Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Institutet för hälsa och välfärd National Institute for Health and Welfare

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Institutet för hälsa och välfärd National Institute for Health and Welfare"

Transkriptio

1 TIEDOTE 1(6) Hyvä RAI- yhteistyökumppani, RAI-välineiden sisältömäärityksiin on vuoden 2017 lopulla tehty muutama tärkeä päivitys, joista kerroimme kuukausitiedotteissa ja RAI-verkkkosivujen Ajankohtaista-tiedotteissa. Nyt kun RAI-tietojärjestelmiin on tullut näiden uusien määritysten mukaisia päivityksiä, muutos on herättänyt kysymyksiä. Eniten ihmetystä on herättänyt, miksi arviointia tekevän ammattihenkilön työpaikan perustiedot (RAI- HC:ssa kysymykset AA5, LTC:ssa kysymykset AA7) eivät olekaan automaattisesti täyttyneet, ja mistä niihin löytyy vastaus. Ihmetys on aiheellista totta kai organisaation tietojen pitäisi olla ohjelmalla tiedossa jo silloin kun ohjelmiston käyttäjä valitsee toimintayksikön. Kysymyssarjaan pyydetään uusissa määrityksissä uutta tietoa palveluntuottajan (siis organisaation) yritysmuodosta (AA5_f, AA7_f), ei muuta asiaa. Organisaatiotiedot tulee määritellä ohjelmiston taustatietoihin. Myös asiakkaan saaman palvelun palvelualan kysyminen on ihmetyttänyt. Miksi kysyä tätä, kun toimintayksikönpalveluala on jo kerrottu noissa taustatiedoissa? Selitys on, että samassa toimintayksikössä saatetaan antaa eri asiakkaille eri palvelua, tai ainakin joskus jollekin asiakkaalle jotain erityistä. Esimerkkinä voisi olla kotihoidon toimintayksikkö, joka tekee uuden asiakkaan palvelutarpeen arvioinnin. Silloin juuri tämän arvioinnin palveluala ei olekaan kotihoito (koodi T40) - eihän asiakas vielä saa kotihoitoa, vaan muu neuvolapalvelu (T24 tämä sisältää AvoHilmo-ohjeiden mukaan myös asiakasohjauksen). RAIvälineiden sisältömääritysten mukaan käytettävissä ovat kaikki HILMO-PALVELUALAT ja PTHAVO- Palvelumuoto luokitusten koodit, ja oletusarvona voi hyvin olla toimintayksikön pääasiallinen palveluala. Uusi pyydetty tieto on palvelun tilaaja. Jo nykyisellään on paljon palveluntuottajia, jota palvelevat asiakkaitaan jonkin tilaajan lukuun, ostopalveluna tai asiakassetelillä. Jatkossa asiakkaan valinnanvapauden lisääntyessä tämä toiminta yleistyy. Samassa toimintayksikössä saattaa olla useiden eri tilaajien asiakkaita. Tätä ei voida selvittää ilman asiaa koskevaa kysymystä. Arvioinnin syy kertoo arviointitilanteen luonteen, ja joissakin tapauksissa rajaa esitettävien kysymysten määrää. RAI-arviointien alkuperäiseen ajatukseen on kuulunut, että RAI-arviointi tehdään myös kun asiakkaan palvelu päättyy, siis uloskirjauksen yhteydessä. Tämä alkuperäinen ajatus on nyt täsmennetty A2- kysymyksen uloskirjausvaihtoehdossa, johon siis kuuluu uloskirjaus+kokonaisarviointi. Tärkeä muutos RAI-välineisiin on, että olemme lisänneet kysymyksen asiakkaan ilmaisemista tavoitteista ja niiden toteutumisesta edellisen arvioinnin jälkeen. Tavoitteet kirjataan heti arvioinnin alussa, aivan perustietojen jälkeen, mutta ne tarkistetaan uudelleen kun koko arviointi on käyty läpi ja asiakkaan tarpeista on saatu kokonaiskuva. Jos ne ovat entisellään, ei tässä tarkistamisvaiheessa tarvitse tehdä muutoksia.

2 TIEDOTE 2(6) Lääkitystietojen ja diagnoositietojen rakenteeseen on tehty huomattava muutos, jotta olisi mahdollista tuottaa nämä tiedot RAI-arviointiin suoraan potilastietojärjestelmistä integroituina. Edelleen on kuitenkin tarkoitus toimia niin kuin RAI-käsikirja neuvoo, siis kirjaamaan ne lääkkeet jotka asiakas on tosiaan ottanut, ja ne sairaudet jotka hänen tilanteeseensa vaikuttavat. Tämä vaatii lääkitys- ja diagnoositietojen täydentämistä kullekin asiakkaalle, vaikka tiedot tulisivat esitäytettyinä potilastietojärjestelmästä. Alla on lisäohjeistukset palautteen mukaan esiin tulleisiin epäselviin arviointikohtiin. RAI-HC/RAI-LTC: 1. AA5_fi/ AA7_fi Palveluntuottaja a.palveluntuottajakoodi, TOPI-rekisteri käsikirjan mukaisesti taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. b.koodin tarkennin, TOPI-rekisteri käsikirjan mukaisesti taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. c.koodin tarkennin, osaston RAI-lisätarkennin käsikirjan mukaisesti taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. Voi jäädä tyhjäksikin. d.toimintayksikön OID-koodi käsikirjan mukaisesti taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. Voi jäädä tyhjäksikin. Mitä OID koodi tarkoittaa? OID-koodi on yksikkökohtainen tunnus, jota käytetään yksikön yksilöimiseen Kantapalveluissa (Kansallinen terveysarkisto). Koodit määritellään Sosiaali- ja terveyshuollon organisaatiorekisteriin (THL-SOTE-organisaatiorekisteri), jota ylläpidetään koodistopalvelussa. Lisätietoja ja organisaationne OID-koodit on löydettävissä osoitteen kautta.

3 TIEDOTE 3(6) e.toimintayksikön (osaston) palveluala käsikirjan mukaisesti taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. Palvelualaksi kirjataan HILMO-Palveluala tai PTHAVO-palvelumuoto luokituksen mukainen yksikön pääasiallinen palveluala. f.palvelun tuottaja (yritysmuoto) Yksikön taustatieto, ei tarvitse muuttaa arviointia tehtäessä. Tämän kohdan selventämiseksi käsikirjaan lisätään seuraava teksti: Tarkoitus Organisaation yritysmuotoa koskeva tieto on organisaation taustatieto. Määrittely Koko osio Organisaation tiedot, myös palveluntuottajan yritysmuoto, koskee sitä toimintaa jossa arviointi tehdään tai asiakkaan palvelu annetaan. Jos säännöllistä palvelua saavan asiakkaan säännölliseen palveluun liittyvää RAI-arviointia tekee toisen organisaation ammattihenkilö, tulee organisaation tiedot kuitenkin kirjata säännöllistä palvelua antavan organisaation mukaisesti. Kysymysjärjestys Kirjaus syntyy yleensä ohjelmallisesti Organisaation perustiedot osiota täytettäessä toimintayksikön taustatiedoista. 2. A10_fi/A11_fi Asiakkaan pääasiallisen palvelun palveluala arvioinnin ajankohtana Kysymyksen tarkoitus on löytää ne asiakkaat, jotka saavat muuta palvelua kuin sitä mikä on toimintayksikön palveluala. Käytössä tulisi olla kaikki samat koodit kuin toimintayksikön pääasiallisen palvelun palveluala, joka voi hyvin olla vastauksen oletusarvona. 3. CC9_fi/ AB0_fi Palvelun tilaaja Kysymyksellä määritetään asiakkaan saaman pääasiallisen palvelun maksaja. Jos toimintayksikkö on kunnan oma yksikkö, on tilaaja lähes aina Kotikunta, joten tämä on kunnallisissa toimintayksiköissä mahdollista asettaa oletusarvoksi. Vaihtoehto Kunta: ostosopimus tai maksusitoumus : kirjataan, kun kunta tilaa asiakkaan saaman palvelun ulkopuoliselta palveluntuottajalta ja on ostopalvelusopimus tai maksusitoumus. Vaihtoehto Kunta: palveluseteli kirjataan, kun kunta maksaa palvelun antamalla asiakkaan käyttöön palvelusetelin.

4 TIEDOTE 4(6) 4. A2_fi Arvioinnin syy Kysymys A2 on saanut useita uusia vastausvaihtoehtoja, ja on nimetty uudelleen kysymykseksi A2_fi. Se on kuitenkin sama vanha kysymys. Kysymystä ei tulisi esittää arviointia tehtäessä useita kertoja, joten jos arviointityyppi valitaan ohjelmistossa jo arviointia aloitettaessa, ei tätä kysymystä tulisi esittää enää uudelleen. Uloskirjausvaihtoehdot: Milloin kirjataan vaihtoehto " Arviointi palvelun tai hoitojakson päättyessä, viimeiset 3 vuorokautta. Sisältää uloskirjauksen"? Jos asiakkaalle tehdään kokonaisarviointi uloskirjaus-vaiheessa, niin kirjataan vaihtoehto Arviointi palvelun tai hoitojakson päättyessä, viimeiset 3 vuorokautta. Sisältää uloskirjauksen. Kun on tehty tämän tyyppinen kokonaisarviointi, ei tarvitse tehdä erillistä uloskirjausta. Jos asiakas uloskirjataan ilman, että hänelle tehdään kokonaisarviointi, niin valitaan vaihtoehto Uloskirjaus, arviointia ei ole tehty tai arviointi on jäänyt kesken. Arvioinnissa asiakkaan tilanteesta pyritään saamaan kokonaiskäsitys. Arvioija noudattaa ensisijaisesti kysymyksessä annettua tarkasteluajanjaksoa. Jos ajanjaksoa ei ole kysymyskohtaisesti täsmennetty, käytetään RAI-välineen arviointikohtaista yleisohjetta. RAI-LTC:ssä yleisohjeena on, että asiakasta havainnoidaan 7 edeltävän vuorokauden ajalta. Kun asiakas arvioidaan ennen uloskirjausta niin halutaan selvittää sen hetkinen vointi lähellä uloskirjaushetkeä. Silloin ei tarvitse pitäytyä lomakkeessa olevaan yleisohjeeseen, jossa aikaikkuna on 7 vrk paitsi tietenkin silloin, kun kysymyskohtaisessa ohjeessa pyydetään arvioimaan seitsemää vuorokautta. 5. A8_fi/ A9_fi Asiakkaan edellisessä RAI-arvioinnissa asettamien omien tavoitteiden toteutuminen A9_fi/ A10_fi Asiakkaan ilmaisemat palvelun tai hoidon tavoitteet R0_fi. Asiakkaan ilmaisemat palvelun tai hoidon tavoitteet Asiakkaan omien tavoitteiden kirjaamisen ohjeistaminen: Kirjataan asiakkaan itsensä ilmaisemat tavoitteet. Jokainen tavoite kirjataan omaksi kohdakseen. Ellei asiakas kykene ilmaisemaan tavoitetta tai ei pysty kommunikoimaan, niin kirjataan vaihtoehto Ei ilmaise tavoitteita. Tähän kohtaan ei kirjata henkilökunnan asiakkaalle asettamia tavoitteita.

5 TIEDOTE 5(6) Seuraavassa RAI-arvioinnissa palataan asiakkaan asettamiin tavoitteisiin, ja arvioidaan toteutuivatko ne lainkaan, osittain tai eivät ole enää ajankohtaisia. Jos asiakas ei vastaa arvioijan tekemiin kysymyksiin, joilla hän pyrkii selvittämään tavoitteiden toteutumista, tai asiakas ei kykene arvioimaan tavoitteidensa toteutumista, niin kirjataan vaihtoehto Tavoitteiden toteutumista ei voida arvioida. Arvioinnin loppuvaiheessa (R0_fi) tarkistetaan asiakkaan ilmaisemat tavoitteet: Ovatko tavoitteet edelleen samat vai ovatko ne muuttuneet arvioinnin aikana. Asiakkaan asettamiin tavoitteisiin tehdään muutoksia tarvittaessa. 6. J2_fi/I3_fi Kaikki kirjatut ICD-10 diagnoosit J3_fi/I4_fi Asiakkaan itse ilmoittamat sairaudet, joita ei ole kirjattu ICD-10 -koodilla asiakas- tai potilasasiakirjoihin Sairauksien kirjaamiseen on otettu mukaan ICD-10 luokitus, jotta ne olisivat luotettavasti ja yhdenmukaisesti koottu RAI-arvioinnissa. Kaikki ne sairaudet, joilla on ICD-10 koodi, kirjataan ICD- 10 koodinsa mukaan, ja muut sairaudet, joiden ICD-10 koodia ei ole tiedossa kirjataan vapaana tekstinä. Kuten aina RAI-arviointeja tehtäessä, tarkoituksena on saada todellisuutta vastaava kokonaiskuva asiakkaan tilanteesta, joten asiakkaan itsensä ilmoittamaksi sairaudeksi merkitään myös sellainen, josta hänen omaisensa on kertonut (jos tieto on uskottava ja sairaus on merkittävä). Diagnoositiedot saattavat kertyä RAI-arviointiin suoraan potilastietojärjestelmistä integroituina. Edelleen on kuitenkin tarkoitus toimia niin kuin RAI-käsikirja neuvoo, siis ne sairaudet jotka hänen tilanteeseensa vaikuttavat. Tämä vaatii diagnoositietojen täydentämistä kullekin asiakkaalle, vaikka tiedot tulisivat esitäytettyinä potilastietojärjestelmästä. 7. Q5/O5 Lääkelista Lääkityksen lääkelistaan kirjaamisen muutoksen perusteena on lääkityksen rakenteisen tiedon mahdollistaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että lääkitystiedot ovat yhdenmukaiset rakenteisen kirjaamisen ATC- ja muita koodeja käyttävien potilastietojärjestelmien lääketietokantojen kanssa. Lääkitystietoja saattaa kertyä RAI-arviointiin suoraan potilastietojärjestelmistä integroituina. Edelleen on kuitenkin tarkoitus toimia niin kuin RAI-käsikirja neuvoo, siis kirjaamaan ne lääkkeet jotka asiakas on tosiaan ottanut. Tämä vaatii lääkitys täydentämistä kullekin asiakkaalle, vaikka tiedot tulisivat esitäytettyinä potilastietojärjestelmästä. Lääkkeisiin kirjataan asiakkaan käyttämät lääkkeet 7 vrk:n havainnointiaikana.

6 TIEDOTE 6(6) Yhteistyöterveisin, RAI-tiimin puolesta Matti Mäkelä ylilääkäri, THL, Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikkö

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi

Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi Hilmo- 2019 - oppaaseen 16.11.2018 tehdyt muutokset Sivu Kohta Vanha Uusi Muutoksen tyyppi 1.3 Tiedonkeruuta ohjaavat 7 lait suorittaminen (Euroopan parlamentin ja neuvoston tietosuoja-asetuksen (2016/679)

Lisätiedot

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola 7.10.2010 Esityksen nimi / Tekijä 1 AvoHILMO -prosessi kirjaajilta tiedon käyttäjille 2 Opas Raportointi Koodistopalvelin/tietorakenteet

Lisätiedot

SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET

SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET SOTE- PALVELU- LUOKITUKSET Sote-tietoarkkitehtuurin ohjausryhmä 18.4.2018 Niina Peränen, THL Juha Mykkänen, THL 13.4.2018 Niina Peränen, JARE/THL 1 STM hankekokonaisuus HANKE Valinnanvapauden KA:n ja sotemuutosten

Lisätiedot

Asiakas- ja potilastietojärjestelmät monituottajamallissa. Miia Palo sotemuutoskoordinaattori Lapin maakunta- ja sotevalmistelu

Asiakas- ja potilastietojärjestelmät monituottajamallissa. Miia Palo sotemuutoskoordinaattori Lapin maakunta- ja sotevalmistelu Asiakas- ja potilastietojärjestelmät monituottajamallissa Miia Palo sotemuutoskoordinaattori Lapin maakunta- ja sotevalmistelu Monituottajamalli on arkipäivää Lapissa Lapin maakunnan alueella arviolta

Lisätiedot

Esityksen sisältö. HILMO-tietoa ja koulutusta kotihoidon tiedontuottajille

Esityksen sisältö. HILMO-tietoa ja koulutusta kotihoidon tiedontuottajille HILMO-tietoa ja koulutusta kotihoidon tiedontuottajille 8.9.2010 8.9.2010 Riikka Väyrynen 1 Esityksen sisältö THL tilastoviranomaisena HILMO-kokonaisuus Kotihoidon laskenta 30.11. Tiedonkeruuprosessi Kehitysnäkymiä

Lisätiedot

Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus

Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus Palveluluokitusten kehittämisen tilannekatsaus Sote KA -työryhmä 19.3.2019 Sisältö Johdanto Keskeisiä sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja kuvaavia luokituksia Riippuvuuksia muihin palveluja kuvaaviin

Lisätiedot

Neuvolapäivät. Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on?

Neuvolapäivät. Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on? Neuvolapäivät Mitä rakenteisten tietojen kirjaaminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on? Rakenteiset tiedot? Potilasasiakirjat tallentuvat jo sähköisesti, mutta eriävien rakenteisten tietojen siirtyminen

Lisätiedot

SOTE-PALVELULUOKITUKSET HEBU-PALVELUT

SOTE-PALVELULUOKITUKSET HEBU-PALVELUT Kansallisten palveluluokitusten harmonisointi SOTE-PALVELULUOKITUKSET HEBU-PALVELUT 19.6.2018 Niina Peränen, THL 1 STM hankekokonaisuus HANKE Valinnanvapauden KA:n ja sotemuutosten toimeenpanohanke PROJEKTIT

Lisätiedot

AvoHILMO Kysymyksiä Esityksen nimi / Tekijä 1

AvoHILMO Kysymyksiä Esityksen nimi / Tekijä 1 AvoHILMO Kysymyksiä 5.11.2009 1.12.2009 Esityksen nimi / Tekijä 1 HTA: Asetus 1019/2004: Välitön yhteydensaaminen HTA: selvitetään yhteydenoton syy, sairauden oireet ja niiden vaikeusaste sekä kiireellisyys

Lisätiedot

Potilastiedon arkisto 2. vaiheen tietosisällöt ja toiminnallisuus. Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen 10.10.2014

Potilastiedon arkisto 2. vaiheen tietosisällöt ja toiminnallisuus. Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen 10.10.2014 Potilastiedon arkisto 2. vaiheen tietosisällöt ja toiminnallisuus Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen 10.10.2014 Kanta-palveluiden tulevat toiminnallisuudet ja sisällöt Potilastiedon arkiston hyödyntäminen

Lisätiedot

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola AvoHILMO Tietosisältö palvelutapahtuman eri vaiheissa Pirjo Tuomola 3.11.2010 AvoHILMO_tietosisältö / Pirjo Tuomola 1 AvoHILMO -prosessi kirjaajilta tiedon käyttäjille 2 Opas Raportointi Koodistopalvelin/tietorakenteet

Lisätiedot

Soten valinnanvapauden tuottajan vertailu ja valinta Suomi.fi -palvelussa. Helsinki UM Pressiaula

Soten valinnanvapauden tuottajan vertailu ja valinta Suomi.fi -palvelussa. Helsinki UM Pressiaula Soten valinnanvapauden tuottajan vertailu ja valinta Suomi.fi -palvelussa Helsinki 17.01.2019 UM Pressiaula Sidosryhmiä Soten digitalisaatiota kehittämässä Maakunnat 2 Sote:n ICT- kokonaisuus, tavoitetila

Lisätiedot

Kanta-palvelut Yleisesittely

Kanta-palvelut Yleisesittely Kanta-palvelut Yleisesittely Kansallisten tietojärjestelmäpalvelujen kokonaisuus VRK:n varmennepalvelut Lääketietokanta Terveyskeskus A Apteekki Reseptikeskus THL koodistopalvelu Valviran attribuuttipalvelu

Lisätiedot

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin

Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin 0 27.9.2011 1 (5) Katsaus Koodistopalvelun ajankohtaisiin asioihin Koodistopalvelimella julkaistut uudet luokitukset ja luokituspäivitykset, sekä koodistopalvelun muut päivitykset 31.5.2011 jälkeen 21.6.2011

Lisätiedot

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN

I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke ) IÄKKÄIDEN I&O kärkihanke: Etelä-Savon asiakaslähtöinen palveluohjausverkosto ja osaamiskeskus omais- ja perhehoitoon (OSSI-hanke 2016-2018) IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOIDON MONIAMMATILLINEN ARVIOINTI = ILMA OMAIS- JA PERHEHOITOON

Lisätiedot

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle 5.2.2019 Erja Vornanen 1 Kanta-palveluiden vaatimukset palveluntuottajille Liittyminen Kanta-palveluihin ja palveluiden käyttöönotto 2 Vaatimuksia palveluntuottajille

Lisätiedot

AvoHILMO Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola AvoHILMO 30.9.2010 Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola 7.10.2010 Esityksen nimi / Tekijä 1 Tieto-osaston tehtävät eri kokonaisuuksina TILASTOTUOTANTO Suomen viralliset tilastot Kansainväliset tilastot

Lisätiedot

AvoHILMO Palvelutapahtuman vaiheet ja niiden tietosisältö Pirjo Tuomola

AvoHILMO Palvelutapahtuman vaiheet ja niiden tietosisältö Pirjo Tuomola AvoHILMO Palvelutapahtuman vaiheet ja niiden tietosisältö Pirjo Tuomola 30.3.2010 Esityksen nimi / Tekijä 1 AvoHILMO -prosessi kirjaajilta tiedon käyttäjille 2 Opas Raportointi Koodistopalvelin/tietorakenteet

Lisätiedot

KOKONAISLÄÄKITYKSEN KEHITTÄMISTILANNE

KOKONAISLÄÄKITYKSEN KEHITTÄMISTILANNE KOKONAISLÄÄKITYKSEN KEHITTÄMISTILANNE SOTE KA ensisijaisen käytön alatyöryhmän kokous 21.5.2019 21.5.2019 Heikki Virkkunen, THL / OPER 1 TERVEYDENHUOLLON TIEDONHALLINNAN TIEKARTTA LÄÄKEHOIDON TIEDONHALLINNAN

Lisätiedot

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle

Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle Valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle asiakassetelit ja henkilökohtainen budjetointi Esitys VATElle 6.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille

HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille HILMO-tietoa ja koulutusta sosiaalihuollon tiedontuottajille 29.9.2010 29.9.2010 Riikka Väyrynen 1 Esityksen sisältö THL tilastoviranomaisena HILMO-kokonaisuus Sosiaalihuollon hoidon päättymisilmoitukset

Lisätiedot

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle

Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle Kanta-palvelun vaatimukset palveluntuottajalle 17.1.2019 1 Kanta-palveluiden vaatimukset palveluntuottajille Liittyminen Kanta-palveluihin ja palveluiden käyttöönotto 2 Vaatimuksia palveluntuottajille

Lisätiedot

Elintapaohjauksen kirjaamisen ja tilastoinnin kansalliset ohjeet

Elintapaohjauksen kirjaamisen ja tilastoinnin kansalliset ohjeet Elintapaohjauksen kirjaamisen ja tilastoinnin kansalliset ohjeet VESOTE-Pirkanmaan päättäjäispäivä Elintapaohjauksen tulevaisuus Pirkanmaalla 29.11.2018, Tampere-talo Kirsti Sammallahti, laillistettu ravitsemusterapeutti

Lisätiedot

Asiakassetelien ja henkilökohtaisten budjettien tiedonhallinta. Markku Heinäsenaho, STM/DITI Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväkylä 21.5.

Asiakassetelien ja henkilökohtaisten budjettien tiedonhallinta. Markku Heinäsenaho, STM/DITI Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväkylä 21.5. Asiakassetelien ja henkilökohtaisten budjettien tiedonhallinta Markku Heinäsenaho, STM/DITI Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväkylä 21.5.2018 Johdanto Esityksen pääasiallisena näkökulmana tietovirrat

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus ja eteneminen

Potilastiedon arkiston tilannekatsaus ja eteneminen Potilastiedon arkiston tilannekatsaus ja eteneminen Terveydenhuollon ATK-päivät Turun kongressikeskus Logomo 28. 29.5.2013 Projektipäällikkö Anna Kärkkäinen Kansallisten tietojärjestelmäpalveluiden kokonaisuus

Lisätiedot

Uudistettu opas: Turvallinen lääkehoito

Uudistettu opas: Turvallinen lääkehoito Uudistettu opas: Turvallinen lääkehoito Opas lääkehoitosuunnitelman tekemiseen sosiaali- ja terveydenhuollossa 18.2.2016 Uudistettu opas: Turvallinen lääkehoito/ Ritva Inkinen 1 Tämän esityksen sisältö

Lisätiedot

Sote:n digimuutoksen toteutus

Sote:n digimuutoksen toteutus Sote:n digimuutoksen toteutus Valtiovarainvaliokunta 1 Sote:n digimuutoksen periaatteet ja tavoitteet asiakkaiden palvelut kyetään toteuttamaan mahdollisimman vähin häiriöin koko muutoksen ajan asiakkaiden

Lisätiedot

Asiakaslähtöisempää kotihoitoa kehittämässä

Asiakaslähtöisempää kotihoitoa kehittämässä Asiakaslähtöisempää kotihoitoa kehittämässä 12.6.2017 1 Mistä lähdimme Kunnassa on kolme taajamaa, missä kotihoito toimii Toiminnassa on ollut eroavaisuuksia eri alueiden välillä Käytännön tasolla yhteistyö

Lisätiedot

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3.

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3. Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys kuntajohtajafoorumille 23.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

Tietojen lataaminen SOTE-organisaatiorekisteristä omiin tietojärjestelmiin

Tietojen lataaminen SOTE-organisaatiorekisteristä omiin tietojärjestelmiin OHJE 1(5) Tietojen lataaminen stä omiin tietojärjestelmiin Taustaa THL - ä käytetään sähköisten lääkemääräysten ja potilasasiakirjojen yksilöintiin, tallentamiseen ja luovuttamiseen reseptikeskuksesta

Lisätiedot

Kuka tietää lääkityksesi?

Kuka tietää lääkityksesi? Kuka tietää lääkityksesi? Tunne lääkkeesi valtakunnallinen Lääkehoidon päivä 16.3.2017 Diasarjassa kuvataan Mikä on lääkityslista Miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä Miten ajantasaista lääkitystietoa

Lisätiedot

AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä

AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä AvoHILMOn käsite- ja luokituskysymyksiä 26.10.2010 26.10.2010 Pirjo Tuomola 1 AvoHILMO-luokitusten ylläpito ja kehittäminen AvoHILMOssa käytettävistä luokituksista ja niiden kehittämisestä vastaa pth avohoidon

Lisätiedot

Miten ravitsemustila ja ravitsemusohjaus kirjataan ja tilastoidaan?

Miten ravitsemustila ja ravitsemusohjaus kirjataan ja tilastoidaan? Miten ravitsemustila ja ravitsemusohjaus kirjataan ja tilastoidaan? Ravitsemuksesta hyvää mieltä ja toimintakykyä ikäihmisen arkeen 15.4.2019 Tays Kirsti Sammallahti, laillistettu ravitsemusterapeutti,

Lisätiedot

HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN

HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN HAKEMUS IKÄIHMISTEN TAVALLISEEN JA TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN Tietoa ikäihmisten tavalliseen ja tehostettuun palveluasumiseen hakeutumisesta Tavallinen palveluasuminen sijaitsee Kaavilla palvelukeskuksen

Lisätiedot

ORGANISAATIO- JA AMMATINHARJOITTAJATIETOJEN TARKASTAMINEN KANSALLISELTA KOODISTOPALVELIMELTA

ORGANISAATIO- JA AMMATINHARJOITTAJATIETOJEN TARKASTAMINEN KANSALLISELTA KOODISTOPALVELIMELTA TOIMINTAOHJE 1(7) ORGANISAATIO- JA AMMATINHARJOITTAJATIETOJEN TARKASTAMINEN KANSALLISELTA KOODISTOPALVELIMELTA 1. Taustaa Kansallisella koodistopalvelimella olevien THL - SOTE-organisaatiorekisterin ja

Lisätiedot

RAI mitä ja miksi. RAIMO-hanke aloitusseminaari Matti Mäkelä

RAI mitä ja miksi. RAIMO-hanke aloitusseminaari Matti Mäkelä RAI mitä ja miksi RAIMO-hanke aloitusseminaari 15.3.2017 Matti Mäkelä 15.3.2017 RAI / Matti Mäkelä 1 MIKÄ RAI? 15.3.2017 RAI / Matti Mäkelä 2 Mikä RAI? Vanhusten (&muiden) palveluiden (ympärivrk hoito,

Lisätiedot

Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet

Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet Kehitysvammalain muutokseen liittyvät asiakasasiakirjarakenteet Asiakirjat, kirjaaminen ja itsemäärämisoikeus 18.1.2017 Niina Häkälä Operatiivisen toiminnan ohjaus -yksikkö 1 Kanta-palvelut ja sosiaalihuollon

Lisätiedot

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri 9.11.2010 Kirjaamisen kultaiset säännöt / Forsström 1 Terveydenhuollon tilastoinnista Lakisääteinen tilastoviranomainen terveydenhuollon

Lisätiedot

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri 28.10.2010 Kirjaamisen kultaiset säännöt / Forsström 1 Terveydenhuollon tilastoinnista Lakisääteinen tilastoviranomainen terveydenhuollon

Lisätiedot

Hoitosuunnitelmaan on kirjattu tärkeimmät hoidon tavoitteet, omahoitoa, lääkityksiä sekä seurantatutkimuksia koskevat asiat.

Hoitosuunnitelmaan on kirjattu tärkeimmät hoidon tavoitteet, omahoitoa, lääkityksiä sekä seurantatutkimuksia koskevat asiat. OMAHOITO Varkauden kaupunki tarjoaa asiakkailleen sähköisiä terveyspalveluita Omahoidon Terveyskansion välityksellä. Palvelun käyttö edellyttää sopimusta asiakkaan ja Varkauden kaupungin terveyskeskuksen

Lisätiedot

Asiakassuunnitelma soteintegraation

Asiakassuunnitelma soteintegraation 22.5.2018 Asiakassuunnitelma soteintegraation välineenä Anna Kärkkäinen, erityisasiantuntija ASIAKASSUUNNITELMA SOTE- INTEGRAATION VÄLINEENÄ Esityksen sisältö Asiakassuunnitelman tavoite Säädökset ja säädösmuutostarpeet

Lisätiedot

Diagnoosien merkitseminen yleislääkärin työn laadun mittarina

Diagnoosien merkitseminen yleislääkärin työn laadun mittarina Diagnoosien merkitseminen yleislääkärin työn laadun mittarina Jutta Peltoniemi, LT, yleislääketieteen erikoislääkäri Turun Hyvinvointitoimiala Varsinais-Suomen Yleislääkäripäivät 10.5.2017 Tehtävä Tämän

Lisätiedot

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY

Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT. Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Terveyttä mobiilisti -seminaari 8.12.2011 VTT Ville Salaspuro ville.salaspuro@mediconsult.fi Mediconsult OY Medinet mahdollistaa sähköisen hoidon ammattilaisen ja potilaan välillä. Medinet toimii myös

Lisätiedot

Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa

Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa Kanta-palveluiden vaatimukset sote- ja maakuntauudistuksessa 1 Kanta-palvelut käytettävissä ja käytössä Palvelut ovat käytettävissä valtakunnallisesti 24/7 ja yhteisiä toimintamalleja on rakennettu Sähköinen

Lisätiedot

Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta.

Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta. ma la klo ma su klo Palveluntuottaja pystyy aloittamaan uuden asiakkaan palvelun seuraavana päivänä ja viimeistään kahden vuorokauden sisällä palvelun tilaamisesta. Asiakkaalle on nimetty vastuuhoitaja

Lisätiedot

Merja Karjalainen Miia Tiihonen Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä, Suonenjoki

Merja Karjalainen Miia Tiihonen Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä, Suonenjoki Merja Karjalainen Miia Tiihonen Sisä-Savon terveydenhuollon kuntayhtymä, Suonenjoki Valmistelut: Alueen omahoitaja: Terveyskeskuksen lääkelista, tekstit, laboratoriotulokset Hoivakodin hoitaja: Talon lääkelista,

Lisätiedot

Koodistopalvelun tilannekatsaus

Koodistopalvelun tilannekatsaus Koodistopalvelun tilannekatsaus Sote-tietoarkkitehtuurin ohjausryhmän kokous 20.9.2018 Mikko Härkönen THL OPER Valmistelussa olevat tietorakenteet tilanne 14092018 Katso erillinen pdf-liite asialistalta

Lisätiedot

Valtakunnallinen arkistoratkaisu ja OID-koodin käyttö. Antero Ensio, toimitusjohtaja Ensitieto Oy Terveydenhuollon Atk-päivät 29.-30.5.

Valtakunnallinen arkistoratkaisu ja OID-koodin käyttö. Antero Ensio, toimitusjohtaja Ensitieto Oy Terveydenhuollon Atk-päivät 29.-30.5. Valtakunnallinen arkistoratkaisu ja OID-koodin käyttö Antero Ensio, toimitusjohtaja Ensitieto Oy Terveydenhuollon Atk-päivät 29.-30.5.2006 Mikkeli Normatiiviset vaatimukset ja lähteet lait standardit julkaisut

Lisätiedot

Lääkehoidon riskit

Lääkehoidon riskit Lääkehoidon riskit 11.1.2016 1 Toimintayksikön ja työyksikön lääkehoitosuunnitelmassa keskitytään oman toiminnan kannalta tunnistettuihin kriittisiin ja olennaisiin lääkitysturvallisuuden alueisiin (riskeihin)

Lisätiedot

Keski-Suomi ja kanta-palvelut

Keski-Suomi ja kanta-palvelut Keski-Suomi ja kanta-palvelut - Missä mennään ja mitä tiedetään? Lähtökohdat esiselvitykseen Toteutus 1.1-31.3.2019 Maakunta- ja sote-uudistus Lakiesityksen toteutuminen? Kokonaiskuva Keski-Suomen sosiaalipalveluiden

Lisätiedot

Käsittelypäivämäärä. Koodistopal- velun (JORY) määrä. johtoryhmässä (JORY)

Käsittelypäivämäärä. Koodistopal- velun (JORY) määrä. johtoryhmässä (JORY) Koodistopalvelu / THL Koodiston valmisteluvaihe tilanne 18.5.2015 klo 12:00 Latausta odottavat valmiit koodistot AR/LOMAKE - Perushenkilötietolomake (HEN),PÄIVITYS Käsittelypäivä- Käsittelypäivä määrä

Lisätiedot

Sote-tietopaketit Siun sotessa

Sote-tietopaketit Siun sotessa Sote-tietopaketit Siun sotessa 17.11. Sairaaloiden vaikuttavuus- ja tuottavuuspäivät Kirsi Kinnunen Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Sote-tietopakettien taustaa Peruspalveluministeri

Lisätiedot

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma

Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Kanta-palvelut, Kelan näkökulma Pia Järvinen-Hiekkanen Lääkäriliitto 6.3.2014 Kela Kanta-palvelujen toteuttajana Kela on myös iso IT-talo Tietohallinnon toimialalla toimii IT-osasto, Tietohallinto-osasto

Lisätiedot

SOTE KA Valinnanvapaus. Työseminaari - Kela Jari Porrasmaa. Taustakuva: Yle, noin viikon uutiset

SOTE KA Valinnanvapaus. Työseminaari - Kela Jari Porrasmaa. Taustakuva: Yle, noin viikon uutiset SOTE KA Valinnanvapaus Työseminaari Kela 7.11.2017 / STM 1 Taustakuva: Yle, noin viikon uutiset 7.11.2017 Agendalla tänään Tiedonhallintaa koskevien pykälien täsmentyminen Valinnanvapauden kokonaisarkkitehtuuri

Lisätiedot

Lääkehoidon päivä. Kuka tietää lääkityksesi? Sinä parhaiten. Ota tieto haltuun! -kampanja

Lääkehoidon päivä. Kuka tietää lääkityksesi? Sinä parhaiten. Ota tieto haltuun! -kampanja Kuka tietää lääkityksesi? Sinä parhaiten. Ota tieto haltuun! -kampanja Lääkehoidon päivä To 16.3.2017 klo 10-18 Kauppakeskus Revontuli Potilas- ja omaisneuvoston kokous 5.6.2017 Seija Miettunen Potilasturvallisuuskoordinaattori,

Lisätiedot

Apuvälineluokituksen käyttömahdollisuudet. Apuvälineiden standardit tutuiksi -seminaari Helsinki 13.10.2015 Outi Töytäri ja Sarianna Savolainen

Apuvälineluokituksen käyttömahdollisuudet. Apuvälineiden standardit tutuiksi -seminaari Helsinki 13.10.2015 Outi Töytäri ja Sarianna Savolainen Apuvälineluokituksen käyttömahdollisuudet Apuvälineiden standardit tutuiksi -seminaari Helsinki 13.10.2015 Outi Töytäri ja Sarianna Savolainen SFS-EN ISO 9999 Vammaisten apuvälineet Luokitus ja termit

Lisätiedot

Lääkityksen arvioinnin tarpeita kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkailla

Lääkityksen arvioinnin tarpeita kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkailla Lääkityksen arvioinnin tarpeita kotihoidon ja ympärivuorokautisen hoidon asiakkailla Ikäihmisten lääkkeidenkäytön järkeistämisverkosto 6.2.2014 Matti Mäkelä 6.2.2014 Järkeistystarpeita / Matti Mäkelä 1

Lisätiedot

Lastensuojelun työkokous PS AVI, Oulu

Lastensuojelun työkokous PS AVI, Oulu Lastensuojelun työkokous 25.4.2018 PS AVI, Oulu Hanna Toiviainen, Johtaja, FT (kansanterveys),ytm Peruspalvelut, oikeusturva, luvat -vastuualue Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Twitter: @HKToiviainen

Lisätiedot

Koodistopalvelun vuosi Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1

Koodistopalvelun vuosi Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1 Koodistopalvelun vuosi 2015 17.3.2015 Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1 Koodistopalvelimen vuosisuunnitelma 2015 Maaliskuu: Duodecim- FinMeSH Joulukuu: Kuntaliitto- Laboratoriotutkimusnimikkeistö,

Lisätiedot

Tuottajien organisaatiotiedot

Tuottajien organisaatiotiedot Tuottajien organisaatiotiedot 17.1.2019 1 Nykytila Tällä hetkellä sote-palveluntuottajia koskevia tietoja säilytetään useissa valtakunnallisissa tietovarannoissa Yksityiset palveluntuottajat: Valviran

Lisätiedot

Kansallisten määritysten, toiminnan ja ATJ:n yhteensovittaminen. SosKanta-hanke, webcast-info Jaana Taina ja Kati Utriainen

Kansallisten määritysten, toiminnan ja ATJ:n yhteensovittaminen. SosKanta-hanke, webcast-info Jaana Taina ja Kati Utriainen Kansallisten määritysten, toiminnan ja ATJ:n yhteensovittaminen SosKanta-hanke, webcast-info 13.11.2018 Jaana Taina ja Kati Utriainen Sisältö Tavoite, määrittely- ja muutosprosessi Keskeiset muutokset

Lisätiedot

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009

Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Terveydenhuollon hoitoilmoitusluokitukset Keskustelu- ja koulutustilaisuus 3.11.2009 Hilmo ja siihen liittyvät haasteet Kehittämispäällikkö Pirjo Häkkinen 9.11.2009 Esityksen nimi / Tekijä 1 Mikä on HILMO?

Lisätiedot

Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi

Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi Vanhuspalvelulain seurantakyselyjen yhteenvedot / Keski-Suomi Syksy 2014 (vko 38) ja syksy 2016 (vko 44) Koonnut I&O muutosagentti Tuija Koivisto Vanhuspalvelulain seurantakyselyt THL on toteuttanut vanhuspalvelulain

Lisätiedot

Sote-palveluluokitukset ja nimikkeistöt esiselvitys ja jatkosuunnitelmat

Sote-palveluluokitukset ja nimikkeistöt esiselvitys ja jatkosuunnitelmat Sote-palveluluokitukset ja nimikkeistöt esiselvitys ja jatkosuunnitelmat 17.10.2017 Juha Mykkänen, Jarmo Kärki, Niina Peränen + valmisteluryhmä, THL 1 Mistä on kyse Sote-palvelujen sisällölliseen luokitteluun

Lisätiedot

AvoHILMO Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola

AvoHILMO Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola AvoHILMO Tavoitteet ja tarkoitus Pirjo Tuomola 15.6.2010 Esityksen nimi / Tekijä 1 Tieto-osaston tehtävät eri kokonaisuuksina TILASTOTUOTANTO Suomen viralliset tilastot Kansainväliset tilastot Hoitoon

Lisätiedot

JÄRJESTÄMISTEHTÄVÄT NYKYTILAN JÄRJESTELMÄT JA NIIDEN HYÖDYNNETTÄVYYS Mikael Palola

JÄRJESTÄMISTEHTÄVÄT NYKYTILAN JÄRJESTELMÄT JA NIIDEN HYÖDYNNETTÄVYYS Mikael Palola JÄRJESTÄMISTEHTÄVÄT NYKYTILAN JÄRJESTELMÄT JA NIIDEN HYÖDYNNETTÄVYYS 13.2.2018 Järjestäjän ja tuottajan roolit ja tehtävät Tarpeiden selvittäminen Tavoitteiden asettaminen Rahojen kohdentaminen Palveluiden,

Lisätiedot

Rekisterinkäyttöoikeus sosiaalihuollon Kanta-palveluissa

Rekisterinkäyttöoikeus sosiaalihuollon Kanta-palveluissa Rekisterinkäyttöoikeus sosiaalihuollon Kanta-palveluissa Kansa-hankkeen II-vaiheen määrittelyprojekti 10.6.2019 Miina Arajärvi, OPER-yksikkö Määrittely 2 (5) Sisällysluettelo 1 Sosiaalihuollon rekisterinkäyttöoikeus...

Lisätiedot

Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin. EPAT-verkostotapaaminen 23.4.

Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin. EPAT-verkostotapaaminen 23.4. Etelä-Pohjanmaan valinnanvapauden pilotointi asiakassetelipalveluiden ja henkilökohtaisen budjetoinnin keinoin EPAT-verkostotapaaminen 23.4.2018 Vastuuvalmistelija Minna Laitila Autonomiset toimijat 1.1.2020

Lisätiedot

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri

HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri HILMO Sosiaali- ja terveydenhuollon tilastointi Jari Forsström ylilääkäri 7.10.2010 Kirjaamisen kultaiset säännöt / Forsström 1 Terveydenhuollon tilastoinnista Lakisääteinen tilastoviranomainen terveydenhuollon

Lisätiedot

Paikka ja päiväys. Allekirjoitus ja nimenselvennys

Paikka ja päiväys. Allekirjoitus ja nimenselvennys Palvelusetelituottajaksi hakeudutaan tällä hakulomakkeella. Hakeminen on mahdollista ympäri vuoden. Kaikki sääntökirjan edellytyksiin sitoutuneet sekä pyydetyt, asianmukaiset ja kriteerit täyttävät liitteet

Lisätiedot

THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012. Copyright Mediconsult Oy. Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh

THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012. Copyright Mediconsult Oy. Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh THL rokotusrekisterikoulutus 14.-15.5.2012 Copyright Mediconsult Oy Helena Astala järjestelmäasiantuntija, projektipäällikkö, sh Mediatri: Rokotuskirjausten AvoHILMO-poiminta Mediatrin AvoHILMO osiota

Lisätiedot

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi

Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Näin teet liittymishakemuksen ja päivität asiakastietojasi Tämä ohje on tarkoitettu niille, jotka tekevät liittymishakemuksen Kanta-palveluihin ja päivättävät asiakastietojaan. Ohjeessa on käsitelty kaikki,

Lisätiedot

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa

Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Kelan rooli maakunta- ja soteuudistuksessa Marjukka Turunen ja Maritta Korhonen Kela Kelan rooli maakunta- ja sote-uudistuksessa - lainsäädäntöpohja Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen sähköisestä

Lisätiedot

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle. Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3.

Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle. Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3. Asiakasseteli- ja henkilökohtainen budjetti valinnanvapauspilotin hakeminen Etelä-Pohjanmaalle Esitys SOTEMAKU-johtoryhmälle 16.3.2018 Tanja Penninkangas vastuuvalmistelija, sote-tuotanto Valinnanvapauspilotit

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja. Kela, Kanta-palvelut,

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja. Kela, Kanta-palvelut, Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja Kela, Kanta-palvelut, 16.11.2015 Käsiteltävät asiat Valmistautuminen Potilastiedon arkiston käyttöönottoon Arkistonhoitajan käyttöliittymä Käyttöönottokoe

Lisätiedot

Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta. 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja

Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta. 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja Ohjeistus lääkäreille Helsingin SAPja SAS-toiminnasta 10.09.2012 Merja Iso-Aho, kotihoidon ylilääkäri & Riina Lilja, SAS-prosessin omistaja 1 SAP-SAS, mitä se on? SAP (Selvitys, Arviointi, Palveluohjaus)

Lisätiedot

Maksutta jaettavien hoitotarvikkeiden yhteistyökäytännöt

Maksutta jaettavien hoitotarvikkeiden yhteistyökäytännöt Maksutta jaettavien hoitotarvikkeiden yhteistyökäytännöt Perustieto Syventävä tieto Laki Periaatteet Kirjaus Haavanhoitotarvikkeet Esimerkki 3 Terveydenhuoltolain (1326/2010 24 ) mukaan kunnan tehtävänä

Lisätiedot

Näin teen parhaani: Lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järke...

Näin teen parhaani: Lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järke... Page 1 of 5 JULKAISTU NUMEROSSA 1-2/2019 NÄKÖKULMA Näin teen parhaani: lääkäri ja farmaseutti kertovat, miten edistävät turvallista ja järkevää lääkehoitoa Ilona Mikkola, Anna Lovén / Kirjoitettu 8.2.2019

Lisätiedot

Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Maria Mäkelä farmaseutti LHKA, yrittäjä

Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Maria Mäkelä farmaseutti LHKA, yrittäjä Moniammatillinen lääkehoidon kokonaisarviointi Lääkehoidon kokonaisarviointi Farmaseutin/proviisorin osuus: Todellinen lääkitys ja vointi, labrat, tarkoituksenmukaisuus Suositusten vastaiset laä kkeet

Lisätiedot

Yhdenmukainen arviointi ja asiakkaan oikeudet

Yhdenmukainen arviointi ja asiakkaan oikeudet Yhdenmukainen arviointi ja asiakkaan oikeudet Sanna Ahola Erityisasiantuntija Iäkkäät, vammaiset ja toimintakyky -yksikkö 17.3.2017 Esityksen nimi / Tekijä 1 Asiakkaan oikeuksista sosiaalihuollossa Oikeus

Lisätiedot

Koodistopalvelun vuosi Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1

Koodistopalvelun vuosi Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1 Koodistopalvelun vuosi 2014 29.7.2014 Tietorakenteet ja luokitukset yksikkö/ Mikko Härkönen 1 Koodistopalvelimen vuosisuunnitelma 2014 Maaliskuu: Duodecim- FinMeSH THL- Suun terveydenhuollon tietosisältö

Lisätiedot

AvoHILMO 1(17) Tekninen rakennekuvaus 2.1

AvoHILMO 1(17) Tekninen rakennekuvaus 2.1 AvoHILMO 1(17) Sisältö Sisältö... 1 Tavoitteet... 1 Muutokset edelliseen ohjeeseen... 2 Periaatteet... 2 Rakenne... 3 Yksilötapahtuma... 3 Yhteisötapahtuma... 4 Rakenne-esimerkki... 4 Kentät... 6 Kenttien

Lisätiedot

Kansa-koulu-hanke Kanta-palvelut ja sosiaalihuolto

Kansa-koulu-hanke Kanta-palvelut ja sosiaalihuolto Kansa-koulu-hanke Kanta-palvelut ja sosiaalihuolto Matti Karvonen 05.09.2016 Aluekoordinaattori, erikoissuunnittelija Kansa-koulu-hanke/Pikassos matti.karvonen@pikassos.fi p. 050 599 64 11 www.pikassos.fi

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/ (5) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 14/2013 1 (5) 335 Stj / Valtuutettu Tuomo Valokaisen aloite kuntouttavasta hoitotyöstä päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti katsoa valtuutettu Tuomo Valokaisen

Lisätiedot

Kunnan vastuutyöntekijä

Kunnan vastuutyöntekijä Kunnan vastuutyöntekijä t t Vanhuspalvelulain uusi keino iäkkään henkilön palvelujen turvaamiseksi Ikäihminen toimijana -hanke Lapissa Arja Honkakoski Kehittämispäällikkö, Poske Kunnan vastuutyöntekijä

Lisätiedot

Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö. Lapin sairaanhoitopiirin ky

Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö. Lapin sairaanhoitopiirin ky Anna-Leena Hanhisuanto Laskentapäällikkö Projekti aloitettiin 9/2011 sairaanhoitopiirien hallitusten päätöksellä Erva sairaanhoitopiireille rakennetaan yhtenäinen tietovarasto KulasDW ja osaprojektina

Lisätiedot

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää)

Peltolantie 2 D, Vantaa puh.(09) vastuuhenkilö (palveluntuottaja täyttää) yhteyshenkilö ja yhteystiedot: (palveluntuottaja täyttää) Tietosuojaseloste 1/5 1. Rekisterinpitäjä Vantaan terveyskeskus Peltolantie 2 D, 01300 Vantaa puh.(09) 83911 2. Osarekisteriasioista vastaava henkilö ja yhteyshenkilö vastuuhenkilö yhteyshenkilö ja yhteystiedot:

Lisätiedot

AvoHILMOn hyödyntäminen seurannassa

AvoHILMOn hyödyntäminen seurannassa AvoHILMOn hyödyntäminen seurannassa Äitiys- ja lastenneuvolan sekä kouluterveydenhuollon laajat terveystarkastukset -seminaari 12.11.2013 29.10.2013 Ylilääkäri Marjut Frantsi-Lankia 1 Esityksen sisältö

Lisätiedot

Käsittelypäivämäärä. johtoryhmässä (JORY)

Käsittelypäivämäärä. johtoryhmässä (JORY) Koodistopalvelu / THL Koodiston valmisteluvaihe tilanne 24.8.2015 klo 12:00 Latausta odottavat valmiit koodistot Käsittelypäivämäärä Koodistopalvelun johtoryhmässä (JORY) Käsittelypäivä koodistopalvelun

Lisätiedot

POTILAAN KOKONAISLÄÄKITYS JA POTILASTURVALLISUUS

POTILAAN KOKONAISLÄÄKITYS JA POTILASTURVALLISUUS POTILAAN KOKONAISLÄÄKITYS JA POTILASTURVALLISUUS Johanna Tulonen-Tapio Kehittämispäällikkö THL Tarve Potilaiden lääkitystieto ja kokonaislääkitys eivät ole kattavasti ja luotettavasti kirjattuna sairauskertomuksissa

Lisätiedot

Kanta- Tiedonhallintapalvelun lääkityslistamiten se auttaa meitä

Kanta- Tiedonhallintapalvelun lääkityslistamiten se auttaa meitä Kanta- Tiedonhallintapalvelun lääkityslistamiten se auttaa meitä 20140303 THL / OPER - Heikki Virkkunen; THL/TILU päivi mäkelä-bengs, Riikka Vuokko 1 Kanta koostuu kolmesta osakokonaisuudesta Sosiaali-

Lisätiedot

LUONNOS Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Liitteet

LUONNOS Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Kohderyhmät Voimassaoloaika Liitteet MÄÄRÄYS 3/2015 1(7) Määräys sosiaalihuollon palvelutehtävien luokituksesta Valtuutussäännökset Sosiaalihuollon asiakasasiakirjoista annetun lain (254/2015) 22 1 Kohderyhmät Voimassaoloaika Sosiaalihuollon

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun. Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun Opiskelijan ohje SopimusPro verkkopalveluun Pikaohje arvioinnin kirjaamiseen SopimusPro -verkkopalveluun 1. Saat sähköpostiin ilmoituksen arvioinnista ja linkin arviointisivulle (sivu 1). 2. Työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

RAI HC - peruskoulutus Lapin maakunnan alueella. Katriina Niemelä, TtM, Pia Vähäkangas, TtT Erityisasiantuntijat, GeroFuture Oy 8.11.

RAI HC - peruskoulutus Lapin maakunnan alueella. Katriina Niemelä, TtM, Pia Vähäkangas, TtT Erityisasiantuntijat, GeroFuture Oy 8.11. RAI HC - peruskoulutus Lapin maakunnan alueella Katriina Niemelä, TtM, Pia Vähäkangas, TtT Erityisasiantuntijat, GeroFuture Oy RAI HC koulutuksen tavoitteet ja sisältö Tavoite: Osallistujat oppivat arvioimaan

Lisätiedot

Kansallinen Terveysarkisto KanTa

Kansallinen Terveysarkisto KanTa Kansallinen Terveysarkisto KanTa KanTa - palveluihin kuuluvat sähköinen resepti, Potilastiedon arkisto ja Tiedonhallintapalvelu, Lääketietokanta sekä Oma Kanta (=Omien tietojen katselu) Kansalainen käyttää

Lisätiedot

Alaikäisen puolestaasiointi

Alaikäisen puolestaasiointi Alaikäisen puolestaasiointi 25.9.2019 Alaikäisen puolesta-asiointi terveydenhuollossa Potilaslain mukaan alaikäisellä potilaalla on oikeus päättää hoidostaan sekä hänen terveydentilaansa ja hoitoansa koskevien

Lisätiedot

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja

Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja Potilastiedon arkiston käyttöönotto ja arkistonhoitaja Kela, Kanta-palvelut, 8.1.2015 Viimeisin versio: kanta.fi > Potilastiedon arkiston käyttöönoton käsikirja Käsiteltävät asiat Valmistautuminen Potilastiedon

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa

Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Suomi.fi-palvelutietovaranto ja verkkopalvelu Soten valinnanvapauspalveluissa Valinnanvapauden ATK-ratkaisut, Jyväskylä 21.05.2018 Matti Hiltunen, Sote kehityspäällikkö, VRK VRK toteuttaa Suomi.fi-palvelujen

Lisätiedot

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty

Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit alkaen Päivitetty Sähköinen lääkemääräys pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kansalliset toimintamallit 1.1.2017 alkaen Päivitetty 7.8.2017 Asiakkaan reseptit pitkäaikaisessa avo- tai laitoshoidossa Kun asiakas saa

Lisätiedot

Eri järjestämistapojen valintaprosessit (miten se oikeasti Espoossa tapahtuu)

Eri järjestämistapojen valintaprosessit (miten se oikeasti Espoossa tapahtuu) Eri järjestämistapojen valintaprosessit (miten se oikeasti Espoossa tapahtuu) Anu Autio, asiantuntija Espoon kaupunki, Vammaispalvelut Henkilökohtaisen avun asiakasmäärä sekä nettokustannukset Kuusikossa

Lisätiedot