Tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittämishanke OPAS OSALLISTUJALLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittämishanke OPAS OSALLISTUJALLE"

Transkriptio

1 Tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittämishanke OPAS OSALLISTUJALLE JOHDE on luovan alan johtajaosaamisen hanke, joka tarjoaa valmennusta ja koulutusta tapahtumatuotannon johtajuuden näkökulmasta. Tule mukaan verkostoitumaan, inspiroitumaan ja oppimaan uutta! Hankkeen tilaisuudet ovat avoimia kaikille tapahtumatuotannon ja luovan talouden toimijoille sekä tapahtumatuotantoon läheisesti liittyvien alojen edustajille (esim. matkailu, tapahtumamarkkinointi). JOHDE-tilaisuuksiin voi osallistua millä tahansa toteutuspaikkakunnalla: Helsinki, Pori, Seinäjoki, Oulu. Tapahtumien kirjo ulottuu yksittäisistä seminaareista teemamatkoihin ja aina laajempiin opintokokonaisuuksiin asti. Jos osallistuja suorittaa JOHDE-hankkeessa vähintään 15 opintopistettä, hän saa todistuksen Luovan alan tapahtumatuotannon johtajaosaamisen erikoistumisopintokokonaisuuden suorittamisesta. Opintokokonaisuuden suorittamisesta on sovittava etukäteen Voit tulla mukaan myös muussa tarkoituksessa kuin opintopisteet mielessä: verkostoitumaan, kehittämään oman organisaatiosi toimintaa tai kuulemaan ajankohtaisia ajatuksia. JOHDE-opinnot käsittelevät esimerkiksi verkostojohtamista, hyviä käytäntöjä tapahtumakaupungeissa, palveludesignia, ympäristöjohtamista, turvallisuusjohtamista sekä luovan alan johtajien erityishaasteita. Hankkeen case-tyyppisiä kehittämiskohteita ovat Oulun Kuusisaari, Porin Oluttehdas, Seinäjoen Rytmikorjaamo ja Helsingin Musiikkitalo. Jos haluat mukaan näiden kulttuurin paikkojen kehittämistoimintaan, hyppää Johteen vietäväksi! JOHDE on Euroopan sosiaalirahaston ja Hämeen ELY-keskuksen rahoittama hanke, jonka toteuttavat Sibelius-Akatemian täydennyskoulutus ja Sibelius-Akatemian Seinäjoen yksikkö yhteistyössä Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen sekä Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön kanssa. Yhteistyössä ovat mukana myös Helsingin, Porin, Seinäjoen ja Oulun kaupungit.

2 JOHDE OPINNOT JOHDE-hankkeen päätösseminaari (hankkeen yhteistuotanto) Helmikuu 2014 Musiikkitalo, Helsinki JOHDE-HANKKEEN MENNEET TOTEUTUKSET: I TAPAHTUMAKAUPUNGIN STRATEGINEN JOHTAMINEN Hyvät tapahtumakaupungit -kokonaisuuden tavoitteena on jakaa osallistujille tietoa hyvistä käytännöistä. Lisäksi tartutaan paikkakuntakohtaisiin kehittämishaasteisiin ja verkotetaan toimijoita niin, että paikkakunnan edellytykset tapahtumien järjestämiselle paranisivat. Teemamatkat (à 0,5 op) Koti- ja ulkomaille suuntautuvilla teemamatkoilla tutustutaan eri paikkakuntien parhaisiin käytäntöihin. Osallistujat maksavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukulunsa. muutoin maksuton. Tapahtumakaupungin kehittämispäivät Tapahtumat lentoon! Teemapäivä satakuntalaisille tapahtumatuottajille To klo (1 op, TuKKK, Pori) Tilaisuudessa kuullaan tuoreita kehittämiskuulumisia tapahtumatuotannosta Satakunnan alueelta ja keskustelua tulevaisuuden näkymistä. Aamupäivän fokuksessa mm.: Satakuntalaisten tapahtumatuottajien järjestäytyminen, perustetaanko yhdistys? Tilaisuudessa kuullaan kokemuksia Oulun tapahtumatuottajien järjestäytymisestä. JOHDE-hanke (TuKKK, Pori) toteuttaa Porissa tapahtumatuotannon kehittämisaamupäivät yhteistyössä Posek Oy:n ja Prizztech Oy:n kanssa. Lisätiedot: mervi.luonila@utu.fi Yhteisen brändin rakentaminen ( 2 op, TuKKK, Pori) ja Tässä intensiivikoulutuksessa osallistujat saavat tietoa, välineitä ja ideoita oman brändinsä rakennustyön tueksi - oltiinpa sitten rakentamassa toimiala- tai paikkakuntakohtaista brändiä. Koulutuksen osat muodostuvat markkinoinnin, viestinnän ja mainonnan ammattilaisten asiantuntija-alustuksista, lukuisista tapahtumatuotannon ja luovien alojen tapausesimerkeistä sekä osallistujien yhteisestä, keskustelevasta työpajatyöskentelystä. (ensimmäinen toteutus)

3 Hinta: 100 Lisätiedot: Tapahtumakaupunki Oulu -seminaari (0,5 op, JOHDE-hankkeen yhteistoteutus) Lasaretti, Oulu Oulusta Pohjois-Suomen johtava tapahtumakaupunki. Asiantuntijapuheenvuoroja maan johtavilta tapahtumatuotannon toimijoilta. Seminaarin keskustelua luotsaa Pink Eminence. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä luentopäiväkirja seminaarista. (pdf) Hinta: maksuton. Ruokailut ja matkat Ouluun omakustanteiset. Lisätiedot: (JOHDE-hanke) (Oulun kaupunki) SEINÄJOKI TAPAHTUMAKAUPUNKINA SEMINAARI (SibA, Sjoki) klo 9.00 Seinäjoen kaupunginkirjasto, Jaaksi-Sali Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki Millainen on hyvä ja kehittyvä tapahtumakaupunki? Miten vaalitaan festivaalien jatkuvuutta ja uusien tapahtumien syntymistä kaupunkien päätöksenteossa? Kaikille avoin seminaari on suunnattu päättäjille, tapahtumajärjestäjille ja tapahtumista kiinnostuneille. Seminaarin ohjelma Lisätiedot: Teemamatkat (à 0,5 op) KANSAINVÄLISET BENCHMARKING-MATKAT Budapest/Sziget -festivaali (SibA, Seinäjoki) Tutustuminen Sziget-festivaaliin. Tutustuminen kulttuurikeskuksiin, klubeihin ja kaupungin vireään kulttuuriantiin. Majoitus (4 yötä) keskustahotellissa. Lisätiedot:

4 Benchmarking-matka Edinburghiin (TuKKK, Pori) Tapahtumatuotannon ammattilaisille suunnatun matkan tarkoituksena on tutustua yhteen Euroopan johtavista festivaali- ja tapahtumakaupungeista. Puheevuorot johtavilta alan asiantuntijoilta ja monipuoliset vierailu- ja tutustumiskohteet (mm. Festivals Edinburgh, Edinburgh International Festival, Edinburgh Fringe, Edinburgh Military Tattoo) ammentavat tietoa osallistujalle tapahtumien tuotannollisista rakenteista, verkostojen merkityksestä ja hyviksi koetuista käytännöistä. Lisätiedot: Benchmarkin-matka Hollantiin (Aalto, PYK) Matkan tavoitteena on tutustua johtamisen, kulttuuri- ja tapahtumatuotannon sekä arts & business alojen toimijoihin ja asiantuntijoihin sekä paikallisiin hyviin käytäntöihin ja ohjelmiin. Hollanti on tullut tunnetuksi maana, jossa on viety eteenpäin ennakkoluulottomiakin ohjelmia mm. alue- ja kulttuuripolitiikan saroilla. Tämä näkyy myös oppilaitosten ja toimijoiden aktiivisissa aloitteissa ja tekemisissä luovien alojen yrittäjyyden ja johtamisen aloilla, joiden antiin matkan aikana tutustutaan. Lisätiedot: Benchmarking-matka Lyoniin (SibA, Hki) Matkan tavoitteena on tutustua Lyonin monipuoliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan. Erityisesti tutustumiskohteena on Lyonin kansainvälisesti tunnustettu kulttuurityön malli, jonka tavoitteena on innostaa julkista tukea nauttivat kulttuurilaitokset lähiyhteisöjen kehittämiseen erityisesti ongelmallisissa kaupunginosissa ja kulttuuripalveluista syrjässä olevien kaupunkilaisten keskuudessa. Yhteistyötä tässä tekevät kaupungin kulttuuritoimi, sosiaalitoimi, paikalliset asukasyhteisöt ja elinkeinoelämä. Malli tukee osaltaan kulttuurilaitoksia myös uusien yleisösuhteiden rakentamisessa. Tutustumiskohteita tulevat olemaan kulttuurityönmallia koordinoivan kaupungin kulttuuritoimen lisäksi mm. Lyonin konservatorio, Tanssintalo, Lyonin ooppera ja Lyonin kansallisorkesteri. KOTIMAISET BENCHMARKING-MATKAT Bechmarking-matka Turkuun: Turun luovan talouden tukipilareita (1 op, SibA Hki) Pe Turku Teemoina luovan alan toiminnan tukeminen ja uusien kulttuurin paikkojen synnyttäminen. Tutustumiskohteina Turun

5 kulttuuripääkaupunkisäätiön tuotannon tukipalvelu, Tki Humak Meri ja Luova tila -hanke, Turun tapahtumakoordinaattori ja Logomo. Benchmarking-matka Poriin: Tapahtumakaupungin hyvät käytännöt kaupunkisuunnittelu, ulkoalueet, suurtapahtumat (0,5 op, TuKKK, Pori) Ti klo 8:30-16:30 Tutustutaan suomalaisen suurtapahtumien kaupungin hyviin käytäntöihin. Asiantuntijapuheenvuorot avaavat näkökulmia mm. kaupunkisuunnitteluun ulkoalueet huomioiden. Lisäksi päivän teemoissa pureudutaan tapahtumatuotantoa tukevien mekanismien rakentumiseen porilaisesta näkökulmasta tarkasteltuna. Lisätiedot: Bechmarking-matka Turkuun: Kulttuurin kansainvälinen markkinointi (0,5 op, SibA Hki) To klo Kerätään vinkkejä ja inspiraatiota siihen, miten kulttuuritapahtumia ja kohteita voi lähteä markkinoimaan ulkomaisille yleisöille. Tutustumiskohteina mm. ruotsista yleisöjä haaliva Åbo Svenska Teater, Turun kulttuuripääkaupunkivuosisäätiö ja alueen matkailuorganisaatio Turku Touring. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä ko. seminaariin liittyvä kirjallisuusreferaatti. Päivän ohjelma on maksuton. Ruokailut ja matkat Turkuun omakustanteisesti. Benchmarking-matka Tampereelle (05, op, TuKKK, Pori) To-pe Tutustutaan suunnitelmiin luovien alojen keskuksista Särkänniemen alueen läheisyydessä ja Takon tehdasaluella sekä jo olemassa oleviin tapahtumapaikkoihin kuten Tullikamari, Kehräsaari, Tampere-talo ja Telakka. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä tutustumismatkaan liittyvä kirjallisuusreferaatti. Päivän ohjelma tarkentuu maaliskuun kuluessa. Päivän ohjelma maksuton. Ruokailut ja matkat Tampereelle omakustanteiset. Lisätiedot:

6 Benchmarking-matka Suomenlinnaan (o,5 op, SibA, Hki) Ma Suomenlinnassa järjestetään vuosittain kymmeniä korkeatasoisia tapahtumia, joiden suunnittelu ja toteutus tapahtuu tiiviissä yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön alaisen Suomenlinnan hoitokunnan kanssa. Tapahtumaverkostoon tutustuminen tapahtuu kulttuurikävelynä historiallisessa ympäristössä, jossa tapahtumat esitellään niiden omissa kohteissaan. Tutustumisen yhteydessä kuullaan katsaus Suomenlinnan tilojen ja toimintojen pitkäjänteiseen kehittämiseen ja tuleviin visioihin. Sibelius-Akatemian täydennyskoulutuksen koordinoiman JOHDE-hanke (tapahtumatuotannon johtajaosaamisen kehittämishanke) järjestää yhteistyössä Suomenlinnan hoitokunnan ja Suomenlinnan tapahtumatuottajien kanssa BM-matkan Suomenlinnaan. II VERKOSTOJOHTAMINEN Luovien verkosto -kokonaisuuden tavoitteena on lisätä luovan alan toimijoiden verkostojohtamisen taitoja, verkottaa luovan alan toimijoita keskenään ja poikkialaisesti esimerkiksi matkailualan yrittäjien kanssa sekä tukea uusien verkostomaisesti tuotettujen kulttuuripalveluiden syntymistä. Vaikuttavuutta verkostoviestinnällä (2 op) ja (klo 9-15) Porin yliopistokeskuksessa Tapahtuman toimiva toteuttaminen ei riitä, vaan lopullisen eron huiman menestyksen tai surkean flopin välillä tekee viestintä. JOHDE-hanke tarjoaa tapahtumanjärjestäjien ja verkostojohtajien työkalupakkiin vaikuttavan viestinnän keinot. Luovan alan johtajaosaamisen JOHDE-hanke antaa avaimet toimivaan ja tehokkaaseen viestintään tapahtuman johtamisen ja johtajuuden näkökulmasta. Nelipäiväinen koulutus auttaa kehittämään viestintävalmiuksia verkostoituneessa toimintaympäristössä. Koulutusohjelman alkupuoli käsittää eri viestinnän kanavat (sisäinen ja ulkoinen viestintä), mahdolliset mediatyypit (ostettu media, ansaittu media, oma media) ja viestintäkumppanien hyödyntämisen (viestintätoimistot, mediatoimistot, mainostoimistot). Koulutuksen toisessa osassa tartutaan kiinni käytäntöön ja harjoitellaan osallistujien omien toivomusten perusteella valittujen työkalujen (esimerkiksi vakuuttava esiintyminen) ja kanavien (esimerkiksi Facebook) käyttöä käytännössä. Koulutuksesta vastaavat viestintätoimisto Aleksin Kaiun valmentajat. Esite (pdf) Koulutukseen otetaan enintään 20 osallistujaa. Hinta: 100 Lisätiedot:

7 MUSIIKKITALO JA KANSAINVÄLISET MATKAILIJAT SEMINAARISARJA: Millainen ohjelma kiinnostaa turisteja? Mikä on oikea hinta, oikea ajankohta? Miten ja kenelle turisteille tarkoitettu ohjelma markkinoidaan? Millainen ohjelma Musiikkitalossa voisi kiinnostaa? Tule kuulemaan ja kertomaan kokemuksia ja verkostoitumaan. Seminaari- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa pureudutaan esimerkiksi kulttuuria ja matkailua yhdistäviin konsepteihin. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä ko. seminaariin liittyvä kirjallisuusreferaatti tai luentopäiväkirja. Kulttuurimatkalla Musiikkitaloon (0,5 op, SibA Hki) To klo 12.00, Sibelius-Akatemian T-talo, Helsinki Seminaari- ja verkostoitumispäivä, jossa musiikkialan toimija ja kotimaiset matkajärjestäjät kohtaavat. Musiikkitalo ja risteilyturistit (0,5 op) Ma klo Musiikkitalo, Helsinki Musiikkitalo ja risteilyturistit aloittaa kolmen seminaarin sarjan, jonka tarkoitus on kehittää matkailua ja kulttuuria yhdistäviä konsepteja ja verkostoida tapahtumatuottajia ja matkailualan toimijoita. Aihetta lähestytään Musiikkitalo -casen kautta ja tarkoituksena on myös käynnistää verkostomaisesti tuotettujen tapahtumien ideointi Musiikkitaloon erityisesti kesällä ja vuodenvaihteessa. Alustuspuheenvuorot mm. Helsingin kaupungin matkailutoimiston, matkanjärjestäjän, ohjelmantarjoajan ja Musiikkitalon näkökulmasta. Lisäksi ohjattuverkostoitumistilaisuus ja Musiikkitalon esittelykierros. Tarkempi ohjelma lokakuussa. Hinta: maksuton Musiikkitalo ja kongressien oheisohjelmat (0,5 op, SibA Hki) Musiikkitalo ja kongressien oheisohjelma -seminaari jatkaa neljän seminaarin sarjaa, jonka tarkoitus on kehittää matkailua ja kulttuuria yhdistäviä konsepteja ja verkostoida

8 tapahtumatuottajia ja matkailualan toimijoita. Aihetta lähestytään Musiikkitalo -casen kautta. Alustuspuheenvuorot mm. Helsingin kaupungin matkailutoimiston, kongressipalveluiden tuottaja, ohjelmantarjoajan ja Musiikkitalon näkökulmasta. Lisäksi ohjattuverkostoitumistilaisuus ja Musiikkitalon esittelykierros. Hinta: maksuton Musiikkitalo ja venäläisturistit (0,5 op, SibA Hki) Musiikkitalo, Helsinki Millainen ohjelma kiinnostaa venäläisiä matkailijoita? Mikä on oikea hinta, oikea ajankohta? Miten ja kenelle venäläisille matkailijoille tarkoitettu ohjelma markkinoidaan? Millainen ohjelma Musiikkitalossa voisi kiinnostaa? Entä Suomessa asuvat venäläiset? Musiikkitalo ja venäläiset matkailijat -seminaari jatkaa neljän seminaarin sarjaa, jonka tarkoitus on kehittää matkailua ja kulttuuria yhdistäviä konsepteja ja verkostoida tapahtumatuottajia ja matkailualan toimijoita. Seminaarissa mm. seuraavat alustukset: Venäläismatkailijat Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla Russian tourists' music and cultural consumption patterns Venäläiset kulttuurin käyttäjinä ja kulttuurimatkailijoina - miten heidät saavutetaan? Näin me sen teimme -paneelikeskustelu -esimerkkejä venäläisten matkanjärjestäjien ja matkailijoiden tavoittamisesta, III LUOVIEN ALOJEN JOHTAJIEN ERITYISHAASTEITA Leadership & Innovation Management (4-7 op, Aalto PYK) / / / Helmikuu 2012 kokonaisuus on osa Aalto yliopiston Pienyrityskeskuksen tarjoamaa Johde- hankkeeseen kuuluvaa koulutusta. Koulutus käynnistyi lokakuussa 2011 ja se koostuu neljästä kansainvälisestä kahden päivän mittaisesta valmennusjaksosta. Vierailevien huippuasiantuntijoiden johdolla toteutettava ohjelmakokonaisuus tarjoaa näköaloja luovan organisaation ja verkostojen johtamiseen, monialaisten tapahtuma- ja palvelukonseptien kehittämiseen sekä tietoa strategisen designin ja palvelumuotoilun mahdollisuuksista osana luovaa liiketoimintaa. Esite Lisätiedot: silja.suntola@aalto.fi

9 Pienryhmätyöskentely luovan alan johtajuuden erityishaasteista (3 op, SibA Hki) Marraskuu 2011 Huhtikuu 2012 Pienryhmätyöskentely tarjoaa mahdollisuuden sisäistää uusia johtamisen tapoja ja jakaa ajatuksia johtamishaasteita samojen asioiden kanssa painiskelevien kollegoiden kanssa. Ryhmässä käsiteltävät teemat sovitaan työskentelyn alussa osallistujien kanssa. Teemoja voivat olla mm. johtajan rooli luovan alan organisaatiossa, luovien ihmisten ja prosessien johtaminen, organisaation sisäiset ja ulkoiset verkostot, verkostojohtaminen, luovan alan muutosjohtaminen, johtajuus taideorganisaation ja kaupunginhallinnon puristuksessa, työhyvinvointi, vuorovaikutus ja ongelmatilanteiden johtaminen. Ryhmä kokoontuu koulutuksen aikana neljä kertaa kahden päivän intensiivijaksolle. Tapaamiset pidetään eri puolilla maata, ryhmän jäsenten kotipaikkakunnilla. Valintaperusteena ryhmiin on hakijoiden taustat ja ajankohtaiset johtamisen haasteet. Mahdollisuuksien mukaan kaikille halukkaille yritetään kuitenkin löytää sopiva ryhmä. Kokonaisuus toistetaan mahdollisesti syksyllä Hinta: 100 Leadership & Innovation Management -koulutuskokonaisuuteen osallistuville maksuton Lisäksi osallistujat maksavat itse matka-, majoitus- ja ruokailukulunsa. Tilaisuudet järjestetään eri puolilla Suomea. IV YRITYSYHTEISTYÖN JOHTAMINEN Taitoa yritysyhteistyön johtamiseen ja toteuttamiseen. Yritysyhteistyön uudet tuulet -seminaari (0,5 op, SibA Hki) Ma klo 12-15, Musiikkitalo, Helsinki Seminaari muodostuu asiantuntijaluennoista ja luovan alan toimijoiden onnistuneista yritysyhteistyön esimerkeistä. Seminaari toteutetaan yhteistyössä Image Match Oy:n kanssa. Tule saamaan eväitä luovan alan yritysyhteistyökumppanuuksien solmimiseen. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä ko. seminaariin liittyvä kirjallisuusreferaatti tai luentopäiväkirja seminaarista. Hinta: maksuton Tarkemmat tiedot

10 Luovien alojen yritysyhteistyö (6 op) Marraskuu toukokuu 2012 Koulutuskokonaisuus tarjoaa mahdollisuuden saada henkilökohtaista valmennusta yritysyhteistyön toteuttamiseksi. Mukaan valitaan erilaisia luovan alan organisaatioita: pieniä ja suuria, vakiintuneita ja uusia. Toteutustapana on yksilökohtainen sparraus oman organisaation yritysyhteistyön suunnittelusta aina neuvottelujen käymiseen ja yhteistyösopimusten solmimiseen asti. Koulutus toteutetaan yhteistyössä Image Match Oy:n kanssa. Se muodostuu neljästä konsultointitapaamisesta, joiden sisältö perustuu Image Matchin tiiviisiin teoreettisiin alustuksiin ja opiskelijan omien oppimisalueiden käsittelyyn. Koulutuksen välitehtävät antavat opiskelijoille työkaluja käytännön tekemiselle myös koulutuksen jälkeen. Koulutukseen sisältyy lisäksi aloitus ( klo Yritysyhteistyön uudet tuulet)- ja loppuseminaarit (Parhaita käytäntöjä onnistuneeseen yritysyhteistyöhön, huhtikuu 2012). Hinta: 780 Tarkemmat tiedot Parhaita käytäntöjä onnistuneeseen yritysyhteistyöhön (0,5 op, SibA Hki) Huhtikuu 2012, Helsinki Seminaari koostuu asiantuntijapuheenvuorosta, Luovien alojen yritysyhteistyö - koulutuskokonaisuuden kuluessa esiin tulleista ideoista ja yritysyhteistyön käynnistämisen esimerkeistä. Seminaari toteutetaan yhteistyössä Image Matchin kanssa. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä ko. seminaariin liittyvä kirjallisuusreferaatti. Hinta: maksuton, puh Parhaita käytäntöjä onnistuneeseen yritysyhteistyöhön (0,5 op, SibA, Hki) Loka-marraskuu 2012 Yhteistyössä Image Matchin ja Finland Festivalsin kanssa toteutettava, neljä paikkakuntaa kiertävä yritysyhteistyön koulutuspäivä. Koulutuspäivä tähtää luovan alan toimijoiden yritysyhteistyön toteuttamisen ja johtamisen taitojen parantamiseen sekä antaa ideoita uusien yhteistyökumppanuuksien solmimiseen. Päivän kuluessa saadaan eväitä yritysyhteistyön

11 toteuttamiseen alustusluennon, valtakunnallisten ja paikallisten yritysyhteistyöcasejen sekä workshop-työskentelyn kautta. Opintopistesuorituksen tekevälle osallistujalle on lisätehtävänä luentopäiväkirjan tekeminen koulutuspäivästä. Koulutuspäivän rakenne: klo 8.30 Ilmoittautuminen klo 9 10 Luento: Eväitä luovan alan yritysyhteistyökumppanuuksien solmimiseen (Image Match) klo Case 1 & 2: Luovan alan case-esimerkit, joita yhteistyötä tekevät yritykset kommentoivat. Case 3: Yritys, joka tekee yhteistyötä luovan alan toimijan/toimijoiden kanssa klo Lounas (omakustanteinen) klo Workshop-työskentelyä aamupäivän teemoista ja huomioista yritysyhteistyön kehittämiseksi (Image Match) Koulutuspäivät toteutetaan seuraavasti: Seinäjoki to Tampere to Pori to Oulu to Lisätiedot: mari.karjalainen(at)siba.fi V TURVALLISUUS- JA YMPÄRISTÖJOHTAMINEN Kaksi paneelikeskustelua Mars-tapahtuman yhteydessä : Kuinka teemme tapahtumista turvallisempia? Kuka vastaa viime kädessä ison yleisötapahtuman turvallisuudesta? Kuinka etukäteen mietitään ja mallinnetaan tapahtuman riskit? Kuinka tapahtumanjärjestäjän ja viranomaisten tulee työskennellä yhteistyössä? Petter Säterhed (Liveside Safety, SWE) Ville Ketonen (Local Crew) Juha Koivisto (Provinssirock) Mikko Niemelä (Ruisrock) (Paneeli on osa JOHDE-hanketta)

12 Sanoista tekoihin Tapahtumien ja kaupunkien yhteistyö kipukohdat ja kultakimpaleet pj. Ari Hynynen (Tampereen teknillinen yliopisto) Pekka Leinonen (Tangomarkkinat) Irene Turenius (Seinäjoen kaupunki) Samu Forsblom (Oulun kaupunki) Maija Perola (Elojazz/Oulun musiikkijuhlat) Jyrki Kangas (Pori Jazz) Maria Suni (Matkailuyhtiö MAISA, Pori) (Paneeli on osa JOHDE-hanketta) Lisätiedot: Viranomaiskäytännöt yleisötapahtumissa/ case: Provinssirock Järjestyksenvalvontapäällikkö Timo Ristimäki, ympäristövastaava Jonne Soidinaho sekä promoottori Juha Koivisto kertoivat Provinssirockin haasteista sekä tavasta toimia viranomaisten kanssa. Mara:n lakimies Kai Massa taustoitti tapahtumajärjestäjää velvoittavaa lainsäädäntöä sekä tulossa olevia muutoksia. Lisäksi osallistuminen festivaalin viranomaiskatselmukseen. Lisätiedot: Turvallisuusjohtaminen ( SibA, Sjoki) Musiikkitalo, Helsinki, Huhtikuu 2012, Seinäjoki Koulutuskokonaisuus muodostuu kurssimoduuleista, joissa tukeudutaan Bucks New Universityn kehittämään tapahtumajärjestämisen turvallisuuteen erikoistuneeseen koulutuskokonaisuuteen. Bucks New Universityltä on Euroopan mittakaavassa ainutlaatuista asiantuntemusta ja tutkimustietoa tapahtumatuotannon turvallisuus koulutuksen järjestämisestä. Modulit (Bucks New University): o Business continuity and event management o Principles of leadership o Risk evaluation and management Lisäksi tuotetaan Johde-hankkeen toimesta 1-2 muuta Seinäjoen osatoteutuksen mukaista koulutustilaisuutta. Lisätiedot: juha.koivisto@siba.fi Isojen yleisötapahtumien turvallisuus (SibA, Seinäjoki) - Lavan edusta, sisäänkäynnit, komentotiet, esityksen keskeyttäminen, kriisitiedottaminen MA klo 17-21, Rytmikorjaamo Koulutusjaksolla käydään suurten yleisötapahtumien riskialttiimpia paikkoja läpi teorian ja käytännön harjoitteiden kautta. Lavanedustatyöskentelyssä tehdään käytännön harjoituksia ja harjoitellaan toimintaa barrikadeilla. Lisäksi käydään läpi komentotiet sekä toiminta

13 tilanteessa, jossa turvallisuuden vaarantuessa keskeytetään esitys. Luento-osuudessa tutustutaan isojen yleisötapahtumien sisään- ja ulosmenoteiden suunnitteluun sekä mitoittamiseen. Kouluttajana Ville Ketonen, Local Crew Oy Lisätiedot: Tapahtumien ympäristöasioiden hyvät käytännöt seminaari (SibA, Sjoki) To klo 10-16, Musiikkitalon auditorio, Helsinki Seminaarissa käydään käytännön esimerkkien kautta läpi tapahtumien ja festivaalien ympäristöasioiden arviointia. Lisäksi paneudutaan eritoten tapahtumaruokailuun sekä liikenteen aiheuttamiin ympäristövaikutuksiin. Seminaari on englanninkielinen. Seminaarin moderaattorina toimii Holger Jan Schmidt, GreenEvents Europe. Holger Jan Schmidt on ollut järjestämässä Green Events Europe -konferensseja Saksassa sekä mm. vastannut Noordersladin ympäristöpaneeleista. Seminaarin ohjelma Lisätiedot: VI TAPAHTUMIEN KEHITYSJOHTAMINEN Brändijohtaminen: BranDay -seminaarisarja: BranDay -seminaarisarja jatkuu JOHDE -hankkeen osatoteutuksena koko hankkeen keston ajan fokusoituen ajankohtaisiin keskusteluihin brändien ja verkostojohtamisen näkökulmasta. BranDay , Porin yliopistokeskus Tule saamaan potkua oman yrityksesi tai yhteisösi brändäämiseen. Puhujina muun muassa brändimarkkinoinnin erityisasiantuntija Dr. Nicholas Adjouri Berliinistä sekä tutkijatohtori, KTT Ulla Hakala Turun yliopiston kauppakorkeakoulusta. Lisätiedot: mervi.luonila@utu.fi BrandDay 2: Luovaa ja perinteistä brändijohtaminen taiteen ja bisneksen rajapinnalla Aamupäiväseminaari Perjantai klo , Porin yliopistokeskus, Pohjoisranta 11 A

14 BrandDay2 pureutuu brändin rakentumiseen dynaamisissa ja urbaaneissa alueverkostoissa. Miten saadaan eri kulttuuritaustoista tulevat toimijat tekemään yhteistyötä? Miten alueen brändi ja verkostoyhteistyö lisäävät alueellista ja paikkakuntakohtaista kasvua ja menestystä? Puhujat tuovat esiin esimerkkejä ja kokemuksia brändijohtamisesta esimerkiksi tapahtumatuotannosta, kuten Helsingin Juhlaviikot, jota on toteuttamassa festivaaliorganisaation lisäksi kymmeniä eri tuotantotahoja sekä yritysyhteistyökumppaneita. Asiantuntijoina professori Frank Go (Erasmus University, Rotterdam, HITTI-hankkeen puheenvuoro) ja markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anu Kauppi (Helsingin juhlaviikot, JOHDE-hankkeen puheenvuoro) JOHDE hanke järjestää BrandDay 2 -seminaariaamupäivän yhteistuotantona HITTI- Hyvinvointipalvelujen innovatiivinen johtaminen ja kehittäminen -projektin kanssa Hinta: maksuton BranDay -seminaarisarja jatkuu JOHDE -hankkeen osatoteutuksena koko hankkeen keston ajan fokusoituen ajankohtaisiin keskusteluihin brändien ja verkostojohtamisen näkökulmasta. Lisätiedot: hanna.suontausta@utu.fi BrandDay 3 Vision Day (TuKKK, Pori) Ke , Porin yliopistokeskus Brändijohtaminen: BranDay -seminaarisarja: BranDay -seminaarisarja jatkuu JOHDE - hankkeen osatoteutuksena koko hankkeen keston ajan fokusoituen ajankohtaisiin keskusteluihin brändien ja verkostojohtamisen näkökulmasta. Lisätiedot: hanna.suontausta@utu.fi Tapahtumatuotannon kesäseminaari pori jazz for Professionals Ke-To Porin yliopistokeskuksessa Luovan talouden ammattilaisille suunnattu Pori Jazz for Professionals -tapahtumatuotannon kesäseminaari, jossa kohtaavat tapahtumatuotannosta kiinnostuneet kulttuuri- ja taidealan ammattilaiset, yhdistykset, yrittäjät, koulutus- ja kehittäjätahot sekä tutkijat. Seminaarin teemana on tänä vuonna luova johtajuus. Lisätiedot: mervi.luonila@utu.fi Tapahtumatuotannon kesäseminaari pori jazz for professionals Ti-To Porin yliopistokeskus Luovan talouden ammattilaisille suunnatussa kansainvälisessä Pori Jazz for Professionals - tapahtumatuotannon kesäseminaarissa kohtaavat tapahtumatuotannosta kiinnostuneet kulttuuri- ja

15 taidealan ammattilaiset, yhdistykset, yrittäjät, koulutus- ja kehittäjätahot sekä tutkijat. Jo kuudetta kertaa järjestettävässä kesäseminaarissa keskityttiin tänä kesänä palvelumuotoilun haasteisiin tapahtumatuotannossa otsikolla "Gimme a beer - where is the toilet" - Challenges of Service Design in Event Management. Esite (pdf) JOHDE-hanke (TuKKK, Pori) toteutti seminaarin yhteistyössä HITTI - Hyvinvointipalveluiden innovatiivinen johtaminen ja kehittäminen -hankkeen ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelunkorkeakoulun Taiteen laitoksen Porin yksikön kanssa. Lisätiedot: mervi.luonila@utu.fi Tapahtumatuotannon kesäseminaari Pori jazz for Professionals Ti-To Porin yliopistokeskus Luovan talouden ammattilaisille suunnattu Pori Jazz for Professionals -tapahtumatuotannon kesäseminaari, jossa kohtaavat tapahtumatuotannosta kiinnostuneet kulttuuri- ja taidealan ammattilaiset, yhdistykset, yrittäjät, koulutus- ja kehittäjätahot sekä tutkijat. Lisätiedot: hanna.suontausta@utu.fi *** *** *** *** Opintojaksot vastaavat suluissa ilmoitetun laajuista suoritusta. Hyväksytyn suorituksen edellytykset ovat maksettu osallistumismaksu, vähintään 80 % läsnäolo ja mahdollisten tehtävien tekeminen. Sairaus ym. force majeure -poissaoloja voidaan tapauskohtaisesti sopia korvattavan esimerkiksi ylimääräisillä tehtävillä. Moniin opintojaksoihin voi osallistua myös useita eri kertoja ja saada niistä jokaisesta kerrasta erillisen suorituksen. Edellytyksenä uudelle suoritukselle on, että opintojakson teema poikkeaa aiemmasta suorituksesta. Osallistuja saa pyytäessään todistuksen kustakin opintojaksosta Sibelius-Akatemian Täydennyskoulutuksesta. Todistuksesta ilmenee, että opintojakso oli osa Johde-hanketta. Osallistuja saa hankkeen päättyessä elokuussa 2013 todistuksen Johde-hankkeessa suorittamistaan opinnoista. Todistuksen voi pyytää myös koska tahansa hankkeen aikana Sibelius-Akatemian Täydennyskoulutuksesta. Jos osallistuja suorittaa JOHDE-hankkeessa vähintään 15 opintopistettä, hän saa todistuksen Luovan alan tapahtumatuotannon johtajaosaamisen erikoistumisopintokokonaisuuden suorittamisesta. JOHDE KEHITTÄMISKOHTEET Helsingin Musiikkitalo Johde-hankkeessa kehitetään Helsingin Musiikkitalon toimintaa, erityisesti toimintaa kesällä ja vuodenvaihteen tienoilla, jolloin talon perustoimijat ovat lomilla. Tavoitteena on saada talon kaikki kuusi

16 salia soimaan ympäri vuoden ja luoda sellaisia yhteistyöverkostoja, joiden avulla yleisö löytää talon omakseen. Musiikkitalossa järjestetään sarja seminaari- ja verkostoitumistilaisuuksia, joissa pohditaan Musiikkitalon mahdollisuuksia esimerkiksi kotimaan matkailijoille, venäläismatkailijoille, risteilyturisteille sekä konferenssi- ja suurtapahtumien järjestäjille. Musiikkitalon verkostomaiseen toimintaan liittyvää palveludesignin haastetta ratkotaan talon toimijoiden palvelumuotoilun huippukoulutuksessa. Oulun Kuusisaari Oulun Kuusisaaresta halutaan kehittää hankkeen aikana Pohjois-Suomen tapahtuma-areena. Alueen potentiaalisten toimijoiden yhteistyötä tiivistetään seminaari- ja verkostoitumistilaisuuksilla. Muiden paikkakuntien tapahtumapaikoista otetaan oppia ja siirretään parhaita käytäntöjä Oulun Kuusisaareen benchmarking-matkojen, kehittämispäivien ja työryhmien avulla. Porin Vanha Panimo - Oluttehdas JOHDE -hankkeen tavoitteena Porissa on luoda verkostomainen toimintakonsepti vanhalle teollisuuskiinteistölle - Oluttehtaalle. Hankkeessa tarjottava koulutus, verkostoitumisen mahdollisuudet, vertaisoppiminen ja sparraus edesauttavat toimintakonseptin synnyttämistä ja liiketoimintamallien luomista. Tavoitteena on vahvistaa jo alueella olemassa olevien rakenteiden koordinoitua toimintaa ja synnyttää uutta liiketoimintaa elämysteollisuuden ja tapahtumatuotannon toimintaympäristössä. Hankkeessa toteutettavaa koulutusta tarjotaan ensisijaisesti vanhan teollisuuskiinteistön kehittämistoimenpiteiden parissa sekä tapahtumatuotannon ja elämysteollisuuden kentällä toimiville tahoille. Seinäjoen Rytmikorjaamo Rytmikorjaamo-kehittämisprojektin kohderyhmänä ovat Seinäjoella ja Etelä-Pohjanmaalla sijaitsevat yritykset, jotka ovat verkostoituneet Seinäjoen kaupungissa toteuttavien tapahtumien tuotanto- ja palvelutehtäviin ja tulevat mukaan kehittämään Rytmikorjaamon toimintaa. Rytmikorjaamossa on meneillään kiinteistön ja piha-alueen remontti, jonka jälkeen alueen vuokraus- ja liiketoimintamallia ja palvelurakennetta kehitetään siten, että myös pienyrittäjät voivat järjestää mittavia yhteistapahtumia alueella. Rytmikorjaamon piha-alueen ja isojen yleisötilaisuuksien suhteen luodaan turvallisuussuunnitelmapohja sekä ympäristö- ja jätehuoltosuunnitelma hankkeen puitteissa. Suunnitelmasta kehitetään yleinen malli, joka tulee olemaan siirrettävissä muihin vastaaviin kulttuurikeskuksiin.

Leadership & Innovation Management - Johtamisen erikoistumisopinnot (4-7op)

Leadership & Innovation Management - Johtamisen erikoistumisopinnot (4-7op) Kansainvälinen kehitysohjelma Leadership & Innovation Management - Johtamisen erikoistumisopinnot (4-7op) Leadership & Innovation Management- kehitysohjelma on osa JOHDE- hanketta, joka on Euroopan sosiaalirahaston

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

SUOMA-AKATEMIA. Matkailualan ammattilaisten ja matkailualan koulutusta tarjoavien oppilaitosten valtakunnallinen verkosto.

SUOMA-AKATEMIA. Matkailualan ammattilaisten ja matkailualan koulutusta tarjoavien oppilaitosten valtakunnallinen verkosto. SUOMA-AKATEMIA Matkailualan ammattilaisten ja matkailualan koulutusta tarjoavien oppilaitosten valtakunnallinen verkosto. Helmi Liiketalousopisto, Anu Nylund anu.nylund@liiketalousopisto.fi SUOMA-akatemian

Lisätiedot

Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere

Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere Oppivat organisaatiot ja tiimityö (3 op) - Tampere Opintojaksolla tutustutaan nykyaikaisen, joustavan, oppivana organisaationa toimivan työyhteisön tunnusmerkkeihin ja toimintaperiaatteisiin. Samalla opitaan

Lisätiedot

ForeMassi2025 Tiedotustilaisuus 3.5.2011. Teemu Santonen, KTT Laurea-ammattikorkeakoulu

ForeMassi2025 Tiedotustilaisuus 3.5.2011. Teemu Santonen, KTT Laurea-ammattikorkeakoulu ForeMassi2025 Tiedotustilaisuus 3.5.2011 Teemu Santonen, KTT Laurea-ammattikorkeakoulu Hankkeen tavoitteet Pitkän aikavälin laadullisen ennakoinnin verkostohanke Teemallisesti hanke kohdistuu hyvinvointi-

Lisätiedot

563351 Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat Kurssin tiedot ja ennakkotehtävän ohjeistus (2014)

563351 Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat Kurssin tiedot ja ennakkotehtävän ohjeistus (2014) 563351 Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat Kurssin tiedot ja ennakkotehtävän ohjeistus (2014) 1 KURSSIN TIEDOT Kurssin nimi: 563351, Kaupunkikulttuuri ja uudet toimijat (5 op) Kohderyhmä: Maantieteen pääaineopiskelijat,

Lisätiedot

Tutkimuspalveluiden kansallinen yhteistyö. RISTIKKI ryhmän ehdotus

Tutkimuspalveluiden kansallinen yhteistyö. RISTIKKI ryhmän ehdotus Tutkimuspalveluiden kansallinen yhteistyö RISTIKKI ryhmän ehdotus 1 Ristikki -ryhmä RIS (Research & Innovation Services) + tikki Ryhmä perustettiin 2011 Tutkimushallinnon päivien yhteydessä Ryhmä vai tehtäväkseen

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia

PROFESSORILUENTO. Professori Leila Koivunen. Humanistinen tiedekunta. Yleinen historia PROFESSORILUENTO Professori Leila Koivunen Yleinen historia Humanistinen tiedekunta 16.12.2015 Professori Leila Koivunen pitää professoriluentonsa Educariumin Edu 1 -salissa, Assistentinkatu 5 16. joulukuuta

Lisätiedot

62. Työterveyspäivät - Tositarkoituksella työstä

62. Työterveyspäivät - Tositarkoituksella työstä 8.6.2016 62. Työterveyspäivät - Tositarkoituksella työstä Ajankohta 13.9.2016-14.9.2016 Aika 9:00-16:00 Kesto 2 päivää Paikka Tampere Ilmoittautumisaika 7.9.2016 mennessä Miksi osallistua Tavoite Tavoitteena

Lisätiedot

PROFESSORILUENTO. Professori Jaana Tähtinen. Turun kauppakorkeakoulu. Markkinointi

PROFESSORILUENTO. Professori Jaana Tähtinen. Turun kauppakorkeakoulu. Markkinointi PROFESSORILUENTO Professori Jaana Tähtinen Markkinointi Turun kauppakorkeakoulu 23.3.2016 Professori Jaana Tähtinen pitää professoriluentonsa Porin yliopistokeskuksen auditoriossa 125 23. maaliskuuta 2016

Lisätiedot

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus

AALTO PK-JOKO 79. Uuden sukupolven johtamisvalmennus AALTO PK-JOKO 79 Uuden sukupolven johtamisvalmennus Kenelle PK-JOKO soveltuu? Pienten ja keskisuurten yritysten toimitusjohtajille nykyisille ja tuleville avainhenkilöille tulosyksiköiden johdolle Joilla

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

Muutokset näkyvät punaisella

Muutokset näkyvät punaisella SYKSY 2016 VAPAASTI VALITTAVAT Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset näkyvät punaisella 2.-3. lv HOIT3608 ARTIKKELIAKATEMIA 5 op Opettajat: Anna Axelin ja Minna Stolt Opetusmuoto:

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa

Lisätiedot

Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015

Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015 Porin yliopistokeskus (UCPori) 7.4.2015 Yhteyksien rakentaja, alueen kehittäjä ja kansainvälistäjä Neljän yliopiston monitieteinen tiede- ja taideyhteisö Aalto-yliopisto Tampereen teknillinen yliopisto

Lisätiedot

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa:

Hyvä Rakenteiden Mekaniikan Seura ry:n jäsen, Rakenteiden mekaniikan seura järjestää kevään aikana seuraavaa ohjelmaa: Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu Rakentajanaukio 4 A, PL 12100, 00076 Aalto http://rmseura.tkk.fi Y-tunnus: 1108237-1 Jäsentiedote 03.04.2012 JÄSENTIEDOTE 1/2012 Hyvä Rakenteiden Mekaniikan

Lisätiedot

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6.

ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. ARTUN KESÄ LASTEN JA NUORTEN ANIMAATIOFESTIVAALI 4. 17.6. Artun kesässä sukelletaan animaation maailmaan kun Hyvinkäällä käynnistyy kesäkuussa 2012 uusi lasten ja nuorten festivaali Artun kesä. Villa Artun

Lisätiedot

Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työterveyslaitos www.ttl.fi

Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työterveyslaitos www.ttl.fi Verkostot työhyvinvoinnin tukena Jaana Lerssi-Uskelin (11.9.2014) Työhyvinvointia edistäviä verkostoja 2014-2015 Työterveyslaitoksen koordinoimat verkostot Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto TTL:n koordinoimat

Lisätiedot

KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA 29.5.2009 29.5.2009

KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA 29.5.2009 29.5.2009 KORUNDI LIIKETOIMINTAKONSEPTI- JA YLLÄPITOMALLITYÖ PROJEKTISUUNNITELMA OHJAUSRYHMÄ Käynnistyspalaverin 30.3. 2009 mukaisesti: Projektitiimi, esittely Tilattavan työn osat Työsuunnitelma, esittely ja täsmennys

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Heli Virtanen, Jaana Koskenniemi Toteutustapa:

Lisätiedot

Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op

Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op VALKOINEN TALO PARTNER GREEN DESIGN - PALVELUT Puutarhaterapia ja Coach koulutus 30 op Lataa esite (pdf) Aika ja paikka 5.6. 6.6.2014 Jyväskylä Tule ja ihastu vihreään Koulutuksen tavoitteet ja lähtökohdat

Lisätiedot

JOHTAMISEN OSION TOTEUTUSTA. Marja Heikkilä v. 9.10.2015

JOHTAMISEN OSION TOTEUTUSTA. Marja Heikkilä v. 9.10.2015 JOHTAMISEN OSION TOTEUTUSTA Marja Heikkilä v. 9.10.2015 JOHTAMISOSIO JATKOSSA Hankesuunnitelmassa: 1. muutosjohtaminen, 2. tietojohtaminen, 3. lähiesimiestyö ja 4. palvelumuotoilu 2 JOHTAMISEN TIIVIS YHTEYS

Lisätiedot

IP-kurssista potkua kansainväliseen yhteistyöhön (ja muitakin hyötyjä) Arja Maunumäki Luonnonvara-alan yksikkö Oamk

IP-kurssista potkua kansainväliseen yhteistyöhön (ja muitakin hyötyjä) Arja Maunumäki Luonnonvara-alan yksikkö Oamk Olli Oamkilainen 1 IP-kurssista potkua kansainväliseen yhteistyöhön (ja muitakin hyötyjä) Arja Maunumäki Luonnonvara-alan yksikkö Oamk Innovation in Rural Development facts and figures Toteutettiin vuosina

Lisätiedot

Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa!

Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa! 17.11.2014 Opetussuunnitelmat uudistuvat! OPStuki 2016 -koulutuksen toinen aalto alkamassa tervetuloa! OPStuki 2016 Hyvinvoiva koulu Perusteista paikalliseksi opetussuunnitelmaksi Tukikoulutus on enorssi-verkoston

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu Joulukuu 2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Ketunpolku 3, PL 52, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa päivittämään

Lisätiedot

Green Growth -palvelut yrityksille

Green Growth -palvelut yrityksille Green Growth -palvelut yrityksille GG-sessio 27.3. Tuomo Suortti Kehittää vihreän kasvun perustaksi strategisia osaamisia Tuottaa ja jalkauttaa tietoa yritysten liiketoimintastrategioiden uudistumisen

Lisätiedot

Alueellinen verkostotapaaminen Rovaniemi 2.10.2012

Alueellinen verkostotapaaminen Rovaniemi 2.10.2012 Alueellinen verkostotapaaminen Rovaniemi Jaana Lerssi-Uskelin Ohjelma: Verkostot työhyvinvoinnin tukena Alustuspuheenvuorot ja työpaja Jatketaan toimintaa yhdessä! Yhteenveto Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin

Lisätiedot

International Business Expert

International Business Expert Turun Ammattikorkeakoulu International Business Expert Ajankohta 01.10.2018-29.05.2019 Hinta Maksuton Laajuus 160 päivää Yhteystiedot Ohjelman toteutuksesta, sisällöistä, aikatauluista ja muista tärkeistä

Lisätiedot

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä

Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Hankintaosaamisesta kilpailukykyä Salon hankintaosaamiskartoituksen tuloksia, mitä seuraavaksi? Harri Lorentz, Kalle Väänänen Turun kauppakorkeakoulu Kartoitus hankintatoimen haasteista ja kehitystarpeista

Lisätiedot

Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittämisohjelma Satakunnassa HYKE

Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittämisohjelma Satakunnassa HYKE Hyvinvointialan yritystoiminnan kehittämisohjelma Satakunnassa HYKE Hyvinvointialan kehittäjäseminaari Hyvä-aluefoorum Turku 10.12.2009 Marika Lähde, Prizztech Oy Hyke-hankkeen tausta ja lähtökohta Strateginen

Lisätiedot

Toimialoittaisten suhdannetietojen ja tilastojen hyödyntäminen ja käyttö Satakunnassa

Toimialoittaisten suhdannetietojen ja tilastojen hyödyntäminen ja käyttö Satakunnassa Toimialoittaisten suhdannetietojen ja tilastojen hyödyntäminen ja käyttö Satakunnassa!Satakunnan talous -katsaus (painettu ja pdf) kaksi kertaa vuodessa, kesä- ja marraskuussa, sis. mm. toimialoittaisen

Lisätiedot

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Työpajatyöskentelyä Aika: pe 9.10.2015, klo 10 15, Paikka: Kumppanuustalo Artteli ry.,

Lisätiedot

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus

Data-analytiikan osaamiskeskittymä. Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Data-analytiikan osaamiskeskittymä Tulevaisuuden kuljetus ja varastointi data-analytiikalla Porin yliopistokeskus Janne Harjamäki, Projektitutkija, DI Tampereen teknillinen yliopisto (TTY), Pori 31.1.2018

Lisätiedot

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy

KEHITYSTRENDIT. Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy SATAKUNNAN MATKAILUN TUOREIMMAT KEHITYSTRENDIT 22.9.21 21 Suomen Matkailuasiantuntijat Oy Travel Industry Experts Finland Ltd. Heikki Artman Art-Travel Oy lähdeaineistona Tilastokeskuksen majoitustilastot

Lisätiedot

Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo

Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo Maakunnallinen kulttuuriyhteistyö Maria Helo Lähtökohdat Toimijat etäällä toisistaan, maakunnallisen toiminnan lisääminen - ) eri toimijoiden kohtaamisia ja voimavarojen tehokkaampaa yhdistämistä Tahto

Lisätiedot

Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH

Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH Suomen kielen oppija opetusryhmässäni OPH 2017-2018 Opettajankoulutuslaitoksen Sat@Oppi järjestää yhteistyössä opettajankoulutuslaitoksen Rauman ja Turun yksiköiden kanssa perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen

Lisätiedot

Etelä-Savon alueellinen verkostotapaaminen Mikkeli 19.02.2014 Verkostokuulumisia

Etelä-Savon alueellinen verkostotapaaminen Mikkeli 19.02.2014 Verkostokuulumisia Etelä-Savon alueellinen verkostotapaaminen Mikkeli 19.02.2014 Verkostokuulumisia Jaana Lerssi-Uskelin 7.3.2014 Alueilla tapahtuu, Etelä-Savo (2013) 19.2.Työhyvinvoinnin peruskäsitteet ja siitä saatu hyöty

Lisätiedot

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset

Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Yliopistotason opetussuunnitelmalinjaukset Aalto-yliopiston akateemisten asiain komitea 30.8.2011 Alkaneen lukuvuoden aikana suunnitellaan yliopiston perustutkintojen opetussuunnitelmat ja tutkintovaatimukset

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op)

KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN AMMATILLISET ERIKOISTUMIS- OPINNOT (60 op) 15.1.2014 31.5.2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi 2 KIRJASTO- JA TIETOPALVELUALAN

Lisätiedot

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II

valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II valtakunnallinen tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytön koulutus Tvt:n opetuskäytön henkilöstökoulutus yliopistoissa - työseminaari II ti 22.3.2005 klo 14.00-16.00 ke 23.3.2005 klo 14.15-16.15 Työseminaarin

Lisätiedot

JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014. Jaana Lerssi-Uskelin. Työterveyslaitos www.ttl.

JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014. Jaana Lerssi-Uskelin. Työterveyslaitos www.ttl. JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014 Jaana Lerssi-Uskelin 9.10.2014 Ohjelma Klo 12.00 Tervetuloa ja kahvi Klo 12.30 Verkostokuulumisia valtakunnallisesti

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Tervehdys hyvät maaseutumatkailuyrittäjät,

Tervehdys hyvät maaseutumatkailuyrittäjät, Tervehdys hyvät maaseutumatkailuyrittäjät, Ohessa tietoa juuri aloittaneesta uudesta hyvinvointimatkailuhankkeesta, Maa-ja kotitalousnaisten järjestämästä Koukussa kalaan päivästä 21.6. sekä mahdollisuudesta

Lisätiedot

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes

Green Growth 11/20/201 2. Copyright Tekes Green Growth 11/0/01 GG ICT iltapäiväsessio Oulussa 15.11.01 Tilaisuuden ohjelma Avaus Anneli Ojapalo, Spinverse, Green Growth koordinaattori Green Growth vihreän talouden mahdollisuudet yrityksille Ritva

Lisätiedot

Aallosta kestävän kehityksen osaajia

Aallosta kestävän kehityksen osaajia Aallosta kestävän kehityksen osaajia LUMA-toimintaa yläkouluille ja lukioille RCE Espoon Unelman päivän seminaari Tiistaina 2.12.2014 @ Espoon valtuustotalo Meri Löyttyniemi, Aalto kampuspalvelut, kestävän

Lisätiedot

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY

KUTSU. Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lappi KUTSU Lapin nuorten hyvinvointi yhteisenä tavoitteena - OHJELMATYÖSKENTELY Lapin nuorisopolitiikan kehittämisohjelma 2015 (NUPO) -projekti kutsuu kuntien opetus-, nuoriso-, sosiaali- ja terveystoimen

Lisätiedot

Kohti tulevaa - arvioinnin seuraavat askeleet. Maria Salenius, erityisasiantuntija, kuntakehitys ja tutkimus

Kohti tulevaa - arvioinnin seuraavat askeleet. Maria Salenius, erityisasiantuntija, kuntakehitys ja tutkimus Kohti tulevaa - arvioinnin seuraavat askeleet Maria Salenius, erityisasiantuntija, kuntakehitys ja tutkimus Arviointi vahvistaa tiedolla johtamista Toiminnan ja tavoitteiden arviointi on keskeinen osa

Lisätiedot

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry

Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry 11/9/2012 1 Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistys ry Perustettu syksyllä 2002 10 vuotisjuhlat lokakuussa Jäsenyrityksiä lähes 170 (matkailuyrityksiä, kauppaliikkeitä, kiinteistönvälittäjiä, huoltofirmoja, liikennöitsijöitä)

Lisätiedot

CREATIVE INDUSTRIES FINLAND. Silja Suntola Luova Suomi, projek>johtaja Aalto yliopisto

CREATIVE INDUSTRIES FINLAND. Silja Suntola Luova Suomi, projek>johtaja Aalto yliopisto CREATIVE INDUSTRIES FINLAND Silja Suntola Luova Suomi, projek>johtaja Aalto yliopisto Luovien alojen valtakunnallinen kehigäjä 1. Tietoa luovista aloista ja taloudesta 2. Yhteiskunnallisen keskustelun

Lisätiedot

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op

Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op 0 Matkailu- ja ravitsemisalan (MARATA) erikoistumiskoulutus HUOMISEN MATKAILUKOHDE 30 op LAUREA-AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulujen erikoistumiskoulutus 1 Erikoistumiskoulutus on uusi koulutusmuoto

Lisätiedot

Tulisielut on sinulle jos haluat...

Tulisielut on sinulle jos haluat... Tulisielut on sinulle jos haluat... Tehdä hyvistä ideoista kunnon tuotteita. Draivia, keinoja ja rohkaisua myyntityöhön. Kalenteriasi kuriin ja keskittymistä oikeisiin asioihin. Tavata samanhenkisiä aloittavia

Lisätiedot

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo

KUOPIO, TAMMIKUU 2013 PÄIVÄ AIKA TAPAHTUMA VAST.HLÖ PUHELIN Keskiviikko Klo KUOPIO, TAMMIKUU 2013 16.1.2013 18-19.15 24.1.2013 18 19.15 klo Teemailta 1 Voimaa ja valoa talven sihteeri 29.1.2013 18 20 pimeyteen, Pirkko Ulmanen 30.1.2013 18 19.15 PIELAVESI, TAMMIKUU 2013 Maanantai

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 1.9.2017 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Heli Virtanen, Jaana

Lisätiedot

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma

Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Kansainvälinen kulttuuritapahtuma Case: Savonlinnan Oopperajuhlat Hele Kaunismäki / Kulttuurin ketju -hanke, Turku Touring 3.6.2011. Historiaa Ensimmäiset oopperajuhlat Olavinlinnassa pidettiin kesällä

Lisätiedot

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa

Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Fiiliksestä fyrkkaa pähkinänkuoressa Nostaa tunteen ja asiakkaan kokeman arvon yhdeksi liiketoiminnan keskeiseksi ajuriksi. Haastaa yrityksiä tarkastelemaan liiketoimintaa asiakkaiden tunteiden kautta.

Lisätiedot

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja

Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Uutta yhteistyötä ja uusia koulutuskonsepteja Ajatuksia ja tuloksia yhteisistä pohdinnoista Valtionhallinnon johdon tuen, Aalto EE:n ja HAUSin kesken Johdon foorum 8.4.2014 Anneli Temmes, Minna Wickholm

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2016. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 1.8.2016 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Leena Salminen, Jaana

Lisätiedot

SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013

SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013 SOSIAALIALAN KÄYTÄNNÖN OPETTAJIEN JA OHJAAJIEN KOULUTUS 2013 Koulutuksen kohderyhmänä ovat käytännön opettajina ja ohjaajina toimivat sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat (sosionomi ja sosionomi ylempi

Lisätiedot

SYKE Kaupunkikulttuurin kehittäminen Oulussa

SYKE Kaupunkikulttuurin kehittäminen Oulussa 1 8.9.2010 Oulun kaupunki Hallintokunta/ryhmä/tiimi Diasarjan otsikko SYKE Kaupunkikulttuurin kehittäminen Oulussa 8.9.2010 Kaupunkisuunnittelun seminaari Samu Forsblom 8.9.2010 Oulun kaupunki Hallintokunta/ryhmä/tiimi

Lisätiedot

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013

Fashion & Design. Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design Yrittämällä yli rajojen Suomessa ja Venäjällä 2009-2013 Fashion & Design - Lähialueyhteistyöhanke Rahoitus TEMin lähialueyhteistyövaroista Finatex ry:n koordinoima Suomalais-venäläisen

Lisätiedot

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP)

MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) MAISTERIN TUTKINNON PEDAGOGISET OPINNOT (35 OP) HUOM! Nämä opinnot ovat vain niille opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet kandidaatin tutkinnon pedagogiset opinnot syyslukukaudella 2011! Tasatunnein

Lisätiedot

Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila

Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila Pöytäkirja 14/2012 TIIMIKOKOUS 14 Aika: 7.11.2012, klo 8:00-9:00 Vaasan ammattiopisto, Ruutikellarintie 2, Ulkuniemi -neuvottelutila Läsnä: Marika Syväluoma OPEDA-hankkeen perusasteen edustaja Hans Kankkonen

Lisätiedot

Verkostomainen työskentely

Verkostomainen työskentely Verkostomainen työskentely Timo Järvensivu, KTT, tutkija, verkostojohtamisen asiantuntija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Järkevää lääkehoitoa moniammatillisesti seminaari terveydenhuollon toimijoille

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA

VUOSISUUNNITELMA 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 13/8/2018 VUOSISUUNNITELMA 2018 2019 SYKSY Tilanne 20.9. (ennuste 9.8.) - ammatillinen koulutus 65 opiskelijaa - musiikkiopisto 540

Lisätiedot

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016

NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016 NY Yrittäjyyskasvatuksen polku ja OPS2016 Nuori Yrittäjyys Yrittäjyyttä, työelämätaitoja, taloudenhallintaa 7-25- vuotiaille nuorille tekemällä oppien 55 000 oppijaa 2013-14 YES verkosto (17:lla alueella)

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Lapland The North of Finland Matkailun imagomarkkinointi 8.5.2014 Eteläisen Suomen matkailuyhteistyöpaja II Hanna-Mari Pyry Talvensaari 2 Agenda Lapland

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2015. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 280815 (HOIT3111) TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Maija Hupli, Minna Stolt, Heli Virtanen

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7

Sisällysluettelo. 1. Yleistä 3. 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3. 3. Opiskelu... 5. 3. Valmennus... 7. 4. Tukipalvelut... 7 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Sisällysluettelo 1. Yleistä 3 2. Urheilijamäärät lukuvuonna 2009-10 3 3. Opiskelu... 5 3. Valmennus... 7 4. Tukipalvelut... 7 5. Hallinto ja talous.. 8 6. Tiedottaminen.. 8 2 1.

Lisätiedot

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa

Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Harjoittelu omassa opetustyössä ammatillisen koulutuksen parissa Ohjeet opiskelijalle Opiskelija harjoittelee omassa opetustyössään ammatillisessa koulutuksessa. Opetusharjoittelussa keskeisenä tavoitteena

Lisätiedot

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä!

Tarvitsetko projektiisi uuden vaihteen tai palikat järjestykseen? Tule saamaan oivalluksia ja kipinöitä! Sivu 1/5 Lue viesti selaimessa täältä www.vates.fi Uutiskirje 14.8.2014 Vielä ehtii! Vaikuta ja verkostoidu -iltapäivä 20.8. Tilaisuudessa on tarjolla asiaa hyvistä viestintäkäytänteistä ja kokemuksia

Lisätiedot

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com

Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuopion kuvataiteilijat ry, Ars Libera. Aapatie 1, 70780 Kuopio. 050-4901531/ 040-7621830. www.arslibera.com 1. YHDISTYS 2. ORGANISAATIO Kuopion kuvataiteilijat ry eli Ars Libera

Lisätiedot

SYKSY Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SYKSY Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2017 2 lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! HOIT4009 IKÄÄNTYNEEN/HOIT0701 KLIINISEN HOITOTYÖN /HOIT0908 MIELENTERVEYS- ASIAKKAAN TERVEYS JA SEN

Lisätiedot

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5.

Seurakehittäjien osaamisohjelma. Infotilaisuus 8.5. Seurakehittäjien osaamisohjelma Infotilaisuus 8.5. Tavoitteet Seuratoiminnan laadun ja toimintaedellytysten kehittäminen ja sen kautta seuratoimintaan osallistuvien määrän kasvattaminen Seurakehittäjien

Lisätiedot

Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi

Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi RATKAISUJA lähellä, yhdessä LÖSNINGAR nära, tillsammans SOLUTIONS local, together Nordic Conference on Sustainable Development in the Baltic Sea Region, 31 Jan 2 Feb, Turku 2011 www.ratkaisuja2011.fi Stella

Lisätiedot

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013

TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Tarkistettu 2.1.2013 TURVALLISEMPI HUOMINEN Kutsu valtakunnalliseen paikallisen turvallisuussuunnittelun seminaariin 22. 23.1.2013 Arvoisa vastaanottaja Vuoden 2013 valtakunnallinen paikallisen turvallisuussuunnittelun

Lisätiedot

RAKENNETAAN YHDESSÄ LIIKKUVAMPAA LAPSUUTTA Johtajuus portin avaajana / OSAAMISEN JOHTAMINEN. Vantaan kaupunki / Leena Lahtinen

RAKENNETAAN YHDESSÄ LIIKKUVAMPAA LAPSUUTTA Johtajuus portin avaajana / OSAAMISEN JOHTAMINEN. Vantaan kaupunki / Leena Lahtinen RAKENNETAAN YHDESSÄ LIIKKUVAMPAA LAPSUUTTA Johtajuus portin avaajana / OSAAMISEN JOHTAMINEN VARHAISKASVATUSYKSIKÖN ESIMIES Toimenkuva ja tehtävät YHTEISKUNNALLINEN JA ASIAKASVAIKUTTAVUUS ARVOT Kestäväkehitys

Lisätiedot

ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO. Lappeenranta-Imatran kaupunkiseutu; Työpaja 14.3.2008

ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO. Lappeenranta-Imatran kaupunkiseutu; Työpaja 14.3.2008 ALUEKESKUSOHJELMAN KULTTUURIVERKOSTO Lappeenranta-Imatran kaupunkiseutu; Työpaja 14.3.2008 Aluekeskusohjelman toteutus Aluekeskusohjelman kansallisesta koordinoinnista vastaa työ- ja elinkeinoministeriöministeriö

Lisätiedot

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014

Elinvoimaa täydennysrakentamisella. Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Elinvoimaa täydennysrakentamisella Täydennysrakentamiskäytäntöjen kehittäminen -klinikan aloitusseminaari 14.11.2014 Lähtökohtia Täydennysrakentaminen on tärkeää ja tästä ollaan samaa mieltä Kasvukeskukset

Lisätiedot

Sivistystoimen tiedotustilaisuus klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi

Sivistystoimen tiedotustilaisuus klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi Sivistystoimen tiedotustilaisuus 5.6.2018 klo 9.00 Visit Alvar Aalto, Päivi Haapaniemi Alvar Aalto -kaupunkien verkosto Alvar Aalto -kaupunkien verkosto perustettiin 3.2.2017 Jyväskylässä. Verkoston jäsenkaupunkeja

Lisätiedot

Luovan osaamisen mahdollisuudet

Luovan osaamisen mahdollisuudet Luovan osaamisen mahdollisuudet Val Luovien alojen kehittämistoimenpiteitä Helsingissä Kimmo Heinonen Helsingin kaupunginkanslia Elinkeino-osasto 6.11.2014 Esityksen sisältö 1. Luovat alat (elinkeinopolitiikan

Lisätiedot

SEURAA NETTILUKKARIA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY 2014. 3. lv.

SEURAA NETTILUKKARIA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY 2014. 3. lv. SYKSY 2014. Tämä on alustava lukujärjestys! Seuraa nettilukkaria päivitysten havaitsemiseksi Seuraa opintojakson oikeassa yläkulmassa olevaa päivämäärää niin tiedät, koska aikataulua on viimeksi päivitetty!

Lisätiedot

Sisältö: Kurssi koostuu johdantoluennoista, analysoitavien elokuvien katselusta, harjoitustöiden tekemisestä sekä verkkokeskusteluista.

Sisältö: Kurssi koostuu johdantoluennoista, analysoitavien elokuvien katselusta, harjoitustöiden tekemisestä sekä verkkokeskusteluista. ELOKUVATUTKIMUS KEVÄÄN 2016 ALUSTAVA OPETUSOHJELMA 687516P Elokuva-analyysi (luennot + www-seminaari), 5 op Opettaja: Kimmo Laine Kurssilla tutustutaan elokuvan kerronnallisiin ja tyylillisiin peruspiirteisiin

Lisätiedot

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU 28.6.2010 TEKNIIKKA Markku Huhtinen

KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU 28.6.2010 TEKNIIKKA Markku Huhtinen KYMENLAAKSON AMMATTIKORKEAKOULU 28.6.2010 TEKNIIKKA Markku Huhtinen EN10SA:n ja EN11KA:n OPINNOT LUKUVUONNA 2010-2011 (EN10SA: Energiatekniikan aikuiskoulutuksen pääosin virtuaalinen toteutus suuntautuminen:

Lisätiedot

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015

Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1(5) Suomen Kauppakeskusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2014-2015 1 Toimintaa ohjaavat peruspäämäärät 1.1 Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot 1.2 Missio 1.3 Visio Suomen Kauppakeskusyhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Alueellinen Maaseutuverkostopäivä

Alueellinen Maaseutuverkostopäivä Alueellinen Maaseutuverkostopäivä Laukaa 19.11.2015 Sivu 1 10/19/15 Mikko Markkanen Business Arena Oy Yrittäjä Generalisti ja yhdistelijä Adhokraatti Hankemaailman sparraaja Julkisten kehittäjien ja yritysten

Lisätiedot

UUSIMAA- VIIKKO ... 4. 8.11.2013. kansainvälisyys

UUSIMAA- VIIKKO ... 4. 8.11.2013. kansainvälisyys UUSIMAA- VIIKKO... kansainvälisyys 4. 8.11.2013 Asiaa ja luovia ideoita päättäjille, kasvattajille, yrittäjille, opiskelijoille, asiantuntijoille ja kaikille uusmaalaisille! YMPÄRISTÖ Ympäristöpäivänä

Lisätiedot

Kestävän kehityksen täydennyskoulutus 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opettajille 2015

Kestävän kehityksen täydennyskoulutus 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opettajille 2015 Kestävän kehityksen täydennyskoulutus 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opettajille 2015 19.3.2015 CRnet/TPohjola 1 Kestävän kehityksen täydennyskoulutus 2. asteen ammatillisten oppilaitosten opettajille

Lisätiedot

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017

Taideyliopiston kirjaston toimintasuunnitelma 2015 2017 TOIMINTASUUNNITELMAN TAUSTAT Luova ja energinen taideorganisaatio edellyttää kirjastoa, joka elää innovatiivisesti ajassa mukana sekä huomioi kehysorganisaationsa ja sen edustamien taiteen alojen pitkän

Lisätiedot

Matkailualan aamu 11.02.2015

Matkailualan aamu 11.02.2015 Matkailualan aamu 11.02.2015 Ohjelma Haukkalan juhlatiloissa klo 8.15 11 klo 8.15 klo 8.30 klo 8.45 aamukahvia ja suolaista Tervetuloa Haukkalan juhlatiloihin yrittäjät Mikko ja Eija Halkilahti Ajankohtaisia

Lisätiedot

Hankintaosaaminen kasvun tukena -projekti Turun kauppakorkeakoulu

Hankintaosaaminen kasvun tukena -projekti Turun kauppakorkeakoulu Hankintaosaaminen kasvun tukena -projekti Turun kauppakorkeakoulu Hankintaosaaminen kasvun tueksi -projektin tavoitteet (2012-06/2014) Projektin tavoitteena on tukea varsinaissuomalaisten yritysten kytkeytymistä

Lisätiedot

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa

Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto A. Harjoittelu Oulun seudun harjoitteluverkostossa Vaihtoehto B. Harjoittelu Rovaniemen seudun harjoitteluverkostossa Ohjeet opiskelijalle Vaihtoehdoissa A ja B opiskelija harjoittelee joko

Lisätiedot

Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu

Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu Uuden sukupolven palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelu - tilannekatsaus / lokakuu 2010 Toimikunta 25.10.2010 Muutosjohtaja Risto Kortelainen Palvelu- ja organisaatiouudistuksen valmistelun järjestelyt

Lisätiedot

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma Korvavuusluettelo, päivitetty 8.8.2011 1(7) TU-91 STRATEGINEN JOHTAMINEN Korvattava Korvaava Korvaava Korvaava Korvaava TU-91.100C Avoin koodi strategian ja kansainvälisen

Lisätiedot

KJY:n Työssäoppimisen verkosto: Laatua yhdessä tehden

KJY:n Työssäoppimisen verkosto: Laatua yhdessä tehden 1 KJY:n Työssäoppimisen verkosto tapaa toisensa viidennen kerran 27. 28.9.2010 Helsingissä. Seminaari päättää KJY:n Työssäoppiminen ja sen ohjaus hankkeen. Seminaarin ensimmäinen päivä on kansainvälinen

Lisätiedot

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU

EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU EURAJOEN KULTTUURIKAVERI-PALVELU Kulttuurikaverin kanssa voit lähteä niin konserttiin kuin pesäpallo-otteluunkin! Eurajoen kulttuuritoimi Eurajoen sosiaalitoimi Kulttuurikaverin tilaaminen on helppoa:

Lisätiedot

Tiedotus & markkinointi,

Tiedotus & markkinointi, Tiedotus & markkinointi, kiertuetoiminnassa TEKIJÄ: V KOULUTUSJAKSO 30.- 31.1.2012 Kouvolan Teatteri Leena Björkqvist 2012 Ma 30.1.2012 Onnistuneen markkinoinnin peruspilareita kiertuetoiminnassa Klo 12.00-12.10

Lisätiedot

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen

Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet. Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen Jyväskylän kaupunki kansainväliset yhteydet Yhteysjohtaja Marketta Mäkinen 7.3.2013 Jyväskylän kaupungin kansainvälisten yhteyksien linjaukset Jyväskylän kaupunkistrategia Jyväskylä kilpailukykyinen kaupunki,

Lisätiedot

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi

SEURAA OPETUSAIKATAULUA - MUUTOKSET NÄKYVÄT PUNAISELLA! SYKSY lv. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi SYKSY 2018. Seuraa opetusaikataulua päivitysten havaitsemiseksi Muutokset on merkitty punaisella! TURUN YLIOPISTO 2.7.2018/17.9.2018/29.10.2018 HOIT3111 TUTKIMUSSEMINAARI 2 4 op Opettajat: Jaana Koskenniemi,

Lisätiedot

Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa

Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa Liikkuvuusjaksot yliopiston ulkopuolella osana tohtorikoulutuksen opetussuunnitelmaa Elise Pinta, tutkijakoulukoordinaattori, Turun yliopiston tutkijakoulu Anne Tuittu, tutkimus- ja jatkokoulutussuunnittelija,

Lisätiedot