Naavan toimisto - Case study

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Naavan toimisto - Case study"

Transkriptio

1 Naavan toimisto - Case study

2 Raikas ja kuulas kuin pohjoismainen metsä pakkasaamuna. Voiko tämä tunne olla mahdollista kokea työpaikalla? Naava muutti uusiin tiloihin vanhan Marian sairaalan tiloihin Helsingin keskustan tuntumaan. Vain ulkoseinät jäivät paikalleen, kun sairaalan osasto muuttui remontin myötä terveyttä ja suorituskykyä edistäväksi toimistotilaksi.

3 Ihmisen terveyttä ja hyvinvointia tukeva toimisto Elämme vuorovaikutuksessa luonnon lisäksi myös rakennetun ympäristön kanssa. Länsimainen ihminen viettää tänä päivänä jopa 22 tuntia eli 90% päivästä sisätiloissa. Niin luonnolla kuin rakennetullakin ympäristöllä on merkittävä vaikutus hyvinvointiimme ja terveyteemme. Tunnemme sen muun muassa vireystilassamme. Hektisestä sairaalasta startupien yhteisöksi Suomen ensimmäinen julkinen sairaala on nykyään Suomen ensimmäinen startup-klusteri, joka on pioneeri koko Pohjoismaissa Saman katon alla 85 startupia ja kasvuyritystä Maria 01 kokoaa tulevaisuuden rakentajat ja sijoittajat yhteen, tilojen lisäksi yritykset pääsevät osaksi innovatiivista yhteisöä Oman työpisteen tai toimiston lisäksi vuokralaisille on tarjolla yhteisiä tiloja tapahtumapaikoista neukkareihin

4

5 Vihreän rakentamisen standardi kunnioittaa luontoa Oletko kuullut ympäristöystävällisen rakentamisen LEED-standardista (Leadership in Energy and Design)? Sen määräysten avulla niin uudis- kuin korjausrakentaminenkin on mahdollista toteuttaa ympäristöystävällisesti ja kustannustehokkaasti. Luonnolle ideaali ja kestävästi toteutettu ratkaisu voi olla samanaikaisesti myös ihmiselle ystävällinen. Kuitenkin LEED-standardin fokus on niin kutsutussa vihreässä rakentamisessa ja siinä kuinka mahdollistaa ympäristöystävällinen toiminta rakennuksen valmistuttua.

6 Voisivatko rakennukset edistää terveyttä ja tuottavuutta? WELL-standardi puolestaan lähestyy rakennusten terveellisyyttä tilankäyttäjän näkökulmasta. Luontoympäristön tavoin rakennukset vaikuttavat ihmisten terveyteen, hyvinvointiin sekä suorituskykyyn. WELL-standardi tarjoaa ratkaisuja siihen, kuinka rakennusten nokkelalla suunnittelulla voi jopa edistää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia vaikuttamalla jopa ihmisten käyttäytymiseen tilassa. Työympäristön suunnittelulla on siten merkittävä vaikutus (työ)terveyteen. Valitsetko portaat vai hissin? Vaikuttaako valintaan se kumman löydät helpommin? Muun muassa tämä ohjeistus sisältyy WELL-standardiin. Sijoittamalla portaat hissin eteen valitsee useampi kävelyn.

7 WELL-standardi on kehitetty monitieteellisen yhteistyön avulla. Sen kehittäjäryhmä edustaa niin tieteen, rakentamisen kuin lääketieteenkin asiantuntijoita. Myös käyttäytymistieteen opit olivat merkittävässä roolissa kattavan standardin kehittämisessä.

8 Tutkimus on osoittanut ympäristön vaikutuksen terveyteemme ja kehomme toimintaan. Monet yksittäiset tekijät voivat vaikuttaa tähän, mutta useimmiten ympäristön eri tekijöiden muodostama kokonaisuus on ratkaisevin. Siksi WELL-standardi muodostuu 7 tarkkaan harkitusta konseptista, jotka ottavat hyvinvoinnin huomioon mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Ne ovat tekijöitä itse rakennuksessa kuin myös elämässä sen seinien sisällä. Kaikki WELL:in sisältämistä konsepteista ja askelista ovat terveydelle hyödyllisiä. Kattavaa ja yksityiskohtaista standardia ei ole noudatettava kohta kohdalta, vaan myös yksittäisistä standardin osioista voi inspiroitua. Terveyttä ja hyvinvointia tukevassa ja edistävässä rakentamisessa tulisi huomioida seuraavat asiat: ilma, vesi, ravinto, valaistus, fyysinen kunto, viihtyisyys ja henkinen hyvinvointi.

9 Aktiivisuutta tukeva toimisto Naavan uutta toimistoa suunnitellessa WELL-standardi toimi vahvana innoittajana. Tavoitteena oli toteuttaa ihmisten terveyttä, suorituskykyä ja onnellisuutta edistävä toimisto, joten WELL-standardista oli suuri apu pohtiessa miten rakennamme ja sisustamme tilan, kertoo toimiston suunnittelusta vastannut Naavan Brand Manager Eeva Niemelä. Työtilan kokonaisvaltainen suunnittelu lähti liikkeelle naavalaisten työnteon tapojen tutkimisesta. Toimistona ja showroomina toimivassa tilassa käy päivittäin asiakkaita ja tehdään paljon töitä tiimeissä. Samanaikaisesti tilassa työskentelee naavalaisia itsenäisen asiantuntijatyön parissa. Tila täytyi siis suunnitella erilaisia työntekotilanteita palvelevaksi. Yhteistyö ja vuorovaikutus haluttiin tehdä tilan avulla mahdollisimman vaivattomaksi. Samalla toimistoon haluttiin paikkoja, joissa voi vetäytyä omaan rauhaan hetkeksi joko keskittymään tai rentoutumaan, Naavan toimitusjohtaja Aki Soudunsaari kertoo.

10 Pioneerityötä tehtiin biofiilisen suunnittelun eli ihmiselle lajityypillisen ympäristön luomisessa sisätiloihin. Biofiilinen suunnittelu tuo luontoelementit osaksi sisustusta joko konkreettisesti tai symbolisesti. Luonnollisen puhtaan ja optimaalisen kostean sisäilman lisäksi tilassa kiinnitettiin erityistä huomiota luonnonvalon maksimoimiseen ja muun valaistuksen luonnollisuuteen. Materiaalit valittiin luonnonmateriaalien joukosta tai niitä muistuttaviksi, esimerkiksi kotimaista puuta ja luonnosta tuttuja sävyjä löytyy toimistosta paljon.

11 Täydellinen muodonmuutos sairaalasta toimistoksi Perinpohjaisen remontin myötä sairaalan vuodeosasto muuntautui terveyttä jopa edistäväksi toimistoksi. Aiempi steriili sairaalaympäristö muuttui ihmiselle lajityypilliseksi ympäristöksi niin pitkälti kuin se sisätiloissa on mahdollista. Remontin myötä tila koki täydellisen muodonmuutoksen. Vanhat seinät purettiin, ilmastointi ja ilmanvaihto uusittiin, tilaan rakennettiin keittiö ja pinnat muutettiin uuteen uskoon. Uusia väliseiniä rakennettiin lasista. Kliininen sairaalaympäristö katosi ja tilalle tuli tulevaisuuden työtila. Rakennuksessa on matalat ikkunat, luonnonvaloa saatiin tilaan aiempaa huomattavasti enemmän poistamalla teippaukset ikkunoista.

12 Ennen Jälkeen

13 Miten Naava-älyviherseinä vaikuttaa sisäilmaan Naava näyttää tavalliselta viherseinältä, mutta seinän sisälle kätkeytyy paljon sekä luonnon että teknologian mahdollistamaa älykkyyttä. Juuriston mikrobikanta käyttää ravinnokseen sisäilman kemikaaleja hajottaen ne ravinteiksi kasveille. Kasvien lehdet tuovat vihreyden sisälle, juuret ja niissä elävä mikrobikanta puolestaan puhdistavat ilmaa. Naavaa voisikin kutsua biologiseksi ilmanpuhdistimeksi, jossa filttereinä toimivat kasvien juuristot.

14 Naavan kasvien juuriston mikrobit sopeutuvat ympäristönsä olosuhteisiin aivan kuten luonnossakin eläessään. Tämän ansiosta Naava oppii tuntemaan tilan ja hajottamaan juuri tämän tilan kemikaaleja. Yksi Naava saa aikaan merkittävän eron ilmanlaadussa, kun se on sopivan kokoisessa tilassa. Naavojen strateginen sijoittelu on kaikki kaikessa parhaan impaktin saamiseksi. Yksi neliömetri Naavaa luonnollistaa noin 30 neliömetrin kokoisen tilan. Silloin koko työtilassa voi hengittää luonnollisen puhdasta, raikasta ja sopivan kosteaa ilmaa.

15 Toimisto, jossa on maailman miellyttävin sisäilma Kuulutko sinäkin ihmisiin, jotka suuntaavat luontoon hengähtämään ja irtaantumaan kiireestä ja stressistä? Liikutko myös mielelläsi luonnossa, koska tuntuu, että keho toimii paremmin ulkoilmassa? Näin tuntee moni muukin, ja siksi Naavalla halusimme tehdä asialle jotain: antaa mahdollisuuden hyvinvoiviin ja jopa vireystilaa edistäviin työpäiviin. Naavan omalla toimistolla jokaisessa ovella suljettavassa tilassa, hiljaisia pieniä tiloja lukuunottamatta on oma Naava, jotta ilma säilyy raikkaana myös huoneen ollessa täynnä ihmisiä sekä oven ollessa suljettuna.

16 Miten Naavat sijoiteltiin strategisesti oikein? Pääneuvotteluhuone Posioon haluttiin katseenvangitsijaksi Naava Designer -ratkaisu Kapea, mittatilauksena juuri tähän tilaan suunniteltu älyviherseinä on siro kookkaanakin (300 cm x 240 cm x 21 cm) Ilmanlaadun optimoinnin kannalta pienempikin Naava olisi riittänyt n. 30m 2 -kokoiseen huoneeseen. Mahdollisimman usein avoinna olevan lasiseinän- ja oven ansiosta näyttävä ratkaisu ja suuren Naavan raikastama ilma ovat kaikkien nautittavissa.

17 Avotoimistossa ilmasta huolehtivat kaksipuoleiset Naava Duo -älyviherseinät (210 cm x 80 cm x 50 cm), jotka myös jakavat tilaa ja toimivat akustiikkaa parantavina elementteinä.

18 Riisintunturin kansallispuisto on pieni lasiseinäinen neuvotteluhuone, Naava One Slim (240 cm x 60 cm x 21 cm) sopii sulavasti pieneen tilaan.

19 Kuulea-nimisessä neuvotteluhuoneessa Naava Onella (100 cm x 210 cm x 35 cm) on valkovahattu saarnipuukate.

20 Kun ollaan älyviherseinien showroomilla, mitäpä olisi WC ilman Naavaa? Pieneen tilaan räätälöity Naava One (240 cm x 60 cm x 35 cm) yllättää monen vieraan.

21 Naavan brändi kumartaa Pohjoismaiden luonnolle Naavan brändiä uudistettaessa insipiraatio kumpusi raikkaan huurteisesta ja puhtaasta pohjoismaisesta luonnosta: havunvihreästä metsästä, karuista kalliomaisemista ja puhtaanvalkoisesta lumihangesta. Sama rauhallisen metsäympäristön harmonia on koettavissa Naavan toimistolla Helsingin keskustassa. Harmonisen tunnelman ja ilmeen lisäksi Naavan brändi näkyy tilan monissa yksityiskohdissa, jotka ovat valittu terveyden ja hyvän olon edistämisen ehdoilla. Suomalaisesta luonnosta muistuttavat metsästä tutut sävyt sekä aidot luontoelementit Puupölkyt ovat peräisin suomalaisesta metsästä, läheltä Jyväskylän Naava-tehdasta Posio-neuvotteluhuoneen pöytä on suunniteltu itse ja naavalaisen omin käsin valmistaman pöydän kansi on suomalaista koivua Omaan rauhaan vetäytymisen mahdollistavat suomalaisen Taiga Conceptin äänieristetyt, kuusipuiset kopit, jotka ovat täysin kotimaista alkuperää

22 Yksi meille tärkeimmistä arvoista on kokonaisvaltainen terveys. Omasta toimistosta ja myös showroomista halusimme tehdä esimerkin sekä fyysistä että henkistä terveyttä tukevasta tilasta. Kaikki ilmanlaadusta, tilanjakoon ja yksityiskohtiin, kuten valaistukseen on toteutettu terveyttä ja suorituskykyä tukevaksi, kertoo Eeva. Avokeittiöstä voi hakea kupin luomukahvia niin asiakkaat kuin naavalaisetkin. Kaikille yhteisellä tilalla haluamme tukea myös välittämistä, joka on toinen merkittävä Naavan toimintaa johtava arvo. Välitämme asiakkaistamme paljon. Haluamme, että heillä ja naavalaisilla on täällä viihtyisä ja tervetullut olo.

23 Toimisto on yrityskulttuurin peili Työtila ohjaa merkittävästi käyttäytymistä tilassa. Toimistosta haluttiin luoda ympäristö, joka henkii Naavaa - myös yrityskulttuurin osalta. Kulttuurin peruspilareita ovat toiminta, luottamus, avoimuus, edelläkävijyys sekä välittäminen. Jälkimmäiset kolme näkyvät erityisen selvästi tilassa. AVOIMUUS Moni Naavalla tekee liikkuvaa työtä, eikä tarvetta omaan työpisteeseen ole. Avotoimisto viestii myös avoimesta ja läpinäkyvästä yrityskulttuurista, joka on yksi eniten Naavan toimintaa määrittäviä arvoja. EDELLÄKÄVIJYYS Naava on disruptiivinen yritys, joka haluaa muuttaa tulevaisuuden suunnan. Vietämme 22 tuntia päivästä sisätiloissa, joista suuren osan työpaikalla. Omasta toimistosta halusimme luoda tulevaisuuden mallitoimiston, terveyden ja tehokkuuden ehdoilla. VÄLITTÄMINEN Jokainen on tärkeä ja tervetullut. Toimisto tekee yhdessä pelaamisen helpoksi: kaikki työskentelevät lähekkäin ja ryhmätyötä varten on useampi neuvotteluhuone. Koko toimisto on avoin myös asiakkaille, vierailusta Naavan yhdistetyllä toimisto-showroomilla haluttiin saada aikaan tilan puolesta virkistävä ja miellyttävä kokemus.

24 Katso kattoon! Valaisimet valittiin luonnosta inspiroituneina. Voit löytää toimistosta niin jääpuikkoja kuin jääpalojakin katosta roikkumassa. Valaisimet löytyivät Saas Instrumentsin valikoimista. Käännä katse lattiaan! Lattiamateriaaliksi valikoitui Bolonin lattiamatto, jonka sävyt toistavat Naavan brändivärejä eli pohjoismaisesta luonnosta tuttuja sävyjä. Aivan kuin kävelisi kuuraisen vaaleassa naavaa kasvavassa metsässä. Posio, Riisintunturin kansallispuisto ja Kuulea löytyvät Pohjois-Suomesta joko kartalta tai slangista ja myös Naavan toimistolta Helsingistä. Naavan yksi perustajista, Aki Soudunsaari, on kotoisin Posiolta. Neuvotteluhuoneiden nimet kertovat siis omaa tarinaansa.

25 Kiinnostuitko? Vieraile Showroomilla: Maria 01, Lapinlahdenkatu 16,

HYVINVOINTIA JA SUORITUSKYKYÄ LAADUKKAAN SISÄILMAN AVULLA

HYVINVOINTIA JA SUORITUSKYKYÄ LAADUKKAAN SISÄILMAN AVULLA HYVINVOINTIA JA SUORITUSKYKYÄ LAADUKKAAN SISÄILMAN AVULLA Nopea kaupungistuminen on vieraannuttanut ihmiset luonnosta Tarvitsemme luonnon intervention palauttaaksemme tasapainon Mielestämme terveellinen

Lisätiedot

VIREILLÄ EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NIMIM. KOPPI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN

VIREILLÄ EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NIMIM. KOPPI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN EHDOTUS TREY:N PIENTEOLLISUUSTALON TOIMISTOTILAN UUDISTUKSEKSI NÄYKYMÄ IDEOINTITLAAN JA RENTOON TYÖTILAAN PÄIN TILOJEN MUOKKAUS Olemassa olevista väliseinistä puretaan suurin osa. Myös kaikki alakatot

Lisätiedot

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES.

SURF IDEA BOOK 2013. www.surfaces.fi YOUR IDEA. OUR SURFACES. SURF IDEA BOOK 2013 Arkkitehti: Ota yhteyttä saat 15 itunes App Store -lahjakortin käytettäväksi iphone ja ipad -applikaatioihin! Linkki sisällä 1 2 Vapaus keskittyä arkkitehtuurin suunnitteluun Puucomp

Lisätiedot

Raikkaat onnittelut 70-vuotiaalle Procomille!

Raikkaat onnittelut 70-vuotiaalle Procomille! Raikkaat onnittelut 70-vuotiaalle Procomille! Yrittäjä, toimitusjohtaja Aki @Soudunsaari Mitä on ilmassa? Naavan tarinaa Käyttäytymistieteilijän oppimiskokemuksia vuorovaikutuksesta ja viestinnästä kasvuyrityspelissä

Lisätiedot

HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2

HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2 HONKA LEHMUSKUJA 160 m 2 l 180 m 2 TUNNELMAA JA KODIKKUUTTA modernilla tavalla Lehmuskuja on suunniteltu sinulle, joka haluat kodiltasi toimivuutta sekä klassisia yksityiskohtia kuten ruutuikkunoita ja

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class moduuleihimme sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin uusiin,

Lisätiedot

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi

High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi High Class ratkaisu! Joustavat moduuliratkaisut toimistotiloiksi www.ramirent.fi Korkeat standardit Monipuolisiin High Class moduuleihimme sovelletaan standardeja, jotka ovat lähes yhtä tiukat kuin uusiin,

Lisätiedot

LOKO -YHTEISTÄ TILAA TAMPEREEN YLIOPPILASKUNNAN IDEAKILPAILU KARPEK OY:N TOIMITILOJEN MUUTOS TAMPEREEN PIENTEOLLISUUSTALO LOKO

LOKO -YHTEISTÄ TILAA TAMPEREEN YLIOPPILASKUNNAN IDEAKILPAILU KARPEK OY:N TOIMITILOJEN MUUTOS TAMPEREEN PIENTEOLLISUUSTALO LOKO LOKO -YHTEISTÄ TILAA KONSEPTI TULEVAISUUDEN CO-WORKING-TILAT TREY:N TOIMISTOLLE Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan uusissa toimistoissa pääsevät työskentelemään ylioppilaskunnan jäsenet. Tilassa otetaan

Lisätiedot

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2

HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 HONKA LOUNATUULI 160 m 2 l 180 m 2 RANTATALON TUNNELMAA valoisassa kodissa Lounatuuli edustaa New England -tyyppistä arkkitehtuuria, joka vie ajatukset merelle ja rannalle, vaikka kotisi olisi keskellä

Lisätiedot

High five. Tilan avoimuus. Visuaaliset ärsykkeet. Valoisat alueet. Purettavat ja säästettävät rakenteet

High five. Tilan avoimuus. Visuaaliset ärsykkeet. Valoisat alueet. Purettavat ja säästettävät rakenteet Tilan avoimuus Tila jaetaan kolmeen eri saavutettavuusryhmään. Kaikille avoin tila Osittain suljettu toimistotila Työhuoneet ja neuvottelutilat Visuaaliset ärsykkeet Näiden alueiden välillä ja sisällä

Lisätiedot

Miten saamme aikaan paremman työpäivän?

Miten saamme aikaan paremman työpäivän? Ergonomia Better at work Miten saamme aikaan paremman työpäivän? > Antamalla perusarvojen ohjata työtämme > Paneutumalla ihmiseen ja hänen työympäristöönsä kokonaisuutena > Tarjoamalla ergonomiakeskeisiä

Lisätiedot

COMBINE. Combine 3. linjoja ja pehmeitä kaaria. Näyttävää materiaalien ja muotojen tasapainoa. Voit luoda oman pöytäsi. Täydellisen yhdistelmäsi.

COMBINE. Combine 3. linjoja ja pehmeitä kaaria. Näyttävää materiaalien ja muotojen tasapainoa. Voit luoda oman pöytäsi. Täydellisen yhdistelmäsi. COMBINE 2 Combine Combine 3 COMBINE Yhdistele. Ja valitse vapaasti. Etsi kaikkein sopivin sohvapöytä. Tilaan. Tehtävään. Ja tunnelmaan. Sijoittelu sohvan, jakkaran tai nojatuolin kanssa. Ryhmälle tai yksittäiselle

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

Oulun. Tutkijantie Teknologiakylän ytimessä

Oulun. Tutkijantie Teknologiakylän ytimessä Oulun Tutkijantie 7 8 9 Teknologiakylän ytimessä Tutkijantie 8 Toimitilaa Oulun ihmeen syntysijoilla Menestystarinoiden Teknologiakylä Oulun Linnanmaan Teknologiakylä oli lajissaan ensimmäisiä Suomessa

Lisätiedot

1/16. Säterintie 8. Tehdasalueella vuokrattavana olevat TOIMISTOTILAT VARASTOTILAT TUOTANTOTILAT

1/16. Säterintie 8. Tehdasalueella vuokrattavana olevat TOIMISTOTILAT VARASTOTILAT TUOTANTOTILAT 1/16 Säterintie 8 Tehdasalueella vuokrattavana olevat TOIMISTOTILAT VARASTOTILAT TUOTANTOTILAT 2/16 Silkinkehruu Lämmin tuotantotila / varastotila puukatto jonka yläpuolella toimistotiloja Ikkunat ulos

Lisätiedot

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017

Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä. Sisäilmastoseminaari 2017 Karttapaikannuksen avulla tehty kyselytutkimus toimistotilojen ääniympäristöstä Arto Rauta - toimistotilojen konseptikehittäjä Kyselyn sisältö akustiikan osalta: Ecophon (Arto Rauta, Jyrki Kilpikari ja

Lisätiedot

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa

HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO. Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA-JULKISIVUHARKKO Elävää, kaunista ja kestävää pintaa HB-JUHA tuo sävyjä julkisivuihin ja sisätiloihin HB-JUHA-harkko luo elävän, valon ja varjon sävyillä leikittelevän pinnan, joka on luonnollinen

Lisätiedot

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS ÄLYKÄSTÄ ILMANVAIHTOA IHMISILLE JA KODILLE TAKAA RAIKKKAAN JA TERVEELLISEN SISÄILMAN Ilmanlaadulla on valtavan suuri merkitys hyvinvoinnillemme. Se vaikuttaa yleiseen jaksamiseen ja terveyteemme. Huono

Lisätiedot

Miksi tulisin aamulla töihin toimistolle?

Miksi tulisin aamulla töihin toimistolle? Miksi tulisin aamulla töihin toimistolle? Timo Räikkönen, kehitys- ja markkinointijohtaja, YIT Jari Niemelä, toimitusjohtaja, Workspace Oy #HENRYFoorumi / #HF_2014 #yitkehitys HR erilaisten muutosten keskellä

Lisätiedot

AALTO-passi. Oma nimi:

AALTO-passi. Oma nimi: AALTO-passi Oma nimi: Kiertele Aalto-keskuksessa ulkona ja niissä sisätiloissa, jotka ovat avoinna. Etsi kuvista näkyvät kohdat. Kun löydät kohteen ja keksit vastauksen kysymyksiin, piirrä rasti kuvan

Lisätiedot

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE

noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE noraplan valua INNOITUS SUORAAN LUONNOSTA TÄYDELLINEN LATTIANNE Kuvittele lattia, joka tuo luonnon kauneuden ja alkuperäisyyden tiloihisi. Lattia, joka säteilee lämpöä, valoa ja rauhaa. Ajattele täydellistä

Lisätiedot

ÄÄNIERISTETYT NEUVOTTELUTILAT

ÄÄNIERISTETYT NEUVOTTELUTILAT ÄÄNIERISTETYT NEUVOTTELUTILAT VAKIOMITTAISET NEUVOTTELUTILAT SEKÄ PUHELINHUONEET Kansalliskirjasto, Helsinki. Vakiotuote PUHELINHUONE Koko: 110 x 150 cm, korkeus 230 cm + sähkötekniikka 5 cm Moduulirakenteiset

Lisätiedot

Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja

Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja skandinaaviseen designiin. Naava tekee maailman älykkäimmät

Lisätiedot

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen

Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Carmen Brecheis Michelle Cheng Johanna Järvelä Anna Kantanen Onko Villa Breda koti vai laitos? Tietysti sen pitäisi olla koti! avulias persoonallinen lepoa-antava kutsuva interaktiivinen active aktiivinen?

Lisätiedot

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA 2 PORKKALANKATU 3 Helsinki ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA Ruoholahden Roihu vie ajatukset paikkaan, jossa luova ajattelu ja teknologinen osaaminen synnyttävät uudenlaista energiaa ja innovaatiota.

Lisätiedot

Elämäntapamuutos valmennusohjelma

Elämäntapamuutos valmennusohjelma Elämäntapamuutos valmennusohjelma Mitä on kokonaisvaltainen hyvinvointi? Fyysinen hyvinvointi -terveys, kunto, lepo, ruoka Henkinen hyvinvointi -suhde omaan itseen, itsetuntemus, itsensä arvostaminen,

Lisätiedot

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23)

Kuntastrategia Kh Liite 8 ( 105) Kv Liite 1 ( 23) Kuntastrategia 2019-2025 Kh 20.5.2019 Liite 8 ( 105) Kv 10.6.2019 Liite 1 ( 23) Ihmisen kokoinen Marttila 2000 Asukasta 100 Työntekijää 11 Esimiestä 220 Yritystä 530 Työpaikkaa 41 Yhdistystä Kuntastrategia

Lisätiedot

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus

Tunable White. Henkilökohtainen valaistus Tunable White Henkilökohtainen valaistus Ihmiskeskeinen valaistus Valaistus joka keskittyy tarpeisiisi Valo vaikuttaa siihen mitä tunnemme ja miten toimimme. Valolla on myös suuri vaikutus tunteisiimme

Lisätiedot

Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja

Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja Naava yhdistää ihmiskunnan ja luonnon uudelleen. Hyödynnämme luonnon miljoonien vuosien kehitystyötä ja yhdistämme sen viimeisim pään teknologiaan ja skandinaaviseen designiin. Naava tekee maailman älykkäimmät

Lisätiedot

Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen

Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen Green Care-seminaari 8.9. Ihminen on luontoa. Luonnon hyvinvointivaikutukset. Psykologi Kirsi Salonen Luonto psykologin työssä Luonto on kumppani (työkaveri) ei pelkästään apuväline, lisuke tai hyödyke

Lisätiedot

Terveys, hyvinvointi ja tuottavuus toimitiloissa

Terveys, hyvinvointi ja tuottavuus toimitiloissa Terveys, hyvinvointi ja tuottavuus toimitiloissa WorldGBC-raportti 23.4.2015 Esityksen kulku Tutkimuksen tausta Tunnuslukuja toimitilojen vaikutuksista Yhteenveto Esityksen kulku Tutkimuksen tausta Tunnuslukuja

Lisätiedot

4eventin palvelut Långvikissa

4eventin palvelut Långvikissa 4eventin palvelut Långvikissa Fyysinen hyvinvointi Kehon ikä -kartoitus Lähtölaukaus elämänpituiselle hyvinvointimatkalle Kehon ikä -kartoitus on kokemuksemme mukaan motivoivin yksilötason terveyskunnon

Lisätiedot

Green care luonto hoitotyössä. Kukkiva kaupunki , Kerava Dos. Erja Rappe

Green care luonto hoitotyössä. Kukkiva kaupunki , Kerava Dos. Erja Rappe Green care luonto hoitotyössä Kukkiva kaupunki 15.6.2017, Kerava Dos. Erja Rappe Al Sisältö Viherympäristöjen terveys- ja hyvinvointivaikutukset Green care luontolähtöiset palvelut Suhteellisen terveyden

Lisätiedot

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Marjut Nousiainen Sisustusarkkitehti SIO ja Kalustemuotoilija Design Studio Marjut Nousiainen Meritullinkatu 7, 00170 Helsinki www.marjutnousiainen.com 1 http://issuu.com/restorativeenvironment/docs/

Lisätiedot

Terveellisen ympäristön suunnittelu

Terveellisen ympäristön suunnittelu Terveellisen ympäristön suunnittelu Marjut Nousiainen Sisustusarkkitehti ja Kalustemuotoilija Design Studio Marjut Nousiainen Meritullinkatu 7, 00170 Helsinki www.marjutnousiainen.com Restoratiivinen ympäristö

Lisätiedot

Innostu liikkeelle Järvenpään kaupunki Tiina kuronen

Innostu liikkeelle Järvenpään kaupunki Tiina kuronen Innostu liikkeelle Järvenpään kaupunki Tiina kuronen 1.10.2015 Arvot ja niiden mukaan eläminen Mitkä asiat ovat sinulle kaikista tärkeimpiä? Elätkö ja teetkö arvojesi mukaisia valintoja? Toimitko arvojesi

Lisätiedot

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite

Alternative Solutions. Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & lämmöntalteenottolaite Alternative - WRG Energiaa säästävä ilmanvaihto- & SÄÄSTÄÄ ENERGIAA lämmöntalteenottolaite HYVÄ SISÄILMA Ihminen hengittää vuorokaudessa noin 10 000 litraa ilmaa Ilmassa olevat pienhiukkaset ovat todistetusti

Lisätiedot

Uusi suunta. Juurien tunteminen tekee vahvaksi

Uusi suunta. Juurien tunteminen tekee vahvaksi Uusi suunta Juurien tunteminen tekee vahvaksi Arja Saijonmaa Arja Saijonmaa on suomalaisen saunan lähettiläs ja suuren suosion saavuttaneen Sauna kirjan kirjoittaja. Voimansa hän ammentaa kuulaasta järvimaisemasta

Lisätiedot

VALIMO. Parviainen Arkkitehdit Oy

VALIMO. Parviainen Arkkitehdit Oy VALIMO Parviainen Arkkitehdit Oy VALIMO s 3-5 PERUSTIEDOT s 6-8 MUUNNELTAVAT TILAT s 9-11 VIIHTYISÄ TYÖYMPÄRISTÖ 2 Yrityksesi uusi toimitila löytyy Pitäjänmäestä! Valimon uusi toimitilakokonaisuus sijoittuu

Lisätiedot

MODULE. Tilat tarpeiden mukaan

MODULE. Tilat tarpeiden mukaan MODULE Tilat tarpeiden mukaan Tilat tarpeiden mukaan Meteli, keskittymisvaikeudet ja yksityisyyden puute ovat yleisiä ongelmia useissa avokonttoreissa. Tällaiset toimitilat eivät palvele työtehtäviinsä

Lisätiedot

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA.

SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. SIELTÄHÄN NE PARHAAT ASIAT TULEVAT. OMASTA MAASTA. Se tulee omalle pöydälle tai kaverin kylmälaukkuun tutusta kaupasta. Me kannamme sen kassalle tutunnäköisessä pakkauksessa, josta tiedämme tarkkaan, mitä

Lisätiedot

Ajatukset - avain onnellisuuteen?

Ajatukset - avain onnellisuuteen? Ajatukset - avain onnellisuuteen? Minna Immonen / Suomen CP-liiton syyspäivät 26.10.2013, Kajaani Mistä hyvinvointi syntyy? Fyysinen hyvinvointi Henkinen hyvinvointi ja henkisyys Emotionaalinen hyvinvointi

Lisätiedot

Elämäsi helpoin komerohankinta Smart. Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta Smart.

Elämäsi helpoin komerohankinta Smart. Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta Smart. K A I K E N V O I T E H D Ä F I K S U M M I N L i u k u o v i k a a p i s t o t 1 Elämäsi helpoin komerohankinta Smart Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta

Lisätiedot

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN!

KAIHDIN UUTISET AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! ULVILAN KAIHDIN OY TIEDOTUSLEHTI KESÄ 2016 www.ulvilankaihdin.fi AJATTOMAT SÄLEKAIHTIMET YLLÄTTÄVÄT RULLAKAIHTIMET MONIEN MAHDOLLISUUKSIEN LAMELLIT SUOJAAVAT MARKIISIT TAKUULLA KOTIMAINEN! SÄLEKAIHTIMET

Lisätiedot

Kara m 2 vapaata toimistotilaa. Kara Business Campus

Kara m 2 vapaata toimistotilaa. Kara Business Campus 2 6000 m 2 vapaata toimistotilaa LISÄTIEDOT Senaatin Notariaatti Oy Jukka Myyryläinen 0400 688 861 jukka.myyrylainen@senaatinnotariaatti.fi Rakennusvuosi 1997 Toimistotilaa 12 604 m 2 Vapaana ~6 000 m

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ. Työympäristön suunnittelun haasteet

Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ. Työympäristön suunnittelun haasteet Technopolis Business Breakfast 21.11.2013 VIIHDY TÖISSÄ Työympäristön suunnittelun haasteet miten erityyppisiä työtilaratkaisuja suunnitellaan ja mitkä työskentelytiloihin liittyvät asiat edistävät työhyvinvointia

Lisätiedot

Kuka koulun liikunnallistaa ja miten? Näkemys koululiikunnan ajankohtaisiin kysymyksiin Liikkuva koulu -ohjelman näkökulmasta

Kuka koulun liikunnallistaa ja miten? Näkemys koululiikunnan ajankohtaisiin kysymyksiin Liikkuva koulu -ohjelman näkökulmasta Kuka koulun liikunnallistaa ja miten? Näkemys koululiikunnan ajankohtaisiin kysymyksiin Liikkuva koulu -ohjelman näkökulmasta Liikkuva koulu -ohjelman strateginen tavoite Tavoite luoda rakenteelliset edellytykset

Lisätiedot

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta

www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta www.ikikivi.fi Kulumatonta kauneutta sisustuskivet Suomalainen sisustuskivi on sekä kaunis että käytännöllinen. Kivi kestää arjen kulutusta ja on värisävyiltään ajaton. Sisustuskivellä voit tuoda kulumatonta

Lisätiedot

Yhteydet. Yhteyksiä, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä

Yhteydet. Yhteyksiä, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä MÄKITORPANTIE 3 Yhteydet Yhteyksiä, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä Mäkitorpantie 3 sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Kehä 1:n ja Tuusulanväylän läheisyys mahdollistavat kätevän ja jouhevan

Lisätiedot

TENANT REPRESENTATION. Vuokralaisedustus Suomessa

TENANT REPRESENTATION. Vuokralaisedustus Suomessa TENANT REPRESENTATION 2016 Vuokralaisedustus Suomessa VUOKRALAISEDUSTUS SUOMESSA Tenant Representation (TenRep) eli vuokralaisedustus on palvelu, jossa kiinteistöalan ammattilainen edustaa vain vuokralaista

Lisätiedot

Terveyttä ja hyvinvointia kansallispuistoista

Terveyttä ja hyvinvointia kansallispuistoista Terveyttä ja hyvinvointia kansallispuistoista Lapin Matkailuparlamentti Rovaniemi 24.-25.9.2014 Joel Erkkonen Erikoissuunnittelija Kuvittele uusi lääke, joka pitäisi sinut aktiivisempana ja terveempänä

Lisätiedot

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE

ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE varainhankintaa medelanskaffning Tue toimintaamme ryhmä / myyjä Kiitos! Ostaessasi Mosho-tuotteita tuet samalla hyvää asiaa KORKEALAATUISIA IHONHOITOTUOTTEITA KOKO PERHEELLE Yhteisen päämäärän hyväksi

Lisätiedot

TAKKAPAKETIT TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA. Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena

TAKKAPAKETIT TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA. Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena OVENSYSTEMS TAKKAPAKETIT Takan ja piipun saumaton yhteistyö innovatiivisen kehityksen tuloksena TAKKA & PIIPPU SAMASSA PAKETISSA Innovatiivistä teknologiaa - Huippuluokan designia 1 www.schiedel.fi MODERNIT

Lisätiedot

Suvi Nenonen YHTEENVETO YHTEISKAMPUSVISIOSTA

Suvi Nenonen YHTEENVETO YHTEISKAMPUSVISIOSTA Suvi Nenonen 17.03.2017 YHTEENVETO YHTEISKAMPUSVISIOSTA 1 Tausta Yhteiskampuksen visio suuntaa fyysisen, digitaalisen ja sosiaalisen oppimis- ja työympäristön kehittämistä. Se on osa koko ammattikorkeakoulun,

Lisätiedot

Valaistus. Sisävalaisimet. Case study. Derby Business Park. Viihtyvyyttä ja energian säästöä ledivalaistuksella Espoo, Suomi

Valaistus. Sisävalaisimet. Case study. Derby Business Park. Viihtyvyyttä ja energian säästöä ledivalaistuksella Espoo, Suomi Valaistus Sisävalaisimet Case study Derby Business Park Viihtyvyyttä ja energian säästöä ledivalaistuksella Espoo, Suomi SmartForm LED SmartForm Taustaa Päätös SRV:n uusien toimitilojen rakentamisesta

Lisätiedot

Wood City. Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä.

Wood City. Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä. Wood City Kokonainen kortteli täynnä uniikkia designia ja urbaania yhteisöllisyyttä Jätkäsaaressa, keskellä Helsinkiä. Puun moderni paluu Wood City on näyttävä nyky- ja puuarkkitehtuurin taidonnäyte ja

Lisätiedot

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava

Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Putkijärjestelmä MAICOFlex Taipuisa Ilmanvaihtokanava Kun helppous ja nopeus ratkaisevat Terveellistä asumista www.maico-ventilatoren.com Hiukkaset, pöly, melu: Nämä kuuluvat menneisyyteen! Aina puhdasta

Lisätiedot

LUKIOLAINEN - HUOLEHDITHAN JAKSAMISESTASI JA MIELESI HYVINVOINNISTA

LUKIOLAINEN - HUOLEHDITHAN JAKSAMISESTASI JA MIELESI HYVINVOINNISTA LUKIOLAINEN - HUOLEHDITHAN JAKSAMISESTASI JA MIELESI HYVINVOINNISTA Lisa Salonen MIELEN HYVINVOINTI Mielen hyvinvointi tarkoittaa hyvää mielenterveyttä. Omat kokemuksemme vaikuttavat sen muovautumiseen.

Lisätiedot

B-58-01.13. member of

B-58-01.13. member of Valmiiksi Ferdigmalte maalatut vegg- seinä- og ja takplater kattopaneelit B-58-01.13 member of Todennäköisesti maailman puhtain Ympäristöystävälliset katot ja seinät Huntonit ei ehkä voi pidentää elämää,

Lisätiedot

Elämäsi helpoin komerohankinta Smart. Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta Smart.

Elämäsi helpoin komerohankinta Smart. Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta Smart. K A I K E N V O I T E H D Ä F I K S U M M I N L i u k u o v i k a a p i s t o t 1 Elämäsi helpoin komerohankinta Smart Ota mitat mukaasi ja tee asiantuntevan myyjän kanssa elämäsi helpoin komerohankinta

Lisätiedot

Luontoliikunta ja reitistöt kustannustehokasta liikuntaa

Luontoliikunta ja reitistöt kustannustehokasta liikuntaa Luontoliikunta ja reitistöt kustannustehokasta liikuntaa Sanna-Kaisa Rautio, Metsähallitus luontopalvelut 6.10.2016 Luontoliikunta kustannukset Luontoliikunta Liikkumista joko aidossa tai osittain rakennetussa

Lisätiedot

Kasvukausi tiivistelmä MÄNTSÄLÄN KIRJASTO Kesäkuu 2019 YMPÄRISTÖ

Kasvukausi tiivistelmä MÄNTSÄLÄN KIRJASTO Kesäkuu 2019 YMPÄRISTÖ KÄYTTÄJÄT Kirjaston toivottuja käyttäjiä ovat kaikki Mäntsälän asukkaat. Erityisesti nuorten toimintamahdollisuuksiin kirjastossa halutaan kiinnittää huomiota. Myös liikkumisesteisten käyttäjien ja rattaiden

Lisätiedot

Kaikki yrityksesi toiminnot saman katon alla

Kaikki yrityksesi toiminnot saman katon alla Kaikki yrityksesi toiminnot saman katon alla PRESSI mahdollistaa toimistotilan yhdistämisen korkeaan tuotanto-, varasto-, laboratorio- tai showroomtilaan. Eri toiminnot yhdistyvät hissillä saumattomasti

Lisätiedot

Metropolian uusi hybridi KAMPUS. Planning of an interactive and multisensory campus

Metropolian uusi hybridi KAMPUS. Planning of an interactive and multisensory campus Metropolian uusi hybridi KAMPUS Planning of an interactive and multisensory campus Työpajatyöskentelyn eteneminen ja ohjeistus klo: 10:15-10:30 Alustus: Virittäytyminen asiaan, kuva PP-show ja työpajan

Lisätiedot

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa

Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Liite 2 Vuokranantajan ja Vuokralaisen muutostyöt vuokrakohteessa Vuokranantajan muutostyöt - Vuokranantaja toteuttaa Vuokrakohteessa merkittäviä muutostöitä. - Vuokranantaja rakentaa Liitteen 1 pohjapiirustuksen

Lisätiedot

OMAN TYÖNSÄ SANKARI. Katso kuinka Seppo loi yrityksessään unelmiensa työn.

OMAN TYÖNSÄ SANKARI. Katso kuinka Seppo loi yrityksessään unelmiensa työn. OMAN TYÖNSÄ SANKARI Katso kuinka Seppo loi yrityksessään unelmiensa työn. DO WHAT YOU LOVE AND YOU LL NEVER HAVE TO WORK A DAY IN YOUR LIFE. - VANHA KIINALAINEN SANONTA TÄSSÄ OPPAASSA KERROMME SEPON TARINAN.

Lisätiedot

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA

ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA 2 PORKKALANKATU 3 Helsinki ELÄVÄ TILA, JONKA HEHKU VETÄ Ä PUOLEENSA Ruoholahden Roihu vie ajatukset paikkaan, jossa luova ajattelu ja teknologinen osaaminen synnyttävät uudenlaista energiaa ja innovaatiota.

Lisätiedot

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.!

Kannusta työntekijöitä huolehtimaan omasta hyvinvoinnista.! Yrityksemme liikunta- ja hyvinvointipalvelut toteutamme Studiollamme, yrityksen omissa tiloissa tai yhteistyökumppanimme tiloissa. Kustannustehokkaat ratkaisut suunnittelemme avaimet käteen periaatteella,

Lisätiedot

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu

Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Restoratiivisen ympäristön suunnittelu Marjut Nousiainen Sisustusarkkitehti ja Kalustemuotoilija Design Studio Marjut Nousiainen Meritullinkatu 7, 00170 Helsinki www.marjutnousiainen.com 1 Restoratiivinen

Lisätiedot

Nieuw Terbregge, Rotterdam Mecanoo 2001 ARK-C4500 referenssianalyysi Jaana Miettinen

Nieuw Terbregge, Rotterdam Mecanoo 2001 ARK-C4500 referenssianalyysi Jaana Miettinen Nieuw Terbregge, Rotterdam Mecanoo 2001 ARK-C4500 referenssianalyysi Jaana Miettinen https://funwithresearch.files.wordpress.com P https://funwithresearch.files.wordpress.com Kolmikerroksiset talot on

Lisätiedot

Koti kattojen yllä...

Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Koti kattojen yllä... Upeat ullakkoasunnot parhaimmalla paikalla Helsingin Kruununhaassa Kirkkokatu 5 A 51, Helsinki Ylellinen ullakoasunto Helsingin parhaalla paikalla Kruununhaassa.

Lisätiedot

VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA

VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA VÄHITTÄISKAUPPOJEN PARHAAT KÄYTÄNNÖT MAAILMALTA Teksti Annika Hirvi Kuvat: GIA-kilpailu 2007 Julkisivu Riviera Maisonin myymälän ilme ulkoapäin on mahtava: talo talon sisällä, erittäin erikoinen ratkaisu.

Lisätiedot

Terve ihminen terveissä tiloissa

Terve ihminen terveissä tiloissa Terve ihminen terveissä tiloissa Kansallinen sisäilma ja terveys -ohjelma 2018 2028 Jussi Lampi Ylilääkäri THL Laadukas sisäilman on tärkeää, koska vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa Puhdas

Lisätiedot

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta

Rakuunamäen toimistotalo Lappeenranta Rakuunamäen talo Lappeenranta 1 2 Toimiva ja viihtyisä sijainti yrityksellesi Lappeenrannan Rakuunamäen talo rakennetaan idylliselle kasarmialueelle, lähelle keskustaa. Ympärillä on historiallista ilmettä,

Lisätiedot

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen.

SILTASAARENKATU 10, HELSINKI. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. Kohta täällä on kaikki. Siltasaari 10 puhaltaa elämää Helsingin kantakaupungin uuteen ytimeen, Hakaniemeen. 2 Kautta historian moni uusi ja ihmeellinen asia on nähnyt päivänvalon Hakaniemessä. Tarina jatkuu,

Lisätiedot

"Hyvinvointirakentaminen"

Hyvinvointirakentaminen "Hyvinvointirakentaminen" Rakennetun ympäristön ohjelma, TEKES 18.5.2010 Helsinki Kari Reijula, professori Työterveyslaitos Taustaa "Kymmenen kirjaa arkkitehtuurista" (Vitruvius 80-15 eaa.) rakennelman

Lisätiedot

Sairaan hyvä sisäympäristö miten se tehdään?

Sairaan hyvä sisäympäristö miten se tehdään? Sairaan hyvä sisäympäristö miten se tehdään? Kari Reijula, professori Teemajohtaja Käyttäjälähtöiset toimivat työtilat teema-alue Esittäjän nimi 4.12.2012 Merkittävien kosteus- ja homevaurioiden kustannukset

Lisätiedot

Oikea valo jokaiseen hetkeen

Oikea valo jokaiseen hetkeen PHILIPS LED Hehkulamppu (himmennettävä) 11 W (75 W) E27 Lämpimän valkoinen Himmennettävä Oikea valo jokaiseen hetkeen Philipsin lämminsävyiset himmennettävät LED-valot tuovat LEDvalaistuksen uudelle tasolle.

Lisätiedot

Ympäristöön säilötty muisti auttaa selviytymään arjessa. Kouvolan seudun Muisti ry Dos. Erja Rappe

Ympäristöön säilötty muisti auttaa selviytymään arjessa. Kouvolan seudun Muisti ry Dos. Erja Rappe Ympäristöön säilötty muisti auttaa selviytymään arjessa Kouvolan seudun Muisti ry 14.2.2017 Dos. Erja Rappe 9.2.2017 Al Esityksen sisältö Ympäristö ja hyvinvointi Muistisairaalle tärkeitä ympäristötekijöitä

Lisätiedot

Onks tääl tämmöstäki ollu?

Onks tääl tämmöstäki ollu? Onks tääl tämmöstäki ollu? Liedon kulttuuriympäristön dokumentointihanke Nautelankosken museo Kulttuuriympäristö on ihmisen ja luonnon vuorovaikutuksesta syntynyt kokonaisuus Dokumentointihanke tallettaa

Lisätiedot

Työhyvinvointi. Janita Koivuranta

Työhyvinvointi. Janita Koivuranta Työhyvinvointi Janita Koivuranta Mitä on työhyvinvointi? Työhyvinvointi on kokonaisuus, joka muodostuu työn mielekkyydestä, terveydestä, turvallisuudesta ja hyvinvoinnista Työhyvinvointi vaikuttaa työssä

Lisätiedot

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m

Spittelhof Estate. Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor. 50m Spittelhof Estate Biel-Benken, Sveitsi, 1996 Peter Zumthor Spittelhof Estate on Peter Zumthorin suunnittelema maaston mukaan porrastuva kolmen eri rakennuksen muodostama kokonaisuus Biel-Benkenissä, Sveitsissä.

Lisätiedot

Ensihoitajien psyykkinen ja fyysinen kuormittuminen sekä työssäjaksaminen. Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Ensihoitajien psyykkinen ja fyysinen kuormittuminen sekä työssäjaksaminen. Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Ensihoitajien psyykkinen ja fyysinen kuormittuminen sekä työssäjaksaminen Anssi Aunola Lääkintämestari Keski-Uudenmaan pelastuslaitos Mitä kuormittavuus on? Työn kuormittavuus on moniulotteinen käsite.

Lisätiedot

ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS

ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS 1 Kiinteistö M² ESPOON SUURIN TOIMISTORAKENNUS PK²:n suuri rakennusala on onnistuneesti sijoitettu julkisivultaan ja massoittelultaan puutarhakaupungin mittakaavaan. Maanpäälliset kuusi kerrosta on jaettu

Lisätiedot

Aito suomalainen saunaelämys -yhdistää luonnon, hiljaisuuden ja rentoutumisen. Carita Harju Levi

Aito suomalainen saunaelämys -yhdistää luonnon, hiljaisuuden ja rentoutumisen. Carita Harju Levi Aito suomalainen saunaelämys -yhdistää luonnon, hiljaisuuden ja rentoutumisen Carita Harju Levi 31.8.2017 Sauna from Finland Yhdistys perustettiin 29.4.2010 Jäseniä nyt laajasti eri toimialoilta yli 170

Lisätiedot

Valaistus. Sisävalaisimet. Case study. P-Hämppi. Euroopan modernein pysäköinti halli valaistiin Philipsin ledeillä Tampere, Suomi

Valaistus. Sisävalaisimet. Case study. P-Hämppi. Euroopan modernein pysäköinti halli valaistiin Philipsin ledeillä Tampere, Suomi Valaistus Sisävalaisimet Case study P-Hämppi Euroopan modernein pysäköinti halli valaistiin Philipsin ledeillä Tampere, Suomi ColorGraze Powercore ew Graze Powercore Taustaa P-Hämppi avattiin Tampereella

Lisätiedot

Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle

Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle Tervetuloa mukavuusvyöhykkeelle harvia.fi Kesän mukavin piha Nauti modernista mökkitunnelmasta ja vietä rentouttava kesä. Rakenna oma, erityisen viihtyisä mukavuusvyöhykkeesi kesäkeittiöineen, paljuineen

Lisätiedot

Uutta tilaa yritysmaailman ytimessä

Uutta tilaa yritysmaailman ytimessä EKOTEHOKAS TOIMIstoTALO KEILANIEMEssä www.keilaranta.fi Uusi, aidosti muunneltava toimistokokonaisuus Keilaranta :ssä sijaitsee lähimpänä Keilaniemen tulevaa metroasemaa. Viihtyisiä tiloja sekä pienille

Lisätiedot

KIILA COMING SOON 2019 KIILAKORTTELI.FI

KIILA COMING SOON 2019 KIILAKORTTELI.FI COMING SOON 2019 RUOHOLAHDENKATU 21, HELSINKI KORTTELI.FI KORTTELI, JOSSA ON VOIMAA KUIN PIENESSÄ KYLÄSSÄ. ON TYÖTÄ, YHTEISTYÖTÄ JA TULOSTA 01 Merellisen Ruoholahden, hektisen Baanan ja sykkivän Kampin

Lisätiedot

Terveyden edistäminen yhteisöllisestä näkökulmasta

Terveyden edistäminen yhteisöllisestä näkökulmasta Terveyden edistäminen yhteisöllisestä näkökulmasta Maria Rautio, TtT, KM, vanhempi asiantuntija, Työterveyslaitos 26.9.2014 Finlandiatalo 1 yksilö yhteisö - yhteiskunta Yksilökeskeinen toimintatapa ei

Lisätiedot

L i u k u o v i k a a p i s t o t

L i u k u o v i k a a p i s t o t Liukuovikaapistot Smart on Tank Indoorin ratkaisu kodin säilytysongelmiin. Suunnittelimme räätälöitävien säilytysjärjestelmien malliston joka sopii kaikkiin tiloihin. Kapeammat kaksioviset tai leveämmäksi

Lisätiedot

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI

KIINTEISTÖSUOJAUS SISÄILMA. NÄYTTELIJÄNTIE HELSINKI SISÄILMA SAFETYCORE OY YRITYKSENÄ Safetycore Oy:n visio on tuottaa kumppaneilleen kustannustehokkain ja laadukkain kiinteistösuojausratkaisu sekä turvatekniikan että sisäilman osalta. Turvatekniikan osalta

Lisätiedot

Oikea valo jokaiseen hetkeen

Oikea valo jokaiseen hetkeen PHILIPS LED Spottilamppu (himmennettävä) 5 W (50 W) GU10 Lämpimän valkoinen WarmGlow, himmennettävä Oikea valo jokaiseen hetkeen Philipsin lämminsävyiset himmennettävät spottilamput tuovat LEDvalaistuksen

Lisätiedot

Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C

Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C Asunto Oy Jyväskylän Haukansulka C Haukkalantie 47 40740 Jyväskylä Rakenteilla uusia laadukkaita rivitalokoteja arvostetulle Haukkalan asuinalueelle upeiden Laajavuoren ulkoilumaastojen läheisyyteen. Kuuden

Lisätiedot

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden

KVARTAL S U O M I SUUNNITTELU: MITAT: HYVÄ TIETÄÄ: HOITO: IKEA of Sweden S U O M I KVARTAL SUUNNITTELU: IKEA of Sweden MITAT: 1-urainen verhokisko 140 cm, 3-urainen verhokisko 140 cm. Ylä- ja alatukilista 60 cm. HYVÄ TIETÄÄ: Valitse seinä-/kattomateriaaliin sopivat ruuvit/tulpat.

Lisätiedot

Uutta tilaa yritysmaailman ytimessä

Uutta tilaa yritysmaailman ytimessä Uutta tilaa yritysmaailman ytimessä Meren rannalle Keilaniemen sydämeen nousee uusi, kestävän kehityksen periaatteella toteutettava toimistokiinteistö. Keilaranta :n uudisrakennuksen suunnittelussa on

Lisätiedot

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs www.halwest.com Halwest Ay:n toiminta alkoi maaliskuussa 2003 ja v. 2008 yhtiömuodoksi vaihtui Oy. Tuotevalikoimamme painottui Aluksi yrityksille ja yhteisöille suunnattuihin ergonomisiin ratkaisuihin.

Lisätiedot

1.1 Ilmastoinnin ja laitteiden melun arviointi

1.1 Ilmastoinnin ja laitteiden melun arviointi 1.1 Ilmastoinnin ja laitteiden melun arviointi Kuuluuko ilmastointimelu selvästi? kuulu selvästi Onko muita äänekkäitä LVIS-laitteita? vesijohdot viemärit valaisimet hissit ole Onko muita äänekkäitä laitteita?

Lisätiedot

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 MAAILMAN PARAS A+ LUOKITELTU ILMANSUODATIN Clean air solutions ESITTELEMME MARKKINOIDEN PARHAAN ILMANSUODATTIMEN A+ energialuokiteltu ilmansuodatin joka säästää energiaa

Lisätiedot

18 Komponentit, ulkoasu ja visuaalisuus. Materiaalit CC-BY 4.0 Mikko Lampi

18 Komponentit, ulkoasu ja visuaalisuus. Materiaalit CC-BY 4.0 Mikko Lampi 18 Komponentit, ulkoasu ja visuaalisuus Materiaalit CC-BY 4.0 Mikko Lampi Sisältö Alustus 1. Pelikomponentit 2. Ulkoasu ja visuaalisuus 3. Esimerkkejä Työskentelyä Pelikomponenttien suunnittelu Visuaalisuuden

Lisätiedot