Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille"

Transkriptio

1 Kaupunki tutuksi - tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille Kooste tilaisuudesta

2 Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka klo , Ravikeskus Jokimaa, Hippodrom -ravintola Osallistujat Paikalla oli noin 70 osallistujaa: alueen asukkaita, alueen asukkaita ja aktiiveja, päättäjiä, kaupungin asiantuntijoita sekä yhteistyökumppaneita. Mitä teimme Asukkaiden näkökulmaa kuultiin sekä ajankohtaista tietoa annettiin mm. sivistyksen palvelualueen, kehätien, joukkoliikenteen, vihertoimen, kaavahankkeiden sekä katujen kunnossapidon suunnitelmista. Illan aikana eri työpajapisteillä kehitettiin tulevaisuuden Lahtea. Kaupungin päättäjät ja asiantuntijat saivat arvokasta tietoa asukkailta. Mukana oli myös projektipäällikkö Helena Haaja Yhteinen Päijät-Häme hankkeesta. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä Ravikeskus Jokimaan, Ponitaivas Jokimaan ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistyksen kanssa.

3 Eteläisen Lahden Kaupunki tutuksi asukastilaisuus järjestettiin Jokimaan Ravikeskuksessa.

4 Kolme tärkeintä huomiota 1 Viihtyisyyden lisääminen 2 Osallistaminen 3 Palveluiden merkitys Eteläiseen Lahteen toivotaan mm. virkistysalueiden kehittämistä, ulkoilureittejä ja Rälssin alueen hyödyntämistä virkistykseen. Leikkipaikkoja kunnostettava ja paikkoja siistittävä. Liikenneympäristön kehittäminen erityisesti Jokimaa-Okeroinen alueella. Asukkaat haluavat osallistua alueen kehittämiseen ja suunnitteluun jo varhaisessa vaiheessa. Asukasyhdistykset toivovat tukea yhteisöllisyyttä lisäävälle ja asukkaita aktivoivalle toiminnalle Tiedotusta selkeämmäksi ja helposti löydettäväksi. Esille nousi erityisesti julkisen liikenteen vuorojen säilyminen ja viikonloppuvuorojen suunnittelu sekä koulujen ja päiväkotien riittävän määrän sekä kiinteistöjen kunnon turvaaminen. Kohtaamispaikkoja tarvitaan eri ikäisille ja erityisesti nuorille.

5 Tuloksia työpajapisteiltä

6 Kaupungin kehittäminen työpajapiste 1/2 Erityisasiantuntija Pia Haverinen Kaupungin kehittäminen -työpajapisteellä esille nousi seuraavia aiheita: Tietyömaan myötä poistunut paljon ulkoilureittejä mm. Saksalan alueen asukkailta Tietyömaa vaikuttanut kaikkeen liikkumiseen Etelä-Lahteen kaivataan ulkoilureittejä kävelijöille, pyöräilijöille ja hiihtäjille Porvoonjoki on periaatteessa melontakelpoinen. Voisiko kunnostaa pienen pätkän lasten ja nuorten melontaharrastuksen mahdollistamiseksi Etelä-Lahti on kuiva alue, olisiko ratkaisu maapohja-allas pohjavesialueen ulkopuolelle. Tällä olisi merkittävä virkistysvaikutus. Maanrakennustekninen investointi, ei kallis. Liikenteen vaaranpaikkoja merkittiin karttapohjaan Varhaisemmassa vaiheessa asukkaat mukaan kaikkeen suunnitteluun

7 Kaupungin kehittäminen työpajapiste 2/2 Erityisasiantuntija Pia Haverinen Osallistumismahdollisuudet ja tapahtumat selkeästi esille mm. Lahden verkkosivuille. tästä tapahtumasta osa oli saanut tiedon vahingossa mm. tuttavilta tai somen kautta ehdotuksena, että heti etusivulla on listattu kaikki lähitulevaisuuden tapahtumat osallistu ja vaikuta -sivu koettiin hankalasti löydettäväksi kaupungin verkkosivuilta vaikeaa löytää tietoa Anna palautetta -sivu hämäävä voisiko olla Anna palautetta tai Kerro kehittämisideasi Aluekummeista samoin kuin virkamieskummeista kerrottiin, että ei ole kuullut aikaisemmin, mistä tietoa? Virkamieskummien osalta tarvitaan myös oman sisäisen viestinnän tehostamista.

8 Ilmastonmuutostyöpajapiste

9 Joukkoliikenne -työpajapiste Joukkoliikennesuunnittelija Katja Suhonen Joukkoliikenne -työpajapisteellä esille nousi seuraavia aiheita: oltiin huolissaan säilyykö linja 12 toivottiin linjalle 12 liikennöintiä sunnuntaille ja kesälauantaille toivottiin parempia yhteyksiä Launeen palveluihin (terveysasema ja marketit)

10 Vihertoimen työpajapiste Metsäpäällikkö Anna-Maaria Särkkä ja metsäsuunnittelija Katja Hattunen Vihertoimen työpajapisteellä esille nousi seuraavia aiheita: Metsät Renkomäen metsäsuunnitelmasta hyvää palautetta. Harvennushakkuita toivotaan. Toteutusaika talvikausi Venetsiaan toivotaan metsänhoitoa Jokimaan talvikauden hakkuiden jälkitöistä keskusteltiin raivaustarvetta Puistot Venetsian tyhjälle kentälle Vihervarikko välivarastoi risuja ja asukkaat toivoisivat niiden varastointia muualle. Risukasa kannustaa asukkaita tuomaan alueelle omia puutarhajätteitään ja lapset leikkivät vaarallisen näköisesti kasoilla. Jokimaan Leevinkadun leikkipuiston toivottiin säilyvän, vieressä sijaitsevan perhekeskuksen väki hyödyntää sitä. Leikkialueen ympäristön raivausta toivottiin. Leikkialueiden palveluverkkotarkastelu puhututti. Asukkaissa huolta, miksi palveluverkkoa supistetaan. Lisätiedottaminen siis paikallaan.

11 Kaavoituksen ja Lahden Suunta - työn työpajapiste Kaupunginarkkitehti Anne Karvinen-Jussilainen, kaavoitusarkkitehti Markus Lehmuskoski Rälssin kaavailtu laajentamishanke luoteeseen päin kaupungin ostamalle maa-alueelle sai osin hyvin kriittistä palautetta ja osin huojentuneita kommentteja siitä, että suunta on omasta asuinalueesta poispäin. Osa näki, että hanke ei missään nimessä ole hyväksyttävä, mutta osa ei nähnyt hankkeessa kovin suurta ongelmaa (vaikka olivat lähialueen asukkaita), vaan näkivät Rälssin pikemmin tulevaisuuden mahdollisuutena. Yleinen toive osallisilla oli, että Rälssin alue saataisiin vihdoin luvattuun virkistyskäyttöön ja maisemoitua. Esitettiin, että voisiko alueen maisemoinnin aloittaa jo esim. kaakkois- ja eteläpäästä ja jättää pohjoisosa edelleen käyttöön. Näin edes osin voisi alue olla jo alueen asukkaiden virkistyskäytössä. Alueelle toivottiin myös esteetöntä, rinteen suuntaista ulkoilureittiä. Osalliset toivoivat tiedottamista alueen suunnittelun etenemisestä ja osallistumismahdollisuutta lopputilassa toteutettavan maisemoinnin sekä käytön suunnitteluun. Myös Helsingintien liikenne ja erityisesti lasten turvallisuus bussipysäkeillä huoletti. Toivottiin mm. suojatietä bussipysäkkien kohdalle.

12 Lahti uudistuu. Seuraa kaavatyöhankkeita ja Lahden suunta työtä verkko-osoitteissa: > Palvelut > Kaavoitus > Päätöksenteko > Strategia ja talous > Lahden suunta

13 Lahden eteläinen kehätie (LETKE) - työpajapiste Projekti-insinööri Antti Ojanen, Tarja Kojo Pöyry Finland Oy VALTARI, Jari Volanen Skanska infra Oy VALTARI LETKEn työpajapisteellä esille nousi seuraavia aiheita: Nikulan eritasoliittymän rakentamisaikataulu rakentamisen aikaiset ajoyhteydet ja kevyenliikenteenyhteydet sekä linja-autoreitit meluvallien korkeudet ja melusuojaus ajokadun ja Launeen koulun kohdan rakentuminen Patomäen linja-autopysäkkien väliaikaisista sijoituksista asukkaat ovat vihaisia. Alueella asuu paljon iäkästä väkeä ja toisille matka kodista pysäkille on nyt kohtuuttoman pitkä. Pysäkkitarkastelua toivotaan tehtävän uudelleen. Asukkaat kertoivat, että ovat useasti koittaneet ottaa kaupunkiin yhteyttä asian tiimoilta, mutta eivät ole saaneet minkään laista vastausta sieltä. Seuraa kehätien etenemistä verkko-osoitteessa:

14 Katujen kunnossapito - työpajapiste Ylläpitovalvoja Tomi Jääskeläinen Katujen kunnossapito työpajapisteellä keskusteltiin mm. aitaa vasten aurattavasta lumesta ja haljenneesta asfaltista pyörätiellä sekä teiden talvihoidosta, joka oli ollut eteläisessä Lahdessa hyvää. Moitittavaa ei juuri ollut.

15 Aluekummitoiminta ja aluetyö Kestävän kehityksen ohjaaja Sari Knuuti Työpajapisteellä ja tilaisuudessa paikalla olleet aluekummit kohtasivat asukkaita. Muutamia asukkaita kävi kyselemässä aluekummitoiminnasta sekä ottamassa materiaaleja. Muuten väki oli orientoitunut vierailemaan mahdollisimman monella paikallisia asioita käsittelevällä pisteellä. Tuntui, että jokaisella asukkaalla oli paljon tärkeää asiaa ja hienosti oli tilaisuudessa paikkoja, missä sai purkaa sydäntään.

16 Kaupungin asiantuntijat ja päättäjät keskustelivat kahvin lomassa asukkaiden kanssa eteläisen Lahden kehittymisestä. Aluekummitoimintaan voit tutustua verkkoosoitteessa: > Palvelut > Asuminen > Asukastoiminta

17 Päivähoito ja perusopetus Aluepäiväkotijohtaja Päivi Hämäläinen Päivähoidon ja perusopetuksen työpajapisteellä keskusteltiin seuraavista aiheista: palveluverkosta ja kiinteistöjen kunnosta erityisesti päiväkotien osalta yksityisen varhaiskasvatuksen lisääntymisestä esiopetuksesta koulun yhteydessä monitoimitaloista perusopetuksen oppilaaksiottoalueista ja koulukuljetuksista

18 Nuorisopalvelut Nuorisonohjaaja Toni Ovaskainen Nuorisopalveluiden työpajapisteellä keskusteltiin seuraavista aiheista: Renkomäen nuorille toimintaa alueen kasvaessa Kohtaamispaikka Jokimaalle eri ikäisille

19 Yhteinen Päijät-Häme -hanke Projektipäällikkö Helena Haaja Yhdistys- ja vapaaehtoistoiminnasta keskusteltiin tilaisuudessa muutamien henkilöiden kanssa. Millaiseen yhdistystoimintaan lähtisit mukaan kysymykseen tuli vastauksena: yhdistykseen, jolla on aktiivasta toimintaa ja riittävästi jäsenille virkistystä. Jatkossa aluetapahtumissa voisi olla hyvä nostaa esille ko alueen yhdistyksiä. Omakotiyhdistykset, Martat jne. saisivat näkyvyyttä toiminnalleen ja voisivat pyytää asukkaita mukaan toimintaan tämä tukisi alueiden yhteisöllisyyttä. Nyt esittelyssä olivat aluekummit, jotka kumpikin kertoivat omasta omakotiyhdistyksestään.

20 Muut palautteet Rälssin alueelle toivotaan virkistyskäyttömahdollisuuksia (Lumo-alueita) biokaasulaitoksen huolettaa Venetsian urheilukentällä risuja Launeen terveysasemalle toivotaan bussiyhteyksiä leikkialueiden palveluverkkotarkastelua eteläisen Lahden osalta toivotaan sekä leikkialueiden kunnostamista koulujen ja päiväkotien riittävä määrä turvattava ulkoilureittejä ja latuja toivotaan lisää asukasyhdistyksille toivotaan tukea (kohdeavustuksia) paikallistoiminnan ja tapahtumien mahdollistamiseksi

21 Tunnelmia Kaupunki tutuksi -tilaisuudesta.

22 Miten työ jatkuu? Asukkailta saaduista tiedoista ja palautteista tehty koonti sekä muut materiaalit ovat kaupungin asiantuntijoiden käytettävissä. Niitä hyödynnetään kaupungin kehittämisessä. Tietoa mahdollisuuksista osallistua kaupungin kehittämiseen löytyy verkkosivuilta Lisäksi somessa voi seurata tägillä #kaupunkitutuksi ja #OmaLahti. Kaupunki tulee järjestämään erilaisia OmaLahti -asukastilaisuuksia tulevaisuudessa. Seuraa tiedottamista kaupungin verkkosivuilta ja sosiaalisen median kanavilta.

23 Kaupunki tutuksi -tilaisuus eteläisen Lahden asukkaille Kiitos mukana olleille, Facebookissa live-nauhoitusta seuranneille, aluekummeille sekä päättäjille, asiantuntijoille ja yhteistyökumppaneille: Yhteinen Päijät-Häme hanke, Ponitaivas Jokimaa, MLL Lahden yhdistys ja Ravikeskus Jokimaa. Tia Mäkinen, aluekoordinaattori p , Tilaisuuden videotaltioinnit löytyvät Twitter.com/LahdenKaupunki #kaupunkitutuksi #OmaLahti

Vt12 Lahden eteläinen kehätie

Vt12 Lahden eteläinen kehätie Uutiskirje 2 / 2017 Vt12 Lahden eteläinen kehätie Hankkeen syksyn kuulumisia Olemme koonneet tähän uutiskirjeeseen pääkohtia hankekokonaisuuden alkusyksyn kuulumisista ja töiden etenemisestä. Lukuiloa!

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 18.5.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus Tilannekatsaus ja tulevat työt Mt167 esittelyvideo, n. 2-3 min Hollolan kunnan kuulumiset Suomen Maastorakentajat Oy:n

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 17.5.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Mt167 esittelyvideo, n. 2-3 min Tilannekatsaus Suomen Maastorakentaja Oy:n puheenvuoro Keskustelua ja

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 3.10.2017 Illan ohjelma Tilaisuuden avaus, esittäytyminen Hankkeen tilannekatsaus Vt12 Nikulan eritasoliittymän esittelyvideo, n. 4 min VALTARI:n puheenvuoro Keskustelua

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 13.9.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Viestinnän kevään palautekyselyn tulokset Hankkeen tilannekatsaus Vt12 Nikulan eritasoliittymän esittelyvideo,

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 7.2.2018 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Hankkeen tilannekatsaus VALTARI:n puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä Tilaisuus päättyy 18:30 Esillä

Lisätiedot

OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille

OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille 24.1.2018 OmaLahti -tilaisuus Mukkulan asukkaille Kooste tilaisuudesta Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka 24.1.2018 klo 17.30 19.30, Mukkulan kirjasto Osallistujat Paikalla oli noin 80 90 osallistujaa:

Lisätiedot

Uusiomateriaalien mahdollisuudet

Uusiomateriaalien mahdollisuudet Uusiomateriaalien mahdollisuudet Vt 12 Lahden eteläinen kehätie, Kiertotalous kuntien maarakentamisessa -seminaari 7.6.2017 Kehätie & Uudenmaankatu 7.6.2017 Juha-Pekka Hämäläinen 2 Yhteinen hanke Liikennevirasto

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 14.9.2017 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Viestinnän kevään palautekyselyn tulokset Hankkeen tilannekatsaus Vt12 Nikulan eritasoliittymän esittelyvideo,

Lisätiedot

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA

TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA TOIMINNAN PAINOPISTEALUEET TULEVAISUUDESSA Katujen kunnossapidon osalta tulevaisuudessa tulisi panostaa eniten kevytväylien auraukseen ja hiekoitukseen, ajoratojen auraukseen ja hiekoitukseen sekä asfaltin

Lisätiedot

Vt12 Lahden eteläinen kehätie

Vt12 Lahden eteläinen kehätie Vt12 Lahden eteläinen kehätie Hollolan yleisötilaisuus 31.5.2018 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Hankkeen tilannekatsaus Destia Oy:n puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä Tilaisuus

Lisätiedot

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010

KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 KATU- JA PUISTOFOORUMIN KYSELYTUTKIMUS KEVÄÄLLÄ 2010 Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää Tikkakosken asukkaiden mielipiteitä ja näkemyksiä Jyväskylän kaupungin katu-, puisto-, veneily- ja jätehuoltopalveluista

Lisätiedot

Keskustailta. Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä

Keskustailta. Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä 12.6.2019 Keskustailta Kooste tilaisuuden osallistumispisteistä Keskustailta Ajankohta ja paikka 12.6.2019 klo 17.30 19.30 Salpauksen tilat, Svinhufvudinkatu 4 A Osallistujat Paikalla oli noin 50 henkeä:

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 13.9.2018 Illan ohjelma Avaus, esittäytyminen ja kahvit Hankekokonaisuuden tilannekatsaus Destian puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä Tilaisuus päättyy 18:30 Esillä oleva

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 /

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1 / 2018 1 AIKA 25.1.2018 klo 17:00 18:30 PAIKKA Joutseno -talo, yläkerta, hallituksen huone Keskuskatu 4, Joutseno KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro Sivu 1 Kokouksen avaus 2

Lisätiedot

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO

ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO KOOSTE ESPOON MATINKYLÄN URHEILUPUISTO TILAISUUS URHEILUSEUROJEN JA LÄHIALUEEN KOULUJEN EDUSTAJILLE 19.3.2019 kello 17:30 19:30 TAPAHTUMAT TOIMINTA LAPSET JA NUORET LIIKKUVAT ALUEELLA Koulu-/päiväkotipäivän

Lisätiedot

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40.

Seuraavat alueraatien kokoukset pidetään vuosikellon mukaisesti viikoilla 37-40. Lähiötoimikunta 6 23.04.2015 Kevään asukastilaisuuksien vahvistetut ajat ja aiheet LÄHIÖTMK 6 Valmistelija/lisätiedot: Kehitysjohtaja Markku Heinonen, puh. 040 5811 998 Asukasyhteyshenkilö Pia Haakana,

Lisätiedot

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti

Lähivoimalaprojekti. Asukaskysely raportti Lähivoimalaprojekti Asukaskysely raportti Tutkimuksen tarkoitus ja tavoitteet Tampereen kaupungin Lähivoimala-projekti järjesti keväällä 2015 asukaskyselyn Multisillan, Peltolammin ja Härmälän asuinalueilla.

Lisätiedot

OPS 2016 ESI- JA PERUSOPETUS UUDISTUVAT

OPS 2016 ESI- JA PERUSOPETUS UUDISTUVAT OPS 2016 ESI- JA PERUSOPETUS UUDISTUVAT ESI- JA PERUSOPETUS UUDISTUVAT Miten maailma koulun ympärillä muuttuu? Millaista osaamista oppilaat tarvitsevat elämässään? Millaisessa koulussa on hyvä oppia ja

Lisätiedot

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja

Kuukausimarkkinoilla asukkaiden esittämiä kommentteja 7.8.2019 Kuukausimarkkinoilla 7.8.2019 asukkaiden esittämiä kommentteja Kuukausimarkkinoiden pisteestä Lahden kaupunkisuunnittelu oli mukana kuukausimarkkinoilla 7.8.2019. Kysyimme asukkailta, minkälaista

Lisätiedot

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen

Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen. Esittelytilaisuus Rauno Tuominen Valtatie 12 Lahden eteläinen kehätie Tiesuunnitelman laatiminen Esittelytilaisuus 3.6.2014 Rauno Tuominen HOLLOLAN KUNTA LAHDEN KAUPUNKI Yleisötilaisuuden ohjelma Klo 17.00 Tervetuloa ja avaus ELY-keskuksen

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 30.5.2018 Illan ohjelma Avaus ja esittäytyminen Hankkeen tilannekatsaus Suomen Maastorakentajat Oy VALTARI:n puheenvuoro Kahvit Keskustelua ja kysymyksiä karttojen äärellä

Lisätiedot

Kuntapalvelukyselyn tulokset

Kuntapalvelukyselyn tulokset Kuntapalvelukyselyn tulokset 3.10.2012 Kysely oli avoinna MLL:n nettisivuilla www.mll.fi 5.-23.9.2012. Kyselyyn tuli yhteensä 1731 vastausta. Kyselyssä oli yhteensä 48 kysymystä yhdeksältä eri aihealueelta.

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1340-00/18 1 (5) Hankenro 0740_53 HEL 2017-013231 24.1.2018 HAAGA, NÄYTTELIJÄNTIE 15 17, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 12.9.2018 Illan ohjelma Avaus, esittäytyminen ja kahvit Hankekokonaisuuden tilannekatsaus VALTARI:n puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä karttojen äärellä Tilaisuus päättyy

Lisätiedot

Tikkakosken asukaskysely 2010

Tikkakosken asukaskysely 2010 2010 Tikkakosken asukaskyselyn koontia Jyväskylän kaupungin innovaatiopalvelut - Asukaskyselyssä kerättiin tikkakoskelaisten ajatuksia alueen kehittämisestä ja kartoitettiin asukkaiden näkemyksiä Tikkakoskelle

Lisätiedot

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu

Hajalan asukaskysely. Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu Hajalan asukaskysely Kyläsuunnittelija Sarita Humppi Hajalan koulu 16.8.2011 Taustatietoja Sukupuoli Ikä 20 15 15 16 10 10 10 7 5 1 0 alle 25-v. 25-34 35-44 45-54 55-64 yli 64-v. Hajalalaisuus Kuinka paljon

Lisätiedot

Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry

Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry Suomen Dartsliitto Etela inen Piiri ry Raportti Darts- esitttelyillasta Tuusulan Riihikallion nuorisotalolla 4.11.2015 Suomen Dartsliitto Eteläinen Piiri ry on aloittanut yhteistyön eteläisen Suomen nuorisotalojen

Lisätiedot

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kartanon (06) ja Nostavan (13) kunnanosat, tiloja 3:27, 7:825 ja 15:74 koskeva asemakaava. Kaava-alueen likimääräinen rajaus on

Lisätiedot

Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille

Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille 15.3.2018 Kerro Pois! -tilaisuus Nastolan asukkaille Kooste tilaisuudesta Tietoa tilaisuudesta Ajankohta ja paikka 08.03.2018 klo 16.00 18.00, Rakokiven K-Supermarketin liiketilassa Osallistujat Paikalla

Lisätiedot

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme

Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi. Yhteinen Päijät-Häme Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme 2017-2020 Yhdessä saadaan aikaiseksi Vireä, näkyvä ja arvostettu yhdistystoiminta Aktiivinen yhdistysväki Yhdistykset,

Lisätiedot

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille

Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Kysely Päijät-Hämeen yhdistyksille Yhdistysten toteuttama toiminta lisää osallistujien hyvinvointia ja tuo mielekkyyttä arkeen. Päijät-Hämeessä on käynnistynyt Yhteinen Päijät-Häme hanke, joka antaa panoksensa

Lisätiedot

Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila)

Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila) Tulevaisuuden palvelumalli 2025, kaakon palvelualue (Kaukajärvi, Annala, Haihara, Hervanta, Hervantajärvi, Rusko, Lukonmäki, Vuores, Hallila) Kaukajärven asukastilaisuus 30.3.2016 Kehittämisjohtaja Kari

Lisätiedot

OmaLahti tilaisuus Keskustan alueen asukkaille. Lotilan koulu

OmaLahti tilaisuus Keskustan alueen asukkaille. Lotilan koulu OmaLahti tilaisuus Keskustan alueen asukkaille Lotilan koulu 16.4.2018 Tietoa tilaisuudesta OmaLahti -asukasilta Keskustan alue, ma 16.4.2018 klo 18 20 Parhaillaan tehdään koulujen, päiväkotien ja nuorisopalvelujen

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Janne Wikström 6.2.2019 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Avaus, esittäytyminen Hankekokonaisuuden tilannekatsaus VALTARIn puheenvuoro Keskustelua ja kysymyksiä. ja kahvit???

Lisätiedot

Asiakaspalvelu mittausasioissa

Asiakaspalvelu mittausasioissa 58 Tontti- ja mittausasiat Asiakaspalvelu mittausasioissa Erittäin hyvä Melko hyvä Melko huono Erittäin huono Kaikki 439 6 39 8 2 55 Sukupuoli Mies 180 6 44 11 3 64 Nainen 258 7 35 5 1 48 Ikä Alle 30 vuotta

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Vt 12 Lahden eteläinen kehätie 30.11.2016 Illan ohjelma Kahvit ja tilaisuuden avaus, esittäytyminen Hankkeen esittelyvideo, n. 8 min Tilannekatsaus ja tulevat työt, Liikennevirasto Lahden kaupungin kuulumiset

Lisätiedot

Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula. Yhteenveto Kellokoski

Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula. Yhteenveto Kellokoski Kuntalaisten illat vuonna 2016 teemalla Vetovoimainen Tuusula Yhteenveto Kellokoski 31.3.2016 2 työpajoista 31.3.3016 Kellokosken koulukeskuksen ja sen ympäristön kehittämisen työpaja Liikunnan osalta

Lisätiedot

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta:

Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Ulla Leisola Aihe: Asemakaava A-2751 (Laukkakuja 4) Päivämäärä: 19. marraskuuta 2018 14:38:06 Hei! Tässä mielipiteemme kaavaluonnoksesta Ratsumiehenkatu 1:ssä toimivan yrityksemme puolesta: Kannatamme

Lisätiedot

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen

Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Palveluverkon suunnittelun näkökulma yhdyskuntarakenteen ja palveluverkon yhteensovittamiseen Suunnittelupäällikkö Sisko Hiltunen Tampereen kaupunki, tilaajaryhmä 15.3.2011 Hyvinvointipalvelujen palveluverkon

Lisätiedot

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019

Teema 1: Tiedonkulku. Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet. Luonnos 1/2019 Vuorovaikutussuunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet Luonnos 1/2019 Teema 1: Tiedonkulku Tavoite Toimenpiteet Asukkaat tietävät, mitä Oulussa tapahtuu ja mitä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille

OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille OmaLahti tilaisuus Ahtialan Kunnaksen - Myllypohjan asukkaille 3.5.2018 Tietoa tilaisuudesta OmaLahti -asukasilta Ahtiala - Kunnas - Myllypohja ke 3.5.18 klo 18 20 / Linkki koko pohjoisen alueen palveluverkkosuunnitelmaan

Lisätiedot

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki

Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki Jukka Hakola ja Päivi Alaraudanjoki 18.10.2018 MEILLE SYNTYY UUSI LAPPI Yhden Lapin kasvattamiseen tarvitaan kokonainen maakunta. UUSI LAPPI -kuntakierroksella kuunneltiin asukkaiden ja henkilöstön ajatuksia

Lisätiedot

Perusopetuksen oppilaaksiottoalueet

Perusopetuksen oppilaaksiottoalueet Perusopetuksen oppilaaksiottoalueet Esitys oppilaaksiottoalueiden muutoksista 2017 - Sivu 2 Palvelu- ja oppilaaksiottoalueet https://www.lahti.fi/palvelut/perusopetus/alueellinen-oppilaaksiotto Lahden

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 12/2017 Tarkastelujakso: 1.12.2017-31.12.2017 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Rälssin maan- ja lumenvastaanottoalueen laajennus, Jokimaa. Lahti.fi

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Rälssin maan- ja lumenvastaanottoalueen laajennus, Jokimaa. Lahti.fi OAS A-2739 D/489/10.02.03.00.04/2018 1 (5) A-2739 Asemakaava ja asemakaavan muutos 23.7.2019 Lahden kaupunki Kaupunkiympäristön palvelualue Rälssin maan- ja lumenvastaanottoalueen laajennus, Jokimaa Askonkatu

Lisätiedot

Kaupunkiympäristön palvelualueen näkymät vuoteen 2019

Kaupunkiympäristön palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Kaupunkiympäristön palvelualueen näkymät vuoteen 2019 Valtuuston talous- ja strategiaseminaari 4.6.2018 Johtaja Mikko Nurminen 1 Kasvun kestävä hallinta Tampere on kasvanut viime vuosina voimakkaasti,

Lisätiedot

Vt12 Lahden eteläinen kehätie

Vt12 Lahden eteläinen kehätie Vt12 Lahden eteläinen kehätie Janne Wikström 22.5.2019 Illan ohjelma Avaus, esittäytyminen ja kahvit Hankekokonaisuuden tilannekatsaus Suomen Maastorakentajien puheenvuoro VALTARIn puheenvuoro Keskustelua

Lisätiedot

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa

Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa Asemakaavan selostus Asemakaava nro A-2688, Laune, Eteläisen kehätien osa 7.10.2016 kaavoitusarkkitehti Theodora Rissanen KUVA: Suunnittelualueen sijaintikartta (pohjassa on osoitekartta). Suunnittelualue

Lisätiedot

Tervetuloa yhteiselle tutkimusmatkalle pohtimaan päivähoidon uusia liikuntakäytäntöjä!

Tervetuloa yhteiselle tutkimusmatkalle pohtimaan päivähoidon uusia liikuntakäytäntöjä! Tervetuloa yhteiselle tutkimusmatkalle pohtimaan päivähoidon uusia liikuntakäytäntöjä! Helsinki 27.1.2012 Millainen joukko koolla? Päiväkotien varhaiskasvattajia Kuntien varhaiskasvatuksesta vastaavia

Lisätiedot

Asukasilta Rälssin kaavoituksesta

Asukasilta Rälssin kaavoituksesta Muistio 1 (4) 6.11.2018 Asukasilta Rälssin kaavoituksesta Osallistujat Noin 45 osallistujaa sekä Lahden kaupungin ja Päijät-Hämeen jätehuollon edustajat: Lahden kaupunki Markus Lehmuskoski, kaavoitusarkkitehti

Lisätiedot

YHTEENVETO Hyte-verkoston 1. tapaamisesta

YHTEENVETO Hyte-verkoston 1. tapaamisesta YHTEENVETO Hyte-verkoston 1. tapaamisesta Keskiviikko 21.2 2018 Klo 12-15.30 Wanha Herra, Metelinmäen kabinetti Lahti Osallistujat Asikkala: Matti Kettunen Hartola: Johanna Huttunen Hollola: Antti Anttonen

Lisätiedot

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29

Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT. Vastaajien kokonaismäärä: 29 Yhteenvetoa NUORISOPALVELUT Vastaajien kokonaismäärä: 29 1. MITÄ KOULUA KÄYT? 5.-6.LK 7.-9. LK. LUKIO/ REDU MUU: Missä? 3% 97% 3. ASUINALUEELLANI ON PAIKKOJA HENGAILUUN, PELAAMISEEN JA LIIKUNTAAN. KYLLÄ.

Lisätiedot

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016

Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 Maaseudun uusi aika -yhdistyksen jäsenkirje 1/2016 23.3.2016 Keväinen tervehdys kaikille MUAn jäsenille! Kevät keikkuen tulevi ja niin myös Mua-yhdistyksen keväinen jäsenkirje. Tässä kirjeessä on tietoa

Lisätiedot

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään?

Miten teidän yhdistyksessänne viestitään? Viestintä Pohditaan hetki Jos ihmisille ei kerrota yhdistyksestä, miten he voivat liittyä jäseniksi Jos jäsenet eivät tiedä, mitä yhdistys milloinkin tekee, miten he voisivat tulla toimintaan mukaan? Miten

Lisätiedot

Mielakan metsäilta

Mielakan metsäilta Mielakan metsäilta 19.4.2017 26.6.2017 Kouvolan kaupunki Kodikas Kiehtova Kehittyvä Kysely auki 30.4.2017 saakka osoitteessa www.kouvola.fi/taajamametsat 26.6.2017 Sanna Laukkanen 2 26.6.2017 Sanna Laukkanen

Lisätiedot

JÄMSÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA 2030 KOHTI YHTEISKEHITTÄMISTÄ

JÄMSÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA 2030 KOHTI YHTEISKEHITTÄMISTÄ JÄMSÄN TAAJAMAOSAYLEISKAAVA 2030 KOHTI YHTEISKEHITTÄMISTÄ Kuntamuoto kaupunki Asukasluku 2016 21 219 Pinta-ala 1823,77 km2, Vesipinta-alaa n. 14 % Etäisyyksiä Helsinki Tampere Jyväskylä 223 km 92 km 58

Lisätiedot

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 NOSTAVAN KATUYHTEYDEN ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Kartanon (06) ja Nostavan (13) ja Vesalan (08) kunnanosat, tiloja 1:59, 3:27, 7:825, 15:74 ja 23:0 koskeva asemakaava. Päivitetty

Lisätiedot

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet

Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kaupunkisuunnitteluvirasto ja ikääntyneet Kari Tenkanen KSV/Liikennesuunnitteluosasto 23.9.2015 Kaupunkisuunnitteluviraston toiminta Kaupunkisuunnitteluvirasto vastaa Helsingin kaavoituksesta ja liikenteen

Lisätiedot

Päijät-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimenpiteiden edistyminen

Päijät-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimenpiteiden edistyminen Päijät-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelman toimenpiteiden edistyminen 2014-2018 15.5.201 8 2 Painopisteet ja kärkihankkeet liikennejärjestelmäsuunnitelmasta Päijät-Hämeen liikennejärjestelmäsuunnitelma

Lisätiedot

Kehittämisjohtaja Kari Hakari Etelän infotilaisuus Tilaajaryhmä/kehittämis- ja suunnittelupalvelut

Kehittämisjohtaja Kari Hakari Etelän infotilaisuus Tilaajaryhmä/kehittämis- ja suunnittelupalvelut Tulevaisuuden palvelumalli 2025 Etelän palvelualue Muotiala, Turtola, Nekala, Jokipohja, Taatala, Koivistonkylä, Veisu, Korkinmäki, Viinikka, Nirva, Vihioja, Multisilta, Lahdesjärvi, Sarankulma, Lakalaiva,

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 18.2.2019 kello 13 13.45 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky Anu

Lisätiedot

Kehittämispäivä Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut

Kehittämispäivä Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut Koulutuksellinen tasa-arvo kehittämishanke 2013-2015 Kehittämispäivä 20.8.2014 Projektipäällikkö Minna Tuominen, Perusopetuspalvelut Koulutuksellinen tasa-arvo -hankkeessa kehitetään lasten ja nuorten

Lisätiedot

Lähiliikunta kaavoituksessa Timo Saarinen, ympäristöministeriö

Lähiliikunta kaavoituksessa Timo Saarinen, ympäristöministeriö Lähiliikunta kaavoituksessa 28.5.2015 Timo Saarinen, ympäristöministeriö Taustaa: lähiliikuntaa on monenlaista Lähiliikuntaa kävely- ja pyöräteillä kuntopoluilla, ulkoilupaikoilla pelikentillä, puistoissa,

Lisätiedot

Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne. Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio

Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne. Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio Pohjois-Haagan ja Lassilan aluesuunnitelma -liikenne Ensimmäinen tapaaminen 5.9.2011 Muistio hyvää ja säilyttämisen arvoista Pohjois-Haagassa ja Lassilassa Vantaankosken radanvarren pyörätie! Jalankulku-,

Lisätiedot

LAUTTASAAREN KIRJASTON TONTTIA 31115/3 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS (Osoite Pajalahdentie 10 a)

LAUTTASAAREN KIRJASTON TONTTIA 31115/3 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS (Osoite Pajalahdentie 10 a) HELSINKI ASEMAKAAVOITUS Oas 1307-00/17 Hankenro 0830_12 HEL 2017-004612 16.5.2017 1 (6) LAUTTASAAREN KIRJASTON TONTTIA 31115/3 KOSKEVA ASEMAKAAVAN MUUTOS (Osoite Pajalahdentie 10 a) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

Lisätiedot

NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE?

NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE? NUORET JA VERKKOVAIKUTTAMINEN UHKA VAI MAHDOLLISUUS JÄRJESTÖTOIMINNALLE? Anne Ilvonen innovointipäällikkö, OK-opintokeskus 1 ESITYKSEN RAKENNE 1. Järjestöt lähidemokratian tukena -hanke 2. Nuoret ja verkko(vaikuttaminen)

Lisätiedot

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma

Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto. Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Lappeenrannan seutu Asukaskyselyn yhteenveto Lappeenrannan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma 12.9.2017 Taustatiedot 700 600 N 6, M 32% Vastaajien määrä kunnittain Kysely oli auki 3.5.-31.5.2017 välisenä

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET

LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET LOVIISAN KAUPUNKI ITÄRANNAN KEHITTÄMINEN KYSELYN TULOKSET YLEISTÄ KYSELYSTÄ Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja päättäjien näkemyksiä Loviisan Itärannan alueen suunnitteluvaihtoehtoihin. Mielipiteitä

Lisätiedot

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista

KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista KYSELY LAHDEN KESKUSTASTA Raportti karttakyselyn tuloksista Kevytkooste 29.5.2017 Lahden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualue Maankäyttö ja aluehankkeet Lahtelaiset kartoittivat keskustaa Lahden keskustan

Lisätiedot

LEIKKIALUESUUNNITTELU - NÄKÖKULMIA JA IDEOITA

LEIKKIALUESUUNNITTELU - NÄKÖKULMIA JA IDEOITA www.leikkiset.fi LEIKKIALUESUUNNITTELU - NÄKÖKULMIA JA IDEOITA TARVE - SELVITÄ MIKSI LEIKKIALUE TARVITAAN? - Kaavoitus, uusi rakennettava asuinalue. - Lasten määrä lisääntynyt alueella - Muutokset päivähoidossa

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A (6) D/132/

A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A (6) D/132/ OAS A-2712 1 (6) A-2712 17.5.2017 Asemakaava ja asemakaavan muutos Eteläinen kehätie; Launeen liittymän ympäristö OAS A-2712 2 (6) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET

YHDISTYSKYSELYN TULOKSET YHDISTYSKYSELYN TULOKSET Tiivistelmä 15.8.2014 Projektiharjoittelija Noora Jalonen Pyyntö vastata kyselyyn lähetettiin 34 yhdistykselle ja vastauksia saatiin yhteensä 25. Kyselyn vastausprosentti on noin

Lisätiedot

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA

KOONTI JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA KOONTI 8.11.2018 JÄRJESTETYSTÄ KUMPPANUUSFOORUMISTA NEUVOLA JA PÄIVÄHOITO Keskusteltu neuvoloiden aukioloajoista ja influessarokotteiden loppumisesta Palokassa (myös pitkät jonotusajat puhututtaneet)

Lisätiedot

Tampereen palvelumalli vuoteen Koillisen palvelualueen palvelumalli

Tampereen palvelumalli vuoteen Koillisen palvelualueen palvelumalli Tampereen palvelumalli vuoteen 2025 Koillisen palvelualueen palvelumalli Mistä tulevaisuuden palvelumallissa on kyse? Tavoitteena on kuvata, miten palvelujen järjestämisessä otetaan käyttöön uusia asiakaslähtöisiä

Lisätiedot

Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke. Kuvakooste puolivuotisraporttiin

Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke. Kuvakooste puolivuotisraporttiin Fiksujen liikkujien Jyväskylä Jyväskylän kaupungin vuoden 2018 liikkumisen ohjauksen hanke Kuvakooste puolivuotisraporttiin 1.1.-30.6.2018 Kuvat: Katja Kauppila Jyväskylän päivän tapahtumassa 17.3.2018

Lisätiedot

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN

LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN LASTEN MIELIPITEIDEN KUULEMINEN ROVANIEMEN OSAYLEISKAAVAA VARTEN 30.6.2011 Mun Vuoro! kysyi lasten mielipidettä Rovaniemen keskustan liikenteestä Kalevan Nuorten Liiton kesäleirillä kysyttiin lasten mielipiteitä

Lisätiedot

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Pohjois-Savossa Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) ja keskustelu Iisalmen ikäihmistenneuvoston kanssa 22.9.2014 Sisäisen turvallisuuden

Lisätiedot

Kaupunki tutuksiasukastilaisuus

Kaupunki tutuksiasukastilaisuus 24.4.2019 Kaupunki tutuksiasukastilaisuus Kooste tilaisuuden toimintapisteistä Kohtaamisia tapahtumassa Taustatietoja Aihe, ajankohta ja paikka Kaupunki tutuksi -asukastilaisuus järjestettiin Liipolan

Lisätiedot

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Asukasfoorumi on enemmän kuin yksi tilaisuus Asukasfoorumitoiminta edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Oas /18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL

Oas /18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL Kaupunkiympäristön toimiala Asemakaavoitus Oas 1368-00/18 1 (5) Hankenro 5318_4 HEL 2017-012687 21.5.2018 TERVASAAREN AITAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

LUONNOS / OAS A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Liipolan tunnelin länsipää. Lahti.fi

LUONNOS / OAS A Asemakaava ja asemakaavan muutos. Liipolan tunnelin länsipää. Lahti.fi LUONNOS / OAS A-2771 18.7.2019 Asemakaava ja asemakaavan muutos Liipolan tunnelin länsipää Lahti.fi Selostus A-2771 2 (13) (LUONNOSPVM) Asemakaavan ja asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee xx. päivänä.kuuta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1246-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0944_18 HEL 2016-004225 10.5.2016 ANNALAN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet ja

Lisätiedot

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa

Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa Ikäihmisten oma kokemus liikkumisen turvallisuudesta Etelä-Savossa Alueellinen terveys- ja hyvinvointitutkimus (ATH) ja keskustelu Pieksämäen vanhusneuvoston kanssa 9.9.2014 Sisäisen turvallisuuden teematilaisuus

Lisätiedot

Kehittyvät Kylät palveluita tuottamassa

Kehittyvät Kylät palveluita tuottamassa Kehittyvät Kylät palveluita tuottamassa Hankkeen toteutusaika 10.3.2016-30.5.2018 Toteuttaja: Pohjois-Savon Kylät ry Kehittyvät Kylät palveluita tuottamassa Projektipäällikkö (50% työajalla) Merja Kaija

Lisätiedot

Maailman Suurin Vanhempainilta

Maailman Suurin Vanhempainilta Maailman Suurin Vanhempainilta Maailma muuttuu nopeasti, samoin suomalainen koulu. Maailman Suurimman Vanhempainillan tavoitteena on kertoa innostavalla tavalla kaikesta siitä hienosta, mitä suomalaisissa

Lisätiedot

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie

Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Raportti 1 Vt 12 Lahden eteläinen kehätie Kuukausiraportti nro 1/2018 Tarkastelujakso: 1.1.2018-31.1.2018 Laatinut: Rakennuttajatoimisto HTJ Oy Hyväksynyt: Liikennevirasto Liikennevirasto PL 33, 00521

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

Saarela Marjo Johanna

Saarela Marjo Johanna Saarela Marjo Johanna Hilkka Virtanen Lähetetty: 9. maaliskuuta 207 4:4 Pyhällön puisto suunnitelma Oranssi luokka Hei, hyvä oli suunnitelma, mutta onko unohdettu seniorit, joita

Lisätiedot

Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma

Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma Mäntyrinteen päiväkodin toimintasuunnitelma 2018-2019 Toimintakulttuuri Toimintamme pohjautuu pienryhmätoimintaan sekä positiiviseen kasvatukseen. Yhdessä tekeminen ja perheiden osallisuus on meille tärkeää.

Lisätiedot

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki

KYLÄN ABC. turvallisuussuunnittelun. Kylien turvallinen ja toimiva arki suomeksi KYLÄN turvallisuussuunnittelun ABC Kylien turvallinen ja toimiva arki Törmäätkö kylälläsi ongelmiin, jotka mielestäsi kaipaisivat ratkaisuja? Ongelmat voivat olla erilaisia arjen epäkohtia vaikkapa

Lisätiedot

Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta

Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta Ikäystävällinen asuinympäristö: Kokemuksia Oulusta Mikko Autio asumisen asiantuntija Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Oulun kaupunki 27.9.2018 1. Ikääntyneiden asumisen nykytila ja tulevaisuus Oulussa

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OAS A-2688 - D/2284/10.02.02.00.04/2016 1(5) Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Asemakaava A-2688 Eteläisen kehätien osa (Porvoonjoentien länsipuoli) ALOITE

Lisätiedot

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi

Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Henkilöstökysely maakunta- ja sote-uudistuksen viestinnästä Lapissa Tulosten yhteenveto ja analyysi Ella Tikkala 7.11.2018 Lapin maakuntavalmistelun viestintä Sisältö 1. Uudistuksen näkyvyys ja tiedonhankinta

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL

HELSINGIN KAUPUNKI Oas /16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1256-00/16 1 (5) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 5315_1 HEL 2016-006570 14.6.2016 KELLOSAARENRANTA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnittelun tavoitteet

Lisätiedot

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.

Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4. Järjestöystävällisen kunnan ominaispiirteet ja järjestöyhteistyön laadun parantaminen kunnissa Terve kunta verkoston seminaari 11.4.2019 Anu Hätinen, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry & Helena Haaja, Päijät-Hämeen

Lisätiedot

Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021

Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Lahti Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 Projektitukihaku syksyllä 2019. 1 Sisällys 1. Projektituen saajat... 3 2. Projektituen tarkoitus ja kohde... 3 3. Projektituen jakoperusteet... 4 4. Projektituen

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016

HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 HELSINGIN KAUPUNKI Oas 1033-01/16 1 (6) KAUPUNKISUUNNITTELUVIRASTO Hankenro 0815_1 HEL 2011-004816 26.4.2016 LINNANMÄEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tämä osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot