JHS 145 Palveluiden luokittelu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JHS 145 Palveluiden luokittelu"

Transkriptio

1 KOKOUSKUTSU 9/2011 JHS 145 Palveluiden luokittelu Paikka: Kuntatalo, Toinen linja 14. Kokoushuone B 3.5. Aika: klo. 9:00-12:00 Jakelu: Työryhmän jäsenet ja varajäsenet/organisaatioiden ilmoittamat viiteryhmät, JHS-sihteeri. Paikalla: 1. Elisa Kettunen 2. Suvi Pietikäinen 3. Katri Seppälä 4. Auli Sarvikivi 5. Mirjam Heikkinen 6. Osma Suominen (paikalla n ) 7. Leila Oravisto 8. Marianne Mustajoki 9. Raija Korhonen (etäyhteydellä Kuopiosta) 10. Mari Elisa Kuusniemi ESITYSLISTA Klo Kokouksen avaus ja tilannekatsaus (Elisa) Todettiin läsnäolijat, käsiteltävät asiat ja kokouksen aikataulu Mari Elisa Kuusniemi on uusi edustaja THL:stä Jorma Komulaisen tilalla. 9.3 pidettiin kokous valtionhallinnon toimijoille ontologiasta ja toimenpiteet sen jälkeen. Palautteen antaminen tällä aikataululla oli osallistujien mukaan hankalaa (liian tiukka aikataulu) joten sovittiin että he lähettävät tiedon 25.3 mennessä, kauanko he tarvitsevat aikaa ontologian kommentointiin ja täydentämiseen: Poliisihallinto 30.6 asti Verolla ei merkittävää tarvetta kommentointiin TEM:llä lokakuun loppuun asti (täydennetään osuudet myöhemmin ontologiaan normaalin ontologian päivitystyön kautta, suositustyötä viedään normaalisti eteenpäin) Kela: Ei ilmoitettu aikataulutoivetta. Katri: Ontologiatyö tulee olemaan jatkuva prosessi suosituksen julkaisun jälkeen. Päivitystarpeita eri tahoilta tulee olemaan varmasti erittäin paljon.

2 Mari Elisa K.: Kehitteillä palveluhakemisto THL:llä samoin TEMissä, tarvittaisiin kansallinen standardi (luokitus ja skeema, varmaan myös ontologia). Tullut paljon kunnilta kommentteja että heidän palvelunsa tulisi huomioida -> ei voida miellyttää kaikkia vaan pitää tehdä yksi geneerinen. Kunnilla ei ole juurikaan vielä valmiuksia hyödyntää ontologioita teknisesti. Katri: Ehdotus: täydennetään ontologiaa erityisesti valtion palveluiden kohdalta, koska varsinkin kunnat ovat edustettuna valmistelussa jo hyvin. Kuntien osalta ontologian täydentämistä jatketaan suosituksen julkaisemisen jälkeen jatkuvassa prosessissa, samoin kuin valtion. Leila: Pitäisi keskittyä laadun parantamiseen. Katri: Sote-puolella täytyy pitää kokous yhdessä. Opetuspuolen korjaukset on saatu ja voidaan päivittää. Onko ehdotuksia miten muut aihealueet käsiteltäisiin? Voisi laittaa aihe-aluettain eri kierroksilla kommentoinnin käyntiin. Mirjam: Tehdään nyt ne korjaukset joista on ilmoitettu, päivitetään myöhemmin muut. Marianne: Voisiko saada ontologiaan jotain versionhallintaa? Elisa: Onki-palvelussa sellaista toiminnetta ei valitettavasti ole. Tulee myös muistaa, että ontologian päivitystyö tullaan tekemään eri porukalla kuin tämä suositusryhmä. Tulee huolehtia, että tukea tekniselle liittymällekin löytyy. Kansalliskirjasto tullee ottamaan YSOn huomaansa. Pitäisi samalla päättää millä aikataululla päivitystyö tehdään (esim. vuosittain tiettynä ajankohtana). Muutosmerkintä/versionhallinta - mahdollisuus olisi kyllä tarpeen. Mari Elisa: SADe -hankkeessa on Sanasto -työryhmä yhteinen kaikille hankkeille. Tämä voisi kuulua siihenkin? JHS Sanastotyöryhmällä ei tällä hetkellä ole rahoitusta VM:stä mutta sitä tehdään silti. Lisää jaseniä Sote-ontologia työryhmään esim. TEMistä ja Kuntaliitosta. Summa summarum: Ontologiatyötä keskityttäisiin tekemään pienryhmissä, JHS-työryhmälle tuodaan vasta kun valmistaudutaan palautekierrokselle. Työryhmätyössä keskitytään fasettien ja itse suosituksen läpikäyntiin. Suosituksen viimeistely toteutetaan kevään kokouksissa yksi fasetti ja asiakohta kerrallaan. Alustavaa keskustelua ollut että palautekierros alkaisi syyskuussa., jolloin viimeistelyä kesä- ja elokuun aikana. Valmis suositus olisi marras-joulukuussa. Ontologiatyön alaryhmissä kannattaa palaveerata (esim. TEM ja Poliisihallinto) ennen kommentointia ja käydä läpi. Elisa keskustelee aikataulusta vielä Katrin kanssa ja lähettää tarkemman aikatauluehdotuksen myöhemmin. 2. JHS 145 -keskustelutilaisuus Säätytalolla 17.3 Keskustelutilaisuudessa saadut palautteet olivat erittäin hyvät, paljon eri tahoilta. Palautteita: Kohderyhmät/elämäntilanteet -fasettiin annetaan suosituksia, mutta ne riippuvat vahvasti kunnista, mitä käytetään (ikärakenne, tarjottavat palvelut jne.). Pääluokat pitää vielä käydä läpi ja ottaa kommentit huomioon. Oli tiedossa, että fasetit ovat keskeneräisiä. Niiden valmisteluun täytyy nyt panostaa. 3. Suosituksen valmistelun aikataulu ja työmäärä (Liite 1)

3 Huomioitava sekä ontologian täydentämisen vaatima työmäärä- ja aika, että suosituksen eri osioiden työstäminen. Ehdotus: Hankkeen työmäärä ja aikataulua arvioidaan uudestaan, mutta tavoitteena pidetään että suositus valmistuu joka tapauksessa syksyn 2011 aikana. Elisa, Katri, Suvi ja Pekka laativat uuden arvion aikataulusta kokouksen jälkeen, työryhmä voi antaa evästyksiä tätä varten. Tulisiko pyrkiä pitämään teemakokouksia, jossa keskitytään käsittelemään tiettyä suosituksen osa-aluetta tarkemmin? Esim. fasetit yksitellen, metatietomalli? Osma: Suosituksen scope vielä hieman haussa eli pitäisi vielä tehdä rajauksia. Es. suositus koskisi vain fyysisiä palveluita jotka voidaan laittaa palvelukartalle l. toimipisteessä tarjottavia palveluita tai sieltä tarjottavia sähköisiä palveluita. Abstraktit käsitteet voisi rajata ulos esim. demokratia. Mutta jos siihen liittyy demokratia-palvelu, se olisi palvelu. Toinen abstrakti käsite olisi kauneus. Sanaan tulisi liittyä selkeästi julkisen hallinnon tarjoama palvelu. Entä opintotuki, ajoneuvovero <-> uimahalli, koirapuisto? Tai tietyt palvelut kuvataan tietyllä tavalla ja tietyt toisella (abstraktit omalla ja konkreettiset omalla tavalla). Tämä asia täytyy määritellä tarkemmaksi ja lisätä määritys ja ohje suositukseen. Rajataan julkisen hallinnon tarjoamiin palveluihin, ei yksityisiin palveluihin pois uskonnolliset ryhmät, poliittiset tahot jne. Leila: Matkailu -> vain julkiset palvelut mukaan kotiläksy kaikille tehdä oman rajaus siitä, mitä tarkoitetaan palvelulla tässä suosituksessa 8.4.mennessä. Suosituksen johdannossa on tämänhetkinen rajaus ajattelun pohjaksi. 4. Ontologian jatkotyöstäminen (Liite 2) Suurin osa saaduista kommenteista koskee sote- tai opetus-palveluita. Niitä ei käyty kokouksessa läpi vaan vain muut kommentit (kts. liite 2 kooste). Suositustekstiin tulee lisätä maininta muista ontologioista joita voi hyödyntää. Esim POI- point of interest ontologia joka on paikkatieto-ontologia, vastikään julkaistu. Suosituksessa tulee olla opastus, miten JUPO-ontologiaa käytetään ja tulkitaan (Voidaan siis laittaa vain liitteeksi, ei kuulu suositustekstiin). Samoin miten synonyymit siellä asustavat. 5. Palveluluokitus, ylä- ja alatasot (Raija, Elisa) Onko ylätason luokkia tarpeen vielä muuttaa? Työryhmän evästykset alaluokkien muokkaamiseksi Yhteenveto alaluokkia koskevista palautteista toimitetaan myöhemmin työryhmälle Ylätason luokat ovat nyt: Asuminen Demokratia Elinkeinot Hallinto

4 Kaavoitus Kiinteistöt Kirjasto Kulttuuri Matkailu Liikenne Liikunta Oikeusturva Opetus ja koulutus Perhe- ja sosiaalipalvelut Rakentaminen Talous Terveys Turvallisuus Työ Verotus Viestintä Ympäristö Keskustelua pääluokista Pääluokkien osalta on muutama ongelmallinen kohta, mutta niihin odotetaan tulevan palautetta. Mm. TEM:stä/Yritys Suomesta liittyen Elinkeinot ja mahdollisesti Työ- kohtiin. Perhe- ja sosiaalipalvelut on hankala ja siihen tullaan kysymään kommentteja sosiaali- ja terveydenhuollon alatyöryhmältä. Samoin opetus- ja koulutus luokka voi olla hankala. Päivitetty Valtasan informaatioarkkitehtuurin sanojen mukaisesti uutta versiota, jonka tekivät Suomi.fi ja Helsinki (löytyy mailista). Sosiaali- ja perhepalvelut lisättäisiin perhe -> Mari Elisa selvittää kysymällä Tikesoksesta ym. Viestintä lisätään, esim. viestintäministeriön antamat luvat, tv- ja radioluvat jne. Hallinto kaupunginhallituksen pöytäkirjat, kirjaamot, keskustelutilaisuudet (es. Hki tarjoaa). Lisätään Kartat, se oli tippunut pois suosituksesta (erehdyksessä).

5 Alaluokista Auli Sarvikivi määrittelee uusien pääluokkien alle esimerkkejä mahdollisista alaluokista ja Raija Korhonen laatii saatujen kommenttien perusteella päivitetyn version alaluokista kokonaisuutena. Alaluokkia ei ehditty käsitellä kokouksessa tarkemmin, mutta ne tullaan käymään läpi kevään kokouksissa. Lisäksi suositustekstiin tulisi laittaa maininta, että alaluokat ovat esimerkkejä palveluista, joita kyseisen pääluokan alla voi olla. Kaikkia mahdollisia palveluita on mahdotonta tähän laittaa, vaan niiden tulee antaa kuva, mitä kyseisen luokan alla voi olla. Auli Sarvikivi ehdotti, että pidetään palveluluokista käyttäjäkysely. Elisa Kettunen ehdotti, että tässä voisi hyödyntää kuntien verkkoviestintäihmisiä. Auli tarkensi, että luokitusta kannattaisi testata nimenomaan kansalaisilla, koska kyse on kansalaisviestinnästä. Molemmat ehdotukset saivat kannatusta ja molempia kanavia voi hyödyntää. Ajankohta on myöhemmin, kun luokitus on valmiimpi. Taloustutkimuksen avulla voidaan esimerkiksi toteuttaa kansalaiskysely varsin nopeasti. Suurimmat ongelmat tulevat esille jo varsin pienellä otoksella. Pääluokat pohjana kyselylle. Pidetään loppukeväästä. Mitä odottaisit löytäväsi julkiselta verkkosivulta tämän palveluluokan alta? Jopa 5 käyttäjän paneeli voi riittää kertomaan suurimmat virheet. Käytetään myös verkkotiedottajia paneelissa. Raija muokkaa alaluokkia kommenttien perusteella. Tiivistetään, esimerkinomaisesti, nostetaan ylemmälle tasolle. Keskustelua jatketaan sähköpostilla. Raija lähettää ennen 15.4 (jonka jälkeen 2 vkoa lomalla). 6. Muut asiat ja seuraava kokous (Elisa, Suvi) 19.4 klo. 8:30-11:30 Alaluokat, suosituksen rajaukset ja kohderyhmä/elämäntilanne -fasetti klo 12:30-16: klo.12:00-16: klo 12:00-16:00 Kotitehtävät Lyhyt teksti kaikilta mikä on palvelun määritelmä suosituksessa 8.4 mennessä (suosituksen nykyistä tekstiä voi hyödyntää) Raija tekee alaluokista esityksen 8.4 mennessä. Elisa ja Suvi valmistelevat seuraavan kokouksen, päivittävät suositusluonnoksen. Suositusluonnos lähetetään 12.4 mennessä työryhmälle kommentoitavaksi. Luonnokseen saa lähettää kommentteja milloin tahansa. Elisa kutsuu sote-ryhmän kokouksen koolle, Mari Elisa esittää osallistujia.

6 Helsinki tapaa kaavoituspuolen asiantuntijoita ja palaa kommenttien kanssa asiaan. 7. Kokous päättyi klo

1. Kokouksen avaus ja tilannekatsaus

1. Kokouksen avaus ja tilannekatsaus KOKOUSMUISTIO 8/2011 JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa -suosituksen päivittäminen Paikka: Kuntatalo, Toinen linja

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus. 2. Tilannekatsaus

ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus. 2. Tilannekatsaus KOKOUSMUISTIO 7/2010 JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa -suosituksen päivittäminen Paikka: Kuntatalo, Toinen linja

Lisätiedot

Asiakasystävällinen ja ylläpidettävä verkkopalvelu tarua vai totta

Asiakasystävällinen ja ylläpidettävä verkkopalvelu tarua vai totta Asiakasystävällinen ja ylläpidettävä verkkopalvelu tarua vai totta 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi (tarusta todeksi?) Leila Oravisto Mirjam Heikkinen Helsingin kaupunki Haasteet Kunnilla on palveluja

Lisätiedot

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 23.8.2013. JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi JHS-työryhmän kokous 1 (6) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 20.8.2013, klo 9:30 11:30 Paikka: Liikennevirasto, Pasila, nh Terminaali Läsnä:

Lisätiedot

JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa suosituksen päivittäminen

JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa suosituksen päivittäminen JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa suosituksen päivittäminen Paikka: Kuntatalo, Toinen linja 14. Kokoushuone B 3.4.

Lisätiedot

JHS Esiselvitys tietojärjestelmähankintaa varten

JHS Esiselvitys tietojärjestelmähankintaa varten JHS Esiselvitys tietojärjestelmähankintaa varten Hankesuunnitelma v.0.3 1/12 SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT 4 1.1 Hankkeen perustamisen tausta 4 1.2 Hankkeen tavoitteet 4 1.3 Hankkeen sidosryhmät

Lisätiedot

tarua vai totta 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Mirjam Heikkinen Helsingin kaupunki

tarua vai totta 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Mirjam Heikkinen Helsingin kaupunki Asiakasystävällinen älli ja ylläpidettävä verkkopalvelu tarua vai totta 00.0.2008 Esitelmän pitäjän nimi Leila Oravisto Mirjam Heikkinen Helsingin kaupunki Haasteet Kunnilla on palveluja vauvasta vaariin

Lisätiedot

JHS XXX Luokitusten koontisuositus

JHS XXX Luokitusten koontisuositus JHS XXX Luokitusten koontisuositus 12.11.2012 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3 1.4 Hankkeen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen

JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen JHS 134 ja 142 päivittäminen sekä JHS 138 kumoaminen 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3

Lisätiedot

JHS-suositusluonnos: Tiedonohjaussuunnitelman rakenne

JHS-suositusluonnos: Tiedonohjaussuunnitelman rakenne JHS-suositusluonnos: Tiedonohjaussuunnitelman rakenne JUHTA 10.2.2015 Mikko Eräkaski, STM Tiedonohjaussuunnitelma Metatietomääritys, joka sisältää tietojärjestelmässä käsiteltävien asiakirjojen metatietoarvot

Lisätiedot

Finto-tilannekatsaus. Asiantuntijaseminaari KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut

Finto-tilannekatsaus. Asiantuntijaseminaari KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut Finto-tilannekatsaus Asiantuntijaseminaari 28.4.2015 Uusia ontologioita Fintossa KEKO Kestävän kehityksen kasvatuksen ontologia Kansankulttuuri, kestävät kulutusvalinnat, kansallispuisto, jne. PTO Paikkatieto-ontologia

Lisätiedot

Lingsoft. Tiedon hallinnan sanastotyö - asiantuntijoiden infotilaisuus. Täyden palvelun kielitalo. Katri Haverinen,

Lingsoft. Tiedon hallinnan sanastotyö - asiantuntijoiden infotilaisuus. Täyden palvelun kielitalo. Katri Haverinen, Lingsoft Täyden palvelun kielitalo Tiedon hallinnan sanastotyö - asiantuntijoiden infotilaisuus Katri Haverinen, 12.1.2017 Lingsoft Oy Taustaa Tavoitteita Prosessin mukainen tapa toteuttaa sanastotyötä

Lisätiedot

JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit

JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit JHS xxx Kuntien yhteiset taloudellisuus- ja tuottavuusmittarit Hankesuunnitelma v.1.0 Hanna Majurinen VM/julkICT Hankesuunnitelma v.1.0 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen

Lisätiedot

51 Kesäkauden tapahtumat Anttolassa vuonna 2016 ja niiden järjestelyt

51 Kesäkauden tapahtumat Anttolassa vuonna 2016 ja niiden järjestelyt Mikkeli Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Aika 22.09.2015, klo 18:00-19:35 Paikka Anttola-talo, Taipaleentie 31, 52100 Anttola Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle

Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Varhaiskasvatuksen siirto opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle Sivistystoimen neuvottelupäivät 4.10.2012 Tarja Kahiluoto, neuvotteleva virkamies Esityksen aiheita Poimintoja hallitusohjelmasta

Lisätiedot

VIDEONEUVOTTELUPALVELUIDEN KÄYTTÖ JA YHTEENTOIMIVUUS JULKISHALLINNON PALVELUISSA

VIDEONEUVOTTELUPALVELUIDEN KÄYTTÖ JA YHTEENTOIMIVUUS JULKISHALLINNON PALVELUISSA VIDEONEUVOTTELUPALVELUIDEN KÄYTTÖ JA YHTEENTOIMIVUUS JULKISHALLINNON PALVELUISSA v.1.0 25.03.2013 1(10) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen

Lisätiedot

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuurityö (KA) Kuntamarkkinat 13.9 klo Paikka: B 3.3

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuurityö (KA) Kuntamarkkinat 13.9 klo Paikka: B 3.3 Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuurityö (KA) Kuntamarkkinat 13.9 klo 13.00-13.45 Paikka: B 3.3 Jo Vuodesta 2012! JHS-179 V2.0 suositus - Kokonaisarkkitehtuurin Rosettan kivi julkishallinnolle o o KA-menetelmä:

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokituksen päivitys 17.01.2017 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen

Lisätiedot

RDA:n kansainvälinen kommentointi. Kuvailustandardien kansallinen kehittämisryhmän kokous Marja-Liisa Seppälä

RDA:n kansainvälinen kommentointi. Kuvailustandardien kansallinen kehittämisryhmän kokous Marja-Liisa Seppälä RDA:n kansainvälinen kommentointi Kuvailustandardien kansallinen kehittämisryhmän kokous 9.3.2016 Marja-Liisa Seppälä Kommenttityypit Viralliset muutosehdotukset (proposals) ovat määrämuotoisia ehdotuksia

Lisätiedot

JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA

JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA JHS KUNTIEN JA KUNTAYHTYMIEN KUSTANNUSLASKENTA Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017 Heli Salmi / Netum Oy 26.1.2017 1(10) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta...

Lisätiedot

ONKI kansallinen ontologiapalvelu: kohti yhtenäistä sisällönkuvailua

ONKI kansallinen ontologiapalvelu: kohti yhtenäistä sisällönkuvailua ONKI kansallinen ontologiapalvelu: kohti yhtenäistä sisällönkuvailua Matias Frosterus (Osma Suominen) Kirjastoverkkopäivät 24.10.2013 Matiaksen saatesanat Olo on kuin olisi mennyt saunaan, heittänyt hirveästi

Lisätiedot

JHS XXX Kehittämisprojektien ohjaus ja hallinta julkisessa hallinnossa

JHS XXX Kehittämisprojektien ohjaus ja hallinta julkisessa hallinnossa JHS XXX Kehittämisprojektien ohjaus ja julkisessa hallinnossa 28.06.2010 1/14 SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT 4 1.1 Hankkeen perustamisen tausta 4 1.2 Hankkeen tavoitteet 4 1.3 Hankkeen sidosryhmät

Lisätiedot

Finto-projektin tilannekatsaus

Finto-projektin tilannekatsaus Finto-projektin tilannekatsaus Matias Frosterus Missä Mennään -webinaari 26.9.2017 YSO-paikat YSAssa ja Allärsissa paikkoja n. 6000 Suomalaisia ja ulkomaisia paikkoja Nykyisiä ja historiallisia paikkoja

Lisätiedot

Sanastotyö THL:SSÄ Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1

Sanastotyö THL:SSÄ Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1 Sanastotyö THL:SSÄ 18.5.2011 9.11.2014 Sanastotyö THL:ssä / Outi Meriläinen 1 Miksi THL:ssä tehdään sanastotyötä? Sanastotyö on THL:ssä lakisääteistä: Laki Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta 688/2008

Lisätiedot

JHS 158 Paikkatiedon metatiedot - suosituksen päivitys

JHS 158 Paikkatiedon metatiedot - suosituksen päivitys JHS 158 Paikkatiedon metatiedot - suosituksen päivitys Hankesuunnitelma v.0.1 17.01. 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-14:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Suomi.fi palvelutietovaranto

Suomi.fi palvelutietovaranto Suomi.fi palvelutietovaranto Metatiedot: luokitus ja ontologiakäsitteet (asiasanat) 13.12.2016 Metatiedot Metatieto on tietoa tiedosta eli kuvailevaa ja määrittävää tietoa jostain sisällöstä. Metatietojen

Lisätiedot

Suositus asiasanastojen, luokitusjärjestelmien ja ontologioiden käytöstä luetteloinnissa Suomen museoissa

Suositus asiasanastojen, luokitusjärjestelmien ja ontologioiden käytöstä luetteloinnissa Suomen museoissa Suositus asiasanastojen, luokitusjärjestelmien ja ontologioiden käytöstä luetteloinnissa Suomen museoissa Sisältö Johdanto... 3 Suosituksen keskeiset käsitteet... 4 Asiasanastot... 4 Kansallisen digitaalisen

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen perustetyön avausseminaari 24.9.2015

Varhaiskasvatuksen perustetyön avausseminaari 24.9.2015 Varhaiskasvatuksen perustetyön avausseminaari 24.9.2015 Jorma Kauppinen Johtaja Yleissivistävä koulutus ja varhaiskasvatus Opetushallitus MATKA ALKAA! Asema ja keskeiset lakisääteiset tehtävät Opetushallitus

Lisätiedot

Finto-tilannekatsaus. Osma Suominen 25.11.2014 Kansalliskirjaston asiantuntijaseminaari

Finto-tilannekatsaus. Osma Suominen 25.11.2014 Kansalliskirjaston asiantuntijaseminaari Finto-tilannekatsaus Osma Suominen 25.11.2014 Kansalliskirjaston asiantuntijaseminaari Uutta Skosmoksessa ja Fintossa Nopeusparannukset Samalla myös palvelininfraan parannuksia, mm. uusi HY:n levyjärjestelmä

Lisätiedot

Soten digitaaliset palvelut ja verkkosivustot. verkkoviestintäpäällikkö Virpi Kankaanpää sosiaali- ja terveysministeriö 17.5.

Soten digitaaliset palvelut ja verkkosivustot. verkkoviestintäpäällikkö Virpi Kankaanpää sosiaali- ja terveysministeriö 17.5. Soten digitaaliset palvelut ja verkkosivustot verkkoviestintäpäällikkö sosiaali ja terveysministeriö 17.5.2017 1 17.5.2017 Digitaaliset sotepalvelut maakuntien verkkosivuilla STM on käynnistämässä projektia

Lisätiedot

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri

Riitta Björklund kaupunkitarkastaja, sihteeri Espoon kaupunki Pöytäkirja Tarkastuslautakunta 29.01.2015 Sivu 1 / 11 Kokoustiedot Aika 29.01.2015 torstai klo 16:00-19:35 Paikka Valtuustotalo, kokoomuksen ryhmähuone Saapuvilla olleet jäsenet Paula Viljakainen,

Lisätiedot

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä

Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä Opintohallinnon ja tietohallinnon yhteistyöryhmä Aika: 13.3.2015 klo 09.30-15.00 Paikka: Helsingin yliopisto Läsnäolijat: yhteistyöryhmä: Kati Kettunen, Eva Raudasoja, Tapio Rimpioja, Marko Wilén, Tuomas

Lisätiedot

Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus

Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus Sote KA -työryhmä 19.3.2019 Sisältö Johdanto Keskeisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kuvaavia luokituksia Riippuvuuksia muihin palveluja kuvaaviin

Lisätiedot

JHS XXX Julkisen hallinnon standardisalkku

JHS XXX Julkisen hallinnon standardisalkku JHS XXX Julkisen hallinnon standardisalkku 03.02.2010 1/12 SISÄLLYSLUETTELO 1 HANKKEEN LÄHTÖKOHDAT 4 1.1 Hankkeen perustamisen tausta 4 1.2 Hankkeen tavoitteet 4 1.3 Hankkeen sidosryhmät 4 1.4 Hankkeen

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 5/2015 1 Vakka-Suomen sosiaalijohto 29.06.2015 Aika 29.06.2015 klo 10:00-15:05 Paikka Lootholma, Kustavi Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus

Lisätiedot

JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys

JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys JHS 136 Menettelytavat JHS-työssä -päivitys Hankesuunnitelma v.0.1 06.08.2012 1(9) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen

Lisätiedot

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus 1. palautekierros

JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus 1. palautekierros JHS 200 Kuntien ja kuntayhtymien palveluluokitus 1. palautekierros 7.10.-18.11.2018 Minnamaria Korhonen Palveluluokituksen JHS-prosessi I palautekierros 7.10.- 18.11. Palautevastine ja uusi versio II palautekierros

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS 3 MUISTIO

TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS 3 MUISTIO 1 (2) Seinäjoen kaupunkiseudun erityinen kuntajakoselvitys 8.9.2014 TYÖVALIOKUNNAN KOKOUS 3 MUISTIO Aika: Torstai 4.9.2014 klo 14.30 16.15 Paikka: Seinäjoen kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 4.6.2019 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (5) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.00 Paikka Lisätietoja ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio

Lisätiedot

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab Pöytäkirja JulkICTLab 24.6.2015 JulkICTLab ohjausryhmän kokous 3/2015 Aika To 11.6.2015, klo 10:00 12:00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki, nvh. Tienhaara Kutsutut: Jäsenet: Sihteeristö:

Lisätiedot

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta

Kainuun maakunta -kuntayhtymä, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani. Kainuun ikäihmisten neuvottelukunta Sosiaali- ja terveyslautakunta Ikääntymispoliittinen strategia -esiselvityshanke 1.5. 31.10.2010 PL 400 87070 Kainuu OHJAUSRYHMÄN 2. KOKOUS Aika: tiistai 3.8.2010 kello 9.06 11.07 Paikka:, Kauppakatu 1, neuvotteluhuone 2. krs, Kajaani

Lisätiedot

MUISTIO 1 (6) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi

MUISTIO 1 (6) JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi 1 (6) JHS-työ JHS XXX Kansallisen tie- ja katuverkostoaineiston ylläpito ja ylläpitotietojen dokumentointi Aika: 16.04.2012, klo 13:00 16:00 Paikka: Liikennevirasto, Pasila, nh Asema, Helsinki Läsnä: Matti

Lisätiedot

Julkisen hallinnon suositukset. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT

Julkisen hallinnon suositukset. Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT Julkisen hallinnon suositukset Pekka Niemi JHS-projektipäällikkö Valtiovarainministeriö, JulkICT 3.6.2013 1 JHS-järjestelmän historiaa Valtioneuvosto päätti valtionhallinnon sisäisistä standardeista 7.9.1977

Lisätiedot

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio

POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013. Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio POHJOIS-SAVON LIITTO PÖYTÄKIRJA 1/2016 67/00.02.02/2013 Tarkastuslautakunta Aika 18.2.2016 klo 9.00 10.25 Paikka Maakuntatalo, Tarja Miettisen työhuone, Sepänkatu 1, Kuopio Jäsenet ( x ) Pulkkinen Veli

Lisätiedot

Suomi.fipalvelutietovaranto. Palvelulupaus 5.4.2016

Suomi.fipalvelutietovaranto. Palvelulupaus 5.4.2016 Suomi.fipalvelutietovaranto Palvelulupaus 5.4.2016 Sisältö Mitä Suomi.fi-palvelutietovaranto tarjoaa? Mitä Suomi.fi-palvelutietovaranto ei tarjoa? Nykytilanne Suomi.fi-palvelutietovarannon kehittämisen

Lisätiedot

Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous

Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus. Patinen kokous Kansallisenpaikkatietostrategian päivitys Tilannekatsaus Patinen kokous 13.6.2013 Paikkatietostrategian päivityksen pohjatyöt Avoin sähköinen kysely helmi-maaliskuu, 58 vastausta Toimintaympäristön muutosanalyysi

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

Onki-projektin ohjausryhmän kokous

Onki-projektin ohjausryhmän kokous ESITYSLISTA 1/2014 1 (5) Onki-projektin ohjausryhmän kokous 19.3.2014 Aika Keskiviikko 19.3.2014, klo 9.00 12.00 Paikka Jäsenet Esittelijä Sihteeri Kansalliskirjasto, Fabianian kokoushuone, Yliopistonkatu

Lisätiedot

JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA

JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA JHS XXX MAAKUNTIEN KUSTANNUSLASKENTA Hyväksytty asiantuntijajaostossa 27.1.2017 26.01.2017 1(10) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet...

Lisätiedot

Kansallinen tulorekisteri - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015

Kansallinen tulorekisteri - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015 - mitä ollaan tekemässä? Arto Leinonen Hankepäällikkö RTE-seminaari 10.4.2015 Tulorekisterin tavoitteita Tulorekisteri on lähtenyt liikkeelle tarpeesta vähentää yritysten hallinnollista taakkaa palkkaraportoinnin

Lisätiedot

Sisällönkuvailun tulevaisuus: YSA vai YSO?

Sisällönkuvailun tulevaisuus: YSA vai YSO? Sisällönkuvailun tulevaisuus: YSA vai YSO? Eeva Kärki Kansalliskirjasto 22.1.2009 YSA YSO YSA YSO: eroja Selvitettävää Osoitteita Agenda 1 Tesaurukset ja ontologiat molemmat ovat käsitejärjestelmän kuvauksia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (8) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Antti Kivelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Pöytäkirja 1. Karjalainen Riitta pj. Mölsä Jukka vpj., Venesjärvi Seppo j.

ORIMATTILAN KAUPUNKI Pöytäkirja 1. Karjalainen Riitta pj. Mölsä Jukka vpj., Venesjärvi Seppo j. ORIMATTILAN KAUPUNKI Pöytäkirja 1 Aika 29.1.2015 klo 18.00-20.40 Paikka Osanottajat Kaupunginhallituksen kokoushuone Karjalainen Riitta pj. Mölsä Jukka vpj., Venesjärvi Seppo j. Eskola Jari Ladec Koivisto

Lisätiedot

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala

SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala SASTAMALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Ammattiosaamisen toimielin 21.05.2015 Aika 21.05.2015 klo 16:00-17:55 Paikka Oppimiskeskus/VexveAreena, neuvotteluhuone, Ratakatu 5, Sastamala Käsitellyt

Lisätiedot

ONKI-projekti JUHTA KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut

ONKI-projekti JUHTA KANSALLISKIRJASTO - Kirjastoverkkopalvelut ONKI-projekti JUHTA 31.10.2013 Ontologia Jonkin aihealueen käsitteiden eksplisiittinen määrittely Käsitehierarkia, joka kuvaa käsitteiden väliset suhteet Ontologia Jos eri organisaatiot käyttävät sisällönkuvailussaan

Lisätiedot

ONKI-PROJEKTIN ESITTELY. Matias Frosterus ja Osma Suominen JHKA sanastotyöpaja

ONKI-PROJEKTIN ESITTELY. Matias Frosterus ja Osma Suominen JHKA sanastotyöpaja ONKI-PROJEKTIN ESITTELY Matias Frosterus ja Osma Suominen JHKA sanastotyöpaja 5.11.2013 Taustaa FinnONTO -- Suomalaiset semanttisen webin ontologiat (2003-2012) Aalto-yliopiston semanttisen laskennan ryhmän

Lisätiedot

JHS 153 ETRS89-järjestelmän mukaiset koordinaatit Suomessa

JHS 153 ETRS89-järjestelmän mukaiset koordinaatit Suomessa JHS 153 ETRS89-järjestelmän mukaiset koordinaatit Suomessa ja JHS 154 ETRS89-järjestelmään liittyvät karttaprojektiot, tasokoordinaatistot ja karttalehtijako (päivitys) 2013-09-09 1(10) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto

Suomi.fi-palvelutietovaranto Suomi.fi-palvelutietovaranto Kaikki oleellinen julkishallinnon palveluista yhdessä paikassa PTV-metatietokoulutus Luokitukset ja asiasanat (ontologiakäsitteet) 30.5.2017 Metatiedot Metatieto on tietoa

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/ Sivu. 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden toteaminen 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2017 1 Siun soten -neuvottelukunta Aika 21.06.2017 klo 16:15-18:36 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

JHS 166 JIT ehtojen tietosuojapäivitys

JHS 166 JIT ehtojen tietosuojapäivitys JHS 166 JIT 2015 -ehtojen tietosuojapäivitys 24.01.2018 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät...

Lisätiedot

Seutuselvitykset, tilannekatsaus

Seutuselvitykset, tilannekatsaus Seutuselvitykset, tilannekatsaus PKS-neuvottelukunta 24.11.2009 Kaupunginjohtaja Juhani Paajanen Seutuhallintomallien etujen ja haittojen selvitys Seutuhallintoselvityksen työohjelma talvi 2009-2010 Valmistelu

Lisätiedot

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2014 1 Työsuojelutoimikunta 18.06.2014 Aika 18.06.2014 klo 12:15-13:00 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis 5b krs., Kiviharjuntie

Lisätiedot

SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET

SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET Sote-tietoarkkitehtuurin ohjausryhmä 18.4.2018 Niina Peränen, THL Juha Mykkänen, THL 13.4.2018 Niina Peränen, JARE/THL 1 STM hankekokonaisuus HANKE Valinnanvapauden KA:n ja sotemuutosten

Lisätiedot

JULKISTEN VERKKOPALVELUJEN LAATUKRITEERISTÖN KONSEPTI

JULKISTEN VERKKOPALVELUJEN LAATUKRITEERISTÖN KONSEPTI JULKISTEN VERKKOPALVELUJEN LAATUKRITEERISTÖN KONSEPTI Onesta Solutions Oy Pasilanraitio 5 00240 HELSINKI www.onesta.fi 2/6 Versiohistoria Versio Pvm Selitys Muutokset Tekijät 0.1 26.3.2007 Alustava versio

Lisätiedot

JHS 158: Paikkatiedon metatiedot

JHS 158: Paikkatiedon metatiedot JHS 158: Paikkatiedon metatiedot 5.4.2018 1 JHS 158: Paikkatiedon metatiedot KÄYTTÖTARKOITUS Vektori- ja rasterimuotoisten paikkatietojen metatietojen sisällön määrittely Ohjeiden antaminen paikkatietojen

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 1 Kokouskutsu 4/2018 Aika klo 13:00-13:37 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino 3 krs. Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 4 3 Kainuu sote- ja maakuntauudistus/osallisuuden

Lisätiedot

Seuraava kokous 26.9. Keijo Korhonen ei pysty osallistumaan. Antti Eskola toimii sijaisena. Ari Pulkkisen osallistuminen varmistetaan tällä viikolla.

Seuraava kokous 26.9. Keijo Korhonen ei pysty osallistumaan. Antti Eskola toimii sijaisena. Ari Pulkkisen osallistuminen varmistetaan tällä viikolla. Pöytäkirja 1 (6) Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä 5/2012 Aika: 14.8.2012 Paikka: Tieke Läsnä: Kristiina Seppälä, puheenjohtaja Pirjo Ilola, Harri Korhonen, Antti Eskola, Kati Ström-Lepola, Veli-Matti Sahlberg,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

Hallinto 8: Tieto- ja asiakirjahallinto

Hallinto 8: Tieto- ja asiakirjahallinto Hallinto 8: Tieto- ja asiakirjahallinto Aika 1.4.2014 klo 13.10 15.30 Paikka Ulvilan kaupungintalo (Loukkurantie 1) Kutsutut Kunta/työnantaja Henna Lempiäinen, pj seutujohtaja, Porin seutu Karhukunnat

Lisätiedot

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV).

Puheenjohtaja kertoi LT:n kokouksesta. Pöytäkirja on toimitettu myös Koulutus- ja turvallisuuskomitean jäsenille (illalla 29.8.2001, huom. RV). SUOMEN ILMAILULIITTO RY PÖYTÄKIRJA Laskuvarjotoimikunta Koulutus- ja turvallisuuskomitea Kokous 4-2001 AIKA: PAIKKA: Ke 29.8.2001 klo 18.00 alkaen SIL ry, Malmi LÄSNÄ: Ilkka Keinänen puheenjohtaja Timo

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (13) Vehmersalmen pitäjäraati Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (13) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:30-20:40 Paikka Vehmersalmen asukastupa, Satamarannantie 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Taina Maria Worster,

Lisätiedot

Finto-palvelu ja ontologioiden käyttöönotto sisällönkuvailussa

Finto-palvelu ja ontologioiden käyttöönotto sisällönkuvailussa Finto-palvelu ja ontologioiden käyttöönotto sisällönkuvailussa Mikko Lappalainen mikko.lappalainen@helsinki.fi Helka-kirjastojen sisällönkuvailun iltapäivä, 09.09.2015 1 Finto-projektin kuulumisia Henkilöstömuutoksia:

Lisätiedot

Projektin tilannekatsaus

Projektin tilannekatsaus Kuntasektorin yhteinen KA Asianhallinnan viitearkkitehtuuri Projektin tilannekatsaus Heini Holopainen Kuntien Tiera Oy heini.holopainen@tiera.fi Sisältö» Taustaa Mitä tarkoitetaan viitearkkitehtuurilla

Lisätiedot

KUNTALAISALOITTEET 2014

KUNTALAISALOITTEET 2014 KUNTALAISALOITTEET 2014 =loppuunkäsitelty Ajankohta jolloin aloite tehty 02 / 2014 Luistelureitti saaristoon / Arto Riihijärvi 18.3.2014 Lampinsaaren palvelut ( kursseja koululle ja bussivuoroja Oulun

Lisätiedot

Kansallinen PHR: projektin tilannekatsaus. Konstantin Hyppönen, Kanta-palvelut, Kela ATK-päivät, Lahti 23.5.2016

Kansallinen PHR: projektin tilannekatsaus. Konstantin Hyppönen, Kanta-palvelut, Kela ATK-päivät, Lahti 23.5.2016 Kansallinen PHR: projektin tilannekatsaus Konstantin Hyppönen, Kanta-palvelut, Kela ATK-päivät, Lahti 23.5.2016 Sisällys Nopea muistutus projektin tavoitteista Mitä on juuri nyt työn alla Kokemuksia FHIR-demoon

Lisätiedot

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä)

Muistio. Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Muistio 1(5) Asiakasraati Aika Keskiviikko 25.2.2016 kello 16.00 18.00 Paikka Osallistujat Päivystyksen johto-huone (Sisäänkäynti päivystyksestä) Seppo Ranta, asiakasraadin puheenjohtaja, johtajaylilääkäri

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÖYTÄKIRJA 2/2013 PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÄÄKAUPUNKISEUDUN KOORDINAATIORYHMÄ PÖYTÄKIRJA 2-2013 Kokousaika klo 14.00 15.15 Kokouspaikka Helsingin kaupungintalo, aulakabinetti 4 Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/ (8) Omistajaohjausjaosto. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2014 1 (8) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen,

Lisätiedot

METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt

METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt Hyväksytty 8.11.2012 Päivitetty 01.04.2014 METSTA Kansallisten standardisointikomiteoiden toimintasäännöt 1. Kansallinen standardisointikomitea [2.2.2(4); 1.6.2(1); 1.4.2(1, 3, 4); 2.3.2(1)] Kansallisen

Lisätiedot

JHS129 Julkisten verkkopalvelujen suunnittelu ja kehittäminen. JHS-jaosto

JHS129 Julkisten verkkopalvelujen suunnittelu ja kehittäminen. JHS-jaosto JHS129 Julkisten verkkopalvelujen suunnittelu ja kehittäminen JHS-jaosto 23.05.2014 Sisältö Käsitteet ja tavoitteet Työskentelyprosessi Suositusluonnoksen esittely 2 Käsitteet ja tavoitteet 3 Verkkopalvelu

Lisätiedot

Kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus Nuorisovaltuusto 9.5.2016 NUORISOVALTUUSTON KOKOUS

Kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus Nuorisovaltuusto 9.5.2016 NUORISOVALTUUSTON KOKOUS 1/5 Riihimäen kaupunki PÖYTÄKIRJA Kulttuuri- ja vapaa-aikakeskus Nuorisovaltuusto 9.5.2016 NUORISOVALTUUSTON KOKOUS Aika Maanantai 9.5.2016 kello 18.14-20.01 Paikka Nuorisokeskus Monari, Uudenmaankatu

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 22.10.2007

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2007 HALLITUKSEN KOKOUS 22.10.2007 1(5) Aika 26.9.2007 kello 18.00 Paikka Läsnä Poissa Lakimiesliiton ylähuone Mikko Salo, hallituksen puheenjohtaja Une Tyynilä, pääsihteeri Jan Hjelt, hallituksen jäsen Salla Korhonen, taloudenhoitaja Olli

Lisätiedot

Lindholm Matias Jäsen. Kervinen Pinja Jäsen. Niskanen Sami Nuorten monitoimiohjaaja

Lindholm Matias Jäsen. Kervinen Pinja Jäsen. Niskanen Sami Nuorten monitoimiohjaaja PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 1 Nuorisovaltuusto AIKA klo 15:00-16:30 PAIKKA Huutjärven nuorisotila LÄSNÄ Bertling Nonna Puheenjohtaja Bertling Hannu 1.Varapuheenjohtaja Mäkinen Anni Jäsen Lindholm Matias

Lisätiedot

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja

Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen ja koulun erityishenkilöstön työpaja 1 Onnistunut työ tekee hyvää: Akaan kaupungin lasten, nuorten ja perheiden palvelujen sekä henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämishanke 2014-2016. Lastensuojelun, perhetyön ja -neuvonnan, terveyskeskuksen

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus (EK)

1. Kokouksen avaus (EK) KOKOUSMUISTIO 1/2010 JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa suosituksen päivittäminen Paikka: Kuntatalo, Toinen linja

Lisätiedot

JHS163 PÄIVITYSHANKE

JHS163 PÄIVITYSHANKE JHS163 PÄIVITYSHANKE 30.10.2017 1(8) Sisällysluettelo 1. Hankkeen lähtökohdat... 3 1.1 Hankkeen perustamisen tausta... 3 1.2 Hankkeen tavoitteet... 3 1.3 Hankkeen sidosryhmät... 3 1.4 Hankkeen edellytykset...

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 02/2016 AIKA Tiistai 31.5.2016 kello 15.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 1. kerroksen luokkatila B1012 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväskylä 21.05.2018 Matti Hiltunen, Sote kehityspäällikkö, VRK VRK toteuttaa Suomi.fi-palvelujen

Lisätiedot

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014

Kielellisten palvelujen toimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2014 Kielellisten palvelujen toimikunta 20.08.2014 PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Kokouksen avaus 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 13 Pöytäkirjan tarkastajat 14 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot