Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen Anne Tuovila jäsen, saapui 16:02.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen Anne Tuovila jäsen, saapui 16:02."

Transkriptio

1 Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 6/ Kunnanhallitus Kokousaika klo 16:00-17:35 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Jari Huotari puheenjohtaja Timo Väisänen II varapuheenjohtaja Kari Akujärvi jäsen Janne Hannola jäsen Miia Kärnä jäsen Maire Puikko jäsen Jaana Seipiharju jäsen Anne Tuovila jäsen, saapui 16:02. Muut saapuvilla olleet Anu Avaskari valtuuston puheenjohtaja Toini Sanila " I varapuheenjohtaja Kari Tammela " II varapuheenjohtaja Toni K. Laine kunnanjohtaja, esittelijä Pentti Tarvainen hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouskutsu on lähetetty Asiat Pöytäkirjan tarkastustapa Pöytäkirja tarkastetaan kunnantalolla. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anne Tuovila ja Timo Väisänen. Pöytäkirjan allekirjoitus ja varmennus Jari Huotari puheenjohtaja Anne-Marie Kalla pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastusaika Allekirjoitukset Anne Tuovila Timo Väisänen Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Inarin kunnan verkkosivuilla osoitteessa

2 Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 6/ Kunnanhallitus Kokousaika klo 16:00-17:35 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Luettelo käsitellyistä asioista Otsikko Sivu 93 Viranhaltijain päätökset ja tiedoksi saatettavat asiat 4 94 Valtuuston kokouksen päätösten laillisuuden toteaminen ja täytäntöönpano 95 Valtuustoaloite valtuustopäivänä järjestettävästä kyselytunnista koskien talouden ja toiminnan suunnittelua vuodelle 2019 ja suunnittelun vuosikellosta 96 Keskusvaalilautakunnan ilmoitus valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista ajalle / Kati-Susanna Kaisanlahden / ja Mika Aleksadroffin vaalikelpoisuuden menettäminen ja eron myöntäminen Antti-Oskari Kellokummulle kunnallisista luottamustehtävistä/ eron myöntäminen Seppo Hautamäelle 97 Tarkastuslautakunnan valinta valtuuston toimikaudeksi / tarkastuslautakunnan varajäsenen ero ja uuden valinta 98 Inarin vanhusneuvoston nimeäminen toimikaudelle / Eläkeliiton edustus 99 Edustajan valitseminen Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan 100 Kunnanjohtajan johtajasopimus ja tavoitekeskustelu Uusien virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano eräiltä osin Konserniohjeen uusiminen Maaseudun arjen palveluverkosto -hanke / Sevettijärven päivä / Kaamasen päivä Rahaston investoinnit, Pohjois-Inarin jäähilehuolto / jäähileaseman rakentaminen Pohjois-Inariin, talousarvion muuttaminen 105 Kalottikeskuksen kiinteistön myyminen Kaunispään pulkkamäen kunnossapidon tukeminen Kaunispään asemakaavan muutosalueen laajentaminen: Etelärinne II Poikkeamislupahakemus: Seulavaaran ranta-asemakaava Poikkeamislupahakemus: Pitkävuono

3 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Viranhaltijain päätökset ja tiedoksi saatettavat asiat 33/ /2018 KHALL 93 Ohessa on luettelo kunnanhallituksen päätösvallan siirto-oikeuden perusteella tehdyistä viranhaltijapäätöksistä, jotka on laitettu nähtäväksi kunnan tietoverkkoon päätöksen allekirjoituspäivänä. Ilmoitusasiat on nähtävillä kokoushuoneessa. Tiedoksi: Johtoryhmän muistiot 15.3., 27.3 ja Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi 1. viranhaltijain tekemät päätökset ja päättää, että se ei KuntaL 92 :n mukaisessa tarkoituksessa käytä otto-oikeuttaan 2. muut luetellut asiat. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: Tiedoksi:

4 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Valtuuston kokouksen päätösten laillisuuden toteaminen ja täytäntöönpano 7/ /2018 KHALL 94 Täytäntöönpanomuistio on ohessa. Kunnanhallitus toteaa, että valtuuston päätökset ovat käsitelty laillisessa järjestyksessä, kuuluvat valtuuston toimivaltaan eivätkä ole lakien ja asetusten vastaiset, joten kunnanhallitus päättää panna täytäntöön valtuuston lainvoimaiset päätökset. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: Tiedoksi:

5 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuustoaloite valtuustopäivänä järjestettävästä kyselytunnista koskien talouden ja toiminnan suunnittelua vuodelle 2019 ja suunnittelun vuosikellosta 131/ /2018 KHALL 76 Hallintojohtaja Useat valtuutetut jättivät valtuustossa oheisen aloitteen, jossa se esittää, että seuraavan valtuuston yhteydessä järjestettäisiin kyselytunti koskien talouden ja toiminnan suunnittelua vuodella Lisäksi esitetään mm. laadittavaksi toiminnan ja talouden vuosikello. Hallintosäännön 121 : "Valtuutetulla on oikeus esittää kunnanhallitukselle kyselytunnilla vastattavaksi lyhyitä enintään 5 minuutin pituisia kysymyksiä kunnan hallintoa ja taloutta koskevista asioista. Kyselytunti järjestetään ennen valtuuston kokousta, jollei valtuusto toisin päätä. Kyselytunti on julkinen. Valtuuston puheenjohtaja toimii puheenjohtajana kyselytunnilla. Kunnanhallituksen puheenjohtaja tai hänen määräämänsä vastaa kysymyksiin. Kysymyksiin vastataan saapumisjärjestyksessä, ellei puheenjohtaja toisin päätä. Vastauksen saatuaan kysymyksen esittäjällä on oikeus tehdä kaksi asiaan liittyvää lyhyttä lisäkysymystä. Kysymysten johdosta ei käydä keskustelua. Kysymys on toimitettava kirjallisena viimeistään 10 päivää ennen valtuuston kokousta. Myöhemmin toimitetut kysymykset sekä kysymykset, joihin ei kyselytunnilla ehditä vastata, siirtyvät seuraavaan kyselytuntiin." Kyselytunteja on aikaisemmilla valtuustokausilla järjestetty joitakin. Kokemukset niistä eivät ole olleet erityisen hyviä. Talouden ja toiminnan suunnittelun valmistelussa on usein käytetty seminaarityyppistä työskentelyä, jossa esim. ulkopuolinen asiantuntija on esitellyt työskentelyn pohjaksi selvityksiä erityisesti kunnan taloudesta. Aloitteen sisältö voisi toteutua paremmin tällaisessa tilaisuudessa kuin kyselytunnilla. Kunnanhallitus päättää, että 1. ennen seuraavaa valtuustoa järjestetään hallintosäännön mukaisen kyselytunti 2. talouden ja toiminnan suunnittelua muuten käsitellään erillisen valmistelun pohjalta kunnanhallituksessa viimeistään ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelman laadintaohjeita annettaessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

6 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Toimeksi: Tiedoksi: henkilöstösihteeri-suunnittelija taloussihteeri hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 95 Hallintojohtaja Johtoryhmässä on keskusteltu talous- ja toimintasuunnittelun käynnistämisestä. Johtoryhmä esittää, että asian tiimoilta pidetään valtuuston iltakoulu tilinpäätösvaltuuston yhteydessä. Valtuusto voisi olla esim Seuraava valtuusto on Siihen ei ennätä järjestää valtuuston kyselytuntia. Johtoryhmä esittää, että valtuuston kyselytunti järjestetään valtuuston yhteydessä. Kunnanhallitus päättää, että tilinpäätösvaltuuston yhteydessä järjestetään hallintosäännön mukainen kyselytunti ja talous- ja toimintasuunnitteluun liittyvä tilaisuus. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: Tiedoksi:

7 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Keskusvaalilautakunnan ilmoitus valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista ajalle / Kati-Susanna Kaisanlahden / ja Mika Aleksadroffin vaalikelpoisuuden menettäminen ja eron myöntäminen Antti-Oskari Kellokummulle kunnallisista luottamustehtävistä/ eron myöntäminen Seppo Hautamäelle 382/ /2016 KHALL 136 Hallintojohtaja Keskusvaalilautakunta on toimittanut valtuustolle oheisen vaalilain (563/2015) 95 :n 2. mom. 2 kohdan mukaisen luettelon valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valtuustokaudelle valituista. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle merkittäväksi tiedoksi luettelon valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 171 Hallintojohtaja Keskusvaalilautakunta on kokouksessaan korjannut kuulutuksessa varajäsenten suhdeluvuissa olleet kirjoitusvirheet. Korjattu kuulutus on ohessa. Kuulutusta ei ole uudelleen julkaistu, koska kirjoitusvirheiden korjauksella ei ole vaikutusta vaalin tulokseen. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle merkittäväksi tiedoksi luettelon valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista ja merkittäväksi tiedoksi kirjoitusvirheen korjauksen. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa.

8 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle henkilöstösihteeri-suunnittelija Anne-Marie Kalla, puh VALT 31 Ohessa on luettelo valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista valtuustokaudelle Kunnanhallituksen ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle merkittäväksi tiedoksi luettelon valtuutetuiksi ja heidän varajäsenikseen valituista ja merkittäväksi tiedoksi kirjoitusvirheen korjauksen. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen päätösehdotuksen. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 292 Hallintojohtaja Kati-Susanna Kaisanlahti on toimittanut kuntaan sähköpostitse eronpyynnön luottamustehtävistä. Hän pyytää eroa kaikista luottamustehtävistä sekä Inarin kunnan varavaltuutetut tehtävästä alkaen paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Kuntalain 71 :n 1) kohdan mukaan vaalikelpoinen luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. 78 :n mukaan luottamushenkilön menettäessä vaalikelpoisuutensa, hänet valinnut toimielin toteaa luottamustoimen päättyneeksi. Valtuutetun osalta päätöksen tekee valtuusto. Kaisanlahti on Kokoomuksen valtuustoryhmän 3. varajäsen. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle todettavaksi, että

9 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kati-Susanna Kaisanlahti on menettänyt vaalikelpoisuutensa paikkakunnalta poismuuton vuoksi Inarin kunnan luottamustoimiin, myös valtuustoon 2. Kokoomuksen valtuustoryhmän 10. varajäseneksi tulee Markku Harri. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh VALT 52 Kunnanhallituksen ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle todettavaksi, että 1. Kati-Susanna Kaisanlahti on menettänyt vaalikelpoisuutensa paikkakunnalta poismuuton vuoksi Inarin kunnan luottamustoimiin, myös valtuustoon 2. Kokoomuksen valtuustoryhmän 10. varajäseneksi tulee Markku Harri. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen päätösehdotuksen. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 350 Hallintojohtaja Antti-Oskari Kellokumpu on toimittanut kuntaan sähköpostitse ja Mika Aleksandroff eronpyynnön luottamustehtävistä. He pyytävät eroa kaikista luottamustehtävistä paikkakunnalta poismuuton vuoksi. Kellokumpu ilmoittaa opiskelevansa toisella paikkakunnalla. Kuntalain 71 :n 1) kohdan mukaan vaalikelpoinen luottamustoimeen on henkilö, jonka kotikunta kyseinen kunta on. 78 :n mukaan luottamushenkilön menettäessä vaalikelpoisuutensa, hänet valinnut toimielin toteaa luotta-

10 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus mustoimen päättyneeksi. Valtuutetun osalta päätöksen tekee valtuusto. Kellokumpu on Kokoomuksen valtuustoryhmän 6. ja Aleksandroff 8. varajäsen. Kokoomuksen valtuustoryhmän 9. varajäseneksi tulee Mika Vikeväkorva (äänimäärä 7, suhdeluku ) ja 10. varajäseneksi Jorma Kallio (äänimäärä 4, suhdeluku ). Kunnanhallitus esittää valtuustolle todettavaksi, että 1. Antti Oskari Kellokumpu ja Mika Aleksandroff ovat menettäneet vaalikelpoisuutensa paikkakunnalta poismuuton vuoksi Inarin kunnan luottamustoimiin, myös valtuustoon 2. Kokoomuksen valtuustoryhmän 9. varajäseneksi tulee Mika Vikeväkorva ja 10. varajäseneksi Jorma Kallio. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 375 Hallintojohtaja Antti-Oskari Kellokumpu on lähettänyt hallintojohtajalle oheisen sähköpostin, josta käy ilmi, että hän on edelleen inarilainen. Samassa sähköpostissa on hänelle lähettämäni tiedustelu "olethan muuttanut pois paikkakunnalta ?". Koska Kellokummun kotikunta on edelleen Inari, eron myöntäminen hänelle luottamustoimista ei voi perustua kuntalain 71 :ään. Kuntalain 70 :n 3. momentti: "Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetuille ja varavaltuutetuille".

11 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää valtuustolle 1. todettavaksi Mika Aleksandroffin menettäneen vaalikelpoisuutensa paikkakunnalta poismuuton vuoksi Inarin kunnan luottamustoimiin, myös valtuustoon 2. myönnettäväksi Antti-Oskari Kellokummulle hänen pyytämänsä ero kunnallisista luottamustoimista, myös valtuustosta, sillä perusteella, että hän opiskelee toisella paikkakunnalla 3. todettavaksi, että Kokoomuksen valtuustoryhmän 9. varajäseneksi tulee Mika Vikeväkorva ja 10. varajäseneksi Jorma Kallio. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh VALT 64 Ohessa Antti-Oskari Kellokummun sähköposti liittyen eroanomuksiin luottamustoimista. Asia käsitellään kunnanhallituksessa ja kunnanhallituksen päätös laitetaan kokouksen jälkeen valtuuston esityslistalle sähköiseen kokoukseen. Kunnanhallituksen ehdotus: Kunnanhallitus esittää valtuustolle 1. todettavaksi Mika Aleksandroffin menettäneen vaalikelpoisuutensa paikkakunnalta poismuuton vuoksi Inarin kunnan luottamustoimiin, myös valtuustoon 2. myönnettäväksi Antti-Oskari Kellokummulle hänen pyytämänsä ero kunnallisista luottamustoimista, myös valtuustosta, sillä perusteella, että hän opiskelee toisella paikkakunnalla 3. todettavaksi, että Kokoomuksen valtuustoryhmän 9. varajäseneksi tulee Mika Vikeväkorva ja 10. varajäseneksi Jorma Kallio. Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen päätösehdotuksen.

12 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 96 Hallintojohtaja Kuntaan on Seppo Hautamäen puolesta ilmoitettu, että hän ei henkilökohtaisista syistä kykene hoitamaan kunnallisia luottamustehtäviä, joista hänelle on pyydetty eroa. Seppo Hautamäki on Kokoomuksen valtuustoryhmän 6. varajäsen. Kuntalain 70 :n 3. momentti: "Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetuille ja varavaltuutetuille". Kokoomuksen viimeisin valtuuston vaalissa mukana ollut (Antti Tapio) ei ole Inarin kunnan jäsen. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle 1. myönnettäväksi Seppo Hautamäelle hänelle pyydetty ero kunnallisista luottamustoimista, myös valtuustosta, sillä perusteella, että hän ei kykene hoitamaan kunnallisia luottamustehtäviä 2. todettavaksi, että Kokoomuksen valtuustoryhmässä on yhdeksän varajäsentä. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle vs. Anne-Marie Kalla, puh

13 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Tarkastuslautakunnan valinta valtuuston toimikaudeksi / tarkastuslautakunnan varajäsenen ero ja uuden valinta 260/ /2017 KHALL 175 Hallintojohtaja Kuntalain 121 :n mukaan "Valtuusto asettaa tarkastuslautakunnan hallinnon ja talouden tarkastuksen sekä arvioinnin järjestämistä varten. Lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja". Hallintosäännön 9 : "Tarkastuslautakunnassa on 7 jäsentä, joista valtuusto valitsee lautakunnan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tulee olla valtuutettuja. Jokaisella jäsenellä on henkilökohtainen varajäsen. Tarkastuslautakunnan jäsen ei voi olla kuntakonsernin yhteisön puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja." Vaalikelpoisuudesta tarkastuslautakuntaan on säädetty kuntalain 75 :ssä. Sen mukaan vaalikelpoisia eivät ole esim. kunnanhallituksen jäsenen (kohta 1) eikä henkilö, joka ei ole vaalikelpoinen kunnanhallitukseen (kohta 5). Vaalikelpoinen ei ole myöskään henkilö, joka on kunnan tai kunnan määräysvallassa olevan yhteisön tai säätiön palveluksessa (kohta 4). Tarkastuslautakunnan valinnassa on otettava huomioon tasa-arvolaki (609/1986), jonka vaatimuksia on selostettu tarkemmin kunnanhallituksen valinnan valmistelun yhteydessä. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se 1. asettaa tarkastuslautakunnan ja valitsee siihen seitsemän jäsentä ja jokaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen 2. valitsee lautakunnan valtuutetuista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh VALT 35 Kunnanhallituksen ehdotus:

14 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se 1. asettaa tarkastuslautakunnan ja valitsee siihen seitsemän jäsentä ja jokaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen 2. valitsee lautakunnan valtuutetuista puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Valtuusto valitsi yksimielisesti 1. tarkastuslautakuntaan seuraavat henkilöt: jäsen Aslak Pekkala Kalle Kuhmonen Satu Yliluoma Teuvo Katajamaa Riitta Näkkäläjärvi Arto Valo Satu Kuha henkilökohtainen varajäsen Markku Harri Kari Knuutila Seppo Hautamäki Laila Aikio Eija Jääskeläinen Göran Blomster Birit Schenk 1. puheenjohtajaksi Aslak Pekkalan ja varapuheenjohtajaksi Kalle Kuhmosen. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 97 Hallintojohtaja Kuntaan on Seppo Hautamäen puolesta ilmoitettu, että hän ei henkilökohtaisista syistä kykene hoitamaan kunnallisia luottamustehtäviä, joista hänelle on pyydetty eroa. Kuntalain 70 :n 3. momentti: "Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myöntämisestä päättää luottamushenkilön valinnut toimielin. Valtuusto myöntää eron valtuutetuille ja varavaltuutetuille". Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se 1. myöntää eron Seppo Hautamäelle tarkastuslautakunnan varajäsenyydestä 2. valitsee Satu Yliluomalle henkilökohtaisen varajäsenen. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa.

15 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Valtuustolle vs. hallintojohtaja Anne-Marie Kalla, puh

16 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Inarin vanhusneuvoston nimeäminen toimikaudelle / Eläkeliiton edustus 255/ /2017 KHALL 241 Hallintojohtaja vs. Inarissa on ollut vanhusneuvosto vuodesta 2005 alkaen. Voimassa olevan Inarin vanhusneuvoston toimintasäännön mukaan kunnanhallitus valitsee neuvostoon kuusi jäsentä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet vanhusjärjestöjen ehdotuksen perusteella. Lisäksi 7. varsinaisena jäsenenä toimii laitoshoidon johtaja ja hänen varajäsenenä avohoidon johtaja. Vanhusneuvosto valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan vanhusjärjestöjen edustajista. Sihteerinä toimii sosiaalija terveystoimen nimeämä viranhaltija. Kunnanhallitus 1. pyytää eläkeläisjärjestöjä nimeämään jäsenensä vanhusneuvostoon mennessä 2. käsittelee asiaa uudelleen, kun eläkeläisjärjestöjen nimeämiset on tehty. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Toimeksi: hallinto-osasto, hallintojohtaja (kohta 2) hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 297 Hallintojohtaja Kuntalain 27 :n mukaan kuntaan on asetettava vanhusneuvosto. Hallintosäännön 13 :n mukaan vanhusneuvoston kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä päättää kunnanhallitus. Eläkeläisjärjestöt esittävät vanhusneuvoston jäseniksi ja varajäseniksi seuraavia henkilöitä: Eläkeliiton Inarin yhdistys Sirkka Keskitalo Paavo Siivikko Varpu Mikkonen Kyllikki Tanhua varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen

17 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Ivalon Eläkeläiset ry Timo Väisänen Irja Jefremoff Sisko Akujärvi Kalervo Päkkilä Ivalon Eläkkeensaajat ry Ritva Savela Kaisa Tanhua Eero Kyttä Salme Pennanen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen Kunnanhallitus päättää asettaa vanhusneuvoston ja 1. nimeää vanhusneuvostoon jäseniksi ja henkilökohtaisiksi varajäseniksi eläkeläisjärjestöjen esittämät henkilöt 2. toteaa, että vanhusneuvoston seitsemäs varsinainen jäsen on laitoshoidon johtaja ja varajäsen avohoidon johtaja 3. toteaa, että sosiaali- ja terveyslautakunta vastaa Inarin vanhusneuvoston toimintaedellytyksistä. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Kunnanhallitus pyytää Ivalon Eläkeläiset ry:tä esittämään Sisko Akujärvelle henkilökohtaista varajäsentä edesmenneen Kalervo Päkkilän tilalle. Toimeksi: Tiedoksi: vanhusneuvosto, hallinto-osasto/asiakirjapalvelu nimetyt, sosiaali- ja terveyslautakunta hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 400 Hallintojohtaja Ivalon Eläkeläiset ry on kokouksessaan päättänyt esittää Sisko Akujärven henkilökohtaiseksi varajäseneksi Eija Jääskeläistä. Kunnanhallitus päättää nimetä vanhusneuvostoon Sisko Akujärven henkilökohtaiseksi varajäseneksi Eija Jääskeläisen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen.

18 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tiedoksi: Eija Jääskeläinen, Sisko Akujärvi, vanhusneuvosto, sosiaali- ja terveyslautakunta hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 98 Hallintojohtaja Eläkeliiton Inarin yhdistys ry on kokouksestaan lähettänyt kuntaan seuraavan pöytäkirjanotteen: "Päätettiin esittää kunnan vanhusneuvostoon varsinaiseksi jäseneksi Kyllikki Tanhua Sirkka Keskitalon tilalle ja varajäseneksi Pirkko Muotkajärvi. Varsinaisena jäsenenä jatkaa Varpu Mikkonen ja varalla Paavo Siivikko." Kunnanhallitus päättää nimetä vanhusneuvostoon Eläkeliiton nimeämät jäsenet ja henkilökohtaiset varajäsenet seuraavasti: Kyllikki Tanhua Pirkko Muotkajärvi Varpu Mikkonen Paavo Siivikko varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen varsinainen jäsen henkilökohtainen varajäsen. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: Tiedoksi: vs. hallintojohtaja Anne-Marie Kalla, puh

19 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Edustajan valitseminen Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan 173/ /2018 KHALL 99 Hallintojohtaja Kehittämispäällikkö Timo Lohi on lähettänyt sähköpostin , jossa hän pyytää nimeämään edustajan Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan vuosille Pohjois-Lapin alueyhteistyön kuntayhtymän perussopimuksen 9 mukaan kukin jäsenkunta nimeää yhden edustajan ja hänelle yhden henkilökohtaisen varaedustajan kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan. Tasa-arvoL 4 a :n mukainen vaatimus sukupuolten edustuksesta koskee myös kunnan päätöstä, jossa se valitsee edustajiaan kuntayhtymän toimielimiin. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että se valitsee toimikaudekseen yhden edustajan ja hänelle yhden henkilökohtaisen varaedustajan kuntayhtymän tarkastuslautakuntaan. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle vs. hallintojohtaja Anne-Marie Kalla, puh

20 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanjohtajan johtajasopimus ja tavoitekeskustelu 320/ /2016 KHALL 73 Kunnanjohtaja Kunnanjohtajan johtajasopimus on allekirjoitettu Sopimus on ohessa. Sen 2.2. kohdan mukaan "Kunnanjohtaja käy vuosittain toukokuun loppuun mennessä kunnanhallituksen kanssa tuloskeskustelun". Esitän, että johtajasopimuksesta ja 2018 tavoitteista käydään keskustelu kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa kunnanhallituksen kokouksen jälkeen. Hallintosäännön 140 :n mukaan asiat päätetään toimielimen kokouksessa viranhaltijaesittelystä. Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Toimielin voi tällöin päättää, että puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta. Kunnanjohtajaa koskevat asiat on yleensä käsitelty puheenjohtajan ehdotuksen pohjalta. Kunnanhallitus päättää käsitellä kunnanjohtajan esityksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä. Puheenjohtajan ehdotus on käsittelyn pohjana eikä vaadi kannatusta. Puheenjohtajan ehdotus: Kunnanhallitus päättää, että kunnanjohtajan johtajasopimuksesta ja 2018 tavoitteista käydään keskustelu kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa kunnanhallituksen kokouksen jälkeen. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti, että kunnanjohtajan johtajasopimuksesta ja 2018 tavoitteista käydään keskustelu koko kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajiston kanssa kunnanhallituksen kokouksen jälkeen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 100 Hallintojohtaja Ohessa on neuvottelun pohjalta kunnanjohtaja tekemä sopimusesitys ja voimassa oleva sopimus. Kunnanjohtajan vuosilomaoikeudesta ei ole sovittu. Siitä on otettu maininta kohtaan 2.5.

21 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanjohtajaan liittyvät asiat on käsitelty hallintosäännön 140 :n mukaan "Toimielin voi erityisestä syystä päättää, että asia käsitellään puheenjohtajan selostuksen pohjalta ilman viranhaltijan esittelyä". Erityisenä syynä on pidetty sitä, että kunnanjohtaja on kunnan viranhaltijoista ainoana suoraan kunnanhallituksen alainen. Kunnanhallitus päättää käsitellä kunnanjohtajan johtajasopimuksen puheenjohtajan selostuksen pohjalta. Puheenjohtajan selostus: Kunnanhallitus hyväksyy oheisen neuvotellun sopimuksen. Käsittely: Kunnanjohtaja Toni K.Laine poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti oheisen neuvotellun sopimuksen. Toimeksi: Tiedoksi:

22 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Uusien virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano eräiltä osin 184/ /2018 KHALL 101 Hallintojohtaja Uudet kunnallisen alan virka- ja työehtosopimukset on tehty ajalle Palkkauksiin liittyviä määräyksiä tulee voimaan Merkittävimmät määräykset täytäntöönpannaan vuonna Silloin palkkoja korotetaan yleiskorotusten lisäksi paikallisella järjestelyerällä Uusien virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpanoon liittyviä asioita on käsitelty johtoryhmässä Johtoryhmän muistio on tiedoksi annettavissa asioissa. Johtoryhmässä on ollut esillä liukuvan työajan määräysten laittaminen ajan tasalle, lomarahan vaihtaminen vapaaksi, henkilöstöohjeen uudistaminen erityisesti työn vaativuuden arvioinnin ja henkilökohtaisen työsuorituksen arvioinnin sekä mm. rekrytointilisän käyttämisen osalta. Johtoryhmässä on myös todettu, että otetaan harkittavaksi myös kunnan harkinnanvarainen palkkaustarkistus varattavan määrärahan rajoissa. Johtoryhmä esittää, että paikallisesti ei sovita lomarahan vaihtamisesta vapaaksi. Kunnassa on vielä kesken työaikapankista sopiminen. Liukuvan työajan ohjeet pidetään muutoin ennallaan, mutta liukuma-ajan yläraja nostetaan 20 tunnista 40 tuntiin. Uudet jaksotyömääräykset tulevat voimaan eli kesken olevaa listaa. Johtoryhmässä on jouduttu toteamaan, että kunta ei pysty sopimusta tältä osin toteuttamaan. Inarissa uudet jaksotyömääräykset otetaan voimaan seuraavalla alkavalla listalla eli Johtoryhmässä on todettu, että jos uudet määräykset ajalla ovat paremmat kuin vanhat, korvataan asia seuraavilla jaksoilla. Asia on esillä seuraavassa yhteistyötoimikunnassa Kunnanhallitus päättää, että 1. liukuvan työajan ohjeet pidetään muutoin ennallaan, mutta liukuma-ajan yläraja nostetaan 20 tunnista 40 tuntiin. Uusien henkilöstöryhmien tai henkilöstön ottamisesta liukuman piiriin päättää esimiehen esityksestä palkka-asioiden yhdyshenkilö (palkka-asiamies) 2. paikallisesti ei sovita lomarahan vaihtamisesta vapaaksi 3. todeta, että Inarin kunta ei pysty toteuttamaan sopimusta, jonka mukaan uudet jaksotyömääräykset otetaan voimaan uudet jaksotyömääräykset otetaan voimaan seuraavalla alkavalla listalla eli ; jos uudet määräykset ajalla ovat paremmat kuin vanhat, korvataan asia seuraavilla jaksoilla.

23 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Käsittely: Anu Avaskari poistui esteellisenä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen kohdat 1-4. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Toimeksi: Tiedoksi:

24 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallitus Konserniohjeen uusiminen 77/ /2014, 617/ /2013, 75/ /2014 KONJA 7 Hallintojohtaja Valtuusto on hyväksynyt konserniohjeen ja kunnanhallitus Inarin kunnan hyvän hallintotavan (corporate governance). Molemmat asiakirjat ovat ohessa. Niitä ei ole erikseen kumottu, mutta lähtökohtana on, että uutta hallintosääntöä noudatetaan, jos se on ohjeiden kanssa ristiriidassa. Ohjeet uusitaan uuden hallintosäännön mukaisiksi. Konsernijaosto merkitsee tiedoksi konserniohjeen ja Inarin kunnan hyvän hallintotavan (corporate governance). Konsernijaosto hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KONJA 27 Hallintojohtaja Ohessa esitys uudeksi konserniohjeeksi. Ohje on laadittu Suomen Kuntaliiton mallit pohjalta ja siinä otettu huomioon uuden kuntalain 47 :ssä määräykset konserniohjeesta. Kuntalain 14 :n mukaan valtuuston tehtävänä on päättää konserniohjeesta. Konsernijaosto päättää esittää kunnanhallitukselle edelleen valtuustolle esitettäväksi, että se hyväksyisi oheisen konserniohjeen. Kunnanjohtajan ehdotuksen muutos: Konsernijaosto päättää esittää kunnanhallitukselle, että se pyytää konserniohjeesta kunnan tytäryhteisöjen ja tilintarkastajan lausunnon mennessä. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Konsernijaosto hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan muutetun ehdotuksen.

25 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallitus Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KONJA 5 Hallintojohtaja Kuntalain 14 :n mukaan valtuusto päättää omistajaohjauksen periaatteista ja konserniohjeesta. Kuntalain 47 :ssä on määrätty konserniohjeen vähimmäissisällöstä. Suomen kuntaliitto on antanut konserniohjeen laatimiseen vuonna 2017 konserniohjesuosituksen. Sen pohjalta on laadittu oheinen esitys uudeksi konserniohjeeksi. Uuden konserniohjeen 15 kohdan mukaan konserniyhteisöjen tulee hyväksyä yhtiöissä noudatettavat hyvän hallinnon ja johtamistavan periaatteet. Sellaisia ei vielä ole. Lisäksi kunnanhallitus on hyväksynyt Inarin kuntakonsernin henkilöstöperiaatteet ja -ohjeet konserniohjeena. Sen uudistamista ollaan valmistelemassa. Konsernijaosto päättää esittää kunnanhallitukselle, että se esittäisi valtuustolle hyväksyttäväksi oheisen konserniohjeen. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Konsernijaosto hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Toimeksi: hallintojohtaja hallintojohtaja Pentti Tarvainen, puh KHALL 102 Ohessa on esitys konserniohjeeksi. Hyväksytään ja esitetään valtuuston hyväksyttäväksi.

26 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallituksen konsernijaosto Kunnanhallitus Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Käsittely: Konserniohjeen tekstiin ja kaavioon (s. 4) korjataan Lapin Elämystuotanto Oy, House of Laplandiksi. Kohtaan 15 "Kunnan tytäryhteisöjen hyvä hallinto- ja johtamistapa" lisätään tekstiin, että hyvää hallintotapaa koskevaa suositusta noudatetaan tytäryhtiöiden lisäksi osakkuusyhteisöissä. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle vs. hallintojohtaja Anne-Marie Kalla, puh

27 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Maaseudun arjen palveluverkosto -hanke / Sevettijärven päivä / Kaamasen päivä / /2015 KHALL 13 Henkilöstösihteeri-suunnittelija Inarin kunta on sitoutunut Lapin liiton Maaseudun arjen palveluverkosto - hankkeeseen 1000 euron vuosittaisella tuella. Euroopan maaseuturahaston rahoittama Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeen päämääränä on lisätä harvaan asuttujen alueiden ihmisten hyvinvointia ja arjen turvallisuutta sekä ehkäistä syrjäytymistä. Hanke kestää Ohessa hankesuunnitelma. Inarin kunta on esittänyt omaksi kehittämiskohteekseen haja-asutusalueiden turvallisuuden. Inarin kunnan yhteyshenkilöksi hankkeelle on nimetty henkilöstösihteeri-suunnittelija. Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeessa työstetään myös Lapin maakunnallinen hyvinvointikertomus. Tarkoituksena on koota kuntien sähköisistä hyvinvointikertomuksista maakunnan hyvinvointikertomus. Ensimmäinen hankesuunnittelutapaaminen toteutui Ivalossa Tilaisuudessa päätettiin järjestää "Haja-asutusalueiden turvallisuutta Inarin kunnassa" käsittelevä turvallisuusseminaari Ivalossa. Tilaisuuden ajankohdaksi sovittiin alustavasti Tilaisuuteen kutsutaan alueen turvallisuusviranomaiset, luottamushenkilöitä, viranhaltijoita, kyläyhdistyksiä ja laajasti muita yhteistyötahoja. Tilaisuus on yleisölle avoin. Ohjelma laaditaan hankkeen toimesta, kutsut lähettää Inarin kunta. Kunnanhallitus päättää 1. hyväksyä järjestettäväksi Haja-asutusalueiden turvallisuus -seminaarin tiistaina klo Ivalossa valtuustosalissa 2. osallistua seminaariin 3. kutsua seminaariin alueen turvallisuusviranomaiset, valtuuston jäsenet, kyläyhdistysten, seurakuntien, saamelaiskäräjien ja Sámi Soster ry:n edustajat 4. todeta, että seminaari on yleisölle avoin. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: hallinto-osasto / henkilöstösihteeri-suunnittelija, asiakirjapalvelu henkilöstösihteeri-suunnittelija Anne-Marie Kalla, puh

28 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus KHALL 272 Henkilöstösihteeri-suunnittelija Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeessa on 8.6. olleessa kokouksessa (muistio ohessa) päätetty järjestää Sevettijärven hyvinvointi- ja turvallisuusilta torstaina klo alkaen Sevettijärven koululla. Tilaisuuteen kutsutaan osallistumaan asukkaiden lisäksi alueella toimivia järjestöjä laajasti. Ohjelman iltaan laatii Lapin liitto ja kutsut tilaisuuteen lähettää Inarin kunta. Ohjelmassa on mm. kunnanjohtajan tervehdys. Tavoitteena on aiemman Sevettijärven alueen turvallisuussuunnittelun pohjalta keskustella alueen hyvinvoinnin ja turvallisuudesta ja mahdollisista yhteisistä kehittämisen kohteista, jotka nousevat alueen asukkaiden tarpeista. Johtoryhmässä on kesäkuussa päätetty, että tapahtumaan osallistutaan kaikilta kunnan toimialoilta. Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetus kuntalaisille ja kunnan osallistujille. Kunnanhallitus päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta. Kunnanhallitus päättää, että Sevettijärven hyvinvointi- ja turvallisuusiltaan osallistuu kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: henkilöstösihteeri-suunnittelija henkilöstösihteeri-suunnittelija Anne-Marie Kalla, puh KHALL 103 Henkilöstösihteeri-suunnittelija Maaseudun arjen palveluverkosto -hankkeessa on päätetty järjestää Kaamasen alueen hyvinvointi- ja turvallisuusilta keskiviikkona klo alkaen Kaamasen Kievarissa. Tilaisuus on kaikille avoin. Tilaisuuteen kutsutaan alueen asukkaiden lisäksi alueella toimivia järjestöjä. Ohjelmassa on mm. kunnanjohtajan tervehdys. Tavoitteena on kuulla ajankohtaiset asiat alueen hyvinvoinnista ja turvallisuudesta asukkaiden näkökulmasta ja keskustella mahdollisista yhteisistä kehittämisen kohteista, jotka nousevat alueen asukkaiden tarpeista. Lisäksi tilaisuuden tavoitteena on kuulla laajemmin yhteistyötarpeita kunnan, kylien ja järjestöjen välillä. Inarin kylien neuvosto on päättänyt pitää oman kokouksensa Kaamasen hyvinvointi- ja turvallisuusillan yhteydessä ja paikalla on muidenkin kyläyhdistysten puheenjohtajistoa. Johtoryhmässä on päätetty, että tapahtumaan osallistutaan kaikilta kunnan toimialoilta. Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetus kuntalaisille ja kunnan osallistujil-

29 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus le. Kuljetukseen ilmoittautuminen henkilöstösihteeri-suunnittelijalle. Kunnanhallitus päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta. Kunnanhallitus päättää, että Kaamasen hyvinvointi- ja turvallisuusiltaan 2.5. osallistuu kunnanhallitus ja valtuuston puheenjohtajisto. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Toimeksi: Tiedoksi:

30 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kalatalouden kehittämisrahaston hallitus Kunnanhallitus Rahaston investoinnit, Pohjois-Inarin jäähilehuolto / jäähileaseman rakentaminen Pohjois- Inariin, talousarvion muuttaminen 152/ /2018, 330/ /2017 KALATAL 4 Hallintojohtaja Kalatalouden kehittämisrahaston kuluvan vuoden investointiohjelmassa on varattu määrärahat Veskoniemen ja Inarin kalasataman kalustamiseen sekä Kotalahden jäähileasemaan. Veskoniemen hallin kalustaminen liittyy sataman rakentamiseeen, jonka toteutus kuuluu tekniselle toimelle. Veskoniemen kalasataman laitehankintoihin on budjetoitu euron nettomääräraha (menot , tulot euroa). Raha on siirretty vuodelta 2017, jolloin tarkoitus oli hankkia halliin etikettivaaka, laatikkopesuri, puhdistusritilä ja pakastuskaappi. Lapin Ely-keskus on päätöksellään myöntänyt ,58 euron suuruisen tuen edellä olevien hankintojen ,98 euron kustannuksiin. Tuki on 80 % hankintojen kustannuksista, joten rahaston nettokustannuksiksi jää 5 135,60 euroa. Inarin kalasatamaan on talousarviossa varattu euron nettomääräraha (menot euroa, tulot euroa). Raha on siirretty vuodelta 2017, jolloin tarkoitus oli hankkia halliin perkuukone, pakastuskaappi ja laatikkopesuri. Lapin Ely-keskus on päätöksellään myöntänyt ,14 euron suuruisen tuen pakastuskaapin ja laatikkopesurin hankinnan ,42 euron kustannuksiin. Tuki on 80 % hankintojen kustannuksista. Perkuukoneen hankintaan ei avustusta ole myönnetty. Veskoniemen ja Inarin kalasatamien pakastuskaappien kylämäkoneisiin ei ole saatu rahoitusta eikä sitä ole haettukaan. Pakastuskaapit ovat rakenteeltaan ja toiminnaltaan sellaisia, että nyt tiloissa olevat kylmäkoneet eivät sovellu käytettäväksi hankittavissa kaapeissa. Kylmäkoneiden hankintahinta on euroa/kpl. Inarin sataman laitehankintoihin varattu määräraha riittäisi myös kylmäkonehankintaan, mutta Veskoniemen hankinta tulee rahoittaa muutoin. Talousarvioon sisältyy myös Kotalahden jäähileaseman euron nettokustannukset euron hankintaan. Avustusta on edellytetty saatavan euroa. Valtuusto on päättänyt, että hanke toteutetaan, mikäli siihen saadaan ulkopuolinen rahoitus. Lisäksi on päätetty selvittää jäähileiden kuljetusjärjestelyt ja kehittäminen. Lapin Ely-keskus on päätöksellään hylännyt Kotalahden jäähileaseman rakentamisavustuksen. Kuljetusjärjestelyjä on selvitetty

31 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kalatalouden kehittämisrahaston hallitus Kunnanhallitus alustavasti. Kuljetusten järjestäminen Inarista onnistuisi. Ongelmaksi tulee jäähileiden saatavuus Inarin jäähileasemalta. Käytäntö on osoittanut, että jäähileiden saatavuus vaihtelee siitä, kuinka paljon niitä haetaan. Ajoittain jäähileitä on runsaasti saatavilla ja joskus ne loppuvat. Kotalahden jäähileaseman hankintaan varattua nettomäärärahaa voitaisiin käyttää Veskoniemen ja Inarin satamien pakastuskaappien kylmäkoneiden hankintaan. Talousarvion sitovuussäädöksen mukaan toimielimet voivat päätöksillään siirtää käyttämättömiä määrärahoja ennalta arvaamattomien investointien kattamiseen. Rahaston talousarviossa ei ole varauduttu Pohjois-Inarin jäähilehuoltoon muutoin kuin Kotalahden jäähileaseman rakentamisella. Jäähilehuollon järjestäminen muutoin edellyttäisi lisärahoitusta, jota rahastosta ei ole mahdollista antaa nykyisen talousarvion ja tulorahoituksen puitteissa. Inarin kunnan hallintosäännön 26 :n 7. kohdan mukaan Inarin kunnan kalatalouden kehittämisrahaston elinkeinollinen toiminta kuuluu elinvoimalautakunnan tehtäviin ja toimivaltaan. Pohjois-Inarin ammattikalastuksen toimintaedellytyksiä parantaisi, jos alueelle saataisiin toimitetuksi kesäaikaa jäähileitä. Hallintojohtajan ehdotus: Kalatalouden kehittämisrahaston hallitus päättää 1. merkitä tiedoksi kuluvan vuoden investoinnit valmistelun mukaisesti ja niihin saadut tukipäätökset 2. siirtää Kotalahden jäähileaseman rakentamiseen varatusta nettomäärärahasta tarvittavan määrän Veskoniemen ja Inarin satamiin hankittavien pakastuskaappien kylmäkoneiden hankintaan 3. todeta, että rahaston ei ole mahdollista toteuttaa Pohjois-Inarin jäähilehuoltoa 4. esittää elinvoimalautakunnalle, että se ryhtyisi toimiin Pohjois-Inarin ammattikalastajien jäähilehuollon järjestämiseksi. Rahaston hallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen ja totesi lisäksi, että tavoitteena on saada jäähilehuolto järjestetyksi tulevalle kesäkaudelle. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Tiedoksi: Elinvoimalautakunta hallintojohtaja Pentti Tarvainen, p KHALL 104 Hallintojohtaja

32 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kalatalouden kehittämisrahaston hallitus Kunnanhallitus Elinkeinotoimella ei ole mahdollisuuksia ainakaan kuluvana vuonna ryhtyä toimiin Pohjois-Inarin ammattikalastajien jäähilehuollon järjestämiseksi. Asiasta on keskusteltu elinkeinojohtajan kanssa. Inarin kalatalouden kehittämisrahaston hallituksessa nousi esille tarve saada ensi kesälle järjestetyksi Pohjois-Inarin jäähilehuolto. Jos rahaston hallituksen tahto halutaan toteuttaa, käytännössä ei liene muuta vaihtoehtoa kuin rakentaa esim. Kotalahteen jäähileasema. Inarin Kiinteistöt Oy on selvittämässä jäähileaseman toteuttamisen kustannuksia ja sijaintia. Alueella sijainnista näyttää olevan eri näkemyksiä. Asemaa on esitetty Kotalahden sijasta Partakkoon tai Käyräniemeen. Päätöksen tekeminen sijainnista lienee syytä jättää kunnanhallitukselle. Tilinpäätöksen yhteydessä (ja rahaston hallituksen kokouksen jälkeen) on huomattu, että kalatalousrahasto on maksanut aikanaan Inarin kalanviljelylaitoksen vesi- ja viemäriliittymismaksun euroa. Silloin on sovittu, että kunta maksaa em. pääomalle korkoa samoin perustein kuin RKTL (nyk. Luke) maksaa tuottoa kalaviljelylaitokseen sijoitetulle pääomalle eli 8 %. Tämä euron vuotuinen korko on maksettu ainoastaan vuonna Rahastolla on siis saamatta kuluva vuosi mukaan lukien kunnalta kuuden vuoden korkotuotot eli euroa. Tämä raha voitaisiin käyttää jäähileaseman tulon kattamiseen. Rahaston ja kunnan talousarviota tulee tarvittavilta osin muuttaa. Rahaston investointimenoihin Veskoniemen ja Inarin kalahalliin tulee lisätä molempien nettomenoihin euroa em. jäähdytyskoneistojen hankintaan. Lisäksi on syytä todeta, että kunnalta oleva velkasaatava on käytettävissä Pohjois-Inariin rakennettavan jäähileaseman kustannuksiin. Jäähileaseman kohdalta on selvintä poistaa Kotalahti-maininta ja antaa sijainnista päättäminen kunnanhallitukselle. Kunnan tämän vuoden talousarviota tulee muuttaa niin, että sinne varataan korkomenoihin lisää euroa, jotta kunta voi maksaa velkansa rahastolle. Kopio kunnan talousarvion investointiosan kohdasta Kalatalouden kehittämisrahasto on ohessa. Partakon kyläyhdistys on toimittanut kuntaan oheisen esityksen jäähileasemasta. Yhditys esittää jäähileasemaa rakennettavaksi Partakkoon. Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle muutettavaksi kuluvan vuoden talousarvion investointiosaa seuraavasti: 1. Veskoniemen ja Inarin kalahalliin lisätään molempien nettomenoihin euroa em. jäähdytyskoneistojen hankintaan. 2. Talousarviossa oleva "Jäähileasema (Kotalahti)" muutetaan maininnaksi Pohjois-Inarin jäähileasema, jonka sijainnista päättää kunnanhallitus.

33 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kalatalouden kehittämisrahaston hallitus Kunnanhallitus Kunnalta olevasta velkasaatavasta euroa katsotaan talousarviossa mainituksi ulkopuoliseksi rahoitukseksi jäähileaseman kustannuksiin. 4. Kunnan talousarvion rahoitusosaa muutetaan niin, että sinne lisätään euroa korkovelan maksamiseen kalatalouden kehittämisrahastolle. Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Valtuustolle vs. hallintojohtaja Anne-Marie Kalla, puh

34 Inarin kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanhallitus Kalottikeskuksen kiinteistön myyminen 144/ /2017 KHALL 105 Hallintojohtaja Kalotin oppimiskeskus -säätiö on päättänyt myydä omistamansa kiinteistön euron kauppahinnasta. Säätiön hallitus esittää, että Inarin kunta hyväksyy kaupan. Kopio säätiön pöytäkirjasta on kunnanhallitukselle ohessa kuten myös myyntitarjous, jonka tarjouksen tekijä on pyytänyt pitämään salaisena. Salaisuus perustuu julkisuuslain 24 :n 1. mom. 20) kohtaan (liike- tai ammattisalaisuus). Hallituksen pöytäkirjan eijulkisuus perustuu julkisuuslain 6 : 1. mom. 9) kohtaan, jonka mukaan valmisteilla oleva asiakirja ei ole vielä julkinen. Asian esittelystä säätiön hallitukselle käy ilmi, että kiinteistön tasearvo vuoden 2017 tilinpäätöksen mukaan on ,48 euroa. Säätiöllä on kunnan takaamaa lainaa ,60 euroa. Kuluvan vuoden helmikuussa Kiinteistömaailma on arvioinut kiinteistön myyntiarvoksi ,00 euroa. Kunnanhallitus päättää 1. hyväksyä osaltaan Kalotin oppimiskeskus -säätiön päättämän kiinteistökaupan 2. edellyttää, että säätiö maksaa kunnan takaaman lainan pois 3. esittää ostajalle, että se lunastaisi sähköliittymän kunnalta. Ostajan tekemä ostotarjous on julkisuuslain 24 :n 1. mom. 20) kohdan mukaan salainen. Kalottikeskuksen hallituksen pöytäkirja on ei-julkinen asiakirja (julkisuuslain 6 1. mom. 9 kohta). Pöytäkirja tarkastetaan tämän pykälän osalta kokouksessa. Käsittely: Miia Kärnä ja Anu Avaskari poistuivat esteellisinä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kärnän varajäsen Aleksi Kinnunen oli paikalla. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdotuksen. Pöytäkirja tarkastettiin tämän pykälän osalta kokouksessa. Toimeksi: Tiedoksi:

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja Pentti Tarvainen hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä. Ilkka Korhonen toimialajohtaja

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja Pentti Tarvainen hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä. Ilkka Korhonen toimialajohtaja Inarin kunta Pöytäkirja 4/2018 118 Valtuusto Kokousaika 23.08.2018 klo 14:00-14:41 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla oli 27 valtuutettua tai varavaltuutettua.

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 12/2018 518 Kunnanhallitus Kokousaika 06.08.2018 klo 16:00-16:55 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Jari Huotari

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja Anne-Marie Kalla vs. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä. Ilkka Korhonen toimialajohtaja

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja Anne-Marie Kalla vs. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä. Ilkka Korhonen toimialajohtaja Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 2/2018 35 Valtuusto Kokousaika 26.04.2018 klo 14:00-14:45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla oli 27 valtuutettua tai varavaltuutettua.

Lisätiedot

2/ päätösluettelo. Valtuusto. Kokousaika klo 14:00. Käsiteltävät asiat (asialista)

2/ päätösluettelo. Valtuusto. Kokousaika klo 14:00. Käsiteltävät asiat (asialista) Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 2/2018 1 Valtuusto Kokousaika 26.04.2018 klo 14:00 Kokouspaikka Kunnantalo, valtuustosali Käsiteltävät asiat (asialista) Asia Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 7/2017 106 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 03.10.2017 klo 16:00-18:49 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 7/2018 1 Kunnanhallitus Kokousaika 14.05.2018 klo 10:00-13:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Jari Huotari puheenjohtaja

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 8/2017 121 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 31.10.2017 klo 16:00-18:59 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Inarin kunta Lisälista 19/2016 1 Kunnanhallitus Kokousaika 17.10.2016 klo 16:00 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat (asialista) Asia Otsikko Sivu 290 Valtuuston kokoonpanossa

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2/2017 16 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.02.2017 klo 15:00-17:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Asia Otsikko Sivu 76 Toimintakertomus / Inarin koulu, Ivalon alaasteen

Asia Otsikko Sivu 76 Toimintakertomus / Inarin koulu, Ivalon alaasteen Inarin kunta Esityslista 11/2018 1 Sivistyslautakunta EPÄVIRALLINEN PÄÄTÖSLUETTELO Kokousaika 19.09.2018 klo 16:00-17.45 Kokouspaikka Kunnantalo Käsiteltävät asiat (asialista) Asia Otsikko Sivu 76 Toimintakertomus

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja vs. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Ilkka Korhonen toimialajohtaja

Muut saapuvilla olleet Toni K. Laine kunnanjohtaja vs. hallintojohtaja, pöytäkirjanpitäjä Ilkka Korhonen toimialajohtaja 5/2018 178 Valtuusto Kokousaika 04.10.2018 klo 14:00-16:08 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla oli 26 valtuutettua tai varavaltuutettua. Poissa oli valtuutetut Kari

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Seppänen Jaakko vs. toimialajohtaja, esittelijä Kukkala Susanna hallintosihteeri, pöytäkirjan pitäjä

Muut saapuvilla olleet Seppänen Jaakko vs. toimialajohtaja, esittelijä Kukkala Susanna hallintosihteeri, pöytäkirjan pitäjä 7/2018 109 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 23.10.2018 klo 16:00-17:00 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo

Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus. Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 01/2010 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 11.01.2010 klo 17.00 19.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen jäsen Tiitu Kemppainen varajäsen

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen jäsen Tiitu Kemppainen varajäsen Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 5/2018 30 Kunnanhallituksen konsernijaosto Kokousaika 21.05.2018 klo 13:00-13:45 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Harri Markku varajäsen Hannola Janne jäsen Yliluoma Satu jäsen, poistui klo Fofonoff Sergei Kp jäsen

Harri Markku varajäsen Hannola Janne jäsen Yliluoma Satu jäsen, poistui klo Fofonoff Sergei Kp jäsen 9/2017 134 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.11.2017 klo 15:00-15:26 Kokouspaikka Virtaniemi, Nellim Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Akujärvi Kari varajäsen Hirvelä Ritva

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto. Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Sivu 17 (21) Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.5.2017 kello 18.15-18.35 KOKOUSPAIKKA Lapunmäen koulu, kuvaamataito- ja käsityöluokka, B211 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen

Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen. Keskusvaalilautakunnan väliaikaisten varajäsenten valitseminen Kunnanhallitus ASIALISTA KOKOUSTIEDOT KÄSITELTÄVÄT ASIAT :t Aika Maanantai 6.3.2017 klo 15.00-17.00 Paikka Sähköpostikokous 58 59 60 61 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

Käsittely: Kunnanhallitukselle jaettiin kunnanjohtajan viikkokatsaus vko 10 / 2012 sekä hallintojohtajan viranhaltijapäätös

Käsittely: Kunnanhallitukselle jaettiin kunnanjohtajan viikkokatsaus vko 10 / 2012 sekä hallintojohtajan viranhaltijapäätös Tiedote Tiedote on epävirallinen. 5.3.2013 Kunnanhallituksen 4.3.2013 kokouksen päätösluettelo 109 Viranhaltijain päätökset ja tiedoksi saatettavat asiat Kunnanhallitukselle jaettiin kunnanjohtajan viikkokatsaus

Lisätiedot

Fofonoff Sergei Kp jäsen, poistui Hannola Janne jäsen Kemppainen Tiitu jäsen Nieminen Emilia jäsen, poistui klo

Fofonoff Sergei Kp jäsen, poistui Hannola Janne jäsen Kemppainen Tiitu jäsen Nieminen Emilia jäsen, poistui klo 6/2018 97 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 25.09.2018 klo 16:00-18:31 Kokouspaikka Palvelukoti Männikkö Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto

Raision seudun koulutuskuntayhtymä. Yhtymävaltuusto Raision seudun koulutuskuntayhtymä Esityslista 30.8.2017 RAISION SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ YHTYMÄVALTUUSTO ESITYSLISTA 2/2017 YHTYMÄVALTUUSTON ESITYSLISTA 2/2017 Aika Keskiviikko 30.8.2017 klo 17.00 Paikka

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Sivu 38 (45) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 16.6.2015 kello 18.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 1/2019 1

KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu Valtuusto 1/2019 1 KEITELEEN KUNTA ESITYSLISTA Nro Sivu 1/2019 1 KOKOUSAIKA Maanantaina 18.2.2019 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Nilakan yhtenäiskoulu, Suvanto, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO

PÖYTÄKIRJA 1/ JUUPAJOEN KUNTA JÄRJESTÄYTYMISKOKOUS TARKASTUSLAUTAKUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VAALIN TOTEAMINEN... 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 4 3 TARKASTUSLAUTAKUNNAN ESITYSLISTAN TOIMITTAMINEN, PÖYTÄKIRJANPITÄJÄN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 1/2017 Kokousaika: 2.2.2017 klo 13.00 16.10 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 11.9.2018 klo 9.00 13.00 KOKOUSPAIKKA Siikaisten kunnantalo, hallituksen kokoushuone LÄSNÄ Anneli Lahtinen puheenjohtaja Leo Forss varapuheenjohtaja Matti Anttila

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan

KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen jäsen ja varajäsen sekä tarkastuslautakunnan YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 11/2017 KOKOUSAIKA 28.6.2017 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 113 Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän yhtymähallituksen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2015 1 Kokousaika 12.1.2015 kello 18.00 18.06 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Halkivaha, Erkki Isotalo, Päivi Jokinen, Olli Juhala,

Lisätiedot

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen

Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. Timo Väisänen II varapuheenjohtaja. Jaana Seipiharju jäsen Inarin kunta Epävirallinen päätösluettelo 16/2017 639 Kunnanhallitus Kokousaika 04.09.2017 klo 16:00-19:25 Kokouspaikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Jari Huotari

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017

19 Tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen vuodelta 2017 Kangasniemi Pöytäkirja 3/2018 1 (14) Aika 18.05.2018, klo 12:30-15:00 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/

SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/ SUOMUSSALMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2019 54 Tarkastuslautakunta 05.09.2019 AIKA 12:53-14:38 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 37 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 38 Pöytäkirjan

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA Torstai 17.5.2018 klo 09.00 10.45 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, Virastotie 5 A, Kivijärvi LÄSNÄ Teuvo Rekonen puheenjohtaja Airi Sorsamäki jäsen Aira Hakkarainen jäsen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

(KuntaL 73 ) Vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Kunnanhallitus 179 06.06.2017 Valtuusto 63 14.06.2017 Toimielinten jäsenten vaali 2017-2021 KH 06.06.2017 179 Kuntalain 32 :n mukaan tulee valtuuston suorittaa kunnanhallituksen, tarkastuslautakunnan ja

Lisätiedot

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi.

MUUT SAAPUVILLA OLLEET Mikkonen Mika tilintark. 15.00-16.00. ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.03.2015 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Kivisaari Markku puh.johtaja JÄSENET Marttinen Timo jäsen Väisänen Raija jäsen MUUT

Lisätiedot

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja

LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone. MUUT Andersson Otto kv:n puheenjohtaja LOVIISAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Kaupunginhallitus AIKA 28.06.2017 klo 17:35-18:36 PAIKKA Raatihuone, kaupunginhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Heijnsbroek-Wirén Mia puheenjohtaja Isotalo Arja I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 15.11.2017 klo 13:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 17 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMISTOIMET

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta

Laihia Pöytäkirja 5/ (12) Tarkastuslautakunta Laihia Pöytäkirja 5/2018 1 (12) Aika 16.05.2018, klo 12:00-13:59 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 33 Kokouksen avaus 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Edellisen kokouksen pöytäkirjan

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys

VALTUUSTO 4/2016. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 4/2016 ASIALISTA Aika: Tiistai 24.5.2016 klo 18.00 18.12 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Tikkanen Timo, kunnanhallituksen jäsen Ranto Mauno, va. kunnanjohtaja

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto. SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza OLLEET JÄSENET Alatörmänen Seppo Kotavuopio Kari ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 23.9.2015 klo 17.00 (valtuustoseminaari klo 15.00) KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali SAAPUVILLA Alamattila Jaakko Kimmel Miliza

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti

Esittelijä: kaupunginjohtaja Juha Majalahti Kaupunginhallitus 41 21.01.2013 Kaupunginvaltuusto 23 28.01.2013 Kaupunginhallitus 151 22.04.2013 Kaupunginvaltuuston päätöksen 28.1.2013 23 Jäsenten valitseminen Perusturvakuntayhtymä Karviaisen yhtymähallitukseen

Lisätiedot

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt

Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt Punkalaitumen kunta Punkalaitumen Nuorisovaltuuston säännöt 1 Nuorisovaltuuston tarkoitus, tavoite ja tehtävät Edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman poliittista tai uskonnollista sidonnaisuutta

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastustapa Pöytäkirja tarkastetaan kunnantalolla. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eeva Harmanen ja Aleksi Kinnunen.

Pöytäkirjan tarkastustapa Pöytäkirja tarkastetaan kunnantalolla. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Eeva Harmanen ja Aleksi Kinnunen. Inarin kunta Pöytäkirja 5/2017 189 Valtuusto Kokousaika 09.11.2017 klo 14:00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, valtuustosali Saapuvilla oli 27 valtuutettua tai varavaltuutettua. Poissa

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu ELINKEINOLAUTAKUNTA 4/2013 0. Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN KOKOUSAIKA Maanantai 22.4.2013 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana Valtuustosali, kunnanvirasto JÄSEN Kinnunen Rauno pj. X Vasalampi Maija

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai klo Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 1 / 2019 Aika Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 9.20 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Maanantai 4.3.2019 klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 1 / 2019 ASIA LIITE 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja Tarkastuslautakunnan kokous 24.1.2018 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) Tarkastuslautakunta TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 10.00 11.20. Paikka Lisätiedot ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS,

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 1/2015 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 TEKNISEN TOIMEN AJANKOHTAISKATSAUS 3 3 KIINTEISTÖ OY LABYRINTTI 3 4 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

INARIN KUNTA Tiedote 1 (8) Tiedote on epävirallinen. Käsittely: Pöydälle jaettiin verotulojen toteutuminen lokakuulta 2012.

INARIN KUNTA Tiedote 1 (8) Tiedote on epävirallinen. Käsittely: Pöydälle jaettiin verotulojen toteutuminen lokakuulta 2012. INARIN KUNTA Tiedote 1 (8) Kunnanhallituksen 5.11.2012 kokouksen päätösluettelo 374 Talousarvion 2012 toteutuma kolmannella neljänneksellä Pöydälle jaettiin verotulojen toteutuminen lokakuulta 2012. kunnanjohtaja

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Esityslista 3/2019 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 18 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 19 KOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 3 20 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 21 TILINTARKASTUSKERTOMUS JA TILINPÄÄTÖKSEN

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019

Tarkastuslautakunnan kokous Pöytäkirja 2/2019 Tarkastuslautakunnan kokous 3.4.2019 Pöytäkirja 2/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (7) TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS Aika 3.4.2019 klo 9.00 11.00 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, rak 1A, 3. krs Asiat 9-18

Lisätiedot

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA

Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN TILINTARKASTUKSESTA AIKA 30.5.2018 klo 9:00 13:04 PAIKKA Kunnanvirasto kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 17 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI TILIKAUDEN 2017 25 TILINTARKASTUKSESTA 18 HEINÄVEDEN KUNNAN

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall)

KIVIJÄRVEN KUNTA. Pöytäkirja. Tarkastuslautakunta. Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Pöytäkirja Kokousnumero 2 / 2019 Aika Maanantai klo 9.00 Paikka Kokoushuone 1 (khall) KOKOUSKUTSU / ASIALISTA Torstai klo 9.00 Kokoushuone 1 (khall) Nro 2 / 2019 ASIA LIITE 5 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 18 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 15 Hyvinvointilautakunta 12.04.2016 AIKA 12.4.2016 klo 18:09 20:35 PAIKKA Peiponpellon päiväkodin ruokasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto. Yliopiston tutkimusasema. 1 varavaltuutettu KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 26 (34) Valtuusto KOKOUSAIKA Torstai 27.9.2018 kello 18.00 18.13 KOKOUSPAIKKA Yliopiston tutkimusasema SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 20 valtuutettua LIITE A 1 varavaltuutettu

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/ (10) Kunnanhallitus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 (10) Aika 04.09.2017, klo 17:50-18:06 Paikka Kunnantalo, Ervastintie 2, kokoustila Ervast Käsitellyt asiat 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 102 Pöytäkirjan

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2. Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 Kunnanvaltuusto Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 21.6.2010 kello 18.00 18.35 Puumilan Taitotalo Mäkipää Lea, puheenjohtaja Björn Risto, I

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 26.4.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Nieminen Emilia jäsen

Nieminen Emilia jäsen 2/2018 25 Kokousaika 27.02.2018 klo 16:00-18:53 Kokouspaikka Terveyskeskus, iso kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Akujärvi Kari varajäsen Palokangas Reijo II varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa, Koulutie 2 B (Raharinne), maanantaina 4.3.2019 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Maanantai klo

Maanantai klo Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2013 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 18.02.2013 klo 9.00 11.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite

Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö. 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Ruokolahden nuorisoneuvoston toimintasääntö 1. Nuorisoneuvoston tarkoitus ja tavoite Nuorisoneuvoston tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorison asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 29 / 2009 397 Kokousaika 19.10.2009 klo 16.00 19.25 (iltakoulu 16.00 18.10, 18.20 19.25) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä,

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 17/2013

KUNNANHALLITUS No 17/2013 138 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 17/2013 KOKOUSAIKA 30.08.2013 klo 20.00-. KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 244 245 246 247 83 248 249 84,85

Lisätiedot

Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2017 Kunnanjohtajan valintatoimikunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA maanantai 7.8.2017 klo 18.30 19.00 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2019 1 Kokousaika 25.3.2019 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai kello KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2018 Sivu 195 (200) Kunnanhallitus Maanantai 26.11.2018 kello 17.00 19.20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ti 31.5.2016 klo 15.00 18.30 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1

KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 KAJAANIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2011 1 tarkastusta varten 14.12.2011 AIKA 14.12.2011 klo 16:30-17:30 PAIKKA Kokoushuone Karvonen KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina.

PÖYTÄKIRJAN NÄHTÄILLÄ OLO: Pöytäkirja on julkisissa asioissa nähtävänä , Lavian seurakuntatoimistossa sen aukioloaikoina. Aika: Paikka: Tiistaina 17.9.2019 klo 18.00, kahvit klo 17.30 alkaen Seurakuntakodin kokoushuone Jäsenet: Tuija Kruus puheenjohtaja Anita Kamppi, varapj Seppo Laakso Matti Peltola Yrjö Rautiainen Anneli

Lisätiedot

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali

1 / 5 ESITYSLISTA. Aika: :00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 / 5 EDUSTAJAINKOKOUS 28.8.2017 ESITYSLISTA KL/467/000204/2017 Aika: 28.8.2017 10:00 Paikka: Kotkan kaupungintalo, valtuustosali 1 Kokouksen avaus As. nro 1 2 Sihteerin valinta As. nro 2 3 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019

PADASJOEN KUNTA Pöytäkirja 1 / 2019 Pöytäkirja 1 / 2019 Keskusvaalilautakunta Eduskuntavaalit KOKOUSAIKA Keskiviikko 13.3.2019 klo 16.55 17.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta

HIRVENSALMEN KUNTA Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 6/2017 Tarkastuslautakunta KOKOUSAIKA 31.08.2017 klo 15.00 17.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto SAAPUVILLA OLLEET Gynther Timo puh.johtaja JÄSENET Manninen Juhani varapuh.johtaja Salenius Leila

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Esityslista 21/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Esityslista 21/2017 1 (5) 12 V 7.6.2017, Keskusvaalilautakunnan asettaminen ja jäsenten valinta vuonna 2017 alkavaksi toimikaudeksi HEL 2017-002991 T 00 00 02 Päätösehdotus esittää kaupunginvaltuustolle

Lisätiedot

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ----

HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET. III luku. Muut määräykset. VI luku. Nimenkirjoitus 1(6) ---- 1(6) HALLINTOMENETTELYÄ KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET III luku Muut määräykset - 19 Asukkaiden aloitteet Aloiteoikeus ja aloitteen käsittely VI luku Nimenkirjoitus Kaupungin asukkaalla sekä kaupungissa toimivalla

Lisätiedot