VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Kilpa-aerobic"

Transkriptio

1 Valmennusryhmäläisen opas 1 (10) VALMENNUSRYHMÄLÄISEN OPAS Tämä opas on suunniteltu Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusryhmäläisille ja heidän vanhemmilleen harjoittelun tueksi. Oppaasta löydät tärkeää tietoa valmennusryhmien toimintaan liittyen. Mikäli sinulla herää oppaan sisältöön liittyen kysymyksiä, olethan ensisijaisesti ryhmäsi vastuuvalmentajaan yhteydessä. Sisällys 1. NVSn kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä ja tasoryhmät 2 a. Kilpa 4 tasoryhmät 3 b. Kilpa 3 tasoryhmät 3 c. Kilpa 2 tasoryhmät 3 d. Kilpa 1 tasoryhmät 4 e. Huipputiimi 4 2. Osallistuminen kilpailuihin 5 3. Harrastuksen kustannukset 5 a. Harjoitus- ja jäsenmaksut 5 b. Lisenssi ja kilpailukulut 6 c. Kilpailukoreografia ja musiikki 6 d. Harjoitusvarusteet 7 4. Edustusasut ja kilpailupuvut 7 5. Loukkaantumistapaukset 7 6. Voimistelijan vastuut 8 7. Valmentajan vastuut 8 8. Huoltajan vastuut 9 9. Talkoot ja varainhankinta NVS:n sosiaalisen median säännöt 10

2 Valmennusryhmäläisen opas 2 (10) 1. NVS:n kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä Nokian Voimisteluseuran kilpa-aerobicin valmennusjärjestelmä jakautuu tasoportaisiin. Harjoittelu aloitetaan pääsääntöisesti Kilpa 4 tasolta, jonka jälkeen voimistelija etenee tasoportaissa ylöspäin oman kehityksensä mukaista vauhtia. KILPA-AEROBICIN VALMENNUSPORTAAT Nokian voimisteluseura HUIPPUTIIMI Ohjatut harjoitukset 5-6 x 1,5 2,5 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu SM-sarjoissa yksilönä ja/tai kokoonpanoina, edustus maajoukkueringissä. Urheilijavalinnat ryhmään tekee seuran johtokunta yhdessä vastuuvalmentajan kanssa. KILPA 1 -TASO Ohjatut harjoitukset 5 x 1,5 2,5 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu SM-sarjoissa tai ylemmissä kilpasarjoissa yksilönä tai kokoonpanoina Omattava erittäin hyvät lajitaidot ja erinomainen motivaatio harjoitteluun. KILPA 2 -TASO Ohjatut harjoitukset 4 x 1,5-2 h / vko + omatoimitreenit Kilpailu kilpasarjoissa kokoonpanoina Omattava hyvät lajitaidot ja erinomainen motivaatio harjoitteluun KILPA 3 -TASO Ohjatut harjoitukset 3 x 1,5-2 h / vko Kilpailu kilpasarjoissa kokoonpanoina Omattava lajin perustaidot ja hyvä motivaatio harjoitteluun KILPA 4 -TASO (ns. harrastekilparyhmät) Ohjatut harjoitukset 2 x 1-2 h / vko Kilpailu Asemalla tai 2-luokan ohjelmasarjassa (7-9 -vuotiaat) tai Aerosport-sarjoissa (10 14-vuotiaat) tai Aerodance-ryhmänä (yli 12-vuotiaat) Kun valmentaja arvioi että voimistelijan taidot sekä harjoittelumotivaatio ovat riittävän korkealla tasolla, hän tarjoaa urheilijalle paikkaa seuraavassa tasoryhmässä. Mikäli voimistelija ei ole vielä halukas siirtymään korkeampaan tasoryhmään, hän voi halutessaan jatkaa entisellä tasolla ja siirtymistä harkitaan myöhemmin uudelleen. Jokainen tasoryhmässä ylöspäin siirtyminen lisää harjoittelutuntien määrää ja vaatii urheilijalta aiempaa vahvempaa sitoutumista harjoitteluun.

3 Valmennusryhmäläisen opas 3 (10) Kaikki valmennusryhmät harjoittelevat läpi vuoden (syksy-, kevät- ja kesäkausi). Mahdolliset pidemmät poissaolot sallitaan vain hyvästä perusteesta ja niistä on aina neuvoteltava hyvissä ajoin etukäteen vastuuvalmentajan kanssa. Mikäli vastuuvalmentaja arvioi että poissaolo voi hidastaa voimistelijan kehitystä, hänellä on mahdollisuus siirtää voimistelija alempaan tasoryhmään. Vastuuvalmentajalla on mahdollisuus siirtää urheilija alempaan tasoryhmään myös mikäli harjoittelumotivaatio tai kehitys ei vastaa ryhmän vaatimuksia. Mikäli kilparyhmän urheilijalla on tiedossa koulun suhteen vaativampia kausia, joiden urheilija arvelee verottavan harjoitteluaan, urheilijan on mahdollista sopia valmentajan kanssa alempaan tasoryhmään siirtymisestä, jolloin myös harjoitusmäärä pienenee. Muutoksista on neuvoteltava vastuuvalmentajan kanssa ajoissa ennen harjoituskauden alkua. Näissä tapauksissa on myös tärkeä tiedostaa, että siirtyminen takaisin aiempaan tasoryhmään ei ole automaattista kevennetyn kauden jälkeen vaan vastuuvalmentaja arvioi tilanteen kauden päätteeksi uudelleen. a. Kilpa 4 -tasoryhmät Kilpa 4 taso on valmennustoiminnan aloitustaso, jossa harjoitellaan lajin alkeita. Ohjatut harjoitukset on 2 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja voi toisinaan ohjeistaa omatoimisia kotona tehtäviä harjoituksia. Kilpa 4 tasolla kilpaillaan harrastesarjoissa kokoonpanoina (joukkueet, ryhmät, aerodance), poikkeuksena 2-luokan Aerosport-sarjat, joissa kilpaillaan yksilönä. Valmentaja muodostaa kilpailukokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan. Kilpa 4 tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Kirput ja Minit. b. Kilpa 3 -tasoryhmät Kilpa 3-tasolla ohjatut harjoitukset on 3 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja ohjeistaa toisinaan omatoimisia kotona tehtäviä harjoituksia. Kilpa 3-tasolla urheilijoilta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota sekä kykyä keskittyä ja noudattaa valmentajan ohjeita. Kilpa 3-tasolla kilpaillaan kokoonpanoissa (joukkueet, ryhmät). Valmentaja muodostaa kokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan kauden alussa. Kilpailukokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa 3 tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Hiput ja Hileet c. Kilpa 2 -tasoryhmät Kilpa 2-tasolla ohjatut harjoitukset on 4 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Kilpa2 tasolle siirtyäkseen urheilijalla tulee olla riittävä taitotaso (voima, liikkuvuus, lajitaidot jne.). Lisäksi urheilijalta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota, keskittymiskykyä sekä halua ja kykyä myös omatoimiseen harjoitteluun.

4 Valmennusryhmäläisen opas 4 (10) Kilpa 2-tasolla kilpa-aerobic valitaan ns. päälajiksi, eli muut harrastukset tulee sovitella harjoitusaikatauluun niin että kaikkiin kilpa-aerobicin harjoituksiin pystyy osallistumaan. Kilpa 2-tason urheilijat kilpailevat vain kokoonpanoissa (joukkueet, ryhmät, aerodance). Valmentaja muodostaa kokoonpanot voimistelijoiden iän ja taitotason mukaan. Poikkeustapauksissa, mikäli kokoonpanoja ei saada muodostettua harjoitusryhmän sisällä, valmentaja voi sijoittaa urheilijan yksilöksi. Kokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa 2-tasoryhmiä ovat tällä hetkellä Kiteet ja Kristallit. d. Kilpa 1 -tasoryhmät Kilpa 1-tasolla ohjatut harjoitukset on 5 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Kilpa 1-tasolla urheilijalla tulee olla erittäin hyvä taitotaso (voima, liikkuvuus, lajitaidot jne.). Lisäksi urheilijalta odotetaan erinomaista harjoittelumotivaatiota, kykyä tavoitteelliseen harjoitteluun sekä ohjatuissa että omatoimisissa treeneissä ja sitoutumista pitkäaikaiseen harjoitteluun. Muut mahdolliset harrastukset tulee sovitella harjoitusaikatauluun niin että kaikkiin kilpa-aerobicin harjoituksiin pystyy osallistumaan. Kilpa1-tason voimistelijat kilpailevat valmentajan harkinnan ja urheilijan toiveiden mukaisesti joko yksilönä tai kokoonpanossa (joukkueet, ryhmät). Mikäli valmentaja katsoo että urheilijan taitotaso ja harjoittelumotivaatio ovat riittävät ja poissaoloja harjoituksista on hyvin vähän, on mahdollista kilpailla myös kahdella ohjelmalla. Kilpa 1 tasoryhmiä on tällä hetkellä yksi, Lumo. e. Huipputiimi Huipputiimi on seurassamme kilpa-aerobicin korkein harjoitusryhmä, jolle seura osoittaa taloudellista tukea. Urheilijavalinnat Huipputiimiin tekee ryhmän vastuuvalmentaja sekä seuran johtokunta yhteistyössä. Paikkaa ryhmässä tarjotaan A- tai B-maajoukkueurheilijoille, joilla ryhmän vastuuvalmentaja katsoo olevan korkea taito- ja motivaatiotaso, edellytykset tuloksekkaaseen kilpailemiseen omalla ikätasollaan sekä erinomainen sitoutuminen pitkäntähtäimen harjoitteluun. Huipputiimin voimistelijoilla on ohjatut harjoitukset 5-6 x viikossa, joiden lisäksi valmentaja antaa ohjeet omatoimiseen harjoitteluun kausisuunnitelman mukaan. Huipputiimin voimistelijat kilpailevat valmentajan harkinnan ja urheilijan toiveiden mukaisesti yksilönä, kokoonpanossa tai molemmissa.

5 Valmennusryhmäläisen opas 5 (10) 2. Osallistuminen kilpailuihin Kaikki kilpa-aerobicin valmennusryhmäläiset osallistuvat kilpailuihin joka kaudella, pois lukien loukkaantumistapaukset. Valmentaja arvioi voimistelijan taitotason ja kehityksen mukaan hänelle soveltuvan kilpailuluokan ja sarjan. Kilpailukokoonpanot voivat vaihdella kausittain. Kilpa4 tasolla tähtäimenä on kilpailun aloittaminen, kun lajin alkeet on hallussa. Kilpa 4 tasoryhmät aloittavat kilpailemisen Voimistelun Asemalla tai 2-luokan ohjelmasarjoissa (7-9- vuotiaat), Aerosport-sarjoissa (10-14-vuotiaat) tai Aerodance-sarjassa (yli 12-vuotiaat). Kilpa3 ja Kilpa2 tasoilla kilpaillaan kokoonpanoina eli joukkue- ja ryhmäsarjoissa. Kokoonpanoissa kilpailua suositaan, sillä se mahdollistaa tehokkaamman ajankäytön harjoituksissa, jolloin lajitaitojen ja voima-, liikkuvuus- jne. ominaisuuksien harjoittamiselle jää enemmän aikaa. Myös Voimisteluliitto on esittänyt suosituksen, että alemmissa kisaluokissa kilpailtaisiin pääsääntöisesti kokoonpanoina. Vastuuvalmentaja muodostaa kokoonpanot kausittain voimistelijoiden taitotason ja ominaisuuksien pohjalta. Kilpa 3 ja kilpa 2 tasoilla kilpaillaan pääsääntöisesti kilpasarjoissa. Kilpa1 sekä Huipputiimi tasoryhmissä voimistelijoiden lajitaidot ovat erittäin hyvät, joten ohjelmaharjoitteluun on käytettävissä enemmän aikaa. Näillä ryhmillä viikoittainen harjoitusmäärä on suuri ja harjoitusryhmän koko pieni, joten valmentajan aikaa on jaettavissa useammalle koreografialle, jolloin myös yksilöohjelmien tekeminen on mahdollista. Vastuuvalmentaja pohtii yhdessä urheilijan kanssa osallistuuko tämä yksilö- vai kokoonpanosarjaan. Kilpa 1 ja Huipputiimi tasoilla kilpaillaan SM-sarjoissa tai kilpasarjojen ylemmissä luokissa. 3. Harrastuksen kustannukset in harrastaminen kilpatasolla tuo useita kustannuseriä. Mitä korkeammalla tasolla urheilija harjoittelee ja kilpailee, sitä korkeammaksi myös kustannukset nousevat. Harjoitusryhmien on mahdollista varainhankinnalla pienentää kustannuksiaan (kts. luku 9. Talkoot ja varainhankinta). Alla on lueteltu harrastukseen liittyviä maksuja. a. Harjoitus- ja jäsenmaksut Harjoitusmaksu sisältää salivuorot ja valmennuksen, sekä uusilla harrastajilla seuran edustustakin. Harjoitusmaksut ovat riippuvaisia harjoitustuntien määrästä, urheilijan tasoryhmästä, harjoitusryhmän koosta sekä harjoituskauden pituudesta. Johtokunta vahvistaa harjoitusmaksut kausittain. Harjoitusmaksun lisäksi voimistelija maksaa vuosittain seuran jäsenmaksun, joka on voimassa välisen ajanjakson. Seuran johtokuntaa vahvistaa jäsenmaksun suuruuden vuosittain.

6 Valmennusryhmäläisen opas 6 (10) b. Lisenssi ja kilpailukulut Jokainen kilparyhmäläinen hankkii omatoimisesti kilpailuluvan eli lisenssin Voimisteluliitosta lisenssikauden alussa. Lisenssikausi on Vastuuvalmentaja antaa syyskauden alussa ohjeet lisenssin hankintaan. Mikäli urheilijalla on oma, urheilutapaturmakorvaavuusehdon sisältävä tapaturmavakuutus, hän voi ostaa lisenssin ilman vakuutusta. Muussa tapauksessa urheilijan tulee hankkia vakuutuksellinen lisenssi. Oman vakuutuksen kattavuus tulee selvittää vakuutusyhtiöstä ennen lisenssin hankkimista. Vakuutuksellinen lisenssi maksaa noin 130 ja vakuutukseton lisenssi noin 60. Suomen Voimisteluliiton alaisia kilpa-aerobic-kilpailuja on 6-7 vuodessa ja ne sijoittuvat keväälle ja syksylle. Kilpailuiden osallistumismaksu on keskimäärin 25 /hlö/ohjelma, luokasta ja sarjasta riippuen. Muita kilpailuihin mahdollisesti liittyviä kuluja ovat matka-, ruokailu- ja majoituskulut. Lisäksi kilpailijoiden kesken jaetaan mukaan lähtevän valmentajan/valmentajien matka- ja ruokailukulut sekä mahdolliset majoituskulut. c. Kilpailukoreografia ja kilpailumusiikki Kilpailuja varten voimistelija/kokoonpano tarvitsee kilpailukoreografian, jonka hän voi ostaa joltakin seuran valmentajalta tai ulkopuoliselta koreografilta. Mikäli oman seuran valmentaja suunnittelee ja opettaa koreografian, seura perii voimistelijalta koreografiamaksun, jolla katetaan valmentajalle aiheutuneet matkakustannukset sekä koreografian ennakkosuunnitteluun ja sen opetukseen kulunut aika (keskimäärin tuntia). Kokoonpanojen koreografiamaksu jaetaan tasan joukkueen voimistelijoiden kesken. in koreografiamaksu on kilpailuluokasta ja sarjasta riippuvainen seuraavasti: 3lk, 4lk, AG1 Yksilöt 50 3lk, 4lk, AG1 Kokoonpanot 100 5lk, 6lk, AG2 Yksilöt 100 5lk, 6lk, AG2, AD Kokoonpanot 150 Voimistelija voi halutessaan hankkia koreografian myös seuran ulkopuoliselta kotimaiselta tai ulkomaiselta koreografilta, jolloin hinnat vaihtelevat noin välillä. Kun seuran valmentaja editoi voimistelijalle kilpailumusiikin, urheilija suorittaa tästä valmentajalle 20 korvauksen. Kokoonpanojen musiikkimaksu jaetaan tasan joukkueen urheilijoiden kesken. Voimistelija voi halutessaan ostaa kilpailumusiikin myös seuran ulkopuoliselta editoijalta.

7 Valmennusryhmäläisen opas 7 (10) SM-sarjoissa sekä ylemmissä kilpasarjoissa voimistelijan suositellaan ostavan kilpailumusiikin ammattilaiseditoijalta, sillä editoinnin laadulla ja lajinomaisuudella (mm. taustat, tehosteet) on merkittävä vaikutus kilpailuissa annettaviin taiteellisuuspisteisiin. Ammattieditoijalta ostettu musiikki maksaa noin d. Harjoitusvarusteet in varusteista tärkein on lajiharjoitteluun soveltuvat sisäkengät. Treenikengiksi sopivat tukevat ja kevyehköt sisäliikuntakengät, joiden hinnat vaihtelevat välillä. Lisäksi kilpailijoiden tulee hankkia sääntöjen mukaiset kisakengät. Venturellin kisakengät maksavat noin 80. Tietyt kenkämallit soveltuvat sekä treeni- että kisakengiksi, mutta varsinkin korkeammalla tasolla harjoittelevien on suositeltavaa hankkia erilliset kengät treeni- ja kisakäyttöön. Lisäksi Kilpa2 ja Kilpa 1 sekä Huipputiimin voimistelijoilla tulee olla tukevat lenkkarit ulkoharjoittelua varten. Valmentajalta voi kysyä lisäohjeita kenkien valintaan. Valmentaja antaa ryhmälleen ohjeistuksen muista hankittavista varusteista (mm. jumppakuminauha, hyppynaru, nilkkapainot) 4. Edustusasut ja kilpailupuvut Jokainen valmennusryhmäläinen hankkii seuran edustustakin, joka tulee olla aina mukana kilpailuissa sekä muissa tilanteissa joihin on annettu siitä ohjeistus. Lisäksi harjoitusryhmät voivat hankkia omia treeniasujaan, joiden toivotaan mukailevan seuran graafisen ilmeen värimaailmaa (turkoosi, violetti, musta, valkoinen). Yli 14-vuotiaat urheilijoilla sekä Kilpa1 ja Huipputiimi tason voimistelijoilla kilpailupuku on vapaavalintainen. Alle 14-vuotiailla Kilpa4, Kilpa3 ja Kilpa 2 tason voimistelijoilla on kilpailupukuna seuran edustuspuku eli ns. seurapuku, jonka hinta on noin 60. Näillä harjoitusryhmillä kisajoukkueiden kokoonpanot voivat vaihdella kausittain, joten yhtenäinen seurapuku mahdollistaa sen että joka kaudelle ei tarvitse ostaa uutta kisapukua. Seurapuku on myös mahdollista myydä myöhemmin eteenpäin, kun se on käynyt urheilijalle pieneksi. 5. Loukkaantumistapaukset Kilpatasolla urheilu tuo toisinaan mukanaan loukkaantumisia, jotka voivat johtua joko äkillisistä tapaturmista, rasitustyyppisistä vammoista tai näiden yhdistelmistä. Tapaturman sattuessa tulee arvioida vamman vakavuus ja hakeutua sen mukaan hoitoon. Lääkärin diagnoosin jälkeen huoltajan tulee tiedottaa vastuuvalmentajaa tilanteesta.

8 Valmennusryhmäläisen opas 8 (10) Kaikilla valmennusryhmien voimistelijoilla tulee olla vakuutus, joka kattaa mahdolliset urheilussa sattuvat tapaturmat. Voimistelijalle voidaan hankkia Pohjolan Sporttiturva-vakuutus osana kilpailulisenssiä tai muu vastaava oma vakuutus. Vakuutuksen voimassaolo ja kattavuus sekä harjoitus- että kilpailutilanteissa on voimistelijan huoltajan vastuulla. Loukkaantumisen jälkeen tulee vastuuvalmentajan kanssa neuvotella harjoituksiin osallistumisesta. Pääsääntöisesti valmennusryhmien voimistelijat osallistuvat harjoituksiin myös loukkaantumisen toipumisvaiheessa, jolloin valmentaja antaa voimistelijalle treeniohjeistuksen vamman laadun mukaan. Tarvittaessa konsultaatiota voidaan pyytää myös fysioterapeutilta. Mikäli loukkaantuminen estää kokonaan harjoituksiin osallistumisen yli 3 viikkoa kestävän ajanjakson ajan, tulee huoltajan toimittaa seuran johtokunnalle selvitys vamman laadusta, jolloin johtokunta voi tehdä päätöksen mahdollisesta harjoitusmaksun alentamisesta. Tilanteet käsitellään aina tapauskohtaisesti. 6. Voimistelijan vastuut Kaikilta kilparyhmän voimistelijoilta odotetaan hyvää harjoittelumotivaatiota sekä kykyä toimia ryhmässä ja noudattaa valmentajan ohjeita. Mitä korkeammalla tasolla voimistelija harjoittelee, sitä enemmän tarvitaan myös kykyä itsenäiseen harjoitteluun ja vastuunottoon. Voimistelija huolehtii että hänellä on harjoituksissa aina mukana tarvittavat välineet, esim. kisaja/tai treenikengät, jumppakuminauha, nilkkapainot jne. Valmentaja ohjeistaa ryhmäkohtaisesti mitä välineitä voimistelijalla tulee olla mukana. Jotta voimistelussa voisi kehittyä, on harjoituksissa käytävä säännöllisesti. Mitä tavoitteellisempi harjoitusryhmä on, sitä tiukemmat ovat läsnäolovaatimukset. Kaikista poissaoloista harjoituksissa tulee ilmoittaa valmentajalle hyvissä ajoin. Valmentaja suunnittelee kulloisenkin harjoituksen siihen osallistuvien voimistelijoiden mukaan, joten on toivottavaa että tieto poissaolosta tulisi vähintään edellisenä päivänä. Akuuteissa tilanteissa (esim. äkilliset sairastumiset) riittää että tieto on valmentajalla ennen harjoituksen alkua. Mikäli voimistelija on täysi-ikäinen, tulee hänen huolehtia poissaolo-ilmoituksen lähettämisestä. Alaikäisen voimistelijan huoltaja vastaa, että valmentaja saa poissaolosta tiedon. 7. Valmentajan vastuut Kaikilla kilparyhmien valmentajilla on useamman vuoden kokemus valmentamisesta sekä usein myös oma harjoitustausta lajissa. Valmentajat ovat suorittaneet vähintään lajitaidon 1-tason koulutuksen tai jonkun toisen sitä vastaavan koulutuksen. Nokian Voimisteluseura tukee ja kannustaa valmentajia kouluttautumaan ja pitämään yllä lajiosaamistaan.

9 Valmennusryhmäläisen opas 9 (10) Jokaisella kilparyhmällä on nimetty vastuuvalmentaja, joka on päävastuussa ryhmän harjoitteluun liittyvistä asioista. Osalla ryhmistä on myös muita valmentajia mukana valmennustiimissä. Valmentaja takaa turvalliset harjoitteluolosuhteet ja huolehtii jokaisen ryhmäläisen turvallisuudesta harjoituksen ajan. Tapaturmien sattuessa voimistelijan hankkima Sporttiturvavakuutus tai oma urheiluharrastuksen kattava tapaturmavakuutus korvaa aiheutuneita hoitokuluja. Valmentajan tehtäviin kuuluu myös paljon harjoitustilanteiden ulkopuolisia tehtäviä. Vastuuvalmentaja suunnittelee ryhmän kausisuunnitelman sekä lyhyen- ja pitkäntähtäimen harjoittelulliset tavoitteet ja huolehtii ryhmän tiedotuksesta sekä yhteydenpidosta huoltajiin. 8. Huoltajan tehtävät ja vastuut Huoltajan tehtävänä on ennen kaikkea tukea ja kannustaa voimistelijaa harrastuksessaan sekä tarjota harjoittelua tukevat olosuhteet myös kotona. Riittävä uni ja monipuolinen ruokavalio takaavat voimistelijalle hyvät eväät kehitykseen ja kasvuun. Huoltajan tulee huolehtia että sekä vastuuvalmentajalla että seuran jäsenrekisterissä on aina ajantasaiset yhteystiedot. Seuran ja harjoitusryhmän asioihin liittyvä tiedotus tapahtuu pääsääntöisesti sähköpostin välityksellä, joten huoltajan tulee seurata sähköpostiaan vähintään parin päivän välein. Nopeaa reagointia vaativissa asioissa vastuuvalmentaja on huoltajaan puhelimen välityksellä yhteydessä. Huoltaja vastaa että harrastukseen liittyvät maksut tulevat maksetuksi eräpäivään mennessä. Mikäli tarvitset maksuaikaa laskulle, neuvottelethan asiasta seuran taloudenhoitajan kanssa ennen eräpäivän umpeutumista. Huoltajan on hyvä olla aktiivisesti vastuuvalmentajaan yhteydessä harrastukseen liittyvissä kysymyksissä epäselvien tilanteiden välttämiseksi. Mikäli vastuuvalmentaja ei suoraan osaa antaa vastausta kysymykseen, hän pyytää seuran johtokuntaa käsittelemään asiaa. Mikäli alakouluikäinen voimistelija noudetaan harjoituksista, seuran toiveena on että huoltaja olisi ajoissa paikalla, jotta valmentaja voi ennen lähtöään varmistua että kaikilla on kuljetus. Toivomme että valmentajalle annetaan työrauha valmennustilanteissa. Valmentajat voivat järjestää erillisiä Avoimien ovien päiviä, jolloin treenejä on lupa tulla seuraamaan. Puhelimitse tapahtuvat yhteydenotot valmentajaan on suotavaa ajoittaa iltapäivään tai alkuiltaan, ellei valmentaja ole itse toisin ohjeistanut. Valmentajat ovat sitoutuneet seuraamaan aktiivisesti sähköpostiaan ja reagoimaan mahdollisimman pikaisesti yhteydenottoihin. On kuitenkin hyvä muistaa, että valmentajista suurin osa ei tee valmennusta päätoimisena työnään, vaan opiskelun tai päätyönsä ohella. Akuuteissa tapauksissa valmentajaan on hyvä olla puhelimitse yhteydessä, jolloin asian käsittely on nopeampaa.

10 Valmennusryhmäläisen opas 10 (10) 9. Talkoot ja varainhankinta Nokian voimisteluseura ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka rahoittaa toimintansa jäsenja harrastusmaksuilla sekä varainhankinnalla. Jotta harrastusmaksut saadaan pidettyä mahdollisimman alhaisina, on varainhankinnalla tärkeä merkitys seuran taloudessa. Nokian voimisteluseurassa tehdään sekä seuran yhteisiä että harjoitusryhmien omia talkoita. Seuran varainhankintaa ovat pääsääntöisesti erilaiset tapahtumat kuten kevät- ja joulunäytökset sekä kilpailutapahtumat. Näistä tulevat tuotot käytetään koko seuran hyväksi ja jokaisella voimistelijalla (ikänsä mukaan) ja voimistelijan vanhemmalla on velvollisuus osallistua tapahtumien järjestelytalkoisiin. Eri talkootehtävät vaihtelevat harjoitusryhmien välillä kausittain. Nokian Voimisteluseura kannustaa kaikkia kilparyhmiä myös ryhmän omaan varainhankintaan, jolla harrastuksen kustannuksia on mahdollista keventää. Näistä on aina myös informoitava seuraa etukäteen. Talkoilla ansaittuja varoja ei lainsäädännön mukaan voi ns. korvamerkitä yhdelle urheilijalle vaan tuotto on jaettava harjoitusryhmän kesken. Tästä syystä voimistelijan/voimistelijoiden tai heidän huoltajiensa tekemä talkootyö luetaan aina koko harjoitusryhmän yhteiseksi tuotoksi. Ryhmän vanhempien kesken olisikin hyvä yhdessä miettiä varainhankinnan tavoitteita, ja mikäli innokkuutta talkootyöhön löytyy, jakaa vastuita niin että talkootehtävät jakautuisivat tasaisesti ryhmäläisten kesken. 10. NVS:n sosiaalisen median säännöt Sosiaalinen media ja sen erilaiset yhteisöt, kuten Facebook, Twitter ja Instagram, ovat osa nykypäivän kommunikaatiota. Kun osallistut sosiaaliseen mediaan ja kirjoitat seuraa koskevista tapahtumista, on syytä pitää mielessä muutama yhteinen sääntö: Ole asiallinen. Kirjoita muiden mielipiteitä kunnioittavasti, älä arvostele muita tai puhu rumia. Älä levittele perättömiä juoruja joukkuetovereista tai muista oman tai muiden seurojen joukkueista. Tarkista, että kirjoittamasi seuraa koskevat tiedot ovat oikein. Mielipiteen ilmaiseminen. Kun kirjoitat seuran toimintaan liittyvistä tapahtumista, tuo viestissäsi esiin, että kyseessä on oma henkilökohtainen mielipiteesi, eikä seuran virallinen kannanotto. Ole varovainen. On hyvä pitää mielessä, että mitään nettiin laitettua ei saa sieltä täysin pois ja kuka tahansa voi väärinkäyttää netistä löytyviä kuviasi ja tietojasi. Osallistuessasi yhteisöihin et voi kontrolloida kuka lukee viestisi ja se voi levitä myös muihin yhteisöihin, josta et voi poistaa sitä.

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA

KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 1/10 KILPA-AEROBIC SÄÄNTÖKIRJA 2017 2020 KANSALLISET SÄÄNNÖT JA OHJEET päivitetty 12/2016 KH (19.12.2016) 2/10 Sisällys Kilpa-aerobicin kilpailujärjestelmä kaavio Luokkien 2.-6. säännöt 2-luokan säännöt

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat

Valmennusryhmien info syksy Järvenpään voimistelijat Valmennusryhmien info syksy 2016 Järvenpään voimistelijat Tapahtumat 1.8. Syyskausi alkaa (kesäharjoitukset vko 31-32) 3.-4.9. HJM-kutsuleiri, Järvenpää Liikuntahalli 10.9. HJM-taitokilpailu, Mäntsälä

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40)

JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) JoenVoLi telinevoimistelujaosto Palautekysely vanhemmille keväällä 2011 (vastauksia 40) Mikä toiminnassa on onnistunut? (yhteenveto) - innostuneisuus, monipuolisuus - pienet tai pienehköt ryhmät -

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014

KILPAILUINFO. Aerobic Cup 1 Kerava 29-30.3.2014 KILPAILUINFO Tämä on Aerobic Cup 1 kilpailun infokirje, josta löydät kaiken tärkeän tiedon kilpailuista. Huolehdithan, että kaikki seuran valmentajat, huoltajat, kilpailijat ja kannustusjoukot saavat kaiken

Lisätiedot

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT

TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT TEAMGYMIN KILPAILUSÄÄNNÖT 1.1.2017 ------------------------- Sisällysluettelo 1. Osallistumisoikeus... 2 2. Kilpailusarjat ja -muodot... 2 3. Joukkueen kokoonpano... 3 4. Sama voimistelija eri joukkueissa...

Lisätiedot

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT:

HARJOITUSPÄIVÄKIRJA NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: NIMI: PUHELINNUMERO: VALMENTAJAT: HARJOITUSPÄIVÄKIRJA 28.09.2015 27.3.2016 Oulun Pyrintö ry Nummikatu 18-20, 90100 Oulu p. 044 781 2809 www.oulunpyrinto.fi HARJOITTELUN TAVOITTEET HUOM! Lahjakkuutta on

Lisätiedot

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE

KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE KILPARYHMÄ 9-19 VUOTIAILLE TAMMELAN URHEILUKENTÄLLÄ Tiistaisin ja torstaina 24.5 alkaen klo 17.30-19.00 Ilmoittautuminen joka kerralla klo 17.25 valmentajalle HUOM! omatoiminen alkuverkka ennen ilmoittautumista!

Lisätiedot

Vanhempainilta 3.5.2016

Vanhempainilta 3.5.2016 Vanhempainilta 3.5.2016 Perustettu 2006 Palloliiton Grassroots-palkinto Vuoden 2014 harraste- ja kasvattajaseura FC Kangasalan kausimaksut ovat mahdollisimman alhaiset Talkootyö Toiminta kasvaa Etenkin

Lisätiedot

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010

LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT RYTMINEN VOIMISTELU 2010 2 (13 ) LUOKKA- JA IKÄKAUSIKILPAILUT (LUOKAT I - M, YKSILÖT JA JOUK- KUEET, IKÄSARJAT 8-V. NAISTEN SARJA) Alla esitetään luokittain ja ikäkausittain

Lisätiedot

Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT

Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT Koovee ry Painijaosto OHJEITA PAINIKOULULAISILLE SEKÄ HEIDÄN VANHEMMILLEEN / HUOLTAJILLEEN 2016 KEVÄT 1 Tervetuloa mukaan Kooveen perinteikkään painiseuran toimintaan. Painikoulussa otetaan ensiaskeleet

Lisätiedot

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017

Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle 2017 Jääkiekkojaoston toimintasuunnitelma vuodelle Tulevan toimintakauden visio Jääkiekko vahvistaa edelleen paikkaansa paimiolaisessa harrastuskentässä kiinnostavana, innovatiivisena ja näkyvänä lajina. Johdanto

Lisätiedot

Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista:

Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista: Sivu 1 / 6 13.5.2012 Kausi 2016-2017 Hei luistelijat ja luisteluvanhemmat! Ohessa on tietoa tulevan kauden aikatauluista, harjoittelusta ja maksuista: TASOT Tulevalla kaudella VLK:n luistelijat luistelevat

Lisätiedot

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940

TOIMINNAN KÄSIKIRJA 1940 TOIMINNAN KÄIKIRJA 1940 JALKAPALLOA VUODETA 1940 IÄLLYLUETTELO 1 JOHDANTO 2 JÄNTEVÄN ARVOT JA TAVOITTEET 3 ORGANIAATIO MALLI 3.1 EURAN JOHTOKUNTA 4 JÄNTEVÄ JA VIETINTÄ 4.1 IÄINEN JA ULKOINEN VIETINTÄ 4.2

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

Nuorten maajoukkueohjelma

Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelma Nuorten maajoukkueohjelman tavoitteet Tuottaa mahdollisimman monta pelaajaa aikuismaajoukkueisiin vähintään 3 pelaajaa/ikäluokka 3 kansainvälisen tason huippua/vuosikymmen Kilpailla

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016

ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 ELISE VANTAA RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2016 SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 2 TOIMINNAN TAVOITTEET... 2 3 HARRASTELIIKUNTA... 2 3.1. Lapset ja nuoret... 3 3.2 Perheliikunta... 3 4 VALMENNUSTOIMINTA...

Lisätiedot

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen

TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen TASORYHMÄHARJOITTELU LEPASSA (valmennuslinjan päivitys lokakuussa 2011) työkalu tasoryhmien muodostamiseen 1 Kenelle: LePan ikäluokille E11-F7 (01-05 syntyneet), tytöissä ja pojissa. Miksi: Harjoittelun

Lisätiedot

FC Reipas P04 vanhempainilta

FC Reipas P04 vanhempainilta FC Reipas P04 vanhempainilta 27.11.2015 JYRI HEINONEN, MIKA KOLAMO, KATI LUOKKALA JA MARKO MÄLKIÄ Esityslista Kauden 2015 palautteen yhteenveto Toimintasuunnitelma 2016 Varainkäyttöarvio (joukkuemaksu)

Lisätiedot

2014 Luokkajärjestelmäohje

2014 Luokkajärjestelmäohje 2014 Luokkajärjestelmäohje Tyttöjen telinevoimistelun luokkajärjestelmän kaaviokuva, merkkiliikkeet, sarjat ja muut valmiit materiaalit ovat NTV:n internetsivuilla http://www.voimistelu.fi/voimistelutoiminta/lajit/naisten_telinevoimistelu/kilpailujarjestelma/luokkakilpail

Lisätiedot

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN

10 Opetussuunnitelma OSAAMISEN ARVIOINTI ARVIOINNIN KOHTEET JA AMMATTITAITOVAATIMUKSET OSAAMISEN HANKKIMINEN Hyväksymismerkinnät 1 (5) Ammaattiosaamisen näyttö Näytön kuvaus Urheilija osallistuu kilpailuihin ja toteuttaa omaa tehostettua lajiharjoittelua esim. harjoitusleirien aikana. Lisäksi urheilija tekee

Lisätiedot

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti:

HENKILÖKOHTAINEN KILPAILU Kaikissa luokissa henkilökohtaisia JunnuGym-pisteitä jaetaan 10 parhaalle seuraavasti: SÄÄNNÖT YLEISTÄ JunnuGym on luokkien 1-5 pojille tarkoitettu telinevoimistelun henkilökohtainen- ja seurakilpailu. JunnuGym muodostuu kevään ja syksyn luokkakilpailuista, joille Suomen Voimisteluliitto

Lisätiedot

Espoon Telinetaiturit ry

Espoon Telinetaiturit ry Voimistelua läpi elämän Espoon Telinetaiturit ry Tyttöjen voimistelupolku 26.4.2013 Miten aloittaa voimisteluharrastus? Harrastuksen aloittamiseen ja tukilajiksi (toiselle lajille) sopivat kaikki aloitusryhmät.

Lisätiedot

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan.

Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. 1 Hiihtojaosto tiedottaa 26.10.2009 Seuran hiihtäjien kausimaksut voit valita alla olevasta tiedotteesta omien tarpeiden mukaan. PALVELUPAKETIT ovat joko Skipassi- tai Lisenssi PAKETTEJA. Kaikilla 7-vuotiailla

Lisätiedot

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6

Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Infopaketti kaudelle 2015-2016 30.6.2015 Sivu 1 / 6 Hei, Tervetuloa mukaan taitoluistelun pariin kaudelle 2015-2016. Tässä tiedotteessa tietoa luisteluryhmistä, valmennuksesta, ilmoittautumisesta ja seuran

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

FC Reipas P08 vanhempainilta

FC Reipas P08 vanhempainilta FC Reipas P08 vanhempainilta Aiheet Joukkueen säännöt Toimintasuunnitelma Joukkueen varainkäyttöarvio ja varojen käytön pelisäännöt Toimintamaksut yms. Joukkueen varainhankinta Toimihenkilöiden valinta

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

Vuorojenjakoperusteet, kausi Jaakko Sundquist

Vuorojenjakoperusteet, kausi Jaakko Sundquist Vuorojenjakoperusteet, kausi 2017 Jaakko Sundquist Taustaa Seuran harjoitusvuorojen jako on TPV:n kaltaisessa isossa seurassa aina vaikeaa Joukkueita on tällä hetkellä 25 Tavoitetilanne on jakaa näille

Lisätiedot

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013. Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Huippu-urheiluyksikön tukiurheilijakysely 2013 Jari Lämsä & Kaisu Mononen KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus Tukiurheilijakysely Tarkoitus: Kerätä säännöllisesti tietoa OK:n ja PARA:n tukiurheilijoiden

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE

PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 0.08.013 1 (5) PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Kiimingin Kiekko-Pojat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja). SOPIMUSKAUSI Tämä

Lisätiedot

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi

PROJEKTI Polku pelikenttien parhaiksi LEHMO BALLS -96 RY Hirviseläntie 12 80780 KONTIONIEMI Puh: 0440-559 696 E-mail: markus.holopainen@leba96.fi www.leba96.fi PROJEKTI 2011-2014 Polku pelikenttien parhaiksi Projektin taustat Johtokunta on

Lisätiedot

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER

GT Teamit RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER GT Teamit 2016-2017 RED ORANGE GREEN YELLOW PINK BLUE PLAYER Grani Tenniksen valmennuskokonaisuus - Pelaajan polku GT Tennis- ja mailapelikoulu Esikouluikäisille ja 1-3 -luokkalaisille Ohjaajakoulutukset

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta

Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta Harjoite 1: Kysymyksiä valmentajalle lasten innostuksesta ja motivaatiosta 30-60 minuuttia valmentajan aikaa, ja Harjoituslomake ja kynä noin 1-2 viikkoa oman työn tarkkailuun. Tavoitteet Harjoite on kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo

Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo Joensuun Kataja Yleisurheilun lajiryhmät Vanhempaininfo 29.9.2014 Kataja-yu Seuran esittely Toiminnanjohtaja: Tomi Pyylampi - Vastuu, talous Valmennuspäällikkö: Anssi Vänskä - Valmennustoiminta + kilpailut

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30

INFOTILAISUUS. Moision koulun ruokala klo 18.30 INFOTILAISUUS Moision koulun ruokala 24.5.2016 klo 18.30 Illan aiheita Uplakers Taitoluistelun toiminta-ajatus seuratoiminnassa ja valmennuksessa Luistelijan polku Uplakers Taitoluistelussa Varainhankinta

Lisätiedot

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain

Haukiputaan Pallo. Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain Haukiputaan Pallo Harrastus- ja kilpailutoiminnan periaatteet ikäluokittain 1.1.2013 Seuran tavoitteet Mahdollistaa kilpa- ja harrastepelaaminen * Kilpatoiminnassa pelaaja sitoutuu osallistumaan joukkueen

Lisätiedot

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT

PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS HAUKIPUTAAN AHMAT PELAAJASOPIMUS KAUDELLE 1. OSAPUOLET 1. Haukiputaan Ahmat Ry (jäljempänä seura), joukkue (jäljempänä joukkue) sekä 2. (jäljempänä pelaaja) ja 3. (jäljempänä huoltaja) 2.

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Tikkurilan Taitoluisteluklubi Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Tikkurilan Taitoluisteluklubi 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana Ice Melody Ice Sympathy Ice melody Luistelukoulu/ Timantit Ice Sympathy Luistelukoulu

Lisätiedot

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista:

Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Sulkasato Iisalmi Jäsentiedote 1 /2017 Tervehdys kaikille sulkapallon harrastajille! Vuoden alkuun tiivistelmää kevätkauden 2017 keskeisimmistä asioista: Pelivuorot: Sulkasadon pelivuorot pelataan Kirkonsalmen

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU

VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS KOULU JA OPISKELU VALTAKUNNALLINEN YLÄKOULULEIRITYS Valtakunnallinen yläkoululeiritys on osa Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa. Yksi leiritystä toteuttavista

Lisätiedot

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving

Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving Vantaa Divingin pelisäännöt! Vantaa Diving 03.08.2016 Sisällysluettelo Urheilijan pelisäännöt... 2 1. Urheilijan peruspilarit... 2 2. Harjoituksissa... 2 Vanhempien pelisäännöt... 3 1. Kysyn, en arvaile...

Lisätiedot

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA

KOHTI TAVOITTEELLISTA KILPAURHEILUA MITÄ KILPAURHEILU ON? - SARJAKILPAILUT - KANSALLISET KILPAILUT - ALUEEN KILPAILUT - SM - KILPAILUT - MM - KILPAILUT MITEN SE MÄÄRITELLÄÄN? - TAVOITELÄHTÖISESTI - HARJOITTELUMÄÄRÄN SUHTEEN - MENESTYKSEN

Lisätiedot

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE

POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE POHJOIS-KYMEN LIIKUNTAYHDISTYS ry POKLI UUSIEN PELAAJIEN JA VANHEMPIEN TOIMINTA- JA PEREHDYTYSTIEDOTE 1 Sisältö 1 Yhdistyksen johto ja hallitus... 3 2 Toimisto ja toimihenkilöt... 3 3 Toiminnan tavoite...

Lisätiedot

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS

LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LAAJASALON PALLOSEURA RY AKATEMIAVALMENNUS LÄHTÖKOHDAT Ikäluokka=joukkue vaatii myös eriyttämistä yksilötasolla, jokaiselle sopivia haasteita. Pelaajien taitotaso noussut vaatii myös pelaajien yksilöllisen

Lisätiedot

B-C1 12 jakautuu / sisältää esim.

B-C1 12 jakautuu / sisältää esim. B-C1 12 jakautuu / sisältää esim. Joukkueen Kesä- / peruskuntokausi päätoimintakauden 1 1.5.-15.6 jaksotus Pääpaino harjoittelussa fyysisten ominaisuuksien kehittämisessä Joukkueharjoittelu 5 kertaa viikossa

Lisätiedot

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa!

MAAJOUKKUEVALMENNUS. TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017. Voimistelu liikuttaa! MAAJOUKKUEVALMENNUS TeamGymin maajoukkue- ja EM-valmennus 2015-2017 Esim. otsikko JÄRJESTELMÄ Maajoukkuevalmennus on osa liittojohtoista TeamGymin valmennusjärjestelmää Maajoukkuevalmennuksen tarkoituksena

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015

Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Janakkalan Janan D-tytöt 2014-2015 Sisällysluettelo 1. D-tyttöjen missio, visio ja arvot 2. D-tyttöjen toiminnan linjaukset ja tavoitteet 3. Joukkueen kasvatuskeinot 4. Reilu peli 5. Joukkueen johtohenkilöiden

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00

TERVETULOA. Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai klo 18.00 TERVETULOA Kauden 2015 käynnistyspalaveri Haminan liikuntahalli, torstai 27.11.2014 klo 18.00 Kauden 2015 käynnistyspalaverin aiheita 1. Seura- ym. maksut 2. Piirisarjoihin ilmoittautuminen 3. Koulutusasiat

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja

Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja 13.12.2015 Ikäkausivalmennus ja Sanix-linja Milja Hintsanen 2 Valmennusjärjestelmä Pyrkivän joukkueet ovat kautta aikojen olleet sarjojensa menestyneimpien joukkueiden joukossa Tämän säilyttämiseksi kevään

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Visio, missio, arvot ja strategia

Visio, missio, arvot ja strategia Visio, missio, arvot ja strategia Joensuun Kataja ry taitoluistelujaosto Arvot toiminnan perusta Visio tahtotila Jatkuva kehitys Missio tehtävä Strategia toimintamalli Arvot AVOIMUUS Asioista puhutaan

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 YLÖJÄRVI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti,

Lisätiedot

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE

KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE KERAVAN NAISVOIMISTELIJAT KNV ry:n ASIAKASTYYTYVÄISYYSKYSELYN KOOSTE Lasten ja nuorten harrasteryhmät Kyselyt oli suunnattu erikseen lapsille (alle 13v.), nuorille (yli 13v.) sekä vanhemmille. Eniten vastauksia

Lisätiedot

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE

MINI- JA MIDITENNISKIERTUE MINI- JA MIDITENNISKIERTUE Minitennis Osallistumiskelpoisuus, luokkajako, ilmoittautuminen ja osanottajamäärän rajoittaminen Minitenniskilpailuun osallistuvan pelaajan ei tarvitse maksaa kilpailulisenssiä.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Porvoon Miekkailijat Borgå Fäktare PM-BF Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1 (6) Sisällysluettelo 1 Harjoitustoiminta... 3 1.1 Kevätkausi... 3 1.2 Kesäkausi... 3 1.3 Syyskausi... 3 1.4 Yhteistyö... 3 2

Lisätiedot

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä

HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Esa Määttä HUIPPUPELAAJAN POLKU Maailma on täynnä erilaisia polkuja Huipulle on monta erilaista tietä Huippu-urheiluikä ja sen merkitys harjoittelussa Monipuolinen liikunta Miksi?

Lisätiedot

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE

VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE VIHREÄ-TOIMINTA LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 LINJAUS KAUDELLE 2016-2017 Jatketaan vuonna 2012 aloitettua työtä lasten ja nuorten jalkapalloharrastuksen kehittämisen parissa Toimintamme päivittyy SUNDAY LEAGUE

Lisätiedot

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet

Kysely kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä/kaikki alueet (avokysymysten vastaukset erikseen) N= 138 Taustakysymykset Opetusalue 12 ( 9% ) Alue 1 (Jokikylän, Kuivaniemi ja Olhava) 29 ( 21% ) Alue 2 (Alaranta, Ojakylä ja Pohjois-Ii) 62 ( 45% ) Alue 3 (Asema, Hamina

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00

MP D13. VANHEMPAINILTA Urpolan koululla klo 18.00 MP D13 VANHEMPAINILTA 22.2.2016 Urpolan koululla klo 18.00 ASIALISTA 1. Joukkueen toimihenkilöt kaudella 2016 2. Pelisäännöt 3. Harjoitukset 4. Pelit ja turnaukset kaudella 2016 5. Pelipassit + vakuutukset

Lisätiedot

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä.

Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. Kaikkien taitoryhmien harjoittelun tukena on Suomen Voimisteluliiton kilpailujärjestelmä. pronssi-, hopea- ja kultamerkki (kaikille) Stara-kilpailut (kaikille vapaaehtoisille) NTV Luokkakilpailut B-luokassa

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori

TOIMINTASUUNNITELMA NJS A NJS A TOIMINTASUUNNITELMA Elisa Sormunen / Pasi Vuori NJS A TOIMINTASUUNNITELMA 1.11.2015 31.10.2016 NJS A- joukkue toimii Nurmijärven Jalkapalloseura ry:n (NJS) alaisuudessa. NJS A joukkueessa pelaa kaudella 2015-2016, 1996,-97, -98 syntyneet pojat sekä

Lisätiedot

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPA-AEROBICIN KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 06/2016 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka.

Lisätiedot

Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa. Tavoitteet. Urheiluvalmennus ja ammatillinen perustutkinto

Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa. Tavoitteet. Urheiluvalmennus ja ammatillinen perustutkinto Urheiluvalmentautumisen tutkinnon osat ammatillisessa tutkinnossa Urheilijoiden ammatillisen peruskoulutuksen erityisen tehtävän saaneissa oppilaitoksissa urheiluvalmentautuminen on integroitu yhtenäiseksi

Lisätiedot

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa

NJS Milan: Joukkueen Säännöt Hyväksytty Vanhempainkokouksessa NJS Milan: Joukkueen Säännöt 2011 Hyväksytty Vanhempainkokouksessa 25.03.2011 Lasten ja nuorten kokonaisliikunnan määrä Kuinka paljon lapset oikeasti liikkuvat? Kuinka moni meistä tietää kuinka paljon

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 VESILAHTI VESILAHTI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere,

Lisätiedot

KUKA KERTOISI MINULLE?

KUKA KERTOISI MINULLE? KUKA KERTOISI MINULLE? JÄSENET... 3 Uudet jäsenet... 3 Jäsenyysasiat... 3 Jäsenmaksut... 3 Jäsentunnukset Jäsenhuone... 3 Jäsentunnukset Nimenhuuto... 3 TAPAHTUMIIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 Ryhmät... 3 Aktiivipäivät

Lisätiedot

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016

Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI. Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Tampereen kaupunkiseudun nuorisokysely 2016 ORIVESI Rajatonta riemua - Tampereen kaupunkiseudun nuorisotyön kehittämishanke 2013 2016 Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Tampere, Vesilahti,

Lisätiedot

MP-D12 (2005) Vanhempainilta

MP-D12 (2005) Vanhempainilta MP-D12 (2005) Vanhempainilta Toimihenkilöt Päävalmentaja: Tuomas Hynönen Valmentaja (t): Markus Torniainen,?? Ohjaaja (t):??, Joukkueelle tarvitaan kiertävä apu/huoltaja ottelutapahtumiin (esim.ottelupöytäkirjat)

Lisätiedot

B-Joukkue - Pelaajapalaveri

B-Joukkue - Pelaajapalaveri B-Joukkue - Pelaajapalaveri 12.5.2016 B-joukkueen pelaajat + toimihenkilöt Jääkiekkoliiton Arvot B-joukkueen Arvot B-joukkueen Tavoite Pelaajien toiveet Harjoittelu Pelaaminen Harjoittelu ja säännöt Pelaaminen

Lisätiedot

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN.

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. MEILLÄ JUNIORIT SAAVAT HYVÄT EVÄÄT GOLFIIN! Tule kokeilemaan golfia lajia, jossa saat nauttia ulkoilmasta kavereiden seurassa. Espoon Golfseura on Golfliiton

Lisätiedot

Vanhempaininfo kaudesta

Vanhempaininfo kaudesta Vanhempaininfo kaudesta 2016-2017 VISIO 2016-2017 KJT Haukat Nollakakkoset tunnetaan alueella vetovoimaisena ja korkealaatuisena jääkiekon joukkueorganisaationa omissa emoseuroissaan. Joukkueella on kolme

Lisätiedot

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO

HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO HUIMAN JUNIORIKORIPALLO KAUSI-INFO 2016 2017 PELISÄÄNNÖT Äänekosken Huiman juniorikoripallojaosto on tehnyt toimintansa selkeyttämiseksi pelisäännöt. Seuraavat aikuisten pelisäännöt koskevat joukkuejohtajia,

Lisätiedot

AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT Huippu-urheiluväylä

AMMATILLISET PERUSTUTKINNOT Huippu-urheiluväylä Suunnitelman laadinta Pvm 15/2 2013 Rakenteen tarkistus Pvm 21/3 2013 Muodollinen tarkistus Pvm 28/3 2013 Suunnitelman hyväksyntä Pvm 17/4 2013 Hyväksytty toisen asteen koulutuslautakunnan jaostossa Pvm

Lisätiedot

Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen. esiopetuksessa

Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen. esiopetuksessa Opas monialaisen asiantuntijaryhmän kokoamiseen ja neuvottelun toteuttamiseen esiopetuksessa Tätä opasta on työstetty Lahden koulukuraattori- ja psykologipalveluissa vuosien 2009-2010 aikana kokemuksellisen

Lisätiedot

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE

JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE JOUKKUEIDEN ORGANISAATIO- JA TOIMINTAOHJE Limingan Kiekon joukkueet toimihenkilöineen kuuluvat Limingan Kiekko Ry:n alaisuuteen. Yhdistyksen päättävä elin on seuran kevät- ja syyskokous. Näiden välissä

Lisätiedot

Pelisääntökyselyn uudistaminen

Pelisääntökyselyn uudistaminen Pelisääntökyselyn uudistaminen Yhteistyössä KIHU:n asiantuntijoiden kanssa. Analysoitu keväisen yhteenvedon perusteella Huomioitu erityisesti runsaat avoimet vastaukset. Kommentit, ajatukset, ehdotukset

Lisätiedot

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT

KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT KILPAILU- JA VALMENNUSTOIMINNAN TAVOITTEET, PELISÄÄNNÖT JA VALMENNUSMAKSUT Päivitetty 06/2016 1 TAVOITTEET JNV:n tavoitteena on saada urheilijat nauttimaan urheilusta aikuisikään saakka. KIVA- toiminnassa

Lisätiedot

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA

SML:N ANTIDOPINGOHJELMA SML:N ANTIDOPINGOHJELMA Sisällysluettelo: ANTIDOPINGOHJELMA 1 SML:N ANTIDOPINGTYÖN ARVOPERUSTA 2 ANTIDOPINGTYÖ JA -VALVONTA 3 DOPINGRIKKOMUKSET (LÄHDE ADT) 4 TAVOITTEET 5 TOIMENPITEET 5.1 Säännöt, ohjeistukset

Lisätiedot

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET

JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET JUNIORI-JUKURIT RY TOIMIHENKILÖIDEN TEHTÄVÄNKUVAUKSET This document is the property of Jukurit. It can neither be reproduced or distributed to any third parties without its written authorization. 2014

Lisätiedot

FC Raahe Viestintäsuunnitelma

FC Raahe Viestintäsuunnitelma FC Raahe Viestintäsuunnitelma FC Raahe Viestintäsuunnitelma... 1 FC Raahen arvot ja tavoitteet... 3 Sisäinen viestintä... 3 Tavoitteet:... 3 Kanavat... 4 Joukkueiden sisäisen viestinnän kanavat... 4 Ulkoinen

Lisätiedot

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä:

SEURATIEDOTE 2/2012. Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012. Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: SEURATIEDOTE 2/2012 Tapahtumia ja uutisia SB Naantalista 7.6.2012 Tässä SB Naantalin vuoden 2012 toisessa seuratiedotteessa ovat esillä: Kauden avaustilaisuus TestiPäivä syyskuussa Ilmaiset seurakoulutukset

Lisätiedot

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016

HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2016 HNMKY Seuraleiri Kisakallio 2.- 4.9. HNMKY Seuraleiri 2.-4.9. Kisakallion seuraleirikirje Helsingin NMKY:n korisjoukkueet lähtevät jälleen avaamaan kautta perinteiselle seuraleirille. Leiri järjestetään

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

PEURAMAA GOLF HJORTLANDET RY. KILPA- JA VALMENNUSKATEGORIAT KAUDELLA 2016

PEURAMAA GOLF HJORTLANDET RY. KILPA- JA VALMENNUSKATEGORIAT KAUDELLA 2016 PEURAMAA GOLF HJORTLANDET RY. KILPA- JA VALMENNUSKATEGORIAT KAUDELLA 2016 Peuramaa Golfin valmennuskategorioita on päivitetty kaudelle 2016 aiempien vuosien kokemusten sekä tehdyn kyselyn perusteella.

Lisätiedot