Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03)"

Transkriptio

1 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 121/3 Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/03) Muutetaan neuvoston asetuksen (ETY) N:o 2658/87 ( 1 ) 9 artiklan 1 kohdan a alakohdan toisen luetelmakohdan nojalla Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön ( 2 ) seuraavasti: Lisätään sivulle 167 kohdassa muut olevan yhdistetyn nimikkeistön alanimikkeeseen tehdyn selittävän huomautuksen nykyisen tekstin jälkeen teksti seuraavasti: Tähän alanimikkeeseen kuuluvat mm. synteettisiin voiteluöljyihin perustuvat valmisteet. Niillä tarkoitetaan erityisesti valmisteita, jotka perustuvat yhteen tai useampaan seuraavista ainesosista: poly(alfaolefiinit) tai poly(isobutyleenit), joista vähemmän kuin 60 tilavuusprosenttia tislautuu 300 C:n lämpötilassa muunnettuna vastaamaan millibaarin painetta, kun on käytetty alipainetislausta; pitkäketjuiset alkyyliaromaattiset aineet; esterit; polyglykolit; silikonit. ( 1 ) Neuvoston asetus (ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, tariffi- ja tilastonimikkeistöstä ja yhteisestä tullitariffista (EYVL L 256, , s. 1). ( 2 ) EUVL C 76, , s. 1. Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/04) Muutetaan neuvoston asetuksen (ETY) N:o 2658/87 ( 1 ) 9 artiklan 1 kohdan a alakohdan toisen luetelmakohdan nojalla Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön ( 2 ) seuraavasti: Korvataan sivulla 53 oleva yhdistetyn nimikkeistön alanimikettä Pinus-sukuun kuuluvien kasvien siemenet koskeva selittävä huomautus seuraavasti: Pinus-sukuun kuuluvien kasvien siemenet (Pinus spp.) Tähän alanimikkeeseen kuuluvat mm. pinjan- ja sembransiemenet (Pinus-sukuun kuuluvien kasvien hedelmät, kuten Pinus pinea, Pinus cembra ja Pinus koraiensis), myös jos ne ovat kävyissä. Poistetaan sivulla 53 oleva yhdistetyn nimikkeistön alanimikettä muut koskeva selittävä huomautus. ( 1 ) Neuvoston asetus (ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, tariffi- ja tilastonimikkeistöstä ja yhteisestä tullitariffista (EYVL L 256, , s. 1). ( 2 ) EUVL C 76, , s. 1.

2 C 121/4 FI Euroopan unionin virallinen lehti Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön (2016/C 121/05) Muutetaan neuvoston asetuksen (ETY) N:o 2658/87 ( 1 ) 9 artiklan 1 kohdan a alakohdan toisen luetelmakohdan nojalla Selittävät huomautukset Euroopan unionin yhdistettyyn nimikkeistöön ( 2 ) seuraavasti: Lisätään sivulla 109 alanimikkeen muut viimeisen kohdan jälkeen teksti seuraavasti: LIITE A TUPAKAN JA TUPAKKATUOTTEIDEN POLTTOTESTI Soveltamisala Polttotestin tarkoituksena on ottaa käyttöön yhdenmukaistettu menetelmä erottaa nimikkeen 2403 valmistettu tupakka (joka on valmis poltettavaksi ilman jatkojalostusta) nimikkeen 2401 valmistamattomasta tupakasta. Eron tekemiseksi nimikkeen 2403 valmistetun tupakan ja nimikkeen 2401 valmistamattoman tupakan välillä on suoritettava polttotesti. Seulatesti suoritetaan ainoastaan, jos ei ole mahdollista polttaa näytettä ilman (teollista) jatkojalostusta. Johdanto Alanimikkeessä ilmaisulla poltettavaksi soveltuva tarkoitetaan, että tuote voidaan kääriä tai täyttää savukkeen muotoiseksi ja polttaa usealla imaisulla tai että se voidaan ladata piippuun ja polttaa usealla imaisulla. Testiperiaate Se, voidaanko tupakkanäytettä polttaa, arvioidaan usealla tavalla: käärimällä se savukepaperiin kääretupakaksi, täyttämällä savukehylsy tai lataamalla tupakka piippuun. Piippu ja valmistetut savukkeet sytytetään ja poltetaan. Tämän jälkeen syttymistä ja palamista arvioidaan. Soveltamisala Testi voidaan tehdä mille tupakalle tai tupakkatuotteelle tahansa, mukaan lukien tupakkatuotteiden osat, kuten sikarin täyte. Testi voi olla vaarallinen, jos näyte on homeen saastuttama (homehtunut). Laitteet Lämpötilan ja kosteuden säätörasia näytteen vakioimiseksi (lämpötila 22 ± 1 C ja kosteus 60 ± 3 %) Hylsykone Savukepapereita (pituus 70 mm, leveys 37 mm) Savukehylsyjä (halkaisija 7,3 mm, pituus 85 mm, mukaan lukien suodatin) Sytytin Harja hylsykoneen puhdistamiseksi Piippu Toppari Piipun puhdistusvälineet Polttokone (ISO standardin mukainen). Näytteen valmistus Näyte sekoitetaan perusteellisesti ja jaetaan tarvittaessa osiin kartioimalla ja neliöimällä. Kun näyte on kuiva (vesipitoisuus vähemmän kuin 8 prosenttia massasta), se olisi vakioitava vähintään 48 tuntia (lämpötila 22 ± 1 C ja kosteus 60 ± 3 %). ( 1 ) Neuvoston asetus (ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, tariffi- ja tilastonimikkeistöstä ja yhteisestä tullitariffista (EYVL L 256, , s. 1). ( 2 ) EUVL C 76, , s. 1.

3 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 121/5 Näytettä ei saa leikata millään tavalla eikä sitä saa rikkoa, murskata, jauhaa eikä muulla tavalla halkaista. Testimenettely Hylsykone ja piippu puhdistetaan. Piippu: näytettä lisätään sopiva määrä (vähintään 5,0 g) piippuun sen reunaan asti piipussa oleva tupakka sytytetään sytyttimellä ja sitä painetaan kevyesti topparilla. Piippua imaistaan säännöllisesti noin yhden minuutin välein. Savukkeet: savukepaperi: sopiva määrä näytettä asetetaan savukepaperille ja kääritään lieriön muotoiseksi. hylsykone: sopiva määrä näytettä (vähintään 0,5 g) asetetaan hylsykoneeseen ja savuke valmistetaan kyseisen koneen käyttöohjeiden mukaisesti. valmistetut savukkeet sytytetään sytyttimellä ja annetaan palaa vapaasti ilman imaisua (ylimääräisen paperin polttamiseksi). Savuketta imaistaan säännöllisesti noin sekunnin välein tupakan laadusta riippuen, ja kukin imaisu kestää noin kaksi sekuntia. Testi (tyypillisiä esimerkkejä) Jos jokin polttotestin tuloksista on positiivinen, tupakkaa voidaan polttaa (alanimike ). Piippujen polttotestin Kääretupakan polttotestin Hylsykoneella valmistettujen savukkeiden polttotestin Loppu Huomautuksia Näytteellä ei voida täyttää piippua (kokonaiset tupakanlehdet, isot tupakanlehtien kappaleet, lehtiruodit jne.) Savuketta ei voida kääriä (kokonaiset tupakanlehdet, isot tupakanlehtien kappaleet, lehtiruodit jne.) Savuketta ei voida valmistaa (kokonaiset tupakanlehdet, isot tupakanlehtien kappaleet, lehtiruodit jne.) ilman (teollista) lisäjalostusta Ominaista alanimikkeille , ja piipussa (täyte ei ole läpäisevä tai sen läpäisevyys on vähäinen ja piippu sammuu lähes heti sytyttämisen jälkeen) Näytettä ei voida kääriä savukkeeksi, näytteessä ei ole kääreen koossa pitämiseksi tarvittavia tupakkakuituja, täyte ei pysy savukepaperin sisällä Näyte ladattiin savukehylsyyn ja valmistettu Näyte soveltuu polttamiseen (sitä voidaan polttaa) Ominaista tupakkajätteelle (lehtilavan palaset ovat pieniä) alanimike Näytettä voidaan polttaa piipussa Näyte käärittiin savukepaperiin ja valmistettu Näytteellä täytettiin savukehylsy ja valmistettu Näyte soveltuu polttamiseen (sitä voidaan polttaa) Ominaista leikatulle tupakalle alanimike

4 C 121/6 FI Euroopan unionin virallinen lehti Piippujen polttotestin Kääretupakan polttotestin Hylsykoneella valmistettujen savukkeiden polttotestin Loppu Huomautuksia piipussa (täyte palaa erittäin nopeasti vapauttaen runsaasti lämpöä piippu voi vahingoittua) Näyte käärittiin savukepaperiin ja valmistettu Näytteellä täytettiin savukehylsy ja valmistettu Näyte soveltuu polttamiseen (sitä voidaan polttaa) Ominaista hienoksi leikatulle tupakalle alanimike Näytteellä ei voida täyttää piippua (näytteen palaset ovat erittäin kovia) Savuketta ei voida kääriä (kovat palaset repivät savukepaperin rikki) Savukehylsyä ei voi täyttää (kovat palaset repivät savukepaperin rikki) ilman (teollista) lisäjalostusta Ominaista leikatuille lehtiruodeille alanimike Jotkut näytteet (erityisesti tupakanjäte) voidaan kääriä lähes muodottomiksi kääreiksi. Jos tällaiset kääreet hajoavat ennen sytyttämistä tai sytytetyistä kääreistä putoaa tupakkapalasia ensimmäisen imaisun jälkeen, tämä kirjataan ylös seuraavasti: savuketta ei voida kääriä. Kirjallisuutta ISO standardi Tobacco and tobacco products Atmosphere for conditioning and testing. LIITE B NÄYTTEEN SEULOMISEEN PERUSTUVA PALASTEN KOON MÄÄRITTÄMISMENETELMÄ Eron tekemiseksi nimikkeen 2403 valmistetun tupakan ja nimikkeen 2401 valmistamattoman tupakan välillä on suoritettava polttotesti. Seulatesti suoritetaan ainoastaan, jos ei ole mahdollista polttaa näytettä ilman (teollista) jatkojalostusta. Menetelmän periaate Menetelmässä määritetään silmäkooltaan toisistaan poikkeaviin seuloihin jäävän näytteen massaosuudet, jotta alanimikkeisiin ja luokiteltavat tuotteet voidaan erottaa toisistaan. Jos vähintään 50 painoprosenttia näytteen palasista on kooltaan suurempia kuin 3,15 mm (vrt. CORESTA-menetelmä nro 16), näyte on osittain tai kokonaan riivittyä tupakkaa (alanimike ). Jos enemmän kuin 50 painoprosenttia näytteen palasista on pienempiä kuin 3,15 mm (jokin kolmesta ulottuvuudesta), näyte on tupakanjätettä (alanimike ). Sovellettavuus Näytteen fysikaaliskemialliset ominaisuudet ja useat muut tekijät voivat vaikuttaa tuloksiin: näytteen paino ja koko vaikuttavat seulomiseen kuluvaan aikaan, minkä vuoksi ne ovat tärkeitä näytteen testiosuuden arvioimiseksi näytteen hauraus vaikuttaa näytteen murenemiseen sen valmistuksen ja seulomisen aikana sähköstaattiset ja magneettiset ominaisuudet vaikuttavat näytteen hajoamiseen ja paakkuuntumiseen näytteen hygroskooppisuus vaikuttaa näytteen painoon ja palasten kokoon.

5 FI Euroopan unionin virallinen lehti C 121/7 Laitteet Lämpötilan ja kosteuden säätörasia näytteen vakioimiseksi (lämpötila 22 ± 1 C ja kosteus 60 ± 3 %) Analyysivaa at, joiden tarkkuus on vähintään 0,01 g Sarja ISO standardin (metallikangas, neliön muotoiset silmät) mukaisia pyöreitä seuloja, joiden läpimitta on 200 mm, korkeus 50 mm ja silmän läpimitta 0,4 mm, 3,15 mm ja 6,3 mm Ultraäänihaude seulojen puhdistamiseen Täryseulaerotin, jolla voidaan tuottaa 50 Hz:n värinä heilahteluvälin ollessa 3 mm Seulasarjan pohja ja kansi Harja näytepalasten poistamiseksi seuloista. Näytteen valmistus Näyte sekoitetaan perusteellisesti ja jaetaan tarvittaessa kahteen testiosuuteen kartioimalla ja neliöimällä. Näyte punnitaan ( g) ja sen jälkeen vakioidaan siten, että lämpötila on 22 ± 1 C ja kosteus 60 ± 3 % vähintään 48 tunnin ajan. Tämän jälkeen kaiken näytteelle tehtävän työn olisi tapahduttava valvotussa ympäristössä, jossa lämpötila on 22 ± 1 C ja kosteus 60 ± 5 %. Testauslämpötila ja -kosteus olisi mitattava ja mainittava testiraportissa. Myös ilmanpaine olisi mitattava ja mainittava testiraportissa, kun ilmanpaine on vaihteluvälin kpa ulkopuolella. Menetelmä Seulojen olisi oltava puhtaita ja ehjiä. Jokainen seula punnitaan tarkasti (0,01 g). Seulat on koottu pohjasta alkaen seuraavasti: pohja (pölyä keräävä säiliö), silmäkooltaan pienin seula, sitä silmän suuruusjärjestyksessä seuraavat seulat ja kansi. Vakioitu näyte punnitaan 0,01 gramman absoluuttisella tarkkuudella ja levitetään tasaisesti ylimpään seulaan, joka tämän jälkeen peitetään kannella. Seulasarja asetetaan täryseulaerottimeen ja siihen kohdistetaan 5 15 minuutin ajan (näytteen painosta riippuen) 50 Hz:n värinä heilahteluvälin ollessa 3 mm. Kun seulominen on päättynyt, seulasarja irrotetaan erottimesta. Tämän jälkeen seulan kansi ja ylin seula irrotetaan. Ylimmän seulan reunoihin tarttuneet pölyhiukkaset harjataan seulaan ja tämän jälkeen nämä hiukkaset pakotetaan viidellä kädenpyyhkäisyllä alempaan seulaan (seulaan, jonka silmäkoko on pienempi). Tämä pöly poistetaan asteittain kaikista seuloista. Kaikki näytepalasia sisältävät seulat punnitaan tarkasti (0,01 g), ja myös pölyä sisältävä pohja punnitaan. Testi suoritetaan rinnakkain toisen testiosuuden kanssa. Laskelmat Laskelmien tuloksena saadaan kuhunkin seulaan jääneen näytteen (jäännöksen) massaosuus. Kunkin seulan osalta näytteen massaosuus Z X lasketaan massan prosenttiosuutena käyttäen seuraavaa kaavaa jossa Z X = 100 m R m X m S m R on kyseisen seulan paino jätteineen (g), m X kyseisen seulan paino (g) ja m S näytteen paino (g).

6 C 121/8 FI Euroopan unionin virallinen lehti Seulonnan talteenotto Y s lasketaan prosentteina käyttäen seuraavaa kaavaa jossa Σ Y S = 100 m R Σ m X m S m R on kyseisen seulan paino jäännöksineen (g), m X kyseisen seulan paino (g) ja m S näytteen paino (g). Tulosten arvioiminen ja ilmoittaminen Seulan talteenoton olisi oltava enemmän kuin 99 prosenttia. Muussa tapauksessa koko testi olisi toistettava toisen näyteerän kanssa. Näytteen vakiointi tarkastetaan ISO standardin mukaisesti. Tulokset ilmaistaan näytteen prosentuaalisena massaosuutena (kuhunkin seulaan jäävä jäännös) yhden desimaalin tarkkuudella. Testiraportissa olisi mainittava seulojen silmän läpimitta, seulomiseen käytetty aika, värinän heilahteluväli ja taajuus, näytteen paino sekä testausympäristön lämpötila ja kosteus. Metrologiset parametrit Määritysraja on 5 prosenttia massasta. Toistettavuusraja on 1,5 prosenttia massasta, kun näytteen massaosuus on 5 20 prosenttia massasta. Kun näytteen massaosuus on suurempi kuin 20 prosenttia, toistettavuusraja on r = 0,06 Z x. Mittausepävarmuus on 2 prosenttia massasta, kun näytteen massaosuus on 5 20 prosenttia massasta. Kun näytteen massaosuus on suurempi kuin 20 prosenttia, mittausepävarmuus on U = 0,1 Z x. Kirjallisuutta CORESTA-menetelmän suositus nro 16: Lamina strip particle size determination ISO 2395 Test sieves and test sieving Vocabulary. ISO standardi Test sieves Technical requirements and testing Part 1: Test sieves of metal wire cloth. ISO standardi Tobacco and tobacco products Atmosphere for conditioning and testing.

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tupakkaverosta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tupakkaverosta annettua lakia sikarin ja pikkusikarin määritelmän osalta. Esitys liittyy

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/2315, annettu 8 päivänä joulukuuta 2015, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/2315, annettu 8 päivänä joulukuuta 2015, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön L 328/50 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2015/2315, annettu 8 päivänä joulukuuta 2015, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön EUROOPAN KOMISSIO, joka ottaa huomioon Euroopan

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön 16.7.2014 L 209/5 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 764/2014, annettu 11 päivänä heinäkuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta yhdistettyyn nimikkeistöön EUROOPAN KOMISSIO, joka ottaa huomioon

Lisätiedot

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012

L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 L 99/10 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2012 Suorakaiteen muotoinen tavara, jonka mitat ovat noin 60 300 cm ja joka koostuu kahdesta yhteenliimatusta kerroksesta (joista toinen on tekstiilikangasta

Lisätiedot

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET

(Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET 8.8.2014 L 235/1 II (Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset) ASETUKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) N:o 858/2014, annettu 4 päivänä elokuuta 2014, tiettyjen tavaroiden luokittelusta

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power Plasma 50 Power Plasma 60 Power Plasma 80 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISYÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan

Lisätiedot

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS

LIITE. ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 11.11.2013 COM(2013) 775 final ANNEX 1 LIITE ehdotukseen NEUVOSTON ASETUS tiettyjä maatalous- ja teollisuustuotteita koskevien unionin autonomisten tariffikiintiöiden avaamisesta

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 19. syyskuuta 2011 (21.09) (OR. en) 14391/11 ENV 685 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 14. syyskuuta 2011 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 19.1.2017 COM(2017) 23 final 2017/0010 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY liitteen III muuttamisesta vaarallisuusominaisuuden

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST SUPER CUT 50 ESITTELY SUPER CUT-50 plasmaleikkureiden valmistuksessa käytetään nykyaikaisinta MOSFET invertteri tekniikka. Verkkojännitteen 50Hz taajuus muunnetaan korkeaksi taajuudeksi

Lisätiedot

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö

ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688. Automaattinen lataus ja kaukosäätö ROBOTTI-IMURI MALLI NRO. M-688 Automaattinen lataus ja kaukosäätö Kiitoksia että valitsitte meidän Robottipölynimurin! Robotti-imuri on meidän luoma ja valmistettu käyttämään meidän omaa elektronista teknologiaa.

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 22.10.2001 KOM(2001) 604 lopullinen Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS asetuksen (ETY) N:o 2658/87 muuttamisesta yhteisen tullitariffin tullien yksipuoliseksi suspendoinniksi

Lisätiedot

Euroopan unionin virallinen lehti L 373/1. (Säädökset, jotka on julkaistava)

Euroopan unionin virallinen lehti L 373/1. (Säädökset, jotka on julkaistava) 21.12.2004 Euroopan unionin virallinen lehti L 373/1 I (Säädökset, jotka on julkaistava) NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 2182/2004, annettu 6 päivänä joulukuuta 2004, eurometallirahojen kaltaisista mitaleista

Lisätiedot

L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO

L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO L 86/6 Euroopan unionin virallinen lehti 5.4.2005 II (Säädökset, joita ei tarvitse julkaista) KOMISSIO KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 22 päivänä maaliskuuta 2005, tietokantajärjestelmään liittyvien taulukoiden

Lisätiedot

22.12.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 341/13

22.12.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 341/13 22.12.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 341/13 LIITE LIITE 09.2849 ex 0710 80 69 10 Auricularia polytricha -lajin sienet, jäädytetyt, myös höyryssä tai vedessä keitetyt, valmisruokien valmistukseen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS FI FI FI EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS Bryssel 10.7.2009 KOM(2009) 352 lopullinen 2009/0093 (ACC) Euroopan yhteisön ja Brasilian GATT 1994 -sopimuksen XXIV artiklan 6 kohdan mukaisesti

Lisätiedot

4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3

4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3 4.8.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 201/3 Metallista ja muovista valmistettu tavara, jolla lasten turvaistuin kiinnitetään moottoriajoneuvoon (ns. lasten turvaistuimen alusta). Siinä on pituudeltaan

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.1.2001 KOM(2001) 19 lopullinen 2001/0022 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisöjen ja niiden Euroopan unionina toimivien jäsenvaltioiden sekä Slovenian

Lisätiedot

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi.

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi. 14.11.2014 L 329/5 (CN-koodi) Kiinteä, lieriön muotoinen, kierteitetty tuote, joka on valmistettu erittäin kovasta värikäsitellystä titaaniseoksesta ja jonka pituus on noin 12 mm. Tuotteessa on varsi,

Lisätiedot

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai XIV JAKSO LUONNONHELMET JA VILJELLYT HELMET, JALO- JA PUOLIJALOKIVET, JALOMETALLIT, JALO- METALLILLA PLETEROIDUT METALLIT JA NÄISTÄ VALMISTETUT TAVARAT; EPÄAIDOT KORUT; METALLIRAHAT 71 RYHMÄ LUONNONHELMET

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EY)

KOMISSION ASETUS (EY) 13.2.2008 Euroopan unionin virallinen lehti L 38/3 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 123/2008, annettu 12 päivänä helmikuuta 2008, maataloustuotteiden luonnonmukaisesta tuotantotavasta ja siihen viittaavista merkinnöistä

Lisätiedot

Laki. makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta

Laki. makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta Laki makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmisteverosta annetun lain (1127/2010)

Lisätiedot

Nämä toimitusehdot korvaavat aikaisemmat Mäntypuisten ratapölkkyjen tekniset toimitusehdot 1281/731/97, 1.11.1997. kunnossapitoyksikön päällikkö

Nämä toimitusehdot korvaavat aikaisemmat Mäntypuisten ratapölkkyjen tekniset toimitusehdot 1281/731/97, 1.11.1997. kunnossapitoyksikön päällikkö RATAHALLINTO- KESKUS BANFÖRVALTNINGS- CENTRALEN 1717/731/02 8.11.2002 1 (7) MÄNTYPUISTEN RATAPÖLKKYJEN TEKNISET TOIMITUSEHDOT Ratahallintokeskus on vahvistanut Mäntypuisten ratapölkkyjen tekniset toimitusehdot

Lisätiedot

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai 31.10.2017 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 282/465 XIV JAKSO LUONNONHELMET JA VILJELLYT HELMET, JALO- JA PUOLIJALOKIVET, JALOMETALLIT, JALOMETALLILLA PLETEROI- DUT METALLIT JA NÄISTÄ VALMISTETUT

Lisätiedot

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen

135 & 145 sarja. Väärennetyn rahan tunnistin. Manuaalinen 135 & 145 sarja Väärennetyn rahan tunnistin Manuaalinen Käyttöohje Safescan 135i, 135ix & 145ix Väärennetyn rahan tunnistin Onnittelut Safescan 135i, 135ix tai 145ix väärennetyn rahan tunnistimen hankinnan

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU)

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 21.6.2018 L 158/5 KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOASETUS (EU) 2018/886, annettu 20 päivänä kesäkuuta 2018, Amerikan yhdysvalloista peräisin olevia tiettyjä tuotteita koskevista tietyistä kauppapoliittisista toimenpiteistä

Lisätiedot

Betonisandwich-elementin, jossa on 40 mm paksu muovikuitubetoninen ulkokuori, käyttökelpoisuus ulkoseinärakenteena

Betonisandwich-elementin, jossa on 40 mm paksu muovikuitubetoninen ulkokuori, käyttökelpoisuus ulkoseinärakenteena 1 (5) Tilaaja: Rakennusteollisuus RT ry Arto Suikka PL 381 (Unioninkatu 14) 00131 Helsinki Viite: Tehtävä: Lausuntopyyntö: Rakennusteollisuus RT ry/ Arto Suikka Arvioida toimiiko raudoittamaton 40 mm paksu

Lisätiedot

L 220 virallinen lehti

L 220 virallinen lehti Euroopan unionin L 220 virallinen lehti Suomenkielinen laitos Lainsäädäntö 61. vuosikerta 30. elokuuta 2018 Sisältö II Muut kuin lainsäätämisjärjestyksessä hyväksyttävät säädökset ASETUKSET Komission täytäntöönpanoasetus

Lisätiedot

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Tullausyksikkö Heidi Broms Yleiskirje 13.1.2016 Nro 4/2016 Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Nimikemuutoksia Nimike Tavara Tariffin mukainen tulli; K; S Lisäpaljous Liite voimassa 13.12.2015 lukien: 7209

Lisätiedot

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET

17 RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET RYHMÄ SOKERI JA SOKERIVALMISTEET Huomautus. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) kaakaota sisältävät sokerivalmisteet (nimike 806); b) kemiallisesti puhtaat sokerit [lukuun ottamatta sakkaroosia, laktoosia, maltoosia,

Lisätiedot

(EYVL L 316, , s. 8)

(EYVL L 316, , s. 8) 1992L0079 FI 27.02.2010 004.001 1 Tämä asiakirja on ainoastaan dokumentointitarkoituksiin. Toimielimet eivät vastaa sen sisällöstä. B NEUVOSTON DIREKTIIVI 92/79/ETY, annettu 19 päivänä lokakuuta 1992,

Lisätiedot

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia

Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Asiakastiedote Tullausyksikkö Heidi Broms 7.0.207 Käyttötariffin (TKK II) muutoksia Nimikemuutoksia Nimike Tavara Tariffin mukainen tulli; K; S voimassa 2.9.207 lukien: 2309 90 3 - - - - - - - valmiste,

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 15.5.23 KOM(23)26 lopullinen Ehdotus NEUVOSTON ASETUS tiettyihin teollisuus-, maatalous- ja kalastustuotteisiin sovellettavien yhteisen tullitariffin autonomisten tullien

Lisätiedot

NEUVOSTON ASETUS (EU)

NEUVOSTON ASETUS (EU) FI L 94/2 Euroopan unionin virallinen lehti 8.4.2011 ASETUKSET NEUVOSTON ASETUS (EU) N:o 333/2011, annettu 31 päivänä maaliskuuta 2011, arviointiperusteista sen määrittämiseksi, milloin tietyntyyppiset

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) /

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) / EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.5.2019 C(2019) 3211 final ANNEXES 1 to 4 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) / Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2008/98/EY täydentämisestä yhteisellä

Lisätiedot

SFS-EN 932-5:2012 Yleiset laitteet ja kalibrointi

SFS-EN 932-5:2012 Yleiset laitteet ja kalibrointi 1 SFS-EN 932-5:2012 Yleiset laitteet ja kalibrointi Pirjo Kuula-Väisänen TTY Maa- ja pohjarakenteet PANK menetelmäpäivä 26.1.2012 2 Esityksen sisältö Standardin tilanne Kalibrointi ja tarkastus Toleranssit

Lisätiedot

Luonnos 29.3.2016. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus tupakkatuotteiden ja vastaavien tuotteiden vähittäismyyntipakkausten

Luonnos 29.3.2016. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus tupakkatuotteiden ja vastaavien tuotteiden vähittäismyyntipakkausten Sosiaali- ja terveysministeriön asetus tupakkatuotteiden ja vastaavien tuotteiden vähittäismyyntipakkausten varoitusmerkinnöistä Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen mukaisesti säädetään tupakkalain

Lisätiedot

N:o L 176/ 12 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI 10.8.70

N:o L 176/ 12 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI 10.8.70 13/Nide 01 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 159 370L0388 N:o L 176/ 12 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI 10870 NEUVOSTON DIREKTIIVI, annettu 27 päivänä heinäkuuta 1970, moottoriajoneuvojen äänimerkinantolaitteita

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, L 52/12 Euroopan unionin virallinen lehti 24.2.2012 PÄÄTÖKSET KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 10 päivänä helmikuuta 2012, teollisuuden päästöistä annetussa Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivissä

Lisätiedot

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai

XIV JAKSO 71 RYHMÄ. a) luonnonhelmistä, viljellyistä helmistä tai luonnon-, synteettisistä tai rekonstruoiduista jalo- tai puolijalokivistä, tai 28.10.2016 FI Euroopan unionin virallinen lehti L 294/465 XIV JAKSO LUONNONHELMET JA VILJELLYT HELMET, JALO- JA PUOLIJALOKIVET, JALOMETALLIT, JALOMETALLILLA PLETEROI- DUT METALLIT JA NÄISTÄ VALMISTETUT

Lisätiedot

KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista

KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista N:o L 55/22 \ FI Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 6. 3. 96 KOMISSION DIREKTIIVI 96/8/EY, annettu 26 päivänä helmikuuta 1996, laihdutukseen tarkoitetuista vähäenergiaisista elintarvikkeista (ETA:n kannalta

Lisätiedot

VO Lahti Pirjo

VO Lahti Pirjo Valtiovarainministeriö E-kirjelmä VM2005/00905 VO Lahti Pirjo 16.12.2005 Eduskunta Suuri valiokunta Viite Asia Ehdotus neuvoston asetukseksi tiettyihin käsittelyihin tarkoitettujen jäteöljyjen tullin poistamisesta

Lisätiedot

L 216/10 Euroopan unionin virallinen lehti

L 216/10 Euroopan unionin virallinen lehti L 216/10 Euroopan unionin virallinen lehti 21.8.2007 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 973/2007, annettu 20 päivänä elokuuta 2007, tilastollisen toimialaluokituksen NACE Rev. 2 täytäntöönpanosta annettujen eri

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 06/XI/2006 K(2006) 5185 lopull. EI JULKAISTAVAKSI KOMISSION LAUSUNTO tehty 06/XI/2006 lelujen turvallisuutta koskevan neuvoston direktiivin 88/378/ETY 7 artiklan soveltamisesta

Lisätiedot

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa.

Tämä asetus on kaikilta osiltaan velvoittava, ja sitä sovelletaan sellaisenaan kaikissa jäsenvaltioissa. L 104/20 Euroopan unionin virallinen lehti 24.4.2010 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 347/2010, annettu 21 päivänä huhtikuuta 2010, asetuksen (EY) N:o 245/2009 muuttamisesta loistelamppujen, joissa ei ole sisäistä

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 19.07.2002 KOM(2002) 409 lopullinen 2002/0166 (ACC) Ehdotus: NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Norjan kuningaskunnan välisen sopimuksen tekemisestä kirjeenvaihtona

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 4.5.2015 COM(2015) 194 final 2015/0101 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Maailman terveysjärjestön tupakoinnin torjuntaa koskevaan puitesopimukseen liitetyn, tupakkatuotteiden laittoman

Lisätiedot

saumaus- ja tiivistysaineet

saumaus- ja tiivistysaineet saumaus- ja tiivistysaineet POWERCOLOR Sementtipohjaisen saumalaastin uusinta sukupolvea sisältää hopea ioneja ja käytetään 1 5 mm leveisiin saumoihin. SILVER ACTIVE SYSTEM on oligodynaaminenhopea ionien

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 144/2008 vp Hallituksen esitys eräiden matkustajatuomisten arvonlisä- ja valmisteverottomuuteen sekä tullittomuuteen liittyvien säännösten muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 21. helmikuuta 2012 (22.02) (OR. en) 6782/12 ENV 133 ENT 43

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 21. helmikuuta 2012 (22.02) (OR. en) 6782/12 ENV 133 ENT 43 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 21. helmikuuta 2012 (22.02) (OR. en) 6782/12 ENV 133 ENT 43 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 20. helmikuuta 2012 Vastaanottaja: Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS ( ETY ) N:o 3649/92, annettu 17 päivänä joulukuuta 1992,

KOMISSION ASETUS ( ETY ) N:o 3649/92, annettu 17 päivänä joulukuuta 1992, 09 / Nide 02 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 111 392R3649 18.12.92 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 369/ 17 KOMISSION ASETUS ( ETY ) N:o 3649/92, annettu 17 päivänä joulukuuta 1992, lähtöjäsenvaltiossa

Lisätiedot

LIITE. Liite 6. KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o.../...,

LIITE. Liite 6. KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o.../..., EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.5.2013 C(2013) 2458 final LIITE Liite 6 KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) N:o.../..., Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/30/EY täydentämisestä pölynimurien energiamerkinnän

Lisätiedot

Fysikaaliset ja mekaaniset menetelmät kiinteille biopolttoaineille

Fysikaaliset ja mekaaniset menetelmät kiinteille biopolttoaineille Fysikaaliset ja mekaaniset menetelmät kiinteille biopolttoaineille Hans Hartmann Technology and Support Centre of Renewable Raw Materials TFZ Straubing, Saksa Markku Herranen ENAS Oy & Eija Alakangas,

Lisätiedot

MENETELMÄ POISTETTU KÄYTÖSTÄ

MENETELMÄ POISTETTU KÄYTÖSTÄ PANK-2210 PANK MURSKAUTUNEISUUS PÄÄLLYSTEALAN NEUVOTTELUKUNTA Hyväksytty: Korvaa menetelmän: 11.12.1997 PANK-2211 19.4.96 1. MENETELMÄN TARKOITUS Menetelmällä määritetään murskautuneiden rakeiden osuus

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 8. helmikuuta 2010 (OR. en) 17778/3/09 REV 3. Toimielinten välinen asia: 2008/0150 (CNS) FISC 191

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 8. helmikuuta 2010 (OR. en) 17778/3/09 REV 3. Toimielinten välinen asia: 2008/0150 (CNS) FISC 191 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 8. helmikuuta 2010 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2008/0150 (CNS) 17778/3/09 REV 3 SC 191 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON DIREKTIIVI direktiivien 92/79/ETY,

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.3.2019 C(2019) 2031 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.3.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 305/2011 täydentämisestä vahvistamalla

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.1.2018 C(2018) 287 final KOMISSION DELEGOITU PÄÄTÖS (EU) /, annettu 25.1.2018, rakennuskohteissa käytettävien kiinnityslaitteiden, joiden tarkoituksena on estää tai pysäyttää

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. tammikuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. tammikuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 16. tammikuuta 2017 (OR. en) 5353/17 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Euroopan komissio Saapunut: 10. tammikuuta 2017 Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Kom:n asiak. nro:

Lisätiedot

HE 4/1998 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 4/1998 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 4/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi makeis- ja vilvoitusjuomaverosta annetun lain 5 :n ja lain liitteenä olevan virvoitusjuomaverotaulukon muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 256/ 1. NEUVOSTON ASETUS ( ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987,

EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 256/ 1. NEUVOSTON ASETUS ( ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, «22 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 11 / Nide 13 387R2658 7987 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 256/ 1 NEUVOSTON ASETUS ( ETY) N:o 2658/87, annettu 23 päivänä heinäkuuta 1987, tariffi- ja

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS. asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 16.5.2007 KOM(2007) 257 lopullinen 2007/0091 (CNB) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS asetuksen (EY) N:o 974/98 muuttamisesta Kyproksen toteuttaman euron käyttöönoton vuoksi

Lisätiedot

25.4.78 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 113/13

25.4.78 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 113/13 03/Nide 09 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 209 378L0387 \ 25.4.78 EUROOPAN YHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 113/13 ENSIMMÄINEN KOMISSION DIREKTIIVI annettu 18 päivänä huhtikuuta 1978 viljakasvien

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.3.2019 C(2019) 2030 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.3.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) N:o 305/2011 täydentämisestä vahvistamalla

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO, joka 03/Nide 15 Euroopan yhteisöjen virallinen lehti 59 382R1767 5.7.82 EUROOPAN YHTEISÖYHTEISÖJEN VIRALLINEN LEHTI N:o L 196/ 1 KOMISSION ASETUS (ETY ) N:o 1767/82, annettu 1 päivänä heinäkuuta 1982, erityisten

Lisätiedot

KOMISSION ASETUS (EU)

KOMISSION ASETUS (EU) 30.11.2011 Euroopan unionin virallinen lehti L 317/17 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 1235/2011, annettu 29 päivänä marraskuuta 2011, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1222/2009 muuttamisesta

Lisätiedot

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00

FILTERMAX. Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin. No. 4215.71/00 R Moduulisuodatin kohdepoistojärjestelmiin No. 425.7/ 2 FilterMax puhtaampi ympäristö työskennellä ja elää! En halua vapaa-aikana hengittää niitä käryjä ja hiukkasia jotka puhallamme yhteiseen ympäristöömme!

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Istuntoasiakirja 2004 C5-0041/1999 19/07/1999 ***II YHTEINEN KANTA Asia: NEUVOSTON 23 PÄIVÄNÄ HELMIKUUTA 1999 VAHVISTAMA YHTEINEN KANTA (EY) N:o.../99 EUROOPAN PARLAMENTIN JA

Lisätiedot

L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012

L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012 L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012 Galvanoitu tavara, jossa on teräksinen U:n muotoinen molemmista päistään kierteitetty pultti, kaksi kuusiomutteria ja valuteräspuristin, jossa on kaksi

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 77/2003 vp. Hallituksen esitys laeiksi valmisteverotuslain sekä alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 77/2003 vp. Hallituksen esitys laeiksi valmisteverotuslain sekä alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun EDUSKUNNAN VASTAUS 77/2003 vp Hallituksen esitys laeiksi valmisteverotuslain sekä alkoholi- ja alkoholijuomaverosta annetun lain muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST

KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST KÄYTTÖ-OHJE EVERLAST Power i_tig 201 HUOMIO! TAKUU EI KATA VIKAA JOKA JOHTUU LIAN AIHEUTTAMASTA LÄPILYÖNNISTÄ PIIRIKORTILLA/KOMPONENTEISSA. Jotta koneelle mahdollistetaan pitkä ja ongelmaton toiminta edellytämme

Lisätiedot

Kallistettava paistinpannu

Kallistettava paistinpannu Electrolux Thermaline sarja on suunniteltu erittäin kovaan käyttöön. Thermaline sarja soveltuu erinomaisesti sairaaloihin, keskuskeittiöihin sekä hotelleihin. Sarja sisältää laajan valikoiman tuotteita,

Lisätiedot

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU

23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU 23 RYHMÄ ELINTARVIKETEOLLISUUDEN JÄTETUOTTEET JA JÄTTEET; VALMISTETTU REHU Huomautus. Nimikkeeseen 2309 kuuluvat muualle kuulumattomat tuotteet, jollaisia käytetään eläinten ruokintaan ja jotka on saatu

Lisätiedot

EL.PI. CAST-RESIN. suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT

EL.PI. CAST-RESIN. suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT EL.PI. CAST-RESIN suomi VALUHARTSI- MUUNTAJAT Vakio-ominaisuudet Vuonna 1962 perustetun Elettromeccanica Piossascon pitkää kokemusta hyödyntävä tytäryhtiö EL.PI. CAST-RESIN aloitti vuonna 2010 valuhartsimuuntajien

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.5.2015 COM(2015) 201 final 2015/0104 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS tiettyihin maatalous- ja teollisuustuotteisiin sovellettavien yhteisen tullitariffin autonomisten tullien

Lisätiedot

L 302/28 Euroopan unionin virallinen lehti

L 302/28 Euroopan unionin virallinen lehti L 302/28 Euroopan unionin virallinen lehti 19.11.2005 KOMISSION ASETUS (EY) N:o 1895/2005, annettu 18 päivänä marraskuuta 2005, tiettyjen epoksijohdannaisten käytön rajoittamisesta elintarvikkeiden kanssa

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.4.2019 C(2019) 2910 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 23.4.2019, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EU) 2017/625 täydentämisestä siltä osin kuin on

Lisätiedot

Mamk / Tekniikka ja liikenne / Sähkövoimatekniikka / Sarvelainen 2015 T8415SJ ENERGIATEKNIIKKA Laskuharjoitus

Mamk / Tekniikka ja liikenne / Sähkövoimatekniikka / Sarvelainen 2015 T8415SJ ENERGIATEKNIIKKA Laskuharjoitus Mamk / Tekniikka ja liikenne / Sähkövoimatekniikka / Sarvelainen 2015 T8415SJ ENERGIATEKNIIKKA Laskuharjoitus KEMIALLISIIN REAKTIOIHIN PERUSTUVA POLTTOAINEEN PALAMINEN Voimalaitoksessa käytetään polttoaineena

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 19.11.2014 COM(2014) 705 final 2014/0333 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS tiettyihin maatalous- ja teollisuustuotteisiin sovellettavien yhteisen tullitariffin autonomisten tullien

Lisätiedot

Istuntoasiakirja cor01 OIKAISU. (EUVL L 60, , s. 52)

Istuntoasiakirja cor01 OIKAISU. (EUVL L 60, , s. 52) Euroopan parlamentti 2014-2019 Istuntoasiakirja 3.12.2015 cor01 OIKAISU Euroopan parlamentin ja neuvoston asetukseen (EU) N:o 168/2013, annettu 15 päivänä tammikuuta 2013, kaksi- ja kolmipyöräisten ajoneuvojen

Lisätiedot

MITTAUSPÖYTÄKIRJA. DirAir Oy: Tuloilmaikkunaventtiilien virtaustekniset ominaisuudet ilman ikkunarakennetta. Työ 2696-2 23.1.2012

MITTAUSPÖYTÄKIRJA. DirAir Oy: Tuloilmaikkunaventtiilien virtaustekniset ominaisuudet ilman ikkunarakennetta. Työ 2696-2 23.1.2012 2696-2 Mittauspöytäkirja_DirAir JU 27.04.2012 Työ 2696-2 23.1.2012 MITTAUSPÖYTÄKIRJA DirAir Oy: Tuloilmaikkunaventtiilien virtaustekniset ominaisuudet ilman ikkunarakennetta Insinööritoimisto W. Zenner

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. heinäkuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. heinäkuuta 2014 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. heinäkuuta 2014 (OR. en) 12176/14 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 17. heinäkuuta 2014 Vastaanottaja: Kom:n asiak. nro: MI 565 ENT 167 COMPET 459 DELACT 135 Euroopan komission

Lisätiedot

Jättiputki. Tunnistaminen. Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä.

Jättiputki. Tunnistaminen. Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä. Jättiputki Tunnistaminen Jättiputken siementaimet ovat vaahteranlehtimäisiä. 2-3 vuotiaan kasvin lehtien lehdyköiden reunat ovat karkea- ja terävähampaisia, lehtiruodissa usein punaisia pilkkuja tai se

Lisätiedot

HE 66/1995 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

HE 66/1995 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 66/1995 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tupakkaverosta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan tupakkatuotteiden veroa korotettavaksi. Savukkeiden

Lisätiedot

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901);

21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET. b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike 0901); 21 RYHMÄ ERINÄISET ELINTARVIKEVALMISTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0712 kasvissekoitukset; b) paahdetut kahvinkorvikkeet, joissa on kahvia, sen määrästä riippumatta (nimike

Lisätiedot

Mittaustarkkuus ja likiarvolaskennan säännöt

Mittaustarkkuus ja likiarvolaskennan säännöt Mittaustarkkuus ja likiarvolaskennan säännöt Mittaustulokset ovat aina likiarvoja, joilla on tietty tarkkuus Kokeellisissa luonnontieteissä käsitellään usein mittaustuloksia. Mittaustulokset ovat aina

Lisätiedot

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää.

1. Käytä aina silmä-, kuulo- ja hengityssuojaimia. Kiinnitä aina laitteeseen pölynimuri vähentääksesi koneen ulkopuolelle pääsevän pölyn määrää. 32 SKATEPAL PRO 3 PAKKAUKSEN PURKU JA ASENTAMINEN 1. Aseta kone vakaalle pöydälle 80 100 cm:n työskentelykorkeudelle. 2. Avaa yläkansi napsauttamalla koneen molemmilla puolilla olevia solkia. 3. Kannen

Lisätiedot

Johtopäätös: Kokeen tulosten perusteella rakenne soveltuu hyvin käytettäväksi urheilutilan lattiana.

Johtopäätös: Kokeen tulosten perusteella rakenne soveltuu hyvin käytettäväksi urheilutilan lattiana. Norges Byggforskningsinstitut Projektin numero: 0 475/0 9011 Paikka ja päivämäärä: Oslo, 29.5.1991 Projektipäällikkö / kirjoittana: Morten Gabrielsen Toimeksiantaja: Boen Bruk A/S Toimeksiantajan osoite:

Lisätiedot

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA

SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA SUOMEN RAKENTAMISMÄÄRÄYSKOKOELMA Vesilukot Tyyppihyväksyntäohjeet 2007 Ympäristöministeriön asetus vesilukkojen tyyppihyväksynnästä Annettu Helsingissä 15 päivänä kesäkuuta 2007 Ympäristöministeriön päätöksen

Lisätiedot

31 RYHMÄ LANNOITTEET

31 RYHMÄ LANNOITTEET 31 RYHMÄ LANNOITTEET Huomautuksia 1. Tähän ryhmään eivät kuulu: a) nimikkeen 0511 eläimenveri; b) erilliset kemiallisesti määritellyt yhdisteet (lukuun ottamatta niitä, jotka vastaavat 2 huomautuksen a

Lisätiedot

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto

Veturit ja henkilöliikenteen liikkuva kalusto Määräys 1 (6) Antopäivä: 22.1.2013 Voimaantulopäivä: 24.1.2013 Voimassa: Toistaiseksi Säädösperusta: Rautatielaki (304/2011) 74 ja 75 :n kohta 4 Komission päätös 2011/291/EU Euroopan laajuisen tavanomaisen

Lisätiedot

KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 16 päivänä joulukuuta 1999, ekologisista arviointiperusteista yhteisön ympäristömerkin myöntämiseksi kylmäsäilytyslaitteille

KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 16 päivänä joulukuuta 1999, ekologisista arviointiperusteista yhteisön ympäristömerkin myöntämiseksi kylmäsäilytyslaitteille L 13/22 KOMISSION PÄÄTÖS, tehty 16 päivänä joulukuuta 1999, ekologisista arviointiperusteista yhteisön ympäristömerkin myöntämiseksi kylmäsäilytyslaitteille (tiedoksiannettu numerolla K(1999) 4522) (ETA:n

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 13.12.2006 KOM(2006) 796 lopullinen Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS päätöksen 2000/91/EY soveltamisalan laajentamisesta luvan antamiseksi Tanskan kuningaskunnalle ja Ruotsin

Lisätiedot

EUROOPAN KESKUSPANKKI

EUROOPAN KESKUSPANKKI L 148/56 Euroopan unionin virallinen lehti 2.6.2006 EUROOPAN KESKUSPANKKI EUROOPAN KESKUSPANKIN PÄÄTÖS, annettu 19 päivänä toukokuuta 2006, rahaliittoon osallistuvien jäsenvaltioiden kansallisten keskuspankkien

Lisätiedot

Savukkeet 694 766 846 Muut tupakkatuotteet 91 97 107 Yhteensä 785 863 953

Savukkeet 694 766 846 Muut tupakkatuotteet 91 97 107 Yhteensä 785 863 953 Talousarvio 08. Valmisteverot 01. Tupakkavero Momentille arvioidaan kertyvän 953 000 000 euroa. S e l v i t y s o s a : Vero perustuu lakiin tupakkaverosta (1470/1994). Lain mukaan savukkeista kannetaan

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 31.3.2006 KOM(2006) 147 lopullinen 2006/0051 (ACC) 2006/0052 (ACC) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan yhteisön ja Taiwanin, Penghun, Kinmenin ja Matsun erillisen tullialueen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Bryssel 13.8.2008 KOM(2008) 514 lopullinen VOL.I 2008/0167 (CNS) 2008/0168 (CNS) Ehdotus: NEUVOSTON ASETUS eurometallirahojen kaltaisista mitaleista ja rahakkeista annetun

Lisätiedot

Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5

Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5 1 Testimenetelmät: SFS-EN 1097-6 ja 12697-5 -Kiintotiheys ja vedenimeytyminen -Asfalttimassan tiheyden määritys 2 Esityksen sisältö - Yleistä menetelmistä ja soveltamisala - Käytännön toteutus laboratoriossa

Lisätiedot

YHTEISÖJEN TUOMIOISTUIMEN TUOMIO (ensimmäinen jaosto) 10 päivänä joulukuuta 1998 *

YHTEISÖJEN TUOMIOISTUIMEN TUOMIO (ensimmäinen jaosto) 10 päivänä joulukuuta 1998 * YHTEISÖJEN TUOMIOISTUIMEN TUOMIO (ensimmäinen jaosto) 10 päivänä joulukuuta 1998 * Asiassa C-328/97, jonka Bundesfinanzhof (Saksa) on saattanut EY:n perustamissopimuksen 177 artiklan nojalla yhteisöjen

Lisätiedot