen tavoitteet? EU EU2020 strategia, ET2020,

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt SÄÄNNÖT

Yhdistyksen säännöt SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry Pohjoinen Makasiinikatu 7 A 2 00130 HELSINKI www.arene.fi 24.06.2015 Yhdistyksen säännöt Nimi: Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry, Rådet

Lisätiedot

Suvi-verkoston kuulumisia

Suvi-verkoston kuulumisia Suvi-verkoston kuulumisia Ammattikorkeakoulujen kielten ja viestinnän vastuuopettajapäivät Kajaanissa 10. 11.2.2015 Tarja Ahopelto, JAMK Kypsyysnäyte (ja opinnäytetyö) Uhkana kielentarkastuksen loppuminen

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON Toimintavuosi 2017 Hallitus 8.2.2018, 26.2.2018 Arene 14.3.2018 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry KERTOMUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS

AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN RAHOITUSMALLIN KESKUSTELUTILAISUUS Ylijohtaja Tapio Kosunen 20.11.2014, Helsinki Seminaari ammattikorkeakoulujen rahoitusmallista vuodesta 2017 alkaen 11.00 Lounas 11.50 Seminaarin

Lisätiedot

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä

ammattikorkeakoulujen TKI-PÄIVÄT 2011 16. 17.2.2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä ammattikorkeakoulujen TKI-päivät 16. 17.2.2011 TKI-PÄIVÄT 2011 Pori, yyteri Hyvinvointia ja kilpailukykyä OHJELMA Tiistai 15.2.2011 Erilliset tapaamiset ja kokoukset 15.00 AMKtutka ja indikaattorit 16.30

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke,

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS Johdanto 1 AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO Maaliskuu 2017 TOIMINTAKERTOMUS 2016 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Teemaryhmien toiminnankuvaus 4. Tavoitteiden

Lisätiedot

Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus

Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus Korkeakoulujen KOTA -seminaari 20.8.2013 Erikoissuunnittelija, KT Hannele Seppälä, Korkeakoulujen arviointineuvosto Korkeakoulujen yhteiskunnallisen ja alueellisen

Lisätiedot

Opiskelijakunta METKA KOPPI 10.4.2013 Muutokset Metropoliassa ja rahoituksessa. Jorma Uusitalo

Opiskelijakunta METKA KOPPI 10.4.2013 Muutokset Metropoliassa ja rahoituksessa. Jorma Uusitalo Opiskelijakunta METKA KOPPI 10.4.2013 Muutokset Metropoliassa ja rahoituksessa Jorma Uusitalo Ajankohtaisia asioita Riittääkö rahat? Miten ja mistä Metropolian rahat? Kun tulot tippuu, loppuuko opetus?

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA SUOMALAISESSA KORKEAKOULULIIKUNNASSA. Jussi Ansala Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry , Opiskeluterveyspäivät, Oulu

AJANKOHTAISTA SUOMALAISESSA KORKEAKOULULIIKUNNASSA. Jussi Ansala Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry , Opiskeluterveyspäivät, Oulu AJANKOHTAISTA SUOMALAISESSA KORKEAKOULULIIKUNNASSA Jussi Ansala Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry 15.11.2011, Opiskeluterveyspäivät, Oulu 1 ESITYKSEN SISÄLTÖ Korkeakoululiikunta valtionhallinnon ohjelmissa

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011

Ammattikorkeakoulujen rahoitus. Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Ammattikorkeakoulujen rahoitus Ammattikorkeakoulujen talous- ja hallintopäivät, Rovaniemi Johtaja Hannu Sirén 13.10.2011 Hallitusohjelma Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta, vaikuttavuutta ja kansainvälistymistä

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene

AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON. Toimintavuosi Hallitus , Arene AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTON Toimintavuosi 2016 Hallitus 20.1.2017, 15.2.2017 Arene 21.3.2017 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry KERTOMUS AMMATTIKORKEAKOULUJEN REHTORINEUVOSTO ARENE

Lisätiedot

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola

Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Ammatillisten opettajakorkeakoulujen ja opetusja kulttuuriministeriön yhteistyöpäivä 6.4.2016 OKM, Helsinki, Jukola Johanna Moisio, HT, opetusneuvos, ryhmäpäällikkö Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAHDEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

ARENE RY AJANKOHTAISKATSAUS Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto (TUHA) Koordinaatioryhmän kokous Riitta Rissanen, toiminnanjohtaja

ARENE RY AJANKOHTAISKATSAUS Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto (TUHA) Koordinaatioryhmän kokous Riitta Rissanen, toiminnanjohtaja ARENE RY AJANKOHTAISKATSAUS 13.2.2015 Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto (TUHA) Koordinaatioryhmän kokous Riitta Rissanen, toiminnanjohtaja Ammattikorkeakoulut ovat uudistuneet Toimiluvat ja rahoitusmalli

Lisätiedot

TULI. TULI rahoituksella tutkimuksesta liiketoimintaa. Ideasta liiketoiminnaksi 11.10.2011, Turku Harri Ojansuu, V-S ELY -keskus, Tekes

TULI. TULI rahoituksella tutkimuksesta liiketoimintaa. Ideasta liiketoiminnaksi 11.10.2011, Turku Harri Ojansuu, V-S ELY -keskus, Tekes TULI TULI rahoituksella tutkimuksesta liiketoimintaa Ideasta liiketoiminnaksi 11.10.2011, Turku Harri Ojansuu, V-S ELY -keskus, Tekes TULI Tutkimuksesta liiketoimintaa Tutkijoille, tutkijayhteistöille

Lisätiedot

Yliopistot tekevät perustutkimusta ja. Vai miten se nyt olikaan? Rehtori Anneli Pirttilä Saimaan ammattikorkeakoulu 06.10.2010

Yliopistot tekevät perustutkimusta ja. Vai miten se nyt olikaan? Rehtori Anneli Pirttilä Saimaan ammattikorkeakoulu 06.10.2010 Yliopistot tekevät perustutkimusta ja ammattikorkeakoulut soveltavaa Vai miten se nyt olikaan? Rehtori Anneli Pirttilä Saimaan ammattikorkeakoulu 06.10.2010 Ammattikorkeakoulujen t&k-menot 2008 LAUREA

Lisätiedot

Johanna Moisio Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö

Johanna Moisio Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö 12. Millaista päihde- ja mielenterveystyön osaamista koulutus tuottaa? Mielenterveys- ja päihdetyön osaamiselle on kysyntää - mitä haasteita se asettaa korkeaasteen koulutukselle? Johanna Moisio Korkeakoulu-

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 131 159 163 151 130 125 % 99 % 3 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 131 159 163 151 130 125 % 99 % 3 % 8 % 1 Turun ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 15 22 19 19 30 63 % 99 % -14 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 15 22 19 19 30 63 % 99 % -14 % 8 % 1 Yrkeshögskolan Novia määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille Opetus- ja kulttuuriministeriö Asemointitilastot 2015; yhteinen osio, tutkintojen jakautuminen alan sisällä ammattikorkeakouluittain Opetus- ja kulttuuriministeriön asemointitilastot 2015 ammattikorkeakouluille

Lisätiedot

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi Osaamisen ja koulutuksen kärkihanke 5: Vahvistetaan korkeakoulujen ja elinkeinoelämän yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi 15.3.2018 Opetusneuvos Petteri Kauppinen yhteistyötä innovaatioiden kaupallistamiseksi

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

Erikoistumiskoulutusten kehittämisen väliseminaari Tervetuloa ja Arenen ajankohtaiskatsaus

Erikoistumiskoulutusten kehittämisen väliseminaari Tervetuloa ja Arenen ajankohtaiskatsaus Erikoistumiskoulutusten kehittämisen väliseminaari Tervetuloa ja Arenen ajankohtaiskatsaus Toiminnanjohtaja Riitta Rissanen, Arene ry 17.8.2016 Haaga-Helia ammattikorkeakoulu 26.8.2016 Ajankohtaista Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

FUAS pähkinänkuoressa 5/2014

FUAS pähkinänkuoressa 5/2014 FUAS pähkinänkuoressa 5/2014 FUAS liittouman kehitysvaiheet Kumppanuussopimus 2008 Yhteinen strateginen tahtotila 2020: sopimus OKM:n kanssa (2010 2012) Toimenpideohjelma (2010 2012) FUAS liittouman perustamissopimus

Lisätiedot

Ammatillisten

Ammatillisten 23.11.2018 Ammatillisten Opettajakorkeakoulujen tapaaminen SAMOK tukee hankkeen tavoitteita välittämällä tietoa hankkeen toiminnasta opiskelijoille ja sidosryhmilleen. Jokainen korkeakoulu varmistaa opiskelijakunnan

Lisätiedot

Yleissairaanhoitajan (180 op) ammatillisen perusosaamisen arvioinnin kehittäminen (ylesharviointi) hanke

Yleissairaanhoitajan (180 op) ammatillisen perusosaamisen arvioinnin kehittäminen (ylesharviointi) hanke Yleissairaanhoitajan (180 op) ammatillisen perusosaamisen arvioinnin kehittäminen (ylesharviointi) hanke 1.3.2018-31.12.2020. Yhteistyökumppaneita Suomen sairaanhoitajaliitto ry ja sen kautta European

Lisätiedot

Uudet tuulet alueellisessa vuorovaikutuksessa korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyö muutoksessa

Uudet tuulet alueellisessa vuorovaikutuksessa korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyö muutoksessa Uudet tuulet alueellisessa vuorovaikutuksessa korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyö muutoksessa Rehtori Minne menet korkeakoulutus III korkeakoulut valmistautuvat seuraavaan hallituskauteen Ammattikorkeakoulujen

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

Kymenlaakson toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämistä koskeva selvitystyö. 5.8.2014 Pentti Rauhala

Kymenlaakson toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämistä koskeva selvitystyö. 5.8.2014 Pentti Rauhala Kymenlaakson toisen asteen ammatillisen koulutuksen kehittämistä koskeva selvitystyö 5.8.2014 Pentti Rauhala Esittäytyminen Pentti Rauhala, s. 9.4.1945, FT, dosentti, VTM, ak opettaja, asun Lahdessa, eläkkeelle

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE VAASAN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut

Lisätiedot

Xamkin profiili eamk-tarjonnassa

Xamkin profiili eamk-tarjonnassa Xamkin profiili eamk-tarjonnassa Verkko-opetuksen koordinaattori Mirva Pilli-Sihvola 5.10.2017 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu South-Eastern Finland University of Applied Sciences Verkko-opintotarjonnan

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE ROVANIEMEN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Lapin alueella on suuri tarve

Lisätiedot

Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa. Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012

Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa. Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012 Maailman parasta terveydenhoidon koulutuksen kampusta rakentamassa Päivi Karttunen TtT Vararehtori 26.10.2012 Elokuu 2012 Suomen toiseksi suurin ammattikorkeakoulu sijaitsee Kaupin kampuksella yli 10 000

Lisätiedot

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa

numeroina TAMK Koulutusvastuu 7 koulutusalalla lähes 50 tutkinto-ohjelmaa meneillään/haussa 2015 www.tamk.fi TAMK numeroina Koulutusvastuu 7 koulutusalalla Kulttuuriala Liiketalous Tekniikka Luonnonvara-ala Sosiaali- ja terveysala Matkailu- ja ravitsemisala Ammatillinen opettajankoulutus lähes

Lisätiedot

Perusta turvattava uusi osaaminen varmistettava. Ammattikorkeakoulujen vastuun ja menestyksen teesit hallitusohjelmakaudelle

Perusta turvattava uusi osaaminen varmistettava. Ammattikorkeakoulujen vastuun ja menestyksen teesit hallitusohjelmakaudelle Perusta turvattava uusi osaaminen varmistettava Ammattikorkeakoulujen vastuun ja menestyksen teesit hallitusohjelmakaudelle 2011-2014 Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ARENE ry. 19.4.2010 1 PERUSTA

Lisätiedot

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012

OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 OPETUSMINISTERIÖ 18.12.2009 OPETUSMINISTERIÖN, TURUN KAUPUNGIN JA TURUN AMMATTIKORKEAKOULUN VÄLINEN SOPIMUS KAUDELLE 2010-2012 KORKEAKOULULAITOKSEN YHTEISET TAVOITTEET Yliopistot ja ammattikorkeakoulut

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ. Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012

AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ. Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012 AJANKOHTAISTA OPETUSMINISTERIÖSTÄ Korkeakouluneuvos Ari Saarinen 7.11.2012 HALLITUKSEN KORKEAKOULUPOLIITTISIA LINJAUKSIA Korkeakoulutuksen laatua, tehokkuutta ja vaikuttavuutta vahvistetaan Oppilaitosverkkoa

Lisätiedot

Koulutuksen ja tutkimuksen profilointihankkeiden tulosten julkistamistilaisuus 25.3.2015. Tapio Kosunen

Koulutuksen ja tutkimuksen profilointihankkeiden tulosten julkistamistilaisuus 25.3.2015. Tapio Kosunen Koulutuksen ja tutkimuksen profilointihankkeiden tulosten julkistamistilaisuus 25.3.2015 Tapio Kosunen Korkeakoulu- ja tutkimusjärjestelmän uudistamisen tuoretta tietopohjaa Kansainvälisten korkeakoulutuksen

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke,

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 45 82 80 69 60 133 % 99 % -2 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 45 82 80 69 60 133 % 99 % -2 % 8 % 1 ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012 2013 2014 2012-2014 2013-2016 AMK

Lisätiedot

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 79 84 75 79 105 71 % 99 % -11 % 8 %

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot 79 84 75 79 105 71 % 99 % -11 % 8 % 1 Lahden ammattikorkeakoulun määrälliset tavoitteet ja tunnusluvut kaudelle 2013 2016 Ammattikorkeakoulututkinnot Toteutuma Keskiarvo OPM/sov. tavoite Tavoitteen tot.-% 2014 Tot. muutos-% 2013-2014 2012

Lisätiedot

Ajankohtaista UNIFI. Leena Wahlfors

Ajankohtaista UNIFI. Leena Wahlfors Ajankohtaista UNIFI Leena Wahlfors 15.6.2015 UNIFIn tavoitteena Edistää yliopistojen välistä yhteistyötä Parantaa yliopistojen asemaa ja vaikuttavuutta yhteiskunnassa Miten? Lausunnot, kannanotot, kuulemiset,

Lisätiedot

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus

Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen valtakunnallinen tietovaranto: RAKETTI-VIRTA-projektin tilannekatsaus Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke,

Lisätiedot

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOKONAIS- TILANNE; miten laadusta huolehditaan leikkausten jälkeen?

AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOKONAIS- TILANNE; miten laadusta huolehditaan leikkausten jälkeen? AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOKONAIS- TILANNE; miten laadusta huolehditaan leikkausten jälkeen? TAKKI-VERKOSTON SEMINAARI Eduskuntatalon auditorio, 07.11.2012 Timo Luopajärvi Visio suomalaisesta ammattikorkeakoulutuksesta

Lisätiedot

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY SÄÄNNÖT 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet 1 YLEISTÄ Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (myöhemmin O Diako) on Diakonia-ammattikorkeakoulun (myöhemmin Diak) sitoutumaton opiskelijoiden etujärjestö, opiskelijakunta. O Diakon tarkoitus

Lisätiedot

FUAS pähkinänkuoressa

FUAS pähkinänkuoressa FUAS pähkinänkuoressa 11/2013 FUAS-liittouman kehitysvaiheet Kumppanuussopimus 2008 Yhteinen strateginen tahtotila 2020: sopimus OKM:n kanssa (2010-2012) Toimenpideohjelma (2010-2012) FUAS-liittouman perustamissopimus

Lisätiedot

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5)

Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) Lyömätön Linja Espoossa ry:n säännöt 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lyömätön Linja Espoossa ry ja sen kotipaikka on Espoo. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Tarkoitus:

Lisätiedot

Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä

Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä Verkkovirta Työn opinnollistamista verkostoyhteistyönä 1 Tämänhetkisiä ongelmia työn ja opintojen integroinnissa Opiskelijoiden opintojen aikaista työssäkäyntiä ja siinä syntyvää osaamista ei riittävässä

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN

SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN LIITE 3 29.9.2011 SIVISTYSPOLIITTISEN MINISTERIRYHMÄN LINJAUKSET KOSKIEN AMMATTIKORKEAKOULUJEN KOULUTUSTARJONNAN VÄHENTÄMISTÄ VUODESTA 2013 ALKAEN Taustaa Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa

Lisätiedot

FUAS ajankohtaisia asioita. Rehtoriterveiset Voimaa ja laatua kumppanuudesta seminaari 7.3.2012 Outi Kallioinen, LAMK

FUAS ajankohtaisia asioita. Rehtoriterveiset Voimaa ja laatua kumppanuudesta seminaari 7.3.2012 Outi Kallioinen, LAMK FUAS ajankohtaisia asioita Rehtoriterveiset Voimaa ja laatua kumppanuudesta seminaari 7.3.2012 Outi Kallioinen, LAMK FUASin vastaus OKM:lle 17.2.2011 HAMK, LAMK ja Laurea ovat muodostaneet strategisen

Lisätiedot

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI Oulun seudun koulutuskuntayhtymä RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTUKSEN KOMMENTOINTI Osekk lyhyesti Perustettu 15.12.1994 (varsinainen toiminta alkoi 1.8.1995) Henkilökuntaa (TA 2014) 970 Toimintatuotot (TA

Lisätiedot

Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä Rehtori Veli-Matti Tolppi

Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä Rehtori Veli-Matti Tolppi Savonia-ammattikorkeakoulun rakenne, organisaatio ja johtamisjärjestelmä 15.10.2008 Rehtori Veli-Matti Tolppi päivitetty 29.3.2011 Yhtymähallituksen käsittely 12.4.2011 Savonia-ammattikorkeakoulun osaamislähtöinen

Lisätiedot

Pohjanmaan aluekokeilu, Työpaja 1. Oppisopimusopiskelijat mukaan väyläopintoihin ja muita hankehaasteita

Pohjanmaan aluekokeilu, Työpaja 1. Oppisopimusopiskelijat mukaan väyläopintoihin ja muita hankehaasteita Pohjanmaan aluekokeilu, Työpaja 1 Oppisopimusopiskelijat mukaan väyläopintoihin ja muita hankehaasteita Esityksen sisältö 1. Oppisopimusopiskelijoiden, at- tai eat-tutkintoa tekevien tavoittaminen väyläopintoihin

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot 2015 Botniastrategia Kansainvälinen Nuorekas Vahva pedagoginen osaaminen Korkea teknologia Toiminnallinen yhteistyö Mikro- ja pk-yrittäjyys Vaikuttavuus Arvostettu aikuiskoulutus Tutkimus ja innovaatiot

Lisätiedot

Tutkimustoimijoiden yhteistyö ja työnjako

Tutkimustoimijoiden yhteistyö ja työnjako Tutkimustoimijoiden yhteistyö ja työnjako Korkeakoulujen ja tiedelaitosten johdon seminaari 12.4.2016 Erja Heikkinen Tiedepolitiikan ryhmä 1 Puheen teemat Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten yhteistyö

Lisätiedot

TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014

TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014 TSN ry:n säännöt, hyväksytty syyskokouksessa 11.12.2012, päivitetty 28.4.2014 1 NIMI JA TOIMIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry., ruotsiksi Hälso- och socialvårdens

Lisätiedot

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 1( 9) 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hyväksytty edustajiston kokouksessa 05/2012 2( 9) Yleistä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (HAMKO) on lakisääteinen, julkisoikeudellinen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista.

Ammattikorkeakoulu ei ole raportoinut merkittävistä strategisista muutoksista. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE HAAGA-HELIA AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu ei ole

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE TURUN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Strategiayhteistyö Satakunnan

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013

VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi VIRTA-PROJEKTI RAKETTI tulosseminaari 2013 Projektipäällikkö

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 1/5 Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 Yleistä Sääntöjensä mukaisesti Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Edistää ry:n jäsenten välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Lisätiedot

2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Kellokumpu-Lehtinen ja sihteeriksi Kaija Vasala.

2. Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Pirkko Kellokumpu-Lehtinen ja sihteeriksi Kaija Vasala. PÖYTÄKIRJA Suomen Onkologiayhdistys Ry Sääntömääräinen syyskokous Aika: perjantai 28.8.2015, klo 16.00 Paikka: Tampere-talo, Tampere 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo 16.13 2. Kokouksen

Lisätiedot

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011

Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011. Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 Ammattikorkeakoululaitoksen uudistaminen Hallituksen iltakoulu 16.11.2011 Johtaja Anita Lehikoinen 21.11.2011 AMMATTIKORKEAKOULUT OSAKEYHTIÖIKSI Ammattikorkeakoulut ovat jatkossa osakeyhtiöitä ja siten

Lisätiedot

RAKETTI ohjausryhmä. RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto. RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus Projektipäällikkö Kirsi Pispa

RAKETTI ohjausryhmä. RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto. RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus Projektipäällikkö Kirsi Pispa RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAKETTI ohjausryhmä RAKETTI -VIRTA tilannekatsaus 24.9.2013

Lisätiedot

Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020

Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020 LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU V I S I O 2 0 2 0 Metropolialueen hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn kansainvälinen kehittäjä 30.1.2014 Jouni Koski www.laurea.fi Laurea-ammattikorkeakoulu vuonna 2020 Metropolialueen

Lisätiedot

minen käynnistämiseksi ja tiekartan laatimiseksi toimeenpanoa koordinoivan johtoryhmän, viisi temaattista

minen käynnistämiseksi ja tiekartan laatimiseksi toimeenpanoa koordinoivan johtoryhmän, viisi temaattista Työryhmien asetta- OKM/23/040/2017 minen tl 26.1.2018 Jakelussa mainituille Asia Korkeakoulutus ja tutkimus 2030 -vision Ehdotus Suomelle: Suomi 100+ tiekartan valmisteluryhmien asettaminen Tausta Korkeakoulutuksen

Lisätiedot

Thesis-hankkeen tavoitteet

Thesis-hankkeen tavoitteet Thesis-hankkeen tavoitteet Kehittää opinnäytetöiden laatua Vahvistaa opinnäytetyökulttuuria ammattikorkeakouluissa Lisätä ammattikorkeakoulussa suoritettujen tutkintojen tunnettuutta ja tuoda esille niiden

Lisätiedot

Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj)

Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj) Työsuunnitelma: Korkeakoulujen yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja vaikuttavuus -jatkotoimet (YVVj) Suomen yliopistot UNIFI ry Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene ry 1 1. Johdanto Suomen yliopistot

Lisätiedot

Opiskelijapalautteen perusteella ammattikorkeakoulun neuvonta- ja ohjauspalvelut tukevat opiskelua hyvin. Myös työelämäyhteyksien tuki toimii hyvin.

Opiskelijapalautteen perusteella ammattikorkeakoulun neuvonta- ja ohjauspalvelut tukevat opiskelua hyvin. Myös työelämäyhteyksien tuki toimii hyvin. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE KAJAANIN AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Ammattikorkeakoulu on laatinut

Lisätiedot

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen

Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja Opintopolku.fi palvelun käyttö ja kehittäminen Korkeakoulujen sähköisen hakujärjestelmän KSHJ:n ja palvelun käyttö ja kehittäminen Seminaari 26.10.2015 Merja Väistö Erityisasiantuntija Sisältö Katsaus taaksepäin: vuoden 2015 yhteishaut Uutena opintopolkuun

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus. Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012

Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus. Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012 Ammattikorkeakoulutuksessa tulevaisuus Johtaja Anita Lehikoinen Educa-messut, Helsinki 28.1.2012 SUOMALAINEN KORKEAKOULULAITOS 2020 Suomalainen korkeakoululaitos on vuonna 2020 laadukkaampi, vaikuttavampi,

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ 05.10.2011 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN PALAUTE LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULULLE SYKSYLLÄ 2011 1. KORKEAKOULUN TEHTÄVÄ, PROFIILI JA PAINOALAT Koulutustarjonnan vähentyessä

Lisätiedot

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari

Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Ritva Laakso-Manninen Korkeakoulujen rakenteellisen kehittämisen seminaari Tampere FAKTOJA HAAGA-HELIASTA Suuri, elinkeinoelämään vahvasti kytkeytyvä, kansainvälinen, ylivertainen, yksityinen ammattikorkeakoulu.

Lisätiedot