JHL kouluttaa utbildar 2015

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JHL kouluttaa utbildar 2015"

Transkriptio

1 JHL kouluttaa utbildar 2015

2 JHL kouluttaa NÄIN HELPOSTI HAET KOULUTUKSEEN Kurssikalenteri löytyy liiton kotisivuilta Kurssikuvauksessa on kerrottu kurssin kohderyhmä eli kenelle kurssi on tarkoitettu. Kurssin ohjelma ilmestyy verkkoon noin 2 kuukautta ennen tilaisuutta. Kurssien hakuaika päättyy 5 viikkoa ennen kurssia. Ilmoittautuminen kursseille tapahtuu liiton internetsivuilla Jäsenpalvelu 24h:n kautta omilla jäsentunnuksilla. Tarkista samalla, että tietosi ovat ajan tasalla. Saat tiedon kurssille pääsystä hyvissä ajoin hakuajan päättymisen jälkeen. Kurssikutsun mukana saat lisätietoja ja matkustusohjeet. Kursseille valitaan ensisijaisesti niitä jäseniä, joille kurssi on tarkoitettu. Valinnat tehdään liiton koulutuspalveluissa. Muutokset ovat mahdollisia, joten tarkistathan netistä kurssin tiedot, ohjelman ja hakuajan. JHL:n kurssisihteereiltä saat apua ja lisätietoa: tai taitto: JHL markkinointi Jarkko Räsänen kuvat: JHL Jarkko Räsänen Kuvaaja Sami Perttilä, sivut Opas on painettu suomalaiselle paperille ympäristöä huomioiden; mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavilla kasvisöljypohjaisilla painoväreillä, jotka täyttävät Joutsenmerkityn tuotteen tiukat vaatimukset. Tämän lisäksi paperit ovat FSC-metsäsertifioituja, mikä osoittaa puuraaka-aineen olevan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti hoidetuista metsistä. Libris Oy on suomalainen Joutsenmerkitty painotalo, jonka toiminta on kansainvälisten standardien mukaisesti laatu- ja ympäristösertifioitua (ISO 9001/ISO 14001).

3 JHL:N VISIO JHL on kokoava voima, joka nostaa hyvinvoinnin ammattilaiset arvoonsa. - JHL:n visio on haastava ja edellyttää liiton aktiiveilta, jäseniltä ja henkilökunnalta vahvaa osaamista Kokoa oma koulutuspolkusi keskiaukeaman palettiin. 3 JHL kouluttaa 2015 JHL kouluttaa yleiset ohjeet Luottamusmieskoulutus ja edunvalvonnan kursseja Yhteistoimintakoulutus Työsuojelukoulutus Järjestöllinen koulutus Jäsenten ajankohtaispäivät Tieto- ja viestintätekniikka, TiVi-taidot Ammatilliset opintopäivät ja -kurssit Svenskspråkig utbildning Mikä on opintokerho? ja Tuki yhdistysten omille kursseille 4 Kaikille avoimet ja verkkokurssit Koulutuspolkusi palettina HOPS-liite keskiaukeamalla - nappaa mukaasi Yhteistyössä Kiljavan opiston ja TSL:n kanssa 56 Koulutuskalenteri 2015, kurssit aikajärjestyksessä ja yhteystiedot 58 Olet lämpimästi tervetullut kursseille!

4 JHL kouluttaa Opintopolun ideaa < HENKILÖKOHTAISIA OPINTOPOLKUJA - MIETI OMAASI JHL:n kurssitarjonnasta on helppo räätälöidä oma opintopolku, jossa osaamista voidaan laajentaa ja syventää asteittain. Koulutuksen rakenne on luotu sellaiseksi, että sisällöltään vaativammat kokonaisuudet rakentuvat peruskurssin tietojen päälle. Yhdistyksen opintosihteerin ja hallituksen vastuulla on perehdyttää uudet jäsenet liiton koulutustarjontaan ja auttaa löytämään sieltä hyödyllisiä kursseja. Yhdistysten työkaluna tässä tehtävässä toimii uusien jäsenten ja luottamushenkilöiden perehdytyskortti. Jokaiselle aktiivitoimijalle rakennetaan oma henkilökohtainen opiskeluohjelma eli HOPS. HOPSia voidaan tarkentaa ja täydentää kurssien yhteydessä. Koulutustarjonnasta löytyy niin kaikille jäsenille avoimia kuin tiettyyn luottamustoimeenkin liittyviä kursseja. Huomaathan, että omaan ammattialaasi liittyvät koulutukset on tarkoitettu kaikille kyseisen alan jäsenille myös sinulle! < JHL-KOULUTUKSEN OPINTOPOLKU UUDEN LUOTTAMUSMIEHEN KURSSIT JÄSENKOULUTUSTA ESIMERKIKSI JHL TUTUKSI TEEMAKURSSIT... AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT... KAIKILLE AVOIMET KURSSIT... TIVI- JA ATK- TAIDOT... ALUEIDEN OMAT KURSSIT... YHDISTYKSEN OMAT KURSSIT EDUNVALVONNAN JA YHTEISTOIMINNAN JOHDANTOKURSSI LUOTTAMUSMIES- TIEDON PERUSKURSSIT TYÖSUOJELUN PERUSKURSSIT YHTEISTOIMINNAN PERUSKURSSIT JÄRJESTÖLLISET TEHTÄVÄKOHTAISET KURSSIT LUOTTAMUSMIES- TIEDON JATKO- JA TÄYDENNYSKURSSIT TYÖSUOJELUN TÄYDENNYSKURSSIT YHTEISTOIMINNAN TÄYDENNYSKURSSIT JÄRJESTÖLLISET TÄYDENNYSKURSSIT Esimerkki: yhdistys ja sen opintosihteeri opastavat alkuun. Uuden jäsenen tai toimijan perehdytys Yhdistyksen hallituksen tehtävänä on nimetä henkilö laatimaan perehdytyskortin avulla uudelle aktiiville (jäsenelleen) henkilökohtainen opintosuunnitelma ja mahdollinen opintopolku yhdessä hänen kanssaan.

5 hakeminen ja tuet 5 JHL kouluttaa 2015

6 JHL kouluttaa Hakeminen ja tuet HAKEMINEN JHL Julkisten ja hyvinvointialojen liitto tukee ammattiyhdistyskoulutusta laajasti. Tavoitteena on paikallisten aktiivitoimijoiden ja jäsenten edunvalvontaosaamisen, järjestötaitojen ja ammatillisten valmiuksien parantaminen. Kurssikalenteri löytyy liiton kotisivuilta osoitteesta Kurssikuvauksessa on kerrottu, kenelle kurssi on tarkoitettu. Kurssiohjelma julkaistaan verkossa noin 2 kuukautta ennen tilaisuuden alkua. Kurssille haetaan Jäsenpalvelu 24h -nettipalvelussa omilla jäsentunnuksilla. Hakuaika päättyy 5 viikkoa ennen kurssia. Saat tiedon kurssille pääsystä hyvissä ajoin hakuajan päättymisen jälkeen. Tullessasi valituksi kurssille saat kurssikutsun mukana lisätietoja ja matkustusohjeet. Kursseille valitaan ensisijaisesti niitä, joille kurssi on tarkoitettu. Valinnat tehdään liiton koulutuspalveluissa. Kurssien peruutusehdot JHL:n kursseille ilmoittautuminen on aina sitovaa. Jos et kuitenkaan pääse tulemaan kurssille, peru ilmoittautumisesi viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua JHL:n kurssihallintoon, tai Peruuttamatta jätetystä paikasta perimme maksun (30e) kurssilaiselta sekä mahdollisten peruuttamattomien matkalippujen hinnan. Peruutusmaksuja ei peritä, jos jäsenellä on esittää lääkärintodistus tai muu todistettavissa oleva syy (esim. lennon tai junayhteyden peruuntuminen).

7 hakeminen ja tuet 7 JHL kouluttaa 2015 < LIITON TUKI KURSSILAISELLE Koulutukseen osallistuminen on pääsääntöisesti maksutonta JHL:n jäsenelle. Liitto maksaa opetuksen, täysihoidon ja matkat. Matkakulut korvataan yleisesti halvimman matkustustavan mukaan, esimerkiksi junalla tai linja-autolla. Kurssilaisella on lento-oikeus valtakunnallisille kursseille Helsinkiin linjan Vaasa-Kuopio-Joensuu pohjoispuolelta mainitut paikkakunnat mukaan lukien. Matkaliput tilataan kutsun mukana tulevien tarkempien ohjeiden mukaisesti. Mikäli kurssilainen joutuu matkustamaan lentokentälle omalla autolla, korvataan lentokentän pysäköintimaksu. Oman auton käytöstä korvataan matkakulut ajokilometrien perusteella voimassa olevan linja-autoliikenteen lippuhinnaston mukaisesti. Kurssilaiselle, joka kuljettaa muita kurssilaisia kodin ja kurssipaikan välillä, maksetaan valtion matkustusohjeen mukainen korotettu kilometrikorvaus kurssilaista kohden, mikäli se tulee liitolle kokonaistaloudellisesti edullisemmaksi. Pysäköintimaksuja ei korvata. Jos työnantaja maksaa palkan kurssiajalta ja kurssilaisen edestakainen matka (meno-paluu) kestää yhteensä yli 10 tuntia, maksetaan Verohallituksen hyväksymä matkapäiväraha (ja osapäiväraha, kun matka kestää yli 6 tuntia). Matkapäivärahaa ei makseta opinto-, ajankohtais- tai neuvottelupäivien eikä järjestökurssien osanottajille. < PALKALLISTEN KURSSIEN TYÖNANTAJAMAKSUT Työnantajien kanssa tehdyt koulutussopimukset eroavat toisistaan ja palkallisella kurssilla noudatetaan kunkin kurssilaisen oman alan koulutussopimusta. Liiton piirissä on useita koulutussopimuksia. Koulutussopimuksissa on määritelty ne kohderyhmät, jotka kuuluvat palkallisuuden ja muiden korvausten piiriin. Sopimuskoulutuksen piiriin kuuluvat luottamusmies-, työsuojelu- ja yhteistoimintakurssit. Tarkista netistä voimassa olevat oman alasi kurssikustannusten korvaukset. JHL maksaa osallistujan matkakulut ja mahdollisen matkapäivärahan. Tiesitkö, että lähetämme tietoa juuri sinulle sopivista kursseista sähköpostitse jäsenrekisterissämme olevan ammattinimikkeesi perusteella? Jos siis haluat tiedon oman alasi kurssitarjonnasta ensimmäisten joukossa, huolehdithan, että ammattinimikkeesi ja muut tietosi ovat jäsenrekisterissä ajantasalla! Samalla autat meitä auttamaan sinua edunvalvonta- ja neuvottelutilanteissa. Tiedot voit päivittää kätevästi Jäsenpalvelu 24h:n kautta.

8 JHL kouluttaa hakeminen ja tuet < KURSSITUET JA KORVAUKSET Ammatilliset opintopäivät ja -kurssit Ammatilliset opintopäivät ja kurssit ovat ammatillista täydennyskoulutusta ja liitettävissä osaamisen kehittämisen suunnitelmaan ja samalla työnantajan tuen piiriin. Liitto maksaa opintopäiville ja kursseille osallistuvien jäsentensä kurssimateriaalin, ruokailut ja kurssipaikkakunnan ulkopuolelta tulevien majoituksen. Järjestökurssit ja jäsenkurssit Liitto maksaa järjestökursseille osallistuvien jäsentensä kurssimaksun, ohjelmaan liittyvät ruokailut ja matkakustannukset liiton koulutuksia koskevan matkustussäännön mukaan ja majoitukset kurssipaikkakunnan ulkopuolelta tuleville kurssilaisille. Arkipäivinä pidettäviltä kursseilta liitto maksaa palkattomuustodistusta vastaan verottoman kurssiapurahan (vuonna 2015 laskennallinen päivähinta on 72,727 euroa / päivä). Kurssiapuraha koostuu kurssistipendistä ja kurssipäivärahasta. Esimerkiksi viikon eli 5-päiväisen kurssin kurssiapuraha vuonna 2015 on yhteensä 363,63 euroa ja 3-päiväisen 218,18 euroa. Jos kurssilaisen apurahojen yhteismäärä ylittää yllä kuvatut tasot, opiskelijaa tulee verottaa ylimenevältä osalta. Järjestölliset ajankohtaispäivät Ajankohtaispäivät on tarkoitettu kaikille kyseisen alan jäsenille. Liiton järjestämiltä ajankohtaispäiviltä maksetaan osanottajien matkakulut ja täysihoito. Päiviltä ei makseta kurssilaisille päivärahoja eikä ansionmenetyksen korvauksia. Ajankohtaispäivät järjestetään pääsääntöisesti viikonloppuisin. < MUU KOULUTUSTUKI Verkkokurssit Liitto maksaa jäsentensä Työelämän verkkoopiston ja TSL:n verkkokursseihin liittyvät osallistumismaksut SAK:n suosituksen mukaan. Yhteiskunnallisen opinnäytetyön tukeminen Liitto jakaa vuosittain stipendejä ammatillisesta koulutuksesta tai korkeakouluista valmistuville opiskelijoille, joiden opinnäytetyö tai pro gradu -tutkielma liittyy ammattiyhdistystoimintaan, työelämän kehittämiseen tai muuhun JHL:n toimintaan liittyvään yhteiskunnalliseen aiheeseen. Stipendiä haetaan vapaamuotoisella hakemuksella ja mukaan liitetään valmis työ. Lisäohjeet hakemisesta ja myöntämisen perusteista löytyvät JHL:n nettisivuilta kohdasta opi ja osallistu. Työväen Sivistysliiton lyhytkurssit Liitto määrittelee vuosittain, mitkä TSL:n lyhytkurssit kuuluvat tuen piiriin. Tuetut kurssit löydät tämän koulutusoppaan ko. sivulta. JHL maksaa osallistujien osallistumismaksun. Majoituksen sisältävä osallistumismaksu maksetaan ainoastaan kurssipaikkakunnan ulkopuolelta tuleville kurssilaisille. Opintokerho-opiskelu Liitto maksaa omat ja TSL/SAK -opiskeluaineistot sekä muita ammattiin liittyviä kirjoja erikseen sovittavalla tavalla, kun ryhmä ilmoittautuu ja toimii TSL:n JHL-opintokerhona. Tarkemmat tiedot löydät oppaasta ko. sivulta. < JHL:N TUKI YHDISTYKSEN OMAAN KOULUTUKSEEN Mikäli liiton koulutustarjonnasta ei löydy yhdistyksesi tarpeita vastaavaa koulutusta, voi yhdistys järjestää oman kurssin. Liitto tukee ensisijaisesti yhdistysten omia yksipäiväisiä kursseja. Ilmoitus kurssin pitämisestä suositellaan tekemään kuusi viikkoa ennakkoon. Kurssituki maksetaan yhdistysten kursseille, joiden aihealueena on edunvalvonta-, ammatillinen tai järjestöllinen teema. Tarkemmin oppaan ko. sivulla.

9 hakeminen ja tuet 9 JHL kouluttaa 2015

10 JHL kouluttaa Kaikille avoimet ja verkkokurssit < JOHDANTOKURSSIT Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssin on hyvä olla opintopolkusi ensimmäinen kurssi. Kurssi on niin sanottu yleiskurssi, johon voi osallistua kuka tahansa JHL:n jäsen, joka on kiinnostunut ay-asioista. Tämän kurssin tarkoituksena on perehdyttää jäseniä siihen, mitä tarkoittaa edunvalvonta, yhteistoiminta ja työsuojelu. Tätä tarkastellaan sekä koko liiton että paikallisen yhdistyksen toiminnan kannalta. Luottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja yhteistoimintaihmisten osalta kurssi on pääsääntöisesti neuvoteltu palkalliseksi. Mikäli palkallisuuteen ei ole oikeutta tai mahdollisuutta, kurssiajalta saa kurssistipendin. Johdantokurssille voit siis hakea vaikka et olisikaan aktiivi; riittää kun olet kiinnostunut. Tällöin liitto maksaa sinulle kurssistipendin. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 3 pv Kurssilla perehdytään liiton, paikallisen edunvalvonnan, yhdistysten ja toimijoiden tehtäviin sekä vaikutusmahdollisuuksiin luottamus-, työsuojelu- ja yhteistoimintatehtävissä. Kurssi on avoin kaikille jäsenille JHL-opisto JHL-opisto JHL-opisto JHL-opisto Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv Kurssilla perehdytään liiton, paikallisen edunvalvonnan, yhdistysten ja toimijoiden tehtäviin sekä vaikutusmahdollisuuksiin luottamus-, työsuojelu- ja yhteistoimintatehtävissä. Kurssi on avoin kaikille jäsenille JHL-opisto JHL-opisto

11 kaikille avoimet ja verkkokurssit JHL kouluttaa < KAIKILLE AVOIMET KURSSIT Ay-liike kansanliike, 5 pv Kurssilla tutustutaan ay-liikkeeseen yhteiskunnallisena liikkeenä ja vaikuttajana. Kurssilaiset tutustuvat erilaisiin vaikuttamisen keinoihin, kuten mediavaikuttamiseen, kansalaisaktivismiin ja paikallisdemokratian kehittämiseen. Kurssilla tutustutaan myös kansalaisyhteiskunnan toimijoihin ja käydään samalla läpi ay-liikkeen vahvistamista elävänä kansanliikkeenä. Kurssi järjestetään yhteistyössä Kiljavan opiston järjestöopetuksen kanssa. Kurssi on avoin kaikille aihepiiristä kiinnostuneille JHL:n aktiiveille JHL-opisto Hohtoa, valoa ja piristystä hyvän olon liikunnallinen harrastekurssi, Kurssilla tutustutaan erilaisiin uusiin, pääasiassa liikunnallisiin harrastemuotoihin. Kurssilla on erillinen ohjelma miehille ja naisille sekä yhteistä ohjelmaa. Omavastuu 50 euroa JHL-opisto Miten opiskelen verkossa johdantoa verkkokurssiopiskeluun, Verkkokurssien käynnistyskurssi. Kurssi on tarkoitettu aloitusjaksoksi verkkokursseille. Käydään läpi verkkoopiskelun menetelmiä ja tutustutaan opintoalustaan JHL-opisto JHL-opisto < KURSSIT UUSILLE JÄSENILLE JHL tutuksi -digikuvauskurssi, 5 pv Kurssilla tutustutaan liiton toimintaan ja jäsenetuihin sekä perehdytään digikuvauksen perusteisiin. Kurssi on avoin kaikille uusille jäsenille sekä sellaisille vanhoille jäsenille, jotka tuovat mukanaan uuden jäsenen. Ilmoitathan uuden jäsenen nimen oman ilmoittautumisesi yhteydessä JHL-opisto JHL tutuksi -kulttuurikurssi, 5 pv Kurssilla tutustutaan liiton toimintaan ja jäsenetuihin sekä perehdytään pääkaupungin kulttuuritarjontaan. Kurssi on avoin kaikille uusille jäsenille sekä sellaisille vanhoille jäsenille, jotka tuovat mukanaan uuden jäsenen. Ilmoitathan uuden jäsenen nimen oman ilmoittautumisesi yhteydessä JHL-opisto JHL tutuksi -luontokurssi, 5 pv Kurssilla tutustutaan liiton toimintaan ja jäsenetuihin sekä retkeillään pääkaupunkiseudun monipuolisissa luontokohteissa. Kurssi on avoin kaikille uusille jäsenille sekä sellaisille vanhoille jäsenille, jotka tuovat mukanaan uuden jäsenen. Ilmoitathan uuden jäsenen nimen oman ilmoittautumisesi yhteydessä JHL-opisto Koululaisten seikkailuviikko, 5 pv Kurssi on tarkoitettu viikolla 23 opiskelevien vanhempien kouluikäisille 7 12-vuotiaille lapsille. Oman kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittauduthan myös tälle kurssille ja ilmoitat lapsesi/lastesi nimen ja iän. Aamupäivisin on lapsille ohjattua ohjelmaa ja iltapäivisin retkiä sekä muuta mukavaa tekemistä. Hinta on 15 euroa/lapsi per vuorokausi JHL-opisto

12 JHL kouluttaa kaikille avoimet ja verkkokurssit VERKKO-OPISKELU JHL tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden opiskella myös verkossa. Voit opiskella verkko-opintoina esimerkiksi uuden luottamusmiehen taitoja, sihteerin tehtäviä ja kuntatalouden hallintaa. Lisäksi tarjolla on lähi- ja verkko-opetuksen yhdistävää monimuotokoulutusta. Mitä verkko-opiskelu on? Verkko-opiskelua voi toteuttaa monella tapaa. Jotkut kurssit suoritetaan täysin itsenäisesti, toisilla kursseilla taas opettajan ohjausta ja yhteisön tukea on tarjolla paljonkin. Yhteistä kaikelle verkko-opetukselle on se, että se on ajasta ja paikasta riippumatonta. Pääset kurssille kaikkialta, missä sinulla on tietokone ja verkkoyhteys. Verkko-opiskelu vaatii oman opiskelun suunnittelua ja itsekuria. Toisaalta verkko-opiskelu tarjoaa mahdollisuuden vaikkapa kuunnella saman luennon moneen kertaan. Myös omien ajatusten jäsentämiseen on enemmän aikaa, kun kommunikoidaan kirjoittamalla. Verkkokursseille ilmoittautuminen ja kurssimaksut Kaikille verkkokursseille voit ilmoittautua osoitteessa tai liiton Jäsenpalvelu 24h:n kautta. Kurssit ovat JHL:n tuen piirissä, jolloin ne ovat jäsenille maksuttomia. Varmuutta verkko-opiskelun menetelmiin ja työtapoihin opit halutessasi ennen verkkokurssia käynnistyskurssista: Miten opiskelen verkossa johdantoa verkkokurssiopiskeluun, Verkkokurssien käynnistyskurssi. Kurssi on tarkoitettu aloitusjaksoksi verkkokursseille. Käydään läpi verkkoopiskelun menetelmiä ja tutustutaan opintoalustaan JHL-opisto JHL-opisto < VERKKOKURSSIT Henkilökohtaisten avustajien kurssi, verkkokurssina Verkkokurssilla tutustutaan työntekijän ja työnantajan oikeuksiin sekä velvollisuuksiin. Siellä käydään läpi myös henkilökohtaisen avustajan työsuhteeseen liittyvät keskeiset lait, työehtosopimus, sopimukset ja säännöt. Kurssilta saat tukea työssä jaksamiseen ja vahvistat ammatillista työotettasi. Samalla voit rakentaa vertaistukiverkostoa alalle, jossa työtä tehdään pääsääntöisesti yksin. Omatoimisen opiskelun lisäksi opiskeluun kuuluu verkkotapaamisia ja luentoja Verkko Verkko Kirjoittamisen taito, verkkokurssina Kurssilla pääset harjoittelemaan erilaisten tekstien kirjoittamista: mielipidekirjoitusta, tiedotetta, lehtijuttua tai jäsenkirjettä. Kurssilla edetään ideasta tekstin jäsentämiseen, kirjoittamisprosessin eri vaiheisiin sekä vielä viimeistelyssä tarvittaviin oikeakielisyysasioihin. Kouluttaja ohjaa sinua kurssin edetessä, ja saat häneltä palautteen kirjoituksiisi. Kurssille haetaan Työelämän verkko-opiston kautta. jatkuva haku Verkko Kuntatalous hallintaan, verkkokurssina Kunta-alan henkilöstön edustajille, luottamusmiehille ja työsuojeluvaltuutetuille. Kurssilla tutustutaan kuntatalouden näkökulmasta kuntien kehitysnäkymiin sekä kuntatalouden ja kuntakonsernin tunnuslukuihin, talousarvioihin ja tilinpäätöksiin Verkko Verkko Lehtiavustajakurssi verkkokurssina Kurssi soveltuu henkilöille, jotka haluavat kirjoittaa juttuja lehtiin tai muihin julkaisuihin ja toimia esimerkiksi Motiivin avustajana silloin tällöin. Kurssilla keskitytään lehtityön perusteisiin: pohditaan uutisen luonnetta, rakennetta ja uutiskriteerejä. Lisäksi harjoitellaan uutisen, mielipidekirjoituksen ja tiedotteen laatimista. Kurssin osallistujilta toivotaan peruskieliopin hallintaa. Kurssin suorittaminen edellyttää muutamien harjoitusjuttujen kirjoittamista ja tutustumista ohjaajan vinkkaamaan opetus- ja lähdeaineistoon Verkko

13 kaikille avoimet ja verkkokurssit JHL kouluttaa < MONIMUOTOKURSSIT Minä valpas vaikuttaja, verkkokurssina Verkkokurssin tarkoituksena on perehdyttää kurssilaiset yhteiskuntavaikuttamisen keinoihin kunnallisella, valtiollisella ja EU:n tasolla sekä löytää ja tunnistaa erilaisia yhteiskuntavaikuttamisen verkostoja ja väyliä. Päämääränä on oppia, mitä on yhteiskunnallinen edunvalvonta ay-liikkeessä. Kurssi on tarkoitettu pääluottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja yhdistysten puheenjohtajille sekä muille, joita aihe kiinnostaa Verkko Sihteerikurssi verkkokurssina Kurssilla perehdytään yhdistyksen sihteerin tehtäviin, sihteerin ja puheenjohtajan yhteistyöhön sekä asiakirjojen laadintaan ja arkistointiin. Sihteereille ja varasihteereille Verkko Verkko Työhyvinvointia etsimässä, verkkokurssina Tällä kurssilla käsitellään sitä, mistä työhyvinvointi koostuu ja miten omaan työhyvinvointiinsa voi itse vaikuttaa. Kurssi sisältää pienempiä tehtäviä, verkkoluentoja ja erikseen sovittavan lopputyön Verkko Uuden luottamusmiehen kurssi, verkkokurssina Kurssilla tutustutaan mm. liiton toimintaan ja luottamusmiehen tehtäviin Verkko Verkko Jäsenhankkijoiden tietopaketti verkkokurssina, 5 viikkoa Kurssi valmentaa jäsenhankkijana toimimiseen. Jäsenhankkija on niitä eturivin ihmisiä, jotka eri tilanteissa kertovat ihmisille liitosta, sopimuksista, eduistamme ja tapahtumista työmarkkinoilla. Jäsenhankkijoille on tarjolla erinäköisiä apuvälineitä ja työ palkitsee tekijänsä - hyvinkin konkreettisesti. Jäsenhankkijan tietopaketti on verkossa tapahtuva koulutus, josta saa perusvalmiudet näihin tehtäviin. Kurssi on avoin kaikille jäsenhankinnasta kiinnostuneille jäsenille Verkko Hyvät käytännöt ravitsemis- ja puhtauspalveluissa, monimuotokurssi, Ravitsemis- ja puhtauspalvelujen tehtävissä toimivat sekä alalle opiskelevat. Kurssi käynnistyy kahden päivän mittaisella lähijaksolla ja jatkuu verkkokurssina JHL-opisto + Verkko JHL-opisto + Verkko Koulutiedottajakurssi monimuotokurssina, 8 viikkoa Koulutiedottajan tehtävänä on perehdyttää opiskelijat työmarkkinoihin ja antaa samalla ensikosketus ja vaikutelma liitosta. Kurssin jälkeen sinulla on perusvalmiudet koulutiedottajana toimimiseen. Kurssi koostuu verkko-opiskelusta sekä esiintymistaitoihin keskittyvästä lähijaksosta. Kurssi on avoin koulutiedottajille sekä kaikille, jotka suunnittelevat ryhtyvänsä koulutiedottajiksi Verkko + Tampere Monikulttuurisuus kasvatusalalla, monimuotokurssina, Koulutuksen tavoitteena on oppia toimimaan viisaasti monikulttuurisessa työyhteisössä ja asiakastyössä. Kurssi käynnistyy kahden päivän mittaisella lähijaksolla ja jatkuu verkkokurssina saakka JHL-opisto + Verkko Monikulttuurisuus vanhustyössä, monimuotokurssina, Koulutuksen tavoitteena on oppia toimimaan viisaasti monikulttuurisessa työyhteisössä ja asiakastyössä. Kurssi käynnistyy kahden päivän mittaisella lähijaksolla ja jatkuu verkkokurssina saakka JHL-opisto + Verkko

14 JHL kouluttaa Luottamusmieskoulutus LUOTTAMUSMIES- KOULUTUS Luottamusmieskoulutus on tarkoitettu pääluottamus- ja luottamusmiehille varahenkilöineen sekä yhdistyksen puheenjohtajille. Koulutuksen sisältöjä ja rakennetta uudistettiin edellisenä vuonna. Tavoitteena on henkilökohtaisen oppimissuunnitelman avulla täsmentää koulutustarpeita jokaisen toimijan osalta erikseen. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssilla tehdään tästä suunnitelma. Suosittelemme tätä kurssia aloittavan luottamusmiehen kurssiksi. Luottamusmiehen opintopolku lähtee Uuden luottamusmiehen kurssista, joka toteutetaan alueellisena koulutuksena. Uuden luottamusmiehen kurssin voi suorittaa myös verkko-opiskeluna. Luottamusmiehen peruskurssi 3 5-päiväisenä JHL-opistolla antaa perusvalmiudet luottamusmiestehtävään. Peruskurssin jälkeen jatkokurssit syventävät luottamusmiesosaamistasi. Täydennyskursseja on teemojen ja kohderyhmien mukaan. Luottamusmiehille on lisäksi tarjolla lm-ajankohtaispäiviä alueellisena koulutuksena. Luottamusmiehen ydinosaamista on hallita myös yhteistoimintamenettely. Omaan opintopolkuun tulee sisällyttää Yhteistoiminnan peruskurssi, joka antaa valmiuksia vaikuttaa oman työpaikan yhteistoimintatehtävässä. Koulutuspäivien määrä vaihtelee sopimusaloittain. Ne on kirjattu joko omaan virka- työehtosopimukseen tai oman alan koulutussopimukseen. KAIKKI SOPIMUSALAT < ALUEELLISET JA VERKKOKURSSIT Uuden luottamusmiehen kurssi, JHL:n sopimusalat, Kurssi on tarkoitettu kyseisen alueen kaikille aloittaville luottamusmiehille sopimusalasta riippumatta. Aloittavat luottamusmiehet saavat tukiverkoston ja tutustuvat luottamusmiestiedon lisäksi liiton aluetoimintaan. Uuden luottamusmiehen kurssi, verkkokurssina Kurssilla tutustutaan mm. liiton toimintaan ja luottamusmiehen tehtäviin Verkossa Verkossa < JOHDANTOKURSSIT Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 3 pv tai 5 pv Katso s. 10

15 luottamusmieskoulutus kaikki sopimusalat JHL kouluttaa < VAIKUTTAJAN POLKU Vaikuttajan polku, käynnistysseminaari, 3 pv Uusi koulutuskokonaisuus. Vaikuttajan polku -koulutuskokonaisuus antaa valmiudet aktiiviseen ja aloitteelliseen vaikuttamiseen paikallisella ja yhteiskunnallisella tasolla. Koulutus koostuu eri kursseista, verkko-opinnoista ja vapaaehtoisista kursseista. Jokainen rakentaa oman Hopsin koulutuksen aloituskurssilla. Opintokokonaisuus sisältää ns. pakollisia ja Hopsin mukaisia osioita. Koulutuskokonaisuus suoritetaan kahden vuoden aikana JHL-opisto < JATKO- JA TÄYDENNYSKURSSIT Mentorointi, Tutustutaan mentorointiin menetelmänä ja käsitellään työpaikalla tapahtuvan oppimisen hyvien käytäntöjen sisältöjä JHL-opisto Monikulttuurisuus työpaikalla, 3 pv Kurssilla käsitellään monikulttuuristen ja monimuotoisten työyhteisöjen erityispiirteitä ja keinoja, joilla tuetaan yhdenvertaista ja hyvää työyhteisöä. Kurssilla käsitellään kulttuurin ilmenemistä sekä yhdenvertaisuuslain sisältöä ja merkitystä. Kurssi on tarkoitettu työpaikan henkilöstön edustajille ja yhdistysten aktiiveille JHL-opisto Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot, 3 pv Harjoitellaan vuorovaikutustilanteita ja -taitoja sekä käsitellään neuvottelutoiminnan teoriaa. Neuvotteluharjoitusten avulla annetaan omakohtaista palautetta, jonka tarkoituksena on vahvistaa osaamista ja itsetuntemusta JHL-opisto Luottamusmiestiedon kurssi, ravitsemis- ja puhtauspalveluala, kaikki sopimusalat, 3 pv Kurssilla käsitellään keittiötyön sekä siivoustyön mitoituksia, työn vaativuuden arviointia, neuvottelu- ja yhteistyötaitojen kehittämistä sekä ammatillisuutta työroolissa JHL-opisto Tuumasta toimeen pääluottamusmiehet, kaikki sopimusalat, 2 osaa, 3 pv Ajankohtaisten asioiden lisäksi käsitellään edunvalvonnan kehittämistä, johon liitetään oma kehittyminen tehtävässä ja oma jaksaminen. Arvioidaan suhdetta työsuojeluun ja yhdistyksen toimintaa pääluottamusmiehen tehtävän näkökulmasta. Annetaan tilaa vuorovaikutukselle. Koulutukseen sisältyy paikallisen työnantajan puheenvuoro JHL-opisto osa 1/ JHL-opisto osa 2/2

16 JHL kouluttaa luottamusmieskoulutus kunnalliset sopimusalat JHL:N LUOTTAMUSMIESKOULUTUS, KUNTASEKTORI UUDEN LUOT- TAMUSMIEHEN KURSSI (MYÖS VERKKOKURSSINA) EDUNVALVONNAN JA YHTEIS- TOIMINNAN JOHDANTOK. LUOTTAMUSMIES- TIEDON PERUSKURSSI LUOTTAMUSMIES- TIEDON JATKOKURSSI (2 OSAA) LUOTTAMUSMIES- TIEDON TÄYDEN- NYSKURSSIT KUNTA < PERUSKURSSIT Luottamusmiestiedon peruskurssi, kunta, 5 pv Kurssilla käsitellään luottamusmiehen toimintaympäristöä, kunnan poliittista päätöksentekoa, hallintoa ja taloutta. Sisäistetään KVTES:n sisältöä, neuvottelumenettelyä, yhteistoimintaa, työsuojelua ja työlainsäädäntöä. Kurssin sisältöjä ovat myös tiedon hankinta tietotekniikkaa hyödyntäen sekä oman Hopsin rakentaminen JHL-opisto JHL-opisto JHL-opisto JHL-opisto JHL-opisto Luottamusmiestiedon peruskurssi, teknisten sopimus, kunta 3 pv Sisältönä on työn ja työympäristön analysointi ja kehittäminen, voimassaolo ja muutostilanteet. Muita teemoja ovat ennakoiva edunvalvonta työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden näkökulmasta sekä yhteistoimintamenettely työpaikoilla. Yhteiskuntavaikuttaminen osana luottamusmiehen toimintaa JHL-opisto < JATKO- JA TÄYDENNYSKURSSIT Luottamusmiestiedon jatkokurssi, kunta, 2 osaa, pv Kurssilla syvennetään luottamusmiesosaamista. Kurssi sisältää työsuhteisiin liittyvien asioiden selventämistä, viestintää, tiedonhankintaa, taloutta luottamusmiehen näkökulmasta, kehittämisen orientaation, työlainsäädäntöä ja paikallisen sopimisen haasteita JHL-opisto osa 1/ JHL-opisto osa 1/ JHL-opisto osa 1/2 1. osiossa käynnistetään kehittämistehtävä, joka on tehtävä ennen 2. osaa. Tehtävät puretaan kurssin 2. osassa JHL-opisto osa 2/ JHL-opisto osa 2/ JHL-opisto osa 2/2 Luottamusmiestiedon kurssi, teknisten sopimukset, kunta, 3 pv Kuntien teknisten työehtosopimuksen soveltamista, luottamusmiehen toimintaoikeuksia ja velvollisuuksia sekä työnantajan oikeuksia ja velvollisuuksia JHL-opisto Luottamusmiestiedon kurssi, tuntipalkkaiset, kunta, 3 pv Kurssi on tarkoitettu pääluottamusmiehille ja luottamusmiehille, jotka neuvottelevat kunnallisen tuntipalkkaisten henkilöstön työehtosopimuksen. Käydään läpi ajankohtaisia tuntipuolen tes-kysymyksiä JHL-opisto

17 luottamusmieskoulutus valtion sopimusalat JHL kouluttaa JHL:N LUOTTAMUSMIESKOULUTUS, VALTIOSEKTORI UUDEN LUOT- TAMUSMIEHEN KURSSI (MYÖS VERKKOKURSSINA) EDUNVALVONNAN JA YHTEIS- TOIMINNAN JOHDANTOK. LUOTTAMUSMIES- TIEDON PERUSKURSSI LUOTTAMUSMIES- TIEDON JATKOKURSSI (4 OSAA) LUOTTAMUSMIES- TIEDON TÄYDEN- NYSKURSSIT VALTIO < PERUSKURSSIT JA JATKOKURSSIT Koulunkäynninohjaajien ja koulunkäyntiavustajien luottamusmieskurssi, 3 pv Kurssin sisältönä on työntekijän ja työnantajan oikeudet ja velvollisuudet, KVTES:n määräykset, opetustointa säätelevä keskeinen lainsäädäntö sekä ajankohtaiset asiat edunvalvonnassa JHL-opisto Luottamusmiestiedon täydennyskurssi, kunta, kokoava kurssi, 3 pv Kurssilainen osallistuu yhteen seuraavista teemapajoista: 1. jaksotyöaika, 2. yleistyö- ja toimistotyöaika, 3. palkkaus tai 4. vuosiloma. Valittu teemapaja ilmoitetaan hakemisen yhteydessä lisätietokentässä. Teemapajojen lisäksi käsitellään yhteisinä osioina ajankohtaisia edunvalvonta-aiheita JHL-opisto Luottamusmiestiedon täydennyskurssi, sosiaali- ja terveysala, kunta, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Perhepäivähoitajien luottamusmiestiedon kurssi, kunta, 3 pv KVTES:n sopimusmääräyksiä, liitteen 12 palkkaus- ja työaikamääräyksiä, työntekijän sekä työnantajan oikeuksia ja velvollisuuksia JHL-opisto Luottamusmiestiedon jatkokurssi A luottamusmiehen toimintaympäristö, valtio, 3 pv Opetellaan luottamusmiehen oikeudet ja velvollisuudet sekä syvennetään ymmärrystä luottamusmiehen roolista ja toimintaympäristöstä JHL-opisto Luottamusmiestiedon jatkokurssi B luottamusmies neuvottelijana, valtio, 3 pv Sisältönä on työn ja työympäristön analysointi ja kehittäminen osana muutoksia, palvelussuhteen ehtojen määräytyminen, valtiolla käytössä olevat palkkausjärjestelmät (kehittäminen ja arviointi). Lisäksi harjoitellaan neuvottelutoimintaa. Valtion virka- ja työehtosopimus; valtion yhteistoimintalaki ja -sopimus, pääsopimus (erimielisyysprosessi) JHL-opisto Luottamusmiestiedon jatkokurssi C luottamusmies vaikuttajana, valtio, 3 pv Sisältönä on työn ja työympäristön analysointi ja kehittäminen, voimassaolo ja muutostilanteet. Muita teemoja ovat ennakoiva edunvalvonta työhyvinvoinnin ja tuloksellisuuden näkökulmasta sekä yhteistoimintamenettely työpaikoilla. Yhteiskuntavaikuttaminen osana luottamusmiehen toimintaa. Valtion virka- ja työehtosopimus, valtion työaikasopimus ja niiden soveltaminen JHL-opisto

18 JHL kouluttaa luottamusmieskoulutus valtion sopimusalat JHL:N LUOTTAMUSMIESKOULUTUS, YKSITYINEN SEKTORI UUDEN LUOT- TAMUSMIEHEN KURSSI (MYÖS VERKKOKURSSINA) EDUNVALVONNAN JA YHTEIS- TOIMINNAN JOHDANTOK. LUOTTAMUSMIES- TIEDON PERUSKURSSI (2 OSAA) LUOTTAMUSMIES- TIEDON KURSSIT TEEMAT LUOTTAMUSMIES- TIEDON TÄYDEN- NYSKURSSIT < TÄYDENNYSKURSSIT Luottamusmiestiedon jatkokurssi D - luottamusmies asiantuntijana, valtio, 3 pv Syventää osaamista sopimusrakenteista ja paikallisesta sopimisesta. Muita aiheita on työttömyysturva ja sen hakeminen sekä luottamusmiehen jaksaminen. Valtion virka- ja työehtosopimus; virkamieslaki, matkustusohjesääntö ja sen soveltamiskäytänteitä JHL-opisto Puolustushallinnon Rakennuslaitoksen luottamusmiestiedon täydennyskurssi, valtio, 3 pv Keskitytään RAKE-muutoksen hallintaan ja muutoksesta selviämiseen. Lisäksi kurssilla käsitellään virastokohtaisten sopimusten rakenteet, palkan muodostuminen, vuosilomat, palkkausjärjestelmät sekä paikallinen sopimustoiminta JHL-opisto Puolustusvoimien luottamusmiestiedon täydennyskurssi, valtio, 3 pv Keskitytään muutoksien hallintaan, muutoksesta selviämiseen sekä ajankohtaisiin työmarkkina-asioihin. Virastokohtaisten sopimusten rakenteet, työaikavaihtoehdot, palkan muodostuminen, vuosilomat, palkkausjärjestelmät sekä paikallinen sopimustoiminta JHL-opisto Rajavartiolaitoksen luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Virastokohtaisten sopimusten rakenteet, työaikavaihtoehdot, palkan muodostuminen, vuosilomat, palkkausjärjestelmät sekä paikallinen sopimustoiminta JHL-opisto Valtion luottamusmiestiedon täydennyskurssi, kokoava kurssi, 3 pv Kurssi on tarkoitettu kaikille valtiolla työskenteleville luottamusmiehille, työsuojeluvaltuutetuille ja yhdistysten puheenjohtajille. Kurssi sisältää kaikille osallistujille yhteisinä osioina ajankohtaisia edunvalvonta-aiheita sekä useammasta vaihtoehdosta henkilökohtaisesti valittavan teemapajan, joissa syvennytään yhteen aihekokonaisuuteen tarkemmin. Lue tarkempaa tietoa aiheista ja teemapajojen sisällöistä liiton sivuilta Koulutuskalenterista JHL-opisto Valtionsektorin luottamusmiesten edunvalvontapäivä, 1 pv Edunvalvontapäivillä käsitellään ajankohtaisia valtionhallintoa koskevia virka- ja työehtosopimusasioita, rakenteellisia uudistuksia sekä työympäristöön (työhyvinvointi ja työturvallisuus) liittyviä asioita JHL-opisto Valtionsektorin luottamusmiesten edunvalvontapäivä, 1 pv Edunvalvontapäivillä käsitellään ajankohtaisia valtionhallintoa koskevia virka- ja työehtosopimusasioita, rakenteellisia uudistuksia sekä työympäristöön (työhyvinvointi ja työturvallisuus) liittyviä asioita JHL-opisto

19 luottamusmieskoulutus yksityinen ja vastaavat alat JHL kouluttaa YKSITYINEN, VASTAAVAT ALAT JA SEURAKUNTA YKSITYINEN < PERUSKURSSIT Luottamusmiestiedon kurssi, yksityiset alat, PALTA, 3 pv Finavian, Rengonharjusäätiön ja Airpron, PALTA:n alojen luottamusmiesten kurssi. Kurssilla käydään läpi työehtosopimuksen tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Luottamusmiestiedon peruskurssi, osa 1/2, yksityiset TES, EK, PALTA, 3 pv Luottamusmiehen toimintaympäristö ja oikeudet, rooli yksityisillä aloilla, työlainsäädännön ABC, työelämäkysymysten tietolähteet JHL-opisto osa 1/2 Luottamusmiestiedon peruskurssi osa 2/2, yksityiset TES, EK, PALTA, 3 pv Yksityisten alojen, EK ja Palta työmarkkinajärjestelmä, työehtosopimusten rakenne, neuvottelu työpaikkatasolla, ajankohtaista työlainsäädännössä ja ajankohtaiset työmarkkinakysymykset JHL-opisto osa 2/2 Luottamusmiestiedon peruskurssi, kunnan TTES ja AVAINTA, 3 pv Kurssi on tarkoitettu kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimusta neuvotteleville uusille pääluottamusmiehille ja luottamusmiehille kunnissa sekä kunnallisissa osakeyhtiöissä, jotka noudattavat kunnallista TTES:ää JHL-opisto Luottamusmiestiedon peruskurssi, yksityinen AVAINTA, Työehtosopimuksen määräykset ja niiden soveltaminen ja tulkinta, muun muassa palkkaus, työaika ja vuosiloma JHL-opisto < JATKO- JA TÄYDENNYSKURSSIT Luottamusmiestiedon täydennyskurssi, AVAINTA yksityinen, Työehtosopimuksen mukainen paikallinen sopiminen ja neuvottelumenettely sekä luottamusmiesmääräykset JHL-opisto Luottamusmiestiedon täydennyskurssi, AVAINTA yksityinen, Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym. sekä ajankohtaiset edunvalvonta-asiat JHL-opisto Energia-alan luottamusmiestiedon kurssi, 3 pv Henkilöstön edunvalvonta rakennemuutoksissa, lainsäädäntö, neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen, työehtosopimusten määräykset ja tulkinnat, ajankohtaiset työmarkkinakysymykset JHL-opisto Luottamusmiesten ja puheenjohtajien täydennyskurssi, rautatieläiset, 3 pv Kurssin teemoina ovat paikallinen sopimustoiminta, palkan muodostuminen ja palkkausjärjestelmien kehittäminen sekä työaikajärjestelmät JHL-opisto Luottamusmiestiedon kurssi, Raskone, 3 pv Raskone Oy:n luottamusmiestiedon kurssin teemoja ovat työehtosopimuksen tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä rakennemuutos ja ajankohtaiset työmarkkinaasiat JHL-opisto Luottamusmiestiedon kurssi, rautatieläiset, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym. neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto

20 JHL kouluttaa luottamusmieskoulutus yksityinen ja vastaavat alat Metsähallituksen luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen, ajankohtaiset työmarkkina-asiat sekä työlainsäädäntö Oulu Luottamusmiestiedon täydennyskurssi, rautatieläiset, 3 pv Työehtosopimuksen rakenne, työaikavaihtoehdot, palkan muodostus, vuosilomat, palkkausjärjestelmät sekä paikallinen sopimustoiminta JHL-opisto Yksityisen opetusalan ja aikuiskoulutuskeskusten luottamusmiestiedon täydennyskurssi, Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Yliopistojen luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Kirkon alan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Kurssilla käsitellään kirkon alan työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika ja palkkaus JHL-opisto Kirkon alan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Yksityisen sosiaalialan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Yksityisen sosiaalialan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Yksityisen terveyspalvelualan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto Yksityisen terveyspalvelualan luottamusmiestiedon täydennyskurssi, 3 pv Työehtosopimuksen määräykset ja tulkinnat, työaika, palkkaus ym., neuvottelumenettely ja paikallinen sopiminen sekä ajankohtaiset työmarkkina-asiat JHL-opisto

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015

Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 14.11.2014 Yksityisen sosiaalialan palkallisiksi hyväksymät kurssit vuodelle 2015 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2015 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 27.11.2017 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2018 - JHL YHTEENVETO KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen kurssi, kaikki

Lisätiedot

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL

Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna JHL 21.11.2016 tarkistettu ja korjattu Yksityisen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2017 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit,

Lisätiedot

JHL-OPISTO. kouluttaa. utbildar

JHL-OPISTO. kouluttaa. utbildar JHL-OPISTO kouluttaa utbildar JHL kouluttaa 2016 2 NÄIN HELPOSTI HAET KOULUTUKSEEN Kurssikalenteri löytyy liiton kotisivuilta www.jhl.fi/kurssit. Kurssikuvauksessa on kerrottu kurssin kohderyhmä eli kenelle

Lisätiedot

KT 3.12.2014 Yleiskirjeen 14/2014 liite 2

KT 3.12.2014 Yleiskirjeen 14/2014 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit /JHL ry 12.1. - 16.1. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv /JHL ry 1.6. - 5.6. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv /JHL ry 23.3. - 25.3. Edunvalvonnan

Lisätiedot

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL

Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL 18.11.2016 Sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2016 - JHL YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 3 kpl - Uuden luottamusmiehen

Lisätiedot

Yleinen järjestökoulutus:

Yleinen järjestökoulutus: Tervehdys Sinulle luottamusmies tai muuten vaan liittosi toiminnasta kiinnostunut fiksu henkilö! Olen alle listannut hieman liiton järjestämää alkuvuoden 2018 koulutusta; listasta löytyy ihan varmasti

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit 18.1. - 22.1. JHL-opisto, Helsinki Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 30.5. - 3.6. JHL-opisto, Helsinki Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv

Lisätiedot

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA

Yksityinen sosiaalipalveluala. Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 26.11.2009 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 26.11.2009 Yksityinen sosiaalipalveluala Työnantajan tuen piiriin kuuluva koulutus vuonna 2010 YHTEENVETO ESITYKSEEN SISÄLTYVISTÄ KURSSEISTA 1. LUOTTAMUSMIESKOULUTUS Peruskurssit, 2 kpl - Luottamusmieskurssi

Lisätiedot

28.11.2013 Yleiskirjeen 18/2013 liite 4

28.11.2013 Yleiskirjeen 18/2013 liite 4 Kunta-alan Unioni 13.1. 17.1. JHL-opisto, 24.3. 26.3. JHL-opisto, 2.6. 4.6. JHL-opisto, 25.8. 27.8. JHL-opisto, 8.12. 10.12. JHL-opisto, 27.1. 31.1. JHL-opisto, 3.3. 7.3. JHL-opisto, 7.4. 11.4. JHL-opisto,

Lisätiedot

28.11.2012 Yleiskirjeen 16/2012 liite 4

28.11.2012 Yleiskirjeen 16/2012 liite 4 Kunta-alan Unioni/ JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2013 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2013 LUOTTAMUSMIESKOULUTUS 14.01. 18.01. Raasepori Edunvalvonnan

Lisätiedot

TSN:n luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät

TSN:n luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Ammattiyhdistyskoulutukset sosiaalipalvelualalla 2014 Ohessa ovat palkanmaksun piiriin hyväksytyt ammattiyhdistyskurssit, joista on sovittu sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen allekirjoittajajärjestöjen

Lisätiedot

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010 9.12.2009 1 (13) Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry Ay-koulutustilaisuudet vuonna 2010 Kuntasektorin sopimuskoulutus vuonna 2010 JHL ry Luottamusmieskoulutus 2010 JHL 11. 13.1.2010 Raasepori

Lisätiedot

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv

17.12.2010. JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS JHL ry 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdantokurssi, 5 pv 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2011 JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS 10.01. 14.01. Raasepori Edunvalvonnan

Lisätiedot

JHL kouluttaa utbildar 2015

JHL kouluttaa utbildar 2015 JHL kouluttaa utbildar 2015 JHL kouluttaa 2015 2 NÄIN HELPOSTI HAET KOULUTUKSEEN Kurssikalenteri löytyy liiton kotisivuilta www.jhl.fi/kurssit. Kurssikuvauksessa on kerrottu kurssin kohderyhmä eli kenelle

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 2 1 (14) Luottamusmieskoulutus 16.1. 20.1. 20.3. 22.3. 18.9. 20.9. 13.11. 15.11. 11.12. 13.12. 23.1. 27.1. 6.3. 10.3. 15.5. 19.5. 25.9. 29.9. 20.11. 24.11. 13.2. 17.2. 8.5.

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 2 Luottamusmieskoulutus Johdantokurssit 18.1. - 22.1. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 30.5. - 3.6. Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan johdanto, 5 pv 21.3. - 23.3. 22.8. - 24.8. 10.10. - 12.10.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 4. Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 18.12.2008 1 (10) Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 12. 16.1. Raasepori johdantokurssi, 5 pv 25. 29.5. Raasepori johdantokurssi, 5

Lisätiedot

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto)

KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) KTV RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2006 Kunta-alan ammattiliitto KTV ry (JHL-Julkisten ja hyvinvointialojen liitto) Luottamusmieskoulutus JHL " 16.-20.1. KarjaaL Luottamusmiestiedon peruskurssi, 5

Lisätiedot

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2012

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2012 1 (13) JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2012 KUNTASEKTORIN SOPIMUSKOULUTUS VUONNA 2012 JÄRJESTÄJÄ ALKAA LOPPUU PAIKKA KURSSI LUOTTAMUSMIESKOULUTUS /JHL ry 16.01.

Lisätiedot

Muutokset hyväksyttyyn vuoden 2015 ay-koulutukseen/ JUKO ry

Muutokset hyväksyttyyn vuoden 2015 ay-koulutukseen/ JUKO ry Yleiskirjeen 8/2015 liite 1 Muutokset hyväksyttyyn vuoden 2015 ay-koulutukseen/ JUKO ry JUKO 23. 24.4. peruutettu Tampere Plm- peruskurssi JUKO JUKO 7.-8.5. peruutettu Hämeenlinna Yhteistoimintakurssi

Lisätiedot

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista

Sisältö: Tehtävät, rooli, asema, perustiedot työehtosopimuksesta, palkkausjärjestelmästä, työpaikkatoiminnasta ja paikallisista sopimuksista KOULUTUSOHJELMA 2017 1 (6) KOULUTUS VUONNA 2017 - Nousu-liiton koulutus perustuu pitkälti henkilöstöedustajille suunnattuihin koulutuksiin. Osa koulutuksista on työaikana suoritettavaa yhdessä työnantajaliiton

Lisätiedot

JHL. kouluttaa utbildar 2017 JHL-OPISTO

JHL. kouluttaa utbildar 2017 JHL-OPISTO JHL kouluttaa utbildar 2017 JHL-OPISTO JHL kouluttaa 2017 2 NÄIN HELPOSTI HAET KOULUTUKSEEN Kurssikalenterin löydät osoitteesta www.jhl.fi/kurssit Kurssikuvauksessa kerrotaan kurssin kohderyhmä eli kenelle

Lisätiedot

KÄTEVÄSTI KURSSILLE ENKELT PÅ KURS

KÄTEVÄSTI KURSSILLE ENKELT PÅ KURS tieto taito JHL kouluttaa utbildar 2011 kokemus näkemys ilo www.jhl.fi/kurssit www.jhl.fi/kurser KÄTEVÄSTI KURSSILLE ENKELT PÅ KURS 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 JHL

Lisätiedot

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007

JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 Luottamusmieskoulutus 22.1. 26.1.2007 KarjaaL Edunvalvonnan johdantokurssi, 5 12.2. 14.2.2007 Karjaa Edunvalvonnan johdantokurssi,

Lisätiedot

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1

Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Vakuutusalan palkalliset koulutukset vuonna 2012 1 Finanssialan Keskusliitto ja Vakuutusväen Liitto ovat sopineet vuoden 2012 palkalliset koulutukset. Oikeus osallistua koulutukseen määräytyy vakuutusalan

Lisätiedot

JHL. kouluttaa 2010 utbildar

JHL. kouluttaa 2010 utbildar JHL kouluttaa 2010 utbildar JHL tarjoaa monipuolista koulutusta kaikille jäsenille. Vuodelle 2010 on tarjolla entistä laajempi ja monipuolisempi valikoima uusille jäsenille tarkoitettuja kursseja, järjestöllistä

Lisätiedot

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015

NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 KOULUTUSOHJELMA 2015 1 (8) NOUSUN KOULUTUSOHJELMA VUONNA 2015 Nousu tarjoaa jäsenilleen ja luottamustoimisille monipuolista ja innoittavaa koulutusta! Arkena työajalla tapahtuva koulutus on palkallista.

Lisätiedot

YLEISKIRJEN 24/2007 LIITE 4 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008

YLEISKIRJEN 24/2007 LIITE 4 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 KT 1 JULKISTEN JA HYVINVOINTIALOJEN LIITTO JHL RY AY KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 Luottamusmieskoulutus 21.1.-25.1.2008 Karjaa Edunvalvonnan ja yhteistoiminnan 19.5.-23.5.2008 Karjaa Edunvalvonnan ja

Lisätiedot

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) VIESTINNÄN KESKUSLIITTO. Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2017 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2017 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5

Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus 12 Luku 5 AMMATTILIITTO PRO ry Koulutuskalenteri 2016 Sivu 1 (5) AY- JA TYÖSUOJELUVALTUUTETTUJEN KOULUTUS 2016 Viestintäalan toimihenkilöt ja tekniset toimihenkilöt Osallistumisoikeus ay-koulutukseen: työehtosopimus

Lisätiedot

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 1 (8) JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2011 Luottamusmieskoulutus Jyty ry 19. 20.1. Kuopio Luottamusmiesten perusopinnot I Jyty ry 26. 27.1. Jyväskylä LM teemakurssi, KVTES maatalousala Jyty ry

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 11.11.2013 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2014 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 20.01. 22.01. Rakennusliitto 1. jakso (Tampere,

Lisätiedot

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle.

Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. AMMATTILIITTO PRON KOULUTUKSET 2018 LUOTTAMUSHENKILÖKOULUTUS Koulutus on tarkoitettu henkilöstönedustajalle (lm ja tsv) ja varahenkilölle. Työsuojeluinfo Kohderyhmä: uudet työsuojeluvaltuutetut ja varavaltuutetut

Lisätiedot

TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY

TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY TYÖPAIKKOJEN JA AMMATTIOSASTOJEN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN KOULUTUSKYSELY SEL:n valtakunnallinen pääluottamusmiesten, työsuojeluvaltuutettujen ja ammattiosastojen puheenjohtajien tapaaminen 20.10.2017 Lea Väänänen

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA

KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA KOULUTUS JYTYSSÄ 2016 OPPIMISEN OSUMIA 1 SISÄLTÖ KOULUTUSVUOSI 2016 AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 YHTEISTYÖJÄSENYHDISTYKSIEN AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 ALUEIDEN VIIKONLOPPUKURSSIT... 7 LUOTTAMUSMIESTEN

Lisätiedot

JHL KOULUTTAA 2010. Luottamusmies-, työsuojelu ja yt-koulutus. Kuinka yritys toimii yritystoiminnan perusteita luottamushenkilöille, 3 pv

JHL KOULUTTAA 2010. Luottamusmies-, työsuojelu ja yt-koulutus. Kuinka yritys toimii yritystoiminnan perusteita luottamushenkilöille, 3 pv JHL KOULUTTAA 2010 KURSSIN NIMI ALKAA LOPPUU PAIKKA SISÄLTÖ Luottamusmies-, työsuojelu ja yt-koulutus Kuinka yritys toimii yritystoiminnan perusteita luottamushenkilöille, 3 pv 24.05.2010 26.05.2010 Kiljava

Lisätiedot

Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv. lm, tsv, varat (ei mahd. toteudu) läpikäyntejä

Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv. lm, tsv, varat (ei mahd. toteudu) läpikäyntejä LIITTO Kurssi Ajankohta Sisältö Kohderyhmä Ajankohtaista työlainsäädäntö Luottamusmieskurssi 1 pv ja työehtosopimusaiheita, -varauksia 2 kpl lm, tsv, varat (kevät/syksy) luottamusmiestapausten (ei mahd.

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 6.11.2015 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2016 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 01.02. 05.02. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK 20.11.2014 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK - SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2015 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 26.01. 30.01. Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 5 Jyty ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 18.12.2008 1 (8) Jyty 20. 21.1. Tampere LM-teemakurssi, KVTES maatalousala Jyty 22. 23.1. Tampere LM-teemakurssi, neuvottelutaito Jyty

Lisätiedot

2012 ASKELia OSAAMISEEN

2012 ASKELia OSAAMISEEN 2012 ASKELia OSAAMISEEN ASKELia OSAAMISEEN Jyty tarjoaa vuonna 2012 monipuolista ja laadukasta koulutusta kaikille jäsenilleen. Hyvä ja tehokas edunvalvonta edellyttää monipuolista osaamista ja ajankohtaista

Lisätiedot

Yleiskirjeen 3/2016 liite 1 Muutokset hyväksyttyyn vuoden 2016 ay-koulutukseen / JUKO (KTK ry) Järjestäjä Ent. aika Uusi aika Ent. paikka Uusi paikka Kurssin nimi MUUTOKSET: JUKO 10. 11.3. 3. 4.3. Oulu

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI

KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI KOULUTUS JYTYSSÄ 2015 WWWJYTYLIITTOFI KEHITÄ OSAAMISTASI! SISÄLTÖ AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT...6 JÄRJESTÖ- JA YHDISTYSTOIMINTA...6 ALUEIDEN VIIKONLOPPUKURSSIT... 7 LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT...10 LUOTTAMUSMIESTEN

Lisätiedot

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv

Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät 1 pv Koulutus 2016 VML:n järjestämät koulutukset Puheenjohtajapäivät 2 pv Luottamusmiesten ja työsuojeluvaltuutettujen koulutuspäivät 2 pv Osastojen sihteerien, jäsensihteerien ja urheiluvastaavien koulutuspäivät

Lisätiedot

TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 26.11.2014 Neuvottelutulos

TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 26.11.2014 Neuvottelutulos 26.11.2014 Neuvottelutulos TSN koulutus 2015 /Yksityinen terveyspalveluala PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 24.-25.3. Yksityissektorin neuvottelupäivät Super 12.-13.11.

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ SAK ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2017 Luottamusmiesten peruskurssi (3 pv + 2 pv, 5 pv) 1. 30.01.-03.02. Paperiliitto 2. 30.01.-03.02.

Lisätiedot

Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 13.11.2013

Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 13.11.2013 13.11.2013 Yksityisen terveyspalvelualan ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2014 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 1.-2.4. Yksityissektorin neuvottelupäivät Super 13.-14.11.

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2017

KOULUTUS JYTYSSÄ 2017 KOULUTUS JYTYSSÄ 2017 JYTYN KOULUTUKSET Jyty tarjoaa runsaasti erilaista koulutusta yhdistysten jäsenille, yhdistysaktiiveille ja henkilöstönedustajille. Monipuolisessa koulutustarjonnassa on tarjolla

Lisätiedot

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3.

Hallituksen kokoukset puheenjohtaja hallitus 4-5 kertaa vuodessa / tarvittaessa. Kevätkokous hallitus kaikki osaston jäsenet 1.2. 31.3. JYTT ry TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 JYTT ry toimii jäsentensä ammatillisten, taloudellisten, sosiaalisten, koulutuksellisten ja oikeudellisten etujen puolesta. Osaston toiminnan tavoitteena on inhimillinen

Lisätiedot

Yhteistyöllä vahva liitto

Yhteistyöllä vahva liitto Yhteistyöllä vahva liitto Vaaliohjelma 2012 Yhteistyöllä vahva liitto Metallin yhteistyön vaaliliiton toiminnan perustana ovat työväenliikkeen keskeiset arvot: vapaus, tasa-arvo, solidaarisuus ja suvaitsevaisuus.

Lisätiedot

Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn ja ristiriitojen selvittämiseen > Käsikirja > Koulutukset > Verkosto 1 Reilu Peli Toimintamalleja epäasiallisen kohtelun ennaltaehkäisyyn

Lisätiedot

Ilmoitus poliittisesta työtaistelusta, JHL:n yhdistykset Päivitetty 17.9. klo 12

Ilmoitus poliittisesta työtaistelusta, JHL:n yhdistykset Päivitetty 17.9. klo 12 Ilmoitus poliittisesta työtaistelusta, JHL:n yhdistykset Päivitetty 17.9. klo 12 Etelä-Suomi Kiljavan opiston henkilökunta JHL ry 440 18.9. klo 7.00-19.00 Kattaa JHL:n sopimusalat, ei koske virkamiehiä

Lisätiedot

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 5

KT 30.11.2015 Yleiskirjeen 15/2015 liite 5 Luottamusmieskoulutus KoHo/Tehy Vantaa 7.-9.3. Luottamusmiesten perusopinnot 3-jakso (4/15) KoHo/Tehy Helsinki 11.-13.1. Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/16) KoHo/Tehy Helsinki 15.-17.2. Luottamusmiesten

Lisätiedot

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013

Tehy ry KUNTASEKTORIN AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2014 11.11.2013 Luottamusmieskoulutus Tehy Helsinki 12.-14.2. Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/14) Tehy Helsinki 24.-26.3. Luottamusmiesten perusopinnot 2-jakso (1/14) Tehy Vantaa 22.-24.9. Luottamusmiesten perusopinnot

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 6

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 6 18.12.2008 1 (5) Super ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus SuPer ry 19. 23.1.2009 Oulu SuPer ry 9. 13.2.2009 Kuopio SuPer ry 16. 20.3.2009 Tampere SuPer ry 11. 15.5.2009 Helsinki

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) Luottamusmieskoulutus SuPer ry 13. 17.3.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 1. opintojakso SuPer ry 13. 17.2.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 2. opintojakso SuPer

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTAMUSMIES- KOULUTUS 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 18.1. Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi 15.2. Verkkokurssi 26.

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Teknologiateollisuus ry Tietotekniikan palvelualan koulutustarjonta 2015 Tietoalan toimihenkilöt ry Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Luottamusmiesten perusopinnot on suunnattu

Lisätiedot

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7)

Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) Kunnallinen työmarkkinalaitos Yleiskirjeen 13/2016 liite 3 1 (7) LUOTTA- MUSMIES- Jyty ry 18. 19.1. Kuopio LM-perusopinnot 1 Jyty ry 18.1. 15.2. Verkkokurssi Kunnan toiminta, talous ja tietosuoja verkkokurssi

Lisätiedot

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015

KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 KILJAVAN OPISTON KURSSiKALENTERI 2015 Ota talteen! Runsaasti työelämän kehittämiseen, edunvalvontaan ja erilaisia harrastustoimintaan liittyviä koulutuksia. Ilmoittaudu heti! KILJAVAN OPISTON KURSSIT 2015

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL n julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2017 Pääkohdat 1 / 2 Järjestötoiminta Liitto JHL;n 2017 toimintasuunnitelma ja sen strategiset tavoitteet ohjaavat myös toimintaamme.

Lisätiedot

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT

LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT LUOTTAMUSMIESTEN PERUSOPINNOT Luottamusmiesten perusopinnot on suunnattu ensisijaisesti vasta valituille luottamusmiehille. Koulutus soveltuu myös pidempään tehtävässä toimineelle luottamusmiehelle, joka

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017

JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 JÄSENTIEDOTE 2 / 2017 Tervetuloa Jytyliiton jäsenille suunnatulle toimisto- ja hallintotyöntekijöiden KIILA- kuntoutuskurssille 2017 Mikä KIILA kuntoutus (kurssi numero 69310) Kuntoutuksessa saat tukea

Lisätiedot

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö.

Kohderyhmänä työnantajan edustajat ja luottamushenkilöstö. LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2009 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty oheisen liitteen

Lisätiedot

Hyvä JHL:n jäsen, TERVETULOA TSL:n koulutuksiin myös vuonna 2016

Hyvä JHL:n jäsen, TERVETULOA TSL:n koulutuksiin myös vuonna 2016 Hyvä JHL:n jäsen, TERVETULOA TSL:n koulutuksiin myös vuonna 2016 Ilmoittautumiset http://www.tsl.fi/koulutus/kurssit/ tai puh. 020 745 7611 tai neuvonta@tsl.fi JHL tukee jäsentensä osallistumista maksamalla

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 4 1 (5) Luottamusmieskoulutus SuPer ry 13. 17.3.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 1. opintojakso SuPer ry 13. 17.2.2017 Helsinki Luottamusmiestutkinto, 2. opintojakso SuPer

Lisätiedot

KOULUTUS JYTYSSÄ 2018

KOULUTUS JYTYSSÄ 2018 KOULUTUS JYTYSSÄ 2018 KOULUTUSVUOSI 2018 SISÄLTÖ JYTYN KOULUTUKSET Jyty tarjoaa runsaasti erilaista koulutusta niin henkilöstön edustajille, yhdistysaktiiveille kuin kaikille jäsenillekin. Monipuolisessa

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13)

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) KESKUSJÄRJESTÖ 16.12.2009 1 (13) EK - SAK -KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2010 Luottamusmiesten peruskurssi (5 päivää ja 3 päivää) 1. 25.01. 29.01. Yleinen 2. 01.02. 05.02. Kemianliitto

Lisätiedot

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017

AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 AMMATTIOSASTOJEN KOULUTUS 2017 Ammattiosasto koulutuksen järjestäjänä Ammattiosastojen jäsenilleen järjestämää koulutustoimintaa tuetaan kurssituen muodossa. Kurssituki on enintään 23 euroa / opetustunti

Lisätiedot

TEHY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008

TEHY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 KT 1 TEHY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 Luottamusmieskoulutus Tehy 14.-16.4. Vantaa Luottamusmiesten perusopinnot 3-jakso (3/07) Tehy 4.-6.2. Vantaa Luottamusmiesten perusopinnot 1-jakso (1/08)

Lisätiedot

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 22.10.

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät 22.10. 22.10.2012 TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2013 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 19.-20.3. Yksityisen sektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy

edustajistovaalit 2012 Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit 2012 AANESTa Ja Hyvinvointi Lisääntyy edustajistovaalit koko suomessa Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:n edustajistovaalit järjestetään 12. - 28.3.2012. Vaaleissa Suomen suurin

Lisätiedot

Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ kouluttaa yleistä

Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ kouluttaa yleistä OAJ kouluttaa 2011 OAJ kouluttaa yleistä Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) Edunvalvontakoulutus (sopimuskoulutus) OAJ:n koulutus jakautuu edunvalvontakoulutukseen (sopimuskoulutusta) ja järjestökoulutukseen.

Lisätiedot

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008

JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 KT 1 JYTY RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2008 Luottamusmieskoulutus Jyty ry 16. 17.1. Seinäjoki Luottamusmiesten perusopinnot I Jyty ry 23. 24.1. Vasa FM grundutbildning I Jyty ry 25.1. Rovaniemi Luottamusmiesten

Lisätiedot

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä.

22.11.2007. Ateriakustannusten korvaus Ateriakorvauksen suuruus vuonna 2008 on 22,81 euroa/kurssipäivä. 22.11.2007 LIITTOJEN VÄLISESSÄ KOULUTUSTOIMIKUNNASSA HYVÄKSYTYT AY-KURSSIT VUODELLE 2008 Viestintäalan ammattiliiton ja Viestinnän Keskusliitto VKL ry:n välisessä koulutustoimikunnassa on hyväksytty seuraavat

Lisätiedot

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012

TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012 18.11.2011 TSN/ Yksityinen sosiaalipalveluala ammattiyhdistyskoulutus koulutus 2012 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät Super 20.-21.3. Yksityisen sektorin neuvottelupäivät

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Kuopion kaupungin JHL yhdistys 862 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1.10.2015 Kuopion kaupungin JHL 862 toimintasuunnitelma 2016 Yhdistyksen toiminnallinen tila Yhdistyksen toiminnallinen tila Jäsenmäärä Yhdistyksen

Lisätiedot

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010

ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) SUOMEN AMMATTILIITTOJEN KESKUSJÄRJESTÖ 15.11.2010 ELINKEINOELÄMÄN KESKUSLIITTO EK KURSSILUETTELO 1 (12) EK SAK KOULUTUSTYÖRYHMÄSSÄ HYVÄKSYTYT KURSSIT VUONNA 2011 Luottamusmiesten peruskurssi (5 pv, 3 pv, 3+2 pv) 1. 24.01. 28.01. Auto- ja Kuljetusalan

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 28.10.2015 Neuvottelutulos

Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016. Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät. 28.10.2015 Neuvottelutulos 28.10.2015 Neuvottelutulos Yksityisen sosiaalipalvelualan ammattiyhdistyskoulutus 2016 PAIKKA KURSSI Luottamusmiesten peruskoulutus ja neuvottelupäivät SuPer 5.-6.4. Yksityissektorin neuvottelupäivät SuPer

Lisätiedot

VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA. Rakennusliiton koulutukset 2015

VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA. Rakennusliiton koulutukset 2015 VARMUUTTA - VOIMAA - VERKOSTOITUMISTA Rakennusliiton koulutukset 2015 1 Hyvä luottamustehtäviin valittu Hienoa, että olet vastaanottanut tärkeän luottamustehtävän. Rakennusliiton edunvalvonnalle on äärimmäisen

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 2

KT Yleiskirjeen 22/2008 liite 2 Juko ry:n ay-koulutustilaisuudet vuonna 2009 Luottamusmieskoulutus 18.12.2008 1 (5) JUKO 29. 30.1. Tampere Pääluottamusmiesten peruskurssi JUKO 26. 27.3. Seinäjoki Pääluottamusmiesten peruskurssi JUKO

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 7/2016 liite 1 1 (3) Paikallisen sopimisen edistämisen ohjeet

KT Yleiskirjeen 7/2016 liite 1 1 (3) Paikallisen sopimisen edistämisen ohjeet KT Yleiskirjeen 7/2016 liite 1 1 (3) Paikallisen sopimisen edistämisen ohjeet Kunnallinen työmarkkinalaitos ja kunta-alan pääsopijajärjestöt ovat laatineet tämän yhteisen yleiskirjeen paikallisesta sopimisesta

Lisätiedot

10 hyvää syytä. Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu

10 hyvää syytä. Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu 10 hyvää syytä Järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu 10 hyvää syytä, miksi järjestäytynyt työntekijä on työnantajan etu Yhteiset pelisäänöt 1. Tehokas yhteistyö henkilöstön kanssa Luottamusmies

Lisätiedot

hallitus, YKV-jaosto vetäjät hallitus Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Koko vuosi, jatkuva

hallitus, YKV-jaosto vetäjät hallitus Ennakkotietoa tulevaisuuden suunnitteluun ja vertailu edelliseen vuoteen Koko vuosi, jatkuva Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa 29.3. klo 12.00 Hankkia

Lisätiedot

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet

hallitus, vaalitoimikunta hallitus, vaalitoimikunta toimistonhoitaja järjestämisvastaava hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Jäsenkokous ehdokasasettelusta Äänestysaika 13.3. 28.3. palautuskuori viimeistään postiin 22.3. palautuskuori viimeistään keskustoimistossa

Lisätiedot

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3.

Lisätiedot

KT YLEISKIRJEEN 23/2006 LIITE 6

KT YLEISKIRJEEN 23/2006 LIITE 6 1 TOIMIHENKILÖIDEN NEUVOTTELUJÄRJESTÖ TNJ RY:N AY-KOULUTUSTILAISUUDET VUONNA 2007 JÄRJESTÄJÄ AIKA PAIKKA KURSSI Luottamusmieskoulutus Tehy 15. 17.1. Vasa Introduktionskurs för förtroendemän TNJ/Aktiivi-Instituutti

Lisätiedot

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi

JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi JHL 240 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2015 59. toimintavuosi syys 13.11.2014 Liite 1 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Arviointi Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13)

KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) KT Yleiskirjeen 31/2016 liite 5 1 (13) Luottamusmieskoulutus Vantaa 24. 26.1. Luottamusmiesten perusopinnot, 3. jakso (4/2016) Vantaa 13. 15.2. Luottamusmiesten perusopinnot, 1. jakso (1/2017) Helsinki

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 1 1 (7)

KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 1 1 (7) KT Yleiskirjeen 13/2016 liite 1 1 (7) Luottamusmieskoulutus JUKO 9. 10.2. Kuopio pääluottamusmiesten peruskurssi JUKO 23. 24.3. Oulu pääluottamusmiesten peruskurssi JUKO 7. 8.9. Tampere pääluottamusmiesten

Lisätiedot

Pro kouluttaa luottamushenkilöitä 2016

Pro kouluttaa luottamushenkilöitä 2016 Pro kouluttaa luottamushenkilöitä 2016 1. PERUSKOULUTUS / GRUNDUTBILDNING Työsuojeluinfo (1pv)...4 Luottamushenkilöiden peruskoulutus (3+3 pv)...5 2. ASIANTUNTIJAKOULUTUS / SAKKUNNIGUTBILDNING 2.1 LUOTTAMUSMIEHET

Lisätiedot

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Liite 1 HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Liite 1 Me HAMINAN JHL RY TOIMINTASUUNNITELMA 2017 1. EDUNVALVONTA TAVOITE MITÄ TEHDÄÄN MISSÄ JA MILLÄ VÄLINEELLÄ työsuhdeturva palvelurakennemuutoksessa jäsenten palkkojen oikeudenmukaisuus paikallinen

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA SOPIMUS SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA Laki yhteistoiminnasta yrityksissä 334/2007 (jatkossa yhteistoimintalaki) mukaan työnantajan tulee antaa henkilöstölle oikea-aikaisesti riittävästi

Lisätiedot

KOULUTUKSET Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi.

KOULUTUKSET Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi. Ilmoittautumiset - lomakkeella - sähköpostitse kurssit(at)puuliitto.fi - puhelimitse (09) 6151 6318 KOULUTUKSET 2017 Ilmoittautumisen yhteydessä kerro syntymäaikasi, erikoisruokavaliosi ja huonekaveritoiveesi.

Lisätiedot

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä

Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä Mitä perusopetuksen jälkeen? Keski-Suomen Autismiyhdistyksen vanhempainryhmä 10.1.2015 Tero Kujala, ohjaava opettaja, KM, EO 1 Lisäopetusta? Perusopetuksen jälkeen nuorella on mahdollisuus hakeutua lisäopetukseen

Lisätiedot