1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2"

Transkriptio

1 1 (6) KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Sisällysluettelo 1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2 1 Palvelualueen tehtävät 2 2 Palvelualueen organisaatio 2 3 Palvelualueen johtaminen 2 4 Palveluryhmän johtajan tehtävät ja ratkaisuvalta 3 2. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN SUUNNITTELUN PALVELURYHMÄ 3 5 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän tehtävät 3 6 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän organisaatio 3 7 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän johtaminen 4 3. JOUKKOLIIKENTEEN PALVELURYHMÄ 4 8 Joukkoliikenteen palveluryhmän tehtävät 4 9 Joukkoliikenteen palveluryhmän organisaatio 4 10 Joukkoliikenteen palveluryhmän johtaminen 4 4. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN RAKENNUTTAMINEN JA YLLÄPITO -PALVELURYHMÄ 4 11 Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito -palveluryhmän tehtävät 4 12 Palveluryhmän organisaatio 5 13 Palveluryhmän johtaminen 5 5. KESTÄVÄ KAUPUNKI -PALVELURYHMÄ 5 14 Kestävä kaupunki -palveluryhmän tehtävät 5 15 Kestävä kaupunki -palveluryhmän organisaatio 6 16 Kestävä kaupunki -palveluryhmän johtaminen 6 Hyväksytty: , palvelualueen johtaja Mikko Nurminen Voimaantulo: (Kumoaa edellisen päätöksen: / 67)

2 2 (6) 1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 1 Palvelualueen tehtävät 2 Palvelualueen organisaatio 3 Palvelualueen johtaminen Kaupunkiympäristön palvelualueen tehtävänä on järjestää lakisääteiset ja kunnan päättämät palvelut koskien kaupunkisuunnittelua, yhdyskuntarakentamisen toteutusta, liikennejärjestelmän kehittämistä, katujen ja muiden yleisten alueiden suunnittelua, rakennuttamista ja ylläpitoa sekä joukkoliikennettä. Palvelualueen tehtävänä on myös viranomaispalvelujen järjestäminen, kaupungin ympäristöpolitiikan valmistelu ja toteuttaminen sekä kestävän kehityksen edistäminen. Lisäksi kaupunkiympäristön palvelualueen tehtävänä on yhdyskuntalautakunnan ja sen jaostojen sekä Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan asioiden valmistelu. Kaupunkiympäristön palvelualueella hoidetaan Tampereen kaupungin tekemien yhteistoimintasopimusten perusteella joukkoliikenteen, jätehuollon ja ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueiden tehtäviä. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja vastaa palvelualueensa johtamisesta Tampereen kaupungin hallintosäännön ja konsernihallinnon toimintasäännön mukaisesti. Kaupunkiympäristön palvelualueeseen kuuluvat seuraavat palveluryhmät: - Kaupunkiympäristön suunnittelu - Joukkoliikenne - Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito - Kestävä kaupunki Lisäksi palvelualueeseen kuuluvat Raitiotie-kehitysohjelma sekä asiakas- ja tukipalveluyksikkö Konsernihallintoon kuuluva palvelualueen esikunta toteuttaa palveluryhmien ja muiden yksiköiden toimintaa yhdistäviä ohjaus-, tuki- ja kehittämisprosesseja. Esikunnan tehtävät ja ratkaisuvalta määritellään konsernihallinnon toimintasäännössä. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja vastaa palvelualueensa palveluryhmien ja esikunnan johtamisesta. Kaupunkiympäristön palvelualueen ryhmiä johtavat palveluryhmien johtajat: - Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmää johtaa suunnittelujohtaja. - Joukkoliikenteen palveluryhmää johtaa joukkoliikennejohtaja. - Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito -palveluryhmää johtaa rakennuttamisjohtaja. - Kestävä kaupunki -palveluryhmää johtaa ympäristöjohtaja. Asiakas- ja tukipalveluyksikköä johtaa asiakaspalvelupäällikkö. Kutakin palvelualueelle sijoittuvaa kehitysohjelmaa johtaa projektijohtaja.

3 Palveluryhmien johtajien ja asiakaspalvelupäällikön esimiehenä toimii kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja, joka nimeää palveluryhmän johtajien, projektijohtajan ja asiakaspalvelupäällikön varahenkilöt. 3 (6) Palvelualueen johtaminen perustuu kaupunkistrategiaan, hyvään johtamisja hallintotapaan, johtoryhmätyöskentelyyn ja henkilöstön kanssa käytäviin tavoite- ja kehityskeskusteluihin. Palvelualueen johtajan ja palveluryhmien johtajien kesken määritellään vuosittain tavoiteasiakirja, perustuen palvelualuetta koskeviin strategisiin tavoitteisiin, jotka on määritelty kaupunkistrategiassa ja sitä tarkentavissa strategisissa asiakirjoissa, talousarviossa sekä palvelu- ja vuosisuunnitelmassa. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtoryhmästä päättää palvelualueen johtaja. Kunkin palveluryhmän johtoryhmästä päättää palveluryhmän johtaja. 4 Palveluryhmän johtajan tehtävät ja ratkaisuvalta Palveluryhmän johtajan tehtävänä on palveluryhmänsä osalta: 1) johtaa toimintaa ja toiminnan organisointia ja kehittämistä 2) vastata valmistelusta ja täytäntöönpanosta 3) johtaa toiminnan ja talouden suunnittelua sekä vastata toiminnan tuloksellisuudesta 4) huolehtia toiminnan tavoitteiden asettamisesta, valvoa tavoitteiden toteutumista ja laatua sekä vastata raportoinnista 5) vastata hyvän johtamis- ja hallintotavan toteutumisesta sekä riskienhallinnan ja sisäisen valvonnan järjestämisestä 6) käyttää päätösvaltaa delegointipäätösten mukaisesti 7) huolehtia yhteistyöstä ja sen toteutumisesta kaupungin sisäisten toimijoiden ja eri palvelutuottajien välillä 8) vastata viestinnästä kaupungin viestintälinjausten mukaisesti 9) huolehtia muista palvelualueen johtajan määräämistä tehtävistä 10) huolehtia viranomaismääräysten noudattamisesta 11) raportoida esimiehelle toiminnasta Palveluryhmän johtaja tai hänen määräämänsä hyväksyy palveluryhmän menot ja tulot. Palveluryhmien johtajien ja muiden vastuuhenkilöiden ratkaisuvalta määritellään toimintasäännön liitteenä olevissa delegointimatriiseissa. 2. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN SUUNNITTELU PALVELURYHMÄ 5 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän tehtävät Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän tehtävänä on vastata kaupungin fyysisen ympäristön suunnittelusta ja kaupunkiympäristön suunnitteluun liittyvien aineistojen valmistelusta yhdyskuntalautakunnalle, ympäristöja rakennusjaostolle sekä jätehuollosta vastaavalle toimielimelle. 6 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän organisaatio Palveluryhmä muodostuu yksiköistä, jotka ovat asemakaavoitus, kaupunkimittaus, liikennejärjestelmän suunnittelu, rakennusvalvonta, yleiskaavoitus sekä viheralueet ja hulevedet.

4 4 (6) 7 Kaupunkiympäristön suunnittelun palveluryhmän johtaminen Palveluryhmää johtaa suunnittelujohtaja. Asemakaavoitusyksikköä johtaa asemakaavapäällikkö. Kaupunkimittausyksikköä johtaa kaupungingeodeetti. Liikennejärjestelmän suunnittelu -yksikköä johtaa suunnittelupäällikkö. Rakennusvalvontayksikköä johtaa rakennustarkastaja. Viheralueet ja hulevedet -yksikköä johtaa johtava erikoissuunnittelija. Yleiskaavoitusyksikköä johtaa yleiskaavapäällikkö. Suunnittelujohtaja on palveluyksiköiden päälliköiden esimies. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja päättää johtosäännön mukaisen päätösvallan siirtämisestä toimintasäännön liitteiden mukaisesti. Palveluryhmän johtajan tehtävät on määritelty 4 :ssä. 3. JOUKKOLIIKENTEEN PALVELURYHMÄ 8 Joukkoliikenteen palveluryhmän tehtävät Palveluryhmän tehtävänä on järjestää Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennepalvelut ja vastata joukkoliikenteen kehittämisestä. Palveluryhmä vastaa EU:n palvelusopimusasetuksen ja kansallisen joukkoliikennelain mukaisesta joukkoliikenteen viranomaistoiminnasta kaupunkiseudulla. 9 Joukkoliikenteen palveluryhmän organisaatio Palveluryhmä muodostuu liikennesuunnittelu- ja matkapalvelut -yksiköistä sekä palveluryhmän johtajan alaisesta viestinnästä. 10 Joukkoliikenteen palveluryhmän johtaminen Liikennesuunnitteluyksikkö suunnittelee liikennepalvelut ja toteuttaa niiden hankinnan. Liikennesuunnitteluyksikkö vastaa joukkoliikenteen informaatiojärjestelmän operoinnista ja kehittämisestä. Matkapalvelut yksikkö vastaa joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmän operoinnista ja kehittämisestä sekä joukkoliikenteen asiakaspalvelusta. Palveluryhmää johtaa joukkoliikennejohtaja. Liikennesuunnittelu - yksikköä johtaa suunnittelupäällikkö. Matkapalvelut - yksikköä johtaa asiakaspalvelupäällikkö. Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja päättää johtosäännön mukaisen päätösvallan siirtämisestä toimintasäännön liitteiden mukaisesti. Palveluryhmän johtajan tehtävät on määritelty 4 :ssä. 4. KAUPUNKIYMPÄRISTÖN RAKENNUTTAMINEN JA YLLÄPITO -PALVELURYHMÄ 11 Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito -palveluryhmän tehtävät

5 12 Palveluryhmän organisaatio 13 Palveluryhmän johtaminen 5 (6) Palveluryhmän tehtävänä on toteuttaa kaupunkiympäristön rakennushankkeet sekä vastata yleisten alueiden ja katuverkon kunnossapidosta. Palveluryhmän tehtävänä on järjestää satamapalvelut. Palveluryhmä ohjaa rakentamista kaduilla ja yleisillä alueilla sekä valvoo pysäköintiä Palveluryhmä koostuu kuntatekniikan suunnittelu-, rakennuttaminen -, kunnossapito-, katutilavalvonta-, pysäköinninvalvonta- ja satamatoimisto- yksiköistä. Kuntatekniikan suunnitteluyksikkö ohjaa ja laatii katusuunnitelmia, rakennussuunnitelmia, rakennettavuusselvityksiä, siltasuunnitelmia, ulkovalaistussuunnitelmia, satamasuunnitelmia sekä vastaavia kuntatekniikan suunnitelmia. Rakennuttamisyksikkö hankkii ja teettää katujen ja yleisten alueiden rakennusurakoita. Rakennuttamisyksikkö vastaa lainsäädännössä rakennuttajalle ja tilaajalle osoitetuista tehtävistä. Kunnossapitoyksikkö ohjelmoi ja hankkii katujen, puistojen ja yleisten alueiden kunnossapitoa ja päivittäistä hoitoa. Kunnossapitoyksikkö vastaa lainsäädännössä kadunpitäjän kunnossapitovelvollisuuksien järjestämisestä. Kunnossapitoyksikkö toimii kunnan öljyvahingon jälkitorjuntaviranomaisena. Katutilavalvontayksikkö vastaa lainsäädännössä tarkoitetusta katujen ja yleisten alueiden valvontatehtävästä ja rakentamisen ohjauksesta. Pysäköinninvalvontayksikkö vastaa pysäköinninvalvonnasta poliisin ja pysäköinninvalvojan ohjauksen ja valvonnan alaisena. Satamatoimisto huolehtii Tampereen kaupungin satamajärjestyksen mukaisista satamaviranomaisen tehtävistä. Palveluryhmää johtaa rakennuttamisjohtaja. Kuntatekniikan suunnittelu -yksikköä johtaa geotekniikkainsinööri Rakennuttamisyksikköä johtaa rakennuttamispäällikkö Kunnossapitoyksikköä johtaa kunnossapitopäällikkö Katutilavalvontayksikköä johtaa katupäällikkö Pysäköintivalvontayksikköä johtaa katupäällikkö Satamatoimistoa johtaa satamapäällikkö Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja päättää johtosäännön mukaisen päätösvallan siirtämisestä toimintasäännön liitteiden mukaisesti. Palveluryhmän johtajan tehtävät on määritelty 4 :ssä. Satamapäällikön tehtävät on määritetty Tampereen kaupungin satamajärjestyksessä. 5. KESTÄVÄ KAUPUNKI -PALVELURYHMÄ 14 Kestävä kaupunki -palveluryhmän tehtävät

6 6 (6) Palveluryhmä vastaa kaupungin ympäristöpolitiikan ja kestävän kehityksen sitoumusten mukaisesti toimintatapojen kehittämisestä, päätösvalmistelusta ja seurannasta sekä ympäristönsuojelun, ympäristöterveyden ja jätehuollon viranomaistehtävistä. 15 Kestävä kaupunki -palveluryhmän organisaatio 16 Kestävä kaupunki -palveluryhmän johtaminen Kestävä yhdyskuntayksikkö vastaa kaupungin ympäristöpolitiikan ja kestävän kehityksen sitoumusten päätösvalmistelusta, seurannasta ja toimeenpanosta. Ympäristönsuojeluyksikkö vastaa ympäristönsuojelun ja luonnonsuojelun tehtävistä sekä niihin liittyvistä viranomaistoimista. Ympäristöterveysyksikkö vastaa ympäristöterveydenhuollon viranomaistehtävistä. Jätehuoltoviranomaisyksikkö vastaa jätelaissa säädettyjen viranomaistehtävien valmistelusta ja täytäntöönpanosta Palveluryhmää ja kestävä yhdyskuntayksikköä johtaa ympäristöjohtaja Ympäristönsuojeluyksikköä johtaa ympäristönsuojelupäällikkö. Ympäristöterveysyksikköä johtaa ympäristöterveyspäällikkö Jätehuollonviranomaisyksikköä johtaa jätehuoltoinsinööri Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja päättää johtosäännön mukaisen päätösvallan siirtämisestä toimintasäännön liitteiden mukaisesti. Palveluryhmän johtajan tehtävät on määritelty 4 :ssä. Palveluryhmien delegointimatriisit (5 kpl) ovat liitteenä.

7 Asiakas- ja tukipalvelut PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön osalta (Sarake D) A B C D Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Palveluryhmän johtaja Palveluyksikön päällikkö, Asiakaspalvelupäällikkö, Projektijohtaja HALLINTOSÄÄNTÖ Vakanssin vakituinen täyttö, kelpoisuus, henkilön erottaminen ja sijaisen palkkaaminen lukuun ottamatta johtavassa asemassa olevat Palvelualueen johtaja päättää palvelualueen viranhaltijan siirtämisestä palvelualueella toiseen virkasuhteeseen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta (hallintosääntö 51 ) Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, alle 6 kk ja yli 6 kk KONSERNIJOHTAJAN DELEGOINNIT , 52 Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien ottamien virkojen osalta (pl myös johtava asema): Rinnastuksen kautta Vakanssin työaikamuodon muuttaminen: Rinnastuksen kautta, vakanssit, joissa ei hoitajaa Vakanssin hinnoittelun ja vaativuuden vahvistaminen ja muuttaminen : Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Sijainen Päättää se, jolla oikeus toimintasäännön mukaan ottaa Tehtäväkohtaisen (johtavilla kiinteän) palkan muuttaminen määräajaksi (ei johtava asema): ma vuosi ja ma 15 % Uutta henkilöä palkattaessa maksettava rekrytointilisä tai erillislisä: Rekrytointilisä ma 15 % ja erillislisä ma 15 % Arviointiin perustuva henkilökohtainen lisä Kertapalkkion myöntäminen: Muut Johtavassa asemassa olevien osalta päättää konsernijohtaja Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat ulkomailla (Euroopassa) Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat kotimaassa Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet: Henkilöstön kehittämispäällikkö päättää - Yli 15 päivää ja tutkintotavoitteiset - Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahat - MBA -koulutukset Konsernimääräyksen mukaisen urheiluloman palkallisuus

8 Mobiili- ja puhelinasiat, konsernimääräys ; puhelin luontoisetuna: Johtavassa asemassa olevat voivat päättää alaisensa organisaation osalta Konsernimääräys ; luottamuselimen mukana matkalle lähtevät viranhaltijat: Lautakuntien osalta ao. palvelualueen johtaja Muut asiat Ylityömääräys Huomautuksen antaminen Varoituksen antaminen PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI - Asiakas- ja tukipalvelut Yleishallinto Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Asiakaspalvelupäällikkö Projektijohtaja Muutoksenhakuoikeuden käyttäminen ja muutoksen hakuun liittyvien lausuntojen hyväksyminen sekä kanteluihin vastaaminen, kukin johtamansa toiminnan osalta Korvaus- ja muiden hakemusten vireillepano, kukin johtamansa toiminnan osalta Muut asiat Asiakirjoista annettavia otteita ja jäljennöksiä voivat allekirjoittaa johdon sihteeri, assistentti, hallintosihteeri, toimistosihteeri (viranhaltija allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa; hallintosääntö 145 )

9 Kaupunkiympäristön suunnittelu PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön osalta (Sarakkeet C-E) A B C D E Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Palveluryhmän johtaja Palveluyksikön päällikkö, Asiakaspalvelupäällikkö, Projektijohtaja Lähiesimies HALLINTOSÄÄNTÖ Vakanssin vakituinen täyttö, kelpoisuus, henkilön erottaminen ja sijaisen palkkaaminen lukuun ottamatta johtavassa asemassa olevat Palvelualueen johtaja päättää palvelualueen viranhaltijan siirtämisestä palvelualueella toiseen virkasuhteeseen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta (hallintosääntö 51 ) Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, alle 6kk ja yli 6 kk KONSERNIJOHTAJAN DELEGOINNIT , 52 Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien ottamien virkojen osalta (pl myös johtava asema): Rinnastuksen kautta Vakanssin työaikamuodon muuttaminen: Rinnastuksen kautta, vakanssit, joissa ei hoitajaa Vakanssin hinnoittelun ja vaativuuden vahvistaminen ja muuttaminen : Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Sijainen Päättää se, jolla oikeus toimintasäännön mukaan ottaa Tehtäväkohtaisen (johtavilla kiinteän) palkan muuttaminen määräajaksi (ei johtava asema): ma vuosi ja ma 15 % Uutta henkilöä palkattaessa maksettava rekrytointilisä tai erillislisä: Rekrytointilisä ma 15 % ja erillislisä ma 15 % Arviointiin perustuva henkilökohtainen lisä Kertapalkkion myöntäminen: Muut Johtavassa asemassa olevien osalta päättää konsernijohtaja Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat ulkomailla (Euroopassa) Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat kotimaassa Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet: Henkilöstön kehittämispäällikkö päättää - Yli 15 päivää ja tutkintotavoitteiset - Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun (suorat alaiset ja asiakas- ja tukipalvelut

10 kannustinrahat - MBA -koulutukset Konsernimääräyksen mukaisen urheiluloman palkallisuus Mobiili- ja puhelinasiat, konsernimääräys ; puhelin luontoisetuna: Johtavassa asemassa olevat voivat päättää alaisensa organisaation osalta Konsernimääräys ; luottamuselimen mukana matkalle lähtevät viranhaltijat: Lautakuntien osalta ao. palvelualueen johtaja Muut asiat Ylityömääräys Huomautuksen antaminen Varoituksen antaminen (suorat alaiset ja asiakas- ja tukipalvelut PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI - Kaupunkiympäristön suunnittelu Yleishallinto Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Kaupungingeodeetti Suunnittelujohtaja Asemakaavapäällikkö Suunnittelupäällikkö Yleiskaavapäällikkö Rakennustarkastaja Muutoksenhakuoikeuden käyttäminen ja muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksyminen sekä kanteluihin vastaaminen, kukin johtamansa toiminnan osalta Korvaus- ja muiden hakemusten vireillepano, kukin johtamansa toiminnan osalta Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa, kukin johtamansa toiminnan osalta Alle euron suuruisen vahingonkorvauksen maksamisesta Vapautuksen tai osittaisen vapautuksen myöntäminen korvata työssä tai virassa aiheutettu vahinko ellei asianomainen ole aiheuttanut vahinkoa tahallaan tai törkeällä tuottamuksella (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

11 Muut asiat Asiakirjoista annettavia otteita ja jäljennöksiä voivat allekirjoittaa johdon sihteeri, assistentti, hallintosihteeri ja toimistosihteeri (viranhaltija allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa; hallintosääntö 145 )

12 Joukkoliikenne PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön osalta (Sarakkeet C-E) A HALLINTOSÄÄNTÖ Vakanssin vakituinen täyttö, kelpoisuus, henkilön erottaminen ja sijaisen palkkaaminen lukuun ottamatta johtavassa asemassa olevat Palvelualueen johtaja päättää palvelualueen viranhaltijan siirtämisestä palvelualueella toiseen virkasuhteeseen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta (hallintosääntö 51 ) Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, alle 6kk ja yli 6 kk B Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta C D E Palveluryhmän johtaja Palveluyksikön päällikkö, Asiakaspalvelupäällik kö, Projektijohtaja Lähiesimies KONSERNIJOHTAJAN DELEGOINNIT , 52 Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien ottamien virkojen osalta (pl myös johtava asema): Rinnastuksen kautta Vakanssin työaikamuodon muuttaminen: Rinnastuksen kautta, vakanssit, joissa ei hoitajaa Vakanssin hinnoittelun ja vaativuuden vahvistaminen ja muuttaminen : Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Sijainen Päättää se, jolla oikeus toimintasäännön mukaan ottaa Tehtäväkohtaisen (johtavilla kiinteän) palkan muuttaminen määräajaksi (ei johtava asema): ma vuosi ja ma 15 % Uutta henkilöä palkattaessa maksettava rekrytointilisä tai erillislisä: Rekrytointilisä ma 15 % ja erillislisä ma 15 % Arviointiin perustuva henkilökohtainen lisä Kertapalkkion myöntäminen: Muut Johtavassa asemassa olevien osalta päättää konsernijohtaja Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat ulkomailla (Euroopassa) Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat kotimaassa Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet: Henkilöstön kehittämispäällikkö päättää - Yli 15 päivää ja tutkintotavoitteiset (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

13 - Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahat - MBA -koulutukset Konsernimääräyksen mukaisen urheiluloman palkallisuus TTES henkilökohtainen lisä ja työolosuhdelisä Mobiili- ja puhelinasiat, konsernimääräys ; puhelin luontoisetuna: Johtavassa asemassa olevat voivat päättää alaisensa organisaation osalta Konsernimääräys ; luottamuselimen mukana matkalle lähtevät viranhaltijat: Lautakuntien osalta ao. palvelualueen johtaja Muut asiat Ylityömääräys Huomautuksen antaminen Varoituksen antaminen (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut) PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI - Joukkoliikenne Yleishallinto Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Joukkoliikennejohtaja Asiakaspalvelupäällikkö Tanja Lehtonen Suunnittelupäällikkö Muutoksenhakuoikeuden käyttäminen ja muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksyminen sekä kanteluihin vastaaminen, kukin johtamansa toiminnan osalta Korvaus- ja muiden hakemusten vireillepano, kukin johtamansa toiminnan osalta Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa, kukin johtamansa toiminnan osalta Alle euron suuruisen vahingonkorvauksen maksamisesta Vapautuksen tai osittaisen vapautuksen myöntäminen korvata työssä tai virassa aiheutettu vahinko ellei asianomainen ole aiheuttanut vahinkoa tahallaan tai törkeällä tuottamuksella (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

14 Muut asiat Asiakirjoista annettavia otteita ja jäljennöksiä voivat allekirjoittaa johdon sihteeri, assistentti, hallintosihteeri, toimistosihteeri (viranhaltija allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa; hallintosääntö 145 )

15 Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön osalta (Sarakkeet C-E) A B C D E Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Palveluryhmän johtaja Palveluyksikön päällikkö, Asiakaspalvelupäällik kö, Projektijohtaja Lähiesimies HALLINTOSÄÄNTÖ Vakanssin vakituinen täyttö, kelpoisuus, henkilön erottaminen ja sijaisen palkkaaminen lukuun ottamatta johtavassa asemassa olevat Palvelualueen johtaja päättää palvelualueen viranhaltijan siirtämisestä palvelualueella toiseen virkasuhteeseen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta (hallintosääntö 51 ) Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, alle 6kk ja yli 6 kk KONSERNIJOHTAJAN DELEGOINNIT , 52 Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien ottamien virkojen osalta (pl myös johtava asema): Rinnastuksen kautta Vakanssin työaikamuodon muuttaminen: Rinnastuksen kautta, vakanssit, joissa ei hoitajaa Vakanssin hinnoittelun ja vaativuuden vahvistaminen ja muuttaminen : Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Sijainen Päättää se, jolla oikeus toimintasäännön mukaan ottaa Tehtäväkohtaisen (johtavilla kiinteän) palkan muuttaminen määräajaksi (ei johtava asema): ma vuosi ja ma 15 % Uutta henkilöä palkattaessa maksettava rekrytointilisä tai erillislisä: Rekrytointilisä ma 15 % ja erillislisä ma 15 % Arviointiin perustuva henkilökohtainen lisä Kertapalkkion myöntäminen: Muut Johtavassa asemassa olevien osalta päättää konsernijohtaja Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat ulkomailla (Euroopassa) Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat kotimaassa Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet: Henkilöstön kehittämispäällikkö päättää - Yli 15 päivää ja tutkintotavoitteiset (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

16 - Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahat - MBA -koulutukset Konsernimääräyksen mukaisen urheiluloman palkallisuus Mobiili- ja puhelinasiat, konsernimääräys ; puhelin luontoisetuna: Johtavassa asemassa olevat voivat päättää alaisensa organisaation osalta Konsernimääräys ; luottamuselimen mukana matkalle lähtevät viranhaltijat: Lautakuntien osalta ao. palvelualueen johtaja Muut asiat Ylityömääräys Huomautuksen antaminen Varoituksen antaminen (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut) PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI - Kaupunkiympäristön rakennuttaminen ja ylläpito Yleishallinto Muutoksenhakuoikeuden käyttäminen ja muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksyminen sekä kanteluihin vastaaminen kukin johtamansa toiminnan osalta Rakennuttamisjohtaja Rakennuttamispäällikkö Geotekniikkainsinööri Kunnossapitopäällikkö Palv.alueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Katupäällikkö Korvaus- ja muiden hakemusten vireillepano kukin johtamansa toiminnan osalta Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa kukin johtamansa toiminnan osalta Alle euron suuruisen vahingonkorvauksen maksamisesta Vapautuksen tai osittaisen vapautuksen myöntäminen korvata työssä tai virassa aiheutettu vahinko ellei asianomainen ole aiheuttanut vahinkoa tahallaan tai törkeällä tuottamuksella (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

17 Muut asiat Asiakirjoista annettavia otteita ja jäljennöksiä voivat allekirjoittaa johdon sihteeri, assistentti, hallintosihteeri ja toimistosihteeri (viranhaltija allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa; hallintosääntö 145 )

18 Kestävä kaupunki PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön osalta (Sarakkeet C - F) A B C D E F Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Palveluryhmän johtaja Palveluyksikön päällikkö, Asiakaspalvelupäällikkö, Projektijohtaja Lähiesimies Ympäristöterveyspäällikkö HALLINTOSÄÄNTÖ Vakanssin vakituinen täyttö, kelpoisuus, henkilön erottaminen ja sijaisen palkkaaminen lukuun ottamatta johtavassa asemassa olevat Palvelualueen johtaja päättää palvelualueen viranhaltijan siirtämisestä palvelualueella toiseen virkasuhteeseen ja virantoimitusvelvollisuuden muuttamisesta (hallintosääntö 51 ) Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, alle 6kk Määräaikaiset tehtävät ja sijaisuudet, yli 6kk (eläinlääk.huollon henkilöstön osalta) KONSERNIJOHTAJAN DELEGOINNIT , 52 Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien ottamien virkojen osalta (pl myös johtava asema): Rinnastuksen kautta Vakanssin työaikamuodon muuttaminen: Rinnastuksen kautta, vakanssit, joissa ei hoitajaa Vakanssin hinnoittelun ja vaativuuden vahvistaminen ja muuttaminen : Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Rinnastuksen kautta Vakanssin tehtäväkohtaisen palkan vahvistaminen vakanssia täytettäessä: Sijainen Päättää se, jolla oikeus toimintasäännön mukaan ottaa Tehtäväkohtaisen (johtavilla kiinteän) palkan muuttaminen määräajaksi (ei johtava asema): ma vuosi ja ma 15 % Uutta henkilöä palkattaessa maksettava rekrytointilisä tai erillislisä: Rekrytointilisä ma 15 % ja erillislisä ma 15 % Arviointiin perustuva henkilökohtainen lisä Kertapalkkion myöntäminen: Muut Johtavassa asemassa olevien osalta päättää konsernijohtaja Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat ulkomailla (Euroopassa) Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet - Koulutus- ja opintomatkat kotimaassa (suorat alaiset ja asiakas- ja tukipalvelut)

19 Konsernimääräys : Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahojen periaatteet: Henkilöstön kehittämispäällikkö päättää - Yli 15 päivää ja tutkintotavoitteiset - Henkilöstökoulutuksen ja omaehtoisen opiskelun kannustinrahat - MBA -koulutukset Konsernimääräyksen mukaisen urheiluloman palkallisuus Mobiili- ja puhelinasiat, konsernimääräys ; puhelin luontoisetuna: Johtavassa asemassa olevat voivat päättää alaisensa organisaation osalta Konsernimääräys ; luottamuselimen mukana matkalle lähtevät viranhaltijat: Lautakuntien osalta ao. palvelualueen johtaja MUUT ASIAT Ylityömääräys Huomautuksen antaminen Varoituksen antaminen (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut) PÄÄTÖSVALLAN DELEGOINTI - Kestävä kaupunki Yleishallinto Palvelualueen johtajalle kuuluva päätäntävalta Ympäristöjohtaja Ympäristönsuojelupäällikkö Ympäristöterveyspäällikkö Jätehuoltoinsinööri Muutoksenhakuoikeuden käyttäminen ja muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen hyväksyminen sekä kanteluihin vastaaminen, kukin johtamansa toiminnan osalta Korvaus- ja muiden hakemusten vireillepano, kukin johtamansa toiminnan osalta Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan palvelu- ja vuosisuunnitelman rajoissa, kukin johtamansa toiminnan osalta (hallintosääntö 37 ) Alle euron suuruisen vahingonkorvauksen maksamisesta (hallintosääntö 37 ) Vapautuksen tai osittaisen vapautuksen myöntäminen korvata työssä tai virassa aiheutettu vahinko ellei asianomainen ole aiheuttanut vahinkoa tahallaan tai törkeällä tuottamuksella (suorat alaiset, asiakas- ja tukipalvelut)

20 Muut asiat Asiakirjoista annettavia otteita ja jäljennöksiä voivat allekirjoittaa johdon sihteeri, assistentti, hallintosihteeri ja toimistosihteeri (viranhaltija allekirjoittaa päätökset, sopimukset, sitoumukset ja muut asiakirjat päättämissään asioissa; hallintosääntö 145 )

1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2

1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2 1 (6) KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Sisällysluet t elo 1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2 1 Palvelualueen tehtävät 2 2 Palvelualueen organisaatio 2 3 Palvelualueen

Lisätiedot

1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2

1. PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT, ORGANISAATIO JA JOHTAMINEN 2 1 (6) Voimaantulo 1.11.2018 (kumoaa edellisen päätöksen 21.5.2018 57) Ed. voimaantulo 1.5.2018 (kumoaa edellisen päätöksen: 6.2.2018, 16 ) KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Sisällysluet t

Lisätiedot

Koulutusjohtaja. Koulutuspäällikkö. Oppisopimuspäällikkö

Koulutusjohtaja. Koulutuspäällikkö. Oppisopimuspäällikkö Ammatillinen Henkilöstöasiat alaisensa henkilöstön ( HALLINTOSÄÄNTÖ Henkilöstön ottaminen vakituiseen palvelussuhteeseen, erottaminen ja kelpoisuusvaatimukset palvelu- ja vuosisuunnitelman mukaisissa rajoissa

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi

Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi Kaupunkiympäristön palvelualueen johtaminen ja organisointi 1 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT... 2 2 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN PALVELUALUEEN ORGANISOINTI... 2 3 JOHTAMINEN... 4 4 VASTUUHENKILÖIDEN TEHTÄVÄT...

Lisätiedot

Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirron delegointimatriisi alkaen

Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirron delegointimatriisi alkaen konsernin Henkilöstö Hallinto Tarkastus Kohan yksikön t kukin alaisensa toim. t (lukuun Kukin voi siirtää palvelu Kukin alaisensa toim.. Vakanssin tiedot Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran

Lisätiedot

Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirron delegointimatriisi alkaen

Konsernijohtajan palvelussuhdeasioita koskevan päätösvallan siirron delegointimatriisi alkaen kukin alaisensa toim. t (lukuun. Vakanssin tiedot Toimen perustaminen ja lakkauttaminen sekä viran ja toimen nimikemuutos muiden kuin valtuuston ja kaupunginhallituksen ottamien virkojen Johtavaan asemaan

Lisätiedot

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- asumispalvelut Liite 1 HANKINNAT, KORVAUKSET, VAPAUTUKSET, AUKIOLOAJAT Päättäjä 2) Muutoksen hakuoikeuden käyttäminen muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen kanteluihin

Lisätiedot

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen

10) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- asumispalvelut Liite 1 HANKINNAT, KORVAUKSET, VAPAUTUKSET, AUKIOLOAJAT Päättäjä 2) Muutoksen hakuoikeuden käyttäminen muutoksenhakuun liittyvien lausuntojen kanteluihin

Lisätiedot

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen

19) Alle 3000 euron suuruisen vahingonkorvauksen maksaminen Hyvinvoinnin palvelualue / Avo- ja asumispalvelut Liite 1 Johtajan tai konsernihallinnon toimivaltaan kuuluvan asia siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi HANKINNAT, KORVAUKSET JA VAPAUTUKSET 12) Muutoksen

Lisätiedot

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaminen ja organisointi 1 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TEHTÄVÄT... 2 2 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN ORGANISOINTI... 2 3 JOHTAMINEN...

Lisätiedot

Luottamushenkilön mukana matkalle lähtevät viranhaltijat

Luottamushenkilön mukana matkalle lähtevät viranhaltijat Nykyinen delegointi Delegointi 1.1.2017 alkaen Henkilöstöjaoston päätökset: Luottamushenkilöiden koulutus- ja opintomatkojen sekä koulutustilaisuuksiin osallistumisen periaatteet heja 18062013 124, (konsernimääräys

Lisätiedot

Hyväksytty , palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan

Hyväksytty , palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan 1 (7) HYVINVOINNNIN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 15.12.2017 117, palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan 1.1.2018. 1. Palvelualueen tehtävät, organisaatio ja johtaminen 2 1 Palvelualueen

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 8. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa ) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 8 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 29.2.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan ja jaoston kokoonpano Teknisen lautakunnan

Lisätiedot

Organisaatiokuvat

Organisaatiokuvat Organisaatiokuvat 1.1.2018 Tampereen kaupungin organisaatio 1.1.2018 KAUPUNGINVALTUUSTO KAUPUNGINHALLITUS Keskusvaalilautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen konsernijaosto PORMESTARI Tarkastustoimikunta

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1.

SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 6. Kotkan kaupungin. TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa , voimaan 1.1. Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 6 TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty valtuustossa 14.11.2011, voimaan 1.1.2012) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan

Lisätiedot

Organisaatiokuvat alkaen

Organisaatiokuvat alkaen Organisaatiokuvat 1.6.2017 alkaen Tampereen kaupungin organisaatio 1.6.2017 KAUPUNGINVALTUUSTO KAUPUNGINHALLITUS Keskusvaalilautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen konsernijaosto PORMESTARI

Lisätiedot

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa.

Niiltä osin kuin tehtävät hoitaa kuntayhtymä tai muu ulkopuolinen toimija, sosiaali- ja terveyslautakunta toimii ko. palveluiden tilaajan roolissa. Riihimäen kaupunki JOHTOSÄÄNNÖT SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 26.1.2015 Voimaantulo 1.4.2015 1. LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 1 Toimiala Sosiaali- ja terveystoimialan

Lisätiedot

Organisaatiokuvat päivitetty

Organisaatiokuvat päivitetty Organisaatiokuvat 1.1.2019 - päivitetty 29.04.2019 - Tampereen kaupungin organisaatio 1.1.2019 KAUPUNGINVALTUUSTO KAUPUNGINHALLITUS Keskusvaalilautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen konsernijaosto

Lisätiedot

ORGANISAATIOKUVAT

ORGANISAATIOKUVAT ORGANISAATIOKUVAT 1.1.2019 Tampereen kaupungin organisaatio 1.1.2019 KAUPUNGINVALTUUSTO KAUPUNGINHALLITUS PORMESTARI Tarkastustoimikunta Sisäinen tarkastus Keskusvaalilautakunta Tarkastuslautakunta Kaupunginhallituksen

Lisätiedot

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa.

(KV hyväksynyt tulevaksi voimaan , jolloin ympäristöhallinnon hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. PORIN KAUPUNGIN YMPÄRISTÖHALLINNON J O H T O S Ä Ä N T Ö (KV hyväksynyt 22.11.2010 tulevaksi voimaan 1.1.2011, jolloin ympäristöhallinnon 27.10.2008 hyväksytyn johtosäännön voimassaolo lakkaa. Myöhemmin

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2016 Nro 14 LASTEN JA NUORTEN PALVELUIDEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 6.6.2016) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä Lautakunnan erityisenä tehtävänä

Lisätiedot

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta

LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta LIEKSAN JA NURMEKSEN KAUPUNGIT 1 (6) Lieksan ja Nurmeksen tekninen virasto Tekninen lautakunta 1.2.2012 TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Lieksan ja Nurmeksen teknisen viraston tehtävät ja organisaatio 2 Tekninen johtaja

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu: 8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu:

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 19.1.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen 6 Voimaan 19.1.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ TUUSULAN KUNNAN SÄÄDÖSKOKOELMA TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 20.12.1999 190 Voimaan 1.1.2000 Valtuusto 21.3.2011 26 Voimaan 25.3.2011 Valtuusto 3.9.2012 81 Voimaan 7.9.2012 Valtuusto 7.12.2015

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutettu: 22.1.2007 Muutettu:8.12.2008 (jäsenmäärä), voimaantulo 1.1.2009 Muutettu: 12.3.2012

Lisätiedot

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ TAMPEREEN KAUPUNKI TRE:52/00.01.01/2017 ELINVOIMAN JA KILPAILUKYVYN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 31.8.2017, palvelualueen johtaja Teppo Rantanen Voimaan 31.8.2017 Palvelualueen tehtävät, organisaatio

Lisätiedot

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus

Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. 1 Toiminta-ajatus 1 Muutokset punaisella LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Kasvatus- ja opetustoimen tehtävänä on kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisena järjestää varhaiskasvatuspalveluita,

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualueen menojen hyväksyjät ja hankintojen suorittajat (tilaajat) TRE:9127/ /2016

Kaupunkiympäristön palvelualueen menojen hyväksyjät ja hankintojen suorittajat (tilaajat) TRE:9127/ /2016 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (10) Kaupunkiympäristön palvelualueen menojen hyväksyjät ja hankintojen suorittajat (tilaajat) TRE:9127/02.05.00/2016 Lisätietoja päätöksestä Johdon sihteeri Katri Naulo, puh.

Lisätiedot

KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ. 1 Toimintasäännön tehtävä. 2 Toiminnan tarkoitus ja yleiset määräykset. 3 Esimiehen yleiset tehtävät

KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ. 1 Toimintasäännön tehtävä. 2 Toiminnan tarkoitus ja yleiset määräykset. 3 Esimiehen yleiset tehtävät KUNTATEKNIIKKALIIKELAITOKSEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 Toimintasäännön tehtävä Tässä toimisäännössä määrätään johtosääntöjä täydentävästi Kuntatekniikkaliikelaitoksen organisaatiosta, tehtävistä, esimiesasemassa

Lisätiedot

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta

Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKI Keravan Kaupunkitekniikka -liikelaitoksen johtokunta KERAVAN KAUPUNKITEKNIIKAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty: 19.1.2010 Voimaantulo: 1.1.2010 Muutettu: 21.12.2010 Voimaantulo: 1.1.2011 Muutettu:

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö

Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan keskushallinnon toimialan liikelaitosten johtosääntö Sisällysluettelo Liikelaitosten organisaatio

Lisätiedot

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö

Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö www.nurmijarvi.fi Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveystoimen toimialan johtosääntö Sisällysluettelo 1. Toimialan toiminta-ajatus...

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2019 Nro 14 HYVINVOINNIN JA TERVEYDEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala Hyvinvointilautakunnan tehtävänä

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö

Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö Valtuusto hyväksynyt 18.2.2013 22, muutokset 26.10.2015 107 Seinäjoen kaupungin sosiaali- ja terveyskeskuksen johtosääntö I LUKU SOSIAALI- JA TERVEYSKESKUKSEN

Lisätiedot

1 (8) Dnro TRE:131/ /2017 HYVINVOINNNIN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ

1 (8) Dnro TRE:131/ /2017 HYVINVOINNNIN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (8) HYVINVOINNNIN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 2.6.2017 63, palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan 1.6.2017. 1. Palvelualueen tehtävät, organisaatio ja johtaminen 2 1 Palvelualueen tehtävät

Lisätiedot

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön

Muutosehdotukset yhtymävaltuuston hyväksymään hallintosääntöön Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 1(6) Muutosehdotukset yhtymävaltuuston 23.11.2016 19 hyväksymään hallintosääntöön 3 luku Henkilöstöorganisaatio 9 Henkilöstöorganisaatio

Lisätiedot

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ HAMINAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 11.11.2008 84 Noudatetaan 1.1.2009 alkaen 1 Toimiala Tässä johtosäännössä määritellään vesihuoltolaitoksen, sen johtokunnan ja toimitusjohtajan

Lisätiedot

Tampereen strategian lähtökohdat ja painotukset - kaupunkiympäristön näkökulma

Tampereen strategian lähtökohdat ja painotukset - kaupunkiympäristön näkökulma Tampereen strategian lähtökohdat ja painotukset - kaupunkiympäristön näkökulma Uuden valtuuston koulutus 13.-14.6.2017, Vierumäki johtaja Mikko Nurminen 1 Kaupunkiympäristön palvelualue Johtaja Mikko Nurminen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1

HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 HELSINGIN KAUPUNGINVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 6/2007 1 77 HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNNÖN MUUTTAMINEN Khs 2006-1644 Esityslistan asia Kj/6 Kaupunginvaltuusto päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti

Lisätiedot

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Konserniesikunnan toimintaohje 1.5.1 1 (5) KONSERNIESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Kaupunginjohtaja 20 8 2009 Voimaan 20.8.2009 1 Toiminta-ajatus Konserniesikunta tukee ja edistää kaupungin strategista johtamista,

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTOSSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA Sisällys

KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTOSSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA Sisällys KAUPUNGINHALLITUKSEN HENKILÖSTÖJAOSTOSSA KÄSITELLYT ASIAT AJALLA 5.9.2016 31.5.2017 Sisällys Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto, kokous 12.10.2016... 1 Kaupunginhallituksen henkilöstöjaosto, kokous

Lisätiedot

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ

MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ MIKKELIN KAUPUNKI SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN PÄÄTEHTÄVÄALUEEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 02.05.2005 83 Voimaantulo: 1.1.2006 Muutos: Kaupunginvaltuusto 15.1.2007 8 Voimaantulo: 15.1.2007

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014)

SÄÄDÖSKOKOELMA. 2014 Nro 9. Kotkan kaupungin. YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2014 Nro 9 YMPÄRISTÖLAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 8.12.2014) 1 Lautakunnan erityinen tehtävä 2 Lautakunnan kokoonpano 3 Lautakunnan yleinen tehtävä

Lisätiedot

Hyväksytty , palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan

Hyväksytty , palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan 1 (8) HYVINVOINNNIN PALVELUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyväksytty 27.1.2017 21, palvelualueen johtaja Taru Kuosmanen Voimaan 27.1.2017 1. Palvelualueen tehtävät, organisaatio ja johtaminen 2 1 Palvelualueen

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Sosiaali- ja terveystoimen esikunnan 2.2.1 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN TOIMIALAN ESIKUNNAN TOIMINTAOHJE Perusturvajohtaja 20.12.2012 Voimaan 1.1.2013 Perusturvajohtaja 24.2.2014 Voimaan

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009

HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 3 11 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN TYÖVÄENOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 17 p:nä 2009 1 Toimiala Helsingin kaupungin suomenkielisen työväenopiston johtokunta ja sen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007

HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 0 02 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN HALLINNON JA TALOUDEN TARKASTUSSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä maaliskuun 28 p:nä 2007 Tarkastustoimi 1 Tarkastusjärjestelmä 2 Toimiala Helsingin kaupungin ulkoisessa

Lisätiedot

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti Elinvoiman palvelualue/ammatillinen koulutus 11.1.2019 YLEISHALLINTO, Liite 1 Hallintosääntö: Johtajan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi Päättäjä 2) Muutoksenhakuoikeuden sekä kanteluihin

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA Nro 16 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 16 KYMENLAAKSON PELASTUSLAITOKSEN LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ (Hyväksytty kaupunginvaltuustossa 14.11.2011, tulee voimaan 1.1.2012) 1 Toimiala Kymenlaakson pelastuslaitoksen

Lisätiedot

Palvelualueiden organisointiesitykset Kaupunginhallituksen suunnittelukokous

Palvelualueiden organisointiesitykset Kaupunginhallituksen suunnittelukokous Palvelualueiden organisointiesitykset Kaupunginhallituksen suunnittelukokous 1 Palvelualueiden organisoinnin eteneminen Palvelualueiden johtajat aloittivat 1.6.2016. Kaupunginhallituksen suunnittelukokous

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaa koordinoi johtoryhmä, jonka nimeää apulaiskaupunginjohtaja.

Sosiaali- ja terveyspalveluiden toimintaa koordinoi johtoryhmä, jonka nimeää apulaiskaupunginjohtaja. Vanhus- ja vammaispalvelujen vastuualue vastaa - seuraavien sosiaalihuoltolain 17. :ssä tarkoitettujen palvelujen järjestämisestä vanhuksille ja vammaisille: omaishoidon tuki, kotipalvelut, sosiaalityö,

Lisätiedot

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET

KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET KEMIJÄRVEN KAUPUNGIN JA KAUPUNKIKONSERNIN SISÄISEN VALVONNAN JA RISKIENHALLINNAN PERUSTEET Kaupunginvaltuusto 4.3.2014 16 Voimaantulo 1.4.2014 2 1. LAINSÄÄDÄNTÖPERUSTA JA SOVELTAMISALA Kuntalain 13 :n

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Sivistys- ja kulttuuripalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 117 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 14 1.1.2013

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2015 Nro 16 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 16.12.2015, voimaan 1.1.2016) YLEISTÄ 1 Soveltamisala

Lisätiedot

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti

Hs 37 kohta 4) Irtaimen omaisuuden sekä palvelujen hankinta, luovuttaminen ja vuokraus sekä sopimusten hyväksyminen lautakunnan pavun mukaisesti Elinvoiman palvelualue/ammatillinen koulutus 4.9.2019 YLEISHALLINTO, Liite 1 Hallintosääntö: Johtajan kuuluvan asian siirtäminen viranhaltijan ratkaistavaksi Muutoksenhakuoikeuden sekä kanteluihin Alle

Lisätiedot

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1

JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 JOKILAAKSOJEN PELASTUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI Ylivieskan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 25.9.2012 64 Voimaantulopäivä 1.11.2012 I LUKU JOKILAAKSOJEN PELASTUSLAITOKSEN YLEISET PERUSTEET

Lisätiedot

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija.

Toimialajohtajana toimii kehitysjohtaja ja hänen sijaisenaan kaupunginhallituksen määräämä viranhaltija. 1 KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KESKUSHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 13.12.2004 Voimaantulo: 1.1.2005 Muutos: 1.1.2007 Muutos: 8.12.2008 Voimaantulo: 1.1.2009 Muutos: 15.11.2010 Voimaantulo: 1.1.2011

Lisätiedot

TILAAJARYHMÄN TOIMINTASÄÄNTÖ

TILAAJARYHMÄN TOIMINTASÄÄNTÖ TILAAJARYHMÄN TOIMINTASÄÄNTÖ 1 TILAAJARYHMÄN TEHTÄVÄT... 2 2 TILAAJARYHMÄN ORGANISOINTI... 2 3 IKÄIHMISTEN HYVINVOINNIN YLLÄPITÄMINEN... 3 4 KAUPUNKIYMPÄRISTÖN KEHITTÄMINEN... 3 5 LASTEN JA NUORTEN KASVUN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN NUORISO- JA LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Toiminta-ajatus 1 Nuoriso- ja liikuntatoimen tehtävänä on nuoriso- ja liikuntalautakunnan alaisena edistää toimialallaan nuorison ja koko

Lisätiedot

SÄÄD Ö SK O K O E L M A

SÄÄD Ö SK O K O E L M A 1 (5) Kotkan kaupungin SÄÄD Ö SK O K O E L M A 2019 Nro 11 VARHAISKASVATUKSEN VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty hyvinvointilautakunnassa 5.3.2019) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus Hyvinvointilautakunnan

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 ETELÄ-KARJALAN PELASTUSLAUTAKUNNAN JA PELASTUSLAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toiminta-ajatus Etelä-Karjalan pelastuslaitos vastaa kaikissa

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 26

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2011 Nro 26 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2011 Nro 26 TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISTEN VASTUUALUEIDEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty teknisessä lautakunnassa 13.12.2011) I YLEISTÄ 1 Soveltamisala Teknisen lautakunnan alaisten

Lisätiedot

Hallinto- ja hyvinvointipalveluryhmän toimintaohje

Hallinto- ja hyvinvointipalveluryhmän toimintaohje Sivu 1 / 8 Dno TRE:5065/00.01.01/2013 Hallinto- ja hyvinvointipalveluryhmän toimintaohje Hyväksytty 2.1.2014, konsernijohtaja Kirsi Koski 1 Hallinto- ja hyvinvointipalveluryhmän tehtävät ja toimiala Hallinto-

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 2 05 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENNUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2008 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta ja sen alainen

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö

Oulun kaupunki. Hyvinvointipalvelujen johtosääntö Oulun kaupunki Hyvinvointipalvelujen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 116 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 13 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA

TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA (6) III OSA TOIMIELINTEN, LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA JOHTAVIEN VIRANHALTIJOIDEN TOIMIVALTA 8 luku Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen toimivalta Kaupunginhallituksen toimivalta Ellei toimivallasta ole muutoin

Lisätiedot

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet

Yhtymähallitus Yhtymävaltuusto Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet Yhtymähallitus 23.11.2017 Yhtymävaltuusto 1.12.2017 Siun sote - kuntayhtymän sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet 2(5) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Lainsäädäntöperusta ja soveltamisala...

Lisätiedot

Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut

Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut Toimielinten vuosiraportti 2018 Hallintoyksikkö Päätöksenteon kehittäminen ja toimielinpalvelut Yleisesti Tampereen kaupungin toimielinten vuosiraportti sisältää kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen,

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä xxxkuun xx p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 08 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä marraskuun 27 p:nä 2002 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely

1 Toimiala. 2 Lautakunta. 3 Esittely (Kvsto 27.11.2002) 1 Toimiala Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen

Lisätiedot

vuoden 2006 loppuun saakka.

vuoden 2006 loppuun saakka. PÄÄTÖSVALLAN VASTUUN SIIRTÄMINEN ASIOISSA Heja 22.11.2006 Henkilöstöpäällikkö Koski: Taustaa: Nykyiset delegointipäätökset koskien vakanssien perustamista ja lakkauttamista, nimikemuutoksia ja palkkausta

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus

ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ. Ehdotus kaupunginhallitus ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ ESPOON KAUPUNGIN KONSERNIHALLINNON JOHTOSÄÄNTÖ Valtuusto 14.11.2011 Voimaan 1.1.2012 Ehdotus kaupunginhallitus 23.11.2015 1 Toiminta-ajatus Konsernihallinnon

Lisätiedot

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen.

Lautakunnassa on yhdeksän jäsentä. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. 3 07 01.1 HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKUNTATOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Kaupunginvaltuuston hyväksymä kesäkuun 18 p:nä 2014 1 Toimiala 2 Lautakunta 3 Esittely Helsingin kaupungin liikuntalautakunta ja sen alainen Helsingin

Lisätiedot

Teknisen lautakunnan toimintasääntö

Teknisen lautakunnan toimintasääntö Tekla 8.9.2016 65, liite nro 5 Teknisen lautakunnan toimintasääntö Tekninen lautakunta hyväksynyt 17.12.2015 131 Tekninen lautakunta täydentänyt 8.9.2016 65 (voimaantulo 1.10.2016) Voimaantulo 1.1.2016

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja.

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja ovat valtuutettuja. 1 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 Toimiala Tekninen lautakunta vastaa kaupungin rakennusomaisuuden suunnittelusta, rakentamisesta, kunnossapidosta ja kehittämisestä; kaavoituksesta;

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: Voimaantulo: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 14.4.2014 Voimaantulo: 1.6.2014 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. LUKU, LAUTAKUNTA... 3 1 Toimiala... 3 2 Lautakunnan kokoonpano ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (6) KIINTEISTÖVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (6) KIINTEISTÖVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI TOIMINTASÄÄNTÖ 1 (6) N TOIMINTASÄÄNTÖ 1. Toimintasäännön tarkoitus Toimintasääntö määrittelee toimintatavat kiinteistövirastossa Helsingin kaupungin hallintosäännön, taloussäännön, kiinteistötoimen

Lisätiedot

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty,

3 Lautakunnan kokouksissa viraston päällikkö esittelee virastoa kokonaisuudessaan. 4 Lautakunnan tehtävänä on, ellei toisin ole määrätty, HELSINGIN KAUPUNGIN NUORISOTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ 23.4.2015/TL 1 Toimiala 2 Lautakunta Helsingin kaupungin nuorisolautakunta ja sen alainen Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskus huolehtivat kaupungin nuorisotoimesta

Lisätiedot

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö

Mäntsälän kunta. Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Mäntsälän kunta Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö Toimintasääntö tulee voimaan 1.2.2013 Sisällysluettelo Hallintopalvelut toimialan toimintasääntö... 2 1. Toimintasäännön perusta ja tarkoitus...

Lisätiedot

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS

JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JANAKKALAN VESI LIIKELAITOS JOHTOSÄÄNTÖ Voimassa 13.2.2018 alkaen Janakkalan Veden johtokunta 13.12.2017 36 Kunnanhallitus 18.12.2017 365 Valtuusto 5.2.2018 7 2 JANAKKALAN VESI LIIKELAITOKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

Lisätiedot

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A Kotkan kaupungin S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2017 Nro 14 VANHUSTENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 14.6.2017) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty:

KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty: KERAVAN KAUPUNKI SÄÄDÖSKOKOELMA KASVATUS- JA OPETUSTOIMEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: 12.3.2012 Voimaantulo: johtosääntö muilta osin tulee voimaan 1.4.2012, mutta luottamushenkilöorganisaatiota koskevat muutokset

Lisätiedot

Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö

Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö Ympäristöterveydenhuollon toimintasääntö Johtokunta 29.5.2009 91 Yhtymäkokous 24.6.2009 91 Johtokunta 18.2.2011 23 Sisältö 1 Tavoitteet 2 2 Monijäseninen toimielin 2 3 Toimielimen tehtävät 2 4 Ympäristöterveydenhuollon

Lisätiedot

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS

SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS SIPOON VESIHUOLTOLIIKELAITOS Johtosääntö Sipoon kunta Sisällys 1 Liikelaitoksen nimi... 2 2 Liikelaitoksen toimiala... 2 3 Johtokunnan kokoonpano... 2 4 Johtokunnan tehtävät ja ratkaisuvalta... 2 5 Esittely...

Lisätiedot

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus

Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Korkeasaaren eläintarhan johtosäännön uudistus Nykyinen johtosääntö Ehdotus Perustelut 1 Toimiala 1 Toimiala 1 Toimiala Helsingin kaupungin eläintarhan johtokunta ja sen alainen Korkeasaaren eläintarha

Lisätiedot

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ

HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ HYVINVOINTI- VALIOKUNNAN TOIMINTASÄÄNTÖ Hyvinvointivaliokunta 13.9.2017 1 Sisällysluettelo 1 Hyvinvointivaliokunnan toimintasäännön soveltaminen... 3 2 Hyvinvointipalveluiden tehtävät... 3 3 Tulosalueen

Lisätiedot

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 14

Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA. 2013 Nro 14 Kotkan kaupungin SÄÄDÖSKOKOELMA 2013 Nro 14 TERVEYDENHUOLLON VASTUUALUEEN TOIMINTASÄÄNTÖ (Hyväksytty sosiaali- ja terveyslautakunnassa 28.8.2013, tulee voimaan 1.9.2013) YLEISTÄ 1 Soveltamisala 2 Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo

Oulun kaupunki. Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö. Voimaantulo Oulun kaupunki Ulkoisen tarkastuksen johtosääntö Voimaantulo 1.1.2013 päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 110 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 10

Lisätiedot

Aluelautakuntien tehtävät

Aluelautakuntien tehtävät Aluelautakuntien tehtävät 28.11.2012 Palveluiden järjestäminen Hallinto- ja johtosäännön mukaisesti Lautakuntien yleiset tehtävät ja lautakuntien yleinen ratkaisuvalta Kullekin lautakunnalle erikseen määritellyt

Lisätiedot

Tampereen Infra Liikelaitoksen toimintasäännön päivittäminen TRE:5190/ /2017

Tampereen Infra Liikelaitoksen toimintasäännön päivittäminen TRE:5190/ /2017 Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Tampereen Infra Liikelaitoksen toimintasäännön päivittäminen 1.7.2017 TRE:5190/00.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Tytti Marttila, p. 040 801 6306, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot.

Hallintosäännön 41 :ssä on määrätty, että toimialue ylläpitää delegointisääntöä, johon kootaan yhteen kaupungininsinöörin ratkaisuvallan siirrot. 1 Teknisen palvelukeskuksen delegointisääntö 1.8.2019 1 Tausta ja tarkoitus Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Riihimäen kaupungin hallintosäännön 3.6.2019 54. Hallintosäännössä kaupunginhallituksen toimiala

Lisätiedot

4 Liikelaitoksen yksiköt

4 Liikelaitoksen yksiköt Tampere Viranhaltijapäätös 1 (5) Tampereen Infra Liikelaitoksen toimintasääntö 2017 TRE:445/00.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Hallintosihteeri Tytti Marttila, puh. 040 801 6306, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ

KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ 1 YLIVIESKAN KAUPUNKI KAUPUNGINHALLITUKSEN JOHTOSÄÄNTÖ Voimaantulo Kaupunginvaltuusto on hyväksynyt 11.12.2000 106 1.1.2001 Kaupunginvaltuusto on tarkistanut 30.08.2005

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A

HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A 2009 HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN S Ä Ä D Ö S K O K O E L M A HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN KONSERNIPALVELUJEN TOIMINTASÄÄNTÖ Säännön nimi Kaupunginjohtajan päätös nro 15/5.2.2009 Konsernipalvelujen toimintasääntö

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE

ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Suomenkielisen varhaiskasvatuksen 3.2.6 1 (5) ESPOON KAUPUNGIN SUOMENKIELISEN VARHAISKASVATUKSEN TULOSYKSIKÖN TOIMINTAOHJE Sivistystoimen johtaja 17.12.2014 Voimaan 1.1.2015 Viimeksi muutettu 13.4.2015

Lisätiedot

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö

Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö Oulun kaupunki Oulu-Koillismaan pelastusliikelaitoksen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 118 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 16 1.1.2013

Lisätiedot

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö

Oulun kaupunki. Rakennusvalvontatoimen johtosääntö Oulun kaupunki Rakennusvalvontatoimen johtosääntö päätöspäivä voimaantulo Johtamisjärjestelmätoimikunta 5.10.2012 22 Yhdistymishallitus 7.11.2012 115 Kaupunginvaltuusto 12.11.2012 12 1.1.2013 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot