ICT-PALVELUT. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne Seija Kärkkäinen PL Haapajärvi

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ICT-PALVELUT. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne Seija Kärkkäinen PL Haapajärvi"

Transkriptio

1 Peruspalvelukuntayhtymä Selänne Seija Kärkkäinen PL Haapajärvi ICT-PALVELUT Joki ICT Oy on jokilaaksojen alueen (Siika-, Pyhä- ja Kalajokilaaksot) 17 kunnan omistama tietoliikenne-, konesali-, sovellus- ja asiantuntijapalveluita tuottava yhtiö. Asiakkaitamme ovat pääasiassa omistajakunnat, niiden konserniyhtiöt sekä alueen kuntayhtymät. Aiemmin yhtiö tunnettiin nimellä PVP Oy ja sillä on yli 10 vuoden kokemus julkishallinnon sähköisten palveluiden kehityksessä ja tuotannossa. Kotipaikkamme on Ylivieska, muut toimipisteet ovat Raahessa, Kalajoella ja Haapavedellä. Henkilökuntaamme tulee jatkossa sijoittumaan myös muualle alueen kuntiin tarpeen mukaan. Joki ICT (jatkossa Toimittaja) tarjoaa käytyjen keskustelujen pohjalta peruspalvelukuntayhtymä Selänteelle (jatkossa Asiakas) alla esitettyjä palveluja. Hinnat ovat omistajahintoja, mikä edellyttää peruspalvelukuntayhtymä Selänteen liittymistä Joki ICT Oy:n omistajaksi (liite 1). TIETOLIIKENNEPALVELUT Kuntaverkkoliittymä Asiakas tarvitsee Toimittajan verkkoliittymän, jotta voi hyödyntää Toimittajan tietoliikennepalveluita. Kuntaverkkoliittymä sisältää mahdollisuuden käyttää verkon palveluita yhdistämispalveluiden muodossa rajattomasti ilman eri korvausta liittymästä toiseen. Eri kuntaorganisaatioiden ja eri toimipisteiden väliset yhteydet voidaan hoitaa kuntaverkkoa hyödyntäen. Kuntaverkkoliittymä mahdollistaa nopeat ja luotettavat yhteydet Toimittajan omaan palvelinhotelliin. Kuntaverkkoliittymä mahdollistaa internetpalvelun toteuttamisen asiakkaan verkkoon. Tietoliikenteen toimintavarmuuden saamiseksi liittymä voidaan kahdentaa. Kuntaverkkoliittymien toteutus pyritään mahdollisuuksien mukaan tekemään käyttämällä kuituyhteyksiä asiakkaalle liittymänopeuden ollen tällöin välillä 100Mbit/s 10Gbit/s. Kuntaverkkoliittymän päätelaite, johon asiakasverkko liittyy, on Toimittajan valvonnan ja hallinnan piirissä. Internetliikenne Palvelu sisältää internetliikenteen reitityksen kahdennettuja suurikapasiteettisia yhteyksiä pitkin Toimittajan kuntaverkosta maailmalle. Liikennekapasiteettia kasvatetaan käytön ja tarpeen mukaan siten, ettei liikenneruuhkia pääse tapahtumaan käytön lisääntyessä. Asiakas saa käyttöönsä tarvittavat kiinteät IP-osoitteet liikennöintiä varten. Internetkapasiteettia voidaan tarjota asiakkaan omia RIPE-LIR asiakuuden myötä saatuja IP-osoitteita käyttäen (IPv4 tai IPv6). Internetpalvelun toteuttamiseksi asiakkaalla tulee olla Toimittajan kuntaverkkoliittymä, jota pitkin liikenne reititetään asiakkaan verkkoon. Palomuuripalvelu Toimittajalla on käytössä uudet ja nykyaikaiset virtuaalipalomuuriratkaisut. Palvelu toteutetaan kahdennetulla suurikapasiteettisella ns. uuden sukupolven liikenteen suodatuslaitteistolla. Asiakkaalle voidaan eriyttää palomuurista oma virtuaalipalomuuri, jonne asiakkaalle voidaan tehdä haluttaessa luku- tai kirjoitusoikeudet.

2 Palomuurilla voidaan tehdä sisällönsuodatusta mm. kategorioiden perusteella. Palomuuri sisältää myös haittaliikenteensuodatuksen sekä monia muita hyödyllisiä nykyaikaisen palomuurin ominaisuuksia, jotka kaikki ovat asiakkaan käytettävissä. Palvelu sisältää myös tarvittavat yhteydet palomuuriympäristöstä asiakkaan märiteltyihin verkkoihin Kuntaverkon kautta sekä mahdollisuuden saada hyvin monipuolista raportointia liikenteestä. Palomuuripalvelu sisältää ja mahdollistaa lan-to-lan ja etätyö VPN-ratkaisut, jotka voidaan ottaa asiakkaan tarpeiden mukaisesti käyttöön. Toimittaja seuraa, valvoo ja ylläpitää asiakkaan virtuaalipalomuurin toimintaa. Palomuurisäännöstöjen muutostyöt tehdään asiakkaan pyynnöstä. Lähiverkon palvelut Toimittaja voi kuntaverkkoliittymän päälle toteuttaa asiakkaalle myös kiinteän ja langattoman lähiverkon palveluita. Lähiverkot suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä asiakkaan kanssa. Lähiverkot rakennetaan laadukkailla hallittavilla lähiverkkokytkimillä. Palvelu räätälöidään asiakkaan tarpeet huomioon ottaen. Verkkoratkaisu on turvallinen ja sen pääsynhallinta on mahdollista liittää asiakkaan omaan AD-ympäristöön pääsynhallinnan toteutusta helpottamaan ja tietoturvaa parantamaan. Kuukausimaksulliset palvelut sisältävät tarvittavat varalaitteet ja keskeiset controllerit ovat kahdennettuja. Tarjottavat tietoliikennepalvelut ja hinnat Tietoliikennepalvelut sisältävät Kuntaverkkoliittymät päätoimipisteisiin, keskitetyn internetliittymän ja keskitetyn palomuuripalveluratkaisun. Lisäksi tarjous sisältää yksikköhinnat lähiverkon lan- ja wlan palveluista. Tarjottu lähiverkkopalvelluiden määrä on arvoitu vastaamaan nykyistä tarvetta. Selänteellä on lukuisia pienempiä toimipisteliittymiä verkossaan. Tämä tarjous ei sisällä pienemien toimipisteliittymien toteutusta. Asiakas voi halutessaan jatkaa nykyisten sivutoimipisteliittymien käyttöä. Liittymien muutosta / modernisointia suunnitellaan ja kehitetään toimipistekohtaisesti asiakkaan kanssa yhdessä ja esimerkiksi harkittavaksi käyttää mm. Pyhänetin kuituveron hyödyntämistä muutamien sivutoimipisteliittymien osalta. Verkkoratkaisu ja sen kokonaisylläpitovastuu tässä tarjotussa kokonaisuudessa on täysin Toimittajalla. Kaikki verkkoon liitetyt kokonaisuudet tulee olla valvonnan ja ylläpidon kannalta yhteneväisiä jo tietoturvankin kannalta. Toimittaja valvoo, että kaikki verkon tietoliikennetoimittajat ja heidän toimittamansa palvelut ovat Asiakkaan edun mukaisia sekä vastaavat toiminnallisesti ja tietoturvan kannalta asiakkaan tarpeita. Alla olevaan taulukkoon on koottu tarjottavat tietoliikennepalvelut hintoineen. Hinnat on esitetty ilman arvonlisäveroa ja ne perustuvat 36 kuukauden sopimusaikaan.

3 Tietoliikennepalvelut Huomiot kk-hinta kpl-määrä Yhteensä / kk Kuntaverkkoliittymä 100M Kärsämäki 300, ,00 työterveyshoito Kuntaverkkoliittymä 500M Reisjärvi 350, ,00 Kuntaverkkoliittymä 1G Haapajärvi, 400, ,00 Pyhäjärvi Kuntaverkkoliittymä 10G 600, Internetliikenne 200M 200, ,00 Palomuuripalvelu suodatuksella 200M 200, ,00 Terveysverkkoliittymä Alueellinen 0,00 1 0,00 yhteispäivystys + Tiedon yhteydet Yhteensä 1 850,00 Controlloitu Wlan palveluna sis. AIR-CAP ,00 0 0,00 tukiasemat Controlloitu Wlan palveluna sis. AIR-CAP , ,00 tukiasemat Yhteensä 112,00 Lähiverkon ylläpito- ja valvontapalvelu 5, ,00 Lähiverkkokytkin 24-porttinen S P-LI-AC 16, ,00 Lähiverkkokytkin 48-porttinen S P-LI-AC 25, ,20 Lähiverkkokytkin 10-porttinen S5720S-28P-SI-AC 7,00 1 7,00 Yhteensä 393,20 Toimitusaika on noin 2 kk tilauksesta. Muista kuin liittymän käyttöönottoon tai ylläpitoon kuuluvista asennustöistä sovitaan tapauskohtaisesti erikseen ja ne toteutetaan pääsääntöisesti tuntityönä asiakkaan tilauksesta. Tuntityöhinnat on esitetty liitteessä 2. VIRTUAALIPALVELIMET Keskitetty palvelu, jossa Asiakas saa korvausta vastaan käyttöönsä virtuaalipalvelimen sovituin kapasiteetein Toimittajan ylläpitämästä palvelinympäristöstä. Palveluntuotantoalusta perustuu VMware Enterprise - virtualisointiin ja Toimittajan vikasietoisiin levyjärjestelmiin. Palveluun sisältyvät uusien palvelimien käyttöjärjestelmäasennukset, palvelinkapasiteetti (vcpu, muisti ja tallennus), Windows Server -lisenssi, virustorjuntaohjelmisto ylläpidettynä, automaattinen valvonta ja varmistuspalvelu sekä kuukausittaiset päivitysten asennukset koskien käyttöjärjestelmää ja yleisiä varusohjelmistoja sovitulta osin. Asiakkaan omien sovelluksien päivitysten asennuksesta ja ylläpidosta sovitaan erikseen hinnan ja vastuun osalta.

4 Hinnat IT-palvelut Huomiot kk-hinta kpl-määrä kk-hinta Peruspalvelin 4 GB Vcpu max 2, muisti 4 GB, 49, ,00 tallennus 100 Gt Virtuaalipalvelin 8 GB Vcup max 4, muisti 8 GB, 63, ,00 tallennus 250 Gt SQL-lisenssi Microsoft SQL Server Standard 279, ,00 (1-4 vcpu) RDS-lisenssi Terminal server SAL (Remote 0,00 0,00 0,00 desktop per user) Yhteensä 978,00 Hintataulukon tuotteet ja määrät perustuvat tarjouksenteon ajankohdan määriin Asiakkaan oman arvion mukaan. Määriä ja kapasiteetteja voidaan lisätä tai vähentää tarpeiden muuttuessa. Siirtyminen nykyisistä palvelualustoista Toimittajan palveluihin tehdään erillisen suunnitelman mukaan. Suunnitelmassa käydään Asiakkaan kanssa nykytilanne läpi ja tehdään toteutussuunnitelma aikataulutuksineen. Osa palvelimista voidaan siirtää sellaisenaan ja osassa voi olla järkevää tehdä esim. uusi palvelin korvaamaan vanhaa, jos se esim. sovelluksien versiohallinnan osalta on perusteltua. Käyttöönotto tehdään tuntityönä, tuntityöhinnat on esitetty liitteessä 2. Tarvittavasta työmäärästä sovitaan erikseen asiakkaan kanssa käyttöönottoprojektin käytännön toteutusta suunniteltaessa. Laskutus toteutuneen työmäärän mukaan. SÄHKÖPOSTIPALVELUT Toimittaja tarjoaa Asiakkaalle Microsoft Office 365 -palveluita, jossa Microsoft tuottaa omilta alustoiltaan palvelun ja Toimittaja hoitaa laskutuksen sekä pääkäyttäjätuen. Asiakas maksaa palvelusta kuukausittain tarvitsemansa todellisen käyttäjämäärän mukaan. Määrät voivat elää ylös tai alaspäin. Eri käyttäjäryhmillä voi olla eri palvelupaketteja esimerkiksi peruskäyttäjillä edullisin paketti ja halutuilla käyttäjillä kattavampi paketti. Käyttöönotto eli siirtyminen nykyisestä palvelusta Microsoft Office 365-palveluun tapahtuu erillisen käyttöönottoprojektin kautta. Käyttöönotto edellyttää myös asiakkaalta tekemistä sekä ohjaavaa määrittelyä. Työasemissa Asiakkaan oma IT-tuki vastaa muutosten tekemisestä työasemissa ja mobiililaitteissa sekä käyttöönoton jälkeen käyttäjähallinnasta. Tätä varten palvelussa on selkeä selainpohjainen työkalu. Toimittaja luo käyttöönotossa palveluun käyttäjätilit sekä toimittaa salasanatiedot ja palvelun käyttötiedot ennakkoon käyttäjille. Toimittaja myös ohjaa uudet saapuvat sähköpostit uuteen palveluun sovittuna aikana. Vanhat sähköpostit siirretään nykyiseltä palvelimelta uuteen palveluun. Mikäli jollakin käyttäjällä sähköpostit ovat vain työasemassa (siirretty nykyiseltä palvelimelta), voi käyttäjä tai kaupungin IT-tuki siirtää vanhat postit haluttaessa O365 -palveluun. Sharepoint -sivustot käyttöosoitteet/url:t muuttuvat ovat myös siirrettävissä uuteen palveluun. Office 365 Government Pricing Hinta / käyttäjä / kk Gigatavut Online Office Exchange Online Kiosk 1,47 2 vain luku Exchange Online Plan 1 2,97 50 vain luku Skype for Business Office 365 Ent. 2,97 2 X K1/Yammer Office 365 Enterprise E1 5,87 50 X X Office 365 Enterprise E3 16,97 50 X X X Office -työkalut työasemaan

5 Microsoft voi muuttaa hintoja ko. palvelussa n. 1-2 kk varoajalla. Joki ICT:n asiakashinnat voivat siten muuttua samassa suhteessa. Käyttöönotto tehdään tuntityönä, tuntityöhinnat on esitetty liitteessä 2. Tarvittavasta työmäärästä sovitaan erikseen asiakkaan kanssa käyttöönottoprojektin käytännön toteutusta suunniteltaessa. Laskutus toteutuneen työmäärän mukaan. TARJOUKSEN VOIMASSAOLO JA LISÄTIEDOT Tarjous on voimassa saakka, voimassaoloa on mahdollista jatkaa tämän jälkeen siitä erikseen sopimalla. Teknisten ratkaisujen osalta lisätietoja antavat: tietoliikennepalvelut, Mauri Kyllönen, , IT- ja sähköpostipalvelut, Sami Tiinanen, , Tarjouksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä yhteyshenkilö on Petri Kinnunen, , Ylivieskassa Petri Kinnunen toimitusjohtaja Joki ICT Oy

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010

Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 Pilvee, pilvee, pilvee TERVETULOA! Toni Rantanen 15.11.2010 1 Agenda Triuvare lyhyesti Muutama käytännön esimerkki Microsoftin BPOS-palvelun käytöstä Palvelun käyttöönotto, ylläpito ja tuki mitä käytännössä

Lisätiedot

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset

FuturaPlan. Järjestelmävaatimukset FuturaPlan Järjestelmävaatimukset 25.1.2017 2.2 Hermiankatu 8 D tel. +358 3 359 9600 VAT FI05997751 33720 Tampere fax. +358 3 359 9660 www.dbmanager.fi i Versiot Versio Päivämäärä Tekijä Kommentit 1.0

Lisätiedot

VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa. Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy

VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa. Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy VMWare SRM kahdennetussa konesalipalvelussa Kimmo Karhu Kymen Puhelin konserni Optimiratkaisut Oy Yrityksemme Optimiratkaisut Oy on KYMP konserniin kuuluva ITpalvelutalo Kymen Puhelin Oy on 05-telealueen

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Valokaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Valokaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki

Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki Facta palvelimien uusiminen Helsingin kaupunki TARJOUS 70214 06.03.2014 Helsingin kaupunki Kiinteistövirasto Anu Soukki PL 2205 00099 Helsingin kaupunki anu.soukki@hel.fi eero.saarinen@hel.fi tea.tikkanen@hel.fi

Lisätiedot

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7

ANVIA PILVI. kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 ANVIA PILVI kotimaisia pilvipalveluita yrityksille 24/7 Anvia Pilvi TIESITKÖ, ETTÄ YLI PUOLET SUOMALAISYRITYKSISTÄ KÄYTTÄÄ PILVIPALVELUITA? Anvia Pilvi on suomalaisille yrityksille tarkoitettu palvelu,

Lisätiedot

Elisa teema-aamu 08.02.2005

Elisa teema-aamu 08.02.2005 Elisa teema-aamu 08.02.2005 Elisa työministeriön tietoliikennepalveluiden kokonaistoimittaja Petri Heino senior account manager Elisa Oyj Visio 2010 Suomi on osaamiseen perustuva hyvinvointiyhteiskunta,

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2. 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2. 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Verkkoturvapalvelu... 2 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 2 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 2 1.2.1 Suodatettava liikenne... 3 1.3 Palvelun rajoitukset...

Lisätiedot

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään.

Osaa käyttää työvälineohjelmia, tekstinkäsittelyä taulukkolaskentaa ja esitysgrafiikkaa monipuolisesti asiakasviestintään. TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 1.8.2018 31.12.2018 29.6.2018 1 Sisällys... 1 Työvälineohjelmat... 2 peruskäyttö, 7 osp... 2 tehokäyttö, 8 osp... 2 Käyttöjärjestelmät... 3 käyttöjärjestelmän

Lisätiedot

Työpöytävirtualisointi

Työpöytävirtualisointi Työpöytävirtualisointi VMware View LIPO - SAMK Liiketoiminta ja kulttuuri Pori Liiketalouden, matkailun, tietojenkäsittelyn, viestinnän ja yrittäjyyden ja liiketoimintaosaamisen koulutusta. Käyttäjiä noin

Lisätiedot

Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä

Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Altostratus Oy Vertikal Oy TARJOUS 9.12.2016 Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Toimittaja ALTOSTRATUS OY VERTIKAL OY Tuote/palvelu Varhaiskasvatuksen Juulia-ohjausjärjestelmä Tarjouksen lähtökohtia

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus...

1 YLEISKUVAUS... 2. 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2. 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3. 2.1 Päätelaite... 3. 2.2 Nopeus... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Kaapelikaistaliittymä... 2 1.2 Palvelun rajoitukset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Päätelaite... 3 2.2 Nopeus... 3 2.3 IP- osoitteet... 3 3 TOIMITUS

Lisätiedot

Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö

Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö Tarjous 1/4 Tarjousnumero 10182846 23.4.2018 Tampereen kaupunki Anna Vilhula Viite: Tarjouspyyntö Unity-kaupunkimallien avoin jakeluympäristö Kiitämme mielenkiinnosta palvelujamme ja tuotteitamme kohtaan.

Lisätiedot

IT-järjestelmän kuntokartoitus. Sisällys. You Need IT We Do IT

IT-järjestelmän kuntokartoitus. Sisällys. You Need IT We Do IT IT-järjestelmän kuntokartoitus Sisällys Kartoituksen tausta... 1 Kohdeympäristön yleiskuvaus... 1 Näin luet raporttia... 2 Plussat ja miinukset, yhteenveto... 3 Järjestelmäkohtaiset kuvaukset... 4 Valokuvat

Lisätiedot

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako

Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Tietopalveluiden sisältö ja vastuunjako Seuraavassa konkretisoidaan palvelualuetarkkuudella toiminnallista vastuunjakoa toimittajan ja tilaajan välillä. 1. HelpDesk-palvelu Tietopalveluiden tuottama käyttäjätuki

Lisätiedot

Tre-seudun opetusinfran palveluverkko Suunnitteluohje palveluun liittymiseksi

Tre-seudun opetusinfran palveluverkko Suunnitteluohje palveluun liittymiseksi Tre-seudun opetusinfran palveluverkko Suunnitteluohje palveluun liittymiseksi Sisällysluettelo 1 Johdanto 2 2 Lähtökohta ja tarvittavat tiedot 2 3 Suunnittelutyöt 3 3.1 Kartoitus ja työsuunnittelu 3 3.2

Lisätiedot

Netplaza. paremman palvelun puolesta! Asiakaspalvelu palvelee. Sinä keskityt omaan työhösi. Jos jokin ei suju niin kuin oletit

Netplaza. paremman palvelun puolesta! Asiakaspalvelu palvelee. Sinä keskityt omaan työhösi. Jos jokin ei suju niin kuin oletit Netplaza paremman palvelun puolesta! Asiakaspalvelu palvelee Me vastaamme kaikkeen, mikä sinua askarruttaa. Me kerromme, millainen Netplazan liittymä haluamaasi osoitteeseen voidaan toimittaa. Me otamme

Lisätiedot

Loikkaa turvallisesti pilveen

Loikkaa turvallisesti pilveen Loikkaa turvallisesti pilveen Microsoft Azure tuo pk-yrityksille säästöjä ja työskentelyn helppoutta. Luotettava ja turvallinen pilvipalvelu skaalautuu kaikenlaisiin ja -kokoisiin tarpeisiin. Pilvipalveluilla

Lisätiedot

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista

Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) Elisa Yrityskaista 4.4.2013 Yritysasiakkaat versio 2.1. Elisa Yrityskaista Elisa Oyj Palvelukuvaus 1 (5) -palvelu liittää yrityksen yhden toimipisteen Internetiin. sisältää reitittimen ja Internet-yhteyden sekä näiden ylläpidon ja huoltopalvelut. Palvelu tarjoaa kiinteän kaksisuuntaisen

Lisätiedot

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS.

Palvelukuvaus LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS. Palvelukuvaus 1 LOUNEA VERKKOTURVA PALVELUKUVAUS 2 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 3 1.1 Verkkoturvapalvelu... 3 1.1.1 Verkkoturvapalvelun edut... 3 1.2 Palvelun perusominaisuudet... 3 1.2.1 Suodatettava

Lisätiedot

TIETOTEKNIIKKAVALMIS TOIMISTO

TIETOTEKNIIKKAVALMIS TOIMISTO Ready for Business + Tarjoamme valmiiksi valikoituja vaihtoehtoja toimiston työkaluiksi ja moderneiksi yhteydenpitovälineiksi + Olemme valinneet parhaiden kumppaneiden palvelut korkealla palvelutasolla

Lisätiedot

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009

Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 Terveydenhuollon Atk-päivät 2009 26. 27.5.2009, Jyväskylä Mika Kolhinoja Teknologiakonsultti Citrix CCA, Citrix CCEA, Citrix CCSP, Microsoft MCP, Microsoft MCSA, Microsoft MCSE, Microsoft MCTS, Microsoft

Lisätiedot

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland

Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu. Ville Mannonen / DataCenter Finland Ulkoistustoimittajan valvontapalvelu Ville Mannonen / DataCenter Finland Datacenter Finland Oy Vuonna 2003 perustettu konesalipalveluita tuottava yritys Tarjoaa asiakkaileen korkean käytettävyyden konesalipalveluita

Lisätiedot

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti

100KUITU 100/100Mbit/s. 1000KUITU 1000/1000Mbit/s. 40 /kk. 60 /kk TILAUSSOPIMUS 1/4. Henkilötunnus. Sähköposti TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Toimitusosoite (jos sama ei tarvitse täyttää) Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan

Lisätiedot

LapIT mukana maakuntavalmistelussa. Antti Mathlin

LapIT mukana maakuntavalmistelussa. Antti Mathlin LapIT mukana maakuntavalmistelussa Antti Mathlin Maakunnan ICT-palvelut Arvioidut tunnusluvut 2021 Työntekijöitä 8500 Palvelimia 700 Työasemia 5700 Tietojärjestelmiä 700 Puhelimia 4500 Toimipisteitä 250-300

Lisätiedot

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013

Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) EDUPOLI ICTPro1 29.10.2013 Virtualisointi Pertti Pennanen DOKUMENTTI 1 (5) SISÄLLYSLUETTELO Virtualisointi... 2 Virtualisointiohjelmia... 2 Virtualisointitapoja... 2 Verkkovirtualisointi... 2 Pertti Pennanen DOKUMENTTI 2 (5) Virtualisointi

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtorin asiakaspäivä 30.10.2014 Palvelupäällikkö Timo Karppanen Käsiteltävät asiat Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelut Valtion jaettu tuotantoympäristö

Lisätiedot

Tietoliikennepalvelut Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu 12083-2014 Hankintapäätöksen liite 1 27.3.2015 Osakokonaisuus 1: Internet -kapasiteetti Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden

Lisätiedot

Harjoitustyö Case - HelpDesk

Harjoitustyö Case - HelpDesk Harjoitustyö Case - HelpDesk Harjoitustyön Case: HelpDesk -sovellus Tietotekniikkatoimittaja AB ja asiakas X ovat viime vuonna sopineet mikrotukiyksikön ulkoistamisesta X:ltä AB:n liikkeenjohdon vastuulle.

Lisätiedot

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta).

Otan valokuidun käyttööni heti, kun valokuitu on asennettu tai päivämäärästä (viimeistään 18 kk sisällä asennuksesta). TILAUSSOPIMUS 1/4 Nimi Osoite Postinumero ja Postitoimipaikka Henkilötunnus Puhelinnumero Sähköposti Asuntoni kuuluu seuraavan yhtiön (kunnan) alueella: Limingan Kuitu Oy Tyrnävän Kuitu Oy Lumijoen Kuitu

Lisätiedot

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE

WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE WLAN-PALVELU LUOTETTAVASTI KÄYTTÖÖNNE LANGATON LÄHIVERKKO, HELPOMMIN AVAIMET KÄTEEN TOIMITUKSENA Seurakunnat voivat tilata langattoman lähiverkon eli WLAN-palvelun (Wireless Local Area Network) käyttöönsä

Lisätiedot

Backup Exec 3600 Appliance

Backup Exec 3600 Appliance Backup Exec 3600 Appliance Markku A Suistola Principal Presales Consultant Parempaa varmistusta kaikille! Ohjelmisto Appliance Pilvi Virtuaalisen ja fyysisen ympäristön suojaus 2 Perinteinen ratkaisu usein

Lisätiedot

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi.

Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. Onko sinun yritykselläsi jo tietotekniikka Palveluksessa? vtoasp -palvelun avulla siirrät tietojärjestelmäsi haasteet ammattilaisten hoidettaviksi. vtoasp -palvelu 1) Huolehtii yrityksesi tietojärjestelmän

Lisätiedot

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä

Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Sivu 1/5 Kustannuslaskelma taloyhtiön kiinteistä Internet-yhteyksistä Laskelma HomePNA-tekniikkaa hyödyntävästä kiinteästä laajakaistaisesta internet-ratkaisusta taloyhtiöille. Ympäristönä voi olla erityyppiset

Lisätiedot

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018

ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö Markkinatutkimus joulukuu 2018 ACCOUNTOR ICT Digitaalinen työympäristö 2019 Markkinatutkimus joulukuu 2018 Tausta: Accountor ICT teki markkinatutkimuksen yhteistyössä Micromedian kanssa joulukuussa 2018. Tutkimuksella haluttiin selvittää

Lisätiedot

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010)

WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO ADSL -LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 24.8.2010) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN PALVELUKUVAUS KULUTTAJA-ASIAKKAILLE (alkaen 19.5.2010) 2 (3) WELHO-LAAJAKAISTAPALVELUIDEN

Lisätiedot

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla-

Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset sla- Kieku-tietojärjestelmä Työasemavaatimukset -sla- Kieku-tietojärjestelmä 2 (7) Asiakirjan muutoshistoria Versio päiväys tekijä tarkastaja hyväksyjä Muutos 1.0 -sla- Viety dokumentti Palkeiden pohjaan ja

Lisätiedot

Tietopyyntö / Markkinakartoitus

Tietopyyntö / Markkinakartoitus Apotti-hanke Tietopyyntö / Markkinakartoitus 5.3.2015 Sisältö 1 Johdanto... 3 2 Mahdollisen hankinnan kohde... 4 3 Mahdolliseen hankintaan liittyvät muut tarpeet... 8 1 Johdanto Apotti-hankkeen tarkoituksena

Lisätiedot

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus

PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 1 (7) PARAVANT REITTi-VARMENNUSPALVELU Yleinen palvelukuvaus 18.04.2005 2 (7) Sisällysluettelo 1 REITTi -varmmennuspalvelun palvelukuvaus... 3 1.1 REITTi -varmennuspalvelu... 3 2 Tekninen toteutus... 4

Lisätiedot

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa!

Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Hyödynnä DPS- ja SA-setelit Azure hybridipilvi-palveluiden suunnittelussa ja testauksessa! Onregon DPS-työpajat ovat Microsoft Enterprise Agreement asiakkaille sopivia työpajoja, joiden maksamiseen voi

Lisätiedot

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet (OPH ) Tutkinnon osa

Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet (OPH ) Tutkinnon osa Tieto- ja tietoliikennetekniikan ammattitutkinnon perusteet 1.1.2018 (OPH-2653-2017) Tutkinnon osa Lyhyt kuvaus Tilauskoodi 1. Tietokonejärjestelmät (30 osp) tietokonejärjestelmän sekä laitteistojen asennukset.

Lisätiedot

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland

Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa. Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Rajattomat tietoverkot ja niiden rooli pilvipalveluissa Jukka Nurmi Teknologiajohtaja Cisco Finland Verkon avulla voidaan kehittää monia toimintoja Kauppa Urheilu / Viihde Käyttäjä Energiankulutus Koulutus

Lisätiedot

IPv6 käyttöönoton mahdollistajat operaattorin näkemys

IPv6 käyttöönoton mahdollistajat operaattorin näkemys IPv6 käyttöönoton mahdollistajat operaattorin näkemys Jyrki Soini TeliaSonera 1 IPv6 toimi nyt IPv4 osoitteet loppumassa hyvää vauhtia keskusvarasto (IANA) jakoi viimeiset osoitelohkot 3.2.2011 RIPE arvioi

Lisätiedot

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT...

1 YLEISKUVAUS Palvelun rajoitukset Valvonta Ylläpito Edellytykset PALVELUKOMPONENTIT... PALVELUKUVAUS 1 Sisällysluettelo 1 YLEISKUVAUS... 2 1.1 Palvelun rajoitukset... 2 1.2 Valvonta... 2 1.3 Ylläpito... 2 1.4 Edellytykset... 2 2 PALVELUKOMPONENTIT... 3 2.1 Liitäntä... 3 2.2 Nopeusluokat...

Lisätiedot

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto

Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Televerkko-operaattoripalveluiden hinnasto Voimassa 1.1.2015 alkaen toistaiseksi Pietarsaaren Seudun Puhelin Oy (PSP) tarjoaa voimassa olevan lainsäädännön ja määräysten mukaisesti toisille teleoperaattoreille

Lisätiedot

Mitä pilvestä kannattaa ostaa tänään entä tulevaisuudessa? Microsoft Office 365

Mitä pilvestä kannattaa ostaa tänään entä tulevaisuudessa? Microsoft Office 365 Mitä pilvestä kannattaa ostaa tänään entä tulevaisuudessa? Microsoft Office 365 Santtu Salminen, teknologiakonsultti 24.2.2012 Mitä ovat pilvipalvelut? Pilven määritelmät (1/2) Palvelupohjainen Tarkoin

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1

Tekniset vaatimukset Tikon 6.4.1 Marraskuu 2014 1 (22) Tekniset vaatimukset Marraskuu 2014 2 (22) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja.

Tarjotusta tallennusjärjestelmästä pitää olla mahdollista siirtää kapasiteettia hybrid cloud -ympäristöön ilman erillisiä lisähankintoja. Tallennus-, palvelin- ja varmistusjärjestelmähankinta 1 (5) KYSYMYKSET, VASTAUKSET JA TARJOUSPYYNNÖN TARKENNUKSET (Huom! Sisältää olennaisia tarjouspyynnön muutoksia ja tarkennuksia. Huomioikaa erityisesti

Lisätiedot

TÄYDEN PALVELUN TIETOTEKNIIKKAA

TÄYDEN PALVELUN TIETOTEKNIIKKAA KY-verkko - pilottiasiakkaan näkökulmasta: KY-verkko, lyhyt historia LapIT, esittely yrityksestä ja asiakasympäristöstä LapIT rooli KY-verkon suunnittelussa ja pilotoinnissa KY-verkko, tavoitteet ja hyödyt

Lisätiedot

Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä

Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä Istekki Keski-Suomen ICT-ryhmä 16.5.2017 Erva-alueet 2017 Tilanne kevät 2017 - Maakunnissa pääosin sekava ICMT-ympäristö (pl. P-K, E-S, E-K, Kainuu) - Valmistelu ollut vaisua rahoituksen puutteen vuoksi

Lisätiedot

SMART BUSINESS ARCHITECTURE

SMART BUSINESS ARCHITECTURE SMART BUSINESS ARCHITECTURE RAJATTOMAN VERKON ALUSTA Mihail Papazoglou, järjestelmäasiantuntija Agenda Markkinatrendit Miksi Smart Business Architecture? LAN Security Yhteenveto 2010 Cisco Systems, Inc.

Lisätiedot

Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet. Petri Pekkala, Tuomas Otala

Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet. Petri Pekkala, Tuomas Otala Digitaalisen kehittämisen kärkihankkeet Petri Pekkala, Tuomas Otala 29.8.2018 ICT-valmisteluun liittyviä taustatietoja Päijät-Hämeen maakuntavalmistelun ICTmuutoskustannusarvio 18M Eur Projektitoimistoon

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön infrastruktuuri

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön infrastruktuuri Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön infrastruktuuri Versio Päiväys Tekijä Muutoksen kuvaus 1.0 6.3.2014 Tietohallintopäällikkö Sauli Kleemola 1.1 1.10.2014 Tietohallintopäällikkö Sauli Kleemola Muutettu

Lisätiedot

Siirtyminen IPv6 yhteyskäytäntöön

Siirtyminen IPv6 yhteyskäytäntöön Siirtyminen yhteyskäytäntöön SimuNet loppuseminaari 7.12.2011 Vesa Kankare 7.12.2011 1 Agenda Taustaa Miksi Muutoksen vaikutukset verkoille operaattori ja yritysnäkökulma SimuNet 7.12.2011 2 IPv4 IPv4

Lisätiedot

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014

v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 v4.0 Palvelukuvaus 1.11.2014 - 2-5 Internetsivustopaketti nettihelmi nettihelmi on Avaimet käteen Internetsivusto ratkaisu. Palvelu sisältää laadukkaan graafisen ulkoasun nettihelmi perussivupohjaan ja

Lisätiedot

Sulava. Markku Suominen. markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2. Käyttöönotto Käyttö

Sulava. Markku Suominen. markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2. Käyttöönotto Käyttö Sulava Visio Määrittely Kilpailutus Valvonta Markku Suominen Käyttöönotto Käyttö markku.suominen@sulava.com Puhelin: 040 743 2381. www.sulava.com www.facebook.com/sulavaoy 2 Convergence 2013 tapahtuman

Lisätiedot

Ohjelma (09.00 11.30)

Ohjelma (09.00 11.30) 28.5.2008 1 Ohjelma (09.00 11.30) Tilaisuuden avaus Jukka Lehtinen, Toimitussihteeri, it-viikko TDC Zoo uuden ajan mobiiliratkaisu business-viidakkoon Pasi Mäki, Johtaja, TDC yritysmyynti Business Benefits

Lisätiedot

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa?

Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Valtion konesali- ja kapasiteettipalvelu mistä on kyse Valtorin ja Tiedon välisessä palvelusopimuksessa? Hankintajohtaja Mikko Vuorikoski, Valtori mikko.vuorikoski[at]valtori.fi Kyse ei ole vain palvelinkapasiteetista

Lisätiedot

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1

Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Toukokuu 2012 1 (14) Tikon Ostolaskujenkäsittely versio 6.1.2 SP1 Asennusohje Toukokuu 2012 2 (14) Sisällysluettelo 1. Vaatimukset palvelimelle... 3 1.1..NET Framework 4.0... 3 1.2. Palvelimen Internet

Lisätiedot

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto

Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa. Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Virtualisointi Kankaanpään kaupungissa Tietohallintopäällikkö Jukka Ehto Esityksen kulku Esittely ja taustaa Virtualisoinnin vaiheet ja käyttöhuomiot Laitteistot ja yhteenveto Kankaanpää: 12 136 asukasta

Lisätiedot

Lounea Toimisto 365 Palvelukuvaus

Lounea Toimisto 365 Palvelukuvaus Lounea Palvelukuvaus 6.2.2018 PALVELUKUVAUS SISÄLLYSLUETTELO 1 Palvelun yleiskuvaus... 1 1.1 Yleiset ominaisuudet... 1 2 Palvelun sisältö... 2 2.1 Sähköposti ja kalenterit... 2 2.2 Skype for Business,

Lisätiedot

Forrester: tietohallinnon prioriteetit

Forrester: tietohallinnon prioriteetit Forrester: tietohallinnon prioriteetit Kustannusten hallinta Tuottavuuden kasvattaminen Turvallisuuden parantaminen Forrester: tietohallinnon prioriteetit Liiketoiminnan tärkeimmät tehtävät Kustannusten

Lisätiedot

Tekniset vaatimukset Tikon 6.5.0

Tekniset vaatimukset Tikon 6.5.0 Toukokuu 2015 1 (23) Tekniset vaatimukset Toukokuu 2015 2 (23) 1 Ohjelmapalvelin... 6 1.1 Ohjelmat... 6 1.1.1 Tuetut käyttöjärjestelmät... 6 1.1.2 Muut tarvittavat ohjelmat... 6 1.2 Palvelin (Suositus

Lisätiedot

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5)

Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu. Palvelukuvaus 1 (5) Storage IT Automaattinen Tiedonvarmennuspalvelu Palvelukuvaus 1 (5) 1. Palvelun yleiskuvaus Storage IT automaattinen tiedonvarmennuspalvelu on Storage IT Oy:n asiakkailleen tarjoama palvelu, joka mahdollistaa

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP

Käyttöjärjestelmät. 1pJÄKÄ1 KÄYTTÖJÄRJESTELMÄN HALLINTA, 12 OSP TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKKA OSAAMISTARJOTIN 8.1. 31.7.2019 27.12.2018 1 Sisällys Käyttöjärjestelmät 1pJÄKÄ1... 2 käyttöjärjestelmän hallinta, 12 osp... 2 Atk-hankinnat 1pJÄKÄ3... 3 atk-hankintaprosessi,

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Elisa Toimisto 365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Elisa Toimisto 365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland

Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta. Pekka Töytäri TeliaSonera Finland Älykäs verkottuminen ja käyttäjänhallinta Pekka Töytäri TeliaSonera Finland 1 Älykäs verkottuminen Tekniikka, organisaatio ja prosessit muodostavat yhtenäisesti toimivan palvelualustan Älykäs toiminnallisuus

Lisätiedot

Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri

Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri Aalto-yliopiston verkkopalveluiden arkkitehtuuri Diplomityöseminaari 1.6.2010 Tommi Saranpää Valvoja: Professori Heikki Hämmäinen Ohjaaja: DI Petri Makkonen IT-palvelukeskus Sisältö Tausta Tutkimus Palvelut

Lisätiedot

Mitä fuusio tarkoittaa nykyisille palveluille? Tiina Hirvi, Piia Luomahaara ja Olli Toivonen

Mitä fuusio tarkoittaa nykyisille palveluille? Tiina Hirvi, Piia Luomahaara ja Olli Toivonen Mitä fuusio tarkoittaa nykyisille palveluille? Tiina Hirvi, Piia Luomahaara ja Olli Toivonen Palveluintegraattori Yhdistää asiantuntijat, palvelut ja asiakkaat Lisäarvon tuottaja Asiakkaat Yhden toimijan

Lisätiedot

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto

Anvia Oyj. Alueverkon Ethernet Hinnasto Teleoperaattorihinnasto Anvia Oyj Alueverkon Ethernet Hinnasto Voimassa alkaen toistaiseksi 2(5) Alueverkon Ethernet -liittymän kytkentä- ja kk-maksut Tuotenro Alueverkon Ethernet -liittymä 21288 1M/1M

Lisätiedot

Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite

Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite Prepaid vai On-demand? Cloud 9 hintaliite Yhdessä tai erikseen Cloud 9 mahdollistaa että asiakkaat voivat yhdistää saumattomasti Prepaid ja On-demand resursseja. Asiakkaat voivat ottaa peruskuorman edullisena

Lisätiedot

Identiteetin merkitys seuraavan sukupolven tietoturva-arkkitehtuurissa. Janne Tägtström Security Systems Engineer

Identiteetin merkitys seuraavan sukupolven tietoturva-arkkitehtuurissa. Janne Tägtström Security Systems Engineer Identiteetin merkitys seuraavan sukupolven tietoturva-arkkitehtuurissa Janne Tägtström Security Systems Engineer Agenda Organisaatioiden IT-haasteet (tietoturva)valmiudet vastata haasteisiin Käytännön

Lisätiedot

Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille Windows Small Business Server 2003 R2 Microsoftin palvelinohjelmisto pienille ja keskisuurille organisaatioille

Lisätiedot

LIITE 1, Sivu 1/5. Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. LIITE 1

LIITE 1, Sivu 1/5. Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. LIITE 1 IITE 1, Sivu 1/5 Tarjouspyyntö Jämsän seudun tietoliikenneverkosta. IITE 1 aadullisesti pisteytettävät kohdat on merkitty sinisellä tekstillä sekä merkitty B-sarakkeeseen merkinnällä '' ja vähimmäisvaatimukset

Lisätiedot

Verkottunut suunnittelu

Verkottunut suunnittelu Rintekno Oy / JMM / 10.1.2002 Verkottunut suunnittelu DOKUMENTTI- POHJAINEN Tarkastus ja hyväksyntä Automaattinen dokumenttien luonti MALLIPOHJAINEN 2D:SSÄ JA 3D:SSÄ Tarkastus ja hyväksyntä Virtuaaliset

Lisätiedot

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux

Jouko Nielsen. Ubuntu Linux Jouko Nielsen Ubuntu Linux 19.4.2017 SISÄLLYS 1 UBUNTU... 3 2 LUETTELO VERSIOISTA... 4 3 OMINAISUUDET... 4 4 ASENNUS... 5 5 UBUNTU SERVER... 9 LÄHTEET... 10 3 1 UBUNTU Ubuntu on debian pohjainen Linux

Lisätiedot

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä?

Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Se edullisempi tietokanta Miten voin selvittää säästömahdollisuuteni ja pääsen hyötymään niistä? Rasmus Johansson rasmus.johansson@microsoft.com Ratkaisumyyntipäällikkö (Sovellusalusta) Microsoft Oy Miten

Lisätiedot

Nomis HelpDesk -ohjelmisto on työnohjausjärjestelmä Tukipalvelun liittymä Tapahtumien hallinta ja seuranta Omaisuuden hallinta Raportointi ja

Nomis HelpDesk -ohjelmisto on työnohjausjärjestelmä Tukipalvelun liittymä Tapahtumien hallinta ja seuranta Omaisuuden hallinta Raportointi ja sisällysluettelo 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Yleisesittely Hyödyt Palvelupyyntöjen käsittelykustannukset Kustannussäästöt Työnohjaus Ominaisuudet Nomis HelpDesk ja ITIL Tukipalvelun liittymä

Lisätiedot

RaKi käyttöönottoprojektin konsultointi Helsingin kaupunki

RaKi käyttöönottoprojektin konsultointi Helsingin kaupunki RaKi käyttöönottoprojektin konsultointi Helsingin kaupunki TARJOUS 73027 8.12.2014 Helsingin kaupungin Tietokeskus tilasto ja tietopalvelupäällikkö Ari Jaakola ari.jaakola@hel.fi RAKI KÄYTTÖÖNOTON KONSULTOINTI

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan seurakuntien IT-aluekeskus. tiedottaa: tiedottaa:

Keski-Pohjanmaan seurakuntien IT-aluekeskus. tiedottaa: tiedottaa: 31.5.2011 Keski-Pohjanmaan seurakuntien IT-aluekeskus Aluekeskuksen yleistilanne Seurakuntien siirtäminen aluekeskuksen hallintaan on jatkunut koko alkuvuoden ja siirrettävänä on vielä 3 seurakuntaa. Loput

Lisätiedot

Miksi ABLOY CLIQ etähallintajärjestelmä?

Miksi ABLOY CLIQ etähallintajärjestelmä? ABLOY CLIQ avainten ohjelmoitava etähallintajärjestelmä 11.02.10 1 An ASSAABLOY Group brand Miksi ABLOY CLIQ etähallintajärjestelmä? Mahdollistaa avainten hallinnan maantieteellisesti laajoissa tai suurissa

Lisätiedot

PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite

PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite PREPAID VAI ON-DEMAND? Cloud 9 hintaliite PREPAID JA ON-DEMAND YHDESSÄ TAI ERIKSEEN Cloud 9 mahdollistaa että asiakkaat voivat yhdistää saumattomasti Prepaid ja On-Demand resursseja. Asiakkaat voivat ottaa

Lisätiedot

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä

Osoitteena O365. Toimisto ja yhteydet pilvestä Osoitteena O365 Toimisto ja yhteydet pilvestä Mitä sisältää O365 Tutut toimistotyökalut käytössäsi missä vain Uusimmat versiot aina mukanasi Ei kiinteitä kustannuksia Korkea käytettävyysaste Ei päivityksistä

Lisätiedot

Muutoksesta tavoitteisiin

Muutoksesta tavoitteisiin Tieto- ja asiakirjahallinnon palvelut Uusi kunta Luonnos 1.4.2014 1 Muutoksesta tavoitteisiin Kuntamuutoksen toiminnallisten muutosten tunnistaminen ja kuvaaminen: muutostarpeiden asettamat haasteet tieto-

Lisätiedot

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti

-Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta. Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Pilvi vai oma? -Yhdistetty viestintä osana uutta tehokkuutta Petri Palmén Järjestelmäarkkitehti Agenda Yhdistetty viestintä Palveluiden tuottaminen Palvelua pilvestä? BPOS tänään Online-palvelut tulevaisuudessa

Lisätiedot

TIETOKONEET JA VERKOT. 15.5.2013 v.1.4

TIETOKONEET JA VERKOT. 15.5.2013 v.1.4 Asiakkaanne Paten Bitti Oy on nopeasti kasvava suomalainen ohjelmistotalo, joka on laajentanut toimintaansa erityisesti kotimaassaan ja tällä kertaa Joensuuhun. Paten Bitti tuottaa sovelluksia pääasiallisesti

Lisätiedot

Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu

Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu Hosted.fi Virtuaalikokouspalvelu PALVELUN ASENNUS JA KÄYTTÖÖNOTTO Anvia Hosting Oy Urho Kekkosen katu 4-6 A 00100 Helsinki Puhelin 0207 7682 00 Fax 0207 7682 01 Y-tunnus 1666661-6 Kotipaikka: Helsinki

Lisätiedot

1 VUOKRATTAVAT TUOTTEET... 2 2 TOIMITUSAIKA... 2 3 PALVELUKUVAUKSET... 3. 3.1 Analoginen 2- johdinyhteys, tavanomainen laatu (O)...

1 VUOKRATTAVAT TUOTTEET... 2 2 TOIMITUSAIKA... 2 3 PALVELUKUVAUKSET... 3. 3.1 Analoginen 2- johdinyhteys, tavanomainen laatu (O)... Palvelukuvaus 1 Sisällysluettelo 1 VUOKRATTAVAT TUOTTEET... 2 2 TOIMITUSAIKA... 2 3 PALVELUKUVAUKSET... 3 3.1 Analoginen 2- johdinyhteys, tavanomainen laatu (O)... 3 3.2 Analoginen 2-johdinyhteys, erikoislaatu

Lisätiedot

asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään

asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään asapflow - Yksinkertaistetut työprosessit saumattomalla yhteydellä SharePointiin ja SAP-järjestelmään 2 asapflow Saumaton yhteys SharePointista SAP-järjestelmään asapflow on ADSOTECHin kehittämä sovellusperhe,

Lisätiedot

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO

TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO TW- EAV510 JA TW- LTE REITITIN: WDS- VERKKO Oletus konfiguroinnissa on, että laitteet ovat tehdasasetuksilla WDS- verkko luodaan 2.4G tukiasemien välillä Laite 1 (TW- EAV510 tai TW- EAV510 AC): - Tähän

Lisätiedot

IT-palvelusopimus 2018

IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 IT-palvelusopimus 2018 1 / 6 1. Sopijapuolia koskevat tiedot ja yhteyshenkilöt Toimittaja Toimittajan nimi: Plus Verkot Oy Y-tunnus: 1014171-2 Alv.rek Toimittajan osoite: Kotkankallionkatu

Lisätiedot

Yleinen ohjeistus Windows tehtävään

Yleinen ohjeistus Windows tehtävään Yleinen ohjeistus tehtävään Yleiset ohjeet: Jollei muuten ohjeisteta, käytä aina salasanana Qwerty7 Tämä salasana on myös käyttäjän salasana valmiiksi asennetuissa palvelimissa, ellei muuta mainita. Palvelimien

Lisätiedot

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017

Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Julkishallinnon tietoturvatoimittaja 2013-2017 Decens - Sujuvaa yhteistyötä Decens on ICT palvelutoimittaja Perustettu vuonna 2008 Päätoimipaikka on Tampere Yrityksessä työskentelee n. 70 henkilöä Toimipisteet:

Lisätiedot

Enfo Oyj. Virtualisointi. Case: Eduskunta. Juha-Pekka Leskinen, EDUSKUNTA - Tietohallintotoimisto Markus Sjöman, Enfo Oyj - Zourcing

Enfo Oyj. Virtualisointi. Case: Eduskunta. Juha-Pekka Leskinen, EDUSKUNTA - Tietohallintotoimisto Markus Sjöman, Enfo Oyj - Zourcing Enfo Oyj Virtualisointi Case: Eduskunta Juha-Pekka Leskinen, EDUSKUNTA - Tietohallintotoimisto Markus Sjöman, Enfo Oyj - Zourcing Eduskunnan näkökulma asiaan Tietotekniikka eduskunnassa Tunnuslukuja projektista

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688

Käyttöoppaasi. F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY http://fi.yourpdfguides.com/dref/2859688 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle F-SECURE PSB E-MAIL AND SERVER SECURITY. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot,

Lisätiedot

Osallistumispyyntö ICT-palveluiden reunaverkon palomuuriratkaisua koskevaan tarjouskilpailuun 1/8

Osallistumispyyntö ICT-palveluiden reunaverkon palomuuriratkaisua koskevaan tarjouskilpailuun 1/8 Osallistumispyyntö ICT-palveluiden reunaverkon palomuuriratkaisua koskevaan tarjouskilpailuun 1/8 OSALLISTUMISPYYNTÖ 2/8 Sisältö 1 Yleistä... 3 2 Hankinnan kohde... 3 2.1 Nykytila... 3 2.2 Uuden ratkaisun

Lisätiedot

Tehokasta palkanlaskentaa

Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat Tehokasta palkanlaskentaa Mepco Palkat on moderni ja tehokas palkanlaskentajärjestelmä, joka vastaa erilaisten organisaatioiden tarpeisiin koosta, toimialasta ja työehtosopimuksista riippumatta.

Lisätiedot

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP

Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet. Käyttöjärjestelmä: Windows XP Taloyhtiön laajakaistan käyttöohje, Tekniikka: Ethernet Käyttöjärjestelmä: Windows XP Espoon Taloyhtiöverkot Oy, 2010 Tervetuloa Espoon Taloyhtiöverkkojen laajakaistan käyttäjäksi! Tässä ohjeessa opastetaan,

Lisätiedot