Toimintakertomus LIITTOKOKOUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintakertomus LIITTOKOKOUS 24.4.2015"

Transkriptio

1 2014 Toimintakertomus SUOMEN PESÄPALLOLIITTO 2014 LIITTOKOKOUS

2 1 Sisältö Yleistä s.2 Johtokunnan toimintakertomus Toimintaympäristö s. 2 Tarkoitus s. 3 Painopisteet. s. 3 Toiminta s. 3 Talous... s. 11 Hallinto. s. 12 Tuloslaskelma. s. 14 Tase.. s.

3 2 YLEISTÄ Toimintavuoden taloudellisen tuloksen kehitykseen vaikuttivat merkittävästi varsinaisentoiminnan ja varainhankinnan kehitys, henkilöstö- ja toiminnallisten kulujen seurannan toimivuus ja sitä kautta syntyneet kulujen leikkaukset. Merkittävä vaikutus tulokseen oli myös kilpailutoiminnan maksujen kasvulla ja onnistuneella Itä-Länsi -tapahtumalla. Liittojohtokunta PESÄPALLOLIITON TOIMINTAYMPÄRISTÖ 2014 Urheilun järjestökentässä ja julkisella sektorilla tapahtuvat muutokset vaikuttavat tulevaisuudessa vahvasti myös pesäpalloliikkeen toimintaan. Huippu-urheilusta vastaava Suomen Olympiakomitea ja Valo ry toteuttavat yhdessä liikuntajärjestöjen kanssa visiota Olemme maailman liikkuvin urheilukansa Olympiakomitea ja Valo ovat yhdistäneet myös toimintojaan, joka ennakoi yhtä urheilun keskusjärjestöä lähivuosien aikana, Julkisella sektorilla tapahtuva rahoitus vähentyy tai ainakin se kohdentuu uudella tavalla. Tämän seurauksena valtio ja kunnat keskittyvät entistä enemmän vain lakisääteisten peruspalvelujen tuottamiseen. Edellisestä johtuen myös kolmannen sektorin toimintaedellytykset paikallistasolla ovat edelleen heikentyneet. On entistä haastavampaa järjestää valtakunnallisia tai alueellisia pesäpalloleirejä siten, että ne olisivat kunnalta tai kaupungilta ostettavien palveluiden osalta järkevän hintaisia. Tämä näkyy erityisen hyvin niin sanotussa suurkaupunkiympäristössä, missä paikallisina yhteistyötahoina ovat kaupungin omistamat ja voittoa tavoittelevat liikelaitokset. Tämä on ohjannut pesäpalloliikkeen toimintaa yhteistyöhön pienten ja keskisuurten kuntien ja kaupunkien kanssa. Toiminta liikelaitosten kanssa vaikeutuu koko ajan. Muuttuvassa toimintaympäristössä liikuntaa järjestävät tahot on nähtävä entistä enemmän hyvinvointipalveluja tuottavina ja terveyttä edistävinä toimijoina, joiden kumppanuudet ovat kunnissa erityisen tärkeitä. Tärkeään rooliin nousee myös erityisryhmien huomioiminen liikuntaa järjestettäessä.

4 3 TOIMINNAN TARKOITUS Pesäpalloliiton sääntöjen 2 :n mukaan liiton toiminnan tarkoituksena on: Kansallispelimme pesäpallon ja vastaavanlaisen lyömäpalloilun edistäminen, kehittäminen ja valvominen, kilpailu-, nuoriso- ja kuntoliikuntatoiminnan harjoittaminen sekä toimiminen mainittuja toimintoja harjoittavien jäsentensä valtakunnallisena yhdyselimenä. PAINOPISTEET 2014 Vuonna 2014 pesäpalloliikkeen (PPL, Superpesis, maakunnat) painopisteet olivat: 1. lasten ja nuorten pesäpallon harrastamisen ja leiritoiminnan kehittäminen ja laadun takaaminen 2. seuratoiminnan ammattimaisuuden kehittäminen 3. saattaa harraste- ja terveysliikunta luontaiseksi osaksi seuratoimintaa 4. koulutusmateriaalin ja organisaation uudistaminen 5. motivoitunut, itsenäinen ja oma-aloitteinen henkilöstö 6. uudistunut laadukas kilpailutoiminta 7. kotiseuratoiminnan vakinaistaminen 8. talouden pohjan edelleen kehittäminen ja vakauttaminen 9. katsojien ja pelaajien olosuhteiden parantaminen TOIMINTA VUONNA 2014 LASTEN JA NUORTEN TOIMINTA Lapset ja nuoret ovat pesäpalloliikkeen arvomaailman keskeisin kohderyhmä. Toimintasuunnitelmaa on jo usean vuoden ajan määrittänyt se, että pesäpalloliiton, maakuntien ja seurojen tulee turvata jokaiselle lapselle ja nuorelle mahdollisuus harrastaa lajia. Samoin liikkeen on pidettävä huoli siitä, että jokaisella lapsella on mahdollisuus osallistua joko valtakunnalliselle tai alueelliselle pesäpalloleirille.

5 4 Valtakunnallinen lasten ja nuorten pesäpallotoiminta on kouluihin liittyvää toimintaa, leiritoimintaa sekä pesiskoulu- tai muuta seuratoimintaa, mikä sisältää Valo ry:n laatukriteereiden mukaisen sinettiseuratoiminnan. Lasten ja nuorten pesäpallotoiminnan pääpaino toimintavuonna oli kouluihin liittyvän toiminnan tehostamisessa. Tähän liittyy uuden toimintaa tukemaan tarkoitetun 105 Pesäpallo onnistumista materiaalin valmistuminen sekä sen kouluttaminen. Koulutusta annettiin liki sadalle opettajalle sekä kymmenille maakunnallisille tai seuraosaajille. Lasten ja nuorten leiritoiminnan talouden kehittämisen tavoitteena oli saada leiripassien hinnoittelu vastamaan leiritoiminnan laadun vaatimuksia sekä samalla turvata leirien järkevä taloudellinen järjestämien. Leirin järjestäjätahojen taloudellinen tulos oli erittäin hyvä. Toimintavuonna leiripasseja lunastettiin enemmän kuin koskaan ennen. Lasten ja nuorten toiminnan kehittämien on tapahtunut saadun palautteen, erilaisten hankkeiden sekä maakuntien ja seurojen kanssa sovittujen toimintatapojen perusteella. KILPAILUTOIMINTA Kilpailutoiminnan keskeisiä painopistealueita kertomusvuonna olivat sarjajärjestelmäperiaatteiden valmistelu ja päättäminen vuosille , miesten ja naisten halli-sm turnauksien uudistaminen, B-junioreiden sarjajärjestelmien kehittäminen, olosuhdevaatimusten ja poikkeuslupien toteuttaminen sekä pelaajapolun kehittämistoimenpiteet (kaksoisedustusoikeusjärjestelmän laajentaminen). Pesäpalloliitto vastasi kilpailutoiminnan kokonaisjohtamisesta, järjestämisestä ja kehittämisestä. Pesäpallon kilpailutoimintaa organisoi kilpailun johtoryhmä. Kilpailutoiminnan johtoryhmän tehtäviin kuuluivat pelisäännöistä, edustus- ja kilpailukelpoisuussäännöistä, pelisäännöistä, sarjajärjestelmistä ja muista kilpailutoiminnan määräyksistä päättäminen, kurinpitoelimenä toimiminen toimivaltansa puitteista, sarjojen täydentämisistä, lohkojaoista sekä maakuntasarjojen hoidosta vastaavista maakunnista päättäminen sekä erillisten tehtävien valmistelu Pesäpalloliiton liittojohtokunnalle ja Superpesiksen hallitukselle. Superpesis Oy vastasi ylimmän sarjatason toiminnasta ja päätti itsenäisesti Superpesiksen sisäisistä sarjajärjestelmistä, ottelumääristä ja pelikauden pituudesta.

6 5 Kilpailutoiminnan tuottoista merkittävä osa koostuu lisenssituotoista sekä sarjamaksuista. Pesäpalloliiton sarjatoiminnassa oli mukana 132 miesjoukkuetta (122/2013) ja 98 naisjoukkuetta (96/2013). Nuorten A-, B- ja C-ikäisten liittojohtoisissa sarjoissa oli mukana 57 poikajoukkuetta (70/2013) ja 63 tyttöjoukkuetta (61/2013). Yhteensä Pesäpalloliiton alaiseen sarjatoimintaan osallistui 350 joukkuetta (349/2013). Kokonaisjoukkuemäärässä oli lisäystä yksi joukkue edelliseen vuoteen verrattuna. Kilpailulupien ja vakuutuksien hinnat säilyivät ennallaan. Kilpailutoiminnan lisenssejä lunastettiin kappaletta ( /2013), joista nuorten osuus oli 7883 (8079/2013), aikuisten osuus oli 2712 (2670/2013) ja tuomareiden 934 (775/2013). Vakuutuksellisia harrastepesispasseja lunastettiin 398 (395/2013). Vakuutuksellisia pesispasseja lunastettiin 3707 (3053/2013). Baseball- ja softball lisenssejä lunastettiin 131 kappaletta (94/2013). Lisenssien yhteismäärässä nousua oli 699 lisenssiä. Pesäpallon ja lentopallon Yhteiset Pallot laajeni kertomusvuonna pilottikokeilusta valtakunnalliseksi hankkeeksi. Lajien yhteinen hanke tuotti uuden lisenssivaihtoehdon, Yhteiset Pallot- lisenssin. Lisenssin voi lunastaa vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneet pesäpallon ja lentopallon pelaajat, jotka pelaavat liitto- ja aluejohtoisissa sarjoissa sekä alue- ja valtakunnallisilla pesäpalloleireillä. Lisenssiin sisältyy vakuutus. Yhteishankkeen tavoitteena on kasvattaa lasten liikunnan kokonaismäärää ja monipuolistaa harjoittelua lentopallo- ja pesäpalloseuroissa sekä luoda lapsille mahdollisuus liikkua ja kilpailla ympärivuotisesti Kilpailutoiminnan toimialaan kuuluu myös katsojien ja pelaajien olosuhteiden kehittämiseen liittyvät toimenpiteet. Uudet olosuhdevaatimukset astuivat voimaan vuonna 2012 Superpesiksen, Ykköspesiksen ja suomensarjojen osalta. Loppuvuodesta 2013 aiempiin olosuhdevaatimuksiin tehtiin muutoksia, jotka antavat lisäaikaa olosuhteiden kehittämiselle. Seuroilla myönnettiin poikkeuslupia olosuhdevaatimusten osalta vuodelle Olosuhdevaatimukset pitävät sisällään hiekkatekonurmeen, katettuihin katsomoihin, sähköiseen tulostauluun, lehdistökatsomoon ym. liittyviä vaateita.

7 6 TUOMARITOIMINTA Tuomaritoiminnassa vietiin pelinjohtajien, tuomareiden ja otteluvalvojien yhteistyötä uudelle tasolle, kun yhteinen keskustelutilaisuus järjestettiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Lisäksi Pesäpalloliitto vastasi A- ja B-tasojen sekä maakunta- ja nuorisotuomarikouluttajien koulutustilaisuuksista. C-tason tuomarikoulutus hoidettiin alueellisesti turnausten yhteydessä korostaen käytännönläheisyyttä. Alempien tasojen tuomarikoulutuksesta vastasivat maakunnat. Paikoittain nähtiin tarvetta toimintamallien yhdistämiselle, mihin puututaan jatkossa. Kohdennetun otteluvalvonnan myötä tuomarijohto haki kokonaiskäsitystä miesten Superpesiksen tuomaripareista. Valtakunnallisella otteluvalvonnalla tavoitettiin myös B-tason tuomareita, vaikka maantieteelliset etäisyydet jättivät muutamia katvealueita. Valtakunnalliset leirit houkuttelivat ennätysmäärin alle 18-vuotiaita nuorisotuomareita. Leiriorganisaatioita tukivat valtakunnallisen nuorisotuomaritiimin nimeämät koordinaattorit. HARRASTE- JA TERVEYSLIIKUNTA Harraste- ja terveysliikuntaan panostaminen on Pesäpalloliiton tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeä, koska yhteiskunta panostaa jatkossa entistä enemmän terveysliikuntaan ja hyvinvointipalveluihin. Harrastepesiksessä toteutettiin ympäri Suomea seurojen, alueiden sekä kuntien toteuttamana erilaisia alueellisia ja paikallisia tapahtumia, sarjoja, turnauksia ja puulaakeja, joiden suosio oli kasvussa. Lisäksi järjestettiin ohjaustoimintaa, kuten Lady- Pesistä, sekä työyhteisöjen ja oppilaitosten toimintaa eri kohderyhmille. Valtakunnallisia isoja tapahtumia olivat Harrastepesiksen SM-kisat Tampereella ja Lady-Pesisturnaus Turussa. Valon uuden strategian mukaisesti osallistuttiin Urheillen terveyttä seurassa kehittämishankkeen rakentamiseen. VIESTINTÄ Pesäpalloliiton viestintä pyrki vuoden aikana tavoittamaan mahdollisimman laajasti kaikki kohderyhmät. Lajin toimijoille perustettiin koulutus- ja valmennussivustot pesisvalmennus.fi sekä pesisnet.fi. Osoitteeseen pesistulokset.fi muuttanut tulospalvelu seurasi ylimpiä sarjatasoja reaaliaikaisesti.

8 7 Valtakunnallisten leirien ilmoittautuminen ja tulosseuranta hoidettiin osoitteessa Pesäpalloliiton sivuston yhteyteen rakennetut miesten Superpesiksen, naisten Superpesiksen, miesten Ykköspesiksen ja valtakunnallisten leirien osiot palvelivat omia erityisyleisöjään. Liikkeen sisällä tiedonvälitystä hoidettiin etupäässä sähköpostijakeluilla, uutiskirjeillä sekä seura- ja lehdistötiedotteilla. Yhdellä kameralla kuvatut superpesisottelut siirrettiin vimeo.comsivustolle Superpesiksen kanavalle. Pesäpallokirja 2014 ilmestyi painettuna teoksena helpottamaan esimerkiksi tilastofaktojen ja yhteystietojen etsimistä. Ulkoisessa viestinnässä Pesäpalloliitto ja Superpesis näkyivät hyvin maakunnallisissa tiedotusvälineissä. Valtakunnallisen viestinnän kärkeen nousivat kauden avaus, kaikkien aikojen pesäpalloilijat, Itä-Länsi-tapahtuma sekä pudotuspelit. Uutena aluevaltauksena syntyi katuväkivaltaa vastustamaan noussut väkivallankumous-liike, johon pesäpallo pääsi mukaan kantavaksi voimaksi. Rakkauden pesäpallo-ottelu tapahtuma Helsingissä sai laajasti julkisuutta kulttuurin, urheilun ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen voimannäyttönä. Pesäpalloliitto tuki yhdessä Superpesiksen kanssa seurojen viestintää jakamalla tiedotteita ja lisäämällä mediasisältöjä omille mediakanavilleen. Myös yhteiskumppaneiden palveluita tuotiin esiin enenevissä määrin verkkotiedotuksen kautta. Lähinnä sosiaalisen median avulla kannustettiin käyttäjiä omaan sisällöntuotantoon sekä aktiiviseen osallistumiseen tykkäämällä, jakamalla ja kommentoimalla. Sosiaalinen media, erityisesti Twitter, kasvatti suosiotaan pesäpallotoimijoiden keskuudessa. Aktiivikauden aikana Superpesiksen ja Ykköspesiksen sivustojen ylläpitoon osallistui kiitettävällä panoksellaan tuotantoryhmä päätoimittajana Antti Kallio, tuottajana Juha Tikkanen ja koordinaattorina Jussi Löytökorpi. Miesten Superpesiksestä vastasi etupäässä Matti Lindholm, naisten Superpesiksestä Aarne Puisto ja Ykköspesiksestä Jussi Valli. Kuva- ja videosisältöjen osalta avustivat seurojen toimijat sekä erityisesti Markku Ekholm, Antti Haapasalo, Joona-Pekka Hirvonen, Niilo Hirvonen, Jorma Ketola, Juha Koivula, Juha Levonen, Jukka Rasimus, Kimmo Rauatmaa ja Pekka Tuominen.

9 8 KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Vahvan mausteensa kansainväliseen toimintaan toivat baseball ja softball. Lajikokeilut olivat molemmin puolin mahdollisia erityisesti yhteispisteillä messuilla ja Itä-Länsi-tapahtumassa. Pesäpalloliitto toi suomalaisessa mediassa näkyvästi esiin baseballin ja softballin hanketta palauttaa lajit olympialaisiin 2020, mikä kohentaisi kaikkien pallonlyöntipelien asemaa Euroopassa. Pesäpallon kansainvälisessä toiminnassa suunnattiin jo katseita vuoden 2015 Maailmancupturnaukseen. Paikkakunnaksi vahvistettiin Sveitsin Luzern ja ajankohdaksi Haku Suomen joukkueisiin avattiin syksyllä. Australian vuotuiset pääsiäiskisat järjestettiin Sydneyssä. Tapahtumaan kuului olennaisena osana pesäpalloturnaus. Viestintäpäällikkö Antti Kallio ja Varsinais-Suomen Pesiksen kehityspäällikkö Mika Mikola vierailivat Zürichin alueella Sveitsissä maan mestaruuskilpailuissa. Voittajaksi pelasi Solothurn, toiseksi Zürichin Sinivalkoiset ja kolmanneksi Pesis-Hirvet Itä-Sveitsistä. Pesäpalloliitto jatkoi yhteistyötään Liikunnan Kehitysyhteistyö Liike ry:n kanssa. Muitakin kansainvälisiä projekteja tuettiin pyydettäessä. KOULUTUS JA VALMENNUS Koulutus- ja valmennustoiminta pyöri neljässä valmennuskeskuksessa, Kuortaneella, Tanhuvaarassa, Varalassa ja Vuokatissa. Jokaisessa keskuksessa oli vastuullinen henkilö vastaamassa pesäpallon koulutuksen- ja valmennuksen kehittämisestä. Toimintaa ohjasi ohjausryhmä, jonka muodostivat valmennuskeskusvalmentajat. Valmennuskeskusvalmentajina toimivat Juha Antikainen (Varala), Sami-Petteri Kivimäki (Kuortane), Mikko Kuosmanen (31.7. saakka), Mikko Huotari (1.8. alkaen Vuokatti) ja Matti Mansikka (Tanhuvaara).

10 9 PALVELUYKSIKKÖ Pesäpalloliiton palveluyksikkö vastasi liiton alaisten tapahtuminen järjestelyistä ja johtamisesta, tv- netti ja mediatuotantojen tuotannosta sekä kumppaniyhteistyöstä. Tapahtumat Itä-Länsi 2014 Palveluyksikkö vastasi Seinäjoella järjestetyn Itä-Länsi tapahtuman johtamisesta ja järjestelyistä yhteistyössä Seinäjoen JymyJussien kanssa. Tapahtumassa pelattiin viisi itä-länsi ottelua, joissa miesten pelissä oli 5277, naisten pelissä 3670 katsojaa ja yhteensä kaikissa peleissä oli yhteensä katsojaa. Tapahtuman liikevaihto oli ennätykselliset euroa ja liikevoitto seuralle maksettujen provisioiden jälkeen , 76 euroa. Ykköspesiksen Itä-Länsi Ykköspesiksen itä-länsi tapahtuma järjestettiin 10 vuoden tauon jälkeen ja tällä kertaa tapahtuman järjestelyistä vastasi palveluyksikön kanssa Haminan Palloilijat. Tapahtuma onnistui erinomaisesti. Katsojia oli ja medianäkyvyys oli tv-lähetysten tukemana hyvä. Taloudellisen vastuun kantoi Haminan Palloilijat ja palveluyksikkö vastasi markkinoinnista, tvyhteistyöstä, varusteista sekä yleisjohdosta. Naisten Liitto-Lehdistö Naisten liitto-lehdistö järjestettiin Viinijärven Urheilijoiden juhlavuoden erikoistapahtumana Viinijärvellä. Tapahtuma sai varsinkin maakunnallisesti merkittävän julkisuuden, kun tapahtuman pääkumppanina toimi sanomalehti Karjalainen. Katsojia oli ottelussa 627. Tapahtuman taloudesta vastasi Viinijärven Urheilijat ja tässäkin tapahtumassa palveluyksikkö vastasi markkinoinnista, tv-yhteistyöstä, varusteista sekä yleisjohdosta. Pesäpallokauden päätösristeily Kauden päätöstilaisuus järjestettiin Tallinkin Baltic Queen risteilyaluksella Tähän kauden parhaiden palkitsemistilaisuuteen osallistui noin 500 pesisystävää ja tapahtuman pystyttiin järjestämään taloudellisesti tasapainoisesti.

11 10 TV-ja nettituotannot ja mediatuotannot Toisena isona kokonaisuutena palveluyksikkö vastasi pesäpalloliikkeen tv- ja nettilähetysten suunnittelusta ja toteutuksesta yhteistyössä mediatuotantoyhtiöiden kanssa. Kauden aikana tehtiin yhteistyö Nelosen, VeikkausTV:n ja SportTV:n kanssa. Nelonen näytti 39 miesten superpesisottelua, VeikkausTV 12 naisten superpesisottelua ja SportTV 10 miesten ykköspesisottelua. Lisäksi tuotettiin noin 10 uutistuotantokoostetta pääasiassa Urheiluruudulle. Palveluyksikkö vastasi myös nettisivujen mediatoimittajien palkkaamisesta sekä sivujen sisältöjen ja visuaalisuuden toteutuksista. Kumppanuudet Palveluyksikkö vastasi myös tapahtumiin liittyvien kumppanuuksien hankinnasta sekä toteutuksesta. Suurimmat mediakumppanuudet toteutettiin Nelosen ja Iltalehden kanssa ja myös tapahtumien tavarantoimittajien kanssa saatiin tapahtumille hyvin lisämateriaalia. ALUETOIMINTA/ITÄINEN ALUE Pesäpalloliiton itäisen alueen toiminnasta vastasi kertomusvuoden aikana aluejohtaja Pirjo Mäkelä. Mäkelä apuna alueen hallinnosta vastasi itäisen alueen johtoryhmä. Johtoryhmään kuuluivat: Sakari Myllys (pj.), Ville Lantta (kilpailutoiminta), Antti Eteläpää (valmennus- ja koulutustoiminta), Reijo Kauhanen ja Timo Päivinen (tuomaritoiminta), Tero Tiainen (harrastepesis) ja Anneli Lujanen (viestintä). Lisäksi johtoryhmän kokouksissa ovat mukana työntekijät; Pirjo Mäkelä (aluejohtaja), Matti Mansikka (aluevalmentaja). Jokaisella viidellä vastuu-alueella oli oma 3-6 hengen tiimi, joka suunnitteli ja toteutti toimintaa yhdessä tiimin jäsenten ja työntekijöiden kesken. Johtoryhmä piti vuoden aikana 4 kokousta, joista 1 pidettiin puhelinkokouksena. Lisäksi johtoryhmä kokoontui kerran aluetoiminnan suunnittelun merkeissä. Perustoimintojen lisäksi alueella järjestettiin Naperoleiri Lappeenrannassa, jonka järjestelyissä aluejohtaja oli tiiviisti mukana. Vuoden aikana käynnistettiin myös v Siilinjärven Tenavaleirijärjestelyt. Yhteiset Pallot hankkeen osalta teimme yhteistyötä Lentopalloliiton aluepäällikön kanssa. SEKE (seurakehittämö) hankkeessa itäinen alue oli mukana kuuden muun lajiliiton kanssa. Hanketta organisoi Pohjois-Savon Liikunta ry. Kaikki itäisen alueen toiminnan tulot ja kulut sisältyvät PPL:n tilinpäätökseen.

12 11 BASEBALL- JA SOFTBALL Vuosi 2014 oli Suomen Baseball- ja Softball- toiminnan (SBSL) 34. toimintavuosi. Vuonna 2013 SBSL liittyi Pesäpalloliittoon alajaostoksi. SBSL:lla oli vuonna 2014 kuusi SMsarjaa pelaavaa seuraa (2013 7) sekä kahdeksan Suomi-sarjan seuraa. Lisenssipelaajien määrä oli yhteensä 127 (189). Maajoukkue osallistui Slovenian Ljubljanassa pelattuihin EMkisoihin sijoittuen C-ryhmän peleissä viidenneksi. Yhdistyksen kokouksia pidettiin kaksi: kevätkokous huhtikuussa ja syyskokous marraskuussa. Hallitus kokoontui 5 kertaa. SBSL:n hallituksen vuonna 2014 muodostivat puheenjohtaja Tony Jones, varapuheenjohtajaville-herman Saarman sekä Mika Sarjanen, Jukka-Pekka Kurvinen, Marcos Placeres sekä Tuomas Ropponen Taloushallinnon hoiti Pesäpalloliito. Tilikauden oman toiminnan tulos oli alijäämäinen. SBSL rahoitti toimintansa pääasiassa Pesäpalloliiton toiminta-avustuksella, jäsen-, lisenssi- ja sarjamaksuilla, sekä muilla harrastajilta kerätyillä maksuilla. TALOUS Yksi päätavoitteista vuodelle 2014 oli talouden pohjan edelleen kehittäminen ja vakauttaminen. Toiminnan suunnittelussa kertomusvuonna huomioitiin tarkemmin myös talouden näkökulma. Liiton vuoden 2014 toiminnan kokonaistuotto oli ,30 euroa ja tilinpäätöksen ylijäämä ,46 euroa. Toiminnallinen tulos ennen poistoja oli ylijäämäinen ,43 euroa, poistoja tehtiin aineettomista hyödykkeistä, koneista ja kalustosta täysimääräisenä, yhteensä ,97 euroa. Budjetoituun tulokseen nähden tilikauden voitto ylittyi ,46 eurolla. Varsinaisen toiminnan tuottojen kasvuun vaikutti mm. hyvin onnistunut Itä-Länsi tapahtuma. Varainhankinnan tuotoissa kilpailutoiminnan tuottoja kasvattivat erityisesti seurojen maksamat sanktiomaksut. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä toiminta-avustus vuodelle 2014 liikuntalain perusteella oli euroa. Lisäksi Pesäpalloliitto sai erityisavustuksen Pesäpallokenttien ominaisuuksien tutkimista koskevaan hankkeeseen. Edellä mainittua hanketta hallinnoi ja toteuttaa Tampereen Teknillinen Yliopisto, jolle myös erityisavustus tuloutettiin. Lisäksi Pesäpalloliitto sai toimintavuoden aikana avustusta Lentopalloliiton kanssa yhteistyössä toteutettavaan Yhteiset Pallot hankkeeseen.

13 12 Hankkeen tavoitteena on kasvattaa lasten liikunnan kokonaismäärää ja monipuolistaa harjoittelua lentopallo- ja pesäpalloseuroissa. Hanketta hallinnoi Pesäpalloliitto. Hanketukea siirrettiin vuodelle 2015 yhteensä Tulevaisuudessa Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämä toiminta-avustus tulee pienentymään, joten varainhankinnan edelleen kehittäminen on tulevaisuuden haaste. Maakunnallisiin yhdistyksiin kanavoitui yhteistoimintasopimuksina tilikaudella noin euroa. Lisäksi Pesäpalloliitto vastasi maakuntapäivien järjestämiskustannuksista kokonaisuudessaan. Oman varainhankinnan määrä oli bruttoarvoltaan ,54 euroa ja nettoarvoltaan ,36. Varainhankinta koostuu kilpailutoiminnan tuotoista ja eri yritysten sekä yhteisöjen kanssa tehdyistä sopimuksista. HALLINTO Pesäpalloliiton päätösvaltaa käytetään liittokokouksessa. Liiton hallituksena toimii liittojohtokunta. Pesäpalloliiton johtokunnan muodostaa jäsenten valitsemat edustajat. Liittojohtokunta kokoontui kertomusvuonna kahdeksan kertaa, ja sen jäseninä toimivat Unto Väisänen (puheenjohtaja), Arto Luoma (1. varapuheenjohtaja), Päivi Pessi-Järvenpää (2. varapuheenjohtaja), Jari Karjanlahti, Esa Lehtiranta, Jussi Meriläinen, Markku Jussila, Timo Mäkelä ja Sami Ritola. Johtokunnan kokouksissa esittelijänä toimi toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi ja sihteerinä hallintoassistentti Merja Ahokas. Pesäpalloliitolla on jäsenseuroja 282. Liitto oli toimintavuoden aikana jäsenenä seuraavissa yhteisöissä: Confederation of European Baseball International Baseball Federation IBAF Valo ry Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu Hämeen Liikunta ja Urheilu, Palvelualojen työnantajat PALTA ry Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu Keski-Suomen Liikunta ry

14 13 Tilintarkastajat Henkilöstö Liiton tilintarkastajina ovat toimineet Hannu Sohlman KHT ja Tommi Murto HTM, varatilintarkastajina Markku Tynjälä KHT ja Kari Miettinen KHT. Sisäisenä valvontatilintarkastajana on toiminut Hannu Sohlman KHT, KHT-yhteisö PricewaterhouseCoopers Oy:stä. Vuoden 2014 lopussa Pesäpalloliitossa työskentelivät seuraavat henkilöt: Toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi Hallintoassistentti Merja Ahokas Kilpailupäällikkö Mika Helminen Koulutus- ja kilpailusihteeri Helena Koukkari Viestintäpäällikkö Antti Kallio Itä-Suomen aluejohtaja Pirjo Mäkelä Nuorisopäällikkö Jari Malinen (osa-aikainen) Palveluyksikön vetäjä Juha Tikkanen Sarjaohjelmaja tulospalvelupäällikkö Jarmo Kokkonen Toimistoassistentti Anriikka Taunila Edellä mainittujen lisäksi Pesäpalloliitto on työllistänyt henkilöitä mm. kilpailu- ja koulutustoiminnassa tuntipalkka- ja palkkioperusteisesti. Henkilöstössä ei toimintakertomusvuonna tapahtunut muutoksia Pesäpalloliiton osalta. Työhyvinvointia tuettiin ennakoivan työterveyshuollon käytäntöjen ja kohdennettujen toimenpiteiden avulla. Kohdennetuista toimenpiteistä voidaan mainita mm. Vierumäen Urheiluopistolla toteutetut työhyvinvointipäivät marraskuun alussa. Henkilökunnalle tehtiin työhyvinvointiin liittyvä kysely/kartoitus, jota käytetään pohjana tulevissa kehityskeskusteluissa. Liiton toimisto muutti toimintavuoden aikana Radiokatu 20:sta Vantaalle Robert Huberin tie 2:teen. Muutto aiheutti henkilökunnassa aluksi muutosvastarintaa mutta muutokseen ollaan oltu pääasiallisesti tyytyväisiä. Pesäpalloliitolla on lisäksi Siilinjärvellä Itä-Suomen aluetoimisto. Esitys ylijäämästä Johtokunta esittää, että tilikauden ylijäämä siirretään edellisten kausien yli-/ ja alijäämätilille.

TOIMINTAKERTOMUS Suomen Pesäpalloliitto 2013

TOIMINTAKERTOMUS Suomen Pesäpalloliitto 2013 TOIMINTAKERTOMUS Suomen Pesäpalloliitto 2013 1 Sisältö Yleistä s.2 PESÄPALLOLIITON TILINPÄÄTÖS VUODELTA 2013 Johtokunnan toimintakertomus Toimintaympäristö s. 2 Tarkoitus s. 3 Tavoitteet. s. 3 Toiminta

Lisätiedot

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011

Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Pesäpalloliiton kilpailutoiminnan toimintasuunnitelman toimenpiteet 2011 Kilpailutoiminnan organisaatio Vastuussa kilpailupäällikkö Mika Helminen, kilpailusihteeri Helena Koukkari ja liittojohtokunnan

Lisätiedot

PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 92 VUOTTA

PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 92 VUOTTA 2014 PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 92 VUOTTA Pesäpalloliiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2014 Liittojohtokunnan esitys liittokokoukselle 07.11.2013 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014

Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 Kauden avaustilaisuus 06.05.2014 PÄIVÄN OHJELMA 12:05 OP-Pohjola - Isännän tervehdys (O. Latola) 12:10 Tilaisuuden avaus ja Superpesiksen kuulumiset (J. Pyysalo) 12:20 Superpesis Nelonen Median kanavilla

Lisätiedot

Toimintakertomus JOHTOKUNTA

Toimintakertomus JOHTOKUNTA 2015 Toimintakertomus SUOMEN PESÄPALLOLIITTO 2015 JOHTOKUNTA 31.3.2016 1 Sisältö Yleistä s.2 Johtokunnan toimintakertomus Toimintaympäristö s. 2 Tarkoitus s. 3 Painopisteet. s. 3 Toiminta s. 3 Talous...

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN PESÄ-KIILAT

HAAPAJÄRVEN PESÄ-KIILAT HAAPAJÄRVEN PESÄ-KIILAT TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTA-AJATUS Haapajärven Pesä-Kiilat ry:n tavoitteena on kansallispelin välityksellä tarjota haapajärvisille ja lähialueen asukkaille * lapsille ja nuorille

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Kotipesä. marraskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote

Kotipesä. marraskuu 2012. - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote PANTONE 130 CMYK 3/37/100/0 RGB 224/169/28 Kotipesä CMYK 89/49/12/0 PANTONE 285 RGB 59/111/167 - varsinaissuomalaisen pesisväen tiedote marraskuu 2012 Varsinais-Suomen Pesis ry Yliopistonkatu 31, 20100

Lisätiedot

PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 93 VUOTTA

PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 93 VUOTTA 2015 PESÄPALLO TILAA ONNISTUA KANSALLISPELI - KOHTAAMISIA 93 VUOTTA Pesäpalloliiton toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2015 Liittojohtokunnan esitys liittokokoukselle 7.11.2014 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Pesäpalloliitto PPL ry

Suomen Pesäpalloliitto PPL ry Suomen Pesäpalloliitto PPL ry Tilinpäätös ajalta 1.1. - 31.12.2017 Arkistoviite: 2017-001 1 SUOMEN PESÄPALLOLIITTO PPL RY Robert Huberin tie 2 01510 VANTAA Kotipaikka Helsinki Y-tunnus 0202255-3 Sisällys

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

1 VUOSIKERTOMUS 2013 1

1 VUOSIKERTOMUS 2013 1 1 VUOSIKERTOMUS 2013 1 2 Yleistä 3 Hallinto 4 Kilpailutoiminta 6 Kilpailutoiminnan organisaatio 6 Kilpailumääräykset 7 Kilpailutoiminnan tunnusluvut 7 Sarjatoiminta ja sarjajärjestelmät 8 Pelisäännöt ja

Lisätiedot

ITÄ-SUOMEN ALUETOIMINTA

ITÄ-SUOMEN ALUETOIMINTA ITÄ-SUOMEN ALUETOIMINTA Itä-Suomen alueen painopiste alueet: Ulkoisen viestinnän tehostaminen Harrastepesistoiminnan palveluiden parantaminen Valmentajien tehostettu koulutus Junioreiden kilpailutoiminnan

Lisätiedot

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015

Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Toimintakertomus 2015 Pieksämäen Tsemppi 82 Lentopalloseura JOHDANTO Toimintavuoden 2015 syksyllä käynnistyi Lentopalloseura Pieksämäen Tsemppi 82:n 34. toimintakausi. Se tietää sitä,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 SISÄLTÖ 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset... 3 1.1.4 Seuran toimisto... 3

Lisätiedot

Toimintakertomus JOHTOKUNTA

Toimintakertomus JOHTOKUNTA 2016 Toimintakertomus SUOMEN PESÄPALLOLIITTO 2016 JOHTOKUNTA 07.3.2017 1 Sisältö Yleistä s.2 Johtokunnan toimintakertomus Toimintaympäristö s. 2 Tarkoitus s. 2 Painopisteet. s. 3 Toiminta s. 3 Talous...

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Hyväksytty liittojohtokunnan kokouksessa 19.4.201

TOIMINTAKERTOMUS. Hyväksytty liittojohtokunnan kokouksessa 19.4.201 TOIMINTAKERTOMUS 2012 Hyväksytty liittojohtokunnan kokouksessa 19.4.201 2 SISÄLLYSLUETTELO Yleistä 3 Hallinto 4 Kilpailutoiminta 6 Kilpailutoiminnan organisaatio 6 Kilpailumääräykset 7 Kilpailutoiminnan

Lisätiedot

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta

Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Ohjeistus jäsenyyden hakemisesta Kaukalopalloseurat ja yksittäiset joukkueet Liiton alueet:, Oulu, Etelä- Suomi, Keski- Suomi, Itä- Suomi, Etelä- Karjala, Pohjois- Suomi Uusi liikuntalaki * Valtakunnallisuuden

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Oulunsalo Pesäpallojaosto 7.11.2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta

POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta POSION KUNTA TOIMINTA-AVUSTUSANOMUS 2015 Vapaa-aikatoimi / liikunta Avustusten hakuaika päättyy 31.03.2015 klo 16.00. Posion kunta, hyvinvointilautakunta, Kirkkotie 1, 97900 POSIO. Myöhästyneitä hakemuksia

Lisätiedot

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017

Me yhdessä Ehdotus syyskokoukselle Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Me yhdessä 2017 Ehdotus syyskokoukselle 29.10.2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio 2017 Liittomme * 86 jäsenyhdistystä * Jäsenyhdistyksissä on n. 10 työntekijää * Liitolla on 5 työntekijää * 9 aluetta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Oulunsalo Pesäpallojaosto 12.10.2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013

Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 Itä-Suomen VUOSIKERTOMUS 2013 SISÄLLYSLUETTELO VUOSI 2013 PÄHKINÄNKUORESSA 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Seuratoiminta 3 2. 3 PAINOPISTEET AIKUISTEN LIIKUNNAN TOIMIALALLA 4 1. 4 2. Seuratoiminta

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2016 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarjatoiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat 4 5.

Lisätiedot

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Tarinaharjun Golf Oy:n kahdeskymmeneskuudes toimikausi sujui toimintasuunnitelman mukaisesti. Pelikausi oli vilkas. Tarinan kentillä

Lisätiedot

saada tietoa seuratoimijoilta siitä, millaisiin asioihin seuratasolla kaivataan tukea, apua ja palveluita Osallistaa ja aktivoida seuratoimijoita

saada tietoa seuratoimijoilta siitä, millaisiin asioihin seuratasolla kaivataan tukea, apua ja palveluita Osallistaa ja aktivoida seuratoimijoita Kysely avoinna www.pesis.fi sivuilla 14.11.- 15.12.2012 Kyselyyn saatiin 93 vastausta Kysely oli osin yhtenevä SLU:n keväällä 2012 järjestämään kyselyyn (vertailukelpoisuus) Kyselyn tavoitteena oli: saada

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Kauden avaustilaisuus 05.05.2015

Kauden avaustilaisuus 05.05.2015 Kauden avaustilaisuus 05.05.2015 2015 - Kaikkien aikojen kausi 1. Kentillä nähdään yhtä aikaa useita kaikkien aikojen tilastokärkiä (esim. Kohonen, Joukainen, Haapakoski & Komulainen). 2. Ykköspesikseen

Lisätiedot

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005

SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 31.8.2005 SEURATIEDOTE / ELOKUU 2005 SEUROJEN YHTEYSTIEDOT PELISÄÄNNÖT LISENSSIT RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2005-2006 HAE TUKEA LASTEN JA NUORTEN RINGETTEEN LIITON UUDET HENKILÖT HYVÄÄ

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Liikunta ja urheilu ovat Suomen merkittävin kansanliike. Jokaisen hyvinvointi rakentuu liikunnalliselle arjelle. Huippu-urheilijat inspiroivat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 MIKKELIN JUDO RY TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 Toimintasuunnitelma 2009 Sivu 1 Sisällysluettelo 1. JÄRJESTÖTOIMINTA... 3 1.1 Hallinto... 3 1.1.1 Edustajat... 3 1.1.2 Aluetoiminta... 3 1.1.3 Huomionosoitukset...

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2011 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 1(6) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2011 Versio 1.0H Toiminnanjohtaja Eeva Isokorpi SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2011 2(6) Sisällysluettelo 1 KILPAILUT... 3 1.1

Lisätiedot

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja

Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi , ja Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja Seuran strategia on rakennettu toimintakausiksi 2016-2017, 2017-2018 ja 2018-2019 Strategian peruspilarit ovat seuran visio, perusarvot ja strategiset painopisteet Strategian osana on määritelty myös seuran

Lisätiedot

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala

* Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala PESÄPALLOJAOSTO 1(5) * Perustettu v. 1946, pj. Vilho Rintala 1933 Pesäpallon ohjaaminen annettiin Heikki Lammin tehtäväksi. 1934 Miehet Osallistuivat piirin B-sarjaan. 1948 Miehet voittivat sarjassaan

Lisätiedot

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com

1/3 Syyskokous 8.12.2013. Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com Willimiehen Discgolf ry Osoite: Nettisivut: www.willimiehendiscgolf.com 1/3 Willimiehen Disc Golf ry:n sääntömääräinen syyskokous 2013 Aika:!! klo 17.00 Paikka:! Skinnarilankatu 34, huone 7531, Lappeenranta

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali PÖYTÄKIRJA LAPPIAHALLI OY YHTIÖKOKOUS Aika: 26.4.2017 klo 17.00 Paikka: Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali 1 Kokouksen avaus LAPPIAHALLI Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki

Lisätiedot

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 Poliisiopintojen Edistämissäätiön Hallitukselle Vuosi 2014 oli Poliisiopintojen Edistämissäätiön viideskymmenes toimintavuosi. Säätiön ja

Lisätiedot

LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA

LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA LENTOPALLO - URHEILUA, ELÄMYKSIÄ JA HYVINVOINTIA SUOMEN LENTOPALLOLIITON STRATEGIA 27.11.2011 lentopallo - urheilua, elämyksiä ja hyvinvointia SUOMEN LENTOPALLOLIITON strategia 27.11.2011 Kannen kuva:

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit

Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit Ringetteliiton alueiden sarjaseminaarit Taustaa } Toimintasuunnitelma: Liitto tulee keskustelemaan vuoden 2012 aikana vahvasti eri lajiliittojen kanssa tehtävästä yhteistyöstä sekä mahdollisista yhdistymisistä

Lisätiedot

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos

Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA. Luonnos Suomalaisen liikunnan ja urheilun yhteinen MENESTYSSUUNNITELMA Luonnos 9.5.2016 3 Suomen elinvoimalle on ensiarvoisen tärkeää, että tämä kokonaisuus toimii vaikuttavasti, inspiroivasti ja tuloksellisesti.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI

Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Virtaa verkostoihin liikunnasta VIRVELI Malleja paikalliseen, toimivaan, terveyttä edistävään sovellettuun liikuntatoimintaan Lounais-Suomessa Konsultointi- ja kehittämishanke 2006 2009 Soveli-järjestöjen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2018-2019 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA

KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA KAUKALOPALLON JA RINGETEN VALINNAT 2015-2019 SINISTÄ VETOVOIMAA TAUSTAA Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategiatyö käynnistyi syksyllä 2014 Suomen Ringetteliiton ja Suomen Kaukalopalloliiton

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 Toimintasuunnitelma 2014 Liiton toimintamalli 31.12.2014 mennessä Vuoden 2014 aikana puretaan molemmat kilpailutoiminnasta vastaavat lajiliitot, ja siirretään koko toiminta 31.12.2014 mennessä SKRL ry:n

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

SEUROJEN TYYTYVÄISYYS LIITON PALVELUIHIN. Teetetty KIHU:lla Koripalloliiton toimeksiannosta

SEUROJEN TYYTYVÄISYYS LIITON PALVELUIHIN. Teetetty KIHU:lla Koripalloliiton toimeksiannosta SEUROJEN TYYTYVÄISYYS LIITON PALVELUIHIN Teetetty KIHU:lla Koripalloliiton toimeksiannosta TYYTYVÄISYYS SARJATOIMINNAN PALVELUIHIN Sarjasta/peleistä aiheutuvat kustannukset 49 44 Rike- ja vastalausekäytännöt

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2015 2 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 4 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Holiday Inn, Tampere. 28.4.2012 Kari Lahti

Holiday Inn, Tampere. 28.4.2012 Kari Lahti Holiday Inn, Tampere Taustaa } Syyskokous valtuutti liittohallituksen jatkamaan yhteistyömahdollisuuksien kartoittamista } Yhdistymisestä tulee olla muitakin etuja kuin taloudellinen } Raportointi tuloksista

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

Seurakehittäjien tapaaminen

Seurakehittäjien tapaaminen Seurakehittäjien tapaaminen Vantaalla ma 19.1.2015 niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi gsm: 050-322 3971 Yhteistyö Osaaminen Seuralähtöisyys Puheenvuoron sisällöt: 1. SEKE-hankkeen kuvaus 2. Yhteistyössä

Lisätiedot

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013

Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Alue Etelä-Suomi TOIMINTASUUNNITELMA 2013 SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 3 PAINOPISTEET NUORISOLIIKUNNAN TOIMIALALLA 3 1. Aluesarja toiminta 3 2. Ringettekoulut 3 3. Lajinlevitys 4 4. Päätöstapahtumat ja taitokisat

Lisätiedot

Seurafoorumi Tampere

Seurafoorumi Tampere Seurafoorumi 2018 Tampere 25.-26.7.2018 Ohjelma Keskiviikko 25.7. klo 12.00 seminaarin avaus klo 12.15 Tennisliiton ajankohtaiskatsaus klo 13.15 Tennisliiton jäsenmaksu-uudistus klo 13.45 antidopingtyö

Lisätiedot

Sata lasissa. Keskeiset teemat:

Sata lasissa. Keskeiset teemat: 1 / 5 TOIMINTASUUNNITELMA VUOSILLE 2015-2016 Sata lasissa Keskeiset teemat: Vankka kivijalka: juniorit, talous, edustusurheilu Treeni- ja peliolosuhteiden kehittäminen Köyden veto samaan suuntaan 100-vuotisjuhlat

Lisätiedot

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016

POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 POLIISIOPINTOJEN EDISTÄMISSÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Poliisiopintojen Edistämissäätiön Hallitukselle Vuosi 2016 oli Poliisiopintojen Edistämissäätiön viideskymmenestoinen toimintavuosi. Säätiön

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2.

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013. 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö. 2. NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 1.7.2012-30.6.2013 1. Toiminnan tarkoitus ja toimintaympäristö Nurmijärven Taitoluistelijat ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Työntekijät. Aluevastaava Perttu Hautala Seurakehittäjä Mira Kolehmainen Seurakehittäjä Mika Mikola

Työntekijät. Aluevastaava Perttu Hautala Seurakehittäjä Mira Kolehmainen Seurakehittäjä Mika Mikola Seurakirje 1 / 2019 Työntekijät Aluevastaava Perttu Hautala Seurakehittäjä Mira Kolehmainen Seurakehittäjä Mika Mikola Arvoisa Keskimaan pesäpalloväki Vuosi on vaihtunut ja katseet ovat jo ensi kesässä.

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00

V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi , klo 18.00 Tarinagolf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Tarinan Klubi, Siilinjärvi 13.5.2019, klo 18.00 Läsnä: Ääniluettelon mukaisesti 5 osakkeenomistajaa edustaen: 98 A osaketta ja 1960 ääntä 0 B osaketta

Lisätiedot

Yhteinen visio. Visio voidaan saavuttaa luomalla suomalaiselle liikkujalle ja urheilijalle paras mahdollinen toimintaympäristö kehittyä ja menestyä

Yhteinen visio. Visio voidaan saavuttaa luomalla suomalaiselle liikkujalle ja urheilijalle paras mahdollinen toimintaympäristö kehittyä ja menestyä Yhteinen visio Suomi maailman liikkuvin ja pohjoismaiden menestynein urheilukansa 2020 Visio on yhteinen päämäärä koko suomalaiselle liikunnalle ja urheilulle, sen eri toimijoille Visio voidaan saavuttaa

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Tuijussuontie 10 FI Raisio 1/6 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan Liitto ry:n puheenjohtaja Kai Vainio avasi kokouksen. Vainio kertoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestössä meneillään olevasta luottamusjohdon valintaprosessista,

Lisätiedot

Äänestäjien liitto ry

Äänestäjien liitto ry Äänestäjien liitto ry Tilinpäätös ja toimintakertomus 2009 Äänestäjien liitto ry perustettiin vuonna 2009. Halusimme innostaa ihmisiä mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen luomalla heille työkaluja

Lisätiedot

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004

SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004 1.12.2004 SEURATIEDOTE MARRASKUU/2004 SUOMI MAAILMANMESTARIKSI UUTISIA SYYSKOKOUKSESTA TOIMISTO TIEDOTTAA RINGETTELIITON ALAISET TURNAUKSET KAUDELLA 2004-2005 HAETAAN KOULUTAPAHTUMAJÄRJESTÄJIÄ FINAALITAPAHTUMA

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) Esityslista

Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) Esityslista Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) 1. Kokouksen avaus Esityslista 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri 3. Vahvistetaan ääniluettelo 4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös

Turun Seudun Pool ry. Tilinpäätös Turun Seudun Pool ry Tilinpäätös 1.6.2015 31.5.2016 Sisällys Sisällysluettelo...2 Toimintakertomus...3 Vuosikertomus...5 Taseet...7 Tilinpäätöksen allekirjoitukset...8 Toimintakertomus 2015-2016 YLEISTÄ

Lisätiedot

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA

SUO U M O EN E N SOT O ILAS LA UR U HE H I E LU L LI U ITO T N O N STRATEGIA SUOMEN SOTILASURHEILULIITON STRATEGIA 2018-2021 Visio 2018-2020 Elinikäisen liikuntainnostuksen aktivoija Talous- ja viestintävaliokunta Toimintaympäristö Nykyinen toimintaympäristö Viestintä Liiton viestintä

Lisätiedot

Suomen Tennisliitto Strategia 2010 Strategian peruskivet Arvot Huipputennis Kilpailutoiminta Valmennustoiminta Alue- ja seuratoiminta Jäsenistö Viestintä Talous Organisaatio Missio Suomen Tennisliitto

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA

TOIMINTASUUNNITELMA Kiilat Hockey ry Ståhlberginkatu 10 85800 Haapajärvi TOIMINTASUUNNITELMA 2017-2018 Liikuntatoiminta Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, että mahdollisimman

Lisätiedot

Porslahden venekerho ry

Porslahden venekerho ry 1 Porslahden venekerho ry Y: 2043375-1 TASEKIRJA 01.01.2012-31.12.2012 2 Tasekirjan julkinen osio TASE VASTAAVAA... 3 TASE VASTATTAVAA... 4 TULOSLASKELMA... 5 KÄYTETYT KIRJANPITOKIRJAT... 7 TOSITELAJIT...

Lisätiedot

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri

HALLINTO syysparlamentti. Johtokunta PJ. Sihteeri esitys HALLINTO syysparlamentti Johtokunta PJ Asiantuntija Sihteeri Työntekijä Olosuhde Valmennus ja koulutus Talous ja markkinointi Kilpa- ja harrastetoiminnan Seuratoimin nan organisointi Puheenjohtaja:

Lisätiedot

APU alueiden puheenjohtajisto

APU alueiden puheenjohtajisto APU Aluejaostot APU alueiden puheenjohtajisto APU * Alueiden yhteistyöelin ja ohjausryhmä * Ohjaa ja koordinoi aluetoiminnan toteutusta liiton strategian ja toimintasuunnitelman mukaisesti hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA LAPIN LIIKUNTA RY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2017 LAPIN LIIKUNTA RY YLEISTÄ Lapin Liikunta ry on alueellinen liikunnan palvelu- ja koulutusorganisaatio, jota johtaa 4-6 kertaa vuodessa kokoontuva hallitus. Päättävänä

Lisätiedot

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet.

PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. PERUSAVUSTUSHAKEMUS Vuosi 1(7) Huom! Yleisseura jättää yhden virallisen hakemuksen, jonka liitteenä voi olla jaostokohtaiset hakemuslomakkeet. 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki

Lisätiedot

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022

SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 SUOMEN MELONTA- JA SOUTULIITTO RY STRATEGIA 2012 1.1.2022 Esitys ylimääräiselle kokoukselle 18.3.2012 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto... 3 1.1 Toimintaympäristö ja sen muutokset... 3 2. Visio 1.1.2022...

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu

PIIRIKIRJE 2015 toukokuu puh. 0500 316 904 e mail: www.tul lappi.fi PIIRIKIRJE 2015 toukokuu SISÄLTÖ: piiriorganisaatio esitykset piirijaostoihin esitykset piirin toimintaryhmiin kuvaukset jaostojen ja toimintaryhmien tehtävistä

Lisätiedot

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013

Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 Kajaanin Hiihtäjien toimintakertomus 2013 KAJAANIN HIIHTÄJÄT ry JOHTOKUNTA 2013 Puheenjohtaja Kauko Berg Mesiheinäntie 28 C8 87500 Kajaani puh. 0500670625 Varapuheenjohtaja Jouni Vimpari Saviniementie

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

Syyskokous Vivecan sauna

Syyskokous Vivecan sauna Syyskokous 2.11.2018 Vivecan sauna Syyskokouksen asialista 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 3. Todetaan

Lisätiedot

Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL

Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL Seurojen rekrytointi- ja kannustejärjestelmä -pilotti 2014-2015 Pohjois-Karjalan Liikunta ry, Pohjois-Savon Liikunta ry, lajiliitot ja TUL Seurakehittämisprosessin sisältö Seuratyöpajojen teemat Seuratyöpaja

Lisätiedot

Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset)

Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset) 1 SUOMEN PESÄPALLOLIITTO RY 18.9.2014 PELAAJASIIRTOJÄRJESTELMÄ 2015 Siirrot ja siirtoajat (Superpesis, Ykköspesis, suomensarja, maakuntasarja, A-, B- ja C-ikäiset) 1. Täysseurasiirto 1.10.2014 1.6.2015

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA. Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus

HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA. Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus HUIPPU-URHEILUN ARVIOINTI JA SEURANTA Jari Lämsä HUY / KIHU Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus ILMAN ARVIOINTIA EI OLE URHEILUA Arviointi on tarkasteltavan kohteen tai toiminnan arvon määrittämistä,

Lisätiedot

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille

SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA. - Kysely seuroille. - Kysely valmentajille SUOMEN TAEKWONDOLIITON STRATEGIA 2017-2020 VALMISTELU KYSELYN TULOKSIA - Kysely seuroille - Kysely valmentajille Seurojen kysely Vastauksia 17 seurasta (kokonaisjäsen määrä 64 seuraa) Budokwai Taekwondo,

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013 Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry LYHENNETTY TASEKIRJA 1.1. 31.12.2013 1 Toimintakertomus 1.1. 31.12.2013 Toiminnan tarkoitus Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry:n (HYSK) sääntöjen mukaan yhdistyksen

Lisätiedot

PESÄPALLOLIIKKEEN TULEVAISUUS. ETENEMINEN KOHTI VUOTTA 2022 Pelaajapolun tukitoimet - yläkoululeiritys

PESÄPALLOLIIKKEEN TULEVAISUUS. ETENEMINEN KOHTI VUOTTA 2022 Pelaajapolun tukitoimet - yläkoululeiritys PESÄPALLOLIIKKEEN TULEVAISUUS ETENEMINEN KOHTI VUOTTA 2022 Pelaajapolun tukitoimet - yläkoululeiritys Perustehtävämme Kansalaisaktiivisuuteen toimintansa perustavan pesäpalloliikkeen perustehtävänä on

Lisätiedot

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA

Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA Helsingin yliopiston Shorinji Kempo ry TASEKIRJA 1.1. 31.12.2011 II Sisällysluettelo Toimintakertomus 1.1. 31.12.2011...3 Toiminnan tarkoitus...3 Yleistä...3 Hallitustyöskentely vuonna 2011...3 Yhdistyksen

Lisätiedot

C- ikäisten alueleiri 3 Järvenpää-Kerava akselilla pelattu alueleiri onnistui erinomaisesti

C- ikäisten alueleiri 3 Järvenpää-Kerava akselilla pelattu alueleiri onnistui erinomaisesti ETULAITON ETELÄN PESIKSEN VERKKOLEHTI 1/2014 SISÄLLYS sivu C- ikäisten alueleiri 3 Järvenpää-Kerava akselilla pelattu alueleiri onnistui erinomaisesti PuMun toiminnanjohtaja 3 Markku Salmi aloitti uutena

Lisätiedot

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY

KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2013 Mannerheiminaukio 7 p. (06) 832 1300 www.kephi.com 67100 Kokkola f. (06) 830 2374 e-mail: toimisto@kepli.fi KESKI-POHJANMAAN HIIHTO RY:N

Lisätiedot