Kaikelle kansalle kaikille kansoille. seurakunnan lähetystyö

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikelle kansalle kaikille kansoille. seurakunnan lähetystyö"

Transkriptio

1 Kaikelle kansalle kaikille kansoille Salon Salon seurakunnan seurakunnan lähetystyö lähetystyö

2 LÄHTIJÄNÄ JA LÄHETTÄJÄNÄ Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät. (Joh. 20:21) Lähetystyö on kirkon perustehtävä. Meidät kristityt on kutsuttu jatkamaan Jeesuksen työtä tässä maailmassa toiset lähtijöinä, toiset lähettäjinä. Kirkon tehtävä on mennä sinne, missä hyvästä sanomasta, oikeudenmukaisuudesta ja lähimmäisenrakkaudesta on puute. Nykyajan lähetystyö onkin kokonaisvaltaista. Siihen kuuluu erottamattomasti evankeliumi, ilosanoma Kristuksesta, mutta lähetystyötä ovat myös kehitysyhteistyö, katastrofiapu ja vaikuttaminen rakenteisiin, jotka estävät ihmisoikeuksia toteutumasta. Kirkko ja sen lähetysjärjestöt toimivat erityisesti syrjäytettyjen ja vainottujen hyväksi ja antavat äänen äänettömille. Lähetysjärjestöt toimivat yhteistyössä paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Yhteistyö on vastavuoroista, toinen toistaan arvostavaa ja kuuntelevaa.

3 NIMIKKOLÄHETIT Arja Koskinen Latinalainen Amerikka, Suomen Lähetysseura Filosofian tohtori Arja Koskinen toimii Latinalaisen Amerikan aluepäällikkönä ja asuu Nicaraguassa. Sieltä käsin hän koordinoi työtä Boliviassa, Kolumbiassa ja Venezuelassa alkuperäiskansojen, etnisten vähemmistöjen ja muiden haavoittuvien ryhmien parissa. Ihmisillä on oikeus hyvään elämään. Meidän, joilla on enemmän, on tasattava hyvinvointia köyhempien kanssa. Kaikki alkuperäiskansojen lapset eivät pääse kouluun tai terveyskeskukseen. Monet eivät tiedä, että heillä on oikeuksia tässä elämässä. Verkkosivut: suomenlahetysseura.fi Facebook: Suomen Lähetysseura Latinalaisessa Amerikassa Tukitili: Suomen Lähetysseura FI , viesti Salo NI 118.

4 NIMIKKOLÄHETIT Sari-Johanna Kuittilo Israel, Suomen Lähetysseura Diakoni-nuorisotyöntekijä Sari-Johanna Kuittilo työskentelee Lähetysseuran Felm-keskuksessa Jerusalemissa. Hänen vastuualueenaan on diakonia, johon sisältyy työnohjausta sekä kriisija sielunhoitotyötä. Sari-Johanna luo yhteyksiä yli uskontorajojen hälventääkseen eri ryhmien välisiä ennakkoluuloja. Ihana puheensorina kuuluu pitkin päivää: Joku etsii ihmistä, jolle kertoa asiansa, joku konkreettista apua, joku Raamattuja. Joku tulee tervehtimään tuttuja, joku haluaa tutustua työhömme. Toivotamme jokaisen tervetulleeksi juuri sellaisena kuin hän on. Verkkosivut: suomenlahetysseura.fi Facebook: Suomen Lähetysseura Lähi-idässä ja FELM Shalhevetyah Center Jerusalem Tukitili: Suomen Lähetysseura FI , viesti Salo IL 010.

5 NIMIKKOLÄHETIT Kirsi Salmela Thaimaa, Suomen Lähetysseura Kirsi Salmela toimii Thaimaan luterilaisen kirkon palveluksessa kummilapsityön yhdyshenkilönä ja nuorisotyössä asemapaikkanaan Bangkok. Koulutukseltaan Kirsi on sosionomi (amk) ja kirkon nuorisotyönohjaaja-diakoni. Lapset ja nuoret ovat jokaisen kirkon tulevaisuus. Kummien tuki kannustaa heitä jatkamaan opintojaan jopa yliopistotasolle asti. Seurakuntien nuorisotyössä ovat läsnä kaikki kirkon perustehtävät: kasvatus, julistus, lähetys ja diakonia. Nuorisotyössä pohdimme nuorten asioita yhdessä vastauksia etsien. Verkkosivut: suomenlahetysseura.fi Facebook: Me Kongilaiset Tukitili: Suomen Lähetysseura FI , viesti Salo TH 010.

6 NIMIKKOLÄHETIT Mari ja Seppo Paulasaari sekä lapset Pyry, Liina, Roosa ja Tuuli Israel, Evankelinen Lähetysyhdistys/Suomen Lähetysseura Diakoni-sosionomi Mari ja pastori Seppo Paulasaari työskentelevät Jerusalemin Felm-keskuksen toiminnanjohtajana ja isäntänä. Felm-keskus on Lähetysseuran Lähi-idän työn keskus. Keskuksessamme on mahdollista kokoontua, tulla kohdatuksi ja myös kuulla evankeliumia omalla kielellä, jos se sattuu olemaan amhara, arabia, englanti, heprea, japani, kiina, korea, ruotsi, suomi, venäjä tai viittomakieli. Verkkosivut: evankeliset.net & suomenlahetysseura.fi Facebook: FELM Shalhevetyah Center Jerusalem Tukitili: Suomen Lähetysseura FI , viesti Salo IL 010.

7 NIMIKKOLÄHETIT Marika Lähteenmäki Romania, Lähetysystävät La Roca Pastori Marika Lähteenmäen tehtävänä on La Roca Câmpina -seurakunnan työn kehittäminen, kuten evankeliointi, musiikkityö ja paikallisten pastoreiden tukeminen. Työnkuva vaihtelee viikoittain ihmisten tarpeiden ja seurakunnan toiminnan mukaan. Se voi olla vuotavan katon korjaamista, kodeissa vierailua, yhdessä ruokailua, kerjäläisten ja prostituoitujen kanssa juttelua ja paljon muuta. Kutsutaan tätä kaikkea vaikkapa arjen lähimmäisyydeksi, jolla ei ole työalarajoja. Jeesus tuli palvelemaan ja palvelijaksi, ja se on minunkin kutsuni täällä Romaniassa. Tukitili: Lähetysystävät La Roca FI , viesti Marika, Salo

8 NIMIKKOLÄHETIT Raunion pariskunta Hongkong, Lähetysyhdistys Kylväjä Sanna Kelkka Lähetysyhdistys Kylväjä Rauniot toimivat sielunhoitoja avioliittotyöntekijöinä sekä kristillisen majatalon isäntinä. Bethany guest house tarjoaa kulttuurienvälisille työntekijöille lepo-, rohkaisu- ja palautumispaikan. Sairaanhoitaja-diakonissa Sanna Kelkka siunataan työhön Venäjän Burjatiaan Kylväjän kesäpäivillä Nimikkosopimus on vireillä. Verkkosivut: kylvaja.fi Tukitili Raunioiden työlle: Kylväjä FI , viite Tukitili Sanna Kelkan työlle: Kylväjä FI , viite

9 NIMIKKOLÄHETIT Jarkko ja Pirita Korhonen sekä lapset Jeremias, Samuel ja Iiris Tansania, MAF Suomi Pappi ja lentäjä Jarkko Korhonen toimii Lähetyslentäjien (Mission Aviation Fellowship) palveluksessa. Hän kuljettaa pappeja ja terveydenhoitohenkilökuntaa vaikeakulkuisille seuduille, noutaa potilaita sairaalaan ja toimittaa hätäapua nälkäalueille. Pienlentokoneet ovat nopein ja toimivin kulkuväline alueilla, joilla etäisyydet ovat pitkät ja maantiet puuttuvat tai ovat turvattomia. Erään viikon saldo: 1698 ihmistä hoidettu seitsemässä eri kylässä seitsemän eri tiimin voimin. Verkkosivut: maf.fi Facebook: MAF Suomi ja MAF Tanzania Tukitili: MAF Suomi FI , viite

10 NIMIKKOLÄHETIT Mari ja Daniel Nummela sekä lapset Emma, Aada ja Onni Japani, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys Nummelat työskentelevät HAT-Koben seurakunnassa Koben miljoonakaupungissa. He ovat seurakunnan vastuutyöntekijät, joten työnkuva on hyvin monipuolinen. Pieni seurakunta pyrkii tavoittamaan erityisesti lapsia ja perheitä. Lasten HAT-kidstoiminnan ohella seurakunnassa on mm. ruoka- ja suomipiirit. Jumalanpalvelus pidetään viikoittain. Olemme jokainen tärkeä osa kutsua, jossa saamme olla viemässä ilosanomaa Jeesuksesta niille, jotka eivät ole sitä koskaan kuulleet. Eikö olekin mahtava etuoikeus olla sellaisessa suuressa mukana!? Meistä on :) Verkkosivut: nummelat.fi ja sekl.fi Tukitili: Kansanlähetys FI , viite

11 NIMIKKOKOHTEET Evankelinen lähetysyhdistys Seurakuntatyö Vienan Kemissä Venäjällä Tukitili: FI , viesti Kemin srk, Salo Medialähetys Sanansaattajat Magahinkielinen radiotyö Intiassa Kuknan, varlin ja bhilinkielinen radiotyö Gujaratissa Intiassa Toivoa naisille/hanna-työ Intiassa Tukitili: FI , viestiin kohteen nimi ja omat yhteystiedot. Dikonin lapsia askartelupuuhissa. Suomen Lähetysseura Evankeliointi syrjittyjen heimojen parissa Etiopiassa (Salo ET 011) Teologisen koulutuksen kehittäminen Thaimaassa, Kambodžassa ja Myanmarissa (Salo TH 410) Lasten turvakoti Dikoni Viipurissa (Salo RU 200) Vammaisten ja vaikeasti sairaiden lasten perheitä tukeva Jokainensäätiö Venäjällä (Salo RU 157) Tukitili: FI , viestiksi kohteen tunnus (yllä suluissa)

12 NIMIKKOKOHTEET Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys Matongon teologinen seminaari, Kenia Tukitili: FI , viite Suomen Pipliaseura Lukutaitoa naisille Afrikassa Tukitili: FI , viite Viron kirkko / Keilan seurakunta Sauen kirkon rakentaminen, suunniteltu alkavaksi syksyllä 2018 S pendiaatti Thaimaalainen pastori Chanda Saiyotha (kuvassa vaimonsa Praneen kanssa) on työskennellyt vuosia pappina slummiseurakunnassa Bangkokissa. Salon seurakunta tukee hänen teologisia jatko-opintojaan. Tukitili: Suomen Lähetysseura FI , viite Salo TH 027

13 TEKOJA JA TOIMINTAA LÄHETYKSEN HYVÄKSI Osta adressi Suomen Lähetysseuran surunvalitteluadresseja myydään kirkkoherranvirastossa, Torikatu 6, Salo. Pistäydy kahville Lähetyskahvio Kaffemuki Salon kirkon päädyssä toimii vapaaehtoisvoimin syyskuusta toukokuuhun maanantai-iltapäivisin. Kesällä kahvitellaan kerran kuussa Kirkkokadun seurakuntatalossa. Suomusjärvellä vapaaehtoiset emännöivät adventti- ja kesäkahvilaa. Käy kirpputorilla Halikon lähetyskirppiksellä (Kirkkorinne 5) voi lauantaisin tehdä edullisia löytöjä, ja tarjolla on aina kahvia ja juttuseuraa. Kirppikselle voi myös lahjoittaa ehjää ja puhdasta tavaraa astioista vaatteisiin. Lahjoita verkossa Lähetysjärjestöjen verkkosivuilla voi osallistua esimerkiksi ajankohtaisiin kampanjoihin. Sytytä kynttilä lähetyskynttelikköön kirkossa käydessäsi.

14 TEKOJA JA TOIMINTAA LÄHETYKSEN HYVÄKSI Ryhdy kummiksi Kummina voit tukea vähävaraisten lasten koulunkäyntiä kehitysmaissa usean lähetysjärjestön kautta. Lasten Pankki (SLS) täydentää kummiohjelmien antamaa apua.

15 TEKOJA JA TOIMINTAA LÄHETYKSEN HYVÄKSI Lue lähettikirje Nimikkolähettien kuulumisia voi seurata lähettikirjeistä seurakunnan verkkosivuilta. Lähde markkinoille tai myyjäisiin Perniön Laurin markkinoilla ja Salon syysmarkkinoilla myydään hernekeittoa lähetystyön hyväksi. Myyjäisiä järjestetään pitkin vuotta. Muista nimikkolähettejä ja -kohteita rukouksessa. Tutustu piiritoimintaan Lähetyspiireissä saat tietoa lähetystyöstä ja lähettien kuulumisista. Lähetystyön asialla ovat myös muutamat käsityöpiirit. Piirit ovat avoimia kaikille kiinnostuneille, ja niissä voi käydä säännöllisesti tai silloin tällöin. Tule talkoisiin Markkinoilla, myyjäisissä ja muissa tapahtumissa tarvitaan talkoolaisia. Tehtäviä on monenlaisia, ja yhdessä tekeminen on mukavaa. Talkoista tiedotetaan muun muassa vapaaehtoistyön verkkosivuilla. Tee testamentti Anna hyvän periytyä! Lisätietoa saa verkkosivulta ja lähetysjärjestöistä.

16 YHTEYSTIEDOT Lähetyssihteeri Henna Seppälä Lähetyspastori Tarja Laurila SALON SEURAKUNTA Kuvat: Lähetysjärjestöt ja Salon seurakunnan kuva-arkisto

Nimikkolähetit. Minna Aro Mongolia (Kylväjä) alkusyksystä 2018

Nimikkolähetit. Minna Aro Mongolia (Kylväjä) alkusyksystä 2018 Lähetys kevät 2018 Nimikkolähetit Minna Aro Mongolia (Kylväjä) alkusyksystä 2018 Minna on sairaanhoitaja (AMK), diakonissa. Tehtävä Mongoliassa sisältää työtä viittomakielen ja vammaistyön parissa. Satu

Lisätiedot

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOHDENTAMATTOMAT TALOUSARVIOAVUSTUKSET LÄHETYKSELLE JA KV

HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOHDENTAMATTOMAT TALOUSARVIOAVUSTUKSET LÄHETYKSELLE JA KV HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄ KOHDENTAMATTOMAT TALOUSARVIOAVUSTUKSET LÄHETYKSELLE JA KV. DIAKONIALLE VUOSI 2014 VUOSI 2015 VUOSI 2016 VUOSI 2017 VUOSI 2018 VUOSI 2019 %-osuus 001 Suomen Lähetysseura 1 331

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Sopimus yhteydestä, esirukouksesta ja taloudellisesta tuesta Keminmaan seurakunnalla on maailman lähetyskentillä omia nimikkokohteita. Seurakunta on tehnyt

Lisätiedot

VUODEN 2018 HEINÄ-JOULUKUUN KIRKKOKOLEHDIT INARIN SEURAKUNNASSA

VUODEN 2018 HEINÄ-JOULUKUUN KIRKKOKOLEHDIT INARIN SEURAKUNNASSA VUODEN 2018 HEINÄ-JOULUKUUN KIRKKOKOLEHDIT INARIN SEURAKUNNASSA su 1.7. Apostolien päivä Herran palveluksessa Nuorten ja varhaisnuorten leiri- ja retkeilytoiminnan tukeminen Partaharju-säätiön kautta.

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO 1 Kirkon ulkoasiain osasto Hoitaa kirkon ekumeenisia suhteita ja niihin liittyviä teologisia asioita Vastaa ulkomailla asuvien suomalaisten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan lähetystyö

Keminmaan seurakunnan lähetystyö Keminmaan seurakunnan lähetystyö Lähetystyötä ei ole ilman lähettäjiä. Jeesus antoi meille käskyn viedä ilosanomaa eteenpäin kaikille ihmisille ja: Sinä voit olla siinä mukana! Jo alkuseurakunnan ajoista

Lisätiedot

Korpilahden alueseurakunnan varhaisnuoriso- ja nuorisotyön kehittämiseen.

Korpilahden alueseurakunnan varhaisnuoriso- ja nuorisotyön kehittämiseen. VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET su 5.6. 3. sunnuntai helluntaista Kutsu Jumalan valtakuntaan Lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Kirkko puhuu syrjäytettyjen

Lisätiedot

Toimintatehtävä: Mene puhelimellasi osoitteeseen

Toimintatehtävä: Mene puhelimellasi osoitteeseen Missio Rasti 1. Kirkon uusi lähetyksen peruslinjaus on nimeltään Yhteinen todistus. Kuinka monta lähetysjärjestöä kirkossamme toimii? A. Kaksi B. seitsemän C. yhdeksän Mene puhelimellasi osoitteeseen www.sakasti.evl.fi/yhteinentodistus

Lisätiedot

Lähetys tänään. Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén. Kirkkohallitus

Lähetys tänään. Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén. Kirkkohallitus Lähetys tänään Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén Kirkkohallitus 1 Matteus 24:3-14 3. Kun Jeesus sitten istui Öljymäellä eikä siellä ollut muita, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kyselivät: "Sano

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä 70/2017 185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo

Lisätiedot

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59 VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2019 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Säynätsalon alueseurakunnan diakoniatyölle, vähävaraisten avustamistyöhön. pe 6.1. Loppiainen Jeesus, maailman valo Lähetystyöhön

Lisätiedot

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu 1. Päivään sidotut kolehdit ti 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Alueseurakunnan nimikkotyö Keniassa, Marja Ochieng. su 6.1. Loppiainen

Lisätiedot

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2. Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti 1.1.-28.2.2015 vahvistettu AN kokouksessa 23.11.2014 Kolehti 1.3.-31.5.2015 vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Päihde-

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE

ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE 1.5.-30.9.2019 su 5.5. 2. sunnuntai pääsiäisestä Hyvä Paimen Toivoa naisille mediatyöhön Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa Medialähetys Sanansaattajien

Lisätiedot

KESÄ-JOULUKUU 2015 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHTI

KESÄ-JOULUKUU 2015 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHTI KESÄ-JOULUKUU 2015 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHTI su 7.6. su 14.6. la 20.6. su 21.6. su 28.6. su 5.7. su 12.7. su 19.7. 2. sunnuntai helluntaista Katoavat ja katoamattomat aarteet Kirkon Ulkomaanavulle nuorten

Lisätiedot

Säynätsalon alueseurakunta. Päivään sidotut kolehdit

Säynätsalon alueseurakunta. Päivään sidotut kolehdit Säynätsalon alueseurakunta Päivään sidotut kolehdit su 6.5. 5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai) Sydämen puhetta Jumalan kanssa Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla

Lisätiedot

105 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen määrärahojen myöntäminen vuonna 2018

105 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen määrärahojen myöntäminen vuonna 2018 70/2018 105 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen määrärahojen myöntäminen vuonna 2018 Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen

Lisätiedot

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Seurakuntaneuvosto 25.9.2014 sivu 1 (7) HAKUNILAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 25.9.2014 klo 18.45 - Viikkomessu pidettiin kirkossa klo 18 Paikka Hakunilan kirkon kokoustila Hakunilantie

Lisätiedot

Lähetystyö & raha. Teksti. Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset

Lähetystyö & raha. Teksti. Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset Lähetystyö & raha Teksti Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset Järjestöjen saama budj.tuki 2012 Suomen Lähetysseura Suomen Pipliaseura 9,5 milj. 1,1 milj. Kansanlähetys

Lisätiedot

KIRKKOKOLEHDIT KUOKKALAN KIRKOSSA LOKA- JOULUKUUSSA 2018 LIITE 2 32

KIRKKOKOLEHDIT KUOKKALAN KIRKOSSA LOKA- JOULUKUUSSA 2018 LIITE 2 32 KIRKKOKOLEHDIT KUOKKALAN KIRKOSSA LOKA- JOULUKUUSSA 2018 LIITE 2 32 su 7.10. 20. sunnuntai helluntaista Usko ja epäusko Nimikkolähettimme Riikka-Halme Bernekingin työn tukemiseen Angolassa su 14.10. 21.

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka Aika Torstai 2.5.2019 klo 17.00 19.13 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 41 KOKOUKSEN AVAUS 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto (10) Paikka Kirkkoherranvirasto, neuvotteluhuone, Satamatie 1

RUOKOLAHDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2018 Kirkkoneuvosto (10) Paikka Kirkkoherranvirasto, neuvotteluhuone, Satamatie 1 Kirkkoneuvosto 27.12.2018 1(10) Aika Torstaina 27.12.2018 klo 17.00-17.45 Paikka Kirkkoherranvirasto, neuvotteluhuone, Satamatie 1 Läsnä Haakana, Leena kirkkoherra, puheenjohtaja Liimatta, Juhani, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät)

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät) 91, liite 2 / Sivu 1 / 6 Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa 1.1. 31.5.2018 (punaisella alueneuvoston päätettävät) ma 1.1. la 6.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Loppiainen Jeesus, maailman

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA /2017

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA /2017 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA 8.9.2017 3/2017 Paikka: Kirkonkulman sali Aika: Perjantai 8.9.2017 klo 15-17 liite sivu 21 3 KOKOUKSEN AVAUS 22 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 23 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

1. Päivään sidotut kolehdit

1. Päivään sidotut kolehdit 1. Päivään sidotut kolehdit su 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Pakolaisten auttamiseen kriisialueilla Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkon Ulkomaanavun säätiö, PL 21, 13 Helsinki, viitenumeroluettelo.

Lisätiedot

Kirkon srk-työn kehittäminen

Kirkon srk-työn kehittäminen Kirkon srk-työn kehittäminen Yhteistyökumppani: Thaimaan evankelisluterilainen kirkko ELCT Lutheran Mission in Thailand LMT Hankkeen kuvaus: Thaimaan evankelisluterilainen kirkko on perustettu vuonna 1994.

Lisätiedot

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 KOHTAAMISEN YHTEISÖ Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020 MISSIO Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn. VISIO Puijon

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 8/2015 Kirkkoneuvosto

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 8/2015 Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 3.11.2015 kello 17.30-18.50 Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 79 KOKOUKSEN AVAUS 80 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 81 PÖYTÄKIRJANTARKISTAJIEN

Lisätiedot

110 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2015

110 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2015 60/2015 110 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2015 Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1) myöntää

Lisätiedot

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET

VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET HUHTASUON JA HALSSILAN KIRKOILLA 1.1-31.5.2016 pe 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Aurinkorannikon suomalaisen ev. lut. seurakunnan

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura ry STRATEGIA 2016 SUOMEN PIPLIASEURA. Vahvistettu hallituksen kokouksessa

Suomen Pipliaseura ry STRATEGIA 2016 SUOMEN PIPLIASEURA. Vahvistettu hallituksen kokouksessa SUOMEN PIPLIASEURA STRATEGIA 2016 2018 Vahvistettu hallituksen kokouksessa 20.1.2016 ARVOT MISSIO Usko ja lähimmäisenrakkaus Työmme lähtökohtana on Raamattu. Jumala rakastaa kaikkea luomaansa ja Raamattu

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA /2013

JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA /2013 JÄRVENPÄÄN SEURAKUNTA JULISTUSJOHTOKUNTA 3.9.2013 3/2013 Paikka: Vanhankirkon alasali Aika: Tiistaina 3.9.2013 klo 18.00 liite sivu 24 3 KOKOUKSEN AVAUS 25 3 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 26 3 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Mannerheiminkatu 1, Lappeenrannan kirkon alasali. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Mannerheiminkatu 1, Lappeenrannan kirkon alasali. Paikka 7-2016 Aika Torstai 29.9.2016 klo 17.00 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Mannerheiminkatu 1, Lappeenrannan kirkon alasali ASIALISTA 77 KOKOUKSEN AVAUS 78 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

Kokous 6/2015 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo

Kokous 6/2015 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo 8.6.2015 Kokous 6/2015 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 8.6.2015 klo 18.00 19.15 Läsnäolevat jäsenet: Posti Timo pj Elonsalo Raimo vpj Harinen Ari Haukijärvi Eino Kivistö Jaakko

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS

REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS lista kokous 6/2015 Seurakuntaneuvosto 24.9.2015 sivu 1 (6) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 24.9.2015 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, seurakuntasali 2 Kustaantie

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

Lähetystyö VIHDIN SEURAKUNTA

Lähetystyö VIHDIN SEURAKUNTA Lähetystyö VIHDIN SEURAKUNTA Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan Lähetystyö päällä. on kuin kaksi kättä, Menkää jotka ojentuvat lähimmäistä siis kohti. Toinen käsi kuvaa evankeliumin sanoman

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 3/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.3.2019 klo 18.00-19.07 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat

Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat AIKA TEHDÄ HYVÄÄ! VAPAAEHTOISTOIMINTA TIKKURILAN SEURAKUNNASSA Tikkurilan seurakunta Vantaan seurakunnat Onko sinulla aikaa tehdä HYVÄÄ? Tule mukaan vapaaehtoistoimintaan! Vapaaehtoistyö on vapaaehtoista

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta 22.5.2019 Kokousaika keskiviikko 22.5.2019 klo 18:00-19:40 Kokouspaikka Läsnä Keskusseurakuntatalo, 3. kerros,

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 5/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 5/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 5/2017 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 16.5.2017 klo 18.00-18.38 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2011 Kirkkoneuvosto 23.5.2011 1

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2011 Kirkkoneuvosto 23.5.2011 1 Kirkkoneuvosto 23.5.2011 1 Aika Maanantai 23.5.2011 klo 17-17.55 Paikka Seurakuntakoti Jäsenet läsnä = x poissa Raija Häkkinen x Reijo Koskinen vpj. x Pentti Marttinen x Sointu Ojonen x Elina Rantalainen

Lisätiedot

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti

Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti 11.2.2018 Lapuan hiippakunnan määräämä kolehti VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen,

Lisätiedot

MAHDOLLISESTA ESTEESTÄ PYYDETÄÄN ILMOITTAMAAN Tuija Javanainen tai p

MAHDOLLISESTA ESTEESTÄ PYYDETÄÄN ILMOITTAMAAN Tuija Javanainen tai p lista kokous 6/2016 Seurakuntaneuvosto 25.8.2016 sivu 1 (8) REKOLAN SEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstai 25.8.2016 klo 18.00 Paikka Rekolan Pyhän Andreaan kirkko, kerhohuone 1 Kustaantie

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kokousaika: ma 16.3.2015 klo 18 (yhteinen kahvihetki klo 17.30 alkaen) Paikka: Vuosaaren kirkon Taivaanranta-sali, Satamasaarentie 7 Läsnä: Jussi Mäkelä, puheenjohtaja

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN 1 (5) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN 1. Lähetysjärjestö kirkon lähetystyön toteuttajana 1a. Miten järjestönne ymmärtää asemansa kirkon virallisena lähetysjärjestönä?

Lisätiedot

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena

LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta. Pyhänä ja arkena LAPUAN tuomiokirkkoseurakunta Pyhänä ja arkena Seurakunnan historiaa 1550-luvulla Lapua oli vielä Isonkyrön kappeliseurakunta. Asukkaita oli noin 500. Lapuasta tuli itsenäinen seurakunta v. 1581. Lapua

Lisätiedot

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (12) Seurakuntaneuvosto /2017

PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (12) Seurakuntaneuvosto /2017 PORIN TELJÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 (12) Aika ja paikka: Maanantai 13.02.2017 klo 18.00 Teljän kirkko KÄSITELLYT ASIAT: 1 kokouksen avaus... 3 2 kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus... 3 3 Kokouksen

Lisätiedot

64 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2016

64 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2016 55/2016 64 Lähetyksen ja kansainvälisen diakonian projektimäärärahojen myöntäminen vuonna 2016 Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen Yhteinen kirkkoneuvosto päättää 1) myöntää

Lisätiedot

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA 2017-2022 Suomen Lähetysseura on perustettu vuonna 1859 ja se on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien lähetysjärjestö. Lähetysseuran

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ

PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ 1 (6) PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ 1. SOPIJAPUOLET Suomen evankelis-luterilainen kirkko (jäljempänä kirkko) Sopijajärjestö: Lähetysjärjestö

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/ JYVÄSKYLÄN SEURUNTA ESITYSLISTA 5/2015 1 AIKA klo 18.00 20.10 PAIKKA Sivu / Palokan kirkko, kahvio, Rovastintie 8 A Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 51 Työjärjestyksen

Lisätiedot

SUOMALAISEN LUTERILAISEN LÄHETYSTYÖN AIKAJANA

SUOMALAISEN LUTERILAISEN LÄHETYSTYÖN AIKAJANA SUOMALAISEN LUTERILAISEN LÄHETYSTYÖN AIKAJANA JUURET 1695 Hallen laitosten perustaminen merkitsi luterilaisen pietismin parissa syntyneelle lähetysherätykselle voimakasta tukikohtaa. Lähetystyöhön johtaneet

Lisätiedot

Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo

Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo 18 18.40 Jäsenet Seurantaryhmien työskentelyssä mukana Suni Hannu pj Peura Tuula Elonsalo Raimo vpj Nyman Ilona Fager-Pintilä Rose-Marie Siltala

Lisätiedot

Kokouskutsu Esityslista 1/2018

Kokouskutsu Esityslista 1/2018 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Kokouskutsu Esityslista 1/2018 Aika: torstai 8.2.2018 klo 12.30!! Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat: Jäsenet

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 7

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 7 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 22.11.2017 klo 17 17.50 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntasali Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kartano

Lisätiedot

TERVEISET HUHTIKUU-TOUKOKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HUHTIKUU-TOUKOKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HUHTIKUU-TOUKOKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI www.lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Lähestymme jälleen pääsiäisen aikaa ja aina se koskettaa

Lisätiedot

Neuvolaklinikalla punnitaan vauvoja Dabian kylässä. MAF Suomi - Suomen Lähetyslentäjät ry Tilinumero FI

Neuvolaklinikalla punnitaan vauvoja Dabian kylässä. MAF Suomi - Suomen Lähetyslentäjät ry Tilinumero FI Arusha 16.11.2018 Hei ystävät, Adventin aika lähestyy, joten on hyvä aika kirjoittaa kirjettä. Odottavan aika on usein pitkä Messiasta odotettiin tuhansia vuosia! Tansaniassa olemme odottaneet edistystä

Lisätiedot

Tule mukaan. kirkon diakoniatyöhön! Astut mukaan auttamaan

Tule mukaan. kirkon diakoniatyöhön! Astut mukaan auttamaan Tule mukaan kirkon diakoniatyöhön! Astut mukaan auttamaan Diakonissa, sairaanhoitaja (AMK) Johanna Saapunki Työpaikka: Kuusamon seurakunta Työtehtävät: perusdiakonia, kehitysvammatyö Mikä on parasta työssä?

Lisätiedot

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen YHTEINEN TODISTUS Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2018 2 Sisällys Mikä on kirkko?... 4 Jumalan lähetys... 4 Ykseys, todistus ja palvelu... 4 Kokonaisvaltainen lähetys ja evankelioiminen...

Lisätiedot

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018. Kirkkoneuvosto

FORSSAN EV.-LUT. SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2018. Kirkkoneuvosto Kirkkoneuvosto 12.12.2018 1 KOKOUSAIKA 12.12.2018 kello 17.00-17.25 KOKOUSPAIKKA Forssan seurakuntatalo, musiikkihuone OSALLISTUJAT Esa Löytömäki kirkkoherra, puheenjohtaja Timo Heikkilä varapuheenjohtaja

Lisätiedot

3 / 26 Vuoden 2017 alueseurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua

3 / 26 Vuoden 2017 alueseurakunnan toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelua JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2016 1 AIKA To 7.4.2016 klo 16.30. Kahvitarjoilu alkaen klo 16.00. PAIKKA Huhtasuon seurakuntakeskus Nevakatu 6. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 22 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin seurakuntien Kirkko turvapaikkana -valmiussuunnitelma ja toimintaohje

Helsingin seurakuntien Kirkko turvapaikkana -valmiussuunnitelma ja toimintaohje 1 Helsingin seurakuntien Kirkko turvapaikkana -valmiussuunnitelma ja toimintaohje Kirkko turvapaikkana Kirkko turvapaikkana tarkoittaa tilannetta, jossa yksittäinen ihminen tai perhe on saanut kielteisen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2014 JUMALANPALVELUKSET Su 30.11.2014 klo 10 Adventin messu Lammin kirkossa klo 18 Adventtihartaus Evolla Pitkäniemenjärven Tuulenpesällä (opastus Evokeskukselta)

Lisätiedot

Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 4/2016. Seurakuntaneuvosto Maanantai klo Teljän kirkko

Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 4/2016. Seurakuntaneuvosto Maanantai klo Teljän kirkko 1 Porin Teljän seurakunta Pöytäkirja 4/2016 Seurakuntaneuvosto Aika ja paikka Maanantai 16.5.2016 klo 18.00 Teljän kirkko Huhtala, Kaisa puheenjohtaja Haanpää, Liisa Halonen, Erkki Harju, Aulikki Ihalainen,

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus

Asialista Joutsenon seurakuntakeskus Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Tiistai 19.12.2017 klo 18 Paikka Joutsenon seurakuntakeskus ASIALISTA 59 Kokouksen avaus 60 Kokouksen

Lisätiedot

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja

Lisätiedot

TIEDOTUSLEHTI ILMESTYSMAJANÄYTTELY

TIEDOTUSLEHTI ILMESTYSMAJANÄYTTELY Oulun Helluntaiseurakunnan TIEDOTUSLEHTI Marraskuu 2018 ILMESTYSMAJANÄYTTELY 15.-18.11.2018 Oulun Helluntaiseurakunnan Lähetyskahviossa. Esittelijänä toimii: Davar -koulutusvastaava, pastori ja Israel

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Anja Mäkinen kirpputorin vapaaehtoinen Marja-Riitta Vaitti kirpputorin vapaaehtoinen

lähetys- ja kansainvälisen työn sihteeri Anja Mäkinen kirpputorin vapaaehtoinen Marja-Riitta Vaitti kirpputorin vapaaehtoinen YLÖJÄRVEN SEURAKUNTA Pöytäkirja LÄHETYSTYÖN JOHTOKUNTA 2/ 2017 Aika 22.03.2017 klo 18 Paikka Paikalla: Seurakuntakeskus, Kahvion laajennus Kahvitus alkoi klo 17.45 Antila Veli-Matti Puheenjohtaja Koivisto

Lisätiedot

PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT

PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT 1 PIISPAINKOKOUKSEN PÄÄTÖSTEN 13. 14.9.2005 JA 5.12.2011 MUKAISET KIRKON VIRKAAN VAADITTAVAT OPINNOT Diakonian / kirkon nuorisotyönohjaajaan / kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajan virkoihin kelpoisuuden

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 3/2018

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 3/2018 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 3/2018 Aika ja paikka Reposaaren pappila 6.3.2018 klo 18.00-19.55 Läsnä: Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi Heilimä

Lisätiedot

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat

Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kummikirje syksy 2016 25.11.2016 Rakkaat Dikonin turvakodin ystävät ja tukijat Kiitos teille kaikille tuesta ja esirukouksista Viipurin turvakodin toiminnan puolesta! Teidän avullanne lapsen elämä muuttuu

Lisätiedot

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta

Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta Hakunilan seurakunnan vapaaehtoistoiminta HYVÄN TEKIJÖITÄ KAIVATAAN - pienikin teko on tärkeä! Mitä sinä voisit tehdä? Iltapäiväkerho toimia mummona tai vaarina Pyhän Annan lastenkirkolla Pyhän Annan lastenkirkon

Lisätiedot

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa!

Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! 7.8.2018 Tervetuloa rakentamaan omaa seurakuntaasi ja Kristuksen kirkkoa! Raamatussa seurakunta on yhteisö, jossa kaikki palvelevat toisiaan. Jokaisella on jotakin annettavaa. Sinulla on lahjoja; erilaista

Lisätiedot

164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen

164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen 58/2015 164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen jakoperusteet vuosille 2016-2019 Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen Yhteinen kirkkoneuvosto

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2017 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2017 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Uutiskirje. Syksy 2018 Taiwanin työ

Uutiskirje. Syksy 2018 Taiwanin työ Syksy 2018 Taiwanin työ Kulunut syksy on painottunut Taiwanin työhön. Lähetysseuran Taiwanin kumppaneista, Taiwanin luterilainen kirkko, on eräs vanhimmista yhteistyötahoistamme. Yhteistyö lähti liikkeelle

Lisätiedot

JÄRJESTÄJÄN OPAS. MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin

JÄRJESTÄJÄN OPAS. MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin JÄRJESTÄJÄN OPAS MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin TASAUS 2018 MURTUNUT MIELI Luonnonkatastrofi, konflikti tai sota voivat jättää syviä jälkiä ihmismieleen. Tasauksella tuetaan henkistä selviytymistä

Lisätiedot

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia vuoteen 2015 Kirkon strategia 2015 -työryhmän esitys kirkkohallitukselle KIRKON PERUSTEHTÄVÄ (MISSIO) Kirkon tehtävä on

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 Kirkkoneuvosto 6.9.2011. Haapala Heikki jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2011 Kirkkoneuvosto 6.9.2011. Haapala Heikki jäsen Aika 6.9.2011 klo 17.45 18.29 Paikka Leppäkosken seurakuntatalo Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Haapala Heikki jäsen Kautto Kaisa jäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015

LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 LAMMIN SEURAKUNTA ADVENTTI JA JOULUAIKA 2015 2 JUMALAN- PALVELUKSET JUMALANPALVELUKSET su 29.11. klo 10 klo 18 su 6.12. klo 11 su 13.12. klo 10 su 20.12. klo 10 to 24.12. klo 14 klo 15.30 klo 16.30 pe

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 7/2016 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 6.9.2016 klo 18.00-18.40 Läsnä: Kuusiranta Helena, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 9/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 9/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 9/2016 Aika ja paikka Ahlaisten seurakuntakoti 1.11.2016 klo 18.00-19.00 Läsnä: Kuusiranta Helena, pj Gustafsson Tarja Grönblom Kirsi,

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/2015

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/2015 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 8.9.2015 klo 18:00-19.15 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Gustafsson Tarja,

Lisätiedot

TERVEISET ELO-SYYSKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET ELO-SYYSKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET ELO-SYYSKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI www.lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Kesän aikana on ollut monenlaisia tapahtumia ja tilaisuuksia

Lisätiedot

Ystävyysseurakuntarekisterin päivitys Kirkkohallitus Ulkoasiain osasto

Ystävyysseurakuntarekisterin päivitys Kirkkohallitus Ulkoasiain osasto Ystävyysseurakuntarekisterin päivitys 2015 Kirkkohallitus Ulkoasiain osasto Ystävyysseurakuntarekisterin historiaa Nykymuotoisena alkoi muodostua 1980 kun viralliset ystävyysseurakuntasuhteet Unkariin

Lisätiedot

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi Facebook:

Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi  Facebook: Mahdollisuuksien kirkko Annmari Salmela / Vapaaehtoistyo.fi annmari.salmela@vapaaehtoistyo.fi Twitter: @AnnmariSa / @Vapaaehtoistyo Facebook: Vapaaehtoistyofi.fi Trendit uutta yhteisyyttä kohti Seurakunnat

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7 / (6) KIRKKONEUVOSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7 / (6) KIRKKONEUVOSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7 /2015 1 (6) KOKOUSAIKA 1.9.2015 klo 16 19.05 Pötönkankaan hautausmaalla katselmus ja sen jälkeen kokous KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalon alasali JÄSENET Tolonen Mikko

Lisätiedot

Lukutaitoa naisille Afrikassa - hankkeen kuulumisia syyskuussa 2018

Lukutaitoa naisille Afrikassa - hankkeen kuulumisia syyskuussa 2018 Lukutaitoa naisille Afrikassa - hankkeen kuulumisia syyskuussa 2018 Lämmin kiitos tuestanne naisten lukutaitotyölle Itä-Afrikassa. Tässä uutiskirjeessä kerrotaan ajankohtaisia kuulumisia ja vinkkejä työmme

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 4/2015

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 4/2015 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 4/2015 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 28.4.2015 klo 18:00-19.42 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Gustafsson Tarja

Lisätiedot

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi v TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi Lapset ja nuoret näkyviksi Kangasalan seurakunnassa info työntekijöille ja luottamushenkilöille v Mikä ihmeen LAVA? Lapsivaikutusten arviointi eli LAVA on

Lisätiedot