TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 1(22) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 1(22) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 10.12.2015"

Transkriptio

1 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 1(22) Aika Paikka Torstai klo Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 214 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajat Käsittelyjärjestyksen vahvistaminen Ilmoitusasioita Kirjanpidosta poistettavat saatavat vuodelta Seurakuntayhtymän vuoden 2015 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen valmistelu Seurakuntayhtymän menojen ja myyntitulojen hyväksyjät vuonna Irtaimen omaisuuden yhteiset pelisäännöt Strateginen suunnittelu vuonna Yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjanpitäjän valitseminen vuodeksi Vaihtomattopalveluiden hankinta Valtuutuksen antaminen Kiinteistö Oy Lentävän osakeomistuksen myymiseksi / yhtiön purkamiseksi Martinus-säätiön valtuuskunnan jäsenten nimeämisoikeudesta luopuminen ja Martinus-säätiön hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenen nimeämisoikeus Ansiomerkkien myöntäminen henkilökunnalle Muutoksenhakuosoitus ja kokouksen päätös 22

2 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 2(22) Aika Torstai klo Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja Alajoki, Asko Eskelinen, Tiina Kiiskinen, Arto Koivisto, Sirpa Lehtola, Liisa Lipponen, Varpu Poussa, Mauri Särkilahti, Marko Tarkkala, Janne Uusitalo, Pekka Muut osallistujat Häikiö, Leevi Karttunen, Elina Järvinen, Veli-Pekka Vuorio, Juha Rantala, Kim Hallikainen, Olli Sipola, Antti Hjerppe, Ilkka Soukka, Kari Syrjämäki, Heikki Kallioinen, Sami Lehtonen, Jyrki Nyrhinen, Jukka Toivonen, Gun yht. kirkkovaltuuston puheenjohtaja yht. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra kirkkoherra sairaalasielunhoidon johtaja diakonian ja yhteiskuntavastuun johtaja nuorisotyönjohtaja perheneuvontatyön johtaja viestintäjohtaja hautaustoimen päällikkö tietohallintopäällikkö palvelukeskuksen päällikkö Esittelijät Fabrin, Jukka-Pekka hallintojohtaja Takala, Timo kehitysjohtaja Mukari, Eija henkilöstöpäällikkö Bragge, Birgitta talouspäällikkö Päätalo, Heikki kiinteistöpäällikkö Sihteeri Antila, Päivi hallinnon assistentti

3 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 3(22) 214 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Puheenjohtaja avaa kokouksen ja toteaa kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden. 215 Pöytäkirjantarkastajat Valitaan tähän kokoukseen kaksi pöytäkirjantarkastajaa. 216 Käsittelyjärjestyksen vahvistaminen Vahvistetaan käsittelyjärjestys. 217 Ilmoitusasioita 1. Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan päätöspöytäkirja 12/ Hallintojohtajan päätöspöytäkirja 20/ Kehitysjohtajan päätöspöytäkirjat 21-28/ Talouspäällikön päätöspöytäkirja 11/ Henkilöstöpäällikön päätöspöytäkirjat 61-69/2015 Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi.

4 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 4(22) D:TAL: 297/049/ Kirjanpidosta poistettavat saatavat vuodelta 2015 Esittely Seurakuntayhtymän ja hautainhoitorahaston kirjanpitoon on kertynyt vuodelle 2015 laskuja, joita ei ole saatu asiakkailta perityksi käytössä olevilla perintätavoilla: - hautauslaskut ,44 - lapsityö / iltapäiväkerhot 1.315,00 - musiikinopetus 1.118,00 - vuokrat ,53 - vuokrat / hautainhoitorahasto 175,15 - keskusrekisteri 1.832,50 - nuorisotyö/rippileirit 7.424,00 - seurakuntatoimisto/tilavuokrat ,37 - Epilän toimintakeskus 214,08 - henkilöstöpalvelut 360,70 - Torppa 1.685,00 - Ilkko 112,58 - Eteläinen seurakunta/leirilaskut 405,00 Yhteensä ,35 euroa Kaikista maksamatta jääneistä erääntyneistä saatavista lähetetään kaksi maksukehotusta. Perintätoimistolle lähetetään perittäviksi kaikki yli 200 euron suuruiset saatavat. Vuodesta 2014 lähtien on laitettu aiemmin perimistoimenpiteittä jätetyt hautauslaskut perintätoimiston perittäviksi lisääntyneiden luottotappioiden vuoksi. Nyt poistettaviksi esitetyt saatavat ovat perintätoimiston käsityksen mukaan epävarmoja ja sen vuoksi perintätoimisto suosittaa niiden poistamista. Vaikka laskusaatavat poistetaan kirjanpidon tileistä, perintä jatkuu jälkiperintänä. Jälkiperinnässä kertyy silloin tällöin suorituksia. Perintätoimistossa jälkiperinnässä on saatavia yhteensä noin euroa. Luettelo kirjanpidosta poistettavista laskusaatavista on nähtävillä talouspalveluissa ja kokouksessa. Mukana on myös taulukko kirjanpidosta poistetuista saatavista vuosina Kirjanpitolain 5. luvun 2 :n mukaan taseeseen merkitään saamiset nimellisarvoon, kuitenkin enintään todennäköiseen arvoon.

5 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 5(22) Talouspäällikkö ehdottaa, - että seurakuntayhtymän ja hautainhoitorahaston kirjanpidon tileistä päätetään poistaa edellä esitetyt maksamattomat laskusaatavat, yhteensä ,35 euroa. Lisätietoja antaa talouspäällikkö Birgitta Bragge, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5). Tiedoksi talouspalvelut

6 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 6(22) D:TAL: 279/043/ Seurakuntayhtymän vuoden 2015 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen valmistelu Esittely Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän taloussäännön 23 :n mukaan seurakuntayhtymän tilinpäätös on laadittava maaliskuun loppuun mennessä. Tilinpäätös koostuu tasekirjasta ja tilinpäätöstä varmentavista asiakirjoista. Tasekirja sisältää - toimintakertomuksen - tilinpäätöslaskelmat - tilinpäätöksen liitetiedot - allekirjoitukset ja tilinpäätösmerkinnän sekä - luettelot ja selvitykset. Tilinpäätöksen allekirjoittavat päätösvaltainen kirkkoneuvosto ja hallintojohtaja. Allekirjoitettu tilinpäätös luovutetaan tilintarkastajalle viipymättä sen valmistuttua. Edelleen taloussäännön 23 :ssä on mainittu, että tilintarkastuskertomus liitetään yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäviin tilinpäätösasiakirjoihin. Yhteisen kirkkoneuvoston ohjesäännön 10 :n mukaan Yhteisen kirkkoneuvoston on laadittava kultakin kalenterivuodelta toimintakertomus seurakuntayhtymän hallinnosta, taloudesta ja toiminnasta sekä annettava se yhteisen kirkkovaltuuston käsiteltäväksi toukokuun loppuun mennessä. Toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden toteutumisesta. Toimintakertomuksessa on myös annettava tietoja sellaisista seurakuntayhtymän talouteen liittyvistä olennaisista asioista, joista ei ole tehtävä selkoa tuloslaskelmassa, taseessa tai taseen liitetiedoissa. Kertomuksessa tulee olla ainakin seuraavat asiat: 1) selvitys seurakuntayhtymän strategisesta ja viestinnällisestä kehittämisestä ja arvio keskeisistä toiminnan ja toimintaympäristön muutoksista 2) selvitys yhteisen kirkkoneuvoston, seurakuntaneuvostojen, johtokuntien ja asiantuntijaryhmien kokoonpanosta ja toiminnasta, 3) tilastot seurakuntien jäsenistössä tapahtuneista muutoksista, 4) tilastot jumalanpalveluksista ja muista seurakuntien toimesta järjestetyistä tilaisuuksista sekä tärkeimmät tilastotiedot kirkollisista toimituksista, 5) selostus seurakuntayhtymän huomattavimmista rakennus- ja kunnostustöistä, sekä 6) selostus yhteisen kirkkovaltuuston tärkeimpien päätösten täytäntöönpanosta sekä yhteisen kirkkovaltuuston käsittelemistä muista tärkeimmistä asioista.

7 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 7(22) Toimintakertomuksessa on myös annettava luettelo seurakuntien jäsenten ja luottamushenkilöiden tekemistä aloitteista ja yhteisen kirkkoneuvoston toimenpiteistä niiden johdosta. Kirkkojärjestyksen 15 luvun 5 :n mukaan kirkkovaltuusto hyväksyy tilinpäätöksen viimeistään tilikautta seuraavan kesäkuun loppuun mennessä. Konsernitase liitteineen on sisällytettävä tilinpäätökseen, jos seurakuntayhtymällä on kirjanpitolaissa tarkoitetulla tavalla määräämisvalta jossakin kirjanpitovelvollisessa. Konsernitaseen laadinnassa noudatetaan soveltuvin osin kirjanpitolakia. Tavoite on, että vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös käsitellään seuraavassa aikataulussa vuonna 2016: - yhteinen kirkkoneuvosto: alustava tilinpäätös - seurakuntaneuvostot, johtokunnat ja yksiköt: toimintakertomus hallinnon assistentille viimeistään tilintarkastajat: helmikuu 2016 alustavien tilinpäätöstietojen käsittely - yhteinen kirkkoneuvosto: tilinpäätöksen allekirjoitus - tilintarkastajat: huhtikuu 2016 tilinpäätösmerkintä ja tarkastuskertomus vuodelta yhteinen kirkkovaltuusto: tilinpäätöksen hyväksyminen Talousarviossa 2015 on asetettu toiminnallisia tavoitteita strategisten suuntaviivojen ja erityisesti painotettavien sisältöjen perusteella. Tavoitteille on asetettu mittarit, joita hyödynnetään tavoitteiden arvioimisessa joko numeerisesti tai sanallisesti arvioimalla. Arvioinnissa on otettava huomioon ympäristö- ja esteettömyystavoitteiden toteutuminen. Mikäli talouden toteutuma poikkeaa olennaisesti arvioidusta, on poikkeamalle esitettävä lyhyt perustelu. Arviointi tulee tehdä sen pohjalta mitä tavoitteita on asetettu, ts. tilinpäätöksessä arvioidaan niiden tavoitteiden toteutumista, joita talousarviossa on asetettu. Seurakuntien ja yksiköiden toimintakertomuksista toimitetaan noin yhden sivun mittainen tiivistelmä liitteenä olevan ohjeen mukaan. Liite 1 Seurakuntaneuvostot ja johtokunnat toimittavat toimintakertomuksensa viimeistään Tarkemmat ohjeet tilinpäätöksen valmistelun aikataulusta ja toimintaohjeista on liitteessä.

8 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 8(22) Talouspäällikkö ehdottaa, 1. että seurakuntayhtymän yksiköitä pyydetään toimittamaan mennessä toimintakertomuksensa tiivistelmä, joka sisältää vuodelle 2015 asetettujen sekä toiminnallisten että taloudellisten tavoitteiden toteutumisen arvioinnin 2. että hallinnon assistentti ja talouspalvelut valmistelevat seurakuntayhtymän tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vuodelta Lisätietoja antaa talouspäällikkö Birgitta Bragge, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

9 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/2015 9(22) D:TAL: 298/040/ Seurakuntayhtymän menojen ja myyntitulojen hyväksyjät vuonna 2016 Esittely Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän voimassa olevan taloussäännön 13 mukaan yhteinen kirkkoneuvosto antaa ohjeen laskujen hyväksymisessä noudatettavasta menettelystä. Tässä ohjeessa määritellään myös, ketkä hyväksyvät kunkin yksikön meno- ja tulotositteet. Tämä merkitsee sitä, että ostolaskujen lisäksi myös myyntilaskutustietojen perusteiden oikeellisuus on varmistettava ennen niiden kirjaamista. Kaikkiin ostolaskuihin ja muihin tositteisiin sekä niiden liitteisiin taikka ostotoiminnassa käytettäviin järjestelmiin merkitään tiedot tavaran tai palvelun vastaanotosta /asiatarkastuksesta ja hyväksymisestä. Edellä kuvatulla menettelyllä varmistutaan siitä, että tositteen tarkoittama tavara tai palvelu on saatu ja se on ollut virheetön, lasku on asiallisesti ja numerollisesti oikea, maksu perustuu asianmukaiseen päätökseen, lasku on annettujen määräysten mukainen, maksamiseen tarvittava määräraha on käytettävissä ja käytettävää määrärahaa ei ylitetä. Tulojen hyväksymismenettelyllä pyritään varmistamaan laskutusperusteiden oikeellisuus. Ostolaskujen tarkistus- ja hyväksymismenettely on järjestettävä niin, että siihen osallistuu vähintään kaksi henkilöä. Ostolaskujen tarkastaja ja hyväksyjä eivät saa olla samoja henkilöitä. Hyväksyjä ei voi hyväksyä omia laskujaan, vaan silloin hyväksyjänä toimii esimies. Kirkkoherrojen laskut hyväksyy lääninrovasti. Hallintojohtajan, kehitysjohtajan ja viestintäjohtajan laskut hyväksyy yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja. Tuomiorovastin laskut hyväksyy hallintojohtaja. Seurakunnissa, työmuodoissa ja yksiköissä on sovittava, kenellä ylipäätään on oikeus tehdä hankintoja ja tarvittaessa tarkistettava menettelytapoja. Laskujen hyväksymisvaltuudet saanut henkilö tai hänen esimiehensä voivat tehdä delegointipäätöksen, jolla hyväksymisvaltuudet myönnetään pysyvästi jollekin muulle, esim. työjärjestelyjen takia. Tilapäinen delegointipäätös on tehtävä esim. loma-aikoja varten. Delegointipäätökset on tehtävä etukäteen. Päätökset tulee toimittaa talous- ja henkilöstöpalveluihin viipymättä tiedoksi, jotta tositteet voidaan käsitellä ilman turhia viivästymisiä. Kunkin seurakunnan, työmuodon ja osaston tulee huolehtia siitä, että hyväksyjätiedot ovat ajan tasalla. Ostolaskun tarkastajana toimii pääsääntöisesti hyödykkeen tai palvelun tilannut henkilö siinä yksikössä, johon kulu kirjataan. Ostolaskun tarkastajan tehtävänä on tarkastaa, että laskun perusteena ollut hyödyke tai palvelu on saatu ja se on ollut virheetön ja että laskun suoritemäärät ja hintatiedot vastaavat tilauksessa, sopimuksessa tms. esille tulleita seikkoja.

10 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) Laskun hyväksyjä vastaa siitä, että hankintaan on olemassa määräraha, meno kuuluu ko. seurakunnalle, työmuodolle tai yksikölle, laskun tiliöinti on oikea ja laskuun liittyvät merkinnät ja tarvittaessa lisäselvitykset ovat asianmukaiset ja riittävät. Hyväksymisellään laskun hyväksyjä viime kädessä hyväksyy hankinnan tapahtuneeksi. Laskut on tarkistettava ja hyväksyttävä ilman viivytystä, jotta ne saadaan maksuun ajallaan ilman viivästysseuraamuksia. Myös sisäiset laskut on hyväksyttävä. Myyntilaskut, ts. laskut, joista tulee seurakunnalle, työmuodolle tai yksikölle tuloa, on myös hyväksyttävä. Samat henkilöt, jotka hyväksyvät ostolaskut ja menotositteet, hyväksyvät myös myyntilaskut tai niiden perusteena olevat asiakirjat, jos hyväksyjästä ei ole muuta päätetty. Henkilöstömenoihin liittyvät tositteet ja matkalaskut toimitetaan tiliöitynä ja hyväksyttyinä henkilöstöpalveluihin. Liitteet 2-3 Liitteenä on luettelo tositteiden hyväksyjistä vuonna Käyttötalouden, rahoitustoimen ja hautainhoitorahaston tositteiden hyväksyjät käyvät ilmi liitteestä 2. Investointihankkeisiin liittyvien menojen hyväksyjät ovat liitteessä 3. Tasetileihin liittyvät tositteet (pl. investointeihin liittyvät) hyväksyy talouspäällikkö, paitsi henkilöstöön liittyvien erien osalta henkilöstöpäällikkö. Talouspäällikkö ehdottaa, - että päätetään seurakuntayhtymän menojen ja myyntitulojen hyväksyjiksi liitteiden 2-3 mukaiset henkilöt. Lisätietoja antaa talouspäällikkö Birgitta Bragge, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5). Tiedoksi kaikki yksiköt

11 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 303/720/ Irtaimen omaisuuden yhteiset pelisäännöt Esittely Yhteinen kirkkoneuvosto on kokouksessaan hyväksynyt irtaimen omaisuuden hallintaohjeet. Tuolloin hyväksytyt ohjeet on laadittu melko velvoittaviksi mm. omaisuuden luetteloinnin osalta, minkä noudattaminen on turhan työllistävä vähenevien resurssien aikakautena. Kyse on myös työn sisältöjen priorisoinnista. Suuret seurakuntayhtymät ovat jo pääsääntöisesti luopuneet irtaimistokirjanpidosta. Liite 4 Liitteenä on laaditut uudet ohjeet irtaimen omaisuuden yhteisiksi pelisäännöiksi, jotka ovat suositusluontoiset. Arvoesineistä on seurakuntayhtymässä olemassa omat kortistonsa. Kiinteistöpäällikkö ehdottaa, - että hyväksytään liitteen mukaiset irtaimen omaisuuden yhteiset pelisäännöt lukien. Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo, p Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). kaikki yksiköt

12 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 293/011/ Strateginen suunnittelu vuonna 2016 Esittely Seurakuntien voimassaoleva strategia ulottuu vuoteen 2015 asti. Strategisen suunnittelun tulevaisuutta hahmoteltaessa on noussut esiin muutamia siihen liittyviä keskeisiä näkökohtia: - Strateginen suunnittelu on vastaisuudessa tarkoituksenmukaista kytkeä kiinteästi vuosittaiseen kolmen vuoden aikajänteellä toteutuvaan toiminnan ja talouden suunnitteluun. Toisaalta tarvitaan kuitenkin myös pidemmän aikavälin vaihtoehtoisiin skenaarioihin pohjautuvaa tarkastelua sekä erilaisiin vaihtoehtoihin varautumista. - Toimintaympäristön muutos on entistä nopeampaa ja vaikeammin ennustettavaa. Tämä haastaa uudella tavalla toimintakulttuurimme ja toimintakäytäntömme kirkon perustehtävän toteuttamisessa. Strategisen suunnan valitseminen on tärkeää. Samalla kuitenkin korostuu aiempaa voimakkaammin tarvittaessa nopean reagoinnin tarve. - Strategisen suunnittelun tulee olla sisällöllisesti syvää ja laaja-alaista. Samanaikaisesti sen tulee olla riittävän kevyttä ja kiteytettyä. Sen tulee myös olla jatkuvassa vuorovaikutuksessa seurakuntatyön arjesta välittyvien kokemusten kanssa. Strategisen suunnittelun vuorovaikutuksellisuuteen kuuluu myös toimintaympäristön muutoksen aktiivinen seuranta, seurakunnan hengellisen perustehtävän syventäminen sekä aktiivinen palautteen kerääminen ja sen arviointi. - Tavoitteet asetetaan sellaisiksi, että niiden toteutumisen arvioiminen on mahdollista. Toiminta- ja taloussuunnitelman sisällölliset tavoitteet on johdettu seurakuntien ja yhteisten tehtävien eri yksiköiden toimintasuunnitelmista. Näin muotoutuneina ne muodostavat voimassa olevan strategisen kehyksen ja hyvän lähtökohdan tulevien suunnittelukausien strategiselle suunnittelulle. Vuonna 2016 toteutettavan strategisen suunnittelun tausta-aineistot ovat: - Kirkon yhteiset strategiset linjaukset: Kohtaamisen kirkko. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen Suomen ev.lut. kirkon julkaisuja 7. Kirkko ja toiminta sekä Kirkko monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Suomen evankelisluterilaisen kirkon tulevaisuusselonteko. Suomen ev.lut. kirkon julkaisuja 16. Kirkko ja toiminta. - Jäsen 360 -aineisto - Seurakuntien tunnettuustutkimus 2015 sekä Silta-lehden lukijatutkimus Kooste Tampereen kaupunkiseudun keskeisistä muutosnäkymistä lähivuosina koskien erityisesti väestörakennetta, rakentamista ja liikennettä.

13 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) - Tampereen seurakuntien skenaarioiden tarkastelu muutamien keskeisten muuttujien valossa; kokonaisuuteen sisältyy myös kysymys varautumisesta laajamittaiseen maahanmuuttoon. - Yhteisen työn kehittämistutkimus Kirkon nelivuotiskertomus valmistuu lokakuussa Kirkon tulevaisuuskomiteatyöskentely. Komitea jättää mietintönsä marraskuun 2016 kirkolliskokoukselle. Taustamateriaalit ovat laajasti eri toimijoiden käytettävissä. Toisaalta niistä tullaan nostamaan esille strategisen suunnittelun kannalta keskeiset sisällöt. Tämä helpottaa laajojen materiaalien käyttöä seurakuntien ja yhteisten tehtävien suunnittelutyössä. Strategisen suunnittelun aikataulu vuonna 2016: - Toteutuneen toiminnan arviointi tapahtuu toimintakertomusten valmistelun yhteydessä. Tällä kertaa siihen kytkeytyy vahvasti Jäsen ristikkotyöskentely, jossa toteutunut toiminta sijoitetaan eri segmentteihin. Tämä tukee resurssien kohdentumisen arvioimista ja siitä seuraavia toimenpiteitä. Toiminnan arviointi toteutuu kokonaisuudessaan mennessä seurakunnissa ja yhteisissä tehtävissä. Seurakuntayhtymän johtoryhmä arvioi kokonaisuutta työskentelyssään päällikköfoorum kokonaisuudessaan työskentelee saman teeman parissa. Jäsen 360 -ristikkotyöskentelystä on yhdessä kirkkoherrojen kanssa laadittu erillinen toteutussuunnitelma. - Toiminnan arvioinnin yhteydessä hyödynnetään edellä yksilöityjä strategisen suunnittelun taustamateriaaleja ja niistä laadittavia yhteenvetoja. - Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy kokouksessaan toimintaja taloussuunnittelun keskeiset toiminnalliset ja taloudelliset linjaukset. Toiminnan strategisten linjausten osalta ne perustuvat seurakuntaneuvostojen, johtokuntien sekä asiantuntijaryhmien toiminnan arvioinnin yhteydessä esille nostamiin näkökohtiin. Seurakuntayhtymän nimetyn suunnitteluryhmän työskentelyt ajoittuvat suunnitteluprosessin kannalta keskeisiin vaiheisiin. - Seurakunnat ja yhteiset tehtävät jättävät toiminta- ja taloussuunnitelmansa mennessä. Toiminta- ja taloussuunnitelmien sekä käytettävissä olevien materiaalien pohjalta arvioidaan syyskaudella kevätkauden strategisen suunnittelun linjauksia. Tältä pohjalta valmistuu Tampereen seurakuntien yhteinen strategia seurakuntaneuvostojen sekä yhteisen kirkkoneuvoston ja yhteisen kirkkovaltuuston käsiteltäväksi ja hyväksyttäväksi syyskaudella Kehittämispalvelut ja viestintä työskentelevät tiiviissä yhteistyössä seurakuntien ja yhteisten tehtävien kanssa strategisen suunnittelun eri vaiheissa.

14 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) Kehitysjohtaja ehdottaa, - että yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyy esittelyssä yksilöidyn suunnitelman strategisen suunnittelun toteuttamisesta vuonna Lisätietoja antaa kehitysjohtaja Timo Takala, p Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). seurakunnat ja yhteiset tehtävät

15 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 294/011/ Yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjanpitäjän valitseminen vuodeksi 2016 Esittely Yhteisen kirkkovaltuuston työjärjestyksen 1 :n mukaan yhteinen kirkkovaltuusto valitsee kunkin vuoden ensimmäisessä kokouksessa pöytäkirjanpitäjän alkaen yhteisen kirkkovaltuuston pöytäkirjanpitäjänä toimi hallintosihteeri Hanna-Leena Autio. Hallintojohtaja ehdottaa edelleen yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, - että yhteinen kirkkovaltuusto valitsee pöytäkirjanpitäjän vuodeksi Lisätietoja antaa hallintojohtaja Jukka-Pekka Fabrin, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5).

16 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 188/72/ Vaihtomattopalveluiden hankinta Esittely Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa kokouksessaan seuraavasti: Nykyinen vaihtomattopalvelusopimus Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymässä Nykypesu Oy:n kanssa on voimassa Sopimus on luonteeltaan puitesopimus. Vaihtomattopalvelut kilpailutettiin vuosille , optiona vuosi Hankinta ylittää hankintalain 15 :n kansallisen kynnysarvon. Hankintamenettely oli avoin menettely ja tarjouspyyntö nro julkaistiin Hilmassa Kyseessä on puitesopimus. Määräaikaan klo mennessä saapui kaksi (2) tarjousta. Myöhässä ei saapunut tarjouksia. Tarjoukset avattiin Tarjousten avauksesta laadittiin pöytäkirja. Tarjouksen jättivät: Lindström Oy ja Nykypesu Oy. Valintaperusteena oli kokonaistaloudellinen edullisuus, jota arvioitiin seuraavilla suhteellisilla osuuksilla: hinta 60 % ja laatu 40 % koostui seuraavista: resurssit 5 %, tavoitettavuus 5 %, palveluajat 5 %, toimitusnopeus ja -varmuus 5 %, ympäristöystävällisyys ja logistiikka 5 %, laskutuskäytäntö ja raportointi 5 %, reklamaatioiden hoito 10%. Osatekijöiden maksimipistemäärä oli 10 pistettä/osio. Kokonaistaloudellisuuden vertailun ja laadun osatekijöiden vertailun jälkeen todettiin, että molemmat tarjoajat täyttivät kaikki tarjouspyynnössä esitetyt vaatimukset. Kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailun perusteella vaihtomattopalveluiden tarjoajaksi ehdotetaan Nykypesu Oy:tä. Pyysimme erikseen tarjousta käsipyyheannostelijoista ja pyyherullista. Tämä ei vaikuttanut kokonaistaloudellisuuden edullisuuden vertailuun. Hankintasopimus syntyy kirjallisen sopimuksen allekirjoitushetkellä. Hankintasopimus voidaan allekirjoittaa hankintapäätöksen saatua lainvoiman. Tällöin sopimus alkaa Liite 5 Kiinteistöpäällikkö ehdottaa, että kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta hyväksyy edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle esitettäväksi, että vaihtomattopalvelun tuottajaksi valitaan Nykypesu Oy. ehdotus hyväksyttiin.

17 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) Liite 5 Vertailutaulukko on liitteenä. Tarjousasiakirjat ovat nähtävillä kokouksessa. Kiinteistöpäällikkö ehdottaa, - että vaihtomattopalvelun tuottajaksi valitaan Nykypesu Oy. Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo, p Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella hankintaoikaisulla Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle tai kirjallisella valituksella markkinaoikeudelle (Laki julkisista hankinnoista 348/2007 ja 321/2010). valittu tarjoaja, muut tarjouksen jättäneet, kiinteistöpalvelut

18 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:KII: 285/721/ Valtuutuksen antaminen Kiinteistö Oy Lentävän osakeomistuksen myymiseksi / yhtiön purkamiseksi Esittely Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa kokouksessaan seuraavasti: Seurakuntayhtymä omistaa osakkeita Lentävänniemessä, osoitteessa Männistönkuja 2 sijaitsevasta Kiinteistö Oy Lentävästä. Yhtiö omistaa kiinteistön, jonka kiinteistötunnus on Kiinteistöllä sijaitsevan rakennuksen kokonaispinta-ala on 575 6m2 ja huoneistoala 2446 m2 sekä tilavuus m3. Seurakuntayhtymän osakkeet (516 kpl) oikeuttavat hallitsemaan liikehuoneistoa, joka on Harjun seurakunnan käytössä. Kohde tunnetaan nimellä Talentti. Tonttia koskeva asemakaava on vahvistettu Asemakaavamääräysten mukaan kiinteistö on liike- ja toimistorakennusten korttelialuetta, jonka rakennusoikeus on kem2. Lisäksi kaavamuutoshakemuksella on haettu lisää asuinrakennusoikeutta 4800 kem2. Kiinteistökehityksen tarkoituksena osakkaiden näkökulmasta on luopua vanhasta kiinteistöstä sekä kaavamuutoksen myötä syntyvästä rakennusoikeudesta myymällä se erikseen valittavalle ostajalle. Harjun seurakunta haluaa edelleen säilyä alueella. Tästä syystä seurakunnalla on korkea kiinnostus hankkia mahdollisuuksien mukaan myös tilalle rakennettavasta liikerakennuskokonaisuudesta käyttöönsä pienempi tila nykyisen Talentin korvaajaksi. Tavoitteena on, että uusi pienempi tila saataisiin hankittua seurakuntayhtymän osakkeiden myynnistä saatavilla varoilla uusista rakennuskokonaisuuteen rakennettavista liiketiloista. Vireillä ollut muutos Talentissa on ollut jo vuosia myös Harjun seurakunnan tiedossa. Johtuen toimitilasta luopumisesta on kuitenkin tarkoituksenmukaista pyytää myös asiasta lausunto Harjun seurakuntaneuvostolta. Seurakuntaa pyydetään ottamaan kantaa tilasta luopumiseen, uuden mahdollisesti tilalle hankittavan tilan kokoon sekä mahdolliseen väliaikaistilan tarpeeseen. Kokonaisuuteen liittyen Koy Lentävän osakkaat ovat valmistelleet asiakirjan Osakkaitten sopimus osakeomistuksen myynnistä tai vaihtoehtoisesti yhtiön purkamisesta. Sopimuksessa märitellään kaupan ehdot, joilla osakkaat ovat osakkeistaan valmiita luopumaan. Ehdoissa katkaistaan osakkaiden kaikki vastuut vanhasta rakennuksesta ja sen maaperästä sekä pyritään varmistamaan korkein mahdollinen nettosumma myytävistä osakkeista/muodostuneesta uudesta rakennusoikeudesta. Sopimus on allekirjoittamisen jälkeen osakkaita sitova.

19 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) Varsinainen sopimusluonnos on nähtävillä kokouksessa. Sopimusta ei ole liitetty osaksi esittelyä sen sisältämien henkilötietojen vuoksi. Koska Tampereen seurakuntayhtymä on yksi kohteen osakkaista, tarvitaan sopimuksen allekirjoittamiseksi valtuutus. Kiinteistöpäällikkö ehdottaa, että kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta hyväksyy edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle esitettäväksi, että - hallintojohtaja Jukka-Pekka Fabrin ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Jussi Mäkinen valtuutetaan allekirjoittamaan kokouksessa esillä olevassa muodossaan oleva, osakkaiden kesken solmittava sopimus ja, että - yhteinen kirkkoneuvosto pyytää Harjun seurakuntaneuvostolta lausunnon osakkeiden myymisestä, uuden mahdollisesti tilalle hankittavan tilan kosta sekä mahdollisen väliaikaistilan tarpeesta. ehdotus hyväksyttiin. Varsinainen sopimusluonnos on nähtävillä kokouksessa. Sopimusta ei ole liitetty osaksi esittelyä tai liitteeksi sen sisältämien henkilötietojen vuoksi. Kiinteistöpäällikkö ehdottaa, että 1. hallintojohtaja Jukka-Pekka Fabrin ja yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Jussi Mäkinen valtuutetaan allekirjoittamaan kokouksessa esillä olevassa muodossaan oleva, osakkaiden kesken solmittava sopimus 2. yhteinen kirkkoneuvosto pyytää Harjun seurakuntaneuvostolta lausunnon osakkeiden myymisestä, uuden mahdollisesti tilalle hankittavan tilan koosta sekä mahdollisen väliaikaistilan tarpeesta. Lisätietoja antaa kiinteistöpäällikkö Heikki Päätalo, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3).

20 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 306/011/ Martinus-säätiön valtuuskunnan jäsenten nimeämisoikeudesta luopuminen ja Martinus-säätiön hallituksen puheenjohtajan ja hallituksen jäsenen nimeämisoikeus Esittely Martinus-säätiö on Tampereen seurakuntayhtymän vuonna 2004 perustama säätiö. Sen tehtävä on toimia diakonisten periaatteiden mukaan lähimmäisten auttamiseksi. Säätiön hallinto muodostuu niin, että yhteinen kirkkoneuvosto asettaa säätiölle valtuuskunnan, joka nimittää säätiön hallituksen. Valtuuskuntaan on kuulunut yhdeksän jäsentä. Toimikausi valtuuskunnan jäsenellä on ollut kolme vuotta. Vuosittain on erovuorossa ollut kolme valtuuskunnan jäsentä. Säätiön valtuuskunta antoi kokouksessaan hallitukselle tehtäväksi tarkistaa säätiön säännöt. Uudistustarpeen taustalla oli ennen muuta se, että säännöt oli saatettava sopusointuun voimaan astuvan uuden säätiölain kanssa. Samalla pidettiin järkevänä tarkastella sääntöjä myös toiminnallisista näkökohdista käsin. Säätiön hallitus on käsitellyt asiaa perusteellisesti kolmessa kokouksessa ja päätynyt esittämään laista johtuvien muutosten lisäksi eräitä muitakin muutoksia. Niiden tarkoitus on parantaa säätiön toimintaedellytyksiä ja mahdollisuuksia menestyä kilpailluilla palvelutuotantomarkkinoilla. Tämä on tarpeen nyt, kun Epilän toimintakeskus on liittynyt osaksi säätiötä. Sääntöuudistusten toinen keskeinen tavoite on keventää ja sujuvoittaa säätiön hallintoa. Toiminnalla ja taseella mitattuna säätiö on pieni säätiö, mutta tällä hetkellä sillä on raskain ja moniportaisin lain mahdollistama hallinto. Martinus-säätiön hallitus esittää, että valtuuskunta lakkautettaisiin. Säätiölle jäisi 6-8 jäseninen hallitus, johon Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto nimittäisi kaksi jäsentä, joista toinen olisi hallituksen puheenjohtaja. Säätiön valtuuskunta käsittelee sääntöesitystä kokouksessa Mikäli valtuuskunta hyväksyy sääntöehdotuksen, se pitää lähettää Patentti- ja rekisterihallituksen tutkittavaksi ja vahvistettavaksi. PRH edellyttää, että sääntömuutosanomukseen liitetään Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston suostumus siihen, että se luopuu säätiön valtuuskunnan nimittämisoikeudesta. Uuden säätiölain astuttua voimaan , tuodaan sääntömuutosehdotuksen edellyttämä suostumusasia yhteisen kirkkoneuvoston kokoukseen harkittavaksi. Yhteinen kirkkoneuvosto voi käsitellä asian sillä edellytyksellä, että Martinius-säätiön valtuuskunta on kokouksessaan hyväksynyt uudet säännöt Martinus-säätiön säännöiksi. Patentti- ja rekisterihallitus käsittelee sääntömuutoksia noin 1 2 kuukautta

21 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) Liite 6 ja uudet säännöt astuvat voimaan heti hyväksytyksi tulemisen jälkeen. Liitteenä on sääntöehdotus. Hallintojohtaja ehdottaa, että 1. yhteinen kirkkoneuvosto päättää luopua oikeudestaan nimittää Martinus-säätiön valtuuskunnan erovuoroiset jäsenet 2. Martinus-säätiön uusien sääntöjen perusteella yhteinen kirkkoneuvosto nimittää Martinus-säätiön hallituksen puheenjohtajan ja tämän lisäksi yhden hallituksen jäsenen. Lisätietoja antaa hallintojohtaja Jukka-Pekka Fabrin, p Muutoksenhaku Tiedoksi Tähän päätökseen voi hakea muutosta kirjallisella oikaisuvaatimuksella Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle (KL 24:3). Martinus-säätiö

22 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 15/ (22) D:TAL: 289/026/ Ansiomerkkien myöntäminen henkilökunnalle Esittely Yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt ansiomerkkien ja seurakuntamitalin myöntämisperusteet. Perusteluissa todetaan henkilökunnan osalta mm. seuraavaa: pronssinen ansiomerkki (rintamerkki) myönnetään viranhaltijalle tai työntekijälle 10 vuoden palvelusta Tampereen seurakuntayhtymässä hopeinen ansiomerkki (rintamerkki) myönnetään viranhaltijalle tai työntekijälle 20 vuoden palvelusta seurakuntamitali myönnetään mm. Tampereen seurakuntia 30 vuotta virka- tai työsuhteessa palvelleelle henkilölle. Ansiomerkkien ja seurakuntamitalin lisäksi yhteisen kirkkoneuvoston päätöksellä henkilöstöä huomioidaan 30 vuoden palvelussuhteesta 100 euron ja 40 vuoden palvelussuhteesta 500 euron arvoisella lahjalla, joiden hankinnasta vastaa oma työyhteisö. Liite 7 Liitteenä on luettelo niistä viranhaltijoista ja työntekijöistä, joille on mennessä kertynyt ansiomerkkien myöntämisperusteiden edellyttämät palvelusvuodet. Henkilöstöpäällikkö ehdottaa, - että yhteinen kirkkoneuvosto myöntää liitteessä esitetyille Tampereen ev.lut. seurakuntayhtymän viranhaltijoille ja työntekijöille 10 vuoden palvelusta pronssisen ansiomerkin ja 20 vuoden palvelusta hopeisen ansiomerkin sekä 30 vuoden palvelusta seurakuntamitalin. Lisätietoja antaa henkilöstöpäällikkö Eija Mukari, p Muutoksenhaku Tähän päätökseen ei voi hakea muutosta (KL 24:5). 228 Muutoksenhakuosoitus ja kokouksen päätös

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2016 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 9.6.2016

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2016 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 9.6.2016 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2016 1(10) Aika Paikka Torstai 9.6.2016 klo 16.15 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 81 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 15/2015 1(28) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 15/2015 1(28) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 15/2015 1(28) Aika Torstai 10.12.2015 klo 16.15 18.10 Paikka Osallistujat Kokoushuone Rooma Jäsenet Mäkinen, Jussi puheenjohtaja Alajoki, Asko Eskelinen, Tiina

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 3/2017 1(10) Aika Paikka Torstai 9.3.2017 klo 18.30 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 72 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä säännöksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON ELÄKERAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon eläkerahaston talouden hoidosta säädetään tarkemmin kirkkojärjestyksessä,

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4

Kirkkovaltuusto N:o 2/2016 Sivu 4 N:o 2/2016 Sivu 4 _ TILINPÄÄTÖKSEN 2015 HYVÄKSYMINEN 6.4.2016 10 Seurakunnan tilinpäätöksen laatimista ja käsittelyä koskevat säännökset ovat kirkkojärjestyksen15 luvun 9 :ssä. Seurakunnan on laadittava

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ 2013 13.3.2013. Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 7 Aika Keskiviikko 13.3.2013 klo 18.30 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen Raimo Honkanen

Lisätiedot

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3

TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Seurakuntaneuvosto Kokous Kokouksen avaus 3 TAMPEREEN MESSUKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(9) Aika 8.2.2018 klo 17.30 (kahvit klo 17 alkaen) Paikka Aitolahden kirkko, Jenseninkatu 4 Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 3 2 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 4/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 23.4.2014 klo 10.00 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja, poissa 39-40

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2017 Kirkkoneuvosto 46-55 Aika Tiistai 4.4.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poissa Husso Leena jäsen Minna

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen

TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto. 19 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen ja pöytäkirjan nähtävillä pitäminen TAMMELAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika 22.3.2018 klo 17.00 Kokouspaikka Kirkkoherranvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 )

Tainionvirran seurakunta / Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 6/ ( 7 ) Tainionvirran seurakunta / Pöytäkirja 6/7.5.2019 1 ( 7 ) KOKOUSKUTSU Kokousaika tiistai 7.5.2019 klo 17.00 Kokouspaikka Olavin toimintakeskus Sysmä, Nuotta-sali, Uotintie 7, 19700 Sysmä Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 / (5) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2 /2015 1 (5) KOKOUSAIKA 10.2.2015 klo 17-18.15 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko kirkkoherra, puheenjohtaja Puhakka Ulla Maija, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Torstaina 11.3.2016 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Käsitellyt asiat 14 - xx- Allekirjoitukset

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2016 1 Aika 26.4.2016 klo 14:08 17:59 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 53 54 55 56 57 Tilintarkastusyhteisön raportin esittely tilinpäätöksen

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika ja paikka Jäsenet (läsnä = ) Torstaina 30.3.2017 klo 18.00 20.30, Uusi pappila. Heiska, Tuomo Karanta, Janne ilm. esteestä varajäsen, ilm. esteestä. Kauppinen, Markku Lamberg, Irja

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 8-2012 1

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 8-2012 1 Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 8-2012 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8-2012 Kirkkoneuvosto Aika: MA 26.11.2012 KLO 16.30 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Antola Tuomas puheenjohtaja

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/ seurakuntamme palvelija Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 4/2015 - seurakuntamme palvelija Yhteisen kirkkoneuvoston kokous Aika: tiistaina klo 16.30 16.45 Paikka: Lippuniemen seurakuntakoti, Kiviahonkatu 18, 74130

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet sekä kunnanjohtaja tai pormestari. Kunnanhallitus 47 30.03.2015 Kunnanvaltuusto 20 15.06.2015 Vuoden 2014 tilinpäätöksen hyväksyminen Khall 30.03.2015 47 30.3.2015 Kuntalain 68 :n mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

Ritva Lill-Smeds, jäsen

Ritva Lill-Smeds, jäsen Tarkastuslautakunta 2009-2012 18.05.2010 1 KOKOUSAIKA Tiistaina 18.05.2010 klo 15.00 19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto Yhteispalvelupisteen kokoustila Lapinjärvi Mats Antas, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (7) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 16:40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen

Lisätiedot

Sääntökokoelma A 23 YKN YKV korvaa säännön YKV ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Kokoonpano

Sääntökokoelma A 23 YKN YKV korvaa säännön YKV ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. 1. Kokoonpano Sääntökokoelma A 23 YKN 13.2.2017 YKV 29.3.2017 korvaa säännön YKV 10.12.2014 ARVIOINNIN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1. Kokoonpano 1 Yhteinen kirkkovaltuusto valitsee arvioinnin johtokuntaan toimikaudekseen

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4.6.2015 N:o 3/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 27.5.2015 Sivu 31

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4.6.2015 N:o 3/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 27.5.2015 Sivu 31 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 27.5.2015 Sivu 31 Kokousaika Torstai 4.6.2015 kello 17.00 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Vihtavuoren kappeli Hassel Lari Heikkilä Jaakko, poistui kello 17.45 Hintikka Raimo

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30)

VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Kirkkovaltuusto Aika: klo (kokouskahvit alk. klo 18.30) Aika: klo 19.00 (kokouskahvit alk. klo 18.30) 20.45. Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Harri Henttinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 31/5. 2016

Lisätiedot

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone

JÄMSÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 KIRKKONEUVOSTO 1 (12) klo Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KIRKKONEUVOSTO 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 15.3.2017 klo 17.00-18.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Jämsän seurakuntakeskuksen takkahuone KN 38 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 39 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen

puheenjohtaja, kirkkoherra jäsen jäsen puheenjohtaja varajäsen jäsen jäsen jäsen varajäsen jäsen Aika: 11.10.2012 klo 21-21.30 Paikka: Seurakuntatalossa Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Eronen Heikki Sokk Margus Luukkaala Liisa Marttila Raija Savitaipale

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri

Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1. kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja talouspäällikkö, esittelijä, sihteeri Myrskylän seurakunta/ kirkkoneuvosto Pöytäkirja 11-2011 1 MYRSKYLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11 2011 Kirkkoneuvosto Aika: 13.12.2011 klo 18.00 Paikka: Seurakuntakoti Jäsenet: Nurminen Anja puheenjohtaja Päivi

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkoneuvosto 12.4.2018 1 (6) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina 12.4.2018 klo 16:30 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Läsnä Esa Mierlahti puheenjohtaja Lasse Virtanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 30/ Vesilahti 30/

Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 30/ Vesilahti 30/ VESILAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 18 Aika: klo 19.00 20.25 Paikka: Seurakuntatalo Allekirjoitukset: Seppo Parkkila puheenjohtaja Eija Nurmi pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus: Vesilahti 30/5. 2017

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkoneuvosto KIRKKONEUVOSTON KOKOUS RUSK SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 KIRKKEUVOST KOKOUS Aika: Keskiviikko 31.01.2018 kello 18.00 18.59 Paikka: Ruskon seurakuntakeskus ( Vanhatie 7 Rusko) Kirkkoneuvoston jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2016 1(28) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 21.1.2016

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2016 1(28) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 21.1.2016 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2016 1(28) Aika Paikka Torstai 21.1.2016 klo 16.15 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön

hyväksymä HTM-tilintarkastaja tai julkishallinnon ja - talouden tilintarkastuslautakunnan hyväksymä JHTT -tilintarkastaja. Tilintarkastusyhteisön 630/2015 163 Tilintarkastusyhteisön valinta yhteisen kirkkovaltuuston toimikaudeksi vuosille 2015-2018 Päätösehdotus Hallintojohtaja Jussi Muhonen Yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle,

Lisätiedot

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri

Kari Aalto, talouspäällikkö Sirkku Hohenthal, kyvan II vpj Eino Järvinen, kyva:n I vpj Harri Kaunisto, kyva:n pj Tuula Koivula, sihteeri LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No HALLITUS 3 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika 4.3.2008 klo 16.30-18.15 Paikka Forssan ammatti-instituutti, kokoushuone Taisto Heinämäki Maija-Leena

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2015 1(17) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 10.9.2015

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2015 1(17) Yhteinen kirkkoneuvosto Kokous 10.9.2015 TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2015 1(17) Aika Paikka Torstai 10.9.2015 klo 16.15 Kokoushuone Rooma Käsiteltävät asiat 153 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 4.2.2014 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 4.2.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.2.2014-11.3.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2013 Kirkkoneuvosto 10.12.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 10.12.2013 klo 17.30 18.10 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kirkkoneuvosto 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 Kirkkoneuvosto 1 Kirkkoneuvosto 1 Aika Torstaina 21.3.2013 klo 18.30-20.40 Paikka Uusi pappila Jäsenet (läsnä = ) Raija Häkkinen Ilm. esteestä Reijo Koskinen vpj Pentti Marttinen Ilm. esteestä Sointu Ojonen Marja Korhonen

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 SIVU 01/2015 AIKA Torstaina 4. kesäkuuta 2015 klo 10-11 PAIKKA Eräjärven seurakuntatalo, Eräjärventie 1553 LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KOPPANEN Elina

Lisätiedot

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus

Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kunnanhallitus 64 22.03.2005 VUODEN 2004 TILINPÄÄTÖS 64/04/047/2005 KH 64 Tilinpäätöstä ohjaava lainsäädäntö ja muu ohjeistus Kuntalaissa tilinpäätöksen laatimis- ja käsittelyaikataulu on sopeutettu kirjanpitolain

Lisätiedot

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät

Kokouspäivämäärä. Kirkkoneuvosto Aika: klo Osallistujat Päätöksen tekijät 30 Aika: 27.3.2018 klo 18.00 20.40 Paikka: Pappila Osallistujat Päätöksen tekijät Henttinen Harri Ali-Löytty Lahja Bergius Panu Forsman Maria Kankainen Markku Kesola Anneli Da Conceicao Sari Sorva Valto

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 18.5.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 18.5.2016 klo 16.30-17.40 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 20.11.2014 Vahvistettu Tampereen hiippakunnan tuomiokapitulissa 14.1.2015 1 1. LUKU Kokoonpano

Lisätiedot

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV. LUT. SEURAKUNTIEN KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 12.1.2017 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään Tampereen

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KIRKON KESKUSRAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä määräyksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen

KIRKON KESKUSRAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ. I Yleisiä määräyksiä. 1 Taloussäännön soveltaminen KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON KESKUSRAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ Vahvistettu kirkkohallituksen täysistunnossa 27.3.2018. I Yleisiä määräyksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon keskusrahaston

Lisätiedot

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden ylijäämä oli 4,22 milj. euroa (TA -5,67 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 112 27.03.2017 Kunnanvaltuusto 51 29.05.2017 Vuoden 2016 tilinpäätöksen hyväksyminen 972/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 27.03.2017 112 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1. Tarkastuslautakunta 2005 2008 19.5.2009. AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2009 1 AIKA 19.5.2009 klo 17.00 19.00 PAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, 3. kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2.

Kokoustiedot. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Aika torstai klo 14:00-16:20. Kaupungintalo, kabinetti 2. Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:20 Paikka Kaupungintalo, kabinetti 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla.

Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Tarkastuslautakunta 14.04.2015. Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04. Kunnantalo, kokoushuone Kalla. Mäntyharju Pöytäkirja 1/2015 1 (9) Aika 14.04.2015, klo 14:00-17:04 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kalla Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Arviointikertomus

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs)

Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KOKOUSKUTSU 1 SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Laatimispäivämäärä Sivu Yhtymäkokous 27.4.2017 1 KOKOUSAIKA Torstai 18.5.2017 klo 14.00 KOKOUSPAIKKA Sataedu Ulvila, Yhdystie, Auditorio (1. krs) KÄSITELTÄVÄT

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 3/

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) KIRKKONEUVOSTO 3/ SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 9 ) Aika Keskiviikko 19.3.2014 klo 18.30 19.55 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Virkkunen vs. kirkkoherra, puheenjohtaja Jarmo Heinonen

Lisätiedot

I Yleisiä säännöksiä

I Yleisiä säännöksiä KIRKON KESKUSHALLINNON SÄÄNTÖKOKOELMA KIRKON KESKUSRAHASTON TALOUSSÄÄNTÖ Vahvistettu kirkkohallituksen täysistunnossa 28.2.2012. I Yleisiä säännöksiä 1 Taloussäännön soveltaminen Kirkon keskusrahaston

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta

Tarkastuslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2018 21 Tarkastuslautakunta 09.05.2018 Aika 09.05.2018 klo 15:00-18:38 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Formari Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen järjestäytyminen

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2018 Aika keskiviikko klo 16.30 18.30 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, Kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3

Seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS. Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Aihe KUUSANKOSKEN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstaina klo 17.00 18.00 Paikka Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Maunukselantie 3 Osanottajat Läsnä Asioiden esittelijä Ylikangas Kimmo kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit.

Kirkkoneuvosto (9) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6. Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen kahvit. Kirkkoneuvosto 16.11.2016 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 16.11.2016 klo 16.30-18.47 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 16 alkaen

Lisätiedot

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2

TAIPALEEN SEURAKUNNAN JÄRJESTELYTOIMIKUNTA. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 TAIPALEEN SEURAKUNNAN KOKOUSAIKA 9.1.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Savitaipaleen seurakuntatalo, Nikkarintie 2 MUUTETTU ASIALUETTELO ASIA LIITE N:O N:O 142 - Kokouksen avaus 143 - Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.02.2016 klo 18.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/14 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/15

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 SIVU 01/2017 AIKA Torstaina 9.3.2017 klo 17 18.45 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA Juha, saapui paikalle

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TAMPEREEN EV.LUT. SEURAKUNTIEN IT-YHTEISTYÖALUEEN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty yhteisessä kirkkovaltuustossa 15.1.2015 1 A. Yleissäännökset 1 Tällä johtosäännöllä täydennetään IT-yhteistyöalueen

Lisätiedot

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja.

Tilinpäätöksen allekirjoittavat kunnanhallituksen jäsenet ja kunnanjohtaja. Kaupunginhallitus 78 08.03.2016 Kaupunginhallitus 97 22.03.2016 Tarkastuslautakunta 60 23.05.2016 Valtuusto 31 21.06.2016 Tilinpäätös ja vastuuvapaus vuodelta 2015 960/02.55/2016 KH 08.03.2016 78 Kuntalain

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 4/2017 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja.

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 4/2017 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta (1) Aika: Keskiviikko 31.5.2017 klo 16.30 17.00 kahvitus klo 16.15 Paikka: Langinkosken kirkko, Toivonsali Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari

Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna. Anniina Iivonen Taisto Jantunen Jorma Lundström. Markku Salmisaari YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO Sivu 1 Kokousaika Tiistai 12.2.1.2015 kello 18.00 Kokouspaikka Vanajan seurakuntakoti, Vanajanraitti 5, Hämeenlinna Läsnä Timo Kalaja puheenjohtaja Heikki Kilpeläinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017. Kirkkoneuvosto OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Kirkkoneuvosto 26.4.2017 1 KOKOUSAIKA 26.4.2017 kello 17.00 17.40 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo, musiikkihuone OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Timo Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 3 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 26.4.2017 klo 17 18.10 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika torstai 27.10.2016 klo 18-19.25 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Käsittelyt Yhteinen kirkkoneuvosto 23.4.2013 Yhteinen kirkkovaltuusto 10.6.2014 Tämä yhteisen kirkkoneuvoston ohjesääntö tulee voimaan 1.4.2015. Yhteisen kirkkoneuvoston

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 (5) Limingan seurakunta Pappilantie 6, 91900 Liminka KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KOKOUSAIKA: 29.11.2016 ALKAMISAIKA: klo 18.00 PÄÄTTYMISAIKA: klo 19.52 KOKOUSPAIKKA: seurakuntatalo Heiskari Helli

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Krister Koskela avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja Krister Koskela avasi kokouksen. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 18.9.2014 klo 16.30 Sivu 1 112 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan lisäksi 11 jäsentä, ja se on päätösvaltainen, kun enemmän

Lisätiedot

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6

Kirkkoneuvosto (8) Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Kirkkoneuvosto 20.1.2016 1 (8) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikkona 20.1.2016 klo 17.30-19.00 Paikka Uudenkaupungin seurakuntakeskus Kirjasto, Koulukatu 6 Ennen varsinaista kokousta, klo 17.15 alkaen

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA KIRKKONEUVOSTO 8.8.2019 1 (7) KOKOUSTIEDOT Aika 8.8.2019 klo 15.00 kokous (kahvit 14.30 alkaen) Paikka Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT KN 82 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot