Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista"

Transkriptio

1 Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela

2 Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista Kela-hakemusten toimitustavat nyt ja jatkossa Kokemuksia tulorekisterin kautta saaduista Kela-hakemuksista suomi.fi tunnistus ja valtuutuskoodit käyttöön tämän vuoden aikana? Katson rinnakkaiskäyttö ja vaikutukset peräkkäistiedostoihin ja XMLskeemaan 6 kk:n työtuloja ei esitetä lukien alkaviin etuuksiin 2

3 Kela-hakemusten toimitustavat nyt ja 2020 Toimitustapa asti lukien Tulorekisterin käyttöliittymä Kyllä Kyllä esara XML-tiedosto/Ilmoitin.fi-selainsovellus Kyllä Kyllä esara XML-tiedosto/APITamo rajapinta * Kyllä Ei Työnantajan asiointipalvelu selainsovellus Kyllä Kyllä esara peräkkäistiedosto/ilmoitin.fi-selainsovellus Kyllä Ei? esara peräkkäistiedosto/apitamo-rajapinta * Kyllä Ei Paperilomakkeet Y17 ja SV18 Kyllä Kyllä APITamo-rajapintaan ei toteuteta suomi.fi muutoksia eikä oteta käyttöön Tulorekisterin varmennepalvelua.

4 Päivärahojen ja perhevapaakorvauksen hakemusten sähköiset saapumiskanavat 01-04/2019 Saapumiskanava 01/ / / /2019 Kela.fi selainsovellus - Päivärahat - Perhevapaakorvaus esara-tiedostot - Päivärahat - Perhevapaakorvaus Tulorekisteri - Päivärahat - Perhevapaakorvaus

5 Tulorekisterin kautta hakeminen Hakemuksia saadaan tulorekisterin kautta useista eri palkkaohjelmista ja tulorekisterin käyttöliittymän kautta, mutta määrät ovat vähäisiä. Saatujen hakemusten lukumäärät Sairauspäiväraha 1574 kpl Vanhempainrahat 85 kpl Kuntoutusraha 8 kpl Perhevapaakorvaus 15 kpl ( lukien)

6 Miten Kela-etuuksien hakeminen on muuttumassa? Päivärahojen ja perhevapaakorvauksen hakemukset toimitetaan tulorekisterin kautta. Peräkkäistiedostojen lähettäminen päättyy Katson lakkauttamisen vuoksi eikä yksikään palkkaohjelma ole ilmoittanut kiinnostusta XML-muutoksiin. Lomakustannuskorvausta haetaan Kelan selainsovelluksella tai paperilomakkeella Hakemuksia n kpl/vuodessa Palkkaohjelmaa pyydetään ilmoittamaan, jos lomakustannuskorvausta halutaan hakea XML-tiedostoina. Osaa etuuksista voi hakea vain Kelan selainsovelluksella tai paperilomakkeella Osasairauspäiväraha: ratkaisuja n kpl/v vain osassa työnantaja hakijana Osakuntoutusraha: ratkaisuja n kpl/v vain osassa työnantaja hakijana Tartuntatauti- ja luovutuspäiväraha: ratkaisuja n 300 kpl/v vain osassa työnantaja hakijana

7 Miten tulorekisterin ilmoituksesta muodostaan hakemus?

8 Näillä tiedoilla tulorekisterin ilmoituksesta muodostetaan sairauspäivärahan hakemus: 1) Maksutiedon tyyppi (PaymentType) ja Poissaolojakso (PaidAbsencePeriod)/Poissaolon syy (CauseCode) = 1 2) Aineiston yhteyshenkilö (ContactPerson)/Nimi (Name)/Puhelinnumero (Telephone)/Sähköpostiosoite ( )/Vastuualue (ResponsibilityCode)= 1 3) Ammattiluokka tai -nimike (Profession)/Ammattiluokan tai nimikkeistön tyyppi (Type) =1/Ammattiluokan tai nimikkeen tunniste (Code) Vaihtoehtoisesti Ammattinimike (vapaamuotoinen) (Title) 4) Palvelussuhteen voimassaoloaika (Period)/Alkupäivä (StartDate) 5) Poissaolojakso (PaidAbsencePeriod)/Alkupäivä (StartDate) ja Loppupäivä (EndDate) 6) Palkan määrä palkalliselta poissaoloajalta (Amount) 7) Poissaolo jatkuu, mihin asti (AbsenceUntil) 8) Palkkauksen muoto (PaymentType) 9) Maksajan ilmoitusviite (ReportId) ja Ilmoituksen versionumero (ReportVersion)

9 Havaintoja saaduista hakemuksista 1. Hakemus lähetetään tulorekisterin kautta, mutta työnantaja ei ole suostunut sähköisten päätösten vastaanottoon. Tulorekisterin kautta hakeminen edellyttää työnantajan suostumusta sähköisten päätösten vastaanottoon. Tilitoimisto ei voi antaa suostumusta, ellei työnantaja ole antanut tarvittavaa Katso-roolia tilitoimistolle. Suostumuksen puuttuminen aiheuttaa lisätyötä hakemuksen lähettäjälle, työnantajalle ja Kelalle. Sähköisten päätösten osuus on nykyisin n. 7 %. Kysymys: - Voiko palkkajärjestelmä jakaa Kelan ohjeita asiakkailleen?

10 Havaintoja saaduista hakemuksista 2. Etenkin alkuvaiheessa hakemuksia lähetettiin vahingossa alle omavastuun jatkuvasta sairauspoissaolosta. Käsittely on ollut hidasta, koska kaikki saapuneet hakemukset on pitänyt käsitellä ja päätökset on pitänyt toimittaa postitse, koska suostumus sähköisiin päätöksiin on puuttunut. Kysymys: Voiko palkkaohjelma huomauttaa, jos Maksutiedon tyyppi Kela, päivärahahakemus muodostetaan alle 10 päivän sairauspoissaolosta eikä Poissaolo jatkuu mihin asti -päivää ole lisätty? Huomautus ei saisi estää lyhyen jakson ilmoittamista, koska omavastuuaika voi olla myös 0 tai 1 arkipäivää.

11 Havaintoja saaduista hakemuksista 3. Kelan prosesseihin on tehtävä parannuksia, jotta korvaavilla ilmoituksilla muutettujen hakemustietojen ja mitätöityjen ilmoitusten käsittely olisi sujuvaa. Hakemusasiakirjaan muodostetaan Korvaava ilmoitus teksti, jos hakemustietoja on muutettu korvaavalla ilmoituksella tai hakemustiedot on kokonaan poistettu. Hakemusasiakirjaan muodostetaan Mitätöity asiakirja teksti, jos hakemustiedot sisältävä ilmoitus on mitätöity. Hakemusasiakirjan muodostamista on tarkennettava, jos saman päivän aikana on saatu useampi hakemustiedot sisältävä ilmoitus samalle tulonsaajalle. Nykyisin hakemusasiakirja muodostetaan tällaisessa tilanteessa niin monta kertaa kuin hakemuksen sisältäviä ilmoituksia on saatu.

12 Havaintoja saaduista hakemuksista 4. Ilmoitukselta puuttuu Poissaolo jatkuu mihin asti päivä Puuttuuko toiminnallisuus palkkaohjelmasta vai eivätkä käyttäjät osaa lisätä tietoa? Tietoa on ilmoitettu myös Tarkenne-kentässä, esim. Palkkaa maksetaan 9.3. asti. Tarkenne maksun yksilöivä tieto, jonka Kela välittää pankkiin ja pankki näyttää tiliotteella. Esim. sairauspoissaolo ja ensimmäinen hakemus ajalta ja kuukauden kuluttua hakemus ajalta Jos päivämäärä on ilmoitettu, hakemus voidaan siirtää automaattiprosessissa odottamaan lääkärintodistusta ja seuraavan palkanmaksukauden ilmoitusta. Jos päivämäärää ei ilmoiteta, palkanmaksun jatkuminen on selvitettävä muutoin. Kysymys: Voiko palkkaohjelma antaa huomauksen, jos poissaolojakson päättymispäivä on sama kuin palkkakauden päättymispäivä eikä Poissaolo jatkuu mihin asti päivää ole ilmoitettu?

13 Havaintoja saaduista hakemuksista 5. Isyysrahaa haetaan väärällä maksutiedon tyypillä, jolloin hakemuksesta muodostetaan Perhevapaakorvauksen hakemus. Käsittelijän on haettava jaksojen palkat Kelan tulorekisteri-käyttöliittymältä käsin ja siirrettävä ne järjestelmään. Kysymys: Voiko palkkaohjelma estää Kela/Perhevapaakorvaus Maksutiedon tyypin, jos tulonsaaja on mies?

14 Esimerkkihakemus Tekniset muutokset: Näytetään hakemuksen saapumisaika tulorekisteriin, vaikka hakemus vastaanotetaan Kelaan seuraavana päivänä. Plussat: Tarkenne ilmoitettu - helpottaa tiliotteen käsittelyä Yhteyshenkilön tiedot ilmoitettu täydellisesti Samalla hakemuksella ilmoitettu 2 palkkajaksoa Ilmoitettu mihin asti palkallinen poissaolo jatkuu Miinukset Työnantaja ei ollut ilmoittanut suostumusta sähköisiin päätöksiin Poissaolo jatkuu mihin asti -oli ilmoitettu väärin Poissaolo jatkuu mihin asti päivä = mihin asti palkallinen poissaolo tulee jatkumaan Tulonsaajan nimen ilmoittaminen Tarkenne-tietona ei ole suositeltavaa.

15 Suostumus sähköisten päätösten vastaanottoon Suostumuksen voi antaa vain Kelan asiointipalvelussa. Suostumuksen antaja voi olla Katso-pääkäyttäjä tai rinnakkaispääkäyttäjä tai hänellä tulee olla Kela Suostumus sähköisiin päätöksiin rooli. Suostumusta annettaessa on ilmoitettava sähköpostiosoite impulssiviestin lähettämistä varten sille taholle, joka tarkistaa päätöstiedot. Ohje suostumuksen antamisesta: Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoontyönantajan asiointipalvelussa Ohje päätösten tarkistamisesta: Näin tarkistat työnantajan päätökset asiointipalvelusta Mahdolliset lisäselvitykset Kela pyytää soittamalla tai sähköpostitse.

16 Sähköisten päätösten tarkistaminen Takaisinperintäpäätöksessä myös etuuden nimi 2. Tarkenne = max. 29 merkkiä 3. Päätös alkaen = mistä lukien päätös annettu 4. Päätös asti = mihin asti päätös annettu 5. Maksetaan asti = mihin päivään asti etuus maksetaan annetulla päätöksellä työnantajalle - Jos Maksetaan asti päivää ei ole, päätös on hylky tai etuutta ei makseta tai sitä ei jää maksuun työnantajalle. - Perhevapaakorvauksessa Maksetaan asti on lapsen laskettu synnytysaika tai adoptiolapsen syntymäpäivä

17 Yhteistestaus ja pilottiasiakas Kela suosittelee yhteistestausta ja pilottikäyttäjää ennen kuin palkkaohjelman asiakkaat ilmoittavat hakemustietoja tulorekisteriin. Yhteistestauksesta voi sopia sähköpostitse jaakko.makela(at)kela.fi. Kelasta voi saada testi-henkilötunnukset, jotka soveltuvat sekä tulorekisterin että Kelan testaukseen. Pilottiasiakkaan yhteystiedot ilmoitetaan sähköpostiin. Kela on yhteydessä pilottiasiakkaaseen ja seuraa saapuneita hakemuksia. Pilottiasiakas raportoi palkkaohjelmalle ja Kelaan, jos järjestelmään tai ohjeistukseen tarvitaan muutoksia ennen kuin kaikki asiakkaat siirtyvät hakemusten lähettämiseen tulorekisterin kautta.

18 Katsosta suomi.fi:hin Työnantajan asiointipalvelussa on tarkoitus siirtyä suomi.fi tunnistautumisen ja valtuutusten käyttöön tämän vuoden puolella. Katso on tarkoitus saada rinnakkaiskäyttöön Katson alasajoon asti. Peräkkäistiedostoja voi lähettää vain Katso-tunnisteella. XML-tiedostojen lähettäminen mahdollistetaan myös suomi.fi tunnistautumisen tavoilla ja suomi.fi valtuuskoodeilla Aikataulu vielä avoin, sovitaan Ilmoitin.fi palvelun kanssa. Skeemaan ei tule muutoksia. Lähettäjällä tulee olla Valtuuskoodi Palvelussuhteeseen liittyvien etuuksien hakeminen.

19 Päivärahojen määräytyminen muuttuu lukien Vuositulon laskennassa käytettävät Palkkatulot saadaan tulorekisteriin ilmoitetuista tiedoista. Palkkatulot huomioidaan vakuuttamistietojen perusteella vuosituloon, jos maksupäivä on tarkastelujaksolla. Tarkastelujakso on pääsäännön mukaan 12 kalenterikuukautta ja poikkeustilanteissa 3 kk etuusoikeuden alkamista edeltävällä jaksolla. Välissä ns. puskurikuukausi (poikkeus alkavat etuudet) Esim. päivärahaa haetaan ajalta tai kuukauden tarkastelujakso on kk:n tuloja ei ilmoiteta lukien alkaviin etuuksiin. Ennen lainmuutosta päiväraha määräytyy verotuksessa todettujen työtulojen tai hakemuksessa esitettyjen työtulojen tai edeltävän etuuden perusteella tai minimimääräisenä. 19

20 Lisätietoja Kela tiedottaa muutoksista Nettisivuilla Asioinnin oppailla Uutiskirjeessä Työnantajainfo Kysymykset esara(at)kela.fi jaakko.makela(at)kela.fi (testaus)

21 Kiitos!

Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista

Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista Verohallinnon ohjelmistotalopäivä 20.11.2018 Päivi Hyvärinen Suunnittelija Kela Ajankohtaista työnantajan Kela-hakemuksista Kelan päivärahoja voi hakea tulorekisterin

Lisätiedot

Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta

Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta Opas päivärahojen hakemiseen tulorekisterin palkkatietoilmoituksella Päivitetty 15.4.2019 Sisällysluettelo Mitä Kela edellyttää työnantajalta?

Lisätiedot

Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta

Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta Näin haet työnantajalle Kelan etuuksia tulorekisterin kautta Opas päivärahojen ja perhevapaakorvauksen hakemiseen tulorekisterin palkkatietoilmoituksella Sisällysluettelo Mitä Kela edellyttää työnantajalta?

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta. Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen

Ajankohtaista Kelasta. Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen Ajankohtaista Kelasta Veron ohjelmistotalopäivä 23.11.2017 Päivi Hyvärinen Ajankohtaista 2018 esara-ilmoittajille esara testihenkilötunnukset muuttuvat esara XML 1.2. versio Työnantajan yksi tilinumero

Lisätiedot

Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset Verkkoseminaari työnantajille

Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset Verkkoseminaari työnantajille Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset 12.1.2019 Verkkoseminaari työnantajille 8.1.2019 Päiväraha-asioinnin muutokset 12.1.2019 Työnantaja voi valita, vastaanottaako päivärahapäätökset postitse vai

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta tulorekisteriin valmistautuminen

Ajankohtaista Kelasta tulorekisteriin valmistautuminen Ajankohtaista Kelasta tulorekisteriin valmistautuminen Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen Vastaava suunnittelija Kehittämispalvelut Kela Tulorekisteriin valmistautuminen Kelassa Työnantajan

Lisätiedot

Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen

Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin Veron ohjelmistotalopäivä Päivi Hyvärinen Työnantajakäsittelyn muutokset ja niiden vaikutus esara-tiedostoihin 2017-2018 Veron ohjelmistotalopäivä 23.5.2017 Päivi Hyvärinen Työnantajakäsittelyn muutokset 2017-2018 Perhevapaakorvauksen hakeminen

Lisätiedot

Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen

Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen Työnantaja: Ohjeita esaratiedostojen lähettäjälle Opas Ilmoitin.fi-verkkoasiointiin, kun palkkajärjestelmästä lähetetään ilmoituksia ja hakemuksia tiedostona. Tiedostoon voi sisältyä yksi tai useampi hakemus

Lisätiedot

Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset Verkkoseminaari työnantajille

Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset Verkkoseminaari työnantajille Työnantajan päiväraha-asioinnin muutokset 12.1.2019 Verkkoseminaari työnantajille 8.1.2019 Sisällys Sähköiset päätökset Päivärahojen hakeminen tulorekisterin kautta Tulorekisterin kautta lähetetyn hakemuksen

Lisätiedot

Muutoksia työnantajan Kela-asiointiin Kela.fi/tyonantajat

Muutoksia työnantajan Kela-asiointiin Kela.fi/tyonantajat Muutoksia työnantajan Kela-asiointiin 2018 2019 Kela.fi/tyonantajat Muutokset työnantaja-asioinnissa Kela muuttaa sairauspäivärahojen, vanhempainpäivärahojen, kuntoutusrahan, vuosilomakustannuskorvauksen

Lisätiedot

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten Työnantajan asiointipalvelussa Opas työnantajan verkkoasiointiin (sairaus- ja vanhempainpäivärahat, kuntoutusraha sekä perhevapaiden korvaukset)

Lisätiedot

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle. Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa

Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten vastaanottoon Työnantajan asiointipalvelussa Näin ilmoitat työnantajan suostumuksen sähköisten päätösten Työnantajan asiointipalvelussa Opas työnantajan verkkoasiointiin (sairaus- ja vanhempainpäivärahat, kuntoutusraha sekä perhevapaiden korvaukset)

Lisätiedot

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle

Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Ohjeita esara-tiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat, verkkoasiointiopas 1 Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

Kelan työnantaja-asiakkaille 2017

Kelan työnantaja-asiakkaille 2017 Ohjeita esaratiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaille 2017 Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan asiointipalvelu, selainsovellus 2018 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle. Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää työnantajan

Lisätiedot

Kelan työnantaja-asiakkaat

Kelan työnantaja-asiakkaat Ohjeita esaratiedostojen lähettäjälle Kelan työnantaja-asiakkaat 2017 Sisällysluettelo Palkkaohjelman edellytykset Lähettäjän edellytykset esara-tiedostoissa lähetettävät hakemukset esara-tiedostoissa

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille. 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.

Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille. 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela. Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.fi Aiheet Palkkatietojen sähköinen välittäminen Kelaan Tulorekisterin

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 7.8.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 10 Poissaolotiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 10 Poissaolotiedot Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 10 Poissaolotiedot Palkkatietoilmoitus Esimerkki 10: Poissaolotiedot 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 14.11.2017 Dokumentti julkaistu. Palkkatietoilmoitus

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta

Ajankohtaista Kelasta Ajankohtaista Kelasta Eteran talous- ja palkkahallintopäivä 4.12.2015 4.12.2015 Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.fi Aiheet Palkkatietojen sähköinen välittäminen Kelaan Tulorekisterin hyödyntäminen

Lisätiedot

Näin tarkistat lokitiedot Työnantajan asiointipalvelussa

Näin tarkistat lokitiedot Työnantajan asiointipalvelussa Näin tarkistat lokitiedot Työnantajan asiointipalvelussa Asiointiopas, miten lokitiedoista voi tarkistaa palvelun käyttäjän ja käynnin tarkoituksen. www.kela.fi/tyonantajat 1 18.1.2019 Työnantaja/Näin

Lisätiedot

XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014. Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen

XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014. Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014 Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen Peräkkäistiedostoista XML:ään Työnantaja voi lähettää hakemukset ja ilmoitukset esara-tiedostoina

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta

Ajankohtaista Kelasta Ajankohtaista Kelasta Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 21.5.2015 Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.fi Aiheita XML-ilmoittamisen tilanne Maksutiedostot esata-palvelussa

Lisätiedot

Työnantajan vuosilomakustannuskorvaus. Kela.fi/tyonantajat>perhevapaat

Työnantajan vuosilomakustannuskorvaus. Kela.fi/tyonantajat>perhevapaat Työnantajan vuosilomakustannuskorvaus Kela.fi/tyonantajat>perhevapaat Vuosilomakustannuskorvaus Työnantaja voi saada Kelasta korvausta työntekijän äitiys-, isyys-, erityisäitiys-ja vanhempainvapaajakson

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 11 Perusteeton etu, liikasuoritus ilmoitettu aiemmin muuna tulona

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 11 Perusteeton etu, liikasuoritus ilmoitettu aiemmin muuna tulona Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 11 Perusteeton etu, liikasuoritus ilmoitettu aiemmin muuna tulona Palkkatietoilmoitukset - Esimerkki 11: Perusteeton etu, liikasuoritus ilmoitettu aiemmin muuna

Lisätiedot

Tulorekisterin vaikutukset päiväraha-asiointiin - mikä muuttuu vuonna Verkkoseminaarista

Tulorekisterin vaikutukset päiväraha-asiointiin - mikä muuttuu vuonna Verkkoseminaarista Tulorekisterin vaikutukset päiväraha-asiointiin - mikä muuttuu vuonna 2018 Verkkoseminaarista 6.9.2018 Tulorekisterin vaikutukset Kela-asiointiin - Kelan verkkoseminaari työnantajille 6.9.2018 Ohjelma

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 16 Takaisinperintä, summa peritään takaisin kerralla

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 16 Takaisinperintä, summa peritään takaisin kerralla Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 16 Takaisinperintä, summa peritään takaisin kerralla Palkkatietoilmoitukset - Esimerkki 16: Takaisinperintä, summa peritään takaisin kerralla 2 (13) Versiohistoria

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 13 Takaisinperintä, bruttoperintä

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 13 Takaisinperintä, bruttoperintä Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 13 Takaisinperintä, bruttoperintä Palkkatietoilmoitukset - Esimerkki 13: Takaisinperintä, bruttoperintä 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 22.1.2018

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 12 Perusteeton etu, liikasuoritus huomataan ennen ilmoituksen lähettämistä

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 12 Perusteeton etu, liikasuoritus huomataan ennen ilmoituksen lähettämistä Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 12 Perusteeton etu, liikasuoritus huomataan ennen ilmoituksen 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 22.1.2018 Uusi dokumentti. 3 (10) SISÄLLYS 1 Palkkatietoilmoitus...

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 1 Sopimustyönantaja, perustapaus

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 1 Sopimustyönantaja, perustapaus Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 1 Sopimustyönantaja, perustapaus Palkkatietoilmoitukset - Esimerkki 1: Sopimustyönantaja, perustapaus 2 (10) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 14.11.2017

Lisätiedot

Vuosilomakustannuskorvaus työnantajalle

Vuosilomakustannuskorvaus työnantajalle Vuosilomakustannuskorvaus työnantajalle Vuosilomakustannuskorvaus Työnantaja voi saada Kelasta korvausta työntekijän äitiys-, isyys-, erityisäitiys- ja vanhempainvapaajakson ajalta syntyneistä vuosilomakustannuksista.

Lisätiedot

Työnantajien sähköinen asiointi

Työnantajien sähköinen asiointi Terveysosasto Työnantajien sähköinen asiointi Eteran palkkahallintopäivät 2011 Sisältö Mitä tietoja löydät Kela.fi:stä Työnantajien sähköinen asiointi esata-palvelun esittely esara-palvelun esittely esaran

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 4 Julkisyhteisö maksajana

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 4 Julkisyhteisö maksajana Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 4 Julkisyhteisö maksajana Palkkatietoilmoitus Esimerkki 4: Julkisyhteisö maksajana 2 (13) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 14.11.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 7 Vakuuttamisen poikkeustilanne 2, iän perusteella (15 vuotta) Korvaava ilmoitus

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 7 Vakuuttamisen poikkeustilanne 2, iän perusteella (15 vuotta) Korvaava ilmoitus Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 7 Vakuuttamisen poikkeustilanne 2, iän perusteella (15 vuotta) Korvaava ilmoitus Palkkatietoilmoitus Esimerkki 7: Vakuuttamisen poikkeustilanne 2, iän perusteella

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 2 Tilapäinen työnantaja

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 2 Tilapäinen työnantaja Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 2 Tilapäinen työnantaja Palkkatietoilmoitus Esimerkki 2: Tilapäinen työnantaja 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 14.11.2017 Dokumentti julkaistu.

Lisätiedot

Perhevapaakorvaus työnantajalle

Perhevapaakorvaus työnantajalle Perhevapaakorvaus työnantajalle 2017 Perhevapaakorvaus Työnantaja voi saada perhevapaakorvausta naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuvista kustannuksista. Perhevapaakorvaus voidaan myöntää tilanteissa,

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 9 Tulolajin vakuuttamistiedon tyyppi

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 9 Tulolajin vakuuttamistiedon tyyppi Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 9 Tulolajin vakuuttamistiedon tyyppi Palkkatietoilmoitukset Esimerkki 9: Tulolajin vakuuttamistiedon tyyppi 2 (11) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 14.11.2017

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 8 Tulonsaaja rajoitetusti verovelvollinen

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 8 Tulonsaaja rajoitetusti verovelvollinen Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 8 Tulonsaaja rajoitetusti verovelvollinen Palkkatietoilmoitus Esimerkki 8: Tulonsaaja rajoitetusti verovelvollinen 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta

Ajankohtaista Kelasta Ajankohtaista Kelasta Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 13.5.2016 Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.fi Aiheita esara XML-skeemamuutokset xx.xx.2016 lukien Asiointipalvelun selainsovelluksen

Lisätiedot

Tulorekisteri tulee

Tulorekisteri tulee Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Agenda 1.Periaatteet ja aikataulu 2.Palkkatietojen ilmoittaminen 3.Eläkkeet ja etuudet 4.Kunnat tietojen käyttäjinä 5.Yhteystiedot ja lisätietoja 1. Periaatteet ja aikataulu

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 17 Kustannusten korvaukset

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 17 Kustannusten korvaukset Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 17 Kustannusten korvaukset Palkkatietoilmoitus - Esimerkki 17: Kustannusten korvaukset 2 (9) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0 23.4.2018 Uusi dokumentti.

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 18 Työkorvaus, tulonsaajana luonnollinen henkilö

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 18 Työkorvaus, tulonsaajana luonnollinen henkilö Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 18 Työkorvaus, tulonsaajana luonnollinen henkilö Palkkatietoilmoitus - Esimerkki 18: Työkorvaus, tulonsaajana luonnollinen henkilö 2 (9) Versiohistoria Versio Päivämäärä

Lisätiedot

Näin saat työnantajan maksutiedot asiointipalvelusta

Näin saat työnantajan maksutiedot asiointipalvelusta Näin saat työnantajan maksutiedot asiointipalvelusta Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Mitä tietoja työnantaja saa tiliotteella Maksujen tarkat tiedot asiointipalvelussa

Lisätiedot

Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija

Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana Anne Flak suunnittelija Kelan kuntoutusraha - toimeentuloturva kuntoutuksen aikana 23.11.2016 Anne Flak suunnittelija Kuntoutusrahan myöntämisedellytykset Kuntoutuksella työelämätavoite Kuntoutuja on 16 67-vuotias Kuntoutus estää

Lisätiedot

Perhevapaakorvaus työnantajalle

Perhevapaakorvaus työnantajalle Perhevapaakorvaus työnantajalle Korvaus naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuvista kustannuksista www.kela.fi/tyonantajat Sisällysluettelo Perhevapaakorvaus Työnantajan verkkoasiointi Kysymykset

Lisätiedot

Vuosilomakustannuskorvaus

Vuosilomakustannuskorvaus Vuosilomakustannuskorvaus työnantajalle 2018 1 Vuosilomakustannuskorvaus Työnantaja voi saada Kelasta korvausta työntekijän äitiys-, isyys-, erityisäitiys- ja vanhempainvapaajakson ajalta syntyneistä vuosilomakustannuksista.

Lisätiedot

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut

Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1 (5) Kansallinen Tulorekisteri (KATRE) & Edenredin tarjoamat henkilöstöedut 1. Mikä on tulorekisteri? Tulorekisteri on sähköinen kansallinen tietokanta, jota ylläpitää Verohallinnon Tulorekisteriyksikkö.

Lisätiedot

Työnantajan sähköisen Kela-asioinnin tavoitetila Kansallisen tulorekisterin myötä. Jussi Honkonen Kela Veron ohjelmistotalopäivä

Työnantajan sähköisen Kela-asioinnin tavoitetila Kansallisen tulorekisterin myötä. Jussi Honkonen Kela Veron ohjelmistotalopäivä Työnantajan sähköisen Kela-asioinnin tavoitetila Kansallisen tulorekisterin myötä Jussi Honkonen Kela Veron ohjelmistotalopäivä 17.11.2016 Tausta - digitalisaatio Luodaan kaikkia julkisia palveluita koskevat

Lisätiedot

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI

TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri TULOREKISTERI 1 (5) Tulorekisteriyksikkö TOIMITUSSELOSTE PL 5 Tulorekisteri 1.1.2019 00055 TULOREKISTERI TULOREKISTERIN TOIMITUSSELOSTE 31.12.2018 Tulorekisteri otetaan käyttöön 1.1.2019 klo 12. Tulorekisterin tuotantoversio

Lisätiedot

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille?

Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Mitä muutoksia tulorekisteri tuo kunnille? Kuntamarkkinat 12.9.2018 Mirka Piirainen, toiminnallinen vastaava, Verohallinto 13.9.2018 Tulorekisteri on mahdollistaja Kunnat työnantajana: Tulorekisteri yksinkertaistaa

Lisätiedot

Näin ilmoitat työnantajakohtaisen

Näin ilmoitat työnantajakohtaisen Näin ilmoitat työnantajakohtaisen tilinumeron asiointipalvelussa Opas työnantajan verkkoasiointiin (sairaus- ja vanhempainpäivärahat, kuntoutusraha sekä perhevapaiden korvaukset) Ohje työnantajakohtaisen

Lisätiedot

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 6 Vakuuttamisen poikkeustilanne 1, ulkomainen työnantaja

Palkkatietoilmoitus Esimerkki 6 Vakuuttamisen poikkeustilanne 1, ulkomainen työnantaja Versio 1.0 Palkkatietoilmoitus Esimerkki 6 Vakuuttamisen poikkeustilanne 1, ulkomainen työnantaja Palkkatietoilmoitus Esimerkki 6: Vakuuttamisen poikkeustilanne 1, ulkomainen työnantaja 2 (11) Versiohistoria

Lisätiedot

Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017

Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017 Tulorekisteri muuttaa palkkatietojen ilmoittamisen Tilitoimistoraadit syksy 2017 Tulorekisteri on sähköinen tietokanta palkka-, eläke-, ja etuustiedoille Yksi rekisteri yksi standardoitu tapa toimia Tulorekisteri

Lisätiedot

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot

Tulorekisteri kunnille

Tulorekisteri kunnille Tulorekisteri kunnille Taloustorstai 25.10.2018 Heli Reuter-Laakso Verohallinto Tulorekisteri on mahdollistaja Kunta työnantajana: Tulorekisteri yksinkertaistaa palkan maksamiseen liittyviä ilmoittamis-

Lisätiedot

Tulorekisteri

Tulorekisteri Tulorekisteri Mikä tulorekisteri on? Yksi rekisteri yksi standardoitu tapa toimia Tulorekisteri on kansallinen sähköinen tietokanta. Se sisältää kattavat palkka-, eläke- ja etuustiedot yksilötasolla Tiedon

Lisätiedot

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Lapsiperheet-sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019

Ajankohtaista työmarkkinoilla. - Tulorekisteri 2019 Ajankohtaista työmarkkinoilla - TES 2018 2020 - Tulorekisteri 2019 Suonenjoki 4.12.2018 Toimitusjohtaja Veli-Matti Rekola Maaseudun Työnantajaliitto MTA Maaseutuelinkeinojen TES 2018-2020 Liittokohtaiset

Lisätiedot

Etuustietoilmoitus Esimerkki 1 Ansionmenetyskorvaus (liikennevakuutus), siihen liittyvä palkansaajamaksujen vähennys ja ennakonpidätys

Etuustietoilmoitus Esimerkki 1 Ansionmenetyskorvaus (liikennevakuutus), siihen liittyvä palkansaajamaksujen vähennys ja ennakonpidätys Versio 1.0 Etuustietoilmoitus Esimerkki 1 Ansionmenetyskorvaus (liikennevakuutus), siihen liittyvä palkansaajamaksujen vähennys ja ennakonpidätys Etuustietoilmoitukset - Esimerkki 1: Ansionmenetyskorvaus

Lisätiedot

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio

Tulorekisterin sidosryhmätestaukseen julkaistaan kehitysversio 1 (5) Kansallisen tulorekisterin perustamishanke PL 325 00052 VERO TOIMITUSSELOSTE Tulorekisterin sidosryhmätestaus 21.12. kehitysversio TULOREKISTERIN SIDOSRYHMÄTESTAUKSEN TOIMITUSSELOSTE 20.12.2018 Huoltokatko

Lisätiedot

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto

Katso-palvelussa ajankohtaista Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Katso-palvelussa ajankohtaista 26.11. Reetta Järvinen, Verohallinto, Tietohallinto Palvelun tilastoja 2015 Katso-palvelun toiminnallisuudet 2015 Katso-tunnistus ja lomake 102 Katso ja Rova Ohjelmistotalopäivä,

Lisätiedot

Huom! Malliesimerkki on tehty kunta-alan eläketurvan mukaisin minimitiedoin.

Huom! Malliesimerkki on tehty kunta-alan eläketurvan mukaisin minimitiedoin. Huomioi nämä asiat, kun teet päättymispäiväilmoituksen vanhuuseläkkeelle jäävän henkilön julkisten alojen eläkelain (JuEL) mukaisesti vakuutetusta palvelussuhteesta tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa

Lisätiedot

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä

Yrittäjäilta Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä Yrittäjäilta 14.11.2017 Ajankohtaista asiaa verotuksesta, tietosuojasta ja tulorekisteristä 1 Ennakonkannon uudistus Yhteisöjen ennakonkanto uudistui 1.11.2017 1.11.2017 alkaen yhteisöt eivät enää voi

Lisätiedot

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI

ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI ASTERI PALKANMAKSU TULOREKISTERI 26.11.2018 Atsoft Oy Mäkinen www.atsoft.fi Puh (09) 350 75 30 atsoft@atsoft.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. Hyvä tietää... 4 2. Palkkaohjelman muutokset... 6 3. Ilmoittaminen...

Lisätiedot

Kelan palvelut henkilöasiakkaille

Kelan palvelut henkilöasiakkaille Kelan palvelut henkilöasiakkaille Susanna Sinda, Kelan Ulkomaan yksikkö 17. 18.2.2010 Kelan palvelukanavat Kelan palvelukanavia ovat posti puhelinpalvelu verkkopalvelut 1) kaikille avoimet palvelut (www.kela.fi)

Lisätiedot

Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen Skype Klo

Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen Skype Klo Yhteistyökokous Kela ja NUOTTIvalmennuksen palveluntuottajat 08.01.2019 Skype Klo 8.30-9.30 Skype-kokoukset Kokouksiin ei tarvitse ilmoittautua, riittää että liitytte skype-linkistä vähän ennen kokouksen

Lisätiedot

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen

Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa Tytti Räisänen Katso-tunnisteen perustaminen ja muutokset sähköisissä palveluissa 2017 Tytti Räisänen Sähköisen asioinnin edut Asiakkaalle: kuittausilmoitus lähetetystä ilmoituksesta palvelut käytössä ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017

Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017 Ajankohtaista tulorekisteristä Vero ohjelmistotalopäivä syksy 2017 Keskeiset periaatteet Palkkojen vuosi-ilmoittaminen loppuu. Viimeiset palkkojen vuosi-ilmoitukset annetaan vuodelta 2018. 1.1.2019 alkaen

Lisätiedot

Kelan etuudet ja palvelut työnantajille

Kelan etuudet ja palvelut työnantajille Kelan etuudet ja palvelut työnantajille 2018 Esityksen sisältö I Työnantajan etuudet maksetusta palkasta tai järjestetystä palvelusta II Etuudet, jotka työnantajan on hyvä tuntea - kuntoutus, erityishoitoraha,

Lisätiedot

Virhekoodi Selite ADV0010 Postinumero puuttuu ja se on pakollinen. ADV0020 Postitoimipaikka puuttuu ja se on pakollinen. ADV0050 Katuosoite ja PL

Virhekoodi Selite ADV0010 Postinumero puuttuu ja se on pakollinen. ADV0020 Postitoimipaikka puuttuu ja se on pakollinen. ADV0050 Katuosoite ja PL Virhekoodi Selite ADV0010 Postinumero puuttuu ja se on pakollinen. ADV0020 Postitoimipaikka puuttuu ja se on pakollinen. ADV0050 Katuosoite ja PL puuttuvat ja vähintään toinen niistä on pakollinen. AV0250

Lisätiedot

CRS ja DAC2 Tekniset asiat. Verohallinto

CRS ja DAC2 Tekniset asiat. Verohallinto CRS ja DAC2 Tekniset asiat Verohallinto 31.05.2016 Esityksen sisältö DAC2 ja CRS-tietojen ilmoituskanava Ilmoitin.fi-palvelu DAC2 ja CRS-vuosi-ilmoitus tiedonkeruuskeema ja tarkistukset kansalliset piirteet

Lisätiedot

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017

VEROHALLINTO A137/200/ ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 VEROHALLINTO 13.06.2017 A137/200/2017 1.2 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2017 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi Tulorekisteri: Erillisilmoitus Visma Fivaldi 1(12) Sisällysluettelo 1. Yleistä 2 1.1. Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2. Erillisilmoitukseen liittyvät asetukset 3 3. Erillisilmoituksen käyttötapaukset

Lisätiedot

Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana. Anne Flak Suunnittelija

Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana. Anne Flak Suunnittelija Kuntoutusraha toimeentulo kuntoutuksen aikana Anne Flak Suunnittelija 17.4.2019 Kuntoutusrahan myöntöedellytykset 16 67 vuoden ikä Kuntoutuspäätös Työstä estyminen kuntoutuksen vuoksi, vähintään 4h matkoineen

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 1.2.2019 Tammikuussa tuotantoon meni Ennakoiva huolto Yhteisöjen 2019 formaatit ja TaMo-tarkistukset Poikkeuksena ilmoitukset 6B, 7A, 7M, 6U ja 81 jotka tulevat vasta maaliskuun

Lisätiedot

Tulorekisteri kunnille. Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto

Tulorekisteri kunnille. Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto Tulorekisteri kunnille Mirkka Piirainen Tulorekisteriyksikkö, Verohallinto Tulorekisterin kuulumiset Mitä kunnissa täytyy tehdä syksyn 2019 aikana? Lopuksi Tulorekisteri digitalisoi julkisia palveluita

Lisätiedot

KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö

KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö KAIKEN MAHDOLLISTAVA TULOREKISTERI? 26.4.2018 Pirjo Väänänen Sosiaaliasioiden päällikkö Kansallinen tulorekisteri Tulorekisteriin kerätään kansalaisten tulotietoja 1.1. alkaen. Tiedonkeruu laajenee maksettuihin

Lisätiedot

Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström

Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström Tulorekisterin tahdissa tulevaisuuteen Terhi Holmström Tulorekisteri - kohti digitaalista yhteiskuntaa https://www.youtube.com/watch?v=6 WKoaqwNaiU Tulorekisteri - yksi ilmoitus, ajantasaiset tiedot Tiedon

Lisätiedot

Laki. sairausvakuutuslain muuttamisesta

Laki. sairausvakuutuslain muuttamisesta Laki sairausvakuutuslain muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan sairausvakuutuslain (1224/2004) 12 luvun 11 :n 2 momentti, sellaisena kuin se on laissa 1640/2009, muutetaan 8 luvun 10 :n

Lisätiedot

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka

Ohjelmistokehitys Skype-klinikka Ohjelmistokehitys Skype-klinikka 4.1.2019 Joulukuun versiopäivitys 17.12. Joulukuun version tuotantotestiin siirto oli 10.12.2018 ja tuotantoonsiirto 17.12.2018 XML-aineistojen käsittelyn nopeuttaminen

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Saapunut / LIITTEET JOTKA TULEE LIITTÄÄ ENSIMMÄISEEN TOIMEENTULOTUKIHAKEMUKSEEN, katso sivu 4. JOKAISEEN TOIMEENTULOTUKIHAKEMUKSEEN ON LIITETTÄVÄ KAIKISTA TULOISTA/MENOISTA TOSITTEET

Lisätiedot

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten

Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Palkka.fi Näin valmistaudut tulorekisteriä varten Anna-Maija Lahti ylitarkastaja, Palkka.fi palveluomistaja Esityksen sisältö Keskeisimmät tulorekisterin tuomat muutokset Palkka.fi:hin Kotitalouden palkanmaksu

Lisätiedot

Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen. Verkkoseminaari

Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen. Verkkoseminaari Tulorekisteri: Tietojen korjaaminen Verkkoseminaari 8.5.2018 Esityksen sisältö Keskeistä korjaamismenettelystä Virheellisen tiedon korjaaminen Väärin perustein maksetun tulon korjaaminen Takaisinperityn

Lisätiedot

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa

Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018 Työterveyshuollon korvaukset - verkkopalvelu työnantajille Työnantaja voi täyttää ja lähettää työterveyshuollon korvaushakemuksen

Lisätiedot

Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä?

Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä? Mitä asiakaspalvelussa tulee tietää tulorekisteristä? Verkkoseminaari 26.9.2018 Esityksen sisältö Mikä tulorekisteri on? Miksi muutos? Mitkä tietovirrat ja lomakkeet poistuvat? Ilmoittaminen tulorekisteriin

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.0 Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Työnantajan erillisilmoitukset 2 (21) Versiohistoria Versio

Lisätiedot

Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016

Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan -palvelu 7.3.2016 Terveydenhuollon todistusten välitys Kelaan Toiminnallisuus yleisellä tasolla Palvelun käyttöönotto Tekniset määrittelyt Merkitys terveydenhuollon

Lisätiedot

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin

Tulorekisteri Visma L7. Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri Visma L7 Valmistelevat toimet osa 1: Tulolajikoodiston mäppäys palkkalajeihin Tulorekisteri tulee 1.1.2019 Valtionvarainministeriön ja Verohallinnon yhteishanke Reaaliaikainen tietovarasto,

Lisätiedot

VEROHALLINTO A220/200/

VEROHALLINTO A220/200/ VEROHALLINTO 23.11.2017 A220/200/2017 1.0 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA TIETUEKUVAUS 2018 SISÄLTÖ 1 YLEISKUVAUS... 2 2 TIETOVIRRAN ANTAMISTA TARKENTAVAA KUVAUSTA... 2 3 ILMOITUS SELVITYSVELVOLLISESTA...

Lisätiedot

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi

Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi Tulorekisteri: Lähetyksen tilanteet Visma Fivaldi 1(32) Sisällysluettelo 1 Yleistä 2 1.1 Muu tulorekisteri-dokumentaatio 2 2 Ensimmäisen ilmoituksen lähetys 3 2.1 Ilmoitus kokonaan hyväksytty 3 2.2 Ilmoitus

Lisätiedot

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä Maakohtaisen raportoinnin (CbC ja DAC4) tulevat muutokset Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 23.11.2017 Minna Rintala Tausta maakohtaiselle raportoinnille OECD:n Base Erosion and Profit

Lisätiedot

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke

Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Versio 1.04 Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot Kansallisen tulorekisterin perustamishanke Tietojen toimittaminen Skeemat Mitätöintitiedot 2 (12) Versiohistoria Versio Päivämäärä Kuvaus 1.0

Lisätiedot