1 Fonecta Arvostelut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1 Fonecta Arvostelut"

Transkriptio

1 1 Fonecta Arvostelut

2 2 Fonecta Arvostelut Fonecta Arvostelut palvelun käyttöopas Etusivu-välilehti Arvostelut-välilehti Arvosteluun vastaaminen Pyydä asiakasta täydentämään arvostelua Asiattomasta sisällöstä ilmoittaminen Miten käsitellä negatiivisia arvosteluja? Kutsu-välilehti Kutsu asiakkaita yksittäin Postituslistalta poistuminen (arvostelija-asiakas) Arvostelupyyntösähköposti Kutsu useita asiakkaita kerralla Lähetetty-välilehti Muistutusviesti asiakkaalle Julkaise-välilehti Widgetin muokkaaminen ja asentaminen yrityksen verkkosivulle Tilastot-välilehti Asetukset-välilehti Kysymyslomake Sähköpostimallit Kiitokset-sivu Julkaisuvaihtoehdot Ilmoitukset... 19

3 Fonecta Arvostelut palvelun käyttöopas 3 Fonectan arvostelupalvelu on helppokäyttöinen. Olemme koonneet tähän ohjeeseen tärkeimmät toiminnot ja ominaisuudet, jotta palvelun käyttö on sinulle mahdollisimman helppoa. Kaikkia ohjeessa olevia ominaisuuksia tai valikkokohtia ei välttämättä ole käytössäsi, riippuen ostamastasi palvelupaketista. Jos haluat lisätietoja, tai sinulla on kysyttävää järjestelmästä tai palvelusta, voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme soittamalla ( ) tai sähköpostiviestillä. Aloita järjestelmän käyttö kirjautumalla sisään Oma Fonecta -palvelussa. Yrityksen palveluun määrittämän sähköpostiosoitteen käyttäjänä sinulla on oikeudet hallinnoida Fonecta Arvostelut -palvelua, kirjauduttuasi sisään näet Fonecta Arvostelut Oma Fonectan avausnäkymässä. Klikkaamalla Siirry palveluun pääset arvostelujärjestelmän etusivulle. 1. Etusivu-välilehti Etusivulla näet ajantasaiset ja keskeisimmät tiedot arvostelujen tilanteesta. Voit käyttää hallintapaneelin tilastoja analysoimaan arvostelujen merkitystä yrityksellesi. Sivun ylälaidassa näet kaikki tarvitsemasi välilehdet/valikot, joista pääset tekemään toimintoja palvelupakettiisi liittyen. Klikkaamalla Fonecta Arvostelut -järjestelmän käyttöohjelinkkiä oikeassa ylälaidassa, pääset aina suoraan järjestelmästä tähän ohjeeseen takaisin.

4 4 2. Arvostelut-välilehti Arvostelut-välilehdeltä näet muun muassa yrityksesi saamien arvioiden tähtiluokituksen, arvostelujen keskiarvon, arvostelujen kokonaismäärän sekä sen, kuinka monta prosenttia arvostelun antaneista asiakkaista suosittelisi yritystäsi muille potentiaalisille asiakkaille. Tästä näkymästä voit myös lukea yksittäisiä arvosteluja, vastata arvosteluihin (voit vastata julkisesti tai lähettää vastauksen yksityisesti suoraan asiakkaan sähköpostiin) sekä raportoida mahdollisista asiattomista arvosteluista (Huomioithan palvelun käyttöehdot, joiden mukaan Fonecta toimii sisältöä moderoitaessa.).

5 Arvosteluun vastaaminen Suosittelemme, että vastaat kaikkiin saamiisi arvosteluihin julkisesti. Se luo hyvän ja luotettavan kuvan yrityksestäsi. Kun klikkaat Vastaa -painiketta arvostelun alla, sinulle aukeaa kenttä johon voit kirjoittaa vastauksesi arvosteluun. Voit valita, haluatko vastauksesi näkyvän julkisesti Fonecta.fi-palvelussa, sekä lähettää vastauksesi arvostelijalle sähköpostitse. Voit myös lähettää vastauksesi arvostelijalle vain sähköpostilla, jolloin se ei näy muille käyttäjille. Klikkaa Tallenna, jonka jälkeen vastauksesi näytetään haluamallasi tavalla. Julkinen vastaus arvosteluun näkyy Fonecta.fi-palvelussa alla olevalla tavalla:

6 6 Kun olet vastannut arvosteluun, näkyy se arvostelujärjestelmässä harmaana Julkinen vastine palvelussa ko. arvostelun alapuolella alla olevalla tavalla: Jos olet vastannut arvostelijalle yksityisesti, ilman että se näkyy julkisena palvelussa, lukee harmaassa laatikossa Yksityinen reaktio : Arvostelijalle lähetettävä vastaussähköposti on alla olevan mukainen. Huomaathan, että tätä kautta arvostelija ei voi enää vastata sinulle, koska vastaus lähtee no-replyosoitteesta, johon ei voi lähettää vastausviestejä. Jos haluat jatkaa viestittelyä asiakkaan kanssa, sinun kannattaa lähettää yrityksesi sähköpostiosoite asiakkaallesi vastausviestissäsi.

7 7 2.2 Pyydä asiakasta täydentämään arvostelua Voit pyytää arvostelijaa muuttamaan antamaansa arvostelua. Kun klikkaat painiketta: Pyydä asiakasta täydentämään arvostelua järjestelmä kysyy: Haluatko, että arvostelija muuttaa arvosteluaan? Jos klikkaat kyllä, järjestelmä lähettää alla näkyvän muutospyyntöviestin automaattisesti arvostelijan sähköpostiin. Tämän viestin sisältöä et pääse muokkaamaan. Viestissä olevan linkin kautta arvostelija pääsee muokkaamaan jättämäänsä arvostelua. 2.3 Asiattomasta sisällöstä ilmoittaminen Jos koet, että yrityksesi saama arvostelu on asiaton (huomioithan palvelun käyttöehdot, joiden mukaan Fonecta toimii sisältöä moderoitaessa.) voit ilmoittaa siitä Fonectalle klikkaamalla arvostelun oikealla puolella olevaa harmaata lippu-kuvaketta. Lippu muuttuu punaiseksi ja sivulle aukeaa Lähetä muokkauspyyntö - laatikko. Kirjoita tähän viesti, jossa perustelet miksi koet arvostelun olevan asiaton. Viesti ei näy julkisena Fonecta.fi-palvelussa, mutta se lähetetään Fonectan asiantuntijalle painettuasi Tallenna-painiketta.

8 8 Kun muutospyyntö on lähtenyt Fonectalle, muuttuu arvostelun vieressä oleva lippu punaiseksi, ja sen viereen tulee teksti Sopimaton. Arvostelun alapuolella näet ilmoituksesi harmaana Odottaa -tilana, kunnes Fonectan asiantuntija ottaa pyyntösi käsiteltäväksi. Jos tehty ilmoitus hyväksytään, muuttuu tilaksi Hyväksytty ja arvostelu poistuu Fonecta.fi-palvelusta. Joissain tapauksissa voi viestin sopimattomuuden selvittäminen kestää. Tällä aikaa arvio voidaan väliaikaisesti poistaa palvelusta. Jos arvostelun todetaan olevan palvelun käyttöehtojen mukainen, se palautetaan takaisin palveluun näkyviin julkiseksi. 2.4 Miten käsitellä negatiivisia arvosteluja? Voit kääntää negatiivisenkin arvostelun positiiviseksi jos reagoit siihen oikein. Negatiivisiin arvosteluihinkin on hyvä vastata nopeasti ja kohteliaasti. Ohjaa ongelma pois netistä ja ole asiakkaaseen tarvittaessa yhteydessä vielä yksityisesti. Julkinen vastaus näkyy kaikille sivuston käyttäjille, jotka näkevät ja arvostavat, että olet hoitanut tilanteen asiallisesti.

9 9 3. Kutsu-välilehti Kutsu-välilehdellä voit kutsua kanta-asiakkaitasi arvostelemaan yrityksesi. Näet mm. kuinka paljon sinulla on kutsuja kuluvan kalenterikuukauden aikana lähetettävänä, lähettämiesi kutsujen historiatiedot sekä asiakkaidesi reagoinnit. Kutsujen määrä päivittyy automaattisesti kalenterikuukausittain, etkä voi käyttää edellisestä kuusta jääneitä kutsuja enää seuraavassa kuussa, vaikka et olisi lähettänyt kaikkia pakettiisi kuuluvia kutsuja. Muista siis lähettää kutsuja tasaisesti joka kuukausi! Sähköpostiosoite ja etunimi ovat pakolliset kentät, kun lähetät asiakkaillesi kutsuja. Asiakas saa sähköpostiviestin, joka alkaa Hyvä Etunimi (Etunimi korvataan tekstillä, jonka syötät etunimi-kenttään). 3.1 Kutsu asiakkaita yksittäin Vaihe 1: Lisää sähköpostiosoitteet. Syötä asiakkaasi sähköpostiosoite ja etunimi niille tarkoitettuihin kenttiin ja klikkaa painiketta Lisää kutsuihin (Etunimi korvataan tekstillä, jonka syötät etunimi-kenttään). Tämän jälkeen syöttämäsi sähköpostiosoitteet siirtyvät Lähetä kutsuja -listalle, jossa voit halutessasi vielä poistaa sähköpostiosoitteet lähetyslistalta. Vaihe 2: Kun olet varma, että haluat lähettää kutsut, klikkaa Lähetä kutsuja -painiketta.

10 10 Jos asiakas on jo kutsuttu arvostelemaan, tai jos asiakas on jo jättänyt arvostelun viimeisten 30 päivän aikana, hänet jätetään kyseisen lähetyksen ulkopuolelle. Asiakas saa yritykseltä kutsun sähköpostiinsa (katso alempana kohta 3. Arvostelupyyntösähköposti). 3.2 Postituslistalta poistuminen (arvostelija-asiakas) Jos asiakas ei halua enää vastaanottaa tähän palveluun liittyviä kutsuja, hän voi poistua postituslistalta painamalla arvostelukutsussa tai muistutusviestissä olevaa unsubscribe-linkkiä. Postituslistalta poistuminen vaikuttaa koko järjestelmään, eikä näin ollen hänelle enää lähetetä Arvostelut-palvelun kutsuja tai muuta järjestelmästä lähtevää viestintää. Jos tällaiseen osoitteeseen yrittää lähettää viestiä, järjestelmä ilmoittaa siitä automaattisesti:

11 Arvostelupyyntösähköposti 3.4 Kutsu useita asiakkaita kerralla Kun haluat tuoda asiakasrekisteristäsi useamman sähköpostiosoitteen kerralla voit tehdä sen Lataa Excel - välilehdeltä kopioimalla asiakasrekisteristäsi tiedot ja liittämällä ne tähän isoon laatikkoon. HUOM! Et voi tuoda järjestelmään valmista Excel-tiedostoa, vaan sinun pitää kopioida tiedot taulukosta. HUOM: liitä pelkät sähköpostiosoitteet, etunimi (sukunimi vapaaehtoinen), älä liitä asiakasrekisterisi otsikoita tai muita tietoja. Klikkaa tämän jälkeen Tuo tiedot -painiketta. Tietojen tuonnin jälkeen voit määrittää mitkä tiedot mistäkin sarakkeesta tuodaan. Jos sarakkeet ovat omassa asiakasrekisterissäsi eri järjestyksessä, saat korjattua järjestyksen tässä vaiheessa. Kun olet valinnut sarakkeet oikein, klikkaa lähetä kutsuja -painiketta.

12 12 Klikattuasi Lähetä kutsuja -painiketta, pääset vielä tarkastelemaan lähetettävien listaa ja tarvittaessa poistamaan osoitteita vielä yksitellen ennen lähetystä: 3.5 Lähetetty-välilehti Kutsujen lähetyshistoriassa näet lähettämisesi arvostelukutsujen määrän päiväkohtaisesti ( Kutsut lähetetty - sarake). Täältä näet myös epäonnistuneet kutsujen lähetykset ja voit seurata saamiesi arvostelujen määrää Lähetetyt arvostelut -sarakkeesta. Vertaamalla lähetettyjen kutsujen määrää lähetettyihin arvosteluihin näet, ovatko kaikki asiakkaasi lähettäneet pyytämäsi arvostelun. Arvostelun jättäneiden asiakkaiden sähköpostiosoitteet näkyvät Lähetetty -välilehdellä yliviivattuna. Kutsun lähettäminen voi epäonnistua, jos sähköpostiosoite on virheellinen. Lähetetty-välilehdeltä voit myös lähettää muistutusviestejä, jos huomaat, että asiakkaasi ei ole lähettänyt arvostelua. Kun klikkaamat auki lähetyspäivämäärän, jolloin alkuperäinen viesti on postitettu, pääset lähettämään muistutusviestin asiakkaallesi. Tämä ei vaikuta kuukausittaisten kutsujesi lähetysmäärään.

13 Muistutusviesti asiakkaalle Asiakas saa alla olevan viestin sähköpostiinsa:

14 14 4. Julkaise-välilehti Suosittelemme, että näytät arvostelut Widgetin kautta myös verkkosivujesi kävijöille. Sen lisääminen on helppoa. Katso ohje alta. Widgetissä oleva Asiakkaiden arvostelema -teksti johtaa käyttäjän suoraan yrityksesi tietoihin Fonecta.fipalvelussa. Arvostele -painike avaa automaattisesti arvostelulomakkeen kävijälle. 4.1 Widgetin muokkaaminen ja asentaminen yrityksen verkkosivulle Jos haluat asentaa Widgetin (pienoisohjelman) omille kotisivuillesi, voit tehdä sen tässä näkymässä. Voit valita oletuspienoisohjelmista haluamasi tai halutessasi itse määrittää mm. leveyden ja korkeuden, värin (tumma tai vaalea) jne. Widget mukautuu siten automaattisesti ja näkyy sinulle sivulla esikatseltavana. Kun olet valinnut millaisena haluat pienoisohjelman kotisivuillesi, kopioi koodi ja liitä se verkkosivuillesi. Jos et itse hallinnoi yrityksesi verkkosivuja, voit lähettää koodin verkkosivustosi ylläpitäjälle.

15 15 5. Tilastot-välilehti Tilastot-välilehdellä näet arvostelujen tilanteen, voit tarkastella miten arvostelut jakautuvat ja mitä kautta ne ovat tulleet.

16 16 6. Asetukset-välilehti Arvostelut-välilehdellä voit tarkastella yrityksesi arvostelulomaketta, sähköpostiviestipohjia sekä valita, mihin sähköpostiosoitteeseen haluat, että sinulle lähetetään ilmoitukset uusista arvosteluista. 6.1 Kysymyslomake Arvostelulomake on vakiomuotoinen, eikä sitä voi muokata. Kaikki kentät ovat pakollisia. Arvostelijan on annettava arvostelulomakkeella seuraavat tietonsa: etunimi, paikkakunta ja sähköpostiosoite. Etunimi ja paikkaunta näkyvät julkisena Fonecta.fi-palvelussa. Sähköpostiosoitetta ei julkaista Fonecta.fi-palvelussa, mutta tieto menee yrityksesi käytettäväksi arvostelujärjestelmään. Arvostelija hyväksyy palvelun käyttöehdot lähettämällä lomakkeen ja lomakkeen tietosuojalausekkeen rastittamalla sen vieressä olevan laatikon.

17 Sähköpostimallit Voit halutessasi muokata sähköpostiviestipohjia. Olemme muokanneet oletusviestipohjat vastaanottajaystävällisiksi, mutta voit halutessasi muokata niistä oman yrityksesi tyyliset. Huomioithan, että merkintöjä: ${} -merkkien välissä ei saa poistaa, niitä tarvitaan oikeiden tietojen täyttämiseksi sähköpostiviesteihin. ${company} Yrityksen nimi ${reviewlink} Linkki arvostelusivulle ${first_name} Kutsun vastaanottajan etunimi ${last_name} Kutsun vastaanottajan sukunimi ${optoutlink} Linkki sähköpostien poikkeuslistaan > poistu postituslistalta / unsubscribe

18 Kiitokset-sivu Kun asiakkaasi lähettää yrityksellesi arvostelun lähettämäsi kutsun tai Fonecta.fi-palvelun kautta, näyttää järjestelmä hänelle automaattisesti selaimessa tämän Kiitosviestin. Oletusviestipohjan linkki ohjaa Fonecta.fi-palvelun etusivulle, mutta voit muokata sen ohjaamaan haluamallesi sivulle. Muokkaa vain viestiä ja klikkaa Tallenna. Järjestelmä kysyy sinulta: The URL you entered seems to be an external link. Do you want to add the required Klikkaa tässä OK, niin viestipohjan linkki muuttuu haluamaksesi. 6.4 Julkaisuvaihtoehdot Julkaisuvaihtoehtojen oletusasetukset ovat alla olevan kuvan mukaisesti. Ole hyvä, äläkä muuta niitä! Jos valitset valikosta Henkilökohtainen tai Ei julkaisua, poistuu yrityksesi Arvostelupalvelu kokonaan Fonecta.fi-palvelusta. Jos haluat Arvostelupalvelun pois käytöstäsi, ole yhteydessä asiakaspalveluumme soittamalla ( ) tai sähköpostiviestillä.

19 Ilmoitukset Ilmoitukset-välilehdellä voit muuttaa asetuksia ja valita mihin sähköpostiosoitteeseen haluat ilmoitukset uusista arvosteluista. Tilausvahvistukseen määritelty osoite tulee automaattisesti vastaanottavaksi sähköpostiosoitteeksi, mutta täältä voit myös lisätä muita arvosteluilmoituksia vastaanottavia sähköpostiosoitteita.

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta

Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta Näin tilaat tuotteita Kuulotarvikkeen verkkokaupasta 1 Sisällysluettelo 1. Kun tilaat ensimmäisen kerran ja rekisteröidyt asiakkaaksemme....2 Rekisteröidy palveluun...2 Kirjautuminen...4 Salasanan vaihtaminen...5

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy,

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN EvenTale Oy, Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea?... 2 Tunnuksen luonti... 2 Käyttöohje... 3 Yrityksen taustatiedot... 3 Lisää käyttäjä... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?...

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus

Kemikaalitieto yhdestä palvelusta. Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Kemikaalitieto yhdestä palvelusta Määrätietoilmoituksen täyttäminenohjeistus Määrätietoilmoitusta koskevien oikeuksien antaminen Vain pääkäyttäjällä on pääsy KÄYTTÄJÄT välilehdelle, jossa voi lisätä KemiDigin

Lisätiedot

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin

Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Ohjeet S-ryhmän tuotetietoportaaliin Tervetuloa käyttämään S-ryhmän tuotetietoportaalia! Ensimmäisellä kirjautumiskerralla käyttäjää pyydetään luomaan salasana portaalin käyttöä varten. Päivitä tarvittaessa

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen tai vammaispalveluiden hakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn lisäselvityspyyntöön

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä toimeentulotuen ensihakemuksen tai toimeentulotuen jatkohakemuksen seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa vastata sähköisesti lähetettyyn

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2

OHJE EVENTALEN ASIAKASKUTSUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN FKS-Tapahtumat Oy, v2 Sisällys Mikä on Eventale?... 1 Miten käytän Eventalea? (kirjautumisohje)... 2 Käyttöohje... 2 Luo kutsu... 3 Miten toimitan kutsun yhdelle nimetylle asiakkaalle?... 3 Kutsun lähettäminen sähköpostilla...

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille

Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Teams-ohjelman asennus- ja käyttöohje vertaisohjaajille Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Teams-ohjelman asentaminen... 3 Kokousten järjestäminen ja omaan kokoukseen liittyminen... 5 Kokouskutsun

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Tonttihakemuksen tekeminen

Tonttihakemuksen tekeminen Tonttihakemuksen tekeminen Tontinluovutuksen periaatteet ja hyväksyttävän hakemuksen ehdot on kuvattu Espoon kaupungin internet-sivuilla osoitteessa. Tärkeitä huomioita tonttihakuun osallistumisessa: 1)

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

KiMeWebin käyttöohjeet

KiMeWebin käyttöohjeet KiMeWebin käyttöohjeet 5.3.2017 Miten saan käyttäjätunnuksen? Jos haluat käyttäjätunnuksen (eli oikeuden muokata sivuja) laita viesti webvelho@kime.fi ja kerro viestissä nimi pesti lippukunnassa (esim.

Lisätiedot

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN OPAS KULTA2 -JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN 1. Kulta2 -järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 1-3 2. Järjestelmään kirjautuminen olemassa olevalla käyttäjätunnuksella ja salasanalla s. 4-5 3. Hakemuksen

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi

Tilaajan pikaopas. kotijakelu.onemed.fi Tilaajan pikaopas OneMed Kotijakelupalvelu on sähköinen tilausjärjestelmä, jonka avulla kunta/kaupunki hallinnoi kotiasiakkaiden hoitotarvikereseptejä. Kirjaudu palveluun: 1. Klikkaa Kirjaudu sisään -painiketta

Lisätiedot

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN

OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OHJEITA OMAPALVELUN KÄYTTÖÖN OMAPALVELU Omapalvelussa voit tehdä hakemuksia, vastata sinulle sähköisesti lähetettyihin lisäselvityspyyntöihin ja kirjeisiin seurata hakemuksesi käsittelyn tilaa saada tiedoksi

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä

Ilmoitus saapuneesta turvasähköpostiviestistä Tullin turvasähköposti Asiakkaan ohje www.tulli.fi versio 2.2 8.1.2015 Korvaa version 2.1 22.5.2014 Tullin turvasähköposti Tulli lähettää sinulle sähköpostiviestin salattuna silloin, kun viesti tai sen

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Tilaajan ohje. TIEKE

Tilaajan ohje. TIEKE Tilaajan ohje TIEKE Tilaajan ohje 1 (14) Tilaajan ohje in lyhyesti Olet tilaamassa ryhmällesi n testejä, joissa arvioidaan tieto- ja viestintäteknisiä taitoja. Tämä ohje auttaa sinua tarvittaessa testin

Lisätiedot

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet.

Palaute. Asetukset: Nimeä palaute ja kirjoita kuvaus tai ohjeet. Palaute Palaute -työkalulla opettaja voi rakentaa kyselyn, johon opiskelijat vastaavat joko anonyymisti tai nimellään. Opettaja voi tarkastella vastauksia koosteena tai yksitellen. Asetukset: Nimeä palaute

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla.

Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Aloita kuljetuksen tilaaminen Unifaun Online-kuljetushallintajärjestelmän avulla. Sisältö Lähetykset Tee lähetys: Luo uusi lähetys............ Lähetä tilaus: Tänne tallennetut lähetykset saapuvat odottamaan

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

Kuva: Ilpo Okkonen

Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS OHJAAJAN OHJE 14.2.2017 Kuva: Ilpo Okkonen OodiHOPS Oulun yliopistossa Oulun yliopiston koulutusneuvosto on päättänyt, että OodiHOPS-toiminto otetaan käyttöön vähintään aloittavilla opiskelijoilla

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

Sidonnaisuuspalvelun käyttöönotto

Sidonnaisuuspalvelun käyttöönotto Sidonnaisuuspalvelu.fi Edullisin, Luotettavin, Helppokäyttöisin Sidonnaisuuspalvelun käyttöönotto Project-TOP Solutions Oy Sidonnaisuuksien ilmoittaminen Sidonnaisuuksien hallinnan kuvaus Käyttöönotto

Lisätiedot

Nettikaupan uudistukset

Nettikaupan uudistukset WIHURI OY AARNIO METRO Sivu 3/12 Nettikaupan uudistukset 1 Johdanto 4 2 Ohjattu tilaaminen omien tilauspohjien avulla 4 3 Tilauspohjat 7 3.1 Muokkailtavuus 7 3.2 Tilauspohjan vanhentuminen 8 3.3 Ilmoitus

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi

Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE. www.nettirassi.fi Kätevästi netissä KÄYTTÖOHJE www.nettirassi.fi Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen ja rekisteröityminen... 4 2. Omat jutut kansio... 8 2.1. Omat tiedostot:... 8 2.2. Omat seurannat... 9 3. Omat terveystiedot...

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali

UPM Urakoitsijaportaali. Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali UPM Urakoitsijaportaali Ohjeet urakoitsijoille Urakoitsijaportaali https://upm.aventra.fi/upmcp 1. Urakoitsijaportaali 2. Työntekijän ilmoittaminen tehtaalle Työtilaukset, resursointi ja aikataulutus 3.

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu

Lehden peittojakelun tilaaminen. Kotisuora Premium palvelu Lehden peittojakelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelu Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Tilaamisen perus edellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen sivu 4

Lisätiedot

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN

ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Versio Oikeudet: 22.3.2016 vj Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKIEN HAKEMINEN Ansiomerkkejä siirrytään hakemaan sähköisesti suoraan partiorekisteri Kuksasta. Haettavissa on kaikki keskusjärjestön ansiomerkit.

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen

Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Ohjeet uuden venepaikkavarauksen tekemiseen Voit varata uuden venepaikan kaupungin sähköisessä varauspalvelussa seuraamalla tätä ohjetta. Tunnuksen luomiseen liittyvät toimenpiteet tulee tehdä vain ensimmäisellä

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Käyttöopas Ajanvaraus

Käyttöopas Ajanvaraus Käyttöopas Ajanvaraus Tarjoa asiakkaillesi mahdollisuus varata aikojasi kellon ympäri Sisällys Kalenterin käyttö osana arkea 3 1. Luo aukioloaikoja Luo aukioloaikoja 4 Viikkoaikataulupohja 6 2. Varaukset

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE

STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE STEP-BY-STEP -OHJE OPETTAJALLE 1. REKISTERÖITYMINEN: Aloita rekisteröityminen klikkaamalla alla olevaa painiketta Syötä tarvittavat tiedot. Vahvista, että olet lukenut ehdot läpi ja paina Send Saat aktivointiviestin

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6

Webforum. Version 14.4 uudet ominaisuudet. Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Webforum Version 14.4 uudet ominaisuudet Viimeisin päivitys: 2014-12-6 Sisältö Tietoja tästä dokumentista... 3 Yleistä... 4 Yleistä & hallinnointi... 5 Dokumentit... 5 Perättäinen tarkistus- ja hyväksymisprosessi...

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013

Suvi Junes Tampereen yliopisto / tietohallinto 2013 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön

Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Maatiaiaskanat-järjestelmä säilyttäjän ohjeet Luonnonvarakeskus/Eläingeenivarat 7.6.2019 Maatiaiskanojen säilyttäjän ohjeet Maatiaiskanat-palvelun käyttöön Tässä dokumentissa neuvotaan, miten maatiaiskanasäilyttäjänä

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET

ANSIOMERKKI EHDOTUKSET 18.4.2018 vj Oikeudet: Kaikki 15-vuotta täyttäneet ANSIOMERKKI EHDOTUKSET Ansiomerkkejä voi ehdottaa kaikki 15-vuotta täyttäneet partiolaiset. Ansiomerkkien ehdottaminen tapahtuu partiorekisteri Kuksassa.

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI

Ohje 1 (13) SÄHKÖINEN ASIOINTI Ohje 1 (13) Sähköisen asioinnin linkin kautta pääset kirjautumaan sähköisiin palveluihin henkilöhohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Valitse tunnistustapa => Pankkitunnistus Ohje 2 (13) Valitse pankki,

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS

Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS Tervetuloa OmaLounea-palveluun! KÄYTTÄJÄN OPAS LOUNEA PALVELUT OY TEHDASKATU 6, 24100 SALO Sisällys Sisällys... 1 Tervetuloa OmaLounea-palveluun!... 2 OmaLounea - Käytön aloittaminen... 2 OmaLounea Kirjaudu

Lisätiedot

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje

Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Lääkärin Terveyskansio Lähettävän lääkärin ohje Versio 1.0 / Cityterveys Oy Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 3 1.1 Käyttäjätunnus ja salasana... 3 1.2 Kirjautuminen... 3 2. Lähetteen teko...

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata ssa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasMuokkaaja-oikeudet. n käyttölupia voi hakea lomakkeella,

Lisätiedot

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta

Pipfrog AS www.pipfrog.com. Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinta Tilausten hallinnassa on neljän tyyppisiä dokumentteja: Tilaukset, laskut, lähetykset ja hyvityslaskut, Tilaus on ensimmäinen dokumentti, jonka joko ostaja on luonnut

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Opiskelijoiden HOPSit

Opiskelijoiden HOPSit Opiskelijoiden HOPSit Ohje kommentoijalle ja hyväksyjälle/19.3.2014 Täydennetty ohjetta/2.1.2014: Lisätty tietoa opiskelijoiden lisäämisestä Omiin opiskelijoihin, mikä helpottaa HOPSien käsittelyä. Tarvittavat

Lisätiedot

SHL Talent Central. Alustan Pika-aloitusopas. Sisältö:

SHL Talent Central. Alustan Pika-aloitusopas. Sisältö: SHL Talent Central Alustan Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan

Lisätiedot

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun

Osaamispassin luominen Google Sites palveluun n luominen Google Sites palveluun Mikä Osaamispassi on? Osaamispassi auttaa kertomaan taidoistasi, koulutuksestasi, työkokemuksestasi ja sinua kiinnostavista asioista työnantajalle kun haet työtä. Osaamispassi

Lisätiedot

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017

Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Digitaalisen oppimisen tiimi/ Mia Tele & Kalle Malinen 13.10.2017 Office 365 OneDrive Opiskelijan ohje 2017 Sisältö 1. OneDrive... 2 2. Miten voin ottaa OneDriven käyttöön?... 3 3. Mitä OneDrivella voi

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tampereen yliopisto / tietohallinto 2014 Keskustelualue Keskustelualue soveltuu eriaikaisen viestinnän välineeksi. Keskustelualueelle voidaan lähettää viestejä toisten luettavaksi, ja sitä voidaan käyttää alueena myös ryhmätöiden tekemiseen,

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla?

OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ. 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? OPISKELIJAN REKISTERÖITYMINEN JA TYÖTILA-AVAIMEN KÄYTTÖ 1. Mitä kaikkea saan käyttööni samoilla tunnuksilla? Rekisteröitymällä saat käyttöösi koulusi hankkimat sähköiset opetus- ja oppimateriaalit. Pääset

Lisätiedot

Basware toimittajaportaali

Basware toimittajaportaali Basware toimittajaportaali Sisältö 3 Yleistä 4 Toimittajaportaalin edut 5-10 Rekisteröinti 11-22 Laskun teko 23 Lasku JIP 2 Yleistä Toimittajaportaali on Baswaren internetissä toimiva sovellus, jonka kautta

Lisätiedot

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti

Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Lehden ennakkotilaus Valtakunnallinen jakelupalvelu osoitteellinen lehti Postittamisen työpöytä Käyttöohje Sisältö Valitse lehti jolle ennakkotilaus tehdään dia Tarkista lehden yhteyshenkilö ja aloita

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit.

Hops-ohjaajan ohje Opiskelijan hopsit. Hops-ohjaajan ohje Tässä ohjeessa kuvataan kaksi erilaista tapaa hakea tietyn opiskelijan lähettämä hops. Ensin ohjeistetaan miten toimitaan, jos hopsin ryhmätyökalu on käytössä, eli ohjaajalle on luotu

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot