JYTYN JÄSENEN OPAS JYTYS MEDLEMSGUIDE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JYTYN JÄSENEN OPAS JYTYS MEDLEMSGUIDE"

Transkriptio

1 2014 JYTYN JÄSENEN OPAS JYTYS MEDLEMSGUIDE SÄILYTÄ! SPARA!

2 JYTYN JÄSENENÄ saat työelämääsi ja arkeesi liittyviä monipuolisia etuja palkkaustasi ja muita työsuhteen ehtojasi edistetään aktiivisesti luottamusmies antaa työsuhdeneuvontaa työpaikallasi ja vastaa paikallisesta edunvalvonnasta saat ammattihenkilön oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen saat ilmaista sopimus- ja oikeusapua työelämän ongelmissa taloudellinen turvasi on taattu lomautus- ja työttömyystilanteissa sinulle on neuvoteltu maksuton vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus JYTY TUKENA JA TURVANA TYÖPAIKALLASI Jyty on noin jäsenensä edunvalvoja ammattilaisten ja asiantuntijoiden toimihenkilöliitto. Jytyn muodostavat 243 paikallista ja valtakunnallista yhdistystä. Kattava ja tiheä yhdistysverkko tuo neuvotteluvoimaa. Yhdistyksiä ja jäseniä palvelee yhdeksän aluetoimistoa ja keskustoimisto. Jytyn kunta-alan yhdistyksiin kuuluvat jäsenet työskentelevät kunnissa, kuntayhtymissä, kunnallista sopimusta noudattavilla työnantajilla tai työpaikoilla, joiden toimialana on perus- ja hyvinvointipalvelut. Jytyn yksityisillä toimialoilla työskentelevät ovat jäseninä oman sopimusalansa jytyläisissä yhdistyksissä. Jytyn kirkon alan yhdistyksiin kuuluvat seurakunnan, seurakuntayhtymän tai muun kirkollisen työnantajan palveluksessa työskentelevät. Jyty on Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n jäsen. YHDISTYKSESI EDUSTAA SINUA Yhdistyksessä sinun hyväksesi toimivat luottamusmies, puheenjohtaja, sihteeri, jäsenasiainhoitaja, tiedottaja, rahastonhoitaja, koulutusvastaava ja nuorisovastaava. Yhdistys edustaa sinua neuvottelupöydässä ja yhteistoimintaryhmissä. Jäsenenä aktiivisuutesi ja tukesi on tärkeää yhdistyksen toiminnalle.

3 JÄSENYYS Varsinaisena jäsenenä kuulut Jyty-liittoon paikallisen tai ammattialaa edustavan jäsenyhdistyksen kautta. Jytyn työttömyyskassaan kuulut automaattisesti, mikäli et liittyessäsi ole sitä nimenomaisesti kieltänyt. OPISKELIJAJÄSENYYS Opiskelija kuuluu oman opiskelupaikkakuntansa tai Jytyn valtakunnallisen yhdistyksen jäsenenä ammattiliitto Jytyyn. Opiskelija on yhdistyksensä täysivaltainen ja vaalikelpoinen jäsen, joten hänelle kuuluvat kaikki liiton ja sen yhdistyksen jäsenedut, palvelut ja oikeudet. Koska jäsenet ovat Jytyssä yhdenvertaisia, opiskelijoilta peritään myös jäsenmaksu. Vuosijäsenmaksu on 36 euroa ja se laskutetaan kahdessa osassa. Opiskelijajäsenyys koskee ensimmäistä kertaa Jytyyn liittyvää päätoimista opiskelijaa. Opiskelijan jäsenlaji vaihtuu automaattisesti hänen valmistuessa. Opiskelija voi liittyä myös Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassaan, mutta työttömyyskassan jäsenyys alkaa vasta silloin, kun opiskelija aloittaa palkkatyön ensikerran. Opiskelija voi kerryttää oikeuden ansiosidonnaiseen työttömyyspäivärahaan työskennellessään opintojensa ohella, esimerkiksi kesäisin. Oikeuden kertyminen edellyttää työssäoloehdon täyttymistä ja oman yhdistyksen jäsenmaksun maksamista kuukausipalkasta. Opiskelijaa pyydetään ilmoittamaan kun työnteko alkaa, jotta hänelle voidaan lähettää jäsenmaksuohjeet. Niiltä kuukausilta, kun opiskelija on maksanut yhdistyksensä jäsenmaksun, ei enää peritä erikseen opiskelijajäsenmaksua. Työskentelystä ilmoittaminen ja työttömyysturvasta huolehtiminen on työssäkäyvän opiskelijan etu. Opiskelijat voivat osallistua yhdistyksensä ja liittonsa kaikkeen toimintaan ja hakea luottamustehtäviin. Jytyn valtakunnallinen opiskelijatyöryhmä valitaan syksyisin. Se tekee yhteistyötä opiskelijajärjestöjen kanssa, vaikuttaa opiskelija- ja koulutuspoliittisesti sekä koordinoi ja valmistelee Jytyn opiskelijaedunvalvontaa ja -markkinointia. Opiskelijajäsenyys-, -jäsenmaksu- ja työttömyysturvaohjeet on koottu Jytyn nettisivuille. Kaikkiin opiskelijaasioihin liittyvissä kysymyksissä voi soittaa liiton keskustoimistolle Oma yhdistys tiedottaa paikallistoiminnasta.

4 ELÄKELÄISJÄSENYYS Kun jäät vanhuus- tai työkyvyttömyyseläkkeelle, ilmoita siitä omaan yhdistykseesi. Tarkista yhdistyksestäsi mahdollisuus jäädä yhdistyksen eläkeläis- tai kannatusjäseneksi. Jytyn maksamat jäsenetuvakuutukset päättyvät, mutta itse ottamiesi vakuutusten keskittäjäedut jatkuvat. Eläkkeelle jäädessäsi voit liittyä myös Jytysenioreihin. Työttömyyskassan jäsenyys päättyy siirtyessäsi eläketurvan piiriin. Ilmoita siitä liiton jäsenrekisteriin. JÄSENMAKSU Työvoimajäsenten maksama prosenttiperusteinen, kuukausittain maksettava jäsenmaksu sisältää yhdistyksen, liiton ja työttömyyskassan osuuden. Vaivattominta on antaa työnantajalle valtakirja, jolla jäsen valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksun suoraan palkasta. Jäsenen tulee itse huolehtia, että jäsenmaksut ovat ajan tasalla. Tarkista palkkakuitistasi, että jäsenmaksu on peritty. Näin säilytät oikeuden jäsenetuihin ja työttömyyskassan etuuksiin. Jytyn jäsenyhdistykset päättävät vuosittain jäsenmaksuprosenttinsa ja euromääräisen jäsenmaksun suuruuden. Ammattijärjestön jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen. Jos jäät työttömäksi tai vuorotteluvapaalle ja saat Jytyn työttömyyskassasta etuutta, sinulta peritään prosentuaalinen jäsenmaksu, joka sisältää vain liiton ja työttömyyskassan osuuden. Jäsenmaksu peritään etuudesta automaattisesti valtakirjan perusteella. Varmista, että Jytyn työttömyyskassassa on valtakirja jäsenmaksun perimisestä. Eläkeläis- tai kannatusjäseneltä ei peritä liiton tai työttömyyskassan jäsenmaksua. Jäsenyhdistykset päättävät omista kannatusjäsenmaksuistaan vuosittain, eikä nämä jäsenmaksut ole verotuksessa vähennyskelpoista. ILMOITA MUUTOKSISTA Jäsentietojesi päivittäminen on tärkeää. Voit käyttää jäsenetuja vain, jos omat jäsenyystietosi ovat ajan tasalla. Ilmoita muutoksista ensisijaisesti oman yhdistyksesi jäsenasiainhoitajalle. Voit tarkistaa ja päivittää yhteystietosi Jässärissä, joka on jäsenten sähköinen asiointijärjestelmä Jytyn nettisivuilla. Huolehdithan, että sähköpostiosoitteesi on voimassa oleva, jotta saat nopeasti ajankohtaiset tiedotteet ja tiedot liiton uusista palveluista.

5 TYÖNANTAJAN / AMMATTIALAN / PAIKKA- KUNNAN MUUTOS Uusi työnantajasi tarvitsee sinulta valtuutuksen = valtakirjan, jos haluat jäsenmaksun perittäväksi suoraan palkastasi. Jos vaihdat kokonaan ammattialaa tai paikkakuntaa, voi olla ajankohtaista vaihtaa jäsenyhdistystä toiseen Jytyn yhdistykseen. PALKATON AIKA Jos olet palkattomalla ajalla vähintään 30 päivää, olet oikeutettu ns. euromääräiseen jäsenmaksuun. Kysymyksessä on palkaton aika, kun et saa palkkaa etkä työttömyyskassan maksamaa etuutta. Tällainen voi olla esim. perhevapaa (äitiys-, isyysloma, hoitovapaa), opiskelu, sairasloma, virka- tai työloma ja yrittäjyyden aloittaminen. Ilmoita palkaton aika yhdistykseesi. Ilmoita myös muista muutoksista, esim. ulkomaille muutosta. ELÄKKEELLE Ilmoita eläkkeelle jäämisestä, sillä Jyty-liitto ei saa tietoja eläkelaitoksilta. Irtisano myös jäsenmaksun perinnän valtakirja palkkahallinnosta, jos jatkat tilapäistä työskentelyä työnantajallasi. EROAMINEN Yhdistyksestä eroamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti (tai suullisesti yhdistyksen kokouksessa) ja siitä tulee ilmetä, mistä erotaan (yhdistyksestä / Jytyn työttömyyskassasta), eropäivä ja mielellään eron syy. MITEN TOIMIA TYÖPAIKALLA ONGELMATILANTEESSA? Lähin kontaktihenkilösi ongelmatilanteissa on työpaikallasi toimiva Jytyn luottamusmies. Keskustele ensin asiasta esimiehesi kanssa. Jos esimiehesi ei voi auttaa tai teillä on erilaiset näkemykset asiassa, ota yhteys luottamusmieheesi. Jos edellä mainitut toimenpiteet eivät auta, ota yhteys Jytyn aluetoimistoon. MITEN TOIMIA TYÖTTÖMYYDEN UHATESSA? Ota yhteys työpaikkasi luottamusmieheen ja kysy häneltä neuvoja. Ota yhteys Jytyn työttömyyskassaan, puh Ota yhteys työ- ja elinkeinotoimistoon ja ilmoittaudu siellä heti ensimmäisenä työttömyyspäivänä.

6 JÄSENEDUT Useimmat edut saat näyttämällä Jytyn jäsenkorttia tai ilmoittamalla varauksen yhteydessä Jytyn alennuskoodin. Pidä jäsenkortti mukanasi ja ota hyödyt käyttöösi! Ajankohtaiset jäsenedut kannattaa käydä tarkistamassa liiton nettisivuilta. Muista ottaa jäsenkortti mukaan matkoille, sillä se on samalla vakuutuskorttisi ja todistus tapaturma- ja matkustajavakuutuksen voimassaolosta sekä Suomen Retkeilymajajärjestön SRM ry:n jäsenyydestä. Jäsenkortit uusitaan neljän vuoden välein. PERUSTURVA TYÖSUHDENEUVONTAA JA LAINOPILLISIA PALVELUITA Jytyn merkittävä jäsenetu on työhön liittyvä oikeusapu ja lainopillinen neuvonta palvelussuhteeseen liittyvissä asioissa. Palvelu on maksuton. VASTUU- JA OIKEUSTURVAVAKUUTUS Jäsenetuihisi kuuluu ammattihenkilön vastuu- ja oikeusturvavakuutus vahinkovakuutusyhtiö Ifissä. Vakuutettuja ovat myös opiskelijajäsenet työharjoittelussa ollessaan. Vastuu- ja oikeusturvavakuutus on voimassa, kun jäsenyys on kestänyt kuusi kuukautta. VAPAA-AJAN TAPATURMA- JA MATKUSTA- JAVAKUUTUS If vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksen vakuutettuina ovat liiton yhdistysten: alle 68-vuotiaat työvoima- ja opiskelijajäsenet, jotka asuvat vakinaisesti kalenterivuosittain yli kuusi kuukautta Suomessa, joiden vakinainen kotipaikka on Suomessa ja jotka kuuluvat Suomen sairausvakuutuslain piiriin. Lisätietoja liiton maksamasta vakuutusturvasta löydät osoitteesta: /jyty. Vahinkoilmoituksen voit tehdä netissä TYÖTTÖMYYSTURVA Jytyn jäsenenä olet vakuutettu Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöiden työttömyyskassassa, mikäli et liittyessäsi ole sitä nimenomaisesti kieltänyt. Työttömäksi tai lomautetuksi joutuessasi olet oikeutettu ansioon sidottuun

7 päivärahaan jäsenyys- ja työssäoloehdon täyttyessä. Vaihtaessasi ammattiliittoa ja työttömyyskassaa ei eri työttömyyskassojen jäsenyyksien väliin saa jäädä yli 30 päivää, jotta säilytät edellisessä kassassa hankkimasi jäsenyys- ja työssäolohistorian. Joten liittyessäsi Jytyyn, pidä huoli siitä, että työttömyyskassan jäsenyys pysyy katkeamattomana. Työttömyyskassa neuvoo sinua myös vuorottelukorvauksen ja koulutuksen aikaisten etuuksien hakemisessa. Jytyn nettisivuilta pääset työttömyyskassan sähköiseen palveluun, Nettikassaan, jossa mm. voit lähettää etuushakemuksen sekä tarkastella sen käsittelyä ja maksupäiviä. EDULLISTA VAKUUTUSTURVAA Jytyn alle 68-vuotias jäsen voi ottaa Ryhmäsampo Primus -vakuutuksen jopa 50% normaalia edullisemmin, johon kuuluu henkivakuutus jäsenelle ja puolisolle, tapaturmavakuutus puolisolle sekä nuorison tapaturmavakuutus alle 18-vuotiaille lapsille. Puoliso ja alle 18-vuotiaat lapset voivat liittyä Ryhmäsampo Primus -vakuutukseen, vaikka jäsen ei liittyisikään. Ryhmäsampo Primuksen voi ostaa verkossa osoitteessa Jytyn jäsenenä saat monia rahanarvoisia Keskittäjäasiakkaan etuja ja alennuksia Ifistä. Mitä useampia Keskittäjän vakuutuksia perheelläsi on samassa If-sopimuksessa, sitä enemmän saat alennusta. Esim. kolmella Keskittäjän vakuutuksella saat alennusta 10 % ja kuudella 15%. Nuoret, alle 27-vuotiaat järjestöasiakkaat pääsevät alennusportaille jo yhdellä vakuutuksella. Muut If Keskittäjäasiakkaan edut ovat Omavastuuetu ja Turvallisuusedut. Saat Ifin vakuutuksista S-Etukortilla bonusta ilmoittamalla osuuskaupan jäsennumerosi Ifiin ennen seuraavan laskusi maksua. Lisätietoja Ifin Jytyn jäsenten vakuutuseduista: /jyty.

8 JYTY-EDUT LEHTI Jäsenetuna saat Jyty-lehden, joka käsittelee mm. alasi työmarkkina- ja ammattiasioita. Lehti ilmestyy kymmenen kertaa vuodessa. KALENTERI Tietoa Jytystä, jäseneduista ja palvelussuhteen ehdoista saa kätevästi edullisesta taskukalenterista, jonka osa yhdistyksistä on tilannut jäsenetuna jäsenilleen. Kysy kalenteria yhdistyksestäsi! TAPAHTUMAT Jyty on mukana lukuisissa eri tapahtumissa ja seminaareissa sekä messuilla järjestetään Jytyn jäsenristeily, joka kokoaa jytyläiset yhteen luentopäivän ja hauskanpidon merkeissä. Lisätietoja risteilystä ja ilmoittautumisista nettisivuilta kevään 2014 aikana. Risteily korvaa tänä vuonna perinteiset Syys- ja Talvipäivät. JYTY-TUOTTEET JYTIIKISTÄ Yhdistys ja yksittäinen jäsen voi tilata Jytiikki-verkkokaupasta Jytyn merkillä varustettuja laadukkaita ja edullisia tuotteita. KOULUTTAUDU KURSSEILLA Jytyn tarjoama koulutus on jokaisen jäsenen oikeus ja jäsenelle yleensä ilmainen. Kursseilla hankit osaamista omaan edunvalvontaasi työpaikalla. Jyty kouluttaa luottamustehtäviin valitut tehtäviinsä. Henkilöstön edustajien lisäksi liitto järjestää ammatillisia opintopäiviä ja muuta viikonloppukoulutusta. Jyty tukee opiskelua Aktiivi-instituutin kursseilla. Aktiivi-instituutti on työelämän koulutuskeskus Helsingissä. Jyty toimii yhteistyössä monien ammatillista koulutusta tarjoavien oppilaitosten kanssa. Palkallista vai palkatonta? Koulutussopimusten mukaisesti työnantaja maksaa edunvalvontatehtäviin valituille (luottamusmies, yhteistoimintaedustaja, työsuojeluvaltuutettu, puheenjohtaja) koulutusajalta palkkaa, koska kurssit järjestetään arkipäivisin työajalla. Oikeus palkallisuuteen vaihtelee kurssin ja luottamustehtävän mukaan. Palkatonta on koulutus kursseilla, joita yhdistykset, aluetoimistot ja keskustoimisto järjestävät iltaisin ja viikonloppuisin. Miten koulutukseen pääsee? Lähetä kurssi-ilmoittautuminen ensin oman yhdistyksesi koulutusvastaavalle. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa Jytyn nettisivuilla. Keskustoimiston kursseille voit

9 ilmoittautua myös Jässärin kautta, kuitenkin niin, että viikonloppukoulutukseen ilmoittaudutaan aina yhdistyksen koulutusvastaavan kautta. Kurssikustannukset Kurssikustannukset maksaa pääsääntöisesti oma yhdistyksesi tai Jyty-liitto. Ammatillisille opintopäiville osallistumiseen kannattaa pyytää tukea myös työnantajalta. Jäsenenä et yleensä joudu ay-koulutuksesta itse maksamaan. Yhdistyksen järjestämiin koulutuksiin saattaa olla pieni maksu. Lastenhoidon avustus Jäsen saa avustusta alle 12-vuotiaiden lasten hoitoon, joka aiheutuu osallistumisesta koulutussuunnitelman mukaiseen koulutukseen. Lähetä avustushakemuslomake yhdistyksesi kautta liittoon. Lomake löytyy Jytyn nettisivuilta. Apurahoja Jäsenet voivat hakea Jytyn Koulutussäätiön apurahaa työhönsä liittyvään ammatilliseen täydennyskoulutukseen. Lähde mukaan yhdistyksesi toimintaan Jytyn jäsenenä sinulla on oiva tilaisuus kehittää osaamistasi ja taitojasi osallistumalla yhdistyksesi toimintaan ja näin parantaa entisestään työmarkkinakelpoisuuttasi. Yhdistystoiminnan myötä pääset myös vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin, ja saat mahdollisuuden seurata työmarkkinakentän kehitystä sekä Suomessa että ulkomailla. EDULLISIA LOMA-ASUNTOJA JÄSENILLE Rentoudu ja vietä lomaa liiton tarjoamissa edullisissa loma-asunnoissa. Tarkempi esittely ja varausohjeet lomaasunnoista nettisivuilla ja oppaan takakannessa.

10 MUUT EDUT Jäsenenä saat hyviä alennuksia mm. vakuutuksista, lehdistä, polttoaineesta, matkoista ja majoituksesta. ETUJA PANKKIASIOISSA Liiton jäsenellä on mahdollisuus saada liiton neuvottelemien yhteistyösopimusten perusteella palkankeskeystysluottoa jotka ovat jäsenten turvana työtaistelutilanteissa. TIE UUTEEN ASUNTOON Jyty on osakkaana VVO-yhtymä Oyj:ssä, jolla on arava- ja korkotuettujen vuokra-asuntojen lisäksi tarjolla tulorajattomia vuokra-asuntoja. Vuokra-asuntohakemuksen voi jättää netin kautta: Muista merkitä hakemukseen, että olet Jytyn jäsen. JÄSENETUJA HOTELLI- JA LOMAKOHTEISIIN Yhdistykset saavat liiton keskittämisalennuksia moniin hotelli- ja lomakohteisiin järjestäessään yhdistyksen koulutuksia ja tilaisuuksia. Ajankohtaiset jäsentarjoukset ja tiedot kohteista löydät liiton nettisivuilta. ALENNUKSIA POLTTOAINEISTA Jäsenkorttia voit käyttää Teboil-yhtiön huoltoasemilla ja saat polttoaineiden käteisostoalennuksen. Tarkista voimassa olevat alennukset lehdestä ja nettisivuiltamme. Huom. näitä alennuksia et voi saada Express-asemilta eikä raskaan liikenteen D-pisteissä. Hankkimalla Teboil/ Jyty-maksuaikakortin saat vieläkin isommat alennukset. ALENNUKSIA MATKOISTA JA RISTEILYISTÄ Eri laivayhtiöt ja matkatoimistot tarjoavat Jytyn jäsenille sopimusasiakkaan alennuksia tai tasokorttietuja myös vapaa-ajan matkustukseen. Yritysten Jytyn extranetsivulinkit ja alennuskoodit löydät liiton nettisivuilta. HYVINVOINTIJAKSOT JA TUETUT LOMAT Jäsenenä voit hakea 1.askel-hyvinvointijaksoja, jotka ovat sekä perheille, että työikäisille aikuisille. Jaksojen tarkoituksena on tukea työssä jaksamista, terveyttä ja toimintakykyä. Hae edulliselle ja terveyttä edistävälle lomalle ympäri vuoden! Lomat järjestää Palkansaajien hyvinvointi ja terveys PHT ry. Lisätietoja ja hakuohjeet osoitteessa

11 Liitto järjestää yhteistyökumppaneiden kanssa jytyläisille ryhmille TYK- ja ASLAK-kuntoutusta. Ryhmien aloituksesta ilmoitetaan jäsenlehdessä. Haettavissa on myös lomajärjestöjen tuettuja lomia, joista ilmoitetaan liiton lehdessä sekä liiton nettisivuilla. Tukia myönnetään mm. taloudellisin, terveydellisin ja sosiaalisin perustein. Katso tarkemmat tiedot ja hakuohjeet Jytyn nettisivuilta. OMAN YHDISTYKSEN JÄSENEDUT Selvitä myös oman yhdistyksesi jäsenedut. Monet Jytyn yhdistykset ovat neuvotelleet paikallisia etuja liikkeistä, lomamökeistä tai tuotteista. KATSO AJANKOHTAISIA TARJOUKSIA, AR- VOKUPONKEJA JA ÄKKILÄHTÖJÄ LIITON NETTISIVUILTA! SÄHKÖINEN ASIOINTI Jytyn nettisivuilla näet jäsenetusi ja pysyt jyvällä työmarkkina- asioista. Lähialueesi tapahtumat ja alueesi uutiset löydät aluetoimiston sivuilta. Jytyn nettisivuilla Pääset tarkistamaan ja päivittämään omat yhteystietosi Jässärissä Asioit helposti työttömyyskassan Nettikassassa Näet ajankohtaiset tapahtumat Tapahtumakalenterista Löydät tiedot tulevista koulutuksista Koulutuskalenterista Saat ajankohtaiset tiedotteet työmarkkina-asioissa Löydät linkin Jytyn Facebook-sivuille (facebook.com/jytyliitto)

12 SOM MEDLEM I JYTY får du mångsidiga förmåner i ditt arbetsliv och i din vardag främjas din anställning och dina övriga arbetsförhållandevillkor aktivt ger förtroendemannen rådgivning i anställningsfrågor på din arbetsplats och svarar för den lokala intressebevakningen får du en rättsskydds- och ansvarsförsäkring för yrkespersoner får du kostnadsfri avtals- och rättshjälp i arbetslivsproblem är din ekonomiska säkerhet garanterad vid permitterings- och arbetslöshetssituationer har man för dig förhandlat fram en kostnadsfri olycksfalls- och resenärsförsäkring för fritiden JYTY SOM STÖD OCH SÄKERHET PÅ DIN ARBETSPLATS Jyty är intressebevakare för sina ca medlemmar fackmännens och experternas funktionärsförbund. Jyty bildas av 243 lokala och nationella föreningar. Ett täckande och tätt föreningsnätverk betyder förhandlingskraft. Nio regionkanslier och en centralbyrå betjänar föreningarna och medlemmarna. Medlemmarna som hör till Jytys kommunbranschföreningar arbetar i kommuner, samkommuner, för arbetsgivare eller arbetsplatser som följer det kommunala avtalet och vars bransch är bas- och välståndstjänster. De som arbetar i Jytys privata branscher är medlemmar i Jyty-föreningar för sin egen avtalsbransch. Till föreningarna för Jytys kyrkobransch hör de som arbetar i en församling, kyrklig samfällighet eller för en annan kyrklig arbetsgivare. Jyty är medlem i Tjänstemannacentralorganisationen STTK. DIN FÖRENING REPRESENTERAR DIG I din förening verkar för ditt bästa en förtroendeman, en ordförande, en sekreterare, en medlemsärendehanterare, en informatör, en kassör, en utbildningsansvarig

13 och en ungdomsansvarig. Föreningen representerar dig vid förhandlingsbordet och i samarbetsgrupperna. Som medlem är din aktivitet och ditt stöd viktiga för föreningens verksamhet. MEDLEMSKAP Som egentlig medlem hör du till Jyty-förbundet genom en lokal medlemsförening eller medlemsförening som representerar en bransch. Du hör automatiskt till Jytys arbetslöshetskassa, om du inte då du anslutit dig uttryckligen förbjudit det. STUDERANDEMEDLEMSKAP En studerande hör som medlem i studieortens förening eller Jytys riksomfattande förening till fackförbundet Jyty. En studerande är en fullvärdig och valduglig medlem i sin förening, så alla förbundets och dess förenings medlemsförmåner, tjänster och rättigheter hör till medlemmen. Eftersom medlemmarna i Jyty är likvärdiga, indrivs också en medlemsavgift av studerande. Medlemsavgiften är 36 euro per år och den faktureras i två delar. Studerandemedlemskap rör huvudsaklig studerande som för första gången ansluter sig till Jyty. Studerandes medlemsslag byter automatiskt då denne examineras. En studerande kan också ansluta sig till Offentliga och privata sektorns funktionärsförbunds arbetslöshetskassa, men medlemskapet i arbetslöshetskassan inleds först då studerande påbörjar lönearbete första gången. En studerande kan tjäna in rätten till inkomstrelaterad arbetslöshetsdagpenning om denne vid sidan av studierna arbetar, till exempel på somrarna. Rätten att tjäna in förutsätter uppfyllning av arbetsvillkoren och betalning av den egna föreningens medlemsavgift från månadslönen. Studerande ombeds meddela fi då arbetet inleds, så att hon/han kan få instruktioner för medlemsavgiften. För de månader då studerande har betalat medlemsavgiften till sin förening, indrivs ingen studerandemedlemsavgift skilt. Att informera om arbete och att ta hand om arbetslöshetsskyddet är en förmån för en arbetande studerande. Studerande kan delta i sin förenings och sitt förbunds all verksamhet och söka till förtroendeuppdrag. Jytys riksomfattande studerandearbetsgrupp väljs på hösten. Den samarbetar med studerandeföreningar, påverkar studerande- och utbildningspolitiskt samt koordinerar och bereder Jytys studerandeintressebevakning och marknadsföring.

14 Instruktioner för studerandemedlemskap, medlemsavgifter och arbetslöshetsskydd finns samlade på Jytys webbsidor. I frågor gällande alla studerandeärenden kan man ringa förbundets centralbyrå Den egna föreningen informerar om lokalverksamheten. PENSIONÄRSMEDLEMSKAP Då du blir ålderspensionerad eller invaliditetspensioneras, meddela detta till din egen förening. Kontrollera med din förening om möjligheten att bli pensionärs- eller stödmedlem i din förening. De medlemsförmånsförsäkringar som Jyty betalar upphör, men koncentrationsförmånerna för de försäkringar du själv tagit fortsätter. Då du pensioneras kan du också ansluta dig till Jytyseniorerna. Medlemskapet i arbetslöshetskassan upphör då du övergår i pensionsskyddet. Meddela om detta till förbundets medlemsregister. MEDLEMSAVGIFT Den procentbaserade medlemsavgiften som arbetskraftsmedlemmarna betalar månatligen innehåller föreningens, förbundets och arbetslöshetskassans andelar. Det enklaste är att ge arbetsgivaren en fullmakt, med vilken medlemmen befullmäktigar arbetsgivaren att dra av medlemsavgiften direkt från lönen. Medlemmen bör själv se till att medlemsavgifterna är up-to-date. Kontrollera i ditt lönekvitto att medlemsavgiften är dragen. På så vis behåller du rätten till medlemsförmånerna och arbetslöshetskassans förmåner. Jytys medlemsföreningar besluter årligen storleken på sina medlemsavgiftsprocent och medlemsavgiftens eurobelopp. Fackorganisationens medlemsavgift är avdragsgill i beskattningen. Om du blir arbetslös eller tar alterneringsledigt och erhåller förmån från Jytys arbetslöshetskassa, indrivs en procentuell medlemsavgift av dig, och den innehåller bara förbundets och arbetslöshetskassans andelar. Medlemsavgiften indrivs automatiskt från förmån på basen av fullmakt. Se till att Jytys arbetslöshetskassa har en fullmakt för indrivning av medlemsavgiften. Ingen medlemsavgift till förbundet eller arbetslöshetskassan indrivs av en pensionärs- eller stödmedlem. Medlemsföreningarna besluter själva årligen om sina egna stödmedlemsavgifter, och dessa medlemsavgifter är inte avdragsgilla i beskattningen.

15 MEDDELA OM FÖRÄNDRINGAR Det är viktigt att uppdatera sina medlemsuppgifter. Du kan utnyttja medlemsförmånerna bara om dina medlemsuppgifter är up-to-date. Meddela om förändringar i första hand till din egen förenings medlemsärendehanterare. Du kan kontrollera och uppdatera dina kontaktuppgifter i Jässäri, som är medlemmarnas elektroniska ärendehanteringssystem på Jytys webbsidor. Du ser väl till att din e-postadress är i kraft, så att du snabbt får aktuella meddelanden och information om förbundets nya tjänster. FÖRÄNDRING AV ARBETSGIVARE / BRANSCH / ORT Din nya arbetsgivare behöver befullmäktigande = fullmakt av dig, om du vill att medlemsavgiften ska dras direkt från din lön. Om du helt byter bransch eller ort, kan det vara aktuellt att byta medlemsförening till en annan Jyty-förening. TID UTAN LÖN Om du har tid utan lön i minst 30 dagar, har du rätt till en medlemsavgift i eurobelopp. Det kan vara fråga om tid utan lön, då du inte får lön och ingen förmån från arbetslöshetskassan. Dylik kan vara till exempel familjeledigt (moderskaps-, faderskaps-, vårdledigt), studier, sjukledigt, tjänste- eller arbetsledigt och inledande av företagande. Meddela om tid utan lön till din förening. Meddela också om andra förändringar, t ex flyttning utomlands. PENSIONERING Meddela om pensionering, för Jyty-förbundet får ingen information från pensionsanstalterna. Säg också upp fullmakten för indrivning av medlemsavgiften vid löneadministrationen, om du fortsätter arbeta tillfälligt för din arbetsgivare. UPPSÄGNING Om avsked från föreningen bör meddelas skriftligen (eller muntligt vid föreningens möte) och det bör framkomma varifrån man säger upp sig (föreningen / Jytys arbetslöshetskassa), uppsägningsdag och helst också orsaken till uppsägningen.

16 VAD GÖRA PÅ ARBETSPLATSEN VID PROBLEMSITUATIONER? Din närmaste kontaktperson i problemsituationer är Jytys förtroendeman på din arbetsplats. Diskutera först saken med din förman. Om din förman inte kan hjälpa eller ni har olika syn på saken, kontakta din förtroendeman. Om ovan nämnda åtgärder inte hjälper, kontakta Jytys regionkansli. VAD GÖRA DÅ ARBETSLÖSHET HOTAR? Kontakta förtroendemannen på din arbetsplats och fråga om råd. Kontakta Jytys arbetslöshetskassa, tel Kontakta arbets- och näringsbyrån och anmäl dig där genast den första arbetslöshetsdagen. MEDLEMSFÖRMÅNER De flesta förmåner erhåller du genom att visa Jytys medlemskort eller genom att i samband med reserveringen meddela Jytys rabattkod. Ta med ditt medlemskort och utnyttja förmånerna! Det lönar sig att kontrollera aktuella medlemsförmåner på förbundets webbsidor. Kom ihåg att ta med ditt medlemskort på resor, för det är samtidigt ditt försäkringskort och bevis på att olycksfallsoch resenärsförsäkringen är i kraft samt på medlemskap i Suomen Retkeilymajajärjestö SRM ry. Medlemskorten förnyas vart fjärde år. BASSKYDD RÅDGIVNING I ANSTÄLLNINGSFRÅGOR OCH JURIDISKA TJÄNSTER En av Jytys betydande medlemsförmåner är till arbetet hörande rättshjälp och juridisk rådgivning i ärenden för tjänsteförhållandet. Tjänsten är kostnadsfri. ANSVARS- OCH RÄTTSSKYDDSFÖRSÄKRING Till dina medlemsförmåner hör en ansvars- och rättsskyddsförsäkring för yrkespersoner i skadeförsäkringsbolaget If. Studerandemedlemmarna är också försäkrade då de utför sin arbetspraktik. Ansvars- och rättsskyddsförsäkringen träder i kraft då medlemskapet pågått i sex månader.

17 OLYCKSFALLS- OCH RESENÄRSFÖRSÄK- RING FÖR FRITIDEN Försäkrade med If:s olycksfalls- och resenärsförsäkring för fritiden är förbundets föreningars: arbetskrafts- och studerandemedlemmar som är under 68 år och som stadigvarande bor i Finland över sex månader per kalenderår, och vars stadigvarande hemort är i Finland och som lyder under Finlands sjukförsäkringslag. Tilläggsinformation om försäkringsskyddet som förbundet betalar hittar du på adressen: /jyty. Du kan göra en skadeanmälan på adressen ARBETSLÖSHETSSKYDD Som Jyty-medlem är du försäkrad i Offentliga och privata sektorns funktionärsförbunds arbetslöshetskassa, om du inte då du anslutit dig specifikt förbjudit det. Om du blir arbetslös eller permitterad har du rätt till inkomstrelaterad dagpenning då medlemskaps- och arbetsvillkoren fyllts. Då du byter fackförbund och arbetslöshetskassa får det inte blir mer än 30 dagar mellan medlemskapen i de olika arbetslöshetskassorna för att du ska behålla den medlemskaps- och arbetsvillkorshistoria du skaffat i den tidigare kassan. Så då du ansluter dig till Jyty, se till att medlemskapet i arbetslöshetskassan förblir oavbrutet. Arbetslöshetskassan ger dig också råd vid ansökan om alterneringsersättning och förmåner för utbildningstid. På Jytys webbsidor kommer du till arbetslöshetskassans elektroniska tjänst, Nettikassa, där du bl.a. kan skicka in en förmånsansökan samt kontrollera dess behandling och betalningsdagar. JYTY-FÖRMÅNER TIDNING Som medlemsförmån får du Jyty-tidningen, som behandlar bl.a. arbetsmarknads- och yrkesärenden i din bransch. Tidningen utkommer tio gånger i året. KALENDER Information om Jyty, medlemsförmånerna och tjänsteförhållandets villkor hittar man bekvämt i den förmånliga fickkalendern, som en del av föreningarna har beställt som en medlemsförmån för sina medlemmar. Fråga efter kalendern hos din förening!

18 EVENEMANG Jyty är med i många olika evenemang och seminarier samt på mässor arrangeras Jytys medlemskryssning, som samlar Jyty-medlemmar i form av en föreläsningsdag och rolig samvaro. Tilläggsinformation om kryssningen och anmälning finns på webbsidorna under våren Kryssningen ersätter detta års traditionella Höst- och Vinterdagar. JYTY-PRODUKTER FRÅN JYTIIKKI Föreningen och den enskilde medlemmen kan från Jyty-nätbutiken beställa förmånliga produkter av hög kvalitet försedda med Jytys märke. UTBILDA DIG PÅ KURSER Utbildningen som Jyty erbjuder är varje medlems rättighet och i allmänhet gratis för medlemmar. På kurserna skaffar du kunnande för din egen intressebevakning på arbetsplatsen. Jyty utbildar de som valts till förtroendeuppdrag för sina uppgifter. Förutom personalrepresentanterna arrangerar förbundet också yrkesmässiga studiedagar och annan veckoslutsutbildning. Jyty stöder studier på Aktiivi-institutets kurser. Aktiiviinstitutet är arbetslivets utbildningscentral i Helsingfors. Jyty verkar i samarbete med många läroanstalter som erbjuder yrkesmässig utbildning. Med lön eller utan? I enlighet med utbildningsavtalen betalar arbetsgivaren lön för utbildningstiden för de som valts till intressebevakningsuppgifter (förtroendeman, samarbetsrepresentant, arbetarskyddsfullmäktig, ordförande), för kurserna arrangeras på arbetstid på vardagar. Rätten till lön varierar med kursen och förtroendeuppdraget. Utbildning utan lön är kurser som föreningarna, regionkanslierna och centralbyrån arrangerar på kvällar och veckoslut. Hur antas man till utbildning? Skicka kursanmälan först till din egen förenings utbildningsansvariga. Anmälningsblanketten kan printas ut på Jytys webbsidor. Till centralbyråns kurser kan du anmäla dig också via Jässäri, dock så att man till veckoslutsutbildningar alltid anmäler sig via föreningens utbildningsansvariga. Kurskostnader Kurskostnaderna betalas i allmänhet av den egna föreningen eller av Jyty-förbundet. För deltagande i yrkesmässiga studiedagar lönar det sig att be om stöd också av arbetsgivaren. Som medlem behöver du i allmänhet

19 inte själv betala för ff-utbildningar. För utbildningar arrangerade av föreningen kan tas en liten avgift. Barnavårdsbidrag En medlem får bidrag för skötsel av barn under 12 år, då den orsakas av deltagande i utbildning enligt utbildningsplanen. Skicka bidragsansökningsblanketten via din förening till förbundet. Blanketten finns på Jytys webbsidor. Stipendier Medlemmar kan ansöka om stipendium från Jytys Utbildningsfond för yrkesmässig fortbildning som hör till deras arbete. Gå med i din förenings verksamhet Som Jyty-medlem har du en utmärkt möjlighet att utveckla ditt kunnande och dina färdigheter genom att delta i din förenings verksamhet och på så vis ytterligare förbättra din arbetsmarknadsduglighet. I och med föreningsverksamheten får du också möjlighet att påverka samhälleliga saker, och du får möjlighet att följa med arbetsmarknadsfältets utveckling både i Finland och utomlands. FÖRMÅNLIGA SEMESTERLÄGENHETER FÖR MEDLEMMAR Koppla av och tillbringa semestern i de förmånliga semesterlägenheterna som förbundet erbjuder. En mer täckande presentation av och bokningsinstruktioner för semesterlägenheterna finns på webbsidorna och på guidens baksida. FÖRMÅNLIGT FÖRSÄKRINGSSKYDD En Jyty-medlem, som är under 68 år, kan ta en Gruppsampo Primusförsäkring till och med 50 % förmånligare, till den hör en livförsäkring för medlemmen och gemålen, en olycksfallsförsäkring för gemålen samt en ungdomsolycksfallsförsäkring för barn under 18 år. Gemålen och barn under 18 år kan anslutas till Gruppsampo Primusförsäkring, även om medlemmen själv inte ansluter sig. Gruppsampo Primus kan köpas på nätet på adressen Som Jyty-medlem får du många penningvärda koncentrationskundförmåner och rabatter från If. Ju fler koncentrationsförsäkringar din familj har i samma If-avtal, desto mer rabatt får du. Till exempel får du 10 % rabatt med tre koncentrationsförsäkringar, och 15 % med sex. Unga, under 27 år gamla, organisationskunder befinner sig på rabattstegen redan med en försäkring. Övriga förmåner för If koncentrationskunder är Självriskförmån och Säkerhetsförmåner. För If:s försäkringar får du bonus med S-förmånskortet genom att meddela If din medlemsnummer till andelsbolaget före betalning av följande faktura. Tilläggsinformation om If:s försäkringsförmåner för Jyty-medlemmar: /jyty.

20 ÖVRIGA FÖRMÅNER Som medlem får du fina rabatter på bl.a. försäkringar, tidningar, bränsle, resor och inkvartering. BANKÄRENDEFÖRMÅNER Som förbundets medlem har du möjlighet att få löneavbrottskredit, som är medlemmarnas säkerhet i arbetskonfliktsituationer, baserat på samarbetsavtal som förbundet förhandlat fram. VÄGEN TILL EN NY LÄGENHET Jyty är aktieägare i VVO-yhtymä Oyj, som utöver aravaoch räntestödda hyreslägenheter erbjuder hyreslägenheter utan inkomstgränser. Du kan lämna in en hyreslägenhetsansökan på nätet: Kom ihåg att i ansökan nämna att du är Jyty-medlem. MEDLEMSFÖRMÅNER PÅ HOTELL- OCH SE- MESTEROBJEKT Föreningarna får förbundets koncentrationsrabatter till många hotell- och semesterobjekt då de arrangerar föreningsutbildningar och tillfällen. Aktuella medlemserbjudanden och information om objekten hittar du på förbundets webbsidor. BRÄNSLERABATTER Du kan använda medlemskortet på Teboil servicestationer och du får kontantköpsrabatt på bränsle. Kontrollera ikraftvarande rabatter i tidningen och på vår webbsida. Obs. dessa rabatter fås inte på Express-stationerna och den tunga trafikens D-punkter. Genom att skaffa ett Teboil/Jyty-betaltidkort får du ännu större rabatter. RABATTER PÅ RESOR OCH KRYSSNINGAR Olika fartygsbolag och resebyråer erbjuder Jyty-medlemmar avtalskundsrabatter och nivåpoängkortsförmåner också för resor på fritiden. Jytys extranet-sidlänkar och rabattkoder för företagen hittar du på förbundets webbsidor. VÄLBEFINNANDEPERIODER OCH STÖDDA SEMESTRAR Som medlem kan du söka om 1:a steget-välbefinnandeperioder, som är för både familjer och vuxna i arbetsför ålder. Avsikten med perioderna är att stöda orkande i arbetet, hälsa och verksamhetsförmåga. Ansök om förmånlig och hälsofrämjande semester året runt! Semestrarna arrangeras av Palkansaajien hyvinvointi ja terveys

JYTYN JÄSENEN OPAS. Jytys medlemsguide 2013

JYTYN JÄSENEN OPAS. Jytys medlemsguide 2013 JYTYN JÄSENEN OPAS Jytys medlemsguide 2013 SÄILYTÄ! SPARA! JYTYN JÄSENENÄ saat työelämääsi ja arkeesi liittyviä monipuolisia etuja palkkaustasi ja muita työsuhteen ehtojasi edistetään aktiivisesti luottamusmies

Lisätiedot

JÄSENENÄ JYTYSSÄ Medlem i Jyty 2015

JÄSENENÄ JYTYSSÄ Medlem i Jyty 2015 JÄSENENÄ JYTYSSÄ Medlem i Jyty 2015 WWWJYTYLIITTOFI ME YHDESSÄ OLEMME LIITTO Me Jytyssä teemme monilla eri aloilla, monissa eri ammateissa, kaikille tärkeää ja arvokasta työtä. Me autamme ja tuemme toisiamme

Lisätiedot

Jäsentietoa Medlemsinfo Hyödyllistä tietoa jäsenyydestä Nyttig information om medlemskapet

Jäsentietoa Medlemsinfo Hyödyllistä tietoa jäsenyydestä Nyttig information om medlemskapet Jäsentietoa Medlemsinfo Hyödyllistä tietoa jäsenyydestä Nyttig information om medlemskapet Hyödyllistä tietoa, ota talteen! * * * Nyttig information, spara bilagan! Toimisto Kansli Hietalahdenranta 15

Lisätiedot

Yhdistyksen opas 2013

Yhdistyksen opas 2013 Yhdistyksen opas 2013 Opas on tarkoitettu yhdistysten toimihenkilöiden käyttöön ja se löytyy OmaNetistä Palvelunumerot Ma - pe klo 9.00-15.00 ja kesäaikana 1.6-31.8. Ma - pe klo 9.00-14.00 (tarkista heinäkuun

Lisätiedot

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14.

Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. JYTINÄ 6-11.9.2014 29.11. 30.11.2014 Lähdemme matkaan la 29.11.2014 Viking XPRS:llä 11:30 Katajanokan Terminaalista ja saavumme Tallinnaan klo 14. Kotimatkalle lähdemme Tallinnan A-terminaalista su 30.11.2014

Lisätiedot

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE. asiantuntija. Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2009!

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE. asiantuntija. Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2009! SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE asiantuntija 4 2008 Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2009! pääkirjoitus Työhyvinvoinnin edistäminen on jatkuva prosessi Työelämä vaatii työntekijältä yhä enemmän tuottavuutta, joustavuutta,henkilökohtaista

Lisätiedot

SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart

SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart 1 15 SAKARI LEHMUSKALLIO: Merimiespappi ojentaa käden merellä s. 14 17 SAKARI LEHMUSKALLIO: Sjömansprästen sträcker ut handen till havet s. 18 21 SuomenMerenkulku ILMESTYNYT

Lisätiedot

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa.

Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja saat jäsenkortillasi, kun jäsenyytesi on kunnossa. Jäsennumero Nimi Osasto Liittymisaika liittoon Liittymisaika työttömyyskassaan 1. liitto 1. työttömyyskassa JÄSENEN EDUT 2014 Tässä esitteessä kerrotaan, mitä palveluja saat Metalliliitosta sekä mitä etuja

Lisätiedot

EDUT OVAT VOIMASSA KOKO

EDUT OVAT VOIMASSA KOKO TÄSSÄ ESITTEESSÄ KERROTAAN, MITÄ PALVELUJA SAAT METALLI- LIITOSTA SEKÄ MITÄ ETUJA SAAT JÄSENKORTILLASI, KUN JÄSE- NYYTESI ON KUNNOSSA. SAAT EDUT ESITTÄMÄLLÄ KORTIN ASIOIDESSASI ETUJA TARJOAVISSA YRITYKSISSÄ.

Lisätiedot

Sinun etusi. Avokonttorit. tulevat. Oma liitto on kotoisa 5 Kunto remonttiin 10 Miten muualla työskennellään 8

Sinun etusi. Avokonttorit. tulevat. Oma liitto on kotoisa 5 Kunto remonttiin 10 Miten muualla työskennellään 8 nordea unioni suomi ry:n jäsenlehti 1 2011 Oma liitto on kotoisa 5 Kunto remonttiin 10 Miten muualla työskennellään 8 3 Sinun etusi 6 vokonttorit tulevat Ranking-listoista ei ole mitään hyötyä työssä.

Lisätiedot

merimies villissälännessä sjömannen SUOMEN MERIMIES-UNIONI SMU RY // FINLANDS SJÖMANS-UNION FSU RF merimiehet s. 4

merimies villissälännessä sjömannen SUOMEN MERIMIES-UNIONI SMU RY // FINLANDS SJÖMANS-UNION FSU RF merimiehet s. 4 Nº4/ 2011 kesäkuu merimies sjömannen SUOMEN MERIMIES-UNIONI SMU RY // FINLANDS SJÖMANS-UNION FSU RF vintage-stämning på vattenbussen s. 22 s. 4 merimiehet villissälännessä SAK:n edustajakokous M/S BORE

Lisätiedot

SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart

SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart SuomenMerenkulku FinlandsSjöfart 3 15 Merikapteeni Sampsa Sihvola Mepan ruorissa s. 5 8 Sjökapten Sampsa Sihvola i SSB:s roder s. 9 11 J vuosikertomus 2014 J årsberättelse 2014 J vuosikertomus 2014 J årsberättelse

Lisätiedot

Liitto kuuluu kaikille kaikki kuuluvat liittoon! SEL:n. jäsenyys kannattaa EXTRA. www.selry.fi. SEL:n lehti

Liitto kuuluu kaikille kaikki kuuluvat liittoon! SEL:n. jäsenyys kannattaa EXTRA. www.selry.fi. SEL:n lehti SEL:n lehti EXTRA www.selry.fi SEL:n jäsenyys kannattaa Liitto kuuluu kaikille kaikki kuuluvat liittoon! Liity nyt SEL:n jäseneksi voita miniläppäri! Jos olet jo jäsen, osallistu arvontaan suosittelemalla

Lisätiedot

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA

YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA YHTEISTYÖSSÄ ON VALOVOIMAA TORJUNTAVOITTOJA JA BANAANIPOTKUJA ROHKEITA PELINAVAUKSIA JYTY PELAA SUJUVASTI MONILLA PELIKENTILLÄ JA TEKEE ROHKEITA PELINAVAUKSIA JÄSENTENSÄ HYÖDYKSI. ME EMME TYYDY VAIN TURVAAMAAN

Lisätiedot

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f.

Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. SEGELFÖRENINGEN I BJÖRNEBORG - BSF r.f. 2014 Segelföreningen i Björneborg - BSF r.f. grundad/perustettu 26.1.1856 Medlemsantal 1.1.2014 561 medlemmar Registrerade segelbåtar 34 motorbåtar 25 Jäsenmäärä

Lisätiedot

VAASAN KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 1/2004 VASA STADS INFORMATIONSTIDNING

VAASAN KAUPUNGIN TIEDOTUSLEHTI 1/2004 VASA STADS INFORMATIONSTIDNING VSSS HJO VS OPO VS H V ÄGSVSPO Y YYSO Y FÖGSO VSSD HYS OY YÖHÖ VSGOS VCG B D S VSH VS PG DOSH 1/2004 VS SDS FOOSDG ktiivinen elinkeinopolitiikka hyvinvoinnin edistäjänä Vaasan kaupunki on päivittänyt strategiansa

Lisätiedot

Opiskele Kansanopistossa. opinnot 2013-2014. folkhögskolstudier. kansanopistot.fi folkhogskolor.fi

Opiskele Kansanopistossa. opinnot 2013-2014. folkhögskolstudier. kansanopistot.fi folkhogskolor.fi Opiskele Kansanopistossa opinnot 2013-2014 folkhögskolstudier kansanopistot.fi folkhogskolor.fi kaverit alkio-henki opintotuki Aloita yliopisto- tai amk-opintosi ilman pääsykokeita! aloita opinnot Elo-

Lisätiedot

RAKENNUSLIITON JÄSENEDUT

RAKENNUSLIITON JÄSENEDUT 2015 RAKENNUSLIITON JÄSENEDUT Rakennusliiton jäsenenä olet oikeutettu monenlaisiin jäsenetuihin. Jäsenkortin esittämällä saat hyödyksesi useita jäsenetuja vuonna 2015. Jos sopimusalasi on vaihtunut, voit

Lisätiedot

Ajankohtaista työelämästä - Aktuellt från arbetslivet. Erasmus-harjoitteluun Eurooppaan s. 4. Karriäruppföljning - Fem år i arbetslivet s.

Ajankohtaista työelämästä - Aktuellt från arbetslivet. Erasmus-harjoitteluun Eurooppaan s. 4. Karriäruppföljning - Fem år i arbetslivet s. Cc: 2/2007 Ajankohtaista työelämästä - Aktuellt från arbetslivet TEEMANA kansainvälisyys TEMA: Internationalisering Erasmus-harjoitteluun Eurooppaan s. 4 Karriäruppföljning - Fem år i arbetslivet s. 7

Lisätiedot

SÄHKÖLIITON JÄSENEDUT 2007

SÄHKÖLIITON JÄSENEDUT 2007 SÄHKÖLIITON JÄSENEDUT 2007 1 SÄHKÖLIITON JÄSENEDUT 2007 2 SÄHKÖLIITON JÄSENEDUT 2007 Sähköliiton jäsen, käytä etusi! Tähän esitteeseen on kerätty jäsenetutietosi yhteen nippuun. Näet, mitä saat jäsenkortillasi.

Lisätiedot

UUSI KAUPUNGIN- VALTUUSTO NYA STADSFULL- MÄKTIGE VAASAN TALOUS 2009 VASAS EKONOMI 2009 NUORISO- VALTUUSTO UNGDOMSFULL- MÄKTIGE SÄHKÖINEN ASIOINTI

UUSI KAUPUNGIN- VALTUUSTO NYA STADSFULL- MÄKTIGE VAASAN TALOUS 2009 VASAS EKONOMI 2009 NUORISO- VALTUUSTO UNGDOMSFULL- MÄKTIGE SÄHKÖINEN ASIOINTI UUSI KAUPUNGIN- VALTUUSTO NYA STADSFULL- MÄKTIGE VAASAN TALOUS 2009 VASAS EKONOMI 2009 NUORISO- VALTUUSTO UNGDOMSFULL- MÄKTIGE SÄHKÖINEN ASIOINTI ELEKTRONISK KOMMUNIKATION LUKIJAKYSELY LÄSARENKÄT VAASAN

Lisätiedot

ETUOIKEUTESI 2013 Lakimiesliiton jäsenedut ja asiaa edunvalvonnasta

ETUOIKEUTESI 2013 Lakimiesliiton jäsenedut ja asiaa edunvalvonnasta Lakimiesliiton jäsenedut ja asiaa edunvalvonnasta Lakimiesliiton jäsenedut ja asiaa edunvalvonnasta Sisältö Jäsenyys kannattaa... 3 Jäsenmaksu - hyvä investointi... 4 Kuinka paljon jäsen säästää... 4 Mitä

Lisätiedot

Kohti uusia haasteita Mot nya utmaningar

Kohti uusia haasteita Mot nya utmaningar I F S i b b o - V a r g a r n a Kohti uusia haasteita Mot nya utmaningar infoblad tiedotuslehti våren 2012 kevät 2012 www.aktia.fi 3 IF SIBBO-VARGARNA 1928 Entistä monipuolisempi Aktia - palveluksessasi

Lisätiedot

PALVELUHAKEMISTO SERVICEKATALOG SIUNTIO/ SJUNDEÅ 2015

PALVELUHAKEMISTO SERVICEKATALOG SIUNTIO/ SJUNDEÅ 2015 PALVELUHAKEMISTO SERVICEKATALOG SIUNTIO/ SJUNDEÅ 2015 KESKEISET YHTEYSTIEDOT CENTRALA KONTAKTUPPGIFTER Yleinen hätänumero (palokunta, pelastuspalvelu, sairaankuljetus ja poliisi) - Allmänt nödnummer (brandkår,

Lisätiedot

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE TEEMANA OPISKELIJAT. Specia Forum aloitti sivu 3. Kevätkokous 14.4. sivu 4. Kohti opiskelijan parasta sivu 9

SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE TEEMANA OPISKELIJAT. Specia Forum aloitti sivu 3. Kevätkokous 14.4. sivu 4. Kohti opiskelijan parasta sivu 9 SPECIA RY:N JÄSENTIEDOTE asiantuntij asiantuntiia 1 2007 TEEMANA OPISKELIJAT Specia Forum aloitti sivu 3 Kevätkokous 14.4. sivu 4 Kohti opiskelijan parasta sivu 9 pääkirjoitus Specialla työntäyteinen vuosi

Lisätiedot

R PAR I14 SKRIBAN. Sisältää tiedot rippikouluilmoittautumisesta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: www.seitsemastaivas.fi.

R PAR I14 SKRIBAN. Sisältää tiedot rippikouluilmoittautumisesta. Ilmoittaudu mukaan osoitteessa: www.seitsemastaivas.fi. R PAR I14 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän rippikoulut vuodelle 2014 SKRIBAN Sisältää tiedot rippikouluilmoittautumisesta Katso riparivideo osoitteessa: seitsemastaivas.fi Ilmoittaudu mukaan osoitteessa:

Lisätiedot

Kursseja kaikille jäsenille. Osastot kursseja järjestämään! Koulutusta aktiiveille. Kurser på svenska. TEAM kouluttaa 2015 1

Kursseja kaikille jäsenille. Osastot kursseja järjestämään! Koulutusta aktiiveille. Kurser på svenska. TEAM kouluttaa 2015 1 Koulutusta aktiiveille Osastot kursseja järjestämään! Kurser på svenska Kursseja kaikille jäsenille 2015 TEAM kouluttaa 2015 1 TEAMin koulutustiimi Hannu Siltala kehittämispäällikkö 040 5796 306 hannu.siltala@teamliitto.fi

Lisätiedot

TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton jäsenedut 2015-2016 TEAM - jäsentensä näköinen liitto

TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton jäsenedut 2015-2016 TEAM - jäsentensä näköinen liitto TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton jäsenedut 2015-2016 1 Koodilla teamin nettisivuille Hyvä TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton jäsen TEAM on etujärjestö, jonka tärkein tehtävä on jäsentensä edunvalvonta.

Lisätiedot

Emoyhtiön ongelmat eivät liity Hairstore Graniin Frisersalongen i Grankulla har rena papper

Emoyhtiön ongelmat eivät liity Hairstore Graniin Frisersalongen i Grankulla har rena papper Sisältää kaupungin virallisia tiedotteita Innehåller stadens officiella meddelanden No Nr 13/ 3. 23.11.2009 Suomen suurin kampaamoketju Hairstore tuomittiin jälleen uudesta työrikoksesta. Kuvassa kampaaja

Lisätiedot

Suomen JÄSENLEHTI MEDLEMSTIDNING. Taideyhdistys FINSKA KONSTFÖRENINGEN

Suomen JÄSENLEHTI MEDLEMSTIDNING. Taideyhdistys FINSKA KONSTFÖRENINGEN Suomen JÄSENLEHTI MEDLEMSTIDNING Taideyhdistys FINSKA KONSTFÖRENINGEN 1 14 1 JÄSENEDUT Vapaa pääsy Suomen Taideyhdistyksen järjestämiin näyttelyihin kaikkialla Suomessa Alennushintainen sisäänpääsy Helsingin

Lisätiedot