Käyttöohje. Thermotech Sähkökattila 4.5, 6 ja 9kW SISÄLTÖ

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Käyttöohje. Thermotech Sähkökattila 4.5, 6 ja 9kW SISÄLTÖ"

Transkriptio

1 Käyttöohje Thermotech Sähkökattila 4.5, 6 ja 9kW SISÄLTÖ info@thermotech.fi Puh: YHTEENVETO Ulkolämpötilan mukaan ohjautuva menovedenlämpötila Kolme tehotilaa Pienikokoinen Helppokäyttöinen LED-näyttö Tiedot...sid 1 Käyttöalue...sid 1 Tuoteominaisuudet...sid 1 Mitoitus...sid 2 Rakenne...sid 2 Sähkökattilan kiinnitys...sid 2 Keskeinen huonetermostaatti...sid 3 Ulkolämpötila-anturi...sid 3 Ohjausnäyttö...sid 4 Lämpökäyrä...sid 4 Tehotilat...sid 5 Vikailmoitukset...sid 5 Käyttäjävalikon käyttö...sid 6 Muuta aika ja päivämäärä...sid 6 Vaadittu lämpökäyrä...sid 7 Lämpökäyrän siirto...sid 7 Huoltovalikon käyttö...sid 8 Valitse käyntitila...sid 8 Huoltovalikko...sid 9 Vianmääritys...sid 10 Tekniset tiedot...sid 11 TIEDOT TUOTENUMERO VASTUSTEHO KAPASITEETTI 50W/M 2 :SSA SULAKE VIRRANKULUTUS ,5 kw (2,25+2,25kW) 90 m 2 * 10A 6,5 A kw (3+3kW) 120 m 2 * 10A 8,7 A kw (3+6kW) 180 m 2 * 16A 13,1 A NIMELLISJÄNNITE ILMAUS MAKS KÄYNTIPAINE 400 V 3-vaihe Automaattinen 2,5 bar KATTILAN NESTE PAINO (TYHJÄ) PAISUNTA-ASTIA TURVAVENTTIILI n 6 L 40 kg 6 L 3 bar LIITOS MAKS VEDENLÄMPÖTILA MAKS YMPÄRISTÖLÄMPÖTILA KATTILAN ERISTE 3/4" uk +80 C +40 C Evocell flex 15 mm *Ota huomioon lisätehontarve esim. lasitetulla terassilla KÄYTTÖALUE Thermotechin sähkökattilat 4,5, 6 ja 9 kw ovat pienikokokoisia ja niiden asennus nopeaa ja helppoa. Sopivat käyttökohteet ovat autotallit, vapaa-ajan asunnot, lasitetut terassit ja omakotitalo. TUOTEOMINAISUUDET Sähkökattilalla on kolme tehotilaa jotka aktvioidaan ja suljetaan sisäänrakennetun termostaatin signaalilla. LEDnäyttö antaa tietoa käyntitilasta ja näyttää veden lämpötilan, aktivoidusta tehon, pakkassuojatilan, lämpökäyrän ja ulkolämpötilan. Kaikki asetukset tehdään näytön kautta ja se on myös helppo avata huoltoa varten. Kattila on eristetty 15 mm Evocellilla. 1(12) Sähkökattilan varustus: Kiertovesipumppu Paisunta-astia Turvaventtiili Ylikuumenemissuoja Paine- ja lämpömittari Anturi ulkolämpötilalle IA

2 MITOITUS Suositeltavat piiripituudet eri putkikooilla (tehontarve 50 W/m 2 ); Putkikoko Piiripituus (m) Kapasiteetti (m 2 ) (50 W/m 2 :ssa) SÄHKÖKATTILAN KIINNITYS Sähkökattilalla on metallikisko takapuolella kattilan kiinnitykseen. Mukana tuleva konsoli kiinnitetään seinään soveltuvalla ruuvilla. Katso alla olevasta kuvasta (Kuva 2) kattilan ympärillä tarvittava vapaa tila: 17 x 2 mm Maks 85 m T:ssa = 5 C Maks 90 m 2 (4,5 kw) Maks 120 m 2 (6 kw) Maks 180 m 2 (9 kw) 20 x 2 mm Maks 110 m T :ssa = 5 C Ota huomioon lisätehontarve esim. lasitetulla terassilla Maks 90 m 2 (4,5 kw) Maks 120 m 2 (6 kw) Maks 180 m 2 (9 kw) Kuva 2. Vapaa tila kattilan ympärillä Asennusohje sähköasentajalle Sisääntuleva syöttö tehdään alhaalta vedonpoistollisistaa läpivienneistä (katso kuva 1 osa 8). Liitoskapelin mitoituksen ja asennuksen suorittaa valtuutettu sähköasentaja. RAKENNE Kuva 1. Sähkökattilaan sisältyvät komponentit Thermotech sähkökattila on eristetty 15 mm Evocellilla. Kattilalla on kaikki tarvittava varustus sisäänrakennettuna ja on heti valmiina käyttöön. Irroita ulkokuori sekä sisällä oleva suojakupu jotta pääset piriikortille ja sähköliitoksiin. Sähkökattilan osat (atso kuva 1): 1. Meno liitin 2. Paluu liitin 3. Kuori 4. Kattilan säiliö 5. Eriste 6. Sähkövastukset 7. Ohjauspaneeli 8. Sähkön sisääntulot 9. Piirikortti 10. Paisunta-astia 11. Kiertovesipumppu 12. Turvaventtiili, 3 bar 13. Automaattinen ilmaus 14. Täyttö- ja tyhjennysventtiili 15. Ilmaindikaattori N Piirikortti Sähkökytkentä L 1 L 2 L 3 KF11 2(11)

3 KESKEINEN HUONETERMOSTAATTI Sähkökattila voidaan varustaa huonetermostaatilla joka asennetaan huoneeseen jonka halutaan ohjata koko rakennusta. Termostaatti ohjaa kattilan käyntiä sulkemalla kiertovesipumpun virran kun toivottu huoneen lämpötila on saavutettu. Termostaatti Termostaatti KESKEISEN HUONETERMOSTAATIN ASENNUS Huonetermostaatti tuotenumerolla ai asennetaan hyppylangan sijaan piirikortin rimaan ROOM THERMOSTAT. KYTKENTÄKAAVIO HUONETERMOSTAATTI L Sähkökattila Termostaatti Termostaatti N 2 Anturin liitin Ulkolämpötila (EXTERNAL TEMPERATURE) Kiertovesipumpun liitin Keskeisen termostaatin liitin Ulkolämpötilan anturi sisältyy sähkökattila toimitukseen R O O M THERMOSTAT N L ULKOLÄMPÖTILA-ANTURIN ASENNUS Kytkentä tehdään sähkökattilan rimoihin jotka on merkitty EXTERNAL TEMPERATURE. Polariteettia ei tarvitse huomioida. Anturi asennetaan rakennusksen pohjois- tai luode puolelle seinään ja sitä ei saa asentaa ikkunan, oven tai muu vastaavan viereen joka voi vääristää lämpötilaa. 3(11)

4 OHJAUSNÄYTTÖ OHJAUSPANELIN KUVAUS 1. ON/OFF katkaisija 2. USB-portti huoltoon 3. Painemittari 4. Ylikuumenemissuoja, automaattisulake 5. Kattilan ämänhetkinen lämpötila 6. Ulkolämpötila (esiasetettu ulkolämpötilaanturille, muutetaan HUOLTOVALIKOSSA) 7. Aktiiviset tehotilat ( 1-3 ) 8. Kattila käy pakkassuojatilassa 9. Aika 10. Päivämäärä 11. Aktiivinen käyntitila ja toivottu lämpötila - Patterilämmitys - Lattialämmitys 12. Kiertovesipumppu aktiivinen 13. Aktiivinen käyntitila - Patterit - Lattialämmitys (esiasetettu kattilassa, muutetaan HUOLTOVALIKOSSA) 14. Siirry YLÖS Siirry valikossa ylöspäin Nosta arvoja valikossa 15. Siirry ALAS Siirry valikossa alaspäin Laske valikon arvoja 16. Vahvista valinta Käytetään valikon vaihtoehtojen valintaan ja arvojen vahvistukseen Pidä nappia pohjassa 5 sek jotta pääset käyttövalikkoon 17. Palaa takaisin Palaa takaisin aikaisempaan valikkoon LÄMPÖKÄYRÄN ASETUS Lattialämmitys: Tehdasasetus on 0,6. Käyrät 0,1 ja 0,9 välillä soveltuvat lattialämmitykselle. Patterit: Tehdasasetus on 1,5. Käyrät 1,0 ja 3,0 välillä soveltuvat attereille. Käyrää muutetaan HUOLTOVALIKOSSA. 4(11)

5 TEHOTILA STEG S1 S2 S3 4,5kW 6kW 9kW 1. PÅ 2,25kW 3kW 3kW 2. PÅ PÅ 3,4kW 4,5kW 6kW 3. PÅ PÅ PÅ 4,5kW 6kW 9kW VIKAILMOITUKSET Kattila pitää ilamata. Kattila käynnistyy automaattisesti normalin tilaan ilmauksen jälkeen. Virransyötön jännite on alle 180 V per vaihe. Lämmitin sulkeutuu suojatakseen kontaktoreita/releitä. Kattila käynnistyy automaattisesti normaaliin käyntiin kun virransyötön jännite taas nousee yli 180V per vaihe. Ulkolämpötilan anturia ei ole kunnolla kytketty tai sensorin kaapeli/kaapelit on vaurioituneet. Tarkista sensorin kaapelin mahdolliset vauriot. Kattila käynnistyy automaattisesti normaaliin käyntiin kun ulkolämpötilaanturi on kunnolla kytkettynä. Ulkolämpötilan anturia ei ole kunnolla kytketty tai sensorin kaapeleissa on oikosulku. Tarkista sensorin kaapelit. Kattila käynnistyy automaattisesti normaaliin käyntiin kun sensori toimii normaalisti. Kattilan lämpötila-anturia ei ole kunnolla kytketty tai sensorin kaapeli/kaapelit on vaurioituneet. Tarkista sensorin kaapelit. Kattila käynnistyy automaattisesti normaaliin käyntiin kun kattilan lämpötila-anturi on kunnolla kytkettynä. Kattilan lämpötila-anturia ei ole kunnolla kytketty tai sensorin kaapeleissa on oikosulku. Tarkista sensorin kaapelit. Kattila käynnistyy automaattisesti normaaliin käyntiin kun sensori toimii normaalisti. 5(11)

6 KÄYTTÄJÄVALIKON KÄYTTÖ ja pidä nappia pohjassa 5 sek niin pääset KÄYTTÄJÄVALIKKOON. Liikut valikossa painamalla tai. Valitset asetuksen ja arvon painamalla. Palaat takaisin valikkoon tai pois valitusta arvosta painamalla. KÄYTTÖVALIKKO Menu Language Power Limit Clock Set Info Valitse valikon ja viestien kieli. Rajoita kattilan tehotiloja, katso taulukko TEHOTILAT. Valitse aika ja päivämäärä. Näytä kattilan tiedot mm. sarjanumero, ohjelmistoversio jne. ASETA AIKA JA PÄIVÄMÄÄRÄ ja pidä alaspainettuna 5 sek jotta pääset KÄYTTÄJÄVALIKKOON. ja siirry valikossa kohtaan "Clock Set". Valitse "Clock Set" painamalla. Valitse arvo painamalla aina tai. Pääset seuraavaan arvoon painamalla. kun aika ja päivämäärä on asetettu. niin palaat takaisin käyttäjävalikkoon. 6(11)

7 VAADITTU LÄMPÖKÄYRÄ Ainoastaan kun ulkoinen lämpötila-anturi on kytkettynä. ja pidä nappia pohjassa 5 sek niin pääset CH Desired Temperature. Valitse kattilan nämpötila painamalla tai. Vahvistat muutoksen painamalla tai keskeytät muutoksen painamalla. Symboli vilkkuu aktivoinnin yhteydessä. Tila aktivoituu automaattisesti kun toivottu huoneen lämpötila on saavutettu. LÄMPÖKÄYRÄN SIIRTO Ainoastaan kun ulkoinen lämpötila-anturi on kytkettynä. niin pääset lämpökäyrän siirtoon Heating Curve Offset. tai ja aseta toivottu käyränsiirto. Vahvistat muutoksen painamalla tai keskeytät muutoksen painamalla. 7(11)

8 HUOLTOVALIKON KÄYTTÖ ja samanaikaisesti ja pidä niitä pohjassa 5 sekuntia niin pääset huoltovalikkoon. Aseta PIN-koodi ( ) painamalla symbolinappeja tai för att navigera i menyn. Valitse huoltoasetus painamalla ja valitse arvo. Pääset takaisin huoltovalikkoon tai pois alavalikosta takaisin huoltoasetuksiin painamalla. VALITSE KÄYNTITILA Mene HUOLTOVALIKKOON (katso yllä oleva ohje). valitse Underfloor heating (lattialämmitys). ja arvo muuttuu YES:tä NO:n. Vahvista Underfloor heating sulkeminen painamalla. Kattila käynnistyy uudestaan ja symboli patterilämmitykselle kohdassa 13. syttyy näytöllä 8(11)

9 HUOLTOVALIKKO VAIHTOEHTO Underfloor heating Lattialämmitys Outdoor Temperature Sensor Ulkolämpötilan anturi Heating Curve Lämpökäyrä CH Pump Overtime Kiertovesipumpun käynnin pitkitys Stand-by Temperature Lämpötila odotustilassa CH Pump Minimal Termperature Kattilan matalin lämpötila CH Pump Maximum Temperature Kattilan korkein lämpötila Stage Turn - On Delay Tehotilojen noston viivästys. KUVAUS Sulje tai käynnistä lattialämmitys. Lämpökäyrä, minimi ja maksimi lämpötila palautuvat takaisin tehdasasetuksiin jos lattialämmitys suljetaan tai käynnistetään uudestaan. Vakio: Päällä Lopeta tai aloita ulkolämpötila-anturin käyttö. Kattilan lämpötilan laskennassa käytetään lämpökäyrää kun ulkolämpötila-anturi otetaan käyttöön. Vakio: Päällä Valitse lämpökäyrä lattialämmitykselle tai patterilämmitykselle. Vakio: Patterilämmitys 1.5 Vakio: Lattialämmitys 0.6 Aseta kuinka monta sekuntia kiertovesipumpun tulisi käydä vielä sen jälkeen kun toivottu huoneen lämpötila on saavutettu. Vakio: 60 sekunder Kattilan matalin lämpötila odotusaikana. Vakio: 15 C Lägsta temperatur i pannan beräknat med värmekurvor. Vakio för radiatorvärme: 40 C Vakio för golvvärme: 15 C Kattilan korkein lämpötila lämpökäyrällä laskettuna. Vakio patterilämmitykselle: 80 C Vakio attialämmitykselle: 40 C Tehotilojen noston viivästys. Set Date & Time Aseta aika ja päivämäärä Manual Pump Run Käynnistä sähkökattila manuaalisesti Reset Counters Palauta toimintalaskuri Cascade Mode Sarjakytkentä Aseta aika ja päivämäärä. Tällä vaihtoehdolla voi kattilan pumpun käynnistää manuaalisesti. Lämmitin sulkeutuu kun pumppu käynnistetään manuaalisesti. Tämä vaihtoehto on käytännöllinen kun lämmitysjärjestelmä halutaan ilmata. D Palauta kirjattu käyntiaiaka. Käyntitiedot näkyvät kohdassa Käyttäjävalikko -> Info Sähkökattiloiden sarjakytkentä. 9(11)

10 VIANMÄÄRITYS VIAN KUVAUS SYY TOIMENPIDE Näyttö ei saa virtaa -yksi tai useampi vaihe on virraton -näytön 100mA sulake on mennyt rikki f -vikavirtakytkin on lauennut - tarkista vaiheiden sulakkeet - palauta vikavirtakytkin - vaihda 100mA sulake ja tarkista miksi sulake paloi. Näytöllä on virtaa mutta kattila ei lämmitä yhtään tai anna tarpeeksi lämpöä. Kattilan lämpötila näyttää toivottua lämpötilaa mutta lämpö ei siirry lämmitysjärjestelmään - väärin asennettu termostaatti - kaikkia tehotiloja ei ole aktivoitu -kiertovesipumppu ei toimi -ilmaa järjestelmässä Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. -tarkista huonetermostaattiin asetettu lämpötila -tarkista tehotilojen asetukset Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. l - ilmaa järjestelmä - tarkista kiertovesipumppu Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. Kattila pitää melua - järjestelmää ei ole ilmattu -ilmaa järjestelmä Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. Järjestelmän paine vaihtelee T Jordfelsbrytaren slår ifrån - vaurio paisunta-astiassa - paisunta-astian paine liian matala tai korkea - vaurio ämmitysyksikössä - johdoissa havaittu kosteutta -Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. - tarkista mahdollinen vuoto Ota yhteyttä huoltohenkilöön jos yllä olevat toimenpiteet eivät toimi. 10(11)

11 MITAT Ohjauspaneeli Sähkökytkentä Liitin meno 3/4" uk Liitin paluu 3/4" uk * Sähkökattilan takana olevan konsolin leveys on 190 mm. Konsoli joka kiinnitetään seinään on 260 mm leveä. PUMPUN KÄYRÄT PUMPUN TEKNISET TIEDOT Maks virtaus Qmax [m3/h] 2,6 Maks. korkeus, Hmax [m] 4 Vakiopaine [bar] 10 Teho [W] 5-25 Sähkövirta [A] 0,05-0,2 Jännite [V] yksivaihe 230 Eristeluokitus F Suojaluoktius IP44 PUMPUN YLEISET TIEDOT Veden lämpötila [ C] 5-95 Ympäristön lämpötila [ C] 0-40 Järjestelmän suositeltava paine 50/80/110 C:ssa [bar] 0,05/0,4/1,1 Oikeudet muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta pidätetään. Uusimmat versiot asennusohjeistamme löytyvät kotisivuiltamme Painovirhevarauksella. 11(11)

12 puh: sähköposti webbplats:

Aurinkolämpöasema. Thermotech aurinkolämpöasema EDUT TIEDOT

Aurinkolämpöasema. Thermotech aurinkolämpöasema EDUT TIEDOT Thermotech aurinkolämpöasema EDUT Tyylipuhdas design Toimitetaan koottuna Kevyt Sisäänrakennettu ilmaus elppo asentaa Säätökeskus jossa mm. - Pumpun kierroslukuohjaus - 1 esiasetettua järjestelmää TEDOT

Lisätiedot

Lämmönvaihdinpaketti TMix E

Lämmönvaihdinpaketti TMix E Lämmönvaihdinpaketti TMix E EDUT Toimitetaan koottuna Voidaan kytkeä suoraan lattialämmitystai teollisuusjakotukkiin Mahdollistaa pakkasnesteen käytön sulanapidossa ja lattialämmityksessä talousrakennuksissa

Lisätiedot

Sähkökattila 6 ja 9 kw

Sähkökattila 6 ja 9 kw Sähkökattila 6 ja 9 kw EDUT Toimitetaan koottuna Ulkolämpötilan kompenvoiva menovedenlämpötila Kaksi tehotilaa Pienikokoinen TIEDOT TUOTENUMERO VASTUSTEHO KAPASITEETTI 50W/M 2 :SSA SULAKE VIRRANKULUTUS

Lisätiedot

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Säätöventtiilit. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Säätöventtiilit EDUT Soveltuu lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesijärjestelmiin Säätö Mittaus Esiasetus Sulku Tyhjennys TIEDOT TUOTENUMERO/KOKO KVS 69123 DN15 LF 1/2 sk 0,48 69124 DN15 MF 1/2 sk 0,97 69125

Lisätiedot

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0

Asennusohjeet. Gapsal OKS & Compact. Versio 5.0 Asennusohjeet Gapsal OKS & Compact Versio 5.0 Movek Grupp pidättää oikeuden tehdä muutoksia laitteen osiin ja teknisiin tietoihin ilman ennakkoilmoitusta. 2012 Movek Grupp. Alkuperäiset ohjeet on julkaistu

Lisätiedot

Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit

Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit Järjestelmäkuvaus Syöttöputket & Ryhmäjakotukit Edut Järjestelmä voidaan toteuttaa pienemmällä syöttöputkihalkaisijalla. Järjestelmän kokonaispainehäviö laskee. Virtauksen säädöt eri jakotukkien välillä

Lisätiedot

LK Sähkökattila - 4,5

LK Sähkökattila - 4,5 LK Sähkökattila -,5 Rakenne LK Sähkökattila,5 kw on seinään kiinnitettävä sähkökattila, joka on tarkoitettu ensisijaisesti matalalämpöisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten esim. lattialämmityksiin. LK Sähkökattila,5

Lisätiedot

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle

Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Vitocal 200 pikaohje asennusliikkeelle Perustietoa Lämpöpumput vaativat minimivirtauksen ja lämpötilaeron toimiakseen, huomioi tämä suunnittelussa ja asennuksessa. Minimivirtaukset lämmityspiirissä:

Lisätiedot

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0

SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN EPO2. Versio 1.0 SÄHKÖKÄYTTÖINEN VEDENLÄMMITIN FI EPO2 Versio 1.0 Käytettyä tuotetta ei saa hävittää talousjätteen mukana. Laite on toimitettava keräyspisteeseen sähkö- ja elektroniikkalaitteiden kierrätykseen. Asianmukainen

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas

Ecodan NG C-Generation. Käynnistysopas Ecodan NG C-Generation Käynnistysopas Käytettäväksi asennusoppaan rinnalla Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM!

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Living full of energy /7 Roth Touchline ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas.

Ecodan NG C-Generation. Käynnistys opas. Ecodan NG C-Generation Käynnistys opas. Varmista että sähkökytkennät ovat oikein ja että Dip-kytkimet ovat oikeissa asennoissa ennen kuin sähköt kytketään päälle. HUOM! Muista myös asentaa SD-muistikortti

Lisätiedot

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje

Lataussäädin 12/24V 10A. Käyttöohje Lataussäädin 12/24V 10A Käyttöohje 1 Yleistä Lataussäätimessä on näyttö ja sen latausmenetelmä on 3-vaiheinen PWM lataus. Siinä on myös kaksi USB liitintä pienten laitteiden lataamiseen. 2 Kytkentäkaavio

Lisätiedot

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS

POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS POISTOILMALÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS Tämä opas ei ole täydellinen asennusopas. Tarkempaa tietoa löytyy NIBE lämpöpumppujen ja niiden lisävarusteiden asennusohjeista. NIBE PILP OPAS 1437-1 1 NIBE F370

Lisätiedot

LK Minisekoitusryhmä M60

LK Minisekoitusryhmä M60 LK Minisekoitusryhmä M60 9 0 6 4 4 5 7 8 Rakenne LK Minisekoitusryhmä M60 on tehty pienten lattialämmitysalojen (enintään 60 m² lämmöntarpeen/asennustavan mukaan) kytkemiseen olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT)

ASENNUSOHJE. Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) ASENNUSOHJE Termostaatti A2000 (L, H ja RVT) KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus A2000 on varmatoiminen ja asennusystävällinen termostaatti, esimerkiksi lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää

Lisätiedot

Asennus, käyttö ja huolto

Asennus, käyttö ja huolto Asennus, käyttö ja huolto Sähkökattila EP 26 NIBE 1 1102-2 Toiminta.. 2 Tekniset tiedot 3 Tekniset tiedot..... 3 Yleistä asennuksesta... 4 Ympäristön lämpötila Vedenlaatu Kattilan asennus Kaapeloinnin

Lisätiedot

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje

PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 Elektroninen termostaatti asennusohje PST FS-2020 elektroninen termostaatti asennusohje LED-ilmaisin On/Off kytkin Asetusarvoalue (5 C - 40 C) Kuvaus: Uppoasennettava termostaatti lämmityksen

Lisätiedot

Kaukolämpö on lähilämpöä

Kaukolämpö on lähilämpöä Uusiin ja vanhoihin omakotitaloihin Kauko 20/60 kaukolämmön alajakokeskus Kaukolämpö on lähilämpöä Kaukolämpö on lämmitystä helpoimmillaan Lämmitysjärjestelmän toiminta on täysin automaattista ja huoltovapaata.

Lisätiedot

Uponor Push 23B-W. Lattialämmityksen pumppuryhmä

Uponor Push 23B-W. Lattialämmityksen pumppuryhmä Lattialämmityksen pumppuryhmä Lattialämmityksen pumppuryhmä on pumppuryhmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi Uponor-lattialämmitysjärjestelmän kanssa. Pumppuryhmä säätää lattialämmityksessä kiertävän

Lisätiedot

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250

IDH 125-250-E1. Asennusohje IDH 125-250-E1 / PUHZ Ulkoyksiköt IDH 125-250 -E1 Asennusohje -E1 / PUHZ Ulkoyksiköt Tämä asennusohje on täydennys ulkoyksiköiden PUHZ ja lämpöpumppukonvektoreiden -yhdistelmille. Järjestelmän kuvaus Ulkoyksikkö: PUHZ-ZRP125 PUHZ-SHW112 PUHZ-RP200

Lisätiedot

Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT

Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT Lämmityspatterin TBLE/TCLE asennus GOLD/COMPACT 1. Yleistä Lämmityspatteria TBLE/TCLE käytetään tuloilman jälkilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBLE/TCLE on saatavana useita tehoversioita. Sähkölaitteisto

Lisätiedot

FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen

FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen FHM-Cx Sekoitusryhmät lattialämmitykseen Käyttötarkoitus FHM-C5/C6-sekoitusryhmä (UPS-pumppu) Danfossin pienikokoista sekoitusryhmää käytetään virtaaman ja menoveden lämpötilan säätöön vesikiertoisissa

Lisätiedot

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1

14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 14. Sähkölämmitys Lattialämmitys, lämpömatto 120 W/m2 14.1 JO-EL lattialämmitysmatto, kytkentä 230 V termostaattiin JO-EL lattialämmitysmatto on tehokas lämmitysjärjestelmä vieden vain vähän tilaa. Matto

Lisätiedot

Sekoitusryhmä TMix L2

Sekoitusryhmä TMix L2 Sekoitusryhmä TMix L2 EDUT Ruostumaton ja tyylipuhdas Kevyt Helppo ja hyvännäköinen asennus Korkealaatuinen rakaa-aine TIEDOT TUOTENUMERO 51310 TMix L2 Manuaalinen 51312 TMix L2 Itsesäätyvällä termostaatilla

Lisätiedot

NIBE ILMAVESILÄMPÖPUMPPUOPAS OSA 1: SISÄYKSIKÖT VVM 310 VVM 320 VVM 500

NIBE ILMAVESILÄMPÖPUMPPUOPAS OSA 1: SISÄYKSIKÖT VVM 310 VVM 320 VVM 500 NIBE ILMAVESILÄMPÖPUMPPUOPAS OSA 1: SISÄYKSIKÖT VVM 310 VVM 320 VVM 500 Tämä opas ei ole täydellinen opas asennukseen ja käyttöön. Tarkempaa tietoa löytyy NIBE lämpöpumppujen ja niiden lisävarusteiden

Lisätiedot

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY

APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY APUWATTI KÄYTTÖOHJEKIRJA KAUKORA OY 25.2.2019 Kaukora Oy 2019 APUWATTI Käyttöohjekirja 2 Sisällysluettelo 1 Tärkeää... 4 Turvallisuustiedot... 4 2 TOIMINTAKUVAUS... 4 3 ASENNUS... 4 4 SÄHKÖASENNUS... 5

Lisätiedot

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0

TiiMi Talotekniikka. LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL. v. 1.0 TiiMi Talotekniikka LATTIALÄMMITYS- TERMOSTAATTI TiiMi 7250TL v. 1.0 TiiMi Lattialämmitys on monipuolinen vesikiertoisen lattialämmityksen säätöjärjestelmä jota voidaan soveltaa myös sähköiseen lattialämmitykseen.

Lisätiedot

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE

5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model. Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 5kW, 6kW, 8kW, 10kW, 14kW, 16kW model Ilma-vesilämpöpumppu WATERSTAGE 2 WATERSTAGE VESIPATTERI LÄMPIMÄN VEDEN TUOTTO KÄYTTÖVESI LATTIALÄMMITYS KÄYTTÖVESI- VARAAJA ULKOYKSIKKÖ FUJITSU GENERAL ilma-vesilämpöpumppu

Lisätiedot

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1

Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 Asennusohje AXC 40 IHB FI 1006-1 AXC 40 IHB FI 1 SISÄLTÖ 1 Yleistä Sisältö Komponenttien sijainti 2 Sähkökytkennät yleisesti Syötön kytkentä Tiedonsiirron kytkentä 3 Shunttiventtiilillä ohjattu lisälämpö

Lisätiedot

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Revisio Historia: Versio 1.0 Uusi dokumentti Versio 1.1 - Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Menu valinnat... 2 2.1 Limit Menu ( L )...

Lisätiedot

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR

Kauko-ohjaimen käyttöohje. Part No.: R08019034086. OM-GS02-1009(0)-Acson FAN SWING MODE TURBO TIMER OFF CANCEL. Acson A5WM15JR Acson A5WM25JR Kauko-ohjaimen käyttöohje Part No.: R08019034086 OM-GS0-1009(0)-Acson Acson A5WM15JR Acson A5WM5JR 1 6 7 9 3 4 5 13 1 11 8 10 Kiinnitys seinään Paristojen asennus (AAA.R03) Paristot 1) Tyyppi AAA R03 )

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Jakotukkikaappi. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Jakotukkikaappi. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Jakotukkikaappi Tuotenro.: 62705 62707 62717 62709 62719 EDUT Vedenkestävä ja helppo asennus Moduuli rakenne Hyvännäiköinen asennus Sopii meidän jakotukeille ja Kombitukeille TIEDOT TUOTENUMERO Lattialämmitysjakotukille

Lisätiedot

Langaton lämpötilan säätö

Langaton lämpötilan säätö Langaton lämpötilan säätö TIEDOT LANGATON TERMOSTAATTI XCR A 67340 (valkoinen) LÄMPÖTILA-ALUE: Ilma 5-30 C LANGATON TERMOSTAATTI ICR 67240 (valkoinen) LÄMPÖTILA-ALUE: Ilma 5-30 C LANGATON TERMOSTAATTI

Lisätiedot

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C

Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C Asennus, sähkölämmityspatteri TBCE/TBRE/TCLE-02 GOLD/COMPACT/SILVER C 1. Yleistä TBCE/TBRE lämmityspatteria käytetään tuloilman lämmittämiseen tai ulkoilman esilämmittämiseen. Lämmityspatterista TBCE/TBRE/TCLE

Lisätiedot

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään

Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukon asettelu Kotihälytin järjestelmään Lukkojen EH-LP-808A, 908, 905 asettelu osaksi Kotihälytin järjestelmää Ennen asettelujen aloittamista: 1. Sormenjälkilukon (EH-LP-808A) tai koodilukon (EH-LP-908

Lisätiedot

Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 51221

Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 51221 Sekoitusryhmä TMix M Tuotenro: 5 EDUT Ruostumaton ja tyylipuhdas Kevyt Helppo ja hyvännäköinen asennus Korkelaatuinen raaka-aine TIEDOT TUOTENUMERO 5 TMix M Manuaalinen LEVEYS SYVYYS KORKEUS 300 mm 380

Lisätiedot

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen)

Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Modulaatio-ohjauksen toimimoottori AME 438 SU jousipalautustoiminto (jousinosteinen) Kuvaus Toimimoottori mukauttaa iskunsa: Automaattisesti venttiilin päätesijainteihin, mikä alentaa käyttöönottoaikaa

Lisätiedot

Käyttöohje. Painikkeet:

Käyttöohje. Painikkeet: Käyttöohje Painikkeet: 1. PLAY: Päällä/pois päältä Toisto/Pysäytys 2. M: Valinta/Vahvistus 3. ON/OFF: Virtapainike soittimen päällä 4 Vol+: Äänenvoimakkuuden lisäys 5 Vol-: Äänenvoimakkuuden vähennys :

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020

ASENNUSOHJE. Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti PST FS-2020 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus PST FS-2020 on elektroninen lattiatermostaatti luotettavaan lämmityksen ohjaukseen. Termostaattia voidaan käyttää

Lisätiedot

Rica Solar Aurinkosäädin TEM PS5511S KÄYTTÖOHJE

Rica Solar Aurinkosäädin TEM PS5511S KÄYTTÖOHJE Rica Solar Aurinkosäädin TEM PS5511S KÄYTTÖOHJE Rica Riihimäen Metallikaluste Oy 10 Tel. 358 (0)19 764 2 PL 49 (Käpälämäenkatu 10) Fax 358 (0)19 722 662 11101 RIIHIMÄKI E-mail: info@rica.fi FINLAND www.rica.fi

Lisätiedot

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin

LADDOMAT MR 50. Asennusohje. Toimitussisältö. Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Elektroninen varausäädin LADDOMAT MR 50 Asennusohje Toimitussisältö Laddomat 5000 -venttiilipaketti: Patentoitu kaksitoiminen takaiskuventtiili, osanro 469 854 2 pumppua, Laddomat LM6A-130. 2 sulkuventtiiliä, vivulla varustettu

Lisätiedot

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V

Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin, sähkö 3x400 V ja 3x440 V Ilmanlämmitin EQEK, sähkö Minimi-ilmavirrat Koko Min. ilmavirta, m 3 /s 005 0,28 008 0,55 009 0,55 011 0,75 014 0,80 018 1,10 020 1,20 023 1,65 027 1,60 032 2,00

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema

KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema KÄYTTÖOHJE TRC-1490 Langaton sääasema PIKAKÄYTTÖOPAS 1. Liu uta laitteen takana sijaitseva paristopesän kansi auki. 2. Asenna 2 AAA-paristoa paristopesään oikeaa napaisuutta noudattaen. 3. Sulje paristopesän

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä

Uponor Push 23A Pumppu- ja sekoitusryhmä L at t i a l ä m m i t y s U P O N O R P U S H 2 3 A Pumppu- ja sekoitusryhmä 04 2010 5042 Lattialämmityksen pumppu- ja sekoitusryhmä on pumppu- ja sekoitusryhmä, joka on tarkoitettu käytettäväksi Uponor-lattialämmitysjärjestelmän

Lisätiedot

THERMOMATIC EC HOME. Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje. 6. Käynnistä radiotietoliikenne painamalla OK 2 kertaa.

THERMOMATIC EC HOME. Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje. 6. Käynnistä radiotietoliikenne painamalla OK 2 kertaa. THERMOMATIC EC HOME Langaton huonetunnistin asennus- ja käyttöohje HUOMIO! Tässä käyttöohjeessa kuvataan lähinnä langattoman Thermomatic EC Home -huonetunnistimen asentaminen ja käyttäminen. Muut asetukset

Lisätiedot

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT

Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT FI.TBVA.70 Asennus Venttiilisarja TBVA GOLD/SILVER C/COMPACT. Yleistä TBVA-sarjan venttiilit ovat ulkokierteellä varustettuja -tieistukkaventtiilejä, joiden paineluokka on PN. Venttiili on helppo muuttaa

Lisätiedot

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas

Roth Touchline viilennysjärjestelmän asennusopas Roth Touchle viilennysjärjestelmän asennusopas German quality sce 947 /7 Roth Touchle ohjausjärjestelmällä on mahdollista asettaa usealle eri tavoille, toimiakseen viilennysjärjestelmän kanssa. Järjestelmällä

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

Uponor Fluvia T Push-12 PUMPPURYHMÄ LATTIALÄMMITYKSEEN

Uponor Fluvia T Push-12 PUMPPURYHMÄ LATTIALÄMMITYKSEEN Uponor Fluvia T Push- PUMPPURYHMÄ LATTIALÄMMITYKSEEN Uponor Fluvia T Push Lämmitysveden säätö helposti ja turvallisesti Lattialämmitystä yksittäisiin huoneisiin Uponorin valikoimaan kuuluu joukko erilaisia

Lisätiedot

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje

12VF Vedenlämmitin. Asennus & Käyttöohje JS D24-12VF 12VF Vedenlämmitin SW Exergon Tuotenr. 13-0950 Asennus & Käyttöohje Pin:0063BT7591 VVB 12VF 090826 Käyttö- ja asennusohje Vedenlämmittimen käynnistys Vedenlämmitin käynnistyy automaattisesti

Lisätiedot

CROSSTRAINER (Model E 7000P)

CROSSTRAINER (Model E 7000P) CROSSTRAINER (Model E 7000P) Kuva 1 Poista pultit (C4) tiivisterenkaat (C5) ja mutterit (C6) takavakaajasta (C). Laita kaksi pulttia (C4) takavakaajan läpi, kiinnittääksesi kannattimen laitteeseen (A),

Lisätiedot

Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen

Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen Nereus lattiaviileä Asuntojen viilennykseen Viileäpaketin ominaisuudet: Käyttöjännite 230 V Automatiikalla toimivat sulkuventtiilit Automaattinen pumppujen ohjaus Viilennyksen ohjaus ulko- ja sisälämpötilan

Lisätiedot

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma

Wi-Heat app. Wifi-Ohjaus ilma/ilma Wi-Heat app Wifi-Ohjaus ilma/ilma IVT Värmepumpar reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing on to third parties.

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245

Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245 Asennusohje alashunttaukselle NIBE F1145/F1245 IHB FI 1006-1 ECS 40 IFB FI 1 Asennusohje ECS 40 Yleistä Tätä lisävarustetta käytetään, kun F1145/ F1245 on asennettu rakennukseen, jossa on enintään neljä

Lisätiedot

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015

ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 ASENNUSOHJE Lattialämmitystermostaatti A2015 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus Uppoasennettava termostaatti lattialämmityksen ohjaamiseen. Termostaatti pitää huolen, että huoneessa pysyy koko ajan

Lisätiedot

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE v.181030 PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1 WS2-TUULIMITTARI JA MITTAUSLAITTEISTO... 1 2 KYTKENNÄT... 2 3 MITTARIN OHJAAMINEN... 3 4 YLEISTÄ TUULIMITTARISTA...

Lisätiedot

ETO2 ohjausyksikkö sulanapidolle Tuotenro: 68001

ETO2 ohjausyksikkö sulanapidolle Tuotenro: 68001 ETO2 ohjausyksikkö sulanapidolle Tuotenro: 68001 Edut Helppo säätöpyörä kahdella toiminnolla Valaistu näyttö josta voi helposti lukea lämpötilan ja muut arvot. Ohjaa sekä pumppuja että sekoitusventtilejä

Lisätiedot

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen

Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Käyttöohje Digitaaliseen ulkoajastimeen Tuotenumero: 8030 EMT449ETR A. Toiminnot 1. Ohjelmoitavaa ajastinta voidaan käyttää virran katkaisimeksi automaattisesti, esimerkiksi sähkölaitteille kotona. Ajastin

Lisätiedot

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje

Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A. Käyttöohje Aurinkopaneelin lataussäädin 12/24V 30A Käyttöohje 1 Asennuskaavio Aurinkopaneeli Matalajännitekuormitus Akku Sulake Sulake Invertterin liittäminen Seuraa yllä olevaa kytkentäkaaviota. Sulakkeet asennetaan

Lisätiedot

Termostaatin ja anturien asennusohje ETO2-4550, ETOG-55, ETOR-55, ETF-744/99

Termostaatin ja anturien asennusohje ETO2-4550, ETOG-55, ETOR-55, ETF-744/99 Termostaatin ja anturien asennusohje ETO2-4550, ETOG-55, ETOR-55, ETF-744/99 Termostaattien ja anturien asennusohje NÄMÄ OHJEET KOSKEVAT SEURAAVIA MALLEJA: ETO2-4550-termostaatti ETOG-55-lämpötila- ja

Lisätiedot

Käyttöohje huoltohenkilölle. PowerUnit ja näyttöpaneeli UV-erotinyksikölle.

Käyttöohje huoltohenkilölle. PowerUnit ja näyttöpaneeli UV-erotinyksikölle. Käyttöohje huoltohenkilölle. PowerUnit ja näyttöpaneeli UV-erotinyksikölle. Tekninen tuki. Puh: Jyrki Hämäläinen 010 231 2035 Email: jyrki.hamalainen@jeven.fi Kotisivut: www.jeven.fi ALAVALIKOT. Tässä

Lisätiedot

ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V

ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V ILMANLÄMMITIN, SÄHKÖ 3X400 V JA 3X440 V ILMANLÄMMITIN EQEK, SÄHKÖ YLEISTÄ Sähkölämmittimen vastukset ovat putkimaisia lämpösauvoja. Ilmanlämmitin on saatavana joko sisäänrakennetulla tehonsäätövarustelulla

Lisätiedot

Roth Touchline. German quality since Käyttöopas -lyhyt ja helppo 1/8

Roth Touchline. German quality since Käyttöopas -lyhyt ja helppo 1/8 Roth Touchline Käyttöopas -lyhyt ja helppo German quality since 197 1/8 30 V TB 30V 30V Touchline, pikaopas Roth Touchline lattialämmitysjärjestelmä koostuu 1-3 kytkentälaatikosta ja useista huonetermostaateista.

Lisätiedot

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle

WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle WehoFloor RF LCD 868MHz & laajennusmoduuli 4 tai 6 kanavalle KÄYTTÖOHJE WehoFloor RF LCD langaton kytkentäyksikkö (6 kanavalle) & laajennusmoduuli (4 tai 6 kanavalle) 868 MHz 2-6 1. KÄYTTÖOHJE WFHC langaton

Lisätiedot

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet

Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18. Asennus ja käyttöohjeet Läpivirtauslämmittimet 1200-3,5/ 11/ 18 Asennus ja käyttöohjeet SISÄLLYSLUETTELO Kuljetus 2 Sijoitus 2 Tekniset mitat 3 Putkiasennukset 4 Sähköasennukset 6 Päivittäinen käyttö/ Vian paikallistaminen 8

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

Teollisuusinfralämmitin IR

Teollisuusinfralämmitin IR Sähkölämmitys 3000 6000 W Teollisuusinfralämmitin IR INFRALÄMMITIN YLI 4,5 METRIÄ KORKEISIIN TILOIHIN 3 mallia Teollisuusinfralämmitintä IR käytetään kohde- tai kokonaislämmitykseen, tiloissa joiden korkeus

Lisätiedot

Lattialämmitysjakotukki 1

Lattialämmitysjakotukki 1 INSTALLATIONSANVISNING GOLVVÄRMEFÖRDELARE ROSTFRI Asennusohjeet Lattialämmitysjakotukki 1 Ruostumaton teräs 1 Tietoa ruostumattomasta 1 jakotukista Ruostumaton 1 jakotukki Flooré on valmistettu ruostumattomasta

Lisätiedot

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132

Asennusohjeet. Devireg 130, 131 ja 132 FI Asennusohjeet Devireg 130, 131 ja 132 Sisältö: 1. Käyttökohteet ja toiminto 2. Asennusohjeet a. Lattia-anturin asennus, Devireg 130 ja 132 b. Asennuskohde, Devireg 130,131 j 132 c. Kytkentäkaaviot,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE TRC-1480 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla

KÄYTTÖOHJE TRC-1480 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla KÄYTTÖOHJE TRC-1480 Langaton Sisä- ja ulkolämpötilan mittari kellolla ja sääasemalla Huomio: Ulkolämpötila-anturin kantama on 30 m ilman esteitä. Tosiasiallinen kantama voi vaihdella signaalin kulun mukaan.

Lisätiedot

Flamco www.flamcogroup.com

Flamco www.flamcogroup.com ENA 5 Liite Flamco www.flamcogroup.com Sisältö Sivu 1 Ensikäyttö 3 1.1 ENA 5:n käyttöönotto 3 1.2 Käyttöönottoparametrit 3 2 Laite- ja parametrivalikossa olevat kohteet 4 2.1 Käyttötavat 4 2.1.1 Nopea

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTWA

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTWA ASENNUSOPAS 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 Englanninkielinen teksti on alkuperäinen ohje. Muut kielet ovat alkuperäisten ohjeiden

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW

ASENNUSOPAS. Huonetermostaatti EKRTW ASENNUSOPAS 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 Sisällys Lue tämä käyttöopas huolellisesti, ennen kuin käynnistät yksikön. Älä heitä sitä pois. Pidä se tallessa vastaisuuden varalle. Laitteiden tai

Lisätiedot

Roth Termostaatti 230V näytöllä

Roth Termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä Käyttöohje - lyhyt ja helppo Living full of energy /9 Roth termostaatti 230V näytöllä Roth Termostaatti 230V näytöllä on itsenäinen 230V AC 50Hz termostaatti/ohjausyksikkö,

Lisätiedot

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje

Nokeval. FD100-sarja. Käyttöohje Nokeval FD100-sarja Käyttöohje Sisällysluettelo Dokumentin tiedot... 2 FD100A4 and FD100A6 kenttänäytöt... 3 Käyttöjännitteen kytkeminen... 4 Asettelu... 5 Tekniset tiedot... 7 Dokumentin tiedot Soveltuvuus

Lisätiedot

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä

Lataussäädin 25A MPPT näytöllä Lataussäädin 25A MPPT näytöllä 12V 25A/300W 12V / 24V 25A/600W Käyttöohje 1 Yleistä Ohjeen kaksi MPPT lataussäädintä joissa on näyttö, on suunniteltu optimaalisen aurinkosähkön tuottamiseksi erilaisissa

Lisätiedot

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA

HELLO. EZ3600 Aloitusopas. TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma. D3699-FI Rev E Tammikuu 14. Ft. Atkinson, Wisconsin USA EZ600 Aloitusopas TMR Tracker -ruokinnanhallintaohjelma HELLO Ft. Atkinson, Wisconsin USA Panningen, Hollanti www.digi-star.com Tammikuu Tekijänoikeus Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen tai

Lisätiedot

Riistakameran käyttöohje

Riistakameran käyttöohje Riistakameran käyttöohje Sisällysluettelo I. Pikakäyttöönotto... 2 1. Etupaneeli... 2 2. Alaosa ja virtakytkin... 3 Automaattinen infrapunakuvaustila... 3 Testitila... 3 Liitännät... 3 3. Patterin asettaminen...

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET. Ohjauskeskus 13720 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJEET Ohjauskeskus 13720 Digitaalisella ohjauspaneelilla, digitaalisella viikkokellolla, ajastetulla ohituskytkimellä ja kaukoohjaus mahdollisuudella varustettu ohjauskeskus max. 22

Lisätiedot

ComfortZone CE50/CE65

ComfortZone CE50/CE65 ComfortZone CE50/CE65 KÄYTTÖ-OHJE www.scanoffice.fi ComfortZone L Ä M P I M Ä N K O D I N T O I M I V A S Y D Ä N Sisällys - käyttö Ohjauspaneeli ja sen käyttö...3 Käyttöasetukset... 4 Yleistä... 4 Sisälämpötila...

Lisätiedot

Savukone RTA 80/90 Käyttöohje

Savukone RTA 80/90 Käyttöohje Savukone RTA 80/90 Käyttöohje Savukone on kompakti, kestävä ja kevyt, alumiinista valmistettu laite. Savukone tuottaa savunesteestä savua, joka puhalletaan ulos tietyin aikavälein. Paine aikaansaadaan

Lisätiedot

PIKAOHJE UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS

PIKAOHJE UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS SCC-KIERTOPUMPUN PAINE-EROSÄÄTÖ LÄMMÖNJAKOKESKUKSESSA. UUDIS- TAI PERUSPARANNUSKOHDE, JOHON SISÄLTYY TASAPAINOTUS -Hz valo palaa näytöllä näkyy taajuus. -A valo palaa näytöllä näkyy moottorivirta-arvo

Lisätiedot

ILMAVESILÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS

ILMAVESILÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS ILMAVESILÄMPÖPUMPPUJEN ASENTAJAN OPAS NIBE Split Box 2 NIBE Polar 4 NIBE Vento 6 Yhteiset kytkennät NIBE Split Box, 8 Vento ja Polar Käyttöönotto - Split Box, Vento ja Polar 10 NIBE Split 14 Käyttöönotto

Lisätiedot

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje

TIMCO X w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje TIMCO X10 1000w Moottorin esilämmittimen asennus- ja käyttöohje LUE TÄMÄ OHJE HUOLELLISESTI ENNEN KÄYTTÖÄ JA NOUDATA OHJEITA TARKASTI! TIMCO moottorinlämmitin on suunniteltu moottoriajoneuvojen moottorin

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295

Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä. LCD-Näyttö BC-81295 Ohjelmoitava magneettivastuksellinen kuntopyörä LCD-Näyttö BC-81295 Yhteenveto Tämä on tarkoitettu ainoastaan ohjelmoitavaan magneettivastukselliseen kuntopyörään. Järjestelmään kuuluu kolme (3) osaa:

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ c-1 ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE PAINESÄÄDIN STYZ-01-10-c-1 1234 Trafo 1.8VA Relay NC/ S1 S2 S3 S4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Constant Pressure Controller L1 MO-500 N FLÄKT 23~ 0-500 Pa 50/60Hz SUPPLY 1 x

Lisätiedot

OHJAUSPANEELI UTI-INV-MODUULIN SEURANTAAN JA KÄYTTÖÖN UTI-IQCP

OHJAUSPANEELI UTI-INV-MODUULIN SEURANTAAN JA KÄYTTÖÖN UTI-IQCP KÄYTTÖOHJE OHJAUSPANEELI UTI-INV-MODUULIN SEURANTAAN JA KÄYTTÖÖN UTI-IQCP SÄILYTÄ TÄMÄ KÄYTTÖOHJE MAHDOLLISTA TULEVAA TARVETTA VARTEN 1. Päänäyttö Päänäyttö on jaettu viiteen seurantaikkunaan sekä painikkeeseen,

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030

ASENNUSOHJE. Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 ASENNUSOHJE Vikavirtasuojattu termostaatti RCD-2030 KÄYTTÖKOHTEET Lattialämmityksen ohjaus RCD-2030 vikavirtasuojattu lattiatermostaatti on tyylikäs ja saneerauskohteissa myös erittäin kustannustehokas

Lisätiedot

LK Lämmönvaihdinpaketti 10 - n

LK Lämmönvaihdinpaketti 10 - n LK Lämmönvaihdinpaketti 10 - n 6 9 14 2 5 15 12 11 13 7 10 3 4 14 1 Rakenne LK Lämmönvaihdinpaketti on ensisijaisesti tarkoitettu glykolisekoitteisiin lattialämmitysjärjestelmiin, joita ei voi yhdistää

Lisätiedot

ENA 50-60 Liite. Asennus- ja käyttöohjeet. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Liite. Asennus- ja käyttöohjeet. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Liite käyttöohjeet Flamco www.flamcogroup.com Sisältö Sivu 1. Ensikäyttö 3 1.1. ENA 50/60:n käyttöönotto 3 1.2. Käyttöönottoparametrit 3 2. Laite- ja parametrivalikossa olevat kohteet 4 2.1.

Lisätiedot

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti.

Asennusopas. DEVIreg 610. Elektroninen termostaatti. Asennusopas DEVIreg 610 Elektroninen termostaatti www.devi.com Sisällysluettelo 1 Johdanto................. 3 1.1 Tekniset tiedot.......... 4 1.2 Turvaohjeet............ 5 2 Asennusohjeet.............

Lisätiedot