Vaikuttavuutta ja verkostoja. Elämänvirtaa kylille. Jäsentiedote 4/2011.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "... ... Vaikuttavuutta ja verkostoja. Elämänvirtaa kylille. Jäsentiedote 4/2011. www.satakylat.fi"

Transkriptio

1 ... Elämänvirtaa kylille Jäsentiedote 4/2011 Vaikuttavuutta ja verkostoja Mukavaa syksyä SataKylien toimistolta! Onnistunut Jatkis - koulutushanke alkaa kääntyä loppupuolelle ja uutta toimintaa on alettu jo miettiä. Toimintamme tavoitteet kiteytyvät pitkälti näihin kahteen sanaan; vaikuttavuus ja verkostot. Kylätoiminnalla halutaan vaikuttaa oman asuinympäristön viihtyisyyteen, omiin elinolosuhteisiin kuten palveluiden saatavuuteen sekä tietenkin laajemmin koko maaseutuasumiseen. Verkostoitumalla oman kylän, oman kunnan, oman maakunnan ja koko valtakunnan tasolla voimme vaikuttaa. Näitä kahta, vaikuttavuutta ja verkostoitumista tulemme varmasti edistämään tulevaisuudessakin! Vaikuttavuutta pyrimme edistämään osallistumalla aktiivisesti Suomen kylätoiminta ry:n valtakunnalliseen Voimistuvat Kylät kampanjaan. Seuraava Voimistuvat Kylät seminaari järjestetään Satakunnassa Kampanja on erittäin tärkeällä asialla edistämässä kuntien ja kylien vuoropuhelua sekä yhteistyötä maaseudun palveluiden järjestämiseksi. Vain osallistumalla tähän vuoropuheluun maaseudun asukkaat voivat vaikuttaa, joten laittakaa kaikki päivämäärä kalenteriin ja käyttäkää hyväksi tilaisuus vaikuttaa! Verkostoitumisen voitte oman kylänne osalta aloittaa pienestä ilmoittamalla minulle vuosittaiset, vakiintuneet tapahtumanne. Tapahtumat on tarkoitus koota yhteen jonkinlaiseksi tapahtumakalenteriksi. Toivottavasti jatkossa SataKylät pystyy tarjoamaan kylällenne hyvän markkinointikanavan omille tapahtumillenne ja saisitte tapahtumiinne vierailijoita naapurikyliltäkin. Verkostoitumaan voitte tulla myös syksyn monipuolisiin koulutuksiin ja muihin tilaisuuksiin joista lisätietoja sekä internet - sivuillamme että tässä jäsentiedotteessa. Lopuksi haluaisin vielä muistuttaa pidettävästä syyskokouksestamme. Uutta hallitusta muodostetaan jälleen, tulkaahan vaikuttamaan! SataKylät lähettää mielellään edustuksensa myös jäsenistönsä syyskokouksiin, joten laittakaa rohkeasti kutsua toimistolle. Ei muuta kuin vaikuttamaan ja verkostoitumaan! Tapaamisiin, Hanna Ruohola, kyläasiamies-hankekoordinaattori

2 Lokaali 2011 Raaseporissa Satakunnasta osallistui pieni retkue syyskuun päivä valtakunnalliseen Lokaali-tapahtumaan Länsi-Uudellamaalla Raaseporissa. Lokaali on Suomen Kylätoiminta ry:n järjestämä paikallistoimijoiden valtakunnallinen juhlaseminaari. Viikonlopun ohjelmaan kuului sunnuntain seminaarin lisäksi vierailu vuoden 2010 kylässä Vihtijärvellä ja tunnetussa ruukkikylässä Fiskarsissa sekä tunnelmallinen illanvietto iltanuotiolla sekä illallisen ja saunan merkeissä. Sunnuntaina oli vuorossa Lokaali-juhlaseminaari, jossa panelistit keskustelivat Matti Mäkelän johdolla ja välillä ärhäkkäästikin maaseudun kaavoituspolitiikasta otsikolla Kylät kaavoitusoppien ristitulessa. Runoilija Heli Laaksosen mielenkiintoisen esityksen, Eija Sinikan laulun ja kansanedustaja Mikaela Nylanderin juhlapuheen sekä muiden musiikki- ja runoesitysten jälkeen julkistettiin Valtakunnallinen Vuoden Kylä 2011, kunniamaininnan saavat kylät, Vuoden Maaseututoimija 2011 ja Kylätoiminnan tiennäyttäjät. Alla listaus seminaarissa palkituista: Vuoden Kylä 2011: Teijon alueen kylät (Teijo, Mutainen, Kirjakkala, Mathildedal: Salo, Varsinais-Suomi) Kunniamaininta Vuoden Kylä 2011: Hauhon Wanha Raitti (Hämeenlinna, Häme) Kunniamaininta Vuoden Kylä 2011: Hokka (Kangasniemi, Etelä-Savo) Vuoden Maaseututoimija 2011: Antero Lehikoinen (Joensuu, Pohjois-Karjala) Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Ritva Kämäräinen (Rantasalmi, Etelä-Savo) Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Veikko Kokkonen (Parikkala, Etelä-Karjala) Kylätoiminnan Tiennäyttäjä: Pertti Lehtinen (Pinsiö, Pirkanmaa) Ensi vuoden juhlaseminaari järjestetään Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Karjalan Kylät ry:n Pirkko Hyvärinen kävikin toivottamassa kylätoimintaväen tervetulleeksi Pohjois-Karjalaan ensi vuonna. Palvelut Läheltä vaikuta itse! seminaari tarjosi ajateltavaa Jatkis - hanke ja WinNovan hallinnoima SYsata - hanke järjestivät yhteistyössä Palvelut Läheltä vaikuta itse seminaarin 9.9. Porissa. Paikalla oli reilu parikymmentä asiasta kiinnostunutta kuulijaa ottamassa osaa keskusteluun yhteiskunnallisen yrittäjyyden mahdollisuuksista. Päivän aikana kuulimme mm. Syfo Oy:n toimitusjohtaja Jaana Merenmiestä sosiaalisen- ja yhteiskunnallisen yrittäjyyden periaatteista, kylien liiketoiminta-asiamies Juha Kuismaa kylien liiketoiminnan mahdollisuuksista, Outi Airolaa Meidän Yxpila osuuskunnan inspiroivasta esimerkistä sekä Janne Rantalaa Rauman seudun katulähetyksen kokemuksista yhdistystaustaisen yrityksen perustamisessa. Ajatuksia herättivät mm. Juha Kuisman toteamukset kylän liiketoiminnasta: kylän liiketoimintaa ei missään nimessä ole talkoilla yrittämistä. Kylän liiketoiminnalle on oltava aina tunnistettu tarve sekä maksavaa kysyntää. Kylän liiketoiminnan tulee tarjota jollekin toimeentulon sekä kylälle palvelun läheisyyden. Kylän liiketoiminta ei koskaan tavoittele voittoa yhteisön kustannuksella. Kylien liiketoiminnassa piilee suuret mahdollisuudet!

3 Tutustumismatka Etelä-Pohjanmaalle Onni kutsuu kylään hanke ja SataKylien Jatkis hanke järjestivät yhdessä tutustumismatkan Jalasjärvelle, jossa kylätoiminta on erittäin aktiivista ja talkooperinne voimakas. Jotta matkalle lähtö olisi ollut mielekästä myös eteläisestä Satakunnasta, lähti bussi liikkeelle aamulla Eurasta ja tuli sieltä Poriin, josta matka jatkui Kankaanpään ja Karvian kautta Jalasjärvelle. Retkelle lähti kauniina lauantaiaamuna yhteensä 17 henkilöä. Paikallisena oppaana koko päivän ajan meillä toimi Jalasjärven kylien kehittämishankkeen palkkaama kyläasiamies Hannele Kortesoja. Retken aikana tutustuttiin paremmin neljään kylään Jalasjärvellä ja erityisesti näiden kylien kylätaloihin. Useimmissa kylissä yhteistilana on nuorisoseurantalo. Etelä-Pohjanmaa on perinteisesti vahvaa nuorisoseura-aluetta ja tyypillistä Jalasjärven kylilläkin on, että kyläyhdistys tai kylätoimikunta toimii vahvassa yhteistyössä kylän nuorisoseuran kanssa. Kylän seurojen toimiessa yhdessä on toimintaan saatu lisää voimaa ja tekijöitä. Talot vierailemillamme kylillä olivat suuria ja niiden lämmityskustannukset olivat suuret. Energiatehokkuuteen on kiinnitetty huomiota ja energiaremontteja on tehty ja niitä suunnitellaan. Etelä-Pohjanmaalla on myös käynnistynyt kylätalojen energiatehokkuus-hanke, joka on tällä hetkellä vielä alkuvaiheessa. Taloja käytetään myös monipuolisesti muuhun toimintaan ja vuokrataan juhla- tai tapahtumatiloiksi yksityisille ja yrityksille. Huomattavaa oli myös se, että kylillä oli toteutettu yhdistysten voimin kökkänä (talkoilla) mittavia hankkeita esim. monitoimitalo ja tuetun asumisen palvelutalo Koskuella ja ratsastusmaneesi Keskikylällä. Talkoohenki näyttäytyy siis todella vahvana. Erityispiirteenä kylien kerran tai kaksi kertaa vuodessa järjestämät päivälliset, joihin myydään ruokailulippuja. Päivällisillä käy satoja henkilöitä, joten ne ovat kylille merkittävä tulonhankintamuoto. Ruokailijoita: Alavalli n. 250, Keskikylä n. 400, Luopajärvi n. 400, Koskue n. 650 henkeä / kerta. Taivalmaalla järjestetään hirvipäivälliset. Kylien tulonhankintaa tehdään myös kyläteatterien (Keskikylä, Ylivalli, Ilvesjoki, Koskue) ja joululehtien avulla. Retkeläiset Koskuen tuetun asumisen palvelutalon pihalla. Kuvaaja Hannele Kortesoja.

4 Asukashankintaa on Seinäjoen seudulla tehty aktiivisesti mm. Komiat Tontit sivustojen avulla ja Keskikylällä on myös oma tonttitori - sivusto. Paikallisen toimintaryhmä Liiveri ry:n hallinnoiman Kyläkööri hankkeen avulla on koottu esite Jalasjärven kylistä sekä yhteisesite kaikista toimintaryhmän alueella olevista juhlataloista. Lisäksi meneillään on kaksivuotinen Jalasjärven kylien kehittämishanke, jonka avulla on tarkoitus edistää kylien asumista, nostaa kylien imagoa, elävöittää kyliä sekä lisätä kylien ja kylien sekä kunnan välistä yhteistyötä. Hanna Ruohola, hankekoordinaattori Kotisivukoulutusta Täysi kierros kotisivukoulutuksia on nyt järjestetty maakunnassa. Tarvetta jatkokoulutuksille on ilmennyt ja Auli Lepistö Digiteekki Oy:stä onkin luvannut lisäkoulutusta järjestää. Jatkokoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti aiemmin koulutuksissa olleille. Koulutuksiin ovat tervetulleita myös uudet kouluttautujat, tällaisissa tapauksissa Auli pyrkii antamaan yksilöllistä ohjausta kotisivujen tekoon. Koulutusten aiheina ovat kuvankäsittely ja kuvien lisäys kotisivuille, kotisivujen sisällön tuottaminen sekä mahdolliset kurssilaisia askarruttavat muut asiat. Koulutukset järjestetään Säkylässä Lännen kyläyhdistyksen Heurekassa (os. Maakunnatie 4 b) klo Noormarkun yhtenäiskoululla (os. Museotie 12) klo Tiedustelut ja ilmoittautumiset viimeistään hankekoordinaattori Hanna Ruohola tai Satasilta.fi uutissivusto sekä uutiskirje Satasilta.fi on uudistanut ilmeensä ja sivuilta löytää jatkossa sekä SataKylien että Leader toimintaryhmien tuoreimmat uutiset. Jos et ole vielä saanut sähköpostiisi uutta Satasilta.fi uutiskirjettä, niin sen voi käydä tilaamassa osoitteesta HUOM! Maksamatta jääneen jäsenmaksun voi edelleen suorittaa SataKylien tilille. Tilinumero näkyy viereisessä yhteystietoruudussa. Huomioittehan, että jäsenmaksun maksamalla saatte mm. äänestysoikeuden syyskokouksessamme!

5 Kyselylomake Tämän jäsenkirjeen liitteenä on pieni kyselylomake. Lomakkeella kyselemme kyläyhdistyksenne yhteystietoja (jälleen kerran, jotta postit tulisivat perille mahdollisimman jouhevasti) sekä yhdistyksenne perustamis- ja rekisteröintivuotta. Tarkoituksena olisi lisätä jäsenrekisteriimme yhdistysten iät mahdollisia tulevia muistamisia varten. Lisäksi lomakkeella kysytään vuosittaisista tapahtumista kylällänne. Olemme alkaneet kerätä pientä rekisteriä niistä tapahtumista, joita joka vuosi perinteisesti kylillä järjestetään. Ilmoitattehan siis meille, jos kylällänne järjestetään joka vuosi laskiaisrieha, äitienpäivälounas, kesäpäivät, syytanssit, joulumyyjäiset tai muu tapahtuma. SataKylillä on myöskin käytössään uudistetut, erittäin toimivat kotisivut. Jos haluatte sivuillemme linkin oman yhdistyksenne kotisivuille, ilmoitattehan siitä samalla kyselylomakkeella. Lomakkeen voi vaihtoehtoisesti joko postittaa tai täyttää ja lähettää sähköisesti. Yhteystiedot löytyvät lomakkeesta. Toivoisimme teidän palauttavan lomakkeen viimeistään Voimistuvat Kylät seminaari SataKylät ry Toimisto: Maakuntalinna, 5. kerros Itsenäisyydenkatu 35 A 13, Pori Kyläasiamies Hanna Ruohola p , Toimistotyöntekijä Kristiina Laine p Puheenjohtaja Matti Rehula Pankkiyhteys Säkylän OP LY-tunnus Seuraava Voimistuvat Kylät seminaari järjestetään yhteistyössä SataKylien, Ravakka ry:n sekä Pyhäjärviseutu ry:n kanssa tammikuuta Tilaisuudessa on tarkoitus keskustella kuntien ja kylien suhteesta sekä yleisesti että alueellamme erityisesti, palveluiden järjestämisestä/turvaamisesta maaseudulle sekä muista maaseudun asukkaita koskettavista asioista. Laitattehan päivämäärät jo kalentereihinne, päivistä on tulossa takuulla mielenkiintoiset!

6 Syyskokous SataKylät ry:n syyskokous järjestetään Niinisalon varuskuntakerholla (os. Kotikaari 17, Niinisalo) tiistaina klo joka täten koko jäsenistölle kutsuna osoitettakoon. Ohjelmassa Niinisalon varuskunnan päällikön esittely varuskunnasta, Aktiivinen Pohjois-Satakunta ry:n terveiset alueen kylätoiminnasta, SataKylien muistamiset sekä kokous. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat: 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, kahden pöytäkirjantarkastajan sekä kahden ääntenlaskijan valinta 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden sekä äänivaltaisten jäsenten toteaminen 4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5. Seuraavan vuoden toimintasuunnitelman, tulo- ja menoarvion sekä jäsen- ja kannatusjäsenmaksun suuruuden vahvistaminen 6. Hallituksen jäsenten kokouspalkkioiden suuruuden päättäminen 7. Hallitusten jäsenten lukumäärän vahvistaminen seuraavalle toimikaudelle, hallituksen puheenjohtajan valinta. Valitaan muut hallituksen varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle ja heille henkilökohtaiset varajäsenet erovuoroisten tilalle 8. Valitaan kaksi tilintarkastajaa ja kaksi varatilintarkastajaa 9. Käsitellään muut kokouskutsussa esitetyt asiat 10. Kokouksen päättäminen SataKylät ry:n säännöt 5 Hallitus Yhdistyksen hallituksen tulee edustaa tasapuolisesti alueen maaseudun kehittämisyhdistyksiä (toimintaryhmiä), kyläyhdistyksiä sekä maaseudun muita kehittämisjärjestöjä. Yhdistyksen hallitus valitaan kolmikantaperiaatteella, johon jäsenet pyritään valitsemaan seuraavasti: 1/3 maaseudun kehittämisyhdistysten (toimintaryhmien) piiristä, 1/3 kyläyhdistysten piiristä ja 1/3 maaseudun muiden kehittämisjärjestöjen piiristä. Hallituksen jäsenten toimikausi on kaksi kalenterivuotta ja yksittäisen jäsenen yhtäjaksoinen edustus hallituksessa voi olla enintään kuusi vuotta. Puheenjohtaja valitaan aina yhdeksi kalenterivuodeksi kerrallaan. Hallitus muodostetaan siten, että vuosittain puolet (1/2) hallituksen jäsenistä on erovuoroisia. Erovuoroiset hallituksen jäsenet sekä heidän henkilökohtaisen varajäsenensä syyskokouksessa 2011 ovat: varsinainen jäsen kolmikanta kunta varajäsen kolmikanta kunta Paavo Törmälä toimintaryhmä Huittinen Kai Huovinen toimintaryhmä Huittinen Annamaria Isotalo toimintaryhmä Rauma Elina Haavisto toimintaryhmä Eura Antti Tanner muut yhd. Kankaanpää Riitta Tuomela muut yhd. Pori Matti Rehula (pj) muut yhd. Pori Mauri Kankaanpää muut yhd. Kiikoinen Pirjo Kotiranta kylät Köyliö Syyskokouksen yhteydessä kahvitarjoilu! Tervetuloa!

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Elämänvirtaa kylille. Näin meidät tavoittaa: Hanna 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi Sanna 044-257 6181 tai sanna.paala@satakylat.

Elämänvirtaa kylille. Näin meidät tavoittaa: Hanna 044-357 6181 tai hanna.ruohola@satakylat.fi Sanna 044-257 6181 tai sanna.paala@satakylat. ... Elämänvirtaa kylille......... Jäsentiedote 3/2013 www.satakylat.fi Kyläillään myös kesällä Viimeinkin koitti se kauan odotettu päivä, jolloin Satakunnan kylillä oli avoimet ovet. Vielä kerran suuri

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13

SISÄLLYS. Mikä on yhdistys?... 10 Yhdistymisvapaus... 11 Rekisteröity ja rekisteriin merkitsemätön yhdistys... 13 YHDISTYKSEN ABC Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Pakolaisavun Järjestöhautomon kanssa. Kari Loimu Into Kustannus Oy Hämeentie 48 00500 Helsinki www.intokustannus.fi ISBN: 978-952-264-263-9 Paino: InPrint,

Lisätiedot

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry

Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry JÄSENTIEDOTE 2012 2/2013 Vantaan Mielenterveysyhdistys Hyvät Tuulet ry Hiekkaharjuntie 13 A, 01300 VANTAA puh. 09-873 4386, sähköposti: lauhatuuli@hyvattuulet.fi avoinna: ma - pe klo 9.00-15.00, la (parittomat

Lisätiedot

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 4 2011

HooVEEKoo. Humallahden venekerhon tiedotuslehti 4 2011 HooVEEKoo Humallahden venekerhon tiedotuslehti 4 2011 Julkaisija: HUMALLAHDEN VENEKERHO - HUMMELVIKENS BÅTKLUBB HVK ry www.humallahdenvenekerho.fi Käyntiosoite: Rajasaarenpenger 6, 00250 Helsinki Puhelin:

Lisätiedot

Hyvinkään Yrittäjäsanomat

Hyvinkään Yrittäjäsanomat Hyvinkään Yrittäjäsanomat Tässä numerossa: Hyvinkään Yrittäjien odotus kaupunki- ja elinkeinostrategiasta s. 2 Yrjö Koskinen: Kulttuuriyrittäjyydestä luoviin toimialoihin s. 3 Hyvinkää kukoistukseen -seminaarin

Lisätiedot

Tampereen Parkinson-yhdistys ry

Tampereen Parkinson-yhdistys ry JÄSENTIEDOTE 3/2014 20.8.2014 Tampereen Parkinson-yhdistys ry Osoite: Satakunnankatu 56, 33230 Tampere Puhelin: 044 987 7830 toimistoon (tiistaisin 10 13) 050 307 3470 arkipäivisin päiväaikaan Sähköposti:

Lisätiedot

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt

Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1 / 5 Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry säännöt 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen elektronisen urheilun liitto SEUL ry, ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen

Lisätiedot

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11

Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013. Yrityskauppa kannattaa hyvin s. 4 5. Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen. s. 10 11 Keravan Yrittäjien tiedotuslehti 3/2013 Yrityskauppa kannattaa valmistella hyvin s. 4 5 Keravan kaupunki satsaa elinkeinopuoleen s. 10 11 Kirjanpito- ja veroasiat Sähköiset taloushallintopalvelut Palkanlaskentapalvelut

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Liiton ampumamestaruuskilpailuihin osallistui noin 220 ampujaa. Kuva Mervi Mäki-Neste. Yhdistystiedote 3/2013 23.8.2013 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 58. toimintavuosi Sisältö Pääkirjoitus.................

Lisätiedot

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009. Kansalaisjärjestöteemaryhmä

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009. Kansalaisjärjestöteemaryhmä YHTÄLÖ Yhdistyksen talous ja verotus Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009 Kansalaisjärjestöteemaryhmä MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄN JULKAISUJA 1/2009 Sivu 1 SISÄLLYS 1 LUKIJALLE...

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet.

Seuran toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Sivu 1 / 6 OLARIN VOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen epävirallinen englanninkielinen nimi on Olari Gymnastics Association. Yhdistyksen nimestä

Lisätiedot

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009

YHTÄLÖ. Yhdistyksen talous ja verotus. Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? Paula Pylkkänen 2009 YHTÄLÖ Yhdistyksen talous ja verotus Mitä pienessä yhdistyksessä pitäisi osata? HUOM! Opas on päivitetty 21.1.2014. Päivitykset on merkitty punaisella. Paula Pylkkänen 2009 MAASEUTUPOLITIIKAN YHTEISTYÖRYHMÄN

Lisätiedot

Vaapukka on Vaasan läänin psykologiyhdistys ry:n tiedotuslehti ja ilmestyy vuosittain 2-4 kertaa.

Vaapukka on Vaasan läänin psykologiyhdistys ry:n tiedotuslehti ja ilmestyy vuosittain 2-4 kertaa. VAAPUKKA 2/2011 Vaapukka 2/2011 Vaapukka on Vaasan läänin psykologiyhdistys ry:n tiedotuslehti ja ilmestyy vuosittain 2-4 kertaa. Toimituksen osoite on: Sirkka Riihimäki, Arorannantie 3, 62100 Lapua, sähköposti:

Lisätiedot

Yks, kaks toimimaan! -materiaalin Vaikuttaminen -teeman tehtäväpaketit

Yks, kaks toimimaan! -materiaalin Vaikuttaminen -teeman tehtäväpaketit Yks, kaks toimimaan! -materiaalin Vaikuttaminen -teeman tehtäväpaketit Tämä on Kehittämiskeskus Opinkirjon tuottaman Yks, kaks toimimaan! -materiaalin PDF-kirjaston tiedosto. Linkki sähköiseen materiaaliin

Lisätiedot

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla

Prizz.Uutiset. Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti. VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa. KOKO onnistui Porin seudulla Prizz.Uutiset Prizztech Oy:n ja Satakunnan osaamiskeskusohjelman tiedotuslehti 1 / 2012 VEDESTÄ kansainvälistä liiketoimintaa KOKO onnistui Porin seudulla YRITYSPALVELU ENTER OSAKSI PRIZZTECHIÄ Tässä lehdessä

Lisätiedot

EDESSA KERAAJA. ää nenä punaisena. Kesk. KLUBIEN SUURIA UJUHLIA: Valta. altavia lahjoituksia KANSAINVÄLISIÄ KYTKÖKSIÄ HAMPURISSA!!!

EDESSA KERAAJA. ää nenä punaisena. Kesk. KLUBIEN SUURIA UJUHLIA: Valta. altavia lahjoituksia KANSAINVÄLISIÄ KYTKÖKSIÄ HAMPURISSA!!! 100-vuotisjuhlat lähestyvät. Oletko valmis? POLIISIVENEESSÄ HAMPURISSA!!! Paikalla olleet ker erto tovat t itse. TUTUT SARJAT NÄKEE JOPA SAIRAANA: 17 televisiota lahjoituksena vuodeosastolle! Suomen Lions-liitto

Lisätiedot

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen

Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Tervetuloa Pieksämäelle kiinteistöiltaan ja Etelä-Savon Kiinteistöyhdistys ry:n vuosikokoukseen Torstai 20.3.2014 klo 17.00 alkaen Kulttuurikeskus Poleeni, Savontie 13, Pieksämäki Kiinteistöillan aiheena

Lisätiedot

Hyvä hallintotapa järjestössä

Hyvä hallintotapa järjestössä Hyvä hallintotapa järjestössä JULKAISIJA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry Iso Roobertinkatu 1 A 16 00120 Helsinki KIRJOITTAJAT Anneli Pahta Olli Hakkarainen GRAAFINEN SUUNNITTELU

Lisätiedot

Miten vaikutan? Kansalaistoimijan vaikuttamisopas. Anne Ilvonen. OK-opintokeskus

Miten vaikutan? Kansalaistoimijan vaikuttamisopas. Anne Ilvonen. OK-opintokeskus Miten vaikutan? Kansalaistoimijan vaikuttamisopas Anne Ilvonen OK-opintokeskus Sisältö Vaikuttaminen on jokaisen kansalaistaito... 5 1. Mitä vaikuttaminen on?... 6 1.1. Valta... 7 1.2. Osallistuminen...

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät tapahtumakuvauksia vuodelta 2011, arkisto

Vihdin Yrittäjät tapahtumakuvauksia vuodelta 2011, arkisto Vihdin Yrittäjät tapahtumakuvauksia vuodelta 2011, arkisto Vihdin Yrittäjien pikkujoulutapahtumaa vietettiin 3.12.2011 Frank Sinatra -tunnelmissa Vihdin Yrittäjien pikkujoulutapahtumaa vietettiin Lohjalla

Lisätiedot

Jupperin Omakotiyhdistyksen jäsenlehti 1/2007 JOY

Jupperin Omakotiyhdistyksen jäsenlehti 1/2007 JOY Jupperin Omakotiyhdistyksen jäsenlehti 1/2007 JOY Sisällysluettelo Puheenjohtajan palsta... 3 Yhdistyksen syyskokous... 4 Uudet jäsenet... 5 Päiväkodin pihaa uudistettiin... 7 Kiertoliittymä etenee...

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki.

Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsingin Melojat ry ja kotipaikka Helsinki. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Helsingin Melojat ry on aatteellinen melontaseura, jonka tarkoituksena on melontaharrastuksen

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT

SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT SUOMEN TRIATHLONLIITON TOIMINTASÄÄNNÖT 1 LIITON NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Triathlonliitto ry, ruotsiksi Finlands Triathlonförbund rf Kansainvälisissä yhteyksissä liitosta käytetään

Lisätiedot

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015

SF-Caravan Saimaan Seutu ry. Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 SF-Caravan Saimaan Seutu ry Kymi Saimaa YT- jäsenlehti 1/2015 Yhdistysten tulevat tapahtumat: sfc kymenlaakso ry 3-6.4.2015 Pääsiäinen. Kevätkokous lauantaina 4.4.2015 klo 11.00 Puuhapirtillä. Treffimaksu

Lisätiedot