Asennusohje on luettava kokonaan ennen asennusta ja sen aikana. Noudata näitä ohjeita täsmällisesti, jotta takuuehdot täyttyvät.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Asennusohje on luettava kokonaan ennen asennusta ja sen aikana. Noudata näitä ohjeita täsmällisesti, jotta takuuehdot täyttyvät."

Transkriptio

1 Asennusohje on luettava kokonaan ennen asennusta ja sen aikana. Noudata näitä ohjeita täsmällisesti, jotta takuuehdot täyttyvät. 3D-SEINÄ- JA KATTOPANEELEIDEN valmistuksessa käytetään erityisiä ja erittäin tarkkoja työvaiheita. Puolivalmisteet ja valmistuotteet käyvät aina läpi tarkan laaduntarkastuksen. Yksittäisten elementtien vaurioitumista esim. kuljetuksen aikana ei voida kuitenkaan täysin estää. Tarkista yksittäisten seinäelementtien ja lisätarvikkeiden kunto ennen asennusta ja sen aikana riittävässä valaistuksesta materiaalivirheiden ja vaurioiden varalta. (Kuva 2) Jos tuotteissa huomataan vikaa, niitä ei saa käyttää asennuksesta ja niistä on ilmoitettava kirjallisesti soveltuvalle myyjälle. Asennettujen paneelien laadusta ei voi tehdä enää valituksia. Huomio pakkauksen paino kuljetusta suunnitellessa/toteutettaessa. Seuraavien vinkkien avulla voit kuljettaa pakkauksen niin, että se rasittaa selkääsi mahdollisimman vähän. - Pidä selkäranka paikallaan: pidä selkä suorana ja jännitä vatsan ja lantionpohjan lihaksia. Nosta jaloilla. - Vältä nykiviä liikkeitä tai sivukiertoja: Jos jotakin pitää siirtää, nosta kohde ylös, ota askel sivulle ja laske kohde uudelle paikalleen. Poista esteet etukäteen ja huolehdi riittävästä tilasta. Valmistelu: Säilytä pakkaukset avaamattomina ennen asennusta samoissa lämpö- ja kosteusolosuhteissa, joissa tuote tulee asennuksen jälkeen olemaan. Seuraavat määräykset koskevat varastointia ennen asennusta sekä huoneilmaa (kuva 1): - Jos pakkaukset varastoidaan pinottuna, jätä yksittäisten pakkausten väliin tilaa. Kerrosten pitää olla 90 :n kulmassa toisiinsa nähden. - Säilytä huoneenlämmössä (15 30 C). Ympäristön suhteellinen kosteus saa olla %. - Varastoi vähintään 48 tunnin ajan. - Säilytä vaakasuorassa tasaisella rima-alustalla, vähintään 50 cm:n etäisyydellä seinistä sekä lämmönlähteistä. Käsittele paneeleita aina huolellisesti. Käytä työskentelyssä käsiä ja vältä paneelien siirtämistä jaloilla, reunat ja pinta saattavat vahingoittua. Tarvittavat materiaalit ja työkalut: Seuraavia työkaluja ja apuvälineitä tarvitaan asennuksessa ( kuva 3): lyijykynä, mitta, suorakulma, vesivaaka, vasara, naulapyssy ja etäisyyskiilat (15 mm, liikuntasaumoja varten). Paneeleiden katkaisuun tai kavennukseen suositellaan pinnoitetuille MDF-levyille (laminaatti) soveltuvia käsi- ja pöytäsirkkeleitä, joissa on ja tehokas pölynpoistolaite. Jos sahassa käytetään trapetsiprofiilista sahanterää tai terää, jossa on haritus, terälevyjen on oltava kovametalli- (HW, H6) tai timanttipäällysteisiä.

2 Vinkki: Syöttönopeus: 3,0 3,5 m/min Leikkausnopeus: m/s (kovametallipinnoitettu, H6) Jos käytetään kovametallipinnoitettuja pistosahan teriä, sahan heiluri on oltava 0-asennossa (ei terän heiluriliikettä). Asennukseen käytetään erityisesti sitä varten suunniteltuja 3D-profiilikiinnikkeitä. Taustarakenne koostuu pystyrimoituksesta. Käytettäväksi suositellaan täyspuisia (kuusi, mänty tai lehtikuusi) rimoja, joiden vähimmäisleveys on 48 mm ja vähimmäispaksuus 21 mm. Alusta ja valmistelut: 3D SEINÄ- JA KATTOPANEELIT ei sovellu käytettäviksi ulko- tai märkätiloissa! Märkätiloilla tarkoitetaan tässä saunoja, suihkutiloja tai muita tiloja, joissa vettä roiskuu seinille tai kattoon. Asuintalojen WC-tiloissa, kodinhoitohuoneissa ja vastaavissa huonetiloissa, joissa vettä ei roisku seinille tai kattoon asennus sallittu. Ulkotiloilla tarkoitetaan myös lämmittämättömiä kuisteja ja vastaavia tiloja, vaikka ne olisivat katettu. Paneelin asennusalustan on oltava tasainen, kantokykyinen, pysyvästi kuiva, eikä siinä saa olla halkeamia. Huolehdi, että pinta on puhdas, eikä siinä ole puhdistusainejäämiä. Jos seinässä on jo tapetti, se on poistettava. 3D SEINÄ- JA KATTOPANEELIT on voitava asentaa valmistajan antamien ohjeiden mukaisesti. DIN 18202: standardin mukaan viimeisteltyjen seinien ja kattojen asennusalustojen yli 5 mm:n epätasaisuudet on tasoitettava alle 1 mm:iin. Pohjapinnan tasaisuus on paras tarkistaa viivoittimella tai pitkällä (250 cm) linjaarilla sovellettavan normin mukaisesti. Huoneen yleinen lämpötila ei saa missään vaiheessa olla alle -20 C tai yli +50 C. Paneelin asentaminen on valmisteltava rimoittamalla soveltuva seinä tai katto. Tässä toimenpiteessä asennetaan ensisijaisesti puurimoja vaakasuunnassa seinään tai kattoon reunasta alkaen. Käytä rimojen kiinnityksessä pohjapinnan mukaan soveltuvia ruuveja. Rimoituksen kantavuus on oltava vähintään 10 kg paneelin neliömetriä kohti. Kuivissa huonetiloissa seinään on asetettava 40 cm:n välein pystysuoria rimoja koko asennusalueelle [kuva 4]. 3D paneelien kiinnitys: - lankanaula seinäkiinnityksessä 1,5x25mm - uppokantaruuvi 3x20mm, kattoasennuksissa aina ruuvikiinnitys Huomioitava rimoituksissa, että jokaiselle rimalle pitää olla elämisvarat seiniin, kattoon tai lattiaan molemmissa päissä. Kattokiinnityksissä käytettävä aina ruuveja. Seinäkiinnityksissä voit käyttää joko nauloja tai ruuveja. Tuote soveltuu asuintalojen WC-tiloihin, kodinhoitohuoneisiin ja muihin tiloihin, joissa seinille tai kattoon ei tule roiskevesiä. Näissä tiloissa paneeleiden alle tulee asentaa ristikoolaus. Taustarakenteeseen asennetaan ensin vaakarimat, joihin ruuvataan pystyrimoitus reunasta alkaen. Näin asetettujen rimojen etäisyys toisistaan on 40 cm [kuva 6].

3 Mittaa valmistellun alueen pinta-ala ja laske tarvittavien paneelien määrä. Paketit avataan vasta asennusvaiheessa. Paneelin asentaminen seinään 3D-asennusjärjestelmä Varmista, että alusrimoitukseen ei synny puun elämisliikkeissä jännitteitä. Viereisten seinien, katon ja lattian reunojen ja paneelin väliin jätetään vähintään 15 mm:n elämisvara. Myös pylväiden, tukipalkkien, ovenkarmien, lämmitysputkien, ulkonemien ja vastaavien kiinteiden rakenteiden väliin on jätettävä 15 mm:n elämisvara [värikuva 3]. Asenna 3D-profiilikiinnikkeet suoraan pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava yksi profiilikiinnike. Kiinnikkeet asennetaan samaan tasoon, niiden kiinnityspaikat mitataan vesivaa an avulla sekä ne merkitään lyijykynällä pystyrimoihin [värikuva 4]. Kiinnikkeiden runkoon on porattu valmiiksi reiät, niin että kiinnikkeiden suljettu puoli voidaan asettaa alaspäin ja avonainen puoli ylöspäin [värikuva 5].Kattoon kiinnitettäessä suljettu puoli on asennettava kohti seinää [värikuva 6]. Paneeleiden kiinnitykseen seiniin voidaan käyttää paineilmakäyttöistä naulapyssyä tai vasaraa. Kattokiinnitykset tehtävä uppokantaisilla ruuveilla. 3D-profiilikiinnikkeet kiinnitetään rimoitukseen. Kun kiinnikkeet on asennettu koko seinän leveydeltä alinta riviä varten, asennetaan ensimmäinen seinäpaneelirivi vaakatasossa profiilikiinnittimen loveen. Ensimmäinen rivi tehdään ensin kokonaan loppuun. Muista vähintään 15 mm:n elämisvarat molemmilla

4 reunoilla. Seuraavaksi asennetaan vaakasuorassa lisää paneeleita kiinnittimiin. Vältä suuria rakoja päätysaumoissa. Jos rivin viimeistä paneelia on lyhennettävä, mittaa katkaisukohta kääntämällä paneeli vaakatasossa 180, aseta kuosipuoli seinään päin, jätä päädyn ja seinän välille 15 mm:n elämisvara. Merkitse paneelin pituus ja sahaa. Jotta sahausjälki olisi siisti, kuviopuoli on käännettävä alaspäin sähköisiä pisto- tai käsipyörösahoja käytettäessä. Muussa tapauksessa sahaa levyn yläpinnalta päin. Huolehdi siitä, että viimeinen paneelin pala on vähintään 50 cm pitkä, jotta se voidaan kiinnittää vähintään kahdella kiinnikkeellä. Muussa tapauksessa ensimmäisen rivin ensimmäisen paneelin pituutta on muutettava sopivalla tavalla [värikuva 7]. Ennen toisen rivin asennusta 3D-profiilikiinnikkeet asetetaan ensimmäisen rivin paneeleihin ja kiinnitetään pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava profiilikiinnike. Profiilikiinnikkeet on asetettava niin, että kiinnittimen rungon avoin puoli osoittaa alaspäin [värikuvat 8 ja 9]. Huom: kuvassa 8 ollaan asentamassa kiinnikettä ja kuvassa 9 se on paikallaan ja kiinnitetään. Aloita toinen rivi puolikkaalla levyllä tai ensimmäisestä rivistä yli jääneellä palalla (vähintään 50 cm pitkällä, että pala voidaan kiinnittää vähintään kahteen pystyrimaan). Toinen paneelirivi asennetaan yhden tason verran huoneeseen päin taso 2 (kuva 14). Asennetun paneelin pontin takimmainen loven reuna sitoo paneeliin ensimmäisen rivin loveen. Tee rivi loppuun toimimalla samoin muiden paneelien kanssa. Varmista, että paneelin loviliitos jää noin 20 cm:n pituudelta viereisten paneelirivien väliin. Rivin viimeinen pala on leikattava sopivan pituiseksi. Lopuksi 3D-profiilikiinnikkeet asetetaan tiiviisti paneeleiden ponttiin ja kiinnitetään pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava profiilikiinnike. Kiinnikkeen runko, jossa on valmiiksi poratut reiät, on asetettava niin, että suljettu osa on alaspäin ja avoin osa ylöspäin [värikuva 10]. Kolmannen rivin asennustyövaiheet ovat periaatteessa samat, joita käytettiin ensimmäisen rivin asentamisessa (taso 1). Tässä rivissä on lisäksi mahdollista asentaa ja ottaa käyttöön taso 3. Voit päättää itse kolmannen tason paneelien sijoituspaikat ja lukumäärät. Jotta paneelien kiinnitys pysyisi hyvänä, suosittelemme aloittamaan kerroksen tason 1 paneelilla. Näin jo asennetun paneeli ensimmäinen loven ulkonema toimii kiilana ja vie paneelin toisen rivin loveen. Lopuksi paneelin takimmaisen loven ulkonemaa voidaan käyttää kiilana, jotta paneeli saadaan toisen rivin loveen ja voidaan luoda taso 3. Tämä paneeli on asetettava vaakasuorassa tämän rivin (taso 1) jo asetettujen paneelien yläpuolelle. Paneelin lyhyellä sivulla oleva viiste takaa, että kuvio päättyy siististi [värikuva11]. Älä jätä katkaistua päätyä näkyville seinässä.

5 Tämän jälkeen tasoon 3 voidaan lisätä paneeleja tai kolmatta kerrosta voidaan jatkaa lisäämällä paneeli tasossa 1. Kaikki kolmannessa kerroksessa olevat tason 1 paneelit on kiinnitettävä 3D-profiilikiinnikkeellä. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava kiinnike. Profiilikiinnikkeet on asetettava niin, että kiinnikkeen rungon avoin puoli on alaspäin [värikuva12]. Tason 3 paneelit on kiinnitettävä 3D-profiilikiinnikkeillä. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava kiinnike. Profiilikiinnikkeet on asetettava niin, että kiinnikkeen rungon avoin osa on ylöspäin. Tason 3 paneelit kiinnitetään niitä ympäröivien paneelirivien ylä- ja alapuolien pontteihin. [värikuva13]. Rivit on aloitettava tason 1 paneeleilla (paneeli kiinnitetään suoraan pystyrimoihin). Sen jälkeen asennetaan koko toinen rivi tasossa 2 (taaempi loven ulkonema toimii vipuna, kun paneeli asetetaan ensimmäisen rivin loveen). Kolmas rivi asennetaan yleensä tason 1 riviin. Kuitenkin tason 3 luominen on mahdollista. Se tarkoittaa, että koko 3D-seinään rakennetaan vuorotellen tason 1 ja tason 2 rivejä ja tason 3 paneelit voidaan asentaa tasoon 1 asennettuihin paneeleihin. On myös mahdollista jättää taso 3 kokonaan pois ja asentaa paneelit vain tasossa 1 ja tasossa 2 [värikuva 14].

6 Asennustapa limittäiseen verhoukseen Tämä asennustapa eroaa edellisestä siten, että paneelit kiinnitetään seinään vaakasuorassa ja niistä muodostetaan limittäinen pinta asettamalla paneelien pitkät sivut hieman päällekkäin [värikuva15]. Varmista, että alusrimoitukseen ei synny puun elämisliikkeissä jännitteitä. Viereisten seinien, katon ja lattian reunojen ja paneelin väliin jätetään vähintään 15 mm:n elämisvara. Myös pylväiden, pilareiden, tukipalkkien, lämmitysputkien, oven karmien, ulkonemien ja vastaavien kiinteiden rakenteiden väliin on jätettävä 15 mm:n elämisvara [värikuva 3]. Aloita 3D-profiilikiinnikkeiden kiinnittäminen pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava yksi profiilikiinnike. Kiinnikkeet asennetaan samaan tasoon siten, että niiden kiinnityspaikat mitataan vesivaa an avulla sekä ne merkitään lyijykynällä pystyrimoihin [värikuva 4]. Kiinnikkeiden runkoon on porattu valmiiksi reiät, niin että kiinnikkeiden suljettu puoli voidaan asettaa alaspäin ja avonainen puoli ylöspäin [värikuva 5].Kattoon kiinnitettäessä suljettu puoli on asennettava alustaa vasten [värikuva 6]. Paneeleiden kiinnitykseen seiniin voidaan käyttää paineilmakäyttöistä naulapyssyä tai vasaraa. Kattokiinnitykset tehtävä uppokantaisilla ruuveilla. 3D-profiilikiinnikkeet kiinnitetään rimoitukseen. Kun kiinnikkeet on asennettu koko seinän leveydeltä alinta riviä varten, asennetaan ensimmäinen seinäpaneelirivi vaakatasossa profiilikiinnittimen loveen. Ensimmäinen rivi tehdään ensin kokonaan loppuun. Muista vähintään 15 mm:n elämisvarat molemmilla reunoilla. Seuraavaksi asennetaan vaakasuorassa lisää paneeleita kiinnittimiin. Vältä suuria rakoja päätysaumoissa. Jos rivin viimeistä paneelia on lyhennettävä, mittaa katkaisukohta kääntämällä paneeli vaakatasossa 180, aseta kuosipuoli seinään päin, jätä päädyn ja seinän välille 15 mm:n elämisvara. Merkitse paneelin pituus ja sahaa. Jotta sahausjälki olisi siisti, kuviopuoli on käännettävä alaspäin sähköisiä pisto- tai käsipyörösahoja käytettäessä. Muussa tapauksessa sahaa levyn yläpinnalta päin. Huolehdi siitä, että viimeinen paneelin pala on vähintään 50 cm pitkä, jotta se voidaan kiinnittää vähintään kahdella kiinnikkeellä. Muussa tapauksessa ensimmäisen rivin ensimmäisen paneelin pituutta on muutettava sopivalla tavalla [värikuva 7]. Ennen toisen rivin asennusta 3D-profiilikiinnikkeet asetetaan tiiviisti ensimmäisen rivin paneeleihin ja kiinnitetään pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava kiinnike. Profiilikiinnikkeet on asetettava niin, että kiinnikkeen rungon avoin osa on alaspäin [värikuva16]. Aloita toinen rivi puolikkaalla paneelilla tai ensimmäisestä rivistä yli jääneellä palalla (vähintään 50 cm pitkällä, että pala voidaan kiinnittää vähintään kahteen pystyrimaan). Toinen rivi asennetaan alareunastaan ensimmäisen rivin pontin uloimpaan pontin reunaan. Tee rivi loppuun toimimalla samoin muiden paneelien kanssa. Varmista, että paneelin loviliitos jää noin 20 cm:n pituudelta viereisten paneelirivien väliin. Rivin viimeinen pala on leikattava sopivan pituiseksi. Lopuksi 3D-profiilikiinnikkeet asetetaan paneeleiden yläponttiin ja kiinnitetään pystyrimoihin. Jokaiseen pystyrimaan on asennettava profiilikiinnike. Kiinnikkeen runko, jossa on valmiiksi poratut reiät, on asetettava niin, että avoin osa on alaspäin ja suljettu osa on ylöspäin. Lopulta paneelit ovat vinosti seinää kohti. Seuraavat rivit asennetaan samalla tavalla.

7 Raskaat valaisimet kiinnitettävä tukevasti asennusalustaan, ei vain suoraan paneeliin (kuvat 17 ja 18) Puhdistus ja hoito Harjaa irtonainen lika pois käsiharjalla. Pyyhi kiinni jäänyt lika nihkeällä liinalla. Haihtumattoman kosteuden (nesteiden) kertymistä tai pääsemistä ulkoneviin paneelien reunoihin vältettävä erityisesti. Paneelit on puhdistettava pitkittäissuuntaan rakenteen mukaan

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset

WISE Asennusohjeet. Valmistelu. Aluslattian vaatimukset WISE Asennusohjeet Valmistelu Aluslattian vaatimukset Tarkista päivänvalossa ettei asennettavissa tuotteissa ole mitään vaurioita tai vikoja. Tarkista myös että aluslattia täyttää kaikki vaatimukset mitä

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2014 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere

ASENNUSOHJEET. Korkkitrio Oy Aurinkokuja 5 A, Tampere KULJETUS, VARASTOINTI JA HUONEILMAAN SOPEUTTAMINEN Wise tulee olla asennuspaikalla vähintään 24 tuntia ennen asennusta kuivassa ja tuuletetussa tilassa, jotta materiaali ehtii sopeutua asennettavaan huoneilmaan.

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

Laminaatti 2-lock ja T-lock

Laminaatti 2-lock ja T-lock Asennusohje Laminaatti 2-lock ja T-lock 2016 EDELLYTYKSET Uiva asennus tarkoittaa, että lattiaa ei kiinnitetä (ei naulata eikä liimata) alustaan. Lattian pitää päästä liikkumaan vapaasti sisäilman muutosten

Lisätiedot

Santex Huone 80-86 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 80-86 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 80-86 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustettujen Santex-huoneiden 80-86 yhteinen

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje

:: Suunnittelu- ja asennusohje. :: Suunnittelu- ja asennusohje :: Suunnittelu- ja asennusohje 1 2 :: Suunnittelu- ja asennusohje Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin ja monipuoliseen

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Deckra Komposiittilautojen asennus

Deckra Komposiittilautojen asennus Deckra Scandinavia Ab Asennusopas, Deckra 4 v295787 / 2018 Deckra Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T -muovikiinnikkeet 1 Perustus (Kivijalka) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa,

Lisätiedot

MaxFloor Komposiittilautojen asennus

MaxFloor Komposiittilautojen asennus MaxFloor Komposiittilautojen asennus Asennusvaihtoehto 1, T - muovikiinnikkeet (vaiht. RST pikakiinnikkeet) Perustus (Runko) 1. Perustuksen pitää olla tasainen ja vakaa, ettei terassiin tule vääntöä tai

Lisätiedot

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

AMTICO CLICK SMART DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Amtico Click Smart on integroidulla askeläänenvaimennuskerroksella varustettu M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Puh. 0424-852200 :: www.ultimatemarket.com Perustuksen teko Perustussuositus: Sorapatja, vähintään 20 cm paksu ja halkaisijaltaan

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi

ASENNUSOHJE. Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, ESPOO orientoccident.fi ASENNUSOHJE Liberty Clic 30 - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

Saunan rakentaminen ja remontointi

Saunan rakentaminen ja remontointi Saunan rakentaminen ja remontointi Suomessa saunan rakentamisen tapoja on todennäköisesti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Seuraavat saunan rakennusohjeet perustuvat 20 vuoden kokemukseemme saunojen rakentamisesta

Lisätiedot

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI

ASENNUSOHJE. ErgoFloor-kumilaatat. sivu 1 / 5 VARASTOINTI ASENNUSOHJE ErgoFloor-kumilaatat sivu 1 / 5 VARASTOINTI Kumilaatat tulee säilyttää kuivassa tilassa, jonka lämpötila on yli +10C. Jos kumilaattoja säilytetään alle +10C lämpötilassa, tulee ne siirtää asennettavaan

Lisätiedot

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO

TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TIKLI-OVET JA IKKUNAT ASENNUS JA HUOLTO TOIMITUKSEN VASTAANOTTO Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen myyjälle.

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0

N S. ta tai m ä. BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 N S ta tai m ä BLÄUER 2003 www.kasityo.com versio 1.0 ONNISTUNUT SALKKU Salkkuja on eri kokoisia, muotoisia ja värisiä. Huomiota kiinnitetään seuraaviin kohtiin. SALKUN AUKAISEMINEN PYÖRÖSAHALLA JA SEN

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

Asennusohje ColoRex SD och EC

Asennusohje ColoRex SD och EC Asennusohje ColoRex SD och EC ColoRex on sähköä johtava PVC-laatta, jonka mitat ovat 610 x 610 x 2 mm. ColoRex on ESD-hyväksytty (Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut). ColoRex-asennuksessa käytetään

Lisätiedot

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm

Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Elite Maxim varastohylly 90x42,5x180cm Työtaso, valinnainen HUOM. TUOTE ON KOOTTAVA AIKUISEN TOIMESTA PIENTEN OSIEN, TERÄVIEN KULMIEN JA TERÄVIEN REUNOJEN VUOKSI. Sivu 1 Osaluettelo Lue kaikki ohjeet ja

Lisätiedot

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet

A s. Asennusohjeet. Pvc-ikkunat ja terassinovet A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat ja terassinovet Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen

Lisätiedot

Santex Huone 35 kiinteällä tai liukuvalla Santex-katolla ja näkyvällä tai sisäänrakennetulla vesikourulla

Santex Huone 35 kiinteällä tai liukuvalla Santex-katolla ja näkyvällä tai sisäänrakennetulla vesikourulla Santex Huone 35 kiinteällä tai liukuvalla Santex-katolla ja näkyvällä tai sisäänrakennetulla vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on Santex-huoneen 35 yhteinen asennusohje

Lisätiedot

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE

ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE ECLISSE SINGLE ASENNUSOHJE 1. Kehyksen kasaaminen 2. Kehyksen asentaminen väliseinärunkoon 3. Rakennuslevyjen kiinnittäminen 4. Oven asentaminen 5. Karmien asentaminen Noudata näitä asennusohjeita tarkasti

Lisätiedot

Saunan rakentaminen ja remontointi

Saunan rakentaminen ja remontointi Saunan rakentaminen ja remontointi Suomessa saunan rakentamisen tapoja on todennäköisesti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Seuraavat saunan rakennusohjeet perustuvat 20 vuoden kokemukseemme saunojen rakentamisesta

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

Tynnyrisaunan asennusohje (1013)

Tynnyrisaunan asennusohje (1013) Tynnyrisaunan asennusohje (1013) 1 Asenna tynnyri suoralla alustalla Huom: Osa no: 1 ei kuulu toimitukseen. Asenna saunan tukiosa, osat sopivat jyrsittyihin uriin. Ruuvaa kiinni osat (ruuvien reijät merkittyinä,

Lisätiedot

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat

A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat A s Asennusohjeet Pvc-ikkunat Onnittelut uusiin ikkunoihin! Toivomme että tulet olemaan tyytyväinen uusien ikkunoiden kanssa monta vuotta eteenpäin. Tästä neuvoja PVC-ikkunoiden asentamiseen ja huoltoon.

Lisätiedot

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess

Tak-ess-sisäkattolevyt B tak ess Tak-ess-sisäkattolevyt B-94-01.2019 tak ess Tak-ess Inspiration - jännittäviä ja kestäviä ratkaisuja Rakennatpa uutta tai remontoit, voit toteuttaa unelmasi elegantista ja tyylikkäästä sisäkatosta Tak-ess

Lisätiedot

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos

Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Rakennusohjeet Rakenna oikea pyöräkatos Pyörät kannattaa pysäköidä suojakatokseen. Tässä yksinkertaisessa pyöräkatoksessa pyörät ovat aina valmiina. Seiniin voi kiinnittää koukkuja ja hyllyjä pyöräpumpuille,

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE

TASKUKARMIN ASENNUSOHJE TASKUKARMIN ASENNUSOHJE Seinävahvuus 92 mm. Ovilehdille 625, 725, 825, 925X2040 HUOM. Seinään ei saa kiinnittää mitään taskukarmin kohtaan! 1) Tarkista toimitussisältö oheisen osaluettelon mukaan. Karmi

Lisätiedot

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET

system 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET 16 mm / 25 mm ASENNUSOHJEET Sivuprofiili Koontiprofiili Seinäprofiili (valinnainen) Klick!! Ennen kuin aloitat uuden lämpökaton asentamisen, tulee sinun tarkistaa, että olet vastaanottanut kaikki osat,

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit Hypynestin Korokelauta. Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje Oven pyörästö korokeholkki Päätystopparit Hypynestin Korokelauta seinäkiinnitykseen korokelaudan kanssa Vasen Oikea seinäkiinnitykseen Kisko Vedin Alaohjurit lattiakiinnitteinen Alaohjuri seinäkiinnitteinen

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m²

KÄYTTÖOHJE. AUTOTALLI 18m² KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI 18m² ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, selvitä paikallisilta viranomaisilta tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

kääntyvän suihkuseinän:

kääntyvän suihkuseinän: Näin asennat kääntyvän suihkuseinän: mallit: SS-450 / 650 / 750 / 850 sekä niistä kiinteän suihkuseinän ja -nurkan Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.

INFRASAUNAN ASENNUSOHJE. Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat. INFRASAUNAN ASENNUSOHJE Lisätiedot: HL-Heat Oy Vesijärvenkatu 4 M 3 15100 Lahti 0400 871 611 03-734 5830 www.hl-heat.fi e-mail: info@hl-heat.fi INFRASAUNA + YHDISTELMÄSAUNA INFRASAUNAN ASENNUS JA KÄYTTÖOHJEET

Lisätiedot

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE

PUOLIPYÖREÄN SADEVESIJÄRJESTELMÄN ASENNUSOHJE PUOIPYÖREÄN SDEVESIJÄRJESTEMÄN SENNUSOHJE 1 6 5 8 7 10 3 11 14 9 2 4 12 13 11 14 17 Tuotelista Nro Tuote 1 Pisko kouru 2 Pisko ulkokulma 90 3 Pisko sisäkulma 90 4 Pisko tukkopää, oikea ja vasen 5 Pisko

Lisätiedot

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p

KOMERON ASENNUSOHJE. Tehdas: p KOMERON ASENNUSOHJE Tehdas: p. 020 7562 550 mirror@mirrorline.fi www.mirrorline.fi Luetaan kokonaan ennen asennusta! HUOM! Asennuksessa tarvitaan 2 henkilöä. - Avaa kaikki pakkaukset ja tarkista, että

Lisätiedot

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna

Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Saunaremontti ja uuden saunan rakentaminen yhdistelmäsauna ja infrasauna Kun kiuassaunaan asennetaan myös infrapunalämpö, tulee ottaa huomioon muutamia näissä ohjeissa olevia tärkeitä seikkoja. Seuraavat

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE

AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE AUTOTALLI KÄYTTÖOHJE ENNEN KUIN ALOITAT Ennen kuin aloitat asennuksen, ota selvää paikallisilta viranomaisilta, tarvitseeko autotalli rakennusluvan. Lue käyttöohje huolellisesti ja noudata annettuja ohjeita.

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex

Effex. Design Sisustuspaneeli. Stora Enso. b a. Stora Enso Effex an Eye for Wood. Asennus: Lisätietoja: www.storaenso.com/effex Effex Stora Enso Design Sisustuspaneeli Effex on 100 % kierrätettävää luonnonmateriaalia Tarvittavat työkalut: Suositeltavat turvavarusteet: + Vasara + tuurna Naulapyssy Nauloja (1,2x30 mm) Sirkkeli (tai

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Unique

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Unique Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 13.03.2017) Unique Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Unique -liukuovi

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla

Asennusohjeet Sektoroitu ENVENTUS-roottori vaipalla Lämmönsiirrin sisältää: Vaipan kahdessa osassa Roottorilohkot Navan, akselit, laakerit ja peitelevyt Puolat Kotelon, lukkomutterit ja kiristysruuvit Asennustarvikkeet: Kehikko ja narut Kiristyshihna (väh.

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE

TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE TUPLAHUUSSIN PAKKAUSLISTA JA KOKOAMISOHJE PAKKAUSLISTA Tarvikepussi: vedin 2, ovisaranat 4, lankahaka 2, työntösalpa 2, ruuvi 80 mm, ruuvi 120 mm, ruuvi 40 mm, huopanaulat, dyckert-naulat. Etuseinäelementti

Lisätiedot

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN KIILTO TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä, rasvoista

Lisätiedot

Asennusohje aurinkopaneeliteline

Asennusohje aurinkopaneeliteline Asennusohje aurinkopaneeliteline Sisällysluettelo 1. Kehikon kokoonpano ja kiinnitys kattoon...3 2. Aurinkopaneelien asennus...4 3. Aurinkopaneelien sähköinen kytkentä...7 3.1 Kytkentä pienjänniteverkkoon...7

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero täyttää sisäasiainministeriön antamissa määräyksissä esitetyt vaatimukset. VTT on myöntänyt kuivakäymäläkomerolle sen vaatimusten mukaisuuden osoittavan tuotesertifikaatin

Lisätiedot

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10

Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Finnforest Terassin kokoamisohje Terassi 10 Terassin kokoaminen ja perustaminen Terassi on tarkoitettu koottavaksi valmiiksi pohjustetulle ja tasatulle maalle. Perustamisessa on otettava huomioon mahdollinen

Lisätiedot

Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault.

Saab Asennusohje MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE. SITdefault. SCdefault 900 Asennusohje SITdefault Kattokotelo MONTERINGSANVISNING INSTALLATION INSTRUCTIONS MONTAGEANLEITUNG INSTRUCTIONS DE MONTAGE Accessories Part No. Group Date Instruction Part No. Replaces 400

Lisätiedot

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W

ASENNUSOPAS. Koristepaneeli BYCQ140D7W1 BYCQ140D7W1W ASENNUSOPAS Koristepaneeli BYCQ40D7W BYCQ40D7WW 4 9 8 7 4 6 4 4 4 4 4 4+6 a g a c e f d g g h 6 mm 6 4 8 7 9 4 6 BYCQ40D7W Koristepaneeli BYCQ40D7WW Asennusopas Englanninkielinen teksti on alkuperäinen

Lisätiedot

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33

suunnittelu_asennusohje_2006.indd :18:33 Suunnittelu- ja asennusohje 1 suunnittelu_asennusohje_2006.indd 1 21.11.2006 13:18:33 Muunto-järjestelmällä voit toteuttaa mitä erilaisimpia säilytysratkaisuja kodin eri tiloihin. Muunto perustuu seinäpanelointiin

Lisätiedot

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat.

1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. Turner 210/230 1. Tarkista ennen asennuksen aloittamista että sinulla on kaikki siihen vaadittavat osat. - Ovielementit 4kpl - Vaakajohteet - Pystyjohteen C-kiskot (kiinni L-kiskossa) - L-muotoiset pystykiskot

Lisätiedot

Kuituvalon asennusohje - ECO

Kuituvalon asennusohje - ECO Kuituvalon asennusohje - ECO Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi Huom! Kuituja ei saa taivutella kylmänä. (jos niitä on varastoitu tai kuljetettu pakkasessa,

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA

ASENNUSOHJEET TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA TYCROC TWP LEIKKAAMINEN, SÄILYTYS JA ALUSTA Tycroc TWP -rakennuslevyä on helppo leikata joko sirkkelillä, pistosahalla, käsisahalla tai mattoveitsellä. Aukkojen poraamiseen soveltuu sekä kivi-, metalli-

Lisätiedot

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen.

Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. 1 Noudata kaikkia antamiamme ohjeita huolellisesti saadaksesi hyvän lopputuloksen. VALMISTELU Suosittelemme tilaamaan saman lattiaprojektin tarvikkeet aina samanaikaisesti. 2 Varastoi ja kuljeta Pergo-vinyyliä

Lisätiedot

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti asennusohje. (ver ) Vivia

Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, Lahti  asennusohje. (ver ) Vivia Elfa Kirena Oy Heloittajankatu 4, 15520 Lahti info.finland@elfa.com www.kirena.com asennusohje (ver 17.05.2016) Vivia Yleistä asennuksesta ja asennuspaikasta Asennusohjeessa on kuvattu Kirena Vivia -liukuovi

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro

Installation instructions, accessories. Vetokoukku, kiinteä. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden. Ohje nro Versio Osa nro Ohje nro Versio Osa nro 30756782 1.3 30660691 Vetokoukku, kiinteä IMG-218040 Sivu 1 / 14 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 IMG-217920 IMG-308223 Sivu 2 / 14 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta.

Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Alaohjurit lattiakiinnitteinen. Lue asennusohje huolellisesti ennen asennusta. Asennusohje KISKOPAKETILLE Mirror Line Oy @mirrorline Oven pyörästö Kiskon korokeholkki Päätystopparit ( malli voi poiketa kuvasta) Hypynestin Jaa kuvasi tuotteestamme somessa #mirrorline#ladonovi Korokelauta

Lisätiedot

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA!

HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Teräspalo-luukkujen FQ HUOMIO! YLEISIÄ VAROITUKSIA! Tämän luukun asennuksessa, käytössä ja kunnossapidossa tulee noudattaa useita varotoimia. Turvallisuussyistä kannattaa huomioida alla mainitut varoitukset

Lisätiedot

PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m)

PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m) PIENTEN SIILOJEN NOSTO OHJE (Ø4, 60m Ø 5,35m & Ø6,10m) SIILOJEN NOSTO OHJEET (4, 60 5,35 & 6,10). PIENET KARTIOPOHJASIILOT Suositeltu pystytystapa on kuvattu alla. 1- Kokoa ylin runkolevyjen kehä valmisteltuun

Lisätiedot

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE

POLYFLOR CAMARO LOC 5G DESIGN-LATTIAN ASENNUSOHJE Sivu 1 / 7 Yleistä Polyflor Camaro LOC on M1-luokiteltu, irtoasennettava lukkopontillinen vinyylilaatta. Tuote soveltuu käytettäväksi asunnoissa sekä kevyessä rasituksessa julkisissa tiloissa. Tuote on

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3

KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 KUIVAKÄYMÄLÄKOMERO KH-3 Kuivakäymäläkomero KH-3/4 KÄYTTÖTARKOITUS Kuivakäymäläkomeroa KH-3 käytetään K- ja S1-luokan väestönsuojissa, joissa se sijoitetaan väestönsuojan sisäpuolelle käymälätilojen ilmanvaihtoa

Lisätiedot

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08

Käyttöohje Asennusohje. CD-vaihtaja A08 Käyttöohje Asennusohje CD-vaihtaja A8 1 2 3 Vipu Levynpidin Valmistelu Makasiinin lataaminen Kuva 1 Aseta makasiini lataamista varten tähän asentoon (nuoli ylh.) Vedä levynpidin ulos. Älä koskaan poista

Lisätiedot

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet. MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15, FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662570 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.fi KOKOAMIS- JA ASENNUSOHJEET kulmamalli kulmaistuimella R890 KI

Lisätiedot

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT

74 cm - 89 cm ASENNUSOHJEET KOMPACT 74 cm - 89 cm Suomi ASENNUSOHJEET KOMPACT KOMPACT - www.arke.ws Ennenkuin ryhdyt asennustyöhön, pura portaiden kaikki osat pakkauksistaan. Aseta kaikki osat tilavalle alustalle ja tarkista osien lukumäärä

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 ASENNUSOHJE DEPO ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 OSALUETTELO Pääosat Osa Nr Nimike 1 1498 Spiraali PFlex Ø53 2 8143 Ruuvi T6SS M6 x 20 3 1433 Sovitusakselitappi 4 1365 Akselitappi 5

Lisätiedot

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO 15 FINLAND

MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO 15 FINLAND MUOTO-LAUTEET PL 277, 70101 KUOPIO Pyöräkatu 15 FINLAND puh. 017-2662555 fax 017 2662550 muotolauteet@muoto-lauteet.fi www.muoto-lauteet.fi KOKOAMIS- JA ASENNUSOHJEET Aluksi on syytä valita paikka, missä

Lisätiedot

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa.

Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. Lue tämä käyttöohje turvallisuusohjeineen huolellisesti ja tarkista, että ramppi on moitteeton ennen quick2go rampin käyttöönottoa. KÄYTTÖTARKOITUS quick2go alumiiniramppi mahdollistaa esteettömän kulun

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

KoskiThermasennusohje

KoskiThermasennusohje KoskiThermasennusohje KoskiTherm lattialämmityslevy vesikiertoiseen lattialämmitykseen Koskisen Oy on kehittänyt yhteistyössä Uponorin kanssa KoskiThermin, jonka avulla vesikiertoinen lattialämmitys voidaan

Lisätiedot