2. Keskiviikkona 12 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2. Keskiviikkona 12 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p."

Transkriptio

1 12 Istunto 12 p. helmikuuta Keskiviikkona 12 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p. Nimenhuudossa merkittiin poissa oleviksi ed. v. Alfthan, Antila, Bäck, Castren, Ehrnrooth. Heimonen, Merivirta, Oljemark, Neovius ja Riihelä. Ed. Heimonen, Ehrnrooth ja Oljemark saivat vapautusta yksityisasiain tähden tämän päivän istunnosta, ed. v. Alfthan oh" sairauden tähden estetty istuntoon saapumasta. Sihteerin toimi. Puhemies ilmoitti että, kun maisteri Kadenius pikakirjoituskanslian järjestämistöidcn takia ei jouda enää olemaan väliaikaisena sihteerinä, oli hän toimeen pyytänyt lakitieteen kandidaatti Suurosen, siksi kuin sihteerin vaali on toimitettu. Eduskunta hyväksyi toimenpiteen. Vapautus valtiopäivätoimesta. Esitettiin ed Merivirran pyyntö lääkäritodistuksen nojalla saada vapautusta näiltä valtiopäiviltä. Tohtori I/ybeckin tammikuun 27 päivänä antaman lääkäritodistuksen mukaan tarvitsi ed. Merivirta kolmeksi kuukaudeksi vapautusta valtiopäivätöistä huonontuneen terveyden vuoksi. Puheenvuoroa käyttäen lausui: Ed. Söderholm: Då det är fråga om ledighet för hela landtdagssessionen, så uppstår frågan, huruvida man icke måste inkalla suppleant. Detta för en åter in på hithörande stadganden i Iy. O. och vallagen, som icke äro fullt tydliga. Jag skulle därför hemställa om, att denna fråga, innan den slutligen afgöres, skulle hänskjutas till beredning. Jag har närmast tänkt mig, att detta skulle ske till talmanskonferensen. Däremot kan landtdagsmannen Merivirtas ledighetsansökan afgöras utan vidare, då han är sjuk och icke kan komma tillstädes. Jag föreslår således, att frågan i denna del skulle remitteras till talmanskonferensen för utredning af hvilka påföljder beviljandet af ledighet åt landtdagsmannen Merivirta för hela landtdagssessionen kan medföra.

2 Vapautus valtiopäivätoimesta. 13 Ed. Paasikivi: Minä pyydän kannattaa ed. Söderholmin ehdotusta. Minunkin nähdäkseni on jotenkin epämukaista. että kun edustaja heti alussa on pakotettu pyytämään vapautusta koko valtiopäivien ajaksi, hänen paikkansa jäisi täyttämättä. Jos tällaista sattuisi useammalle edustajalle, niin siitä voisi tulla hyvinkin omituisia seurauksia. Minustakin senvuoksi sietää ottaa tämä asia esille ja harkittavaksi. Ed. Schy bergson: Jag skulle be att få förena mig om hr Söderholms förslag, dock med den ändring att frågan i dess helhet skulle lämnas beroende på utredningen, ty om hr Söderholms uppfattning är riktig, såsom också jag vill hålla före, så kommer den att leda därhän, att landtdagsmannen Merivirtas ansökning bifalles icke blott för denna landtdag utan också för den följande, d. v. s. landtdagsmannauppdraget kommer att honom fråntagas. Vid sådant förhållande synes det mig vara riktigast, att vi nu icke afgöra frågan utan öfverlämna densamma i dess helhet till beredning af talmanskonferensen. Kun keskustelu oli julistettu päättyneeksi ja Puhemiehen huomautettua, ettei ed. Schybergsonin ehdotus kannattamatta jääneenä voinut tulla äänestyksen alaiseksi, hyväksyttiin ed. Merivirran pyyntö saada tämän vuoden valtiopäivien ajaksi vapautus valtiopäivätoimesta ja jätettiin edustaja Söderholmin ehdotuksen mukaisesti puhemiesneuvoston valmistettavaksi ehdotus, olisiko syytä kutsua varamies ed. Merivirran tilalle. Merkittiin senaattori Timgreniltä tullut ilmoitus seuraavien edustajain valtakirjain tarkastamisesta: Merinen, Martikainen, Pajari. Tichanoff, Valavaara, Järvinen ja Antila. Puhemiehen puhe valtaistuinsalissa. Puhemies luki sen puheen, jonka hän Eduskunnan puolesta tänä päivänä oli pitävä valtiopäiväin avajaisissa valtaistuinsalissa. Mitään muistutusta puheen sisällystä tai muotoa vastaan ei tehty. Tähän saakka yksityisenä pidetty istunto julistettiin nyt päättyneeksi ja julkinen täysi-istunto oli alkava.

3 14 Istunto 12 p. helmikuuta Ilmoitus Keisarille ja Suuriruhtinaalle puhemiehen ja varapuhemiesten vaalista. Puhemies: Kansliatoimikunnan enemmistö on ollut sitä mieltä, että puhemiehen ja varapuhemiesten vaalista olisi ilmoitettava Keisarille ja Suuriruhtinaalle. On kyllä totta, että viime valtiopäivillä sitä ei tehty ja että Valtiopäiväjärjestyksessä siitä ei mitään mainita, mutta vanha tapa on ollut, että tärkeistä vaaleista on annettava tieto Keisarille. Niinpä viime valtiopäivillä muun muassa pankkivaltuusmiesten vaalista ilmoitettiin Hallitsijalle. Tästä syystä on katsottu olevan asiallista tehdä samanlainen ilmoitus myös puhemiehen ja varapuhemiehen vaalista Samalla on kansuatoimikunta laatinut ehdotuksen kirjelmäksi asiasta, joten eduskunta, jos se päättää lähettää tällaisen kirjelmän, voisi sen heti tarkistaa. Sihteerin luettua suomeksi ja ruotsiksi kansliatoimikunnan laadimat seuraavat ehdotukset kirjelmäksi Suomen eduskunnan alamainen ilmoitus puhemiehen ja varapuhemiesten vaalista 1908 vuoden valtiopäivillä. Suuri valtaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! Teidän Keisarilliselle Majesteetillenne saa Suomen Eduskunta alamaisesti ilmoittaa, että Eduskunta on, voimassaolevan Valtiopäiväjärjestyksen 23 :n nojalla tänä päivänä toimittanut puhemiehen ja kahden varapuhemiehen vaalin 1908 vuoden valtiopäivien ajaksi, ja on täten valittu: puhemieheksi kihlakunnantuomari, hovoikeuden asessori, molempain oikeutten kandidaatti. Pehr Evind Svinhufvud; ensimäiseksi varapuhemieheksi lyseonlehtori, filosofian tohtori Nils Robert af Ursin; sekä toiseksi varapuhemieheksi yliopistonprofessori, filosofian tohtori, vapaaherra Ernst Gustaf Paimen. Suomen Eduskunta pysyy alati j. n. e. Helsingissä n päivänä helmikuuta Finlands Landtdags underdåniga anmälan om val af talmän och vicetalmän vid 1908 års I/andtdag Stormäktigste, Allernådigste Kejsare och Storfurste. Hos Eders Kejserliga Majestät får Finlands Landtdag i underdånighet anmäla, att Landtdagen i stöd af 23 i gällande I/andtdagsordning denna dag förrättat val af talman och tvenne vicetalmän för 1908 års Landtdag, och hafva därvid utsetts:

4 Ilmoitus K. M:tille puhemiesten vaalista. 15 titt talman häradshövdingen, hofrättsassessorn, jurisutriusquekandidaten Pehr Bvind Svinhufvud; titt förste vicetalman lyceilektorn, flosofiedoktorn Nils Robert af Ursin; samt till andre vicetalman universitetsprofessoru, filosofiedoktorn, friherre Ernst Gustaf Palmen. Finlands L,andtdag framhärdar etc. Helsingfors den ii februari käytti puheenvuoroa Ed. Vuolijoki, S., lausuakseen: Minä vastustan tällaisen kirjelmän lähettämistä, sillä Valtiopäiväjärjestys ei siihen eduskuntaa millään tavalla velvoita. Viime valtiopäivillä ei mitään tällaista kirjelmää lähetetty ja tultiin erinomaisen hyvin toimeen ilman sitä. Katson sitä nytkin tarpeettomaksi. Ed. Laine, O. F.* Pyydän kannattaa ed. Sulo Wuolijokea, että kirjelmää ei lähetettäisi. Ed. Setälä: Minä puolestani olisin sitä mieltä, että V. J:n 75, joka sisältää että myöskin muut eduskunnan päätökset, kuin ne, mitkä sisältävät lakiehdotuksia, ovat Keisarille ja Suuriruhtinaalle ilmoitettavat, tukee sitä käsitystä, että tässäkin tapauksessa on ilmoitus tehtävä, vaikka se viime kerralla unohtui, asia kun oli aivan uusi ja koska eduskunnan asiana ennen ei ollut valita puhemiehiä, vaan puhemiehet asetettiin hallitsijan määräyksestä. Sitä paitsi nyt on huomattava, niinkuin jo on mainittukin, että vanhoista ajoista on ollut tapa ilmoittaa hallitsijalle semmoisista asioista kuin pankkivaltuusmiesten ja AnteUin delegatsionin jäsenten vaalista, ja minun ymmärtääkseni eduskunnan kannalta pitäisi antaa ainakin niin paljon arvoa puhemiehen ja varapuhemiesten vaalille kuin esimerkiksi Antellin delegatsionin jäsenten valitsemiselle, vaikkakin puhemies ja varapuhemiehet valitaan ainoastaan yksien valtiopäivien ajaksi. Minun mielestäni tässä on kysymys ainoastaan siitä arvosta, minkä eduskunta tälle tärkeälle vaalille antaa, eikä mistään muusta; ja senvuoksi minä puolustaisin kansliatoimikunnan ehdotusta. Ed. Danielson-Kalmari: Minä puolestani tahdon yhtyä siihen lausuntoon, jonka ed. Setälä on antanut ja katson, että puheena oleva ilmoitus on niin luonnollinen, että eduskunta, ellei se ryhdy siihen, kerrassaan näyttää, että se ei tahdo velvoittaa asianomaisia maassa osoittamaan eduskunnan puhemiehille sitä arvonantoa, jota eduskunta en oikeutettu näille ensimäisille ja korkeimmille edustajilleen vaatimaan.

5 16 Istunto 12 p. helmikuuta Ed. Vuolijoki, S.: Tässä näytään tahallaan tulkittavan väärin niiden motiiveja, jotka ovat vastustaneet tämän kirjelmän lähettämistä, koska sanotaan, että tämä olisi muka jonkinlainen mielenosoitus eduskunnan puhemiehiä kohtaan. Minä pyydän ilmoittaa, että se sitä ei suinkaan ole. Mitä taas tulee siihen, että ed. Setälä sanoi V. J:n 75 edellyttävän, että kaikki eduskunnan päätökset annetaan hallitsijan tietoon, niin se ei suinkaan edellytä sitä, että kaikki päätökset tuonne lähetettäisiin, sillä muistaahan ed. vsetälä, että esimerkiksi interpellatsiooneista, joista eduskunta teki päätöksen siirtyä päiväjärjestykseen ilman muuta, ei hallitsijalle mitään tietoa lähetetty, samoin kuin monista muista verrattain tärkeistä asioista. Kun keskustelu oh julistettu päättyneeksi, hyväksyttiin vastattavaksi seuraava äänestysesitys: Ken hyväksyy Kansliatoimikunnan ehdotuksen, että puhemiehen ja varapuhemiesten vaalista lähetetään Hallitsijalle kirjallinen ilmoitus, vastaa jaa; jos ei voittaa, on tämä ehdotus hylätty. Huutoäänestyksessä tunnustettiin jaa-äänten olleen voitolla, joten ilmoitus oli päätetty lähetettäväksi. Kirjelmän muodon johdosta puheenvuoroa käyttäen lausui: Ed. List O: Koska kirjelmästä puuttuu tietoa siitä, milloin vaali on tapahtunut, pyytäisin saada ehdottaa, että sopivaan paikkaan siihen lisättäisiin:»tänään tapahtuneessa vaalissa.» Kirjelmä on. ellen väärin huomannut, päivätty tämän kuun n päivällä, jolloin vaali tapahtuikin. Ed. Nevanlinna: Minä pyydän saada kannattaa ed. Liston ehdotusta. Kirjelmään hyväksyttiin ed. Listan tekemä lisäys, jonka sovittaminen siihen jätettiin kansliatoimikunnan asiaksi Notari, kanslisti ja tulkki. Keskustelutta hyväksyttiin kanshatoimikunnan tekemä ehdotus, että näilläkin valtiopäivillä asetettaisiin notari ja kanslisti sekä täysiistuntoja varten yleinen tulkki ynnä yksityinen tulkki, ruotsia puhuvia kansanmiehiä varten, jos sellainen tarvitaan; ja oh kansliatoimikunnan tehtäväksi jääpä näiden toimien haettavaksi julistaminen sekä niiden täyttäminen.

6 Valtiopäiväin juhlallinen avaaminen. 17 Valitsijamiehet. Puhemies ilmoitti puhemiehistön arvelleen sopivaksi että heti senjälkeen kuin juhlamenot valtaistuinsalissa ovat päättyneet, eduskunta kokoontuu uudelleen jatkamaan istuntoa, jolloin esitetään puhemiehistön ehdotus valitsijamiesten ja niiden varamiesten luvusta. Istunto keskeytettiin kello 10,55 a - P- Valtiopäiväjumalanpalvelus Nikolainkirkossa. Ennen klo 12 kirkkoon saapui senaatin jäsenet ja prokuraattori. Kun senjälkeen eduskunnan jäsenet, Puhemies ja molemmat varapuhemiehet etunenässä, olivat saapuneet, alkoi jumalanpalvelus, jolloin alttaripalveluksen toimittivat pastorit Kolkki ja Hedberg. Valtiopäiväkööri lauloi»herra armahda meitä,»»me kiitämme sinua, sekä»pyhä, pyhä, pyhä Herra Jumala Zebaot.» Valtiopäivä-saarnan piti rovasti Arokallio suomeksi, ollen tekstinä Hebr. Epistolan 13: 8»Jeesus Kristus on sama eilen, tänäpäivänä ja ijankaikkisesti.» Saarnan loputtua lauloivat eduskunta ja köori yhdessä virrestä nen värssyn. Valtaistuinsalissa. Jumalanpalveluksen jälkeen siirtyi eduskunta keisarillisen linnan saliin. Juhlamenojen ohjaajan osotuksen mukaan asettuivat he paikoilleen pitkin salin sivuseiniä oikealle ja vasemmalle salin perällä sijaitsevasta valtaistuimesta. Eduskunnan Puhemies asettui tällöin ensimäiseksi oikealle puolelle ja varapuhemiehet sijoilleen lähinnä häntä. Wasemmalle valtaistuimesta oli asetettu pöytä, jonka ääressä senaatin talousosaston kanslian esitteli j äsihteerillä A. Degerholmilla, joka armossa oh' määrätty valtiopäiväin avaamisesta pöytäkirjaa pitämään, oli sijansa. Sittenkun kaikki olivat kokoontuneet valtaistuinsaliin, ilmoitti juhlamenojenohjaaja sen kenraalikuvernöörille, joka lähti sinne, jolloin ne, jotka häntä saattoivat, astuivat hänen edellään ja jälessään seuraavassa järjestyksessä. Edellä kävivät ensiksi valtiopäiväin juhlamenojenohjaaja, esittelijäsihteeri H. Rautapää, hänen jälkeensä senaatin prokuraattori ja jäsenet. Heidän jälkeensä tuli kenraalikuvernööri ja hänen jälkeensä kenraalikuvernöörin seurueeseen kuuluvat henkilöt. Saavuttuaan valtaistuinsaliin, asettui kenraalikuvernööri valtaistuimen portaiden eteen. Senaatin varapuheenjohtajat, jäsenet ja

7 i8 Istunto 12 p. helmikuuta prokuraattori sijoittuivat valtaistuimen viereen oikealle puolelle sekä kenraalikuvernöörin seurue valtaistuimen vasemmalle puolelle. Tämän jälkeen kenraalikuvernööri Hänen Majesteettinsa nimessä tervehti eduskuntaa, toivotti Jumalan siunausta sen työlle ja julisti valtiopäivät avatuiksi. Kenraalikuvernöörin julistuksen luki suomeksi ja ruotsiksi senaatin oikeusosaston varapuheenjohtaja, vapaaherra R. A. Wrede. Puhemiehen puhe. Tämän perästä Puhemies ilmitoi kenraalikuvernöörille Eduskunnan alamaisen kunnioituksen Hänen Majesteetilleen Keisarille ja Suuriruhtinaalle seuraavassa suomeksi lukemassaan puheessa: Suomen uusi Eduskunta kokoontuu nyt toisille valtiopäivillensä ryhtyäksensä vastuunalaiseen tehtäväänsä. Ensi sijassa on Eduskunta omistava työnsä sille annettavien tärkeiden uudistusehdotusten käsittelemiseen. Näiden uudistusten toteuttamista Suomen kansa hartaasti odottaa ja toivoo niiden edistävän sisällisten olojemme rauhallista kehitystä. Sen jälkeen kun Eduskunta viime syksynä hajaantui, on sattunut tapauksia, jotka suuresti ovat huolestuttaneet kansaamme. Niinpä on erääseen maamme korkeimmista viroista, vieläpä laeistamme poikkeavalla tavalla, nimitetty mies, joka tehokkaasti on ottanut osaa sen järjestelmän toimeenpanemiseen, minkä Keisari ja Suuriruhtinas jalomielisesti 4 p:nä marraskuuta 1905 antamallaan manifestilla lopetti. Muutamissa keisarikunnan valtiollisissa piireissä on Suomea vastaan esiintuotu syytöksiä, jyrkästi totuudesta poikkeavia, ja niiden nojalla tehty vaatimuksia maamme valtiollisen aseman ja yhteiskuntajärjestyksen järkyttämiseksi. Yhtä perusteettomia kuin nuo syytökset ovat, yhtä selvästi niihin nojautuvat vaatimukset toteutettuina tuottaisivat maallemme turmion. Suomen kansa on aina ollut valmis täyttämään velvollisuutensa valtakuntaa kohtaan, josta kulunut satavuotinen ajanjakso on todistajana. Mutta se on myöskin tietoinen siitä, että sen isiltä peritty ja hallitsijani vahvistama oikeusjärjestys on välttämätön ehto sen sisällisen kehityksen häiritsemättömälle kululle. Ja Suomen kansa luottaa siihen, että se edelleen on saapa sen suojassa elää. Suomen Eduskunnan puolesta esilletuon Eduskunnan alamaisen kunnioituksen ja uskollisuuden Hänen Keisarilliselle Majesteetillensa, Suomen Suuriruhtinaalle. Kenraalikuvernööri luki senjaikeen venäjänkielellä laaditun luettelon niistä esityksistä, jotka Hänen Majesteettinsa Keisari on tahtonut eduskunnan käsiteltäviksi antaa. I/uettelon luki suomeksi ja ruotsiksi senaattori, vapaah. R. A. Wrede. Se käsitti seuraavat arm. esitykset:

8 Arm. esityksiä. 19 n:o i, jakolaista; n:o 2, joulukuun 6 päivänä 1869 annetun kirkkolain uuden suomenkielisen tekstin hyväksymisestä; n:o 3, erityisistä muutoksista ja lisäyksistä Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle 6 p:nä joulukuuta 1869 annettuun kirkkolakiin; n:o 4, teiden tekemisestä ja kunnossapidosta maalla; n: o 5, kyytitoimesta; n: o 6, ynnä elinkeinolain ehdotus; n: o 7, maan vuokrasta maalla; ja n:o 8, koskeva muutettuja määräyksiä hirven metsästämisestä. Lopuksi rovasti Arokallion esityksestä kohotettiin kolmikertainen eläköön-huuto Hänen Majesteetilleen Keisarille ja Suuriruhtinaalle. K:lo 2, 45 i. p. kokoonnuttua hyväksyttiin puhemiehistön työjärjestyksen 5 :n nojalla tekemä ehdotus että valitsijamiesten luku määrättäisiin samaksi kuin viime valtiopäivillä, nimittäin 45 ja varamiesten niin moneksi kuin niitä valtiopäivillä toimitettavia suhteellisia vaaleja koskevien määräysten mukaan on tälle vakinaisten valitsijamiesten lukumäärälle valittava. Puhemies päätöksen johdosta muistutti, että työjärjestykseen liitettyjen vaalimääräysten mukaan ovat ehdokaslistat jätettävät sihteerille viimeistään ennen kello 12 päivällä vaalin edellisenä päivänä ja tässä tapauksessa huomena torstaina, jotta vaali voidaan toimittaa ensi perjantaina. vseuraava istunto on klo 12 päivällä. Istunto päättyi klo 2,50 i, p. Pöytäkirjan vakuudeksi; F. W. Kadenius. 3. Torstaina 13 p. helmikuuta 1908 kl. 12 p. Nimenhuudossa merkittiin poissa oleviksi ed. v. Alfthan, Alkio, Bäck, Castren, Mennen, Merivirta ja Wasastjerna. Senaattori Timgreniltä saapuneessa kirjelmässä ilmoitettiin tarkastetuksi ed. Castrenin, V. Aromaan ja Alkion valtakirjat. Ed. Castrenille myönnettiin lähettämänsä lääkärintodistuksen nojalla vapautus toistaiseksi valtiopäivätoimista. Ed. Wasastjernalle myönnettiin yksityisten asiain takia vapautusta tämän päivän istunnosta.

1. Tiistaina 11 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p.

1. Tiistaina 11 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p. Ikäpuhemiehen puhe. 7 1. Tiistaina 11 p. helmikuuta 1908 klo 10 a. p. kokoontui Suomen Eduskunta ensimaiseen täysi-istuntoonsa tällä istuntokaudella. Puhemiehen paikalle asettui edustaja Iisakki Hoikka,

Lisätiedot

20. Maanantaina 2 p. syyskuuta 1907 k:lo 11 a. p.

20. Maanantaina 2 p. syyskuuta 1907 k:lo 11 a. p. 20. Maanantaina 2 p. syyskuuta 1907 k:lo 11 a. p. Nimenhuudossa merkittiin poissa oleviksi ed. Gripenberg, Leppänen, Naaralainen, Paloheimo, Nuotio ja Nykänen. Esitettiin päiväjärjestykseen otettavaksi,

Lisätiedot

Puhemiesneuvoston ehdotus eduskunnan työjärjestyksen muuttamiseksi.

Puhemiesneuvoston ehdotus eduskunnan työjärjestyksen muuttamiseksi. Puhemiesneuvoston ehdotus eduskunnan työjärjestyksen muuttamiseksi. Perustautumistoimista. Kun eduskunta valtiopäiväin toisena päivänä on kokoontunut täysi-istuntoon, asettuu iältään vanhin eduskunnan

Lisätiedot

Kun täysi-istunto oli päättynyt, lähtivät edustajat juhlakulkueessa, puhemies ja varapuhemies edellä käyden. Nikolainkirkkoon,

Kun täysi-istunto oli päättynyt, lähtivät edustajat juhlakulkueessa, puhemies ja varapuhemies edellä käyden. Nikolainkirkkoon, 3226 Valtiopäiväin päättäjäiset. Kun täysi-istunto oli päättynyt, lähtivät edustajat juhlakulkueessa, puhemies ja varapuhemies edellä käyden Nikolainkirkkoon, jonne jo sitä ennen olivat saapuneet senaatin

Lisätiedot

Suomen eduskunnan työjärjestykseksi.

Suomen eduskunnan työjärjestykseksi. Työjärjestys. Ehdotus Suomen eduskunnan työjärjestykseksi. Perustautumistoimista. l Kun eduskunta valtiopäiväin toisena päivänä on kokoontunut täysi-istuntoon, asettuu iältään vanhin eduskunnan jäsen puhemiehen

Lisätiedot

2. Perjantaina 24 p. toukokuuta 1907 klo 7 i. p.

2. Perjantaina 24 p. toukokuuta 1907 klo 7 i. p. 16 Istunto 24 p. toukokuuta 1907. 2. Perjantaina 24 p. toukokuuta 1907 klo 7 i. p. Toimitetussa nimenhuudossa merkittiin poissaoleviksi edustajat Helle ja Runeberg. Puhemies ilmoitti, että eilispäivänä

Lisätiedot

VALTIOPÄIVÄT v. 1907

VALTIOPÄIVÄT v. 1907 II II VALTIOPÄIVÄT v. 1907 PÖYTÄKIRJAT i. VALTIOPÄIVÄIN ALUSTA KESÄKUUN 8 PÄIVÄÄN. HELSINGISSÄ 1907 HELS1NOIN UUSI KIRJAPAINO-OSAKEYHTIÖ. Ikäpalie uiehen puhe. 1. Torstaina 23 p. toukokuuta 1907 klo 10

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Kirj. Pankkivaltuusmiesten johtosääntö. Suomen Eduskunnan alamainen kirjelmä Eduskunnan pankkivaltuusmiesten johtosäännöstä. Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! Sen muutoksen

Lisätiedot

5. Lauvantaina 15 p. helmikuuta 1908 klo 6 i. p.

5. Lauvantaina 15 p. helmikuuta 1908 klo 6 i. p. Arm. esityksiä. 25 n:o 3 erityisistä muutoksista ja lisäyksistä Evankelisluterilaiselle kirkolle 6 p:nä joulukuuta 1869 annettuun kirkkolakiin huomispäivän istuntoon, sekä ensi tiistain istuntoon n:o 4

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto

KÄRSÄMÄEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Asia Sivu. Kirkkovaltuusto Kirkkovaltuusto 25.1.2017 1 3 1 KOKOUKSEN AVAUS JA ALKUHARTAUS Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan kirkkovaltuuston kokouksen alussa pidetään alkuhartaus. Puheenjohtaja avaa kokouksen.

Lisätiedot

SEITSEMÄS VAALIKAUSI ( ) TAMMIKUU 2012 PARLAMENTIN VALIOKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET

SEITSEMÄS VAALIKAUSI ( ) TAMMIKUU 2012 PARLAMENTIN VALIOKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET SEITSEMÄS VAALIKAUSI (2009 2014) TAMMIKUU 2012 PARLAMENTIN VALIOKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSET PARLAMENTIN VALIOKUNTIEN JÄRJESTÄYTYMISKOKOUKSIA KOSKEVAT TYÖJÄRJESTYKSEN ARTIKLAT 12 artikla Väliaikainen

Lisätiedot

suomen EDUSKunnan TYÖJÄRJESTYS ynnä MÄÄRÄYKSET UfiLTlOPftlUlLLä SUHTEELLISED UflflLirfiUfln mukfmn roimirerrfluisrn unnleisrn

suomen EDUSKunnan TYÖJÄRJESTYS ynnä MÄÄRÄYKSET UfiLTlOPftlUlLLä SUHTEELLISED UflflLirfiUfln mukfmn roimirerrfluisrn unnleisrn suomen EDUSKunnan TYÖJÄRJESTYS ynnä MÄÄRÄYKSET UfiLTlOPftlUlLLä SUHTEELLISED UflflLirfiUfln mukfmn roimirerrfluisrn unnleisrn HYUfiKSYTYT Ifl UHHUISTETUT URLTlOPfilUILLR 1907 HEL5IH6155R 1908 1907. Työjärjestys.

Lisätiedot

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta

Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Yhtiökokouksen puheenjohtaja kuinka johtaa kokousta Kristel Pynnönen Apulaispäälakimies Suomen Kiinteistöliitto 1 Kokouksen valmistelu Valmistaudu olemaan rohkeasti esillä Tunne yhtiökokouksen kannalta

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstai 10.1.2019 klo 18.00 19.11 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Raili Karvonen Tarja Kinnunen Antti Koistinen Pirjo Leinonen Asko Merilä (paikalla

Lisätiedot

2 1908. V. M. *) Sulkumerkkien väliösä olevat luvut osottavat vaataavia määriä vuonna 1905.

2 1908. V. M. *) Sulkumerkkien väliösä olevat luvut osottavat vaataavia määriä vuonna 1905. 1908. - V. m. Valtiovarainvaliokunnan mietintö N:o 3 Eduskunnalle Suomen postisäästöpankin tilasta ja hoidosta vuonna 1906 annetun kertomuksen johdosta. Eduskunta on Valtiovarainvaliokuntaan valmistelevaa

Lisätiedot

Laki eduskunnan oikeudesta tarkastaa valtioneuvoston jäsenten ja oikeuskanslerin sekä eduskunnan oikeusasiamiehen virkatointen lainmukaisuutta

Laki eduskunnan oikeudesta tarkastaa valtioneuvoston jäsenten ja oikeuskanslerin sekä eduskunnan oikeusasiamiehen virkatointen lainmukaisuutta Laki eduskunnan oikeudesta tarkastaa valtioneuvoston jäsenten ja oikeuskanslerin sekä eduskunnan oikeusasiamiehen virkatointen lainmukaisuutta ---------------------------------------------------------------------------

Lisätiedot

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto

SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/ Kirkkovaltuusto SOMERON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 129 Kirkkovaltuusto Aika: 18.1.2017 klo 18.00 18.45 Paikka: Someron seurakuntakeskus, sali 2 Läsnä: Eino Pauli Haho Eevi vara Kankare Tarja Kujansuu Antti Känkänen

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 15. tammikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto )

TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto ) Nuorisovaltuusto 23.2.2015 11/Liite nro 1 TYÖJÄRJESTYS (Nuorisovaltuusto 20.3.2001 18) Nuorisovaltuuston työjärjestys on päivitetty 1.3.2012 12, voimaantulo 1.3.2012 HUITTISTEN NUORISOVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Väst Esitys N:o 14. Suomen Eduskunnan alamainen vastaus Keisarillisen Majesteetin armolliseen esitykseen, joka koskee lakia työstä leipomoissa. Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Väst. - Esitys N:o 11. Suomen Eduskunnan alamainen vastaus Keisarillisen Majesteetin armolliseen esitykseen varain osottamisesta valtiopäiväkustannusten suorittamiseen. Suurivaltaisin, Armollisin

Lisätiedot

Lääketieteen lisensiaatti Herman Frithiof Anteli vain a j an testamenttaamia kokoelmia. kokoelmia hoitamaan asetettu. Valtuuskunnalle.

Lääketieteen lisensiaatti Herman Frithiof Anteli vain a j an testamenttaamia kokoelmia. kokoelmia hoitamaan asetettu. Valtuuskunnalle. 1907. - Edusk. Kirj. - H. F. Antellin kokoelmat. Suomen Eduskunnan kirjelmä sen kertomuksen johdosta, minkä lääketieteen lisensiaatti H. F. Anteli vainajan testamenttaamia kokoelmia hoitamaan asetettu

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 2/2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 8 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.10 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka Laakkonen

Lisätiedot

Puhemiesneuvoston ehdotus n:o 3 eduskunnan työjärjestyksen muuttamisesta YLEISPERUSTELUT

Puhemiesneuvoston ehdotus n:o 3 eduskunnan työjärjestyksen muuttamisesta YLEISPERUSTELUT 1992 vp - PNE 3 Puhemiesneuvoston ehdotus n:o 3 eduskunnan työjärjestyksen muuttamisesta YLEISPERUSTELUT Vuoden 1992 valtiopäivien kesätauon aikana suoritetaan täysistuntosalissa peruskorjaus, jonka ensisijaisena

Lisätiedot

SUOMEN KILPARATSASTUSSEURAN r. y. SÄÄNNÖT

SUOMEN KILPARATSASTUSSEURAN r. y. SÄÄNNÖT SUOMEN KILPARATSASTUSSEURAN r. y. SÄÄNNÖT Suomen Kilparatsastusseuran r. y. SÄÄNNÖT. (Hyväksytyt perustavassa kokouksessa 3 "A> 1930.) Rekisterinumero 17669. 1 Yhdistyksen täydellinen nimi on suomeksi

Lisätiedot

1. TIISTAINA 3. HELMIKUUTA 2009

1. TIISTAINA 3. HELMIKUUTA 2009 PTK 1/2009 vp 1. TIISTAINA 3. HELMIKUUTA 2009 kello 12.01 Päiväjärjestys Vaaleja 1) Puhemiehen ja kahden varapuhemiehen vaalit... 2 Ikäpuhemiehen avajaissanat Puhemiehen paikalle asetuttuaan ikäpuhemies,

Lisätiedot

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1. Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali Ranuan seurakunta Pöytäkirja KV 1/2019 nettiversio 1 Pappilantie 11 D 1 97700 Ranua 22.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO Aika maanantai 21.1.2019 klo 18 Paikka Läsnä Ranuan seurakuntatalo, Pappilantie 11 A 1 sali

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Kiltakunnan kokous 1/2014

PÖYTÄKIRJA Kiltakunnan kokous 1/2014 Aalto ENG Sivu 1 (5) PÖYTÄKIRJA Kiltakunnan kokous 1/2014 Aika: Maanantai 4.11.2013 klo 18.00 Paikka: K215, Konetekniikka K1, Otakaari 4 1. Kokouksen avaaminen Kiltakunnan 2013 puhemies Max Andersson avasi

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00 19.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Seurakuntatalo Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Anja Pinoniemi

Lisätiedot

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet /

Pöytäkirjantarkastajien nimikirjaimet / PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 26.1.2017 1/2017 1 (6) KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Torstaina 26.1.2017 klo 18.00 18:53 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Aaltonen Sari Alhoranta Jukka puheenjohtaja 1 7 Huttela

Lisätiedot

Pehr Löv /r Riikka Moilanen-Savolainen /kesk (6 osittain, 7 10 ) Aila Paloniemi /kesk Leena Rauhala /kd. Osmo Soininvaara /vihr (6 osittain, 7 10 )

Pehr Löv /r Riikka Moilanen-Savolainen /kesk (6 osittain, 7 10 ) Aila Paloniemi /kesk Leena Rauhala /kd. Osmo Soininvaara /vihr (6 osittain, 7 10 ) SOSIAALI- JA TERVEYSVALIOKUNTA Torstai 6.10.2005 kello 10.00-12.10 Läsnä pj. vpj. jäs. Valto Koski /sd Eero Akaan-Penttilä /kok Sirpa Asko-Seljavaara /kok Anneli Kiljunen /sd (1 5, 6 osittain) Marjaana

Lisätiedot

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36

YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ. Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa /36 YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Porin seurakuntien yhteisessä kirkkovaltuustossa 13.9.2006/36 Vahvistettu Turun arkkihiippakunnan tuomiokapitulissa 15.11.2006 1 LUKU Kokoonpano 1 Yhteiseen

Lisätiedot

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello

Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello SAVONLINNAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSKUTSU Savonlinnan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään seurakuntakeskuksen pikkusalissa, Kirkkokatu 17, tiistaina 12. helmikuuta 2019 kello 18.00. Kokouksen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kirkkovaltuusto Kokousaika Torstaina 19.1.2017 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Taisto Kokko Kyösti Kuisma Hannele Perttunen Anja Pinoniemi Pasi Pistemaa Tuovi Sipola Poissa olleet

Lisätiedot

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ

POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ POHJOIS-LAPIN SEURAKUNTAYHTYMÄN YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON OHJESÄÄNTÖ Hyväksytty Pohjois-Lapin seurakuntayhtymän yhteisessä kirkkovaltuustossa kuuta 2018 päivänä Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa

Lisätiedot

Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö. Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005.

Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö. Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005. Keminmaan seurakunnan kirkkoneuvoston ohjesääntö Hyväksytty kirkkovaltuustossa 1. päivänä helmikuuta 2005 Vahvistettu Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa 8. päivänä maaliskuuta 2005 1 luku Kirkkoneuvoston

Lisätiedot

Yhtymävaltuuston työjärjestys

Yhtymävaltuuston työjärjestys 14.6.2005 Yhtymävaltuuston työjärjestys yh 17.5.2005 YV 14.6.2005 ITÄ-UUDENMAAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN YHTYMÄVALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS I LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Yhtymävaltuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

Helsingin yliopiston vaalijohtosääntö (Kanslerin vahvistama , 4, 33 ja 42 muutettu ) 2 luku VAALIVIRANOMAISET

Helsingin yliopiston vaalijohtosääntö (Kanslerin vahvistama , 4, 33 ja 42 muutettu ) 2 luku VAALIVIRANOMAISET 1 HELSINGIN YLIOPISTO Keskusvaalilautakunta 29.8.2006/kr-k KAMPUSTEN VAALILAUTAKUNTIEN TEHTÄVÄT Helsingin yliopiston vaalijohtosääntö (Kanslerin vahvistama 14.2.2003, 4, 33 ja 42 muutettu 16.2.2005) 2

Lisätiedot

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas!

Suurivaltaisin, Armollisin Keisari ja Suuriruhtinas! 1907. Edusk. Kirj. H. F. Anteilta kokoelmat Suomen Eduskunnan alamainen kirjelmä lääketieteen lisensiaatti H. F. Anteli vainajan testamenttaamien kokoelmain hoidosta. Suurivaltaisin, Armollisin Keisari

Lisätiedot

16. PERJANTAINA 18. HELMIKUUTA 2000

16. PERJANTAINA 18. HELMIKUUTA 2000 PTK 16/2000 vp 16. PERJANTAINA 18. HELMIKUUTA 2000 kello 16.05 Päiväjärjestys Ilmoituksia 1) Hallituksen esitys tuomareiden nimittämistä koskevaksi lainsäädännöksi.....................................................................................

Lisätiedot

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT

PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1 PYÖTSAAREN MAAOSAKASKUNNAN SÄÄNNÖT 1. YLEINEN PÄÄTÖKSENTEKO 1 Osakaskunnan nimi Pyötsaaren maaosakaskunta 2 Kotipaikka Haminan Kaupunki 3 Yhteinen alue Haminan kaupungissa sijaitsevan Vepsun saaren ja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

1. MAANANTAINA 4. HELMIKUUTA 2008

1. MAANANTAINA 4. HELMIKUUTA 2008 PTK 1/2008 vp 1. MAANANTAINA 4. HELMIKUUTA 2008 kello 12 Päiväjärjestys Vaaleja 1) Puhemiehen ja kahden varapuhemiehen vaalit... 2 Ikäpuhemiehen avajaissanat Puhemiehen paikalle asetuttuaan kansanedustaja

Lisätiedot

25. Lauantaina 4 p. huhtikuuta 1908 klo 7 i. p.

25. Lauantaina 4 p. huhtikuuta 1908 klo 7 i. p. Kyytilaki. 597 25. Lauantaina 4 p. huhtikuuta 1908 klo 7 i. p. Nimenhuudossa merkitään poissa oleviksi ed. Castren, Heikkilä, Johansson, Merivirta ja Nuorteva. Vapautusta saavat ed. Nuorteva ja Heikkilä

Lisätiedot

EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Esityslista 1

EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS. Esityslista 1 EDUSTAJISTON TYÖJÄRJESTYS Esityslista 1 Esityslista, joka toimitetaan edustajiston jäsenille kokouskutsun mukana, laaditaan siten, että siinä kunkin asian kohdalla esitetään edustajistokäsittelyn kannalta

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kirkkovaltuusto Aika Tiistai 22.1.2019 klo 18.00 Paikka Seurakuntatalo, Ylipääntie 11, 91980 Lumijoki ASIALISTA: asiat 1 9 (1-9 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Sihteerin kutsuminen

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2010 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA Sivu KOKOUSAIKA Tiistai kello KOKOUSAIKA Tiistai 14.12.20010 kello 18.00-19.47 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Irja Alho Liisa Hiltunen Väinö Hintikka Matti Honkavaara Tuomo Kuokkanen Pekka

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 59/2012 vp Ulkomailla äänestämisen helpottaminen Eduskunnan puhemiehelle Ulkomailla äänestäminen on suomalaisissa vaaleissa äänioikeutetulle yhtä tärkeä oikeus kuin kotimaassakin oleskeleville

Lisätiedot

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan:

Kuntalain 35 :n mukaan vaalikelpoinen kunnanhallitukseen on henkilö, joka on vaalikelpoinen valtuustoon, ei kuitenkaan: Joutsan kunnanhallitus 8 12.01.2015 Kunnanvaltuusto 7 19.01.2015 KUNNANHALLITUKSEN VAALI Joutsan kunnanhallitus 12.01.2015 8 Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen. Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Pöytäkirja 3/2014. Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, Sonkajärvi Pöytäkirja 3/2014 Sonkajärven seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika Torstaina 11.9.2014 klo 18.00-21.10 Paikka Sonkajärven srk-talo, Rutakontie 20, 74300 Sonkajärvi Osallistujat:

Lisätiedot

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä

hallituksen jäsenet, toimitusjohtaja ja teknistä ASPOCOMP GROUP OYJ:N Aika: 26.4.2012 klo 13:00 Paikka: Läsnä: Fondia Oy:n toimitilat, Lönnrotinkatu 5, 4 krs., Helsinki Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU KIRKKOHERRANVIRASTOSSA

PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU KIRKKOHERRANVIRASTOSSA KIRKKOVALTUUSTO 1/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Torstai kello 18.00-20.02 Paikka: Seurakuntakeskuksen kellosali Läsnä: Aspila-Renkola Kaija Hannuksela Juho Hautala Henry Hautala Jarkko Hautamäki Eero-Pekka

Lisätiedot

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä.

Työjärjestystä noudatetaan sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa sekä VATEn päätöksenteko- ja kokousmenettelyssä. Etelä-Pohjanmaan väliaikaisen valmistelutoimielimen (VATE) työjärjestys sen toimintakaudella ennen väliaikaista valmistelutoimielintä koskevan lainsäädännön vahvistamista TAUSTAA Etelä-Pohjanmaan sote-

Lisätiedot

1/8. Ehdokaslistan numero 2: listan allekirjoittaja Timo Palenius ja Raino Velin. XX_lautakunnan pk suhtvaali_kla.doc

1/8. Ehdokaslistan numero 2: listan allekirjoittaja Timo Palenius ja Raino Velin. XX_lautakunnan pk suhtvaali_kla.doc 1/8 Pöytäkirja Karkkilan kaupunginvaltuuston vaalilautakunnan kokouksesta, joka pidettiin maanantaina tammikuun 26. päivänä 2015 klo 19.10-19.30, 19.50-20.00, 20.20-20.30, 20.35 20.45, 20.55 21.05 ja 21.09

Lisätiedot

Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta

Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 18/00.00.01/2013 19 Kaupunginhallituksen konsernijaoston jäsenten ja varajäsenten valinta Raision kaupunginhallituksen johtosäännön 9 :n mukaan kaupunginhallituksen

Lisätiedot

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone

NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/ (9) KIRKKONEUVOSTO Kokous Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone NOKIAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2014 1 (9) KOKOUSTIEDOT Aika Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Keskiviikko 26.11.2014 klo 16.39-19.34, tauko klo 18.50-19.00 Seurakuntakeskus, pieni kokoushuone KN 136 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt.

Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. Hämeenlinnan Kameraseura ry säännöt. 1. Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Kameraseura ry, ja sen kotipaikka on Hämeenlinnan kaupunki. Seura toimii Hämeenlinnassa. 2. Seuran tarkoituksena on edistää ja kohottaa

Lisätiedot

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö,

2 Vaalioikeutettu ja vaalikelpoinen on jokainen vaaliluetteloon merkitty Lapin yliopiston henkilökuntaan kuuluva täysivaltainen henkilö, LAPIN YLIOPISTON VAALIJOHTOSÄÄNTÖ 1 luku Yleistä 1 Lapin yliopiston yliopistokollegion, hallituksen ja tiedekuntaneuvostojen yliopiston henkilökuntaa edustavat jäsenet valitaan vaaleilla sen mukaan kuin

Lisätiedot

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Ryöppönen avasi kokouksen. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin oikeustieteen kandidaatti Mikko Vasko.

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Ryöppönen avasi kokouksen. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin oikeustieteen kandidaatti Mikko Vasko. 1(5) TIIMARI OYJ ABP (y-tunnus 0106264-1) VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1/2010 Aika: Paikka: 30.3.2010, kello 13.00 alkaen Scandic Marski hotelli, Mannerheimintie 10, 00100 Helsinki 1. KOKOUKSEN

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Istuntoasiakirja LOPULLINEN ESITYSLISTALUONNOS. JÄRJESTÄYTYMISISTUNTO (sisältäen valiokuntien järjestäytymiskokoukset)

EUROOPAN PARLAMENTTI Istuntoasiakirja LOPULLINEN ESITYSLISTALUONNOS. JÄRJESTÄYTYMISISTUNTO (sisältäen valiokuntien järjestäytymiskokoukset) EUROOPAN PARLAMENTTI 2009 2014 Istuntoasiakirja LOPULLINEN ESITYSLISTALUONNOS 14. - 16. HEINÄKUUTA 2009 STRASBOURG JÄRJESTÄYTYMISISTUNTO (sisältäen valiokuntien järjestäytymiskokoukset) 13/7/09 PE FI Moninaisuudessaan

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 1012/2010 vp Eläkkeiden maksun myöhästymiset Eduskunnan puhemiehelle Eläkkeiden maksuissa on ollut paljon ongelmia tänä vuonna. Osa eläkeläisistä on saanut eläkkeensä tililleen myöhässä

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kirkkoneuvosto /7. MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö, sihteeri 1/7 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 18.12.2014 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Mäki Kaija Lindholm Minna Isotalo Timo MUUT Tarja Ihamäki, talouspäällikkö,

Lisätiedot

HE 98/1999 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle eduskunnan valitsijamiesten lakkauttamisesta aiheutuvasta eräiden lakien muuttamisesta

HE 98/1999 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle eduskunnan valitsijamiesten lakkauttamisesta aiheutuvasta eräiden lakien muuttamisesta HE 98/1999 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle eduskunnan valitsijamiesten lakkauttamisesta aiheutuvasta eräiden lakien muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettaviksi

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 345/2013 vp Osasairauspäivärahan maksaminen vuosiloman ajalta Eduskunnan puhemiehelle Sairausvakuutuslain mukaan osasairauspäivärahaa maksetaan vähintään 12 arkipäivän yhtäjaksoiselta

Lisätiedot

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen

OUTOKUMMUN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 7 /2010 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu Raija Savolainen Helvi Vornanen KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA Sivu 38 KOKOUSAIKA Tiistai kello 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA Outokummun seurakunnan seurakuntasali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kaapo Björklund, puheenjohtaja Anneli Hintikka Pekka

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2009 7.1.2009 1 ( 7 ) Aika Keskiviikko 7.1.2009 klo 19.00 19.30 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja Hannu Hyttinen Hannu Jolula Päivi Järvelä Mari Kantola Pekka

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki

Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna. Pirneskoski Toivo Simoska Kyllikki 1 Kokoustiedot Aika Tiistai 13.2.2018 klo 19.00 19.28 Paikka Seurakuntakeskus Osallistujat Päätöksentekijät Aalto Ilkka Hamari Helena Isokääntä Arto Kaukoniemi Paula Kestilä Kalevi Leinonen-Simoska Johanna

Lisätiedot

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Fingrid Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: klo 11.00 Paikka: Fingrid Oyj, Läkkisepäntie 21, Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta (Liite 1) ilmenevät

Lisätiedot

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

LUMIJOEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Aika ja paikka: Ti 30.1.2018 klo 18.30 seurakuntatalo Asialista: asiat 1 8 (1-8 ) 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. Pöytäkirjantarkastajat ja pöytäkirjanpitäjä 4. Työjärjestyksen

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 85/2011 vp Varhennetun eläkkeen vaikutukset takuueläkkeeseen Eduskunnan puhemiehelle Laki takuueläkkeestä tuli voimaan 1.3.2011, ja sen tarkoituksena on ollut turvata Suomessa asuvan

Lisätiedot

Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta MIETINTÖLUONNOS

Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta MIETINTÖLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Perussopimus-, työjärjestys- ja toimielinasioiden valiokunta 10.10.2013 2013/2083(REG) MIETINTÖLUONNOS kyselytuntia koskevien Euroopan parlamentin työjärjestyksen 116 artiklan

Lisätiedot

13. Perjantaina 14 p. kesäku ita 1907 klo 11 a. p.

13. Perjantaina 14 p. kesäku ita 1907 klo 11 a. p. An. n:o 189 rautatieliikkeen sup. juhlapäivinä. 597 Ken tahtoo lähettää käsittelynalaisen anomusehdotuksen rautatievaliokuntaan, vastaa jaa; jos ei voittaa, on anomusehdotus päätetty lähettää valtiovarainvaliokuntaan.

Lisätiedot

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti

JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa. Saarna 12.10.2008 Ari Puonti JUMALAN VALTAKUNTA ALKAA MURTAUTUA ESIIN Jeesus voitti kiusaukset erämaassa Saarna 12.10.2008 Ari Puonti Herra Jumala asetti ihmisen Eedenin puutarhaan viljelemään (abad) ja varjelemaan (shamar) sitä.

Lisätiedot

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 )

SOTKAMON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA N:O1 /2015 Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kirkkovaltuusto 1 ( 5 ) Kokouksen aika Keskiviikko 21.1.2015 klo 18.10 20.13 Paikka Vuokatin kirkko Läsnä Mustonen Teuvo puheenjohtaja 1-4 Mustonen Tuomo puheenjohtaja 5-18 Diukman Sanna Juntunen Pirjo

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 5/2016 Kirkkovaltuusto 30.11.2016 1 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Keskiviikko 30. päivä marraskuuta 2016, klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Aho-Repo Päivi Haataja Markku Honkanen Viljo Huttunen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous Aika: 25.4.2013 klo 14.00 Paikka: Kulttuuritalo, Sturenkatu 4, 00510 Helsinki Läsnä: Kokouksessa olivat läsnä tai edustettuina kokouksessa vahvistetusta ääniluettelosta

Lisätiedot

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

KÄSITELTÄVÄT ASIAT sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 3 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 LISTA N:o Kirkkovaltuusto Pvm 13.01.2015 1/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 13.01.2015 1 Aika 13.01.2015 klo 18.00 OSALLISTUJAT Jäsenet Buska Matti jäsen Rundgren Marjatta jäsen Gammelin Pertti jäsen Salminen

Lisätiedot

Pöytäkirja Esityslista 1/2017

Pöytäkirja Esityslista 1/2017 1 Salon seurakunnan kirkkovaltuusto Pöytäkirja Esityslista 1/2017 Aika: keskiviikko 25.1.2017 klo 18.00 18.20 Paikka: Salon seurakunta, Seurakuntatalo, Juhlasali, Kirkkokatu 6, 24100 Salo Osallistujat:

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914.

SÄÄNNÖT. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914. HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSEURAN SÄÄNNÖT. HÄMEENLÄÄNIN KUVERNÖÖRIN VAHVISTAMAT HELMIKUUN 17 P:NÄ 1914. HÄMEENLINNA 1914 0.-Y. HÄMEENLINNAN UUSI KIRJAPAINO HÄMEENLINNAN ELÄINSUOJELUSSELRAN SÄÄNNÖT HÄMEENLINNA

Lisätiedot

Tampereen Naisyhdistyksen

Tampereen Naisyhdistyksen Tampereen Naisyhdistyksen Säännöt. i. Tampereen Naisyhdistyksen tarkoitus on työskennellä naisen kohottamiseksi tiedollisessa ja siveellisessä suhteessa sekä hänen taloudellisen ja yhteiskunnallisen asemansa

Lisätiedot

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen)

RUOVEDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2019 KIRKKONEUVOSTO (12) klo kokous (kahvit alkaen) KIRKKONEUVOSTO 10.1.2019 1 (12) KOKOUSTIEDOT Aika 10.1.2019 klo 16.30 kokous (kahvit 16.00 alkaen) Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Seurakuntakeskus Aatoksen kokoushuone KN 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 KN 2 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017

ASKOLAN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 1/2017 K U U L U T U S Askolan seurakunnan kirkkovaltuuston kokous pidetään 26.01.2017 klo 18.00 seurakuntakodilla Askolantie 23 Kokouksen asialista on nähtävillä 20. - 26.1.2017 ja pöytäkirja 27.1. 13.2.2017

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU

KOKOUSKUTSU KOKOUSKUTSU 30.12.2016 LAITILAN SEURAKUNTA Kirkkovaltuusto AIKA: Torstaina 12.1.2017 kahvitarjoilu klo 17.30 alkaen, kokous alkaa klo 18.00 PAIKKA: Seurakuntatalo / kahvio, Pappilantie 1 Käsiteltävät asiat

Lisätiedot

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66

Liitteet 1 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, 66 LAURITSALAN SEURAKUNTA ASIALISTA 1 (6) Hallituskatu 15, PL 1018 53301 LAPPEENRANTA PUH. 05 6126401, 6126406 Aika Keskiviikkona 16.4.2008 klo 17.30 18.25 Paikka Lauritsalan seurakuntakoti, Keskuskatu 1.

Lisätiedot

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5)

PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA / (5) PYHÄRANNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 19.01.2017 1/2017 1 (5) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika perjantaina 20.1.2017 klo 18.00 19.12 Paikka seurakuntakodilla Läsnä Petri Laitinen kirkkoherra, kirkkoneuvoston puheenjohtaja

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä

MUUT LÄSNÄOLIJAT Hiltunen Antti, kirkkoherra kirkkoneuvoston edustaja Salojärvi Kirsi, talouspäällikkö pöytäkirjanpitäjä VIITASAAREN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2019 4.1.2019 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 13.1.2019 Kokousaika Sunnuntaina 13.1.2019 klo 16.15 17.15 Kokouspaikka Seurakuntatalo, pikkusali Jäsenet/varajäsenet 18/19

Lisätiedot

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä

ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä SYSMÄN SEURAKUNTA 1/2011 11 ( 8 ) KIRKKOVALTUUSTO 12.1.2011 Aika Keskiviikko 12.1.2011 klo 19.00 20.10 Paikka Olavin toimintakeskus, seurakuntasali Nuotta Läsnä Lauri Kirves puheenjohtaja 6-11 Jarmo Heinonen

Lisätiedot

Eduskunnan puhemiehelle

Eduskunnan puhemiehelle KIRJALLINEN KYSYMYS 986/2009 vp Auton katsastamisen mahdollistaminen Espanjassa Eduskunnan puhemiehelle Huomattava määrä suomalaisia asuu osan vuotta Espanjassa. Monilla on siellä oma Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS

JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS JOKILATVOJEN TILAPAVELUIDEN KUNTAYHTYMÄN YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS 2 3 SISÄLLYSLUETTELO YHTYMÄKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...5 2 Yhtymäkokoukset...5 3 Nimenhuuto ja ääniluettelon vahvistaminen...5 4 Asioiden

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS Yhtymähallitus 21.4.2010 68 Yhtymävaltuusto 5.5.2010 7 Yhtymävaltuustosta ja yhtymähallituksesta käytetään jäljempänä nimitystä valtuusto ja hallitus Hyväksytty 5.5.2010 Voimaan

Lisätiedot

FOKUS. grammatik. Konjunktiot ja sanajärjestys

FOKUS. grammatik. Konjunktiot ja sanajärjestys FOKUS grammatik Konjunktiot yhdistävät sanoja, lauseenosia ja lauseita. Konjunktiot jaetaan rinnastus- ja alistuskonjunktioihin. Jag och min kompis ska resa till Köpenhamn. Minä ja kaverini matkustamme

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. Kososten Sukuseura ry:n SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Kososten sukuseura ry. ja sen kotipaikkana on Savonlinnan kaupunki. 2. Yhdistyksen tarkoituksena on: 1) ylläpitää yhteyttä Kososten suvun jäsenten

Lisätiedot

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2018 PÖYTÄKIRJA. Hakala Ellinoora Hämäläinen Sirpa. Kallioinen Saila Knuutila Heikki Koivisto Sirkka-Liisa

AKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ 3/2018 PÖYTÄKIRJA. Hakala Ellinoora Hämäläinen Sirpa. Kallioinen Saila Knuutila Heikki Koivisto Sirkka-Liisa 1 KOKOUSAIKA keskiviikkona 12.12.2018 klo 18.00 19.15 Kahvitarjoilu 17.30 18.00 KOKOUSPAIKKA Akaan seurakuntasali, Sontulantie 1, Akaa OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Poissa Bister Salla Hakala Ellinoora

Lisätiedot