Kaupunginvaltuusto NRO 3/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunginvaltuusto NRO 3/2009 Kokousaika 4.5.2009 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta"

Transkriptio

1 HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 3/2009 Kokousaika klo Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta 31 Luistelukeskuksen laina Talouden ennakoiva suunnitelma , 22 Talousarvioraportti I/ Haapa-asunnot Koy:n lainatakaus 7 35 Terveyskeskuksen hankesuunnitelma 8 36 Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän purkaminen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 2 :n muuttaminen Kaavoituskatsaus Kaavoitusohjelma 20 Mahdolliset kiireelliset asiat Valtuutettujen kyselyt ja aloitteet Valitusosoitus Pöytäkirjan Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty valitusosoitus, nähtävänäpito pidetään yleisesti nähtävänä Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merk. ANTTI RANTAKANGAS Antti Rantakangas Hallintojohtaja Patrik Lindholm Julkipanotodistus Tämä kokouskutsu on julkipantu kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulunhoitaja Helena Juntto

2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokouskutsu asialuetteloineen on asetettu nähtäväksi kaupungin ilmoitustaululle 27. päivänä huhtikuuta 2009 ja lähetetty samana päivänä kaupunginvaltuuston ja hallituksen jäsenille. Lisäksi kokouksesta on ilmoitettu Haapavesi lehdessä. Näin ollen kokouksesta on ilmoitettu kuntalain 54 :ssä säädetyllä ja valtuuston päättämällä tavalla. Kaupunginvaltuusto on päätösvaltainen, kun vähintään kaksi kolmannesta valtuutetuista on saapuvilla (kuntalain 58 :n 1 mom.). Toimitetaan nimenhuuto ja todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Kaupunginvaltuuston työjärjestyksen mukaan (34 ) valtuuston pöytäkirjan tarkastaa kaksi kullakin kerralla tähän tehtävään valittua valtuutettua, jollei valtuusto jonkin asian kohdalla ole toisin päättänyt. Pöytäkirja tarkastetaan 11. päivänä toukokuuta 2009 klo Aakkosjärjestyksen mukaisesti tarkastusvuorossa ovat Jari Koukka ja Markku Laitila.

3 31 LUISTELUKESKUKSEN LAINA Khall (Valm. talousjohtaja) Haapaveden Luistelukeskus Oy on anonut kaupungilta avustusta tai lainaa kunnostusohjelman läpiviemiseksi. Esityslistan liitteenä nro 27/2009 on toimitusjohtaja Esko Joentakasen kirje aiheesta. Esityslistan oheislukemistona on luistelukeskuksen kuntokartoitus ja siihen liittyvä rakenneselvitys sekä viimeinen tilinpäätös. Luistelukeskuksen kanssa on käyty neuvottelu asiasta ja luistelukeskus on hyväksynyt että summa voidaan myöntää lainana. Laina-aika olisi seitsemän vuotta ja lainan korko kiinteä 3 % koko laina ajan. Lainalle haetaan vastavakuus luistelukeskuksen kiinteistöön. Lainaan ei ole valmistauduttu talousarviossa, mutta se voidaan kattaa elinkeinopoliittisten investointien määrärahasta. Koska toiminnan luonne ei ole puhdasta yritystoimintaa, on hyvän hallintotavan mukaista saattaa asia valtuuston käsittelyyn. Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Haapaveden Luistelukeskus Oy:lle lainan , laina-aika 7 vuotta ja korko kiinteä 3 %. Lainalle haetaan vastavakuus. Samalla valtuusto myöntää lisämäärärahan , joka katetaan elinkeinopoliittisten investointien määrärahasta ja ei näin ollen aiheuta muita muutoksia talousarvion muihin osiin tai laskelmiin. Todettiin, että kokous ei ole asiassa päätösvaltainen. Asia vedettiin pois listalta. Merk. Antti-Jussi Vahteala oli läsnä pykälän käsittelyn ajan klo Khall Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Haapaveden Luistelukeskus Oy:lle lainan , laina-aika 7 vuotta ja korko kiinteä 3 %. Lainalle haetaan vastavakuus. Samalla valtuusto myöntää lisämäärärahan , joka katetaan elinkeinopoliittisten investointien määrärahasta ja ei näin ollen aiheuta muita muutoksia talousarvion muihin osiin tai laskelmiin. Hyväksyttiin. Vastavakuuden tarkempi erittely tuodaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Merk. Viljo Saukko, Seija Ristimaa, Erkki Rytky ja Esko Vinkki poistuivat kokouksesta esteellisinä pykälän käsittelyn ajaksi klo Varajäsenistä Helena Pitkälä saapui kokoukseen pykälän käsittelyn ajaksi. Antti-

4 Jussi Vahteala oli läsnä pykälän käsittelyn ajan. Kokouksessa pidettiin tauko klo Kvalt Lainan vastavakuudeksi tulee kiinnitys vuokraoikeuteen ja vuokra-alueella oleviin rakennuksiin. Kiinnityksen edellä on euroa muita kiinnityksiä, joiden osalta kaupungille tulee sitoumus, että luotonantaja ei myönnä niitä vastaan uusia luottoja. Luistelukeskuksella on aikaisempaa lainaa kaupungilta Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto myöntää Haapaveden Luistelukeskus Oy:lle lainan , laina-aika 7 vuotta ja korko kiinteä 3 %. Lainalle haetaan vastavakuus. Samalla valtuusto myöntää lisämäärärahan , joka katetaan elinkeinopoliittisten investointien määrärahasta ja ei näin ollen aiheuta muita muutoksia talousarvion muihin osiin tai laskelmiin.

5 32 TALOUDEN ENNAKOIVA SUUNNITELMA Khall (Valm. hallintojohtaja) Taloustilanteen muututtua ennakoitua huomattavasti heikommaksi, kaupungin on arvioitava vuoden 2009 talousarviota ja taloussuunnitelmaa uudelleen ja sopeutettava menot laskeviin tuloihin. Talouden ennakoimista on suunnitellut kaupungin strategiaryhmä, joka on laatinut liitteen nro 33/2009 mukaisen talouden ennakoivan suunnitelman. Suunnitelma on käsitelty yhteistyötoimikunnassa Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy talouden ennakoivan suunnitelman liitteen nro 33/2009 mukaisesti. Kaupunginhallitus päättää laittaa talouden ennakoivan suunnitelman heti täytäntöön. Terveyskeskuksen peruskorjauksen osalta kaupunginhallitus käsittelee asian erikseen. Viljo Saukko esitti Seija Ristimaan kannattamana, että suunnitelmassa ei mainita lomautusvaroituksen antamisesta. Puheenjohtaja esitti, että suoritetaan nimenhuutoäänestys, jossa ne, jotka kannattavat kaupunginjohtajan esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Saukon esitystä äänestävät EI. Äänestysmenettely hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä kaupunginjohtajan ehdotus sai 8 ääntä (Erkki Rytky, Heikki Halla-aho, Marjaana Laitila-Säily, Päivi Määttä, Martti Repo, Ritva Vatjus, Esko Vinkki, Heino Vuorenmaa) ja Saukon esitys 2 ääntä (Viljo Saukko, Seija Ristimaa). Puheenjohtaja totesi kaupunginhallituksen äänin 8-2 päättäneen hyväksyä kaupunginjohtajan ehdotuksen. Kvalt Talouden ennakoiva suunnitelma on liitteenä nro 20/2009. Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto hyväksyy talouden ennakoivan suunnitelman liitteen nro 20/2009 mukaisesti. Kaupunginhallitus päättää laittaa talouden ennakoivan suunnitelman heti täytäntöön. Terveyskeskuksen peruskorjauksen osalta kaupunginhallitus käsittelee asian erikseen.

6 33 TALOUSARVIORAPORTTI I/2009 Khall (Valm. talousjohtaja) Esityslistan liitteenä nro 38/2009 on talousarvion ensimmäinen toteumaraportti vuodelta Esityslistan liitteenä nro 39/2009 on myös tarkennettu tuloslaskelma lisättäväksi talousarvioon. Kaupunginjohtajan päätösehdotus: 1. Kaupunginhallitus katsoo talousarvion toteumaraportin I/2009 tietoonsa saatetuksi ja saattaa sen valtuustolle tiedoksi. Liite nro 38/ Kaupunginhallitus esittää valtuustolle että se lisää tarkennetun tuloslaskelman talousarvioon vuodelle Liite nro 39/2009. Hyväksyttiin. Merk. Antti-Jussi Vahteala oli läsnä pykälän käsittelyn ajan. Kvalt Liitteenä nro 21/2009 on talousarvion ensimmäinen toteumaraportti vuodelta 2009 ja liitteenä nro 22/2009 on tarkennettu tuloslaskelma lisättäväksi talousarvioon. Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto 1. merkitsee talousarvion toteumaraportin I/2009 tietoonsa saatetuksi. 2. lisää tarkennetun tuloslaskelman talousarvioon vuodelle Liite nro 22/2009.

7 34 HAAPA-ASUNNOT KOY:N LAINATAKAUS Khall Nordea pankki on päättänyt nostaa yksipuoleisesti Haapaveden kaupungin kokonaan omistaman kiinteistöyhtiön Haapa-asunnot Koy:n lainamarginaalia 0,75 %. Asiasta on käyty keskustelua Haapa-asuntojen toimitusjohtajan ja kaupungin talousjohtajan kanssa ja on päädytty esittämään, että Haapaasuntojen Nordean laina maksetaan pois ja laina kilpailutetaan uudelleen. Yhtiö tarvitsee :n lainaa varten kaupungin omavelkaisen takauksen. Kaupunginjohtajan ehdotus: Haapaveden kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se myöntää Haapaveden kaupungin omavelkaisen takauksen Haapa-asuntojen :n lainalle. Hyväksyttiin. Merk. Jouko Luukkonen, Erkki Rytky ja Viljo Saukko olivat poissa esteellisinä pykälän käsittelyn ajaksi klo Puheenjohtajana toimi Heikki Halla-aho. Kvalt Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto myöntää Haapaveden kaupungin omavelkaisen takauksen Haapa-asuntojen :n lainalle.

8 35 TERVEYSKESKUKSEN HANKESUUNNITELMA Khall Hankesuunnittelutyöryhmä on jatkanut hankkeen valmistelua PHK Konsultit Oy:n ja Arkkitehtuuritoimisto Ylipahkala Oy:n avustamana selvittäen kokonaisvaltaisesti sosiaali- ja terveystoimen tilojen sijoittamista. Hankesuunnitteluryhmän esitykset: 1. Terveyskeskus Terveyskeskukseen sijoitetaan kaikki nykyiset toiminnot ja lisäksi terapiakeskus ja työterveyshuolto sijoitetaan terveyskeskuksen koulusiipeen kehitetyin järjestelyin. Työterveyshuollon nykyisistä Teknotalon vuokratiloista luovutaan. Sosiaalitoimisto jää kaupungintalolle ja toimintakeskus jää toistaiseksi vuokralle K Oy Aravan tiloihin. Tavoitteena on nykyisen makuuttavan vuodeosaston sijaan kuntouttava vuodeosasto. Työryhmä esittää, että tavoitteeseen pyritään vaiheittain niin, että osa vuodeosaston potilashuoneista jää perinteiseen käyttöön, mutta näiden myöhempi muuttaminen kuntouttavaan hoitoon huomioidaan suunnittelussa. Paikkamäärä on nyt 35, välivaiheessa 31 ja kokonaan kuntouttavalla osastolla 25. Alustava kustannusarvio on , hintataso heinäkuu Kustannusarvioon sisältyy irtokalusteet ja väliaikaisjärjestelyjen kustannukset. Kustannusarvio perustuu syksyllä 2006 tehtyyn tavoitehinta-arvioon ja indeksikorotukseen. Rakennuskustannusindeksi on noussut syyskuusta 2006 noin 10 %. 2. Myyrilä Työryhmä esittää, että Myyrilän peruskorjaus toteutetaan omana hankkeenaan terveyskeskuksen peruskorjauksen jälkeen ja että Myyrilään sijoitetaan kotihoidon kolmen (3) tiimin toimitilat. Paakkilanhovin nykyiset kovin puutteelliset kotihoidon tilat jäävät muuhun käyttöön, esimerkiksi vanhusten päivätoimintaan. Myyrilän peruskorjauksen alustava kustannusarvio on , hintataso heinäkuu Korjausaste on alle 60 %, joten suojellun rakennuksen peruskorjaus on perusteltua. Hankesuunnitteluryhmä esittää em. perusratkaisut perusturvalautakunnan ja edelleen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi suunnittelun jatkamista varten. Terveyskeskuksen huono tekninen kunto kiirehtii hankkeen aloittamista.

9 Sisäilmaongelmat ovat pahentuneet niin, että eräitä tiloja on jouduttu sulkemaan. Rakennustöiden aloittaminen kesäkuun alussa tai syksyllä 2009 edellyttää, että hankesuunnitelma hyväksytään ja rakennussuunnitteluvaihe aloitetaan lokakuun alussa Suunnitelmia esitellään perusturvalautakunnalle ja kaupunginhallitukselle torstaina Tarkistettu hankesuunnitelma on tavoitteena esittää kaupunginhallituksen ja edelleen kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Hankesuunnitelma esitellään kaupunginvaltuustolle infossa klo alkaen. Hankesuunnitelmaan tulee sisältymään myös vaiheistus- ja rahoitusaikatauluesitys. Vasta hankesuunnitelman hyväksyminen sitoo hankkeen jatkovaiheita. Petula Esitellään perusturvalautakunnalle terveyskeskuksen korjaussuunnitelma. Perusturvajohtajan ehdotus: Perusturvalautakunta keskustelee asiasta. Päätösehdotus annetaan kokouksessa. Perusturvajohtaja antoi kokouksessa seuraavan ehdotuksen: Perusturvalautakunta toteaa kaupunginhallitukselle terveyskeskuksen remontin kiireellisyyden poliklinikan sisäilmaongelmien vuoksi. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että ellei taloudellisesti ole mahdollista rakentaa uutta vuodeosastoa, niin hyväksytään vaihtoehto C seuraavin muutoksin: m² laajennus poistetaan; 2. saattohuoneesta ja liinavaatevarastosta tehdään arkutushuone, vainajien säilytystila ja kappeli; 3. yksi wc-tila poistetaan ja tilalle saadaan yksi vuodepaikka; 4. yhdestä kahden hengen huoneesta tulee saattohoitohuone; Vuodeosaston paikkoja on tällöin 30. Myyrilän peruskorjaus ja Paakkilanhovin päiväkeskustilojen remontointi käsitellään omana kokonaisuutenaan myöhemmin. Helvi Järvenpää esitti Sirkka Luusuan kannattamana, että C malli hyväksytään ilman muutoksia.

10 Suoritetussa nimenhuutoäänestyksessä perusturvajohtajan ehdotus sai 10 ääntä (Tallgren Anja, Mäkinen Janne, Linna Kirsti, Mustapää Mauno, Niiranen Marko, Ojala Frans, Perälä Suvi, Repo Martti, Repo Seppo, Soukkamäki Raili) ja Järvenpään esitys kaksi (2) ääntä (Järvenpää Helvi ja Luusua Sirkka). Neljä jäsentä poissa. Perusturvalautakunta hyväksyi perustuvajohtajan ehdotuksen. Merk. Leena Piippo poistui kokouksesta klo Khall Terveyskeskuksen korjaussuunnitelmaa on esitelty kaupunginhallituksen jäsenille perusturvalautakunnan kokouksessa Liitteenä nro 79/2008 terveyskeskuksen peruskorjaukseen liittyvä täydentävä selonteko. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy terveyskeskuksen peruskorjaukseen liittyvät sosiaali- ja terveystilojen toimintojen kokonaisvaltaiset sijoitusperiaatteet ed. mainitulla tavalla siten, että laajennukset ovat yhteensä 244 m 2. Vuodeosaston paikkamäärä on ja tarkentuu hankesuunnitelmassa. Myyrilän peruskorjaus ja Paakkilanhovin päiväkeskustilojen remontointi käsitellään omana kokonaisuutenaan myöhemmin. Hyväksyttiin. Merk. Eija Komulainen oli läsnä asiantuntijana klo Arja Rantapelkonen oli läsnä asiantuntijana klo Khall Hankesuunnitelma on käyty läpi henkilöstön kanssa ja siinä yhteydessä siihen on tehty joitakin tarkennuksia. Mm. ruokasali on siirretty uuteen paikkaan, jolloin neuvolasiipeä (poliklinikan alapuolella) ei tarvitse jatkaa. Viimeisessä hanketyöryhmän kokouksessa suunnitelmaa supistettiin vielä 52 m 2 :llä (+ parveke) poliklinikan osalta. Samalla alakerran katostila (49 m 2 ) muutettiin varastotilaksi. Vuodeosaston paikkamäärä on nyt 29. Suunnitelman mukaan hankkeen kokonaiskustannusarvio on indeksitarkistuksineen (tammikuuhun v. 2010) ja väliaikaisratkaisuineen 4,75 miljoonaa euroa. Talousarviossa terveyskeskuksen peruskorjaukseen oli varattu alustavasti euron määräraha jo vuodelle 2008 toteamuksella, että investointisuunnitelmat hyväksytään vielä erikseen valtuustossa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteen nro 87/2008 mukaisen terveyskeskuksen hankesuunnitelman.

11 Hyväksyttiin. Merk. Petri Pelkonen, Eija Komulainen ja Ritva Hantula olivat läsnä asiantuntijoina pykälän esittelyn ajan klo Kvalt Kaupunginhallituksen ehdotus: Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy liitteen nro 32/2008 mukaisen terveyskeskuksen hankesuunnitelman. Hyväksyttiin. Merk. Kokouksessa pidettiin tauko klo Khall Kaupungin strategiatyöryhmä päätti kokouksessaan ottaa terveyskeskuksen peruskorjauksen uudelleen tarkasteluun ruokalalaajennuksen ja ns. koulusiiven osalta. PHK Konsultit Oy:n ja Arkkitehtuuritoimisto Ylipahkala Oy:n tekemän selonteon perusteella ruokalalaajennuksesta ja laboratoriosta luopuminen toisi :n säästöt remontointikustannuksissa. Sen sijaan ns. vanhan koulusiiven purkaminen ja sen kerrannaisvaikutuksen aiheuttaisivat :n lisäkustannukset. Tehdyn selonteon perusteella kaupungin strategiatyöryhmä linjasi kokouksessaan , että hanke lasketaan urakkakilpailuun alkuperäisin suunnitelmin ja ruokalalaajennuksesta pyydetään erillishinta. Tämä tarkoittaa sitä, että ns. koulusiipi remontoidaan alkuperäisin suunnitelmin, mutta ruokalalaajennuksen ja laboratorion osalta asiaa vielä pohditaan ja päätöksen tehdään ennen urakkasopimusten tekoa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää: 1. Terveyskeskuksen peruskorjaussuunnitelma saatetaan urakkalaskentaan kaupunginvaltuuston hyväksymillä suunnitelmilla kuitenkin siten, että ruokala/koulutustilasta pyydetään erillishinta. 2. Hankkeen toteuttamisen ajaksi nimetään hanketoimikunta, jonka tehtävänä on seurata hankkeen toteutumista ja kustannuksia sekä päättää mahdollisista lisätyöurakoista. Toimikuntaan nimetään kaupunginhallituksen puheenjohtaja, teknisen ltk:n puheenjohtaja, perusturvaltk:n puheenjohtaja, kaupunginjohtaja (pj), perusturvajohtaja ja tekninen johtaja.

12 3. Kaupunginhallituksen päätös saatetaan tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Hyväksyttiin muilta osin, paitsi hanketoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Toimikuntaan nimettiin lisäksi Viljo Saukko ja Ritva Vatjus sekä heidän varajäsenikseen järjestyksessä Martti Repo ja Anita Niemi. Kvalt Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto merkitsee kaupunginhallituksen päätöksen tietoonsa saatetuksi.

13 36 POHJOIS-POHJANMAAN ERITYISHUOLTOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN PURKAMINEN Khall (Valm. hallintojohtaja) Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymä on lähettänyt jäsenkuntiinsa seuraavan sisältöisen kirjeen: Lain kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta (169/2007) mukaan laajaa väestöpohjaa edellyttävien palveluiden turvaamiseksi maa jaetaan erikoissairaanhoitolain 7 :ssä lueteltuihin kuntayhtymiin. Kuntayhtymän tulee kunnan osoittamassa laajuudessa vastata palveluista, joista säädetään erikoissairaanhoitolaissa ja kehitysvammaisten erityshuollosta annetussa laissa. Tämä laki edellyttää muutoksia olemassa olevaan kuntayhtymärakenteeseen. Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin hallitus on valmistellut esityksen jäsenkunnille, jossa laki toteutetaan erityishuoltopiirin asiakkaiden palveluiden jatkuvuus turvaten. Esitys on valmisteltu Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin omistajastrategiatyöryhmässä (jäsenenä edustajat kaikista jäsenkunnista) käytyjen keskustelujen pohjalta ja esitys on tarkastettu Suomen Kuntaliiton lakimiehellä. Annamme asiasta mielellämme tarvittaessa lisätietoja. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhuoltopiirin kuntayhtymä on kuntiin lähetetyllä kirjeellä esittänyt perussopimuksensa muuttamista. Esitys Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän purkamisesta ja kehitysvammahuollon laaja-alaisten toimintojen siirtämisestä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tehtäväksi olisi hyvä käsitellä samalla aikataululla. Toivomme siksi valtuustoiltanne asian pikaista käsittelyä, mielellään mennessä. Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin hallitus esittää jäsenkunnilleen, että ne päättävät seuraavaa: - Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymä puretaan päivän lopusta lukien; - Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin toiminta siirtyy Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirille lukien: kehitysvammahuolto muodostaa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä oman tulosyksikön; - Kuntayhtymän jäsenkunnat päättävät jatkossakin sen, kuinka paljon ne kuntayhtymän kehitysvammahuollon palveluja käyttävät; - Purkamisesta liittyvästä loppuselvityksestä huolehtii Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän voimassa olevan perussopimuksen mukaisesti erityishuoltopiirin kuntayhtymän hallitus tässä päätettävien linjauksien mukaisesti; - Purkaminen edellyttää, että Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän persussopimuksen muutosesitys, jossa sairaanhoitopiirin varat, velat ja vastuut (mukaan lukien eläkevastuu) siirtyvät peruspääomaosuuksi-

14 en suhteessa Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille alkaen perustuen erityishuoltopiirin kuntayhtymän vahvistettuihin tilinpäätöstietoihin; - Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän henkilökunta siirtyy Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle päivän lopusta lukien. Muutos toteutetaan puitelain, yhteistoimintasopimuksen sekä kunnallisessa yleisessä virka- ja työehtosopimuksessa määritellyn yhteistoimintamenettelyn mukaisesti; - Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän muut sitoumukset (sopimukset) siirtyvät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymälle; - muutoksen taloudellisia vaikutuksia seurataan yhteistyössä jäsenkuntien kanssa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän purkaminen hyväksytään kuntayhtymän esittämällä tavalla. Hyväksyttiin. Kvalt Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto hyväksyy Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymän purkamisen kuntayhtymän esittämällä tavalla. _

15 37 POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUKSEN 2 :N MUUTTAMINEN Khall (Valm. hallintojohtaja) Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän nykyinen perussopimus on ollut voimassa vuoden 2002 alusta. Eduskunnan helmikuussa 2007 hyväksymän puitelain ja siihen liittyvien voimaan astuneiden asetusten johdosta sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimusta tulee tarkistaa vastaamaan muuttunutta tilannetta. Laissa kunta- ja palvelurakenneuudistuksesta (puitelaki) säädetään järjestelyistä, jotka tulevat edellyttämään aiempaa laajempaa kuntien välistä yhteistoimintaa. Uudistuksen toteuttamisen keinoina mainitaan lain 4 :ssä muun muassa palvelurakenteiden vahvistaminen kokoamalla kuntaa laajempaa väestöpohjaa edellyttäviä palveluja ja kuntien yhteistoiminnan lisääminen. Puitelain 6 :n mukaan laajaa väestöpohjaa edellyttävien palvelujen turvaamiseksi maa jaetaan erikoissairaanhoitolaissa lueteltuihin kuntayhtymiin. Kunnan tulee kuulua yhteen kuntayhtymään. Kuntayhtymän tulee kunnan osoittamassa laajuudessa vastata palveluista, joista säädetään erikoissairaanhoitolaissa ja kehitysvammaisten erityishuollosta annetussa laissa. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen vuonna 2008 nimeämän omistajastrategiatyöryhmän yhtenä tehtävänä on tehdä esitys, miten puitelain 6 :n tavoitteet toteutetaan Pohjois-Pohjanmaalla. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Pohjanmaan erityishuoltopiirin kuntayhtymät ovat osana omistajastrategiatyötä käynnistäneet neuvottelut tavoitteena siirtää erityishuoltopiirin toiminta sairaanhoitopiiriin vuoden 2010 alusta lukien. Omistajastrategiatoimikunta on katsonut, että menettely Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen muuttamiseksi voidaan käynnistää. Edelliseen perustuen Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perussopimuksen 2 esitetään jäsenkunnille muutettavaksi vastaamaan muuttunutta tilannetta. Voimassa olevan perussopimuksen mukaan kuntayhtymän perussopimusta voidaan muuttaa jäsenkuntien valtuustojen yhtäpitävillä päätöksillä. Jos kunnan on lain mukaan oltava kuntayhtymän jäsen jollakin toimialalla ja määrätyllä alueella, voidaan kuntayhtymän perussopimusta muuttaa, jos vähintään 2/3 jäsenkunnista sitä kannattaa ja niiden asukasluku on vähintään puolet kaikkien jäsenkuntien yhteenlasketusta asukasluvusta. Jäsenkuntaa ei kuitenkaan voida ilman suostumusta velvoittaa osallistumaan uusien vapaaehtoisten tehtävien hoitamiseen ja niistä aiheutuviin kustannuksiin.

16 Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallitus on lähettänyt alla olevan ehdotuksen perussopimuksen muuttamiseksi alkaen jäsenkuntien kunnanvaltuustojen hyväksyttäväksi. Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 2 : Voimassa oleva perussopimus: 2 Tehtävät ja organisaatio Kuntayhtymä järjestää alueellaan sairaanhoitopiirille ja yliopistolliselle sairaalalle laissa säädetyt tehtävät. Lisäksi kuntayhtymä voi tuottaa terveydenhuollon palveluja ja muita palveluja. Tehtävänsä toteuttamiseksi kuntayhtymä omistaa ja hallitsee sairaaloita ja muita toimintayksiköitä. Valtuuston vahvistamassa hallintosäännössä päätetään kuntayhtymän organisaatiosta sekä jakaantumisesta tulosyksiköihin ja muihin toimintayksiköihin. Ehdotus perussopimuksen muuttamiseksi: 2 Tehtävät ja organisaatio Kuntayhtymä järjestää alueellaan sairaanhoitopiirille ja yliopistolliselle sairaalalle laissa säädetyt tehtävät. Lisäksi kuntayhtymä voi järjestää ja tuottaa terveydenhuollon ja kehitysvammaisten erityishuollon palveluja ja muita palveluja. Tehtävänsä toteuttamiseksi kuntayhtymä omistaa ja hallitsee sairaaloita ja muita toimintayksiköitä. Valtuuston vahvistamassa hallintosäännössä päätetään kuntayhtymän organisaatiosta sekä jakaantumisesta tulosyksiköihin ja muihin toimintayksiköihin. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 2 :n muuttamisen yllä esitetyllä tavalla. Hyväksyttiin. Khall Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä ilmoitettiin , että sen aiemmin esittämä ja kaupunginhallituksen edellisessä kokouksessa hyväksymän perussopimuksen muutosehdotuksen sanamuoto on aiheuttanut kysymyksiä ja tulkintaongelmia. Sairaanhoitopiirin hallituksen hyväksymä perussopimuksen muutosesityksen tarkoitus oli mahdollistaa vain erityishuoltopiirin toiminnan siirto osaksi sairaanhoitopiiriä. Kuitenkin esitystä on tulkittu siten, että

17 se antaa mahdollisuuden laajentaa sairaanhoitopiirin järjestämisvastuuta nykyisestä myös muihin kuin erityishuollon palveluihin. Muutosesityksen sanamuodosta saadun palautteen seurauksena Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus päätti muuttaa esityksen muotoa. Tarkoituksena on tässä vaiheessa muuttaa voimassa olevaa perussopimusta vain kehitysvammaisten erityishuoltoa koskevien palveluiden osalta. Perussopimuksen mahdollisesti tarvittavista muista muutoksista tehdään esitys uuden terveydenhuoltolain valmistuttua ja Pohjois-Pohjanmaan uuden strategian tultua hyväksytyksi. Täten perussopimuksen 2 :n sanamuotoa ehdotetaan muutettavaksi alkaen seuraavasti: Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 2 Voimassa oleva perussopimus: 2 Tehtävät ja organisaatio Kuntayhtymä järjestää alueellaan sairaanhoitopiirille ja yliopistolliselle sairaalalle laissa säädetyt tehtävät. Lisäksi kuntayhtymä voi tuottaa terveydenhuollon palveluja ja muita palveluja. Tehtävänsä toteuttamiseksi kuntayhtymä omistaa ja hallitsee sairaaloita ja muita toimintayksiköitä. Valtuuston vahvistamassa hallintosäännössä päätetään kuntayhtymän organisaatiosta sekä jakaantumisesta tulosyksiköihin ja muihin toimintayksiköihin. Ehdotus perussopimuksen muuttamiseksi: 2 Tehtävät ja organisaatio Kuntayhtymä järjestää alueellaan sairaanhoitopiirille ja yliopistolliselle sairaalalle laissa säädetyt tehtävät. Lisäksi kuntayhtymä voi tuottaa terveydenhuollon palveluja ja muita palveluja sekä järjestää ja tuottaa kehitysvammaisten erityishuollon palveluja. Tehtävänsä toteuttamiseksi kuntayhtymä omistaa ja hallitsee sairaaloita ja muita toimintayksiköitä. Valtuuston vahvistamassa hallintosäännössä päätetään kuntayhtymän organisaatiosta sekä jakaantumisesta tulosyksiköihin ja muihin toimintayksiköihin. Kaupunginjohtajan ehdotus:

18 Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän perussopimuksen 2 :n muuttamisen yllä esitetyllä tavalla. Kvalt Kaupunginhallitus käsittelee asiaa Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Annetaan kokouksessa.

19 38 KAAVOITUSKATSAUS Maank tmk Kaavoituskatsaus on maankäyttö- ja rakennuslain määrittelemä katsaus kunnassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä. Siinä selostetaan lyhyesti kaavaasiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset päätökset ja muut toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin, tavoitteisiin sisältöön ja toteuttamiseen. Kaavoituskatsauksen yhteyteen on kysynnän sitä edellyttäessä liitettävä arvio asumiseen varattujen tonttien riittävyydessä. Maankäyttöinsinööri on laatinut luonnoksen kaavoituskatsaukseksi. Kaavoituskatsausluonnos on liitteenä nro 11/2009. (luonnos on alustava ja siitä täydennetty versio jaetaan toimikunnalle kokouksessa). Puheenjohtajan ehdotus: Maankäyttötoimikunta esittää kaavoituskatsauksen kaupunginhallitukselle hyväksyttäväksi ja tiedoksi annettavaksi kaupunginvaltuustolle, Pohjois- Pohjanmaan ympäristökeskukselle, Pohjanmaan liitolle ja tiehallinnolle. Ehdotuksen mukaan. Khall (Valm. maankäyttöinsinööri) Maankäyttötoimikunnan esittämä kaavoituskatsaus on ohessa liitteenä nro 52/2009. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy liitteenä nro 52/2009 olevan Haapaveden kaavoituskatsauksen ja lähettää sen tiedoksi kaupunginvaltuustolle. Pohjois- Pohjanmaan liitolle, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskukselle ja tiehallinnon Oulun tiepiirille. Kvalt Kaupunginhallitus käsittelee asiaa Kaavoituskatsaus on liitteenä nro 23/2009. Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Kaupunginvaltuusto merkitsee liitteenä nro 23/2009 olevan Haapaveden kaavoituskatsauksen tietoonsa saatetuksi. _

20

21 39 KAAVOITUSOHJELMA Maank tmk Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt kaavoitusohjelman vuosille , liitteenä nro 10/2009. Maankäyttöinsinööri on laatinut luonnoksen kaavoitusohjelmaksi vuosille Ohjelma perustuu oletukseen että käytettävissä on nykytilanteen (v. 2009) mukainen määräraharesurssi. Kaavoitusohjelmaluonnos on alustava ja siitä täydennetty luonnos jaetaan toimikunnalle kokouksessa. Puheenjohtajan ehdotus: Maankäyttötoimikunta tarkastaa kaavoitusohjelmaluonnoksen vuosille , tekee mahdolliset tarkistukset siihen sekä esittää tarkistamansa kaavoitusohjelman vuosille kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Käsittely: Maankäyttötoimikunta päätti tarkentaa kaavoitusohjelmaa siten, että Erkkisenniemen asemakaavan laajennus aloitetaan v. 2009, Ryyppymäen asemakaavoitus siirretään vuodelle 2010, Itä-Huiskan asemakaavoitus aloitetaan v ja Vatjusjärven osayleiskaavan tarkistaminen aloitetaan v Maankäyttötoimikunta päätti esittää käsittelykohdassa luetelluin muutoksin tarkistettua kaavoitusohjelmaa vuosille kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi. Merk. Heikki Halla-aho poistui kokouksesta ja Erkki Rytky saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn alkaessa klo Khall Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että se hyväksyy kaavoitusohjelman vuosille liitteen nro 53/2009 mukaisesti. Kvalt Kaupunginhallitus käsittelee asiaa Kaavoitusohjelma vuosille on liitteenä nro 24/2009. Kaupunginhallituksen päätösehdotus: Annetaan kokouksessa.

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2011 Kokousaika 17.10.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 3/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 3/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 3/2009 64 KOKOUSAIKA 4.5.2009 klo 19.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 3/2011 Kokousaika 16.5.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 2/2010 Kokousaika 10.5.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2011 Kokousaika 19.9.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 5/2010 Kokousaika 4.10.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Heino Vuorenmaa, jäsen Raili Soukkamäki, varajäsen Mikko Laitala, varajäsen, läsnä 142 (klo 16.10-16.25) POISSA Marjaana Laitila-Säily, jäsen

Heino Vuorenmaa, jäsen Raili Soukkamäki, varajäsen Mikko Laitala, varajäsen, läsnä 142 (klo 16.10-16.25) POISSA Marjaana Laitila-Säily, jäsen HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 12/2009 271 KOKOUSAIKA 8.6.2009 klo 16.00-18.12 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo SAAPUVILLA OLLEET Erkki Rytky, puheenjohtaja, poissa 142 (klo 16.10-16.25)

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2009 Kokousaika 16.11.2009 klo 13.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 6/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 6/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 6/2011 103 KOKOUSAIKA 17.10.2011 klo 19.00-19.15 KOKOUSPAIKKA Kaupungintalo SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 6/2010 Kokousaika 15.11.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan.

HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KUNNANVALTUUSTO Muut mahdollisesti esille tulevat asiat. Lainvoimainen valitusosoitus annetaan. HUMPPILAN KUNTA Kokouskutsu 3/2019 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 17.4.2019 klo 18.30 KOKOUSPAIK- KA Liite Kunnanvirasto KÄSITELTÄ- VÄT ASIAT 11 12 13 14 15 4 5-7 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 13/2013 61 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 13/2013 KOKOUSAIKA 26.06.2013 klo 18.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 192 193 194 61 195 62,63

Lisätiedot

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Maankäyttötoimikunta 6 28.03.2017 Kaupunginhallitus 96 08.05.2017 Kaupunginhallitus 152 19.06.2017 Kaupunginhallitus 180 14.08.2017 Kaupunginhallitus 186 28.08.2017 Kaupunginhallitus 230 09.10.2017 Riskalankankaan

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa,

Marjaana Laitila-Säily. Päivi Määttä, Seija Ristimaa, Heino Vuorenmaa, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginhallitus 7/2009 173 KOKOUSAIKA 20.4.2009 klo 14.00-16.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET POISSA Kaupungintalo Erkki Rytky, Heikki Halla-aho, Marjaana

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 7/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 7/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 7/2010 106 KOKOUSAIKA 13.12.2010 klo 18.00-20.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Auditorio/Nora

Lisätiedot

klo kunnanvirastossa

klo kunnanvirastossa KOKOUSAIKA Maanantai 29.2.2016 klo 18:00 19:50 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 51 52 53 54 55 Liite 10 56 57 58 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastus Tiedoksi merkittävät

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 5/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 5/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 5/2009 98 KOKOUSAIKA 21.9.2009 klo 19.00-19.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 6/2009 104 KOKOUSAIKA 16.11.2009 klo 13.00-15.31 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 1/2009 Kokousaika 22.1.2009 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017. Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi. Haapavesi, läsnä Viinala Jarmo 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 13.12.2017 klo 19.00-20.21 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi, läsnä

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto 2/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi

Kaupunginvaltuusto 2/ KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kaupunginvaltuusto 2/2010 25 KOKOUSAIKA 10.5.2010 klo 20.16-21.09 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kaupungintalo

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2015 18 Kokousaika 20.4.2015 kello 18.00 18.10 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala-Nuutila,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 /2018 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Tiistai 12.6.2018 klo 19.00-20.55 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen Teuvo Ollila Päivi Viinala Jarmo Hyvärinen Mikko Junno Seija

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 15.8.2016 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 287/00.01.00/2014 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 24.2.2014 58 Eteva kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Lappalainen,

Lisätiedot

Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden yhteistyöryhmään. Maakuntauudistus ja kasvupalvelulaki

Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden yhteistyöryhmään. Maakuntauudistus ja kasvupalvelulaki Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 1 /2018 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 25.1.2018 klo 14.00-15.15 PSK-Aikuisopisto, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 1 1 Esitys seutukunnan edustajaksi Pohjois-Pohjanmaan kunta-asioiden

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa.

Kaikissa em. vaihtoehdoissa osakeyhtiöt (Energia Oy sekä perustettava vesi- ja viemärilaitososakeyhtiö) pidetään kaupungin 100 % omistuksessa. Kaupunginhallitus 49 13.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 20.03.2017 Vesi- ja viemärilaitoksen yhtiöittäminen Khall 13.03.2017 49 Vuoden 2017 talousarviossa kaupunginvaltuusto hyväksyi taloudellisen tilanteen

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017. Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo. Haapavesi, läsnä Ollila Päivi 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Keskiviikko 6.9.2017 klo 19.00- Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila, Pulkkila-sali Näätänen Teuvo Haapavesi, läsnä Ollila Päivi Haapavesi,

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö)

Kaupunginhallitus Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava. Maanktmk (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Kaupunginhallitus 235 30.10.2017 Riskalankankaan tuulipuiston osayleiskaava Maanktmk 28.03.2017 6 (Valm: Ma. maankäyttöpäällikkö) Haapaveden kaupunki ja VSB Uusiutuva Energia Suomi Oy ovat tehneet kaavoitussopimuksen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Vuoden 2016 talousarviosta ja suunniteltavista säästötoimenpiteistä informoitiin yhteistyötoimikuntaa pidetyssä kokouksessa.

Vuoden 2016 talousarviosta ja suunniteltavista säästötoimenpiteistä informoitiin yhteistyötoimikuntaa pidetyssä kokouksessa. Kaupunginhallitus 7 18.01.2016 Yhteistyötoimikunta 6 25.01.2016 Yhteistyötoimikunta 10 17.02.2016 Yhteistyötoimikunta 0 14.03.2016 Kaupunginhallitus 59 14.03.2016 Yhteistoimintaneuvottelujen aloittaminen

Lisätiedot

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p

Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO Esityslista 3/2016. Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Minnalle p -3, KV 31.3.2016 18:30 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Oulun Eteläisen instituutin ja Kerttu Saalasti säätiön toiminnan esittely - johtaja, säätiön asiamies Ville Isoherranen Nivalan kaupunki KAUPUNGINVALTUUSTO

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 459/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (1) 30 Asianro 459/10.03.02.04/2017 Eteneminen Melalahden koulun tilaratkaisussa Opetusjohtaja Leena Auvinen Perusopetus ja nuorisopalvelut sekä lukiokoulutus ja toisen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2017 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Laillisuus ja päätösvaltaisuus: Asiat: Pöytäkirjan tarkastajat Tiistai 23.5.2017 klo 19.00-20.49 Pyhännän kunnantalo, Pyhäntä Näätänen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Kaupunginhallitus 590 27.11.2017 Kaupunginvaltuusto 143 11.12.2017 Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 11.12.2017 32/14.00.00.00/2017 KH 590 Esittelijä: Kaupunginjohtaja

Lisätiedot

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1

EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015. Kirkkovaltuusto Sivu 1 EURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA NRO 3/2015 Kirkkovaltuusto 27.5.2015 Sivu 1 KOKOUSTIEDOT AIKA 27.5.2015 klo 18.30 19.35 PAIKKA Mannilan kesäkoti SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Juhola Seppo, puheenjohtaja Paavilainen

Lisätiedot

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki

Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki -3, KH 9.11.2015 18:30 Huom, kokous alkaa klo 18:30! Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 9.11.2015 Esityslista 25/2015 -2, KH 9.11.2015 18:30 Kokousaika Maanantai 9.11.2015 klo 18.30 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti

Valmistelija / lisätietojen antaja: tekninen johtaja Kari Setälä, puh tai sähköposti Tekninen lautakunta 83 10.09.2013 Kaupunginhallitus 282 30.09.2013 Kaupunginvaltuusto 89 07.10.2013 Tekninen lautakunta 97 30.10.2013 Kaupunginhallitus 338 04.11.2013 Nyhkälän koulun pääpiirustusten hyväksyminen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Kunnanvaltuusto Nro 10/ KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 10/ 2009 143 Kokousaika 12.11.2009 klo 19.00 19.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Valtuutettu Paikalla Paikalla jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013

KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 3/2013 KOKOUSAIKA 29.04.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 24 25 26 1 27 2 28 3 29

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA

LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA LOVIISAN KAUPUNGIN JA LAPINJÄRVEN KUNNAN SOPIMUS SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUIDEN YHTEISTOIMINTA-ALUEESTA Loviisan kaupunginvaltuusto xx.xx.2014 xx Lapinjärven kunnanvaltuusto xx.xx.2014 xx 2

Lisätiedot

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Kaupunginhallitus 20 01.02.2016 Kaupunginhallitus 101 09.05.2016 Kaupunginvaltuusto 26 27.05.2016 Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Khall 01.02.2016 20 Haapaveden

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 81 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 4/2010 Kokousaika 30.8.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta

Kaupunginvaltuusto NRO 4/2010 Kokousaika 30.8.2010 klo 19.00. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 4/2010 Kokousaika 30.8.2010 klo 19.00 Kokouspaikka Kaupungintalo Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 8 /2015 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat liite 75 Torstai 29.10.2015 klo 14.00 16.06 PSK-Aikuisopisto, Haapaveden Teknologiakylä, Haapavesi PSK-Aikuisopiston toiminnan

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva

Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen Esittelijä: Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva Lappeenrannan Toimitilat Oy:n varsinaisen yhtiökokouksen pitäminen 3.6.2019 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/903/00.00.01.08/2019 Käsittelyhistoria Kaupunginhallitus 244 20.5.2019 Aiempi käsittely: Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 3/2017. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 3/2017 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 26.10.2017 klo 14.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski 1 Kokouksen

Lisätiedot

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Esko Kangas kaupunginvaltuuston puheenjohtaja -2, KV 27.3.2013 18:30 Kokousaika Keskiviikkona 27.3.2013 klo 18.30 Kokouspaikka Valtuustosali (kahvit 18.00 - ) KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS, PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2013 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2013 KOKOUSAIKA 21.03.2013 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 104 105 106

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2016 Kirkkovaltuusto 30.5.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA maanantaina 30. päivänä toukokuuta 2016 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen

Savonlinnasali Oy:n hakemus euron omavelkaisen lainan takaukseen Kaupunginhallitus 78 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 9 30.03.2015 Kaupunginhallitus 280 08.06.2015 Kaupunginvaltuusto 51 15.06.2015 Savonlinnasali Oy:n hakemus 350 000 euron omavelkaisen lainan takaukseen

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2016 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 10 liite 1 Torstai 18.2.2016 klo 14.00 15.20 Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Teatterin keskipiste -hanke 11 12 13 14 15

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSLAUTAKUNTA 26.03.2013 12 ASIALISTA KOKOUSAIKA Tiistaina 26.03.2013 klo 18.00 19.13 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille Hallitus 51 13.11.2013 Hallitus 75 04.12.2013 Yhtymävaltuusto 26 18.12.2013 Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän talousarvio 2014 ja -suunnitelma vuosille 2015-2017 H 51 (Valmistelija: talousjohtaja

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 6/2017 80 Kokousaika 13.11.2017 kello 18.00 18.18 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle

Torstai klo Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi. Restartup-vaihtoehto yrittäjyydelle Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 2 /2017 Kokousaika Kokouspaikka Torstai 23.2.2017 klo 14.00- Haapaveden kaupungintalo, Haapavesi Käsiteltävät asiat liite 12 1 HOSUVA-hanke 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 2 3 4

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika

HAAPAVEDEN-SIIKALATVAN SEUDUN KUNTAYHTYMÄ Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika Seutuhallitus KOKOUSKUTSU 9 /2015 Kokousaika Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 84 liite 1 Torstai 3.12.2015 klo 09.00 11.00 Pyhännän kunnantalo, valtuustosali, Pyhäntä Kuntayhtymän talousarvio vuodelle 2016

Lisätiedot

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet

Kuntayhtymän omaisuus sekä vastuut ja velvoitteet Kunnanhallitus 332 25.08.2014 Kunnanvaltuusto 79 01.09.2014 EVTEK-kuntayhtymän purkaminen 379/00.04.02/2013 Kunnanhallitus 25.08.2014 332 Selostus EVTEK-kuntayhtymä Kuntayhtymän jäsenkunnat sekä osuudet

Lisätiedot

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen

Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Kuntayhtymien purkaminen ja perustaminen Uuden kuntalain ja järjestämislain näkökulmasta Kuntien sote forum 27.1.2015 Kaupunginlakimies Tiina Mikkola Hallituksen esitys kuntalaiksi vp. 268/2014 Järjestämislakia

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80

PELKOSENNIEMEN KUNTA Kokouspäivämäärä Sivu Viranomainen Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 15.05.2012 80 Kunnanhallitus 46, 47, 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall 46 Valtuuston 11.12.2008 hyväksymän hallintosäännön 5 mukaan kokouskutsu kunnanhallituksen jäsenille

Lisätiedot

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016

SAVONIA-AMMATTIKORKEAKOULUN ESITYSLISTA 03/2016 AIKA Torstai 22.9.2016 kello 16.00 PAIKKA Microkadun kampus, B-osan 2. kerroksen kokoustila B2031 käyntiosoite: Technopolis, Microkatu 1, 70210 Kuopio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Liite/Viite * Asia 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2014. KOKOUSAIKA 26.2.2013 kello 19.00-20.15

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2014. KOKOUSAIKA 26.2.2013 kello 19.00-20.15 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2014 KOKOUSAIKA 26.2.2013 kello 19.00-20.15 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 31.5.2017 1 3 25 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa

Lisätiedot

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja

Sisällysluettelo YTK, :30, Pöytäkirja Sisällysluettelo YTK, 18.8.2017 12:30, Pöytäkirja -1 Pöytäkirjan kansilehti (läsnäolijat)... 1 10 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 11 Työjärjestyksen hyväksyminen... 4 12 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen YHDISTYMISHALLITUS 110 28.11.2012 YHDISTYVÄN RAAHEN 23 10.12.2012 KAUPUNGINVALTUUSTO Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen 1667/06/0600/2012 YHALL 110 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti

Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Kaupunginhallitus 20 01.02.2016 Kaupunginhallitus 101 09.05.2016 Toimielinten kokouskutsujen ja esityslistojen toimittaminen sähköisesti Khall 01.02.2016 20 Haapaveden kaupunginvaltuusto on jo 2.11.2009

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 64 23.4.2018 Asianro 344/02.05.06/2018 409 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Turun seudun puhdistamo Oy:lle poistoputken kapasiteetin tehostamiseksi

Lisätiedot

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa

LEMIN KUNTA 1/ Tekninen lautakunta. Torstai klo Kunnanvirasto I, valtuustosali. Tikka Raija Liisa 1/2010 1 Tekninen lautakunta Torstai 14.01.2010 klo 18.00-19.55 Kunnanvirasto I, valtuustosali Punkka Olavi Vesala Hannu Taipale Heikki Tikka Raija Liisa Penttilä Arto Rämä Maija Laitinen Sonja Buuri Riku

Lisätiedot