Pikakäyttöohje: Ohjaaja ja ylläpitäjä (käyttäjätilien hallinta)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Pikakäyttöohje: Ohjaaja ja ylläpitäjä (käyttäjätilien hallinta)"

Transkriptio

1 Pikakäyttöohje: Ohjaaja ja ylläpitäjä (käyttäjätilien hallinta) Firstbeat.net helpottaa ja nopeuttaa työtäsi! Ohjaajan työkalu: Seuraa liikunta-aktiivisuutta yksilö- ja ryhmätasolla ja lähetä palautetta. Mahdollisuus muokata yksittäisen käyttäjän harjoitusohjelmaa. Hallitse ja muokkaa ryhmiä ja liikuntalajeja. Luo ryhmäraportteja. Järjestä haasteita tai palkitse hyvästä etenemisestä Askelvalmentajan viikottaisella top5 listalla. Palveluntarjoajan hallintatyökalu: Lähetä tunnuksia palveluun uusille käyttäjille. Muokkaa yksittäisen käyttäjätilin voimassaoloaikaa ym. oikeuksia. Luo osastoja ja henkilöstöryhmiä. Näin kirjaudut ensimmäistä kertaa 1. Avaa www-selain tietokoneellasi. 2. Täytä seuraavat tiedot: Käyttäjätunnus ja salasana. Valitse ohjelman kieli (suomi, ruotsi, englanti). Paina Kirjaudu painiketta. 3. Vastaa aloitusoppaan kysymyksiin, mm: Voit valita myös pika-aloituskyselyn. Nimesi ja yhteystietosi. Muista vaihtaa salasana! Henkilökohtaiset taustatietosi mm. pituus, paino. Liikunta- ja aktiivisuustietosi. 4. Tarkista tietosi, paina Sulje ja aloita käyttö. Monipuoliset ohjaajan työkalut eri käyttötarkoituksiin Yksittäisen käyttäjän harjoitusohjelman seuranta ja muokkaus Harjoittelun seuranta etänä ryhmäpalaute ja katselu näkymistä. Mahdollistaa ohjaajan omien harjoitusohjelmien käyttämisen ja lisäohjeiden antamisen harjoitusten suorittamiseen. Myös yksityiskohtainen lihaskunto- ja intervalliharjoitusten ohjeistaminen mahdollista. Palautteen antaminen Palaute on mahdollista antaa juuri tietylle ryhmälle olennaisista, tavoitteen mukaisista asioista tai yksilöllisesti sitä tarvitseville kohdistettuna. Riippuen yksilöstä, palaute voi olla niin arki- ja liikuntaaktiivisuuden, terveysvaikutusten, kunnon kehittymisen ja liikunnan vaikuttavuuden seurantaa. Käyttöraportti Ohjaaja voi seurata ryhmää tietyllä ajanjaksolla, jolta nähdään harjoittelumäärät, suosituimmat lajit sekä aktiivisuuden kehittymisen: esimerkiksi ketkä liikkuvat säännöllisesti tai onko satunnaisesti liikkuvat lisänneet aktiivisuuttaan? Myös ryhmän eri ikäryhmien tai miesten ja naisten aktiivisuuden ja harjoitusmäärien vertailu onnistuu. Terveysriskiraportti Ohjaaja voi seurata aktiivisuuden ja terveysriskien muutosta haluamallansa ajanjaksolla. Onko keskimääräinen liikunnan määrä riittävä terveyden ja työtehon ylläpitämisen kannalta?

2 Katselunäkymä välilehdellä seuraat jopa päivätasolla ohjattavasi harjoitusohjelmaa Voit muokata harjoitusohjelmaa niiden käyttäjien osalta, jotka ovat sallineet tietojensa näkymisen sinulle. Voit kirjata tarkempia kommentteja yksittäisen harjoituksen suorittamiseen Riippuen loppukäyttäjän myöntämistä katseluoikeuksista, näet myös harjoittelun yhteenvedon ja muiden taustatietojen seuranta-arvot. Henkilöt Etsi ja rajaa henkilöitä harjoitusrymän, osaston, henkilöstöryhmän tai nimen perusteella. Henkilön valinta Valitse henkilö näytettävä henkilö. Harjoitusohjelma Näyttää valitun henkilön toteutuneet harjoituksen sekä harjoitusohjelman. Harjoitukset Valitun päivän harjoitusten tiedot. Harjoitusohjelman muokkaus Voit muoka harjoitusohjelmaa klikkaamalla suunnitellun päivän alla auto nappia. Aseta lepopäivä valitsemalla ei harjoitusta Aseta harjoitus valitsemalla teen harjoituksen, jolloin voit muokata harjoituksen tietoja. Lisätiedot kohdasta voit lisätä myös lihaskunto- tai intervalliharjoituksen yksityiskohtaiset tiedot. Mittaukset Voit ladata valitun henkilön palveluun lataamia syketallennuksia. Ladattava tiedosto on suoraan yhteensopiva Firstbeat SPORTS, HYVINVOINTIANALYYSI sekä ATHLETE ohjelmistojen kanssa. Yhteenveto, perustiedot, harjoituksen lisätiedot, seuranta Valitse mitä tietoja käyttäjästä haluat tarkastella. Tarkastelu mahdollista vain siltä osin kuin valittu käyttäjä on myöntänyt oikeuksia tietoihinsa. Valitun harjoituksen Harjoitusvaikutuksen kuvaus.

3 Valmentajan työkalut: Muokkaa ryhmiä Ensimmäisellä käyttökerralla aloita ryhmän luonti valitsemalla Lisää ryhmä, kirjoita ryhmän nimi ja lisää ryhmään haluamasi henkilöt. Sama henkilö voi kuulua useampaan harjoitusryhmää. Muokkaa ryhmän jäseniä Lisää henkilö ryhmään Kaikki henkilöt listalta: valitse henkilö ja paina Lisää. Ryhmän jäsenet näkyvät Ryhmän henkilöt listalla. Poista ryhmän jäsen: valitse henkilö Ryhmän jäsenet listalta ja paina Poista. Lisää/Poista ryhmä Luo uusi ryhmä valitsemalla Lisää ryhmä ja kirjoita uuden ryhmän nimi kenttään. Poista ryhmiä: valitse ryhmä ja paina Poista. Osasto Uutta ryhmää luotaessa valitse mihin osastoon ryhmä kuuluu.

4 Valmentajan työkalut: Ryhmäpalaute Voit antaa palautetta suoraan sähköpostiin yhdelle tai useammalle ryhmän henkilölle kerrallaan. Palautetta voi antaa kuntoharjoittelutietojen (Kuntovalmentajan käyttäjät) tai aktiivisuustietojen (Askelvalmentajan käyttäjät) perusteella. Käyttäjän tiedot näkyvät vain jos käyttäjä on sen yksityisyystiedoissaan sallinut. Kuntoharjoittelu (Kuntovalmentajalla harjoittelevat) Saat tietoa ryhmäläisten harjoittelusta: Harjoitusten määrä Harjoitusten kesto Kuinka monta prosenttia suunnitelluista harjoituksista on tehty Smiley-arvo (tuntemus) Aktiivisuus (Askelvalmentajalla liikkuvat) Saat tietoa ryhmäläisten päivittäisestä aktiivisuudesta: Aktiivisuusluokka Keskimääräinen päivittäinen askelmäärä Kirjatut askeleet suhteessa tavoitteeseen Merkintöjen määrä Valitse ryhmä Klikkaa ryhmää, jota halut tarkastella. Voit etsiä ja rajata ryhmiä: Kirjoittamalla nimen kenttään Harjoitusryhmien, osastojen tai henkilöstöryhmien perusteella. Liitä osaston alaiset osastot mahdollistaa palautteen lähettämisen kerralla myös kaikille osaston alaisille osastoille. Lähetä ryhmäläisille sähköpostia Voit lähettää ryhmäläisille joko henkilökohtaista postia tai kohdistaa postin kaikille ryhmäläisille. Valitse ajanjakso Valitse ajanjakso, jolta haluat tiedot ryhmäläisten liikunta-aktiivisuudesta. Päivitä näkymä Paina Päivitä näkymä päivittääksesi näkymän harjoitustiedot.

5 Valmentajan työkalut: Muokkaa lajeja Voi luoda uusia ja muokata lajeja, jotka näkyvät kaikille asiakkaillesi. Nimeä esimerkiksi kuntosalisi omat tunnit omiksi lajeikseen, jolloin käyttäjien on helppo valita ja tiedät millä tunnilla asiakkaasi on ollut. Valitse kategoria, jolloin harjoitusten rasitustason kuvaus tulee selkeämmin lajikohtaiseksi. Lisää uusi laji Paina Luo uusi. Kirjoita lajin nimi Nimi kenttään. Valitse lajia parhaiten vastaava kategoria. Paina Tallenna. Uusi laji näkyy kaikille asiakastilin käyttäjille harjoitusnäkymän lajivalikosta. Muokkaa lajia Valitse laji. Muokkaa joko lajin nimeä tai kategoriaa Paina Tallenna tai peruuta muutos painamalla Peruuta.

6 Valmentajan työkalut: Käyttöraportti Minimi ryhmäkoko on viisi henkilöä. Mikäli henkilöitä on vähemmän, ko. tietoa ei näytetä raportissa. Muussa tapauksessa kaikkien henkilöiden tiedot tulevat ryhmäkeskiarvoon mukaan. Käyttöraportin luominen Valitse ryhmä tai osasto, josta haluat luoda käyttöraportin. Lisärajausta voit tehdä henkilöstöryhmällä. Valitse käyttöraportin alku- ja loppuaika. Valitse harjoitusten vähimmäismäärä. Liitä osaston alaiset osastot mahdollistaa palautteen lähettämisen kerralla myös kaikille osaston alaisille osastoille. Paina Luo raportti. Voit lähettää raportin myös sähköpostilla. Valinnaiset muuttujat Voit valita käyttöraporttiin keskiarvomuutokset kolmen muun muuttujan osalta, esim. paino, verenpaine jne. HUOM: Terveyden kannalta suositusten mukaista kuntotasoa vastaa aktiisivuusluokka (AC) 6. Aktiivisuuden kehitys Seuraa ryhmäläisten aktiivisuuden kehittymistä valitulla ajanjaksolla. Liikkuvatko ryhmäläiset: Satunnaisesti Säännöllisesti Aktiivisesti Minkälaisia muutoksia valitulla ajanjaksolla on tapahtunut: Ryhmien välillä (nuolet). Ryhmien sisällä (AC:n keskiarvon muutos). Aktiivisuuden jakautuminen -välilehti Mikä on ryhmäläisten aktiivisuus keskimäärin. Aktiivisuusluokkajakauma ajanjakson alussa ja lopussa. Tilastot -välilehti Tilastoissa ryhmän etenemistä voi tarkastella ikäryhmittäin tai miehiä ja naisia erikseen. Käyttöraportin sisältö Ryhmän tiedoista löytyy ryhmän ikäjakauma ja koko. Suosituimmat lajit ja niiden osuudet. Harjoittelumäärät ohjeistukseen nähden.

7 Valmentajan työkalut: Terveysriskien analyysi -raportti Minimi ryhmäkoko on viisi henkilöä. Mikäli henkilöitä on vähemmän, ko. tietoa ei näytetä raportissa. Muussa tapauksessa kaikkien henkilöiden tiedot tulevat ryhmäkeskiarvoon mukaan. Terveysriskiraportin luominen Valitse ryhmä tai osasto, josta haluat luoda käyttöraportin. Lisärajausta voit tehdä henkilöstöryhmällä. Valitse käyttöraportin alku- ja loppuaika. Valitse harjoitusten vähimmäismäärä. Liitä osaston alaiset osastot mahdollistaa palautteen lähettämisen kerralla myös kaikille osaston alaisille osastoille. Paina Luo raportti. Voit lähettää raportin myös sähköpostilla. Ryhmän tiedoista löytyy Ryhmän ikäjakauma: keskimääräinen ikä sekä pienin ja suurin ikä Ryhmän koko Raportissa mukana olevien henkilöiden määrä Aktiivisuusprofiili Seuraa ryhmäläisten aktiivisuuden kehittymistä valitulla ajanjaksolla. Liikkuvatko ryhmäläiset: Satunnaisesti Säännöllisesti Aktiivisesti Minkälaisia muutoksia valitulla ajanjaksolla on tapahtunut: Ryhmien välillä (nuolet). Ryhmien sisällä (AC:n keskiarvon muutos). Terveysriskikerroin: Miten riski terveysongelmiin muuttuu liikunnan vaikutuksesta. Liikunnan myönteiset vaikutukset terveyteen ryhmätasolla Tavoitteena on laskea yhteisön terveysriskikerroin alemmas lisäämällä liikuntaa! Terveysriskien muutos Terveysriskikertoimen absoluuttinen ja prosentuaalinen muutos Terveysriskikertoimen muutoksen pylväskuvaaja Muutos suhteessa keskimääräiseen tasoon sekä suositeltu että passiivisten taso

8 Valmentajan työkalut: Aktiivisuusraportti Aktiivisuusraportista voidaan seurata organisaation eri osastojen aktiivisuusluokan muutosta. Minimi ryhmäkoko on viisi henkilöä. Mikäli henkilöitä on vähemmän, ko. tietoa ei näytetä raportissa. Muussa tapauksessa kaikkien henkilöiden tiedot tulevat ryhmäkeskiarvoon mukaan. Aktiisisuusraportin luominen Valitse ryhmä tai osasto, josta haluat luoda raportin. Lisärajausta voit tehdä henkilöstöryhmällä. Valitse raportin alku- ja loppuaika. Valitse harjoitusten vähimmäismäärä. Liitä osaston alaiset osastot mahdollistaa palautteen lähettämisen kerralla myös kaikille osaston alaisille osastoille. Paina Luo raportti. Voit lähettää raportin myös sähköpostilla. Osastojen tiedoista löytyy Henkilöstöryhmä Osaston henkilömäärä Aktiivisuusluokka osastoittain tarkastelujakson alussa ja lopussa. Osastoja voi avata ja sulkea nimen edessä olevasta nuolesta.

9 Valmentajan ja ylläpitäjän työkalut: Tilien hallinta Sekä ylläpitäjä että ohjaaja voivat hallita mm. käyttäjätilien voimassaoloaikaa ja osastoihin kuuluvia henkilöitä. Ylläpitäjä voi lisäksi luoda ja poistaa kokonaisia osastoja. Vapauta laite toiminnolla voidaan vapauttaa asiakkaan hankima laite käyttäjätililtä esimerkiksi silloin kun asiakkaan maksu Kuntosalin Firstbeat.net palvelusta päättyy. Tällöin asiakas näkee vain syketasonsa syketunneilla eikä vastaanota enää kuntoilijan- tai harjoitusraportteja. Kaikkien osastojen tarkasteleminen Lista kaikista osastoista ja niiden henkilömääristä. Etsi ja rajaa osastoja määrittelemällä rajausehtoja. Valitse osasto klikkaamalla sitä hiirellä. Avaa alaosastot klikkaamalla nimen edessä olevaa nuolta. Valitsemalla käyttäjätilin kohdalta sarakkeesta Tili voimassa Muokkaa, jonka jälkeen voit: Muokata käyttäjätilin voimassaoloaikaa Käyttökuukausitila: Aseta voimassaoloaika kuukausina. Kun aika täyttyy, käyttäjätili sulkeutuu. Käyttökuukausia on kulunut tilin voimassaoloajan verran. Muussa tapauksessa: Aseta päättymispäivämäärä. Kun aika täyttyy, käyttäjätili sulkeutuu. Poistaa käyttäjätilin Valitse Poista. Käyttäjätili poistetaan asiakastilin alaisuudesta ja uusi loppukäyttäjätili vapautuu käyttöön (ei käyttökuukausitilassa, jossa käyttäjätilien lukumäärä ei ole rajoitettu) Liittää tai vapautaa laitteen käyttäjätilistä. Liitä sykelaite syötämällä laitteen sarjanumeron 5 viimeistä numeroa. Vapauta laite klikkaamalla Vapauta. Osaston lisääminen ja poistaminen (vain ylläpitäjä) Valitse Uusi osasto tai Poista osasto ja toimi ohjeiden mukaan. Käyttäjän siirtäminen osastojen välillä Kuljeta käyttäjä hiirellä raahaamalla uuteen osastoon. Poista käyttäjä osastosta: 1) Valitse käyttäjä nykyisestä osastosta, 2) Valitse osasto, johon käyttäjä siirretään. Siirrä käyttäjä osastoon: 1) Etsi siirrettävä käyttäjä, 2) Valitse oikea käyttäjä listasta, 3) Klikkaa Siirrä, jolloin käyttäjä siirtyy sillä hetkellä valittuun osastoon. Uuden käyttäjän lisääminen 1. Valitse Lisää uusi käyttäjä. Vapaita käyttäjätilejä / käyttökuukausia pitää olla jäljellä. 2. Kirjoita yhden tai useamman uuden käyttäjän sähköpostiosoitteet. 3. Määrittele käyttöoikeus: loppukäyttäjä ja/tai ohjaaja. 4. Valitse osasto. 5. Luo uusi käyttäjä klikkaamalla Luo uusi käyttäjätili 6. Tunnukset lähetetään suoraan käyttäjän osoitteeseen.

10 Ylläpitäjän työkalut: Luo uusia käyttäjätilejä Lähetä uusia käyttäjätilejä asiakkaalle. Seuraa vapaina olevielä käyttäjätilien käyttöä, tai Seuraa jäljellä olevia käyttökuukausia (käyttökuukausi tila) Käyttäjätilitiedot Käyttäjätilitietojen yhteenveto. Mikäli asiakastilisi on käyttökuukausiperusteinen, näkymä on hieman erilainen. Käyttäjätilien käyttöönotto Kirjoita sähköpostiosoitteet niille varattuun kenttään allekkain yksi osoite per rivi. Määrittele lähetettävien tilien käyttöoikeudet: loppukäyttäjä, ohjaaja. Käyttökuukausiperusteisilla asiakastileillä määritellään lisäksi käyttöaika kuukausina. Paina Lähetä tunnukset.

11 Ylläpitäjän työkalut: Muokkaa henkilöstöryhmiä Henkilöstöryhmiä voidaan käyttää esimerkiksi rajaamaan raportteihin mukaan luettavia henkilöitä. Näin esimerkiksi suurten organisaatioiden liikunnan vaikuttavuuden arviointi on tehokasta. Henkilöstöryhmien luonti ja muokkaus Luo uusi henkilöstöryhmä klikkaamalla Luo uusi Anna henkilöstöryhmälle nimi ja paina Tallenna

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Kuntovalmentaja on avaimesi hyvään kuntoon! Valmentaja: Kertoo harjoitteletko oikein suhteessa kuntotasoosi ja tavoitteeseesi. Älykäs päivittyvä harjoitusohjelma.

Lisätiedot

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja

Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Pikakäyttöohje: Firstbeat Kuntovalmentaja Kuntovalmentaja on avaimesi hyvään kuntoon! Valmentaja: Kertoo harjoitteletko oikein suhteessa kuntotasoosi ja tavoitteeseesi. Älykäs päivittyvä harjoitusohjelma.

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN

RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN RYHMIEN PERUSTAMINEN OODIIN Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 11.11.2011 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi Oodin HOPSin Ryhmätyökalu-toimintoa. Ryhmätyökalun avulla voi luoda

Lisätiedot

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO

TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO 1 TREENIKIRJASOVELLUKSEN KÄYTTÖÖNOTTO Tilin luonti Tarvitset käyttäjätunnuksen sovelluksen käyttämiseen. Käyttäjätunnus ja salasana tallentuvat paikallisesti laitteeseen, joten älä unohda salasanaasi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 / / Martat - KÄYTTÖOHJE Yhdistyksille 2017 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: https://www.martat.fi/wp-admin 2.2 Salasana hukassa? 3. Uuden Ajankohtaisen

Lisätiedot

1. Mene elogger.net sivulle ja valitse yläreunasta Kirjaudu sisään

1. Mene elogger.net sivulle ja valitse yläreunasta Kirjaudu sisään elogger Pikaohje Uuden käyttäjän rekisteröityminen Alla ohjeet uuden käyttäjätunnuksen rekisteröimiseen eloggeriin 1. Mene elogger.net sivulle ja valitse yläreunasta Kirjaudu sisään 2. Tulet eloggerin

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN

ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN ORGANISAATION KIRJAUTUMINEN TURVASIRU.FI-PALVELUUN Organisaatiot kuten eläinsuojeluyhdistykset kirjautuvat KIRJAUTUMINEN ORGANISAATIOT-osiosta: http://www.turvasiru.fi/pet/turvasiru.jsp Organisaatioiden

Lisätiedot

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa

Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa Ryhmänkerääjän ABC - pidä ryhmäsi ilmoittautumiset ja huonejako kätevästi hallussa HUOM! Nämä ohjeet koskevat vain tilausmatkojen ryhmänkerääjiä! 1. Tee ryhmällesi varaus Tee varaus ryhmälle tai suunnitellulle

Lisätiedot

Kemuun viedään ainoastaan kemikaalikohteiden (Seveso-laitos) ulkoiset pelastussuunnitelmat ja niiden harjoitukset.

Kemuun viedään ainoastaan kemikaalikohteiden (Seveso-laitos) ulkoiset pelastussuunnitelmat ja niiden harjoitukset. KEMU-OHJE: ULKOISTEN PELASTUSSUUNNITELMIEN JA HARJOITUSTIETOJEN LISÄÄMINEN KEMU-REKISTERIIN Pelastusviranomaisen tulee toimittaa rekisteriin pelastuslain 48 :n mukaiset ulkoiset pelastussuunnitelmat ja

Lisätiedot

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta.

Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Korpelan Voiman Online-palvelun käyttöohje Etusivu Etusivulta valitaan haluttu toiminto klikkaamalla sitä joko yläreunan otsikosta tai oikeanpuoleisesta valikosta. Käyttäjätunnuksen takaa asiakas voi hallinnoida

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17

4 Google. Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 4 Google Eetu Kahelin ja Kimi Syrjä DAT 17 Googleen siirtyminen Avaa Firefox- tai Google Crome selain Siirry näkymättömään tilaan Google Cromessa näppäinyhdistelmällä (Ctrl + Shift + N) ja Firefoxissa

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä

Käy$öohjeet ylläpitäjille. Yhteistyössä Käy$öohjeet ylläpitäjille Yhteistyössä Copyright Mo5vade 2015 OSA1: PALVELUN TILAAMINEN JA KÄYTTÖÖNOTTO SELAINSUOSITUKSET Suosittelemme käyttämään palvelua Chromella, Safarilla tai modernilla (v. 10+)

Lisätiedot

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen 1 Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Sisällysluettelo Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen... 2 Tenttien opiskelijalistojen tulostaminen... 3

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko

OSIO: Hyvinkään. tapahtumakalenteri. Näyttävät mainokset ja näkyvyyttä toiminnalle -kurssi. Hyvinkään Yhdistykset ry. Heidi Kokko OSIO: Hyvinkään tapahtumakalenteri Maailma muuttuu yhdistystoiminta muuttuu Tapahtumakalenteri käyttöön... 3 Päävalikko... 3 Luo tili... 3 Kirjaudu... 3 Oma tili... 4 Premium -tilaus tarjoaa lisäominaisuuksia...

Lisätiedot

EuroTraffic Language Training

EuroTraffic Language Training EuroTraffic Language Training Käyttäjän opas Sisällysluettelo Kurssin aloittaminen... 3 Rekisteröityminen... 4 Sisäänkirjautuminen... 6 Tehtävien aloittaminen... 7 Sanasto... 9 Yhdistä ääni ja kuva...

Lisätiedot

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012

Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 Lounaskortti Verkkopalvelu Palvelun käyttöönotto ja määritykset 1.1.2012 1. Kirjautuminen ja yrityksen valinta... 2 2. Yritystilien ja alatilien perustaminen ja poistaminen... 3 3. Lounaskortti Verkkopalvelun

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty

Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille. Päivitetty Skhole Käyttöohjeet Pääkäyttäjille ja Ohjaajille Päivitetty 27.3.2019 Kirjautuminen & ohjeet Voit kirjautua Skholen verkkopalveluun kahdesta eri paikkaa. Joko Skholen verkkosivulta osoitteesta www.skhole.fi

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä

Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Kopio Niinin uusi kopiotilausjärjestelmä Mikä SendIT järjestelmä on? SendIT -järjestelmä on maksuton tapa lähettää kopiotilaukset netin kautta suoraan Kopio Niinin palvelimelle. SendIT - järjestelmään

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet

Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet PYHÄ BIRMAN KISSA RY Sivu 1 / 13 Hotline-jäsenpalvelun käyttöohjeet Hotlineen kirjautuminen tapahtuu valitsemalla Kasvatus ja terveys -valikosta Hotline. Avautuvalla sivulla on Kirjaudu sisään palveluun

Lisätiedot

OHJE UUDEN PALVELUASIAKKAAN LISÄÄMISEEN

OHJE UUDEN PALVELUASIAKKAAN LISÄÄMISEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE UUDEN PALVELUASIAKKAAN LISÄÄMISEEN Lisää uusi asiakas (palveluasiakas) Lisää uusi palveluasiakas. Palveluasiakkaalla tarkoitetaan asiakasta, jolle ei tehdä kirjautumistunnusta,

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

MYEWAY OHJEET PELAAJALLE

MYEWAY OHJEET PELAAJALLE MYEWAY OHJEET PELAAJALLE 1 MYEWAY SHA-TOIMINNASSA MyEWay on Eerikkilän ylläpitämä sähköinen kehittymisenseuranta- ja oppimisympäristö Joukkueen valmentaja/ joukkueenjohtaja luo pelaajille tunnukset ennen

Lisätiedot

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen

OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Helsingin yliopisto WebOodi 1 OpeOodi Opiskelijalistojen tulostaminen, opiskelijoiden hallinta ja sähköpostin lähettäminen Opetustapahtuman opiskelijalistan tulostaminen Ilmoittautuneista opiskelijoista

Lisätiedot

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi.

Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA. Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Punomo Blogit BLOGIN LUOMINEN WORDPRESS-ALUSTALLA Kirjaudu -palveluun osoitteessa www.punomo.npn.fi/wp-login.php tunnuksellasi. Tunnuksia jakavat Punomo.fi:n ylläpitäjät. Kun olet kirjautunut, blogin OHJAUSNÄKYMÄ

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2

Opas administraattori-tason käyttäjille. MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 MANAGERIX Opas administraattori-tason käyttäjille SISÄLLYS MANAGERIX -ohjelman esittely... 2 Kirjautuminen... 2 Käyttöliittymä... 2 1 ORGANISAATIO Organisaation tietojen tarkastelu ja muokkaaminen4 Yhteenveto

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Savalanche käyttöohje

Savalanche käyttöohje Savalanche käyttöohje Ansaitse lisätuloja riskittömästi ja helposti 1. Savalancheen rekisteröityminen Savalanche-palvelun (www.savalanche.com) avulla voit ansaita rahaa riskittömästi ja helposti. Jos sinulla

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS

Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Nutri-Flow ravintotulkki ALOITUSOPAS Ohjelmaan kirjautuminen Siirry osoitteeseen www.nutri-flow.fi Klikkaa sivun ylälaidassa näkyvää Nutri-Flow palvelu painiketta. Avautuvalla sivulla on tiedotteita ja

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi

Vastuuhenkilön ohje. TIEKE www.tieke.fi Vastuuhenkilön ohje TIEKE Vastuuhenkilön ohje 1 (8) Vastuuhenkilön ohje in lyhyesti Sinut on lisätty organisaatiosi vastuuhenkilöksi in, jossa voit luoda ryhmillesi n testejä. Testien avulla arvioidaan

Lisätiedot

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin

Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Pajun sähköpostien siirto Outlookiin Tässä ohjeessa kerrotaan kuinka Pajun sähköpostit on mahdollista siirtää käytettäväksi Outlook-sähköpostissa ja kuinka sähköpostiviestit voidaan tallettaa omalle tietokoneelle.

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu

Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Hakijan ohje Opetushallitus syksy 2013 Yliopistohaku.fi -palvelun Oma haku -palvelu Sisältö Yliopistohaku.fi palvelun Oma haku -palvelu... 2 Aloitusnäyttö... 4 Kirjaudu Oma haku -palveluun... 5 Entä jos

Lisätiedot

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi

Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Lyhyt ohje Ning-verkoston hallinnoimiseksi ja muokkaamiseksi Valtti Valmis tutkinto työelämävalttina, Jenni Kaisto Sisältö NÄKYMÄ SISÄÄNKIRJAUTUESSA... 1 NINGIN HALLINNOINTI JA MUOKKAUS... 3 KOJELAUTA...

Lisätiedot

Tarjoustyökalun käyttöohje

Tarjoustyökalun käyttöohje Tarjoustyökalun käyttöohje Suomen johtava projektipankki! Kustannustehokkaaseen rakennusprojektien hallintaan SokoPro on Kopijyvän ratkaisu kustannustehokkaaseen rakennusprojektin hallintaan. Rakennusprojektiaineistojen

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax

ILMOITTAUTUMINEN. Hämeentie 105 A, FI Helsinki Tel , Fax 1 ILMOITTAUTUMINEN 2 Käyttöohje Tempus Kilpailut: Ilmoittava seura Viimeksi päivitetty: 20.11.2018 Taustaa Tempus Tilastot pitää sisällään kaikki viralliset uintitulokset viime vuosilta. Tempus Kilpailut

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa.

UUTTA. Hintaluokat. Hintaluokilla määritellään laituripaikkojen hinnat keskitetysti. Paikan hinta näkyy kaikkialla aina paikkatiedon ohessa. UUTTA (23.5.2015) Hintaluokat Aikaisemmin Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella - osa 2 Lisää tietoa laituripaikoista Muutoksia Käyttäjätiedot lomakkeella Muutoksia Veneen tiedot lomakkeella Maksulliset

Lisätiedot

AINA PALVELUPORTAALI

AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI AINA PALVELUPORTAALI - YLEISINFOA Aina Palveluportaalissa voit hallinnoida matkapuhelinliittymiä: Avata uusia matkapuhelinliittymiä Vaihtaa liittymälle SIM-korttia Vaihtaa liittymälle

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI Opettajalla on topirkka.fi -portaalissa seuraavat oikeudet: muuttaa omia kirjautumistietojaan luoda TOP -paikalle käyttäjätunnus tallentaa yrityksen tiedot TOP rekisteriin

Lisätiedot

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET HÄLYRI-SOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET 1 TILIN LUONTI Aloita Hälyrin käyttö luomalla tili. Mikäli tilasit tuotteen verkkokaupastamme, sinulla on jo tunnukset eikä uutta tiliä tarvitse luoda. Kirjaudu tällöin

Lisätiedot

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje

Käyttäjä. Palvelun käyttöohje Käyttäjä Palvelun käyttöohje 4.7.2014 Sisällysluettelo Kirjautuminen... 2 Omat toimeksiannot... 3 Poimiminen... 4 Hylkääminen... 4 Peruuttaminen... 5 Käyttäjätilin muokkaus... 6 Sähköposti... 6 Nimi- ja

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi

Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi. info@vapaatajat.fi Ohjeet psykoterapeuteille www.vapaatajat.fi info@vapaatajat.fi Vapaat Ajat palvelun ohjeet psykoterapeuteille Tästä oppaasta löydät ohjeet Vapaat Ajat palvelun käyttöön. Käymme läpi palveluun rekisteröitymisen,

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet

Valmentajalisenssi. Käyttöohjeet Valmentajalisenssi Käyttöohjeet Valmentajalisenssi on maksullinen TrainIt-palvelun lisäosa, joka tarkoitettu valmentajien ja Personal Trainereiden käyttöön. Valmentajaominaisuuksien avulla voit valmentaa

Lisätiedot

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta

http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta http://portal.exxonmobil.com Sähköinen tilaustenhallinta Käyttöohjeet Turvallinen kirjautuminen ExxonMobil-portaaliin Syötä käyttäjätunnuksesi: eu... Syötä salasanasi ************ Valitse login. Klikkaa

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE SISÄLLYS AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on Turun yliopiston avoimessa yliopisto-opetuksessa käytettävä verkkooppimisympäristö. Omalta Moodlen kurssialueeltasi löydät

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

OHJE HENKILÖTIETOJEN MUOKKAUKSEEN

OHJE HENKILÖTIETOJEN MUOKKAUKSEEN Nutri-Flow ravintotulkki OHJE HENKILÖTIETOJEN MUOKKAUKSEEN Henkilötietoihin pääset klikkaamalla päävalikon Henkilötiedot kuvaketta. Henkilötietojen asettaminen ja muokkaaminen vaiheittain 1. Pääset asettamaan

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Automaattitilausten hallinta

Automaattitilausten hallinta Automaattitilauksilla voidaan automatisoida kopiotilaukset tuotantolaitokselle. Työkalulla voitte määritellä kansio- sekä tiedostokohtaisia automaattitilauksia. Joka yö SokoPro suorittaa tarkistusajon,

Lisätiedot

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana.

Painonhallinta. Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Painonhallinta Sisäänkirjautuminen Kirjaudu sovellukseen antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Kuva 1 Sisäänkirjautuminen Yleistä Painonhallinta toimii internet-selaimella, mutta liikuttaessa sovelluksessa,

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

Drupal-sivuston hallintaopas

Drupal-sivuston hallintaopas Drupal-sivuston hallintaopas 11.12.2011 1. Sisäänkirjautuminen... 2 2. Sivun luonti... 2 1 1. Sisäänkirjautuminen Kirjautumissivulle pääset osoitteesta http://www.venajaseura.com/user Käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä

Kotkaliikkuu.fi. Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Kotkaliikkuu.fi Ohjeita seuroile ja yhteisöille palvelun käytöstä Tunnukset Tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan käyttääksesi palvelua. Tunnukset ovat usein yhteisölle yhteiset. Henkilökohtaisia tunnuksia

Lisätiedot

FIRSTBEAT SPORTS EXAMPLE REPORTS

FIRSTBEAT SPORTS EXAMPLE REPORTS FIRSTBEAT SPORTS EXAMPLE REPORTS Harjoitusraportti Henkilö: Päivämäärä: Henkilön taustatiedot Ikä Pituus (cm) 24 184 Paino (kg) 79 Leposyke 34 Maksimisyke Aktiivisuusluokka 8 Athlete (Example) John 11.12.212

Lisätiedot

Ohje huoltajille Helmen käytöstä

Ohje huoltajille Helmen käytöstä Ohje huoltajille Helmen käytöstä Tervetuloa Seinäjoen Helmen käyttäjäksi! Helmi on oppilaiden, opettajien ja huoltajien väliseen viestintään tarkoitettu ohjelma. Sieltä näet helposti mm. oppilaan arvosanat

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

Markkinointijakelun tilaaminen

Markkinointijakelun tilaaminen Markkinointijakelun tilaaminen PTP käyttöohje 1 Sisältö Kirjautuminen Extranet-palveluun Luo markkinointijakelulle nimi Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen Aloita markkinointijakelun tilaaminen Tilaaminen:

Lisätiedot

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE

WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE WILMAN KÄYTTÖOHJE OPISKELIJALLE Sisällys Täysi-ikäinen opiskelija... 1 ehops... 4 Tuntimerkinnät... 5 Opiskelijan työssäoppiminen Wilmassa... 7 Pankkiyhteys ateriakorvauksiin... 9 Työssäoppiminen alkaa...

Lisätiedot

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi

Manager. Doro Experience. ja Doro PhoneEasy 740. Suomi Doro Experience ja Doro PhoneEasy 740 Suomi Manager Esittely Doro Experience Manager -hallintaportaalia käytetään sovellusten asentamiseen ja käyttöön Doro Experience -laitteella käyttämällä mitä tahansa

Lisätiedot

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus

Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sonera Yrityssähköposti. Outlook 2013 lataus ja asennus Sisältö 1/14 Sonera Yrityssähköpostin käyttöönotto Outlook 2013 -sovelluksella SISÄLLYS Outlook 2013 asennuspaketin lataus... 2 Outlook 2013 asennus...

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä

Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Kilpailuhakemuksen luonti IRMA-järjestelmässä Sisäänkirjautuminen 1. Mene nettisivulle https://irma.suunnistusliitto.fi 2. Kirjaudu valitsemalla oikealta ylhäältä Kirjaudu IRMA:an 3. Kirjoita lisenssinumerosi

Lisätiedot

Erotuomareiden TASO-ohjeistus

Erotuomareiden TASO-ohjeistus Erotuomareiden TASO-ohjeistus 1 Järjestelmään kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://taso.palloliitto.fi Ensimmäisellä kirjautumiskerralla tunnukset ovat: Käyttäjätunnus: Oma nimi, esim.

Lisätiedot