VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic"

Transkriptio

1 Valmennusryhmäläisen opas 1 (10) VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Tämä opas on suunniteltu Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusryhmäläisille ja heidän vanhemmilleen harjoittelun tueksi. Oppaasta löydät tärkeää tietoa valmennusryhmien toimintaan liittyen. Mikäli sinulla herää oppaan sisältöön liittyen kysymyksiä, olethan ensisijaisesti ryhmäsi vastuuvalmentajaan yhteydessä. Sisällys 1. NVSn kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä ja tasoryhmät 2 a. Kilpa 4 tasoryhmät 3 b. Kilpa 3 tasoryhmät 3 c. Kilpa 2 tasoryhmät 3 d. Kilpa 1 tasoryhmät 4 e. Huipputiimi 4 2. Osallistuminen kilpailuihin 5 3. Harrastuksen kustannukset 5 a. Harjoitus- ja jäsenmaksut 5 b. Lisenssi ja kilpailukulut 6 c. Kilpailukoreografia ja musiikki 6 d. Harjoitusvarusteet 7 4. Edustusasut ja kilpailupuvut 7 5. Loukkaantumistapaukset 7 6. Voimistelijan vastuut 8 7. Valmentajan vastuut 8 8. Huoltajan vastuut 9 9. Talkoot ja varainhankinta NVS:n sosiaalisen median säännöt 10

2 Valmennusryhmäläisen opas 2 (10) 1. NVS:n kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä jakautuu tasoportaisiin. Harjoittelu aloitetaan pääsääntöisesti Kilpa 4 tasolta, jonka jälkeen voimistelija etenee tasoportaissa ylöspäin oman kehityksensä mukaista vauhtia. KILPA-AEROBICIN VALMENNUSPORTAAT Nokian voimisteluseura HUIPPUTIIMI Ohjatut harjoitukset 5-6 x 1,5 2,5 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu SM-sarjoissa yksilönä ja/tai kokoonpanoina, edustus maajoukkueringissä. Urheilijavalinnat ryhmään tekee seuran johtokunta yhdessä vastuuvalmentajan kanssa. KILPA 1 -TASO Ohjatut harjoitukset 5 x 1,5 2,5 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu SM-sarjoissa tai ylemmissä kilpasarjoissa yksilönä tai kokoonpanoina Omattava erittäin hyvät lajitaidot ja erinomainen motivaatio harjoitteluun. KILPA 2 -TASO Ohjatut harjoitukset 4 x 1,5-2 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu kilpasarjoissa kokoonpanoina Omattava hyvät lajitaidot ja erinomainen motivaatio harjoitteluun KILPA 3 -TASO Ohjatut harjoitukset 3 x 1,5-2 h / vko Kilpailu kilpasarjoissa kokoonpanoina Omattava lajin perustaidot ja hyvä motivaatio harjoitteluun KILPA 4 -TASO (ns. harrastekilparyhmät) Ohjatut harjoitukset 2 x 1-2 h / vko Kilpailu Asemalla tai 2-luokan ohjelmasarjassa (7-9 -vuotiaat) tai Aerosport-sarjoissa (10 14-vuotiaat) tai Aerodance-ryhmänä (yli 12-vuotiaat) Kun valmentaja arvioi että voimistelijan taidot sekä harjoittelumotivaatio ovat riittävän korkealla tasolla, hän tarjoaa urheilijalle paikkaa seuraavassa tasoryhmässä. Mikäli voimistelija ei ole vielä halukas siirtymään korkeampaan tasoryhmään, hän voi halutessaan jatkaa entisellä tasolla ja siirtymistä harkitaan myöhemmin uudelleen. Jokainen tasoryhmässä ylöspäin siirtyminen lisää harjoittelutuntien määrää ja vaatii urheilijalta aiempaa vahvempaa sitoutumista harjoitteluun.

3 Valmennusryhmäläisen opas 3 (10) Kaikki valmennusryhmät harjoittelevat läpi vuoden (syksy-, kevät- ja kesäkausi). Mahdolliset pidemmät poissaolot sallitaan vain hyvästä perusteesta ja niistä on aina neuvoteltava hyvissä ajoin etukäteen vastuuvalmentajan kanssa. Mikäli vastuuvalmentaja arvioi että poissaolo voi hidastaa voimistelijan kehitystä, hänellä on mahdollisuus siirtää voimistelija alempaan tasoryhmään. Vastuuvalmentajalla on mahdollisuus siirtää urheilija alempaan tasoryhmään myös mikäli harjoittelumotivaatio tai kehitys ei vastaa ryhmän vaatimuksia. Mikäli kilparyhmän urheilijalla on tiedossa koulun suhteen vaativampia kausia, joiden urheilija arvelee verottavan harjoitteluaan, urheilijan on mahdollista sopia valmentajan kanssa alempaan tasoryhmään siirtymisestä, jolloin myös harjoitusmäärä pienenee. Muutoksista on neuvoteltava vastuuvalmentajan kanssa ajoissa ennen harjoituskauden alkua. Näissä tapauksissa on myös tärkeä tiedostaa, että siirtyminen takaisin aiempaan tasoryhmään ei ole automaattista kevennetyn kauden jälkeen vaan vastuuvalmentaja arvioi tilanteen kauden päätteeksi uudelleen. a. Kilpa 4 -tasoryhmät Kilpa 4 taso on valmennustoiminnan aloitustaso, jossa harjoitellaan lajin alkeita. Ohjatut harjoitukset on 2 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja voi toisinaan ohjeistaa omatoimisia kotona tehtäviä harjoituksia. Kilpa 4 tasolla kilpaillaan harrastesarjoissa kokoonpanoina (joukkueet, ryhmät, aerodance), poikkeuksena 2-luokan Aerosport-sarjat, joissa kilpaillaan yksilönä. Valmentaja muodostaa kilpailukokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan. Kilpa 4 tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Kirput ja Minit. b. Kilpa 3 -tasoryhmät Kilpa 3-tasolla ohjatut harjoitukset on 3 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja ohjeistaa toisinaan omatoimisia kotona tehtäviä harjoituksia. Kilpa 3-tasolla urheilijoilta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota sekä kykyä keskittyä ja noudattaa valmentajan ohjeita. Kilpa 3-tasolla kilpaillaan kokoonpanoissa (joukkueet, ryhmät). Valmentaja muodostaa kokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan kauden alussa. Kilpailukokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa 3 tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Hiput ja Hileet c. Kilpa 2 -tasoryhmät Kilpa 2-tasolla ohjatut harjoitukset on 4 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Kilpa2 tasolle siirtyäkseen urheilijalla tulee olla riittävä taitotaso (voima, liikkuvuus, lajitaidot jne.). Lisäksi urheilijalta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota, keskittymiskykyä sekä halua ja kykyä myös omatoimiseen harjoitteluun.

4 Valmennusryhmäläisen opas 4 (10) Kilpa 2-tasolla kilpa-aerobic valitaan ns. päälajiksi, eli muut harrastukset tulee sovitella harjoitusaikatauluun niin että kaikkiin kilpa-aerobicin harjoituksiin pystyy osallistumaan. Kilpa 2-tason urheilijat kilpailevat vain kokoonpanoissa (joukkueet, ryhmät, aerodance). Valmentaja muodostaa kokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan. Poikkeustapauksissa, mikäli kokoonpanoja ei saada muodostettua harjoitusryhmän sisällä, valmentaja voi sijoittaa urheilijan yksilöksi. Kokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa 2-tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Kiteet ja Kristallit. d. Kilpa 1 -tasoryhmät Kilpa 1-tasolla ohjatut harjoitukset on 5 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Kilpa 1-tasolla urheilijalla tulee olla erittäin hyvä taitotaso (voima, liikkuvuus, lajitaidot jne.). Lisäksi urheilijalta odotetaan erinomaista harjoittelumotivaatiota, kykyä tavoitteelliseen harjoitteluun sekä ohjatuissa että omatoimisissa treeneissä ja sitoutumista pitkäaikaiseen harjoitteluun. Muut mahdolliset harrastukset tulee sovitella harjoitusaikatauluun niin että kaikkiin kilpa-aerobicin harjoituksiin pystyy osallistumaan. Kilpa1-tason voimistelijat kilpailevat valmentajan harkinnan ja urheilijan toiveiden mukaisesti joko yksilönä tai kokoonpanossa (joukkueet, ryhmät). Mikäli valmentaja katsoo että urheilijan taitotaso ja harjoittelumotivaatio ovat riittävät ja poissaoloja harjoituksista on hyvin vähän, on mahdollista kilpailla myös kahdella ohjelmalla. Kilpa 1 tasoryhmiä on tällä hetkellä yksi, Lumo. e. Huipputiimi Huipputiimi on seurassamme kilpa-aerobicin korkein harjoitusryhmä, jolle seura osoittaa taloudellista tukea. Urheilijavalinnat Huipputiimiin tekee ryhmän vastuuvalmentaja sekä seuran johtokunta yhteistyössä. Paikkaa ryhmässä tarjotaan A- tai B-maajoukkueurheilijoille, joilla ryhmän vastuuvalmentaja katsoo olevan korkea taito- ja motivaatiotaso, edellytykset tuloksekkaaseen kilpailemiseen omalla ikätasollaan sekä erinomainen sitoutuminen pitkäntähtäimen harjoitteluun. Huipputiimin voimistelijoilla on ohjatut harjoitukset 5-6 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Huipputiimin voimistelijat kilpailevat valmentajan harkinnan ja urheilijan toiveiden mukaisesti yksilönä, kokoonpanossa tai molemmissa.

5 Valmennusryhmäläisen opas 5 (10) 2. Osallistuminen kilpailuihin Kaikki kilpa-aerobicin valmennusryhmäläiset osallistuvat kilpailuihin joka kaudella, pois lukien loukkaantumistapaukset. Valmentaja arvioi voimistelijan taitotason ja kehityksen mukaan hänelle soveltuvan kilpailuluokan ja sarjan. Kilpailukokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa4 tasolla tähtäimenä on kilpailun aloittaminen, kun lajin alkeet on hallussa. Kilpa 4 tasoryhmät aloittavat kilpailemisen Voimistelun Asemalla tai 2-luokan ohjelmasarjoissa (7-9- vuotiaat), Aerosport-sarjoissa (10-14-vuotiaat) tai Aerodance-sarjassa (yli 12-vuotiaat). Kilpa3 ja Kilpa2 tasoilla kilpaillaan kokoonpanoina eli joukkue- ja ryhmäsarjoissa. Kokoonpanoissa kilpailua suositaan, sillä se mahdollistaa tehokkaamman ajankäytön harjoituksissa, jolloin lajitaitojen ja voima-, liikkuvuus- jne. ominaisuuksien harjoittamiselle jää enemmän aikaa. Myös Voimisteluliitto on esittänyt suosituksen, että alemmissa kisaluokissa kilpailtaisiin pääsääntöisesti kokoonpanoina. Vastuuvalmentaja muodostaa kokoonpanot kausittain voimistelijoiden taitotason ja ominaisuuksien pohjalta. Kilpa 3 ja kilpa 2 tasoilla kilpaillaan pääsääntöisesti kilpasarjoissa. Kilpa1 sekä Huipputiimi tasoryhmissä voimistelijoiden lajitaidot ovat erittäin hyvät, joten ohjelmaharjoitteluun on käytettävissä enemmän aikaa. Näillä ryhmillä viikoittainen harjoitusmäärä on suuri ja harjoitusryhmän koko pieni, joten valmentajan aikaa on jaettavissa useammalle koreografialle, jolloin myös yksilöohjelmien tekeminen on mahdollista. Vastuuvalmentaja pohtii yhdessä urheilijan kanssa osallistuuko tämä yksilö- vai kokoonpanosarjaan. Kilpa 1 ja Huipputiimi tasoilla kilpaillaan SM-sarjoissa tai kilpasarjojen ylemmissä luokissa. 3. Harrastuksen kustannukset in harrastaminen kilpatasolla tuo useita kustannuseriä. Mitä korkeammalla tasolla urheilija harjoittelee ja kilpailee, sitä korkeammaksi myös kustannukset nousevat. Harjoitusryhmien on mahdollista varainhankinnalla pienentää kustannuksiaan (kts. luku 9. Talkoot ja varainhankinta). Alla on lueteltu harrastukseen liittyviä maksuja. a. Harjoitus- ja jäsenmaksut Harjoitusmaksu sisältää salivuorot ja valmennuksen, sekä uusilla harrastajilla seuran edustustakin. Harjoitusmaksut ovat riippuvaisia harjoitustuntien määrästä, urheilijan tasoryhmästä, harjoitusryhmän koosta sekä harjoituskauden pituudesta. Johtokunta vahvistaa harjoitusmaksut kausittain. Harjoitusmaksun lisäksi voimistelija maksaa vuosittain seuran jäsenmaksun, joka on voimassa välisen ajanjakson. Seuran johtokuntaa vahvistaa jäsenmaksun suuruuden vuosittain.

6 Valmennusryhmäläisen opas 6 (10) b. Lisenssi ja kilpailukulut Jokainen kilparyhmäläinen hankkii omatoimisesti kilpailuluvan eli lisenssin Voimisteluliitosta lisenssikauden alussa. Lisenssikausi on Vastuuvalmentaja antaa syyskauden alussa ohjeet lisenssin hankintaan. Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä tapaturmavakuutus, hän voi ostaa lisenssin ilman vakuutusta. Muussa tapauksessa urheilijan tulee hankkia vakuutuksellinen lisenssi. Oman vakuutuksen kattavuus tulee selvittää vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Vakuutuksellinen lisenssi maksaa noin 130 ja vakuutukseton lisenssi noin 60. Suomen Voimisteluliiton alaisia kilpa-aerobic-kilpailuja on 6-7 vuodessa ja ne sijoittuvat keväälle ja syksylle. Kilpailuiden osallistumismaksu on keskimäärin 25 /hlö/ohjelma, luokasta ja sarjasta riippuen. Muita kilpailuihin mahdollisesti liittyviä kuluja ovat matka-, ruokailu- ja majoituskulut. Lisäksi kilpailijoiden kesken jaetaan mukaan lähtevän valmentajan/valmentajien matka- ja ruokailukulut sekä mahdolliset majoituskulut. c. Kilpailukoreografia ja kilpailumusiikki Kilpailuja varten voimistelija/kokoonpano tarvitsee kilpailukoreografian, jonka hän voi ostaa joltakin seuran valmentajalta tai ulkopuoliselta koreografilta. Mikäli oman seuran valmentaja suunnittelee ja opettaa koreografian, seura perii voimistelijalta koreografiamaksun, jolla katetaan valmentajalle aiheutuneet matkakustannukset sekä koreografian ennakkosuunnitteluun ja sen opetukseen kulunut aika (keskimäärin tuntia). Kokoonpanojen koreografiamaksu jaetaan tasan joukkueen voimistelijoiden kesken. in koreografiamaksu on kilpailuluokasta ja sarjasta riippuvainen seuraavasti: 3lk, 4lk, AG1 Yksilöt 50 3lk, 4lk, AG1 Kokoonpanot 100 5lk, 6lk, AG2 Yksilöt 100 5lk, 6lk, AG2, AD Kokoonpanot 150 Voimistelija voi halutessaan hankkia koreografian myös seuran ulkopuoliselta kotimaiselta tai ulkomaiselta koreografilta, jolloin hinnat vaihtelevat noin välillä. Kun seuran valmentaja editoi voimistelijalle kilpailumusiikin, urheilija suorittaa tästä valmentajalle 20 korvauksen. Kokoonpanojen musiikkimaksu jaetaan tasan joukkueen urheilijoiden kesken. Voimistelija voi halutessaan ostaa kilpailumusiikin myös seuran ulkopuoliselta editoijalta.

7 Valmennusryhmäläisen opas 7 (10) SM-sarjoissa sekä ylemmissä kilpasarjoissa voimistelijan suositellaan ostavan kilpailumusiikin ammattilaiseditoijalta, sillä editoinnin laadulla ja lajinomaisuudella (mm. taustat, tehosteet) on merkittävä vaikutus kilpailuissa annettaviin taiteellisuuspisteisiin. Ammattieditoijalta ostettu musiikki maksaa noin d. Harjoitusvarusteet in varusteista tärkein on lajiharjoitteluun soveltuvat sisäkengät. Treenikengiksi sopivat tukevat ja kevyehköt sisäliikuntakengät, joiden hinnat vaihtelevat välillä. Lisäksi kilpailijoiden tulee hankkia sääntöjen mukaiset kisakengät. Venturellin kisakengät maksavat noin 80. Tietyt kenkämallit soveltuvat sekä treeni- että kisakengiksi, mutta varsinkin korkeammalla tasolla harjoittelevien on suositeltavaa hankkia erilliset kengät treeni- ja kisakäyttöön. Lisäksi Kilpa2 ja Kilpa 1 sekä Huipputiimin voimistelijoilla tulee olla tukevat lenkkarit ulkoharjoittelua varten. Valmentajalta voi kysyä lisäohjeita kenkien valintaan. Valmentaja antaa ryhmälleen ohjeistuksen muista hankittavista varusteista (mm. jumppakuminauha, hyppynaru, nilkkapainot) 4. Edustusasut ja kilpailupuvut Jokainen valmennusryhmäläinen hankkii seuran edustustakin, joka tulee olla aina mukana kilpailuissa sekä muissa tilanteissa joihin on annettu siitä ohjeistus. Lisäksi harjoitusryhmät voivat hankkia omia treeniasujaan, joiden toivotaan mukailevan seuran graafisen ilmeen värimaailmaa (turkoosi, violetti, musta, valkoinen). Yli 14-vuotiaat urheilijoilla sekä Kilpa1 ja Huipputiimi tason voimistelijoilla kilpailupuku on vapaavalintainen. Alle 14-vuotiailla Kilpa4, Kilpa3 ja Kilpa 2 tason voimistelijoilla on kilpailupukuna seuran edustuspuku eli ns. seurapuku, jonka hinta on noin 60. Näillä harjoitusryhmillä kisajoukkueiden kokoonpanot voivat vaihdella kausittain, joten yhtenäinen seurapuku mahdollistaa sen että joka kaudelle ei tarvitse ostaa uutta kisapukua. Seurapuku on myös mahdollista myydä myöhemmin eteenpäin, kun se on käynyt urheilijalle pieneksi. 5. Loukkaantumistapaukset Kilpatasolla urheilu tuo toisinaan mukanaan loukkaantumisia, jotka voivat johtua joko äkillisistä tapaturmista, rasitustyyppisistä vammoista tai näiden yhdistelmistä. Tapaturman sattuessa tulee arvioida vamman vakavuus ja hakeutua sen mukaan hoitoon. Lääkärin diagnoosin jälkeen huoltajan tulee tiedottaa vastuuvalmentajaa tilanteesta.

8 Valmennusryhmäläisen opas 8 (10) Kaikilla valmennusryhmien voimistelijoilla tulee olla vakuutus, joka kattaa mahdolliset urheilussa sattuvat tapaturmat. Voimistelijalle voidaan hankkia Pohjolan Sporttiturva-vakuutus osana kilpailulisenssiä tai muu vastaava oma vakuutus. Vakuutuksen voimassaolo ja kattavuus sekä harjoitus- että kilpailutilanteissa on voimistelijan huoltajan vastuulla. Loukkaantumisen jälkeen tulee vastuuvalmentajan kanssa neuvotella harjoituksiin osallistumisesta. Pääsääntöisesti valmennusryhmien voimistelijat osallistuvat harjoituksiin myös loukkaantumisen toipumisvaiheessa, jolloin valmentaja antaa voimistelijalle treeniohjeistuksen vamman laadun mukaan. Tarvittaessa konsultaatiota voidaan pyytää myös fysioterapeutilta. Mikäli loukkaantuminen estää kokonaan harjoituksiin osallistumisen yli 3 viikkoa kestävän ajanjakson ajan, tulee huoltajan toimittaa seuran johtokunnalle selvitys vamman laadusta, jolloin johtokunta voi tehdä päätöksen mahdollisesta harjoitusmaksun alentamisesta. Tilanteet käsitellään aina tapauskohtaisesti. 6. Voimistelijan vastuut Kaikilta kilparyhmän voimistelijoilta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota sekä kykyä toimia ryhmässä ja noudattaa valmentajan ohjeita. Mitä korkeammalla tasolla voimistelija harjoittelee, sitä enemmän tarvitaan myös kykyä itsenäiseen harjoitteluun ja vastuunottoon. Voimistelija huolehtii että hänellä on harjoituksissa aina mukana tarvittavat välineet, esim. kisaja/tai treenikengät, jumppakuminauha, nilkkapainot jne. Valmentaja ohjeistaa ryhmäkohtaisesti mitä välineitä voimistelijalla tulee olla mukana. Jotta voimistelussa voisi kehittyä, on harjoituksissa käytävä säännöllisesti. Mitä tavoitteellisempi harjoitusryhmä on, sitä tiukemmat ovat läsnäolovaatimukset. Kaikista poissaoloista harjoituksissa tulee ilmoittaa valmentajalle hyvissä ajoin. Valmentaja suunnittelee kulloisenkin harjoituksen siihen osallistuvien voimistelijoiden mukaan, joten on toivottavaa että tieto poissaolosta tulisi vähintään edellisenä päivänä. Akuuteissa tilanteissa (esim. äkilliset sairastumiset) riittää että tieto on valmentajalla ennen harjoituksen alkua. Mikäli voimistelija on täysi-ikäinen, tulee hänen huolehtia poissaolo-ilmoituksen lähettämisestä. Alaikäisen voimistelijan huoltaja vastaa, että valmentaja saa poissaolosta tiedon. 7. Valmentajan vastuut Kaikilla kilparyhmien valmentajilla on useamman vuoden kokemus valmentamisesta sekä usein myös oma harjoitustausta lajissa. Valmentajat ovat suorittaneet vähintään lajitaidon 1-tason koulutuksen tai jonkun toisen sitä vastaavan koulutuksen. Nokian Voimisteluseura tukee ja kannustaa valmentajia kouluttautumaan ja pitämään yllä lajiosaamistaan.

9 Valmennusryhmäläisen opas 9 (10) Jokaisella kilparyhmällä on nimetty vastuuvalmentaja, joka on päävastuussa ryhmän harjoitteluun liittyvistä asioista. Osalla ryhmistä on myös muita valmentajia mukana valmennustiimissä. Valmentaja takaa turvalliset harjoitteluolosuhteet ja huolehtii jokaisen ryhmäläisen turvallisuudesta harjoituksen ajan. Tapaturmien sattuessa voimistelijan hankkima Sporttiturvavakuutus tai oma urheiluharrastuksen kattava tapaturmavakuutus korvaa aiheutuneita hoitokuluja. Valmentajan tehtäviin kuuluu myös paljon harjoitustilanteiden ulkopuolisia tehtäviä. Vastuuvalmentaja suunnittelee ryhmän kausisuunnitelman sekä lyhyen- ja pitkäntähtäimen harjoittelulliset tavoitteet ja huolehtii ryhmän tiedotuksesta sekä yhteydenpidosta huoltajiin. 8. Huoltajan tehtävät ja vastuut Huoltajan tehtävänä on ennen kaikkea tukea ja kannustaa voimistelijaa harrastuksessaan sekä tarjota harjoittelua tukevat olosuhteet myös kotona. Riittävä uni ja monipuolinen ruokavalio takaavat voimistelijalle hyvät eväät kehitykseen ja kasvuun. Huoltajan tulee huolehtia että sekä vastuuvalmentajalla että seuran jäsenrekisterissä on aina ajantasaiset yhteystiedot. Seuran ja harjoitusryhmän asioihin liittyvä tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä, joten huoltajan tulee seurata sähköpostiaan vähintään parin päivän välein. Nopeaa reagointia vaativissa asioissa vastuuvalmentaja on huoltajaan puhelimen välityksellä yhteydessä. Huoltaja vastaa että harrastukseen liittyvät maksut tulevat maksetuksi eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset maksuaikaa laskulle, neuvottelethan asiasta seuran taloudenhoitajan kanssa ennen eräpäivän umpeutumista. Huoltajan on hyvä olla aktiivisesti vastuuvalmentajaan yhteydessä harrastukseen liittyvissä kysymyksissä epäselvien tilanteiden välttämiseksi. Mikäli vastuuvalmentaja ei suoraan osaa antaa vastausta kysymykseen, hän pyytää seuran johtokuntaa käsittelemään asiaa. Mikäli alakouluikäinen voimistelija noudetaan harjoituksista, seuran toiveena on että huoltaja olisi ajoissa paikalla, jotta valmentaja voi ennen lähtöään varmistua että kaikilla on kuljetus. Toivomme että valmentajalle annetaan työrauha valmennustilanteissa. Valmentajat voivat järjestää erillisiä Avoimien ovien päiviä, jolloin treenejä on lupa tulla seuraamaan. Puhelimitse tapahtuvat yhteydenotot valmentajaan on suotavaa ajoittaa iltapäivään tai alkuiltaan, ellei valmentaja ole itse toisin ohjeistanut. Valmentajat ovat sitoutuneet seuraamaan aktiivisesti sähköpostiaan ja reagoimaan mahdollisimman pikaisesti yhteydenottoihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että valmentajista suurin osa ei tee valmennusta päätoimisena työnään, vaan opiskelun tai päätyönsä ohella. Akuuteissa tapauksissa valmentajaan on hyvä olla puhelimitse yhteydessä, jolloin asian käsittely on nopeampaa.

10 Valmennusryhmäläisen opas 10 (10) 9. Talkoot ja varainhankinta Nokian voimisteluseura ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka rahoittaa toimintansa jäsenja harrastusmaksuilla sekä varainhankinnalla. Jotta harrastusmaksut saadaan pidettyä mahdollisimman alhaisina, on varainhankinnalla tärkeä merkitys seuran taloudessa. Nokian voimisteluseurassa tehdään sekä seuran yhteisiä että harjoitusryhmien omia talkoita. Seuran varainhankintaa ovat pääsääntöisesti erilaiset tapahtumat kuten kevät- ja joulunäytökset sekä kilpailutapahtumat. Näistä tulevat tuotot käytetään koko seuran hyväksi ja jokaisella voimistelijalla (ikänsä mukaan) ja voimistelijan vanhemmalla on velvollisuus osallistua tapahtumien järjestelytalkoisiin. Eri talkootehtävät vaihtelevat harjoitusryhmien välillä kausittain. Nokian Voimisteluseura kannustaa kaikkia kilparyhmiä myös ryhmän omaan varainhankintaan, jolla harrastuksen kustannuksia on mahdollista keventää. Näistä on aina myös informoitava seuraa etukäteen. Talkoilla ansaittuja varoja ei lainsäädännön mukaan voi ns. korvamerkitä yhdelle urheilijalle vaan tuotto on jaettava harjoitusryhmän kesken. Tästä syystä voimistelijan/voimistelijoiden tai heidän huoltajiensa tekemä talkootyö luetaan aina koko harjoitusryhmän yhteiseksi tuotoksi. Ryhmän vanhempien kesken olisikin hyvä yhdessä miettiä varainhankinnan tavoitteita, ja mikäli innokkuutta talkootyöhön löytyy, jakaa vastuita niin että talkootehtävät jakautuisivat tasaisesti ryhmäläisten kesken. 10. NVS:n sosiaalisen median säännöt Sosiaalinen media ja sen erilaiset yhteisöt, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, ovat osa nykypäivän kommunikaatiota. Kun osallistut sosiaaliseen mediaan ja kirjoitat seuraa koskevista tapahtumista, on syytä pitää mielessä muutama yhteinen sääntö: Ole asiallinen. Kirjoita muiden mielipiteitä kunnioittavasti, älä arvostele muita tai puhu rumia. Älä levittele perättömiä juoruja joukkuetovereista tai muista oman tai muiden seurojen joukkueista. Tarkista, että kirjoittamasi seuraa koskevat tiedot ovat oikein. Mielipiteen ilmaiseminen. Kun kirjoitat seuran toimintaan liittyvistä tapahtumista, tuo viestissäsi esiin, että kyseessä on oma henkilökohtainen mielipiteesi, eikä seuran virallinen kannanotto. Ole varovainen. On hyvä pitää mielessä, että mitään nettiin laitettua ei saa sieltä täysin pois ja kuka tahansa voi väärinkäyttää netistä löytyviä kuviasi ja tietojasi. Osallistuessasi yhteisöihin et voi kontrolloida kuka lukee viestisi ja se voi levitä myös muihin yhteisöihin, josta et voi poistaa sitä.

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN!

TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! TERVETULOA VALMENNUSRYHMÄÄN! Tässä info kirjeessä kerrotaan seuramme valmennusryhmien toimintaan liittyen yleisistä asioista. Seuramme kilpailulajit ovat joukkuevoimistelu ja tanssillinen voimistelu. JOUKKUEVOIMISTELU

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

KAUSIKIRJE SYKSY 2015

KAUSIKIRJE SYKSY 2015 KAUSIKIRJE SYKSY 2015 Hei kaikki vanhemmat! Toivotamme kaikki vanhat ja uudet seuralaiset tervetulleiksi treenaamaan kanssamme myös ensi kautena. Tästä kirjeestä löydät tärkeitä tietoja syksyä koskien,

Lisätiedot

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella

HUOM! Aikataulut tarkentuvat ilmoittautumisten perusteella 1 (5) KILPAILUKUTSU AIKA: 1.-2.11.2014 Lämpimästi tervetuloa Aerobic Cup 4 kilpailuihin Nokialle! PAIKKA: Nokian palloiluhalli, Kankaantaankatu 4, 37100 Nokia SARJAT ja alustava aikataulu: Lauantai 1.11.

Lisätiedot

Valmentajien pelisäännöt

Valmentajien pelisäännöt Valmentajien pelisäännöt 1. Harjoitteleminen ja kilpaileminen ikäluokittain 1.1 Harjoitusmäärät ja tavoitteet Forssan Naisvoimistelijoiden periaatteena on tarjota joukkuevoimisteluharrastus yli 8- vuotiaille

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Jäseniä 871 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton huippuvoimisteluseura

Lisätiedot

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 10/2014 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka.

Lisätiedot

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015

Koivukylän Palloseura ry. B-juniorit. Toimintasuunnitelma kaudella 2015 Koivukylän Palloseura ry B-juniorit Toimintasuunnitelma kaudella 2015 01.12.2014 Suunnitelma koskee aikaväliä 1.11.2014 31.10.2015. Toimihenkilöt ja yhteystiedot Joukkueenjohtaja: Vastuuvalmentaja: Valmentaja:

Lisätiedot

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla.

Hallitus huolehtii valmentajien valinnasta ja palkkaamisesta puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan johdolla. hallitus 9.12.2014 EsJt:n muodostelmaluistelun pelisäännöt Muodostelmaluistelun tavoitteet EsJt:n muodostelmaluistelun tavoitteena on tarjota luistelijoita kehittävää, laadukasta, pitkäjänteistä, määrätietoista

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014 KILPAILUINFO Tämä on Aerobic Cup 1 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken

Lisätiedot

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 09/2015 1 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka. KIVA- toiminnassa

Lisätiedot

Vanhempainilta 26.11.2014

Vanhempainilta 26.11.2014 Vanhempainilta 26.11.2014 Uutta seuratoiminnassa vuonna 2015 Uusi puheenjohtaja ja hallitus esittäytyvät SSC mukaan Tuusulan liikuntapainotteiseen yläkouluun Yhteistyö Järvenpään Fysioakatemian kanssa

Lisätiedot

Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT

Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT 1 Tervetuloa mukaan Kooveen perinteikkään painiseuran toimintaan. Painikoulussa otetaan ensiaskeleet

Lisätiedot

TIEDOTE. www.vakp.net/voimistelu 1. Hei kilpa-aerobicvanhemmat

TIEDOTE. www.vakp.net/voimistelu 1. Hei kilpa-aerobicvanhemmat Hei kilpa-aerobicvanhemmat Kilpa-aerobickausi 2014-2015 alkaa olemaan lopuillaan ja lomat ovat alkaneet. Lomasta huolimatta on aika jo suunnata katseet kohti seuraavaa kilpa-aerobickautta. Luettehan ajatuksella

Lisätiedot

Lasten urheilun tärkeät asiat

Lasten urheilun tärkeät asiat Lasten urheilun tärkeät asiat 1) Pohdi itsenäisesti, mitkä arvot *) ohjaavat sinun toimintaasi työskennellessäsi lasten ohjaajana ja valmentajana. 2) Kirjoita yksi asia per tarralappu *) Meille jokaiselle

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT:

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 28.09.2015 27.3.2016 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

Vanhempainilta 20.4.2015

Vanhempainilta 20.4.2015 Vanhempainilta 20.4.2015 Perustettu 2006 FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin nuoremmat ikäluokat isoja Yhteensä noin 500 pelaaja Visio 2017: Iloista

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa

Joukkueenjohtaja. Hoitaa varuste- ja muut hankinnat yhdessä ennalta sovitun varustevastaavan kanssa Joukkueenjohtaja Vanhempien ehdottama ja seuran hyväksymä Järjestää kauden aikana vähintään kaksi vanhempainiltaa: 1. Kauden alussa laaditaan budjetti yhdessä rahastonhoitajan kanssa, hyväksytetään se

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena:

Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: HIIHTOKAUDEN 2015-2016 JÄSENMAKSUT Jäsen- ja pakettimaksujen hinnat pysyvät samoina kuin edellisenä kautena: * alle 16-vuotiaiden jäsenmaksu 5 * 16-vuot. ja vanhempien jäsenmaksu 10 * perhejäsenmaksu 30

Lisätiedot

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2014 2015

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2014 2015 KAUSITIEDOTE 2014 2015 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry.

Joukkuevoimistelun syysinfo 2014. Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Joukkuevoimistelun syysinfo 2014 Voimistelu- ja urheiluseura Elise ry. Voimistelu- ja urheiluseura Elise Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu

Lisätiedot

Pelipassi- ja vakuutusohje

Pelipassi- ja vakuutusohje Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 9.3.2015 versio 1.0 Pelipassi- ja vakuutusohje 2 Pelipassi- ja vakuutusohje SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ 3 1.1 Pelipassi 3 1.2 Vakuutukset 3 2 VASTUUT 4 2.1 Vastuu

Lisätiedot

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016

Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minit ja Uimataidottomat minit Tikkurila toimintakaudella 2015 2016 Minien ryhmät on tarkoitettu 4-6-vuotiaille lapsille. Harjoituksiin sisältyy aina kuivaharjoittelua, jossa verrytellään, jumpataan ja

Lisätiedot

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet)

Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) Tietopaketti ja ohjeistus joukkueelle sekä vanhemmille (2002-2003-syntyneet) 31.5.2010 Yleistä Tämä tietopaketti ja ohjeistus on luotu selventämään joukkueen sisäisiä toimintatapoja sekä parantamaan informointia

Lisätiedot

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu 22.11.2014 Ikäryhmäkohtainen tavoitetaso - kilpailutoiminta 18 vuotta Junioreiden Euroopan Mestaruuskilpailut (140 cm +, Vaativa B +, CIC 1*) vs Aloitusikä n

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Tyttöjen voimistelupolku 26.4.2013 Miten aloittaa voimisteluharrastus? Harrastuksen aloittamiseen ja tukilajiksi (toiselle lajille) sopivat kaikki aloitusryhmät.

Lisätiedot

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen.

IF-ryhmän tavoitteena on harrastemainen taitoluisteluharrastus, luistelun ilo ja onnistumisien kokeminen. Taitoluistelijan polku Seinäjoen Taitoluistelijat ry LUISTELUKOULU Luisteluharrastus alkaa usein luistelukoulusta. Luistelukouluun tullaan pääsääntöisesti 3-4 vuotiaana. Luistelukoulujen tavoitteena on

Lisätiedot

Hämeenlinnan Taitoluistelijat

Hämeenlinnan Taitoluistelijat KAUSITIEDOTE 2015 2016 Uusi kausi alkaa, tervetuloa jälleen luistelemaan! Tähän tiedotteeseen on kerätty koko kauden kannalta tärkeää tietoa. Tutustu tiedotteeseen tarkasti ja säilytä se myöhempää tarvetta

Lisätiedot

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO

JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO JOUKKUETOIMINNAN VUOSIKELLO LOKAKUU Vanhempainilta 1. Toimintasuunnitelma joukkueelle Budjetti Taitokisailmoittautumiset Hallitalkoot SYYSKUU Talviliigan maksujen eräpäivä Vuoden palkittavat Seuran taitokisat

Lisätiedot

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Hei, Tervetuloa mukaan taitoluistelun pariin kaudelle 2015-2016. Tässä tiedotteessa tietoa luisteluryhmistä, valmennuksesta, ilmoittautumisesta ja seuran

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen 1 Kenelle: LePan ikäluokille E11-F7 (01-05 syntyneet), tytöissä ja pojissa. Miksi: Harjoittelun

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS

JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS SUOMEN JÄÄPALLOLIITTO ry SJPL Kristina Koskela kilpailu@finbandy.fi puhelin 020 7964 322 JOUKKUEENJOHTAJA-OPAS 2010 Tämä joukkueenjohtajaopas antaa joukkueenjohtajalle perustietoa seuratoiminnasta sekä

Lisätiedot

SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT

SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT SEURAKYSELY JA LISENSSIT VIESTINTÄ JA MUUT LIITON TARJOAMAT PALVELUT Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20, fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012

PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 8.11.2012 PORIN PYRINTÖ RY TOIMINTASUUNNITELMA s. 1/5 LUISTELUJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 Yleistä Hallinto Talous Luistelujaoston päälajit ovat pikaluistelu ja Short track eli kaukalopikaluistelu.

Lisätiedot

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen

Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Voimistelu- ja urheiluseura Elise Laura Ahonen Perustettu vuonna 1921 Vuonna 2013 jäseniä 819 Voimistelun erikoisseura Akrobatiavoimistelu Joukkuevoimistelu Rytminen voimistelu Sinettiseura Voimisteluliiton

Lisätiedot

Cheerleading lajina Dream Team Cheerleaders DTC ry Seuran organisaatio ja joukkueet Harjoitus- ja toimintamaksut Lisenssit Seurasiirrot

Cheerleading lajina Dream Team Cheerleaders DTC ry Seuran organisaatio ja joukkueet Harjoitus- ja toimintamaksut Lisenssit Seurasiirrot Cheerleading lajina Dream Team Cheerleaders DTC ry Seuran organisaatio ja joukkueet Harjoitus- ja toimintamaksut Lisenssit Seurasiirrot Harjoitustilat ja varusteet Keikat, tapahtumat, talkoot DTC Akroklinikat

Lisätiedot

Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen

Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen Valmennussääntö 16.4.2015 alkaen Valmennussääntö ja siihen liittyvät periaatteet koskevat Järvenpään Taitoluistelijoiden kilpa- ja kehitysvalmennusryhmien luistelijoita (muodostelmajoukkueet, yksinluistelun

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

Ohjeet pelaajien siirtymiseen

Ohjeet pelaajien siirtymiseen Espoon Palloseuran Jääkiekko ry. Hallitus 12.11.2014 versio 1.2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen 2 Ohjeet pelaajien siirtymiseen SISÄLLYSLUETTELO 1 SIIRTYMINEN SEURAN SISÄLLÄ 3 1.1 Pelaaminen ja harjoittelu

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana.

KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) Teppo Pietarinen avasi kokouksen ja toimi puheenjohtajana. KOIVUKYLÄN PALLOSEURA ry 1(5) KOIPS B-juniorit (POJAT) VANHEMPAINKOKOUS Aika: Ma 01.12.2014 klo 18.00 Paikka: Läsnä: Koivukylän palvelukeskus Teppo Pietarinen Alex Marinkov Ilkka Kaakinen Markku Sieppala

Lisätiedot

www.aerobicfactory.com

www.aerobicfactory.com KILPAILUINFO Tämä on kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon. Huolehdittehan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken tarvittavan tiedon.

Lisätiedot

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut

OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut SUOMEN TAEKWONDOLIITTO RY OTTELU / LIIKESARJA SM-kilpailut 19.9.2015 Kuva: Elina Glad Paikka: Euran Urheilutalo Eurantie 33, 27510 Eura www.euranurheilutalo.fi ALUSTAVA AIKATAULU: Perjantai 18.9.2015 20.00-21.00

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014

SC VANTAA. Jäsenkirje 3/2014 SC VANTAA Jäsenkirje 3/2014 1. Katsaus joukkuevoimistelijoiden kevääseen... 2 2. Mukaan joukkuevoimisteluun... 3 3. Harrasteliikuntaryhmiin ilmoittautuminen alkanut... 3 4. Valmentajaksi tai ohjaajaksi

Lisätiedot

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014

Elokuun tiedote 2013. Porvoon Taitoluistelijat. Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Johtokunnan työnjako kaudella 2013 2014 Elokuun tiedote 2013 Porvoon Taitoluistelijat Harjoitukset jatkuvat Porvoossa 29.7. Tervetuloa jatkamaan luistelua uudelle kaudelle Porvooseen! Valmennusryhmien jääharjoitukset jatkuvat kesätauon jälkeen

Lisätiedot

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa

Aika 18 19.4.2015. Paikka. Kilpailun aikataulu: Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu. Lauantai 18.4.2015. Halli ja info aukeaa Aika 18 19.4.2015. Paikka Linnanmaan liikuntahalli, Virkakatu 1, 90540 Oulu Kilpailun aikataulu: Lauantai 18.4.2015 klo 8.30 klo 10.30 klo 9.00 klo 10.30-12.30 klo 13.00 klo 19.10 Sunnuntai 19.4.2015 klo

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU

KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU KILPAILUN JÄRJESTÄMISOHJEET AKROBATIAVOIMISTELU Sanni Suominen 2013 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. AKROBATIAVOIMISTELUSSA KILPAILEMINEN 3. KILPAILUN JÄRJESTÄMINEN 3.1 Kilpailun hakeminen 3.2 Kilpailukutsu

Lisätiedot

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013 Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Tukiurheilijakysely Tarkoitus: Kerätä säännöllisesti tietoa OK:n ja PARA:n tukiurheilijoiden

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja 13.12.2015 Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja Milja Hintsanen 2 Valmennusjärjestelmä Pyrkivän joukkueet ovat kautta aikojen olleet sarjojensa menestyneimpien joukkueiden joukossa Tämän säilyttämiseksi kevään

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Porvoon Miekkailijat Borgå Fäktare PM-BF Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 1 (6) Sisällysluettelo 1 Harjoitustoiminta... 3 1.1 Kevätkausi... 3 1.2 Syyskausi... 3 2 Kilpailutoiminta ja siihen liittyvät

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta 26.8.2015

VaKP Voimistelu valmennustoiminta. Kilpa-aerobicin vanhempainilta 26.8.2015 VaKP Voimistelu valmennustoiminta Kilpa-aerobicin vanhempainilta 26.8.2015 Vanhempainillan ohjelma VaKP Voimistelun aerobictoiminnan ja keskeisten henkilöiden esittely Käytännön asioita: kilpailumatkat,

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013

Tapiolan Voimistelijat. Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Tapiolan Voimistelijat Joukkuevoimistelun INFO To 19.9.2013 Joukkuevoimistelun INFO - Vanhemman rooli - Lapsen liikuntasuositukset - Vammat ja niiden ehkäisy & hoito - Valmennusjärjestelmä - Joukkuevoimistelun

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012!

TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! TERVETULOA MÄNTSÄLÄN VOIMISTELIJOIHIN KAUDELLE 2011-2012! Joukkue: Aika ja paikka: Vinkarit Ma klo 15.30-18.00 Kaunismäki Ti klo 19.-21.30 Kaunismäki To 19.-21.30 Ehnroos Pe klo 15.-17.00 Kirkonkylän koulu,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Vuorojenjakoperusteet, kausi Jaakko Sundquist

Vuorojenjakoperusteet, kausi Jaakko Sundquist Vuorojenjakoperusteet, kausi 2017 Jaakko Sundquist Taustaa Seuran harjoitusvuorojen jako on TPV:n kaltaisessa isossa seurassa aina vaikeaa Joukkueita on tällä hetkellä 25 Tavoitetilanne on jakaa näille

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Syksy 2014 TERVETULOA!

Syksy 2014 TERVETULOA! Syksy 2014 TERVETULOA! Yleiskatsaus seuran toimintaan Junioritoiminnan esittely ja toimintatavat Vanhempien toimintamahdollisuudet Ajankohtaiset asiat Yleisurheilua ajassa perinteitä kunnioittaen Vuonna

Lisätiedot

B-C1 12 jakautuu / sisältää esim.

B-C1 12 jakautuu / sisältää esim. B-C1 12 jakautuu / sisältää esim. Joukkueen Kesä- / peruskuntokausi päätoimintakauden 1 1.5.-15.6 jaksotus Pääpaino harjoittelussa fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä Joukkueharjoittelu 5 kertaa viikossa

Lisätiedot

30.1.2013. Mari Tuomaala

30.1.2013. Mari Tuomaala Mari Tuomaala Yleisseura: Suunnistus, ampumahiihto, hiihto Sijainti: Lähes 40 000 asukkaan kunnassa Keski-Uudellamaalla Lähiseurat: KeU, JäPa, Pihkaniskat, RR Jäseniä Seurassa n. 400 hlö, suunnistusjaostossa

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Jumppaturva. Turvallista liikuntaa svolilaisille Vakuutusesite

Jumppaturva. Turvallista liikuntaa svolilaisille Vakuutusesite Jumppaturva Turvallista liikuntaa svolilaisille Vakuutusesite Tuoteseloste on voimassa 1.9.2009 alkaen. Jumppaturva Suomen Voimisteluliitto SVOLI ry:n jäsenseuroille Vakuutetut Jumppaturva -ryhmätapaturmavakuutuksen

Lisätiedot

KEVÄÄN VANHEMPAINILTA KESKIVIIKKONA 12.1. KLO 19:30 ALKAEN TUULIMÄESSÄ KILPAPOIKIEN YHTEISTIEDOTE 21.12.2010

KEVÄÄN VANHEMPAINILTA KESKIVIIKKONA 12.1. KLO 19:30 ALKAEN TUULIMÄESSÄ KILPAPOIKIEN YHTEISTIEDOTE 21.12.2010 KEVÄÄN VANHEMPAINILTA KESKIVIIKKONA 12.1. KLO 19:30 ALKAEN TUULIMÄESSÄ KILPAPOIKIEN YHTEISTIEDOTE 21.12.2010 Telinevoimistelu lajina Miesten telinevoimistelu (MTV) on kansainvälisen voimisteluliiton (FIG)

Lisätiedot

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 06/2016 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka.

Lisätiedot

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015

MuurY P07 Futis. Vanhempainkokous 8.4. 2015 MuurY P07 Futis Vanhempainkokous 8.4. 2015 Agenda Urheilun säännöt Joukkueentoimihenkilöt Harjoitukset ja pelit Budjetti Urheilun Pelisäännöt kaudelle 2015 MuurY P07 Futis joukkueen säännöt Nämä säännöt

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 06/2016 1 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka. KIVA- toiminnassa

Lisätiedot

Mäntsälän Voimistelijat

Mäntsälän Voimistelijat 1 Mäntsälän Voimistelijat Jäsenkyselyn tulokset 2015 Vastaajia N=47 Harrastaja itse Huoltaja 6 henk 41 henk Harrastajan ikä Alle 7v 15 henk 7-10v 17 henk 11-13v 6 henk yli 13v 9 henk Mukana seurassa Alle

Lisätiedot

Vanhempainilta 22.1.2015

Vanhempainilta 22.1.2015 Vanhempainilta 22.1.2015 Tapanilan Erä Nyrkkeily Tapanilan Erä saavuttanut lukuisia Suomen mestaruuksia ja jopa olympiamitaleja. Northern Stars tiimin perustajaseura (MiNy, PoNS) N. 220 jäsentä Kilparyhmä

Lisätiedot

Mikä joukkuevoimistelu?

Mikä joukkuevoimistelu? Vantaan Voimisteluseura ry Mikä joukkuevoimistelu? Vanhempien tietopaketti 1.7.2015 Sisällys 1. LAJIESITTELY -JOUKKUEVOIMISTELU... 3 1.1. Kilpailusuoritus... 3 1.2. Harjoittelu... 3 2. KILPAILUT... 4 2.1.

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

OGK:N JUNIORITOIMINTAOPAS

OGK:N JUNIORITOIMINTAOPAS OGK:N JUNIORITOIMINTAOPAS SISÄLLYSLUETTELO 1. Seuran yleisesittely ja organisaatio 2. Seuran junioritoiminnan periaatteet 2.1 Toimintamalli ja ryhmät 2.2 Valmennus 2.3 Koulutus 3. Tapahtumat 3.1 Harjoittelu

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Terveydenhuolto 1.6.2013 Motiivi ProHuippuseura-projektissa identifioidut kehityskohteet Urapolku-seminaari Kisakalliossa (2012) Yleiset havainnot seuran

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen

Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen 1 Nurmijärven uimaseurojen yhdistyminen 1.1.2015 Swimming Team Nurmijärvi Kevään aikaansaannoksia Seurojen yhdistämistoimikunta on käynyt neuvotteluja vuoden 2014 alusta lähtien Timo Koivuniemi, Mauri

Lisätiedot

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.

1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1. 2014-2015 1) seuratkaa LRL:n nettisivuilta/ http://www.lrl.fi/kilpailutoiminta/kilpailukalenteri/ 1.1 Kilpailukalenterista kilpailut, mihin olemme menossa 1.2 Tutustu kilpailukutsuun, joka löytyy klikkaamalla

Lisätiedot