PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA"

Transkriptio

1 IIN KUNTA PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteisiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY

2 PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteisiin Janne Tolppanen Sisällysluettelo 1 Lausunnot Pohjois-Pohjanmaan liitto Pohjois-Pohjanmaan museo (arkeologinen kulttuuriperintö) Pohjois-Pohjanmaan museo (arvokkaat maisema-alueet ja rakennetut kulttuuriympäristöt) Trafi Puolustusvoimat, 3. logistiikkarykmentti Fingrid Oyj Mielipiteet Mielipide 1, Tornator Oy Mielipide 2, yksityishenkilöt Väli-Olhavasta Jatkotoimet... 22

3 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 1 (22) PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA Iin Palokankaan tuulivoimapuiston yleiskaavaa koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä yleiskaavan valmisteluvaiheen aineisto (kaavaluonnos, kaavaselostus ja selvitykset) ovat olleet Iin kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti julkisesti nähtävillä valmisteluvaiheen kuulemista varten aikavälillä Iin kunnanvirastolla ja Iin kunnan internet-sivuilla osoitteessa Nähtävilläolosta on kuulutettu paikallislehdessä sekä kunnan ilmoitustaululla. Yleiskaavaehdotuksesta pyydettiin lausunnot seuraavilta tahoilta: Oulun kaupunki, Simon kunta, Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY), Pohjois-Pohjanmaan liitto, Oulu-Koillismaan alueellinen pelastuslaitos, Pohjois- Suomen aluehallintoviraston (AVI), Liikennevirasto, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseo, Puolustusvoimat (3. logistiikkarykmentti), Fingrid Oyj, Finavia Oyj, Digita Oy. Lausuntoja yleiskaavaluonnoksesta saatiin 6 ja mielipiteitä 2. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ei lausunut kaavaluonnoksesta erikseen, koska ELY-keskus lausui samaan aikaan yhteysviranomaisen roolissa hankkeen YVAselostuksesta. Hankkeen jatkoa ja kaavoitusta koskevat ohjeet annettiin siinä lausunnossa. Tämän osalta katso kaavan liite 7: Yhteysviranomaisen YVAselostuksesta antaman lausunnon huomioiminen yleiskaavassa. Mainittujen kahden mielipiteen lisäksi Palokankaan hankkeen niemellä saapui mielipide myös Iin reserviläisiltä. Mielipiteen sisältö ja liitekuvat koskivat kuitenkin samaan aikaan käynnissä olevaa Iin Pahkakosken tuulivoimapuiston yleiskaavaa, joten mielipide on käsitelty sen kaavan yhteydessä.

4 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 2 (22) 1 LAUSUNNOT 1.1 Pohjois-Pohjanmaan liitto

5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 3 (22) Kaavanlaatijan vastine Palokankaan tuulivoimapuiston yleiskaavaa ei tulla hyväksymään Iin kunnanvaltuustossa ennen kuin 3. vaihemaakuntakaava on hyväksytty maakuntavaltuustossa. Voimaloiden tv-1 -alueita on siirretty etäämmälle arvokkaista suoalueista. Ohjeelliset tielinjaukset on kaavassa nyt osoitettu uusille paikoille siten, että ne sijoittuvat etäämmälle luontokohteista ja mahdollisimman vähän häiritsevät soiden luontaista hydrologiaa. Teemakartalla on osoitettu alueet, joiden kohdalla tarkemmassa tiesuunnittelussa on erityisesti kiinnitettävä huomioita teiden alitse kulkeviin rumpuputkiin, siten että tiet eivät patoa soille kulkeutuvaa vettä, eikä myöskään tietyille suolaiteille keräänny normaalia runsaammin vettä.

6 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 4 (22) 1.2 Pohjois-Pohjanmaan museo (arkeologinen kulttuuriperintö) Pohjois-Pohjanmaan museolta on saapunut kaksi lausuntoa. Tämä lausunto käsittelee arkeologista kulttuuriperintöä.

7 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 5 (22) Kaavanlaatijan vastine Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseon esittämät korjaukset muinaisjäännöksiä koskeviin merkintöihin ja teksteihin on korjattu kaavakartalle ja kaavaselostukseen museon esittämällä tavalla. Voimalan 1 tv-aluetta on supistettu Pyöriälammin röykkiökohteen suunnalta.

8 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 6 (22) 1.3 Pohjois-Pohjanmaan museo (arvokkaat maisema-alueet ja rakennetut kulttuuriympäristöt) Pohjois-Pohjanmaan museolta on saapunut kaksi lausuntoa. Tämä lausunto käsittelee maisemaa ja rakennettuja kulttuuriympäristöjä.

9 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 7 (22) Kaavanlaatijan vastine Palokankaan voimalat jäävät Olhavan kylän suunnalta katsottaessa Olhavaan jo rakennettujen tuulivoimaloiden taustamaisemaan. Olhavan voimalat näkyvät kylään lyhyestä etäisyydestä johtuen paikoin varsin suurina, eikä Palokankaan lisävaikutus tähän ole enää merkittävä. Tätä tukevat myös alueelta tehdyt valokuvasovitteet 3-6. Näkymäalueanalyysin perusteella voimalat eivät tule juuri näkymään Väli- Olhavaan tai Oijärventien varren asutukselle. Ilmakuvatarkastelun perusteella alueen pellot ovat hyvin pienikokoisia eikä riittävän pitkiä näkymäakseleita juuri ole, jotta näkymiä syntyisi. Maisemavaikutukset alueelle jäävät vähäisiksi. Hankkeen tarvitsemat voimajohdot toteutetaan reittivalinnasta riippuen joko olemassa oleviin pylväisiin, olemassa olevien pylväiden rinnalle tai vanhojen purettavien voimalinjojen tilalle. Eli kussakin reittivaihtoehdossa voimajohtojen tuoma vaikutus on jo olemassa asuinkiinteistöille. YVA-selostuksessa on tuotu tarkemmin esiin eri asuinkiinteistöille voimajohdoista aiheutuvia vaikutuksia. Tätä vaikutustenarviointia on täsmennetty nyt myös kaavaselostuksessa. Vaikutustenarvioinnissa on todettu, että reittiä VEB2 lähinnä olevan asuinrakennuksen kohdalla reittiä tulee muuttaa tarkemmassa suunnittelussa esimerkiksi oheisen kuvan mukaisesti vaikutusten pienentämiseksi.

10 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 8 (22)

11 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 9 (22) 1.4 Trafi Kaavanlaatijan vastine Lausunto merkitään tiedoksi. Ei aiheuta toimenpiteitä kaava-asiakirjoihin.

12 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 10 (22) 1.5 Puolustusvoimat, 3. logistiikkarykmentti

13 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 11 (22)

14 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 12 (22) Kaavanlaatijan vastine Puolustusvoimien Pääesikunnalta pyydetään uusi lausunto hankkeen hyväksyttävyydestä ja selvitystarpeista ennen yleiskaavan hyväksymistä, nyt kun voimalasijoittelu on muuttunut. Tv-alueet on rajattu puolustusvoimien esittämän mukaisesti siten, että voimaloita voidaan siirtää enintään 100 m suuntaansa. Yleiskaavaan ei voida ottaa MRL:n vastaisia määräyksiä. Hallinto-oikeuden ennakkotapauksessa tuulivoimayleiskaava on kaatunut määräykseen, joka velvoittaa pyytämään hankkeelle hyväksyntää puolustusvoimilta vielä kaavan hyväksymisen jälkeen. Kaavanlaatijan näkemyksen mukaan Puolustusvoimien ehdottama uusikin muotoilu voidaan tulkita MRL:n vastaiseksi ja tästä johtuen sitä ei voida sisällyttää yleiskaavan määräyksiin. Tästä huolimatta hanketoimija pyytää uuden lausunnon puolustusvoimien pääesikunnalta ennen rakennuslupien myöntämistä, mikäli voimalasijoittelua muutetaan vielä kaavan hyväksymisen jälkeen.

15 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 13 (22) 1.6 Fingrid Oyj

16 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 14 (22)

17 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 15 (22) Kaavanlaatijan vastine Palokankaan tuulivoimayleiskaavassa esitetyt tuulivoimaloiden sijainnit ja niiden tv-alueet on sijoitettu siten, ettei kaava mahdollista voimaloiden sijoittamista liian lähelle Fingridin voimajohtoa. Risteämälausunnot pyydetään tarvittaessa Fingridiltä hankkeen tarkemman suunnittelun edetessä. Fingridiä tiedotetaan kaavan etenemisestä.

18 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 16 (22) 2 MIELIPITEET 2.1 Mielipide 1, Tornator Oy Uuden kuntalain myötä tässä julkisessa asiakirjassa mielipiteistä on poistettu yksityishenkilöiden henkilötiedot.

19 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 17 (22) Kaavanlaatijan vastine Maa-aineistenottoalue on merkitty kaavaehdotuskartalle EO-1 merkinnällä. Tornatorin omien luontokohdetulkintojen tarkasteluun viitaten, neljästä kaavakartalla luo-2 merkinnällä osoitetuista kallioluontokohteista kaksi on täysiin yhteneväisiä Tornatorin metsätalouskuivioinneissa osoitettujen suojelu- ja luontokohteiden kanssa. Kaksi sijoittuu osittain Tornatorin alueilla ja osin muille yksityismaille. Luo-2 kohteet ovat puustoltaan erirakenteisia ja monipuolisia kalliometsiä, joilla esiintyy metson hakomispuita. Kohteet on arvotettu muuna luontokohteena, jonka ominaispiirteiden säilymistä on syytä tarkastella metsätaloustoimien suunnittelussa. Luo-2 kaavamääräys ei estä kohteiden varovaista puunkorjuuta. Kohteet ovat myös niin kallioisia ja osin puusto kitukasvuista, että puunkorjuu on työläämpää. Kalliometsäalue 4a rajattiin laajemmin, sillä se sisältää mosaiikkimaisesti kalliopaljastumia, joiden väliin sijoittuu suorempaa ja järeää mäntyä. Näitä kohteita voidaan hyödyntää metsätaloudessa, kaavamääräys vain informoi tarkempaan metsäsuunnitteluun niiden osalta. Luo-2 kohteista 4c on todennäköisesti myös metson soidinaluetta ja puustoltaan hyvin kitukasvuista.

20 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 18 (22) 2.2 Mielipide 2, yksityishenkilöt Väli-Olhavasta Uuden kuntalain myötä tässä julkisessa asiakirjassa mielipiteistä on poistettu yksityishenkilöiden henkilötiedot.

21 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 19 (22) Kaavanlaatijan vastine Mielipiteeseen kirjattu osoite sijoittuu lähimmillään noin 2,3 kilomerin etäisyydelle Palokankaan tullivoimapuistohankkeen suunnitelluista voimaloista. Hankkeen mallinnettu 40 db- melualueen raja taas sijoittuu noin 1,3 kilometrin päähän mainitun osoitteen asuinrakennuksesta. Kohteen laskennallinen melu on korkeimmillaan 32,6 db eli merkittävästi alempi kuin määräyksistä tuleva 40 db raja. Melumallinnuksia ei ole tehnyt hankekehittäjä vaan hankkeen kaavan ja YVA:n laatinut konsultti,. Melumallinnukset on tehty määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Melumallinnukset tehdään maksimaalisen melualueen hahmottamiseksi mahdollisimman meluisalla, yleisellä, markkinoilla olevalla voimalatyypillä, ja sellaiseen kuvitteelliseen tilanteeseen, jossa yhtä aikaa tuulisi voimaloiden keskeltä joka suuntaan. Todellisuudessa melualue on näin laaja kerrallaan korkeintaan toisella puolen puistoa riippuen tuulen suunasta. On hyvin epätodennäköistä, että rakentamisen jälkeinen melu ylittäisi mallinnetun melun. Yleisesti ottaen rakentamisen jälkeen tehdyissä mittauksissa on saatu mallinnuksia pienempiä arvoja. Mikäli toteutettava voimala on eri kuin kaavavaiheessa mallinnettu, tulee melumallinnus tehdä rakennuslupavaiheessa uudestaan ja osoittaa etteivät melusta asetetut ohje- ja raja-arvot edelleenkään ylity. Tv-häiriöitä voi syntyä tuulivoimaloista johtuen, mikäli tuulivoimalat sijoittuvat asuinkiinteistön ja tv-lähetinaseman väliin. Mainittu kiinteistö sijoittuu Palokankaan tuulivoimapuiston itäpuolelle ja alueen tv-vastaanotto tapahtuu todennäköisimmin Oulun lähetinasemalta, joka on kiinteistöstä etelään. Palokankaan suunnitellut voimalat eivät voi aiheuttaa häiriöitä tästä suunnasta tuleviin lähetyksiin. Lisäksi Raiskiossa, kiinteistöstä koilliseen on täytelähetin, josta niin ikään on voimaloista vapaa akseli kohti kiinteistöä. Kolmas alueen lähetin on Simossa. Mikäli vastaanotto tapahtuu siitä suunnasta (epätodennäköisin suunta lähetinten vahvuudet ja kattavuusalueet huomioiden) on näkyvyys jo lähtökohtaisesti todennäköisesti heikko ja väliin jää muutamia tuulivoimahankkeita. Ks. oheinen kartta.

22 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 20 (22) Mikäli häiriöitä antenni-tv-vastaanottoon ilmenee tuulivoimahankkeista johtuen, sopii hanketoimija yhdessä verkon ylläpitäjän kanssa toimenpiteistä häiriöiden poistamiseksi. Kiinteistöjen arvoihin saattavat vaikuttaa esimerkiksi tuulivoimaloiden aiheuttama melu ja välke tai voimaloiden näkyminen. Yleiskaava ei mallinnusten perusteella aiheuta asuinkiinteistöille määräykset ylittäviä melu- tai välkevaikutuksia. Maisemallinen vaikutus on huomattavasti kokemusperäisempi, eikä sitä voi melun ja välkkeen tapaan suoraan mitata. Mainittuun kiinteistöön ja sitä ympäröivälle pellolle saattaa näkymäalueanalyysin perusteella näkyä joitakin voimaloita. Alueelta ei kuitenkaan ole tehty valokuvasovitetta, joten on vaikea arvioida tarkasti vaikutuksen suuruutta juuri kyseisen kiinteistön kohdalla. Pelto on kooltaan varsin pieni, ja sen takana alkaa metsä, joten todennäköisesti vapaa näkymäakseli jää sen verran lyhyeksi, että voimaloista näkyy vain yläosia, jos niitäkään. Kiinteistön arvoon vaikuttavat myös monet muut tekijät niin paikallisella kuin valtakunnallisella tasolla, joten on vaikea tehdä oletuksia tuulivoimaloiden vaikutuksista. Mahdollinen kiinteistön arvon aleneminen tuulivoimatoiminnan johdosta ei ole yleistettävissä, vaan on kiinteistökohtainen ja riippuu kiinteistön käyttötarkoituksesta ja sijainnista suhteessa tuulivoimapuistoon ja sen laajuuteen sekä kiinteistölle mahdollisesti aiheutuvista vaikutuksista. Tuulivoiman vaikutuksia kiinteistönarvoihin on tutkittu ulkomailla jonkin verran ja aihetta on käsitelty mm. ruotsalaisessa tutkimuksessa Vindkraftens påverkan på människors intressen (ISBN , ISSN ). Tutkimuksen tulokset vahvistivat maiseman vaikutusta kiinteistön arvoon, mutta nostivat esille, että maisema ja näkyvät yksityiskohdat etääm-

23 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 21 (22) mällä kuin metriä kiinteistöstä vaikuttivat sen hintaan merkityksettömästi. Toisessa Ruotsissa vuonna 2010 tehdyssä tutkimuksessa, jossa analysoitiin pientalomyyntiä viiden kilometrin sisällä yhteensä 120 voimalasta, ei voitu näyttää, että tuulivoiman läheisellä sijainnilla olisi vahvaa suhdetta kiinteistön hinnan kehitykseen. Palokankaan tuulivoimahanke ei vaikuta kiinteistön maa- ja metsätaloustoimintaan tällä etäisyydellä lainkaan.

24 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA 22 (22) 3 JATKOTOIMET Kaavan laatija on tehnyt kaava-asiakirjoihin vastineiden mukaiset korjaukset ja esittää Iin kunnanhallitukselle yleiskaavaehdotuksen asettamista nähtäville.

PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA IIN KUNTA PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja muistutuksiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10.12.2018 PALOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA S U U N N IT T EL

Lisätiedot

PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA IIN KUNTA PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKA AAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja muistutuk ksiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.4.2018 PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA

PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA PYHÄJOEN KUNTA PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLE EISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25. 11.2014 PALTUSMÄEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 1

Lisätiedot

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A NIVALAN KAUPUNKI Kukonahon tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20737 Lausuntojen vastineet, 1 (4) Sisällysluettelo 1 Pääesikunta, logistiikkaosasto...

Lisätiedot

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA 130/10.02.02/2017 Tela 16.4.2019 40 Nähtävillä 25.4. - 27.5.2019 IITIN KUNTA SOLARWIND BY JANNENISKA OY PERHENIEMEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA nitelmasta annettujen lausuntojen P32718 nitel man lausuntojen

Lisätiedot

URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA YLIVIESKAN KAUPUNKI URAKKANEVAN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKA AAVA Vastine osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta annettuihinn lausuntoihin ja mie- lipiteisiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 30. 5.2017 URAKKANEVAN

Lisätiedot

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava

Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA Kytölän tuulivoimapuiston osayleiskaava Lausunnot saapuivat kaavaehdotuksen nähtävänäoloajan Kalajoen kaupunki ilmoitti etukäteen palautteenannosta

Lisätiedot

LEIPIÖN TUULIVOIMAPUISTON LAAJENNUKSEN YLEISKAAVA

LEIPIÖN TUULIVOIMAPUISTON LAAJENNUKSEN YLEISKAAVA SIMON KUNTA LEIPIÖN TUULIVOIMAPUISTON LAAJENNUKSEN YLEISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 23. 10.2017 LEIPIÖN TUULIVOIMAPUISTON LAAJENNUKSEN YLEISKAAVA

Lisätiedot

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA IIN KUNTA ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus... 1 2 Suunnittelualue... 1 3 Suunnittelutehtävän

Lisätiedot

Sahantien asemakaavan muutos

Sahantien asemakaavan muutos JUUPAJOEN KUNTA Sahantien asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 9.12.2016 P26375P001 1 (5) 9.12.2016 Liite 2 Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 2 2 Suunnittelualue... 2 3 Suunnittelun tavoitteet...

Lisätiedot

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA

YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI YLIVIESKAN ALPUMINKANKAAN OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 7.1.2015 P22715 Ehdotusvaiheen palaute ja kaavan laatijan vastine 1 (39)

Lisätiedot

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220

Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VIROLAHDEN KUNTA Vaalimaan asemakaavojen muutokset kortteleissa 201, 209 ja 220 Luonnosvaiheen vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24767 Luonnosvaiheen vastineet

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen

RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA. Kaavan laatijan vastineet nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 20.2.2017 RAAHEN KAUPUNKI KOPSA III TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA Kaavan laatijan vastineet 7.3.2016 8.4.2016 nähtävillä olleeseen kaavaluonnokseen 1 1 LAUSUNNOT 2 1.1

Lisätiedot

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen

Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LEPPÄVIRRAN KUNTA Osmajärven alueen ranta- asemakaava, osittainen kumoaminen Kaavaselostus, ehdotus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20689 Kaavaselostus, ehdotus 1

Lisätiedot

PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA

PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA IIN KUNTA PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKA AAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 15. 1.2018 PAHKAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA SUUNNITTELU

Lisätiedot

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus

Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan muutos, valtatien 12 liikennejärjestelyt, Tillola, kaavaehdotus Kaavoitustoimikunta 21 20.05.2014 Kaavoitustoimikunta 28 08.09.2014 Kaavoitustoimikunta 22 11.05.2015 Kunnanhallitus 118 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 51 12.10.2015 Kausala - Kirkonkylä -osayleiskaavan

Lisätiedot

URAKKANEVAN YLEISKAAVA

URAKKANEVAN YLEISKAAVA YLIVIESKAN KAUPUNKI URAKKANEVAN YLEISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja muistutuksiin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 4.6.2018 URAKKANEVAN YLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vastine

Lisätiedot

siin P26356

siin P26356 SALLAN KUNTA PORTIN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 19.3.2018 P26356 PORTIN TUULIVOIMAPUISTON YLEISKAAVA P26356 SUUNNITTELU

Lisätiedot

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta

Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Lausunnon antaja Lausunnossa esitetty Vastine Fingrid Oy - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta - Tiedotus kaavan etenemisestä Fingrid Oyj / Mika Penttilä. Trafi - Ei huomautettavaa kaavaehdotuksesta Ilmatieteen

Lisätiedot

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TÄYDENNYS

AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN TÄYDENNYS Vastaanottaja Satawind Oy A. Ahlström Kiinteistöt Oy Asiakirjatyyppi Raportti Päivämäärä 21.3.2016 Viite 1510006584 AHLAISTEN LAMMIN TUULIVOI- MAOSAYLEISKAAVA, PORI MAISEMAN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINNIN

Lisätiedot

Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos

Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A GREENWATT KOIRAMÄKI Oy Ab Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava, kaavaluonnos Havainnekuvat ja näkymäalueanalyysi P20221 1 (10) Koiramäen tuulivoimahanke osayleiskaava,

Lisätiedot

Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola

Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA TUULIWATTI OY Hevosselän tuulivoimahanke, Tervola Valokuvasovitteet Vestas V136 x 6 x HH182m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P24253 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Valokuvasovitteet

Lisätiedot

Puutikankankaan tuulivoimapuisto

Puutikankankaan tuulivoimapuisto LIITE 7 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TM VOIMA OY Puutikankankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V126 x 9 x HH137 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 26.1.2015 V126 x 9 x

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA

POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA LAUSUNTO POPELY/4343/2015 Pohjois-Pohjanmaa 1.7.2016 Raahen kaupunki Kaupunginhallitus Raahen kaupungin kirjaamo (sähköinen) Lausuntopyyntönne 4.3.2016 POHJOIS-POHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LAUSUNTO KOPSA III:n

Lisätiedot

Naulakankaan tuulivoimapuisto

Naulakankaan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Naulakankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet 6 x V136 x HH182 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 19.4.2016 P26596 6 x V136 x HH182

Lisätiedot

Liite 7. Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki. Lakiakankangas 1 tuulivoimakaava 1 (7)

Liite 7. Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki. Lakiakankangas 1 tuulivoimakaava 1 (7) Lakiakankangas 1 Malinen Pertti Liite 7 1 (7) 16.2.2014 Lakiakankaan tuulivoimayleiskaava, Karijoki FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Yrittäjänkatu 13, PL 186, 65101 Vaasa Puh. 010 4090, fax 010 409 6999,

Lisätiedot

Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi

Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIALFA OY Kuusiselän tuulivoimahanke, Rovaniemi Näkymäanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26900 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Kuusiselän

Lisätiedot

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS FCG Finnish Consulting Group Oy Rantasalmen kunta SUSIMÄEN TEOLLISUUSALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Vastineet / luonnosvaihe P14011 30.5.2012 FCG Finnish Consulting Group Oy Vastineet / luonnosvaihe

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA

SAVONLINNAN KAUPUNKI SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA 1/3 SAVONLINNAN KAUPUNKI Valtakatu 25 53100 Lappeenranta www.poyry.fi Päiväys 7.2.2014 Viite 16USP0033.BSE Sivu 1 (3) SYVÄLAHDEN TUULIVOIMAYLEISKAAVA VASTINEET YLEISKAAVAEHDOTUKSESTA JÄTETTYIHIN VIRANOMAISLAUSUN-

Lisätiedot

Kattiharjun tuulivoimapuisto

Kattiharjun tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PROKON WIND ENERGY FINLAND OY Kattiharjun tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 10102013 P21463 FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta

Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta SIIKAJOEN KUNTA Mastokankaan tuulivoimaloiden poikkeaminen yleiskaavasta FCG FINNISH CONSULTING GROUP OY 2.11.2018 P34815 1 (67) Tolonen Kai, Väyrynen Leila 2.11.2018 Sisällysluettelo 1 LAUSUNNOT... 3

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (6) 10.12.2018 Huutokosken teollisuusalueen asemakaavan OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja arviointisuunnitelma? Maankäyttö- ja

Lisätiedot

Hankilannevan tuulivoimahanke, Haapavesi ja Kärsämäki

Hankilannevan tuulivoimahanke, Haapavesi ja Kärsämäki S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PUHURI OY Hankilannevan tuulivoimahanke, Haapavesi ja Kärsämäki Valokuvasovitteet Päivitys 9.2.2015, kuva 6 lisätty FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21293 FCG SUUNNITTELU

Lisätiedot

Suolakankaan tuulivoimahanke

Suolakankaan tuulivoimahanke S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet P27134 1 (15) 1 Maisema ja havainnekuvat on laadittu alueesta laadittua maastomallinnusta hyödyntäen WindPROohjelmalla.

Lisätiedot

Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava

Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA Saarenkylä-Vieskanjärven tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20159 Lausuntojen vastineet, 1 (7) Sisällysluettelo 1 Liikenteen

Lisätiedot

Portin tuulivoimapuisto

Portin tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A PUHURI OY Portin tuulivoimapuisto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 24112015 2 9) PaulinaKaivo-oja@fcgfi 24112015 Portin tuulivoimapuisto 1 Maisema ja havainnekuvat

Lisätiedot

Hirvinevan tuulivoimahanke

Hirvinevan tuulivoimahanke S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TM VOIMA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 6305 (8) PaulinaKaivo-oja@fcgfi 6305 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat on laadittu alueesta laadittua maastomallinnusta

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33

RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 33 Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU MAA- JA METSÄTALOUSALUETTA. P27193 13.5.2015 Kaavan

Lisätiedot

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA

KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA Vastaanottaja Kokkolan kaupunki Asiakirjatyyppi Vastineet kaavaluonnoksesta saatuihin lausuntoihin ja mielipiteisiin Päivämäärä 3.11.2014 KOKKOLAN UUSI-SOMERON TUULIVOIMA-ALUEEN OSAYLEISKAAVA VASTINEET

Lisätiedot

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A IIN KUNTA ISOKANKAAN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Sisällysluettelo 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelman tarkoitus... 1 2 Suunnittelualue...

Lisätiedot

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS

RAUTION ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KALAJOENKAUPUNKI RAUTIONASEMAKAAVAN MUUTOSJALAAJENNUS OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMA(OAS) 11.1.2012/18.2.2019 OSALLISTUMIS JAARVIOINTISUUNNITELMANTARKOITUS MRL63 :nmukaankaavaalaadittaessatuleelaatiasuunnitelmaosallistumis

Lisätiedot

Korvennevan tuulivoimapuisto

Korvennevan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A OTSOTUULI OY Korvennevan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 27.3.2015 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Korvennevan

Lisätiedot

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset

Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset VIROLAHDEN KUNTA Virojoki-Vaalimaa osayleiskaavan muutokset lausuntojen ja muistutusten vastineet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 707-P30712 kuuleminen / vastineet 1 (13) Auranen Maria Sisällysluettelo

Lisätiedot

ALUE 2) 15. 6.2015 P25633

ALUE 2) 15. 6.2015 P25633 LESTIJÄRVEN KUNTAA KOSOLANKANKAAN OSAYLEISKAAVA (OSA-A( ALUE 2) SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 15. 6.2015 P25633 I SUUNN ITTELU JA TEKNIIKKA P25633 Outi Järvinen 15.6.2015 Sisällysluettelo 1 Muistutukset...

Lisätiedot

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos

Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Tohmajärven kunta Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos 7.12.2018 1/5 7.12.2018 Kemien koulun ja hoivakodin asemakaavamuutos Sisältö 1 Suunnittelun lähtökohdat ja tavoitteet... 2 2 Suunnittelualueen

Lisätiedot

115/ /2013. Khall Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kirjoittaa :

115/ /2013. Khall Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus kirjoittaa : Kunnanhallitus 359 04.11.2013 Kunnanhallitus 38 27.01.2014 Kunnanhallitus 62 09.02.2015 Kunnanhallitus 215 25.05.2015 Kunnanhallitus 87 22.02.2016 Kunnanhallitus 261 06.06.2016 Polusjärven tuulivoimahanke

Lisätiedot

IIN PAHAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON

IIN PAHAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON LAGERWEY DEVELOPMENT OY IIN PAHAKOSKEN TUULIVOIMAPUISTON Näkymäalueanalyysit ja havainnekuvat FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P26344 Näkymäalueanalyysit ja havainnekuvat 1 (15) Salmeskari Elina Sisällysluettelo

Lisätiedot

Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos

Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A GREENWATT MUSTALAMMINMÄKI OyAb Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen osayleiskaava, kaavaluonnos Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi P25023 1 (11) Mustalamminmäki tuulivoimhankkeen

Lisätiedot

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA

KREULANRANNAN ASEMAKAAVA KREULANRANNAN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 30.11.2015, tarkistettu 22.3.2016 KUNTA Euran kunta 050 KYLÄ Hinnerjoki 403 KIINTEISTÖT 1:122 (osa), 10:17, 1:135 (osa), 1:139, 1:140,

Lisätiedot

Liite 11 1 (13) 24.2.2015

Liite 11 1 (13) 24.2.2015 Liite 11 1 (13) 24.2.2015 Huittisten kaupunki Kiimasuon tuulivoimaosayleiskaavaluonnos Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta annetut lausunnot ja mielipiteet sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo

Lisätiedot

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RAJAKIIRI OY Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet 29 x RD160 x HH170 Yhteismallinnukset Seipimäki, Tikkala ja Leipiö

Lisätiedot

Lestijärven tuulivoimapuisto

Lestijärven tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LESTIJÄRVEN TUULIVOIMA OY Lestijärven tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet E126 x 118 x HH170 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 182014 P20818 FCG

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys

RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS. Päiväys Tilaaja Raahen kaupunki Päiväys 14.1.2019 RAAHEN KAUPUNKI AKM 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavanlaatijan vastineet 10.9.2018 9.10.2018 nähtävillä olleeseen kaavaehdotukseen 1 1 LAUSUNNOT

Lisätiedot

Tuulivoiman maisemavaikutukset

Tuulivoiman maisemavaikutukset Kuvasovite raportista Etelä-Pohjanmaan tuulivoimaselvitys, FCG, E-P:n liitto, YM. http://www.epliitto.fi/upload/files/etelapohjanmaan_tuulivoimaselvitys.pdf Tuulivoiman maisemavaikutukset Tietoa ja havainnollistusta

Lisätiedot

LIITE 11. Leipiön tuulivoimapuiston osayleiskaava Halmekankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Onkalon tuulivoimapuiston osayleiskaava.

LIITE 11. Leipiön tuulivoimapuiston osayleiskaava Halmekankaan tuulivoimapuiston osayleiskaava Onkalon tuulivoimapuiston osayleiskaava. S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 11 SIMON KUNTA Havainnekuvat FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 14.5.2014 P19456 1 (17) 1 Johdanto Havainnekuvat on laadittu WindPRO-ohjelmiston PHOTOMONTAGE modulilla.

Lisätiedot

PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET

PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET PERÄMEREN RANNIKKOALUEELLE SIJOITTUVAT ALLE 10 VOIMALAN TUULIVOIMA-ALUEET Kohdekuvaukset 19.10.2017 2 Sisällys 1 Johdanto... 3 2 Perämeren rannikkoalue... 4 2 Tarkasteltavat alueet... 4 3 Kohdekuvaukset...

Lisätiedot

Naulakankaan tuulivoimapuisto

Naulakankaan tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Naulakankaan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V136 x 6 x HH182 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 27.6.2016 P26596 V136 x 6 x HH182

Lisätiedot

BILAGA 9. Fotomontage

BILAGA 9. Fotomontage BILAGA 9 Fotomontage S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A VindIn AB OY Pörtom tuulivoimahanke, Närpiö Havainnekuvat FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20388 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY Havainnekuvat

Lisätiedot

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5.

Lausunnot Kaakkois-Suomen ELY-keskus Etelä-Karjalan liitto Etelä-Karjalan pelastuslaitos Liikennevirasto 4. 5. Parikkalan kunta Koirniemen osayleiskaava 17.12.2014 Kaavaehdotus oli nähtävillä 26.6.2014 28.7.2014. Kaavaehdotuksesta saatiin 7 lausuntoa ja 1 muistutusta. Seuraavassa on lausunnot sekä kaavoittajan

Lisätiedot

Louen tuulivoimapuisto

Louen tuulivoimapuisto S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TUULIWATTI OY Louen tuulivoimapuisto FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 2 (11) Paulina.Kaivo-oja@fcg.fi Louen tuulivoimapuisto 1 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos Metsäranta-tilan 1:284 alueella, Kaavoitustoimikunta 5 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 28 11.05.2015 Kunnanhallitus 120 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 50 12.10.2015 Kunnanhallitus 229 19.10.2015 Kunnanvaltuusto 87 10.11.2015 Kymijoen -

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Akm 217: Asemakadun ja Niittykadun asemakaavan muutos 1418/10.1002.100203/2014 TELA 61 Asemakaavan muutos sisältyy Raahen kaupungin teknisen lautakunnan 20.2.2014 hyväksymään

Lisätiedot

Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila

Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LIITE 6 SUOMEN HYÖTYTUULI OY Kakonjärven tuulivoimahanke, Pyhäranta-Laitila Valokuvasovitteet Siemens SWT2,3MW x 21 x HH122,5 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P18059

Lisätiedot

Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava

Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI Pajukosken tuulivoimapuiston osayleiskaava FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20737 Lausuntojen vastineet, 1 (9) Sisällysluettelo 1 Ylivieskan kaupunki,

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, MUSEOTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi 275 KYLÄ Kärkkäiskylä 404 KORTTELI Kortteli 33 tontti 4 KIINTEISTÖ 275-404-23-217

Lisätiedot

KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA, PYHÄJOKI

KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) TUULIPUISTON OSAYLEISKAAVA, PYHÄJOKI KARHUNNEVANKANKAAN KAAVAEHDOTUKSEN VASTINEET 1 (8) YHTEENVETO JA VASTINEET KAAVAEHDOTUKSEN LAUSUNNOISTA JA MUISTUTUKSISTA Nähtävilläoloaika 30.8. 29.9.2016 LAUSUNNOT 1 Ilmatieteen laitos 2 Pohjois- Pohjanmaan

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos

Taajama-alueen osayleiskaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A HARTOLAN KUNTA Taajama-alueen osayleiskaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21427 annettuihin lausuntoihin I (I) Reinikainen Kuisma Sisällysluettelo 1 Hämeen

Lisätiedot

Korvennevan tuulivoimapuisto

Korvennevan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OTSOTUULI OY Korvennevan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 12 x HH141 + G128 x 33

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuusiselän osayleiskaava

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuusiselän osayleiskaava 17.10.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kuusiselän osayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ) kuvataan kaavatyön tavoitteet ja lähtökohdat, valmistelun ja päätöksenteon eteneminen,

Lisätiedot

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella,

Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan muutos tilan Tokkola 4:94 alueella, Kaavoitustoimikunta 7 02.03.2015 Kaavoitustoimikunta 27 11.05.2015 Kunnanhallitus 119 18.05.2015 Kaavoitustoimikunta 43 24.09.2015 Kunnanhallitus 228 19.10.2015 Kymijoen - Mankalan vesistöalueen rantayleiskaavan

Lisätiedot

Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula

Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A WINDA INVEST OY Hautakankaan tuulivoimahanke, Kinnula Havainnekuvat ja näkymäalueanalyysi V126 x 9 x HH160 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20221 FCG SUUNNITTELU JA

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEI ISKAAVA Vastine luonnosvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 17. 3.2016 RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA RAHKOLAN KAUPUNGINOSAN (3) VÄHÄINEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSA KORTTELIA 16 KIINTEISTÖT 143-406-12-5, 143-406-12-7 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.6.2019 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitustoimi 2019 1.

Lisätiedot

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin

Liite 19 1 (7) 22.3.2016. Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Liite 19 1 (7) 22.3.2016 Marttilan kunta Verhonkulman 3. tuulivoimaosayleiskaavaehdotus Lausunnot ja muistutukset sekä kaavan laatijan vastine näihin Sisällysluettelo Marttilan Verhonkulman tuulivoimapuiston

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Metsälamminkankaan alueen tuulivoimayleiskaava

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Metsälamminkankaan alueen tuulivoimayleiskaava Kunnanhallitus 120 19.05.2015 Kunnanhallitus 138 23.06.2015 Kunnanhallitus 158 30.06.2015 Metsälamminkankaan alueen tuulivoimayleiskaava Khall 19.05.2015 120 Liite Ympäristölautakunta 18.11.2013 76 Kunnanhallitus

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin

HAAPAJÄRVEN ISKAAVA. siin HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEI ISKAAVA Vastine ehdotusvaiheen lausuntoihin ja mielipiteis siin SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 19. 5.2016 RISTINIITYN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

Lisätiedot

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS

RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN KIRKONKYLÄN KORTTELIN 33 TONTTIEN 1 5 ASEMAKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus ASEMAKAAVAN MUUTOKSELLA MUODOSTUU KORTTELIN 33 TONTIT 1, 3, 4 JA 5 SEKÄ

Lisätiedot

Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane

Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A LAGERWEY DEVELOPMENT OY Kiimakallio tuulivoimahanke, Kuortane Lagerwey L100 x 2 x hh135m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 25.3.2015 P26678 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari

Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A MEGATUULI OY Sikamäki tuulivoimahanke, Viitasaari Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi N131 x 8 x HH144 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20221 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

KALAJOEN TUULIVOIMAPUISTOJEN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINTI

KALAJOEN TUULIVOIMAPUISTOJEN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINTI FCG Finnish Consulting Group Oy LIITE 1 Fortum Power and Heat Oy, TuuliWatti Oy, wpd Finland Oy KALAJOEN TUULIVOIMAPUISTOJEN YHTEISVAIKUTUSTEN ARVIOINTI Havainnekuvat ja analyysikartat 4.1.2012 Kuva 1.

Lisätiedot

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1

RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 RAAHEN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 1 Mettalanmäen osayleiskaava 1116/10.1002.100202/2016 MST 18 Vireillä olevan Mettalanmäen osayleiskaavan valmisteluvaiheen tilannekatsaus maankäytön suunnittelutoimikunnalle.

Lisätiedot

Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella

Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella Vaalan kunta Vaalantie 14 91700 Vaala c/o St1 Oy PL 100 00381 Helsinki : Kaavoitusaloite tuulivoimaosayleiskaavan laatimisen aloittamiseksi Vaalan Naulakankaan alueella on käynnistänyt hankkeen kuusi (6)

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus:

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Va. kunnanjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus 77 16.02.2009 Kunnanhallitus 243 12.10.2009 Kunnanhallitus 270 23.11.2009 Kunnanhallitus 5 11.01.2010 Kunnanvaltuusto 4 17.02.2010 SAUKKOVAARAN LAKIALUEEN ASEMAKAAVA 101/10/2009 KHALL 77

Lisätiedot

Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen

Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa. Jutta Kivikallio Pekka Raitanen KOSKEN TL RAKENNUSLAUTAKUNTA ESITYSLISTA 1-2014 Aika: 24. helmikuuta 2014 klo. 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto läsnä poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet Pekka Kulmanen Matti Laakso Virpi

Lisätiedot

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221

RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy SIIKALATVAN KUNTA RANTSILAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 221 Kaavaselostus ASEMAKAAVALLA MUODOSTUU KORTTELI 221. P30129 2.8.2016 Kaavan vireille tulo: Tekninen lautakunta._.2015

Lisätiedot

Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava

Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A YLIVIESKAN KAUPUNKI Tuomiperän tuulivoimapuiston osayleiskaava Lausuntojen vastineet, FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21192 Lausuntojen vastineet, 1 (11) Sisällysluettelo

Lisätiedot

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula

Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A METSÄHALLITUS Vihisuo tuulivoimahanke, Karstula Havainnekuvat ja näkymäaluenanalyysi V6 x 9 x HH60 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P0 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87)

ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) Liite 5 / Ymp.ltk 21.1.2014 / 8 ISO-KALAJÄRVI, RANTA-ASEMAKAAVA Ranta-asemakaava koskee Juhtimäen kylän (407), tilaa Metsäkestilä (2-87) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 21.1.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI

Lisätiedot

Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä

Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A OX2 OY Rekolanvuoren tuulivoimahanke, Sysmä Nordex N131 x 6 x HH150m FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 3.3.2015 P21610 1 (11) 3.3.2015 Rekolanvuoren tuulivoimahanke,

Lisätiedot

KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA

KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A ALAVIESKAN KUNTA KYTÖLÄN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA MUISTUTUSTEN VASTI FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P21191 MUISTUTUSTEN VASTI Sisällysluettelo 1 Aino Tammela...

Lisätiedot

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto

Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA RAJAKIIRI OY Simon Seipimäen ja Tikkalan tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet VE: x V x HH VE: x V x HH VE: x V x HH Yhteismallinnukset Seipimäki, Tikkala ja

Lisätiedot

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE

KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE KONNEVEDEN KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KUHMONTIE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 2.1.2017 KUNTA Konnevesi (275) KYLÄ Kirkonkylä ALUE Kuhmontien katualue ja siihen liittyvät virkistysalueet

Lisätiedot

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen

Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta-asemakaavojen kumoaminen PIHTIPUTAAN KUNTA Höyhtiönlahden, Kontanniemen ja Ruponlahden ranta- Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 1.4.2019 P37114 Kaavaselostus 1 (17) Timo Leskinen 1.4.2019 Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

KALAJOEN KAUPUNKI LÄNTISTEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Näkymäalueanalyysit ja valokuvasovitteet.

KALAJOEN KAUPUNKI LÄNTISTEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS Näkymäalueanalyysit ja valokuvasovitteet. Näkymäalueanalyysit ja valokuvasovitteet LIITE 9 KALAJOEN KAUPUNKI LÄNTISTEN TUULIVOIMAPUISTON OSAYLEISKAAVA OSAYLEISKAAVAEHDOTUS 6.2.2017 Näkymäalueanalyysit ja valokuvasovitteet Sisältö Näkymäalueanalyysi

Lisätiedot

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS PÄLKÄNEEN KUNTA MUIKKUTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 06.10.2016 Näkymä kiinteistön Hiukanmäki peltoalueelle. OSALLISTUMIS-JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

Hirvinevan tuulivoimahanke

Hirvinevan tuulivoimahanke TM VOIMA OY Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet V150 x 4 x HH155 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY 29.3.2018 V150x 4 x HH155 2 (11) Johanna.harju@fcg.fi 29.3.2018 1 Maisema ja havainnekuvat Havainnekuvat

Lisätiedot

Mikonkeidas tuulivoimapuisto

Mikonkeidas tuulivoimapuisto SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OTSOTUULI OY Mikonkeidas tuulivoimapuisto Näkymäalueanalyysi ja valokuvasovitteet FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY N117 x 26 x HH141 1 (8) Mikonkeidas

Lisätiedot