Yhteistyösopimus Siltaamalla työelämään (ESR)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Yhteistyösopimus Siltaamalla työelämään (ESR)"

Transkriptio

1 1 Yhteistyösopimus Siltaamalla työelämään (ESR) 1. Sopimuksen osapuolet Päätoteuttaja ja hallinnoija: (1) Nimi: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus: osoite: Bulevardi HELSINKI yhteyshenkilö: Elisa Mäkinen puh. nro: s-posti: Osatoteuttajat: (2) Nimi: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus: osoite: Sturenkatu HELSINKI yhteyshenkilö: Jari Helminen puh. nro: s-posti: jari.helminen@diak.fi (3) Nimi: Helsingin kaupunki Y-tunnus: osoite: Pohjois Esplanaadi HELSINKI yhteyshenkilö: Miki Mielonen ( alkaen Antti Sarpo) puh. nro: s-posti: miki.mielonen@hel.fi (4) Nimi: Espoon kaupunki Y-tunnus: osoite: Siltakatu ESPOO yhteyshenkilö: Arja Kaikkonen puh. nro: s-posti: arja.kaikkonen@espoo.fi (5) Nimi: Helsingin seurakuntayhtymä Y-tunnus: osoite: Hiihtomäentie HELSINKI yhteyshenkilö: Markku Rautiainen puh. nro: (6) Nimi: Invalidiliiton asumispalvelut Oy, Validia Y-tunnus: osoite: Mannerheimintie HELSINKI yhteyshenkilö: Eija Kosunen puh.nro: (7) Nimi: Itä Helsingin lähimmäistyö Hely ry Y-tunnus:

2 2 osoite: Porttikuja 8, Helsinki yhteyshenkilö: Pirjo Lampsijärvi/ Tuula Uotila-Ahonen puh.nro: (8) Nimi: Aalto-korkeakoulusäätiö Y-tunnus: osoite: Otakaari ESPOO yhteyshenkilö: Ira Verma puh.nro: (9) Nimi: Digital Living International Oy Y-tunnus: osoite: Tekniikantie ESPOO yhteyshenkilö: Sonja Frosti puh.nro: Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on Euroopan sosiaalirahaston (ESR) osittain rahoittama projekti, joka kuvataan tarkemmin tavoitteineen ja aikatauluineen rahoitushakemuksessa. Sopimuksen kohteena olevan projektin nimi on Siltaamalla työelämään ja lyhenne Siltaamalla työelämään (jäljempänä Projekti ) Projekti alkaa ja päättyy Rahoitushakemus tai rahoituspäätös on tämän sopimuksen liitteenä 1 ja osa tätä sopimusta. Rahoituspäätökseen sisältyvät päätöksen lisäksi kustannusarvio, rahoitussuunnitelma ja hyväksytty projektisuunnitelma. Jos tämä sopimus tehdään ennen kuin on saatu rahoituspäätös, niin rahoituspäätös korvaa sopimuksen liitteenä 1 olevan rahoitushakemuksen sinä päivänä, kun rahoituspäätös annetaan. Tällä sopimuksella (jäljempänä Sopimus ) osapuolet sopivat Projektin toteuttamisesta ja siihen liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista. 3. Sopimuksen voimassaolo ja muuttaminen Tämä Sopimus syrjäyttää Projektia koskevat aiemmat neuvottelut, sitoumukset ja kirjoitukset. Sopimus astuu voimaan kaikkien osapuolten allekirjoitettua Sopimuksen. Sopimusta noudatetaan osapuolten välillä takautuvasti hankehakemuksen sähköisestä allekirjoituspäivästä lukien. Lisäykset ja muutokset tähän Sopimukseen on tehtävä kirjallisesti ja ne tulevat voimaan, kun osapuolet ovat ne toimivaltaisten edustajiensa allekirjoituksin vahvistaneet. Sopimusta ei voi siirtää kolmannelle osapuolelle ilman muiden sopijaosapuolien ja rahoittajan suostumusta. Jos rahoituspäätöksellä muutetaan olennaisesti Projektin sisältöä tai kustannusarviota, niin osapuolilla on oikeus tarkistaa tämän Sopimuksen ehtoja. Sopimuksen sisällön muuttaminen tämän kohdan perusteella tulee tehdä 2 kuukauden kuluessa rahoituspäätöksen tiedoksisaannista. Jos Projekti saa kielteisen rahoituspäätöksen, niin tämä Sopimus päättyy rahoituspäätöksen antopäivänä.

3 3 Sopimus on voimassa Projektin päättymiseen asti, lukuun ottamatta sellaisia sopimusehtoja, joiden oikeusvaikutukset on tarkoitettu ulottumaan myös Sopimuksen päättymisen jälkeen. 4. Osapuolten tehtävät 4.1 Osapuolet sitoutuvat tekemään yhteistyötä, toteuttamaan Projektin ja täyttämään tämän Sopimuksen ja rahoituspäätöksen mukaiset velvoitteensa. 4.2 Päätoteuttajan tehtävät Päätoteuttaja allekirjoittaa sähköisesti Katso-tunnisteella hankehakemuksen kaikkien hakijoiden (osatoteuttajien) puolesta. Päätoteuttaja vastaa Projektin hallinnollisista tehtävistä tämän sopimuksen ja rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti sekä hoitaa sille projektisuunnitelman mukaan kuuluvat tehtävät. Päätoteuttaja hoitaa hankkeen kokonaisseurannan, hankkeen sisäisen tiedonkulun ja vastaa yhteydenpidosta rahoittavan viranomaisen kanssa. Päätoteuttaja kokoaa osatoteuttajien täyttämien kustannuserittelyjen (eli osatoteuttajakohtaisten maksatushakemusten) pohjalta yleiset maksatushakemukset rahoittajalle. Päätoteuttajalla on oikeus hakea ja saada maksuun Projektin kustannukset osatoteuttajien puolesta. Päätoteuttaja kokoaa myös koko Projektista seurantaraportit (seurantaraportti, väliraportti, loppuraportti) osatoteuttajien toimittamien aineistojen pohjalta, ja toimittaa ne sekä muut hankkeen toteutuksen aikana toimitettavat asiakirjat rahoittajalle Päätoteuttajan muut tehtävät: Päätoteuttaja edustaa tarvittaessa kaikkia tuensaajia oikeudellisesti Projektin toteuttamista koskevissa asioissa mm. Projektia koskevissa muutoksenhakumenettelyissä ja jatkorahoituksen hakemisessa. 4.3 Osatoteuttajan tehtävät Osatoteuttaja valtuuttaa päätoteuttajan allekirjoittamaan hankehakemuksen osatoteuttajan puolesta sähköisesti Katso-tunnisteella. Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen kohdassa 16 (Allekirjoitukset) mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja toimittaa tämän Sopimuksen liitteeksi kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa. Osatoteuttaja toimittaa päätoteuttajalle maksatushakemusta varten kirjanpito-otteen rahoittajan vaatimat selvitykset luontoissuorituksista tai erikseen raportoitavista eristä tarvittavat muut asiakirjat Projektin aiheuttamista todellisista kustannuksista Kyseiset tiedot toimitetaan kuukausi ennen maksatushakemuksen jättämistä rahoittajalle. Päätoteuttaja kokoaa maksatuskauden maksatushakemuksen ja allekirjoittaa sen kaikkien osatoteuttajien puolesta. Päätoteuttaja tilittää osatoteuttajille rahoittajan hyväksymät kustannukset saatuaan maksatuspäätöksen ja sen mukaisen suorituksen. Osatoteuttajan tulee toimittaa väliraportti tilityksen yhteydessä ja viimeisen tilityksen yhteydessä loppuraportti.

4 Kunkin Osatoteuttajan muut tehtävät: (2) Osatoteuttaja: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (3) Osatoteuttaja: Helsingin kaupunki Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (4) Osatoteuttaja: Espoon kaupunki Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (5) Osatoteuttaja: Helsingin seurakuntayhtymä Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (6) Osatoteuttaja: Invalidiliiton asumispalvelut Oy, Validia Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (7) Osatoteuttaja: Itä Helsingin lähimmäistyö Hely ry Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (8) Osatoteuttaja: Aalto-korkeakoulusäätiö Tehtävät Projektissa: kuvattu ESR-hakemuksessa (9) Osatoteuttaja: Digital Living International Oy Tehtävät Projektissa: Yrityksen tehtävät on kuvattu ESR-hakemuksessa. Lisäksi Digital Living International Oy laatii henkilötietolain edellyttämän rekisteriselosteen Digital Living internetpalvelun käyttäjiä varten. Rekisterinpitäjä eli Digital Living International Oy tulee rekisteröimään käyttäjistä ainoastaan ne tiedot, jotka käyttäjä itse ilmoittaa verkkosivustoa käyttäessään. Digital Living internetpalvelun kautta annettua henkilökohtaista tietoa käytetään ainoastaan siihen tarkoitukseen, johon tieto on kerätty. Lisäksi Projektissa päivitetään tarvittaessa Digital Living internetpalvelun jo olemassa olevia käyttöehtoja siten, että ne soveltuvat palveluun rekisteröityviin ja sitä käyttäviin kuluttajaasiakkaisiin. 5. Kustannukset ja omarahoitusosuus Projektin kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). Projektin omarahoitusosuus on 25 % projektin kustannuksista. Projektin osapuolet vastaavat omarahoitusosuudesta siten, että omarahoitusosuus jaetaan osapuolten kesken suhteessa kunkin osapuolen osuuteen Projektin kokonaiskustannuksista. Päätoteuttajan - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (2) Osatoteuttaja Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka

5 5 on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (3) Osatoteuttaja Helsingin kaupunki - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (4) Osatoteuttaja Espoon kaupunki - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (5) Osatoteuttaja Helsingin seurakuntayhtymä - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (6) Osatoteuttaja Invalidiliiton asumispalvelut Oy, Validia - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (7) Osatoteuttaja Itä Helsingin lähimmäistyö Hely ry - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (8) Osatoteuttaja Aalto-korkeakoulusäätiö - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %). - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. (9) Osatoteuttaja Digital Living International Oy - kustannukset ajalle ovat yhteensä enintään euroa (sis. flat rate 17 %).

6 6 - Omarahoitusosuus on 25 % Projektin kustannuksista, joka muodostuu euron rahoitusosuudesta sekä 0 euron luontoissuorituksesta/erikseen raportoitavista eristä, jotka on rahoituspäätöksessä määritelty ja hyväksytty. - Rahoitus kolmansilta tahoilta on 0 euroa. Kukin osapuoli huolehtii ja vastaa itse sellaisista kustannuksista, joita rahoittaja ei katso tukikelpoisiksi. Kukin osapuoli pitää erillistä kirjanpitoa, johon se kirjaa Projektiin kuuluvat kustannukset ja tulot. Kustannusten tulee olla tukikelpoisia rakennerahastoja koskevien säännösten ja rahoituspäätöksen mukaisesti. Kukin osapuoli vastaa itse siitä, että kyseiselle osapuolelle rahoitusta myöntävät ulkopuoliset tahot tekevät Projektiin osallistumisesta tarpeelliset päätökset ja osallistuvat rahoitukseen ja että tämä rahoitus toteutuu projektisuunnitelman mukaisesti. Jos tässä sopimuksessa mainittu rahoitus kolmannelta taholta ei toteudu projektisuunnitelman mukaisesti, niin asiasta on ilmoitettava mahdollisimman pian päätoteuttajalle. Kukin osapuoli vastaa itse rahoituksen maksamisen ehtojen noudattamisesta ja niiden täyttämisestä aiheutuneista virheistä ja laiminlyönneistä. Mahdollisessa rahoittajan suorittamassa maksetun rahoituksen takaisinperintätilanteessa osapuolet huolehtivat omien kustannusten osalta takaisin perittävän rahoituksen maksamisesta. Mikäli osapuoli ei pysty maksamaan takaisinperittäviä kustannuksiaan ja toinen osapuoli joutuu ne maksamaan, on maksaneella sopijaosapuolella takaisinsaantioikeus maksettuun määrään. Jos takaisinsaanti ei onnistu alkuperäiseltä maksuvelvolliselta, niin maksaneella osapuolella on takaisinsaantioikeus maksettuun määrään muilta osapuolilta pääluvun mukaisessa suhteessa. Takaisinsaannin katsotaan epäonnistuneen, mikäli asiassa on annettu lainvoimainen päätös. 6. Raportointi ja viranomaisen tarkastusoikeus Osapuolet sitoutuvat toimittamaan kaikki rahoittajan edellyttämät ja Projektin puitteissa vaadittavat yhteenvedot ja raportit rahoittajalle rahoituspäätöksen mukaisesti. Osapuoli seuraa rahoituksen toteutumista ja raportoi siitä päätoteuttajalle, joka raportoi rahoittajalle rahoituspäätöksen mukaisesti. Myös mahdolliset muut tulot ja rahoitus projektille on ilmoitettava. Ellei rahoituspäätöksessä toisin määrätä osatoteuttajat toimittavat vuosittain päätoteuttajalle seurantatiedot raportointia varten seuraavan aikataulun mukaisesti: tammikuu kesäkuun seurantatiedot 15.8 mennessä heinäkuu joulukuun seurantatiedot mennessä Euroopan komissiolla ja tilintarkastustuomioistuimella, valtiontalouden tarkastusvirastolla, hallinto-, todentamis- ja tarkastusviranomaisella sekä ministeriöllä hallinnonalallaan tai niiden valtuuttamalla tarkastajalla on oikeus valvoa Projektin toteuttamista ja tarkastaa tuensaajan sekä Projektin toteutukseen osallistuneiden sopimuskumppanien tilinpitoa. Osapuoli vastaa siitä, että sen Projektin toteuttamisessa käyttämät alihankkijat sitoutuvat rahoituspäätöksen mukaiseen viranomaisten valvonta- ja tarkastusoikeuteen. 7. Julkiset hankinnat Osapuolet huolehtivat hankintojen kilpailuttamisesta ja hankinta-asiakirjojen säilyttämisestä rahoituspäätöksen mukaisesti.

7 7 8. Projektin ohjausryhmä Projektille asetetaan ohjausryhmä, johon kullakin osapuolella on oikeus nimetä oma edustajansa. Projektin osapuolten edustajien lisäksi ohjausryhmässä toimii rahoittajaviranomaisen edustaja sekä mahdollisesti muita osapuolten kutsumia asiantuntijoita. Ohjausryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan, joka vastaa kokouspöytäkirjojen pitämisestä rahoituspäätöksen mukaisesti. Osapuolilla, rahoittajalla ja asiantuntijajäsenen organisaatiolla on oikeus korvata edustajansa ohjausryhmässä sopivaksi katsomallaan henkilöllä. Edustajan vaihdoksesta on ilmoitettava muille ohjausryhmän jäsenille. Ohjausryhmän tehtävänä on erityisesti valvoa ja ohjata Projektin toteuttamista Sopimuksen rajaamissa puitteissa. Tätä varten ohjausryhmä: i) täsmentää Projektille asetetut tavoitteet ja hyväksyy Projektia koskevat suunnitelmat, ii) käsittelee projektisuunnitelman tarkistukset, muutokset ja jatkorahoituksen hakemisen sekä esittelee ne osapuolten hyväksyttäväksi, jotta Päätoteuttaja voi tarvittaessa esittää ne rahoituspäätöksen mukaisesti rahoittajalle, iii) valvoo Projektin edistymistä ja käsittelee väli- ja loppuraportit v) arvioi Projektin tuloksia, toimintaa ja vaikuttavuutta vi) käsittelee osapuolen irtisanomisen tai vaihtamisen vaatiman muutosesityksen rahoittajalle vii) toteaa Projektin loppuun suoritetuksi, viii) käsittelee muut Projektia koskevat tärkeät asiat. Ohjausryhmä ei voi muuttaa Projektin tavoitetta, kustannusarviota eikä aikataulua, ellei osapuolten ja rahoittajan kanssa siitä yksimielisesti kirjallisesti sovita. Yksittäisen osapuolen vastuita, velvollisuuksia tai oikeuksia muuttaviin päätöksiin on saatava tämän osapuolen suostumus, poikkeuksena on kyseisen osapuolen irtisanominen. Jokaisella osapuolella ja rahoittajalla on yksi ääni. Ohjausryhmä on päätösvaltainen, kun vähintään puolet ohjausryhmän äänivaltaisista jäsenistä on paikalla. Päätökset ohjausryhmässä tehdään yksimielisesti, ellei jonkun asian päättämisestä toisin ole erikseen muualla tässä Sopimuksessa sovittu. 9. Salassapito Osapuolen toisilta osapuolilta saama tieto tai aineisto, niin suullisessa, kirjallisessa, elektronisessa tai muussakin muodossa, on luottamuksellista, jos se on selkeästi merkitty luottamukselliseksi (jäljempänä Luottamuksellinen tieto). Luottamukselliseksi tarkoitettu suullinen tieto on luovutushetkellä ilmoitettava luottamukselliseksi, ja myöhemmin kirjallisesti 7 päivän kuluessa sellaiseksi vahvistettava. Osapuolet sitoutuvat käsittelemään Luottamuksellista tietoa luottamuksellisena, sitoutuvat olemaan luovuttamatta Luottamuksellista tietoa kolmansille osapuolille ja sitoutuvat olemaan käyttämättä Luottamuksellista tietoa muuhun tarkoitukseen kuin tämän Sopimuksen mukaisten oikeuksiensa ja velvoitteidensa täyttämiseen. Salassapitovelvollisuus ei kuitenkaan koske sellaista Luottamuksellista tietoa, joka: (a) oli julkinen tai yleisesti saatavilla ennen Luottamuksellisen tiedon vastaanottamista toiselta tämän Sopimuksen osapuolelta, (b) on tullut julkiseksi tai yleisesti saatavilla olevaksi Luottamuksellisen tiedon luovuttamisen jälkeen muutoin kuin tiedon vastaanottaneen tämän Sopimuksen osapuolen vastuulla olevasta syystä, (c) on osapuolen hallussa ennen Luottamuksellisen tiedon vastaanottamista toiselta tämän Sopimuksen osapuolelta, (d) on saatu haltuun kolmannelta ilman salassapitovelvollisuutta,

8 8 (e) on kehitetty itsenäisesti tai yhdessä kolmannen kanssa rikkomatta tämän Sopimuksen mukaista salassapitovelvollisuutta tai, (f) velvoitetaan luovuttamaan lain, asetuksen, tuomioistuimen päätöksen tai hallinnollisen määräyksen perusteella. Tässä pykälässä sanottu salassapitovelvollisuus on voimassa 5 vuotta tiedon luovuttamisesta, kuitenkin enintään 3 vuotta Sopimuksen päättymisestä. 10. Tulos- ja tausta-aineistosta 10.1 Määritelmät Immateriaalioikeus tarkoittaa kaikkia immateriaalioikeudellisia suojamuotoja mukaan lukien patentit, hyödyllisyysmallit, tavaramerkit, tekijänoikeudet, oikeudet integroidun piirin piirimalliin, mallioikeus, rekisteröimätön mallioikeus sekä näihin liittyvät hakemukset. Omistusoikeus tarkoittaa esineoikeudellisen omistuksen lisäksi tekijänoikeuden omistamista sekä oikeutta patenttiin ja muihin immateriaalioikeuksiin. Tausta-aineistolla tarkoitetaan kaikkia ennen Projektin alkua tai muuten Projektin ulkopuolella aikaansaatuja aineita, laitteita, menetelmiä, tietoja, keksintöjä ja tietokoneohjelmia sekä niihin liittyviä tekijänoikeuksia ja muita Immateriaalioikeuksia, jotka sopijaosapuoli omistaa tai joihin sopijaosapuolella on oikeus myöntää tämän Sopimuksen mukaisia käyttöoikeuksia. Taustaaineistoa ei katsota tämän projektin Tulosaineistoksi. Selvyyden vuoksi todetaan, että Digital Living International Oy:n Digital Living internetpalvelu on Projektin Tausta-aineistoa. Digital Living internetpalvelua tai sen osia ei katsota osaksikaan Projektin Tuloaineistoksi. Tulosaineisto tarkoittaa kaikkia Projektissa aikaansaatuja aineita, laitteita, menetelmiä, tietoja, keksintöjä, tietokoneohjelmia, taiteellisen toiminnan tuloksia sekä niihin liittyviä tekijänoikeuksia ja muita Immateriaalioikeuksia Tulosaineiston omistus Ellei rahoituspäätöksestä muuta johdu, omistusoikeus ja kaikki Immateriaalioikeudet Tulosaineistoon kuuluu sille osapuolelle, joka sen on luonut, keksinyt tai laatinut. Jos osapuolet ovat yhdessä aikaansaaneet Tulosaineiston tekemällä tämän Sopimuksen mukaista Projektia eikä osapuolten osuuksia voida erottaa toisistaan, omistusoikeus kuuluu Tulosaineiston luoneille osapuolille yhteisesti. Omistusoikeus Tulosaineistoon kuuluu osapuolille siinä suhteessa kuin ne ovat osallistuneet Tulosaineiston aikaansaamiseen ja yhteisomistuksen ehdot sovitaan erikseen. Jos Projektiin osapuolen puolelta osallistuvan henkilöstön oikeudet Tulosaineistoon eivät siirry osapuolelle suoraan lain nojalla, sopijaosapuoli vastaa siitä, että henkilöstö hyväksymällä tämän Sopimuksen tai muulla tavoin kirjallisesti siirtää oikeutensa Tulosaineistoon siinä laajuudessa kuin Projektin tarkoitus ja tämä Sopimus rahoitusehtoineen edellyttävät. Jos rahoittajan rahoituspäätöksessä edellytetään, niin osapuolet luovuttavat rahoittajalle kaikki taloudelliset oikeutensa Projektissa syntyneisiin tekijänoikeuslain (404/1961) mukaisesti suojattuihin Tulosaineistoihin, mukaan lukien oikeudet aineiston muokkaamiseen ja käyttöoikeuksien edelleen luovuttamiseen Käyttöoikeus Projektin suorittamiseksi Osapuolet ovat velvollisia luovuttamaan toisilleen korvauksetta käyttöoikeuden sellaiseen Taustaja Tulosaineistoon, joka on tarpeellinen toisen Osapuolen vastuulla olevien tähän Projektiin kuuluvien tehtävien suorittamiseksi, ellei Tulosaineisto ole luovutettu rahoittajalle kohdan 10.2 mukaisesti. Käyttöoikeus on ainoastaan Projektin suorittamista varten ja voimassa vain Projektin

9 9 ajan. Tausta-aineiston omistaja voi vaatia erillisen sopimuksen tekemistä ennen käyttöoikeuden luovutusta, jossa sovitaan tarkemmin käyttöoikeuden sisällöstä Käyttöoikeus Tulosaineiston hyödyntämiseksi Osapuolet ja kolmannet osapuolet saavat käyttää Tulosaineistoa rahoituspäätöksen mukaisesti. Ellei rahoituspäätös muuta edellytä, niin osapuolet saavat oikeuden käyttää, muokata ja edelleen luovuttaa Tulosaineistoa omassa tutkimus- ja kehitystyössä, opetuksessa, sekä liiketoiminnassa. Osapuolet voivat sopia kirjallisesti tarkemmin käyttöoikeuden ehdoista. Ellei rahoituspäätöksestä muuta johdu, käyttöoikeus luovutetaan korvauksetta lukuun ottamatta patentteja, keksintöjä ja tietokoneohjelmia, joiden osalta korvauksen tulee olla kohtuullinen. Osapuolella ei ole velvollisuutta luovuttaa käyttöoikeuksia Tausta-aineistoonsa Tulosaineiston hyödyntämistä varten. Edellisestä kappaleesta huolimatta Digital Living International Oy on valmis tarjoamaan Projektin osapuolille ilmaista käyttöoikeutta Digital Living internetpalveluun myös Projektin päättymisen jälkeen. Käyttöoikeus myönnetään Projektin osapuolille ei-kaupallista käyttöä varten, käyttöoikeuden saajalla ei ole oikeutta luovuttaa käyttöoikeutta edelleen, ja käyttöoikeus on voimassa vain Suomessa. Yrityksellä on oikeus vaatia erillisen sopimuksen tekemistä ennen käyttöoikeuden luovutusta, jossa voidaan sopia vielä tarkemmin käyttöoikeuden sisällöstä ja ehdoista. 11. Julkaiseminen Tulosaineisto on julkista, ellei laista tai rahoitusehdoista muuta johdu. Tulosaineistoa julkaistaessa ei saa paljastaa luottamuksellista tietoa eikä julkaiseminen saa vaarantaa Tulosaineiston immateriaalioikeudellista suojaamista. Projektissa tehdyt opinnäytetyöt ovat julkisia. Saatettaessa tekijänoikeudella suojattua Tulosaineistoa yleisön saataville tulee liittää oheen käyttöoikeuden saamisen ehdot. (Sen lisäksi tulee mainita aineistoon liittyvien taloudellisten tekijänoikeuksien kuulumisesta rahoittajalle, mikäli rahoituspäätöksessä edellytetään tekijänoikeuksien siirtoa rahoittajalle). 12. Vastuu Osapuolet vastaavat Projektin toteuttamisesta Sopimuksen ja sen liitteiden (rahoituspäätöksen) mukaisesti. Osapuolet suorittavat Projektin puitteissa niille määritellyt tehtävät huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Tulos- ja Tausta-aineistojen omistus- tai käyttöoikeuksia toisilleen luovuttaessaan osapuolet pyrkivät siihen, että luovutettavat aineistot ovat mahdollisimman virheettömiä. Luovuttava osapuoli ei kuitenkaan anna luovutettaville aineistoille mitään takuuta, ja luovutuksen saaja on yksin vastuussa aineistojen käytöstä. Osapuolet vastaavat mahdollisesti käyttämiensä alihankkijoiden työstä kuten omastaan. Kukin osapuoli vastaa siitä, että sillä on aikaansaamaansa Tulosaineistoon tämän sopimuksen edellyttämät oikeudet. Osapuolella on velvollisuus tarvittaessa tehdä erilliset siirtosopimukset työntekijöidensä kanssa. Kukin osapuoli vastaa myös siitä, että se luovuttaa käyttöoikeudet Tulosaineistoon kaikille kiinnostuneille tahoille rahoituspäätöksen ehtojen mukaisesti. Vaihtoehtoisesti osapuoli on velvollinen siirtämään Tulosaineiston taloudelliset tekijänoikeudet rahoittajalle, jos rahoituspäätöksessä niin edellytetään.

10 10 Osapuoli vastaa toisille tämän Sopimuksen osapuolille tai kolmansille osapuolille aiheuttamastaan vahingosta. Osapuolet eivät kuitenkaan ole vastuussa toisilleen Projektin yhteydessä aiheuttamastaan epäsuorasta tai välillisestä vahingosta. Kunkin osapuolen kumulatiivisen vastuun ylärajana tämän Sopimuksen alla on euroa. Vastuunrajoituksia ei kuitenkaan sovelleta, jos vahinko on aiheutettu tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella eikä kohdan 5 mukaisessa rahoittajan suorittaman rahoituksen takaisinperintätilanteessa. Vahingonkorvausvaatimukset osapuolta vastaan on esitettävä yhden (1) vuoden kuluessa vahingon syntymishetkestä tai hetkestä, jolloin vahinko tuli korvausta hakevan osapuolen tietoon. Kaikki vahingonkorvausvaateet on kuitenkin esitettävä viimeistään vuoden kuluttua sopimusvelvoitteiden lakkaamisesta. Ylivoimaisena esteenä pidetään tapahtumaa, joka estää tai tekee kohtuuttoman vaikeaksi sopimusvelvoitteiden täyttämisen määräajassa. Tällaisia ovat sota, kapina, luonnonmullistus, yleinen energianjakelun keskeytyminen, tulipalo, valtion talousarvion tai valtioneuvoston asettama oleellinen rajoitus Toteuttajien toiminnalle, lakko, saarto tai muu yhtä merkittävä ja epätavallinen Sopijaosapuolista riippumaton syy. Osapuolet eivät vastaa toisten osapuolten aiheuttamista virheistä tai viivästyksistä eivätkä alihankkijan virheestä tai viivästyksestä, joka on aiheutunut ylivoimaisesta esteestä. 13. Sopimuksen irtisanominen/purkaminen kesken sopimuskauden Mikäli jokin osapuolista - rikkoo olennaisesti tämän Sopimuksen määräyksiä eikä kuudenkymmenen (60) päivän kuluessa ohjausryhmän kirjallisesta huomautuksesta korjaa sopimusrikkomustaan; tai - jos osapuoli on ilmeisesti maksukyvytön, asetetaan selvitystilaan, velkajärjestely- tai yrityssaneerausmenettelyyn tai konkurssiin voidaan Sopimus irtisanoa muiden osapuolten toimesta ja rahoittajan päätöksellä kyseisen osapuolen osalta. Irtisanomisella ei ole vaikutusta tämän Sopimuksen voimassaoloon muiden kuin irtisanomisen kohteena olevan osapuolen osalta. Irtisanomisaika määräytyy rahoittajan muutosesityksen käsittelyajan mukaisesti, tullen voimaan muutospäätöksen voimaan tulessa. Sopimuksen irtisanominen edellyttää päätoteuttajan aloitteesta tehtävää Projektin ohjausryhmän käsittelemää muutosesitystä rahoittajalle. Irtisanottava osapuoli ei osallistu muutosesityksen käsittelyyn ohjausryhmässä. Vastaavaa menettelyä noudatetaan, jos vaihdetaan osapuolta. Käyttöoikeudet, jotka irtisanottu osapuoli saanut on tämän Sopimuksen perusteella irtisanomiseen mennessä, lakkaavat olemasta voimassa irtisanomisesta lukien. Irtisanottu osapuoli on velvollinen palauttamaan kaiken tämän Sopimuksen perusteella saamansa Tausta- ja Tulosaineiston sekä luottamukselliset tiedot asianomaiselle luovuttajalle. Käyttöoikeudet, jotka muut osapuolet ovat saaneet irtisanotulta osapuolelta, jäävät voimaan Sopimuksen irtisanomisesta riippumatta mikäli ne ovat tarpeen tämän Projektin mukaisten tehtävien suorittamiseksi ja/tai Tulosaineiston hyödyntämiseksi. 14. Sovellettava laki ja riitojen ratkaisu Tähän Sopimukseen sovelletaan Suomen lakia. Tästä Sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvotteluin osapuolten kesken. Mikäli aiheutuneita erimielisyyksiä ei pystytä neuvotteluin ratkaisemaan, ne ratkaistaan ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeudessa.

11 Sopimus ja liitteet Tämä Sopimus liitteineen muodostaa osapuolten välisen Projektia koskevan koko sopimuksen. Tämä Sopimus täydentää rahoituspäätöstä ja sen liitteitä. Rahoituspäätökseen sisältyvät päätöksen lisäksi kustannusarvio, rahoitussuunnitelma ja hyväksytty projektisuunnitelma. Mikäli Sopimuksen ja rahoituspäätöksen välillä on ristiriitaa, soveltamisjärjestys on seuraava: 1) Rahoitushakemus tai rahoituspäätös liitteineen, joka korvaa rahoitushakemuksen tämän Sopimuksen mukaisesti. 2) Sopimus Jos tämän sopimuksen ehto todetaan mitättömäksi, mitättömyydellä ei ole vaikutusta muiden sopimusehtojen voimassaoloon. Osapuolten on korvattava mitätön ehto sellaisella pätevällä ehdolla, joka parhaiten kuvaa osapuolten tahtoa heidän allekirjoittaessaan tämän sopimuksen. 16. Allekirjoitukset Tämä sopimus allekirjoitetaan yhtenä (1) alkuperäisenä kappaleena. Päätoteuttaja säilyttää alkuperäistä sopimuskappaletta arkistossaan. Päätoteuttaja toimittaa kullekin Osatoteuttajalle oikeaksi todistetun jäljennöksen sopimuksesta.

12 12 Päätoteuttaja: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

13 13 Osatoteuttaja: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

14 14 Osatoteuttaja: Helsingin kaupunki Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

15 15 Osatoteuttaja: Espoon kaupunki Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

16 16 Osatoteuttaja: Helsingin seurakuntayhtymä Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

17 17 Osatoteuttaja: Invalidiliiton asumispalvelut Oy, Validia Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

18 18 Osatoteuttaja: Helsingin lähimmäistyö Hely ry Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

19 19 Osatoteuttaja: Aalto-korkeakoulusäätiö Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

20 20 Osatoteuttaja: Digital Living International Oy Osatoteuttaja vakuuttaa, että sen alla mainittu edustaja (mainitut edustajat) on toimivaltainen (ovat toimivaltaisia) allekirjoittamaan tämän Sopimuksen osatoteuttajan puolesta. Osatoteuttaja liittää tähän Sopimukseen kaupparekisteriotteen tai muun kirjallisen selvityksen, josta osatoteuttajan nimenkirjoitusoikeus on todennettavissa.

21 21 Liite 1: Rahoitushakemus tai sen korvaava rahoituspäätös

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/5 1 Sopijapuolet Yrkeshögskolan Novia/Yrkeshögskolan vid Åbo Akademi (y-tunnus 2059910-2), Wolffskavägen 35 B, 65200, Vasa, (jäljempänä Novia ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8),

Lisätiedot

Yhteistyösopimus "6AIKA: ENERGIAVIISAAT KAUPUNGIT (EKAT) -HANKE"

Yhteistyösopimus 6AIKA: ENERGIAVIISAAT KAUPUNGIT (EKAT) -HANKE Yhteistyösopimus "6AIKA: ENERGIAVIISAAT KAUPUNGIT (EKAT) -HANKE" 1. Sopimuksen osapuolet Päätoteuttaja ja hallinnoija: (1) Nimi: Tampereen kaupunki Y-tunnus: 0211675-2 Osoite: PL487, 33101, Tampere Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

PROJEKTIN OSATOTEUTTAJASOPIMUS

PROJEKTIN OSATOTEUTTAJASOPIMUS 1. Sopijapuolet 1.1. Heinolan kaupunki, yhteyshenkilö: Outi Myllymaa, (outi.myllymaa@vierumaki.fi) 1.2. Imatran Seudun Kehitysyhtiö Oy, yhteyshenkilö: Juha Sorjonen, (juha.sorjonen@kehy.fi) 1.3. Jämsek

Lisätiedot

1 METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N MAKSULLISEN TUTKIMUS- JA KEHITYSTOIMINNAN YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMISALA, SOPIJAPUOLET JA SO- PIMUSASIAKIRJAT 1.1. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Metropolia

Lisätiedot

1 AALTO-YLIOPISTON MAKSULLISEN PALVELUTOIMINNAN YLEI- SET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMISALA, SOPIJAPUOLET, JA SOPIMUSASIAKIRJAT 1.1. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Aalto-yliopiston tilaustutkimukseen

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS. Puhelin: Faksi:

YHTEISTYÖSOPIMUS. Puhelin: Faksi: Tämä yhteistyösopimuksen malli on laadittu Business Finlandin rahoittamien yritysten keskinäistä yhteistyötä varten. Siinä on otettu huomioon yhteisille hankkeille tyypillisiä asioita sekä Business Finlandin

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS. Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet

YHTEISTYÖSOPIMUS. Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet YHTEISTYÖSOPIMUS Hanhikivi-jatkoyhteyshanke (ESR/ELY) 1. Sopijapuolet 1) Hallinnoija Raahen kaupunki/raahen seutukunnan kehittämiskeskus Y-tunnus: 1791817-6 Projektin vastuuhenkilö: Lauri Laajala Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta. 1. Sopimuksen osapuolet. 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta. 1. Sopimuksen osapuolet. 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus Yhteistoimintasopimus hankkeen toteuttamisesta Hankkeen virallinen nimi: Tenho elämäntaitoja nuorille taiteen keinoin Hankkeen toteuttamiseksi sopijaosapuolet ovat sopineet seuraavaa: 1. Sopimuksen osapuolet

Lisätiedot

SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA

SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA SOPIMUS TUTKIMUSHANKKEEN RAHOITTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Tutkimusosapuolet: (1) Suomen ympäristökeskus, Y-tunnus 0996189 (jäljempänä "SYKE") Yritys- ja julkisen hallinnon osapuolet: (2) Ympäristöministeriö,

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISTYÖSTÄ ESR-PROJEKTISSA UUTTA LUOVA JA OSALLISTAVA SUOMI

SOPIMUS YHTEISTYÖSTÄ ESR-PROJEKTISSA UUTTA LUOVA JA OSALLISTAVA SUOMI SOPIMUS YHTEISTYÖSTÄ ESR-PROJEKTISSA UUTTA LUOVA JA OSALLISTAVA SUOMI 1 Sopijapuolet Taideylipiston Sibelius-Akatemia, PL 30, 00097 Taideyliopisto (myöhemmin: Taideyo) (Päätoteuttaja) Helsingin kaupunki,

Lisätiedot

ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013

ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013 ESR-RAHOITUKSEN EHTOLIITE OHJELMAKAUSI 2007 2013 ESR-projektin toteutuksen ja rahoituksen maksamisen ehdot tiedoksi projektissa toimiville alihankkijoille ja yhteistyökumppaneille Projektin toteuttajan/rahoituksen

Lisätiedot

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta

Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1 SOPIMUS Valtakunnallisen romanihankkeen toteuttamisesta 1. Sopijaosapuolet Hankkeen päätoteuttaja: Diakonia-ammattikorkeakoulu Oy PL 12 00551 Helsinki 0115776-3 Vararehtori Pirjo Hakala yliopettaja Marjo

Lisätiedot

YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011)

YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011) YHTEISHANKETTA KOSKEVA YHTEISTOIMINTASOPIMUS (9.12.2011) Sopimuksen kohde Tietoon perustuvaa tukea opiskelijan opinto- ja urapolulle (TIPTOP) -projekti (Euroopan sosiaalirahaston hakemus numero 705012)

Lisätiedot

Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta

Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta 1 SOPIMUS Työllisyyden edistämisen ESR-hankkeen hakemisesta ja toteuttamisesta 1. Sopijaosapuolet Hankkeen päätoteuttaia: Diakonia -ammattikorkeakoulu Oy PL 12 00551 Helsinki Y-tunnus: 0115776-3 Johtaja

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS

HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS HRI-RAHOITUSSOPIMUS 6.9.2012 1(5) HELSINKI REGION INFOSHARE RAHOITUSSOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Tämän sopimuksen osapuolina ovat Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit ( Osapuolet ). 2.

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ

JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO INNOFACTOR OYJ JÄLLEENMYYNTISOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSVIRASTON PALVELUOSASTO JA INNOFACTOR OYJ 16.6.2014 3815172.3 SISÄLLYSLUETTELO JÄLLEENMYYNTISOPIMUS... 3 OSAPUOLET... 3 SOPIMUKSEN TAUSTA JA TARKOITUS...

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke

Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke YHTEISTYÖSOPIMUS Hankkeen nimi: ROIHU Uutta yrittäjyyttä, kasvua ja kansainvälisyyttä Etelä-Savosta hanke 1 Sopijapuolet Päätoteuttaja Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Yritys- ja yhteisötunnus: 2472908-2

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä

Yhteistyösopimus. Uudenkaupungin kaupungin. Finn Sportsman Oy:n. välillä KAU Yhteistyösopimus Uudenkaupungin kaupungin ja Finn Sportsman Oy:n välillä 2 1. OSAPUOLET Tämän yhteistyösopimuksen osapuolina ovat: (1) Uudenkaupungin kaupunki (Y-tunnus: 0144036-6) Välskärintie 2 23500

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

Eepos-kirjastojen yhteistoimintasopimus

Eepos-kirjastojen yhteistoimintasopimus Eepos-kirjastojen yhteistoimintasopimus 1. Sopijaosapuolet Kunta Alajärven kaupunki Y-tunnus Yhteyshenkilö Alavuden kaupunki Evijärven kunta Ilmajoen kunta Isokyrön kunta Karijoen kunta Kaskisten kaupunki

Lisätiedot

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli')

(jäljempänä yhdessä 'Sopijapuolet' ja erikseen myos 'Sopijapuoli') SOPIMUS VUOKRASOPIMUKSEN SIIRROSTA 1. SOPIJAPUOLET 1.1. Turun Teknologiakiinteistöt Oy (Y-tunnus: 2349955-3) Tykistökatu 6 B, Biocity 20520 Turku (jäljempänä 'Teknologiakiinteistöt') 1.2. Turun Yliopisto

Lisätiedot

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa:

YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa: YHTEISTYÖSOPIMUS Suomen harjoittelukoulujen yhteistyöverkoston enorssin toteuttamiseksi sopimusosapuolet ovat sopineet seuraavaa: 1. SOPIMUKSEN KOHDE JA TARKOITUS Sopimuksen kohteena olevan verkostoyhteistyön

Lisätiedot

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä

LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä LUOVUTUSKIRJA Sibelius-Akatemian, Yleisradio Oy:n ja Helsingin Kaupungin Sekä Helsingin Musiikkitalo Oy:n välillä 2 (8) Allekirjoittaneet sopijapuolet ovat tänään tehneet seuraavan luovutuskirjan (jäljempänä

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava

KUUMA seutu liikelaitos (y tunnus 0127485-5) Kauppakaari 1-3 C 04200 Kerava 1 SOPIMUS KUUMA -seutu liikelaitos tilaajana ja Oy toimittajana ovat tehneet seuraavan sopimuksen koskien Paikallisen kehittämisen ja lähidemokratian toimintamalli projektia. 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Tilaaja:

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV.

Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan vertailutiedosto IV. SOPIMUS 1(4) 15.3.2017 KULTTUURIPALVELUJEN TALOUDEN JA TOIMINNAN VERTAILUTIEDOSTO IV PROJEKTI 1 Sopimuksen kohde ja tarkoitus Tämän sopimuksen kohteena on projekti Kulttuuripalvelujen talouden ja toiminnan

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET 1(9) Valmennettava yritys: Nimi Y-tunnus. osoite. Yhteyshenkilö. Case-yritykset: Nimi Y-tunnus.

DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET 1(9) Valmennettava yritys: Nimi Y-tunnus. osoite. Yhteyshenkilö. Case-yritykset: Nimi Y-tunnus. 1(9) DOB-VALMENNUSTA KOSKEVA SOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Valmeettava yritys: Y-tuus Case-yritykset: Y-tuus Y-tuus Valmentajaosapuolet: Y-tuus Tampereen yliopisto yy osoite Y-tuus Laurea ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

AIESOPIMUS. Tässä aiesopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten osallistumisesta suunniteltuun hankkeeseen. 1. SOPIJAOSAPUOLET

AIESOPIMUS. Tässä aiesopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten osallistumisesta suunniteltuun hankkeeseen. 1. SOPIJAOSAPUOLET AIESOPIMUS 1 Tässä aiesopimuksessa sovitaan sopijaosapuolten osallistumisesta suunniteltuun hankkeeseen. 1. SOPIJAOSAPUOLET Navitas Kehitys Oy (Hakija, Päätoteuttaja) Wredenkatu 2, PL 1 78201 Varkaus ja

Lisätiedot

Tekijänoikeussopimukset

Tekijänoikeussopimukset Tekijänoikeussopimukset Virtuaaliamk:n yhteyshenkilöpäivät Helsinki 11.2.2004 Ari Koivumaa ari.koivumaa[at]ulapland.fi 1. Opm:n sopimusmallit sopimus työntekijän kanssa tekijän työ- tai virkatehtävänä

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT III. 1 Määritelmät PALUUVAIHE Tässä avustussopimuksessa sovelletaan II.1 artiklan määritelmien lisäksi seuraavia määritelmiä: 1.

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET

LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET FP 7 Marie Curie Grant Agreement Annex III [MARIE CURIE -UUDELLEENINTEGROITUMIS- APURAHAT EUROOPASSA TYÖSKENTELEVILLE TUTKIJOILLE] [MARIE CURIE -UUDELLEENINTEGROITUMIS- APURAHAT

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA

OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA OSAKASSOPIMUS KOSKIEN GREATER HELSINKI PROMOTION LTD OY - NIMISEN YHTIÖN HALLINTOA Tämä osakassopimus (jäljempänä Sopimus) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: 1. Helsingin kaupunki (Y-tunnus 0201256-6),

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 2 (5) 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Kannuksen kaupunki (Y-tunnus: 0178455-6 ) 1.2 Ostaja Kokkolan kaupunki (Y-tunnus 0179377-8 ) 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.

Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5. SOPIMUS 1(7) SOPIMUS Joukkoliikenteen aikataulusuunnitteluohjelmiston hankinta ja käyttöönotto sekä ylläpito- ja tukipalvelu ajalle 17.3.2014 (tavoite) - 31.5.2020 Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET... 2

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN ESISOPIMUS Sivu 1/7 VR:N OMISTAMAT PÄÄKAUPUNKISEUDUN JUNAKALUSTO OY:N OSAKKEET / ESISOPIMUS OSAKKEIDEN KAUPASTA 1. Sopijapuolet Sopijapuoli / Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA

Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä. Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Tuen myöntäminen rakennerahastohankkeissa - rahoituspäätökset EURA 2007 järjestelmässä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA EURA 2007 järjestelmän rahoituspäätösmallit 2010 ESR:ssa käytössä seuraavat

Lisätiedot

VÄLIMIESMENETTELYN KESKEYTTÄMINEN...

VÄLIMIESMENETTELYN KESKEYTTÄMINEN... AAVIA OY AAVIA OY:N VÄLIMIESMENETTELYN SÄÄNNÖT 1.1.2016 1 YLEISET... 2 1.1 SÄÄNTÖJEN NOUDATTAMINEN... 2 1.2 TOIMIVALTA... 2 1.3 SOVELLETTAVA LAKI JA MENETTELYN KIELI... 2 1.4 ASIAKIRJOJEN JA VIESTIEN TOIMITTAMINEN...

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä

Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Rahoittajien työkokoukset, maaliskuu 2011 Rahoituspäätökset: ajankohtaista, havaintoja, kysymyksiä ja esimerkkejä Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Muutoksia EURA -järjestelmässä Rahoituspäätösten

Lisätiedot

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 JUNAKALUSTO OY

PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 JUNAKALUSTO OY PÄÄKAUPUNKISEUDUN KAUPPAKIRJA Sivu 1/6 KAUPPAKIRJA 1. Sopijapuolet Ostajat: (1) Helsingin kaupunki Osoite: Pohjoisesplanadi 11 13, 00170 Helsinki / PL 1, 00099 Helsingin kaupunki (jäljempänä Helsinki)

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti.

1.2 Lainatulle pääomalle maksetaan vuosittainen kiinteä korko kohdassa 9 esitetyn mukaisesti. Tiedot lainasta 1.1 Keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö Finnoonportti (Y-tunnus 2611697-6) (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (jäljempänä Lainanjärjestäjä ) palvelussa rahoittajille

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN [X] OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] SOPIMUS PALMIA-LIIKELAITOKSEN TIETTYJEN LIIKETOIMINTOJEN LUOVUTUK- SESTA HELSINGIN KAUPUNGIN JA [X] OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja Helsingin kaupunki (Palmia liikelaitos)

Lisätiedot

AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA

AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA LUONNOS 2111201 AIESOPIMUS LIITTYEN KAUPPAKESKUS LIPPULAIVAN JA SITÄ YMPÄRÖIVÄN ALUEEN KEHITTÄMISEEN OSAPUOLINA CITYCON FINLAND OY, KIINTEISTÖ OY LIPPULAIVA JA ESPOON KAUPUNKI (ITSENSÄ JA LÄNSIMETRO OY:N

Lisätiedot

Tutkimusyhteistyösopimus

Tutkimusyhteistyösopimus Tutkimusyhteistyösopimus 1/7 1. Sopijapuolet Åbo Akademi (y-tunnus: 0246312-1), Tuomiokirkontori 3, 20500 Turku (jäljempänä Åbo Akademi ) ja Turun kaupunki (y-tunnus: 0204819-8), PL 355, 20101 TURKU (jäljempänä

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA

APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN JA [SANTASPORT PALVELUT] OY:N VÄLILLÄ [pp.kk.2014] Luottamuksellinen 2 1 TAUSTA... 3 2 APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSHETKI... 3 3 APPORTTIOMAISUUS...

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen)

Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Alueelliset työkokoukset, syksy 2011 Prosenttipäätökset ja rahoituserien käsittely (kysymyksiin ja havaintoihin perustuen) Ylitarkastaja Jenni Hyvärinen TEM/AKY/RAHA Rahoituspäätökset EURA 2007 -järjestelmässä

Lisätiedot

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja )

Luonnos KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET. Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: PL 11, Lappeenranta. ( Ostaja ) KAUPPASOPIMUS 1 OSAPUOLET Lappeenrannan kaupunki, Y-tunnus: 0162193-3 PL 11, 53101 Lappeenranta ( Ostaja ) ja Lappeenrannan Kuntakiinteistöt Oy, Y-tunnus: 2836239-6 PL11, 53101 Lappeenranta ( Myyjä ) Myyjä

Lisätiedot

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö

Yritys jäljempänä Toimittaja. Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL 23 06101 Porvoo Y-tunnus 1061512-1. Asiakkaan yhteyshenkilö Sopimusluonnos 1 (6) Porvoon kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y-tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Porvoon kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite PL 23

Lisätiedot

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271 Helsinki

1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271 Helsinki SOPIMUS 1(8) YHTEISPELI TYÖMENETELMÄN KEHITTÄMINEN 1 SOPIJAPUOLET 2 SOPIMUKSEN TAUSTA 3 SOPIMUKSEN KOHDE 4 MÄÄRITELMÄT 1. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (jäljempänä THL ) PL 30 (Lintulahdenkuja 4), 00271

Lisätiedot

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ).

Toimintojen luovutuspäivä on kello 00:00:01 ( Luovutushetki ). LUOVUTUSSOPIMUS 1 LUOVUTTAJA Wirma Lappeenranta Oy (jäljempänä Yhtiö ) Y-tunnus: 1565217-5 Laserkatu 6 53850 Lappeenranta 2 LUOVUTUKSENSAAJA Lappeenrannan kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Y-tunnus 0162193-3

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 15.9.2015. 1 Osapuolet

OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 15.9.2015. 1 Osapuolet OSAKASSOPIMUS 1 (6) Luonnos 1 Osapuolet Hyvinkään kaupunki - y-tunnus: 0125866-0 - osoite: Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää Järvenpään kaupunki - y-tunnus: 0126541-4 - osoite: Hallintokatu 2, 04400 Järvenpää

Lisätiedot

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM.

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM. OHJE Päivämäärä Nro 7.3.2005 O/7/2005 TM Jakelu: Työministeriön henkilöstö Ohjeen nimi: Työministeriön sisäisen tarkastuksen ohjesääntö Voimassaoloaika 15.3.2005 alkaen toistaiseksi Kumoaa/muuttaa ohjeen

Lisätiedot

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS

Tampereen liikenteen tilannekuva. Puitesopimus LUONNOS Tampereen liikenteen tilannekuva Puitesopimus LUONNOS 29.6.2015 1 Sisällys 1 Sopijapuolet... 2 2 Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde... 2 3 Sopimuksen voimaantulo ja sopimuskausi... 3 4 Sopimuksen irtisanominen...

Lisätiedot

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö.

Merkitään, että Kolmio on Ruduksen sataprosenttisesti (100 %) omistama tytäryhtiö. SOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1 Sipoon kunta Y-tunnus 0203533-8 Iso Kylätie 18 04130 Sipoo (jäljempänä Kunta ) 1.2 Rudus Oy Y-tunnus 1628390-6 Pronssitie 1 00440 Helsinki (jäljempänä Rudus ) 1.3 Murskauskolmio

Lisätiedot

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT

ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT LIITE III ERITYISMÄÄRÄYKSET ULKOMAISTEN TUTKIJOIDEN MARIE CURIE -APURAHAT PALUUVAIHE III. 1 Määritelmät Tässä avustussopimuksessa sovelletaan II.1 artiklan määritelmien lisäksi seuraavia määritelmiä: 1.

Lisätiedot

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN

HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN LUONNOS 4.12.104 SOPIMUS HELSINGIN KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTON SAIRAALA-, KUNTOUTUS- JA HOIVAPALVELUT -OSASTON FYSIATRIAN POLIKLINIKKATOI- MINNAN LUOVUTUKSESTA HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRILLE

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014

OSAKASSOPIMUS. Luonnos 1 26.3.2014 OSAKASSOPIMUS Luonnos 1 26.3.2014 Sisällys 1. Sopijapuolet... 2 2. Osakassopimuksen tarkoitus ja omistajatahto... 2 3. Yhtiön tarkoitus ja tehtävät... 3 4. Osakkeenomistajien keskinäiset suhteet... 3 5.

Lisätiedot

APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) HELEN OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014]

APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) HELEN OY:N. välillä. [. päivänä kuuta 2014] APPORTTIOMAISUUDEN LUOVUTUSKIRJA HELSINGIN KAUPUNGIN (HELSINGIN ENERGIA) JA HELEN OY:N välillä [. päivänä kuuta 2014] SISÄLLYS OSAPUOLET... 4 TAUSTA JA TARKOITUS... 4 1 APPORTTI... 4 2 APPORTIN ARVO JA

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy

OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET. Tämän sopimuksen osapuolia ovat. Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy LIITE 5 1 (5) OSAKASSOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämän sopimuksen osapuolia ovat Keski-Pasilan jätteen putkikeräys Oy Y-tunnus 2719025-4 (jäljempänä Jäteyhtiö ) YIT Rakennus Oy Y-tunnus 1565583-5 Jäteyhtiön perustajaosakkaana

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN

SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN SOPIMUS KORKEASAAREN ELÄINTARHATOIMINNAN LUOVUTUKSESTA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖLLE HELSINGIN KAUPUNGIN JA KORKEASAAREN ELÄINTARHAN SÄÄTIÖN välillä [. päivänä kuuta 2017] 1. OSAPUOLET 1.1 Luovuttaja

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Ammatillisen koulutuksen johtaja, Toisen asteen koulutuspalvelut Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) 6AIKA: 365/12 aina avoin ammatillinen oppilaitos -projektin sopimuksen hyväksyminen TRE:2102/02.04.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Ammatillisen koulutuksen johtajan

Lisätiedot

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA

VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA Päivämäärä / Datum /Date Nro / Nr / No. 8.9.2004 824/520/2004 Jakelussa mainitut JULKINEN VIESTINTÄVIRASTON PÄÄTÖS KOSKIEN NUMERON SIIRRETTÄVYYTTÄ MÄÄRÄAIKAISIS- SA SOPIMUKSISSA ASIANOSAINEN Finnet Com

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

1 Suhde aikaisempiin sopimuksiin

1 Suhde aikaisempiin sopimuksiin VES 318051 TES 318003 Ilmatieteen laitoksen sekä Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n, Pardia ry:n ja Valtion ja erityispalvelujen ammattiliitto VAL ry:n välillä tehtiin tarkentava virka-

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus

SOPIMUSLUONNOS. Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas. Osoite PL Valkeakoski Y tunnus 1 ( 6) SOPIMUSLUONNOS Valkeakosken kaupungin strategiatyön konsultointi Sopijaosapuolet Yritys jäljempänä Toimittaja Osoite Y tunnus Sopimuksen yhteyshenkilöt Valkeakosken kaupunki jäljempänä Asiakas Osoite

Lisätiedot

Yhteistoimintasopimus Euroopan sosiaalirahaston osa rahoittaman Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla hankkeen toteutuksesta.

Yhteistoimintasopimus Euroopan sosiaalirahaston osa rahoittaman Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla hankkeen toteutuksesta. Yhteistoimintasopimus Euroopan sosiaalirahaston osa rahoittaman Hyvinvointia ja osaamista liikunnan avulla hankkeen toteutuksesta. Hankkeen virallinen : Hyvinvointipalveluiden kehittäminen kunnan ja urheiluseuran

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittamat projektit Ohjelmakausi 2007-2013

HANKINTASOPIMUS Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittamat projektit Ohjelmakausi 2007-2013 Projektikoodi: S10008 VERSIO 10.12.2007 Projektin nimi: Työtä ja hyvinvointia kaikille HANKINTASOPIMUS Euroopan sosiaalirahaston osittain rahoittamat projektit Ohjelmakausi 2007-2013 Sopimuksen päiväys

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy LUONNOS OSAKASSOPIMUS 5.10.2016 Jykes Kiinteistöt Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 3 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3. Yleisvelvoite... 3 4. Yhtiön hallinto ja omistajaohjaus... 3 5. Osakkeiden

Lisätiedot

T y ö s u o j e l u r a h a s t o n y l e i s e t s o p i m u s e h d o t. Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT

T y ö s u o j e l u r a h a s t o n y l e i s e t s o p i m u s e h d o t. Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT Työsuojelurahaston YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 1 MÄÄRÄRAHAN KÄYTTÖ Määräraha on tarkoitettu sellaiseen hankkeeseen, joka liittyy työsuojelurahastolain tarkoittamaan työolojen, työterveyden, työturvallisuuden,

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5

LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 LIEKSAN KAUPUNKI TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 5 OSTOLIIKENTEEN EHDOT ASIOINTILIIKENNE / KIMPPAKYYTI Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei

Lisätiedot

toteutuneet kustannukset

toteutuneet kustannukset ESR-PROJEKTIN MAKSATUSHAKEMUS- JA RAHOITUSSEURANTALOMAKE Ohjelmakausi 2007-2013 Viranomaisen merkintöjä Saapumispvm Diaarinumero Käsittelijä Puhelinnumero Projektikoodi S11800 Tunniste S11800.0000 Tila

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY

OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY OSAKASSOPIMUS TREDU-KIINTEISTÖT OY 2 (7) Sisällys 1. Sopimuksen osapuolet... 3 2. Määritelmät... 3 3. Sopimuksen tarkoitus... 3 4. Yhtiön toiminnan tarkoitus... 3 5. Yhtiön omistussuhteet... 4 5.1. Omistusosuudet...

Lisätiedot

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta)

HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS. 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) HELSINGIN SEUDUN ASIOIMISTULKKIKESKUS OY:N OSAKASSOPIMUS 1. OSAPUOLET 1.1. Vantaan kaupunki (1 008 osaketta) 1.2. Helsingin kaupunki (1 osake) 1.3. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

VILRA-SOPIMUS 8.11.2010

VILRA-SOPIMUS 8.11.2010 VILRA-SOPIMUS Vilra-sopimus, sopimus viimeisen laitoksen periaatteesta johtuvan eläkeselvittelyn tekemisestä Valtiokonttorin, Kuntien eläkevakuutuksen (1.1.2011 lukien Keva), Kansaneläkelaitoksen, Kirkon

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot