KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN"

Transkriptio

1 1 (5) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN 1. Lähetysjärjestö kirkon lähetystyön toteuttajana 1a. Miten järjestönne ymmärtää asemansa kirkon virallisena lähetysjärjestönä? Kirkolliskokous hyväksyi Radiolähetysjärjestö Sanansaattajat (SANSA) kirkon viralliseksi lähetysjärjestöksi vuonna SANSA ymmärtää tämän asemansa siten, että se Pyhän Raamatun ja Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tunnustuksen pohjalta toteuttaa Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä levittämällä maailmaan kaikkivaltiaan Jumalan avulla Raamatussa ilmoitettua evankeliumia ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Jeesuksesta Kristuksesta ihmisille pelastukseksi sekä syventää kristittyjen hengellistä elämää ja ohjaa heitä lähetysvastuuseen. (Säännöt 2 ) Millä tavalla se haluaa olla osa kirkkomme lähetystyön kokonaisuutta? SANSA toimii yhdessä kokonaiskirkon, sen seurakuntien ja muiden kirkon lähetysjärjestöjen kanssa. SANSA osallistuu kirkon lähetystyön kehittämiseen ja lähetystehtävän toteuttamiseen oman erityisluonteensa mukaisesti. Radion ja muiden sähköisten viestimien kautta tapahtuvalla lähetystyöllä on toisaalta tienraivaajan, toisaalta yhteistyökirkkojen ja muiden lähetysjärjestöjen muuta työtä täydentävä ja tukeva rooli. SANSA on yhteistyöhakuinen ja -kykyinen kirkkomme lähetysjärjestö. 1b. Miten järjestönne sitoutuu kirkkomme päätöksiin, esimerkiksi kirkkolain ja kirkkojärjestyksen määräyksiin? SANSA suhtautuu kirkkomme päätöksiin vastuullisesti ja toimii kirkkolain ja kirkkojärjestyksen määräysten mukaisesti. Hyväksyykö järjestönne naispappeuden ja toimivatko sen työntekijät yhteistyössä naispappien kanssa? SANSA toimii seurakuntien ja yhteisöjen kanssa riippumatta niiden virkakäsityksestä ja antaa työntekijöilleen tässä kysymyksessä omantunnon vapauden. SANSAn hallitus on käytännössä linjannut, että palvelukseen palkataan pappeja, jotka toimivat yhteistyössä naispappien kanssa. Lähettinämme toimii naispappi.

2 2 (5) 2. Lähetysjärjestön talous 2a. Mikä on järjestönne talousarvion loppusumma ja miten se jakautuu eri toimintasektoreiden kesken? Talousarvion loppusumma vuodelle 2007 on euroa. Vuoden 2006 toteutuneet kokonaiskulut olivat euroa. Kokonaiskulut jakautuivat seuraavasti: ulkomaista toimintaa koskevat kulut (radiolähetystyö, tv-työ ja seurakuntatyö) euroa (51 %), ulkomaantyön tukitoiminnot kotimaassa (varainhankinta, tiedotus, lähetyskasvatus, toimintojen suunnittelu ja seuranta) euroa (40 %), yleishallinto euroa (9 %). SANSAn ulkomainen työ on pääosaltaan mediayhteistyötä lähes 40 järjestön ja kirkon kanssa, minkä vuoksi järjestön kustannusrakenne on erilainen kuin perinteistä lähetystyötä tekevien järjestöjen. Vähäisemmällä rahallisella panostuksella voidaan tavoittaa suurempi määrä ihmisiä. Toisaalta työn esillä pitäminen yhteistyöseurakunnissa jne. vaatii resursseja kotimaassa. Muissa lähetysjärjestöissä tämän työn tekevät sekä ulkomailla että kotimaassa olevat lähetit, joiden kulut lasketaan osaksi ulkomaista työtä. Mikä on järjestönne hallintokulujen osuus kokonaisuudesta? Hallintokulujen osuus vuonna 2006 oli euroa (9 %). 2b. Miten järjestönne toimii kotimaassa ja kuinka suuri osa seurakuntien avustusmäärärahoista käytetään tähän työhön? SANSAlla ei ole omaa kotimaan piiriorganisaatiota vaan se toimii kotimaassa seurakuntien kanssa ja kautta. Sen toiminta tähtää hengellisen ja aineellisen tuen hankintaan ulkomailla tehtävälle lähetystyölle. Tätä tarkoitusta varten solmittuja yhteistyösopimuksia seurakuntien ja muiden yhteisöjen kanssa on 147. Tätä toimintaa tukevat mm. seurakuntavierailut, lähetysseminaarit, Radiolähetystyön kesäpäivät, Radioraamattukoulu (Raamattu kannesta kanteen -ohjelmat) sekä naistyö ja Naiset toivon lähteellä -radioohjelmat. Kotimaassa tapahtuviin ulkomaisen työn tukitoimintoihin kuten varainhankintaan, tiedotukseen, lähetyskasvatukseen sekä toimintojen suunnitteluun ja seurantaan käytettiin vuonna 2006 lähetystyöhön kohdentamattomat avustukset eli 50,7 % seurakuntien avustusmäärärahoista (n euroa).

3 3 (5) 3. Toiminnan tavoitteet ja sisältö 3a. Mikä on järjestönne toiminnan perustavoite osana kirkkomme lähetystä? SANSAn toiminnan perustavoite on toteuttaa kirkkomme lähetystehtävää tuottamalla ja kustantamalla erikielisiä kristillisiä radio-ohjelmia ja aineistoa muihin sähköisiin viestimiin ja kutsua, kouluttaa ja lähettää työntekijöitä yhteistyökumppaniemme palvelukseen sekä tukea kansallisia työntekijöitä mediakonsultoinnin ja viestintä- ja teologisen koulutuksen kautta. Kotimaassa tavoitteena on palvella seurakuntia sananjulistus- ja lähetyskasvatustoiminnassa sekä pitää esillä mediatyötä osana seurakuntien lähetysstrategiaa. 3b. Miten järjestönne pyrkii yhteistyökirkkojensa kanssa ja kohdemaissa edistämään esimerkiksi tasa-arvoa, demokratiaa ja ihmisoikeuksia, lasten ja naisten asemaa yhteiskunnassa sekä ympäristön kestävää kehitystä? SANSA ja sen työntekijät tukevat yhteistyökirkkojen ja -järjestöjen pyrkimyksiä tasa-arvon, demokratian ja ihmisoikeuksien toteuttamiseksi. Kristillinen radio- ja muu mediatyö on kokonaisvaltaista, koko ihmistä palvelevaa. SANSAn noin 40 kielellä Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa tukemissa ja tuottamissa radio- ja tv-ohjelmissa tarkastellaan myös sosiaalieettisiä kysymyksiä, terveyttä, mm. HIV/AIDS, perhekysymyksiä, kasvatusta, maataloutta, ympäristökysymyksiä, jne. kristillisen uskon näkökulmasta. Lukuisat kuuntelijapalautteet esimerkiksi Intiasta kertovat ohjelmien aikaansaamasta täydellisestä elämänmuutoksesta ja toivosta. Naisille, lapsille ja nuorille tuotetaan omia radio-ohjelmia sekä Aasiassa että Afrikassa. SANSA on mukana kansainvälisessä Hanna-työssä, jonka tavoitteena on naisten aseman parantaminen ja sitä kautta perheiden hyvinvoinnin lisääminen. Kaikkeen ohjelmatoimintaan liittyy myös paikallisesti organisoitu jälkihoitotyö, joka tuo käytännön apua ja koulutusta sitä tarvitseville. 4. Päätöksenteko 4a. Miten muodostuu järjestönne jäsenistö ja miten hallinto ja päätöksenteko on järjestetty? SANSAn jäsenistö muodostuu yksityishenkilöistä ja yhteisöistä (seurakunnat, järjestöt), jotka yhdistyksen hallitus hyväksyy jäseniksi hakemuksen perusteella. Päätöksenteosta vastaavat lähetysjohtaja ja joka toinen viikko kokoontuva johtoryhmä, hallitus (noin kahdeksan kokousta vuodessa) sekä ylimpänä yhdistyksen kokous (kevät- ja syyskokous).

4 4 (5) 4b. Mikä on kirkon ja seurakuntien mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa päätöksentekoon? Muiden kirkon lähetysjärjestöjen tapaan SANSA on itsenäinen yhdistys, jonka päätöksenteko tapahtuu edellä mainittujen hallintoelimien kautta. Seurakunnat voivat hakea SANSAn jäsenyyttä ja osallistua edustajiensa kautta yhdistyksen kokouksiin ja vaikuttaa päätöksentekoon. SANSA lähettää toimintakertomuksensa kirkon elimille ja seurakunnille. Kokonaiskirkossa ja seurakunnissa tehtävät ratkaisut vaikuttavat yhdistyksessä tehtäviin päätöksiin. 5. Yhteistyö seurakuntien kanssa 5a. Mikä on järjestönne tavoite seurakuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä? SANSAn tavoite on edistää kirkkomme lähetystyötä ja rohkaista seurakuntia varustamalla niitä sekä tiedollisesti että hengellisesti toteuttamaan kirkolle uskottua lähetystehtävää. Tavoitteemme on pitää esillä radion ja muiden sähköisten viestimien tarjoamaa kokonaisvaltaista ja kustannustehokasta lähetystyön muotoa ja tarjota seurakuntalaisille mahdollisuutta kantaa vastuuta medialähetystyöstä. 5b. Minkälaista yhteistyötä järjestöllänne on Helsingin seurakuntien kanssa ja miten haluaisitte sitä kehittää? SANSAlla on hyvät yhteydet moniin Helsingin seurakuntiin. Lähetysyhteistyösopimuksia on solmittu yhteensä kuusi (6) viiden Helsingin seurakunnan kanssa. SANSAn työntekijät vierailevat vuosittain noin puolessa Helsingin seurakunnista. Lisäksi seurakuntiin toimitetaan radiolähetystyöstä ja muusta toiminnastamme kertovaa materiaalia. Helsingin seurakunnat tukevat SANSAn työtä talousarviomäärärahoin ja seurakuntayhtymä on myöntänyt useana vuotena projektimäärärahaa radiolähetystyön eri kohteisiin Aasiassa ja Afrikassa, mistä olemme kiitollisia. Haluamme kehittää ja syventää yhteistyötä kaikkien Helsingin seurakuntien ja seurakuntayhtymän kanssa ja kutsua mukaan radiolähetys- ja mediatyöhön. Haluamme tuoda radiolähetystyön näkökulman seurakuntien toimintaan ja tilaisuuksiin.

5 5 (5) 6. Muuta 6. Mitä muuta haluaisitte sanoa? SANSAn tukemat 10 lähettiä, 14 kansallista työntekijää, noin 7000 radio-ohjelmaa vuodessa 40 kielellä ja lukuisat tv-ohjelmat kahdella kielellä tavoittavat suuren joukon maailman ei-kristityistä ja rohkaisevat kristittyjä Aasiassa, Afrikassa ja Itäisessä Euroopassa. Tuemme lisäksi luterilaisia vähemmistökirkkoja niiden viestintätyön kehittämisessä, teologisessa koulutuksessa ja jäsentensä tavoittamisessa evankeliumilla. Tämä kaikki on mahdollista vain yhteistyössä kirkkomme seurakuntien ja hiippakuntien kanssa. Kiitos mielenkiinnostanne Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien tekemää työtä kohtaan! Jarno Tepora hallituksen puheenjohtaja Juha Auvinen lähetysjohtaja

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TAMPEREEN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TAMPEREEN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN KYSYMYKSET JA VASTAUKSET TAMPEREEN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2007 KYSELYYN Mikä on järjestönne visio ja toiminta-ajatus? Radiolähetysjärjestö Sanansaattajien (SANSA) tehtävä on viedä evankeliumi median

Lisätiedot

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2011 KYSELYYN. 1.1. Mitkä ovat järjestönne keskeisimmät tavoitteet lähetystyössä?

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2011 KYSELYYN. 1.1. Mitkä ovat järjestönne keskeisimmät tavoitteet lähetystyössä? 1 (6) KYSYMYKSET JA VASTAUKSET HELSINGIN SEURAKUNTAYHTYMÄN VUODEN 2011 KYSELYYN Helsingin seurakuntayhtymä Kolmas linja 22 00530 Helsinki Viite: Kysely Suomen ev. lut. kirkon virallisille lähetysjärjestöille

Lisätiedot

Toimintatehtävä: Mene puhelimellasi osoitteeseen

Toimintatehtävä: Mene puhelimellasi osoitteeseen Missio Rasti 1. Kirkon uusi lähetyksen peruslinjaus on nimeltään Yhteinen todistus. Kuinka monta lähetysjärjestöä kirkossamme toimii? A. Kaksi B. seitsemän C. yhdeksän Mene puhelimellasi osoitteeseen www.sakasti.evl.fi/yhteinentodistus

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle

Helsingin seurakuntayhtymän yhteiselle kirkkoneuvostolle Helsingin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on 16.8.2007 päivätyssä kirjeessä ilmoittanut valmistelevansa lähetysjärjestöjen ja Kirkon Ulkomaanavun talousarvioavustusten jakoperusteiden tarkistamista

Lisätiedot

Lähetys tänään. Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén. Kirkkohallitus

Lähetys tänään. Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén. Kirkkohallitus Lähetys tänään Leipäsunnuntai 23.3.2014 Jukka Jämsén Kirkkohallitus 1 Matteus 24:3-14 3. Kun Jeesus sitten istui Öljymäellä eikä siellä ollut muita, opetuslapset tulivat hänen luokseen ja kyselivät: "Sano

Lisätiedot

Hallituksen ehdotus yhdistyksen vuosikokoukselle 1(5) XX.XX.2017

Hallituksen ehdotus yhdistyksen vuosikokoukselle 1(5) XX.XX.2017 Hallituksen ehdotus yhdistyksen vuosikokoukselle 1(5) Medialähetys Sanansaattajat ry Yhdistyksen säännöt Patentti- ja rekisterihallitus XX.XX.2017 SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Medialähetys

Lisätiedot

164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen

164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen 58/2015 164 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen jakoperusteet vuosille 2016-2019 Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen Yhteinen kirkkoneuvosto

Lisätiedot

Sansan suunta 2016 2020

Sansan suunta 2016 2020 Strategia, hyväksytty syyskokouksessa 14.11.2015 Sansan suunta 2016 2020 LÄHETYKSEN LAAJAKAISTA Evankeliumilla on maailmassa ennennäkemätön tilaus. Media vie evankeliumin perille perinteisiä keinoja nopeammin,

Lisätiedot

Lähetystyö & raha. Teksti. Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset

Lähetystyö & raha. Teksti. Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset Lähetystyö & raha Teksti Kirkon virallisten lähetysjärjestöjen tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuslinjaukset Järjestöjen saama budj.tuki 2012 Suomen Lähetysseura Suomen Pipliaseura 9,5 milj. 1,1 milj. Kansanlähetys

Lisätiedot

PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ

PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ 1 (6) PERUSSOPIMUS LÄHETYSTYÖN JÄRJESTÄMISESTÄ SUOMEN EV.-LUT. KIRKON JA LÄHETYSJÄRJESTÖN NN VÄLILLÄ 1. SOPIJAPUOLET Suomen evankelis-luterilainen kirkko (jäljempänä kirkko) Sopijajärjestö: Lähetysjärjestö

Lisätiedot

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö

Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Meidän kirkko Osallisuuden yhteisö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon strategia vuoteen 2015 Kirkon strategia 2015 -työryhmän esitys kirkkohallitukselle KIRKON PERUSTEHTÄVÄ (MISSIO) Kirkon tehtävä on

Lisätiedot

Suomen Pipliaseura ry STRATEGIA 2016 SUOMEN PIPLIASEURA. Vahvistettu hallituksen kokouksessa

Suomen Pipliaseura ry STRATEGIA 2016 SUOMEN PIPLIASEURA. Vahvistettu hallituksen kokouksessa SUOMEN PIPLIASEURA STRATEGIA 2016 2018 Vahvistettu hallituksen kokouksessa 20.1.2016 ARVOT MISSIO Usko ja lähimmäisenrakkaus Työmme lähtökohtana on Raamattu. Jumala rakastaa kaikkea luomaansa ja Raamattu

Lisätiedot

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Vammaisohjelma 2009-2011. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Vammaisohjelma 2009-2011 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän vammaisohjelma Johdanto Seurakuntayhtymän vammaisohjelma pohjautuu vammaistyöstä saatuihin kokemuksiin. Vammaistyön

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO

KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO KIRKKOHALLITUS KIRKON ULKOASIAIN OSASTO 1 Kirkon ulkoasiain osasto Hoitaa kirkon ekumeenisia suhteita ja niihin liittyviä teologisia asioita Vastaa ulkomailla asuvien suomalaisten ja Suomessa asuvien ulkomaalaisten

Lisätiedot

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015

Kolehtisuunnitelma 1.7.2015-31.12.2015 su 5.7. Apostolien päivä Kadonnut ja jälleen löytynyt Seurakuntien diakoniatyötä tukevan Suurella Sydämellä -verkkopalvelun kehittämiseen Kirkkopalveluiden kautta. Kirkkopalvelut ry, PL 279, 00181 Helsinki,

Lisätiedot

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia

LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA. Seurakunnan strategia LIPERIN SEURAKUNTA - KOHTAAMISEN PAIKKA Seurakunnan strategia TOIMINTA-AJATUS Liperin seurakunta kohtaa ihmisen, huolehtii jumalanpalveluselämästä, sakramenteista ja muista kirkollisista toimituksista,

Lisätiedot

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen YHTEINEN TODISTUS Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2018 2 Sisällys Mikä on kirkko?... 4 Jumalan lähetys... 4 Ykseys, todistus ja palvelu... 4 Kokonaisvaltainen lähetys ja evankelioiminen...

Lisätiedot

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780

Seurakuntaan Kirkkovaltuusto Kirkkoneuvosto Menot 5 781 780 Mihin verorahat käytetään? Vuosi 2011 Seurakunnan hallinto Jumalanpalvelukset ja kirkkomusiikki 190 298 Muut seurakuntatilaisuudet 63 615 Investoinnit (kurssikeskus yms.) 293 395 Hautaan siunaaminen 117

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Yhteinen todistus. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus. Suomen ev.-lut. kirkon julkaisuja Kirkko ja toiminta

Yhteinen todistus. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus. Suomen ev.-lut. kirkon julkaisuja Kirkko ja toiminta Yhteinen todistus Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus Suomen ev.-lut. kirkon julkaisuja Kirkko ja toiminta 38 Yhteinen todistus Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen

Lisätiedot

Kolumbian kirkko. Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) CO010 Kolumbian kirkko Sopimuskohderaportti 1/2015.

Kolumbian kirkko. Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) CO010 Kolumbian kirkko Sopimuskohderaportti 1/2015. 1 Kolumbian kirkko Kumppani: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko (IELCO) Hankkeen kuvaus: Kolumbian evankelis-luterilainen kirkko on vakiinnuttanut toimintansa, mutta tarvitsee edelleen tukea eri kirkollisilla

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE

ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE ORIVEDEN SEURAKUNNAN KOLEHTISUUNNITELMA AJALLE 1.5.-30.9.2019 su 5.5. 2. sunnuntai pääsiäisestä Hyvä Paimen Toivoa naisille mediatyöhön Aasiassa, Lähi-idässä ja Itä-Euroopassa Medialähetys Sanansaattajien

Lisätiedot

Seurakuntavaalit 2018 Vaalikone. Koonti valituiksi tulleiden luottamushenkilöiden (N=3797) vastauksista

Seurakuntavaalit 2018 Vaalikone. Koonti valituiksi tulleiden luottamushenkilöiden (N=3797) vastauksista Seurakuntavaalit 2018 Vaalikone Koonti valituiksi tulleiden luottamushenkilöiden (N=3797) vastauksista Vaalikoneeseen vastanneet, seurakuntavaaleissa 2018 valituiksi tulleet Valituiksi tulleista 3797 henkilöä

Lisätiedot

s. 8 SANSA kirkon lähetysjärjestönä George Philip rukoilee herätystä Intiaan s. 7 s. 11

s. 8 SANSA kirkon lähetysjärjestönä George Philip rukoilee herätystä Intiaan s. 7 s. 11 11 M A R R A S K U U 2 011 R A D I O L Ä H E T Y S T Y Ö N L E H T I Mongoliassa kysyvät kyytiä ihmiset ja tavarat s. 8 SANSA kirkon lähetysjärjestönä s. 7 George Philip rukoilee herätystä Intiaan s. 11

Lisätiedot

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen

YHTEINEN TODISTUS. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen YHTEINEN TODISTUS Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetyksen peruslinjaus 2018 2 Sisällys Mikä on kirkko?... 4 Jumalan lähetys... 4 Ykseys, todistus ja palvelu... 4 Kokonaisvaltainen lähetys ja evankelioiminen...

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 5/2015 Kirkkoneuvosto 25.8.2015

MÄNTYHARJUN SEURAKUNTA 5/2015 Kirkkoneuvosto 25.8.2015 KIRKKONEUVOSTO Kokous 5/2015 Aika Tiistai 25.8.2015 klo 18.00 20.30 Paikka Seurakuntakeskus Läsnä Poissa Jäsenet Ann-Maarit Joenperä, puheenjohtaja Ari Hartonen Kristiina Häkkänen Panu Karjalainen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

29 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen

29 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen 58/2015 29 Lähetykselle ja Kirkon Ulkomaanavulle myönnettävien talousarviomäärärahojen jakoperusteet vuosille 2016-2019 Päätösehdotus Yhteisen seurakuntatyön johtaja Pentti Miettinen Yhteinen kirkkovaltuusto

Lisätiedot

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi

TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi v TÄÄ OLIS TÄRKEE! Lapsivaikutusten arviointi Lapset ja nuoret näkyviksi Kangasalan seurakunnassa info työntekijöille ja luottamushenkilöille v Mikä ihmeen LAVA? Lapsivaikutusten arviointi eli LAVA on

Lisätiedot

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA

TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA TOIVON TIEKARTTA SUOMEN LÄHETYSSEURAN STRATEGIA 2017-2022 Suomen Lähetysseura on perustettu vuonna 1859 ja se on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ja sen seurakuntien lähetysjärjestö. Lähetysseuran

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2015 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät)

Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa (punaisella alueneuvoston päätettävät) 91, liite 2 / Sivu 1 / 6 Kolehtikohteet Huhtasuon alueseurakunnassa 1.1. 31.5.2018 (punaisella alueneuvoston päätettävät) ma 1.1. la 6.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Loppiainen Jeesus, maailman

Lisätiedot

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän

PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA. Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PIRKKALAN SEURAKUNNAN STRATEGIA Porukalla Pirkkalassa yhdessä ollaan enemmän PERUSTEHTÄVÄ / MISSIO Seurakunta kutsuu ihmisiä armollisen ja kolmiyhteisen Jumalan yhteyteen, julistaa evankeliumia ja rohkaisee

Lisätiedot

Papin ydinosaaminen

Papin ydinosaaminen Papin ydinosaaminen 14.6.2010 Ammatin kuvaus Kirkon järjestysmuoto erottaa toisistaan pappisviran ja papinviran. Papinviralla tarkoitetaan seurakunnan, seurakuntayhtymän, hiippakunnan tai kirkkohallituksen

Lisätiedot

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA

KOTISEURAKUNTA. - yhteinen tehtävämme. Kontiolahden seurakunnan strategia KONTIOLAHDEN SEURAKUNTA KOTI - yhteinen tehtävämme Kontiolahden seurakunnan strategia 2017-2020 ARVOMME Usko Yhteys Jumalaan on kristityn elämän kestävä perusta Jo 500 vuotta jatkunut luterilainen reformaatio on muokannut kirkkoamme

Lisätiedot

Kohtaava ystävyysseurakuntatoiminta. Työversio Turun Kirkkopäivien ystävyysseurakuntaseminaariin palautetta ja jatkokehittelyä varten

Kohtaava ystävyysseurakuntatoiminta. Työversio Turun Kirkkopäivien ystävyysseurakuntaseminaariin palautetta ja jatkokehittelyä varten Kohtaava ystävyysseurakuntatoiminta Yhteisiä suuntaviivoja vuoteen 2020 Työversio Turun Kirkkopäivien ystävyysseurakuntaseminaariin 20.5.2017 palautetta ja jatkokehittelyä varten Palaute: tai ystävyysseurakuntatoiminta

Lisätiedot

RADIOLÄHETYSJÄRJESTÖ SANANSAATTAJAT

RADIOLÄHETYSJÄRJESTÖ SANANSAATTAJAT RADIOLÄHETYSJÄRJESTÖ SANANSAATTAJAT 1 RADIOLÄHETYSJÄRJESTÖ SANANSAATTAJAT r.y:n TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO VUODEKSI 2008 SISÄLLYS 1. JOHDANTO 1 2. ULKOMAINEN TYÖ 2.1. Radiotyön painopiste Kiinasta

Lisätiedot

Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto

Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto Timo Tavast Hiippakuntadekaani Porin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto 7.11.2012 Kirkko- ja seurakuntakäsitys, jossa sekä salatulla että näkyvällä on paikkansa Kaksinaisuus kirkon / seurakunnan

Lisätiedot

KUOPION Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry

KUOPION Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry Sivu 1 / 6 2018 KUOPION Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry SÄÄNNÖT NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys) on kansainvälinen avoin, ekumeeninen naisten ja tyttöjen liike, joka korostaa ihmisen

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Partiolippukunta Kulman Kiertäjät ry PARTIOLIPPUKUNTA KULMAN KIERTÄJÄT RY NIMISEN YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Hyväksytty perustavassa kokouksessa 13.12.1982 Muutokset hyväksytty lpk:n kokouksessa 22.10.1985, 28.2.1986

Lisätiedot

KIRKON TULEVAISUUDEN TIENVIITTOJA Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo

KIRKON TULEVAISUUDEN TIENVIITTOJA Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo Kalajoen rovastikunta 18.5.2015 KIRKON TULEVAISUUDEN TIENVIITTOJA Kansliapäällikkö Jukka Keskitalo Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT

Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT Pohjois-Karjalan Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen SÄÄNNÖT POHJOIS-KARJALAN EVANKELISLUTERILAISEN KANSANLÄHETYKSEN S Ä Ä N N Ö T Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Pohjois-Karjalan Evankelisluterilainen

Lisätiedot

SEURAKUNTA aarre kaupungissa

SEURAKUNTA aarre kaupungissa Kirkkovaltuusto 16.12.2014, 13, liite 1 Kirkkovaltuusto 27.01.2015, 12, liite 1 SEURAKUNTA aarre kaupungissa Outokummun evankelis-luterilaisen seurakunnan strategia vuoteen 2020 Hyväksytty kirkkovaltuustossa

Lisätiedot

Sateenkaariyhdistys Malkus ry

Sateenkaariyhdistys Malkus ry Toimintasuunnitelma 2016 1 1. Johdanto Sateenkaariyhdistys Malkuksen tarkoituksena on edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkistä ja hengellistä hyvinvointia ja tukea tätä tarkoitusta

Lisätiedot

KIRKKOHALLITUS. Kirkko: yhteistä näkyä kohti

KIRKKOHALLITUS. Kirkko: yhteistä näkyä kohti KIRKKOHALLITUS Kirkko: yhteistä näkyä kohti 1 Asiakirjan tausta Faith and Order-asiakirja BEM (Baptism, Eucharist Ministry l. Kaste, ehtoollinen, virka 1982) ja siitä saadut perusteelliset vastaukset KMN:n

Lisätiedot

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1

TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 TOIVALAN URHEILIJAT RY 1 I NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS 1 Yhdistyksen nimi on Toivalan Urheilijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Siilinjärven kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää liikuntakasvatusta

Lisätiedot

Luterilaiset Afrikassa OPETTAEN AFRIKAN KRISTITTYJÄ USKON OPETTAJIKSI

Luterilaiset Afrikassa OPETTAEN AFRIKAN KRISTITTYJÄ USKON OPETTAJIKSI Luterilaiset Afrikassa OPETTAEN AFRIKAN KRISTITTYJÄ USKON OPETTAJIKSI www.lutheransinafrica.com toukokuu 2017 Kevään toimintaa Tervehdys kaikille meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä! Helmi-, maalis-

Lisätiedot

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.

Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti vahvistettu AN kokouksessa Kolehti vahvistetaan AN kokouksessa 5.2. Päivään sidotut kolehdit 2015 Kolehti 1.1.-28.2.2015 vahvistettu AN kokouksessa 23.11.2014 Kolehti 1.3.-31.5.2015 vahvistetaan AN kokouksessa 5.2.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Päihde-

Lisätiedot

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS

ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS ANNETAAN LAPSILLE LAPSUUS Kuullaan lapsen ääni Varhaiskasvatuksen kehittämissuunnitelma 2014 VAKE-työryhmä: Anne-Maria Ahlstedt Kirsi Marila Kirsi Risto Iiris Tornack Kuvat: kannessa ja sivuilla 3, 4,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNNAN LÄHETYS- JA AIKUISTYÖN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa joulukuun 12 päivänä 2002.

JANAKKALAN SEURAKUNNAN LÄHETYS- JA AIKUISTYÖN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa joulukuun 12 päivänä 2002. 1 JANAKKALAN SEURAKUNNAN LÄHETYS- JA AIKUISTYÖN JOHTOKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa joulukuun 12 päivänä 2002. 1 Janakkalan seurakunnan tehtävänä on kirkon tunnustuksen mukaisesti viettää

Lisätiedot

Kokous 6/2015 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo

Kokous 6/2015 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo 8.6.2015 Kokous 6/2015 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 8.6.2015 klo 18.00 19.15 Läsnäolevat jäsenet: Posti Timo pj Elonsalo Raimo vpj Harinen Ari Haukijärvi Eino Kivistö Jaakko

Lisätiedot

Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla

Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla Vantaan seurakuntien strategia 2020 Rohkeasti armon asialla Strategia on suunnitelma, jolla yhteiset tavoitteet ja päämäärät saavutetaan. Strategiassa määritellään seurakuntien tehtävä, arvot, visio ja

Lisätiedot

Vapaaehtoisten antaman kasvokkainen Raha-asiain neuvonta Helsingin ev.lut. seurakunnissa

Vapaaehtoisten antaman kasvokkainen Raha-asiain neuvonta Helsingin ev.lut. seurakunnissa Vapaaehtoisten antaman kasvokkainen Raha-asiain neuvonta Helsingin ev.lut. seurakunnissa Diakonian talousneuvonnan projektityöntekijä Soile Niemi Takuu-Säätiön ajankohtaispäivä 14.12.2016 On osa ev.lut.

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 4/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta 17.9.2019 Kokousaika Tiistai 17.9.2019 klo 18:00-18:58 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. kerros, Rauhankatu 14,

Lisätiedot

IHMISET, STRATEGIA JA SEURAKUNTA. ESPOON HIIPPAKUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Kirkkonummi Kai Peltonen

IHMISET, STRATEGIA JA SEURAKUNTA. ESPOON HIIPPAKUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Kirkkonummi Kai Peltonen ESPOON HIIPPAKUNNAN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN NEUVOTTELUPÄIVÄ Kirkkonummi 2.4.2016 Kai Peltonen Miksi olet ryhtynyt seurakunnan luottamushenkilöksi? MIKÄ ON? Augsburgin tunnustus (1530): artikla V: Jotta saisimme

Lisätiedot

Luterilaisten pappien suhtautuminen Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien päätökseen. Kylväjän ja Sanansaattajien lähetysmäärärahat.

Luterilaisten pappien suhtautuminen Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien päätökseen. Kylväjän ja Sanansaattajien lähetysmäärärahat. Luterilaisten pappien suhtautuminen Helsingin ja Vantaan seurakuntayhtymien päätökseen vähentää asteittain Kansanlähetyksen, Kylväjän ja Sanansaattajien lähetysmäärärahat. Tutkimusajankohta 15.-22.2011.

Lisätiedot

Raamattu tavoittaa kansat powerpointin tekstit

Raamattu tavoittaa kansat powerpointin tekstit 1 Raamattu tavoittaa kansat powerpointin tekstit Dia 1 Sanan voimaa Intiassa Raamattu tavoittaa kansat Suomen Pipliaseura (SPS) on yksi evankelis-luterilaisen kirkkomme seitsemästä lähetysjärjestöstä.

Lisätiedot

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt

Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt Hyvinkään Keilailuliitto ry:n säännöt 1 Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan liitoksi, nimi on Hyvinkään Keilailuliitto ry. Sen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. 2 Liiton tarkoituksena on johtaa

Lisätiedot

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä

185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä 70/2017 185 Raportit yhteisen kirkkoneuvoston vuodelle 2016 myöntämien lähetyksen ja kansainvälisen diakonian kohdennettujen avustusten käytöstä Päätösehdotus Seurakuntayhtymän johtaja Teemu Laajasalo

Lisätiedot

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu

VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT KORPILAHDELLA tammikuu-toukokuu 1. Päivään sidotut kolehdit ti 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Alueseurakunnan nimikkotyö Keniassa, Marja Ochieng. su 6.1. Loppiainen

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/ klo

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/ klo 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/2017 Aika ja paikka Pihlavan seurakuntatalo 5.9.2017 klo 18.00-19.50 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, pj, poistui 71 ajaksi Gustafsson

Lisätiedot

Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta

Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta Kuvat: Katri Saarela ja Kirkon kuvapankki KCSA Maria Manelius ja Vesa Ranta Mihin hyvään sinä uskot? Ehdokkaaksi tarvitaan juuri sinua! Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia,

Lisätiedot

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT

VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2018 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin ja

Lisätiedot

68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7:4).

68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Seurakunnan toimielin on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. (KL 7:4). MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 6/2019 Aika ja paikka tiistaina 11.6.2019 klo 17.00 18,30 Pihlavan kirkon seurakuntasali Läsnä: Kuusiranta Helena, pj Frangén Aija-Mari

Lisätiedot

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo)

Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallituksen kautta. Kirkkohallitus (PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo) 1 KAJAANIN SEURAKUNTA Kolehtisuunnitelma 1.1. 7.6.2015 to 1.1. Uudenvuodenpäivä Jeesuksen nimessä Tansanian syrjäseudulla asuvien lasten peruskoulutuksen tukemiseen Suomen Setlementtiliiton kautta. Suomen

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta

Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. 2 Yhdistyksen tarkoitus. 3 Yhdistyksen toiminta Yhdistyksen säännöt I YLEISIÄ SÄÄNNÖKSIÄ 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Seinäjoen kristillisen opiskelijatyön tuki ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Yhdistyksen tarkoitus

Lisätiedot

STRATEGIA: MISSIO, VISIO JA ARVOT

STRATEGIA: MISSIO, VISIO JA ARVOT : MISSIO, VISIO JA ARVOT (HALLITUS 24.3.2015) MISSIO Tekoja, jotka tuovat toivoa tähän päivään. Sanoja, jotka luovat uskoa tulevaisuuteen. Pipliaseura tuo toivoa tähän päivään ja luo uskoa tulevaisuuteen

Lisätiedot

LÄHETETTYNÄ KIRKOSSA 1 (5)

LÄHETETTYNÄ KIRKOSSA 1 (5) Piispainkokouksen lausunto 1/2006 kirkkohallitukselle 1 (5) Ehdotuksen keskeinen sisältö Selvityksen tavoitteena on ollut etsiä toiminta ja hallintomallia, jossa lähetysjärjestöt ja Kirkon Ulkomaanapu

Lisätiedot

1. Oletko uudestisyntynyt kristitty, jolla on henkilökohtainen suhde Jeesukseen??

1. Oletko uudestisyntynyt kristitty, jolla on henkilökohtainen suhde Jeesukseen?? 1. Oletko uudestisyntynyt kristitty, jolla on henkilökohtainen suhde Jeesukseen?? Vuosi KYLLÄ EN EN OSAA SANO A 1994 10 % 64 % 26 % 2002 8 % 69 % 23 % 2008 9 % 72 % 19 % 2018 9 % 79 % 12 % Lähde: gallup-tutkimukset

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2016 1 AIKA klo 17.30 20.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 70 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1.1.Mitkä ovat järjestönne keskeisimmät tavoitteet lähetystyössä?

1.1.Mitkä ovat järjestönne keskeisimmät tavoitteet lähetystyössä? SUOMEN LÄHETYSSEURA Asia: Kysely Suomen ev.lut. kirkon virallisille lähetysjärjestöille KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. Lähetysjärjestö kirkon lähetystyön toteuttajana 1.1.Mitkä ovat järjestönne keskeisimmät

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka Aika Torstai 2.5.2019 klo 17.00 19.13 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 41 KOKOUKSEN AVAUS 42 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen

Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Kuvat: Katri Saarela ja Sirpa Päivinen Ehdokkaaksi tarvitaan juuri sinua! Ehdokkaiksi tarvitaan kaikenikäisiä ja eri tavoin ajattelevia seurakuntalaisia, naisia ja miehiä. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu

Lisätiedot

KYSELY SUOMEN EV.LUT. KIRKON VIRALLISILLE LÄHETYSJÄRJESTÖILLE JA KIRKON ULKOMAANAVULLE

KYSELY SUOMEN EV.LUT. KIRKON VIRALLISILLE LÄHETYSJÄRJESTÖILLE JA KIRKON ULKOMAANAVULLE 1 (7) SUOMEN LÄHETYSSEURA (Vastaus Tampereen seurakuntayhtymälle 19.10.2007) KYSELY SUOMEN EV.LUT. KIRKON VIRALLISILLE LÄHETYSJÄRJESTÖILLE JA KIRKON ULKOMAANAVULLE Kysymykset ja vastaukset Mikä on järjestönne

Lisätiedot

Kunniamerkit ja muut huomionosoitukset. Kirkkoherrojen kokous 3.10.2007 Kaarlo Kalliala Päivitetty 21.3.2015 Timo Tavast

Kunniamerkit ja muut huomionosoitukset. Kirkkoherrojen kokous 3.10.2007 Kaarlo Kalliala Päivitetty 21.3.2015 Timo Tavast Kunniamerkit ja muut huomionosoitukset Kirkkoherrojen kokous 3.10.2007 Kaarlo Kalliala Päivitetty 21.3.2015 Timo Tavast Huomionosoitusten ilo vaikkei innostuisikaan juuri siitä mitä saa, ani harvaa oikeasti

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O :

A S I A L U E T T E L O : IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2012 1 (20) A S I A L U E T T E L O : 88 Kokouksen avaus 89 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 90 Pöytäkirjan tarkastus 91 Ääntenlaskijat 92 Työjärjestys 93 Virkavapausanomus:

Lisätiedot

3/5 Vaajakosken alueseurakunnan työalojen toimintakertomus vuodelta 2017

3/5 Vaajakosken alueseurakunnan työalojen toimintakertomus vuodelta 2017 AIKA 07.02.2018 klo 18:00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/3

Lisätiedot

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta

Rahan henki. Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Rahan henki Turun arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden koulutuspäivä 14.11.2015 Henna Ahtinen Talouspäällikkö Paimion seurakunta Kirkon tehtävä Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa

Lisätiedot

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59

Säynätsalon alueseurakunta Kolehtisuunnitelma Liite 59 VUODEN 2019 KIRKKOKOLEHDIT Kirkkohallitus on tänään kirkkolain 22 luvun 2 :n nojalla määrännyt, että vuoden 2019 aikana on Turun arkkihiippakunnan sekä Tampereen, Oulun, Mikkelin, Kuopion, Lapuan, Helsingin

Lisätiedot

Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys ry:n säännöt 9.3.2015. 1 Nimi ja kotipaikka

Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys ry:n säännöt 9.3.2015. 1 Nimi ja kotipaikka Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys ry:n säännöt 9.3.2015 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Oulun evankelis-luterilainen Opiskelijalähetys, ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. Yhdistys

Lisätiedot

KIRKON LÄHETYSSTRATEGIA. Kirkon lähetystyön toimikunnan esitys

KIRKON LÄHETYSSTRATEGIA. Kirkon lähetystyön toimikunnan esitys KIRKON LÄHETYSSTRATEGIA Kirkon lähetystyön toimikunnan esitys 4.12.2008 Kirkkohallitukselle Kirkkohallituksen asettamina ovat useat neuvottelukunnat ja työryhmät käsitelleet kirkon lähetystehtävää. Näistä

Lisätiedot

Majakka-seurakunnan missio, arvot, visio ja tavoitteet versio

Majakka-seurakunnan missio, arvot, visio ja tavoitteet versio Majakka-seurakunnan missio, arvot, visio ja tavoitteet 2016-2018 versio 2.0-14.9.2016 antti.ronkainen@majakka.net Prosessista Marraskuussa 2014 aloitimme seurakuntana Minne menet Majakka? -keskusteluillat.

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä.

SÄÄNNÖT. SuomenMinipossuyhdistys ry. Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. SÄÄNNÖT SuomenMinipossuyhdistys ry Yhdistyksen tärkein tavoite on tietouden lisääminen minipossusta lajina ja lemmikkinä. A: Yhdistyksen nimi, kotipaikka, tarkoitus ja toimintamuoto 1 Nimi, kotipaikka,

Lisätiedot

Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa

Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa Strategia Kotka-Kymin seurakunnassa 2019-2023 Kotka-Kymin seurakunta pähkinänkuoressa Kotka-Kymin seurakunta syntyi vuoden 2017 alussa, kun Kotkan, Langinkosken ja Kymin seurakunnat sekä Kotka-Kymin seurakuntayhtymä

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki.

1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. KAAKKOIS-SUOMEN VEROVIRKAILIJAT R.Y:N SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistyksen vuosikokouksessa 23.11.2011 1. Yhdistyksen nimi on Kaakkois-Suomen Verovirkailijat r.y., kotipaikkana Kouvolan kaupunki. Tarkoitus 2.

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA OTE/PÖYTÄKIRJA Nro 3/2019 Lähetys- ja aikuistyön johtokunta 22.5.2019 Kokousaika keskiviikko 22.5.2019 klo 18:00-19:40 Kokouspaikka Läsnä Keskusseurakuntatalo, 3. kerros,

Lisätiedot

evankelis-luterilaisen kirkon työmarkkinalaitoksesta

evankelis-luterilaisen kirkon työmarkkinalaitoksesta EDUSKUNNAN VASTAUS 108/2005 vp Hallituksen esitys laiksi evankelis-luterilaisen kirkon työmarkkinalaitoksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laiksi

Lisätiedot

Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo

Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone klo 18 18.40 Jäsenet Seurantaryhmien työskentelyssä mukana Suni Hannu pj Peura Tuula Elonsalo Raimo vpj Nyman Ilona Fager-Pintilä Rose-Marie Siltala

Lisätiedot

Kirkon kansainvälisen työn koulutus kotimaan henkilöstölle. Kirkon koulutuskeskus

Kirkon kansainvälisen työn koulutus kotimaan henkilöstölle. Kirkon koulutuskeskus Kirkon kansainvälisen työn koulutus kotimaan henkilöstölle Kirkon koulutuskeskus Kirkon kansainvälinen työ Kristillinen kirkko on jo syntyjään kansainvälinen, kaikille avoin yhteisö, jolla on maailmanlaaja

Lisätiedot

Lapsivaikutusten arviointi lasten ja nuorten parhaaksi

Lapsivaikutusten arviointi lasten ja nuorten parhaaksi Lapsivaikutusten arviointi lasten ja nuorten parhaaksi Seurakuntien LAVA-työkalu lapsivaikutusten arviointiin hiippakuntasihteeri Ari Tähkäpää Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli Kirkolliskokouksen päätös

Lisätiedot

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World!

Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! Turun Kaupunkilähetys -projekti a.k.a. The Best Project In The World! SENIORIPYSÄKKI Senioripysäkki -toiminta on tarkoitettu eläkeikäisille (60+), jotka ovat kokeneet elämässään muutoksia ja luopumisia

Lisätiedot

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus

VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus VUOSAAREN SEURAKUNNAN STRATEGIA Missio, visio ja toiminta-ajatus Missio Välitämme pelastuksen evankeliumia Jumalan armosta sanoin ja teoin. Visio Seurakuntamme on armon ja rauhan yhteisö, joka tuo ajallista

Lisätiedot

Korpilahden alueseurakunnan varhaisnuoriso- ja nuorisotyön kehittämiseen.

Korpilahden alueseurakunnan varhaisnuoriso- ja nuorisotyön kehittämiseen. VUODEN 2016 KIRKKOKOLEHDIT JA HIIPPAKUNNALLISET KOLEHTIKOHTEET su 5.6. 3. sunnuntai helluntaista Kutsu Jumalan valtakuntaan Lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Kirkko puhuu syrjäytettyjen

Lisätiedot

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017

Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seuran strategia 2013-2017 1. Johdanto Seuran ensimmäinen strategia on laadittu viisivuotiskaudelle 2013-2017. Sen laatimiseen ovat osallistuneet seuran hallitus sekä

Lisätiedot

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa!

Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry - Meikäläisissä on voimaa! Me Itse ry on kehitysvammaisten ihmisten oma kansalaisjärjestö. Rahoittajamme on STEA = Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus Me Itse ry on valtakunnallinen

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet

Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Keminmaan seurakunnan lähetystyön nimikkokohteet Sopimus yhteydestä, esirukouksesta ja taloudellisesta tuesta Keminmaan seurakunnalla on maailman lähetyskentillä omia nimikkokohteita. Seurakunta on tehnyt

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI

SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1. Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI SEURAKUNTAOPISTO LAPSI- JA PERHETYÖN PERUSTUTKINTO 1 Tutkintotilaisuus/ Tutkinnon osa: Kristillinen kasvatus AMMATTITAIDON OSOITTAMINEN/ARVIOINTI Tutkintotilaisuuden työpaikat ja ajankohdat suunnitellaan

Lisätiedot

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt

Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Porin akateemisen nörttikulttuurin arvostusseuran säännöt Hyväksytty yhdistyksen kevätkokouksessa 29.3.2014. 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Porin akateeminen nörttikulttuurin arvostusseura ja

Lisätiedot

KIRKKO HELSINGISSÄ - strategia vuoteen 2020

KIRKKO HELSINGISSÄ - strategia vuoteen 2020 KIRKKO HELSINGISSÄ - strategia vuoteen 2020 2 Arvot Liitymme Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvoihin, joita ovat pyhän kunnioitus, vastuullisuus, oikeudenmukaisuus ja totuudellisuus. Toiminta-ajatus

Lisätiedot